Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

694 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snart 30 år men känner mig fortfarande som en liten flicka. Vill fortfarande bli omhändertagen av mina föräldrar. Trots att jag flyttade hemifrån för 15 år sedan och bor i en annan stad. Känner mig inte självständig för fem öre trots att jag klarat mig själv genom halva livet.. snälla säg att jag inte är ensam?

  Svara

   Nä, min lillasyster är likadan. Är du också yngsta barnet/ensambarn? Lite bortskämd? Ryck upp dig! 🙂

   Svara

    Enda barnet betyder inte bortskämd. Kan vi få bort den här myten tack!

    Svara

     verkligen så!

     Svara

     Fast det ÄR något annat att hela uppväxten behöva dela, vänta på sin tur, ansvara för och visa hänsyn till syskon än inte…

     Svara

      Det finns tusen andra sätt att lära sig detta än med just syskon.

      Svara

       Nej, inte på samma sätt.

       Svara

        Såklart inte på exakt samma sätt, men på väldigt många andra sätt som inte behöver betyda att man lär sig detta varken mindre eller sämre.

        Svara

      Fast det är också något annat att alltid behöva förlita sig på sig själv, bre sina egna mackor när man är ensam, inte ha något syskon att räkna med om något händer osv.
      Man lär sig att klara sig själv väldigt mycket. Så nej, vi ensambarn behöver inte vara bortskämda osv.

      Svara

       Ja absolut, men har man två vettiga föräldrar som ensambarn så har man sina föräldrars fulla uppmärksamhet för det mesta, tillskillnad från barn med flera syskon som lär sig tidigt eller tillochmed från födseln att man måste dela föräldern med andra, att man måste dela sina saker och ofta även sitt rum med andra. Tro det eller ej men det påverkar oss undermedvetet resten av hela livet. Säger inte att det ena eller det andra är bättre eller sämre. Det är bara skillnad.

       Svara

   Gud nej, verkligen inte. Känner precis likadant.

   Svara

   Jag känner lite att jag inte vet hur jag ska förhålla mig till vuxna människor, alltså att jag förväntas vara vuxen också eftersom jag är 29. Men i mitt huvud är jag typ 16 och känner lite att jag inte kan vara vuxen på samma sätt som kollegor som är typ 40. Är det nån som tycker det låter rimligt haha?

   Svara

    Samma här!!!

    Svara

    Haha samma. Nyss fyllda 33 men känner mig mentalt fortfarande som 18 typ. Ser mig verkligen inte som en vuxen person

    Svara

    Jag tror nog att alla känner så till viss del. Jag vet att jag gör det, men samtidigt har jag aldrig fått höra att jag verkar omogen eller mycket yngre eller vad det nu kan vara. Skulle nog gissa att dina kollegor ser dig som en vuxen, och säkert känner samma sak när de pratar med andra ”äldre” i sin närhet🙂

    Svara

     Ja du har säkert rätt haha. Men när jag ska ha ansvar över saker så känner jag mig fortfarande innerst inne som praktikanten typ, fast att jag har samma utbildning eller högre utbildning än de andra.

     Svara

      Jag med! Men har intrycket att det är en i det närmaste universiell känsla.

      Svara

    Men exakt så!!

    Svara

    Haha jaa precis så!!

    Svara

    Yes, me too! 🙂

    Svara

   Själv känner jag mig mer som en pensionär (är 33). Kommer bäst överens med dom på jobbet som är i 60-års åldern 🙈

   Svara

   Ja känner mig exakt likadan. Är 28 men i huvudet typ 22. Ser jämngamla flytta till hus och skaffa barn, känner typ ”vi är barn, barn ska inte ha barn!”
   Känns som att det är så mycket jag inte vet om vuxenlivet liksom…så konstig känsla alltihop.

   Svara

    Haha, känner igen den känslan! Fick barn när jag var 29, och funderade ALLVARLIGT på att gå med
    i en grupp för unga mammor på BVC 😂 Min sambo fick snällt upplysa mig om åldersgränsen som var 22…

    Svara

     😂😂

     Svara

     😂😂

     Svara

     Jag med!!!! Hahaha. Jag var dock bara 25 :’)

     Svara

    Ni är ju barn! 😄😉 28 är sjukt ungt tycker jag.. Mvh, 36.

    Svara

     36 är ungt.
     Kram från 65 ❤

     Svara

      Love u Susanna! 😘

      Svara

     Fan skönt att höra ändå, jag har sån sjuk åldersnoja.

     Svara

    HAHA Du gjorde min kväll! ”Vi är barn, barn ska inte ha barn” – är 27 och känner igen mig till 10005%

    Svara

   Absolut inte! Jag är likadan och är lite äldre än du. Jag bor även hos mina föräldrar för att jag har inte har och trivs inte att bo ensam. Så att bli omhändertagen och få en kram när tårarna rinner längs kinderna eller någon som frågar hur jag har haft det på jobbet när jag kommer hem är det bästa jag vet. Och jag må vara för gammal och människor må döma men alla är vi olika.

   Svara

    Låter helt underbart om du frågar mig!

    Svara

     Har råd försvann ur texten tydligen. Tack vad snäll du är och det är det. Men säg det till dem som ser ned på mig för att jag är över 30 och bor hemma.

     Svara

      Du är fan grym! Vill också bo hemma. Bodde med min man och barn i generationsboende med min mamma. Fåttt sååå mycket dömande kommentarer. Typ ”men ni flyttar väl så snart ni kan”. Osv…
      Var helt underbart. Nu bor vi tyvärr som ”man ska”. Ensamma i en bostadsrätt 🤷🏽‍♀️
      Om du trivs med att bo hemma ska du absolut göra det. Enligt mig är det så vi är skapta att bo. Nära våra nära och kära. I en ”flock”!
      Skit i alla andra 👍🏼

      Svara

    Önskar på riktigt att jag kunde flytta hem till mamma och pappa. Så sjukt mysigt

    Svara

     Haha!
     Jag gick förbi en lekplats för ett tag sen och några barn ramlade och slog sig. Ett av barnen sa vi behöver en vuxen. Jag stannade givetvis för att hjälpa dom att leta rätt på en vuxen, klart man ställer upp liksom. Efter en stunds letande sa ett av barnen ”men, Varför kan inte du hjälpa oss?”

     (När jag blivit upplyst om att jag räknades som vuxen så hjälpte jag barnen efter bästa förmåga)

     Svara

  Först

  Svara

   Nej

   Svara

  Hur vet man om man är snygg? Och hur blir man snyggare?

  Svara

   Tja, eftersom du är här: gör som influencers. Fillers och skönhetsingrepp.

   Svara

   Jag är säkert på att jag inte är snygg baserat på att jag inte blivit flirtad med mer än en handfull gånger under hela mitt liv, samt att folk aldrig kallar mig snygg eller visar intresse på sättet för mig. Även vad jag ser i spegeln såklart, men där är nog många för hårda mot sig själva.

   Sen kan man ju ha udda smak, min partner tycker att jag är vacker t ex, men baserat på ovanstående så känner jag mig säker på att jag inte är snygg i generell mening.

   Hur man blir snyggare vet jag inte alls. Filter verkar ju många jobba med….

   Svara

    Fast det är väl ingen som folk undviker att berätta för att de ser bra ut som dem som är snygga? Folk vill liksom inte spä på deras ego eller liknade märkligt resonemang.

    Man får höra det i så fall oerhört sällan och på de märkligaste av omvägar.

    Svara

     Fast främlingar reagerar och de bryr sig inte om effekten på ego.

     Svara

      Fast njae, säkert är det så som Hmm säger också. Men det är typ min vardag att män flirtar med mig (trots att jag är extremt anti och absolut inte flirtig själv längre). Har fattat typ senast halvåret att så som jag upplever min vardag, hur ofta jag får utseenderelaterade komplimanger av män, män som vänder sig om, bemötande över lag, alltid får matchning på dejtingsidor på de jag swajpat ja på, alltid flickvänner som blivit svartsjuka fastän det verkligen aldrig varit mer än vänskap osv, att det inte är så för alla.

      Och då tycker jag inte ens att jag är speciellt snygg. Tycker inte jag är ful och gillar hur jag ser ut även om jag såklart också har komplex men skulle inte klassa mig som skitsnygg liksom, men har väl indirekt fått självförtroende av att hela mitt vuxna liv uppskattats av män.

      Shit, känns sjukt stört att skriva så här så… Jag hör ju hur det låter. Men jag har uppriktigt trott att det är så för alla tjejer och har därför Inte sett det som något speciellt med mig för att jag trott det är så för alla kvinnor.

      Men vad som är ”att vara snygg” är ju också subjektivt, visst du kan vara normsnygg men jag attraheras sällan av normsnygga män t.ex

      Svara

    Jag trodde detsamma förr.. tills jag fick höra av ett gäng killkompisar att det ”är ingen idé” att flirta med mig för att jag anses vara ”FÖR snygg” för att killar ska tro sig ha någon chans. Mind blown! Usch vad skrytigt det här lät.. Menar att det kanske är samma för dig. Att du inte blir flirtad med ofta behöver visst inte betyda att du inte anses snygg. Eller så ÄR jag råful men mina vänner lyckades lura i mig att jag inte är det 😂

    Svara

    Gud vad jag känner igen detta. Och de som har raggat på mig har varit oattraktiva, enligt mig såklart, säkert fina i nån annans ögon, så då har jag ändå inte tagit det som en komplimang.

    Svara

   Solid sälvkänsla

   Svara

   Eftersom smaken är extremt olika, så finns inget enkelt svar.
   Vissa kommer finna dig totalt oattraktiv medans andra kommer se dig sim de vackraste de har sett.
   Så var dig själv så löser det sig.

   Svara

   Jag tror att man vet om man är snygg. Både beroende på vilka signaler man får av ens omgivning och även om man jämför sig själv med norm-snygga människor alt folk man själv tycker är snygga. Jag tror helt enkelt att de flesta vet om de är snygga eller inte. Om man vill bli snyggare så tror jag att man får sminka sig på ett snyggt sätt, fixa håret på ett snyggt sätt, kanske gå ner i vikt om man ”behöver” det, köpa snygga kläder och sedan arbeta på sin självkänsla.

   Svara

    Ursäkta, skrev du precis att man ska gå ner i vikt om man vill bli snyggare? Menar du alltså att alla som är plus size är fula och oattraktiva? Man kan faktiskt vara jättefin och älska sig själv även om man inte har storlek xs.

    Svara

     Skrev hon storlek xs?
     Kan inte hitta det någonstans i hennes text. Hon skrev gå ner i vikt om man ”behöver” det så jag antar att hon knappast menade storlek s eller m heller…

     Svara

     Sluta göra en 🐔 av en fjäder. Hon menade ”om man behöver det” vilket är fullkomligt ok att skriva. TS vet ju själv garanterat om hon behöver eller inte så det är inget du behöver bli sekundärkränkt över. Peace! ✌🏼

     Svara

      Fast om man vill vara snygg i samhällets ögon är ju idealet att vara åt det smalare håller. Tyvärr är det så. Samma sak som att en mindre näsa oftast anses vara mer vackert än en stor näsa, det är liksom inget nytt.

      Svara

  Vart köper ni ert löshår ifrån ni som använder det ? Bästa sidan online 💁‍♀️

  Svara

   Pozehair

   Svara

   Köper ”premium” från Rapunzel (gör Nail hair på mig själv). 🙂

   Svara

   Jag använder hairtalk, bästa!!

   Svara

   Bellami, köper inget svensk hår (sorry, billigaste kinahåret). Rapunzels hår är ett skämt.

   Svara

  Tänker ni mycket på era ex fastän ni är i en ny relation?

  Svara

   Ja det händer då och då. Ngn gång i veckan kanske.

   Svara

    På vilket sätt? Saknar du personen eller är det mer minnen?

    Svara

     Det är mest minnen. Men undrar också hur han har det då ingen av oss använder sociala medier, vi har ingen kontakt och han har flyttat från stan. Tanken som återkommer är huruvida han löst de problem han hade (spelmissbruk) eller om han fortfarande lever så.

     Svara

    Ja, vissa människor gör avtryck i ens liv. Behöver nödvändigtvis inte betyda att man vill ha tillbaka personen etc. tror det blir enkelt att jämföra också, är nog ganska naturligt.

    Svara

   Nej

   Svara

   Ja! På ett eller annat sätt är dom personerna typ fortfarande i mitt tankeliv. Inte konstant men emellanåt liksom. Kanske när man stöter på en låt, en maträtt, ett skämt osv som påminner om någon av dem.

   Svara

   När vi bråkar eller när jag irriterar mig något kan jag ibland tänka ”undra hur det skulle va om vi hade blivit tillsammans?” (gammal dejt) eller ”undra hur vi hade haft det idag? Hade vi haft barn? ’(ex)
   Tror att det är naturligt att ibland tänka på ex.

   Svara

   Ja! Jag tänker ofta på hur dom har det och vad dom gör nu. Har ingen kontakt med något ex men jag kommer nog aldrig sluta bry mig om dem och önska dem lycka i livet.

   Svara

  Halååå, har ni oxå problem med scrollning på mobilen? Har haft hela dagen och undrar om fler har det. Det händer främst när jag kommer ner till casinoreklamen sen går det inte att scrolla mer för mig.
  Fler?

  Svara

   Samma här, känns som att det beror på reklamen.

   Svara

   Ja och sedan så scrollas jag längst upp!!🧐

   Svara

   Ja. Har mailat CamCam om det.

   Svara

    Jag uppskattar verkligen att ni hojtar om sådant här för jag är ju sällan ute i bloggen på samma sätt som ni är, utan sköter det mesta inifrån WP och då riskerar att missa det helt.

    Jag mailade teknikerna direkt, men ALLA är på semester verkar det som. 🙁
    Jag ska ringa N24 på måndag och se vem som är TF för det måste ju givetvis tittas på och förhoppningsvis även lösa.

    Svara

   Nej, inga problem. Har Samsung om det skulle spela roll.

   Svara

    Din hårdvara kvittar. Det som spelar någon roll är vilken mjukvara du kör med (tex os, bläddrare)

    Svara

  Någon som har erfarenhet av vinterisolerat
  uterum? 🤗Tips, varningar och bra att tänka på mottages tacksamt!

  Svara

  Har margaux gjort slut med sin kille?

  Svara

   Vrf tror alla det?

   Svara

    Antagligen eftersom hon ska resa ensam?

    Svara

     Måste man göra slut med någon för att få göra något för sig själv?

     Svara

      Enligt den bloggens läsare måste man tydligen det

      Svara

  Nån som läst upp matematik b/2 flera år efter matematik 1/a? Tog A på gymnasiet och nu såhär 10 år senare har jag insett att jag behöver B för nästan alla program jag vill läsa men kommer inte ihåg mycket från matte A för att vara ärlig. Nån annan som stått i samma situation? Var det lättare/svårare att göra än du trodde ? tips?

  Svara

   Jag! Jag började matte 2 men tyvkte det va svårt pratade med en på skolan o fick gå en förberedande mattekurs först, det va toppen! Sedan hade jag en fantastiskt bra lärare. Tips när du pluggar är att det finns massa bra youtube-klipp många lärare lägger upp! Lycka till! Jag har alltid hatat matte o aldrog fått mer än godkänt innan, nu fick jag C 🙂

   Svara

    Finns det förberedande kurser? det låter ju väldigt bra. Måste själv ta det i norge men får jag inte till det här så ska jag nog gå den vägen när jag flyttar tillbaka till sverige. Är där jag tänkt läsa vidare ändå så får bara flytta tillbaka några månader tidigare eller nåt. Grattis till C! Kan tänka mig att det kändes kul att få så högt betyg i en kurs man hatar/ har svårt för 🙂

    Svara

   Är det gymnasienivå? Borde isf inte vara särskilt komplicerat.

   Svara

   Undrar samma..

   Svara

   Jag sög på matte a i gymnasiet. Precis som du så behövde jag ändå matte 2a, vilket jag kom underfund med typ 8år senare. Jag var lätt trögast i klassen. Mina tips : VÅGA fråga när du inte fattar. Det finns iallafall på mitt komvux mattestuga flera dagar i veckan där man är mindre personer och kan få mer hjälp. Även där var jag feg och vågade inte fråga och verka dum. Men vafan, lärarna har väl hur många som helst som har svårt för matte och som behöver det till högre studier. Lyssna på lektionen, ät mycket så du orkar lyssna. Jag klarade inte första terminen utan fick läsa en till. Det gäller att inte ge upp. Att börja om en gång till gav mig lite fördel också att ha liiite koll iallafall. Sen är det fett svårt och tråkigt när man inte fattar, men det GÅR. Finns endel på internet, du har kanske nån i din närhet som kan hjälpa dig. Lycka till!!

   Svara

    Älskar att man kommer underfund med det så jäkla sent.. Minns tillochmed hur jag tänkte på gymnasiet, att nä men jag ska inte plugga vidare ändå så jag droppar den kursen, är bara svårt och kommer aldrig behövas. Mycket kan ändras på 10 år xD

    Jag kommer tyvärr behöva läsa det som privatist alltså helt på egen hand 🙁 Det finns några mattekurser här men de kostar flera tusen och går bara på dagtid så krockar med jobb. Men kan ju alltid googla och se om det finns någon student som vill tjäna lite etra pengar som lärare eller nåt ^^

    Jag tror att det är väldigt många som inte kommer ihåg matten från gymnasiet (jag minns inte mycket av 1an tillexempel) så vet inte hur mycket det bevisar att man har betyg i det men men.

    Tack för input, kul att du klarade det tillslut ! 🙂 har kursen hjälpt dig i det du pluggar vidare som?

    Svara

   Jag läste gymnasiet utomlands så behövde komplettera med bland annat matte när jag kom hem.. matte 1b gick jätte smidigt och läste det i skolan. Matte 2b läste jag ca 4 år efter och på distans, jag är i vanliga fall duktig på matte och alltid haft lätt för det men det var väldigt svårt men klarade den precis. Det var extra svårt att läsa på distans och inte kunna fråga läraren irl. Har två vänner som läst matte 2b i långsam takt och i skolan och inte klarat så man ska nog inte underskatta kursen tyvärr

   Svara

    Ja jagh ar fått intrycket av att 2an är svårare än man tror.
    Jag får ta den som privatist då jag bor i norge så måste liksom lära mig allt på egen hand. Men såg att flera tipsat om youtube och andra ställen där lärare lagt upp videos så ska pröva det. Hade vart bäst att ha en lärare att fråga men om jag ska ta kursen här kostar det runt 5000-10.000 och jag har inte de pengarna :/

    Svara

    Här fastnade nog mitt svar i modd :/

    Svara

   Jobbar som matteläraren och kan tipsa om matteboken.se .
   Där finns väldigt bra förklaringar för mattekurser från F-klass ända upp till vissa högskolekurser. Tipsar alltid studenter om den sidan, verkligen toppenbra! Förklaringar steg-för-steg samt videoklipp med förklaringar.

   Svara

    Tack den ska jag kolla in !

    Svara

   Jag läste upp Matte 2b för ca 3 år sedan. Mitt bästa tips är youtube! Min mattelärare på komvux förklarade dåligt (enligt mig) och han var inte så pedagogisk därav fann jag youtube. Där hittade jag en tjej som går igenom hela matteboken med kapitel. Hon förklarade superbra och jag kunde pausa, gå igenom de på nytt hur många ggr som helst. Tips tips. Lycka till 🙂

   Svara

    Tack för tips ! Kommer du ihåg vad hon heter?

    Svara

  Lång och smal eller kort och bred?

  Svara

   Hur kort?

   Svara

    Vet inte, men kort är väl ändå under 165cm? Eller typ 160 i alla fall?

    Svara

     Nu trodde jag att vi pratade om nåt heeeeelt annat 😳

     Svara

      Hahahahahahahaha 🍆💦🍆💦🍆

      Svara

   Vem är er favorit respektive icke-favorit i influencervärlden och varför?

   Svara

    Favoriter: Linn Ahlborg och Sanna Jörnvik.
    Ej favoriter: resten

    Svara

    Favorit: Maja Nilsson Lindelöf och Petra Tungården (efter hon fick barn! Blivit mycket chillare).
    Icke-favorit: Forni, Dasha och alla andra.

    Svara

     haha! jag har exakt samma.

     Svara

   Är kort och smal. Föredrar lång och smal.

   Svara

    Är också kort och rätt smal. Älskar att vara kort 😊

    Svara

  Folk blev kränkta igår när jag skrev att om man är ful går det inte att göra så mycket (om man inte vill operera sig och ibland funkar inte ens det). Man kan sminka sig som någon sa men man vet ju fortfarande när man tar bort sminket att man är ful. Men man kan fortfarande få ett bra självförtroende tänker jag. Det jag tänker är att det är väl inte hela världen om man är ful. Fula människor hittar kärleken, bra jobb, lever meningsfulla liv. Man fokuserar ofta på de snygga i kändisvärlden men det finns hur många fula som är grymma. Tycker ni som kommentera att det var taskigt att det säger mer om er än mig. Jag har kompisar som är allt från fula till skit snygga, smala till tjocka- har ni? Att vara ful är inte en dödsdom.

  Svara

   Inte en dödsdom kanske men måste ju vara lite sugigt.

   Svara

   Varför ens fokusera på om det finns fula människor, den du tycker är ful tycker någon annan är vacker. Förstår inte varför man tänker som du gör överhuvudtaget. Fokuserar man på andras yttre lider man förmodligen av egna yttre komplex eller inre osäkerhet.

   Svara

    ”den du tycker är ful tycker någon annan är vacker”- njaa. Det finns ju skönhetsideal, sen finns det ju rent konkret fula människor, förnekar du det?

    Det är klart jag har komplex också. Alla människor tror jag har komplex då det i princip är omöjligt att inte ha det i en värld som skriker att man måste vara si och så för att duga. Så, såklart har jag det. Men det förändrar inte faktum att det finns snygga och fula. De du pratar om att den jag tycker är ful tycker nån annan är snygg så är den personen förmodligen en (som jag anser att jag är) ”plain Jane”.

    Svara

     Karlstad noret fula människor, hur ser dem ut?

     Svara

     Du måste vara en riktigt energitjuv för dig själv… Skulle aldrig orka med ett sällskap med sån negativanda! Försök att lägga om ditt tankesätt så kommer dina komplex troligtvis att minska!

     Svara

      Suck… du tänker bara positivt om alla hela tiden? Allt är fint och guld och gröna skogar? Skulle inte palla med dig heller. Har jag sagt att mina komplex är så jobbiga att de måste minskas? Jag påverkas i min vardag minimalt av mina komplex.
      Bara för att man skriver ut en tanke betyder det inte att man går runt och tänker på det 24/7. Har sett detta argument till andra här inne att man skulle vara så missnöjd med sig själv att det är därför man ibland får ”elaka” tankar. Nej, ibland är man bara en dömande j**el. Det gör inte hela ens liv till det.
      På jobbet skrattar jag mycket, och är omtyckt av kollegor, hjälpsam. Hemma älskar mitt barn mig och vi leker sjukt mycket och berättar sagor, han tycker nog inte att jag är en energitjuv. Min man sedan 14 år tycker nog inte heller det. Inte heller mina vänner som jag haft sedan nästan 20 år tillbaka. Try again.

      Svara

   Alltså, nu har jag inte läst tråden men fattar ändå vad du menar. Men hur ser en ful människa ut liksom? Och hur vet man om man är ful? Hår, smink och kläder gör ändå ganska mycket…

   Svara

   Det finns inget objektivt med ordet ful, det är ett värdeladdat ord. De flesta människor i världen kan anses vara fula eller snygga beroende på dagsform och vem som är betraktaren och NEJ, det är inte en klyscha. Det finns många aspekter som kan värderas som fint eller fult t ex olika ansiktsdrag, ansiktsuttryck, kroppsform, smink, klädsel, styling, ålder, hälsa, grad av naturlighet osv osv. Därtill värderar olika människor olika aspekter som mer eller mindre viktiga; till exempel brukar jag själv lägga märke till (enligt mig) vackra ansikten men struntar helt i kroppsform. Sen tycker jag att utseende i allmänhet borde vara en mindre faktor i samhället och människors liv än vad det är idag, och att vi t ex slutar lära våra barn att värdera folk efter utseende. Jag tycker dock att det är fel att likställa att kalla människor fina/fula och att benämna folk som tjocka/smala. Var gränsen går mellan tjock och smal kan visserligen debatteras, men det är ord som man kan använda utan att lägga någon värdering i det. Tjock är inte lika med ful.

   Svara

    Henry Cavill kan aldrig anses vara ful.

    Svara

     Omg Henry Cavill 😍

     Svara

      Va? Henry Cavill… ser ut som en grottmänniska.

      Svara

     Men usch.. Han anses väldigt ful av mig

     Svara

      Kom igen, fine att du tycker han ser tråkig ut och inte blir direkt attraherad men inget i hans ansikte är ”fult” utan väldigt välproportionerligt. 🙂

      Svara

       Proportionerligt är inte nödvändigtvis vackert. Sorry men tycker verkligen han är ful😅

       Svara

        Haha har lite svårt att tro att han skulle passera dig på stan eller på ICA och du liksom ”Oj han var verkligen ful!”. Ful är ett väldigt starkt ord som jag inte gillar att använda om människor. Oattraktiv möjligen, men ful är elakt och starkt som sagt.

        Svara

         Jo, han är ful. Genuint.

         Svara

      Haha. Undrar just vem som är din idealman/kvinna…

      Svara

     Han är.. too much tycker jag. För grov, för macho, för hård liksom. I utseendet alltså.

     Svara

   Fast vad är att vara ful? jag tycker personligheten i utseendet är ju unikt. Det finns liksom bara en av dej.wow

   Svara

   Vad innebär att vara ful? Lite nyfiken med tanke på att du verkar känna till så mkt om att vara ful!

   Svara

    Men snälla, låtsas inte veta vad ful är. Det kan vara ögon som sitter för nära/långt bort, stor/krokig näsa, inga läppar/konstiga läppar, stort underbett/överbett, väldigt mörka ringar under ögonen/håliga ögon, för stora ögonbryn/för små osv osv. Oftast behövs det väl generellt flera av dessa ansiktsdrag. Nu pratar jag bara om ansiktet. Du vet dock mycket väl hur en ful person ser ut. Men du kan få ett exempel: Michael, The Angry Ginger. Små ögon som sitter tätt, liten mun, blek och fräknig, hårfästet långt bak, konstig ansiktsform.

    Svara

   Hur kategoriserar du människor som fula? Vad specifikt är fult?

   Svara

  Ni tjejer som aldrig lyckas ”hålla” en kille. Ni som alltid är fööör snälla mot männen i era liv. Ni som är trötta på att killar bara evaporerar i tomma luften efter sex. Ni tjejer som verkligen vill lära er konsten att hålla en man och samtidigt behålla självrespekten: LÄS DENNA BOK!

  GRATIS HÄR: https://pdfhost.io/v/h9NKBO1qK_Why_Men_Love_Bitches.pdf

  Döm INTE boken av titeln, den förvandlar den snälla tjejen till en b!tch (på ett roligt sätt, inte äckligt). Kärleksbibel!!!! Slukade hela på någon timme typ!!!

  Svara

   Men gud

   Svara

    Har du läst den?? 😀

    Svara

     Nej, det räcker gott och väl med att man läser ditt meddelande och boktiteln.

     Svara

      Då har du väl aldrig legat med en kille som är såååå kär för att dagen efter behandlas som luft.
      Du har inte heööer gett dott allt i en relation för att sedan bli lämnad för att han träffat någon bättre på jobbet. Du kanske också har sluppit gå på en dejt, bli lovad att det blir en andra dejt för att sedan bli halvt blockad från hans kontaktlista.

      Du har säkert också haft turen att inte gråta dig till sömns för att du känner dig smutsig efter att ha insett att du är ”the sidechick” som han skäms över att visa upp.

      Jag har inte haft så mycket tur pga dålig barndom och låg självkänsla. Jag har fått för mig att jag bara duger om jag ser bra ut. Nu är det söut pp det. Jag ska ha en kille som förstår att jag är ett kap men då måste jag även presentera mig som ett kap.

      Svara

       Du verkar ha fel på ditt tangentbord. Bokstäverna å och ä verkar fastna och kopiera sig. Kolla upp det!

       Svara

      Svarade ingående men det kom inte fram. Summan: många kvinnor behöver veta att de har mer att erbjuda än sitt utsende och sin kropp. Dessa kvinnor måste förstå att det inte är ok att bli behandlad som en dörrmatta men först måste man bygga upp sig själv.

      Du har väl haft turen att inte känna dig utnyttjad, pinsam och lurad. Det har jag och denna bok har hjälpt mig. Den har stärkt mig och övertalat mig om att jag är ett kap som förtjänar att behandlas med respekt.

      Svara

   Läs på om patriarkatet och du kommer hata män sen

   Svara

    Jag vill ha en bra man. En man som förstår att jag är hans andra hälft och inte ett objekt som han behöver för att mamma inte bor nära.
    Men då måste jag ju jobba på mig själv och på min självrespekt.

    Hatar inte män. Hatar mig själv som gett mitt hjärta och själ till män som beter sig som svin. En bra man vill ha en bra kvinna. Jag är ingen bra kvinna om jag är lättpåverkad, överkänslig, negativ, hatisk och lättkränkt.

    Svara

   Är det en the game för tjejer? Låter oerhört ointressant. Varför inte bara träffa en kille som gillar dig som du är i stället för att spela spel?

   Svara

    Många tjejer förstår inte att män repeleras av deras klängighet, osäkerhet och låga självkänsla. Denna bok hjälper oss kvinnor som aldrig känner oss tillräckliga. Du kanske haft turen att få en bra barndom, massa beröm och blivit överröst med kärlek. Många av oss har inte haft den turen. Vi har istället blivit utnyttjade, dumpade, bedragna och övergivna. För att inte genomlida detta igen genom att nöja oss med första bästa man så behöver vi i många fall hjälp. Denna bok erbjuder ett steg på vägen.

    Hoppas det förklarar varför jag rekomenderar en bok av detta slag 😀

    Svara

   Brukar inte gilla självhjälpsböcker men denna har jag faktiskt läst om. Kanske tar mig en kik! Schysst att du laddade upp den i PDF form hehe 😁

   Svara

    Den är jättebra!!!! Kram 😀

    Svara

  Har ett ENORMT jäkla getingbo precis ovanför köksfönstret. Kan inte ha öppet för då får vi sällskap. Har ringt till hyresvärden eftersom jag inte får kontakta typ Anticimex själv, men alla där verkar ha semester för jag får ingen respons. Det gör mig vansinnig.

  Svara

   Flytta

   Svara

    Får jag inget svar i veckan så gör jag fan det

    Svara

     Annars tycker jag att hårspray och en tändare kan vara en plan, om du ser boet. Obs tar ej ansvar för detta.

     Svara

      💥

      Svara

    Hahahha enda rimliga

    Svara

   Köp en tunn typ tyll/spetsgardin kanske kan funka som tillfällig lösning?

   Svara

    Smart idé! Fästa det runt hela fönstret så inget kan komma in, kanske. Får kolla vad jag har imorrn.

    Svara

     Köp myggnät och fäst längs kanterna

     Svara

   Så ha fönstret stängt.

   Svara

   Bjud dom på sockervatten

   Svara

    Med flugsvamp.

    Svara

   Stearinljus på en pinne. Så gjorde man förr. De blir trötta av värmen och vaxet i deras vingar smälter. Alltså hålla under boet, inte elda på det. Lycka till

   Svara

   Blås upp en (helst) brun pappåse, sätt fast i ett snöre i närheten när boet väl är borta. Då tror dem redan att det finns ett bo och de kommer inte försöka bygga där igen.

   Svara

   Öppna fönstret lite på glänt, slå ner boet med en pinne och stäng fort som fan. Stanna inne närmsta timmarna.

   Svara

   Kom ihåg att nästa år slå ihjäl alla getingdrottningar du ser så kommer du slippa samma elände en sommar till.

   Svara

    På våren alltså.

    Svara

  Namntråd!
  Roligaste, fulaste, konstigaste namnen ni har hört?

  I min unges förskolegrupp har vi Lizziebelle och Khaleesi 🙊

  Svara

   Sånt här ger mig lite ångest eftersom det namn du skrattar åt har ju någon förälder valt åt det finaste de har liksom… Känns fel att driva med. Men som svar på din fråga så tycker jag att namn som typ Agneta, Urban, Stefan osv är fula.

   Svara

    Tycker Anonym är ett fult namn.

    Svara

     Känner mig kränkt nu ;(

     Svara

   Juvelia!

   Svara

   Celiine med två i, whyyyyy

   Svara

    Du skämtar? Föräldrarna har ju BETT om en felstavning för all framtid där.

    Svara

     Haha ja, och att folk drar ut på uttalet i all evighet. Celiiiiine

     Svara

    Kanske finskt påbrå.

    Svara

    Uttalas det då Cell-ine istället för Célinn???

    Svara

   Ebbe 😂😂 alltså ser framför mig föräldrarna tittar på sin nyfödde och ser då en gammal gubbe ”han ser ut som en gubbe, det får bli Ebbe”..

   Svara

    Tänk då att det funnits människor som tittat på sin nyfödda och ba ”ja, Agneta får det bli”

    Svara

     Eller Jeanette? Yvonne? Irene?

     Svara

      Tänker samma sak, men undrar också om folk känner samma sak för dagens poppisnamn om 60 år. Tänk när ”Liam” kommer ge folk associationer till ålderdomshem?

      Svara

       Ja visst. Jag heter Ida och är född i slutet på 80talet. Hyffsat vanligt namn i min årskull. När jag jobbade i hemtjänsten tyckte många äldre att det var ett tantnamn då de hade haft någon moster/faster/granntant som hette det.

       Minns också en tant som fått barnbarnsbarn. Han skulle heta Ludvig och hon tyckte så synd om honom, det var ju ett gubbnamn tyckte hon.

       Svara

        Namn går i hundraårscykler har jag hört. Så snart är det väl dags för Lars, Ulf och Bodil-bebisar 👌

        Svara

         Ja de brukar väl säga att namn kommer tillbaka när den generationen dör.

         Vill man vara riktigt unik ska man därför döpa sina barn till namn från ens föräldrars generation. Nog inte så många små monika, anette, lars-åke och Mats på förskolorna just nu.

         Svara

      Irene tycker jag är väldigt fint.

      Svara

     Ja men visst! De namnen är i samma liga som gubb-Ebbe 😅

     Svara

     Gud vilken söt dotter vi har! Hon får heta Birgitta!

     Svara

      Jag och min kusins halvsyster tyckte kusinen skulle heta Berit.
      Det blev inte Berit, men idag när hon är tonåring och mixtrar med olika stilar osv så hade hon så passat som en Berit, hon är såpass cool att hon hade gjort Berit coolt.

      Svara

    Tycker ebbe är jättefint

    Svara

    Fint ju. Namnet ska ju passa personen i 80+ år, inte bara under bebismånaderna

    Svara

   Alla Madeleine Ilmruds döttrars namn… Engla-Freja, Mathilde-Isabelle, Livia-Leonora och alla andra konstigt hopsatta dubbelnamn de heter 😅

   Svara

    Haha. Det är ju inte som att hon inte kunde gett den ena delen av namnet till ett annat barn…

    Svara

   Knox
   April (månader som namn öht)
   Melody

   Svara

    Min dotter heter Melodie och jag tycker det är så himla fint! Kommer från franskan.

    Svara

     Det kommer inte från franskan 🙂

     Svara

      ”Namnet Melodie kommer från det franska ordet mélodie som på svenska betyder melodi. Ordet mélodie kommer ursprungligen från grekiskans melos ”song” kombinerat med aeido ”att sjunga”, engelskans variant av namnet stavas ”Melody””.

      https://svenskanamn.se/namn/melodie/

      Svara

      Svara

      Jo 😊

      Svara

       Non

       Svara

   Jourline

   Svara

    Hur uttalas det? Blir det som i svenskans jour och sedan line?

    Svara

     Shoreline eller Jourlinn, ingen som vet…

     Svara

   Såg på instagram att en gammal skolkompis döpt sin dotter till Luni?? Otroligt märkligt icke-namn tycker jag

   Svara

    En bekant döpte sin lilla dotter till
    Maj-Gull.

    Svara

     Haha åh kom på nu att jag hade en lagkompis som hette Gull-Britt (90talister). Hon bytte dock namn när hon fyllde 18.

     Svara

   Bernard
   Pernilla
   Melker
   Nellie
   Aprilia
   Nova

   Svara

    Det finns forskning på att alla som heter Nova faktiskt är lite bättre och lite sötare än alla andra. Helt sjukt men det är sant.

    Svara

     Antar att du heter Nova 🤣
     Källa på den forskningen?

     Svara

      Det är en helt oberoende studie gjord på ett barn men det visade sig att hon är bäst på allt 100%

      Svara

       Ah. Förstår! Du blev kränkt 😭

       Svara

        Nej jag informerar om forskning

        Svara

        Vilken överanvändning av ordet kränkt. Ett skämt bara ju.

        Svara

         Ursäkta, my bad!
         Blev du kränkt av min användning av ordet kränkt?

         Svara

          Det tror jag inte att någon blir men det skulle väl inte skada dig att använda ord på rätt sätt.

          Svara

    Min dotter heter Nellie 🤪 Tycker det är jättefint! 😍

    Svara

   Lias, antar att Elias var för vanligt

   Svara

   Tror inte det är namnet i sig utan vad jag associerar det med… Ebba. En vän hade en sjukt arg, jobbig och konstant snorig lillasyster som hette Ebba och sedan dess har dessutom alla Ebbor jag träffat varit lite bitchiga.

   Associerar det till snor, bitchighet + att det låter som att man försöker säga Emma men är täppt i näsan 😅

   Svara

    Hahaha jag har en lite bitchig kompis som heter Ebba faktiskt

    Svara

    Håller med om det sista, det är en sån där sak man inte kan bortse ifrån när man väl lagt märke till det

    Svara

    Har aldrig träffat en trevlig Ebba.

    Svara

     Och jag har bara träffat supertrevliga Ebbor.

     Svara

    Ja de namn jag ogillar mest associerar jag till elaka människor. David tex (hade tre elaka David i min klass i grundskolan och alla vildingar i klasserna på min skola hette David).

    Svara

   Vuxna människor som sitter och gör sig roliga på barn namn. Är det ett namn som inte faller en i smaken så är föräldrarna/familjen White trash.

   Fan skärp er.

   Svara

    Börja grina då, Tuva-Li.

    Svara

     Gissar att du heter Anna, Maria, Sofie eller nåt annat spännande.

     Svara

      Hellre ett neutralt, vackert och klassiskt namn som funkar i alla lägen än att någon tror man har fötts av en mamma med foppatofflor, cigg under köksfläkten och som har citatet Carpe Diem på väggen 😘

      Svara

       Fast varför dömer ni barn efter namn överhuvudtaget?

       Svara

        Vi? Forskning visar på det. Folk dömer hela tiden, omedvetet och undermedvetet, positivt och negativt.

        Jag läste en artikel om att när lärare ser listan över namn på barn i nya klassen bildar de sig snabbt uppfattning om barnen redan innan de hunnit träffa dem. Har för mig att Kevin var synonymt med bråkstake.

        Svara

         Ja jag vet att det är så men folk är ju medvetna om det så det kan väl inte vara så svårt att bara sluta. Men det är ju obekvämt att behöva lära sig nåt nytt så.

         Svara

          Nä inte jag. Tycker fortfarande att det är tecken på dålig smak samt en gnutta själviskt eftersom barnet riskerar bli mobbat/förlöjligat om han eller hon har ett komplicerat och konstigt namn.

          Svara

           Jo men ”komplicerat och konstigt” är ju inte direkt detsamma som Kevin. Okej om barnet heter typ Månlunch eller nåt men det allra mesta är ju ändå helt vanliga namn.

           Nu var det där ju dock ett exempel på namn som t.ex. lärare associerar till bråkiga barn i skolan på tal om det där att döma folk omedvetet, så du behöver inte haka upp dig på det. Månlunch var kreativt dock 🙂

           Jo, men jag menar att eftersom vi vet att det är på det sättet så kan det ju inte vara jättesvårt att tänka om?

          Och du är helt fördomsfri?

          Svara

           Nej men det är väl dumt att inte jobba på de fördomar man vet att man har.

         Kevin är väl vår generations y-namn?

         Svara

         Är med i en tjejgrupp på Facebook där namn barnnamn är ett återkommande ämne och det är ALLTID tjejer som är arbetslösa eller jobbar i hemtjänsten, med typ blandrashundar och flera barn med flera olika pappor som döper sina ungar till ”Olliwer”, ”Hayliie” eller ”Linnox”. Dessa personer kan säkert vara både snälla och trevliga men namnen bara skriker lågutbildad bidragstagare. Och visst, om det är de associationerna man vill att ens barns namn ska väcka är det väl bara att köra på, men personligen skulle jag aldrig välja ett sånt namn.

         Svara

          En gammal bekant är lågutbildad och ensamstående. Hon skriver dagligen statusar på Facebook om att soc är idioter och att det är synd om sitt barn som aldrig får göra något roligt pga avsaknad av pengar.

          Dock åker mamman på kryssningar titt som tätt samt röker två paket cigaretter om dagen. Dessa röks både inne i lägenheten och i bilen så barnet luktar ständigt askkopp.

          Blev detta barn döpt till Anna eller Emma – som en liten hjälp till en drägligare framtid? Givetvis inte. Hon heter Princess.

          Svara

        Fast det är inte ”vi”, det är så.
        https://www.forskning.se/2018/02/27/du-blir-vad-du-heter/

        Svara

         Den där artikeln handlade dock inte alls om att det går sämre för människor som har arbetarklassnamn ?

         Det som stod var att namn som associeras till män kan vara fördelaktigt för kvinnor (i USA) och att namn som typ kejsare visat sig påverka lönen mer positivt än namn som bonde (i Tyskland), gissningsvis pga undermedveten association.

         Tror att det är typ omöjligt att bevisa genom forskning att arbetarklassnamn i sig skulle vara dåligt för karriären, måste vara extremt svårt att visa orsak verkan på att det är just namnet som orsakat bristande karriär. Och man kan ju inte lotta olika grupper barn till att tilldelas olika namn heller.

         Svara

          Men att namn ”tillhör” olika klasser är väl inget att diskutera? Hur många Carl-Fredrik och Lovisa bor i förorten tror du?
          Hur många kewin och hailey går på privat ridskola?

          Svara

           Man vet ju att alla kewins får nöja sig med kommunal ridskola.

          Googla vidare istället, finns hur mycket studier som helst på det.

          Svara

          Din läsförståelse verkar inte vara på topp, E:

          – Det finns inte ett automatiskt samband mellan namn och till exempel yrke, men samtidigt påverkas vi av namnet eftersom vi blir bemötta utifrån det, säger Emilia Aldrin.

          Svara

      Måste namn vara så spännande?

      Svara

       Eller hur. Blir jobbigt om ungen får ett superunikt namn och får någon slags press att själv vara spännande liksom. Måste vara jättejobbigt att vara blyg och tyst och ogilla uppmärksamhet, så heter man typ Khaleesi eller Shakira-Lee.

       Svara

     Skratta rakt ut 😄

     Svara

    Precis, tack!

    Svara

    Alla har väl rätt till en åsikt och om någon frågar får man väl yttra sig?
    Hoppas du inte lever ditt liv i tysthet pga rädsla för att du kanske råkar trampa nån på tårna..

    Heter du Karen förresten?

    Svara

     Det obehagliga är att vuxna människor dömer BARN utifrån deras namn. Alltså inte bara tycker att det är lite fult typ utan verkligen dömer (utifrån andra diskussioner här inne). Det tycker jag är lite sjukt men jag är väl en kränkt snöflinga eller nåt.

     Svara

   Cristal

   Svara

    Älskar Krystle efter Dynastin haha. Funkar dock bara i USA och typ mest om du är strippa (eller om du är med i Dynastin). Krystle Olsson låter ju bara fel.

    Svara

   Alla som låter som rent hittepå, eller som ska vara så unika som möjligt.
   Nellie/Nelly
   Molly
   Novali och alla tänkbara stavningar
   Atlas (är det ok om jag ger min pojke namnet Kartbok?)
   Loke
   Tellus

   Och namn på R. Tycker det är en så osexig bokstav😅😅

   Svara

    Är så med dig angående att bokstäver kan göra ett namn fult! Jag har svårt för många namn som innehåller r och k av någon anledning, Erik och Rikard är mina värsta namn någonsin av den anledningen

    Svara

     Haha Erik/Eric tycker jag är fint, men vi har det i släkten så det spelar in. Men Rikard! Robin, PatRik, Ronny, Rebecka…förlåt, men jag har jättesvårt för dessa namn.🙈

     Svara

     Jag gillar inte namn som har G i sig.

     Svara

     Håller med. Har svårt för Rebecka… Låter så hårt bara på något vis

     Svara

    Loke är ju verkligen inget hittepånamn eller särskilt ovanligt?
    Nej, jag är inte kränkt och har ingen avkomma eller hund som heter Loke.

    Svara

     Tänkte precis skriva samma sak

     Svara

      Det finns med på listan för att det är fult. Och jag vet då inga i min närhet som heter så utan det är namn jag hört på senare tid, gammalt eller ej, det är nu de börjar poppa upp.

      Svara

     Det är fult, därför är det med på min lista. Ska man vara sån är ju t.ex inte Molly heller påhittat?

     Svara

    Atlas är ju en grekisk gud

    Svara

     Ja? Molly är en artist. Det är fortfarande inga namn jag gillar.

     Svara

      Ja, men det är först och främst ingen kartbok som du skrev. Helt ok om du tycker att det är fult men rätt ska vara rätt.

      Svara

       Det är dock det man tänker på.

       Svara

     Och en kartbok.

     Svara

   Min kusin hade en flicka i sin klass som hette Paprika. Visserligen i Köpenhamns flumområde, men ändå. Paprika.

   Svara

    Skådespelaren Paprika Steen heter ju det.

    Svara

   Hatar namn som 100 åringar heter och som. Söder föräldrar döper till 🤢

   Dvs
   Helga
   Tula
   Hilda
   Melker

   Svara

    Ett par här nere på Österlen har döpt sina ungar till Snö, Bus och Piggelin. Och det ÄR sant. Helt galet rent ut sagt.

    Svara

     Vet ett barn som heter Grizzly och Björn i mellannamn. Toppar nog listan!

     Svara

    Mycket finare med gamla klassiska namn än nya hitte-på namn… 🌟

    Svara

    Bättre namn är alla hemska:

    Nova
    Tindra
    Liam
    Neo
    Engla
    Nova-Li
    Tuva-Li

    Svara

    Kan faktiskt också störa mig på tävlingen som uppstått bland folk i mina umgängrskrets om att döpa sina barn till ett så tydligt tantigt/gubbigt namn som möjligt för att markera hur oerhört akademisk medelklass man minsann är. Att man aldrig hade döpt ett barn till typ Nova om man så tyckte att det var jordens vackrast klingande namn, för att markera vilken grupp man tillhör är ju mycket viktigare.

    (Och nej mitt barn heter inte Nova utan ett tantnamn)

    Svara

     Jobbar på högskola inom miljöteknik. Alla kollegor är någon form av vegan, cyklar till jobbet och har barn som heter Tage, Ingrid, åke, Bodil…

     Svara

     Hej, Rotebro-Conny!

     Svara

      Alldeles för få likes på denna lommentar!!!!!

      Svara

   Charlize. Nej tack

   Svara

    Melker är ju urgulligt!??

    Svara

   Lex Khaleesi: Döp inte dina barn efter en figur i en tv-serie innan serien är slut.

   Svara

    Dessutom uttalas väl Khaleesi som calici, dvs vinterkräksjuka? Kul att alla som hör ens namn kommer tänka på explosiva spyor och diarréer…

    Svara

   Hörde om några som hette Bihl i efternamn. De döpte sin son till *trumvirvel* Racer.

   1) Racer är inget namn 2) Fyfan att heta Racer Bihl.

   Svara

    En del verkar se sina barn mer som en kul sak än en människa.

    Svara

     Haha som Usain Bolts dotter: Olympia Lightning Bolt.😂

     Även Serena Williams dotter heter Olympia, men tror inte det är hennes tilltalsnamn.

     Svara

    Hysteriskt roligt!!

    Svara

    Hhhaahah känner några som känner dem. Lol

    Svara

    Jag är ytligt bekant till några som döpte ett av sina barn till Rally. Det kanske kan vara nåt för en eventuell framtida lillebror 😂

    Svara

    Hörde om ett barn som hette Ninja Svärd

    Svara

   Juvelia 🤢

   Svara

   På min unges förskola finns ett syskonpar som heter Alissa och Marissa…

   Svara

    Hahaa, känner en som har döpt barnen till Wilma och Wilmer.

    Och såg någon på Instagram som har sönerna Ulrik och Elrik. Schysst fantasi!!

    Svara

     Ännu värre om de är tvillingar. Då ska de för evigt komma i ett par.

     Svara

     Jag kände två systrar som hette Anna och Hanna när jag var liten. Och så har vi ju Johanna och Johan. Dålig fantasi kan man ha oavsett smak på namn.

     Svara

     Hannes och Hanna hette ett syskonpar där jag växte upp.😅😅

     Svara

    Vet en som fick tvillingdöttrar som heter Sara och Zara.

    Svara

    Hos oss fanns det tvillingar som hette
    Sankta och Maria…

    Svara

     Vi har Tex och Mex

     Svara

   Theara

   Svara

   Emmalina, Saga-Celiné och Max-Herman är barn som min son stött på genom åren.

   Svara

   Dubbelnamn är i regel fula, typ Lars-Åke, Per-Olof, Maj-Britt och Eva-Lena.

   Svara

    Gillar dubbelnamn om de är fina och inte låter jättegubbiga. T.ex vet jag typ fyra stycken Carl-Johan, en är 73, en 37, en 31 och en 29. Tycker namnet funkar i alla åldrar och jag skulle kunna tänka mig att ge det till en pojke.

    Svara

   Villiot!!!

   Svara

   Princess Diamond, Prince Michael och nu stundande Princess Star (en person jag gick i gymnasiet med som ger sina barn dessa namn).

   Ellion Lennox Bengt (eller vad det nu var för gubbnamn i mellannamn), låter som något hittepå-riddarnamn som bara blir tramsigt i vuxenlivet att presentera sig med :/

   Svara

    Är hon e svart kvinna som livar i fb grupper?

    Svara

     Hon är svart ja, vet ej om hon livar, men hon har varit med i ett antal reality-shower osv. Fame-hunter.

     Svara

  Igår fick jag och min dejt åka iväg akut och ta bort en av mina katter. Haft henne sen 2005.
  Är så glad att jag hade sällskap hela resan dit och hem. Minns knappt hemresan satt med en kartong och min älskade katt.
  Har sovit oroligt och snurrat runt i natt.

  Min dejt åkte hem på em för jobb har gråtit nästan konstant. Saknar henne varje minut!
  Bara väntar på att hon ska komma i hallen…
  Ska i veckan åka och kremera henne.
  Det känns fortfarande så tungt att leva utan henne.
  Har flera katter hemma. Dom är rätt okej fortfarande.
  😭

  Svara

   Beklagar sorgen💔 vet hur ont det gör, särskilt när det sker akut.

   Svara

    Tack.
    Ja allt skedde så fort… Hade velat göra mera med henne. Trots att vi levde ihop i femton år. 😭

    Svara

   Vad hände?

   Svara

    Dom tror hon fick en propp.
    Hon kunde inte gå på baktassarna utan försökte dra sig fram med framtassarna andades hysteriskt 😭.
    Begärde inte undersökning utan avliva direkt 😭.

    Svara

     Lilla kissen då 😻 Försök tänka att katthimlen förmodligen är en bättre plats för missen om den blev sjuk, men det gör det inte mindre ledsamt ❣️

     Svara

   Beklagar sorgen. Jag tog bort min 17-åriga katt för ett par år sedan, och jag kan säga att det känns bättre med tiden och att livet går vidare. Jag bearbetade sorgen mycket genom att skriva massor. Jag skrev ner allt jag kunde komma ihåg om honom, hans livshistoria och en massa små minnen utan kontext. Samlade ihop alla bilder på samma ställe, så att jag vet var jag har det. Har också hans urna och en fin, inramad bild så att han finns kvar på ett sätt.

   Svara

    Vad fint det lät!
    Ska lägga alla kort på henne i en speciell mapp. Ska även göra en fin plats för henne och tända ljus.

    Saknar henne så det gör ont.
    Igår var jag mest lessen för hon är död.
    I dag är sorgen tusen ggr tyngre.

    Beklagar din sorg 💕.

    Svara

  Jag har acneärr på kinderna och undrar om någon här inne haft och fått bort hyfsat..? Pratar om gropar nu, inte röda märken som bleknar. Har provat laser, kemisk peeling, microneedling.. finns det något annat?

  Svara

   Prova micro needling på salong!

   Svara

    Testat!

    Svara

     Sorry jag läste ditt inlägg igen och såg att du testat. Men det ska ta bort ärr, jag har testet det. Gå till en annan salong? Sen har jag hört att fillers ska funka.

     Svara

   Fraxel Re:pair. Krävs fler behandlingar (2 st). Fillers i de ärr som är väldigt djupa.

   Svara

  Vad har fått dig att lämna en relation? Kärleksrelation eller vänskapsrelation?

  Svara

   Otrohet

   Svara

   Lämnade en vänskapsrelation på grund av att min vän inte kunde ta ansvar för sina känslor och lät sitt dåliga mående gå ut över mig. Saknar henne ofta men i det stora hela tror jag att jag mår bättre nu.

   Svara

   Håller på att lämna en vänskapsrelation just nu, men det är sjukt krävande. Vill inte göra något dramatiskt avslut utan bara fasa ut personen. Relationen tynger bara ner mig för att jag känner mig så oerhört dålig och otrygg i personens sällskap. Personen vill bestämma över mig (och andra) i princip jämt och klagar på allt jag har/gör/är. Känner mig aldrig tillräcklig. Känns faktiskt nästan som att hen ser ner på mig. Vet att personen mår dåligt egentligen över diverse saker i sitt eget liv men jag kan inte vara en soptunna längre. Tack å goodbye 👋

   Svara

    20:24 ja så kan du inte ha det. Är ju psykisk misshandel. Hoppas du fräser ifrån. Ingen har rätt att behandla dej dåligt. 😊

    Svara

     Nej det funkar inte längre.

     Svara

     Ooops. Råkade sända för fort. Mitt svar skulle vara: Nej det funkar inte längre. Jag har tagit upp detta flera gånger men vi är så olika. Personen anser att det är ”humor” att hacka och trycka ner mig (och kanske andra). Jag anser inte det. Dessutom påverkar det en så otroligt mycket hur personen beter sig allmänt och också mot andra. Ingen inspirerande eller positiv person att umgås med överhuvudtaget.

     Svara

      Vissa personer kan man inte ändra på, hur fel de än beter sig. Vila i att du gör rätt för dig själv och står upp för värderingar som du tror på ⭐️

      Svara

       Preach 🙌🏻

       Svara

   Håller på att lämna en vänskapsrelation just nu- låter den rinna ut i sanden. Gillar personen egentligen, men hon hör ytterst sällan av sig och när vi väl ska ses ställer hon in i sista sekund. Jag är för gammal för att engagera mig i opålitliga relationer.

   Svara

    Verkligen! Tuff sits men jag fattar 💯

    Svara

   Lämnade en relation pga av fysisk och psykisk misshandel.

   Svara

    Svara

  Kom att tänka på att de riktiga poc är vita personer.
  Jag menar, solar vi blir vi allt från röda till bruna.
  Är vi sjuka blir vi bleka/grå
  Fryser vi blir vi blåa.
  Snacka om mångfärgade 😀😀🍻🍻❤❤

  Svara

   Stina blir arg ❤

   Svara

   Ett sätt att förminska poc. Inte ok.

   Svara

   Det där stämmer ju för alla människor på jorden. Tror du verkligen att det bara är vita människor som kan bli solbrända, eller bleka vid sjukdom?

   Svara

   Har du träffat pocs? De blir brunare vid solning, blekare vid sjukdom och ålder, får ändrad läppfärg. Vafan snackar du om?

   Svara

    Du är inte mycket för skämt, eller hur? Jesus på en ponny.

    Svara

     Jesus var svart. Och inte heller kristen. Glöm inte det ❤️

     Svara

      Asså du är verkligen rolig Stina! Tycker du livat upp kommentarsfälten rejält senaste tiden.

      Svara

     Det var ju inte mycket till skämt dock.

     Svara

     Skämt ska väl vara roliga?

     Svara

  Hur mycket alkohol dricker ni? Typ på en vecka (i genomsnitt).

  Svara

   Kanske två enheter 2-3 ggr vecka

   Svara

   Dricker inte alls alkohol.

   Svara

    Men svara inte dåååååååååå

    Svara

     Men frågan var ju ”hur mycket alkohol dricker ni?”…

     Skillnad om frågan hade lydigt ”ni som dricker alkohol, hur mycket dricker ni?”

     Svara

      Nej, ingen skillnad

      Svara

   Nykter

   Svara

   Någon cider i månaden kanske, max.

   Svara

   2 flaskor vin

   Svara

    Hur mår din lever?

    Svara

    Nu på sommaren dricker jag mer än normalt, vin rose’ eller vitt, säkert i snitt 2 flaskor i veckan. Typ 1 utekväll i månaden, några drinkar

    Svara

   Typ 6 glas vin fördelat på 2-3 kvällar. Ibland mindre ibland mer.

   Svara

   Många alkoholister här…

   Svara

    10 svar på frågan innan din kommentar, många alkoholister ?

    Svara

   1-3 lättöl/folköl eller vad nu 2.8 heter nuförtiden 🙂 max 2 glas vin, oftast 0, ibland 1.

   Svara

   Väldigt mycket. Svårt att säga hur många enheter men lätt över den ”kritiska” gränsen på 9 enheter. Älskar alkohol för jag tycker det är så satans gott, men gillar inte att bli full. Vilket jag sällan blir. Skäms ibland för att jag dricker mycket, enbart för att det är mycket. Gör aldrig något dumt eller låter det påverka mitt liv i övrigt.

   Svara

   Hmm, det är nog väldigt olika. Men i genomsnitt kanske jag delar en flaska vin eller bubbel eller nåt med min sambo. Och kanske nån enstaka öl eller drink utöver det. På en vecka alltså.

   Svara

  Så trött på mitt liv just nu och känner behov av en förändring och något nytt och spännande. Väldigt sugen på att flytta utomlands till tex Italien, Spanien eller Portugal. Men pratar inte något annat språk förrutom svenska och engelska.

  Någon som flyttat till något annat europeiskt land för att jobba, utan att ha kunskaper i det lokala språket? Vad har ni då jobbat med och sysselsatt er med?

  Svara

   Skojar du? Flytta utomlands NU?! Gå till frisören och ändra frisyr istället.

   Svara

    Oj😳

    Svara

     Jo

     Svara

    Haha gudars skymning! Du kanske ska flytta ändå så omgivningen slipper dig 😂

    Svara

    Tror du ska stanna hemma. Sånt där flyger nog lika illa utomlands som här 🤷🏼‍♀️

    Svara

    Hahaha vet du vad? Flytta! Flytta redan idag. Good luck babe!

    Svara

    Du kanske bör gå ut grundskolan först?

    Svara

   Skulle rekommendera dig att lära dig språket för att lättare komma in i gemenskapen + få jobb. För övrigt rekommenderar jag att du tar ett jobb i Sverige som har kontor i utlandet för då har du möjlighet att kunna flytta dig pga jobbet. De kan också hjälpa till med ev. Bostad osv den vägen. Min kille är management consult och vi kommer längre fram ha möjligheten att flytta till NYC eller London vilket vi ser fram emot! Det är alltid svårare att få jobb ”på plats” så att säga.
   Lycka till!!

   Svara

    Så ditt tips är egentligen att skaffa en pojkvän som jobbar på firma med utlandskontor?

    Svara

     Nej jag tog honom som ett exempel eftersom han har jobb här i Sverige och får möjligheten att komma utomlands, även om jag borde ha förtydligat lite mer! 🙂 Ingen anledning att vara snorkig.

     Svara

   Jag har flyttat till Spanien och kan inte värst mycket spanska, håller dock på att lära mig nu.
   Går alldeles utmärkt att flytta nu, trots Corona. Inte så du ska resa runt utan stannar kvar på den nya destinationen.
   Gällande jobb och språk beror det lite på var du ska flytta och vad du har för utbildning.
   Mitt jobb går att sköta remote mot Sverige och engelsktalande länder.
   Flyttat du till södra Spanien kommer du klara dig galant om du kan svenska/engelska både vad det gäller jobb och hitta umgänge.

   Stort lycka till

   Svara

   Det beror på om du vill försöka leva som och med landets innevånare. Ska du flytta Italien måste du lära dig språket, annars kommer du att vara hänvisad till att umgås med andra utlänningar som flyttat hit. Jag bor i Italien sedan mycket lång tid och vet hur jobbigt det är att inte kunna delta i ett samtal, inte kunna hänga med i aktuella samtalsämnen för att man inte förstår vad de säger i radio/tv/skriver på nätet osv.

   Svara

   Det är väldigt svårt att göra om du inte är en ”professional” = utbildning och/eller erfarenhet inom ett specialistyrke. En kandidatsexamen eller motsvarande är nästintill ett måste. Är du ”generalist” = jobb som oftast inte kräver några speciella kvalifikationer, så är det nästintill omöjligt utan det lokala språket. Jag jobbar inom kommunikation inom en viss sektor, utbildad inom bl.a. kommunikation och erfarenhet av sektorn innan. Flyttade till Schweiz och Frankrike med bara högstadie-franska i bagaget. Mycket färre jobbmöjligheter + större konkurrens på de jobb jag var kvalificerad för. Men det går. Mest i storstäder dock och kan också variera beroende på vad för jobb du är ute efter och vilken sektor förstås. Om du gör det och lyckas få jobb, satsa på att lära dig språket så snabbt du bara kan. Dels för att få fler jobbmöjligheter, men också för att komma in i samhället.

   Svara

  En 8-åring står och granskar mig uppifrån och ner och frågar lite spydigt om jag tränar, ja det gör jag svarar jag, hur ofta då frågar hon och jag svarar 2-3 ggr i veckan och hela tiden far hennes blick upp och ner över min kropp. 8 år! Vart är världen på väg?

  Svara

   Varför svara? ”det angår inte dig” hade jag sagt.

   Svara

    Nu är det mina barns kusin så jag känner inte riktigt att jag kan eller vill vara spydig tillbaka. Jag blir mest förvånad att en 8-åring är så medveten om andras kroppar och utseende.

    Svara

     Tycker inte det är spydigt alls, man kan formulera det lite trevligare men det är viktigt att barn får lära sig gränser.

     Svara

      Jo jag tog ett snack och förklarade ett och annat.

      Svara

     Spelar väl ingen roll. Är hon spydig får hon ta det.

     Svara

      Nej men går inte med kusin. Då får man ta det bara. Träna mer så kommenterar hon inte det?

      Svara

       😂 jag är inte så osäker i mig själv att jag måste träna mer för att jag inte tål höra från en mini-människa att jag är tjock i hens ögon. Det är liksom inte min vikt som är grejen, det är det faktum att en 8-åring är så medveten redan nu om hur andra ser ut och tittar på dem med förakt.

       Svara

       Är du seriös 😂😂😂

       Svara

       Jamen eller hur! Börja träna 5 dagar i veckan så hon ser resultat! Sen kanske hon kommenterar något annat negativt om ditt utseende nästa gång men då får du väl operera eller nåt 🤷🏻‍♀️😜

       Svara

       Öhhh. Eller säg till snorungen bara.

       Svara

   Jag fattar vad du menar, det är jättesorgligt när sånt händer. Jag brukade bli ledsen när jag märkte att barn/ungdomar dömde eller kommenterade min kropp, men numera blir jag bara ledsen för deras skull. Vilket jävla skitliv

   Svara

   Har fått frågan av en fyraåring om jag är kille för att jag hade håriga ben. Blev lite ledsen att barnet redan var så medveten om sånt. Inget man ska behöva tänka på när man är så liten.

   Svara

    Behöver inte betyda något mer än att ungen har sett sin pappas eller brors håriga ben

    Svara

  När man känner att livet verkligen SUGER och har svårt att hitta en mening..

  Svara

   ❤️

   Svara

   Fick åka och låta en vet avliva min ena katt igår.. Ville eg dö där jag med.
   Men tog katten i en kartong och åkte hem till mina andra två katter.

   Svara

    ❤️

    Svara

  Hur mycket brukar ni dricksa på restaurang?

  Svara

   Dubbla notan är minimikrav

   Svara

    100%? Så du menar att om notan är 1000kr så lägger du 2000kr?

    Svara

     Japp. Jobbar också i branschen och de normala gästerna gör så. Allt annat är snålt.

     Svara

      Haha! Bra där.

      Svara

      Oklart var du jobbar, men 100% dricks på en svensk restaurang kan inte höra till vanligheterna. Men bra för dig om det är din referensram, inte illa pinkat 👍🏼

      Svara

    😂

    Svara

   Inget. Sånt ska ingå.

   Svara

   Typ 10%, ibland mer och ibland mindre beroende på hur maten och servicen varit.

   Svara

   Vanligtvis ingenting. 9 gånger av 10 är servicen bristfällig eller inte speciellt bra.
   De få gånger personalen ger det lilla extra dricksar jag 20-25%.

   Svara

   Kanske avrundar uppåt en del om jag fått RIKTIGT bra service. Majoriteten av de jag blivit serverad av i centrala Sthlm har agerat ytterst ”bare minimum”, typ suckat om man bett om ny servett osv. alternativt inte tittat en i ögonen när de hälsar. De kan glömma dricks ☺️

   För övrigt har vi ju ingen sån kultur här i Sverige jämfört med tex USA så ser ingen anledning till varför det ska bli kutym här. Jag betalar för maten och det räcker. Har de dåligt lön är det inte mitt ansvar.

   Svara

   Jag dricksar alltid förutom när jag fått dålig service. Har inte orimliga krav på servispersonal men det finns gränser för hur dålig man kan utföra ett jobb.

   Svara

   Jag läste: Hur mycket brukar ni dricka på restaurangen?
   – Mycket, mycket, tills jag kan inte stå upp!

   Svara

    Jag också 😂

    Svara

    Samma här och insåg i det ögonblicket hur snål jag är. ”Den här ölen skulle kosta 19 spänn på Systemet” tänker jag och tar ytterst små klunkar..

    Svara

   Rundar oftast bara upp till närmsta rimliga, om jag gör det.

   Svara

   Jag brukar inte dricksa då vi lever i Sverige med vettiga löner till skillnad från USA. Här kan servitörerna leva på sina löner alldeles utmärkt utan dricks. Öht förstår jag inte varför just servitörerna skulle dricksas men inte t ex butiksbiträde på typ K-Rauta, frisörer etc.

   Svara

    Exakt!
    Jag jobbar inte inom restaurang, men fan vad man skulle vara värd dricks ibland.

    Svara

   Hur mycket dricksar ni på kappahl och hm?

   Svara

  Med risk för svammel. I vintras skrev jag här i öppet spår i panik. Hade precis fått min kandidatexamen men kände mig ändå vilsen och deppig eftersom jag inte riktigt var så säker på om utbildningen varit ”rätt” för mig. Egentligen var jag nyfiken och sugen på en karriär inom kommunikation, men visste inte hur jag skulle ta mig vidare. Allt kändes ångestfyllt och jag satt fast kändes det som, och inte gjorde min åldersnoja situationen bättre. Så jag skrev här om råd. Vaknade dagen efter och såg att jag hade fått kanske tio-tolv väldigt peppande svar, blev alldeles rörd! Ett par av kommentarerna föreslog att jag skulle söka vidare till master i kommunikation (något som vid tillfället inte ens hade slagit mig). Så det gjorde jag, och i början av juli fick jag reda på att jag kommit in!! Blev så himla himla glad! Hade säkert kommit underfund med allt förr eller senare, men kanske inte där och då när jag behövde det som allra mest. Det känns som om mitt liv tagit en vändning nu. Även om det stundtals kan bli rätt toxic i kommentarerna, är jag glad att det såna här plattformar finns. Och det är aldrig för sent att komma på vad man vill. Hoppas alla får en fortsatt fin helg ❤️

  Svara

   Satan kul att läsa. Grattis!!! Och väl tajmat, du kommer få.bra jobb när du är klar för då är coronan under kontroll.

   Svara

  Ni som äter ensamma för det mesta, hur noga är ni med maten? Jag skäms över hur jag äter, istället för att laga ordentlig mat går jag och petar i mig lite choklad eller chips här och där. En macka om jag är hungrig. Har en bebis på 9 månader som jag gör mat till, men när han äter ligger fokuset mest på att få i honom nånting.. 😅 Hur får man motivation till att äta bättre?

  Svara

   Bra förebild för barnet kanske? 🙂

   Svara

   Jag vill äta bra mat men orkar inte laga. Gör storkok en gång i veckan så jag har matlådor, både på jobbet och hemma. Sen äter jag lite vad som på helgen typ.

   Får jag barn kommer jag nog försöka vara lite mer kreativ… Göra lite olika matlådor kanske, inte äta samma rätt två gånger om dagen i 4-5 dagar 😅 men jag kommer aldrig bli typen som står och lagar mat varje dag…

   Svara

   Känner igen mig!
   min man då : hur kan du inte hinna med mat?
   Min man nu (föräldraledig) : Jag åt typ ingenting idag!

   Svara

   Kontakta en dietist. Lägg upp en plan för dagens måltider- behöver inte vara avancerade måltider det går bra med pasta och smör typ för att få igång rutinen. Jag var likadan med mitt första barn och det tog lång tid att komma tillbaka till vanliga måltidsrutiner. Räddningen blev den fantastiska dietisten som hjälpte mig.

   Svara

  Jag kommer låta väldigt omogen nu…men ibland mår jag lite dåligt över mina små bröst. Har som Kenza ungefär. Önskar att de var lite större. Speciellt eftersom alla killar verkar helt galna i lite större bröst. Men jag skulle aldrig operera mig.

  Svara

   Jag har aldrig upplevt att Kenza har små bröst haha, men allt är väl relativt såklart. Att alla killar vill ha stora bröst är en grov myt.

   Svara

    Ok men man hör bara om killar som är galna i stora bröst? Eller är det bara jag?

    Svara

     Nej, det är nog inte bara du! Men stora bröst, och stora bröst, allt är som sagt relativt. Alla har ju olika smak. Men det känns som att många sådana killar är lite… omogna och minst sagt porrskadade? Samt fixa inte större bröst, eller något annat med ditt utseende, bara för att behaga någon annan.

     Svara

     Men varför vill du ha stora bröst enbart för att män kan tycka om stora bröst?

     Svara

   Kenzas, fake eller inte, är väl inte så små?

   Svara

    Hon har väl typ b kupa? Jag har 70b/c, alltså som henne/ ts

    Svara

     Jag har för mig hon har skrivit i bloggen att hon har typ C/D? Jag har B/C haha och de är inte lika stora som hennes.

     Svara

      Ok då har jag väl mindre än henne då😃

      Svara

     Nä hon gick ut med att hon hade D långt innan hon blev gravid.

     Svara

    Vänta va? Kenzas bröst är väl små? Ser ut som max B-kupa

    Svara

   Jag har alltid haft stora bröst i relation till min i övrikropp. Jag har alltid vantrivts med dem pga av de aldrig kan döljas, de hamnar i blickfånget hur jag än klär mig. Jag har aldrig urringat

   Svara

    Fortsättning…

    eftersom jag inte vill att andra ska titta på mina bröst. Idag har jag 70E/F och jobbar i en mansdominerad bransch. Att sticka ut med stora bröst, behöva sitta i möten med män vars blickar inte kan hålla sig vid mitt ansikte är en hemsk känsla. Jag har alltid en sjal el halsduk under höst/vinter för att dölja mina bröst. Det finns massor med kläder som jag inte kan ha för att de framhäver mina bröst för mycket. Jag skulle hellre ha mindre bröst som inte är så utmärkande. När jag skriver detta inser jag iofs att jag själv har ett komplex iom detta, att Jag borde jobba på att ”stå upp rakryggad för mina bröst”. Men samtidigt önskar jag att bröst inte skulle vara ett sånt hett ämne för ”folk”. Med detta sagt vill jag uppmärksamma dig på baksidor med stora bröst som man inte kan förbereda sig på, det är sånt som bara sker. Det finns för- och nackdelar med allt.

    Svara

     Samma här! Och har stor rumpa, så många vanliga kläder känns helt plötsligt vulgära i kontorssammanhang.

     Svara

   Jag har A-kupa och på riktigt har jag alltid varit nöjd. Mycket snyggare med små, samt ganska praktiskt också. Skulle aldrig vilja ha större, tycker faktiskt det är ganska ofräscht av nån anledning.

   Svara

    Jo jag håller med. Jag känner mig fräsch med mina små och de är aldrig i vägen vilket är skönt. Men ibland önskar jag ändå att det var lite större, kanske en kupa större bara.

    Svara

    Det vore en dröm att kunna gå utan bh och slippa hålla i torpederna pga att de rör sig så förbaskat 😂

    Svara

   Väntar tills du få barn!

   Svara

    Det där är den sämsta kommentaren du nånsin kan säga till nån. Bara håll tyst.

    Svara

     Det tycker inte jag. Brösten förändras mycket och min kompis gick 2-3 storlekar upp och det håller i 6 år nu.
     Så förändrar inte ditt bröst för tidigt!

     Svara

      Du fattar alltså inte 🤦‍♀️ Antyd aldrig till någon att de kommer få barn för du har ingen aning om den personen kan, vill, osv. Så himla onödig kommentar som kan såra oerhört om det sägs till fel person

      Svara

       Så kan det vara. Men det är fler som läser. Så alla blir nog inte lika kränkta 😉

       Svara

        Det handlar inte om att bli kränkt. Men hoppas att du tänker efter lite innan du häver ur dig nåt liknande igen.

        Svara

         Ok, man kan formulera svaret lite bättre ibland. Detta var inte illa menat iaf.

         Svara

        Vad sägs om att inte fälla en sån kommentar öht istället för att anta att några inte blir kränkta? Var lite ödmjuk istället.

        Svara

         Oj, då! Jag läste dina kommentarer igår till gravid kvinna. Du borde själv tänka lite vad du skriver🤦

         Svara

          1) Vad pratar du om? Vad ska ”jag” ha skrivit?
          2) Tycker du att jag har ett superunikt nick som ingen annan någonsin använt tidigare?

          Svara

           Personen med exakt samma nick lämnade inte särskilt genomtänkt kommentar till en kvinna som frågade efter råd om sin graviditet 🤔🤷

           Jag vet med mig själv att jag aldrig skulle skriva kränkande till någon som precis genomgått en graviditet och ber om råd så ditt försök att trycka till mig går inte hem.

           För övrigt kan Camcam få säga huruvida den kommentaren (som du inte ens berättar om) kommer från samma IP nummer som denna. Lycka till med det!

       Sluta vara en sån snöflinga!

       Svara

    ? Sen när ungen ploppat ut och det har ammats klart? Är ju långt ifrån alltid bestående (och nä om du mest fått stora bröst pga viktuppgång så räknas det inte tycker jag)

    Svara

     Kanske man sluta bryr sig då om sin bröststorlek iaf 🙂

     Svara

    Hade fasta d kupor på en smal liten kropp.. Drömmen (för mig)
    Sen fick jag barn och nu hänger små, tomma typ b kupor och släpar på. Golvet så.. Nä😒

    Svara

   Hade liten A-kupa när jag var yngre och har numera C. Ville alltid ha större bröst när jag hade små, men har nu insett att det egentligen inte finns några fördelar med större bröst rent fysiskt. Fick t.ex. aldrig svett under tuttarna förr, nu alltid på sommaren – så obehagligt. De känns tyngre, de är i vägen, jag måste ha ordentligt stödjande sport-bh när jag tränar och förr behövde jag inte tänka på sånt. Det enda positiva är ju rent utseendemässigt och pga skönhetsideal… alla bröst är fina oavsett form eller storlek, men som sagt när det gäller det rent praktiska så är ju små bröst överlägsna egentligen. Önskar jag hade insett vad tuttsvett var när jag var yngre och drömde om större 😉

   Svara

   Killar är glada bara de får ligga öht så låt dem tycka om stora bröst. De bryr sig inte nämnvärt ändå och du ska inte försök anpassa din kropp eller må dåligt över vad killar tycker för den delen. Sen har Kenza inte små bröst.

   Svara

  Under tiden jag var gravid dog en av mina släktingar. Jag låg i sängen och grät, klappade min gravidmage och mådde dåligt. Min man (som druckit) kom in, la sig i sängen bredvid och började stoppa in fingrar i mig som tröst (?). När jag stoppade honom och ifrågasatte hans gärning svarade han att eftersom jag annars är en sexuell person trodde han att jag skulle bli glad. Han är världens bästa människa och pappa förövrigt och något sånt har aldrig någonsin hänt igen. Jag har tagit upp det med honom efteråt och han skäms som en våt hund, men jag kan inte släppa det. Jag tycker det var så grisigt gjort men vill ändå kunna gå vidare. Behövde bara skriva av mig. Har inte berättat detta för någon alls

  Svara

   Min kille tänker inte heller riktigt sig för när han druckit. Eftersom han skäms över det så vet han iaf att det var en sjuk sak att göra.

   Svara

    Om det är så att han inte tänker sig för när han druckit (läs: begår övergrepp) så måste han ju låta bli att dricka självklart.
    Så fruktansvärt trött på människor som skyller på alkohol istället för att ta ansvar för sitt beteende.

    Svara

   Det är ett tydligt övergrepp. :/

   Svara

   VIDRIGASTE JAG NÅGONSIN LÄST. LÄMNA

   Svara

   Det är ett riktigt onormalt och sjukt beteende.

   Svara

   Va? Jag fattar inte riktigt, skäll inte på mig för ni har säkert rätt men hur brukar er partner börja ta iniativ till sex? Min börjar ju med att smeka mig osv, vill jg inte säger jag nej och vill jag fortsätter vi? Är det vidriga att hon var ledsen? Jag har varit ledsen och legat med min partner flera gånger.
   Är alltså seriös med att jag vill ha en förklaring för ni har säkert någon poäng jag inte förstår

   Svara

    Inte genom att komma och sticka in ett par fingrar i mig iaf..

    Svara

   Var fan det sjukaste jag hört!

   Vadå skäms nu, varför gjorde han det ens från början?! Vem är så dum ”trodde du skulle bli glad”

   Svara

   Apropå att män är empatistörda och inte borde få gå lösa utan förmyndare

   Svara

   Jag förstår verkligen att det har varit obehagligt och att du har svårt att släppa detta.
   Jag tror det hade varit bra om du pratade med honom om det. Det kanske kan ge dig lite mer klarhet i varför han gjorde som han gjorde men också för att du ska kunna släppa det om du känner att du sagt ifrån.
   Tycker definitivt att han inte ska dricka så mycket alkohol om det påverkar honom på detta sättet!

   Svara

  Vad tycker ni krävs för att ni ska tycka att någon har bra personlighet? Alltså egenskaper hos människor ni tycker om.

  Svara

   Humor! Och självdistans. Alltså alldeles för få människor har förmågan att bjuda på sig själva! Älskar verkligen det hos folk. Blir så trött när folk ska göra sig roliga på andras bekostnad jämt

   Svara

   Öppen, rolig (eller iaf ett bra sinne för humor) och en bra lyssnare. Sen är det nog så att man alltid tycker bäst om de som är lagom lika en själv…

   Svara

   Empatisk, öppensinnig, god självinsikt och förmåga att rannsaka sig själv

   Svara

   Empatisk. Eftertänksam, ordningsam. Humoristisk. Gärna också en person som står upp för andra som blir utsatta på något sätt.

   Svara

  Lite nischad fråga kanske men någon som någonsin tränat på Nordic Wellness i Majorna (Göteborg)? Hur är det där? Kommer byta till Nordic i höst och troligen börja träna där eftersom det ligger närmast där jag bor.

  Svara

   Det är bra! Finns bastu i omklädningsrummet. Iaf den på kaptensgatan

   Svara

   Jag tränar där lite då och då. Är dock inte så mycket i själva gymmet utan mer på klasser. Men tycker att utbudet av klasser är bra och hade jag nu tränat själv hade allt jag behöver funnits. Stora omklädningsrum med många skåp. Sen är det fina med nordic enligt mig att man kan träna på alla deras gym i Göteborg.

   Svara

   Mitt ex bor på Kaptensgatan

   Svara

    Tror dock inte han tränar så du borde vara safe

    Svara

  Helt ärligt. Vad tycker ni om föräldrar som låter sina små barn se på tv/titta på mobil eller iPad ständigt och jämt? Min vän har en dotter på 1,5 år som sedan hon bara var ca 4 mån gammal har fått glo på babblarna typ flera timmar om dagen. Det är fan inte klokt! Hörde på en podd med en hjärnforskare som sa att man kort och gott ”gör sitt barn aningen dummare” när man låter den titta på skärmar i så låg ålder, eftersom att kopplingarna i hjärnan blir sämre. Plus att det finns en anledning till varför WHO har riktlinjer på INGEN skärmtid för barn under 2 år! Är föräldrar inte intresserade av att TA REDA på sådan här kunskap idag? Lata jävla föräldrar som bara sätter ungarna framför en skärm tid i otid för att dom ska få ha det skönt. Det är tufft att vara en engagerad förälder men är inte ditt barn värt det?!!

  Svara

   Håller med!

   Svara

   Och ja jag är också en förälder! Det skulle aldrig falla mig in att sätta min bebis framför en skärm! Inte ens när hen gråter i bilen, då stannar jag hellre bilen och tröstar på det sättet!

   Svara

   Fast det finns lika mycket forskning som påvisa motsatsen!

   Svara

    Till en viss grad har jag för mig, tills det tippar över och blir skadligt.

    Svara

     Precis som med allt i livet lagom är bäst.

     Svara

    Haha snälla, ta då fram den forskningen! WHO har riktlinjer på 0 skärmtid för barn under 2 år! Finns en anledning till det! Lat förälder kanske?

    Svara

     Sverige följer väl inte WHO när det gäller det mesta 😉

     Svara

     Vad WHO säger kan du ibland ta med en nypa salt. WHO kritiserade Sverige och sade att vi var ett riskland nu under covid-19. Senare på dagen ändrade det sig. Och dagen efter gav Sverige X antal miljoner i extra bidrag till dem.

     Pengar är allt. Glöm aldrig det.

     Svara

    Nej, det finns det inte.

    Svara

   Märker på min 3 åring att han blir väldigt lättirriterad och mer aggressiv i sitt sätt när han sett något på en skärm en längre stund. Och då får han inte se så mycket ändå. Men vi har börjat plocka bort det mer och tagit oss ut i naturen istället.

   Svara

   Flera timmar är sjukt och de är lata. Om man vid 4 mån av att vara förälder är så trött att man inte orkar vara med sitt barn skaffar man barnvakt man sätter inte hen vid en skärm i timmar.

   Svara

   Barn under 3 år ska inte se på skärm alls, enligt nya rekommendationer.

   Svara

   Tyckte de var helt jävla tappade innan jag själv fick barn..

   Mitt barn blir två denna månad och fick börja titta på tv (typ sång och bolibompa inget annat) efter han fyllde 1 år.
   Men sen var det hans pappa tur att vara föräldraledig och han tycker tvn är en super barnvakt 🙂 så den var på hela dagarna och han blev besatt unden den perioden..

   Vi bråkar mycket om detta men det är fan svårt och förbjuda skärmar helt.

   Vi har dock ingen ipad och han får inte använda mobiler heller. Men tvn är på iaf 1-2 h sammanlagg undef dagen 😔

   Svara

   Värre än att ha barn framför en padda är nog att hon har en vän som dig.. hade du velat hjälpa henne så kanske du skulle tagit den informationen med henne. Inte skriva hur dålig mamma hon är här. Skäms på dig.

   Svara

    Frågan är varför föräldrar inte tar reda på denna kunskap själv?! Varför är det mitt ansvar att förmedla det till min vän? Du tror dessutom att det hade mottagits bra?! Att klanka ner på deras uppfostran? Bättre jag får ur min frustration här! Jag vet exakt hur hon hade tagit det, hon hade bara blivit så satans kränkt och hon hade avfärdat allt vad forskning säger! Bryr dom sig så lite om sina barn? HUR kan man inte förstå själv att det inte är bra för sitt lilla barn att sitta flera timmar framför tv/mobil varje dag?! WT fasoner.

    Svara

    Så löjlig kommentar.

    Svara

    Och HUR tror du att min vän hade reagerat om jag hade berättat vad jag tyckte och tänkte om detta till henne? Du tror inte att hon enbart hade tänkt att jag försökte ”sätta henne på plats” genom att kritisera deras uppfostran kring deras barns skärmanvändande? Jag vet precis hur hon hade reagerat, hon hade bara avfärdat vad forskningen säger för hon är så som person. Då är det bättre jag kan få ut min frustration här. För ja, jag tycker det är helt galet att göra så mot sitt lilla barn och jag blir på riktigt uppretad över hur själviska somliga föräldrar är. Och VARFÖR är det egentligen MIN uppgift att läxa upp min vän? VARFÖR bryr inte föräldrar sig tillräckligt om sina barn så att dom tar reda på den här kunskapen själv?!

    Svara

    Ooohh gud. Var tydligen en öm tå detdär!

    Svara

  Är det svårt att komma in på ssk linjen om man har 14 något i intagningspoäng? Vill in på linjen i Kristianstad…

  Svara

   Ta reda på antagningsstatistiken så vet du svaret. En googling bort.

   Svara

    Tror du inte jag gjort det?! Jag undrar ändå!

    Svara

  När har ni berättad för släkten eller arbetsgivaren att ni väntar barn?

  Svara

   Jag berättade när jag var i 16:e veckan tror jag. Avvaktade KUB-test, berättade för familj och vänner, sedan tog jag upp det med min chef.

   Svara

   Berättade i v8 för att jag varit sjukskriven i 2v pga konstant illamående som gjorde att jag bara kunde ligga i princip. När chefen ringde där när jag varit sjuk i 2v så kändes det inte rätt att ljuga och säga att jag var sjuk i annat utan berättade bara.

   Släkten fick veta i v5. Hahah vi var så glada så ville inte vänta med att dela med oss av lyckan.

   Svara

   Runt 17-18 veckor. Hade ångest och allmänt orolig pga graviditet men visade sig att jag nojjade över ingenting. Manlig chef dessutom som var så glad och sa att det bästa och finaste som finns är att skapa familj och att jag absolut inte behövde känna oro, det är livets gång- helt naturligt och jobbet väntar efter ledigheten:) Nu i efterhand så tänker jag att OM chefen hade tagit illa vid sig så finns det fack och andra jobb:)

   Svara

   Närmsta familj efter KUB jobbet typ i v 25 pga skulle precis få fast 😔

   Svara

    Hur gick det?

    Svara

  Hurra för värmen men så jar man otur att få migrän. Fick blanda lite tabletter så nu mår jag illa. Tror jag lägger mej tidigt. Inte haft migrän på länge nen så kom den. 😕

  Svara

  Det tycker inte jag. Brösten förändras mycket och min kompis gick 2-3 storlekar upp och det håller i 6 år nu.
  Så förändrar inte ditt bröst för tidigt!

  Svara

  Kan min pappa skriva över lagfarten på torpet på bara det ena av oss två barn i hemlighet? Alltså min pappa och syster för mig bakom ljuset… Är dålig på att hitta info om just detta.

  Svara

   Din pappa kan ge en fastighet i gåva till vem som helst om han är ensam ägare. Om ni är flera syskon räknas det dock normalt som förskott på arv om de inte skriver specifikt att det ej ska vara det.

   Svara

    Tack för svar!🙂

    Svara

  Har margaux och Emil gjort slut?

  Svara

   Varför tror alla det?

   Svara

    Nån som skrev det igår på ös

    Svara

     Bra källkritik

     Svara

      Svarade på frågan, du skrev även ”tror”

      Svara

  Vilka är de snyggaste kändisarna? 🙂

  Svara

   Rebecca Stella

   Svara

    Innan eller efter alla operationer?

    Svara

     Efter såklart.

     Svara

    😱

    Svara

    Hon var söt innan, nu ser hon ut som en alien.

    Svara

   *Stevie Beobi, Amerikansk Youtuber…

   *Jackson Wang… mest för hans personlighet. 🙂

   Svara

   Harry Styles

   Svara

  Varit gift mindre än två månader. Tycker hittills inte det är någon höjdare. Vänjer man sig?

  Svara

   Vad hade du förväntat dig? Att så fort du blev gift skulle livet bli mirakulöst perfekt?

   Svara

    Pga religiösa skäl har vi inte bott sambo innan vi gifte oss. Har märkt att han är väldigt pedant och tycker jag gör det mesta fel hela tiden.

    Svara

     Känns som en rak och säker väg mot skilsmässa….

     Svara

      Ja tyvärr känner jag det också. Men tänker att det kanske blir bättre sen. Att vi får vänja oss vid att bo ihop. Att det blir bättre bara semestern är över och vi är i vanliga rutiner med jobb osv. Men jag vet inte…

      Svara

       Det kommer ju inte att bli automatiskt bättre. Ni måste jobba på det, medvetet, båda två. Gör ni inget blir det garanterat värre.

       Svara

       Men om ni inte fick bo tillsammans innan pga religiösa skäl, får ni skilja er nu då? Saker kommer bara bli värre skulle jag tro.

       Svara

      Gud vad folk håller på med skilsmässor här. Oavsett frågan : skilsmässa är vägen ut 😆

      Svara

     Skyll dig själv när du nu är så religiös.

     Svara

   Hur var relationen unna ni gifte er?
   Jag tycker att det är supernajs att vara gift, men så tyckte jag ju att det var supernajs att bara vara sambos innan dess.

   Svara

    Ganska stressigt innan. Jag tror jag var ignorant för en del ”mindre” problem jag såg som nu blivit stora problem.

    Svara

     Hur länge var ni tillsammans innan ni gifte er? En relation blir ju inte bättre bara för att man skrivit på ett papper.

     Svara

     Kan ni kanske tänka er att gå i parterapi? Eller få en tredje part (opartisk person) att medla/bolla tankar med er?

     Svara

  Brukar CSN godkänna tilläggslån rörande pendlarkostnader? 😊 jag har aldrig sökt det och känner hur skönt det vore att få i alla fall delar av kostnaden betald 😄

  Jag har skött mig nästan helt fläckfritt, jag gick över vad man får tjäna ett år men betalade tillbaka på en gång, om sådant påverkar.

  Svara

  Någon som vunnit något större på triss eller liknande?

  Svara

   inte jag personligen, men mitt ex vann 1 miljon. Inte under tiden vi var tillsammans dock, men det går. Chansen är bara väldigt väldigt liten…

   Svara

  Har bestämt mig för bröstlyft och förmodligen förstoring efter jag ammat klart Någon gång då jag ammade mitt fördta barn i 2 år och inte mår bra med mina bröst. Är gravid och nu lär jag amma I max 6 mån men håller på att planera inför det och undrar vad mam. Ska. Tänka på? Kliniker i sthml? Men allt praktiskt kring det? Vad bör man ha koll på. Osv 🙂

  Svara

   Varför ska du amma max 6 månader den här gången ?

   Svara

    Dels för att jag känner att amningrn bar begränsad så orkar inte amma länge. 6 månader känns doable
    Och sen för att jag vill göra bröstförstoring i. År och man måste ha slutat amms 6 mån innan

    Svara

  Nån som sitter inne på super-enkla recept att göra i ugn? Alltså i princip självgående rätter, som helst inte ens kräver att man försteker 🙃

  Svara

   Fryst fisk. Lägg i form, fortfarande fryst. Häll över en burk smaksatt créme fraiche. Ha det i ugnen tills fisken är klar. Vill man avancera så lägger man till lite grönsaker, typ cocktailtomater eller bönor runt fisken.

   Svara

    Min mamma brukade hälla frysta gröna ärtor i en ugnsform, lägga på fryst torsk, bre på crème fraiche, salt och vitpeppar. In i ugnen och sen servera med typ kokt ris. Låter ju sjukt tråkigt men blir kanon!

    Svara

   Fiskgratäng, fisk och så potatismos runtom, som köpt fast man gör den själv. Det är enkelt, men ska man göra moset själv tar det iofs lite tid.

   Svara

   I en ugnsform lägger man kycklinginnanlårfilé med salt, peppar, vitlök o sesamolja. I den andra ugnsformen/plåten skivad sötpotatis med salt. In i ugnen och sen bara att äta! 🙂

   Svara

   Laxjärilar med fetaost. Dvs. man mosar fetaost med gaffel och blandar med en massa dill (torkat eller färskt spelar ingen roll) och ett par droppar valfri olja. Sen lägger man fetaosten på färska laxfjärilar och in i ugnen. Supergott!

   Svara

   Kycklingfiléer i ugnsfast form, hackade soltorkade tomater i olja och örter, vitlök, oliver, fetaost, salt, peppar, fond, creme fraiche och grädde. Skjuts in i ugnen.

   Svara

   Brukar stoppa några färska kycklingfiléer i en marinad av honung, soja, hackad chili och lite riven ingefära ca 10 min. Sen in i en ugnsfast form i ugnen 20 min. Sååå gott! Serverar med en sallad och/eller ris!

   Svara

   Igår marinerade jag kycklinglår som jag hade torkat av med kökshandduk, i soja, honung, ingefära, curry, citronzest, olja, vitlök och la på toppen av grova bitar lök, paprika, zucchini, potatis, jordärtskockor, morot och körde i ugnen. Åt med smaksatt crème fraîche och sallad.

   Svara

  Någon som jobbar som utbildningschef och kan berätta hur det är?

  Svara

   Jag har.

   Beror helt på om du jobbar kommunalt eller privat. Kan berätta mer beroende på vart det gäller. Är det vuxenutbildning du menar?

   Svara

  Kan ni känna av förkylningssymptom när ni har druckit dagen innan? T.ex. snorig/täppt i näsan och lite halsont?

  Svara

   Ja haha, även om jag varit vaken länge utan att ha druckit så känner jag ofta såna symptom

   Svara