Nicole Falciani och aimn sportswear

Nicole Falciani går från klarhet till klarhet vad gäller att ta ansvar som influencer för många unga följare, att sätta ner foten mot företag som sprider osunda ideal och genom att bara vara en riktigt bra förebild.
Minns ni när företaget Calzedonia sa upp sitt samarbete med Nicole då de ansåg att hon var ”för stor” för att representera deras varumärke?
Vilken dårskap!
Jag skrev det då och jag skriver det igen:

Alltså vad?
Nicole är väl för ända in i helvete den bästa förebild man kan få för unga tjejer?
Hon har kämpat sig igenom reumatism som hon haft sedan barnsben och ja, hon är inte 180 cm lång som en Victoria Secretmodell men det är väl inte därför man anlitar henne? Hon är ett varumärke – inte en kläddocka! Spela roll hur lång man är i en bikini!

Nu har Nicole gjort ett samarbete med företaget aimn sportswear i form av en video där hon pratar utifrån sig själv och hon gjort för att acceptera och börja tycka om sin kropp.
Fan vad bra!
Alltså fy FAN vad bra!
Stort stort grattis till aimn sportswear som knutit en sådan fantastisk profil till sig!

Här kommer Nicoles video i textformat:

Att vara en ung kvinna i dagens samhälle är oerhört svårt, det känns som att det finns press från så många olika hål. Dels såklart från sociala medier men också från samhället i stort och också från vänner och familj. Och jag tycker att det absolut svåraste med att vara en ung kvinna idag är att älska sin kropp. Det har varit den största utmaningen för mig och jag vet att det är en väldigt stor utmaning för många där ute. För att vi blir konstant matade med ideal om hur vi borde se ut, om hur våra ben borde se ut, om hur vår rumpa borde se ut, om vilken storlek vi borde ha på våra bröst. och när man är ung så är det så lätt att jämföra sig, det är så himla himla enkelt att bara scrolla på instagram och se alla andra tjejer som man själv skulle vilja se ut. Och det är så lätt att när man går på stan och ser alla reklamtavlor att också jämföra sig. För att vi blir konstant matade med ideal om , ja men om hur vi borde vara och om hur vi borde se ut.

Och det tog väldigt lång tid för mig att acceptera min kropp och börja tycka om min kropp för hur den var och är. Men den största skillnaden kom för mig när jag började tänka på allt bra som min kropp gör för mig. Jag slutade tänka på hur min kropp såg ut och började istället tänka på allting bra som min kropp kunde göra för mig. Min kropp gör att jag kan bada, att jag kan simma, att jag kan springa, att jag kan kramas, att jag kan resa, att jag kan älska min pojkvän, att jag kan gå långpromenader med min hund. Min kropp gör så himla mycket för mig, den stället alltid upp, den finns alltid där och den gör ju att jag kan göra allting som jag älskar här i livet, för att jag har en kropp.

Och när jag började tänka så, så började jag också tänka mindre på hur den såg ut. För jag började istället uppskatta vad den gjorde, om du förstår vad jag menar. Det är svårt och komplext att prata om det för att jag är fortfarande ung och jag är fortfarande osäker på min kropp ibland.

Men jag vill verkligen att fler unga kvinnor ska börja känna sig bekväma i sina egna kroppar. För att det var verkligen, när jag började gilla min kropp och när jag började acceptera min kropp så blev livet lite enklare. Alltså livet är redan svårt som det är man står för massa utmaningar och det händer bra saker i livet och det händer dåliga saker i livet. Men att också ogilla sin kropp och tycka illa om den är liksom bara en grej som (hörde inte nästa ord) på livet och livet som sagt är ju redan jobbigt som det är. Så den dagen jag försökte börja tänka på allting bra som min kropp gör så blev också livet lite lite enklare. Och, jag vet inte…jag vet inte om det här är någonting som funkar för alla men det ä någonting som funkar för mig.

Och för mig har det varit livsnödvändigt att, att älska min egna kropp. För att, fan jag ska ju stå ut med den hela livet. Och jag ska ju bo med min kropp varje dag i himla massa år till. Och då tror jag att det är viktigt att man uppskattar det man har, och en annan grej som också gjorde stor skillnad för mig va att jag slutade jämföra mig med andra.

Det är jätte enkelt att säga och jättesvårt att applicera på sitt, liksom på sitt verkliga liv. För att man jämför sig konstant och det tror jag att alla gör, men när jag försökte börja jämföra mig mindre så blev det också enklare att älska sin kropp mer. Och en annan grej som också varit viktig i den här resan med att älska min kropp, har varit att jag har slutat följa konton på instagram som jag mår dåligt av. Just det här med att man jämför sig med andra, det gör man ju främst tycker jag i alla fall, men för min del har varit att jag jämför mig med andra tjejer på instagram. För det är så enkelt, man följer massa tjejer och så scrollar man där så tror man att deras liv är prefekt fast det inte är perfekt.

Men man tror det när man scrollar där och jag tror liksom att de, man ska liksom sluta följa konton som man mår dåligt av. Å för mig, jag tror jag slutade följa i den vevan cirka 30 olika konton. Just för att det var någonting som gjorde att jag började jämföra mig med dom här tjejerna , det var liksom någonting som triggades igång i mig. Så jag slutade följa konton som jag mådde dåligt av, jag slutade jämföra mig själv och jag började uppskatta min kropp för vad den gör för mig. Och dom tre grejerna har nog varit det som har gjort att jag har börjat tycka om min egna kropp. Och jag vill bara prata om det här så att så många unga tjejer som möjligt kan höra det här. För att jag vet hur jobbigt det är och jag vet hur tufft det är att att jämföra sig och inte va nöjd med sig själv och tro att ens värde sitter i ens kropp. När det verkligen inte sitter i ens kropp utan ditt värde sitter inom dig och inte utanpå dig.

som gjort hela den här transkriberingen.

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  👏🏻👏🏻👏🏻

  Svara

   Mitt hjärta går också sönder lite när jag tänker på hur mycket tid och energi jag och många fler unga tjejer med mig lagt på att klanka ner på och hata våra kroppar. Alla gånger jag gråtit, känt mig ful eller otillräcklig, provat ”smaljeansen” i garderoben för att kanske passar de snart, inte tillåtit mig själv äta vissa grejer, testat äckliga och dyra dieter, inte vågat vara med på aktiviteter ifall jag är för stor eller klumpig och alla miljoner gånger jag tänkt hemska grejer om mig själv som jag aldrig skulle drömma om att säga till någon annan. Jag pratar om ÅR AV MITT LIV (är 30 nu)! Och då skulle jag inte ens klassa mig som ätstörd, detta är livet som ung kvinna idag. Tror verkligen inte jag är ensam. DET RÄCKER NU! Nu ska jag leva livet! Det hjälper INGENTING att hata sin kropp.

   Svara

    Håller med! Jag är 44 år. Hade en mamma som var världens vackraste och bästa men överviktigt. Hon ville alltid gå ner i vikt och hade jättesvårt att göra det. Jag var pinnsmal fram till den dag för typ 15 år sedan så jag drabbades av panikångest och började äta ssri. Det var min skräck att bli tjock för att jag hade sett hur min mamma kämpat och helt plötsligt blev det svårare att hålla vikten. Två barn på det och nu väger jag 15 kilo mer. Så i 15 år nu har jag försökt gå ner i vikt till något jag var för 15 år sedan då jag var 30! Framförallt för att jag jämför mig med tjejer som är 20 år yngre! Helt sjukt faktiskt! Tror verkligen inte alla dessa influenser är nyttiga! När jag var ung köpte man typ en tidning i månaden. Inte för att det var bättre med vecko revyn där man skulle banta, bli av med celluliter osv. Men det var inte en konstant matning hela tiden. Jag tänker ganska ofta på jag även då kunde hålla på att göra som det stod. Bli av med cellulier utan att jag hade en jäkla cellulit och var typ 20 år! Tycke det är så bra med fler och fler kroppspositiva tjejer och killar! Heja Nicole och ni andra unga som vågar vara bra förebilder! Vi måste sluta med den här skiten!!

    Svara

     Skrubbade typ sönder arslet i tonåren med sån skrubbhandske för det skulle tydligen ta bort celluliter enligt VR 😣 hatade att gå i bikini för jag hade såna komplex…. typ 17 år liksom..

     Svara

      När jag var 10 sa en yngre kille ”vilka stora bröst du har” och efter det började jag gå i stora tröjor för att dölja mina bröst. Jag kände sådan skam och mådde väldigt dåligt av det under flera år. Att en liten skitkommentar kan påverka en 10-åring så mycket…

      Svara

    Okay så ska all här bara undvika att Nicole inte faktiskt är en snäll människa och har vissat det så många gånger ingen förebild bara en kolla på hur hon har beter sig mot Eric i 5 år pratar ner varit elak manipulerar ba vi är inte ihop på riktigt först vi är gifta fria då fria då Manwhore manhore tönt så pratar hon och sen skriver folk veta inte vad ironi är jo Nicole men du verkar inte vet hur man är snäll hela henens insta är post som låter bra men hon sen visar motsats som body positivity hon kallade Eric tjock hånskrattar och elak som fan mot Sanna och pratar ner folk i den videon ush öppna ögonen hela henens konto är me me me och en manipution att få Eric att stanna och folk tro att hon är bättre hon står inte för det hon säger att hon gör hon har sagt så många sjuka meningar bland annat att barn är äckliga och att hon inte ser något problem med löner mellan kvinnor och men och att hon får bra betalt har mycket pengar och tycker att det är rätt att skryta

    Svara

  Åh💞💞💞 Tänk om Bianca, Margaux, Alice, Therese och de andra som är ”störst” just nu bland unga kunde göra nått liknande. Tror det gör stor skillnad om det görs av tillräckligt många å tillräckligt ofta. För en enda film räcker nog inte.
  Heja Aimn!!!! Tycker för övrigt jättebra om Aimn som använder olika storlekar, ursprung, hudfärg och ålder på sina modeller 👌🏼👌🏼👌🏼

  Svara

   Och samtidigt som jag är för att alla gör vad de vill med sina kroppar så blir det ju så skevt när ätstörningar, operationer, injektioner, skönhetsbehandlingar osv är norm bland alla stora influencers som råkar vara de unga ser upp till samt har mest utrymme i media.
   De måste ju få göra vad de vill men när ALLA gör det… det blir så, fel.

   Svara

    Fast Bianca älskar ju inte sin kropp? Dessa influensers gör ju allt för att förändra och förfina sitt utseende?
    Så nej, sjuk dubbelmoral och återigen skevt ideal för unga tjejer.

    Svara

     Exakt! Det jag skrev var vilken genomslagskraft det hade haft OM de gjorde samma grej.

     Svara

    Håller med. Sen sitter BI och ba ”alla är fina som dom är, alla kroppar är vackra” osv, men uppenbarligen tycker du ju inte det? Du har ju en ätstörning som du vägrar söka hjälp för asså 😖😖

    Svara

  Aimn är ett sånt företag som jag gladeligen betalar lite extra för att supporta. Så himla bra varumärke på alla sätt! Kul att Nicole samarbetar med dem!

  Svara

  Någon som vet varför Lady Dahmer har en lägenhet på Söder?

  Svara

   För att hon… vill? Kanske är en övernattningslägenhet när hon är i stan?

   Svara

   De fick eller fick köpa (?) av Oscars föräldrar…eller om de fortfarande äger den…

   Svara

   För hennes man är rik

   Svara

    Coolt om hon skulle vara med i typ Svenska Stockholmsfruar istället för Hollywoodfruar. Tror hon skulle röra om i grytan.

    Svara

     Tänk henne och Gunilla p i samma rum. Tror universum skulle implodera.

     Svara

    Är han rik?

    Svara

    Konstig logik. Varför har de en lägenhet på Söder? Svar: för att mannen är rik. Din fråga kanske var ”Hur kan Lady Dahmer ha en lägenhet på Söder?”?

    Svara

   Antagligen för att de vill.

   Svara

  Så jävla, jävla viktigt! Fan vad fint.

  Svara

  Önskar ett inlägg om Katrin. Först ignorerar hon Corona, sen kritiserar hon alla som inte tar extrema åtgärder och är med i SVT osv och tycker folk är dumma i huvet. Nu är hon hemma i Sthlm och lever rätt normalt. Träffar familj, vänner, hänger på uteserveringar osv. Vääääldigt märkligt

  Svara

   Det har redan gjorts ett inlägg om det?

   Svara

   Precis som typ Margaux som påstår att hon lever i karantän och träffar bara närmsta familjen. När hon i själva verket lever som vanligt och ränner runt. Man undrar vad det är för fel på folk.

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Katrin är ju helt 🤪

   Svara

  Så jävla bra och viktigt av Nicole! Heja! <3
  Vill inte regna på någons parad, men vill ändå ge en liten shout out till mina fellow people med en funktionsvariation som gör att man inte kan göra alla de där sakerna Nicole rabblar upp som anledningar till att älska sin kropp (springa, gå, simma etc.): våra kroppar är också värda att älskas. Våra kroppar möjliggör också liv och glädje, även fast de fungerar på ett annorlunda sätt än majoritetens.
  Det känns så jävla ofta som att kroppen sviker en, för att den inte KAN göra vissa saker, då är det kanske ännu lättare att "hata" sin kropp. Men budskapet om att se till vad kroppen faktiskt KAN (även med hjälp av hjälpmedel och anpassningar) tycker jag känns applicerbart även på mig, snarare än att fokusera på det den inte kan.

  Svara

   Fast det var ju anledningarna varför HON älskade SIN kropp. Jag förstår att det är känsligt men man måste ju se från sina egna förutsättningar.
   Det är väl klart att allas kroppar är värda att älskas men det är det väl ingen som ifrågasätter med detta budskap?

   Svara

    Precis det jag menar! Kanske var otydlig, förlåt, men jag menar att budskapet (fokusera på det kroppen klarar snarare än saknar/inte klarar) är applicerbart även på oss med en funktionsvariation.
    Nicole nämnde ju saker som hennes kropp klarar av som en anledning till att hon älskar den, javisst. Alla klarar inte de sakerna och därför kan det sticka till lite i ögonen, så ville därför lyfta fram huvudbudskapet, att våra kroppar är lika värda att älskas ändå! 🙂

    Svara

   Uttrycket ”regna på din parad” ❤️

   Svara

   Tack för din kommentar ❤️ som multi kroniskt sjuk värmer det att nån ger en liten tanke på oss också! Även om det Nicole gör är fantastiskt, tar inte bort det alls!

   Svara

  Förlåt, jag håller med men ämnet börjar bli uttjatat. Känns dessutom som det lättaste sättet att plocka poäng för både företag och influencers

  Svara

   Fast så länge det går att ”plocka lätta poäng” är det väl fortfarande ett problem som måste hanteras? Om ingen brydde sig fanns det inga poäng att plocka och om problemet var löst fanns det inte heller några poäng att plocka.

   Svara

    Betyder det inte lite tvärt om? att ”plocka lätta poäng” är väl mer att det inte finns något direkt motstånd mot ställningstagandet. ”unga tjejer borde älska sin kropp” – no shit, det är väl ingen som argumenterar emot det, därför blir själva ställningstagandet från ett företag lite udd löst.

    Svara

   Kommer aldrig vara uttjatat så länge flickor har ätstörningar och vuxna kvinnor bantar för att de vill bli smaka. Eller plastikopererar sig för att ”trivas” bättre i sin kropp, fillers, plastnaglar, hårfärg m.m

   Svara

    Tyvärr så kommer det ALDRIG att gå över, oavsett hur mycket folk tjatar om att älska sig själva. Det börjar inifrån och problemet är att dessa influencers inte gör något för att de på riktigt känner så, för då skulle de inte behöva hävda sig. De gör det för att plocka billiga poäng och skapa lite goodwill kring sitt namn. Det är liksom som att säga ”från och med nu ska jag aldrig mer ljuga”, alltså klart det händer då och då, det är inget man behöver proklamera för hela världen. Hade de känt som den gör hade de inte laddat upp ångestladdade halvgråtiga videos där de berättar att de på låtsas är glada över att de kan gå. Det är bara så mycket skitsnack över det så jag orkar inte.

    Svara

   Jaa herregud vad jag tänkte samma, det är ju bara en marknadsstrategi för att sälja kläder.

   Svara

  Uttjatat ämne!!!

  Svara

   Lol

   Svara

   Så urholkat, började väl typ 1995 med Dove-reklamen. Enkelt sätt att tjäna pengar!

   Svara

  Du kanske ska lägga till ”shout outen” i början av texten så att man förstår att det är hennes ord och inte dina när man börjar läsa. Väldigt förvirrande.

  Svara

   Det är inte hennes ord, det är Nicoles ord som Madde transkriberat.

   Svara

    Same same

    Du är så himla lat. Cåpy paste på nästan allt.

    Svara

     Eftersom det är transkriberat ord för ord så hade jag lika gärna kunna sagt att det var jag som gjort den. Den skulle ju ändån varit identisk med den Madde gjort. Det är ju liksom hela syftet med en transkribering.

     Svara

      Ändån

      Svara

      Det är syftet – men om man någon gång faktiskt gjort en transkribering vet man att det aldrig blir identiskt oavsett. Och att det tar evigheter att göra den, en timmes tal tar typ en hel arbetsdag.

      Svara

       + 1

       Svara

   Håller med. Trodde att det var Cam Cams ”rant” om sin kropp först. Ett förtydligande innan Wall of text om vem som har sagt det vore bra. 😄

   Svara

    Tack! Jag har tydliggjort det!

    Svara

     Min kommentar blev ju också väldigt konstig, med hennes ord menade jag ju såklart Nicoles. Sorry, men tack för uppdateringen 🙂

     Svara

  Måste man älska sin kropp då? Tycker det är orimligt att ha det som motpol till självhat. Kan man inte bara… Försöka vara okej med att vara.

  Svara

   Exakt vad jag tänkte. Om man hela tiden ska sträva efter att älska något som hela världen säger åt dig att inte älska så kommer du med största sannolikhet inte vinna. Om just du älskar din kropp, grattis! Men tycker att det då är bättre att sträva mot att inte hata sin kropp. Att bara acceptera den. Du behöver inte älska dina celluliter, bristningar osv som anses vara fula men att acceptera att de finns och att det inte är något farligt utan bara okej är bättre fokus i min åsikt.

   Svara

   Ja, man kanske kan tänka på nåt annat än sin kropp och hur man mår hela tiden.

   Svara

  Cåpy paste lät nice 😁

  Svara

  Så fint och viktigt budskap.
  Jag tycker hon är modig och otroligt vacker.

  Hennes sista mening fick mig att börja gråta. Om att värdet sitter inom dig inte utanpå.

  Jag hoppas att hon får andra tjejer att älska sig själva mer.

  Svara

  Bra och viktigt budskap, men tråkigt att det än en gång är en otroligt vacker person som har en kropp och ett utseende som är idealet, som ska prata om att älska sin kropp.

  Svara

   Word!

   Svara

   Vill du ge exempel på vad du tycker är fult och mindre önskvärt? Jag tycker faktiskt att alla har rätt att få tala ut om att de älskar sin kropp. Även folk med i andras ögon ”idealkropp” har komplex för det är ju väldigt ofta som folk faktiskt inte ser andras komplex.

   Svara

    Alla får prata om sin kropp, influencers, som i princip alltid är snygga har ju stora plattformar där de visar upp sin kropp samt kan ge uppskattning. Däremot så kan man tycka att det inte är så beundransvärt att hylla sin kropp när den enligt samhällets alla kriterier redan är snygg och smal.

    Svara

    Tror dom flesta idag har komplex för sina kroppar och därför ser vi också knappt naturliga kroppar längre, som bara får vara. Det är väl just det jag är inne på. Att alla borde få synas och tala om att älska sina kroppar. Men än en gång ser vi bara en typ av kroppar/utseende som är inom det som samhället ser som idealet. De kroppar som alltid får synas och ta plats.

    Hade önskat se en variation av utseende och kroppar mer än olika hårfärg eller hudfärg. Tex mer naturliga, ofixade kroppar (som orakade kvinnor, utan smink mm), tjocka kroppar, personer med funktionsvariationer mm. Om människor som inte uppfyller normen och idealet av vad som är vackert, skulle komma med samma budskap tror jag det skulle nå fram till fler.

    Svara

   Verkligen! Ingen kommer säga emot henne och säga att hon är ful och tjock mm och därmed ”fel”. En normsnygg person som säger att de gillar sin kropp är inte kontroversiellt eller starkt. Testa att vara tjock och säga att man inte hatar sitt utseende, det är däremot kontroversiellt…

   Svara

    Ja gud.. en tjock person som säger att den älskar sin kropp eller säger att den iaf inte går runt och hatar sin kropp får ju rent hat mot sig och ifrågasätts.

    Svara

  En sak jag har märkt är att ätstörda beteenden är ganska normaliserat. I alla fall där jag bor och dom jag umgås med. Jag har aldrig sett mig som ätstörd. Har inte sett min kompis som ätstörd. Ändå när vi pratar om det så kan vi ibland bara ”… det här är ju inte sunt faktiskt.”

  Jag tänker på vikt och kost varje dag, har gjort sen jag var 8. Hatar att äta inför andra för vill inte dom ska tycka jag är tjock. Får ångest av onyttig mat som jag ätit. Osv osv. Provat miljoner dieter, spytt upp mat, följt pro ana-konton för att bli inspirerad (!!!!!!!) alltså jag vet MÅNGA som lever såhär, men det är så otroligt normaliserat att ingen verkar riktigt reflektera över hur jävla sjukt det faktiskt är. Helt jävla sinnessjukt för fan.

  Svara

   Oj, det här har jag aldrig stött på 🤯

   Svara

   Större delen av dagens tankar går åt till mat. Vad jag ska äta och vad jag har ätit. Är en kamp dagligen. Önskar att en enda dag kunna äta utan ångest. Jag är inte underviktig och inget som syns utåt.

   Svara

  Jag önskar att min mamma hade pratat såhär med mig när jag växte upp. Hennes konstanta jojobantande under hela min uppväxt och dessutom kommentarer om MIN kropp (först var jag ”för kraftig”, sen var jag ”för smal” när jag blivit av med min övervikt, sen hade jag ”lagt på mig lite igen” etc). Det gjorde mig ätstörd for life. Uppmaning till alla som blir mammor – gör inte som min.

  Svara

   Och sen när jag gjorde en magoperation för att ta bort överflödig hud etc så ville hon aldrig höra om den eller se resultatet pga avundsjuka, för hon vill också göra en. :)))

   Svara

   Och något pappor ska tänka på minst lika mycket. Hur de pratar om andras kroppar tex.

   Svara

  Jag känner mig lite kluven inför sånt här.. På ett sätt är det väl alltid bra att acceptera sin kropp, men känns så konstigt när det är någon som redan är normsnygg och har en normal och accepterad kropp, hela samhället säger ju redan i princip att hon ser ok och bra ut.

  Svara

  Tycker du creddar Nicole alldeles för mycket nu. Hon har vid upprepande tillfällen, inte allt för länge sedan, samarbetat och marknadsfört VS. Det tycker jag definitivt inte är att gå från klarhet till klarhet.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.