Amir är arg på de som ”corona-klagar” på BLM-demonstrationen

 

Amir är förbannad på de som klagar på att BLM-demonstrationen ägde rum i Stockholm för två dagar sen, då det inte får förekomma folksamlingar på mer än 5o personer pga covid-19-pandemin.
Han tar ut sin ilska både på Instastory i videoform, Instastory i textform och i kommentarerna på Instagram, där han  snäser och raljerar åt följarna som kommenterar ifrågasättande.
Sitt filmade klipp avslutar han med att spotta åt de följare som beklagat sig över att inte ha fått träffa sina äldre familjemedlemmar på månader.
(Ledsen för dålig kvalité på vissa av skärmdumparna, då de kom på tipsmail)

Om jag tolkar honom rätt så anser han att det bara är vita, priviligierade människor som skulle komma på tanken att kritisera en sådan här demonstration, oavsett om det är en pandemi eller inte.

Det är mycket kritik just nu….
Tidigare idag skrev jag om Petra Tungården och kritiken som riktades mot hennes #blackouttuesday-bild. 

 

313 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Efter alla fina demonstrationer känner jag mig såååååå väldigt mycket tryggare.

  Ja, jag är ironisk.

   Tanken med demonstrationen var inte att du skulle känna dig tryggare så vet inte varför du tar upp det?

    Nä och just därför kommer den här demonstrationen var helt värdelös. För titt på fan, vita människor tycker hellre att deras äldre och dom själva ska överleva en pandemi än att tjata om svartas issues ännu en gång. Det här är inte viktigt för majoriteten av befolkningen och att ni skiter i pandemin som ÄR viktig för alla så skiter ni automatiskt i det blå skåpet.

    Men lycka till att inte bli utsatta för mer rasism nu era smittspridande attention wh*res

     [Borttagen kommentar]

     Skönt att du hänger på diskussionen!

      Mig kan man lita på serru! 😀

     Jag tycker den här Amirgubben känns ganska vit o priviligerad.

      Shit vad är han för tomte??? Tror han att livet blir bättre för dom färgade om han sjukt dum i huvudet? Går han på något?
      Är han så korkad som han framställer sig?
      Jösses, hjälp honom någon.

       Människor som ska förminska andra människor framstår alltid själva som små. Hans ”kamp” han försöker förmedla tappar sin trovärdighet när han gör såhär. Han är välkommen att gå bredvid en sjuksköterska (han kan komma och gå med mig). Nyttigt att faktiskt SE sidan av det man kritiserar innan man förminskar det…

        Camilla modd

     Minns aMiR måhända inte nyhetsuppslagen från pandemins början? Eller grundar han endast sina uttalanden baserat på vad han ser och läser på Instagram???
     I Stockholms kranskommuner drabbades somalier hårdast av Corona då många bor i miljonprojekt, ofta fler stycken familjemedlemmar, som inte har råd att vara hemma ifrån jobbet och således riskerar att ta med corona till hemmet. Med Amirs logik är det värt att offra de som under levt under förtryck hela sina liv ~eftersom att det endast ändå handlar om de äldre~ uuuughHhh

      Somalier + jobb = sant…

       vad menar du med somalier +jobb=sant? Äckliga racist as

   Ska bli intressant att se kurvan för insjuknade efter den här lilla strapatsen. Förhoppningsvis får vi hårdare restriktioner när dödstalen börjar stiga igen.
   Och så kan vi ju hoppas att de som skriker lika högt aom den där Akrouti tystas på gott sätt

    Eller hur! Dödspatrullen som drog genom Stockholm kommer nog att få sin önskade uppmärksamhet men inte på det sättet dom hoppats på. Och allt blir extra intressant när smittan kan härledas till demonstrationen.

   Måste ju gå att få fram budskapet trots Pandemi. (på annat sätt) visa sin stöttning och ståndpunkt genom att sätta upp klistermärken, hänga ut flaggor/ plakat genom fönster o bil. Använda socialamedier. Läsa på, lära sig mer.

   Men otroligt respektlöst att demonstrera här i Sverige just nu. Det är många som blir hårt drabbade av pandemin.

   Att lyfta ett viktigt ämne, det är på tiden. Men att bajsa på andra samtidigt, känns fel.

  Ointelligenta människor är det farligaste som finns.

   Word!

   Håller med! Känner att denna demonstrationen blev ju katastrof. Bryter mot lagen och hetsar mot poliser. Det är ju inte i Sverige detta problemet finns. Tycker faktiskt det är pinsamt.

   Klart man ska uppmärksamma, men våld, hets och att bryta mot lagen är ju en helt världelös väg att gå.

    Haha va?? Inte i Sverige som detta problem finns? Rasismen är ett pågående stort problem i Sverige!!

     Det är positivt att människor över hela världen stöttar USAs afroamerikaner. Det är inte lika positivt när människor i andra länder kidnappar samma kamp för sina egna syften. Att Amir använder deras budskap som sitt eget, 400 år av rasism, är respektlöst. Amir kan aldrig förstå den kampen eftersom han inte är afroamerikan och han verkar dessutom inte särskilt påläst i ämnet, varken i USAs historia eller samhällsutveckling.
     Rasism är vidrigt och ska bekämpas men ge inte rasisterna övertaget med missriktade manifestationer som blir en lätt måltavla för profsdemonstranter som bara är ute efter ett slagsmål.

      Cilla, bra skrivet. Bra tänkt.

     Ja, men rasismen i Sverige ser inte alls ut som den i USA, vi har inte samma historia utan andra typer av problem. Och vi kan verkligen inte påstå att Sverige har enorma problem med institutionaliserad polisbrutalitet, det blir ju lite fjantigt…

     Polisvåld pratar vi väl om? Inget jätteproblem här

    Jo denna problematik finns i Sverige också, inte i samma omfattning som i USA, men finns det gör den.

     Inte i sån omfattning att man måste panikdemonstera mitt i en pågående pandemi. Dumheter.

      Utgår ifrån att du också är vit och privilegierad och att det inte är ett problem som rör DIG.

       Vit nej, men absolut privilegierad. Det är de allra flesta i som har turen att få bo i ett land som Sverige.

    Utgår ifrån att du också är vit och priviligierad och att det är ett problem som inte finns FÖR DIG.

     Fast här måste vi ju som europeer komma ihåg vår historia? Tom idag så spottas det på ”EU migranter” utanför konsum och en del kommuner har ”tiggeriförbud.” Alla vita är absolut inte privilegierade i Sverige.

      Zigenare räknas inte som vita.

       You make my point, tack. ”zigenare” har väl för övrigt samma konnotation som ”n” eftersom man annars är överens om att det heter romer. Så här ser det ut i sverige idag, 2020.

   Amir är 30 år gammal. Han har med andra ord haft många år på sig att ordna demonstrationer för svartas rättigheter och använda sina egna sociala plattformar till att påverka, men har istället valt att satsa på sminkvideos, hänga med andra influencers, gå på kändisevent och medverka i PH. Men nu under en pandemi ska han rasa mot folk som tycker det är idiotiskt och respektlöst mot vårdpersonal att packa ihop sig flera tusen på ett torg och flåsa på varandra. Hrm ja…

    Word!

    Håller med dig, dock har Amir väl aldrig varit med i PH?

    Inte fan har han varit med i PH.

     Nej, det har han inte. Jag råkade blanda ihop honom med en annan snubbe som varit med i PH, det är så satans många säsonger nuförtiden att jag hänger inte riktigt med. Så backar på PH-medverkan och ber om ursäkt för dålig faktakoll.

   Han är en covidiot och alla som deltog i demonstrationen är också covidioter. Vi vet att det finns en stor överdödlighet i covid-19 bland just svarta. Det är helt absurt att tusentals människor aktivt väljer att bidra till ökad smittspridning. De räddar inte liv, de tar liv. Sanningen är att de inte bryr sig om svarta, röda, gula eller vita liv, de bryr sig bara om sig själva och att framhäva sig.

    Ja det är ganska mycket ”se mig, hör mig” över det hela.
    Det hade gått att göra en annan mycket mer omtalad demonstration på ett covid-19 säkert sätt. Men dessa hatande människor tänker inte så.

   Han visar verkligen vad det innebär att bara ha en hjärncell.

  Gaah vilken typ han är, tala om ohyra han borde ringa Anticimex till sig själv.

   Får lust att beställa Anticimex hem till honom!! Gahh! Har legat sjuk i covid 19 sen slutet av mars….detta önskar man ingen annan…😓 Hans resonemang är livsfarligt!!! 😡

    Krya på dig!

     Tack! 💞

    Krya <3

    Även jag har varit sjuk i corona, och det önskar jag ingen annan. Paniken när man inte får ner luft i lungorna… Fyfan fattar att folk som redan är sjuka på något vis stryker med.

  lite citat från både svarta och vita aktivister på instagram:
  ”rasismen är den största pandemin som dödar flest i världshistorien”
  ”att vita sjuksköterskor som inte bryr sig om svartas liv kanske får mer jobb nu är orelevant”
  ”varför ska vi bry oss om vit sjukpersonal när dom inte ens kunde bry sig att lägga upp en bild”

  SÅ.JÄVLA.DUMT

   Haha ursäkta VA??? Svarta är överrepresenterade av de som dör av Corona i usa samt att det arbetar väldigt många svarta inom vården, både i Sverige å andra länder.

   Det är FARLIGT när de med störst medialt utrymme är dumma & outbildade. Och det är skrämmande att så många lyssnar och ibland baserar sina val å åsikter på vad dessa puckon säger🙈🙈🙈

    ja men visst! och lovette jallows konto borde stängas ner och aldrig någonsin öppnas upp igen.

     Å alla som delar den där hårt klippta versionen av vad som hände på T-centralen. Lovette, Brita och Parisa mfl mfl.

     Och blmsthlm som på sin insta nu delar tips om hur man slänger sina kläder så inte polisen kan identifiera…. fy fan.

     Om man springer rakt med polis som skriker backa så får man väl räkna med att polisen kommer agera?
     Om man typ (fast man inte fattade det pga bara var ute efter snygga bilder) stormar slottet (!) då kommer man bli flyttad på.

      Men riktigt så enkelt är det väl inte heller. Tjejen flyger ju genom luften pga den fysiska kraften polisen valde att använda mot henne, vilket knappast var motiverat. Hon är givetvis chanslös mot en mycket större man(?) och som POLIS borde han vetat bättre. Eller för all del, som människa borde han vetat bättre. Den mest mest kraft och mest makt har störst ansvar, punkt.

       Skojar du! Polismans order är LAG!

       Kör du mot rött får du böter. Begår du ett grovt brott hamnar du i fängelse. Följer du inte polisens order om att backa eller skingra dig så får du ta konsekvenserna.

       Knappast övervåld på något sätt.

        Jag är en person med nästan osund auktoritetstro och följer jämt regler, men måste ändå säga att din kommentar är skrämmande obehaglig. ”Ta konsekvenserna”, men vilka konsekvenser? Ska polisen få slå mig med batong om jag inte följer instruktioner? Tårgasa mig? Bryta mina ben? Trycka mot min hals tills jag svimmar, får hjärnskador eller dör? Det är så vidrigt när folk uttrycker att de som utsätts för omotiverat grovt våld från poliser alltid bara får skylla sig själva.

         Hur ofta händer detta dig då?

       Tjejen flyger i luften? Om du menar hon i svart tröja så är det hon själv som drattar på ändan. Hon i grå tröja blir nermotad efter att hon gjort utfall mot polis. Rätt åt henne med andra ord. Du måste se hela filmen och inte det där korta otroligt missvisande klippet.

       Jag såg den hårt klippta videon och tyckte att det var så oerhört tydligt att tjejen fick en rejäl knuff, men så fort alla backade stannade poliserna, de gick inte till attack, de fortsatte inte framåt utan de höll sina positioner. Jag blev tvärtom lite imponerad över hur kontrollerade de var med tanke på hysterin omkring dem.

    och therese lindgren skrev nu på sin instagram att ”även om jag som vit aldrig kan förstå hur rasism känns och påverkar fullt ut”… DRIVER HON ELLER? har hela världen blivit totalt knäpp?!

     Vad är det konstiga? Om man ej upplevt det har man inte samma erfarenhet som någon som faktiskt upplevt det

      ja men hon skrev ”aldrig kan”. som i att hon ”aldrig kan förstå det pga är vit och rasism mot vita finns inte”. det var det hon menade. inte att hon aldrig upplevt det tidigare men kanske kommer i framtiden.

       Hon kommer ju aldrig förstå hur det känns att diskrimineras pga sin hudfärg, eller hur det känns att bli stoppad av polis orimligt många gånger för att hon är ute och går osv. Fattar inte vad det var hon uttryckte fel?

      Hon är väl kvinna? Den största radonen som finns är ju mot kvinnor? Kanske inte så mkt i Sverige men i mååångs andra länder finns rejält med rasism. En hel grupp (kvinnor) anses mindre värda och har ingen talan. Å ska man ändå se på Sverige så kan man väl bara ta grejen gällande att kvinnor får lägre lön för samma arbete. Det bör väl ändå va rasism? Du får mindre betalt för att du är kvinna…

       Har du källa på olika lön för samma arbete?

        Finns massvis med forskning på olika lön beroende på kön. Googla och du hittar.

       Alltså ursäkta men det där är ta mig tusan det dummaste jag läst här (än). Problematiken med det patriarkalasystemet är ett samhälls problem och rasismen som råder (ja det råder även här i Sverige) är ett annat. Inget mindre viktigt än det andra.

       Det är fortfarande inte samma sak som att diskrimineras för sin hudfärg. Är du svart kvinna är det väldigt annorlunda än vit kvinna.

        Absolut. Men Sverige har ett nazistiskt arv som folk glömmer bort när man nu talar om rasism som svartvit. I Europa har den här rasismen inte samma tydliga färkkod utan måste nyanseras och tacklas lite annorlunda.

       Du blandar ju ihop rasism och sexism? kvinna är inte en ras, det är ett kön som värderas mindre än det andra könet

        Varför blir det mindre viktigt? Kvinnan är den mest utsatta gruppen i historien? Varför är det mindre viktigt?

   Och glöm inte att OJ anklagades för dubbelmord bara för att han va svart! Typiskt vita att försöka sätta dit en stackars hårt arbetande man sådär. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

    Handsken!!!!! Tur att Kardashians blev kända p.g.a. O.J.

     Anonym 12:34
     Plus den läcka sex filmen som satte barnen på kartan. Tycker att familhen ör vidrig som rider på vågen av uppmärksamhet efter videon.

  Och vem är Amir? Aldrig hört talas om han, särskilt klipsk eller mogen verkar han dock inte vara. (snälla säg att han är känd från typ PH eller nåt:) )

   En influencer/youtuber med alldeles för mycket luft som bloggade och hängde med Kissie back in the days. Gaybloggen tror jag att hans blogg hette?

   Nej inte PH men han har en ganska stor Youtubekanal. Han har också varit med i Farmen.

   Amir har bloggat i typ över 12 år.
   Han och Kissie hängde väldigt mycket tillsammans
   https://alexandranilsson.nu/2019/01/17/10yearchallange/

   Dömd för narkotikabrott och har en tynande yt-kanal…

  Jag tycker inte det är smart att gå på demonstrationer med hundratals människor och riskera smittspridning. Men, håller med om att alla ”man kan ju inte sluta leva!!”-människor som hittills har fortsatt leva som vanligt ska hålla truten.

   Det är inte att sluta leva att inte ge sig in i stora folksamlingar! Finns fortfarande jäkligt mycket du kan göra!! Så trött på svenskar som inte ens vart i lockdown som klagar över detta!

   Han har rätt i att det inte bara är denna demonstrationen som varit ett problem. Uta det att folk envisas med att trängas på ställen!

   Det var tusentals människor….

  På avenyn har det varit tjockt med människor hela veckan pga fulla studenter som i drivor delar champagneflaskor och visselpipor. Varför nämner ingen det? Kan knappast vara endast i Gbg som fler än 50 studenter/anhöriga samlas. Tycker det är rakt mer problematiskt än manifestationer och demonstrationer för en viktig sak.

   Levantins uteservering förra lördagen där var över 200 personer. Pingst och ingen tillsynsmyndighet

    Det får vara fler än 50 personer på restauranger och krogar men det får inte vara trängsel.

    Fast där får man vara mer än 50 personer. Ska ni beklaga er kan ni väl i alla fall vara pålästa om vad som faktiskt gäller.

     Ja jag vet vad rekommendationerna säger, och jag skulle hellre se undantag vad gäller demokratiska rättigheter som demonstrationer, än att vi accepeterar överfulla uteserveringar, byggvaruhus, kollektivtrafik till öarna etc.

      Om du var den kah svarade: skriv det då, framstå inte som dum.

       Jag tycker inte att jag framstår som dum.

       Måste man verkligen anta att de som läser är dumma när man skriver någonting?

        Om man skriver en sak, utan att förtydliga vad det är man menar, och sedan påstår att man minsann vet saker som end text uttrycker motsatsen till.. Ja, då framstår man som ganska dum.

         Fast detta har ej hänt. Jag tycker du ska sluta kommentera här för du bidrar inte till något annat än tråkig stämning. Du har inte kommit med några briljanta påpekanden eller analyser om du tror det, bara felstavade sidospår.

          Tycker du att det är någon här som bidrar till en trevlig stämning?

      Men snälla, corona tar inte en paus bara för att folk vill demonstrera. Två fel gör inte ett rätt.

     Hur kan man få vara det på en uteservering om det inte får vara mer än 50 inne på hela Liseberg?

    Varför anmälde du inte? Eller gjorde du?

   Jag har inte sett detta där jag bor. Studenterna verkar följa reglerna.

   Det ena utesluter inte det andra.

   Ja, galet att fler saker inte fått samma uppmärksamhet!!!

   Har dock själv hållit mig borta från city så har inte koll på situationen. Men man har ju hört lite rapporter!!

   För att kunna nämna det måste man 1. Bo i Göteborg 2. Gå längs Avenyn 3. Besöka den här bloggen 4. Vara en sådan som kommenterar här 5. Bli så upprörd över det att man skriver en kommentar om det.

   En gissning är att majoriteten av de som besöker den här bloggen och kommenterar här inte bor i Göteborg, än mindre går längs avenyn. De som skulle bli så upprörda över ett proppfullt avenyn att de postar en kommentar är sådana som satt sig själva i självvald isolering under den här pandemin.

   Two wrongs don’t make a right. Att det är för mycket människor på avenyn gör inte demonstrationen i Stockholm mindre problematisk.

    Fast jag tycker att en demonstration är mycket viktigare än diverse studentspex och semesterfirande, det är det jag försöker säga. Medveten om att många inte håller med mig, men jag har rätt till min åsikt. Kommer själv inte delta i Göteborgs demonstration pga corona men kommer inte döma de som gör det.

     håller med dig! att sitta på uteserveringar och dricka vin är ok och NÖDVÄNDIGT (när många människor kmr röra samma kortmaskin, kassa, bord osv – för att inte tala om de som jobbar på restaurangerna), men en kamp för människors lika värde, jaaaa det kan man ta på många andra sätt som inte riskerar att sprida smittan :)))))

  Jag håller ändå med honom. Man ser på sociala medier hur folk trängs på gallerior, uteserveringar och liknande. I min matvaruaffär trängs folk som tusan (och då försöker jag ändå handla på tider där det inte borde vara så mycket folk). 70+ står i långa köer för att komma in på Systembolaget och väl där ställer de sig i ens nacke och flåsar. Regeringen tillåter oss att resa fritt from nästa vecka. Att ha en demonstration utomhus är inte värre än att låta alla gallerior vara öppna utan begränsning på hur många som får vara där.
  Detta ligger på regeringen och de som jobbar inom sjukvården har all rätt att vara besviken på just regeringen och hur detta skötts.

   Håller med i sak, men regeringen hanterar covid-19 slappt för att de kan. Folk hyllar ju Tegnell och Löfven (med ett viss tapp, senaste veckan) och då kan de ju fortsätta.

   Resa fritt betyder att att man ska sluta att hålla avstånden från varandra. ‼️

   Den här kommentaren är en sådan som gjorde att jag himlade med ögonen när det beslutet kom att man kan resa fritt, för jag är övertygad om att alldeles för många inte kommer att förstå att övriga restriktioner fortfarande är på plats.

   I övrigt håller jag med dig. Det behövs fler vakter på gallerierna och systemet som ser till att folk håller avstånd och inte blir för många. Men två fel gör inte ett rätt.

   Mitt PS blir vem kommer att hålla koll på att folk med symtom också kommer att resa trots tillsägelser? Vem ska kontrollera och vilka påföljder tror de att de kan ta till.

   Sverige, landet med en cocobananas-strategi med noll konsekvenstänk.

   Eller bara så dumt. Strategin med att stänga skolorna fungerade inte, så de öppnas igen… alltså jag orkar inte. Borde inte slutsatsen varit den motsatta? Det var inte tillräckligt så det borde göras mer? Och tror ni att skolorna i Sverige kommer ta till samma marginaler som övriga världen?

    Fast systemet är väl de som införde hårdast ”kösystem” först. Förvar de noga med att inte ta in många i butikerna och låta resten köa på utsidan. Iaf här i GBg

    Föll bort ett inte* från första meningen. 🙂

  ”Snäser och raljerar”? Märks vilken sida du står på. RASISM DÖDAR. Vi kan inte vänta på att pandemin är över eftersom RASISMEN i vården gör att fler BIPOC dör världen över. Skäms över att vara vit när folk vägrar fatta att det räcker nu. Ni låter exakt som alla #inteallamän-idioter under MeToo.

   Skäms över att du inte fattar vad en pandemi är.

    Svininfluensan var också en pandemi. Förlåt, jag är bara trött på uttryck som ”mitt i en pandemi” och ”nu i coronatider”.

     Vad du är trött på hamnar inte på några löpsedlar…

      Nej, det är sant. Jag önskar dock att folk någon gång kan sluta slänga sig med uttryck de inte förstår. Vilket aldrig någonsin kommer ske. DET borde vara en löpsedel.

     Jag är sjukt trött på att folk som säger att vi just nu är ”mitt i en pandemi” inte förstår att vi varit i en pandemi konstant sedan 1981

     Men det fanns vaccin. 60% vaccinerade sig.
     Nu finns inget vaccin. I dagsläget är det väl dubbelt så många som dött av vovid-19 som av svininfluensan.
     Så nej, det är inte samma sak.

     12:19, tyst. Bara tyst. Det går inte att jämföra svininfluensan med Covid-19. Tusentals har dött, unga människor ligger i respirator. Jag har varit sjuk i tio veckor and counting och i princip isolerad sen i februari. Jävla skitsjukdom är vad det är! Ingen vet om de som är långtidssjuka får bestående men, eller om de blir immuna eller om de till och med blir kroniskt sjuka. Så bara håll tyst.

    skäms över de som sitter på alla uteserveringar och påstår att de inte ”trängs”!!

   För pandemin dödar inte? 🤦‍♀️

    Inte i samma utsträckning som rasism

     Om man nu behöver jämföra äpplen och päron

     Nä i sverige dör fler i pandemin än av rasismen…

     Fast risken att få och sprida Corona efter demon är ju rätt direkt och påtaglig. Den ev. positiva effekt demon hade…?

      Exakt. Effekten av demon kommer tt bli smittapridning, inget annat. Möjligtvis mer avståndstagande gentemot rasifierade

      Den här sortens demonstrationer bidrar inte till något positivt överhuvudtaget. De drar till sig barnsliga bråkstaker på jakt efter något att hetsa upp sig över och ökar bara polariseringen mellan grupper. Nu kommer den här dessutom leda till ökad smittspridning och flera covid-19 dödsfall, och det är en överdödlighet bland svarta. Grattis covidioter, ni har lyckats ta livet av ännu fler människor. Bra jobbat. 👏🏻

       Tänker att dom här osmarta töntarna, är väl samma som dom som bränner bilar och kastar sten på blåljuspersonalen?
       Dom skulle samlas och hata o skrika om vad som helst.

     Anonym 12:26 – Att fler människor dör pga rasism än i Pandemin är nog dagens mest osannolika påstående.
     Hittills i Sverige har 4 562 avlidna pga Covid-19 rapporterats. 2019 föll 111 personer offer för dödligt våld. Hur många av dessa som var pga rasism går inte att se. Motsvarande för USA är; Covid-19 till dags datum 110 210 personer och antal utsatta för dödligt våld 2018, 16 214.

     Snart 400 000 döda i pandemin. Under vilken sten lever du?
     Det tar dock inte bort det fruktansvärda ang polisbrutalitet mot färgade.
     Men förminska inte pandemin.

   Rasismen inom vården? Vad snackar du om troll?

    👊🏿

   Fast vad tror du att en demonstration ska åstadkomma mer än sprida Corona.
   Tror du att rasister kommer sluta vara rasister bara för att du springer runt med ett plakat och skriker slagord.
   Jag skulle hålla med BLM och de som demonstrerar om jag faktisk trodde att det skulle göra någon skillnad men som det är nu känns det som hela manifestationen bara är för att skapa kontent på social media och godhetssignalera.
   Kan tillägga att jag jobbar inom vården med att faktisk rädda livet på människor utan att dela det på instagram.

    Snarare får de mer vatten på kvarnen. Klart det är en viktig fråga. Men nu har de ju snarare blivit uthängda iom Corona istället för att det belyste det riktiga problemet.

   Va?

    Var något oklart?

     Nej, kommentaren verkar ha hamnat galet fel – sorry.

     Jag håller såklart helt och hållet med dig om du menar inlägget anonym /12.51

   Man kan väl ta upp ämnet på annat sätt än att knä ihop sig i grupp?! Hade nog gett mer verklig fokus på ämnet, du dras ju bara fokuset till pandemi etc

   Du vet att rasismen är väldigt utbredd hos invandrare i Sverige va? Tror faktiskt inte rasism från vita svenskar mot svarta är ett jätteproblem längre! Förr ja, men inte längre. Och ja, min systers mans pappa är från Afrika så jag är insatt

  Vissa har svårt med den där, vahetere, tankeverksamheten….

   😂❤️

  Han verkar inte ens trevlig.

  Förklara varför din åsikt är som den är och argumentera så kan folk börja hålla med.

  När jag scrollar förbi hans inlägg så orkar man inte ens bry sig, jag vill bara bojkotta honom.

  (och min åsikt sen tidigare är ändå att man ska stötta protesterna i USA)

  Men alltså. Amir tar ju inte corona nånstans på allvar nångång. Han drog ju till umeå när det rekommenderades att vi inte skulle resa någonstans. Han sket fullständigt i det.

  Han måste verkligen vara en av dom mest otrevligaste influencers ever. Han kan verkligen inte föra en disskussion på ett respektfullt och normalt sätt 🤮

   Fattar inte vilka som följer honom. Han är ju inte direkt trevlig mot sina följare eller andra. Aldrig att jag skulle ge honom views.

   Ja, protester behövs! För det är helt sjukt hur det går till. Men det finns ju sätt att protestera utan att göra så fler dör i Corona.

  Det var spiken i kistan…

  Nu stänger jag av min internetuppkoppling på telefonen..

  Jag är så jädra trött på detta trams nu och vill inte läsa en rad till.
  🤦‍♀️
  Först corona hit och dit och nu detta på plattan i Sthlm.. Gud giv mig styrka!

   Tips: sortera dina saker. Min garderob är nu färgkoordinerad efter säsong. Igår tog jag mig an bokhyllan: alfabetisk ordning efter genre.

  Jag har tagit ställning, jag kommer aldrig stå bakom något terrorgruppen antifa står bakom. Nej tack, står inte bakom våld, mord och kriminalitet.

   Trevligt att du inte stöttar antirasistiska rörelser

    Trevligt att blmsthlm på sin insta nu delar tips om hur man slänger sina kläder och maskerar sig för att undvika identifiering.

   Okej NMR

   Det är väl ett känt faktum att vänstermänniskor inte direkt tillhör intelligensreserven.
   Ordet vänsterbliven existerar ju av en anledning liksom…

    Så vilken utbildning har du då? Om du nu är mycket smartare än ”vänsterblivna”!

     Livets hårda skola

      😂

    Ja, det existerar för att högern ville ha ett glåpord att kasta på vänstern. Inte för att vänstern nödvändigtvis är mer svagbegåvad än högern rent objektivt. Lägg av nu.

    Haha, så mycket sanning i denna kommentar. Ska bli mitt nya ord, vänsterbliven 😂

    Vet du vad intelligensreserv betyder? Du borde googla.

   Skönt att fler tar avstånd till extremism och ren terror.

    ”Ren terror” ja gud stackars dig som inte får vara nazist ifred:(

     Va?

     Haha, vadå nazist? Är inte det där lite uttjatat nu? Det biter inte och det säger mer om dig och din oförmåga att argumentera.

      Varför är du så orolig för AFAs s.k terror om du inte är rasist eller nazist?

       Jag tror dock på riktigt väldigt många antirasister upplever det som ett stort problem om AFA associeras till BLM? Vet inte så mycket om AFA men är de inte antidemokrater som förespråkar våldsanvändning som metod? Det är ju isf ett stort problem för de allra flesta.

       Det våldet och all den förstörelsen de står för drabbar ALLA, inte minst på skattesedeln (dock inte för dem som lever på socialbidrag hela livet).

       Bör en nazist rasist sverigedemokrat, höger eller annan meningsmotståndare vara orolig, tycker du?
       Klarar ni inte att argumentera för er sak utan våld?

  Historielösheten grasserar verkligen här. ”Ohyra” var alltså vad Adolf H. kallade de människor han föraktade.

   Ohyra är väl vad man definierar smittspridande skadedjur som? Tror således Amir faller under den kategorin före alla som kritiserar demonstrationen… vilket spån!

  Hur ska man annars tänka menar du?

   Och ju fler dravelkommentarer du kommer med, desto mer koosing. Muums.

   Du är upprörd över att det finns de som med en affärsidé tjänar pengar? Tjenare!

    Vänster🤷

     Vad DU saknar är inte så svårt att räkna ut…

     Varför ber du någon hålla tyst?
     Ni vänster styr tillräckligt mycket, om inte allt, så när ska ni släppa fram en annans åsikt?

     Nä just det ja, åsiktsfriheten gäller bara om man gillar samma som er.

     Ja det är tröttsamt med allt vänstertjat. Kan vi skippa politiken?

  Normalt att spotta på ett barn som är ledsen över att inte kunna träffa sin morfar.

   Inte jätte va?

   Är det alltid bara gap och skrik och hata med honom?
   Han verkar vara både otrevlig och ointelligent. Dålig kombo.
   Bojkotta, det är bästa sättet.

  Alltså Amir… Vilket litet skämt han är, kan man inte föra en diskussion utan att bete sig som en idiot kanske man ska låta bli.

  Kan man inte stava till privilegierad kanske man borde använda ett enklare ord, eller erkänna att man egentligen bara är avundsjuk och missunnsam.

  De är viktigt och fint att visa solidaritet, men inte fysiskt under en pandemi som skördar liv.

  Amir är, tillsammans med de andra 8000 och deras supportrar, fullkomligt världsfrånvänd, vidrigt att förvara detta.

  Hur egocentrisk får man vara. Så upptagen med att visa hur ”god” man är att man öppet skiter i att att andra människor får DÖ på kuppen, det verkar ju inte bekymra Amir nämnvärt.

   Hur tror du det kommer se ut nästa vecka när folk börjar resa? Tror du alla kommer hålla två meters avstånd när de är på tex Kneippbyn på Gotland eller när gröna Lund drar igång? Eller på alla andra sommaraktiviteter.
   Nu är det denna vägen regeringen valt att gå och då är det inte konstigt att folk inte tar det på allvar.

    Vad har fått dig att tro att Gröna Lund ska öppna nästa vecka?

     De öppnar kanske inte nästa vecka men de kommer förmodligen öppna många ställen väldigt snart. Det förväntas komma rekommendationer nästa vecka för sommaraktiviteter. Sen förutsätter jag att saker och ting sakta öppnas upp.

      Även om ”saker och ting” sakta öppnar upp, så borde du förstå att det fortfarande gäller att hålla distans och att man inte ska träffas i stora samlingar. Det betyder alltså inte att man ska ge sig ut och demonstrera i tusental. Självklart inte!

    Regeringen har gett oss frihet under ansvar. Stor skillnad mot det du beskriver.

     Och vad jag ser så kan folk inte hantera den friheten!

      Exakt

      Ja…. och därför är det ok att bara strunta i det då för alla andra gör det, eller vad menar du?

       Precis!! Ännu större anledning till att själv följa det strikt!

       Nej absolut inte, jag följer de rekommendationer som finns. Men jag ser också på sociala medier hur många som inte gör det och regeringens beslut om resor inom sverige får mig att oroa mig för hur vården kommer att påverkas.

        Se till att du håller dig hemma, så gör jag det också, det är så vi får tänka.

        Där är vi överens fast med tillägget att jag också är orolig för hur många fler som bara nonchalant tillåts smittas för att potentiellt också dö…

    Resultatet av att släppa på det redan slappa restriktionerna kommer leda till en katastrof, i värsta fall.

    Hoppas jag har fel.

     Hoppas med dig men tror som du.

    Att lätta på restriktionerna är inget beslut jag står bakom, och vi kan bara hoppas att människor tar sitt ansvar och inte åker och trängs på Grönan eller Kneippbyn.

    Dock rättfärdigar inte ett fel ett annat och det val 8000 personer gjorde här som dagen var så oerhört respektlöst mot alla som försöker distansera sig, alla vars jobb och företag försvinner, alla som blivit sjuka, fått men, alla som avlidit, alla närståendes lidande, all sjukvårdspersonal som går på knäna, och till och med dör, för att rädda liv. Känner sådana oerhörd avsmak för Amir och hans gelikar.

    Så vitt jag förstått gäller fortfarande 50 personers-restriktionen och det är Gröna Lunds respektive Kneippbyns ansvar att se till att restriktionerna följs, och tar ett företag inte ansvar är det var individs ansvar att göra sitt yttersta för att distansera sig. Gällande personerna som valde att ställa sig på plattan kan snabbt konstateras att ingen kan ha missuppfattat det faktum att det var fler än 50 personer samlade, samt att inga försök till distansering gjordes.

    Enligt min mening borde samtliga åtalas då de åsidosatt sina medborgerliga skyldigheter å de grövsta. Synd att Sverige är så kraftlöst, vi har uppenbarligen alldeles för många idioter här för att kunna förvänta oss att folk tar eget ansvar.

     Mitt svar var till Madde som svarade närmast under mitt inlägg (det första i denna tråd).

     Flera av dessa idioter styr också landet….

  Bildning kan man inte anklaga honom för. Han försöker sig på ibland att ”debattera”, men ordförrådet eller allmänbildningen räcker inte.
  Fortsätt med sminkvideos på U
  Youtube du, lagom komplext för dig Amir

  Glöm inte att OJ anklagades för dubbelmord bara för han var svart!

   Ha, ha, ha! Ja, han var ju heeeeelt oskyldig.

    Jag hatar människor överlag.

  👏👏👏👏

  Tycker det är läskigt hur många verkar tror att USAs problem är exakt samma i Sverige. Absolut, Sverige är inte perfekt och man kan inta ta ifrån vad folk upplever och kan säkert bli bättre. I podden Ledarredaktionen resonerar de kring blm, så tips!

   Det man vill förändra är ojämställdheten. Det har inte bara med polisvåldet att göra. Vilket faktiskt förekommer i Sverige också, inte lika brutalt som i USA för de poliserna är väldigt brutala i övrigt, men det är faktiskt så att svenska poliser är brutalare mot utlandsfödda jämfört vad de är mot vita.

   Det handlar också om att man vill förändra det faktum att det är extremt mycket svårare för någon utan ett svenskklingat efternamn att landa en anställning. Att mörkhyade också ska få alla privilegier som vita har. Rent konkreta exempel:
   Att man inte ska bli kallad ett rasistiskt glåpord eller att man inte ska bli mobbad enbart pga sitt urspring.
   Att inte bli förföljd i en affär av butikspersonal för att de vill garantera att du inte snattar eller till och med blir vägrad service i en butik.
   Att man inte ska behöva bevittna att någon aktivt väljer att stå upp istället för att sitta ner på tunnelbanan
   Att man inte ska behöva se någon som klämmer åt sin handväska när de åker i samma hiss, eller till och med går av hissen för att slippa åka med samma hiss.
   Att slippa bli anklagad för att inte ha råd med något dyrt
   Att man ska slippa vara livrädd när man blir stoppad av polisen, eller att man till och med blir gripen av polisen utan några riktiga belägg.

   Det handlar här inte om att svarta dödas av polisen på samma sätt som i USA. Det handlar om att svarta hatas på samma sätt som i USA. Det handlar om den svenska vardagsrasismen som man vill förändra. Det man också vill förändra är att vita privilegierade ska inse att svart inte är en egenskap, inse att en mörk hudfärg gör att man får sämre förutsättningar på grund av rasismen i världen.

   Det går tyvärr att rada upp exempel efter exempel i all oändlighet, exempel som tyvärr också är väldigt aktuellt och applicerbart även i Sverige.

    Nä polisen är mer brutal mot pundare och vita alkoholiserade män och kvinnor. Vi har inte samma uttalade problem med svarthet och polisen om i usa. Inget du pekar på kan få det att bli legitimt att demonstrera för något som händer i trumpland

     Fast det stämmer inte. Vi har också samma problem. Anledningen till att det inte är lika uttalad är för att vi inte pratar om det alls!
     Titta bara på antalet domar där en polisanställd står som åtalad. Där förekommer det läskigt få målsägande med svenskt namn.

     Det är inte bara i trumpland som svarta hatas, det händer i allra högsta grad här också, om inte ännu mer. Ditt uttalade om att det bara händer där är precis varför som vi också behöver få upp ögonen över hur det ser ut.

      Jag skulle hemskt gärna velat ha en källa på det där.

       Särskilda åklagarkammarens årsrapport har statistik över antalet polisanställda lagförda för våld i tjänsten. Ta fram domar och kolla upp namnet på målsägande.

      Men det har inget med poliserna att göra. Fråga en polis vilka människor dom mest har att göra med – invandrare. Då blir statistiken så.

       Det stämmer inte
       https://www.gp.se/ledare/nya-siffror-om-brott-och-invandring-1.15467687.
       58% är inte så speciellt mycket så at det skulle handla om en stor överrepresentation.

       Hade polisen behandlat alla lika så skulle de siffrorna också spegla sig i antalet våldsbrott som en polis gör i tjänsten. Vilket det definitivt inte gör

      Kanske för att våld mot polis (”överheten”) oftast inte är lika förekommande från svenskklingande namn?!

    Tror inte att demon gör folk mindre benägna att byta plats i tunnelbanan

    Ja jo det är väl inte där skon klämmer. Ni kan VILJA en massa saker men om ni för fram dessa på fel sätt så kommer ni inte lyckas. Det kommer bli ett bakslag. Ni anses nu vara iq befriade och hänsynslösa mot andra människors väl och ve. Vill ni bli respekterade så är detta fel sätt

     Vilket sätt är rätt sätt då?

      Oj har du missat kritiken så har du lite att läsa för att komma ifatt.
      😘

       Jag vill veta vad DU anser är rätt sätt 😉

    Dina konkreta argument är ju kompierat rakt av från amerikanska instagramklipp. Och dem konkreta exemplena kan hända personer oavsett hudfärg i Sverige.

    Men som sagt, man kan inte ta ifrån vad en människa känner och nej rasisim är aldrig okej. Mitt problem är hur väldigt många svenskar verkar tror att vi har exakt samma problem som i USA. Och lyssna på podden från ledaredaktionen. Även om du inte håller med kan det vara bra med olika perspektiv.

    Ett vanligt fenomen är ju att man bara tar del av argument från ett homogent håll

     Det var exempel, inte argument. Ja, de är tagna från ”white privilege check” från TikTok. För att de är ruskigt bra exempel. De kan absolut hända alla personer. Men grejen är att det är framförallt mörkhyade som råkar ut för dem. Är du vit måste du sticka ut rätt bra för att bli drabbad. Det behöver du inte som mörkhyad.

     Vi har tur nog inte samma problem med polisvåld överlag i Sverige. Precis som jag skrev så dödas inte svarta på samma sätt här. Men svarta hatas på samma sätt här som i USA och där har vi samma problem.

      Håller inte med dig om att svarta skulle hatas i Sverige på samma sätt som det hat vissa utsätts för i USA.

      (Påstår dock inte att det inte kan förekomma rasism i Sverige, det finns absolut problem i vårt samhälle)

       Håller du inte med för att du inte sett någon mörkhyad bli utsatt, eller för att du som i egenskap av mörkhyad inte varit utsatt?

        Jag i egenskap som mörkhyad.

    Jättebra förändringspunkter men varför demonstrera för dessa i en pandemi och varför kapa USAs afroamerikanernas kamp till detta?

   Folk, särskilt unga, söker konfliktytor. Man vill vara den revolutionära kraften mot auktoriteter. Många av de som var på demonstrationen har upplevt rasism och förtryck. Många av de 14 åriga vita tjejerna som skrek knulla aina åt polisen har inte det. Men de vill också vara med i ”kampen”.
   Har man en kamp är det så klart mer intressant att ha en sån som i usa. Med slaveriarvet och våldet. Än en kamp mot att arbetsgivare diskriminerar på namn och att personer som kommit till Sverige för 20 år sedan är trångbodda. Att låtsas som att problemen är lika stora i Sverige tycker jag är att helt missa det arv usa har. Och de strukturer de lever med.

    👏

   För mig handlar det inte om det, utan om att stötta protesterna i USA.

   Jag tycker att det är respektlöst mot afro-amerikanernas kamp och lidande att påstå att problemen är desamma i Sverige.

   (rasism är ett problem i Sverige, men rasismen är inte svart-vit, även om rasism mot svarta är ett globalt problem och även finns i Sverige).

  Så arg han är. Får man verkligen personer med sig genom att skrika och gapa? Skulle inte tro det…

  Jag är inte vit och jag kritiserar den här idiotiska demonstrationen och den där Amir, vad är han för en tappad själ egentligen??
  Pinsam och på väg ur bild är vad han är.
  Hoppas han får corona själv och behöver hjälp att kunna andas. Då ska jag vifta mitt bruna fuck you finger i hans ansikte.

  Med tanke på att fler invandrare i världen dör i Corona så förstår jag inte hans ståndpunkt. https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/utrikes/fyrdubbel-risk-for-svarta-att-do-i-covid-19-i-england
  Att respektera liv borde gälla alla liv oavsett etnicitet, ålder och kultur. Att gå med i en demonstration i en pandemi är inte att respektera någon överhuvudtaget. Det finns andra sätt att stötta USAs afroamerikanska befolkning på.

  Wow, bara wow åt hans sätt att uttrycka sig… Om han ändå hade kunnat spendera en dag på intensiven bland läkare och sjuksköterskor och se allt i realtid. Kanske hade han förstått att det här viruset faktiskt är farligt och att man kan bära på det utan att visa symptom, för att sedan träffa någon som kan bli smittad på riktigt. Och dö, vilket han önskar andra som tycker annorlunda.

  Wow, vilken omogen människa. Visst att man kan vara arg och inte hålla med men hans sätt att uttrycka sig är bara barnsligt…

  Fattar inte att vi ska demonstrerar usas problem här. Vi har våra egna problem. Högst dödstal i världen i pandemin blandannat

   Har slutat gå in på instagram för jag blir bara irriterad. Jag ser mig själv som ”vänsterfeminist” men där jag starkt skiljer mig från dem är när det gäller poliser. Det var samma sak när det var samma hets mot ordningsvakter som tog ut ungdomar från en galleria och den gravida mamman som bråka med ordningsvakterna, jag orkar inte med idiotin. I Sverige, om du lyssnar på polisen så kommer de inte göra något, säger polisen ”backa” då fu*king backar du.
   I USA är det annorlunda, där dödar poliser svarta som lyssnar, som inte är kriminella osv. Det gör de inte i Sverige. Men fortsätt skrika ”f the police” som j-vla töntar så ska vi se sen när ni är i behov av polisen hur mycket f*ck ni kommer skrika. Spån!

    13.03 Så j*vla bra skrivet.

    Fast du vet väl att procentuellt dödar polisen i usa mer vita än svarta?

   Läs på lite, pleeeeease! 🙈

   Håller med föregående, läs på snälla innan du påstår att det inte är ett problem i Sverige. Rasismen är ett stort problem här med.

    Men pandemin är större, läs på lite. Folk dör. Sluta sprid smitta som infekterade apor

     Den här kommentaren visar ju i allra högsta grad hur utbredd och normaliserad rasismen är i Sverige.

      Ganska säker på att uttrycket syftade på alla som var dumma nog att demonstrera, inte en viss grupp. So don’t get your panties in a twist. Om du själv kopplar det till vad du tror som åsyftades kanske du ska rannsaka dig själv? 🙂

       Jag tycker inte det är speciellt smakfullt att referera till blm-demonstranter som ”smittade apor”. Rannsaka dig själv för fan.

        En stor del av de svenska BLM demonstranterna var vita unga kvinnor så varför inte.

        Och jag tycker inte det är speciellt smakfullt att sprida corona genom att demonstrera 🙂

        Dem vill demonstrera i Sverige efter att en svart man mördats i usa, men det dem egentligen gör är att själva döda folk i Sverige oavsett hudfärg genom att sprida en dödlig smitta.
        Hur kommer dessa demonstranter känna om en svart person nu dör i Corona pga deras idioti?

         Då var vi där igen – de och dem. Denna ständiga frågan! Så enkelt och tydligen så svårt att greppa…

         Självklart handlar det inte om att EN svart man har mördats i usa. Herregud. Hur kan man lyckas ens skriva en kommentar på internet när man saknar total förståelse för världshistorien.

    Vi har många problem i Sverige, vi har problem med rasism, fattigdom, ökade klyftor i samhället, hemlösa, bostadsbrist, våldtäkter, misshandel, våld i nära relationer, övergrepp på barn, hedersmord, mord, bränder, dödsskjutningar, mm. Varför tycker du att vi enbart får pratar om rasism och inga andra problem?

  Kolla bara Sandra Beijers kommentarsfält.

  Amir skulle behöva ta ett chillpill och andas en stund. Är inte första gången han gormar och är okänslig gentemot andra när han vill få fram sin ståndpunkt 🙈

  Han demonstrerade väl inte ens? Sitter tryggt i sitt hem, i ett yrke där han kan jobba hemifrån och leker översittare mot sina unga följare.

   Om han inte va ute och demonstrerade så får jag ge honom åtminstone 1 rätt där.

   ”Yrke”.

  Få pratar om att som dör nu pgr av COVID19 och allt den för med sig, hjärtsjuka, cancersjuka och massor av andra livshotande sjukdomar och dessa sjukdomar drabbar alla oavsett ålder, ”ras” och kön. Så sådana som Amir ska enbart hålla käften, gå tillbaka till högstadiet och skaffa sig lite allmänutbildning.

   alla*

   Och tyvärr speciellt folk i de lägre klasserna, inte sällan utlandsfödda men dålig ekonomi. Dessa drabbas faktiskt hårdast….

  Jag blir arg på alla influencers som postar om detta som pågår men inom 24h tar bort posten för den passar egentligen inte till flödet.

  Men ja. Det är bara vita som klagar på demon. Tänker att det kan vara en hint om att hålla käften och fundera på varför den var / är så viktig.

   Nej du har fel.

   Absolut inte, var har du fått det ifrån?

  Snälla, hjälp en finanskille med ganska höga lån på våningen på Östermalm. Några slantar till amorteringen, tack?

   Snälla hjälp mej att få pengar till något jag inte har lust att spara till själv

   Jag kan betala hela lånet om du vill. Var ska jag swisha?

  Nu blir det så där ”ah men duuuurå” stämning igen.

  ”Varför säger ingen något om studenterna, krogarna, pensionärerna, fotbollspelarna etc etc.”

  ALLT för att vända fokus från den mest korkade tillställningen i år.

  VET NI VAD två fel gör inte ett rätt.

  Att samlas och bryta mot lagen under pågående pandemi blir inte mer rätt bara för att Ulla 95 går på bokafärren.

  Slut på meddelandet.

  Amir borde verkligen lugna sig, ja. Ingen lyssnar på den som skriker, så om han vill göra skillnad misslyckas han redan genom sättet han uttrycker sig. Sedan vad gäller det som händer nu med demonstrationer m.m. känner jag ärligt talat bara att vi skapar större gap mellan människor, öppnar upp för mer hat, ilska och frustration och skapar iaf till viss del problem som egentligen inte alls är speciellt utbredda i Sverige. Man blir ju lite konspiratorisk och undrar om folk bara vill ha något att gå igång på? Beklämmande. Hanif och Per har en ganska intressant diskussion kring demonstrationen, corona m.m i podden God ton, för de som är intresserade.

  Det var många ungdomar av utländsk härkomst på demonstrationen. Dessa blir kanske inte nämnvärt påverkade av corona för egen del men drar hem smittan till släkt och familj. Vi har ju förstått att en stor del av de som insjuknat svårt och dött har varit just utlandsfödda (Järvaområdet i Sthlm med mycket somalier har varit mycket hårt utsatt). Dessa är en grupp som har svårare att skydda sig då de ofta bor trångt med många i varje lägenhet, det blir språkbarriärer och svårare att ta in information samt att det inte är så lätt att isolera sig om man har jobb som busschaufför eller inom vården. De har inte råd att isolera sig och måste bli utsatta för ev. smittade personer varje dag. Kort och gott: folk med låg socioekonomisk status drabbas hårdast av pandemin. Detta är förjäkligt och jag önskar att det inte var så. Det dessa PANTADE snorvalpar gjort är att dra hem smittan igen. De har gjort sig själva en rejäl otjänst men det verkar de ju inte fatta.

  Jag hamnade i tumultet när jag skulle hem från jobbet och fick se när de pressade en skylt 1 cm framför polisernas ansikten och gjorde allt i sin makt för att provocera fram en knuff som de kunde filma på instastories. De levde ut någon anarkistisk fantasi. För övrigt sprids smittan lättare om du skriker och jag såg att de turades om att ropa i megafonerna som slussades runt (hur hygieniskt är det?).

  Har inte mycket pengar och köpte parfym och smink för det sista av lönen trots att jag behöver en ny dator. Kan jag få pengar jag också?

  Så pinsam!! Kan du inte betala för din dotters present själv och försöker få främmande människor att betala den åt dig?? Herregud att du har mage till det, att du inte skäms!! Betala din egen dotters presenter!

   Lollo kryp tillbaka under din sten ditt troll

    Alltså, bara för att någon inte håller med och uttrycker sin åsikt så betyder inte det att man är ett troll.
    Ett troll är en som skriver i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna diskussioner som inte leder någon vart.

  Alltså, det framgår ju ganska tydligt att unge herr Amir lider av kronisk otur när han tänker. Det känns lite taskigt att kritisera honom.

   Bättre om han låter bli att vara idiot, så blir han inte kritiserad.

  Snälla hjälp en singeltjej betala för en insemination i Danmark.
  Så att hon en dag kan öppna en insamling för att köpa en begagnad dator med utrustning till sin 12åriga dotter, många bäckar små! Om så bara fem kronor! <3

   😂

   IDIOT

  Får inte barnen datorer i skolan nuförtiden?

   Dvs låna

  Vilken jubelidiot. Var det någon som såg honom ute på gatorna och demonstrera? Eller satt han på någon uteservering och drack drinkar med sina influenser kompisar.

  Sitter och kokar. Jag och sambon har inte gått ut för annat än att ta promenader och bära hem mat till mina morföräldrar som sitter fast i sin lägenhet i centrala Stockholm. Det sitter tiotusentals pensionärer i sina små lägenheter som inte ens kan gå och handla förrän Corona försvinner. Som kanske lever sin sista tid instängda och isolerade från vänner och familj.

  Samtidigt går 3000 människor och samlas på plattan för att demonstrera, och säger att det är okej för att uteserveringarna är öppna. Totalt empatilöst och barnsligt. Omänskligt. Fan ta er.

  Nu ska jag ringa mormor och peppa henne så hon orkar leva ett tag till, fastän livet är skit just nu.

  Sorry för rant ❤️ Ta hand om era gamla

   Det finns dessutom många människor som är yngre alltså inte pensionärer som inte kan handla, umgås med familj eller jobba. För att dom har någon typ av sjukdom som gör att dom riskerar att dö om dom får corona. Som måste vara hemma från jobbet. Som inte kan arbeta hemifrån.
   Det finns ingen ersättning för dom.

  Sorry om jag får skäll nu men måste en 12-åring verkligen ha en egen dator? Räcker det inte med en smartphone och laptop de får (låna egentligen) från skolan så att de kan göra läxor osv.?

  Ser att vissa försökt rättfärdiga demonstrationen med att smittan sprids lika enkelt via uteserveringar, kollektivtrafik, shoppinggallerior och matbutiker. Let me just: NO. Man MÅSTE pendla och handla. Och åtminstone här där jag bor, Norrmalm/Vasastan i Stockholm, så är folk duktiga på att hålla avstånd vid kassorna. Du MÅSTE inte demonstrera, det ingår inte i ditt vardagliga liv. För det andra är det stor skillnad att sitta stillsamt på restaurang/uteservering och att stå och skrika i stor grupp (virus approves!) och låta salivdroppar flyga kors och tvärs.

   Jag bor också i Vasastan och går ofta i hagaparken. Cyklister och motionärer, här flyger det salivdroppar så det står härliga till med noll hänsyn till andra. Nej man måste inte demonstrera, men rasismens åverkan påverkar tyvärr många i dess vardagliga liv.

  Jag är väl rasist, men jag ser uteslutande svarta som står och hänger vid min tunnelbanestation och väntar på sina kolatorskar. De kanske står och demonstrerar, vem vet.

   Du är aningslös och outbildad

    Om du bildar dig en aning, så kanske du lär dig att avsluta meningar med punkt.

   Det är väl för att du bor i ett invandrartätt område. Jag gör inte det, så här finns det mest vita pundare.

    Är de som säljer knark vid tunnelbanan vita svennar?

     Inte det blekaste. Här sköts handeln på mer sofistikerade sätt och mindre öppet. Men spelar det egentligen någon roll? Den som köper är ju knappast mindre skuldfri än den som säljer på gatan.

  stanna hemma då om ni är så rädda för corona. men stanna hemma resten av livet då i så fall, för det finns andra vidrigare sjukdomar i samhället SOM SMITTAR. survival of the fittest, sorry not sorry.

   Ja för Corona smittar inte. Det vet ju alla 🤷‍♀️

    snacka om att helt missa poängen. Vilket är att det tydligen krävs en pandemi av ett nytt virus för att folk plötsligt ska tvätta händerna och vara hemma rädda när det i själva verket finns andra sjukdomar i samhället som man bör vara mer rädd för om man får men som iiiiingen nånsin brytt sig om. och alla skickar även sina magsjuka barn till skolan trots att 80åriga greta dör av magsjukan. men nu plötsligt, ”skydda dom gamla”, ja du skulle ha tänkt på det innan du gick till jobbet och ica halvsjuk den där gången i höstas när din man faktiskt också hade 40 graders feber, för att NEWSFLASH gamlingar och svaga dör av vanliga influensa med. fler har dött av covid för att ingen varit utsatt tidigare, men vi MÅSTE bli utsatta, det är bara att acceptera att covid kommer stanna kvar. precis som rasismen om vi inte gör något, som vi tillskillnad från corona faktiskt kan utrota.

     Haha okej
     1. Du framförde inte din poäng så väl kan jag tycka.
     2. Skillnaden mellan magsjukan och Corona är att Corona har högre dödlighet. Sååå man bör nog vara mer rädd för Corona än för andra sjukdomar. Sen är det ju en pandemi. Skulle magsjuka också komma upp till pandemistatus, skulle alla vara lika rädda. Lovar

     Alltså jag har läst dina kommentarer flera gånger och förstår fortfarande inte riktigt poängen. Gamla kommer dö ändå? Eller?

      verkar vara du som inte förstår 🙂

       Vi säger så 🙂

   Namnge några är du snäll!

   Survival of the fittest? Om det är så du känner så är det ju ingen idé att demonstrera när man tillhör ja inte dom fittaste iaf..?

    Ja beniga fattiga knarksäljande tonårs killar från orten som lever på deras föräldrars socialbidrag står ju verkligen högt upp i survival of the fittest skalan 🤔😅. Snacka om att bita handen som göder en.

   Är du darwinist /nazist? Hur går det ihop med anti rasism?

  Att jag kritiserar demon och det idiotiska att gå emot riktlinjerna och samlas i hundratals eller tusentals beror på att min pappa höll på att dö. Han är ung och tidigare frisk men drabbades svårt, låg nersövd i många veckor och håller nu flera månader efteråt fortfarande på att lära sig gå mm och kommer inte kunna jobba på väldigt länge. Jag fattade inte allvaret förän jag på nära håll såg hur en anhörig blev svårt sjuk och hur corona ser ut på nära håll.

  Jag skulle kunna säga detsamma till den där Amir att jag hoppas någon i hans närhet drabbas av corona så att han förstår allvaret och hur jävla dumt det är att gå till en demo nu. Men jag som varit med på den resan önskar fan ingen det. Hoppas han kan få en gnutta förnuft på annat sätt.

   Du behöver inte sänka dig till den nivån.

  Hjälper hjärna. Skit i idioter och deras idiotiska kommentarer.

   *gärna

   Och ändå har du inte bidragit i insamlingen.
   På vilket sätt är det du hade tänkt att hjälpa till egentligen?

  ORKAR. INTE. MER. Såg äntligen en liiiiiten minskning av covidsmittade patienter så kör vi en liten demonstration. In i corona-dimman igen om 10 dagar så får jag väl vara ledig och träffa barnen till jul.

  Gott syfte, men nej..

  Gapigt.

  VIRUS!!!! TA BORT CAMILLA!

  Jag upplever det som om vita privilegierade har kidnappat ”Black lives matters”. Gör si, gör så, gör inte så, men gör så… lyssnar du inte på den som skriker högst så placeras du genast i rasist-facket. På instagram fyller vita privilegierade sina storys med videoklipp och citat och beskyller alla som försöker diskutera eller ifrågasätta för att vara ignoranta och rasister, det är ”my way or the highway”. Det känns verkligen som om det börjar spåra ur. Då söker jag mig hellre till afro-amerikaners sociala medier.

  Mina nära och kära demonstrerade… så ja Amir de lär ju får Corona( bli sjuka och dö-som han skrev).. och tyvärr så kommer de ju sedan att belasta sjukvården för att de var tvungna att demostrera🤦‍♀️

  De kan demonstrera om ett år och göra en tyst och kraftfull demonstration igår. Jag förstår mycket väl att vi måste stoppa rasism. Men viruset tar inte semester bara för att du vill demonstrerar .

   *i år

    Hur gör man en tyst och kraftfull demonstration?

     Man demonstrerar fredfullt och får sympatier som leder till förändring, istället för att demonstrera våldsamt med skadegörelse och sprida oro. Och får motsatt effekt.

  Suck, antar att Amir blockade mig då det står att han inte har några inlägg ännu (?)

  Vilken pajas 😂👍

  Han gör bara detta för att få uppmärksamhet, för att försöka hålla sig relevant. Egentligen bryr han sig inte alls. Hade han på riktigt brytt sig om BLM borde han ju uppmärksammat dem och vad dem gör tidigare då dem vart aktiva i många år, men nej, först när det blir en stor grej i media, då hakar han på för att försöka få lite uppmärksamhet. Sorgligt.
  Han bryr sig varken om BLM eller Corona, han bryr sig bara om sig själv.

  Och vem fan e Amirakrouta? Vilken jävla loser!!

  Jag har en tanke. Om man nu väljer att delta i en demonstration under en pågående pandemi, då får man ta ansvar för sina handlingar, dvs, insjuknar man i covid-19 pga demostrerat, då kan man även säga upp sin rätt till svensk sjukvård 🙂 Du kan inte ställa dig mitt i en skotteld folk varnat dig för, förvänta dig att komma ut utan skotthål, sen kräva att få vård?!
  Vill även säga att bara för att jag inte är för en demonstration (just nu), betyder det inte att jag inte anser att budskapet är av enorm vikt. Men, för tillfället måste man se längre än vad näsan räcker.

  Hur fan tänker han ? Jag skrev typ ” nu får du tänka om Amir” Inge otrevlig alls. Jag fick en svin dryg hånskrattande kommentar av honom sedan blev jag blockad . Det är skrattretande. Han spottar på sina följare men när man inte håller med blir man lynchad o blockad !

  Är han på riktig så här korkad ? Folk borde fan gå emot och avfölja idiotien. Förlåt men han är en idiot!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *