Tre inlägg som får tre tummar upp!


Skit i allt vad ”sommarkroppar, ”bikinikroppar” och annan hets som hör sommaren till!

Försök i alla fall om den får dig att må dåligt…
Därför vill jag lyfta fram dessa tre inlägg som försöker motverka hetsen, i alla fall lite och så gott det går.

Den enda som hänger i vassen i vår familj i år, är Selma och det är för att hon jagar sländor, inte för att hon är missnöjd med sin kropp på något vis. 😉

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh ja mer sånt här i flödena! Just nu passerar bara desperata försök i att se både smal och vältränad ut.
  Själv lägger jag upp bilder på mat, när vi trillar av sup-brädorna, mera mat och när pojkvännen lagat mat. Thats it. Det är min sommar det 😃🥳☀️

  Svara

   Vad är en sup-bräda? Varför dricker ni så ni ramlar av?

   Svara

    😂

    Svara

    Det funkar så!
    Man sätter sig på en vanlig bräda (gärna slipad för att slippa flis i rumpan), sen dricka men valfri alkoholhaltig dryck tills man trillar av brädan- prova, det är verkligen en semesteraktivitet att rekommendera!

    Svara

     Glöm bara inte att supa på avstånd 😄

     Svara

    Hahahaha jäkla dumt av oss 😂😂🥳🥳

    Stand up paddel board annars, men vi får kanske testa en fylla på dom en kväll också ☺️

    Svara

   Bambifransar

   Svara

   W

   Svara

  OT men vad händer i Bellas liv. Hon som skulle sluta shoppa, fjällvandra och bli mer jordnära. Nu bor hon på fina hotell, shoppar som aldrig förr och åker lyxbåt. Förstår mig inte på de snabba svängarna

  Svara

   Det var ju bara ett spel för galleriet för att få sympatier. Du måste lära dig att inte lita på något hon säger så slipper du bli besviken.

   Svara

    Exakt. Begriper inte att det finns någon som faktiskt går på hennes hittepå och lögner. Man kunde ställa klockan efter att hon skulle fasa in sitt lyxiga liv igen, eftersom det är det liv hon vill leva.

    Svara

     Precis. Det var bara en tidsfråga. Först skulle hon få oss att tro att hon gjort någon sorts helomvändning och blivit jordnära, djup och eftertänksam. Men det tog inte många minuter i det nya huset och med en tom kalender innan de gamla takterna började smyga sig fram. Vad skulle hon fylla livet med? Ja inte är det att stå i soppköket och hjälpa Stockholms hemlösa, eller något annat med mening kan vi lugnt konstatera.

     Svara

      Men snälla.. när har hon sagt att hon ska bli mer jordnära? Inget hon själv sagt för att hon började vandra och vara i naturen, det behöver väl inte ta ut att lyxa lite ibland, varför skulle hon inte göra det när hon nu kan, det är inget hittepå med det eller spel för galleri el för sympatier. Är det jobbigt för dig/er att hon kan lyxa lite? Hur vore det om du/ni slutade med hittepå, sluta hitta på om henne och sluta vara så bessat av henne.

      Svara

       Det är inte jobbigt det minsta, hon får lyxa på tills pengarna är slut och det kommer hon också göra. Men att du inte kan se hur din älskling ändrar personlighet hela tiden är jävvvligt jobbigt!!

       Svara

   Men snälla, ingen bryr sig om Bella mer. Allt är redan påpekat, ifrågasatt och ältat härinne. Gå in under ett inlägg som handlar om henne så ser du alla upprepningar där…

   Svara

    Jo jag bryr mig

    Svara

     Då får du passa på under inläggen om henne

     Svara

     Jeg også! Interessant å følge livet hennes. Se hvordan livet er for svenske jenter.

     Svara

      Isabellas liv är väl knappast en representation av hur svenskor har det.
      Vill även påpeka att hon är en kvinna.

      Svara

   Hon har väl träffat någon och anammar nu en ny(gammal) livsstil som passar väl ihop med den personens.

   Svara

    Exakt. Bella är beroende av manligt sällskap och anpassar sig helt efter den hon är med för tillfället.

    Svara

   Vad har hon med detta inlägg att göra, men hon måste tydligen klämmas in i allt.

   Svara

   Hennes syster har varit inne på Bellas insta och lajkat min kommentar… Strandbild.

   Svara

    Systern verkar barnslig, pinsamt. Det säger en hel del om situationen och hur IL känner det. IL har inte sagt något ila om sin syster, hon sa att hon var tacksam för henne och för all hjälp hon fått, hon har varit öppen med det ju. Sluta tra kassera.

    Svara

     Du är så jävla naiv! Herregud…

     Svara

   Trodde ni verkligen hon skulle ändras? Wow

   Svara

  Eller så lägger man bara upp sin bild på stranden. Skriver att man njuter av solen/semester/familjen/lugnet/boken..
  Utan att kommentera sin kropp eller bikini eller göra ett kroppsstatement av det öht!

  Svara

   Exakt! Det är klart att det är befriande med folk som lägger upp ofiltrerade bilder från stranden, men tänk vad skönt om man kunde komma till det stadiet där man helt enkelt la upp såna här typer av bilder okommenterade?

   Svara

    Kan bara hålla med! Följde en del ”kroppspositiva” konton förut. Tills jag kände att kroppspositiva konton fokuserar lika mycket på kroppen som träningskonton (som jag också följde). Smal kropp. Rund kropp. Mjuk kropp. Celullitkropp. Alltid kroppen i fokus. Tog bort dessa konton för min hjärnas skull.

    Svara

   Javisst. Man behöver inte nämna kroppen utan bara acceptera att allt är ok och vi alla är olika.

   Svara

   Men tack! Alla influencers verkar vara helt besatta av sin egen och andras kroppar.
   Var på stranden härom dagen och där fanns kroppar i alla möjliga åldrar och former och alla såg ut att njuta av livet, bada, fika och hoppa ifrån bryggan. Jag tror verkligen inte gemene man är så besatt av sin kropp och mår så dåligt av sig själv i badkläder som influencers vill ge sken av.

   Svara

    Håller med. Var och badade i går och ingen verkade tänka på andras kroppar. Unga och äldre alla var vi olika. Tror en del influencers överdriver och en del skapar hets om utseende.

    Svara

     Tror inte på detta ett dugg.
     Jag är tyvärr en utav dem som är osäker på min egen kropp (jobbar hårt med detta!) och jag tvivlar på att jag ger sken utav osäkerhet på stranden när jag tvingas springa efter mina barn i baddräkt. Jag springer där brydd över min egen kropp.
     Jag är också oerhört observant på andras kroppar tyvärr, men till skillnad från män så kan jag som kvinns sköta mina observationer diskret.

     Önskar att det var som ni vill påstå.

     Svara

      Jag håller med dig! 🙁 Jag kollar (men diskret) på andra kvinnor på stranden, inte i dömande syfte utan för att jämföra med mig själv… Kan inte hjälpa det. Jag är väl normsmal osv. men tycker ändå inte om att visa upp mig i badkläder för jag är övertygad om att jag har för mycket celluliter, inte rätt kroppsform, för blek etc. Jag verkligen hatar att gå till stranden p.g.a. detta för jag kan inte slappna av.

      Jag bryr mig inte om vad andra tycker för jag vet att min kropp inte sticker ut liksom utan det här är helt i mitt eget huvud. Spelar ingen roll att någon säger ”men de är fullt upptagna med sig själva”.

      Svara

   Exakt så! Alltså det är ju bättre att det finns olika typer av kroppar på instagram än endast pinnsmala, deffade och perfekt timglasformade. Men forfarande ska de flesta påpeka ”att de duger trots sina valkar”. Det är väl självklart att man duger! Ibland hatar jag mina valkar, ibland är jag okej med dem. Men inte fan tvivlar jag på att jag duger eller har rätt att vara på stranden. Det är även fantastiskt att många stora klädkedjor (hm, Lindex) har börjat använda modeller av olika storlekar i sina baddräktsreklamer. Men fortfarande svämmar kommentarsfälten över av folk som ska kommentera kropparna (positivt oftast). Önskar att kroppar kunde visas utan att de behöver risas eller rosas! Om det sedan är någonting som kan få mig att ogilla min kropp så är det smala tjejer som sitter ner och fotar sina i princip obefintliga korvar på magen och skriver någon ”stark” text. Men det är väl en annan historia.

   Svara

    What Elisabeth said!!!! Allas magar valkar sig när man sitter ner. Allas. Här har vi tre normsmala brudar som förmodligen aldrig mött kroppsrelaterad diskriminering eller haft annan anledning att förfasas över sina små bilringar. Kan inte bara en mage få vara en mage utan att den måste värderas?

    Svara

    Men kan inte de där smala tjejerna få göra det? Det är ett stort steg för dem och särskilt för någon som varit fast i ätstörningsträsket där man har en totalt sned bild av hur man egentligen ser ut. Du kanske tycker det är patetiskt men för dem är det stort. Var går gränsen för att en tjej ska kunna göra det tycker du?

    Jag är fast i det berömda träsket och nu har jag iofs inte instagram där jag lägger ut bilder men om jag hade så hade jag inte velat höra att jag inte har tolkningsföreträde eftersom det finns de som är mycket större än mig med ”riktiga” valkar. Skaffa lite ödmjukhet, tack.

    Svara

   JA. Är också så trött på influencers som varit gravida och är typ ”embrace din kropp efter graviditeten❤️❤️”. Jag har alltid haft en post-graviditetkropp utan att vara gravid men efter att ha gått ner x antal kilon. Kropp som kropp, graviditet eller inte! Måste man skylla på något för att ens kropp ser ut som en gör? Bara acceptera den som den är/blivit!

   Svara

    Et tu Brita Zackari

    Svara

   Influencers. Så out of time.

   Svara

  ”Shout out to my eating disorder friends” låter både jätteroligt och okänsligt på nåt sätt.

  Svara

  Men snark.

  Svara

  Jo det är väl bra kanske. Men jag blir ändå lite trött på ”jämför dig inte med andra” samtidigt som man lägger upp en bild att jämföra sig med. Skit i’t bara! Skulle världen gå runt och säga ”man är lika fin även om man inte har ett födelsemärke på höger knä!” och peppra på med det, ”du behöver inte ha ett födelsemärke på höger knä för att vara fin, du duger som du är!”, ”här är mitt högerknä, det har inget födelsemärke men jag är glad ändå” osv, så nog fan skulle man börja fokusera på att leta födelsemärken på knät.
  Kan man inte bara bada och hänga på stranden för att man känner för det, ta en bild på när du gör en kul grimas eller gräsanden som man bjuder på melon. Allt måste inte handla om hur du ser ut, oavsett hur det är.

  Svara

  Jag vet inte om nån annan kan relatera till det här, men att se kroppspositiva bilder hjälper inte min eget självbild överhuvudtaget… Alltså jag känner att andra människor får se ut eeeexakt hur de vill, alltså 300 kilo och du är nöjd? Verkligen good for you. Lägger ingen som helst värdering i andras valkar. Men jag är ändå sjukt obekväm i min kropp. Har gått igenom två täta graviditeter och ligger nu på typ 20 kilo + från innan. Inser såhär i efterhand att jag nog alltid haft ett ganska ätstört beteende och ligger nog fortfarande på ”normalvikt” men känner mig som en jävla blobb. Hur ska man ens komma ur det om inte ens kroppspositivism gör någon skillnad? Tycker att andra är vackra oavsett storlek men jag är ett träsktroll.

  Svara

   Det sitter bara i ditt eget huvud för jag kan garantera dig att ingen annan bryr sig.

   Jag har också komplex, men jag har aldrig någonsin skylt mig, för varför skulle jag göra det? Det är som det är och att fly från mina problem gör absolut ingenting bättre. Man får bara acceptera att det är såhär man ser ut och som sagt, ingen bryr sig, det är bara i mitt huvud.

   Såna där bilder gör mig bara irriterad för det är bara sånt sjukt likefiske. Ingenting kan göras genuint utan det handlar bara om likes. En sak att lägga upp en bild utan att skriva någon text men som kvinnorna i inlägget gör är bara pinsant. Majoriteten av alla kvinnor ser ju faktiskt ut sådär.

   Svara

   Ja men så är det verkligen! Jag stör mig aldrig på någon annans utseende, antingen tänker jag inte på det, eller så tycker jag genuint att folk är fina oavsett antal volanger. Har runt 20 kilos övervikt efter en tuff period plus en graviditet och det känns som att om jag lade mig på stranden så skulle folk tro att jag var en strandad val och börja försöka rulla mig tillbaka i havet igen. Så det blir att smyga i vassen i år. Tänkte åka och köpa en baddräkt som går på mig och våga mig bort till stranden med mitt lilla barn som älskar att bada, men är inte säker på att jag kommer våga ta av mig handduken utan det kanske blir pappasällskap i vattnet.
   Visst skulle jag i en perfekt värld vilja vara kroppspositiv, och jag tycker att de som är det är supercoola och föredömliga. Men jag kommer liksom inte dit.

   Och nej, det hjälper inte ett skit att normsmala personer sitter och visar sina gulliga skinnveck på Instagram. Det är väl bra för andra normsmala men det har inte med mig att göra.

   Svara

    Har en vän som känner som du, och det gör mig så ledsen i hjärtat att läsa och höra att man inte vågar sig ut i vattnet trots att man så gärna skulle vilja bada med sitt barn.
    Kom ihåg att ditt människovärde inte sitter i din vikt eller ditt utseende, du är älskad och dyrbar för den du är! För att just du är du! Inte din kropp, inte dina prestationer, bara du är just du!!❤

    Svara

     Svara

    Men du, köp en snygg bikini istället och undvik vassen. Göm dig inte öht, för varför ska du göra det? För vems skull? Och hur ska du förklara för ditt barn om det skulle upptäcka att du beter dig undvikande? ”Mamma tycker inte att hon duger”.

    Som jag skrev ovan, ingen bryr sig. Det är bara i ditt huvud. Du har bara ett liv, varför gömma dig och må dåligt den lilla tiden du har här?

    Svara

     Ja, det är väl ungefär så jag skulle säga till någon annan i min situation. Jag vet ju på ett logiskt plan att ingen bryr sig egentligen. Jag ser nog ut som en ganska standard plufsig småbarnsmorsa i 30-årsåldern.
     Men det här utspelar sig ju inte på ett logiskt plan. Det är en bråddjup och urstark irrationell skam, som knappt går att rå på med logiska argument. Så för vems skull? För min skull. För att slippa en del av (den ovinnbara) fajten med de spöken som kommer vakna av mina skavanker i solljuset.
     Ja, jag är orolig för hur smusslandet kommer påverka mitt barn, som den här sommaren är för litet för att förstå, men om ett par år. Jag hoppas att jag har hittat lite mer inre och yttre hälsa tills dess.

     Svara

      Om du inte slåss mot dina hjärnspöken kommer du aldrig vinna.

      Jag önskar dig dock all lycka till. Glöm inte att du är fin som du är. ❤

      Svara

       Jag propagerar vanligtvis för samma sak. Det är väl mest att sådana dagar man ska slåss mot skamkänslor brukar inte bli så trevliga dagar och ibland vill man liksom bara hänga på stranden och mysa och fortsätta vara på gott humör 😉.

       Men jag köpte faktiskt en snygg bikini tillslut ändå! Kanske kan det göra något. I alla fall kommer jag vara välklädd under kaftanen och hemma i plaskpoolen. 😊

       Tack för uppmuntran! ❤

       Svara

   Fast jag tycker det skillnad på att vara obekväm överviktig Mot att vara obekväm normalviktig. För när man bär på övervikt kanske ens vanliga kläder inte passar, sitter åt, magen kanske känns svullen och obekväm, låren skaver mot varann. Det är inte FEL att sträva efter att vara normalviktig om man mår bra i det. Däremot är det ju jobbigt om man mår bra i övervikt men känner sig tvingad att gå ner pga samhällets normer.
   Jag har nu 5 kg övervikt efter en graviditet och jag tycker det är jobbigt att magen putar och det stramar runt mina vanliga kläder. Ingen lust att köpa nya kläder för att dom ska passa min nya övervikt 😂 praktiskt lagd!
   Nu blev det långt, men det ja vill säga är att det känns som det är ”fel” att inte vilja vara överviktig nuförtiden? Jag trivs iaf inte med det men dömer inte någon som gör det !

   Svara

  Men snälla, ingen bryr sig om Bella mer. Allt är redan påpekat, ifrågasatt och ältat härinne. Gå in under ett inlägg som handlar om henne så ser du alla upprepningar där…

  Svara

  Jag vet inte jag… Normsmala kvinnor som sitter och trycker ihop magen så det bildas några valkar, är det så mycket att hurra för?

  Svara

   👌 tack, precis vad jag tänkte. De kan dra fördelar av att vara smala när de önskar.

   Svara

   Tycker det är bra att dom visar att dom flesta kroppar faktiskt har valkar i vissa lägen. Annars jämför sig ungdomarna med dom perfekta instabilderna och tror att dom är feta för att magen skröttar sig lite när dom sitter 🤦‍♀️

   Svara

    Tror isf att det skulle vara mer effektivt att de bara låter sina flöden fyllas av icke tillrättalagda kroppar och bilder utan att kommentera det öht.

    Svara

  Tack!

  Svara

  Jag trodde det Nykvarn att kroppar ska få se ut hur som helst och att vi inte ska fokusera på vare sig det ena eller andra. Tydligt är ju att dessa tre du nu väljer att hylla åter igen vill dra fokus till just kvinnors kroppar. Lägg ner skiten och fotografera fötterna i sanden istället eller något. Detta blir ju bara, ja fel helt enkelt.

  Svara

   Det nya var***

   Svara

    Eller hur. så jävla tröttsamt med normsnygga kroppar som för en sekund ser normala ut eller får ett veck, för man kan inte kalla det där för valkar… sluta fokusera på hur du ser ut/framstår på stranden. Fokusera på utsikten, vädret, sanden, vattnet. Ta dig ur din utseendehets-bubbla för 5 jävla minuter?!!

    Svara

     Verkligen. Lev som du lär?

     Svara

   Precis. De som kallar sig för kroppspositiva är sjukligt besatta av sina kroppar, det är inte ett dugg inspirerande för mig. Stina Wollter lägger ju ut fler lättklädda bilder än alla smala influencers tillsammans.

   Svara

    Samma med hon varmkorvboogie. Blir perverst när hon lägger upp ett helt videoklipp där hon står och skakar på röven och smeker sig själv. 😳

    Påpekade att det var det för den videon kom upp när jag satt i fikarummet på jobbet, men då var jag ju fettfobisk och fick flera inlägg dedikerade till mig där hon inte ens blurrade mitt instagramnick. Och alla jävla hatkommentarer…. snark. Ofta man vill se mjukporr när man följer ett bp-konto!

    Svara

    Linda-Marie med.
    Verkar bara vara okej att åma sig i underkläder om man är över en viss ålder eller ett visst BMI..?

    Svara

    För mig är Stina Wollter direkt motbjudande, på det sätt hon exponerar sin kropp.

    Svara

     Håller med. Jag tror att det är effekten hon vill uppnå. Provokation.

     Svara

  Svara

  Jag blir bara less på sånt här, fortfarande ett kroppsfokus ju. Kan inte alla bara sätta på sig en bikini och vara normala; inte dra in magen och stå på tå och inte heller dra ned bikinibyxan för att visa en (normal) mage?

  Blir lika störd av en superfiltrerad bild i en vinkel som får personen att se smalare/mer vältränad/whatever ut som någon som visar ett veck/walk/större rumpa.

  Svara

  Jag tycker att alla bilder där det pratas om kroppar även om det görs som i inläggen ovan är lika problematiska.

  Kan man inte bara lägga ut en bild utan att kommentera?
  Tycker att kommentarerna till bilderna ovan visar på tre vuxna kvinnor som är obekväma med sina kroppar men försöker övertyga sig själva och andra att man duger som man är.

  Så jävla tröttsamt att prata om kroppar oavsett hur man gör det

  Svara

   Ja eller bara samla godhetspoäng. Kolla jag vågar lägga ut en bild som inte är posad eller tillrättalagd… men om du måste förklara dig under bilden och varför den existerar så blir det ju ändå ogjort? Då är ju din agenda att få uppmärksamhet ändå. Du använder fortfarande din kropp för att samla poäng och i längden få känna att du duger.

   Svara

    Tycker iofs Therese visar lite mer… och säger ju det att du inte skall tro och jämföra dig just med bilder på sociala medier. Och visar skillnaden mellan en tillrättalagd bild och en icke.

    Svara

  Detta får motsatt effekt för mig. Att någon med helt normal kropp påminner mig om att jag nog visst borde känns lite ångest för att visa mig i bikini. Det är ju inte heller så att vuxna människor inte förstår att magen givetvis döljs av en hög bikinitrosa??

  Svara

  Therese Wickan alltså med sin kropp. Måste man hela tiden visa. Vi vet det nu. Blir tjatigt till slut.

  Svara

  Jag håller med om att man inte behöver nämna kroppen varje gång en valk syns på magen. Det ska alltid liksom påpekas, låt den vara va där. Sen håller jag med om alla normsmala personer som får en valk när de sitter och böjer magen så ska det göras lååånga texter om den lilla valken.

  Pennys bild kändes bara forcerad. Det är pga sån här hets som jag mådde så dåligt över min kropp efter min förlossning och började hetsträna. Senast igår fick jag en kommentar om hur jag blivit så smal nu efter graviditeten och såg ju såå fräsch ut…

  Svara

   Jag har också tyckt att kommentarerna efter förlossningarna slagit fel. Jag har ofta fått kommentarer om att det inte syns att jag fött barn eller att jag ser så bra ut trots två graviditeter. Som att det vore en bedrift eller något att sträva efter? Tvärtom får det mig bara att känna att folk är uppmärksamma på min kropp och bedömer mitt utseende, vilket bara känns obekvämt. Man ska vara försiktig med ”komplimanger” om folks utseende, det ger bara upphov till mer osäkerhet.

   Svara

    Exakt!!! Jag vill verkligen inte ha kommentarer om min kropp oavsett om de är positiva eller ej, jag vill inte bli påmind om att folk granskar min kropp över huvud taget. Jag fick kommentaren av en kollega ”Åh jag ser att du gått ner i vikt, vad fin du är!” och BAM så slungas jag in i kroppsmedvetenheten även fast det var menat som en komplimang. Vi måste sluta prata om utseendet på andras kroppar så jäkla mycket!!

    Svara

  Sådana här inlägg stör mig. Främst för att personerna i fråga är smala och försöker pressa fram valkar bara för att sprida fejkade positiva signaler. De har ju inget uns fett på kroppen över huvud taget!

  Svara

   Det gäller väl inte alla tre iofs

   Svara

  Trött på Annika Leone. Hon gör ett samarbete med Oslo skin lab. Det rimmar illa med att samtidigt jobba för att alla typer av kroppar ska vara accepterade. Inte samma för ansiktet tydligen. Fy för sådan dubbelmoral. ”Bara rynkor”-kanske en bok för henne att skriva när hon kommit till insikt

  Svara

   Enig! Er så drittlei av Oslo Skin Lab. De er OVERALT!

   Svara

  Ja, badbyxekropp fanns redan när jag gick i 9an. Så det har jag hört och sätt killarna skryta med på stranden. ”tjockisarna” klaga på ont i magen och bada därför aldrig.
  Mest vi tjejer som kommentera vem som hade snyggast badbyxekropp.

  Svara

   Även begrepp som ”sommarform” förekommer i förhållande till män.

   Svara

    Beach 20** är väl oxå ett begrepp som används mest av killar, kanske mest i skämtsam ton från dem som de kommer ifrån.

    Svara

  Apropå kroppar så har enligt My själv gått upp 18 kg i vikt sedan december. Många kg:s viktuppgång på så pass kort tid. Hur är det ens möjligt.

  Svara

   Tycker det märkligaste är att så fort grabben varit hemma hos pappan ett tag så blir han frisk.

   Svara

    Har du insyn i dagarna han är hos sin far?

    Bortsett från det, ponera att sonen de facto haft corona, har du inte hängt med i hur orimligt länge den där sjukdomen biter sig fast efter själva toppen. Folk är ju för tusan sjuka i månader. Med massa konstiga symptom.

    Svara

     Living in denial!

     Svara

    …och, har haft en relation där barnet kom tillbaka från sin mor med löss, eksem över hela kroppen, variga sår, febrig, snorig osv osv. Alltid HELT försummad och det var bara att ta tag och börja ”vårda”.
    Kan det vara samma sits för My?

    Svara

     Känns som jag träffade en öm tå

     Svara

    Han borde väl inte fått åka dit innan han blev frisk tänker jag?! Alltså var han friskt redan innan han åkte till pappan

    Svara

   Det är inte alls omöjligt. Ett överskott på ca 1000kcal om dagen är inga problem att svepa i sig, 200gram choklad per dag.

   Och äter du dessutom fel basmat, väljer pizza, rostat bröd med massa gott på, matpajer på gräddig äggstanning, ja osv osv så kan du lätt banka i dej ett överskott på 2000-3000 kcal.

   Svara

   Jag gick upp 40(!) Kg på ett år en gång. Hade året innan gått ner 20 på pulverdiet, sen började jag äta som vanligt igen…

   Svara

    Det är lite drygt 3 kg i månaden under ett helt år. Det kan omöjligt ha varit att du började äta som vanligt igen (om du nu inte låg på överskott innan också). Men ja, de där pulverdieterna är verkligen skit! Ingen människa kan ju leva på det en längre tid och det bara sabbar kroppen samt gör att man går upp allt + lite till efteråt.

    Svara

     Jag tar tillbaka mina första två meningar, det var okänsligt av mig. Ber om ursäkt. Däremot står jag fast vid att pulverdieter är skit 🙂

     Svara

   Är det inte lättare att gå upp vikten man haft den tidigare?!

   Svara

    Jo, om man varit viktstabil på den högre vikten. Kroppen får en trivselvikt efter ett tag.

    Svara

  Måste man hela tiden visa sej att man duger som man är. Det är bara en ursäkt för att dom ska kunna äta massa onyttiga saker och slippa röra på sig. Men det värsta är barnen blir lurade att det är normalt.

  Svara

  Själv skulle jag hellre se bilder på prickiga bikinilinjer och prickiga ben som aldrig blir helt släta efter rakning och blåmärken och ärr och bristningar eller uppblåsta magar och flammiga kinder och acne och helt enkelt naturliga bilder istället för framtvingade valkar när man sitter framåtlutad!

  Svara

   Samma här. Fram med bilderna på gäddhäng, celluliter, uppblåst mage, kärlekshandtag. Visa realism någon gång.

   Svara

   Men ja! Jag är kvinna med hårväxt som en grottmänniska typ, vaxar, rakar, nopprar men herregud! Mina barn kallar mig för prickigkorv, hår, plitor, födelsemärken..
   Japp, jag är en prickigkorv 🤷‍♀️

   Svara

   Be the change you want to see! Lägger du själv upp bilder på dina skavanker? Om inte; gör det! Starta en hashtag!

   Svara

    Jag är ingen influencer och har inget intresse att bli kändis på nätet, så nej.

    Svara

  Så trött på kroppsfixeringen på sociala medier. Det är fan kroppar överallt. Give kroppen a break. Så trött på hud, hud, hud. I alla dess former och storlekar. Kroppshets om något.

  Svara

  Vet någon något mirakelmedel mot prickig/finnig/utslag:ig bikinilinje????! help

  Svara

   Vaxa dig.

   Svara

    Eller låt det vara helt. Köp större badbrallor.

    Svara

     Haha ja

     Svara

   Duscha en stund så mjukas upp, skrubba lite innan rakning, raka på kvällen så kläder inte skaver direkt efter, smörj in ordentligt både efter och dagen efter. Kanske inte blir perfekt men bättre i alla fall! 👍

   Svara

   Vax!

   Svara

   Ja!! Andvänd kräm med propylenglykol efter du har rakat dig, t.ex. propyderm eller propyless. Enda som har funkat för min extremt känsliga och prickiga hud. Jag smörjer in bikiniområdet både morgon och kväll efter rakning, och det funkar!

   Svara

   Silikonbaserat glidmedel!

   Svara

   Har inte haft prickar sedan jag började med rakapparat!

   Svara

   Raka dig med vanlig hyvel och jojobaolja! Huden blir oerhört slät och jag får aldrig prickar 🙂

   Svara

   Laser! Jag hade alltid prickar efter rakning förr, nu har jag helt släta ben utan en enda prick under huden.

   Svara

   Hårborttagningsmedel?

   Svara

   Kolla efter aha-spray från skincity. De har en bra i sitt eget märke. Leave in exfoliator.

   Svara

  Jag var på stranden igår och då insåg jag att det inte är Instagramkroppen som är normen. Låter kanske knäppt och som att jag är korkad, men när man bara hänger hemma och de enda andra människor man ser är photoshopade tjugoåriga fitnessmodeller blir hjärnan liksom lurad.

  Svara

   Min mamma tyckte att det var en väldigt bra idé att ta med sig sina barn till badhuset, för att se hur olika alla ser ut!!

   Svara

   Angående annikas – Alla har väl hört ”beach 2020”?

   Det är ju för både tjejer och killar om inte vanligare för killar

   Svara

  Nog finns det väl kroppshets och osäkerhet på sitt utseende även hos män.
  Kanske inte i lika stor utsträckning, men vem vet… har det gjorts ngn studie?!

  Svara

   Tror de är bra osäkra de också men de pratar inte om det med varandra och verkligen inte på sociala medier.

   Svara

    Tror jag med…. och bilden som visas i tv av unga män är ju typ att det är supertröttas kropp som gäller

    Svara

  Nä, alltså jag vet inte vad jag tycker om detta. Man lägger upp såna här bilder i en app som till 100% går upp på att visa upp sig själv. Nästa bild de publicerar är istället sjukt posig och tillrättalagd.

  Svara

  Ett mer könsneutralt begrepp än bikinikropp är ”beach 2020”. Jag tror det finns lika många killar som tjejer som jagar detta ideal men kanske inte lika många killar som ängslar sig. Eller jo förresten, i min egen familj hade vi en ung man som tyckte det var jobbigt att vara väldigt smal och spinkig på stranden och jobbade hårt på att bli lite kralligare.

  Svara

   Jag tycker ändå att det är en sak att sträva efter ett ideal, och ett annat att vara så påverkad av det att man inte vågar visa sin kropp om den inte uppfyller idealet. Jag tror att killar, generellt såklart, kanske inte tar det på lika stort allvar. Färre killar är lika påverkade som tjejer, framförallt högre upp i åldrarna.

   Svara

  Gör ett besök på valfri badstrand. Där finns verkligheten. Inte på sociala medier.

  Svara

  Annika Leone är i mina ögon normalviktig, trots allt tjat om att hon byggt sin kropp på pasta. För mig blir det bara konstigt när en sån person ska försöka stå på ”tjockisarnas” sida. Å andra sidan märker jag att jag är lite färgad när det gäller henne efter att hon valt att tro på sin kille i den där soppan med flera tjejer. Omdömet verkar inte så bra.

  Svara

   ”Tjockisarna” vill ju inte ha normalviktiga på sin sida heller

   Svara

  Fast jo, hon har skrivit att hon äcklades av sitt gamla liv, med överdriven shopping och lyx hon egentligen inte hade råd med och att hon hädanefter skulle leva enklare, mer ”back to basics” , inte shoppa mer kläder o s v. Hon skulle tömma kalendern och umgås med sina barn och yada yada… Även om hon inte uttryckligen skrev att hon skulle bli ”jordnära” så är ju det kontentan av allt det jag skrev ovan.

  Svara

   Ovan är mitt svar på en kommentar som försvann om att Bella aldrig sagt att hon ska bli jordnära.

   Svara

  Jättefint omslag. Självklart vore det roligt om du recenserade boken.

  Svara

  Perelli börjar kroppshetsa med smal målbild mm istället för att sända ut budskap att man duger.

  Önskar att kändisar fokuserade mer på hälsobudskapet i att träna och äta rätt. Det blir för mkt fokus på ytan.

  Svara

  Äter Bianca någonsin kolhydrater längre? Ekar tomt på hennes matbilder…

  Svara

  Tre tillsynes normalviktiga kvinnor sitter framåtlutade och får valkar/veck/knöggel på magen? Wow. De två nedre bilderna har d på sig tajta underkläder/byxor som trycker in och ger ”större” magar?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.