Camilla Läckbergs ”personliga” hälsningar

Om man inte tänker skriva sina ”personliga” hälsningar själv så kan det kanske vara en bra idé att kolla så att ersättarna har handstilar som i alla fall LITE påminner om varandra, eller hur?
😉

Tack för tips!

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Hej NN!
  Här kommer samma bok jag skrivit 10 gånger tidigare med ny titel och några nya karaktärer!”

   Jag har aldrig läst en enda bok av henne men helt värdelösa kan dom väl inte vara när hon säljer miljoner?

    Skojar du? Stieg Larson och Dan Brown säljer också miljoner böcker. Folk köper vad som helst när de köper böcker på ICA Maxi…

     För att inte tala om 50 Shades-böckerna 😂

      …och Twilight-böckerna.

      Camilla Läckberg är klart överskattad. Nu är det många år sedan jag läste nåt av henne, men de första deckarna hade ett tydligt Mary-Sue-perspektiv, var tunna både i karaktärsbeskrivningar och dramaturgi. Dussinberättelser utan djup och substans, men det är fantastiskt bra att hon kan försörja sig på sitt skrivande.

       Skulle säga att hon skriver böcker för lata dagar på stranden. Jag läste några av de första, inga böcker jag minns men de roade för stunden.

       Men många vill läsa böcker utan desto mer djup och substans. Är väl samma sak med t.ex. många stora tv-program, de saknar också djup och substans. Ofta vill man bara ha något lättsmält. Så fungerar iallafall jag. Läser ibland ”finare” och ”tyngre” litteratur. Men ibland vill jag bara ha en deckare i skärgårdsmiljö av Läckberg eller Viveca Sten.

        Lättsmält behöver inte betyda att det är dåligt skrivet. Det finns massor som ger så mycket mer. T ex Ann Cleeves, Ian Rankin, Leif G W Persson, Dorothy L Sayers, Val McDermid, Karin Alvtegen, Mons Kallentoft, Niklas Natt och Dag, Håkan Nesser, Åsa Larsson, Åsa Nilsonne. Bara för att nämna några…

         Max Martin 🙂

    Jag har bara lyssnat på En bur av guld. Jag kan absolut tycka om lättlästa böcker men den gav mig absolut ingenting. Trodde ändå att det skulle vara helt ok med tanke på hur bra hennes böcker säljer. Med det sagt är det säkert många andra som tycker den är bra.

     Jag gillar att varva med lättlästa böcker och tycker att Fjällbackaserien är bättre än Fayeböckerna. Fjällbackaböckerna känns mer välskrivna (hur det egentligen är möjligt) eftersom det är mysterium som ska knytas samman. Den första boken om Faye var bra till allt drama med Chris och hur Faye skulle ta över makens företag började. Det var så… Hastigt och inte genomarbetat alls. Alla personer som bara ”förstår” helt från ingenstans och noll känsla i texten. Det är dessutom så irriterande att Camillas osäkerheter lyser igenom via karaktärerna. Hon är osäker i och med sitt viktpendlande, så hennes karaktärer bantar hela tiden. Syftet är att vi ska tycka synd om dem, i förlängningen henne, och anse att de duger som de är. Det kändes som en slags självbiografi över Läckberg. Fifty shades of Grey är bättre, jag tog mig igenom den första.

     Så nä, serien om Fjällbacka är bättre.

      Super-charlie böckerna är en hitt här hemma.. :p

       … själv HATAR jag att läsa dem. Tycker verkligen inte att de är bra och tycker jag att barnböckerna är crap så tycker jag troligtvis att resten av böckerna också är det…

     De andra om poliskvinnan är bättre. Kan bero på Fjällbacka-miljöerna och att jag gillar deckare.

     Detta är chic-lit-genren. Gav mig inget alls.

      Personligen är jag ointresserad av dåliga och grova sexcener och ord som kuk 38 gånger. Det borde istället skapas en subgenre till Chic-lit genren, helt ochict .så Clit-lit tycker jag är rimligare .

      Vilken poliskvinna?

       Måsste vara Paula .. 🙂 eller anonym har läst Fjällbacka-böckerna som Djävulen läser Bibeln!

     Har lyssnat på En bur av silver och jag tyckte att den var ett sömnpiller.

    Många förstår sig inte på hennes böcker eller sätt att skriva (däribland jag själv) men hon har ju hittat nåt sorts tonläge eller nåt som går hem hos väldigt många så klart hon är duktig. Smaken är som baken, osv.

     Ja, alla kan ju inte skriva lyrisk prosa eller historiska draman som får läsaren att tro att hon kommer till Stockholm 1860 för att dö i lungsot.

     Martinson och Fogelström ❤

     Tror mer på att hon är jäkligt duktig på att marknadsföra sig. Fjällbackaserien är sanslöst dålig. Två stories -nutid och dåtid- vävs alltid ihop, ofta på ett vansinnigt krystat sätt. Många, ffa kvinnliga, författare verkar köra samma grepp. Att den här ”Erica” får springa runt och bete sig hur som helst är ju så overkligt att det inte finns.

     En bur av guld var inte mycket mer trovärdig heller.

     Men som sagt, hon är väldigt duktig på marknadsföring.

    Hon har varit extremt duktig på att sälja in sig hos dem som inte läser böcker. Annars.

    Såklart de kan. Människor kan skriva så dåliga böcker men ändå tjäna miljoner. Kolla på Liza Marklund.

     Karaktären Michelle är döpt efter en människa jag känner, snacka inte skit om Liza Marklund 😉

    Såklart inte. Det är bara påhittat översitteri att låtsas om att viss litteratur är finare än annan. Jag är glad att folk läser öht.

    Nej de nya är jävligt bra. De andra vet ej.

  Ooo, så pinsamt! Vad glada de ska bli över den ”personliga” hälsningen.

   Fast ena är ju skrivet med versaler och andra med kursiva gemener, ser inte era handstilar ut på olika sätt från gång till gång? Jag har personligen minst 5 olika sätt jag skriver på 😅

    Tänkte samma som du. Har också minst fem handstilar som man aldrig skulle se att den ena ens påminde om den andra.

    Fast Läckberg skriver ju själv alltid under med sin namnteckning, som det för övrigt knappt går att utläsa att det står Camilla Läckberg. Så jag tror inte att det är hon själv som skrivit dessa hälsningar.

    Tänkte detsamma. Xx ser lite lika ut, men sen tänker jag att man hade avslutat hälsningen likadant, hej nn! Eller hej nn,

  Pinsamt sa Bill

   Samt pinigt, sa Bull

  haha, camillas handstil till vänster och simons till höger?
  chloé schuterman gjorde liknande när hennes klocka med mockberg släpptes. hon skrev små fina lappar med rim till influencerna, som dom trodde var personliga, tills alla la upp stories och insåg att det var samma xD

   ….fast Simon kan väl inte skriva?

    Jo, han har ritat kryssen för så brukar han skriva sin namnteckning 🙂

    Vem vet🤷. Han är inte så bra på att baka tårtor.

     Så fint ändå att göra en hembakad tårta till sin bonusdotters födelsedag, än att gå och köpa en, vilket inte ens de flesta pappor gör.

  Oj oj, nu blev folket kränkt igen,

   Varför använder du, och typ alla andra, ordet kränkt på fel sätt? Har ni ingen koll på betydelsen eller har ni hittat på att det är ett slags samlingsord för olika känslor?

  Nästan lite sött. Och pinsamt.

  Det är väl bra att hon fick lite hjälp om hon nu fått det, annars förjävligt inte i hand och handled.

  Skönt att det finns fler än jag som gör spegelvända y:n.
  Sen förstår jag att det är fel såklart, men det är svårt att ändra på något som man gjort i alla år😂🙈

  Vem skriver Y med strecket åt höger??

   Jag

   Gör också det? Var ska strecket vara då?

    y – så skriver man den bokstaven.

  Slutar läsa denna blogg eftersom Camilla tar bort alla mina kommentarer som handlar om hennes vänner. Camilla som driver en skvallerblogg tycker att jag ska skriva direkt till en viss person istället för här 😂 ifrågasätter man Camillas Kim Jong-un- beteende så raderar hon det också. Ajdå.

  Ps: jag skrev inget dåligt, det var saklig kritik där jag ifrågasatte någons hyckleri.

  Pps: glöm inte radera detta också Camilla.

   Hejdå. Tack för den här tiden.

   Harebrahej!

    Söta ni är Camillas små dickriders. Pusshej.

     Vi saknar dig redan!

      Gud ni påminner om mobbarna i högstadiet, Camilla är er ledare. Väx upp. Tycker inte det är okej att hon raderar mina kommentarer medan vissa hårda och onödiga kommentarer får vara kvar. Pinsamt av Camilla och pinsamt av er att leka tuffa här.

       Men skulle inte du sluta hänga här?

        Jo, om 10 minuter.

         Ja, nu har det ju gått mer än tio minuter, men du har en vinnande personlighet.

       Dina kommentarer är kanske bara tråkiga? Inte alltid man får plats i etern. Bit ihop. Finns kanske nån annan blogg du kan kommentera hos.

       Och ändå är det du som kallar Cams läsare för dickriders? Låter som att du är mobbaren, tyvärr.

   HA!! Det kommer inte ta många minuter innan du kommenterar igen. Du kan inte hålla dig härifrån.

    Du tror det är stollis va? Det tror inte jag.

     Leker lite djävulens advokat här men jag som dubbelhänt har två olika handstilar, även om jag skriver majoriteten med en hand så folk vet det är jag. Nu tror jag inte Läckberg har det, men man vet aldrig

   Det finns ett par andra bloggar som kommer låta dig skriva kommentarer om hennes vänner. Pröva där.

    Sluta göra reklam för din pinsamma blogg, Trh.

   Nådi

  Varför låter Kenza som en invandrarbrud från orten i sina senaste stories där hon pratar svenska? Hon är väl born and raised i Sverige?

   Förortssvenska är väl iof dialektalt och inte att blanda ihop med bristfällig svenska. Även en etnisk svensk sen 10 generationer som växer upp i orten låter som att hen kommer från orten. Hur menar du egentligen?

    Men hon är ju från Nacka

   Hon låter precis som vanligt?

   Var tvungen att kolla, men fattar ingenting. Hittade bara en där hon pratar svenska (reklam för solkräm) och då låter hon väl helt vanlig?

   Nej, Kenza pratar inte ortensvenska i reklamen. Hon låter som vilken Stockholmstjej som helst.
   Jag tror inte Kenza kan prata ortensvenska för hon lämnade den miljön tidigt. Och hon har inte tillräckligt djupa rötter i ett multietniskt område där en lokal sociolekt är ett måste för att bli accepterad.
   Möjligen låter det som att hon anstränger sig extra för att låta lite ”finare” än när hon normalt pratar med tanke på ursprunget i Jarlaberg. Hon kommer alltid att vara Kenza from the block 🙂

   Men det är väl precis vad hon är?? Invandrarbrud från orten? Mamman är svensk tror jag, men alla hennes kompisar och hennes man är invandrare. Hon har då aldrig låtsats vara någon snofsig ärkesvensk överklassbrud så jag förstår inte varför du är överraskad över att hon inte låter som en?

  Dasha har slutat blogga och Petra Tungården har fått barn. Kanske nåt att skriva om? 🙂

  Som psykpatient har jag väldigt svårt att förstå detta: https://www.elle.se/noje/isabella-berattar-om-overdosen-jag-var-sjalvmordsbenagen/

  De flesta av oss får gå hem med en lugnande tablett eller något dygns inläggning… Och så förlorar vi våra medpatienter, under loppet av fyra månader så tog två av mina bekanta sina liv…

  (JAJA, jag fattar att folk kommer att bli tjuriga över att jag kommenterar om Isabella på ett inlägg som inte handlar om henne. Men jag orkar faktiskt inte tipsa C om artikeln på annat sätt. Pöss på er)

   För att förtydliga mitt nick, jag kallar mig själv psykfall, inte Isabella. Sitt ner i båten.

    Min personliga teori är att hon har en helt annan diagnos som man brukar behandla med ECT när det är riktigt illa. Jag påminns om hur det var när jag jobbade extra på boenden med kvinnor som hade olika problem. Den där känslan av att tro att man är gud, den är svårbehandlad då den är så härlig. Som sedan följs av viljan att ta sitt liv då det är svårt att leva med sakerna man gjorde när man var ”på topp”. Men jag misstänker att IL inte vill outa sjukdomen, vilket är hennes rättighet, men det leder i sin tur till att det hon säger synas i sömmarna då det inte går ihop.

     Skulle du säga att det handlar om Typ 1 eller typ 2 enligt din erfarenhet?

      svårt att säga, men jag tror mer typ 2 än 1 då de som har det ofta har svårt att få ihop sitt liv.

   Bella har laddat lite extra i Söndagsintervjun för att göra det hela mer spännande.
   Misshandel och alkoholmissbruk i hemmet kan jag inte minnas hon har pratat om förut.
   Och en överdos av sömnmedel och självmordsbenägenhet kan jag inte minnas att hon sagt tidigare. Bara att hon var deprimerad och fick ”Gökbo-behandling” 🙂

    Jo hon har pratat om alkohol innan, misshandel finns det i olika grader och skepnader och är kanske inget man pratar om hur som helst. Att hon var självm*rdsbenägen har väl de flesta förstått eftersom att hon fick ECT, folk har ju tjatat här om att man får inte ECT för att man är deprimerad en kort tid, och är väl inte så konstigt att hon inte velat säga det. Nu är ju sanningen att hon HAR fått ECT. Tror vem som helst mått dåligt i hennes sits och då menar jag inte för förlorade pengar och bolag endast utan allt annat runt omkring med elakheter, uppbrott osv.

     Och jag tror att hon ljuger. Som vanligt de senaste 29 åren. Hon kan visa upp journalanteckningarna, om de finns.

      Men snälla människa, du vet ju inte om hon ljuger. Hon ljuger inte om allt, sen så kan olika personer ha olika uppfattning om saker. Finns andra som VET att hon fått ECT. Var det inte det du hoppades på förresten, att hon skulle vara inlagd på p*yket? Var ju det folk spekulerade om och hoppades på och när hon sen berättar om det själv då är det inte sant. Alltså.

      Det finns andra som VET att hon fått ECT snälla du.

       Såklart du tror dig veta det Stollis.

       Ordet ”vet” i kombination med Isabella Löwengrip får mig att skratta. Eller sucka.

      Snälla du, du vet ju inte om hon ljuger. Hon ljuger inte om allt, sedan så har olika personer ofta olika uppfattningar om saker. Var du inte en av dem som hoppades på att hon var inlagd? Folk spekulerade ju i det och hoppades på det men när hon själv berättar om det så är det inte sant. Alltså.

       Upp till bevis då! Visa journalanteckningarna.

        Man har inte tillgång till sin journal från psykiatrin på samma sätt som man har från den fysiska vården. Dessa måste begäras ut för att patienten ska kunna ta del av dem och jag tror dessutom att det kostar att begära ut dem. Så det är inte bara att hala fram dem.

       Det är väl ändå inte konstigt om man inte tror på någonting som hon säger längre med tanke på hennes historik?

   Isabella Löwengrip är ju både känd och ökänd för att ljuga både på in- och utandning. Inget att bry sig om. Ingen att bry sig om.

    Okej så då får vi hoppas att det inte blir en massa mer raljerande inlägg om henne ständigt här och tjat och hånfulla kommentarer om henne under varje inlägg framöver då. Känns ju som att vissa bryr sig väldigt mycket om henne, osunt mycket, någon tjatar ju om henne under varje inlägg, någon kan inte låta bli.

     ”Känns ju som att vissa bryr sig väldigt mycket om henne, osunt mycket”

     vad bra att du insett att detta inte är nyttigt för dig 🙂

      👏🏻

     Ha, ha, ha! Du är verkligen rätt person att säga så …

   här är hon på morgonen innan dom skrev under papprena för att sälja företaget https://www.isabellalowengrip.se/2020/02/18/idag-avslojar-vi/

   rymde hon från psyket 6 på morgonen eller kvällen innan, tro?

    Exakt, hennes story till media går INTE ihop med det som visades på sociala medier under tiden. Det vore verkligen något att gräva i för Cam.

    Bra grävt, hoppas Cam skriver om detta.

    dock kom jag på att det förmodligen inte är sådär ljust ute kl 07:30 i februari, så bilden måste vara tagen dagen innan kanske. och sen satte hon på sig klänningen igen på morgonen bara. för i flipside-dokumentären, i sista minuten av sista avsnittet, när dom sitter och skriver under papprena har hon samma klänning och samma frisyr.. hmmmm… eller så kanske allt hände dagen innan, den 17/2, och hon skriver om det dagen efter dvs 18/2.. vem vet :s

    såg inte ut att hon rymt i sjukhuskläder iaf som hon sa i intervjun.

   Griplööv vill inte maila och avslöja sig 😉

   Och att hon låg inlagd på psyket efter överdosen? Tror inte på något som kommer ur hennes mun längre.

    Hon påstår att det har hänt för att folk ska tycka synd om henne så hon inte tappar ansiktet efter allt hon gjort. Precis som paulo som har ett stort hål i sin själv så han köper människors kroppar.

   Så tråkigt att höra om dina vänner! Jag har två vänner vars barn begått självmord pga psykisk ohälsa och för att de inte fått bra vård så jag vet hur jävligt det kan vara att få hjälp och rätt vård. Hoppas det ordnar sig bra för dig och pöss tillbaka. 🙂

  Alltså, när jag skriver mycket, så ser det ut som att olika personer skrivit. Ibland skriver jag skrivstil, ibland textar, ibland ”vanligt” som även det kan se vääldigt olika ut.
  Nu är det kanske inte så i Läckbergs fall, men i mitt fall är det så.

   Jag med. Skriver faktiskt typ exakt som hennes olika stilar.

  Är det verkligen ngn som tror att de får en äkta hälsning i sånna pressutskick?!
  Hade jag varit nära vän hade jag nog hoppats på ngt annat.
  Kan ju tycka att iaf namnteckningen kunde hon skrivit själv?! Signerade gjorde hon ju så det borde ju inte vart svårt att få med dem

   Ja, jag hade nästan hellre fått en maskinskriven hälsning, med en äkta signatur.

  OT: Margaux skiter i rekommendationerna mer och mer för varje dag som går. Visst de flesta börjar tyvärr slappna av men hon är typ 10 steg före.

   Och jag kan fortfarande inte kommentera/se kommentarer hos M 😫 hilfe!

   Och snälla nån? Måste man ha skitkort kjol för att man är tjej och spelar tennis? 😴😴

    Single and ready to mingle.

    Varför bryr du dig?

     För att det ser patetiskt ut när hon springer runt med 30 män som är fullt påklädda och hon har en kjol som knappt räcker muttan.

      Täcker*

    Hon får väl ha på sig vad hon vill snälla.

     Okej, margåås fanzzz.. 👶🏼

      Håller med… och jag är inget Margååsbfanzz… inget ickefanzz heller…

   Åh fy fan vad hon är cringe. 10 storys där hon pladdrar på om en jävla rakhyvel mitt i allt. Har aldrig sett / hört henne i video förut så det blev första och sista gången. Hennes ex däremot har jag serverat mat ute några gånger och han är riktigt snygg och trevlig 😉.

  Det kunde man ju fatta redan i första omgången, när hon sa att hela axeln och armen blev överbelastad.
  Pinsamt dock att hon påstår sig ha åkt tillbaka och signerat 2000 ex till efter bara en dag……

   Signerat är ju inte samma sak som att skriva hela meddelanden… det här är väl från pressutskick antar jag

  Haha har extrajobbat med att skriva såhär handskrivna brev (dock ej för Camilla). Fick 3 kr per kort, fy fan vad jag hade ont i handen och vad det inte var värt det

  Så om du får ett blomsterbud och det följer med ett handskrivet kort, tror du att det är den som beställt blommorna som har skrivit kortet..?

   Är det handskrivet så kan det vara avsändaren som skrivit det.. du beställer aldrig blommor va?

    Är nog inte så ofta som blommorna beställs i samma affär som kör ut dem, så nej det är nog inte så vanligt att det är avsändaren

   Fast det är väl inte samma sak?

    Nej.

  Så Kenza har köpt ett sommarhus i samma andetag som hennes företag inte kunde betala ut löner i tid? Hur rimmar det?

   Att hon hade mer pengar på sitt privata konto

  Jag jobbade för en världskänd kock och när hans böcker kom ner i köket för en autograf så hade flera i personaln lärt sig att skriva den eftersom han inte var i köket alla dagar/kvällar som det sas….

  Jag säger som Ulf Lundell gällande denna Läckberg. Resten får ni lista ut själva.

  Trevligt när en så kort bloggpost är såpass rik på mening att man egentligen bara kan le. Le åt det fyndiga i artikeln och det utleda från Läckerberg

  Efterblivet att ens göra en sak av detta.. nyhetstorkan lyser igenom! L i pannan på dig minst sagt!

   Och på Aftonbladet som gjorde en re-write på mitt inlägg och satte högst upp på nöjet. 😉

  Leker lite djävulens advokat här men jag som dubbelhänt har två olika handstilar, även om jag skriver majoriteten med en hand så folk vet det är jag. Nu tror jag inte Läckberg har det, men man vet aldrig

  Samma här! Alltså, när jag skriver mycket, så ser det ut som att olika personer skrivit. Ibland skriver jag skrivstil, ibland textar, ibland ”vanligt” som även det kan se väldigt olika ut. Nu är det kanske inte så i hennes fall, men i mitt fall är det så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *