Sara Bolay kör en ”Ines Kokic-fuling” för att boosta sitt företag Sumready

Jag uppmärksammades på en intressant sak av en av mina läsare som jag tittat lite närmare på – se det som en spinn off på det HÄR inlägget om Ines Kokic. 

Jag har försökt bryta ner det så pedagogiskt jag bara kan åt er. 🙂

En sammanfattning:
Sara Bolay startade upp ett nytt ”privat” konto och när det fått tillräckligt många följare så ändrade hon namnet till sitt företags konto och låtsades som det regnade och tappar nu följare snabbare än Isabella Löwengrip förlorade samarbeten efter Expressens avslöjade om fusk.

Kanske hade det räckt så, men visst var det kul med bilder? 😉

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag kan hålla med om att det är omoraliskt att driva och/eller marknadsföra ett bantningsföretag, men det faktum att du har hakat upp dig på byte av Instakonton är bara löjligt – i synnerhet då Ines har haft sitt konto i egen regi i åratal.

      Hon är ju ärlig och står för det dessutom!

      Men kan någon snacka om hennes avsnitt i podden Sweet but Psycho?

      Jag är vanligtvis (tro det eller ej) empatisk och brinner för att ta hand om andra, men jag störde mig oerhört mycket på hur hon beter sig.

      – Först gråter hon hysteriskt över att hennes barndom var tuff. Varför var den tuff, tänker ni? För att hon enligt eget utsago alltid skyddade andra, men ingen skyddade henne. När det frågas mer in till det snyftar hon fram en osammanhängande historia (om detta var hennes värsta exempel, så är jag glad för hennes skull att det inte var värre…) om att hon stod upp för någon fejkanvändare på Playahead, men att folk i skolan tyckte hon var dum för det och de stod utanför hennes skåp i skolan och hånade henne för att hon pratade med denna fejkanvändaren (?). Poängen är att hon stod upp för en fejkanvändare men ingen stod upp för henne? Ja, ni hör.

      – Hon blev sur på sitt ex (DJ’n) för att han kommenterade andra tjejers foton med vissa smileys (eld-emojin på iPhone). Hon tycker inte att folk som hon är tillsammans med bör skicka dessa emojis till andra, för då känner hon sig ej speciell. Trots att killen förklarade att ”du är ju redan känd, men jag måste och vill synas på olika konton för att kunna hålla mig aktuell”. Nope, det var icke för Sara. När de gjorde slut brände hon hans kläder och

      – Hon gjorde slut med en kille dagen efter de hade haft samlag. För att hon äcklades av det.

      – Hon gråter hysteriskt när hon berättar att folk har kallat henne mobbare och beskyller deltagarna inkl. Josephine Q. för att ha ”lämnat henne” efter att första säsongen av EOTB sändes pga all hat och stämpel som mobbare Sara fick. J fattar ingenting och bara ”men nej, absolut inte. Jag lämnade allt och alla. Ingen specifik person”.

      – Hon får en fråga om vem av Josephine och Elin som varit mest fejk i huset. De flesta hade nog bara gett ett kort svar eller sagt ”pass”, men hon pratar gott och länge om hur falska båda varit ibland då de ej varit sig själva 100% enligt henne.

      Sorry, nu blev detta sjukt långt. Men ville verkligen reflektera efter att jag hörde avsnittet igår. Hon verkar ha väldigt låg självkänsla, uppmärksamhetssökande och behov av att snacka ner andra människor för att själv verka bra. Någon som vill diskutera avsnittet med mig?! ?

        Sådant som en utomstående tycker är ingenting kan vara väldigt traumatiskt för en människa som har levt i det. Om jag tycker Saras exempel på jobbig barndom verkade jobbiga? Njä. Men de kan ändå ha varit svintuffa för henne och gör henne emotionell.

        Och sen att hon gjorde slut med killen efter att de hade sex första gången. Tycker faktiskt inte att det är något speciellt utan kanske bara ärligt? Är det inte ganska vanligt att folk reagerar med blandade känslor (ibland äckelkänslor) i samband med sexdebut? Om man känner sig osäker kring sex så är väl göra slut ett enkelt sätt att inte behöva ha sex igen.

        Orkar inte gå genom alla dina punkter men vi har nog tolkat det hon sagt på väldigt olika sätt. Jag har nog en lite snällare tolkning än vad du har.

        Däremot så lyssnade jag senare på avsnitten när hon gästade Vi avslöjar allt-podden och reagerade på att hon också i det avsnittet blev lika emotionell kring sin uppväxt. För att vara någon som varit väldigt restriktiv med bakgrundsinfo så har det ju verkligen skett en helomvändning. Försök till imagebyte i samband med att hon deltar i nästa säsong av eotb..?

        Alltså, jag klarade inte ens av att lyssna på avsnittet. Avbröt mitt i det där playahead svamlet.

        Nånting med henne gör mig fruktansvärt obekväm.

        Har läst någonstans, vet absolut inte om de är sant, att hon skulle ha Asperger. Kan förklara en del. Upplever henne som väldigt ”socialt awkward”.

      Vad tror ni om att alla som tycker det är fel att Inesstagram och Sumreadyse gjort fel som köpt/fuskat med sina konton anmäler dem till Instagram så får de ta ställning till regelöverträdelserna? 🙂 Hade varit intressant att se hur de ställer sig till sina egna regler.

    Tar du bort ALLA kommentarer om TS nu?? Fattar inte, varför får man inte skriva om henne alls?

      För att hon inte längre är den typen av ”influencer/Instagrammare” som vi diskuterar här, i alla fall inte på det viset jag tror att din kommentar skulle kunna leda till.
      🙂

        Men va, vilka typer får vi diskutera då? Finns det en lista? Du har ju till och med gjort inlägg om influencers partners typ odd. Hur är han mer aktuell än ts som fortfarande har en stor Instagram och ska börja blogga igen?

          Låt henne börja med det då först…

      Vissa får man inte skriva om tydligen, jag skrev en kommentar om en igår på öppet spår som fortfarande inte släppts igenom. Skrev inget elakt bara ”vad tycker ni om den här personen”

        Japp, helt korrekt. 🙂

          Varför?

          Men inget svar på min fråga om den personen jag pratar om? Vissa andra personer med likande konton får vi ju prata om här? Men inte denna person ?

            Men acceptera att man inte får göra det bara. Är väl upp till personen som har bloggen att avgöra vad som får stå och inte stå i kommentarerna. ??‍♀️

              Tycker det är konstigt bara när den personen går under dom som skrivs i denna blogg, och dessutom va det på öppet spår igår. Liknande konto diskuteras friskt här men inte denna. Bara nyfiken varför.

                Vem gällde det då? Skriv intitialer eller maska namnet. Börjar det på A och slutar på s?

                  Ty*a

                  Nej jag pratar inte om T, jag pratar om nån med initialerna FB

          Du får gärna också förklara varför man inte får skriva om Elaine, som dessutom är en betald bloggare? Sett kommentarer om henne raderas.

            och du fattar fortf inte varför ?

            Klart man får, det handlar väl mer om VAD man skriver. 🙂

      vem är ts?

        Tyra

          Ganska klokt att inte släppa igenom kommentarer om en person som inte mår bra. Kan vi inte bara respektera det och sluta spekulera?

            Ja tycker det är bra du inte tar med kommentarer om TS.

              Jag med. Lämna henne i fred.

      vem är ts?

    Ovanligt tyst hos booken det varit, har hon laddat inför alla repost hon ska göra idag när hon fyller år.

      Ja för man vågar väl inte hoppas på att det infunnit sig någon slags självinsikt om hur lämpligt det är att göra precis allt för att låtsas som det regnar och hålla upp en fasad trots den till allmän beskådan utbasunerade nyheten om familjens senaste tillskott i belastningsregistret? Kanske har övriga familjen bett på sina bara knän att hon ska logga ut tillfälligt?

    Jag tycker att det är ett fult sätt att få följare på, och det visar ju återigen synen influensers har på sina följare

    Gillar såna här inlägg, tycker det är intressant. Samtidigt så hade jag förmodligen gjort samma sak själv om jag behövde/hade möjlighet. Ser inget större fel i Instagram förfarandet. Ser dock stora fel i att ha ett bantningsföretag men det är ju en annan diskussion.

      Ursäkta?

    Får de som uppmärksammar dig på saker ersättning för det? Som typ tipsare?

      Hur menar du? Vilka tipsare får ersättning?

        Folk som tipsar polisen och journalister får väl i vissa fall ersättning för’t!

          Menar du typ informatörverksamhet eller om ens tips hade lett fram till att Palmes mördare avslöjades – pre Skandiamannen?
          Annars tror jag inte polisen betalar för tips då det nog räknas som medborgelig skyldighet att hjälpa polisen.

          Tillägg: Men nej, man får ingen ersättning om man tipsar mig. =)

            Men sluta fjanta dig. Du förstår ju precis vad som menas. Av Aftonbladet och Expressen till exempel kan du visst få tipspengar. Det var en genuint ställd fråga och du behöver ju inte göra löjlig med svaret.

            Jag menar att om man kontaktar pressen om tips får man en slant för att man tipsat. Du får ju många tips av läsare som du sedan gör inlägg av och tjänar pengar på fast den som tipsat har ju bidraget och tänkte om du var juste och kreddade dem.

              Vilken press då?

                Tex Expressen. Så här enkelt skickar du dina tips till Expressen. Du når oss direkt via krypterade gratisappar som Signal och WhatsApp, på Facebook eller via mejl och sms, telefon eller post. Vi betalar för nyhetsbilder och tips efter överenskommelse.

                  Exakt! Egentagna och exklusiva bilder – ja.
                  Tips efter överenskommelse. Hur ofta tror du det är?

                    Ofta. Jag har fått tipspengar tre gånger. Fattar att en blogg inte betalar men det händer med större tidningar. Det var mest överraskande i ditt svar som att du aldrig hört talas om att det förekom.

                      För stora och exklusiva scoop får man kanske betalt av stora tidningar, men inte för att man tipsar om att Bianca avföljt Philippe på Instagram eller liknande.

                Tex Aftonbladet. Får jag ersättning?

                Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

                Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

                Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

                När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

                När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.

          Tror du att man får betalt för att tipsa polisen?! Man får inte ens skydd om man tipsar polisen, därav att ingen tipsar polisen längre ?

            Man får ju betalt om man medverkar i en line up för polisen. Min pojkvän fick 250 spänn för det

              Inte riktigt samma sak va?

            Nej pressen. Denna blogg är väl mer som media än polis?

      ????

      Stoppa pressarna brukar utlova ersättning för tips tror jag.

    Odd Spångberg gjorde ju likadant, skänkte bort sitt Insta-konto till vällingsföretaget OTTO. Gick väl i graven rätt fort dock!

      Ser ut som konkurs inleddes i maj i år.

        Åh va tråkigt! Otto var den enda välling mitt barn drack. Så fräscht med försk.

          Ja, det var synd. Det var fint att kunna köpa välling utan massa tillsatser och konstiga ingredienser som vetemjöl. Obs ej konstig ingrediens i andra produkter men i välling till bebisar, där det bara används som utfyllnad.

            Finns värre grejer än vetemjöl i välling väl? Men tycker inte heller det ärvettigt med en massa vetemjöl..

              Är inte hela grejen med välling att det är mjölk och vetemjöl?

                Eller havre/majsmjöl om man köper havre/majsvälling

      Odd hade samlat på sig en hel del följare när han levde tillsammans med Bella.
      Sen fick han tillfälligt jobb hos Ottos barnmat och då skyltade han om instakontot för att göra reklam för vällingen.
      Jag märkte det eftersom jag följde Odd och plötsligt fick jag bara reklam för välling 🙂

    Det är ju så sorgligt att folk ska betala för att få kosttips av någon som verkar klart ätstörd och galet fokuserad på yta istället för hälsa.

    Hoppas folk som vill lära sig om kost kontaktar någon med kunskap inom det.

    Helt plötsligt dök det upp ett okänt konto i mitt instaflöde, såklart avfölj på dirren! Inte mycket gjort för världen, men jag gör det jag kan för att inte gynna fuskare. Hej!

    Alltså JA! Detta är verkligen ”bloggbevakning” för mig, älskar denna typen av gräv ? Mvh överexalterad haha

    Brydde mig inte så mycket om kontobytena … men kläderna var de fulaste jag har sett på länge.

    För den som inte är så inspelad på allt man kan göra för att luras så är det intressant att få veta

    Såg ILs story nyss. ”Finally the kids are healthy” ?

      Så skönt att de äntligen får nyttig mat!

      Suck! Har du aldrig råkat använda fel ord?!

        ”Råkar” hon använda fel ord eller vet hon inte vad rätt ord är? ?

          Jaaadu… inget att haka upp sig på känner jag. Alla kan inte alla ord på engelska är det sååå hemskt?! Tror folk förstod vad hon ville säga.

            Fast om man vill framstå som professionell ska man försöka stava rätt ?

              Eller så är folk mänskliga?!
              Snacka om att leta fel på ALLT när det gäller henne.

              Och sluta göra er löjliga åt folk som i alla fall försöker.

                Man behöver inte leta speciellt länge! ? Jag är inne på spåret ”vill ni bli tagna på allvar så uppför er professionellt”…

                  Så om man använder ett ord fel, på ett språk som inte är ens modersmål så är man inte professionell?!
                  Nu lägger jag ingen vikt i hur Isabella uppför sig i övrigt.

                    När det är så enkelt att googla och skriva rätt så tycker jag att det är ganska oproffsigt, ja. Dock så tror jag att hon gör detta för att provocera och det har ju alltid fungerat bra för henne men kommer aldrig göra henne professionell

              Vad var felstavat? Är inte denna blogg professionell då för det är ofta felstavningar och diverse skrivfel och faktafel här. Sen är det väl inget som har med professionalism att göra att I skriver att hennes barn är friska igen.

                Fel ord, inte felstavat

          Det är inte fel ord, healthy betyder friska. Barnen är friska efter att ha varit sjuka alltså.

            Hade aldrig sagt I’m healthy again efter sjukdom…. Men ja, healthy kan betyda både hälsosam och frisk.

              Är det well man skall använda?!

            Finally the kids are well.

              Tack!

              Man kan dock använda healthy också

                Nej, det blir fel i denna kontext.

                  Nej det ar inte fel. Jag har bott med en amerikan i 20 ar samt i flera engelsktalande lander och man kan absolut saga sa

            Fast att det kan översättas direkt till ”frisk” betyder inte att det kan användas på samma sätt. Det betyder frisk i bemärkelsen ”vid god hälsa” (som du på svenska också kan använda ordet frisk för). På samma sätt som att du inte säger ”I’m unhealthy” på engelska om du har influensa, utan ”I’m unwell” (eller ill/sick osv beroende på var du befinner dig). Så jo, det ÄR fel ord att använda.

              Så är det ju. Men som svensk att kunna alla ord för likande grejer och exakt när de skall användas är väl att ta i? Jag fick också fundera ett tag på vilket ord som egentligen borde användas, även om jag kände att just healthy var fel.

      Det finns inget som skulle vara konstigt i den meningen. Sluta leta efter mikroskopiska strån nu

    African queen

    Tar mig igenom inlägget och känner att jag är så oändligt trött på bilder av kvinnor i uppdragna bikinibyxor, spretande ben, putande läppar och rumpor och döda blickar. Blir de själva inte trötta?

      Känner detsamma. Så jävla sorgligt. Vilken otroligt hjärndöd tid vi lever i trots alla möjligheter som finns.

        Att det är en hjärndöd tid är en aspekt, men samtidigt finns det tusentals unga kvinnor och män som går en helt annan väg. Det går faktiskt att börja följa dessa personer också 🙂
        Lämna bubblan och sluta läsa bloggbevakning, fyll flödet med mening!

    Vad är problemet. Hennes konto- hennes företag. Det är väl upp till henne om hon vill ge hennes företag en bättre start på Instagram än att få börja från 0 vilket såklart är svårt. Sedan är det upp till följarna om det vill fortsätta att följa eller inte.

      Jag är själv i uppstarten av mitt företag och kommer också att omvandla mitt Instagramkonto till företagets. Kommer också att vara öppen med det under mitt första nya inlägg på kontot så att alla jag känner får ta del av vad jag kan erbjuda.

        Japp, om man är öppen med det så kan ju de som inte vill fortsätta att följa dig avfölja. Men att bara huxflux byta och inte nämna det är inte ok.

          Ja precis, det hela blir ju lite konstigt annars då man helt plötsligt följer något företag som man inte har någon aning om vad det är eller varför som man följer det.

    Jag misstänker att man är här inne lite för ofta och läser när man drömmer om att Blondinbella tagit livet av sig på grund av alla hatkommentarer och det enda folk kommenterade efteråt var att hon fick skylla sig själv.
    Det tragiska i historien är ändå att det inte skulle vara långt från sanningen om något sådant skulle hända.

      Snark. Allt som kommer till henne har hon bäddat för helt själv.

        Och det är kommentarer som dessa som bevisar att det inte är långt från sanningen

    Paow la upp ett klipp på sara där hon ba ”jag tycker inte det är något fel med n-ordet för jag är själv n och jag är stolt över det”.

      ???

    De bilder hon lagt upp då… redan supersmala tjejer som blivit ännu smalare (eller som på ngn bara ändrar vinklarna och drar in magen lite)

      Någon mer som lyssnat på ’sweet but psycho’-avsnittet (’woodie’ & Josephine Qvists podcast) där Bolay medverkar? Sjukaste jag hört!!!! Riktigt plågsamt. Stod ut 20 minuter

        Vad handlade det om?

          Hon skulle väl beskriva hur delar av uppväxten påverkat henne att bli typ ’tuff och stark’ men det var bara ett 20 minuters långt gråtsvammel… Alltså riktigt, riktigt märkligt. Svårt att återberätta

        Men jag dör. Märkte inte att någon annan skrivit om detta ? Skrev precis världens längsta kommentar (som är i modd), kika längst upp om en stund!

        Jag är så förvånad över att hon ej själv insåg hur patetiskt det lät? Jag kan inte ens ursäkta mig, som jag i vanliga fall hade gjort. Det var så löjligt.

          Fullkomligt vansinne frånstart till slut….

    Nina glimsell med över 100 tusen på knapp nån månad

      Fick hon dem när hon har med i TV kanske?!

      Nina har ju flera gånger tömt sitt konto på bilder för att ”starta om”. Därför är första bilden rätt så ny. Men följarskaran har hon alltså fått under några år och kontot har alltid (eller åtminstone länge) hetat samma.

    Varför tar du bort kommentar här och i stället lägger upp den på din instagram? Den du kallar stollis har ju helt rätt. Förstår du inte hur dum det får dig själv att se ut.

      ???

        Fan vad jobbig du är ?

      Jag förstår att du tycker det…

    Folk som inte ser något fel;
    När man följer ett konto så godkänner man innehållet i det. Tänk om du följer ett konto med söta djur tex, helt plötligt dyker det upp ett konto med politiska åsikter där som du inte håller med om, en produkt du inte står för, etc etc. Det är klart det är bedrägeri. Det är som att du köper en apelsin men nästa dag är det ett äpple ..

      Har för mig att det var någon sån skandal på FB för läängesedan. Att folk följde ett konto för något bra och sen gick det över till att bli något helt annat syfte.

        Känns som att det inte är omöjligt inför val osv

        Vi om är emot cancer blev vi som gillar att ha sex med djur. Roligt.

      Jag tror folk har blivit så avtrubbade av den totalt omoraliska och bedrägliga influenser-branschen, att de inte kan se felen för vad de är. Hade det handlat om vilket ”vanligt” företag som helst som vilseledde på det här sättet för att locka till sig kunder hade det blivit ramaskri…

        Tack ?? Är så trött på kommentarer som ”men låt henne, vem bryr sig” eller ”hon får väl göra som hon vill, det är hennes blogg”. Varför ska krögare och andra mindre egenföretagare jagas och granskas medan dessa stora företagare ska få göra som de vill? När en influenser blir ifrågasatt handlar det plötsligt om ”hat”, ”drev” och min personliga favorit; ”jante” ?

        En stor del av problemet är väl att många av fansen/kunderna är barn som inte har koll.

          Desto viktigare att de inte får fortsätta hållas då kan jag tycka…

      Om mitt äpple jag köpt plötsligt blivit ett päron så hade jag vart sjukt fascinerad eller mer troligt antagit att jag köpt fel 😉 Men grejen med det är att jag betalt för det äpplet. Det kräver enormt lite att följa eller avfölja någon på Instagram, inga uppsägningstider, inget att betala för, ingen att kontakta – det är gjort totalt självständigt på någon sekund. Tycker det känns löjligt att gnälla om att det därmed är ”bedrägeri” . Vad har du investerat och förlorat på att kontot ändrats? Kontot du valde att välja initialt är ju borta oavsett och kan ju hända närsomhelst. Kontonnehavaren är inte skyldig dig att fortsätta för att du följt de x dagar/veckor/månader/år. Att du nu råkar följa ett konto du inte valde att följa är ju inte svårare att ogöra än att sluta följa direkt du ser det. Och ser du aldrig att kontot förändrats, jaha – vad är problemet då? Antingen uppskattar du fortfarande innehållet eller så följer du såpass många att dess bilder inte kommer upp i ditt flöde. Om man känner det är ett problem i nivå med ”bedrägeri” då så kanske man ska följa så många man pallar hålla koll på.

    Heter inte Ines Kukic, inte Kokic?

      I folkbokföringen står Kukic men hon kallar sig Kokic av lätt insedda skäl.

        Tur att hon inte bor i Fittja 🙂

          Tur för alla som inte bor i Fittja.

        Man heter vad man heter 😉

    Hon borde sälja sexskvaller istället. Verkar som att folk hellre vill ha det.

    Deprimerande att man ser ut som tjejerna på förebilderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.