VARNING!!! MYCKET TEXT!!!!!

Igår skrev jag ett inlägg om att Bianca Ingrossos utseende ifrågasatts av hennes följare på Instagram efter att hon lagt upp en reklambild för Caias ögonbrynsprodukter där många reagerade på att hon var ganska olik sina tidigare bilder. Grunden i inlägget var Hänst artikel, som var först med att ta upp förvirringen på Biancas konto men det som de allra flesta verkar ha tagit med sig från inlägget var att det nu var fritt fram att hoppa på Bianca som person istället för att diskutera det eventuellt problematiska i att marknadsföra en produkt på det här sättet och med en sådan här bild. Hela företagets marknadsföring är ju mer eller mindre uppbyggd kring en enda människas utseende – Biancas.
Eftersom detta var en kommersiell bild med syfte att öka försäljningen av Caias produkter så tyckte jag det var okej att belysa den eventuella problematik som kan komma med att marknadsföra produkter, vars enda syfte är att förändra/förbättra ett utseende, samtidigt som den som marknadsför produkten – i det här fallet Bianca – förändrat sitt utseende på helt andra sätt än att bara fylla i ögonbrynen.
Vad är vad liksom?
Vad är smink och vad är ingrepp/behandlingar såsom fillers, botox mm?

Du och jag kan kanske separera produkten från modellens utseende, och utröna vad som är vad, men detsamma gäller kanske inte många av Biancas unga fans som kanske tror att de kan se ut som sin stora idol Bianca, om de köper de produkter hon visar upp. De vill se ut som henne, men inte ens HON ser ut som henne – om ni fattar vad jag menar?

Det här är en klurig sak, det där med att separera personen från varumärket men det var i alla fall så jag tänkte när jag skrev mitt inlägg.
Det är inte ”privata” Bianca på bilden utan ett varumärke som boostar ett annat varumärke – och det MÅSTE gå att skilja på dem, trots att gränsen mellan de två inte är alldeles tydlig eftersom varumärket råkar vara byggt kring en faktiskt person. Med det sagt så tar jag till mig av en del av kritiken ni riktade mot mig och mot inlägget och kommer vara ännu mer noga med hur jag uttrycker mig nästa gång, om det blir en nästa gång.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nu går vi vidare, och fortsätter på den inslagna linjen då Bianca är nytt ansikte utåt för Intimissimi – ett företag som bland annat gör underkläder. 
Dock handlar den här andra delen av inlägget inte HELLER om Bianca utan hon är bara ett exempel av en lång rad influencers som gjort reklam för – eller visat upp sig i – underkläder på sociala medier.
Företaget gör alltså underkläder, så hur ska de marknadsföra sina produkter om de inte får visas upp av någon som bär dem eftersom det omedelbart leder till anklagelser om vederbörande bara försöker vara sexig, oavsett om det är ett samarbete eller inte.

Så hur ska de kunna marknadsföra sig om de inte får visa upp plaggen på modeller – som Bianca här?
Bianca är en influencer men agerar även modell här och borde, i egenskap av det, då således inte få mer skit än alla de modeller som visar upp underkläder för butiker som Twilfit, Hunkemöller, Åhlens, H&M, Lindex eller Kappahl.
Det läggs liksom ingen värdering i att dessa modeller poserar i underkläder, utan de gör bara sitt jobb, men när en influencer gör ett samarbete som omfattar underkläder så blir det ett helt annat ljud i skällan, och de anklagas för både det ena och det andra.
Återigen tror jag att det har med den där berömda gränsen att göra och hur suddig den är.

Rekommendationen bör alltså bli att enbart göra reklam för underkläder så länge som du inte är en influencer- om du vill slippa alla pekpinnar, moralkakor och värderingar vill säga.
Men varför är det så? Vad är skillnaden mellan bikini och trosor/bh? Det är sällan som bilderna på influencers i bikini får någon kritik alls att tala om, men visar de sig i underkläder på Instagram – då jävlar rasslar det till.

PS: Jag är väl medveten om att jag är en smula skenhelig här, men låt mig förklara min ståndpunkt, 
Jag anser att varje kvinna ska kunna lägga ut sexiga bilder på sig själv – precis hur många hon vill – på samma sätt som man ska kunna gå naken utan att bli sexuellt antastad eller våldtagen, men återigen skulle jag inte rekommendera det då fortfarande finns på tok för många förövare där ute. Men man borde kunna,,,
In a perfect world.

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, en annan gång var ju Bianca skyldig till övergrepp mot barn när hon poserade i underkläder…

  https://bloggbevakning.se/2019/12/22/olika-nivaer-av-avkladd-problematik-och-tillhorande-faror/

  Svara

   Fast problemet där var väl att hon berättade att hon klädde av sig och tog en sån bild för att hennes ex skulle se och vilja ha tillbaka henne? Den signalen är väl inte skitbra att sända ut med tanke på hennes stora skala yngre följare.

   Svara

    Och med tanke på vilken douche det där off and on-exet verkar vara! Undrar hur hon skulle må om dom verkligen verkligen gjorde slut. Hur mycket av hennes ångest och ätstörningar som skulle försvinna?

    Svara

    Jaha och hur har det med våldtäkter att göra? Nu ska alltså alla tjejer som tar kort i bikini göras narr av och anses vara skyldiga till att folk blir utsatta för övergrepp på nätet? Och om du inte minns kan jag påminna dig om att Camilla Inte tyckte Sandra beijers bild var problematisk och hon hade underkläder i spets, medan Bianca var skyldig för att tjejer blir utsatta för övergrepp för hon tar kort i bikini

    Svara

  Tycker kampanjplåtningen blev super bra! Men förstår verkligen inte grejen när hon gör samarbeten med filter på instastory som gör att ett bi flyger runt i ansiktet? Inte för att Bianca är ensam om att göra det men

  Svara

   Tror att det är för att Bi-filtret gör näsan mindre, läpparna större etc..

   Svara

   Nej och vad är grejen med tre fjärilar i ansiktet hela tiden, nästan, är det för att attrahera barn och se gullig ut och få dem att köpa mer smink och grejer. Förresten lite märkligt att Bianca säger att det är hennes dröm att fått visa underkläder för detta företag som hon älskat i så många år MEN Bianca brukar ju inte använda BH ens. Men nu får hon betalt så då använder hon det. Så fejk.

   Svara

    I denna underklädeskampanj har hon iaf låtit bli sitt vanliga poserande med öppen mun och halvslutna ögon och hon LER istället. Wow. Ovanligt med en leende Bianca nuförtiden. Antar att hon inte fick posera med sexposen då det skulle bli för porrigt i underkläder.

    Svara

  Jag kan ändå tycka att den största skillnaden ligger i vad bilden anspelar på, oavsett vem som är modellen. I bilderna i ditt exempel så står ett gäng tjejer och ler och ser härliga och glada ut. I Biancas bild sitter hon ensam i en säng med förförisk blick och tröjan nerhasad. Visst sitter mycket i betraktarens öga men vi kan väl ändå hålla med om att det finns en skillnad i att Biancas bild är mer sexualiserad medan ”vanliga” underklädesmodeller oftast inte har den framtoningen. Och det är väl där problemet gentemot Biancas yngre fans ligger kan jag tycka, inte att hon gör reklamen i sig.

  Svara

   Exakt! Utan den sömniga sängkammarblicken och den halt påklädda (avklädda?) tröjan så hade bilden varit fin!

   Svara

    *halvt*

    Svara

   Tycker att de bilder som Bianca lagt ut om underkläderna är fina och inte alls anspelar på sex som många andras avklädda bilder gör. Hon visar ju upp underkläderna och visar inte ens speciellt mycket hud.

   Svara

    Fast det är ju inte bara mängden hud som är avgörande för om en bild anspelar på sex eller ej…

    Svara

  I slutändan är B en reklampelare för sin produkt. Produkten Bianca. Hela strategin bygger på att målgruppen känner sig ”nära” B, att det kan interagera och engagera sig i hennes persona.

  Priset?
  Det är att ALLA anser sig får tycka och tänka, ha synpunkter och bli upprörda över ALLT hon tar sig för.
  Resultatet?
  Massa kosing och (förmodligen) massa ångest

  Svara

   Heter det verkligen ”slutÄNDAN” ???
   Låter som en kombo med engelskan ”slut” och sen rumpa.
   För tidigt känner jag….. 🙂

   Svara

    Ja, slutända är ett hyfsat vanligt ord som finns i SAOL.

    Svara

     Jag skulle säga ”slutändEn” ….. Det är en ände, inte en ända.

     Svara

      Slutändan är rätt men slutänden går också
      svenska.se

      Svara

      ja, så tänkte jag också, slutänden låter bättre 🙂

      Svara

    Men ”ända” betyder inte rumpa i första hand, det är ett slanguttryck för rumpa. Olika saker.

    Svara

     Något går till ända- något tar slut. Att ända är synonymt med rumpa är ju för att rumpan sitter ’bak’ på kroppen… och bak är också en synonym till rumpa 😀

     Haha 🙂

     Svara

  För mycket text att läsa och förstå 6:30 på morgonen….. 😑

  Svara

   Återkom senare idag då.

   Svara

   KaN nÅgOn SaMmAnFaTtA?

   Svara

   Svensk skola är i fritt fall. Den här texten tog mig cirka en minut att läsa igenom skulle jag tro.

   Svara

  Tycker det var en jättesnygg och ”classy” kampanj! När man är modell för underkläder visas ju självklart mycket hud men tycker inte det var en sexualiserande reklam för det (jämför tjejen som dricker mjölk i caia-reklamen). Kan ju också vara värt att tillägga att modeller i underkläder självklart är tillåtet enligt lagen när produkten är underkläder, det är ju när produkten är något helt annat som det kan bryta mot den att göra reklam med tjejer i underkläder. Jag blev iallafall väldigt sugen på de underkläderna, så fina!

  Angående om det är okej att dissekera biancas utseende pga att den ena bilden var en reklambild så nja, det är ju fortfarande en verklig person bakom. Då hade jag nog hellre sett två reklambilder från Caia jämföras, en från när de precis startade och en från nu och då ta in att hon ju visar i Wahlgrens värld att hon gör tex fillers. Det hade i mina ögon varit skillnad men tveksamt även det. Vill du diskutera om hon fått annan form på sina bryn pga de nya produkterna eller pga fillers/botox så behöver du ju inte jämföra hela ansiktet och inte heller låta inlägget kretsa kring att Bianca ser annorlunda ut rent generellt.

  Svara

   Mem hon går ju alltid utan bh själv så förstår inte att ge sig in med underkläder själv

   Svara

    Haha! Så kul och sant. Hon har ju aldrig på dig bh

    Svara

     Såg en annan person på Insta (drygt 100 000 följare) som gjorde reklam för glasögon. Hon använder inte glasögon själv, och har inte ens synfel…

     Svara

  Tycker Bianca verkar extremt smart å driven när det kommer till business. Tycker underklädesbilderna är fantastiska och ser inget konstigt. Hon när upp dem snyggt och om man tycket att de är sexualiserande ligger det nog hos en själv å inte Bianca.

  Kolla på reklamkampanjer för män. Ser väl likadant ut? Är så trött på de här utseendediskussionerna. Är men överviktig får man se ut å posera hur som helst – avkläddhet uppmuntras typ. Men är man smal och dessutom snygg, då är det plötsligt fel och sexualiserande.

  Svara

   Men va? Det blir ju en jäkla shitstorm här varje gång inlägget handlar om avklädda bilder på större kvinnor 😅

   Svara

    ”Uppmuntra inte fetmaaaaaaaa!!!!!” Så fort någon över storlek 44 existerar.

    Svara

   Jo, även män sexualiseras i annonserna. Men på ett annat sätt. Kvinnor ska gärna se underlägsna och smått förvirrade ut med halvöppna munnar, medan männen i liknande annonser ser hårda, maskulina och dominanta ut. Det skaver för mig.

   Svara

  Tyckte att dessa underklädesbilder var väldigt avslappnade. Inte alls sexiga. Dock har de retuscherat huden rätt mycket.. som i en typisk reklamkampanj.

  Svara

  Camilla dribblar bort sig själv i ett försök till en ursäkt.

  Svara

   Vill man misstolka så gör man.

   Svara

   Jag tycker hon har helt rätt här.

   Svara

  Jag tycker att väljer man att sälja sin kropp och utseende för att visa upp kläder, underkläder och smink får man räkna med att folk kommenterar utseendet. Är man som Bianca en vandrande reklampelare i alla medier man deltar i (frivilligt) som Walgrens värld, poddar, Instagram m.m då förstår man att det blir så. Allt hon gör är för att tjäna pengar!
  Och pengar är tydligen så viktiga för henne att hon accepterar att må dåligt, annars kunde hon välja en mer anonym tillvaro. Du kan inte både äta kakan och ha den kvar…

  Svara

   Så man ska sluta jobba med det man vill för att anonyma människor slänger elaka kommentarer kring sig? Fräscht! Sätt skulden där den hör hemma istället.

   Svara

    Det handlar inte om skuld utan att ta sitt ansvar för vad det ger för signaler till unga människor.

    Svara

    Man behöver inte sluta att jobba, men det är skillnad på jobb och jobb. Jobbar man offentligt och tjänar pengar på att visa upp sin kropp och ansikte följer det med en del negativt man får räkna med. Det är tyvärr så det är i dagens samhälle, klarar man inte det då får man byta jobb eller stå ut…det gäller för alla jobb.

    Svara

     Tycker du inte att det är bättre att arbeta på att människor ska sluta kommentera negativt om andras kroppar istället?

     Svara

      Jo lycka till att omvända hela internet👍

      Om jag har ett jobb jag mår dåligt av får jag byta, detta gäller även Bianca. Hur vet man att hon mår så dåligt som hon säger, det kanske ser bra ut och säljer mer om hon är som alla andra ”unga drabbade tjejer”. Det ger klirr i kassan, även kärleksproblemen och allt dom visar upp i Walgrens värld.

      Svara

       Haha men på vilket sätt använder hon sitt utseende? Det är väl sin personlighet hon är känd för. ALLA har ett utseende, ditt jobb kanske är att jobba i butik, du ska då se representabel ut, men har jag då rätt att uttrycka hur ful jag tycker du är? Nä verkligen inte. Hade hon varit modell så fine, men hon är liksom en mediapersonlighet, inte modell

       Svara

       Om en person blir mobbad, påhoppad, får höra trista elaka komentarer om sig själv, på sitt jobb, sin skola, förening osv, vad är då rimligast ? Att den som blir utsatt ska behövs flytta, byta, sluta för att slippa ”få skit” eller är det kanske så att den/de som beter sig illa helt enkelt ska ge fasen i att göra så ? För det kan väl aldrig vara ok att bete sig illa mot ngn annan, oavsett vem den personen är ?

       Svara

  Den halvöppna munnen är avgörande. Tycker dock att underkläder gärna får vara och får säljas sexigt. Jag gillar det och jag gillar att se mig själv i dem.

  Svara

  När H&M hade sina julunderklädskampanjer med kurviga och även mycket magra modeller så fick H&M kritik för annonsernas budskap var. Även om modellerna var väl kända namn, ingen kritiserade modellen. Så bolaget ska ha kritik. Problemet numera är att modeller som Bianca är ibland modell, ibland både modell och ägare samt att hon lägger ut reklamen på sina egna kanaler. Förr nådde inte vanliga konsumenter fram till modellen vilket de gör idag. Så att hon får tåla kritik hur reklamen utformas får hon ta. Hon är affärsman och har rådgivare. Många tidningar har i decennier sagt nej till reklam som kan påverka felaktigt. Modebranschen har också tagit avstånd från undernärda modeller etc. Dessutom den typ av reklam hon gör kryper närmare följaren då de har byggt en relation via sociala media. Bianca har därmed ett mångdubbelt större ansvar än andra. Hon kontrollerar många fler led i kedjan än gängse. Hon har makt över hela kedjan. Makt innebär ansvar. Hon är sin egen arbetsgivare och där har hon även ansvar enligt arbetsmiljölagarna för anställdas hälsa, dvs sin egen.

  Svara

   Minns H&M-kampanjerna som en del av min barndoms jular. Förknippar dem med glädje kring julen, de var liksom ett mysigt och fint inslag. Jag var typ 10-14 år då, men tyckte att modellerna var sååååå fina! I gymnasiet började jag även bli intresserad av att faktiskt köpa vissa av plaggen. 😀

   Svara

    Håller helt med 07:54. Älskade att se de jul-kampanjerna <3. De var så vackra och jag har nog sällan tittat på vackra människor med avund utan med glädje över att få se något så vackert, som konstverk. Idag däremot har det spårat ur då vi översköljs av naket konstant, för naket så det blir ofräscht vilken storlek människan än har.

    Svara

    Minns att Eric Roberts var modell för kalsonger en jul. Tack H&M 😋

    Svara

    Till anonym 07:42

    Svara

   Jag har ingen aning om vad ni pratar om, men nu blev jag ju jätteintresserad! Kan man se dessa kampanjer på youtube? Jag försökte googla men hittade ingenting, vet inte riktigt vad jag ska söka på.

   Svara

    Den mest kända är väl förmodligen kampanjen med Anna-Nicole Smith 1993. Här är en gammal reklamaffisch:
    https://auctionet.com/sv/915754-reklamaffisch-6-delad-anna-nicole-smith-for-h-m-1993/images#image_1
    🙂

    Googla tex ”H&M anna nicole smith” så hittar du lite mer.

    Svara

    Googla HM + Cindy Crawford eller HM + Anna Nicole Smith som är de mest uppmärksammade HM-kampanjerna från 90-talet. HM + julmodeller funkar också.

    Svara

    Gammal sexistisk smörja bara. Och det har ju inte blivit bättre. Visserligen skulle inget större företag sexualisera sin underklädesreklam på det sättet i dag men då finns ju å andra sidan personer som Bianca (heter hon Ingrosso eller Wahlgren?) som hänger på gammal unken kvinnosyn för att sälja – bland annat sig själva. De här influenserkvinnorna hörs ibland hävda att de minsann har en karriär och att kritiken de får bara bottnar i att människor inte tål att kvinnor lyckas. Det hela är patetiskt – man har inte ”en karriär” därför att man har opererat tuttar, läppa och gud vet vad annat och man är inte ”lyckad” därför att man lärt sig att puta maximalt med arslet. Man är tvärtom en tragisk person som kastat kvinnosynen flera hundra år tillbaka och en extremt dålig förebild för dagens unga tjejer.

    Punkt. Därför är precis all kritik av dessa influenserkvinnor inte bara befogad utan extremt viktig.

    Svara

   Du satte orden på mina tankar precis. Det handlar om just det att Bianca faktiskt har ett ansvar. Du skrev så himla klokt och bra formulerat!

   Svara

   Camilla, den här kommentaren sammanfattar det du skriver ovan perfekt.

   Svara

  Ja men precis. Tänker på alla de som gör reklam för olika hudvårdsprodukter för att deras hud har blivit så bra av dem men de springer ju på dyra laserbehandlingar och gör botox osv osv. Det är knappast EN kräm som gör deras hud SÅ fantastisk🥴

  Svara

  Jag tänker väl mest att Hur sunt är det att göra en underklädeskampanj när modellen hela tiden går ut med att hon fortfarande har väldiga problem med sin bulimi?

  Inte så konstigt om många unga tänker ”hur får jag en sån kropp som Bianca?” Jo just det, hon kräker ju väldigt ofta upp sin mat när hon har ätit.

  Svara

   Så bara för att hon har en ätstörning så ska hon inte få visa sig i underkläder? Bulimi betyder inte att man har en viss kroppsform, man kan vara överviktig och ha bulimi också. Bianca kanske hade sett exakt likadan ut även utan sin bulimi. Det är unga (och alla andra åldrar också) som måste lära sig att tycka om sig själva och inte jämföra sig med andra. Det kommer alltid att finnas smala människor, kan man inte hantera det så får man väl stänga ner sin Instagram och blunda för reklamskyltar.

   Svara

    Ja för det var ju precis det C sa, att ”bara för att hon har en ätstörning ska hon inte få visa sig i underkläder”. Så barnsligt beteende att fultolka på det där sättet.

    Svara

    Läste du inte kommentaren du svarade på eller förstod du på riktigt inte?

    Svara

  Skärp dig och sluta med Dina snåriga resonemang. Om du INTE vill att det kommenteras om folks utseenden Så skriv inte den typen av inlägg. Viktigt att vara konsekvent om du inte vill fortsätta vara internets slasktratt för missunnsamhet.

  Du ska också själv reflektera över vad du bidrar till i klimatet på nätet. Något sjukt sunkigt med en kvinna i 40-årsåldern som skriver en blogg om 25-åriga kvinnors utseenden, business och liv på det viset du

  Svara

   Håller med till 100%

   Svara

    Håller inte med till 100%

    Svara

   Ja visst. Går ju också att nitiskt radera alla kommentarer som kommenterar utseende. Om man nu är emot det.

   Svara

  Du förlorar mest på sådana här inlägg. Ta åt dig av kritiken du fick i det tidigare inlägget och gör inte någon slags förklaring med denna röra. Det sabbar bara din trovärdighet. Dessutom måste du korrekturläsa dina inlägg. Dina stavfel (slarvfel) tar också bort trovärdigheten.

  Svara

   Jaha då vet vi vad du tycker…jag tycker inte samma som du!

   Svara

    Då vet vi.

    Svara

    Jag undrar alltid vad det är för dryga människor som skriver kommentarer som din. Är det sådana som alltid vill ha sista ordet? Är det sådana som vill såra andra genom att förminska vad andra säger/skriver? Eller är det helt enkelt bara en dummis…?

    Svara

     Gud.. tog du verkligen så illa åt dig? Man får tycka olika, och sen var inte din ursprungskommentar särskilt trevlig.

     Svara

   Håller med. Blir verkligen sanslöst provocerad av Camcam som tycker sig kunna köpa fribiljetter för att hon ”hobbygranskar” men som i själva verket har skapat ett om möjligt ännu sämre klimat på internet, satt näring till all livets missunsamhet, favoriserar en del och hatar på ett onormalt sätt på andra. Snälla, använd din plattform till något bra, till ett sundare diskurs, till något som lyfter unga kvinnor och inte trycker ner dem. Jag förstår att folk mår dåligt på internet. Det hade jag också gjort om jag var influencer och uthängd här.

   Svara

    Ok. Hejdå!

    Svara

   Håller inte heller med och vill nog påstå att du har problem med läsförståelsen. Inlägget är klart som korvspad och dessutom har hon tagit åt sig av kritiken. Läs om, läs rätt.

   Svara

  Det jag, som äldre kvinna, reagerar mest på är att Bianca och många andra influensers anspelar på sex.
  Underkläder, även de mer sexiga, kan man visa utan att bilderna ska anspela på att man ska gå till sängs med nån eller att man nyss stigit upp från sexet.
  Likadant med hennes reklam för kosmetika, att liksom ha halvöppna läppar och FÖRSÖKA få till ett sug i ögonen gör det helt löjligt i mina ögon.
  Det är inte sexigt, hon är inte sexig.
  Ser mest det som trötta ögon som ev kommer sig av för mycket starka mediciner.
  Min vän, som är lite äldre, vacker, men som måste äta starka piller har de där trötta ögonen med lite hängande ögonlock.
  Jag tycker det är lite synd om unga tjejer, som ju ofta har lite dåligt självförtroende att de ska behöva luras av att köpa sånt som anspelar på sex.
  Det är inte det livet går ut på.
  Men det är det livet går ut på för Bianca och hennes team.
  Pengar, pengar, pengar.
  Det är inte fel att tjäna pengar det är sättet man gör det på som kan bli fel.
  Man får som du skriver, klä sig som man vill, man får gå naken om man vill.
  Men varför ska det anspelas på sex?
  Varför ska man sälja smink med bilder som är med en massa filter osv?
  Visa sakerna som de är istället.
  Låt nån annan än Bianca själv vara modell kanske.
  Sen kan de där s.k influencerna som förespråkar att man ska vara sig själv, att man duger som man är osv kanske tänka på att de sänder dubbla budskap när de helt klart inte är nöjda med sig själva.

  Svara

   Alltså utan att veta hur gammal du är så är jag helt 100% säker på att det inte är något nytt att anspela på sex. Faktum är att det har blivit betydligt bättre än förr. Kvinnors representation, diversity i reklam har förbättrats avsevärt. Och någonstans måste man också reflektera över hur kvinnors företagande, representation och ägarskap ändå har ändrats radikalt.

   lästips om du vill fördjupa dig och förstå att detta inte är ett nytt fenomen: The male gaze av Laura Mulvey. You are welcome!

   Svara

    Jag behöver inte läsa på om förr, jag VAR med.
    Det jag skriver om är NU.
    Nån gång borde kvinnor säga stopp.
    Varför inte NU?
    Bianca kan sälja vad hon vill utan sin halvöppna mun och sina mer eller mindre dimmiga ögon.
    Det är inte vackert eller sexigt.
    Varför inte sätta ner foten och säga att, ”nej, så där vill jag inte ha mina bilder”.
    Om hon nu är så driftig och det är sina egna produkter hon gör reklam för så är det bara att ändra sättet de framställer produkterna på.
    Det vore att verkligen visa att man står för att ”alla är lika mycket värda” osv.
    That’s it

    Svara

   Nu är du bra naiv. Reklam använder sexanspeglingar för att det SÄLJER!

   Svara

    Vad du är opåläst. Det konstaterades för flera år sen att det är en myt att sex säljer. Det används som en ursäkt för att få sälja grej med tjej.

    Svara

    Och man anspelar, inte anspeglar.

    Svara

    @ 10:12 Du hoppade av skolan va?

    Svara

  Bilden till vänster får mig inte att vilja köpa underkläderna, medan bilden till höger av Bianca får mig att vilja det. Varför är det fel att känna sig sexig/vilja vara snygg?

  Svara

   Eller hur! Bianca är skitsnygg!

   Svara

    Det är kvinnorna i den andra bilden också, men den är inte lika tydlig som reklam för underkläder enligt mig.

    Svara

   Om jag ser till mig själv så föredrar jag att sitta i min säng när jag har underkläder än att kramas i underkläder med andra tjejer.

   om något är sexualiserat så är båda bilderna det. när kramas ni med en grupp brudar i underkläder? vem gillar att titta på det?

   Svara

    Jag tycker inte att bilden till vänster är sexualiserad. Kolla deras miner och uttryck till exempel. En bild är ju inte sexualiserad bara för att det är underkläder.

    Svara

     Precis.. den är inte sexualiserad, de kramar varandra, det finns ingen spänning mellan dem, bara vänskap. Om något avsexualiserar bilden underkläderna.

     Svara

   Jag gillade första bilden mer faktiskt.

   Svara

    jag med faktiskt, där såg man hur trosorna sitter, och det är det som är avgörande för hur jag skulle kunna föreställa min egen kropp i dom. Det är jag som ska vara sexig i mitt liv, inte ”Bianca” 😛

    Svara

  Är Bianca och Pernilla korkade eller vill de bara av någon konstig anledning framstå som pantade i Wahlgrens värld?

  Svara

   Tror dessvärre att de emellanåt är så korkade. Ingen har gått gymnasiet, så när Pernilla på allvar inte vet när andra världskriget var så är det sant.

   Svara

    Men att veta sådana saker är inte att vara korkad. Då är man bara inte allmänbildad.
    Man kan vara smart utan att vara en mänsklig google, precis på samma sätt som att man kan vara korkad och ändå ha all onödig fakta på minnet.

    Svara

   Men varför blir inte mitt svar publicerat?

   Svara

  Det där hade inte behövt vara krångligt eller komplicerat. Jag anser det helt ok att diskutera influencers utseende eftersom de dels använder sina utseenden i deras jobb, samt har makt att influera trender och ideal vilket påverkar samhället och särskilt unga flickor. Problemet här är inte om man får diskutera utseenden, utan hur man gör det och förmågan hos läsarna att befinna sig på rätt sida av diskutera sakligt och vara elak och mobba. Där har Camilla ansvar att fostra och forma sitt kommentarsfält genom effektiv och transparent moderation så att läsarna är på det klara med vilken ton som är välkommen och vad som inte är välkommet. Detta kräver engagemang och framförallt ett konsekvent beteende och applicerande av regler. Godtycklighet spär på förvirring.

  Gällande inlägget hade mna kunnat skriva:

  ”Bianca håller på att promota sina nya ögonbrynsprodukter. Hänt EXTRA har uppmärksammat en påförljande diskussion kring hennes utseende där ett flertal läsare uttryckt att de inte längre känner igen Biancas utseende.

  Detta är ett intressant fenomen Bianca inte är ensam om. Många är de influencers som använder mer eller mindre invasiva ingrepp för att modifiera sina utseenden. Samtidigt marknadsför de produkter som sägs göra dig vacker som till exempel hudvårdsprodukter, tillskott, träningsprogram och smink. Vad tycker ni om detta? Att influensers använder sig av sina modifierade utseenden för att marknadsföra produkter som de själva inte egentligen använder? Är detta problematiskt? Eller är det ingen skillnad från till exempel fotomodeller med skönhetsingrepp, filter, olika retuscheringsjobb? Kan man förvänta sig att konsumenten borde kunna se igenom detta?”

  Det är inte svårt att börja diskutera en influenser men sedan lyfta upp diskussionen på en mer allmän nivå kring ett fenomen. Inte heller är det svårt att modda kommentarsfältet och säga att den där kommentaren anser jag gå över gränsen. Man måste bara vara ihärdig, konsekvent och transparent.

  Svara

   ….lång kommentar i modd.

   Svara

   👆👏

   Svara

   Pga alla felskrivningar börjar jag bli osäker på sin och deras. Är detta fel? helt ok att diskutera influencers utseende eftersom de dels använder sina utseenden i deras jobb.

   Borde det varit sina utseenden i sina jobb? Det borde det varit, va?

   Jag har bott utomlands i tretton år och kommunicerar mest på engelska och tyska så min svenska har blivit lite halvkass.

   Svara

    Vem bryr sig, du skriver en kommentar på en blogg, ingen uppsats.

    Svara

    Ja, sina borde det varit.

    Svara

     Tack Alice.

     Svara

   Håller med om det du skriver om moderering. Vikten av en närvarande moderator såg vi ju om inte annat igår natt på amerikansk tv…

   Svara

    hahaha

    Svara

  Bianca väljer att visa underkläder!
  Hon vet själv att det innebär kommentarer!
  Frågan jag ställer mig är: Varför?
  Visst är väl Bianca tillräckligt rik – även utan underkläder?
  Badkläder är inte underkläder..!
  En gammal moralkod – som är omodern hos influencers.
  Idag styr dubbelmoralen!

  Svara

  Camilla, vad är du för människa egentligen? Skriker om att Bianca bidrar med skit? Vad bidrar DU med då? Du är en 40 årig vuxen kvinna som tillåter kommentarsfält med massa taskiga kommentarer mot en 25 årig tjejs utseende. Tro mig att det du bidrar med är 1000 gånger värre än vad Bianca bidrar med när hon sprutar in lite skit i SITT ansikte. Hon gör det mot sig själv, men se på vad du gör mot andra och tillåter andra att göra på din plattform. Pinsamt.

  Svara

   Men ge dig.
   Det var inga taskiga kommentarer om hennes utseende alls.

   Svara

    Exakt! Men det är Stollan som njuter av ett tillfälle över att få kasta lite skit på C igen.

    Svara

  Jag tycker det är konstigt att problematisera reklam för underkläder enbart mot bakgrund av vem som gör reklam. Klart en influencer måste få visa underkläder om det är det de gör samarbete kring. Mitt stora problem blir när influencers gör reklam för något helt annat genom att helt ologiskt sitta i sängen med underkläder, slicka på godis eller hälla mjölk över sina bröst och säga sig göra reklam för mascara eller vad fan det nu var i Caias reklam för ett tag sedan. Då blir underkläderna problematiska i sammanhanget.

  Svara

  Men ge dig.
  Det var inga taskiga kommentarer om hennes utseende alls.

  Svara

   Obs! Svar var menat till anonym 12:29

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.