Vad är mest intressant? Krisstöd eller isbjörnar?

Jag vet att ni egentligen inte gillar när ett inlägg har mer än en inriktning eller poäng ( även om inriktningarna eller poängerna har en röd tråd) men här var jag helt enkelt tvungen att sväva iväg en smula för att inte låta ett helt dygns alla uppdateringar tillhör en och samma isbjörn-följetång, men vi tar det från början, i lugn och ro och så att alla hänger med.
Ungefär så här kommer inlägget utspela sig…


Det hela började med att Aftonbladet uppmärksammade att flera stora musiker, artister och låtskrivare mm  fanns bland de som beviljats krisstöd av staten, på grund av uteblivna intäkter orsakade av coronapandemin.

Inga konstigheter, om det inte vore för en pikant, liten detalj –  att de alla har mångmiljonbelopp registrerade i sina företag – någonting man inte tagit med i beräkningen, enligt Konstnärsnämndens Anna Söderbäck
Bland de kritiserade musikerna återfanns namn som Benjamin Ingrosso, Jill Johnsson, Sabina Ddumba, Pugh Rogefeldt samt Peter och Nanne Grönwall.

Kritiken låter inte vänta på sig, och Tommy Körberg är bland de som sticker ut hakan lite extra och som krasst uppmanar sina kollegor att lämna tillbaka pengarna. Enligt den här artikeln skulle Tommy hellre sälja sin älskade isbjörnssamling än att ta emot den här typen av statligt stöd framför näsan på någon mindre offentlig person, men som samtidigt är i ett större behov av hjälp än exempelvis Jill Johnson.

Lämna tillbaka pengarna ni som inte behöver dem! Eller skänk dem till någon som behöver dem. Det är skattefria pengar dessutom. Inom underhållningsbranschen är det massa tekniker och så som inte har en spänn. De är de bakom, inte de som står längst fram och frontar, som inte har några pengar.

För dig finns det med andra ord inte på kartan att ansöka om något sådant här bidrag?

Aldrig i livet! Jag säljer hellre min isbjörnssamling. // Tommy Körberg ur Aftonbladet


Jill Johnsons svar låter inte vänta på sig, utan det publiceras på Instagram varpå hon väljer att stänga av kommentarsfunktionen över helgen för att helt undvika följdfrågor.

I ett sms till Aftonbladet skriver hon dock följande:

Jag är väldigt överrumplad och oerhört ledsen över personangreppet gällande min moral. // Jill Johnson

En som – till skillnad från Jill – både lyssnade och tog till sig av kritiken över dessa pengar är Nanne Grönwall, som kontaktade Konstnärsnämnden för att återlämna sitt stipendium med en önskan om att det istället ska gå till någon med ett större behov av hjälpen än hon själv har.

 

Jag håller med kritikerna, det är galet att fördela pengarna enligt den här principen, men precis som TramsFrans skriver så bör kritiken riktas mer mot lagen och de som utformat den än, mot de som söker finansiellt stöd enligt konstens (nämndens) alla regler.

Men…
Mennet med STORT M!
Hur kommer det sig att INGEN ställt en enda följdfråga ang Tommy Körbergs samling isbjörnar?
Vad består de av?
Nyfikenheten vet inga gränser och när jag pratade med Frans igår insåg jag att vi delar mer än bara åsikten om pengafördelningen. Vi delar även samma stora frågetecken gällande isbjörnarna och behöver verkligen gå till botten med hur det egentligen står till med den saken.
Hur ser den här samlingen ut?

 

Lyckades ni följa den röda tråden hela vägen hit, till inläggets slut?
Det finns mycket att ha åsikter om och diskutera kring, men snälla…isbjörnarna?
Jag MÅSTE helt enkelt få veta mer!!!!!!!!!!!

Erkänn att isbjörnarna är betydligt mer intressanta än Jills tillskott i kassan?
Visst visst?

 

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Eloge till Nanne!

  Svara

   Ja! Och stort FY till LISA MIKOVSKY. Hon har det BÄTTRE ställt än fucking Jill Johnson i sitt bolag. Vill fan se ett drev mot henne.

   Svara

    ??

    Svara

    Dig verkar det däremot vara riktigt dåligt ställt med…

    Svara

   Måhända. Eller så är problemet snarare de som utdelar stipendiumet? Även de kan göra research. Har de inte gjort det har de gjort ett dåligt jobb och de som borde klandras!

   Svara

   Nannr tjänar dessutom inte så mycket. 300 000 ca på ett år. Där omkring ligger jag också. Men de har väl mycket sparat.

   Svara

  Peter Grönvall, son till Benny Andersson. Om Peter och Nannr har det knapert pga covid kanske de kan prata med Benny…. Han lär väl kunna undvara en miljon, eller tre. 🙈

  Svara

   Eller hur? Det måste vara som en piss i Mississippi för dem.

   Svara

   Nu är det väl dock så att de flesta vuxna har sin egen ekonomi och inte ligger sina föräldrar till last?
   All kudos till Nanne,Peter och Benjamin.

   Svara

    Jo då är det ju för de flesta. Men varför söka bidraget när ens pappa är värd miljoner/miljarder?

    Jag tror att anledningen till att de lämnat tillbaka pengarna är att de blev påkomna…

    Svara

     Vaddå ”påkomna”? De har knappast gjort något olagligt. Visst att man kan ha åsikter om hur moraliskt det är, men det är inte över lagens gränser.

     Svara

      Har jag sagt att det är olagligt? Här läser man in vad man vill….

      Hade det inte blivit sådant rabalder kring detta hade artisterna utan tvekan behållit pengarna med glatt hjärta. De blev påkomna och nu lämnas pengarna tillbaka av en del.

      Svara

    Hur skulle det någonsin kunna räknas som att man ligger sina föräldrar till last? Det är ju de som skapat sina barn?!

    Svara

     Principen att inte ligga någon till last är viktig men kan så klart frångås i nödfall. Men den måste ändå vara ett rättesnöre i varje välutvecklad kultur. Är man vuxen måste man kunna klara sig själv i största möjliga mån.

     Svara

      Jo så är det ju och jag är den första att protestera mot vuxna barn som tigger pengar av sina föräldrar. Men jag undrar vilka pengar som finansierar stipendiet de har sökt. Är det gåvor eller är det vi skattebetalare. För i så fall tycker jag nog att det finns annat som måste prioriteras före dessa mångmiljonärer.

      Svara

   Det jag blev förvånad över var att Peter och Nanne i sitt gemensamma bolag enbart har 300 tkr i tillgångar. 🤔 Tycker det borde vara mer!

   Svara

    Nanne fick bröstcancer för några år sedan och har även ”gått in i väggen”,så det är väl något som drabbat hela familjen.
    Antagligen har de inte kunnat dra in så mycket pengar de senaste åren,men precis som många andra så har de månatliga kostnader för bostad mm.

    Svara

     Hon har väl inte heller en jättepublik?!

     Jag är ett Nanne-fan dock 🙂

     Svara

    Och varför har de inte sökt permittering när de bägge två stod helt utan jobb i samma bolag enligt Nanne?

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Tja, Jill Johnsson kommer väl inte direkt att förknippas med ödmjukhet i framtiden …

  Svara

   Har hon väl aldrig gjort iofs 🙂

   Svara

   Nej, verkligen inte. Jag hade nog mer respekt för henne än Nanne tidigare. Men hoppsansa så gillar jag Nanne mer, så det kan gå!

   Svara

    Jag har alltid tyckte hon haft lite självgod framtoning..

    Svara

     Inte så lite självgod heller. Jag har alltid haft lite svårt för den där människan. Osar girighet lång väg. Tommy vågar framföra ”obekväma” åsikter, bra där Tommy borde finnas fler som dig.

     Svara

      Åsiktsmaskinen Körberg sticker fram hakan igen. Lol. Nej, vi behöver fler som Tommy. Han säger det han tycker och bryr sig inte om ifall han trampar på några ömma tår.

      Svara

   Patriarkatet!

   Svara

    Men nu får du nog lösa på.

    Svara

   Jag tycker Jill har rätt. Sen får Nanne lämna tillbaka hur mycket pengar hon vill, Jill ska inte brännas på bål för det.

   Svara

    Varför tycker du Jill har rätt? Utveckla gärna.

    Svara

    Bränn, bränn, bränn!

    Svara

   Ärligt talat har jag gillat henne men tycker hon sköt sig själv i foten nu. Människor med miljoner på kontot ska ALDRIG söka eller ta emot bidrag. Det går väl emot hela samhällsprincipen. Hon har möjlighet att jobba med annat om hon skulle känna sig ”pank”, detta var verkligen det löjligaste jag läst. BYE JILL! Och älsk på Nanne.

   Svara

    Ska det bara gälla för artister eller för alla? Innan du får A-kassa eller sjukpenning kontrolleras hur mycket du har på ditt bankkonto eller i aktier och har du över en miljon får du ingenting.
    Så det där arvet du fick från gamla mormor som du skulle använda som kontantinsats till ett radhus så alla äntligen får varsitt sovrum kan du glömma för nu har du varken lön eller sjukpenning.
    Rimligt.

    Svara

     Man får a-kassa oavsett hur stor förmögenhet man har.

     Svara

  Moddlistan va?

  Svara

  Alltså Jill Johnssons svar är så konstigt. Försöker hon säga att hon har ett ansvar till musiker och tekniker och behöver dom här pengarna för att betala till dom? Och på vilket sätt bidrar Jill till samhället?

  Absolut att det är dåligt planerat av politikerna som fattat beslutet. Men hur kan en person som har 10 miljoner på banken välja att ansöka om stipendium i såna här tider? Det är dålig moral. Om jag hade varit nån som gillade Jill Johnsson innan det här så hade jag slutat gilla henne nu.

  Hon kan gott ta ett nätdrev, fy vad hon framstår som världsfrånvänd och korkad.

  Svara

   Låter lite som Mona Sahlins korkade bortförklaringar om arbetsgivaravgiften till livvakten …

   Svara

    Ja faktiskt! Hon måste väl själv se att den där rationaliseringen inte håller?

    Jag kan verkligen inte förstå folk ibland…

    I mitt jobb möter jag ofta våldsutsatta kvinnor som har lämnat våldsamma relationer. Många av dom saknar arbete och boende. En extremt utsatt grupp och nu med Covid har dom fått det ännu svårare. Och så ser man sånt här, Jill Johnsson som säkert just nu sitter på sin veranda och dricker rosé och pratar skit om ”det orättvisa drevet”. Det sticker i ögonen. Politikerna som står bakom det här, hur tusan tänkte dom?

    Svara

     Ja jag träffar också dessa kvinnor i mitt jobb, och många andra som har det svårt på ett eller annat sätt. De allra allra flesta hankar sig fram så gott de kan och skulle aldrig drömma om att begära mer än vad som krävs för att klara sin vardag (jobbar inte med ekonomiskt bistånd, jag ser att det verkar så).

     Svara

   Hon betalar skatt och har jobbat länge och mycket. Så ja då bidrar hon såklart.

   Svara

   Hon har väl betalt skatt på sin Inkomst som alla andra?! Och har anställt folk som oxå betalar skatt.

   Svara

    Ja men någon frågade hur hon bidragit. Och nej alla jobbar inte eller betalar skatt.

    Svara

     Fine, inte som alla andra.
     Men som de andra som tycker att de bidrar till samhället, just genom skatten!

     Svara

    Det som blir problematiskt är att de som arbetar för henne kan vara egenföretagare som hon hyr in per gig, de står för sin egen utrustning. De får inte betalt om inte hon får betalt. Och de sitter inte på miljoner.
    Deras ”säsong” börjar i mars-april, vilket innebär att de kanske satsat på ny utrustning i december-januari, tagit lån för dem eller lagt stora summor ur egen ficka, lärt sig dem och så pausas hela industrin på obestämd tid. Säsongen tar slut i september-oktober. Sedan är det få gig oktober-mars. Den stora ekonomiska vinsten för dessa egenföretagare är NU. Var är deras stipendier? För utan ljusshower, bra ljud beroende på lokalen osv. skulle showen aldrig bli en show att titta på.

    Svara

   Hon har inte 10 miljoner på banken! Bolaget OMSÄTTER 10 miljoner

   Svara

    Hon har tillgångar på 10 miljoner.

    Svara

     Vilket nog de flesta i behov av bidrag INTE har och knappast kan drömma om.

     Svara

      Det är ju helt fritt för dem att starta ett bolag och jobba ihop till tillgångar på 10 miljoner.

      Svara

       Lekförslag: Hitta moderaten.

       Svara

   ”Hon kan gott ta ett nätdrev ”? Fy vad osympatiskt sagt!

   Svara

  https://youtu.be/4ELw4qxCgco -> ”de är vackra och farliga ”

  Svara

  Tycker dock man kan kritisera folk som utnyttjar situationen trots att det egentligen är reglerna det är fel på.

  Finns ju som sagt jättemånga arbetslösa som inte sitter med bolag med 10 miljoner i som inte kan söka och få 50000 kr… det är ALLTID den lilla människan som drabbas i kriser mest, och att då se redan rika/de som ändå klarar sig bra roffa åt sig… nej. Tänker fortsätta kritisera dem!

  Svara

   Vilka var kriterierna för att få stipendiet?

   Svara

    Inställda spelningar exempelvis. Men då får man ju tänka på att det inte bara är artisterna som drabbas. Tex chaufförer som kör turnébussar, ljudtekniker, musiker, säkerhetsvakter, insläppspersonal, städare, osv osv som OCKSÅ drabbas av inställda spelningar, som INTE kan söka dessa stipendier, men förmodligen förlorar mycket av sina jobb då allt stängs ner.
    Och dessa har ju inga bolag med 10 miljoner i.
    I kristider, om man har medel för att klara sig själv, så tycker jag att man också ser till att klara sig själv, så att de som inte gör det kan få hjälpen istället, så att de också kan betala räkningar och sätta mat på bordet.

    Svara

     Väldigt väl talat!

     Svara

  Tror Jill kommer förlora mer än 50.000kr i bad will så det kommer nog rätta till sig den vägen. Jobbigt bara för henne att den läxan måste läras med skattepengar

  Svara

   +50.000

   Svara

   Hur orkar man hata så fort någon inte är som ni tycker att dom ska vara?
   Jill har sökt ett stipendium som hon har rätt att söka eftersom hennes spelningar stoppades pga covid-19.
   Att det sitter människor som bestämmer vilken som ska få, inte få är ju inte hennes fel?
   Hon förlorar inkomst, det är ju det som det handlar om.

   Svara

    Ja men det är inte rimligt när ens bolag har tillgångar på 10M LOL

    Svara

    Krisstöd ska vara för de i kris, inte för de som redan har sitt på det torra.

    Svara

    Hon kunde ha tackat nej eller gjort som Nanne när hon hade läst på lite, men hon är greedy as hell! Tror också det kommer drabba henne nu, svenska folket är smartare än att sitta och mysa framför ”Jills lyxveranda” nu när vi vet att hon egentligen tycker synd om sig själv.

    Svara

    det är väl ingen som hatar här. kritiserar och ogillar. det får man göra. särskilt när rika tar av det som skulle kunna tillfalla fattiga.

    Svara

     För mig handlar det inte om hat, utan något som heter sensmoral.

     Svara

   Eller så har folk glömt det nästa vecka tills ny nyhet / drev kommer…

   Svara

  Har man mycket pengar tycker jag man inte ska söka pga hur läget är. Dessa personer i denna bransch nog har väll dom något fackförbund att vända sig till.? Tycker absolut man ska vara medlem i fack och a-kassa och betala inn avgiften. Jag delar Nannes inställning.

  Svara

   Frågan är ju om artisterna kan anse sig själva som arbetslösa?! De har väl oftast egna företag och kan ägna sig åt skrivande etc nu, men det betyder ju inte att pengarna inte slutade rulla in. Så de kan kanske knappast få A-kassa menar jag, det är väl därför detta stöd kom till.
   Skall man avsäga sig sin a-kassa bara för att man har pengar på banken?!

   Svara

  Läste nyss på Aftonbladet att Benjamin Ingrosso sänker pengarna från sin krisstipendium till sina musiker, vilket var det Körberg var också inne på, musiker och tekniker behöver pengarna bättre än de stora artisterna.

  Svara

   Petter också!

   Svara

   Tror aldrig att de hade gjort det om inte Körberg visat var skåpet ska stå.

   Svara

    Var Jack vreesvijk som först uppmärksammade detta och skrev om det på sin facebook.
    Tommy Körberg såg inlägget och delade vidare.
    Så bra när goda krafter sprider ”ringar på vattnet”.

    Svara

   Antar att du menar att dom skänker sina pengar?

   Svara

   alltså musikerna de skulle skänka till kan ansöka själva och har större chans att få om inte Benjamin/Petter/Jill skulle ta pengar trots att de har flera miljoner. Så skulle de inte behöva stå i tacksamhetsskuld till sin goda välgörare, herr Patron Ingrosso som kan välja precis hur mycket han vill skänka till vem.

   Svara

    Ja, de hade kunnat avvara den summan från sin egen ficka också. Att de har möjlighet att skänka bort pengarna visar ju att de inte behövde något bidrag från första början. Jag tvivlar på att någon som beviljas ekonomiskt bistånd har möjlighet att skänka bort slantarna.

    Svara

    De flesta musiker, ljustekniker m.fl. har enskild firma och i alla fall tidigare så var inte dom berättigade att söka p.g.a. bolagsformen.
    De flesta artister har däremot aktiebolag och då kan de ansöka om bidrag.

    Svara

  Hoppas att granskningen av företag görs på liknande sätt. Vet ett flertal som mottog krispaket och beviljades stöd för att korttidspermittera folk. De har sedan visat sig gå ut med vinst tackvare ökat försäljning pga corona.

  Svara

   Ja, ett antal har blivit återbetalningsskyldiga.

   Svara

    Exakt. Bara för att man fått pengar från Tillväxtverket för permitteringar betyder det inte att man får behålla dem. Noggranna avstämningar kommer att göras och en del får betala tillbaka pengarna. Vilket många säkert också tagit med i beräkningen eftersom de inte visste hur framtida intäkter skulle se ut. Verkligen inte alla som fuskat med detta, man uppmanades att söka men också att vara beredd på att betala tillbaka.

    Svara

  Har sett Tommys isbjörnar, det är en stor samling figurer i porslin, glas etc. Inte nallebjörnar! Han har samlat sen han gjorde Chess i London 1986. Hoppas ni får lugn i själen nu, haha. 😂

  Svara

  Det är ibland (ofta?) artisternas management/agenturer som ansöker för dem för att få sin provision.
  Eftersom så många spelningar ställts in tycker agenturerna nog att det inte är mer än rätt att de ansöker eftersom de tappat mycket av sina inkomster som bygger på provision.
  Artisternas bolag och hur mycket kapital som finns där är en annan sak. Ofta har artisterna inte ens varit medvetna om att man ansökt om pengar i deras namn. De överlåter ofta allt som har med ekonomi och juridik till andra.
  Får artisten 50 000 kr i ”stipendium” så klipper agenturen emellan med 20% alltså 10 000 kr för att fylla i en blankett 🙂

  Svara

   Men artisterna måste godkänna, du har tyvärr fel. Ingen artist ger agenter rätt att vara bolagstecknare vilket krävdes för de här bidragen plus att man behövde lämna in bevis på att man tappat jobb.

   Svara

    Det ena utesluter väl inte det andra?
    Artisterna skriver ofta under vid krysset 😀

    Svara

     Har de skrivit under gäller inte ”inte ens varit medvetna”

     Svara

  Bara för att det går att söka ett bidrag måste man inte. Det är inte några lagar eller bestämmelser som ska kritiseras utan människor som med låg moral vill utnyttja systemet och skiter i andra. En inre kompass och omdöme bör man träna sig i att få. Vissa får det aldrig och de kostar oss som skattebetalare en hel del varje år. I det här fallet även dem som verkligen behöver pengarna. Grönvall saknar inte alls inre kompass, hon var bara obetänksam en sekund men tänkte om. Johnson, ingen kompass alls utan fortsätter hävda rätten till pengar hon inte behöver. Osnyggt. (Visst, hon har säkert en bra slant på banken, sett henne på private banking grejer – men tio mkr i tillgångar i ett AB är inte detsamma som ens egna pengar – det kan vara instrument, anläggningar, hus (ja) etc. Hon hade en omsättning på 5,5 mkr 2018, tog ut 966 tusen i lön2018, skattade kanske 30-40 på det. Tog en utdelning 2017 på en mille, skatt på det 20%. Så, inte behöver hon söka bidrag, det är stötande. )

  Svara

   Fast hon skrev ju att hon skulle ge de till sina tekniker och musiker som jobbar med henne eftersom att hon har ett ansvar gentemot dom, precis som många andra artister väljer att göra. What´s the problem.

   Svara

    Hon kan väl ge av alla miljonerna hon har. Och musikerna hon jobbar med har rätt att söka för egen del.

    Svara

    Förlåt mig men var nånstans står det? Hon var inte övertydlig med att inga pengar skulle hamna i hennes ficka, och med tanke på hennes beteende är det exakt det jag tror att de gör.

    Svara

    De som jobbar med henne, jag antar då att hon inte har ett arbetsgivaransvar gentemot dem, utan att de har någon annan slags deal.

    Svara

   Om jag blir utan jobb, ska jag inte söka A-kassa då om jag har pengar på banken?

   Svara

    Beror väl på, sitter du på eget företag, 15 mille och ett eget tv program på TV4? Då skulle jag nog skippa a-kassan och avvakta tills du kan jobba igen 😂 speciellt om du är känd och ska uppfattas som ”folkkär”

    Svara

    du har väl rätt att göra det. men sitter du på massor av miljoner i tillgångar kan jag personligen tycka att det är lite snyggare att ta av dem först. omständigheterna nu är dessutom extrema. i a-kassan kommer det inte hundratusentals personer samtidigt, helt oförutsett, och ansöker. det är ett jämnare flöde och står således inte mellan olika sökare på det sättet det gör nu.

    Svara

    Jag tror inte att det är en riktig adekvat jämförelse. Artister är egna företagare och då har de förmodligen också någon form av arbetslöshetsförsäkring. Någon som kan det här får gärna förklara, men visst omfattas företagare inte riktigt av samma a-kasseregler, även om de har ett AB?

    Svara

     Du kan få A-kassa som företagare men då måste du avregistrera ditt bolag. Och extremt mycket försvåra att komma i arbete igen. Ett moment 22 som inte brukar uppmärksammas i kretsar där de flesta har den märkliga inställningen ”alla med egna företag är rika och borde ge bort sina pengar. Helst till mig”

     Svara

  Jag skrev en kommentar till Jill Johnsson på IG (absolut inget otrevligt utan typ ”Nanne Grönvall har gjort det rätt, varför inte du också?”) och idag hade minsann jag en följarförfrågan från Jillsan😂
  Så mycket för den ”jag loggar ut ett par dagar”😂😂😂

  Svara

   Du tycker inte det var otrevligt?

   Svara

    Nej, om du läser det jag skrev så tycker jag inte det var otrevligt?😁

    Svara

     Jag uppfattade det också som otrevligt

     Svara

      Jag med.

      Svara

  Och jag som känt en slags stolthet i att inte söka bostadsbidrag… Är ensamstående student med två barn och enligt kassakollen skulle vi ha rätt till flera tusen i månaden. Men det känns som pengar jag skulle ”lura” staten på då vi uppenbarligen överlever ändå, även fast det är på gränsen många månader.

  Svara

   Ja den begränsade tron får du ju jobba med. Klart du ska söka om du behöver, det är inte finare att INTE göra det.

   Svara

    Nej jag uttryckte mig fel, självklart är jag inte finare eller bättre än nån som har bidrag, menar verkligen inte så. Men jag har känt typ att varför ska vi om det finns tex utförsäkrade som inte får en krona. Vi klarar ju oss ändå. (plus att det känns jobbigt att behöva redovisa inkomster och så, men det är en annan sak)

    Svara

     Anonym 19:28: Jag tycker du tänker helt rätt. Det är ingen ”begränsad tro”, det är bra att tänka över bidrag och söka när det verkligen behövs. Gott för självkänslan. Gott för barnen att växa upp med ensådan mamma som du.

     Svara

      Du är en fin person.

      Svara

     Men om man ska se det på ett sätt så tar du ju inte pengar från en utförsäkrad person. Att de inte får det där bidraget de hade behövt beror på andra faktorer. Visst, hade vi haft en oändlig tillgång till bidrag så skulle det vara annorlunda men det är ju inte den världen vi lever i och har du skattat nån gång i ditt liv och bidragit i samhället har du rätt att ta del av det som finns tillgängligt för de i din situation. Släpp stoltheten, det går att vara en fin och generös person samtidigt som man tar emot bidrag man har rätt att få.

     Svara

      Men Varför söka bidrag till något jag egentligen inte behöver? Det är ju skillnad på kan och behöver.

      Svara

       Varför skulle du inte söka bidrag? Hade du sökt om det kallades ”skatteavdrag”? Antar att du bor i hyresrätt? Du har barn och är ensamstående? Pengarna finns redan där för människor i din sist, de tas inte från någon annan.
       Om du hade bott i bostadsrätt så hade du inte fått bidrag med kunnat dra av på skatten, det är samma sak men man skäms mer för att få bidrag för att det finns en tanke om att det är de som har sämre ställt som suger ut samhället. Det stämmer inte, sök du bidrag med rak rygg, det är dina egna skattepengar du söker tillbaka. Det kanske går jämt ut nu men det kan bli bättre och om inte annat så gör något fint för barnen eller dig själv för pengarna ❤️

       Svara

       Du skriver att du lever på gränsen vissa månader. Det anser inte jag vara stabil ekonomi. Nu vet jag inte om du har ett stort sparkonto men om inte så betyder det att stora plötsliga oförutsedda utgifter ställer till det rejält.

       Svara

        Jag som skrev det var inte samma anonym 😊

        Svara

  Så trött på att så fort nån får kritik så är det DREV och på nåt sätt blir det alltid den som kritiseras (och gjort fel) som det är synd om i slutändan.

  Svara

   Fast det BLIR ju drev och inte bara kritik!!!

   Svara

  TIPS! Jag tog några skärmdumpar av kommentarsfältet hos de manliga vs kvinnliga artisterna (eller 1 man + 1 kvinnl) och sanna mina ord när jag säger att dom ser HELT olika ut trots att artisterna i princip uttrycker sig på samma sätt. Det är förkastligt hur en kvinna kan få så mycket skit jämfört med mannen som baaaara får kärlek, när de ger exakt samma förklaring.

  Och vad värre är, att människor tar sig rätten att uttrycka elaka kommentarer. Jamen hur puckat? Om du inte kan säga nåt snällt, säg inget? Ta ut det på din jävla joggingpromenad eller hos din terapeut istället. Och detta är såklart oavsett vad man tycker om själva sakfrågan, det får man tycka vad man vill om, men man är en lika god kålsupare om man sitter och uttrycker sig hatiskt mot folk. Tack för ordet!

  Svara

   LOL säg ett exempel. Det finns bara två med 10M+ i tillgångar i sitt bolag som sökt. Jill och Lisa Mikovski eller vad hon nu heter. Då får man ta ett drev

   Svara

    Benjamin Ingrosso? Annars kanske han kunde frågat sin syster eller mamma (som någon ovan skrev att Nanne Grönwall kunde fråga svärfar minsann). 🤪

    Svara

     Han ger ju vidare sina pengar

     Svara

   Kan du lägga ut dessa skärmdunmpar här?Skulle vara mycket intressant att se.
   Jag vet inte vilka artister du syftar på som får så olika bemötanden,nu blev jag nyfiken.
   Om du har dessa skärmdumpar som påvisar så stora skillnader mellan kvinliga och manliga artister,hur de blir bemötta,så snälla,lägg ut dem här så kan man få bilda sig en egen uppfattning.
   Kanske kan bli ett eget inlägg från Camilla om hon får se det du sett.

   Svara

   Vilken imponerade sample size för att kunna generalisera att skillnaderna i kommentarsfälten beror på kön.

   Svara

  Det spelar ingen roll hur mycket en artist jobbade förut, i tonåren. Det finns så många kämpande kulturarbetare. Särskilt de som ägnar sig åt konst som inte fyller friends arena. Alla musiker som ägnar sig åt klassisk musik, eller modern konstmusik (inte pop eller rock). Konstnärer, författare och poeter. Skådespelar som inte har fast anställning på dramaten och gör roller i Hollywood. Har man miljoner ansöker man inte, även om man staten säger att man får. Mina föräldrar förlorade alla sina jobb. De har inga miljoner i något eget företag. Detta är extrema omständigheter som ingen hade kunnat förutse. Vill vi ha en bred kultur eller bara Allsång på Skansen, Eurovision och Kristina från Duvemåla? Då får faktiskt Jill ta och leva på lite sparade pengarna innan alla fattiga kulturarbetar kastar in handduken.

  Svara

  Vad hände med att det är viktigt att ha en buffert ifall något oväntat skulle hända? Blir så jävla arg att dessa människor ens kan bli godkända att få bidraget. Fast man har miljoner på banken eller i fonder/aktier/bostadsrätt. Anmäl dig till arbetsförmedlingen och gå med i A-kassa som resten av oss får göra om vi blir arbetslösa. Har en nära släkting med en funktionsnedsättning i autismspektrat och det är en skam vad personen får i ”bidrag” från staten för att hen inte kan arbeta. Hen måste bo hemma då denne inte skulle ha råd att betala sin hyra. Det fina bidraget personen kan söka för att få lite hjälp är ekonomiskt bistånd (socialbidrag). För att detta ens ska bli godkänt får hen typ inte ha några besparingar, de få tusenlappar hen under sitt liv har sparat i te x i en fond måste säljas av och allt hen tjänar måste redovisas i minsta krona. Sedan kan en ”konstnär” söka bistånd och få 50 000 direkt in på kontot utan någon granskning. Det är fan sjukt. Jill Johnsson har varit arbetslös sedan typ februari, alltså typ 5 månader och börjar redan gråta? Tekniker, ljuskillar, scenuppsättare, kostymörer, musikproducenter, sångare och ”artister” – GÅ TILL ARBETSFÖRMEDLINGEN FÖR FAN!

  Förlåt för lång novell och för utbrottet, blir bara så arg och ledsen!

  Svara

   Varför skriver du ”Konstnär”? Erkänner du det inte som ett riktigt yrke? För övrigt har du ingen aning om vilka av dessa tekniker, ljuskillar, scenuppsättare, kostymörer, musikprooducenter, sångare och artister som redan är med i a-kassan.

   Svara

   Ja det är bland annat dessa människor jag möter i mitt jobb. De som inte kan arbeta utan har daglig verksamhet får antingen aktivitetsersättning, sjukersättning eller ekonomiskt bistånd. Plus en flitpeng på sju kronor per utförd timme. Det senaste är så oerhört pinsamt att jag önskar att de helst inte informerade om det när den enskilde beviljas daglig verksamhet.

   Svara

  Men varför ge sig på enskilda personer som söker ett bidrag som dom har all rätt att söka? Det gör ju att dom som bestämt villkoren och därigenom gjort ett eventuellt fel kommer undan.

  Ja, det var galet olägligt och inte så himla smart av henne att söka i det här läget, men om hon inte haft möjlighet att göra det hade vi inte haft nåt problem. Tycker att ansvaret borde ligga på beslutsfattarna.

  Svara

   Som att kräva att alla som har mycket pengar på banken ska avsäga sig sitt barnbidrag (istället för att sätta in det på ett konto i barnets namn….)
   Ge er på systemet i stället och protestera på rätt ställe.

   Svara

    Exakt!!! 👌

    Svara

  Ja den som har vill ha mer och den som inte har får vara utan. Som vanligt alltså.

  Svara

  OT. Men är inte det här smygreklam deluxe på bisses instagram?

  https://www.instagram.com/tv/CCEaiD9hSZ_/?igshid=tzlgylkk3p6o

  Svara

  Älskar Tommys ställningstagande!

  Svara

  OT: för ett par veckor sedan hängde Elaine ut en fd kompis (ej med namn) som driver en blomsterhandel för att han inte ville ge henne rabatt när hon ville göra i ordning sin trädgård men kände sig pank under Corona. Hon var lack eftersom hon gett honom exponering i sina sociala medier utan att han behövde betala för det (antar att hon menar att hon ”inte betalade” som i att hon inte fakturerade honom). Som en händelse har nu Viktoria Skoglund och Zetas trädgård låtit henne komma dit innan öppning, handplockat ut plantor och krus och gjort ett hembesök. Ingen reklam eller samarbetsmarkering. Slump eller spons?

  Svara

   Spons och varför kan hon inte skriva ut detta? De krukor och plantor som hon köpt (?) kostar flera tusen kronor tillsammans + att de nu bygger ett helt nytt badrum. Måste ju gå extra bra för henne i coronatider. Pank kan hon ju inte vara, bara ett sätt för henne att komma ”närmare” sin publik när hon skriver så…

   Svara

    Ja, jag skulle gissa på att bara varorna kostar runt 20 000 kronor. De där tunnorna, plåtkrukorna och krusen kostar från 1600kr och uppåt styck.

    Svara

     Det mesta Zetas säljer har dock ett otroligt mkt lägre inköpspris än utpris.

     Svara

   Elaine tänkte inte på att kompisens företag kanske också har det svårt och att det kanske inte är rätt tid att kräva återgäldning av tjänster?

   Svara

  Min familj har blivit hårt drabbade av Corona. Min man är frilansmusiker. Halva vår lön är borta på obestämd tid. A-kassa och bostadsbidrag är numera vår vardag. Tacksam för de bidragen men 50.000 hade ju varit otroliga pengar för oss just nu, med två småbarn 😕

  Visst, staten borde utformat bättre regler men samtidig tycker jag det är omoraliskt att söka om man har det gott ställt och de där 50’ inte spelar så stor roll.

  Svara

   Det är ju till individer som din man de här stipendierna ska gå till!

   Svara

    Ja jag tycker också det 🙄🤷🏽‍♀️

    Svara

     Ja och de som kan skänka bort pengarna har inte behov av dem, och då borde de inte fått pengarna från början. Det slår fel när artister som inte behöver dem, får dem och sedan själva väljer vem de ska ge dem till. De borde helt enkelt betala tillbaka bidraget och så borde processen göras om.

     Svara

   Sökte ni och inte fick? Fick ni någon motivering till varför?

   Svara

  Jag blev otroligt sure när jag läste om Jill, Benjamin o de andra. Själv är jag sångerska och sjunger på bröllop, krogar, äldreboenden allt möjligt. Alla spelningar blev inställda. Men jag eftersom jag har en man som har ett heltidsjobb så lätt jag bli att söka, då jag vet att många andra i min bransch har det mycket värre och tyckte de behövde det mer än jag. Folk som har svårt att betala hyran, kanske tom svårt att ha råd med mat till sina barn?!!

  Svara

  Fattar faktiskt inte hur staten kan bevilja såna här stipendium medan skola och sjukvård är körda i botten?? Tycker kulturen är viktig men då är det väl alla småföretagare eller konstnärer vi ska stötta, inte de som redan gjort sig sin förmögenhet och som sitter på stora villor, sommarställen och pengar på banken. Jobbar inom vården och vi hade ett helvete innan detta med covid men nu känns det så sjukt deppigt för pengarna kommer inte räcka till det mest basala när den här krisen ebbat ut och man ska ta itu med alla operationer som ställt in ect. På mitt jobb som barnmorska har man beslutat att familjerna inte ska få stanna lika länge Efter en förlossning nu, det kostar helt enkelt för mkt. Finns nån vision om att alla som kan ska gå hem så fort som möjligt. Man bara kapar och kapar tills det inte finns ngt kvar. Ingen utbildning till personal. Vi får inte ens den semestern vi har rätt till i sommar. Brinner faktiskt upp av den skeva prioriteringen

  Svara

   Exakt. Regionerna var minst sagt slimmade innan corona, och särskilt nu under sommaren kan jag tänka mig att det är kaos. Arbetar med att planera hem ”medicinskt färdiga” från regionen och kan inte annat än instämma i att vårdtiden inte är lång för de flesta. Och sedan möter en lika ”slimmad” socialtjänst när patienten skrivs ut och blir brukare istället.

   Svara

   Så bra skrivet och något vi alla borde tänka på.
   Du tar upp många av mina hjärtefrågor,och vad jag önskar att dessa frågor du har kommer att tas upp av framförallt politiker.
   Jag är så imponerad av dig och alla andra som arbetar inom sjukvård,brandkår,polis och alla andra i samhällsviktiga yrken.
   Du är en så fantastisk person säkert som vän och i din familj,men framför i ditt yrke,du behövs.
   Så sorgligt att all vårdpersonal har så låga inkomster när det är ni som bär upp samhället.
   Du får en stor kram från mig. <3

   Svara

    Simp

    Svara

  Hallå jag såg ett hemma-hos reportage hos Tommy i en tidning för några år sedan (minns ej vilken) men där visade han stolt upp sin isbjörnssamling i hemmet. Glömmer det aldrig då han var så stolt över den och det kändes rätt originellt att samla på isbjörnar. Men då menas miniatyrer i samling, porslin och statyer. Där har ni svaret. Har ej orkat läsa igenom alla kommentarer så det kanske redan har framkommit bland svaren. Annars har ni svaret här. Tack och hej!

  Svara

  Hallå jag såg ett hemma-hos reportage hos Tommy i en tidning för några år sedan (minns ej vilken) men där visade han stolt upp sin isbjörnssamling i hemmet. Glömmer det aldrig då han var så stolt över den och det kändes rätt originellt att samla på isbjörnar. Men då menas miniatyrer i samling, porslin och statyer. Där har ni svaret. Har ej orkat läsa igenom alla kommentarer så det kanske redan har framkommit bland svaren. Annars har ni svaret här. Tack och hej! 🙂

  Svara

  Jag förstår inte dig, och många med dig, som publicerar skärmdumpar på en privat dialog i tex DM eller SMS. Inte för att detta var så ”privat” men frågar ni alltid den andre partnern om tillåtelse först?

  Svara

   Det behöver man inte.

   Svara

  Och inte att förglömma att de 10 miljoner joll har är i hennes svenska bolag. Sen har hon ju pengar i sitt amerikanska också + lyxgård osv. Har hon råd med det behöver hon nog inte de där 50 000 kr ändå. Girighet deluxe

  Svara

  Det finns så många andra som blivit permitterade eller uppsagda på grund av Corona. De som tillfört så mycket mer än dessa musiker, som mer behövt ett ekonomiskt bidrag. Men så är det alltid…De som har vill ha mer.

  Svara

  Fy fan. Jag är inne på vecka 5 med covid. Är egenföretagare och sjukvården ville hjälpa till att sjukskriva mig. Jag sket i sjukskrivningen för jag har gott om pengar och väldigt tacksam för det och tänker att jag inte ska ta min del av kakan, som jag har rätt till, när nån annan är hungrigare. Nej jag klappar inte mig själv på axeln, jag tycker det är en självklarhet bara att inte roffa åt sig saker bara för att man kan.
  Håll avstånd hörni!

  Svara

   Testa att köra en antibiotika kur med typ Erythromycin I 7-10 dagar. Detta har hjälpt mig.

   Svara

  Sveriges fd EU-kommissionär och kanske en av Sveriges mäktigaste kvinnor liberalen Cecilia Malmström samlar på pingviner – hon har mängder av alla sorter och hade även massvis på sitt arbetsrum i Bryssel + på riksdagen i Stockholm….

  Svara

  Minst intressant är din och trams chattslinga…. zzzzz… är ju typ som när nån berättar om sin dröm😂😂

  Svara

  https://youtu.be/4ELw4qxCgco

  Tommys isbjörnssamling!

  Svara

  Är det någon som lyssnar på morgonpasset? Oscar Sia ”erkände” att han ansökte och fick ersättning. Kul ändå att han sitter i statligt betald radio och berättar att han har fått ett statligt bidrag. Jag menar, han har ju uppenbarligen ett jobb och en inkomst? Som redan betalas av just staten. De som arbetade för privata företag har antagligen inte sitt jobb kvar och en chef som förlorat allt.

  Själv blev jag arbetslös och har fått låna pengar av mina föräldrar till hyra och mat. Fick söka nytt jobb i en annan bransch som jag faktiskt fick och trivs faktiskt bra med det, nyss kom första lönen också! 🙈😌

  Svara

  Tips! Det är nog en samling kristall-isbjörnar. Från 70/80-talet.

  Svara

  Det är otroligt komiskt att kritisera andras överflöd i samma veva som man drar upp sin egen isbjörnssamling

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.