Att resa själv?

Heeeej från soliga Spanien och Marbella!!!

Jag fick ett ryck igår och bestämde mig för att bara boka och åka hit. Så skönt och lite spännande att åka någonstans helt själv, vilket är precis vad jag behöver.
[…]

Ser mest fram emot att samla energi, träffa några vänner och kusiner som också är här, men mest faktiskt att vara lite för mig själv för en gångs skull. Den här gången kommer inte Viktor Frisk att boka in sig på min ensamresa i sista sekund, hahaa, eller man ska aldrig säga aldrig men det tror jag inte så det här blir verkligen första gången som jag kommer att bo/resa och all by myself. // Margaux Dietz

Om jag hade varit på samma plan som Margaux så hade jag suttit och nynnat Celine Dion i hennes öra under hela resan. 😉
Margaux är i alla fall ute på en soloresa, vilket inte är för alla.
Personligen ÄLSKAR jag att resa själv, men har nog träffat på fler ickelikasinnae än likasinnade vad gäller detta.

Gillar ni att resa på egen hand?
Att inte behöva bry sig om någon annan än sig själv och göra precis som man vill?
Resmål som är bra for the lonely traveller får gärna skrivas i kommentarsfältet. =)

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känns ju inte riktigt som att man reser själv när man har vänner samt kusiner på samma ställe

  Svara

   Det är bra man ska testa sina vingar.
   Man klarar av mer än man tror.
   Och för det mesta löser sig allt vid ankomsten.
   Om jag får rekommendera dig så stanna kvar där du är nu.
   För Sverige är ingen hit att bo i.
   Fixa ett jobb i Spanien och låt dina hemkintakter fixa på hemmaplan.
   Det blir lite extra jobbigt att göra så men det går att genomföra med kontakterna på hemmaplan.
   Det är munskydd på när man går ut här i Torrevieja också.
   Har testat att gå utanför Torrevieja tätort utan munskydd men Policía Local såg mig.
   Jag fick inga böter men dom muttrade något på spanska bakom sina svarta munskydd.
   Lite väl nitiskt när man promenerar utanför Torrevieja.
   Men stanna kvar i Marbella för nu blir det snart höst och vinter i Sverige.👍 🇪🇸👍

   Svara

   Nej det är ju bara en ensam flygresa…’det var rätt skönt ändå, jag gjorde bara en kortare förra året

   Svara

  Om man reser själv och vill vara själv så lägger man inte ut att man reser själv!

  Svara

   Men vem ska då få veta att man är ute och gör något själv med sina vänner och kusiner alldeles själv utan att någon tittar på.

   Svara

   Varför inte? när jag är ute reser själv så tycker mina vänner och familj de är jätte kul följa mig på fb och se vad jag hittar på 🙂

   Svara

    Men så tråkigt. Du tycker att du måste meddela dina bekanta vad du gör när du är på semester?

    Svara

   Varför inte…?

   Svara

  Älskar att resa själv!

  Svara

   acob Liebermann dejtar Julia Berggren som är besatt av Margaux Och Arnold. Sök bara berggrenjulia Margaux på Google så kommer de upp massa blogginlägg som hon nu låst och sedan avföljt Margaux på instagram. Pinsamt….

   Svara

  Har rest själv och både gillat och inte gillat det. Har inte haft någon att resa med så då har det blivit så.

  Svara

  Jag älskar både att resa ensam och med sällskap. Ensam för att man träffar människor man annars inte hade gjort, och med sällskap för att man då har någon att dela upplevelserna med🤗

  Svara

  Skyddar det där munskyddet öht kan man undra. Finns det inga krav på vilken typ av munskydd som används? Det är ju helt öppet på sidorna.

  Svara

   Klart att det inte gör. Inte ett dugg.

   Svara

   Och totalt värdelöst onedtryckt runt näsan.. förstår att det inte är så lätt när man inte är van, men läs instruktionen då snälla! Som Bella som hade sitt uppochner och då missade att det går att forma kring näsanroten…🤦‍♀️

   Svara

    Blir inte ens förvånad 🤦🏼‍♀️

    Svara

    Och du förstår inte att hon bara provocerar?

    Svara

     Har sett tillräckligt av bedrövliga munsskyddsselfies även från icke-influensers för att tro det. Okunskap handlar det om. I dagens samhälle när allt går att googla.

     Svara

   Det finns ju orsaker till att det inte rekommenderas att ha munskydd i Sverige. Att människor inte kan hantera dem är en…

   Svara

  Har nog faktiskt flygit själv fler gånger än med andra, och det är helt fantastiskt! Spenderade en vecka i Taizé (kristen kommunitet i Frankrike) själv mitt i vintern vilket är något av det bästa jag gjort. Man lär känna folk på ett helt nytt sätt när man reser ensam. 🙂

  Svara

   Alltså kalla mig feg men jag vågar inte. Önskar att jag var lite modigare för jag tror precis som du skriver att man lär sig av att resa själv men historier om kvinnor som kidnappas, våldtas, mördas osv på egna resor skrämmer slag på mig. Tänker på de två norskorna som halshöggs (eller var det en norsk och en danska?). Visst kan kan råka ut för saker ändå, i sällskap med andra, men jag ser det som en så stor risk med att resa själv. Bara genom att resa själv till längre sträckor i Sverige har män närmat sig eller som två gånger när de följt efter mig en lång bit från det att jag klivit av perrongen för att fråga om nr osv.

   Tillägg: har rest mycket i Singapore, Brasilien, Sydamerika, USA osv. Men alltid i sällskap av någon.

   Svara

    Vågar nog inte resa ensam. Sedan tycker jag det är roligare att dela upplevelsen med någon.

    Svara

    Nu reste de ju två och två, så det spelade ingen roll att de hade sällskap med varandra?

    Svara

    Kvinnor dödas i Sverige också. När de går till tvättstugan, går hem från jobbet, rastar hunden, ….

    Svara

   Åh, Taizé är underbart! Har länge funderat på att åk tillbaka, ensam, för en tyst vecka i Lugna dalen.

   Svara

  Vem tar bilden och vem skall hon spela paddel med på ensamresan?

  Svara

   Nu skrev hon väl visserligen att hon skulle träffa andra där, men jag har åkt själv med mitt tennisracket för att jag har bokat in en privatträning med en tränare så det är inte så konstigt att ta med sig ett racket, boka tränare borde ju gå även i Spanien.

   Svara

  Jag reser gärna ensam 🙂 så länge hela världen vet om det

  Svara

  resa ensam är väl kul men inte under en global pandemi

  Svara

   + 1

   Svara

  Älskar att resa med bara mig själv som sällskap

  Svara

  Älskar att resa själv & har gjort allt från tågluff i USA, djungelhike i Amazonas, storstads weekendar till många många sol & bad semestrar i sydost Asien.

  Svara

  Kan ingen av dem här kändisar tar på sig ansiktsmask ordentligt?
  Detta är ingen accessoar! Masken måste sitta rätt, böjd ordentligt över näsan, annars är det lika bra att inte ha en.

  Svara

   Haha i delar av Tyskland är det krav på ansiktsmask på publika platser. Dock verkar det inte vara något krav på hur de ska användas. Ser folk använda dom exakt precis på alla möjliga sätt. Väldigt sällan på rätt sätt dock….

   Svara

  Nej fy, hade kommit vilse direkt.
  Är alldeles för disträ och på det väldigt bekväm och följer gärna någon som kan och vet mer än mig.

  Jag är mest hemtam och reser sällan längre.

  Svara

  Hade som mål i år att resa ensam (kunde vara inom Sverige). Jag tror jag hade uppskattat det OCH behövt det. Mitt problem är dock att jag är otroligt flygrädd, så vet inte om jag skulle klara av att flyga ensam + att jag verkligen hatar att äta ute ensam haha. Men annars tror jag att det skulle vara skönt för mig, gillar mitt eget sällskap för det mesta.

  Men nu blev det ju som det blev med världen (och i mitt liv), så jag får skjuta på det. Men det är ett mål jag har i livet. Att våga.

  Svara

   Tågluffa?

   Svara

  Jag reser alltid själv. Så skönt att få göra vad jag vill och när jag vill i min egen takt utan att behöva ta hänsyn till nån annan eller ta ansvar över nån annan. Jag har rest ett par gånger med kompisar och efter de resorna bestämt mig att never again. Jag fick vara den som planerade allting, håll koll på allt möjligt från öppettider till transport och fick liksom släpa med dom när de var helt passiva och bara klagade och ojade sig över allting. Så nu har jag rest själv nästan i tio år och tänker fortsätta med det.

  Svara

  Jag tycker om att resa själv! Se och göra det jag är mest intresserad av är guld värt.
  Enda gången jag saknar sällskap är om jag vill äta på något ställe där jag inte känner mig bekväm med att vara själv, typ på kvällen när det är massor med folk eller en finare restaurang där det inte passar att vara själv. Men annars saknar jag inte alls sällskap.

  Känner mig inte rädd då jag mest åker till städer där jag blir en i mängden.
  Skulle dock vilja testa åka på en solsemester själv eller vandra.

  Svara

   Samma här haha! Undviker sådana situationer, köper middag på matbutiken och äter på stranden/torget istället. Men lunch kan jag absolut gå på restaurang.. konstigt det där!

   Svara

   Vad är det för restauranger där det inte passar att vara själv?

   Mvh en som reser ensam och älskar att unna sig en god middag ensam på restaurang

   Svara

    Har inget med restaurangen att göra. Jag och personen ovan menade bara att vi är obekväma i sådana situationer. Alla är vi olika 🙂

    Svara

  Eftersom jag är kvinna skulle jag aldrig våga resa ensam.. men det är verkligen en dröm att någon gång göra det. Kan vi inte ge männen utegångsförbud i 2 månader så får vi kvinnor göra det vi känner för utan att oroa oss för män?

  Svara

   Va?

   Är du på riktigt eller?

   Svara

   Bra idé!

   Svara

   Min upplevelse är att hur män behandlar kvinnor skiljer sig enormt mycket åt mellan länder. I Asien och Sydamerika har jag upplevt att många män varit mycket hjälpsamma och ex erbjudit sig att bära min tunga väska, hjälpt mig att få tag på taxi, guidat mig i staden när jag gått vilse och inte hittat mitt hotell osv. När jag reste i Nordafrika upplevde jag däremot att männen var hotfulla, stirrade, följde efter mig och jämt skulle söka kontakt så där var jag rädd varje dag.

   Svara

    Håller med om Asien! Flertalet sydamerikanska länder dock – hu… 😱

    Svara

    Har backpackat som ensam kvinna i Sydostasien och har aldrig upplevt män där som hotfulla eller trackasserande. Däremot skulle jag aldrig resa själv i Nordafrika, har varit där två gånger med dåvarande pojkvänner och männen var sjukt obehagliga.. Man måste ju ha koll på vilken sorts kultur man reser till, till exempel ensam kvinna i Indien – big no no. Har backpackat själv på Nya Zeeland också – gick alldeles utmärkt.

    Svara

   Ungefär så. Skulle aldrig våga resa ensam och heller aldrig lifta.

   Svara

   Jag är kvinna och reser mycket ensam. Går du inte ut hemma i Sverige ensam heller?

   Svara

    Svara

     Tråkigt. Vad mycket du ska missa.

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Eller inte.

       Svara

   Känna det inte jobbigt att begränsa sig så?

   Jag har i princip vara rest själv. Backpackat runt Sydamerika, Mellanöstern, Australien, Nya Zeeland, Sydostasien och i princip hela Europa. Gjorde min första längre resa själv som 19åring. Jag är en kvinna då så klart 😀

   Svara

  Härligt att resa själv, till rätt resmål. Haft det hur jäsigt som helst på egen hand i London, på Island, i Brasilien… m.fl. ställen.

  Svara

  Älskar att resa ensam, träffa vänner på plats eller inte spelar ingen roll.
  Man får göra helt vad man vill, när man vill utan att behöva anpassa sig till fler.

  Gjort det flera gånger både i Sverige och runt i världen.

  Svara

  En av de bästa resor jag gjort var visserligen med mina föräldrar, men vi gjorde saker på olika håll under dagarna. Jag kunde vandra i Camden och beundra British museum så länge jag ville, bara njuta av det JAG ville utan att bry mig om vad någon annan ville. Helt perfekt.

  Svara

  Svara

   Vad kul! Tack för länk!!

   Svara

    Vad handlar detta om har Selma sötisen fått en ny jacka ?😉

    Svara

  Backpackat i Australien på egen hand som ung. På många sätt otroligt kul, och jag fick möta människor jag annars inte kommit på att prata med. Minus på att man ibland önskade sig få vara svag, låta någon annan ha koll på alla bokningar/tider. Otroligt kul
  upplevelse, dock.

  Svara

  Själv, lätt. Så får man äta vad och när man vill. Vilket är det centrala med att resa 😁 Kul att vandra omkring själv också, blir helt annan känsla. Reser jag med andra brukar jag be om att få en egendag.

  Svara

  Kan inte hon och alla andra egoister ge fan i att resa under pandemin?! Både i och utanför Sverige?! Det gäller en enda sommar!! Ser massa vänner på Instagram som reser landet runt, bor hos vänner, släkten, besöker restauranger etc. Visst, man ”får” men har man mer än två hjärnceller inser man att det vore bättre om vi fortsätter isolera oss så mycket som möjligt.

  Svara

   Hur vet du att det endast är en sommar?

   Svara

    Gör det saken mer ok, att resa nu, om vi vet att vi fortfarande befinner oss i en pandemi även nästa sommar?

    Svara

     Det var inte min fråga 🙂 jag undrar hur du kan veta att det bara rör sig om en sommar, när detta lika gärna kan pågå i flera år..
     Och som svar på din fråga, ja det är ok att resa nu i sommar eftersom de hävt den delen av restriktionen. Hade samma restriktion som var i tex mars/april gällt så nej, men de är inte som då.

     Svara

      Varfor tar alla de regeringen sager som de enda ratta? Jag menar aven om restriktioner slappts sa betyder de ju ej att man inte kan ha eget vett och tankande att forsta att de inte ar sa smart att resa just nu!

      Svara

      Och min motfråga är, är det ok att resa nu bara för att pandemin kan pågå i flera år? Och som jag skrev, man ”får” resa men hur lämpligt är det egentligen?

      Svara

       Tycker fortfarande de är intressant att du har så himla stark åsikt och vill ha svar på dina frågor… men inte kan svara på min enda fråga 🙂

       Svara

        Jag tolkade det som en retorisk fråga du ställde bara för att får känna dig smart. Självklart vet ingen om det gäller bara en sommar eller flera år framöver. Men det är irrelevant eftersom det inte gör någon som helst skillnad på om det är klokt att resa nu eller inte.

        Svara

   Är det bästa att isolera oss så mycket som möjligt? Nej.

   Svara

    Svar: JA! Har du missat typ ALL information från WHO de senaste sex månaderna?!

    Svara

     Nej.

     Svara

     Hört talas om flockimmunitet och hur en sådan uppnås?

     Svara

   En enda sommar? Vad vet du som inte experterna vet?

   Svara

   Håller med.

   Svara

    Alltså om att inte resa!

    Svara

   Jo för det går ju bra för de länder som trodde det gick att isolera bort virus 🤷🏼‍♀️

   Svara

  Ok, vem hakar på på en resa?

  Svara

  Otroligt provocerande resa mitt i en klimatkris.

  Svara

   Och en pandemi. Håller med Bob.

   Svara

  Aldrig hänt mig något när jag rest själv, och även om man reser med andra kan saker inträffa. Felet många resenärer gör är att de hela tiden skyltar med de är turister och är osäkra, springer runt med karta i högsta hög litar på allt och alla. Läs på om landet du ska till. Tavredabpå vilka områden man bör undvika mm. Be te dig som du vet vart du ska och utstråla självkänsla. Gäller även hemma. Vill man råna, våldta en tjej väljer man alltid de som anses göra minst motstånd och i nio fall av 10 är de tjejer med dålig självkänsla som väljs ut. Tyvärr är de så att har man dålig självkänsla så sänder man automatiskt ut de till folk runt omkring en. De är där för så himla viktigt att föräldrar, skola inte dränerar unga tjejers självkänsla. Utan bygger upp den i stället. Däremot inte sagt har man dålig självkänsla får man skylla sig själv om man råkar illa ut ingen har rätt skada någon annan men tyvärr risken för rån/våldtäkt ökar ju mer osäker en tjej är.
  Själv känsla ska inte förväxlas med självförtroende
  Självkänsla är de du tycker, tänker om dig själv som person tex jag är värdelös, jag duger inte el jag jag är jag är en bra människa
  Självförtroende är de du tänker om det du gör tex jag är jätteduktig på fotboll, jag borde bli kock då jag är så grym på laga mat el tvärtom jag kommer aldrig bli lika bra som Kalle i matte, jag suger på matlagning

  Svara

   Haha självkänsla räddar dig inte från att bli rånad och våldtagen.

   Svara

    Självklart finns det aldrig några garantier för någonting, men generellt sett väljer rovdjur svaga offer.

    Svara

     Nej, inte när det kommer till rån och våldtäkter. Har du några som helst belägg för det du hittar på?

     Svara

   Vad yrar du om?

   Svara

   Nu ökar ju våldtäkter på pojkar och dessutom är hälften av alla våldtäkter på barn.

   Svara

    Källa på det?

    Svara

  Mina kompisar är inte mycket för att resa. Jag vill åka ca två månader i höst. Vet någon en bra träffpunkt ang att få sällskap på resan. ?

  Svara

   Reseguiden!!

   Svara

   Tips – res inte under en pandemi.

   Svara

  res inte nu vad är det de inte f a t t a r??

  Svara

   Rätt mycket uppenbarligen…. se bara hur folk svarar här i tråden när resandet ifrågasätts. De är anledningen till att vi kommer att få dras med det här till vi har ett någorlunda fullgott vaccin.

   Svara

    Vilket virus har vi inte fått dras med till vaccin?

    Svara

  Skulle älska att resa själv men har aldrig gjort det, är 30 nu och känner att jag verkligen, verkligen vill, men just nu är ekonomin knaper som student, och är lite svårmotiverat att lägga pengar på en resa helt ensam när jag har en sambo som gärna skulle följa med när vi väl lyckas spara ihop en liten summa. Haha. Han är student själv med alltså.

  Svara

   Passa på och läs ett halvår utomlands i det Program/ämne du pluggar om det går!

   Svara

  Älskar det. London och Mallis är mina solofavoriter. Hennes verkar vara åka plan själv eftersom sällskap väntar på plats.

  Svara

  Irland är jättebra ensamresemål.

  Svara

  Varför reser folk nu??? Patetiskt och egoistiskt

  Svara

  Adam Fibert har hon festat med varje dag . Kanske en ny kille? Så ensam var hon endast på flygturen.

  Svara

  Alla bilder på att folk reser med munskydd känns som en parodi på nutiden.

  Svara

  Jag har åkt själv en vecka på charter i min ungdom, det var nice. Läste böcker, festade och solade.
  Tycker däremot att det är lite märkligt att Margaux reser ensam, är inte hon typ nykär? 🤔 Dessutom barnfri just nu, då borde hon väl verkligen passa på att umgås med kärleken?

  Svara

   Fnurra på tråden måntro? Enligt instagram (100 % tillförlitlig källa) hängde Viktor frisk med margaux först för att sedan äta middag med Emil utan margaux. Wuuuw wuuww

   Svara

  Reste till Agia Napa själv. BÄSTA resan jag gjort! Bodde på ett +16 hotell, så inga barn på plats. Men det va också finare, så inga festande ungdomar (haha jag va själv 29 😂) där heller.

  Har inga problem att äta på restaurang själv, sitta ensam och göra saker själv. Jag hade bara mig själv att ha koll på! Vakna när jag vill, äta var och när jag vill, åka till olika stränder OM jag vill, eller bara ligga vid poolen.

  Läste bok, lyssnade på poddar och NJÖT.

  Det enda jag tyckte va jobbigt va resorna. Väntan som kan vara sjukt dryg, ensam, flyga ensam. Annars – bästa jag gjort 😄

  Svara

  Har rest massor själv och det är härligt och ingen tycker man är konstig (för ingen lägger märke till en) men jag börjar tröttna på det. Är inte superbekväm med att äta middag ute själv så det blir mycket meck med just den måltiden och halva nöjet med att resa tycker jag är att äta på trevliga restauranger så… men alla som funderar på att resa ensamma men inte vågar – Kör!

  Svara

  Reste ensam till Kreta. Så härligt. Inte för att jag träffade massa nya människor eller åt massa ny mat. Utan för att jag kunde göra precis det min kropp behövde. Sova, vila, ligga vid poolen, ta en dopp, sova och promenera.
  Det är inte samma sak hemma för det finns alltid saker man måste göra.

  Då var jag singel och ung. Har planerat att göra en ensam resa när jag fyller 40. Utan man ock barn. Hitta något mysigt hotell och bara vara.

  Svara

  Jag har rest själv till Colombia, Bahamas, Florida. Missade ett flyg i början och tappade mitt kontokort sista dagen, men det funkade det med;) Gick också alldeles utmärkt att lämna man och småbarn hemma -trots alla de kommentarer jag fick från framförallt andra mammor😟 Även resan i vintras till Qatar och Malaysia gick utmärkt utan familjen, men då var en annan mamma med;)
  Colombia skulle jag gärna återvända till!!

  Svara

  Jag ääääälskar att resa själv. Sist åkte jag spontant till Thailand, solade och läste böcker i 10 dagar. Min bästa resa!

  Svara

  Att resa till Rom själv var bland det TOPP 3 bästa jag gjort, behövde få åka nånstans och endast ha mig själv att lita på då jag förlitat mig för mycket på andra ibland, lärde mig så mycket om mig själv och hur mycket man klarar av! Sjukt häftig resa hade aldrig varit i Italien innan, rekommenderas!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.