Regeringen kommenterar flunornas Båstadhelg som uppenbart olämplig.

Saxat från Aftonbladet

Nu har tydligen regeringen blandat sig i flunsornas festhelg i Båstad, och trots att Morgan Johansson TYDLIGT säger att ett av problemen är vilka signaler man skickar ut som en stor påverkare. Att Bianca har antikroppar är ganska ovidkommande i det stora hela.
Jag skrev om det här, när Isabella Löwengrip var ute och reste i början av pandemin och jag har fortfarande exakt samma ståndpunkt.

De flesta av Isabellas läsare kommer inte sätta sig i sina egna bilar och omedelbart färdas söderut (förutsatt att man bor norr om Ystad) likt en trana i september, men risken finns att det sår ett frö av ignorans.
Äh, det kanske inte ÄR så farligt ändå? Men om vi bara är i vårt sommarhus på Gotland då och inte träffar någon annan?
Men det är ju säkert bara ”VI” som bryter mot rekommendationerna…

Det är sällan påverkan utifrån leder till en omedelbar handling, utan tanken är väl att det där fröet ska få ligga och gro ett tag för att sedan påverka hur vi tänker och resonerar utan att vi märker det.
Isabella har 455 000 följare på Instagram. Om bara EN(1) ynka procent av hennes följare påverkas av hennes inlägg och gör saker som kanske inte är i enlighet med rekommendationen så är det 4550 personer.

DET är faran med att människor med stora sociala medier publicerar när de är på spa, i sommarhuset eller i skidbacken och då är det totalt ovidkommande huruvida Isabella säkert bara satt i bilen…
Problematiken är SÅ mycket större än om Elsa eller Isabella som enskilda individer skulle bli så pass sjuka att de skulle behöva vård utanför sin egen region.

De är influencers.
PÅVERKARE!
Problemet är vad de influerar eller påverkar till i dessa fall. Om Isabella lämnade bilen eller inte är ovidkommande. // Inlägg från mars 2020

Byt ut Isabella mot Bianca, Hannalicious, Chloe Schutermann eller någon av de andra influencerna som var och festade i Båstad. Att Bianca eventuellt har antikroppar är lika irrelevant som ifall Isabella Löwengrip klev ur bilen eller inte på sin färd – från det här inlägget.

Jag tycker de förtjänar all kritik de får, och faktumet att de, på individnivå, fortsätter försvara sin resa istället för att ta ansvar för vilka signaler de förmedlar på sina enorma plattformar tyder på en enorm världsfrånvändhet.
Bianca är helt okej med att håva in miljoner för att försöka påverka sina följare att köpa ett visst varumärke, men när hon får kritik för signalerna hon skickar ut på samma plattform – nej, då handlar det helt plötsligt om henne som individ, att HON har antikroppar.
Jag antar att hon även menar att alla som ser henne festa i Båstad automatiskt ska tänka
”Ja, visst ja… Bianca har säkert antikroppar mot covid-19 och kan festa så där hur mycket och hur blött som helst, men det kan ju inte jag göra för jag vet ju inte om jag har antikroppar…”
Och om det inte är vad Bianca på riktigt tror ska hända hos varje person som ser hennes video, så är hennes antikroppars vara eller icke vara mer än irrelevant.

Och på tal om antikropparna som Bianca så tydligt försöker gömma sig bakom med en attityd som skulle gjort Lotta på Bråkmakargatar stolt.

Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill. // Bianca Ingrosso

Vet Bianca något vi andra inte vet? 
Vad antikroppar innebär och hur länge de stannar i kroppen är ju inte ens klarlagt enligt Johan Frostegård, professor i medicin i SvD, så att springa runt och vifta med det som en brasklapp är ju bara…
Jag blir fan matt.

366 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Morgan Johansson är ju dock ett skämt. Han har betett sig oerhört oprofessionellt senaste tiden 😅

  Svara

   Ja, det ger ju per automatik slöddret i Båstad frikort från corona.

   Svara

    Känns som att FB kommentatorerna har hittat hit. Slöddret?

    Svara

     Jag tycker att många trådar på fb är betydligt trevligare och har högre nivå än här inne. Senaste året har det hänt något här inne. Vet inte riktigt vad och varför bara.

     Svara

      Jo såklart, finns ju normalt folk där med. Men tror inte det var dom personen syftade på 😅 vissa där använder ju minst sagt lite speciella ord när de beskriver folk. Vi kvinnor är ju tex ”hondjur”

      Svara

       Eller sliddjur var nog ordet jag sökte förresten 🤮

       Svara

       Jag tror bara inte att vi här inne ska säga så mycket om tongångarna på fb. Det är faktiskt inte så stor skillnad längre och här är inte mycket bättre.

       Svara

        Nja då har du nog inte läst mycket på fb..

        Svara

         Jo varit aktiv medlem där sedan 2012. Men inte aktiv i alla underforum så klart. Tonen är hård där, det säger jag inte emot. Men vi är inte mycket bättre här inne. Blir lite att kasta sten i glashus att sitta här och klappa oss på ryggen och oja oss över hur det låter där.

         Svara

          Om du tycker det måste du ha konstiga värderingar

          Svara

        Det är dålig stämning här också ibland. Men långt ifrån samma stämning som när man läser i trådar om aolika personer eller hur folk uttrycker sig när folk ber om dejting/förhållande-råd, när de skriver om människor med andra ursprung osv. Det är tusen gånger värre där. Finns folk där som har helt vidrig människosyn. Man blir typ rädd att dejta när man läser hur en del män där tänker.

        Svara

         Jag har blivit så provocerad/arg som när jag läser en del folks kommentarer på fb.

         Svara

          Men när kvinnor skriver här att dom män är ok.

          Svara

           Va?

           *hatar

           Inte sett någon skriva att de hatar män här 🤔

     Bättre med ”de härliga människorna”, ja absolut. Inte.

     Svara

     Nej inte riktigt så illa. Facebook är för de som gått ”Livets hårda skola”. De kan varken stava eller formulera sig.

     Svara

      FB=F**SHBA*K, Fb= Facebook.
      *=L, A, C.

      Svara

       Är det förbjudet att skriva Flashback?

       Svara

        Tydligen inte längre.

        Svara

    Haha nej såklart inte 😅 det skrev jag inte.

    Svara

     Och håller med, att kalla andra människor ”slödder”, känns riktigt fb

     Svara

   Jag antar att du inte sympatiserar med socialdemokraterna eftersom du hugger på Morgan Johansson i ett inlägg om bianca.
   Vad syftar du på att han betett sig oprofessionellt? Att han valde att inte debattera förhandlingarna i migrationsfrågorna?
   Ulf Kristersson valde också att tacka nej till det. Det vore konstigt om Morgan hade debatterat i frågan då han inte sitter i kommittén. Det naturliga är att sådana debatter förs av de partiföreträdare som sitter i och har direkt insyn i kommittéarbetet. Men så klart får moderater det till att han är feg eller oprofessionell som inte ville debattera…

   Svara

    Nä kom igen. Jag är åt vänster men det där var ju helt befängt. Debattera en av de viktigaste frågorna för svenska folket för f-n! Eller skit i att komma till studion alls

    Svara

    Morgan Johansson är faktiskt migrationsminister.

    Svara

   Ja. Sen kanske ha ska se över hur regeringen skyddat de äldre. 90% av alla dödsfall typ är ju på äldreboenden typ.

   Däremot är jag så himla nöjd över att vi aldrig stängde ner i Sverige. Man ser nu att ytterst få dör varje dag och likaså antalen som behöver vård. I övriga länder ser kommer man nog få uppleva det motsatta nu när de öppnar upp

   Svara

    Ytterst få? Det för fortfarande lika många varje dag i Sverige som Sveriges grannländer var för sig har sammanlagt på 2 månader!!

    Svara

     För = dör

     Svara

     Nja allt beror på hur man räknar faktiskt! Om någon i Sverige dör i en hjärtinfarkt men har covid 19 så blir det registrerat som att man dött av det till skillnad från andra länder. Ser man till den totala dödsfallsstatistiken så ligger vi fortfarande lägre än Finland och bara lite högre än Danmark.

     Svara

      Snälla, kolla upp fakta innan du uttalar dig.
      Överdödligheten i Sverige mars-maj ligger på 4000 pers. Motsvarande siffra i både Norge och I Finland är nära 0.

      Svara

    Kom ihåg att majoriteten som får plats och flyttar in på ett SÄBO dör, enl statistiken, inom 1 år efter inflyttningen. Så det är inga friska och pigga patienter vi har. /Syster Jane

    Svara

   Flintisen var ju på Gotland, så han ska vara tyst.

   Svara

  Vilka magiska PR-människor har Peppes som helt klarat sig undan kritik?

  Svara

   Sant. Också sanslöst av en politiker som Morgan Johansson att lyfta en person som dåligt exempel. När blev det ok? det är ju ni politiker som sitter på det verkliga ansvaret. Stäng krogarna om ni inte vill att folk ska vara på dem. Majj gådd!

   Svara

    Ja jag håller med om det där med att kommentera en enskild person. Det var inte Bianca ensamt som var på stället. Detta kan diskuteras utan att en ensam person får stå till svars.

    Ja vill de inte ha folk på krogar, stäng då ner krogarna.

    Svara

     Jo tycker restauranger och fik har stort ansvar. Många har tyvärr inget avstånd mellan borden. Varför tillåts det?

     Svara

      Jag tror att det finns ställen som har fått stänga ner på grund av att de inte håller sig till reglerna (avstånd mellan borden, antal gäster och så vidare).

      Svara

    Fast sa han specifikt Bianca, är det inte Expressen och Aftonbladet som gör det ?

    Svara

     Jo, och Bianca var den som replikerade. Undra på att saker blir förvanskade 🙄

     Svara

      Jag (15.08) var säker på att jag läst en artikel där han citerades och nämnde Bianca. Får googla lite, kanske sviker mitt minne mig.

      Svara

      Nej han pratade aldrig om Bianca.

      Svara

       Jag tänker, bra jobbat Bianca. Du beter dig så korkat så till och med regeringen kommenterar det. Dessutom, svarar du emot?
       ”För du har antikroppar”….. Du är inte smart och du visar det för allt och alla. Jobba lite på information. Läs på lite.

       Svara

    Han kommenterade väl ”festen”

    Svara

    Fast det har ju gjorts innan med ex enskilda företag och idrottslag som agerat på visst sätt. Bianca Ingrossos IG-konto drivs ju av ett aktiebolag

    Svara

    Han pratade inte specifikt om Bianca. Det var inte han som lyfte det utan han svarade på en fråga som en journalist ställde. Han nämnde inte heller just Bianca utan sa ” Jag har sett rapporter om någon stor influencerfest i Båstad som det skrivits om i media, där det är uppenbart att man betett sig på ett sådant sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra. Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden

    Svara

    Han har inte gjort det. Media har valt Bianca Ingrosso att vara den som får representera Båstad och festandet.
    Hon är ju den mest kända utanför ”flunsanvärlden”

    Svara

     Hon la ju själv ut film där hon super dansar och gör bort sig genom att skrika osmarta saker. Det blir så när man vill synas och höras mest av alla.

     Svara

    Han kommentarer inte henne som enskild person utan som offentlig personer som sprider sig horribla beteenden till MILJONPUBLIK. Hon har lika mycket läsare som en tidning det är katastrof att hon uppmuntrat yngre person till att skita i restriktionerna under pandemin….

    Svara

   #CANCELPEPESBODEGA
   #CancelBianca
   #CancelHannafriberg

   Cancel dem allihopa!

   Svara

  Den där Bijånca borde sparkas från TV, hon är helt talanglös 🥳

  Svara

   Hon har ju en fantastisk sångröst, så helt talanglös är hon inte 😃

   Svara

    Smaken är som baken delad.

    Svara

     Svårt att vara vuxen och objektiv bara för att man inte gillar någon.

     Svara

      Eller så har man bara en egen åsikt.

      Svara

   Var är syftet med att skriva Bijånca?

   Svara

    Heter hon inte så?

    Svara

     Varför trollar du?

     Svara

   Ja jag kollar då inte på talang så länge hon är med. Förstör hela programmet med sin jobbiga attityd! Urk!

   Svara

  Jo men det är väl ganska klarlagt att antikroppar innebär immunitet, minst ett år.

  Svara

   Med tanke på att vi har haft kännedom om viruset i ett drygt halvår är det helt omöjligt att bestämt hävda att en immunitet uppnås och bibehålls en viss tid. Vi kan inte mäta ett sådant tidsperspektiv idag då datan endast sträcker sig ca 7 månader tillbaka. Vi måste orka ha tålamod och inte cherrypick artiklar för att det känns mer hoppfullt.

   Svara

   Och vet vi att hon verkligen har det? Litar inte på nån av dem för fem öre

   Svara

   Källa?

   Svara

   Jag har antikroppar och i mitt provsvar står det att man kan anta att antikropparna ger immunitet i upp till 6 månader

   Svara

    Precis – ANTA. Inte att det är så

    Svara

    Har antikroppar men lever precis som jag inte hade det med full hänsyn till omgivningen och mina medmänniskor.

    Svara

    Det är ju mer information för dig själv. Att man antar att du inte kan bli sjuk igen på ett halvår. Det innebär ju dock inte att det är fritt fram att leva på som att en pandemi inte existerar, för det finns fortfarande andra människor i det här landet och i världen. Som påverkas om deras antagande inte är korrekt.

    Svara

    Vet du vad anta betyder?

    Svara

     Det är oförskämt att anta!!!!

     Svara

   Nix, hur länge man har antikroppar är olika från person till person. Det har pratats om 4 månader, men det är olika från person till person.

   Testen är ju förövrigt inte 100%.

   Svara

    Tidiga antikroppstester var inte helt tillförlitliga.
    Det är först tester från vecka 26 alltså från veckan efter midsommar som är validerade.
    Är testet utfört tidigare än så alltså före midsommar är det säkrast att göra om det.

    Svara

     Absolut, men fortfarande inte 100%

     Svara

    Nya testerna är i princip 100% om de påvisar antikroppar men drygt 96% om de visar att man inte har det så jo ett positivt svar är tillförlitligt då de även ser graden av antikroppar. Seriösa provställen (läkare, apotek och likn) = seriösa svar.

    Svara

     tvärtom

     Svara

     Om inte testen blandats ihop, som dom gjort någonstans…

     Svara

   Vad baseras det på? Allt jag läst säger ändå att det inte är bevisat vilken typ, om någon immunitet man får. Var tvungen att googla igen men hittar fortfarande inget som säger att det är klarlagt, undrar vart jag kan läsa mer.

   Svara

   Det är väl skit samma om hon har antikroppar?? När hon kindpussas och kramar hundra personer så är hon en bärare av deras ev smittor till de övriga. Vad är det folk inte fattar Attmar måste agera exakt likadant oavsett om man har antikroppar eller ej.

   Svara

    precis

    Svara

     Jag önskar att någon expert på covid-19 kunde sätta sig ner med Fröken Ingrosso och hennes mamma och berätta det som dom inte förstår.

     Svara

      Och alla andra egoistiska influencers med som tror världen inte påverkas av deras beteende!

      Svara

   En studie på vårdpersonal visar att oroväckande många av dessa som tidigare testat positivt för Covid-19, inte har några antikroppar kvar efter 40 dagar.

   Svara

    Jag ger inte mycket för alla dessa antikroppstester som görs nu.

    Svara

    Länk, tack.

    Svara

    Jag är en av dem. Sjukvårdspersonal. Positiv på Covid-19 negativ på antikroppar.

    Svara

   Nej, det är inte klarlagt. Det finns många fall av patienter som blivit sjuka igen efter avslutad sjukdom.
   Det här viruset beter sig väldigt oberäkneligt och flockimmunitet är inte ett säkert kort.

   Svara

    Nej, det gör det inte.

    Svara

   När man smittas en andra gång kommer spikarna på virusets yta haka fast i antikropparna och lifta med dem och sprida sig snabbt i hela kroppen… vilket kommer leda till organkollaps. Man vill inte ha antikroppar.

   Svara

    Enligt vem?

    Svara

     Det är ett skämt. Får jag anta. Det fungerar inte överhuvudtaget på det sättet.

     Svara

   Nej verkligen inte. Ingen har ju en aning. Förutom Bianca då.

   Svara

   Haha nej. Inte ens påvisade antikroppar betyder immunitet. Herregud hänger ni inte med i studierna som släpps?

   Svara

  En av de snyggare stavfelen i rubriken…

  Svara

   Och sen när har man punkt i en rubrik? 🤔

   Svara

    Dags för pension Kamilla?

    Svara

   Fast får nog rätta mig själv – det heter ETT stavfel och inte en… Se på fan. Ingen är perfekt. 😃

   Svara

    Haha. Var på väg att påpeka detta

    Svara

    Pinsam

    Svara

  Tycker regeringen borde ta lite mer ansvar än hittills och även restaurangerna. Eller försöker regeringen skifta fokus från sina misslyckanden?

  Svara

  Flunorna?

  Svara

  Det verkar som att Bianca is dodging the bullet annars är hon väldigt öppen med sina åsikter på sin insta. Kanske dags för henne att tänka om och säga att man ångrar sitt icke genomtänkta beslut. Det behövs med en så stor platform som Bianca har, hennes unga följare verkar inte kunna tänka själva.

  Svara

   Är dom så unga så att dom inte kan tänka själv så går dom inte på krogen.

   Svara

    Dom ordnar egna fester kanske ..

    Svara

     Väx till dig!

     Svara

      Vet du vad? Jag tänker inte diskutera mer om varför jag tycker att Bianca har gjort fel i denna situation, särkilt med så pass många unga följare. Fortsätt sticka huvudet i sanden så hoppas vi att det ordnar sig för oss alla.. hey det är bara gamlingar som dör right?

      Svara

       Hade det varit tvärtom att barn hade dött pga Corona så hade alla låst in sig själva men ingen bryr sig om äldre

       Svara

  Men jag fattar egentligen inte vad de har gjort för fel?

  Dem har åkt i Sverige vilket som är helt ok och de har besökt en restaurang/nattklubb som är öppen och som man alltså får besöka exakt som de gjort? Är väl isf regeringen som ska få skit för att de inte sätter hårdare regler.

  Svara

   Ja de borde ju rimligtvis kritisera sig själva för att deras ”åtgärder” tillåter den här festen att äga rum.

   Svara

    Ja exakt.

    Ha hårdare regler om ni inte vill att folk ska festa. Dem har ju inte gjort något fel.

    Svara

     Enligt FHM ska man inte umgås med människor man vanligtvis inte träffar, och undvika större sammankomster. Så jo, det är fel att samlas så som skedde och sker på uteställen.

     Svara

      Fortfarande, då får man stänga ner nattklubbar. Men visst, det priset blir för högt att betala

      Svara

       Om du går in på den klubben och blandar dig med alla människor där så kan du få en sjukdom som gör att du kan hamna i respirator och du kan faktiskt dö. Du kan också ta med dig smitta så någon som står dig nära blir sjuk.
       Du har ju ett eget ansvar för bövelen.

       Svara

        Men JAG fattar ju det. Jag går knappt ut hemifrån, har till och med köpt ett löpband så jag slipper gå ut bland folk. MEN det är patetiskt av en politiker att gå ut och klanka ner på influencers för att de gör något som egentligen är tillåtet (vad vet vi? De kanske hade två meters avstånd mellan ”klickarna”), istället för att ta ett snack med sina politikerkollegor.

        Svara

     Ilse om du tittar på det som Bianca la ut, kan du då säga att dom har följt reglerna?

     Svara

     Men vad är det du inte förstår? Kan du inte tänka själv? Vill du bli sjuk? Vill du att dina anhöriga ska bli sjuka och kanske dö?
     Måste regeringen säga till dig att vara försiktig?

     Svara

      Myndigheter och regeringen har ju redan gjort det, om och om igen, men antar att vissa personer verkligen inte kan få in den informationen i sina huvuden

      Svara

   Felet är att hon visar sina unga följare (som gör allt Bianca gör och köper allt hon gör reklam för) att det är OK att festa med ett helt gäng mitt i en pandemi. Man ska överhuvdtaget inte festa när det råder en pandemi även om vissa pengakåta klubbar & barer har öppet. Dessutom så lägger hon upp bilderna och videor på festen som ingenting!

   Svara

    Fast hon gör ju inget fel enligt de lagar och regler som är uppsatta. I Sverige är det helt ok att gå på klubb och restaurang även mitt under en pandemi.

    Hon ska ju inte straffas för detta utan det är ju isf regeringen som får ha hårdare regler och lagar

    Svara

     Men bara kolla på hennes insta, bilden när dom var i Borås.. ett helt gäng tätt intill varandra, kallar du det att hålla avstånd?

     Svara

      Hur ser det ut på Stureplan eller random krog ute i landet då.

      Svara

       Bor i Skåne, folk sitter mest på uteservering där vartannat bord är avspärrat. Inte många som festar kanske några fåtal men dom är idioter. Själv undviker jag hela köret för jag har föräldrar i riskgruppen.

       Svara

        Du vet hur ansvarsfullt folk festar trots att du inte är på festerna själv?

        Svara

         Ehm brukar vara köer ändå ut vanligtvis när man går förbi en lördagskväll så ekar det tomt utanför och knappt någon musik. Men aja jag kan ha fel.

         Svara

          Då bor vi i olika delar av Skåne. Jag bor precis i närheten av en nattklubb och den är i full gång precis som vanligt. Om de däremot ser till att alla gäster håller avstånd inne vet jag inte, men gäster har de mängder av.

          Svara

           Inte Hbg väl?

        Det där stämmer inte ens. Jag bor i malmö och tänkte luncha på lilla torg igår men det var smockat med folk och absolut inte 2 meters avstånd mellan borden

        Svara

         Bor också i Malmö. Ren jävla katastrof!

         Så den bilden ”Horse” målar upp gäller inte här. Men det känns mer som att det är Bianca som ska tryckas till.

         Svara

         Bor i Helsingborg folk har lite mer vett här..

         Svara

          Va, tycker du? 😬 Iof inte sett lördagkvällarna. Men folk sköter ju sig inte direkt på Väla osv haha

          Svara

           Har ej varit på Väla så kan inte uttala mig om det men förvånar mig inte om det är kaos på Väla, som i vanliga fall.

         Bor också i Malmö. Ren jävla katastrof!

         Svara

         På espressohouse och andra fik & restauranger så är vartannat bord avspärrat. Finns säkert ett fåtal sunkiga ställen här i Helsingborg där ägarna inte bryr sig men det är ett fåtal.

         Svara

         Försöker du förklara att principen två fel gör ett rätt gäller här?

         Svara

      Ser inte ut som ett större sammanhang

      Svara

     Tror du på riktigt att dom höll avstånd 😂 dom var fulla dessutom. Det enda som fattades var en orgie, kanske det också hände vad vet jag 🤷🏼‍♀️

     Svara

      Men det är väl snarare nattklubbens ansvar??

      Svara

       Är det alltid någon annans ansvar? Alla har ett eget ansvar att hålla avstånd!

       Svara

        Nej men i just dessa fall så gör dem ju inget något fel i lagens mening.

        Det är restaurangernas ansvar att se till så att trängsel inte bildas

        Svara

         För guds skull människa, lär dig skilja på de/dem.

         Svara

          Tråkigt att du ska märka på ts stavning istället för att bemöta hens argument. Jag håller med. Det är ett jävla ramaskri över att man ska hålla sig till restriktionerna, men det gör de ju? De har inte gjort något förbjudet. Trots att jag tycker man ska ta eget ansvar kan man inte säga att ”nattklubbar ska vara öppna, men ingen får gå dit”. Kom igen, det fattar du väl inte går

          Svara

           De har inte gjort något som är rent av förbjudet nej, men de är väl gamla nog att kunna förstå vad det innebär att kunna ta ansvar och hålla avstånd till personer som man inte bor tillsammans med? Eller hur man bör bete sig för att minska risken för att sprida smitta? Det är lagligt att äta flugsvamp, men de flesta fattar att man kanske inte ska göra det.

           De har inte hållit sig till restriktionerna. Man ska hålla avståndet till alla som inte ingår i samma hushåll. Dessa människor delar glas, bestick, kindpussas och sitter i varandras famnar. Det är inte att hålla avståndet!

           Jag tycker att det är så märkligt. Igår var det fel att använda en hård ton mot dessa människor. Det vore mycket bättre att säga till på ett snällt och vänligt sätt för att inte såra deras känslor. Nu är det ju så att staten har gjort precis det. Sagt till på ett snällt och vänligt sätt som inte borde såra någons stolthet. Men då klagas det för att riksdagen, regeringen och diverse myndigheter inte förbjuder människor att bete sig som arslen (!) och riskera att sprida smittan. Då är det också deras fel, att dessa influensers beter sig illa.

           Vad gäller egentligen. Ska riksdagen, regeringen och myndigheterna på ett mycket försynt sätt förmedla jättehårda lagar som gäller utelivet för att förhindra smittspridning?

        Mig veterligen så riskerar ställen att stängas ner om de inte tar sitt ansvar kring avstånd och trängsel. Så visst har de ansvar. Även de och inte gästerna som drabbas av konsekvenserna om reglerna inte följs.

        Svara

         Ja och isf har ju inte Bianca & gänget gjort något fel. De besökte en öppen nattklubb som man får förutsätta tog sitt ansvar.

         Svara

          Precis på samma sätt som jag förutsätter att en nattklubb jag besöker håller sig till antal gäster ur brandsynpunkt osv. En nattklubb/restaurang/lokal har faktiskt ansvar när de kommer till vissa saker och regler finns för hur ställen ska hantera pandemin. Det finns inte regler för individer just nu.

          Sen är man ju fri att undvika nattklubbar trots det om man inte vill gå dit.

          Svara

          Men måste du ha lagar bara för att veta vad som är ok och inte? Vi anmodas att hålla avstånd och begränsa våra sociala kontakter. Enkla instruktioner. Sen har vissa mer ljus på sig än andra och för det kan de teckna lukrativa avtal med olika företag. Baksidan är att dåliga grejer de gör också förstoras upp. Väljer de att slå mynt av sin följarskara måste de också ta ansvar, annars kommer det kritik.

          Svara

           Jag tycker bara att det är konstigt att det är gästerna som får all kritik. Å ena sidan är ställen öppna och vi får gå dit men å andra sidan får vi inte göra det.

           Rimligtvis bör väl kritiken ligga hos de som bestämmer åtgärder och att åtgärderna ens tillåter att en sån här fest får ske.

          Nej Ilse. Både BI och gänget OCH nattklubben kan göra fel samtidigt. Jag ska försöka formulera mig så att det inte låter som en härskarteknik, men jag tror faktiskt att du är en av deras unga följare som försöker hitta ursäkter för dina idolers beteende. Och jag medger att jag i detta sammanhang är en tant som börjar tröttna på dumheterna.

          Svara

       Ilse vilka korkade kommentarer. Det är ju den enskildes ansvar.
       Förstår du inte det?

       Svara

    Men dom unga följarna kommer inte in på krogarna.

    Och sen kan nog majoriteten av följarna tänka själv som har åldern inne för att gå på krogen.

    Svara

     Är det inte 21- årsgräns? Vissa klubbar har 18-årsgräns till och med. Alla under 25 är barn haha

     Svara

      Jag för dom går på klubb bara för Bianca gör det.

      Svara

       Fortfarande orimligt av Bianca… det är orimligt ..ORIMLIGT FATTAR DU INTE DET?!

       Svara

        Dur är inte ens ett roligt troll!

        Svara

        Rabiat störd människa

        Svara

         Nej, bara trött på dumheterna. Tror jag!

         Svara

    Håller helt med! Att tjäna pengar på sin livsstil som influencers gör kommer ju med ett visst ansvar också.

    Svara

    Dessa unga följare borde ha föräldrar som kan tillrättavisa dem. Man kan inte lägga uppfostran av alla Sveriges unga på en annan ung person.

    Svara

     Föräldrar har aldrig ansvar!!

     Svara

     Mmm alltid någon annan som har ansvaret!

     Svara

   Du ska hålla avstånd.

   Svara

   Man får resa men ska undvika att umgås med människor man normalt inte gör och om man gör det ska man hålla distans, 2 meter. Helst i sådana fall umgås utomhus.

   Svara

    Men varför är dessa nattklubbar då öppna om man inte får besöka dem?

    Svara

     Dom måste hålla öppet ifall någon influenser får för sig att festa. För då festar alla i hela landet för att dom gör det.

     Svara

     Men herre….
     Varför säljs det knivar när det är olagligt att begå mord.
     Varje människa har väl ett eget ansvar Jag fattar inte att så många ändå faktiskt lyckas hålla sig vid liv i 70+ år.

     Svara

      🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

      Svara

      Det är inte olagligt att gå på krogen.

      Svara

       Nej det är inte olagligt ATT gå på krogen. I det här fallet gäller kritiken HUR man gör det.Kan rekommendera Bianca video som ett typexempel HUR man absolut INTE beter sig i dessa dagar.

       Svara

        Ett mord är olagligt. Bianca gjorde inget olagligt. Det är inte kritiken till Bianca utan liknelsen med mord jag ifrågasätter.

        Svara

         Förlåt. Blev lite irriterad på -mEn mAn Fååår FAKtisKT…
         Menade inte liknelse vid mord
         -utan Du är själv ansvarigt för vad du gör med givna verktyg.

         Svara

          Precis så! Bara för att man KAN göra något, betyder det inte att man SKA göra det. Vilken underlig logik många här har. Har vi helt plötsligt hamnat i USA under microvågsugnarnas barndom, när man var tvungen att skriva ner allt som inte kunde micras för att inte bli stämd 🤔

          Svara

     Man får ju sitta vid bord med avstånd. Inte stå och trängas som din gör på bilderna.

     Svara

      Jo man får faktiskt det. Däremot rekommenderas det inte.

      Nattklubben får däremot inte släppa in hur många de vill och de får ta konsekvenserna om avstånd inte hålls mellan sällskap.

      Svara

   Social distansering, är det ordet som är så svårt så Bianca och jänget inte förstår?
   Ilse, man får resa alldeles riktigt. Men man bör inte träffa folk som man inte brukar träffa.
   På bilderna så ser du kanske själv att det inte handlar om att dom håller avstånd. Det kramas, kindpussas, och alla ansikten är 1dm ifrån varandra.
   Regeringen ska få skit för att folk inte fattar?

   Svara

    gänget, jag vet

    Svara

  Bianca må ha antikroppar men det innebär ju inte att hon inte kan föra smittan vidare eftersom personerna vid hennes bord sitter i varandras knä äter av varandras bestick o dricker ur andras glas och alla dumheter är hon tillräckligt dum att filma o lägga ut på nätet

  Svara

   Hur ska hon föra smittan vidare menar du om hon är immun?

   Svara

    Håller med om att det är fel det dom gjorde, men fattar inte din logik 😅

    Svara

     Varför inte svara och förklara då i stället för någon som uppenbarligen undrade?

     Men som svar: jag tror att man menar att även om du är immun och inte blir sjuk själv så kan du föra vidare viruset till någon som inte är immun. Exempelvis via en handskakning där du har viruset på dina händer eller så.

     Svara

      Tror personen svarade sig sjalv…

      Svara

       Ok då missförstod jag.

       Ber om ursäkt i så fall 🙃

       Svara

     Indirekt kontaktsmitta dvs även den som har antikroppar (”immun”) kan överföra smitta från en smittad person till någon som inte är smittad. Virus kan finnas på händer, kläder, föremål osv.
     Om en icke mottaglig person t ex kramar någon som bär smittan och sedan kramar ytterligare någon kan smittan överföras på så sätt. Det är alltså viktigt att även personer som testats och visat sig ha antikroppar iakttar distansering, handhygien osv.
     Inte för sin egen skull utan för att skydda andra.

     Svara

    Smitta kan sitta kvar på plagg i upp till 3 dygn. Varför tror du vi som städar på sjukhus har full mundering på oss när vi rengör ytor där patienter vistats?

    Svara

    Bara för att man är immun (och vi har verkligen inga belägg för att folk med antikroppar nu är immuna) så betyder det inte att man inte kan bära viruset. Om man får i sig viruset kan men sprida det vidare även om det inte blommar upp i ens egen kropp.

    Svara

  hade regeringen verkligen velat att ingen skulle resa och röra sig ute hade dom kört en lockdown som andra länder. men det har dom inte gjort.

  kan fortf inte släppa att tegnell sa i början av februari att det var ”ineffektivt” att stoppa plan som ville landa här från kina, iran och italien där smittan då härjade som värst. ”det blir smitta ändå”. snacka om att inte ens vilja FÖRSÖKA hålla skiten ifrån sig.

  här i sverige funkar det inte att säga och rekommendera att alla ska ”använda sunt förnuft” och ”res bara om du är symptomfri” för inte så många bryr sig. överallt på bussen och tbanan till jobbet ser jag folk som hostar, snuvar och som borde stanna hemma :<

  näe, kör en total dockdown så skiten tas på allvar en gång för alla! snart 6000 döda i sverige, varav ca 2300 i stockholm.

  Svara

   USA har stoppat massa plan, tycker du det går bra för dem?

   Svara

   Och vad tror du Rebecka Nyckekpiga händer när man häver lockdown? Att Lille Covid har tänkt att tack och bock här var inte mycket att hämta nu drar jag? Se bara vad som händer i länder där man just nu häver lockdown. Jo det finns faktiskt massor av människor i vårt land som är tillräckligt smarta och hänsynsfulla och fattar vad myndigheternas rekommendationer innebär. Och följer dem. Det finns utmärkt statistik på smittoläget i olika regioner. Undra på att man är bekymrade över att människor från den största smitthärden av dem alla inte kan hålla sig hemma.

   Svara

    Det är för tidigt att säga att det Sverige gjort är bra.
    Om man nu ska prata länder verkar det som att de med hög testning lyckats bäst. Även om det fortsätter i vågor har de lyckats kuva ”lille covid” till skillnad från Sverige som inte gjort någonting utan blundar och hoppas på det bästa.

    Svara

     Ah, så att många av oss har jobbat hemifrån sedan i mars, undvikit att umgås med människor utanför vårt hushåll och äldre har isolerat sig är alltså att vi inte har gjort någonting? Good to know

     Svara

   Att folk inte lär sig, Sverige har inte stöd i grundlagen för en lockdown som man gjort i många andra länder. I Sverige får vi inte begränsa människors frihet så. Regeringen försökte ju sig på att för tillfället få mer makt för att kunna göra så men det röstades ner i riksdagen. Det är alltså enligt lag omöjligt att ha lockdown i Sverige. Att folk inte vet detta??

   Svara

    Finns det stöd för att stänga gränserna och bara tillåta inrikes resor likt nz?
    Finns det stöd till att lägga resurser på fler tester likt nz och Sydkorea?

    Snälla, säg att det finns något mer Sverige kan göra än bara låta människor dö.

    Svara

     Vi har en annan förvaltningsmodell.

     Svara

      Haha ”vi har en Anna förvaltningsmodell”. Du vet ju inte ens vad du pratar om och hittar istället på ord. Det beslut som togs gjordes överstatligt, alltså tillsammans med EU.

      Svara

       Men EU bestämmer väl inte över enskilda nationer? Och vilket ord menar du är påhittat?

       Svara

     Det här med att lägga mer resurser på testning är en gåta för mig att folk inte fattar. 1: det var svårt att få tag i tester tidigare. Man behövde dem för de som behövde sjukhusvård. 2. VEM SKA TESTA O VEM SKA ANALYSERA? Vi i vården kan inte jobba dygnet runt för vi har lagar som förbjuder det. Jag fattar inte hur folk kan tro att det bara är att knäppa med fingrarna så är allt klart. Det är SÅ mkt som krävs för att man ska kunna masstesta, o fokus har legat på att RÄDDA LIV. Inte testa en småsjuk person som kan vara hemma. Sverige låter inte människor dö, vad fan tror du eg? Sen vill jag fråga dig, vet du hur många som dog i influensa förra året och hur mkt brydde du dig om dem?
     Mvh ssk på covid-iva o TRO MIG vi låter ingen dö.

     Svara

      Men du är ju patetisk som håller på att påstå att brist på test är logiskt. Hur funkar det för Tyskland, Sydkorea, Norge, Finland? Du kanske bara ska öppna ögonen och inse att resurser finns, Sverige har gått med miljarder i plus i flera år i rad, att politikerna inte vill lägga pengar på sådant och därför skyller på brist på resurser är en helt annan fråga. Stackars indoktrinerade hjärntvättade människa.

      Svara

       Du är patetisk som försöker förenkla ett komplext problem på det här sättet. Vad har du för magisk lösning på problemet med bristen på biomedicinska analytiker som kan analysera de tester som tas?

       Svara

    Det är också bra att det är så. Att inskränka människors frihet är inget man ska ta lätt på.

    Svara

     🙄

     Svara

      Flytta till Nordkorea då.

      Svara

    Ungefär som att folk tror att det är regeringen som är ansvarig för sjukvård och äldreomsorg. Har de helt missat det här med kommun- och regionval?

    Svara

     Staten är ändå alltid ytterst ansvarig och har mandat. Andra länder med liknade modeller har inte förhindrats av det utan vidtagit adekvata åtgärder.

     Svara

   Läs på lite om överdödlighet (excess mortality)

   Här finns en länk.
   https://ourworldindata.org/excess-mortality-covid

   Säger inte att Sverige har hanterat det bäst men jämför Sverige med länder som Spanien och Italien som var hårt drabbade. Endast hälften av överdödligheten beror på covid-19 enligt deras statistik

   Svara

   Rebecca du har ingen aning om vad en lockdown gör med ett samhälle. Lätt att gnälla och hata när man inte har koll.

   Svara

  Förstår inte riktigt vilka signaler man skickar till omvärlden enligt Morgan om man nu följde reglerna? Om han vill förbjuda att resa eller vara på krogen kan han ta det med sina kollegor

  Svara

   De följde inte reglerna, de höll inte avståndet. Det räcker inte att ha två meter mellan borden, man får inte dela kroppsvätskor med människor som man inte delar hushåll med. Exempelvis dricka ur samma glas eller använda samma bestick. Eller för all del kindpussas. Som många har skrivit, finns viruset kvar på kroppen/kläderna eller vad det nu kan vara, även om man själv råkar ha antikroppar.

   Svara

    Jo det FÅR man, men man bör inte.

    Svara

  Dog nyligen en skådespelare (tror jag han var🤔) av Corona, han var inte gammal och inte sjuk innan dess. Läskigt det där, man tar inte saker allvarligt förrän det händer en själv.

  Svara

   En duktig skådis och dansare på Broadway, bara 41 år gammal.

   Svara

    Precis, Nick Cordero.

    Svara

   Precis, och lämnar efter sig en fru och ett barn som precis fyllt 1 år. Han fick kämpa från mars tills nu då kroppen inte orkade mer. Han hade amputerat ena benet, fått otaliga infektioner, lungorna kollapsade så han behövde nya om han hade överlevt, och har nästintill legat i koma hela sin vistelse på sjukhuset. Att folk inte fattar att DE kan vara orsaken att detta händer någon annan..

   Svara

  Tycker det där kränkta sättet att bemöta kritik går igenom hos kändisar som säger ”jag har aldrig bett om att vara förebild” eller ”jag är inte någon man ska ha som förebild”. Du kan inte slå ifrån dig att folk (ofta väldigt unga) kommer se upp till dig, tycka det du gör är bra osv.

  Svara

   Tycker inte att man kan kräva av någon att de ska vara en bra förebild. Man kan liksom inte börja följa någon en dag och kräva att de därför ska vara en bra förebild.

   Mer logiskt är ju att följa de som är bra förebilder. Om du förstår hur jag menar.

   Svara

    Personerna som diskuteras har ju gjort karriär på att vara förebilder och influera folk?

    Svara

     Jag pratade generellt kring kändisar som folk ser upp till som var vad ts också pratade om.

     Ot på ämnet men hur ofta hör du Zlatan eller Ronaldo få kritik för att de är dåliga förebilder för unga män?

     Svara

      Fast det är knappast jämförbart. Zlatan är känd och en förebild för att han råkar vara duktig på världens största sport, han lägger inte tid och energi på att skapa en relation med sina följare så att de vill vara som och se ut precis som honom. Relationen mellan dessa kvinnliga influencers och unga tjejer och den makt som skapas där är betydligt skadligare.

      Svara

    Jag förstår precis! Men typ min systerdotter är 15, älskar BI. Hon är inte så kritisk utan älskar bara allt BI gör, och därmed blir ju BI en förebild för henne. Och då borde man ta lite ansvar. Men håller absolut med om att män generellt inte får samma kritik!

    Svara

     Kan väl ändå tycka att det är din syster och även till viss del du som moster som har ansvar för din systerdotter. Om ni pratar med henne om hur dumt Biancas beteende är så tror jag nog hon förstår det.

     Svara

      Det görs nog också i de flesta fall 😊

      Svara

     Har en brorsdotter som skakar på huvudet och undrar hur Bianca är funtad. Vi har pratat mycket om hur man beter sig och hon har en stabil familj och grundvärderingar som gör att Bianca aldrig kan bli en förebild i hennes ögon.

     Svara

  Alla ni svenskar som klagar kan ju börja med att bära mask istället. I matbutiken och bussen åtminstone. Och alla ni svenskar som tydligen ger sig på folk för att de bär mask – vilka ynkliga små ärthjärnor ni är!

  Svara

   Mask är inget tvång i Sverige, än! Jag är i alla fall själv väldigt noga med avstånd och handhygien. Skulle aldrig ge mig på någon som bär mask. Många har det idag och även handskar, speciellt när man handlar.

   Svara

    Det här är just det som är felet med vissa hönshjärnor. Allt regeringen och fhm säger ska lydas! Visst, nu gjorde Bianca o co det och ni ger er på dem istället för de som ansvaret egentligen ligger hos. InDoktrinerade till Max.

    Svara

     Dom flesta tar till sig det som experterna pratar om istället för att tro att man vet bäst själv.

     Svara

      Jag är certifierad expert i statsvetenskap och moralfilosofi och kan tala om för dig att din hållning är auktoritär och demokratifientlig och dessutom helkorkad.

      Svara

       ”Certifierad expert” – från Trump University eller?

       Svara

   Cray Cray 😂

   Svara

   Vem ger sig på folk med mask? Det finns inget vetenskapligt stöd för att det minskar smittspridning. De jag ser i Malmö som har mask kan ändå inte behärska dem, de tar på dem, drar upp och ner och använder på fel sätt. Då kan det tom bli värre än om du är utan. Dessutom kan de ge en falsk trygghet. Så det är inte så lätt som att bära mask.

   Svara

    Det är visst bevisat att mask hjälper att stoppa spridning av virus!
    Läs på hos National Academy of Sciences.

    Svara

     En artikel betyder inte att det är sant. Det behövs mkt mer forskning för att det ska finnas tyngd i det. Du ska dessutom ha RÄTT mask och använda den korrekt om det ska ge skydd. Jag jobbar i vården och vi har fått en jävla massa masker till oss som visade sig vara felmärkta och inte alls gav det skydd vi räknade med. Gissa vad som hände med personalen? Jo, vi var otroligt många som blev smittade.

     Svara

      Exakt. Det är väldigt många som slänger sig med studier hit och dit men de har ingen aning om vad resultaten egentligen säger och hur generaliserbara studiens resultat är. Man kan ju inte bara ta ett resultat från en studie och applicera det på vilken situation som helst.

      Svara

      Fast masker inom vården är ju främst för att skydda er, personalen. Ni ska använda andningsmasker. Munmask ute i samhället är enbart för att skydda andra. Och att ni inom vården fått osäkra andningsmasker är bara för dåligt såklart.

      Svara

      Här är 70 artiklar inklusive metaanalyser. Men du kanske vill lyssna på Tegnell istället?
      https://mobile.twitter.com/nuanceORDEATH/status/1279144399897866248

      Svara

       Så klart lyssnar vi på Tegnell.

       Svara

     Om man använder det rätt kanske. Precis som anonym här ovanför skrev så gör många (iallafall som jag sett) inte det

     Svara

    Vetenskapen är delad kring detta, några studier talar för och några emot munmaskens inverkan på smittspridning. Jag föredrar försiktighetsprincipen(!), så jag använder mask daligen. Och har såklart läst på hur masken ska tas på och av korrekt.

    Svara

   Men du är inte svensk då förstår jag?

   Svara

    Förra sommaren stod vi i värmen på en het perrong. Tåget borde ha åkt för länge sedan. Men det hände inget, först efter en lång stund kom meddelandet att vi alla skulle gå till busshållplatsen.
    Vi stod där i en halvtimme (ungarna fick en glass till och var nöjda). Då fick vi höra att vi ska till perrong 1. Framför oss stod ett tomt tåg, det skulle tom. till rätt stad. Hurra! Efter 20 minuter åkte tåget iväg. Utan folk, testkörning. Men va faan??! Var är dolda kameran?!
    Nu skulle vi tillbaka till perrong 2. Inget tåg i sikte. Efter sammanlagt två timmar kom ett reguljärt tåg.
    Folk bara lunkade på, ingen var förvånad, ingen blev ens arg??!!! Förutom vi, NRS – Non-resident Swedes. Iofs skrattade vi mest – de andra var bara tysta.
    Nä, jag är inte svensk längre tydligen. Men just nu vill jag mest gråta.

    Svara

     Lol. Vad tänker du att det skulle tjäna för syfte att bli arg? Och på vem? Personalen på golvet på tågbolaget som inte kan påverka ett skit? Ser inte heller något syfte med att stå och gläfsfräsa ut sin ilska rakt in i tomheten. Hatar när folk gör det. Bättre att lägga den energin på annat, tex att gå hem och söka ersättning för förseningen. Det ska svida för bolagen varje gång de är sena.

     Svara

     Själv försöker jag inte bli arg/irriterad//upprörd över saker utanför min kontroll.

     Svara

   Jag har mask när jag åker buss. Ingen har någonsin gett sig på mig. Menar du att det händer?

   Svara

   Vad menar du med ”ger sig på”?

   Svara

   Jag har inte heller sett någon ge sig på människor med mask. Men jag förstår inte hur man kan försvara människor som inte håller avståndet genom att skälla på att ingen bär mask. Det är ju ett ännu större ingrepp än det som i dagsläget inte följs.

   Svara

  Såklart ska Åsa Ingrosso skriva ett låångt insta inlägg hur bra och fin Bianca är. Hur synd det är om henne och hur berörd hon är över den cancersjuka flickan.
  Utifrån är det rätt uppenbart att både Åsa och Emilio vill ”rida på barnens kändisskap”. Oliver verkar vara den enda som förstått vilka människor de är och tagit avstånd.

  Svara

   Vad är du för människa som drömmer ut en familj som du inte känner.

   Svara

   Varför har oliver tagit avstånd? Hir vet du det?

   Svara

    Inget jag vet, utan jag tycker det verkar som så. Han verkar aldrig vara med och träffa dem? Okej att han inte vill vara lika offentlig som de andra men han syns ju med i de andra i familjens medier men aldrig med dem? Dessutom så verkar han väldigt tajt med Pernilla (enligt hans insta). Jag får känslan att han som äldst också är medveten om allt Emilio gjort mot Pernilla och familjen. (Till er Åsa/Emilio fans, detta är inget påhitt och finns bevis i form av polisanmälan och rättegångar)

    Svara

     +1

     Svara

   Dubbelmoralen hon har att sitta och gråta för en som är dödssjuk men inte förstå hur många som kan bli dödssjuk av hennes beteende att inte hålla avstånd gör mig paff.

   Svara

    Spot on!! Så jävla sjukt.

    Svara

   Ja det var damage control så det heter duga. Åsa och Emilio vill ju att B ska tjäna mycket pengar och ha ett gott rykte, möjligt att B har ett stort hjärta men hon är också girig, strategisk, manipulativ, bra skådis och har pr-folk runt sig. Hon/dom ser alltid till att ”tvätta rent” efter att hon fått massiv offentlig kritik. Hon brukar filma sig gråtandes efter att hon fått kritik för att kritiken ska mildras, flyttas fokus och hon ist ska få sympatier och hyllningar och kunna fortsätta tjäna stora pengar. Hon/dom kan det där.
   Om Bianca har ett så stort hjärta så kunde hon väl skänka hälften av sina pengar till behövande.

   Svara

    Allt är ett spel. Kände domdär tårarna över den cancer sjuka flickan igår var en stor del för att folk skulle lugna sig med kritiken. Hon är så manipulativ! Hua

    Svara

    Öhh wtf? Räcker det inte med att hon skänker halva sin lön varje månad? Jävla kommunist.

    Svara

   Vilken cancersjuka flicka?

   Svara

  Jag tänker att någon behöver kommunicera med ”flunsorna” på ett sätt som gör att det KÄNNS. Jag tycker att Löfven sa det bra när han tryckte på att hur vi beter oss nu kommer vi få leva med resten av livet. Den här pandemin kommer bli något det skrivs om i historieböcker. Så, när vi berättar om den här fullständiga samhällskatastrofen för våra barn eller barnbarn i framtiden – vad vill vi säga då?

  Think about it.

  Svara

  Det lustiga är att man sitter i Båstad och skrålar ”Vi skålar för Östermalm”, varför åker man då ens från storstaden?

  Svara

   Så ingen svensk har någonsin suttit utomlands och skålat för Sverige på en semester.

   Hur gammal är du.

   Svara

    Bara amöbor som gör det.

    Svara

    Men de är ju inte särskilt unga?!

    Svara

  Och självklart blandar du in Isabella.. herregud. När hon reste, i början av pandemin i egen bil så var det inget reseförbud och rekommendationen att inte resa kom dagen efter eller senare samma dag som hon rest. Det är tillåtet nu för Bianca och andra att resa – det är inget förbud mot det och tvåtimmarsregeln är borta så det är väl inte konstigt att folk reser då. Många många gör det, även äldre personer. Det är väl isf klubbar och restauranger som borde hålla stängt och affärer, varuhus, kollektivtrafik osv. Faktum är ju att för att dessa personer rest och får massiv och högljudd kritik så blir de ju en debatt och uppmärksammat att folk INTE ska resa – så ist för att bara en som följer dom reser så kanske tusen nu ist avstår för att slippa få samma skäll.

  Svara

   Bella har massor av långa resor inplanerade under den närmaste framtiden, något hon stolt basunerar ut. Inte ett skit bättre än Bianca och co.

   Svara

    Men det är ju tillåtet att resa, det är ju just det. Det ska ju inte vara tillåtet i så fall. Att åka tunnelbana och gå och handla på Ica är lika illa isåfall, eller värre, eller stå i kö in till Gekås Ullared.

    Svara

     Nej, att handla på ICA är ju att skaffa sig mat, hygienartiklar osv. Grejer man behöver för att (över)leva. Långa nöjesresor är inte samma sak.

     Svara

      Beställ online

      Svara

       Vi vet ju inte hur de som kommenterar här skaffar mat och hygienartiklar. Det kanske de redan gör!

       Svara

        Läste du ens kommentarerna ovanför den du svarade på?

        Svara

      Fast sett till eventuell smittspridning så är det typ samma sak.

      Svara

       Och man behöver inte gå på Ica för att få hem mat och hygienartiklar 🤷‍♂️ är det verkligen nödvändigt att gå till en fysisk butik eller gör vi det av vana och bekvämlighet?

       Svara

        Men ni inser själva hoppas jag att det inte är möjligt på alla platser i Sverige att handla online? Vad jag förstått kan det också vara flera veckors väntan på de platser det finns just för att så många handlar online. Och JO det är skillnad om man håller avstånd vilket är fullt möjligt att göra när man handlar, har sett få människor den sista tiden som struntar i att följa de markeringar som finns i mataffären. Utan tvekan den plats där flest verkligen följer restriktionerna.

        Svara

         Långt ifrån alla BEHÖVER gå på Ica för att få hem sin mat. spela inte dum, du förstår min poäng.

         Svara

     Fast Isabella gjorde det ju när det inte var tillåtet! Det som påpekas här ju.

     Svara

      Nej det var tillåtet när Isabella gjorde det. Och det är tillåtet nu.

      Svara

   Det enda du bevisar är ingen av dem har vanligt vett.
   Bara för att regeringen säger att vi får grilla i sommar betyder inte det att det är ok att starta en skogsbrand.

   Svara

    Fast med din liknelse så gjorde de faktiskt inget mer än att grilla. Gjorde de något olagligt?

    Svara

     Nej, det gjorde inget olagligt men man kan ju tycka att de borde ha vett att hålla avstånd. Vilket jag skrev, de har inget vett. Du låter ju inte elden sprida sig när du grillar, varför ta risken att covid sprider sig för att du inte orkar hålla avstånd.

     Svara

    Denna Emma som poppat upp på sistone med samma åsikter, härskartekniker, märkvärdigheter och beteende som en annan, som liknar en annan som hon dessutom försvarar hårt. Jisses

    Svara

     Jag har hängt här i några år (sedan BK lade ner) och vet inte vem du syftar på eller hur jag kör med härskartekniker?

     Jag har kommenterat mer senaste tiden för att jag blir irriterad på folk som inte fattar hur allvarligt covid är.

     Svara

      Har du själv covid 19 Emma eftersom du verkar sekundärkränkt? Du verkar ju kommentera om mer än så, du verkar vara ett stort Camcam-fäään, en Camcam-beundrare … en aktiv hycklare. Är din fritidsgård stängd nu kanske så därför har du hittat hit? Eeelller så är du egentligen ingen Emma 😉

      Svara

       Ni som sett vad ”Emma” skrivit tidigare fattar, ni andra kanske inte, vill jag bara tillägga.

       Svara

       Jo, jag heter Emma, vad skulle jag annars heta?
       Nej, jag har inte covid men syrran hade det.
       Som sagt, jag har varit här sedan BK (bloggkommentatorerna) lade ner.

       Jag försvarar inte alltid camcam och eftersom du påstår dig läsa mina kommentarer borde du även sett att jag kritiserat hennes förmåga att skriva inlägg (förväntar mig mer av en journalist), hennes dåliga friends skämt och inlägg om katter.

       Svara

        Journalist?

        Svara

       Wow.. Du var väldigt mogen du!
       Tragiskt.

       Svara

     Och du verkar vara jävligt känslig 15:51. Eller så kan du inte tåla att nån annan har en annan åsikt än dig..

     Har inte sett nåt idiotiskt av Emma alls. Löjligt att byta samtalsämne mot nån som kommenterar känner jag! Kanske du bara hade slut på svar helt enkelt.

     Svara

    Tur att du har så mycket vett Emma, fast ibland har du otur när du tänker 🙈

    Svara

     Otur? På vilket sätt då?

     Svara

      Emma strunta i idioterna, de bara trollar.

      Svara

       Det är bara en som trollar med dig Emma, det är så obvious.. hon verkar vara väldigt sårad och kränkt över nåt du skrivit 😂 oh lord.. Folk är så roliga!

       Svara

   Och du..
   Snälla kryp tillbaka till din älskade Bella!

   Svara

  Bianca må har många goda sidor men tror inte att hon kvalar in i MENSA-klubben direkt.

  Svara

   Jag har kollat på Wahlgrens värld och blivit så förbluffad över att Bianca och Benjamin har lyckats ta sig genom grundskolan med så icke-existerande kunskaper. Krävs det ingenting i svenska skolan?

   Svara

  Fast jag håller med många här ovanför. Morgan borde rikta kritiken även gentemot sina kollegor som tillåter krogar vara öppna. Alla ska ta ansvar även ungdomarna men regeringen har det yttersta ansvaret till att skapa bra förutsättningar till ansvarstagande.

  Svara

   Det är ju inget problem att krogen är öppen, de har säkert följt rekommendationerna, det är ju gästerna som är fullständigt ute och cyklar med SITT beteende!

   Svara

   Om du tänker gå in på en klubb och du ser att det är mycket folk så är det ju du själv som har ansvar att inte gå in för du kan bli sjuk.
   Är det svårt? Det är inte bara att stänga ett ställe. Dom anställda blir utan lön. Kan inte försörja sig och sin familj. Inte betala sin hyra. Blir vräkt. Osv osv. Därför får dom ha öppet och vi gäster får bete oss.
   Svårt för vissa.

   Svara

  Johansson gav ingen kritik just till Bianca som din sajt skriver, hårt vridet i vanligt ordning – han nämnde inte ens Bianca.

  Svara

  Med eller utan antikroppar, Bianca är fruktansvärd, hon har redan betalat för en Palmaresa och skiter högaktningsfullt i att människor dör som flugor, inte skall väl en pandemi stå i vägen för att träffa pappsen eller få ta en Instagramvänlig bild på en massiv pastarätt som hon tar två tuggor av…

  Svara

   På vilket sätt innebär det att hon skiter i att folk dör genom att åka på en resa som är fullt tillåten?

   Svara

   Hon är väl inte värre än en random familj som åker till Rhodos på semester.

   Svara

    Hon tycker det är ett ok beteende, och delar det med sina 1miljoner följare att det bara är att skita i allt och resa runt världen! Så jo, hon är värre.

    Svara

  Morgan är förvisso minister men jag tolkar inte hans uttalande som ett uttalande å regeringens vägnar. Missvisande rubrik.

  Svara

   Blev en del fel i det här inlägget…

   Svara

    Dock aftonbladets rubrik..

    Svara

     Jag ser samma i Camillas rubrik

     Svara

     Nej. Aftonbladets rubrik: Ministerns kritik mot influencerfesten i Båstad: Djupt olämpligt

     I Camillas rubrik står det att det är regeringen som kritiserar.

     Svara

      Förlåt, ’kommenterar’.

      Svara

  Kan vi inte bara stänga av Bianca ifrån internet så har vi löst biffen.

  Svara

  Det sorgliga med det här är att Bianca har rätt i det hon säger. Hon har följt rekommendationerna som restaurangerna har fått och har egentligen inte gjort någonting otillåtet.

  Såååå, Bianca har följt FHMs rekommendationer och gjort fel, därför har FHM satt fel rekommendationer?

  Att det inte är så jäkla smart ur ett PR perspektiv kan jag däremot hålla med om.

  Svara

   Nej hon har inte följt rekommendationerna vad är det ni inte fattar egentligen? Du ska hålla avstånd till folk som inte ingår i ditt hushåll, hur svårt är det att förstå? Dom bokstavligen matar varandra och sitter i varandras knän? Finns inga två meter någonstans.

   Svara

    NEJ hon har inte följt rekommendationerna alls! Det finns ju fan videobevis för det.

    Mata varandra med samma gaffel, dricka ur varandras glas, dansa runt bordet trots att alla gäster måste sitta, sitter på vandra axlar, i knät på varandra, massor av nya kontakter…

    Sökte exakt motsatt övad FHM säger varje presskonferens – hur svårt ska detta vara?! Blir mörkrädd!

    Svara

     Haha, alltså måste ta tillbaka det jag skrev.

     Mitt resonemang handlade om att dom ens åkte till Båstad (Vilket man får) men det var såklart inte det problemet var.

     Ber om ursäkt, hoppas ni kan förlåta min hjärnsnurr 🙏

     Svara

  Flikar in och ger ett förtydligande gällande sista stycket i inlägget då jag är verksam inom vaccinforskning.

  Påståendet att hon skulle ha antikroppar som skulle ge henne något slags frikort att vistas vart som helst är i bästa fall sant och i värsta fall direkt farligt. I nuläget kan man inte med säkerhet säga varken bu eller bä, samt att det finns en ansenlig individuell variationen. Hennes utgångspunkt förutsätter att antikroppstesterna är pålitliga – vilket inte stämmer. Ironiskt nog så är vi helt säkra på att antikroppstester *inte* är helt säkra. PCR-tester (som påvisar pågående infektion) är däremot mycket mer pålitliga då de analyserar närvaron av viral arvsmassa.

  Vidare gör hon andra (implicita) felaktiga antagande;
  -kvalitet på antikroppar är den enskilt viktigast faktorn i sammanhanget antikroppar. Att enbart påvisa närvaron av antikroppar säger inte så mycket. Det gäller att veta vilken kvalitet man har, dvs hur effektiva de är på att neutralisera viruset.
  -mängden är individuella.
  -immunitet erhålls inte enbart genom närvaron av antikroppar. Även vissa specifika typer av T-celler bidrar till immunsystemets ”minne”.

  Svara

   Samt att man inte får något frikort av ett positivt antikroppstest. Enda skillnaden i restriktioner jämfört med alla andra är att man om man är frisk får umgås med riskgrupper på avstånd och med god handhygien.

   Svara

  Alla dessa influencers som reser land och rike runt och skiter i allt sunt förnuft, är verkligen samhällets avskum. Vi har en enda uppgift 2020, och det är att fan hålla oss ifrån varandra. Att hon har antikroppar betyder inte att hon inte kan smitta andra. Säg att hon i Båstad blev smittad igen, det tar en period från den tidpunkten till att hennes kropp tar hand om viruset. Det är högst möjligt att hon då kan föra smittan vidare. Varför kan man inte ta sitt ansvar som medmänniska och bidra till att minska spridningen?

  Har folk inga hjärnceller idag? Håller er hemma, res inte. 5500 människor i Sverige är döda idag. Vi medborgare tvingas inte rycka ut på någon krigsfront med vapen i högsta hugg – vi behöver bara stanna hemma och chilla och låta samhällsviktiga funktioner försöka få andrum.

  Bianca i synnerhet som har en enorm plattform att nå ut till – varför inte använda den makten och vara en bra förebild? Nä, influencers har jag tappat all respekt för.

  Svara

   +10000

   Svara

  Tror tyvärr ställen måste stängas för att nån ska ta ”ansvar” i den här situationen. Annars tänker alla ”det rör inte mig, jag är ju inte sjuk”

  Svara

  Vem bryr sig

  Svara

  Kolla influensern Therese Wickman. Åker med sina snoriga ungar till Gotland.

  Svara

   Hur vet du att hennes barn är snoriga?

   Svara

    Finns det barn som inte är snoriga? 🤔

    Svara

    Säg mig en unge som INTE är snorig😅

    Svara

  Det blir lite löjligt när allt skall detaljregleras av olika lagar bara för att ”det är inte förbjudet”. Ok, våra influensers är inte de smartaste i landet och det där med sunt förnuft trumfas av content och att visa vilket härligt liv de lever.
  En rekommendation innebär att man inte bör eller bör göra en viss sak och de kanske skulle fundera lite på varför.
  Det rekommenderas inte att sätta sig på kanten på taket till ett höghus och dingla med benen. Man kan falla. Men det är inte förbjudet.
  Det rekommenderas inte att springa ut i vägen när det kommer en bil, men det är inte förbjudet.
  Det rekommenderas inte att äta flugsvamp, men det är inte förbjudet.
  Listan blir väldigt lång om allt skulle förbjudas.

  Svara

   Vi ska nog komma ihåg att gemene man inte representeras av influencers heller.

   Svara

    (Och jo, oprovocerat springa ut i en bilväg är olagligt. Speciellt om det orsakar en olycka så kan du hållas skyldig om du gjorde det trots att du visste bättre)

    Svara

     Att springa ut på en väg är inte olagligt per se. Är det trafik däremot har vi en helt annan situation när det gäller brott.

     Svara

  Bianca Ingrosso är en bortskämd snoris som bland annat gör karriär på att tala så nedlåtande så möjligt om sin egen moder.
  Hon är dessutom mindre begåvad, i annat fall hade hon och flunsorna stannat hemma och respekterat det läge som nu råder.
  Och sist men inte minst: efter Biancas senaste läppfiller ser hennes mun ut som Donald Trumps då hon pratar.

  För övrigt blir jag otroligt provocerad när människor som Bianca bygger en förmögenhet genom att ta bilder på sig själv hela dagarna.

  Svara

   Tragiskt att inte någon lyckas få henne att sluta förstöra sitt utseende.

   Svara

    17:19 Det är så med fillers och botox, när du väl har börjat så kan du inte sluta. Somliga vill bara fylla på mer och mer, finns ju många exempel inom bloggvärlden; Mona, M Graf, H, Graf, Stella, Katrin Z, Camilla L, Tanja, Carola, finns hur många som helst. Och utan den eviga ungdomslooken så tror jag inte att de hade fått lika många reklamuppdrag, förutom Carola för hon har ju sin röst.
    (Camilla du borde göra ett inlägg om alla fillers och botox användare, före och efter bilder).

    Svara

     Inte ens när de fått den där gristrynskanten på överläppen slutar de…

     Svara

  Snälla. Läs vad jag skriver nu.

  Bianca må ha antikroppar. Vad gäller när man har antikroppar? Jo, att man får umgås med riskgrupper om man är frisk, håller sedvanligt avstånd och har god handhygien. Det är DEN ENDA SKILLNADEN mot för om man inte vet eller om man inte har antikroppar. Ute i samhället har alla precis samma restriktioner som förut.

  Får panik på att så få människor verkar hålla sig uppdaterade eller åtminstone kolla på nån av myndigheternas gemensamma presskonferens som är flera gånger i veckan. Livesänds på Youtube. Prenumerera på Folkhälsomyndigheten så får ni notiser.

  Svara

  Influenser med Bianca i spetsen är så långt ifrån verklighetsförankrade som det bara går.
  Det är tragiskt att ingen kan banka lite vett i skallen på dom. Egoistiska bortskämda snorungar, den ena värre än den andra.

  Svara

  Är det bara jag som reagerat på att just NU när shit hits the fan av hennes party-helg i Båstad så lägger hon upp på sin story om ”Ellas Hjältar”?
  (Observera att jag har all respekt för Ellas hjältar och flickan som Bianca pratar om!!)
  Men att den här typen av inlägg kommer just nu får mig att fundera över hur genuint det är. Det är ju inte som att hon i vanliga fall brukar dela med sig av denna typen av content. Nä – här luktar det, wash over sina egna misstag!

  Svara

   Ja det luktar damage control faktiskt, noga uttänkt och strategiskt för att tvätta rent i vanligt ordning misstänker jag. Inte första gången hon lägger upp story där hon gråter just efter att hon fått kritik för något eller gjort bort sig. Jag tänkte som du. Hon är säkert ledsen över flickan men det kom så lägligt liksom och kändes inte helt genuint utan mer som en strategi.

   Svara

    Dock står det i detta inlägg att flickans största dröm var att få träffa Bianca och hon blev taggad. Så inte såå konstigt att hon delar just det inlägget 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Träffar hon en cancersjuk unge? Nu?!

     Svara

      20:46 Helt ofattbart! Hoppas att barnets föräldrar sätter stopp för sammanträffandet.

      Svara

   Exaaakt vad jag tänkte!! Är inte första gången. Så manipulativ!

   Svara

  Alltså antikroppar i sig innebär ju ingen skillnad i hur man bör agera som individ och inga särskilda rekommendationer annat än att man kan träffa riskgruppen på samma premisser som man träffar andra. Alltså helst utomhus, med avstånd och god hygien.

  Det är skrämmande att flunsorna tror att de följer rekommendationerna! Att deras studentfest-likande spektakel är okej för att någon av dem har antikroppar eller hade det via ett tvivelaktigt test i mars…

  Sen detta med att påverka andra, även om inte alla följare sätter sig i bilen och åker till Båstad så kan ju människor lätt bli påverkade att festa hemma i sina egna städer, ställa till med för stora hemmafesten, gå på det där tveksamma bröllopet man hade tänk tacka nej till osv.

  Svara

  Det är lika som med Johanna Toftby, springer runt och viftar med antikroppstest. Hon ljuger så hon tror sig själv. Konstigt att inte hon var i Båstad.

  Svara

   Hon kanske inte ljuger om antikroppar men visst håller hon på landet heeeela tiden, samma att hon haft covid-19, lite som att det är en bedrift

   Svara

    Ja för Toftby är det en bedrift hon ränner runt och tycker att det är helt ok! Lägger upp provsvar . Tror inte att hon haft det.

    Svara

   Kanske hon inte ljuger. Hon är ju inte heller direkt medlem i Mensa.

   Svara

   För att hon är 20 år äldre än de andra??

   Svara

  Yrket kallas influenser = att influera andra med sin livsstil är hennes jobb. Då har man valt ett offentligt yrke runt sin person, och då går det inte heller att ibland välja att ”inte influera”, det funkar inte så. Isåfall får man välja att inte lägga ut på sociala medier.

  Det är också anledningen varför influensers inte kan dömas efter samma måttstock som andra. De har ett större ansvar, eftersom om jag som vanlig Svensson gör något dumt så har jag iallafall inspirerat minimalt med andra människor att göra detsamma.

  Svara

   Exakt så!

   Svara

   Influencer stavas ’yrket’ som ni diskuterar här. Det är ett engelskt ord som blivit en benämning på någon som har som främsta inkomstkälla att ’influera’ andra människor,och har således applicerats även på svenska Youtubers och sociala medier-kändisar. Influenser med s är ett svenskt ord vars betoning ligger på första e:et. Influenser syftar till att något influerar något annat. Ett band kan exempelvis ha ’influenser’ i sin musik från olika genrer.
   Influenser och ’Influencer’ är alltså två helt olika ord, på olika språk, som har olika betydelser. Snälla människor.

   Svara

    😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

    Svara

  Har inte han Morgan blivit ihop med den där Strandskatan.
  Det går väl inte om man ska följa FHMs rekommendationer
  om social distans. Han får väl vänta med det tills ett vaccin finns
  eller hålla sig på 2 meters avstånd. Eller kanske göra såhär.

  https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/11/21/article-0-19918BE200000578-544_634x382.jpg

  Svara

   Ha ha ja det stämmer väl. Dom är ju skrivna på olika adresser och olika hushåll.
   Då ska man inte umgås närmare än 2 meter.

   Svara

   Enligt rykten har de varit ett par i ett år.

   Svara

   Rekommenderar fhm att man gör slut med sin partner?

   Svara

    Tror jag inte, men skaffa ny partner går väl ej om man ska följa direktiven.
    I alla fall inte med fysisk närhet.

    Svara

   ”Strandskatan” – fräsch kommentar

   Svara

  Fast Bianca gör det ju för en god anledning, och tar en smäll för laget och med risk för att hennes varumärke påverkas negativt, iom att hon vet att en sån här grej leder in folk på hennes insta, där hon väljer att uppmärksamma Ellas Hjältar = mer pengar dit. Jag tror att det är ren, skär och uppenbar strategi av den goda sorten. This is how it works, det är inte för inte nån råkar vara med i ett tv -program och sen släppa en skiva liksom.

  Likadant funkar det här. Som ett Excelark, fast åt andra hållet helt enkelt 😉 dvs for å good cause och inte för sälj.

  Svara

   Tror du det funkar? Alla tycker Bianca betett sig som en röd, tycker vi då det är läge att hjälpa någon som hon lagt ut?
   Tror det här var ett misstag att lägga ut just nu.

   Svara

  Ett typiskt ego beteende: ”Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill. // Bianca Ingrosso”
  Bara hon har klart sig så bryr hon sig inte ett dugg om andra människor, som de facto kan bli smittade av henne.
  Och nu ger sig Åsa Ingrosso in i debatten och ska försvara Bianca, så urlöjligt. Känns ytligt och rent fjäskande, kanske ska Bianca sponsra deras krog som de ska öppna i Stockholm, då hon omsätter mer en dem. För hur har de råd att öppna en krog i Sverige nu? När de har helt stängt på sina krogar i Spanien. Blir nog tufft att konkurrera med krogvärlden i Stockholm, de lär nog ha Bianca och Benji som ett dragplåster. Åsa och maken borde sitta i karantän i 14 dagar här i Sverige nu, och inte flänga runt.
  Nä, egoistiska människor har inte förståelse eller empati för att covid19 kan leda till döden för somliga.

  Svara

   +100!!

   Svara

   Håller helt klart med!! Om ni bianca kan göra ”vad hon vill vart hon vill” när hon har antikroppar kan man ju trigga igång folk som inte haft det, gå ut och ”få ”corona för att sedna kunna leva på som vanligt.

   Idioter finns det, vissa borde inte vara influenser.

   Svara

    Triggas igång = ”jag tar inget ansvar för mitt eget beteende, skyller helt enkelt på andra. Vad jag gör är andras fel”

    Svara

  Förlossningsblogg-bevakning? PMS-bloggbevakning? Flytnings-bloggbevakning? Gravid-bloggbevakning? Preventivmedels-bloggbevakning? #trött

  Svara

   Ja när fan blev det här familjeliv?!!!!

   Svara

   Ut och skräm influenserna så dom och Camilla får något att skriva om. Det händer inte särskilt mycket mer än idiotiskt beteende ala covid-19

   Svara

  Vad syftar Bianca på när hon säger att tio personer per bord är enligt reglerna? Vad skulle det vara för regler? Jag har inte sett någon sådan specifikation någonstans.

  Svara

  Blir lite illa berörd när jag kollar Elias hjältar på Instagram. En liten flicka i livets slutskede, hon är döende i cancer. Vid sängkanten sitter både Bianca och hennes bror Benjamin? . Får riktigt dåliga vibbar, är det för att Bianca gjort bort sig i Båstad, eller vad är det? Helt säkert är det för att stärka varumärket. Så trist! Allt är så ytligt.

  Svara

   Bianca har träffat Linnea tidigare via Ellas hjältar och la upp Ellas Hjältars uppmaning om att hjälpa Linneas familj financiellt med hennes begravning innan hon kritiserades av Morgan Johansson och ovanpå det så har Bianca inte själv publicerat någonting om sitt besök hos Linnea, utan hon på sin höjd delat andras inlägg.
   Oavsett om det sammanfaller med Biancas Båstadresa eller inte så är jag helt hundra på att Linneas sista tid i livet blev lite lite ljusare iom att Bianca hälsade på henne igen tillsammans med Benjamin.

   Kanske är jag naiv, men så vill jag tänka…

   Svara

  Tänk om vi bara kollektivt skulle bestämma oss för att äta alla rika

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.