Influencers hemlighåller leverantörer – förhindrar granskning

Varken Kenza Zouiten Subosics Ivy Revel eller företaget Daisy Grace som ägs av Hannah Widell och Amanda Schulman uppger vilka tillverkare de har, eller hur arbetsvillkoren ser ut. De svarar inte ens på Fair actions frågor.

– Det är anmärkningsvärt. Det är vi inte vana vid att företag inte ens svarar, säger Maria Sjödin, sakkunnig företag och mänskliga rättigheter på Fair Action.

Företagen har haft flera veckor på sig att svara, och de påminnelser har gått ut vid minst tre tillfällen.

– Daisy Grace använder hashtagen sustainable i sin marknadsföring, men svarar samtidigt inte på våra frågor. Det är tydligt att det behövs granskning, säger Maria Sjödin och tillägger att om ett företag ska betraktas som hållbart och transparent så är första steget att besvara frågor. // Ur SvDs artikel

Jag kan inte säga det nog, men VILKEN förebild Matilda Djerf och hennes Djerf Avenue är i sammanhanget.
Här har vi en influencer som tar den här typen av frågor på största allvar – läs mer i inlägget HÄR!
Jag tänker att de flesta influencers skiter i saker som arbetsvillkor och mänskliga rättigheter på samma sätt som de skiter i att följa marknadsföringslagen och att ens bemöda sig med att skriva ett yttrande till Reklamombudsmannen.

Det är anmärkningsvärt. Det är vi inte vana vid att företag inte ens svarar, säger Maria Sjödin, sakkunnig företag och mänskliga rättigheter på Fair Action.

Välkommen till influencervärlden där outbildade kids leker ”bisnisswomen” på Instagram men egentligen tar NOLL ansvar när de blir ifrågasatta.
Då är de snarstuckna privatpersoner, av någon jäkla anledning som bara de verkar förstå logiken bakom.
Att inte ens svara ”ingen kommentar” när det gått ut TRE påminnelser, det är så fräckt att jag baxnar, men trots det är jag inte det minsta förvånad.

Det här så pinsamt för branschen! 
Vill Fair Action få ett hattrick i uteblivna influencersvar så kan de ju alltid ställa samma frågor till Elin Molimenti – hon kommer garanterat ignorera alla kontaktförsök från dem för att hålla sin ”magiska fabrik i Kina” så hemlig det bara går.

Tack för tips!

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bara pengar! Det är det enda som betyder något. De har inga problem att trampa på andra människors ryggar och bedra andra som köpare för att få ekonomisk status och kunna köphetsa själva, leva i överflöd i lyxiga hus och kunna skratta gott åt oss alla andra. fyfan vad smarta dom är. Dom lurade alla!

      Glöm inte att Molimenti har slitit så hårt för sina kunder och följare, INTE för sig själv!

        Usch den människan är så jäkla fejk och bryr sig bara om pengar. Otrevlig och girig är hon med

          https://www.instagram.com/p/CE56LzqJb38/?igshid=ixo65aissqia

          Kan man älska sig själv mer än det här?

          Förövrigt en jävligt cringig bild att låta sin frisör lägga upp på sin insta.
          Cock goes were?

          Svårt att smälta att Elin bara för några år sedan såg ut såhär:
          https://styleelin.com/2014/06/20/min-midsommarkrans/

          Beyond recognition?

            Så söt tjej! Hade aldrig känt igen henne på de manipulerade bilderna hon lägger upp. Men i sina videos ser hon ju inte ut som på bilderna. Trist att hon ändrar sitt utseende så mycket, hon är ju fin som hon är.

            Oj jävlar!!!

              Hon ser så snäll ut, men jag har bara hört negativa saker om hennes attityd.. undrar om den kom före eller efter hennes total makeover

      Hela influencer”branchen” är ju extremt oseriös och bestående av en förkrossande majoritet ointelligenta, obegåvade men ack så giriga egoister. Luftslott som spricker i sinom tid. Och snarstuckna som sades i inlägget är ju helt korrekt, kan lägga till extremt lättkränkta.

    Vågade du inte riktigt basha Hannah och Amanda utan istället är det Kenza i rubriken och du tar upp Matilda Djerf och ännu en gång Elin M. Tycker att du också är pinsam faktiskt, och väldigt genomskinlig om man säger så.

      Borde du inte bara vara helnöjd att inte Blondinbella nämns?

        Varför skulle hon nämnas och varför kallar du henne för det gamla namnet, och varför borde jag vara helnöjd för det?

          För att hon är en bedragare

            Hon har inget med saken att göra. Släpp det.

              Hon är ju Sveriges första influenser så hon har ALLT med det här att göra

      Står inget om Kenza i rubrik, faktum är att hon enbart nämns i citatet från SvD.

      Sen är det väl bra att belysa dem som är bra och väldigt bra att belysa Elin M då hon verkligen borde granskas.

      Känns mer som du läser in massor som inte finns.

        Kategorin till inlägget är Kenza.

          Inlägget finns i båda kategorier men Kenzas syns eftersom K kommer före S i alfabetet.
          Det är även Hannah och Amanda på bilden, så jag förstår inte riktigt kritiken. ??‍♀️

        Ja jag tycker vi gemensamt kan gå in för att rasera dessa iglar som slösar på både människor och naturresurser för att samla på pengar och få oss andra att känna oss otillräckliga. När ska det bli ute på riktigt att vara en girig jävla predator?

        Varför borde Elin granskas mer än H & A? Läser in massor som inte finns? Eller förstår vissa saker som du kanske inte gör, eller så gör du faktiskt också det, tror nog det.

          Vadå mer än? Drt äe det väl ingen som sagt

            Lär dig stava för f-n! Lär dig skriva så man förstår när du ska försöka härska, och lär dig läsa också – det står ovan att Elin verkligen borde granskas. Om hon eller vissa andra hade stämts på miljonbelopp som H och A nu har så hade det direkt skrivits inlägg här men somliga behandlas med silkesvantar, och många av oss fattar varför.

              Oj du behöver nog mer hjälp än den här bloggen kan erbjuda. Prova vårdcentralen eller psykiatrin i din kommun.
              Puss på nosen.

                Det är Stollan som svettas..

      Men spela roll vad inlägget innehåller, det står dig fritt att fylla på här i kommentarsfältet! Jag tycker absolut att cam förtjänar kritik mellan varven men vet inte om det är är direkt konstruktivt

    Fy fan vilka ”förebilder”. Det är ju nästan parodiskt att denna typ av influencers är kvinnor folk ”ser upp till”. Se upp till vad? Att de skor sig och lever lyxliv?

      Ja precis. Kolla bara på hon Bella Nilsson som just nu sitter häktad. En fillerfylld queen of trash som skott sig på att aktivt förstöra miljön. Jag blir helt rabiat av att kolla på hennes instagram där hon ålar runt och vältrar sig i pengar samtidigt som hennes miljögifter förpestar vår svenska natur och omgivning.

        Hon och hennes man har alltså tagit emot farligt och giftigt avfall och flyttat runt detta kontinuerligt för tydligen får man förvara denna typ av avfall i 3 år innan man krävs på tillstånd. De har tillochmed dumpat sin skit på övergivna gårdar mitt i landsbygden och grävt ned flera ton med gamla batterier som börjat läcka ut sin skit i naturen.

          Fyfan vad ledsen man blir av att såna idioter förstör vår gemensamma planet genom att gräva ner ton av batterier(!!!) Själv försöker man vara duktig och återvinna osv och så finns det folk som gör såhär? Helt jävla sinnessjukt?! Allt för att leva ”lyxliv” där fillers och skönhetsingrepp är en central del. Man blir otroligt besviken på sina medmänniskor..

        Vänta va? Inte hört något om detta. Vem är hon? Varför hade de avfall?

          Googla, det är enklast så. Tror Expressen Tv har ett klipp om det här, men har inte tid att leta åt dig ?

          Fun fact, kände den omtalade kvinnan för en herrans massa år sedan. Då jobbade hon med lättklädd dans och var tillsammans med en av klubbägarna. Kan säga att på den tiden var det en självklarhet för henne att pengar inte ska ha någon connection med Skatteverket…
          Och hon hade myyyyyyyycket pengar redan då.

          Läset du inte nyheterna? För senaste dagsrna har det varit artiklar ute om just Bella Nilsson

          Tack Camilla för ett bra inlägg! Och så en länk till TV4:s inslag om den hänsynslösa sophanteringen:
          https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/v%C3%A4lk%C3%A4nd-vd-h%C3%A4ktad-misst%C3%A4nks-f%C3%B6r-sopdumpning-bland-barnfamiljer-13291642
          Välkänd vd häktad – misstänks för sopdumpning bland barnfamiljer
          Företaget Think Pink arbetar med att ta emot byggavfall för att sortera och återvinna sopor men anklagas nu för omfattande sopdumpning. TV4Nyheterna har rest mellan dumpningsplatser där bolaget gång på gång ertappats med att ha brutit mot tillstånd och lagar. De som bor vid avfallshögarna är rädda för vilka gifter som soporna för med sig.

        Hennes glada dag i sus och dus lär vara över för döms man för grovt miljöbrott blir det fängelsestraff. Och man får ju en känsla av att utredarna har gott om bevis.

        Hur hittar jag henne på instagram?

          Sök på Bella Nilsson

            Finns ju hur många som helst med det namnet. Snälla hjälp mig.

              Thinkpinkbella.blogg

              Men hon har gjort sitt konto privat. Igår var det öppet… men hon hade fått en del hårda kommentarer så antar att hon fått tillstånd att ha sin telefon igen? Kanske har hon släppts ur häktet redan.
              Hon hade gömt sig i förrådet när polisen gjorde razzia

                Finns ingen person som sitter häktad som har tillåtelse att använda sin mobil. Antingen är hon släppt eller så har kanske advokaten hjälpt till med att låsa kontot.

            Kontot är privat.

        Det finns SÅ mycket pengar i avfallsbranschen. Men tyvärr är det väldigt få som döms för miljöbrott, för det är svårt att bevisa vad de olika ägarna haft för kännedom om de olika delarna i verksamheten. Men hoppas de här fälls hela gänget 🙂

        Är uppväxt och har släkt i en av orterna som de levererat sopor till. Bor fortfarande i kommunen men de gör ingenting åt det. Nu när allt kommit fram så fortsätter de driva verksamheten som vanligt. Går knappt att vistas ute och ljudnivån är extremt hög. Alla boende har sedan början satt sig emot detta men politikerna tänker bara på pengar.

          Så sorgligt att man som privatperson inte kan göra något åt detta?

          Vad menar du med att det inte går att vistas ute?

            Det är buller och det blåser damm över hela byn. Avfallet innehåller mycket giftigt. De tutar och kör som fan med maskinerna. Lastbilar med avfall kör i hög hastighet genom byn där det är gräns på 50km/h. Och om man går i närheten av soptippen (vilket man måste ibland då det ligger vid promenadvägar) så blir man fotad och hotad med polisanmälan.

        Så jävla vidrig, läste för ett tag sen en snyfthistoria om hur hon kom från Iran till Sverige…Sen klanka ner på landet som tog emot henne med öppna armar. Och nu kommer detta! Spyr!!

    Gör man inget för att aktivt göra världen till en bättre plats bör man sitta ned i båten och hålla käft.
    Man bör inte beredas utrymme, inte få komma till tals, inte bli lyssnad på.

    Kan vi bara hacka av och ignorera den extravaganta eliten och utse nya fokala punkter och mål att eftersträva?

      Precis. Exakt VAD gör att folk beundrar dem?

        Dom har pengar, så vem bryr sig hur de nått sin succé, alla vill ha del av kakan. Snark.

      Jag tror inte att jag aktivt gör någonting för världen just nu. Hur många gör det, allvarligt? Och vad skulle det ens vara exakt? Man jobbar, har nån fritidsaktivitet, gör lite hushållssysslor och sover. Skulle inte en stor majoritet få komma till tals eller bli lyssnad på?

        Sortera sopor är väl det minsta man kan göra, tidningar slängs för sig, kartonger, plast och för att inte tala om batterier.

          Okej, så det räknas. Tur det. Vi sorterar mest för att det blir billigare och så skulle vi annars fylla sopkärlet ute alldeles för fort, och så får vi kompostjord till plantorna. Men all återvinning måste vi köra till sorteringen med bil, så jag vet inte riktigt hur samhället har tänkt där. Många människor har inte någon bil, eller är gamla och skruttiga.

            Det där är ett enormt problem!!!! Jag bor ensam i en etta i Stockholm och mitt hus har inget miljörum och jag är arbetslös. Har varken plats eller råd att sopsortera

              Prata med din hyresvärd och ta kontakt med hyresgästföreningen samt även kommunen. Det är väl lagkrav på sophantering för fastighetsägare

                Alt bostadsrättsförening

              Jag förstår inte hur det är tänkt att praktiskt fungera om man inte ska köra bil längre. Hur blir man av med trasiga möbler, kartong, plast, glas, tidningar, metall och farligt avfall?!? Om kommuner vill att man ska sopsortera så kanske kan kommunen då komma och hämta ens sorterade sopor. På landet där avstånden är långa och bränslet kostar multum så eldar folk upp allt som går. Kartong och papper i pannan t.ex.

                Men man har ju fortfarande sophämtning och alla dessa olika påsar i färgkod efter avfall.

                  Vi har restavfall och matavfall. All återvinning som vi orkar sortera bort från restavfallet måste vi själva köra till återvinningen. Kommunen hämtar inte vår metallsamling t.ex. Så är det när man bor i villa.

                    Men skaffa påsar för metallavfall då?

                    https://www.google.com/search?q=f%C3%A4rgsorteringsguide&oq=f%C3%A4rgsorteringsguide&aqs=chrome..69i57.6888j0j4&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

                      Ska jag slänga påsarna då bland restavfallet?

                      Du har väl en grön tunna utanför huset?

                      En grön och en brun.

                    Om du nu är så lyckligt lottad att du bor i villa så är väl förfan det minsta man kan begära att du sk ”orka” sortera ditt eget jävla avfall?!!!!!

                      Vad har det med orken att göra? Tar väl ungefär lika mycket ork för alla. Plus att jag måste samla skräpet någonstans och förvara det tills jag åker till återvinningen. Ibland orkar jag faktiskt inte diska ur och torka creme fraiche burkar och smörpaket, utan dom åker bland hushållssoporna som hämtas varannan vecka.

                      Men exakt. På riktigt, hur resonerar man om man släpar HEM all skit men sen ojar sig över att det är jobbigt att slänga emballaget?

                      Aaa…maten jag släpar hem är bara skit. Ingenting man behöver köpa.

                    Så behöver det inte vara bara för att man bor i villa. Vi har två gröna tunnor med fack för allt utom batterier. Glas, plast, metall osv.

                      Oj, finns det. Hämtas det av kommunen på något sätt och i så fall hur? (Helt allvarlig fråga).

                      Jag fattar inte heller. Finns det olika fack i sopbilen för alla dessa? Vi har helt vanliga soptunnor som vi fått av kommunen. En för matavfall och en för hushållsavfall.

                      Så smidigt! Underlättat mkt sen vi fick våra fyrfackskärl! 🙂

                    Du får nog börja orka mer i din sophantering. Ta kontakt med kommunen och fråga där i samband med att du beställer fler färgade påsar för ditt avfall din lata jävel.
                    Och ja, du är väl en sån som borde sitta ned i båten och hålls käft annars!

                      Vad pratar du om?! Vi har inga färgade jävla påsar i min kommun! Vi har papperspåsar för matavfall som kommunen har börjat med för två år sen. Sen har vi hushållssopor. Två tunnor att kasta avfallet i alltså! All återvinning får vi sköta själva bäst vi kan. Om vi vill sortera plast, papper…you name it, så är det fritt fram att hitta egna lösningar för det, men ingenting som kommunen gör någonting åt! Inga färgpåsar och kärl eller avhämtning. Vi får själva sortera, förvara och forsla bort till återvinningen med bil. Så ursäkta mig så jävla mycket om jag inte alltid orkar diska ur varje smörpaket, torka det, platta till det och ta till en behållare vi har utomhus, för att sen behöva baxa alla behållare (kartong, plast, glas, metall och farligt avfall) i bilen och åka 2 mil till återvinningen. Vi eldar papper, tidningar och kartong hemma i pannan för att slippa en del av återvinningen. Jag är helt för att mataffärerna börjar sälja råvaror i lösvikt, för jag skulle gärna slippa köpa och släpa hem förpackningar som jag sen ändå måste forsla bort.

                Handlar inte om att ALDRIG ta bilen, utan att minska på det. Och absolut, vissa i innerstan klarar sig utan bil helt. Men de allra flesta oavsett var man bor har tex ett ica eller coop eller liknande 5-15min gångväg hemifrån, så gå istället för att ta bilen varje gång.
                Gå till gymmet istället för att ta bilen. Osv osv osv. Handlar om allt onödigt åkande, inte om bilåkande som är nödvändig.

              I Stockholm brukar det finnas återvinningsstationer typ överallt, har du kollat det? I mitt kvarter finns det två stycken inom gångavstånd (bor i etta i närförort)

        Sorterar sopor, cyklar el åker kommunalt, sorterar sopor på jobbet, handlar ekologiskt etc.

        Fast du tjänar väl inte grova pengar på att vara nån form av idol?

          Och vi ifrågasätter hur man kan bli ”idol” på vad det verkar enbart att visa upp vilket otroligt lyxigt liv man har. Inga talanger, inga bedrifter, inga nya insikter, ingen moral.

          Nej, men jag trodde att Vänster här pratade om alla människor.

            Vi har alla ett ansvar i att skapa den värld vi lever i. Andra har mer makt och med det borde det ingå mer ansvar men tydligen verkar dessa maktgiriga pengahoror tro att de kan undslippa mer ansvar ju mer pengar de kan tjäna på andras slit.

            En del i att ta detta ansvar är att exempelvis inte bereda dessa gamar utrymme. Att INTE lyssna på eller följa dom. Så länge den stora massan är dum nog att svansa efter så kommer detta fortsätta.

              En sak man kan göra själv är att helt sluta följa trender. Dessa gamar är beroende av att foll vill ha det senaste. Hitta en personlig stil istället så slipper du vara en trendslav

              Jag använder inga sociala medier, någonting som jag rekommenderar alla.

                ”Använder inga sociala medier” men kommenterar frenetiskt på en blogg om social medier, alltså hahahahahahahaha!

                Ja men du sopsorterar ju inte heller så tror inte du är rätt person att yttra dig om vad andra borde göra.
                Sitt ner.

                  Jag har aldrig sagt att jag inte sopsorterar. Jag orkar bara inte göra det med exakt perfekt precision varje dag. Av anledningar jag nämnt ovan. Och jag tänker inte sitta ner och vara tyst för det. Som ett hushåll med två personer slänger vi ändå lite skräp i jämförelse med barnfamiljer. Du ska nog ta ditt skammande på dom istället.

                    Vill brista ut i gråt av tacksamhet för att du skriver skamma istället för shamea…
                    Tack!!

        Du kanske inte gör något aktivt idag, men i morgon då? Nästa vecka? Plockar du skräp och kastar i soporna när du varit i skogen eller på stranden?

        Finns viljan där från början? Eller känner du att du godtyckligt och med gott samvete kan tänka dig att tumma på miljön och mänskliga rättigheter för att få råd med en ny flashig bil?

        Det är ju aldrig försent att försöka bättra sig annars. Self-improvement hoppas jag att jag fortsätter med långt in på ålderdomshemmets dagar.

          Jag kastar mitt eget skräp i soporna. Jag förutsätter att alla människor tar hand om sitt eget skräp och renhållning på allmän mark är inte mitt jobb. Ärligt talat, hur många plockar upp skräp dom ser på marken? Ingen jag vet i alla fall. Jag tummar nog både på miljön och mänskliga rättigheter om jag köper en ny bil oavsett vad det är jag jobbar med.

            Ja det är ju din inställning som gör att världen inte ser bättee ut helt klart. Jag har alltid en gammal frukt ellernfryspåse i fickan när jag går på promenad. Plockar upp alls sopor jag ser i naturen och slänger i närmsta sopkärl.
            Henrietta du borde skämmas. Hoppas du inte planerar att skaffa barn med tanke på din hopplösa inställning till din närmiljö

              Hoppas du säger till alla som inte går runt med soppåsar att dom borde skämmas. Herregud. Man är bara som vem som helst, jobbar och sköter sitt och så kommer en sopplockare och berättar för en hur man borde skämmas för att man inte plockar skräp utomhus. Eeehhh….okeeej…. Nä, men vi säger så. Men jag skaffar i alla fall inga barn så det är väl en riktigt bra miljögärning. Alla kan göra nåt osv.

              Aldrig har jag sett någon med gamla fruktpåsar i fickan som plockar skräp. Att inte plocka upp random sopor är definitivt inte anledningen att världen inte ser bättre ut. Överkonsumtion av kläder, prylar, mat och elektronik är anledningen. Folk är fan inte kloka.

                Nä, eller hur. Var är alla dessa sopplockare som sen skammar oss som inte plockar? Som att det är anledningen till domedagen som ska finnas runt hörnet. Vad sägs om att skaffa färre barn, konsumera därmed mindre, bo mer kompakt, sänka inomhustemperaturen med tre grader, sluta följa trender och handla möbler och kläder som håller länge, lära sig att sköta om möblerna och kläderna man köper…

                  Sluta svara på dina egna kommentarer henrietta. Har du aldrig hört talas om plogging? Det är stort i min kommun iaf. Stolt ploggare!

                  Jag gör det också men nu verkade det inte som att det var vad som diskuterades 🙂

            Jag plockar upp skräp i naturen när jag är ute, för det hör inte hemma där och för djuren och växterna spelar det mindre roll vem som har skräpat ner, bara skiten inte ligger kvar.

            Jag plockar alltid upp skräp i naturen. Trodde typ alla gjorde det?! Ok jag kanske inte släpar bort tre bildäck om jag huttar det men om jag går på stranden och hittar plast/metall osv så är det klart jag tar upp det.

              Hittar inte huttar?

              Tack E, du ger mig hopp om framtiden

    Att de blir snarstuckna privatpersoner så fort de får kritik eller blir granskade verkar gälla samtliga i fluensers oavsett de driver klädbolag, skönhetsbolag eller bara är influensers. Har i många år förundrats över deras högst omogna sätt att svara om de nu väljer att svara. Så tillkommer alla fans som tar deras parti och hårt angriper de som har frågor som inte är 110% positiva. Finns det ingen etisk kod för dessa? Fanns väl i alla fall för några år sedan en förening för dem.

      Kan vi dra ihop en demonstration mot dessa giribukar som har dollartecken för ögonen och gladeligen bryter mot både miljöskyddalagar och mänskliga rättigheter? Hur jävla lågt är man villig att sjunka för att få klirr i kassan?
      #Molimenti #Amanda&co#Kenza

      Fyll gärna på listan med folk som måste öppna ögonen och ta ansvar framför pengar!!!!

        Dags för en ny variant av Aningslösa Influensers nu med betonig ekonomi och reklam samt sexism?

          Vad hände med AI:s instagram? Har inte varit aktiva på evigheter.

    Är influensers det enda yrket i världen där man inte behöver ta ansvar? Tänk om jag som sjuksköterska skulle säga ”inga kommentarer” till patienten som frågar när hen ska få sin medicin.

      De gängkriminella svarar också ”inga kommentarer”.
      Taktik att inte säga något under polisförhören för att sen vid rättegången kunna anpassa sig till vad som framkommit i förundersökningen.

      Ja alltså nu kräver ju inte influencer-yrket varken utbildning eller licens för att utföras men du har absolut en poäng där. Vi måste ställa dessa samhällets blodiglar till svars.
      Skampålen nästa

    Sedan H&M gick in i IvyRevel är det väl H&M som skött inköpen?
    Har för mig att det sas så i samband med att H&M köpte in sig.
    Det innebär att det som gäller för H&M också bör gälla för IvyRevel.
    Nu när H&M lämnat kanske det inte spelar så stor roll. IvyRevel är förmodligen borta som aktör på klädmarknaden.
    Den omtalade satsningen på en app tillsammans med Google för att konsumenten själv skulle designa en ”high-tech”-klänning rann ut i sanden. Det var förmodligen bara en anka för att få publicitet.

      H&M’s affärsidé bygger ju på barnarbete

        Kanske bygger H&M:s affärsidé precis som alla andra i fast fashion delvis på att pressa priser för leverantörer, men barnarbete gör det inte. Svårt att undvika för de flesta till 100%. Kolla gärna in Fashion Transparency Index där H&M får betydligt bättre betyg än de flesta andra i branschen.

    Det jag har allra svårast att förstå är varför människor verkar vara så in i bängen naiva och faller för billiga trick som ”ni är våra älsklingar” och liknande dravel. När allt bara handlar om att kränga sina produkter och locka folk att tillhöra följarskaran.

    Hanna och Amanda är experter på det här, Bianca likaså. Och så många verkar gå på det?! Trots att det är uppenbart hur falskt och lismande det är.

      Samma sak med Carolina Gynning. Får knottror av alla som kallar folk för ”alla fina, ”finingar”, ”älsklingar” mm

      Precis!
      Det är varningstecknet nummer 1, när de kallar sina köpare för älsklingar. Snacka om att sitta på höga hästar och se ner på folk. Ofta har de själva inte ens läst på gymnasiet! ?

        Klart att det är deras Älsklingar. Älsklingarna försörjer dem ju.

        Jag får kräkreflexer när någon jag inte känner kallar mig för kära?

      Ja det är väl flunsor i ett nötskal. Ömsom fjäsk, ömsom snsrstuckenhet och lättkränkthet.

    Hoppas faktiskt att dessa ¨vi låtsas att vi är riktiga affärskvinnor¨blir fällda. Finns ngt som heter Karma och gemensamt för Amanda & Hannah, Kenza & Molimenti är att de verkar riktigt osympatiska. Är ju ingen slump att de inte besvarar frågor.

      Karma. Det är MU som har den?

    Vad hände med vitaminerna som Amanda och Hannah sålde? De som var så FANTASTISKT bra? Förändrade deras liv? Säljs de inte längre? Har de någonsin svarat på varför de la ner dessa piller?

      de pratar om detta i ett av de senaste avsnitten av Fredagspodden faktiskt

        Sluta lyssna på deras skitpodd! Bojkott!!!!

          Jag har slutat lyssna på alla poddar på perfect day. Jag saknar recensörerna. Nu såg jag att Schulman show flyttas till pod me, kommer den fortfarande produceras av perfect day? Förlåt för korkad fråga ?

          Näää dom är ju jättemysiga att lyssna på! Kommer aldrig bojkotta

        Där de sitter och blåljuger om vad som hänt deras företag och alla går på det.. Jag vet vad som bla hände ett av dem och det de säger är ren lögn. Allt dåligt som hänt dem skyller de på någon annan men faktum är att de är hänsynslösa som kör på och på utan att tänka om hållbarhet, miljö, lagar etc. Se bara på allt kring deras personal som stod i tidningarna för något år sedan. Det säger ju ganska mycket. De vill bara tjäna pengar men tar inte ansvar för något.

          Vad är det som är ren lögn?

            Hur deras företag ”tvingades” att sluta/ge upp. Kan inte gå in på detaljer men jag kan säga så här – inget stämmer av det de säger i sin podcast. Det värsta är att ingen ifrågasätter dem heller. Deras ”älsklingar” köper allt med hull och hår, hejar på dem och tycker synd om dem då de blivit så illa behandlade. Ha, ha, ha! Ni skulle bara veta hur illa de behandlar andra!! De säger att de är ”snälla entreprenörer”, please…! Bara det som är ute i tidningarna nu om stämningen.. Tur att någon säger ifrån.

    Vad de egentligen menar är ”jag vill ha dina pengar”

      Ja jag ska sätta in det som smeknamn på valfri bedragare/influencer. Typ Elin ”jag vill ha dina pengar” Molimenti. Eller Carolina ”jag vill ha dina pengar” Gynning.

      Alltså fatta skammen att bli påkommen med att ha stulit någon annans design för de verk och produkter man verkligen påstått sig kämpat för att få fram…
      Jag hade fan gått under jorden.

        På sin blogg har hon uppgraderat beskrivningen med att hon suttit o ritat fram kommande kollektion…

    Som konsument kan man ta lite eget ansvar också. Om jag ska köpa något lite dyrare, frågar jag alltid om hur företaget arbetar med CSR. Då syftar jag till allt från schyssta arbetsvillkor, miljö och djurvälfärd. Får jag inget svar eller ett svar jag inte godtar, så köper jag helt enkelt inte varan.

      Varför frågar du det bara om du ska köpa något dyrare? Är inte CSR och det du talar om viktigt för dig oavsett pris..? Förstår inte riktigt hur du menar..

        Ska försöka förklara hur jag tänker. Jag menar om man står och väljer mellan två likvärdiga produkter men med i olika prisklasser.
        Om något är billigt antar jag liksom att det slarvas någonstans gällande CSR.
        Men ska jag betala mer pengar för en produkt vill jag veta varför produkten är dyr och en del av att en produkt är dyrare än en annan kan ju t.ex. bero på att man satsar på CSR.
        T.ex.: Jag vill köpa en kashmirtröja. Jag kan köpa en för 500 kr av okänt märke eller betala 1500 kr för ett känt märke. Köper jag den för 500 kr antar jag att det slarvas någonstans i produktionskedjan. Men ska jag betala 1000 kr mer för en motsvarande produkt vill jag veta vad jag betalar för. Jag vill inte betala 1000 kr för att det sitter ett specifikt märke på den, utan jag vill i såfall att de 1000 kr går till ett mervärde i produkten (hållbarhet, djurvälfärd och/eller arbetsvillkor).

          Det finns många sådana antaganden bland konsumenter, och en del forskning däromkring! Högre pris signalerar just kvalitet och därigenom bl.a. CSR till kunder. Däremot är det inte alls säkert att en tröja för 500 har producerats med sämre villkor än en för 1500. Ev kan det vara högre kvalitet på materialet men arbetsvillkor (såvida inte den har vissa certifieringar) skiljer sig troligvis ej nämnvärt.

      Alltså det är väl större risk att billiare saker inte lever upp till kraven på hållbarhet, miljömedvetenhet och mänskliga rättigheter

        Se mitt svar ovan. Jag menar om jag står och väljer mellan två likvärdiga produkter i olika prisklasser.

          Tack för förtydligande svar!

      Nej nej och åter nej!!
      Det ska inte ligga på konsumenten att ta ansvar i hållbarhetsfrågan när man står där vid butikshyllan. Det ansvaret ska ha tagits av andra långt tidigare i produktionskedjan. Jag räknar med att allt som säljs i butikerna är ok att köpa. Har varken tid, ork eller lust att gå till botten med varenda inköp jag ska göra. Enda gången jag gör ett aktivt val är när det kommer till mejeri- och köttprodukter (som du skrev, med tanke på djurvälfärden).

      Däremot brukar jag sällan köpa något i lågprissegmentet (oavsett vad det är, mat eller kläder osv) så jag antar att jag undviker en del fällor automatiskt.

        Jag håller med dig i sak. Så borde det vara, men uppenbarligen är vi ju inte där än. Som medveten och aktiv konsument kan man dock hjälpa till att påskynda processen, så vi så småningom lever i en värld där vi inte behöver fundera över var och hur en vara har producerats. Sen förstår jag också att alla inte alltid orkar eller kan kämpa mot alla orättvisor i världen, men att göra något ibland är mer än att aldrig göra något alls. Dessutom har jag ovan förtydligat att jag i mitt inlägg syftade på om man står i valet mellan två likvärdiga produkter i olika prisklasser. Men jag tror, precis som du skriver, att har man kapital att undvika lågprissortimentet så är man redan där en bra bit på vägen.

    A och H kläder var väl verkligen en flopp. De mesta i polyester och oftast på rea.

    Det är ju löjligt, en parodi: vi vet på något sätt att dessa influenser måste tjäna pengar annars blir de ledsna, kan inte åka på dyra lyxsemestrar, bo i dyra lyxiga bostäder och det måste de ju få och vi känner ju nästan dem, så det är ju som att sponsra en kompis. De är storlyxkonsumenter som inte har något intresse för ”sustainable” eller hållbart mode, men om det säljer så tar de det.

    Det kommer ny lagstiftning på hållbarhetsområdet och då kan man inte komma med sådana påståenden utan att det kontrolleras mot externa krav. Idag finns inga enhetliga externa krav varför det går att påstå rätt mkt.

      Bra, när är den nya lagstiftningen beräknad?

        Den kommer att träda ikraft successivt under 2021-2023. Allt från EU. Blir väldigt höga krav på redovisning och en enhetlighet. Stärker konsumentskyddet. Styr pengarna till hållbart.

    Även Lisa Olsson är en förebild då hon ratade Kina för att välja en lokal Stockholmsbaserad smyckestillverkare till Nootka ?

      Vill bara tillägga att det finns fantastiska fabriker och tillverkare i Kina. Dom har minst lika bra villkor som i Sverige. Det finns ett starkt anställningsskydd och bra marknadsmässiga(!) löner. Jag bor i Kina och tycker att det är så tråkigt med svenskar som tycker att det är fel när produkter tillverkas här. Det finns såklart mkt dåliga fabriker också och det ska inte förminskas, menar bara att svenskar kanske behöver förstå att Kina är stort och att det är totalt olämpligt att dra alla fabriker över en kam.

        Även om det finns bra fabriker i Kina så blir det ju inga arbetstillfällen i Sverige och sakerna måste fraktas därifrån för att säljas här också.

    Ja kan vi lyfta fram de personer som faktiskt anstränger sig för att göra rätt? De som sysslar med riktig produktdesign och formgivning, som drivs av en kreativitet och passion, snarare än pengar?!

    De som medvetet gör goda och vettiga val angående sina företag och inte beställer från wish och barnarbetare

      Fast finns det någon influänser som är riktig designer menar du?? Alltså utbildad och designar själv??

        Ja det är väl det som är frågan? Är man ens influencer om man är skapare av något eget? Eller är man egen företagare då? Konstnär?

    De vill bara tjäna pengar klart de inte bryr sig.

    Äh Kenza har väl inte tid att svara… Hon måste kränga ut lite mer reklam på Instastory. Även om det är för en massa saker hon inte skulle använda om hon inte fick betalt för det…

    En del vill ju inte uppge leverantörer på grund av andra anledningar.. Som att ha sin leverantör för sig själv.

    Fast vilka är Fair Action? Är de en auktoritet inom hållbarhet?

      Ja det är dom. Bara för du inte vet betyder det inte att andra inte vet.

    Hmm… Jag förstår inte varför det är sånt ramaskri för att dessa personer tar ”så mycket mer betalt än vad det kostar att tillverka”. Vad tror ni era jeans kostar att tillverka? Er stickade tröja? T-shirt? Googla det så får ni en ögonöppnare… Alla företag tar ENORMA priser jämfört med vad plagget kostar att tillverka. Influencers är inte unika här.

    Innan alla blodhundar hugger ska jag väl tillägga att jag inte köpt eller tänkt köpa något som någon influencer kränger… förutom kanske Caia? Lite nyfiken på deras läppstift.

    Min fråga är.. vem köper ens deras skräp???‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.