Ida Warg vs Elin Molimenti – rond 2

 

Hon har kanske rätt i sak, men jag vet inte om Elin ”StyleElin” Molimenti är rätt person att såga influenciska hårvårdsprodukter med orden ”vem som helst kan gå till en fabrik och få sina produkter gjorda” när hon själv suttit och pekat ut färdiga diadem, spännen och hårsnoddar från AliExpress/Alibaba som hon sedan satt sitt klistermärke på och kallat för ”sina produkter” som hon KRIGAT sååååååå hårt för? // Gårdagens inlägg

Så inledde jag gårdagens inlägg där Elin Molimenti kritiserade influencers hårvårdsprodukter och använde Ida Warg och hennes företag ”Ida Warg Beauty” som exempel.
Enligt Elin kan vem som helst kan knalla in på en fabrik och få sina produkter framtagna och det är därför extra viktigt att läsa innehållsförteckningen.
Ungefär som på Elin och My Molimentis diadem och spännen – på dem står det AliExpress/Alibaba på, hur man än vider och vänder och försöker läsa baklänges på den faktiska förteckningen.
Har du inte läst det första inlägget – gör det HÄR innan du läser vidare.

Ida har nämligen konfronterat henne och frågat varför hon sågar hennes produkter, och ja…
Läs själva.

Först kom det här:


Sen kom det här:

Elin påpekar nämligen att Ida minsann inte är utbildad inom hårvård som hon själv är, utan Ida har enbart sitt NAMN på hårvård. 
Ungefär som Elin och hennes hårprylar – hon har sitt NAMN på dem – men till skillnad från Ida så har hon köpt sina prylar från Kina medan Ida och hennes företag tagit fram helt nya produkter och design som bland annat vunnit Årets bästa hårvård 2020 i ”Swedish Beauty Awards”.
Jag tvivlar på att Elin kommer få några utmärkelser alls för sitt Kinakrafs med absurda prispåslag. Kanske en och annan anmälan till Allmänna reklamationsnämnden eller Konsumentverket, men det är också allt.

 

Resten av texten består av Elin som rapar floskler om ifrågasättande och hur det här är en del av branschen, men spännande nog så verkar det inte gälla Elin och hennes företag, utan bara andra ”kollegor”.
När Elin blev avslöjad med att sälja prylar från AliExpress/Alibaba så blev det block och gråtfest för hela slanten, och hennes svar till Ida, när hon påpekar just det, säger väl allt?

 

Aj, aj, aj! Sanningen svider!

Nu publicerar Elin Instastories om hur påhoppad hon känner sig och hur missförstådd hon är. 
Tja, uttrycker man sig som en rövhatt så…

 

Som tur väl är så är det ”CLOSIIIING FRIDAAAAAY!!!!” i morgon för hela slanten, så hon kan få ta lite ledigt med Mr Molimenti , ledigt från alla hemska ifrågasättanden och AliExpressanklagelser. 

187 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och därute pågår världen som vanligt…

      Nähä? Menar du det? Menar du verkligen att saker händer utanför min egen lilla värld?

        Kul med inskränkta människor!
        ?

      Men såklart. Men är väl ändå rätt naturligt att man är mer insatt i sitt egna liv och det som berör en själv, även om världen pågår där ute. Sån är iallafall jag ??‍♀️

        Nu handlar det här inlägget om tvåa influensers intressanta konflikt. ???

    Team Ida på denna!

      Alla dagar i veckan!

        Nej, inte onsdagar.

          Skrattade högt ?

      Team, Mr Molimenti! Tungt.

    Jag tycker Elin svarade genomgående korrekt och sakligt. Är det verkligen NÅGON som tror (utöver Ida) att Idas produkter håller samma standard och kvalitet som de dyrare salongsprodukterna?

    Sen att Elin inte har någon form av självrannsakan med tanke på att hon själv betett sig som Ida, det tycker jag är en helt annan 5:a

      Håller med. Det var ju inte ens Ida Warg hon dissade, det råkade ju bara stå med i frågan.

        ”Ida och hennes företag tagit fram helt nya produkter och design som bland annat vunnit Årets bästa hårvård 2020 i ”Swedish Beauty Awards” – är det framröstat av vanligt folk eller är det folk i frisörbranschen som har röstat fram det?

          Bra och relevant fråga!

          Elin herself har varit med i juryn för hårkategorin 2017-2019, osäker på om hon var med även 2020.

      Jag tycker också det är två olika saker.
      Elin får väll säga det alla frisörer säger/tycker utan att Ida ska gnälla som en fjortis. Man måste väll kunna ta kritik som en vuxen allra mist om man driver företag. Fram med mer ärlighet och mindre fjäsk . Snark på dig Ida.
      Sen visst Elins lilla albaba grej är också bra att det lyfts fram. Men det gör inte att hon inte får säga vad hon tycker. Vi har demokrati va?

      Fast bara för att det är ”dyra salongsprodukter” så är det inte lika med ”bra” varje gång.

      Swedish bequity awards är ett skämt… ingen tar det seriöst.
      Sen vet jag vart Ida wargs produkter producerats och sorry not sorry men måste hålla med Elin. Skulle aldrig använda sånt tjafs eller liknade i håret. Alltså aldrig. Köper hellre John frieda om det ska vara billigt ?

      Ida är inte ens en skönhetsinfluencer eller make up artist, hon kan inget om skönhetsbranschen eller hårvård. Hennes märke är de sista influencer märke jag skulle handla ifrån. Det är på exakt samma nivå som hårband från alibaba, bara att det är värre att använda dåliga hårprodukter än att testa fula hårband

      Al du skriver precis så jag själv resonerar.

      Människan kan inte ens stava till kvalitet (Ida alltså) haha

      Håller helt med. Team Elin. Faktiskt. Ida låter som en skitstövel.

    ”you know i can only dish it out”

      Naaaaw, Chandler Bing! 😉

    Åh herrgud vilka problem dom har.

    Hahahaha, bästa comeback av Ida!

    Och krälande hårbands-Elin: Ida Varg har superingredienser i sin hårvård, produkterna lever upp till low poo och curlygirl. Något frisörskit inte lever upp till ?

      Comebacken var i och för sig stulen nästan ordagrant från gårdagens inlägg här, så hon förtjänar kanske ingen hyllningskör för att ha ”kommit på” den.

        Nej men hon förtjänar hyllningskör för att säga det till Elins (virutuella) fejs. Heja Ida!

    Fast det där tycker jag var lågt av Ida, Elin hoppade ju inte på just Idas produkter och visst är Elin proffs hon är ju utbildad frisör. Sedan vad gäller vunnit pris, man kan köpa sig dessa vinster och nomineringar, det handlar också om kontakter och känningar, jag säger inte att Idas produkter är dåliga men det är så det går till vid dessa utnämningar.

    Jag tror Idas produkter är riktigt bra. Har inte hört något annat. Detta var så spännande att läsa.

      Sanna Lundell pratade i något av de två senaste avsnitten av hennes och Ann Söderlunds podd om att hon testat Idas hårprodukter pga. snygga, och att de tyvärr var precis lika dåliga som andra ”kändis”produkter.

        Trist, då jag råkar veta att IDA WARG Beauty’s hårvård är producerad av ett känt salongsmärke.. tror ibland att folk har fördomar och vill såga..

          Tror det är väldigt individuellt vad som passar just ditt hår dock och har egentligen inte så mycket med märke att göra. Min syster tvättar sitt hår med Elvital (billigt från ICA typ) och har tjockt, långt, friskt hår till höften medans mitt hår skulle bli totalt förstört och svinto av att använda något liknande. Jag kör på Redken just nu, vilket jag älskar men en kompis upplever att hennes hår blir nedtyngt och fett på en dag av Redken, och då är ju ändå Redken ett mer än godkänt salongsmärke.

          Det finns fler exempel med fler stora, kända märken som passar vissa och inte alls för andra. Ida Wargs produkter vet jag ingenting om, men det stämmer säkert att de funkar jätte bra för många och de är supernöjda medans en annan upplever dom som skit pga fungerar inte på deras hår.

            Bra skrivet! Jag har provat typ ALLT för att hjälpa mitt hår till bättre kvalité och för att få det att bli längre men ingenting funkar – mitt hår råkar bara vara av sämre kvalité och det växer verkligen i snigelfart.

            Sen hör min lillasyster av sig och frågar om tips på schampo, inte för att det hon testat inte funkar utan för att hon är uttråkad och vill prova nåt nytt ? Hennes hår växer som ogräs och blir alltid jättelångt oavsett vad hon använder för produkter. Har hänt många gånger att hon klippt håret kortare än mig men ändå hjälper inte ”försprånget” jag får till att mitt hår ska bli längre än hennes. Antar att jag drog nitlotten vad gäller hår i min familj ?

            Jag tycker det är viktigt att hårvården är bra till min hårbotten.

      Idas produkter innehåller massa silikoner. Det är som primer. Du kan alltså få känslan att ditt hår mår bra, när det egentligen inte gör det. Ett slitet hår blir inte mindre slitet för att det är mjukt.

        De innehåller inga silikoner? Använder mig av hennes hårprodukter just för att de är silikonfria 🙂

        Fel! De innehåller inte silikoner. Hårvården tillverkas i Sverige av tillverkare för professionell hårvård. Säljs redan på en del salonger.

          Så länge du inte tänker berätta vilka dessa kända tillverkare är som ligger bakom så tror jag inte på dig.

            Jag har hört att Ida Wargs produkter tillverkas i Maria Nilas fabrik.

              ”Kan innehålla spår av….”

        Det står ”Free of parabens, silicones and sulfates.” så kanske kolla upp innan du säger så.

          Och på samtliga shampoon står det som 5:e ingrediens: Sodium Lauryl Sulfoacetate

          Så kanske kolla upp innan du säger så.

            fast Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA) är ingen sulfat.. så kanske kolla upp innan du säger så 🙂

        Jag tycker att det är så märkligt att det kan finnas två sanningar på något där det finns tydlig fakta. Nu gick jag in och kollade och det finns uppenbart inga silikoner alls i Ida Wargs produkter. Kommer aldrig förstå hur man kan ge sig in i en diskussion och hävda saker som om du har kunskap och det du säger är sanning, när du bara sitter och gissar? Wtf. Jag hade trott på dig om jag inte sett kommentarerna under. Tänk att det ska krävas källkritik på en så banal sak som ingredienserna i ett schampoo….

        vad spelar det för roll hur det är ”egentligen”? Om det känns bra och ser bra ut, då är det väl bra. Eller?

          Det undrar jag också, så måste det väl vara? I alla fall när det gäller farking hår?

          Är väl ungefär samma fråga som; vill du hellre ha fin hud au naturel, eller vill du ha bra smink som döljer din ”dåliga” hud?
          Alltså, produkter som gör din hud frisk och vacker, eller produkter som sminkar över en hud som inte ”mår bra”?

      Jag älskar inpackningen (moisture)! Hade väldigt låga förväntningar men den ger verkligen fukt utan att tynga ner. Dessutom inte jättebillig, 160:- Hos frisören kostar en inpackning från 200:- och uppåt så varför skulle det inte kunna vara bra saker i iDas produkter?

    Tycker ändå det är lite löjligt av Ida som anser att alla i hennes ”branch” ska stötta henne dvs ingen får vara kritisk. Man måste väl få vara ärlig? Det är detta som gör influencervärlden så fake, alla influencer ska låtsas som att de älskar alla andra influencers skitprodukter. Dock är det ju som sagt komiskt att just Elin ”Alibaba” ska säga det, men ändå skönt att någon vågar yttra sig åtminstone liiite kritiskt.

      Nu verkar ju dock inte Elin ha provat Idas schampo så hennes kommentar säger väl kanske inte så mycket, men tänker mest generellt att man behöver inte hylla allt bara för man råkar vara i samma branch.

      Ja och dessutom har Elin varit kritisk mot flera märken tidigare, även ”dyra” professionella märken. Det är inte direkt så att hon hon hyllar allt frisörer skapar, vilket gör henne trovärdig!

    Haha, frisörer är många gånger väldigt underhållande. Jag tycker ofta man läser om just frisörer som ryker ihop med folk pga deras yrkesheder. De tycks väldigt ofta även tro att frisörer är det enda yrket som har ett fackspråk. Uppskattar yrkeshedern ändå! Mer sådant!

      Testa att läs på ett hantverkarforum samtidigt som sommar med Ernst/Äntligen hemma går på tv.
      #kränkta

        Eller sjuksköterkseforum som diskuterar alla felaktigheter i sjukhussåpor?

    En gång när jag var hos en frisör så ville hon pracka på mig en hårolja. Jag sa att jag inte ville ha silikoner i håret. Hon sa att den var helt fri från silikoner. Kollade ingredienserna och de tre första var silikoner. Ungefär där ligger mitt förtroende för frisörer. De flesta jag har träffat ger intrycket av att de inte är speciellt självtänkande utan bara repeterar vad andra (hårvårdsmärkena) sagt till dem.

    Tror jag har träffat EN som faktiskt visste vad hon gjorde med både färg och klippning.

    Dessutom verkar inte Elin vara den skarpaste kniven i lådan.

    Blev dock lite sugen på att testa Ida Wargs produkter nu.

      Är de silikonfria?

        Nix

          Synd, då skiter jag nog i det.

            De är silikonfria! Läs ingredienslistan.

              Tack!

          Hårnaskerna är silikonfria och är mycket omtyckta i flera curly girl grupper jag är med i. Den ena innehåller protein den andra fukt.

            Kul!

            Är dom bra för lockigt hår? Nu blev jag sugen på att testa ?

          Du har inte kollat ingredienslista? De är silikonfria med ett undantag Heat Protection och den innehåller en silikon som är snäll och inte har dålig inverkan på miljö.

            Du glömde ”betald reklam”-märkningen innan dina inlägg tror jag 🙂

            Ok Ida.

          Fel! De är silikonfria

      Narurliga silikoner sa en frisör en gång när jag frågade om produkten hon ville pracka på mig innehöll silikoner

    Hahahahaha, noll självinsikt och reflektion på Elin? HON tålde ju inte ingenting och agerade så fruktansvärt oprofessionellt när hela grejen togs upp? Kan inte ta den kvinnan seriöst. Sen att Ida bölar om att hon ”kritiserar”. Gud låt det vara

      Jag har aldrig varit hos någon frisör, som inte i slutänden vill ha merförsäljning av någon form av hårprodukter.
      Själv kör jag med Tresemmé, inköpt på Rusta och vilket som helst balsam.
      Mitt hår mår jättebra.
      Att frisörer vill rekommendera sin salongs produkter, är enbart för att tjäna lite extra pengar.
      Är inte det ganska självklart.

        Balsamet är viktigare än shampot dock.

        Jag klippte mig i slutet av augusti. Den frisören försökte inte sälja på mig något. Jag frågade till och med om jag borde börja färga mina gråa hår och hon sa nej, det blir bara extra jobba för dig att behöva komma till oss och färga det hela tiden.

          Oj, låter ju mer som nån som inte älskar sitt jobb ?

            Nej hon la fram det väldigt bra, att jag inte behöver det och att när man väl börjat så måste man hålla efter det så att man inte får en hård utväxt och att man då behöver touch up regelbundet så hon tyckte det var onödigt eftersom de vita hår jag har smälter in fint i min naturliga blonda färg.

        Tresemme är faktiskt riktigt bra! Trots att det är ett ica-märke

          Hatar tresemme ?

        Äääääälskar att folk verkar tro att det är frisörer som tar fram hårvårdsprodukter i labben, det är för bövelen KEMISTERNA som gör det. Det är kemisterna som är proffs och det är forskarna som tar fram studier på unika ingrediensammansättningar som i vissa fall patenteras (som Olaplex). Det är INTE FRISÖRERNA. Om man inte är kemist själv så kan man BETALA en kemist och ett helt labbteam för att ta fram proffsprodukter, som gärna får vara konsulterade med frisörer för att frisörerna ska kunna berätta om kundernas utgångsläge men också om deras intrycksuppfattningar osv.

        Dessutom får man aldrig veta vad dyra råvaror kostar då jag aldrig varit med om att fabriker avslöjar produktionspriser per ingrediens. Utan per variant (en hel komponerad produkt).

        Detta gör ärligt talat att jag tappar ÄNNU mer förtroende för Elin. Är team Ida till 100%.

        Och just for fun … tror ni att teamet på Kerastase som tar fram kommande årets trendrapporter och produktkollektioner är frisörer? ? Så att ägare X står bakom Kerastase gör ägare Ida exakt lika valid som ägare till IW Beauty.

        Sen så handlar till slut om vad kunden tycker om slutresultatet. Och sist jag kollade gick det ganska bra för IW Beauty i försäljningsväg …

    Lite som Elsa som blev påhoppad av att folk inte vill ha massa grejer på vardagsrumsborden…

      Fast det var väl a) inga påhopp? B) inte för att folk inte ville ha saker på vardagsrumsbordet? Det var ju en diskussion kring elsas sätt att beskriva ett bord som ngt vars syfte är styling?

    Jag håller med Ida i att Elin gjorde fel i att ta med frågan där Idas namn stod som exempel om nu Elin inte ville peka ut någon. Ville hon ändå säga sitt UTAN att peka ut någon hade hon ju kunnat göra ett inlägg med en mer generell formulering ”jag har fått frågor om vad jag tycker om hårvård som inte säljs på salong utan i dagligvaruhandeln – finns ju numera t ex många som kända personer satt sitt namn på”. Med den formuleringen så pekar man inte ut någon. Någon kanske tänker på Idas produkter ändå, men då har Elin i alla fall inte nämnt några namn. Andra kanske tänker på Bellas Löwengrip och vissa på Therese Lindgrens Indy beauty osv.

    Det är inte alls konstigt om att en frisör tipsar om bra alternativ i dagligvaruhandeln.
    För det finns en hel del bra alternativ idag.
    Att hon som frisör säger så visar ju på okunskap och det är lite skrämmande.

      Nej, det mesta är fortfarande dåligt även om håret känns bra pga alla silikoner.

        Men alla schampon innehåller inte silikoner bara för att de är dagligvaruhandeln.

        Finns massor av produkter på tex ica som inte innehåller silikoner och sls, och tusentals ”frisörprodukter” som innehåller jättemycket silikoner, mineraloljor och sls. Det handlar verkligen inte om var märkena säljs, men om innehållet och vilken hårtyp man har. Idas produkter är silikonfria, men silikoner behöver inte vara dåligt. Det finns vattenlösliga silikoner och vissa hårtyper mår bäst med en liten dos silikon.
        Har i övrigt noll förtroende för en frisör som själv inte kan ta hand om sitt hår, hon har så risigt hår att hon alltid måste ha extensions, tror hon har torr hårbotten när sanningen är att hon har mjäll och svamp pga att hon inte tvättar håret och istället dränker hårbotten i torrschampo, sågar och hänger ut alla andra frisörer som inte tar ockerpriser, kan bara färga en enda färg och göra en enda klippning så alla kunder ser ut som kopior, ljuger om att hon designat krafs från Alibaba osv osv.

    Men satan vad tjejen Elin särskriver, aldrig sett något liknande!

      Hon utrycker sig inte särskilt väl i text, nej…

      När man utbildar sig inom hårvård som hon tycks skryta om i var och varannan mening verkar inte akademiskt skrivande ingå. Synd för Elin för det verkar behövas!

    Känner väl dock att jag hellre blir lurad på ett spänne än produkter. Skulle aldrig använda dåliga hårprodukter efter att ha sparat ut håret i över 5år. Och litar inte på att influencers skulle få till några bra produkter, iallafall inte på första försöket.

      Men det är ju upp till dig isåfall att kolla innehållet och se att det innehåller sånt du vill ha i håret. Så du blir ju knappast lurad.

        Klart man kan bli lurad av hypeade influencer produkter. Är väl upp till köparen att kolla vilka hårspännen de köper som Elin luras väl inte heller ?

          Det går ju inte att jämföra eftersom Elin påstår att hon designat sina men de är köpta i kina. Står inte vad det är man köper. Med hårvårdsprodukter är det lätt att kolla upp

      Tror du skulle bli positivt överraskad! Har du aldrig tänkt att vissa frisörmärken tar skyhöga priser där innehåll kanske är ganska snarlikt ex ID WARG Beauty’s produkter?

        Borde jag beställa hem och prova? Jag har ju inte recenserat hennes produkter än. ?

          Du kan ju fråga Mrs SIS om du kan få några hemskickade gratis.

            Nej, det vill jag inte ha…
            Jag köper själv, tack! 🙂

            Tillägg:
            SÅ, nu har jag handlat!
            Om Apotea sköter sig har jag dem i morgon!

        Sluta göra reklam för ditt märke här Ida, det blir bara pinsamt.

        Ida Warg Beautys produkter, inte Ida Warg Beauty’s produkter. Hur kan det vara så svårt att skriva genitiv rätt på svenska?

    Slutade läsa efter tre meningar pga alla särskrivningar. Kan inte ta någon ens lite seriöst om man särskriver på det där viset. Pinsamt!

    Klart att Elin inte vill rekommendera produkter från dagligvaruhandeln. Hon är en frisör som säljer vissa varumärken på sin salong = hon tjänar pengar. Är väl sedan länge känt att frisörer ”ser ner” på billigare hårvårdsmärken och menar att dessa är sämre med anledningen att kunderna ska handla hos frisören istället för att springa till Åhléns, H&M m.m. Ja, billigare märken kanske var sämre för 10-15 år sen, men idag hittar man faktiskt många bra produkter i den lägre prisklassen. Det är samma med smink, hudvård m.m. Jag har själv testat Idas produkter och tycker att dom är riktigt grymma! ps. dom innehåller inte silikoner (som jag såg att någon ovan kommenterat)

      Billigare märken innehåller inte samma koncentration av ingredienser som dyrare. Man får vad man betalar för. Vilket Dove, Garnier osv är ärliga med. Billigare pris = mer vatten i flaskan. Problemet blir när en influencers sätter sitt namn på en sån produkt och tar sen samma pris som en professionell produkt. Är du nöjd med shampoo från Ica så fortsätt köp det istället för att köpa samma shampoo dyrare för att få en influencers namn på flaskan. ??‍♀️

        Men Idas schampo är inte som garnier så det är en dålig jämförelse 🙂

        Jasså? Men att Dove och Garnier är ärliga med att dom har massa vatten i sina flaskor behöver väl inte betyda att Ida har det i sina? Eller du kanske har koll på vart hon producerar sina produkter och innehållet i dom 🙂 Idas produkter säljs ju inte på ica (vad jag vet) utan på större kedjor som Åhléns, Kicks och H&M där man dessutom hittar andra salongsmärken.

          Kommentaren handlar inte om Ida
          Varken ts eller svaret?

            Jo läs tex sista meningen i ta kommentar. Plus hela Elins rant baserades på en fråga om Idas produkter. Även sista meningen i svaret nämner att influensers trendiga namn på samma grejer som billiga garnier tex

            Jo, indirekt menar personen som svarat att influencers dvs Ida Warg i detta fall, satt sitt namn på en flaska med samma innehåll som shampoo från ica. Vilket hen inte har någon aning om ifall det stämmer.

        Jag gillar att de billiga är dryga och löddrar mycket. Med dyr skit måste jag ta halva flaskan.

          Tvätta flera gånger så slipper du använda hela flaskan för lödder. Andra gången löddrar det rejält

    Men vad har Elin gjort gör fel?
    Hon har alltså köpt in grejer gjorda i Kina och sålt dom vidare?
    Det är ju vad 90 % av all skit ni alla har hemma är, eller tänker du att de där diademet du köpte på Maxi är gjort ekologiskt på en gård i Falköping?
    Hon har alltså gjort nåt som precis alla säljare gör men för att hon är influencer och ung kvinna så kan man mobba på?
    Era sorgliga jäklar!

      Fast du missar ju delen där hon hävdade att hon designade dem själv.

      Läs på, ditt fån.

      Handlar väl mest om att hon har sagt att hon har designat de från scratch. Att det är HENNES design. Det är inte okej när det inte stämmer. Sedan om hon bara hade sålt vidare håraccessoarer utan att ta cred och skryta om hennes hårda arbete med att ta fram den perfekta designen ja…det hade varit en annan sak.

      Om du inte vet så ska du kanske inte uttala dig så tvärsäkert?
      Elin påstod till en början att hon tagit fram diademen själv och ändrade sig sedan till att ”ha valt ut och krigat” för sina produkter och att de höll en SÅ mycket högre kvalité än kopiorna på Ali.
      De var IDENTISKA!

      Var så god:
      https://bloggbevakning.se/2019/12/11/elin-molimenti-styleelin-slapper-haraccessoarer-fran-kina/
      https://bloggbevakning.se/2020/01/16/aliexpress-vs-molimenti/

      Kritiken grundar sig i att hon inte erkänner att hon valt produkter hos Alibaba/Ali Express/Wish och bara satt sitt eget namn på för att sälja för cirka 200% mer. Hon påstår att hon har designat allting själv, det gör hon även efter att Camilla beställt exakt samma krafs från Alibaba/Ali Express/Wish.

    Hahah chocker att Wargfamiljen blir kränkta!!!
    ???

      Wargfamiljen har hittat sig en lika lättkränkt klan att retas med

    Vi lever i 2020, ett företag kan knappast LÅTSAS göra silikon, paraben och sulfatfria produkter, det skulle uppdagas på en nanosekund. Har kollat ingredienserna på Ida Warg Beauty’s produkter (på bland annat Kicks.se finns ingredienslista på varje produkt) Inget balsam, schampo eller hårmask innehåller några silikoner. Inga parabener eller sulfater heller för den delen.

      Jaha, då kan du ju inte läsa då 😮

        Jo det tror jag att jag kan. Vilken ingrediens är det du menar är en silikon, paraben eller sulfat då? Vi tar den här som heter Everyday Shampoo som exempel:

        Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycol Distearate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Crambe Abyssinica Seed Oil, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Lactic Acid, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Benzyl Salicylate, Linalool, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Citronellol, Phenoxyethanol, Parfum

          Är inte dessa två sulfater: Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate?

            Nej, Disodium Laureth Sulfosuccinate är inte en sulfat och heller inte Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA). Man kanske tror det på namnen och du kanske blandar ihop det med Sodium Lauryl Sulfate (SLS) som är en sulfat. Väldigt lika namn 🙂

              Det är visst en sulfat, men en väldigt mild och naturligt framtagen sulfat.

            Nix! Men förstår förvirringen eftersom de har så lika namn som de sulfater man vill undvika 🙂 Här är sulfater man inte vill ha i den produkt man använder:
            Ammonium Laureth Sulfate
            Ammonium Lauryl Sulfate
            Ammoniumlaurylsulfat
            Natriumlaurylsulfat
            Sodium Alkyl Sulfate
            Sodium Laureth Sulfate (SLES)
            Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

      Ida Warg Beautys produkter, inte Ida Warg Beauty’s produkter. Hur kan det vara så svårt att skriva genitiv rätt på svenska?

        Ber om ursäkt för det!

    Jag testade Idas hårprodukter lite skeptiskt men försökte vara helt fördomsfri. Och jag ÄLSKAR dom. Funkar super bra på mitt hår. 🙂 Bättre än många ”frisörprodukter”.

      Moisture-inpackningen är super!

      Superbra är ett ord // Särskrivningspolis som känner sig mäkta triggad

    Jag skrev igår också att jag faktiskt tycker Ida reagerar riktigt larvigt och tycker inte hon känns seriös när hon svarar på det sättet. ALLA kan inte hylla det man gör, inte ens de med lite större konton.

    MEN sen har Elin sin fair share av att vara klandervärd på annat håll. Mem jag tycker ändå Ida hanterade detta pinsamt dåligt.

      Elin kollade inte ens upp ingredienslista på Idas produkter så oprofessionellt att såga dem baserat på ingenting

        Fast Elin pekade aldrig ut just Idas produkter? Det var en följare som nämnde Idas namn i en generell fråga och därav blev Ida kränkt då hon KÄNDE sig utpekad. Elin svarade ju generellt vad hon ansåg. Så jag står fast vid att IW hanterade detta väldigt märkligt

      Jag brukade kolla Idas videos innan hon skaffade barn och blev tråkig. Hon verkade gullig fast lite grund. Nu verkar hon sjukt osympatisk. Kanske är karln som smittat av sig?

        +100000

        Dom två är lika osympatiska. Passar fint ihop! Mer lättkränkt kan man inte bli likt dom två.

    Haha det pinsamma är vilket allvar elin tar på sig själv å hårgrejor, som om det vore viktigt. Samtidigt som hon bluffat sina följare för att tjäna pengar. ”För er skull”
    Lol

    Vad använder ni för hårvårdsprodukter? Jag köper Olaplex hos min frisör (för hon rekommenderar det i mitt hår). Men i smyg ibland så använder jag Fructis för det luktar så gott ?

      Jag älskar doften av Fructis Orange!!!!!

      Shampoo från dove, nått med oljor. Balsam och hårinpackning från Ref. Lägger pengarna på det viktigaste haha. Aldrig upplevt att olika shampoon gör någon skillnad på mitt hår medans jag märker stor skillnad på balsam.

      Kms california moist repair sedan flera år tillbaka. Bästa någonsin för mitt hår som annars alltid är för torrt. Och doften försvinner snabbt vilket jag tycker är viktigt. Jag vill inte ha massa parfym i håret.

      Jag använder Davines. Fantastiska produkter som verkligen på riktigt gjort skillnad med mitt hår. Håret doftar svagt av rent och ”tvål” efteråt, fräscht men inget att jubla över. Men jag älskar Fructis doft! Så skulle jag bara gå på doften hade jag lätt tvättat i Fructis jämt, tyvärr mår mitt hår så mycket bättre av Davines. Annars hade jag lätt alltid använt Fructis.

      Jag använder morrocanoil men sist jag handlade fick jag höra att de har/ska ta bort sina 1000ml flaskor, så får hitta något annat märke nu?

      Biolage för de luktar gott.

      Hjärtligts normalserie, både schampo, balsam och inpackning. Använder deras djuprengörande schampo ca en gång i veckan. Ekologiskt och svensk salongskvalitet utan silikoner. De använder dock sulfater, men jag har inget emot det. Håret blir mjukt och återfuktat. Har även deras leave in, glansdroppar och värmeskydd. Älskar deras produkter!

    Men alltså, har Elin någonsin svarat på allas jämförelser hårprylarna från Alibaba osv? Har hon någonsin svarat på vilket land de tillverkas i? Hur de kom fram till den orginella designen? Hur arbetsförhållanden är? Finns det något inlägg, insta post, story, youtube video osv där hon svarar på dessa kommentarer????

    Jag känner att jag är 100% med Ida förens Elin öppnar upp boken och berättar sanningen! Men det kommer hon väl aldrig att göra?

      Hon nekade iaf inte Idas pik, känns som svar nog?

      Nej, hon har ju bara satt på sig offerkoftan, blockat folk som ifrågasatt och kört: ”det är inte ens någon idé att förklara för vissa vill inte förstå, men ni som skickar magiska dms, jag älskar er och det är ju för er jag gör detta!!!!” Kräks.

    Alltså det här är ju så lågt Camilla. Du fortsätter göra ställningstaganden som den biter dig i rumpan, remember Mr Cool? Sluta ta Idas sida för att du hatar Elin. Vi kan väl alla vara överens om att diademgate var pinsamt och underhållande, men ämnet denna gång är SHAMPOO!!!! Så Elin får ej kritisera för att hon gjorde ett stort misstag? Kasta fan inte Sten i glashus gumman.
    Låt oss istället bryta ner det Ida säger det är ju där det klandervärda finns. Man ska alltså inte kritisera sina influenserkolleger pga att de är – influensers? HAHAHAHAHA. Man undrar ju om det är hon eller jättebebisen Alexander som skrivit. Sjukt argument och säger ALLT om influensers. Ida avslöjade precis hur det funkar i den branschen. Låt oss sälja skit tillsammans o lyfta varandras skit så är allt frid o fröjd.
    Sen vet man ju inte om man ska skratta eller gråta med alla ni pöbelfjantar som ”alltså Idas produkter är såååå bra”. Har ni tänkt på att ni förmodligen har jävligt bra hårdvaluta? Oavsettt Idas margås Thereses eller någon annan fjants låtsasprodukter?!

      Hehe ”jävligt bra hårkvalite” SKAREVA!

      Hatar? Snälla…

      Och stackars Sten om han kastas i glashus!!!!! Akta!!

      Exakt. Kvaliten på argumentet är bara ’Men du då!’. Barnsligt. Med den logiken skulle Camilla aldrig få kritisera någon annan om hon själv någon gång gjort fel.

    Ser bara bilden framför mig på två små barn i en sandlåda och kastar sand på varandra.

    Så patetiskt hela grejen men eftersom det är fredag så släpper jag detta och ser fram emot en kall öl till kvällen ?

    Trevlig helg alla på BB.

      Mmmm sugen nu på en kall. Finns så supergoda alkoholfria så man kan gå och slödricka till frulle.

        ?

    Jag är nyfiken på hur svenska konsumenter ställer sig till försäljning av produkter som ursprungligen köps in från Alibaba? Vad säger ni här i kommentarsfältet, är ni bekanta vid företeelsen sen tidigare eller är det nytt?

    Anledningen till att jag frågar beror på Amazons intåg i Sverige. Där är det nästan mer regel än undantag att säljare köper in i bulks från Alibaba. Nästan vilken kategori ni än söker på på Amazon kommer ni se att flera olika säljare har precis samma produkter till salu, ibland har de fått ett nytt märke såsom Elin gjort och det kallas privat label.

    Såhär fungerar ju, tyvärr, den nya onlinehandeln med influens från Sydkorea, Japan, Kina bl.a. (där de ligger långt före oss på alla sätt vad gäller online handel). Jag säger tyvärr eftersom detta gör det nära omöjligt att följa upp produkterna vad gäller arbetsförhållanden, material, produktion – något som många av oss vill göra. Jag tror också det är rimligt att utgå ifrån att dessa produkter är massproduktion i obeskrivlig mängd och med tanke på att produktionen sker i Kina så kan vi nog vara säkra på att det är kolkraft bakom.

    Är ni nyfikna på den sortens försäljning finns det mängder av videos på Youtube som handlar om försäljning på Amazon och tar upp hur man sourcar produkter från Alibaba och hur man utför privat label.

      Personligen försöker jag undvika att köpa allt (från livsmedel till kläder och prylar) som tillverkats/producerats i Kina, i den mån det går. Vill inte stötta det landet ekonomiskt av ungefär en miljon olika anledningar, men mänskliga rättigheter och miljön är väl två av de främsta. Och försöker konsumera så lite som möjligt öht såklart.

        Jag är helt med dig! Vill också undvika att handla från Kina.

      Är jäkligt emot Amazon eftersom de behandlar sin personal som skit i alla fall.

        Håller helt med!

    Click clack Molimenti is back!

    Försökte läsa på lite om den sulfaten som står på ingredienslistan på produkterna: Sodium Lauryl Sulfoacetate.

    Tydligen har den större molekyler än andra sulfater och är inte lika skadlig som andra, MEN den står ändå på ”använd inte” listan på flera no poo sidor.

    Vad krävs egentligen då för att man ska få skriva att en produkt är ”fri från silikoner, sulfater osv”? Någon som vet?

        Du får gärna specificera vad du ville säga med länken ?

          Skulle vara två länkar (så att man kunde se skillnaden på en ”vanlig” sulfat och Sodium Lauryl Sulfoacetate men länk nr två kom inte med! Här kommer den: https://www.ewg.org/skindeep/ingredients/706089-SODIUM_LAURETH_SULFATE/

          Den snälla sulfaten kommer från olja (kokosolja) medans den dåliga sulfaten är framställd i labb. tror inte jättemånga produkter innehåller dåliga sulfater nu för tiden men det är klart att de förekommer.

          Men det är inte sant att no poo listar Sodium Lauryl Sulfoacetate som dålig?

            Ah jag fattar! Men det räknas ändå som en sulfat? Försöker läsa mig till svaret men är som en djungel av info om det här.

            Jag utgick ifrån den här sidan ang no poo: https://www.thislittlecurl.com/ingredients-to-avoid-and-why

            Kanske är fel? La seriöst bara 10 min på att Googla så är verkligen inte beläst på området ?

      Det är ingen sulfat

        Ah okej ? står så himla olika på alla ställen, så blev svårt med källkritiken tycker jag. Men bra, då vet jag ?

          Ja det är väldigt svårt att bena ut vad som är vad, SPECIELLT när allt heter så snarlikt! Vet faktiskt inte varför thislittlecurl.com listar Disodium Laureth Sulfosuccinate som sulfat

    Så fort Ida skriver (som är mer känd än Elin) så slickar Elin röv och är sååå gullig.
    Sen nej, Elin är inte ett proffs för att hon gått frisörlinjen där man hjärntvättas att det dyra är det bra. Börja designa egna produkter, inte sno andras design vännen 🙂

    ”Jag håller på med sociala media för ER skull, inte för min skull eller för mitt egna ego”….. Eh, jovisst – vilken influencer i den här sfären håller på för nån annan anledning än sig själv? Det ”jobbet” är ju liksom självbekräftelsens yttersta utpost!

      Antar att hon även säljer diadem som kostar 19 spänn på Aliexpress för 399 kronor för vår skull, inte för att hon vill tjäna pengar…

        Vilket hjärta av guld av Elin, så omtänksamt att du offrar dig så endast för vår skull, verkligen stort av dig.

        Narcissismens mest självömkande Offerkofta måste vara Elin.

      Det var så vidrigt skrivet, vem försöker hon ens lura???

        Så har hon sagt länge. Florence Nightingale herself ?

      Hon är Florence Nightingale! Visste du inte det?

    I brist på öppet spår och med frisörtemat i kommentarsfältet: Mimi Höglin meddelar att hon sålt sin bil. Kan någon meddela hur man säljer en leasingbil? Mest troligen har någon annan bara övertagit avtalet. Varför ska alltid allt hos henne verka mycket bättre och finare än vad det är? Hon ”köpte” den och nu ”säljer” hon den. Hon var så jordnära förut.

    Brukar inte kommentera, men här kan jag faktiskt hålla med Elin som sakligt argumenterar. Det kunde varit Ida, Margå eller Löwengrip det pratades om, spelar ingen roll då Ida ändå bara satt sitt namn på produkterna. Sen att Elin håller på med annat shady shit hör liksom inte in i denna diskussion som du upprepar hela tiden. Men hon är frisör, vidrört garanterat alla hårtyper som finns i Sverige och kan mångt mycket mer om hår än du jag och Ida tillsammans.

      Håller faktiskt med. Tycker inte Elin skrev något konstigt.

      Ida har ju inte bara satt sitt namn på utan anlitat människor som har kunskap att ta fram hår och hudprodukter, dom har förmodligen mer kunskap än vad Elin har om detta.
      Skulle vara intressant om Elin pekade på innehåll i dessa produkter som är dåligt enligt henne.

      Herregud Idas svar. Skämskudde fram!

    Det undrar jag också, så måste det väl vara? I alla fall när det gäller farking hår?

    Nyvunnen respekt för Ida Warg som kommenterade sin felstavning på storys! Från ”in my way” till ”on my way”. Skönt att någon lägger vikt vid stavning i alla fall ?

    Elin har inte skött hela Aliexpress grejen något vidare och lever ofta i sin egen bubbla men i detta har hon rätt.

    Ida Warg gör ju så ofta med saker och ting och som många andra så kallade ”influencers”. Hon är dessutom oerhört dålig på att ta konstruktiv kritik och tar ofta saker personligt. Hon hanterar det inte alls professionellt, varken hon eller maken. Glömmer inte hela Matgeek-historien.

    De här så kallade ”influencers” som inte har utbildning i något oftast och sedan ska de ge sig i kast med allt möjligt.

      Kommer ihåg att jag hittade in till Ida Warg och Alex genom Matgeek ?

    Inte för att Elin är bättre men OJ vad Ida är tramsig och lättkränkt ? kan du inte ta kritik så ska du kanske inte släppa ”egna” produkter?

    Om jag fick en krona varje gång Elin sa vad hon tycker skulle jag vara miljonär. Hon sätter en ära i att vara ”ärlig”, vilket inte är en särskilt smickrande egenskap fast det förstår hon inte själv. Hon är en kvinna på 30+ som beter sig som en högstadieelev.

    Men herrgud som att alla kommer älska allas Idas produkter. Måste man stötta alla i influencerbranschen bara för att man är med i den själv? Hon måste lära sig att inte ta åt sig av ALLT.

    Men vem tar ens sånt via insta, har man issues ringer man väl och pratar om det?! Känns uppgjort från bådas håll för att få uppmärksamhet och publicitet

    Vad menar hon med att hon håller på med sociala medier ”för ER skull”. Är det inte ett jobb som hon gör för att tjäna pengar? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.