Influencer-rövar genom historien

När putande, svankande, tightsklädda rumpor är ett stående inslag på sociala medier kan jag inte låta bli att minnas tillbaka till när jag la upp en bild på min rumpa i jeans. Det var 2013 och ledde till en jäkla internetstorm. Med bilden fick jag höra att jag “reproducerade porrens ideal”. Låter fruktansvärt ju! Nyfiken på hur bilden såg ut?

HAHAHA. Tror knappt själv att det är sant? Detta KAN väl inte vara bilden som orsakade sånt rabalder? Jodå. This is it! Detta var bilden som fick folk att skriva inlägg där de tog avstånd från Underbaraclara. Och analyserade mitt bristande självförtroende och vad jag egentligen ville förmedla med mitt sexualiserade bildspråk…// UnderbaraClara

Vad man upprörs över på sociala medier är dynamiskt och gäller allt – som exempelvis Influencer-rövar som visas upp.
Det här rumpa i jeansinlägget som Clara refererar till skrevs 2013 och alltså några år innan jag började skriva den här bloggen, men kanske minns några av er den här moralkakiska diskussionen? Kanske var ni en av de som upprördes över Claras jeansrumpa?

Gränserna har flyttats fram.
Jämför Claras upprörande bild med en rumpbild som jag kan tycka är något problematisk att få upp på Instagram.
Hur stora jäkla sjumilastövlar hade personen som klamapde fram med den här gränsen på sig egentligen?

Den här utvecklingen är inget annat än skrämmande.
Sinnessjukt skrämmande! Hur backar man?
Hur backar man NU?

171 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker så synd om dagens unga. Tydligen vittnar barnmorskor om att det är vanligt att tonårstjejer kommer in med skador i underlig på grund av hårt sex då ungdomar tror det är normalt med strypsex m.m. Det är porrskadat om något.

      Inte klokt. Och sedan får många ingen samtalshjälp och trauman för livet.

        Sen att en blir torr i fittan av p-piller hjälper ju inte heller när vi sätter ungdomar fort som fan på de innan de ens hunnit utforska sin sexualitet.

          Aaa mycket bättre att de är våta men blir oönskat gravida ??

            Finns ju kondom..

      Vore ju en fördel i livet om (unga)män kunde sluta vara i allmänhet dumma i huvudet.

        Tack för en bra insiktsfull och problemlösande tanke?

          Tack. Får man nominera sig själv till nån typ av fredspris? Funderar på det.

            ?

              ????????

        Pojk-föräldrar har världens viktigaste jobb.

          Det har även flickföräldrar. Lär tjejer att inte ta skit, stå upp för sig själv och att fokusera på annat än utseende. Så trött på att se hur tjejer fortfarande fostras till att fokusera på sitt utseende och att vara snälla och lugna.

            Självklart.

              Som man raggar får man ligga. Eller inte raggar, kvinnor är otroligt passiva.

              Det är knappast fel att vara snäll och lugn. Man kan vara en lugn och snäll tjej som kan ryta ifrån när det behövs. Problemet ligger i att pojkar inte uppfostras att vara snälla och lugna. Det är bättre om man lär sig vara som kvinnor istället för att kvinnor ska vara som män.

                Jag håller med. Jag är mamma till en snäll och lugn dotter. Men självklart är det mitt och min mans ansvar att hjälpa henne att lära sig hur man säger ifrån när nåt inte känns bra.

            Säger som Grynet
            -Ta ingen skit!!!

            ELLER LÄR KILLAR ATT SLUTA GE SKIT.

              Exakt! Varför är det tjejers ansvar att säga ifrån och inte killars att inte göra vidriga saker? Varför ska mina döttrar behöva uppfostra sina jämnåriga killkompisar?

      Som mitt ex som sa till mig att tjejer ”gillar ju” strypsex, när jag sa åt honom att ta bort händerna från min hals.
      Han var 16 år äldre, född på 70 talet och jag född på 80 talet

        Förstår varför det är ditt ex ?

      Det är vidrigt. Jag är ingen tonåring men vägrar ha sex ändå. Finns ingen kärlek alls allt är bara så rått och hårt.

        Va? Klart det finns kärlek kvar.

    Ja jisses detta visande av rumpor. Och många undrar hur dom fixar den perfekta baken. Vart är vi på väg? varför är en rumpa så viktig. Men påminns bara om det på sociala medier. Som hur är hör jag aldrig någon prata om det annars.

      Då ska du inte börja läsa tråden om tjejer och rumpor på fb, där är en tjej utan jätte rumpa inte ens värd att få leva nästan enligt människor där.

        skulle nog inte lösa där om jag fick betalt. Men är väl också nollor som sitter i en källare hos mammsen som skriver där.

        Vilken tråd? Då fb nästan uteslutande består av vita män är ovanstående knappast en vanligt förekommande åsikt. Tvärtom brukar oproportionerligt stora bakdelar och plastiga läppar ge upphov till avsmak hos de flesta användare. Är det ens samma forum som åsyftas?

    Galet less på alla svankande rumpbilder. Patetiskt!

    Kalla mig patetisk men mitt guilty Pleasure är systrarna Olsson. Johannaeo och Anna Mathilda. De gör inget annat än skönhetsbehandlingar och injektioner hela dagarna. Såg en gammal bild på Anna Mathilda och har också opererat näsan. Hon har alltså gjort: näsan, bröst, rumpa, tänder, läppar, botox.
    Johanna har alltid varit skitsnygg, när hon bodde i Helsingborg och bloggade och nu. Men hon har också gjort mycket, nya tänder, rumpa, bröst, botox och fillers. Systrarna verkar inte ha några vänner utan umgås bara med varandra i London och göra skönhetsbehandlingar hela dagarna.
    Det måste bara fruktansvärt att hela livet handlar om utseende. Förlåt för mitt besatta beteende.

      Om de har fixat rumporna är det synd då de är helt platta ju

      Var det inte hon som klippte o klistrade lite i sina bilder?

      Inte bara skönhetsbehandlingar. De säljer väl sex också?

    Kanske likes från män styr efterfrågan? Så istället för att skaffa en hobby o blogga om det på så gör de det som får flest likes och lyfts fram av algoritmerna på insta?

      Vilket visar på hur samhället misslyckats med jämställdheten på den punkten.

      Om man lever utanför instagram i den riktiga världen, på riktiga jobb, så ser man och lär sig att alla är olika. Lever man däremot på sociala medier som många unga tjejer gör (och vill jobba med) så blir man hjärntvättad och bekräftelsesökande.

      Karlar är och kommer alltid vara karlar men som förälder bör man se till att ens dotter har lite högre ambitioner än att bli nästa Paow liksom ??‍♀️

        Men vad dillar du om?! Sluta skyll på tjejer och kvinnor när män beter sig som svin. Försöker du bara provocera eller vad är ditt problem?! Vadå karlar är och kommer alltid vara karlar? Du förolämpar båda könen.

          Tycker du att kvinnor ska ha som mål att bli influensers och modeller? Och män ska bli advokater och läkare?

          Jag kommer i alla fall uppfostra mina framtida döttrar att inte visa sig nakna på internet ??‍♀️

        Hur fan kan folk lika denna korkade kommentar? Inte undra på att pojkar och män beter sig som idiotier när man inte förväntar sig mer från dem? För Boys will be boys mentaliteten präntas in i dem av idioter.

          Tycker du att kvinnor ska leva för att lägga ut nakna bilder på sina kroppar för att få likes på instagram?

            Två fel gör ett rätt?

              Okej. Visa fittan på internet om det känns bättre, tror dock inte det kommer göra det i längden ??‍♀️

        Jag håller med om din första mening, om man lever utanför sociala medier har man större chans att se att alla är olika. Men nog måste det gå att ändra männens syn på kvinnor.

          Såklart! Det är det viktigaste! Men vi måste också lära våra unga kvinnor att de är mer värda än sina kroppar! Vill man vika ut sig så fine, men det är tragiskt att man inte har större ambitioner

            Javisst, vi måste lära våra tjejer att deras värde inte sitter i hur de ser ut!

              Tack! Någon som förstår mig! Om man som tjej inte får vägledning när man är yngre kan man lätt råka väldigt illa ut när man blir lite äldre!

              Såklart ska män inte vara män och få bete sig hur som helst men vi måste fan backa våra unga tjejer! Dom ser ju bara influenser-eländet och tror att likes, fillers, rumpa och en dyr handväska är nyckeln till evig lycka! Det är upp till föräldrarna att tala om att så inte är fallet.

                Med tanke på att ni hänger i detta kommentarsfält, så verkar åtminstone inte ni leva utanför sociala medier..

                  Där fick du det sagt!

                  Tackar som frågar men jag är 28 och hade inte instagram när jag var tonåring, det är jag väldigt glad för! ?? Jag är väldigt glad att jag inte är tonårsförälder i dagens samhälle.

    Innan du sprutar ur fler inlägg än de färre som skulle bli idag…rätta din rubrik i Angelica inlägget. ANGLICA LAGERGREN HAR SEPARERAT FRÅN SAMBON NICKLAS, hon heter Angelica inte Anglica. Du måste korrekturläsa dina inlägg.

      Oj, tack för denna kommentaren! Jag har googlat ihjäl mig på att få reda på vilken Anglica Lagergren som separerat från sin sambo Nicklas…

      Vem bryr sig, aldrig hört talas om dom.

      Haha åh, önskar att jag hade en stor blogg så att jag kunde få såna här kommentarer o publicera nästa inlägg som då skulle vara ännu mer fellstavatt.

        Åh. AJ ??

    Åh de dagarna när man fick höra glåpord efter sig för att ens röv var så stor. Äntligen får min släkts stora rumpor bara vara!
    Tyvärr suttit min platt nu, rip bubble butt 🙁 haha

      Haha – håller med. Äntligen är det bra med en stor rumpa, verkligen på tiden. Som man suktat efter en liten söt bollrumpa i hela sitt liv…

      På åttiotalet var frågan
      -ser min röv stor ut i de här?
      Om svaret var ja bytte man klädesplagg.

      Tiderna ändras.

        Och de kommer att ändras igen. Och igen. Och igen.

      Men eller hur! När jag växte upp tjatades det om att ”man inte ville ha stor rumpa och breda lår” och ”allt sätter sig på rumpan”. Jag väntar med spänning på när stor mage, smala höfter, platt röv och små bröst blir inne ☺️

        Jag med! ?

    Sin obefintliga röv och höfter. Ser ut som en man fram ifrån

      Har sett henne i verkligheten och hon har verkligen inte stor rumpa. Skulle aldrig reagera på hennes kropp alls. Min bästa kompis är från Brasilien och varenda man vänder sig om efter henne när hon har sina leggings på sig. Gabriella joss såg ut som ett skämt när hon gick förbi henne.

        Jag som mår dåligt över att inte ha lika snygg kropp som henne blir typ lite glad av att läsa det där. Man påverkas så sjukt av sociala medier även fast man innerst inne vet att det är bilder fotade i vinklar för att göra allt snyggare!

          Jobba på din självkänsla ändå. Det finns folk med extremt snygga kroppar och även om de är få kommer du någon gång träffa dem och antagligen göra dem obekväma med din avundsjuka. Och nej denna gabjoss
          Är inte en av dem med snygg kropp

            Men snälla! Sluta bedöm folks kroppar! Sen kan inte du säga vad som är snyggt och vad som är fult som att det vore en universell sanning, folk har olika smak.

              Alltså just nu finns ett rådande ideal stora bröst, breda höfter, smal i övrigt, lite större rumpa. Och hon passar inte in där även om hon försöker

                Det är såna som du, som gör att folk opererar sig och mår dåligt över hur de ser ut. Fy fan

            Jag tror att du är ute för att provocera, att göra någon obekväm med sin avundsjuka ? jag trodde aldrig att någon kunde yttra något så galet!

              Det är pinsamt när folk är så avundsjuka att de inte klarar av tjejer som är snygga. Majoriteten av er här inne som klagar på inlfuencers dagligen

                Du ger så spretigt budskap, tittar tjejer på vackra tjejer för att de är avundsjuka? Eller kan det helt enkelt bero på att de tycker att det var en vacker kvinna? Och är det otillåtet för kvinnor att tycka att andra kvinnor är vackra? Jag förstår inte ditt budskap.

                  Kommentaren skulle hamna där nere i diskussionen om hur kvinnor vs män kommenterar andra kvinnor, vet ej hur den hamnade här.

        Jag har också sett henne många gånger och instämmer om att bilderna hon lägger ut är galet missvisande. En liten tröst till er som mår dåligt av att se hennes rövbilder

      Måste vi skriva nedlåtande om kroppar? Tråkig kommentar

        Exakt vad jag tänker. Vi kan ju förbanna beteendet men behöver väl inte kommentera utseendet?

        Jo fast nu ser ju inte ens gabbjoss ut sådär på riktigt heller ??‍♀️ Annars är jag inte den som kommenterar kroppar

          Fast det är ju grejen. Hon är känd för sin röv men i verkligheten har hon ingen, alltså den ser inte ut som på bilderna. Det är för fake över det hela. Har träffat så många influencers och det är skrattretande när rump-inlfuencers inte har rumpor i verkligheten. Förutom Bianca då.

            Det är inte problemet tycker jag. Problemet är väl snarare varför alla vill ha såna rumpor, till den grad att de låtsas eller opererar sig. När det inte tycks vara något vi blir utrustade med av naturen. Frågan är också varför de inte känner att de är bra precis som de är, med sina egna – om än platta – rumpor!

          Nej, hon kanske gör sig till på bilder som de flesta andra, och ja det är löjligt med så kallade rumpbilder. Men att skriva att hon såg ut som ett skämt för att hon inte har lika stor rumpa som din brasilianska kompis är verkligen elakt. Kommentera inte folks kroppar tack.

            Jo hon ser ut som ett skämt för att hon gör karriär på något hon inte har. Hon leker att hon har såååå snygg kropp och gör en grej av sin röv men när man träffar henne live finns det liksom INGET man någonsin hade vänt sig om efter, jag fick typ en chock. Inga höfter, ingen röv, både jag och min kompis skrattade för hon stirrade så mycket på min kompis när hon gick förbi att jag trodde hon skulle slå näsan i marken. Det är väl allt hon strävar efter, att se ut som min kompis gör på riktigt. Så därför tycker jag det är pinsamt när någon trycker upp sina attribut på nätet och blir halvkänd för dem men inte har dem på riktigt

              Herregud vad du rantar om din kompis och hur Gabbjoss gick förbi er.
              1. Du verkar överdriva något enormt
              2. Du verkar ha en hang up på Gabbjoss.
              3. Att påstå att en annan kvinna ser ut som ett skämt när hon går förbi er är inte särskilt snällt. Kan du inte lägga upp en bild på dig själv så vi får bedöma hur du ser ut? Någon här tycker säkert att du ser ut som ett skämt också.

              Särskilt med tanke på att vi alla har olika smak och preferenser och skönheten ligger som bekant i betraktarens öga.

                Men gud vad stött? Du får bara acceptera att din idol inte har en snygg kropp. Ja, min kompis är skitsnygg, det är ingen överdrift. Ja, kvinnor utan röv ser ut som skämt bredvid kvinnor med ”idealkroppar”. Bye!

                  Hoppas verkligen att Cam kommer att radera dina trollinlägg.
                  Det är bara tråkigt när du förstör kommentarsfältet med dina desperata försök att provocera.

                Och nä, det finns nog ingen som
                Skulle påstå att jag ser ut som ett skämt. Min kropp är perfekt. Lev med det.

                  Om du hade varit så jättenöjd med din kropp så hade du aldrig snackat så fruktansvärt nedlåtande om någon. En människa som mår bra i sig själv känner inte heller någon anledning till att ösa sånt hat om hur fula andras kroppar är. Patetiskt! Jobba upp ditt eget självförtroende, och släpp din besatthet av GabJoss, patetiskt!!

                    Haha! Fast jag och många tjejer har det som gabjoss önskar att hon hade och leker att hon har på nätet. Jag skiter i henne. Men om hon läser här borde hon väl inse att det finns en verklighet och att det är bättre att hon fyller rumpan lite än går runt med den där platta röven på stan

                Och nej jag överdriver inte. Har du sett hur osnygga kvinnor stirrar på snygga kvinnor? Du har nog inte upplevt det men jag kan berätta att det är nästan äckligt hur vissa stirrar på ”perfekta” kvinnokroppar

                  Eller så stirrar de på dig för att du ser ut som ett skämt 😉

                    Haha ni mår så dåligt i er själva att ni inte klarar av att se snygga kvinnor och ni mår dåligt över att det finns kvinnor som både män och kvinnor vänder sig om efter. Jag har inte sagt att jag är det men min kompis är det. Stackars er patetiska avundsjuka människor

                    Fast hur kan du påstå att ts ser ut som ett skämt när du aldrig sett henne? Det visar bara på er egen missunnsamhet. Visst att ts verkar vara en elak bitch men att leka att man vet hur nån ser ut och sen trycka ner den för er utseende man inte ens ser för personen erkänner att hon är snygg visar ju bara på hur avundsjuka ni är. Det finns extremt snygga kvinnor och dessa har alltid varit hatade av osäkra kvinnor, så är det bara.

                    Haha fan vad jag önskar jag fick träffa dig så du får äta upp dina ord. Till och med din pojkvän (om du har en) hade vänt sig om. Jealous bitch

                    Om jag ser ut som ett skämt, vad gör du? Haha jag får män som håller sina tjejer i handen att vända sig om, det är visst jobbigt för dig. Men jag njuter av det vet att jag inte alltid kommer vara så snygg?

          Och då är det okej att skriva så? Om dina barns mobbare sa så, skulle du bara ”Aa, okej nä du har ju rätt så det är okej” ?!

            Skriva vad?

              En kommenterar att man inte bör kommentera kroppar, Anonym svarar: ” Jo hon ser ut som ett skämt för att hon gör karriär på något hon inte har. Hon leker att hon har såååå snygg kropp och gör en grej av sin röv men när man träffar henne live finns det liksom INGET man någonsin hade vänt sig om efter, jag fick typ en chock. Inga höfter, ingen röv, både jag och min kompis skrattade för hon stirrade så mycket på min kompis när hon gick förbi att jag trodde hon skulle slå näsan i marken. Det är väl allt hon strävar efter, att se ut som min kompis gör på riktigt. Så därför tycker jag det är pinsamt när någon trycker upp sina attribut på nätet och blir halvkänd för dem men inte har dem på riktig”

              Så om man lägger upp bilder på sig själv och de inte stämmer överens så är det okej att vara elak? Som sagt, om Anonyms dotter la upp en bild på instagram och folk tyckte att den inte stämmer överens irl, tycker Anonym 18:41 att de får vara elaka mot henne då?
              Det är ju sjukt!

                Ja det är ok att säga att hon inte har en röv om hon har det på nätet men har det i verkligheten. Det är som att hon har en rolls royce på nätet men kör en golf

                  Men inte har det i verkligheten. *

                  Fast nu svarade du ju inte ”Hon har inte lika stor rumpa i verkligheten”, utan att hon ser ut som ett skämt. Och det är fan inte okej.

                    Du har fastnat på det där. Jag gick lite bakom min kompis, min kompis gick förbi denna gabbjoss som jag inte visste vem det var förrän jag såg hur hon började vända på huvudet efter min kompis. Hon gick åt höfter men hennes huvud fortsatte ständigt vända sig om efter min kompis. Jag tyckte det var patetiskt. Jag såg då att det var Gabriella som jag varken följer eller liknande men kände igen henne. Insåg då att hon inte har nån röv och antagligen stirrade så på min kompis för att hon är sjukt snygg men även har allt det hon leker att hon har på nätet. Bredvid min kompis såg hon ut som ett skämt, jag står bakom det, förlåt för det jag är äcklig och ytlig men det är sanningen.

                    Höger.*

                    Är du onykter på något sätt? Dåligt ölsinne kanske? För du låter så galet aggressiv!

                    Nä men du är patetisk som blir kränkt av sanningen ?

                    Du är
                    Säkert lika platt och okurvig och blir därför så grinig. Stackare. Och stackars din man med en så osexig människa

      Vilka sviniga kommentarer.

    Bianca är en av få svenska inlfuencers som både har röv och höfter, folk opererar sig liksom för att få hennes kropp och ändå visar hon inte den på varje bild medan dessa plattrövar försöker hårdast

      Och du bidrar till deras hets kring rumpor genom att kalla dem ”plattrövar”… mysig kommentar verkligen….

        It is what it is. Önskar folk med obefintliga rövar kunde sluta posa och photoshopa sig. De ser i verkligheten ut som skämt bredvid oss som har kroppar som vrider runt huvud på både män och kvinnor. Sorry

          Och mammor som poserar med skrevade ben.

        Fast de är ju det, inget fel med det. Det är charmigt det med. Kate upton har noll röv och Kim k kan inte mätas med henne även på Kims bästa dag, så skönhet sitter inte där bak.

    Och typ 85-90% av alla pip-kommentarer till dessa rövbilder kommer från andra tjejer/kvinnor.

    Det finner jag lite märkligt när narativet är att det är ”patriarkatet” som får tjejer att göra detta.

      De är programmerade av patriarkatet. Det behövs en revolution

        Hur blir de programmerade?
        Kvinnor och män (de flesta) gör så gott de går för att attrahera de motsatta könet, det är naturligt och inget konstigt.

          De som vet vet

        Fast alltså hur mycket ni än tjatar om detta jävla patriarkat kan ni inte ta bort den biologiska driften. I fertil ålder vill vi människor attrahera det motsatta könet, oavsett vår intellektuella förmåga och ”strukturer”. Ni kan inte sudda bort att kvinnor vill vara sexiga, ni kan inte sudda bort att män vill vara starka, ha snygga bilar, vara manlig. Det sitter för djupt inne i oss och tack gode gud att det inte kan suddas bort

          Ja tack gode gud för alla opererade rövar!

          Ja även herr Hedenhös körde runt i en snygg cab när han lockade till sig fru Hedenhös! Det är som man säger, sedan gammalt. Eller så kanske man kan jobba med såna här värderingar ?

            ?

            Jag tog det som exempel. Vissa vill vara stora och starka, andra finansiellt framgångsrika, vissa vill briljera med sin intellektuella förmåga. Vissa kvinnor vill vara sexiga, andra vill vara omhändertagande – alltså alla har sina sätt att attrahera det motsatta könet på i fertil ålder och i många fall gör man då något med sitt utseende. Jag är själv feminist men feminism kan inte ändra på biologin, tyvärr.

              Ja det håller jag med om, och tack och lov har väl inte alla fått för sig att de ska åka till Turkiet och fixa rumpan för att attrahera motsatta könet. Jag önskar att vi kunde vända trenden, så att fler vill locka till sig en partner som värdesätter andra egenskaper.

          Nä fyfan alla tjejer vill inte ha fler äckliga mansblickar över sina varelser när de går till mataffären. Man blir inte ens lämnad ifred i mjukisbyxor och bonn-skjorta. Dessutom är inte ens alla hetero. Så bara lägg ned

          Din analys är för grund. Det är ingen som påstår att biologiska drifter inte existerar eller att det är någonting fel på att vilja attrahera en sexpartner. Poängen är att patriarkala strukturer skapar de livsfarliga ideal för vad som förväntas av oss, och det drabbar både män och kvinnor. Dödar både män och kvinnor. Dock fortfarande sprunget ur ett patriarkat eftersom det hela bygger på mannens makt över kvinnan (notera att det sexiga idealet hos män är att ha makt och pengar, medan kvinnor förväntas lägga all sin tid och energi på sitt utseende och blir därmed inte ett hot för den farmgångsrika mannen. Han får ha sina pengar och sin karriär ifred).

      Snälla, jag har en typisk instagram kropp och får jätte mycket uppmärksamhet och jag lovar att lika många kvinnor vänder sig om efter mig som män. Har till och med fått frågan av kvinnor jag inte känner ”hur har du så snygg kropp?!” = är du naturlig? Kvinnor verkar bry sig mer om andras kroppar än vad de har i skallen, det är pinsamt. Och deras stirrande är lika äckligt om inte äckligare än när män gör det. Alla tjejer som har snygga kroppar och vågar visa upp dem vet vad jag pratar om.

        Hoppas det är ok att jag håller med i det du skriver ?

          Är det tillåtet för män att stirra, men inte för kvinnor?

            Jag menar bara att ibland när tjejer stirrar eller frågar hur jag har så snygg kropp känns det som att de tar sig en alldeles för stor frihet bara för att de är kvinnor. När jag var hos frisörsalongen häromdagen och väntade på min tid var det flera tjejer som bara stirrade upp och ner tills jag blev gråtfärdig och var tvungen att gå ut. Min frisör sa sedan att de pratade på sitt språk om hur snygg kropp jag har men att jag säkert var prostituerad för varför hade jag träningsleggings med kort topp på mig ute? Wtf!!!!? Jag är jurist!! Han sa då att han aldrig mer kommer låta dem komma till salongen. Alltså menar jag att vissa tjejer stirrar mer än män men verkar tro det är ok för att de själva är kvinnor, det är vidrigt då jag önskar att åtminstone kvinnor förstår att vi sitter i samma båt och att glo sådär inte är ok.

              Bra att du förklarar hur det känns, som kvinna tänker man nog att det är mindre allvarligt att titta eller kommentera andra kvinnors kroppar, bara för att man inte är man ? framförallt är vi nog snabba att fråga om någon har gått ner i vikt.

                Förstår dig helt och tycker det är synd att vissa kvinnor beter sig så mot andra, särskilt att de tar till så fula ord när de känner sig hotade pga någons utseende. Ledsen att du fick utstå sånt, jag hoppas på bättre för framtiden, min dotter och hennes vänner och även dig ?

                  Är det bara jag eller känns det som att ts svarar sig själv och helst bara vill berätta vilken snygg kropp hon har? ?

                    Be c om ip så ser du att jag inte håller på med sånt skit. I såna fall hade jag väl inte suttit och ifrågasatt mig själv ? herre

              I feel your pain.

              Säkert invandrarbrudar? Alltid så avundsjuka och bitchiga. Usch!

              Det här är sorgligt att läsa. Min kompis har varit med om liknande och jag blir lika ledsen varje gång för hennes skull. Hade jag inte sett det hade jag aldrig trott mina ögon men kvinnor kan vara vidriga mot andra kvinnor.

              Om du går till frisören med trånga träningstights och kort överdel får du nog finna dig i att folk stirrar. Det är verkligen inte lämplig utstyrsel för ett bokat möte av något slag.

                Eller hur! Ser ju inte klokt ut knappt på gymmet, så trött på detta sexiga mode där folk går runt halvnakna i tid och otid.

                  Ser inte klokt ut på gymmet? Haha vad är det för fel på dig? Vad annars tränar de flesta unga tjejer i än tights och kortare topp? Herregud alltså. Och att driva någon till att bli gråtfärdig pga stirrande är aldrig ok! herregud, jag är själv frisör och har dagligen kunder som kommer i träningskläder, absolut inget konstigt med det och det är inget jag skulle bry mig om! Helt sjukt att ni inte kan kontrollera er när en kvinna har träningskläder? Jag är inte ts men hoppas ni inte jobbar med service och behandlar era kunder så.

                  Men lägg av, problemet är ju att en vanlig smal kropp i tighta kläder aldrig blir lika utstirrad som en kurvig kropp med bröst och höfter osv.

        Det här är SÅ SANT!! Har en kompis som är äckligt snygg och blickarna hon får av andra kvinnor är inte nådiga, särskilt när hon är utmanande klädd. Jag förstår liksom alla män som glor, det är biologiskt, men tjejerna är fan helt sjuka. Det är som att de tror det är ok att de glor bara för att de själva är kvinnor. Tycker så synd om henne men hon bryr sig inte. Har skrattat många gånger när brudar vänt sig om efter henne som att de aldrig i sitt liv sett en kvinna, det är helt galet. Har aldrig hänt mig då jag klär mig i typ hoodies dag ut dag in men jag vet hur det är för såna tjejer. Mao är kvinnor ett lika stort problem som män för andra tjejer

          Fast om ni är äckligt snygga så låter det inte konstigt att både män och kvinnor glor? Så snygga så ni blir äckliga liksom? Jag skulle också stirra.

            Öhh va? Jag skrev att min kompis är äckligt snygg, vad är det som blir jobbigt för dig? Kan du inte ta att folk kollar på snygga människor? Jag skrev inte att jag är äckligt snygg men att min kompis är det, alltså äckligt som i väldigt snygg. Du är väl en av dem som inte klarar av att det finns såna snygga tjejer och bara ska snacka skit.

            Haha levande exempel på avundsjuk brud som ska förvränga allt någon säger för hon inte klarar av attt andra tjejer får uppmärksamhet och att någon kallar dem ”äckligt snygga”

          Jag har jobbat i bar i tio år och sett alla möjliga tjejer och outfits. Det händer inte ofta men när det kommer två pattar till baren och ska beställa, då ser man inte så mycket annat oavsett man försöker titta bort eller inte ?

            Jo fast att stirra ut någon tills personen blir gråtfärdig som tjejen där uppe är fan inte ok. Kan man inte kontrollera sina egna ögon får man väl söka hjälp.

      Läs en bok människa ??‍♀️??

      Jag tänker att det beror på att lika hög andel av alla som skriver här är just kvinnor. Någon nämnde en tråd om kvinnor och rumpor på flashback, med betydligt hårdare tongångar. Gissar att nästintill 100% av skribenterna där är män!

        BITTRA kvinnor som slänger hat på unga snygga tjejer dagligen. Klart att de är de som kommer vara värst mot kvinnor med snygga kroppar.

    Men kan vi inte bara lägga ner att kommentera varandras kroppar. Hade jag velat få min kropp kommenterad? Nej. Kommenterar jag då andras kroppar? Nej.

      Det är en fin tanke, men det kommer aldrig hända.

        Varför då? Bara att låta bli att skriva/säga det faktiskt. Krävs inget geni.

          För att väldigt många vill ha kommentarer för sin kropp.. inklusive mig själv.
          Så oavsett vad du tycker eller känner så kommer aldrig (och jag menar aldrig) kommentarer Ang andra personers kroppar upphöra.

            Folk i allmänhet har inte Instagramkroppar och jag tror många skulle ta jävligt illa upp.

              Fast vi som har det njuter ??

                Lugn bara, du kommer bli degig nån gång du också.

                  Ja säkert haha men tills dess njuter jag

                    Innan jag gav efter för mitt chipsberoende hade jag ganska mycket av en instagramkropp också, men jag har alltid känt mig mest obekväm av kommentarer ? då får man väl vara olika helt enkelt. Poängen är att jag inte tror att folk i allmänhet uppskattar kommentarer, så länge man inte är normen möjligtvis men knappt ens då. Och jag tänker att hellre kanske man ska låta bli att lägga en kommentar när man inte vet om mottagaren uppskattar det eller ej.

                    Varsågod, gör det du!

                Jag är anonym 18:26 och jag har också en ”Instagramkropp” ( fyfan vilket ord) men jag VILL inte ha kommentarer om min kropp ändå. Sköt ditt liksom. Jag är inte med i din jävla skönhetstävling, tänker jag när folk glor.

                  Jo men du behöver liksom inte få det? Du kan ignorera det när det kommer, det är ingen big deal. Låt folk glo eller ta på dig något riktigt stort, typ Hoodie och stora mjukisbyxor. Det är det enda som funkar.

                    Fast det är ju mer friskt att folk låter bli att kommentera än att folk skall försöka ignorera kommentarerna och täcka sig. Vad är det för behov folk har att kommentera hur andras kroppar ser ut?

                      Men folk är störda, om du har en snygg kropp så vet du ju det. Vi kan inget annat göra än att typ gömma oss. Jag känner att det bara funkar om jag täcker mig med pösiga kläder och håller med om att det vore bäst om alla bara sluta kommentera

            Vill du ha kommentarer om din kropp? Ok, men skicka hit en bild så sätter vi igång! ??

              Men vem har sagt att Thor vill ha det eller den tjejen som skriver vill ha det? Vi pratar om att det inte går att undvika, klart.

                Thor skriver att han vill ha det!

                  Jaha ok men dåså då vill han väl det

      Fast har man ingen röv förutom på instagram får man faktiskt vänta sig att bli kommenterad.

    Åh jaa. Jag blir generad bara av att kolla på hennes bilder

    Sjukt hur gränserna flyttas! Claras rumpa var riktigt fin ?

    Tycker det är mycket positivt att vissa ”influencers” nuförtiden lägger upp sanningsenlig bild tillsammans med den ”fejkade” bilden av deras kropp som de för bara ett kort tag sedan endast hade visat upp. Känner dock ändå att de flesta både ”influencer” som övriga själva borde försöka älska sina kroppar istället för att lägga upp såna bilder på sig själva i syfte att fiska komplimanger från okända personer…

    Det har väl alltid varit så att idealet för välbeställda tjejer varit petit, då de vill se välvårdade och ‘put together’ ut.

    I andra grupper strävar tjejer efter att vara sexiga, det ‘kurviga’ är idealet, och tjejer klär sig mer utmanande.

    Vilken jävla idiotkommentar!! ”Karlar är karlar” men tjejer tycker du borde bli bättre, fyfan vilken kvinnosyn.
    Utseendefixeringen hos många tjejer är tragisk, men grunden till det är ännu mer tragisk. För många killar är tjejer objekt, som blir bedömda och värderade utifrån utseende. Många män värderar inte oss som personer lika högt som andra män.

    Redan som barn har pojkar andra pojkar/män som idoler, medan vi tjejer har både killar och tjejer som idoler.
    Kvinnor lyssnar på poddar, youtubers, tvprogram osv med båda könen. Men hur många killar lyssnar på poddar med tjejer? Eller följer dom på sociala medier om det inte är för att dom är snygga?
    Killar tycker inte att vi är speciellt intressanta. Gäller inte ofc inte alla men en majoritet

      Men lägg av. Det är inte bara mäns fel, är trött på att kvinnor utmålas som några sorts offert . Kvinnor är lika mycket fiender gentemot andra kvinnor som män.

    Camilla borde gå en utbildning och lära sig hur de och dem ska tillämpas, förslagsvis grundskolan.

    Och jag fattar som vanligt ingenting – fastän jag i själva verket fattar väldigt mycket. Om väldigt mycket.

    Jag ser lika lite vitsen med den här Claras rumpbild som med putande stjärtar år 2020 – det är samma sak och bara ett sätt att försöka locka följare genom att använda sitt kön. Jag hoppade som hastigast in på den länkade bloggen och skummade texten men det var ju rena tramset. Tacka tusan för att tjejer och kvinnor som fortsätter att objektifiera kvinnokroppen får kritik och ska ha det. Inte ens om ”Claras” (hann inte se om det är hennes riktiga namn) var jeansmodell ursäktar det något.

    Det går bra för alla kvinnor att fokusera på intellektuella färdigheter i stället, så blir vi alla så mycket lyckligare, särskilt i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.