Influencers hemlighåller leverantörer – förhindrar granskning

Varken Kenza Zouiten Subosics Ivy Revel eller företaget Daisy Grace som ägs av Hannah Widell och Amanda Schulman uppger vilka tillverkare de har, eller hur arbetsvillkoren ser ut. De svarar inte ens på Fair actions frågor.

– Det är anmärkningsvärt. Det är vi inte vana vid att företag inte ens svarar, säger Maria Sjödin, sakkunnig företag och mänskliga rättigheter på Fair Action.

Företagen har haft flera veckor på sig att svara, och de påminnelser har gått ut vid minst tre tillfällen.

– Daisy Grace använder hashtagen sustainable i sin marknadsföring, men svarar samtidigt inte på våra frågor. Det är tydligt att det behövs granskning, säger Maria Sjödin och tillägger att om ett företag ska betraktas som hållbart och transparent så är första steget att besvara frågor. // Ur SvDs artikel

Jag kan inte säga det nog, men VILKEN förebild Matilda Djerf och hennes Djerf Avenue är i sammanhanget.
Här har vi en influencer som tar den här typen av frågor på största allvar – läs mer i inlägget HÄR!
Jag tänker att de flesta influencers skiter i saker som arbetsvillkor och mänskliga rättigheter på samma sätt som de skiter i att följa marknadsföringslagen och att ens bemöda sig med att skriva ett yttrande till Reklamombudsmannen.

Det är anmärkningsvärt. Det är vi inte vana vid att företag inte ens svarar, säger Maria Sjödin, sakkunnig företag och mänskliga rättigheter på Fair Action.

Välkommen till influencervärlden där outbildade kids leker ”bisnisswomen” på Instagram men egentligen tar NOLL ansvar när de blir ifrågasatta.
Då är de snarstuckna privatpersoner, av någon jäkla anledning som bara de verkar förstå logiken bakom.
Att inte ens svara ”ingen kommentar” när det gått ut TRE påminnelser, det är så fräckt att jag baxnar, men trots det är jag inte det minsta förvånad.

Det här så pinsamt för branschen! 
Vill Fair Action få ett hattrick i uteblivna influencersvar så kan de ju alltid ställa samma frågor till Elin Molimenti – hon kommer garanterat ignorera alla kontaktförsök från dem för att hålla sin ”magiska fabrik i Kina” så hemlig det bara går.

Tack för tips!

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara pengar! Det är det enda som betyder något. De har inga problem att trampa på andra människors ryggar och bedra andra som köpare för att få ekonomisk status och kunna köphetsa själva, leva i överflöd i lyxiga hus och kunna skratta gott åt oss alla andra. fyfan vad smarta dom är. Dom lurade alla!

  Svara

   Glöm inte att Molimenti har slitit så hårt för sina kunder och följare, INTE för sig själv!

   Svara

    Usch den människan är så jäkla fejk och bryr sig bara om pengar. Otrevlig och girig är hon med

    Svara

     https://www.instagram.com/p/CE56LzqJb38/?igshid=ixo65aissqia

     Kan man älska sig själv mer än det här?

     Förövrigt en jävligt cringig bild att låta sin frisör lägga upp på sin insta.
     Cock goes were?

     Svara

     Svårt att smälta att Elin bara för några år sedan såg ut såhär:
     https://styleelin.com/2014/06/20/min-midsommarkrans/

     Beyond recognition?

     Svara

      Så söt tjej! Hade aldrig känt igen henne på de manipulerade bilderna hon lägger upp. Men i sina videos ser hon ju inte ut som på bilderna. Trist att hon ändrar sitt utseende så mycket, hon är ju fin som hon är.

      Svara

      Oj jävlar!!!

      Svara

       Hon ser så snäll ut, men jag har bara hört negativa saker om hennes attityd.. undrar om den kom före eller efter hennes total makeover

       Svara

   Hela influencer”branchen” är ju extremt oseriös och bestående av en förkrossande majoritet ointelligenta, obegåvade men ack så giriga egoister. Luftslott som spricker i sinom tid. Och snarstuckna som sades i inlägget är ju helt korrekt, kan lägga till extremt lättkränkta.

   Svara

  Vågade du inte riktigt basha Hannah och Amanda utan istället är det Kenza i rubriken och du tar upp Matilda Djerf och ännu en gång Elin M. Tycker att du också är pinsam faktiskt, och väldigt genomskinlig om man säger så.

  Svara

   Borde du inte bara vara helnöjd att inte Blondinbella nämns?

   Svara

    Varför skulle hon nämnas och varför kallar du henne för det gamla namnet, och varför borde jag vara helnöjd för det?

    Svara

     För att hon är en bedragare

     Svara

      Hon har inget med saken att göra. Släpp det.

      Svara

       Hon är ju Sveriges första influenser så hon har ALLT med det här att göra

       Svara

   Står inget om Kenza i rubrik, faktum är att hon enbart nämns i citatet från SvD.

   Sen är det väl bra att belysa dem som är bra och väldigt bra att belysa Elin M då hon verkligen borde granskas.

   Känns mer som du läser in massor som inte finns.

   Svara

    Kategorin till inlägget är Kenza.

    Svara

     Inlägget finns i båda kategorier men Kenzas syns eftersom K kommer före S i alfabetet.
     Det är även Hannah och Amanda på bilden, så jag förstår inte riktigt kritiken. 🤷🏼‍♀️

     Svara

    Ja jag tycker vi gemensamt kan gå in för att rasera dessa iglar som slösar på både människor och naturresurser för att samla på pengar och få oss andra att känna oss otillräckliga. När ska det bli ute på riktigt att vara en girig jävla predator?

    Svara

    Varför borde Elin granskas mer än H & A? Läser in massor som inte finns? Eller förstår vissa saker som du kanske inte gör, eller så gör du faktiskt också det, tror nog det.

    Svara

     Vadå mer än? Drt äe det väl ingen som sagt

     Svara

      Lär dig stava för f-n! Lär dig skriva så man förstår när du ska försöka härska, och lär dig läsa också – det står ovan att Elin verkligen borde granskas. Om hon eller vissa andra hade stämts på miljonbelopp som H och A nu har så hade det direkt skrivits inlägg här men somliga behandlas med silkesvantar, och många av oss fattar varför.

      Svara

       Oj du behöver nog mer hjälp än den här bloggen kan erbjuda. Prova vårdcentralen eller psykiatrin i din kommun.
       Puss på nosen.

       Svara

        Det är Stollan som svettas..

        Svara

   Men spela roll vad inlägget innehåller, det står dig fritt att fylla på här i kommentarsfältet! Jag tycker absolut att cam förtjänar kritik mellan varven men vet inte om det är är direkt konstruktivt

   Svara

  Fy fan vilka ”förebilder”. Det är ju nästan parodiskt att denna typ av influencers är kvinnor folk ”ser upp till”. Se upp till vad? Att de skor sig och lever lyxliv?

  Svara

   Ja precis. Kolla bara på hon Bella Nilsson som just nu sitter häktad. En fillerfylld queen of trash som skott sig på att aktivt förstöra miljön. Jag blir helt rabiat av att kolla på hennes instagram där hon ålar runt och vältrar sig i pengar samtidigt som hennes miljögifter förpestar vår svenska natur och omgivning.

   Svara

    Hon och hennes man har alltså tagit emot farligt och giftigt avfall och flyttat runt detta kontinuerligt för tydligen får man förvara denna typ av avfall i 3 år innan man krävs på tillstånd. De har tillochmed dumpat sin skit på övergivna gårdar mitt i landsbygden och grävt ned flera ton med gamla batterier som börjat läcka ut sin skit i naturen.

    Svara

     Fyfan vad ledsen man blir av att såna idioter förstör vår gemensamma planet genom att gräva ner ton av batterier(!!!) Själv försöker man vara duktig och återvinna osv och så finns det folk som gör såhär? Helt jävla sinnessjukt?! Allt för att leva ”lyxliv” där fillers och skönhetsingrepp är en central del. Man blir otroligt besviken på sina medmänniskor..

     Svara

    Vänta va? Inte hört något om detta. Vem är hon? Varför hade de avfall?

    Svara

     Googla, det är enklast så. Tror Expressen Tv har ett klipp om det här, men har inte tid att leta åt dig 😊

     Fun fact, kände den omtalade kvinnan för en herrans massa år sedan. Då jobbade hon med lättklädd dans och var tillsammans med en av klubbägarna. Kan säga att på den tiden var det en självklarhet för henne att pengar inte ska ha någon connection med Skatteverket…
     Och hon hade myyyyyyyycket pengar redan då.

     Svara

     Läset du inte nyheterna? För senaste dagsrna har det varit artiklar ute om just Bella Nilsson

     Svara

     Tack Camilla för ett bra inlägg! Och så en länk till TV4:s inslag om den hänsynslösa sophanteringen:
     https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/v%C3%A4lk%C3%A4nd-vd-h%C3%A4ktad-misst%C3%A4nks-f%C3%B6r-sopdumpning-bland-barnfamiljer-13291642
     Välkänd vd häktad – misstänks för sopdumpning bland barnfamiljer
     Företaget Think Pink arbetar med att ta emot byggavfall för att sortera och återvinna sopor men anklagas nu för omfattande sopdumpning. TV4Nyheterna har rest mellan dumpningsplatser där bolaget gång på gång ertappats med att ha brutit mot tillstånd och lagar. De som bor vid avfallshögarna är rädda för vilka gifter som soporna för med sig.

     Svara

    Hennes glada dag i sus och dus lär vara över för döms man för grovt miljöbrott blir det fängelsestraff. Och man får ju en känsla av att utredarna har gott om bevis.

    Svara

    Hur hittar jag henne på instagram?

    Svara

     Sök på Bella Nilsson

     Svara

      Finns ju hur många som helst med det namnet. Snälla hjälp mig.

      Svara

       Thinkpinkbella.blogg

       Men hon har gjort sitt konto privat. Igår var det öppet… men hon hade fått en del hårda kommentarer så antar att hon fått tillstånd att ha sin telefon igen? Kanske har hon släppts ur häktet redan.
       Hon hade gömt sig i förrådet när polisen gjorde razzia

       Svara

        Finns ingen person som sitter häktad som har tillåtelse att använda sin mobil. Antingen är hon släppt eller så har kanske advokaten hjälpt till med att låsa kontot.

        Svara

      Kontot är privat.

      Svara

    Det finns SÅ mycket pengar i avfallsbranschen. Men tyvärr är det väldigt få som döms för miljöbrott, för det är svårt att bevisa vad de olika ägarna haft för kännedom om de olika delarna i verksamheten. Men hoppas de här fälls hela gänget 🙂

    Svara

    Är uppväxt och har släkt i en av orterna som de levererat sopor till. Bor fortfarande i kommunen men de gör ingenting åt det. Nu när allt kommit fram så fortsätter de driva verksamheten som vanligt. Går knappt att vistas ute och ljudnivån är extremt hög. Alla boende har sedan början satt sig emot detta men politikerna tänker bara på pengar.

    Svara

     Så sorgligt att man som privatperson inte kan göra något åt detta?

     Svara

     Vad menar du med att det inte går att vistas ute?

     Svara

    Så jävla vidrig, läste för ett tag sen en snyfthistoria om hur hon kom från Iran till Sverige…Sen klanka ner på landet som tog emot henne med öppna armar. Och nu kommer detta! Spyr!!

    Svara

  Gör man inget för att aktivt göra världen till en bättre plats bör man sitta ned i båten och hålla käft.
  Man bör inte beredas utrymme, inte få komma till tals, inte bli lyssnad på.

  Kan vi bara hacka av och ignorera den extravaganta eliten och utse nya fokala punkter och mål att eftersträva?

  Svara

   Precis. Exakt VAD gör att folk beundrar dem?

   Svara

    Dom har pengar, så vem bryr sig hur de nått sin succé, alla vill ha del av kakan. Snark.

    Svara

   Jag tror inte att jag aktivt gör någonting för världen just nu. Hur många gör det, allvarligt? Och vad skulle det ens vara exakt? Man jobbar, har nån fritidsaktivitet, gör lite hushållssysslor och sover. Skulle inte en stor majoritet få komma till tals eller bli lyssnad på?

   Svara

    Sortera sopor är väl det minsta man kan göra, tidningar slängs för sig, kartonger, plast och för att inte tala om batterier.

    Svara

     Okej, så det räknas. Tur det. Vi sorterar mest för att det blir billigare och så skulle vi annars fylla sopkärlet ute alldeles för fort, och så får vi kompostjord till plantorna. Men all återvinning måste vi köra till sorteringen med bil, så jag vet inte riktigt hur samhället har tänkt där. Många människor har inte någon bil, eller är gamla och skruttiga.

     Svara

      Det där är ett enormt problem!!!! Jag bor ensam i en etta i Stockholm och mitt hus har inget miljörum och jag är arbetslös. Har varken plats eller råd att sopsortera

      Svara

       Prata med din hyresvärd och ta kontakt med hyresgästföreningen samt även kommunen. Det är väl lagkrav på sophantering för fastighetsägare

       Svara

        Alt bostadsrättsförening

        Svara

       Jag förstår inte hur det är tänkt att praktiskt fungera om man inte ska köra bil längre. Hur blir man av med trasiga möbler, kartong, plast, glas, tidningar, metall och farligt avfall?!? Om kommuner vill att man ska sopsortera så kanske kan kommunen då komma och hämta ens sorterade sopor. På landet där avstånden är långa och bränslet kostar multum så eldar folk upp allt som går. Kartong och papper i pannan t.ex.

       Svara

        Men man har ju fortfarande sophämtning och alla dessa olika påsar i färgkod efter avfall.

        Svara

         Vi har restavfall och matavfall. All återvinning som vi orkar sortera bort från restavfallet måste vi själva köra till återvinningen. Kommunen hämtar inte vår metallsamling t.ex. Så är det när man bor i villa.

         Svara

          Men skaffa påsar för metallavfall då?

          https://www.google.com/search?q=f%C3%A4rgsorteringsguide&oq=f%C3%A4rgsorteringsguide&aqs=chrome..69i57.6888j0j4&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

          Svara

           Ska jag slänga påsarna då bland restavfallet?

           Du har väl en grön tunna utanför huset?

           En grön och en brun.

          Om du nu är så lyckligt lottad att du bor i villa så är väl förfan det minsta man kan begära att du sk ”orka” sortera ditt eget jävla avfall?!!!!!

          Svara

           Vad har det med orken att göra? Tar väl ungefär lika mycket ork för alla. Plus att jag måste samla skräpet någonstans och förvara det tills jag åker till återvinningen. Ibland orkar jag faktiskt inte diska ur och torka creme fraiche burkar och smörpaket, utan dom åker bland hushållssoporna som hämtas varannan vecka.

           Men exakt. På riktigt, hur resonerar man om man släpar HEM all skit men sen ojar sig över att det är jobbigt att slänga emballaget?

           Aaa…maten jag släpar hem är bara skit. Ingenting man behöver köpa.

          Så behöver det inte vara bara för att man bor i villa. Vi har två gröna tunnor med fack för allt utom batterier. Glas, plast, metall osv.

          Svara

           Oj, finns det. Hämtas det av kommunen på något sätt och i så fall hur? (Helt allvarlig fråga).

           Jag fattar inte heller. Finns det olika fack i sopbilen för alla dessa? Vi har helt vanliga soptunnor som vi fått av kommunen. En för matavfall och en för hushållsavfall.

           Så smidigt! Underlättat mkt sen vi fick våra fyrfackskärl! 🙂

          Du får nog börja orka mer i din sophantering. Ta kontakt med kommunen och fråga där i samband med att du beställer fler färgade påsar för ditt avfall din lata jävel.
          Och ja, du är väl en sån som borde sitta ned i båten och hålls käft annars!

          Svara

           Vad pratar du om?! Vi har inga färgade jävla påsar i min kommun! Vi har papperspåsar för matavfall som kommunen har börjat med för två år sen. Sen har vi hushållssopor. Två tunnor att kasta avfallet i alltså! All återvinning får vi sköta själva bäst vi kan. Om vi vill sortera plast, papper…you name it, så är det fritt fram att hitta egna lösningar för det, men ingenting som kommunen gör någonting åt! Inga färgpåsar och kärl eller avhämtning. Vi får själva sortera, förvara och forsla bort till återvinningen med bil. Så ursäkta mig så jävla mycket om jag inte alltid orkar diska ur varje smörpaket, torka det, platta till det och ta till en behållare vi har utomhus, för att sen behöva baxa alla behållare (kartong, plast, glas, metall och farligt avfall) i bilen och åka 2 mil till återvinningen. Vi eldar papper, tidningar och kartong hemma i pannan för att slippa en del av återvinningen. Jag är helt för att mataffärerna börjar sälja råvaror i lösvikt, för jag skulle gärna slippa köpa och släpa hem förpackningar som jag sen ändå måste forsla bort.

        Handlar inte om att ALDRIG ta bilen, utan att minska på det. Och absolut, vissa i innerstan klarar sig utan bil helt. Men de allra flesta oavsett var man bor har tex ett ica eller coop eller liknande 5-15min gångväg hemifrån, så gå istället för att ta bilen varje gång.
        Gå till gymmet istället för att ta bilen. Osv osv osv. Handlar om allt onödigt åkande, inte om bilåkande som är nödvändig.

        Svara

       I Stockholm brukar det finnas återvinningsstationer typ överallt, har du kollat det? I mitt kvarter finns det två stycken inom gångavstånd (bor i etta i närförort)

       Svara

       Svara

    Sorterar sopor, cyklar el åker kommunalt, sorterar sopor på jobbet, handlar ekologiskt etc.

    Svara

    Fast du tjänar väl inte grova pengar på att vara nån form av idol?

    Svara

     Och vi ifrågasätter hur man kan bli ”idol” på vad det verkar enbart att visa upp vilket otroligt lyxigt liv man har. Inga talanger, inga bedrifter, inga nya insikter, ingen moral.

     Svara

     Nej, men jag trodde att Vänster här pratade om alla människor.

     Svara

      Vi har alla ett ansvar i att skapa den värld vi lever i. Andra har mer makt och med det borde det ingå mer ansvar men tydligen verkar dessa maktgiriga pengahoror tro att de kan undslippa mer ansvar ju mer pengar de kan tjäna på andras slit.

      En del i att ta detta ansvar är att exempelvis inte bereda dessa gamar utrymme. Att INTE lyssna på eller följa dom. Så länge den stora massan är dum nog att svansa efter så kommer detta fortsätta.

      Svara

       En sak man kan göra själv är att helt sluta följa trender. Dessa gamar är beroende av att foll vill ha det senaste. Hitta en personlig stil istället så slipper du vara en trendslav

       Svara

       Jag använder inga sociala medier, någonting som jag rekommenderar alla.

       Svara

        ”Använder inga sociala medier” men kommenterar frenetiskt på en blogg om social medier, alltså hahahahahahahaha!

        Svara

        Ja men du sopsorterar ju inte heller så tror inte du är rätt person att yttra dig om vad andra borde göra.
        Sitt ner.

        Svara

         Jag har aldrig sagt att jag inte sopsorterar. Jag orkar bara inte göra det med exakt perfekt precision varje dag. Av anledningar jag nämnt ovan. Och jag tänker inte sitta ner och vara tyst för det. Som ett hushåll med två personer slänger vi ändå lite skräp i jämförelse med barnfamiljer. Du ska nog ta ditt skammande på dom istället.

         Svara

          Vill brista ut i gråt av tacksamhet för att du skriver skamma istället för shamea…
          Tack!!

          Svara

    Du kanske inte gör något aktivt idag, men i morgon då? Nästa vecka? Plockar du skräp och kastar i soporna när du varit i skogen eller på stranden?

    Finns viljan där från början? Eller känner du att du godtyckligt och med gott samvete kan tänka dig att tumma på miljön och mänskliga rättigheter för att få råd med en ny flashig bil?

    Det är ju aldrig försent att försöka bättra sig annars. Self-improvement hoppas jag att jag fortsätter med långt in på ålderdomshemmets dagar.

    Svara

     Jag kastar mitt eget skräp i soporna. Jag förutsätter att alla människor tar hand om sitt eget skräp och renhållning på allmän mark är inte mitt jobb. Ärligt talat, hur många plockar upp skräp dom ser på marken? Ingen jag vet i alla fall. Jag tummar nog både på miljön och mänskliga rättigheter om jag köper en ny bil oavsett vad det är jag jobbar med.

     Svara

      Ja det är ju din inställning som gör att världen inte ser bättee ut helt klart. Jag har alltid en gammal frukt ellernfryspåse i fickan när jag går på promenad. Plockar upp alls sopor jag ser i naturen och slänger i närmsta sopkärl.
      Henrietta du borde skämmas. Hoppas du inte planerar att skaffa barn med tanke på din hopplösa inställning till din närmiljö

      Svara

       Hoppas du säger till alla som inte går runt med soppåsar att dom borde skämmas. Herregud. Man är bara som vem som helst, jobbar och sköter sitt och så kommer en sopplockare och berättar för en hur man borde skämmas för att man inte plockar skräp utomhus. Eeehhh….okeeej…. Nä, men vi säger så. Men jag skaffar i alla fall inga barn så det är väl en riktigt bra miljögärning. Alla kan göra nåt osv.

       Svara

       Aldrig har jag sett någon med gamla fruktpåsar i fickan som plockar skräp. Att inte plocka upp random sopor är definitivt inte anledningen att världen inte ser bättre ut. Överkonsumtion av kläder, prylar, mat och elektronik är anledningen. Folk är fan inte kloka.

       Svara

        Nä, eller hur. Var är alla dessa sopplockare som sen skammar oss som inte plockar? Som att det är anledningen till domedagen som ska finnas runt hörnet. Vad sägs om att skaffa färre barn, konsumera därmed mindre, bo mer kompakt, sänka inomhustemperaturen med tre grader, sluta följa trender och handla möbler och kläder som håller länge, lära sig att sköta om möblerna och kläderna man köper…

        Svara

         Sluta svara på dina egna kommentarer henrietta. Har du aldrig hört talas om plogging? Det är stort i min kommun iaf. Stolt ploggare!

         Svara

         Jag gör det också men nu verkade det inte som att det var vad som diskuterades 🙂

         Svara

      Jag plockar upp skräp i naturen när jag är ute, för det hör inte hemma där och för djuren och växterna spelar det mindre roll vem som har skräpat ner, bara skiten inte ligger kvar.

      Svara

      Jag plockar alltid upp skräp i naturen. Trodde typ alla gjorde det?! Ok jag kanske inte släpar bort tre bildäck om jag huttar det men om jag går på stranden och hittar plast/metall osv så är det klart jag tar upp det.

      Svara

       Hittar inte huttar😂

       Svara

       Tack E, du ger mig hopp om framtiden

       Svara

  Att de blir snarstuckna privatpersoner så fort de får kritik eller blir granskade verkar gälla samtliga i fluensers oavsett de driver klädbolag, skönhetsbolag eller bara är influensers. Har i många år förundrats över deras högst omogna sätt att svara om de nu väljer att svara. Så tillkommer alla fans som tar deras parti och hårt angriper de som har frågor som inte är 110% positiva. Finns det ingen etisk kod för dessa? Fanns väl i alla fall för några år sedan en förening för dem.

  Svara

   Kan vi dra ihop en demonstration mot dessa giribukar som har dollartecken för ögonen och gladeligen bryter mot både miljöskyddalagar och mänskliga rättigheter? Hur jävla lågt är man villig att sjunka för att få klirr i kassan?
   #Molimenti #Amanda&co#Kenza

   Fyll gärna på listan med folk som måste öppna ögonen och ta ansvar framför pengar!!!!

   Svara

  Är influensers det enda yrket i världen där man inte behöver ta ansvar? Tänk om jag som sjuksköterska skulle säga ”inga kommentarer” till patienten som frågar när hen ska få sin medicin.

  Svara

   De gängkriminella svarar också ”inga kommentarer”.
   Taktik att inte säga något under polisförhören för att sen vid rättegången kunna anpassa sig till vad som framkommit i förundersökningen.

   Svara

   Ja alltså nu kräver ju inte influencer-yrket varken utbildning eller licens för att utföras men du har absolut en poäng där. Vi måste ställa dessa samhällets blodiglar till svars.
   Skampålen nästa

   Svara

  Sedan H&M gick in i IvyRevel är det väl H&M som skött inköpen?
  Har för mig att det sas så i samband med att H&M köpte in sig.
  Det innebär att det som gäller för H&M också bör gälla för IvyRevel.
  Nu när H&M lämnat kanske det inte spelar så stor roll. IvyRevel är förmodligen borta som aktör på klädmarknaden.
  Den omtalade satsningen på en app tillsammans med Google för att konsumenten själv skulle designa en ”high-tech”-klänning rann ut i sanden. Det var förmodligen bara en anka för att få publicitet.

  Svara

   H&M’s affärsidé bygger ju på barnarbete

   Svara

    Kanske bygger H&M:s affärsidé precis som alla andra i fast fashion delvis på att pressa priser för leverantörer, men barnarbete gör det inte. Svårt att undvika för de flesta till 100%. Kolla gärna in Fashion Transparency Index där H&M får betydligt bättre betyg än de flesta andra i branschen.

    Svara

  Det jag har allra svårast att förstå är varför människor verkar vara så in i bängen naiva och faller för billiga trick som ”ni är våra älsklingar” och liknande dravel. När allt bara handlar om att kränga sina produkter och locka folk att tillhöra följarskaran.

  Hanna och Amanda är experter på det här, Bianca likaså. Och så många verkar gå på det?! Trots att det är uppenbart hur falskt och lismande det är.

  Svara

   Samma sak med Carolina Gynning. Får knottror av alla som kallar folk för ”alla fina, ”finingar”, ”älsklingar” mm

   Svara

   Precis!
   Det är varningstecknet nummer 1, när de kallar sina köpare för älsklingar. Snacka om att sitta på höga hästar och se ner på folk. Ofta har de själva inte ens läst på gymnasiet! 😂

   Svara

    Klart att det är deras Älsklingar. Älsklingarna försörjer dem ju.

    Svara

    Jag får kräkreflexer när någon jag inte känner kallar mig för kära🤮

    Svara

   Ja det är väl flunsor i ett nötskal. Ömsom fjäsk, ömsom snsrstuckenhet och lättkränkthet.

   Svara

  Hoppas faktiskt att dessa ¨vi låtsas att vi är riktiga affärskvinnor¨blir fällda. Finns ngt som heter Karma och gemensamt för Amanda & Hannah, Kenza & Molimenti är att de verkar riktigt osympatiska. Är ju ingen slump att de inte besvarar frågor.

  Svara

   Karma. Det är MU som har den😉

   Svara

  Vad hände med vitaminerna som Amanda och Hannah sålde? De som var så FANTASTISKT bra? Förändrade deras liv? Säljs de inte längre? Har de någonsin svarat på varför de la ner dessa piller?

  Svara

   de pratar om detta i ett av de senaste avsnitten av Fredagspodden faktiskt

   Svara

    Sluta lyssna på deras skitpodd! Bojkott!!!!

    Svara

     Jag har slutat lyssna på alla poddar på perfect day. Jag saknar recensörerna. Nu såg jag att Schulman show flyttas till pod me, kommer den fortfarande produceras av perfect day? Förlåt för korkad fråga 😔

     Svara

     Näää dom är ju jättemysiga att lyssna på! Kommer aldrig bojkotta

     Svara

    Där de sitter och blåljuger om vad som hänt deras företag och alla går på det.. Jag vet vad som bla hände ett av dem och det de säger är ren lögn. Allt dåligt som hänt dem skyller de på någon annan men faktum är att de är hänsynslösa som kör på och på utan att tänka om hållbarhet, miljö, lagar etc. Se bara på allt kring deras personal som stod i tidningarna för något år sedan. Det säger ju ganska mycket. De vill bara tjäna pengar men tar inte ansvar för något.

    Svara

     Vad är det som är ren lögn?

     Svara

      Hur deras företag ”tvingades” att sluta/ge upp. Kan inte gå in på detaljer men jag kan säga så här – inget stämmer av det de säger i sin podcast. Det värsta är att ingen ifrågasätter dem heller. Deras ”älsklingar” köper allt med hull och hår, hejar på dem och tycker synd om dem då de blivit så illa behandlade. Ha, ha, ha! Ni skulle bara veta hur illa de behandlar andra!! De säger att de är ”snälla entreprenörer”, please…! Bara det som är ute i tidningarna nu om stämningen.. Tur att någon säger ifrån.

      Svara

  Vad de egentligen menar är ”jag vill ha dina pengar”

  Svara

   Ja jag ska sätta in det som smeknamn på valfri bedragare/influencer. Typ Elin ”jag vill ha dina pengar” Molimenti. Eller Carolina ”jag vill ha dina pengar” Gynning.

   Alltså fatta skammen att bli påkommen med att ha stulit någon annans design för de verk och produkter man verkligen påstått sig kämpat för att få fram…
   Jag hade fan gått under jorden.

   Svara

    På sin blogg har hon uppgraderat beskrivningen med att hon suttit o ritat fram kommande kollektion…

    Svara

  Som konsument kan man ta lite eget ansvar också. Om jag ska köpa något lite dyrare, frågar jag alltid om hur företaget arbetar med CSR. Då syftar jag till allt från schyssta arbetsvillkor, miljö och djurvälfärd. Får jag inget svar eller ett svar jag inte godtar, så köper jag helt enkelt inte varan.

  Svara

   Varför frågar du det bara om du ska köpa något dyrare? Är inte CSR och det du talar om viktigt för dig oavsett pris..? Förstår inte riktigt hur du menar..

   Svara

    Ska försöka förklara hur jag tänker. Jag menar om man står och väljer mellan två likvärdiga produkter men med i olika prisklasser.
    Om något är billigt antar jag liksom att det slarvas någonstans gällande CSR.
    Men ska jag betala mer pengar för en produkt vill jag veta varför produkten är dyr och en del av att en produkt är dyrare än en annan kan ju t.ex. bero på att man satsar på CSR.
    T.ex.: Jag vill köpa en kashmirtröja. Jag kan köpa en för 500 kr av okänt märke eller betala 1500 kr för ett känt märke. Köper jag den för 500 kr antar jag att det slarvas någonstans i produktionskedjan. Men ska jag betala 1000 kr mer för en motsvarande produkt vill jag veta vad jag betalar för. Jag vill inte betala 1000 kr för att det sitter ett specifikt märke på den, utan jag vill i såfall att de 1000 kr går till ett mervärde i produkten (hållbarhet, djurvälfärd och/eller arbetsvillkor).

    Svara

     Det finns många sådana antaganden bland konsumenter, och en del forskning däromkring! Högre pris signalerar just kvalitet och därigenom bl.a. CSR till kunder. Däremot är det inte alls säkert att en tröja för 500 har producerats med sämre villkor än en för 1500. Ev kan det vara högre kvalitet på materialet men arbetsvillkor (såvida inte den har vissa certifieringar) skiljer sig troligvis ej nämnvärt.

     Svara

   Alltså det är väl större risk att billiare saker inte lever upp till kraven på hållbarhet, miljömedvetenhet och mänskliga rättigheter

   Svara

    Se mitt svar ovan. Jag menar om jag står och väljer mellan två likvärdiga produkter i olika prisklasser.

    Svara

     Tack för förtydligande svar!

     Svara

   Nej nej och åter nej!!
   Det ska inte ligga på konsumenten att ta ansvar i hållbarhetsfrågan när man står där vid butikshyllan. Det ansvaret ska ha tagits av andra långt tidigare i produktionskedjan. Jag räknar med att allt som säljs i butikerna är ok att köpa. Har varken tid, ork eller lust att gå till botten med varenda inköp jag ska göra. Enda gången jag gör ett aktivt val är när det kommer till mejeri- och köttprodukter (som du skrev, med tanke på djurvälfärden).

   Däremot brukar jag sällan köpa något i lågprissegmentet (oavsett vad det är, mat eller kläder osv) så jag antar att jag undviker en del fällor automatiskt.

   Svara

    Jag håller med dig i sak. Så borde det vara, men uppenbarligen är vi ju inte där än. Som medveten och aktiv konsument kan man dock hjälpa till att påskynda processen, så vi så småningom lever i en värld där vi inte behöver fundera över var och hur en vara har producerats. Sen förstår jag också att alla inte alltid orkar eller kan kämpa mot alla orättvisor i världen, men att göra något ibland är mer än att aldrig göra något alls. Dessutom har jag ovan förtydligat att jag i mitt inlägg syftade på om man står i valet mellan två likvärdiga produkter i olika prisklasser. Men jag tror, precis som du skriver, att har man kapital att undvika lågprissortimentet så är man redan där en bra bit på vägen.

    Svara

  A och H kläder var väl verkligen en flopp. De mesta i polyester och oftast på rea.

  Svara

  Det är ju löjligt, en parodi: vi vet på något sätt att dessa influenser måste tjäna pengar annars blir de ledsna, kan inte åka på dyra lyxsemestrar, bo i dyra lyxiga bostäder och det måste de ju få och vi känner ju nästan dem, så det är ju som att sponsra en kompis. De är storlyxkonsumenter som inte har något intresse för ”sustainable” eller hållbart mode, men om det säljer så tar de det.

  Svara

  Det kommer ny lagstiftning på hållbarhetsområdet och då kan man inte komma med sådana påståenden utan att det kontrolleras mot externa krav. Idag finns inga enhetliga externa krav varför det går att påstå rätt mkt.

  Svara

   Bra, när är den nya lagstiftningen beräknad?

   Svara

    Den kommer att träda ikraft successivt under 2021-2023. Allt från EU. Blir väldigt höga krav på redovisning och en enhetlighet. Stärker konsumentskyddet. Styr pengarna till hållbart.

    Svara

  Även Lisa Olsson är en förebild då hon ratade Kina för att välja en lokal Stockholmsbaserad smyckestillverkare till Nootka 👍

  Svara

   Vill bara tillägga att det finns fantastiska fabriker och tillverkare i Kina. Dom har minst lika bra villkor som i Sverige. Det finns ett starkt anställningsskydd och bra marknadsmässiga(!) löner. Jag bor i Kina och tycker att det är så tråkigt med svenskar som tycker att det är fel när produkter tillverkas här. Det finns såklart mkt dåliga fabriker också och det ska inte förminskas, menar bara att svenskar kanske behöver förstå att Kina är stort och att det är totalt olämpligt att dra alla fabriker över en kam.

   Svara

    Även om det finns bra fabriker i Kina så blir det ju inga arbetstillfällen i Sverige och sakerna måste fraktas därifrån för att säljas här också.

    Svara

  Ja kan vi lyfta fram de personer som faktiskt anstränger sig för att göra rätt? De som sysslar med riktig produktdesign och formgivning, som drivs av en kreativitet och passion, snarare än pengar?!

  De som medvetet gör goda och vettiga val angående sina företag och inte beställer från wish och barnarbetare

  Svara

   Fast finns det någon influänser som är riktig designer menar du?? Alltså utbildad och designar själv??

   Svara

    Ja det är väl det som är frågan? Är man ens influencer om man är skapare av något eget? Eller är man egen företagare då? Konstnär?

    Svara

  De vill bara tjäna pengar klart de inte bryr sig.

  Svara

  Äh Kenza har väl inte tid att svara… Hon måste kränga ut lite mer reklam på Instastory. Även om det är för en massa saker hon inte skulle använda om hon inte fick betalt för det…

  Svara

  En del vill ju inte uppge leverantörer på grund av andra anledningar.. Som att ha sin leverantör för sig själv.

  Svara

  Fast vilka är Fair Action? Är de en auktoritet inom hållbarhet?

  Svara

   Ja det är dom. Bara för du inte vet betyder det inte att andra inte vet.

   Svara

  Hmm… Jag förstår inte varför det är sånt ramaskri för att dessa personer tar ”så mycket mer betalt än vad det kostar att tillverka”. Vad tror ni era jeans kostar att tillverka? Er stickade tröja? T-shirt? Googla det så får ni en ögonöppnare… Alla företag tar ENORMA priser jämfört med vad plagget kostar att tillverka. Influencers är inte unika här.

  Innan alla blodhundar hugger ska jag väl tillägga att jag inte köpt eller tänkt köpa något som någon influencer kränger… förutom kanske Caia? Lite nyfiken på deras läppstift.

  Svara

  Min fråga är.. vem köper ens deras skräp😂🤷🏽‍♀️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.