Ska man kanske inte sälja sin lägenhet till en influencer?

Det här inlägget är postat av den person som sålde influencern Lisa Olsson sin lägenhet.
Hon anlitade mäklarfirman Alexander White Stockholm som Lisa nu gör ett samarbete med, och känner i och med det att hennes magkänsla var korrekt.

Den sa henne nämligen att mäklaren på alla vis försökte gynna köparen – Lisa – snarare än uppdragsgivaren/säljaren som var hon själv. Att bitarna nu faller på plats och att Alexander White Stockholm gjorde detta för att behaga en potentiell samarbetspartner som skulle kunna resultera i en rejäl intäktsökning för företaget – vilket Lisa nu är och med största sannolikhet gör.

Finns det en risk med att sälja en lägenhet till en influencer, om mäklaren har ett potentiellt framtida samarbete för ögonen, snarare än att göra sitt bästa för sin uppdragsgivare/säljaren.
Ett samarbete de kanske kan ro i hamn om de ser till att få ner till priset till influencern, snarare än upp för säljaren?

Så här kommenterar Alexander White Stockholm säljarens påståenden:

Tack för tips!

187 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är inte det här generellt ett problem med det svenska systemet? Tanken här är ju att mäklaren ska ta till vara både köparens o h säljarens intressen.

   Nja, mäklaren får betalt av säljaren och ska därför prioritera säljarens intresse, även om dem självklart ska vara måna om att även köparen blir nöjd, så är det säljaren som ska vara i focus

    Helt fel. Enligt svensk lag ska mäklare vara opartisk mellanman.
    / Mäklare

     Mäklaren företräder den part som har anlitat hen, kan vara både köpare eller säljare. Vanligast i Sverige är att det är säljaren som anlitar mäklaren. Opartiskheten syftar till att alla spekulanter ska presenteras och hållas intresserade för det är upp till säljaren att besluta vem av köparna som blir ny ägare.

      Fel. Opartiskheten, som krävs enligt lag, är mellan köpare och säljare.

       Så opartisk man kan vara när ena parten har anlitat och betalat en.

       Men ja, på pappret ska mäklaren vara opartisk. Hur det går till i praktiken däremot….

        Ja det är en annan sak och det har jag inte uttalat mig om. Just den diskrepensen gör ju systemet lite skevt.

       Du har helt missuppfattat detta. Du får sälja till vem du vill vilket innebär att det knappast råder någon opartiskhet mellan köpare och säljare.

        Ja säljaren har rättigheter så klart, det är inte som att mäklaren plötlsigt äger lägenheten och får bestämma vem den ska säljas till. Men mäklaraen måste fortfarande enligt lag ”ta till vara både säljarens och köparens intresse”. Det är du som helt har missuppfattat.

        Kan också tillägga att du din missuppfattning verkar ligga i att du tror opartiskhet innebär att köparen har rätt att kräva att köpa en annan människas lägenhet? Att säljarens valfrihet (helt naturligt att en säljare får välja fritt givetvis) på något sätt står i motsättning till opartiskheten? Väldigt märkligt.

    Hela flunsbranchen verkar så korrupt och genomfalsk. Mäklarbranchen litar jag heller inte på. Så kombinationen av detta….. brrrrr….

     Jag skulle föredra ett system där säljare och köpare hade varsin representant. Idag går mäklaren bara säljarens ärende, fy vilka stolpskott man har stött på.

  Tror att man rent allmänt ska ha så lite som möjligt att göra med influencers. Det är bara dollartecken i deras huvud. Pengar och uppmärksamhet.

   Samma beskrivning gäller nog för mäkare 😉

    Men man behöver dem tyvärr ibland. Och det finns många bra med

     Bra med vadå?

  Jag skulle säga att det är svårt handskas med influencers oavsett. Just för att man aldrig vet vad som är privat eller jobb för dem.

   Skulle aldrig vilja göra affärer med influencers. Känns som att risken för att bli uthängd (även om man inte gjort något fel) är alldeles för stor.

   Eller när man omtalad ien podd ??

  Säljaren kan väl anmäla mäklaren?

  Det är så oerhört svårt att respektera bostadsmäklare som helhet. Visst finns det undantag men de flesta är verkligen rätt pantade. De står bara där och visar upp en lägenhet/villa, tar inte ansvar för något om det blir trubbel (dolda fel i lgh, varför besiktigar inte folk lghköp för ev vattenskada och annat? Obegripligt med de pengar det rör sig om i Sthlm och andra storstäder) och kan ofta inte svara på enkla frågor av typen ”är väggen bärande” ”har du en ritning på lgh” etc. Har varit i marknaden och såg säkert femtio lgh (östermalm, sthlm) Värst var Skandiamäklarna, rena dumskallar, esny fjantiga. Per Jansson funkade fint och även Ted Bauer på Wrede. Annars var det nedslående hur okunniga och dåligt pålästa de var. Men, jag tror det ofta handlar om att de vet att deras roll egentligen är onödig. Man kan lika gärna använda banken – men av nån anledning vill svenskar inte det, de verkar tro det inte går utan mäklare. Andra länder kan ha både mäklare och inte, sen går objektet som det vill. Och i New York kan samma objekt ha flera mäklare.
  Och ha en influencer i huset vill man inte som förening, skitjobbigt med alla bud.

   Ja idag säljer ju lägenheterna sig själva så det behöver de ju knappt hjälpa till med… så det man vill ha hjälp med är väl att alla papper och det juridiska skall bli rätt

   Då ska du alltså sälja lägenheten utan att lägga ut bostaden på Hemnet? Sidan där ca 92% av alla köpare hittar sin bostad?
   Att en mäklare inte vet om en vägg är bärande eller inte är ju fullt normalt. De krävs en konstruktör för att intyga om en vägg är bärande eller ej.
   Om du som köpare vill göra en besiktning så är de upp till dig.
   Alltid väldigt lätt att alltid skylla på mäklaren….

    Man behöver ingen mäklare för att lägga ut ett objekt på Hemnet.

     Jo, du får inte annonser på Hemnet som privatperson.

      Jo

       Från Hemnet.se

       Kan jag som privatperson annonsera på Hemnet?

       Privatpersoner kan inte annonsera på Hemnet. För att annonsera på Hemnet måste man vara en svenskregistrerad mäklare.

    Hej mäklare 🙂

    Nej du behöver inte vare en konstruktör för att kunna svara på om en vägg är bärande eller ej, räcker att kolla på relationsritningen

     Och vart hittar du dom för en lägenheten från 1800-talet? Sedan kräver majoriteten av alla föreningar ett intyg från konstruktör för att godkänna rivning.

      Hos stadsbyggnadskontoret ??

       Lycka till ???

        De har en superenkel e-tjänst så det är inte särskilt svårt. Något som man kan tycka ska vara standard att kunna när man gått en mäklarutbildning men mäklare är experter på att skjuta ansvar ifrån sig.

         Absolut! Problemet är att på majoriteten av dessa ritningar finns ingen markering för bärande konstruktioner.

      Katastrofalt skött mäklarroll om man inte delger information rörande objektet. Apropå incidenten där mäklaren inte kan svara på en fråga om bärande väggar – det är självklart heller inte den enda frågan som mäklaren inte kan/vill svara på.

      Jag har förresten varit på visningar med tända doftljus(!) där man avsiktligen alltså försökt försvåra besiktningen för köpare.

       De köper jag! Har själv köpt lägenhet där mäklaren inte kunnat svara på frågor som dom absolut borde ha svaret på. De jag vill poängtera att ibland gnäller folk över att mäklare inte kan svara på vissa frågor som dom inte kan/ får svara på tex om man får riva en viss vägg, vad ligger de för golv under de befintliga golvet, när ett badrum är renoverat ( om säljarna själva inte gjort de)

       Jag har fått lära mig att man ska lukta på textilier, tex gardiner, för där sitter den riktiga doften även om säljaren försöker få bort den.

    Men Karin, en mäklare borde rimligtvis läsa in sig på objektet, vara intresserad. Det är de sällan. Som någon säger härnere i kommentarerna, ritningar finns på Stadsbyggnadskontoret. Inte så svårt att få tag på. Alltid lätt att skylla på mäklaren? Ja, om de gjorde sitt jobb, inte fuskade, fifflade och var enormt lata (och för ofta rent korkade)så absolut, då skulle jag aldrig skylla på mäklaren. Men, hur många mäklare har förlorat licensen 2019? 10, i hela Sverige. Hur många fastighetsaffärer gjordes? 110 000 bostadsrätter, 55 000 villor. Ärligt, ser man inte skevheten är man naiv.

     Dessa siffror tycker jag säger väldigt mycket. De finns ca 7300 mäklare i Sverige och 10 stycken blev enligt dig avregistrerade. Detta tycker jag visar på att majoriteten av mäklare sköter sitt jobb bra. De finns trots allt en statlig myndighet som granskar mäklare och beslutar om varningar/avregistreringar.

     Jag vet att många mäklare är dåligt pålästa, har själv köpt bostad. Men o många fall ställer kunder krav på att mäklare ska kunna vissa saker som i många fall är omöjliga att svara på tex hur vidare man får riva en vägg eller inte, vad de ligger för golv under befintligt golv, när badrum renoverats ( om säljaren inte har informationen).

     Min poäng är att många vill alltid skylla på mäklaren när de i många fall inte är mäklarens fel/uppgift. Sen finns de idiotier precis som i alla andra branscher.

     De finns ca 7300 mäklare i Sverige, om dina siffra stämmer om 10 avregistrerade mäklare förra året så tycker jag de visar på att majoriteten av alla mäklare sköter sig bra. De är ju trots allt en statlig myndighet som granskar mäklare och beslutar om varningar/avregistrering.

     Jag har själv varit på många visningar och kan absolut hålla med om att vissa mäklare är dålig pålästa. Men i många fall ställs krav på att mäklare ska kunna svara på frågor som är svåra/omöjliga att svara på tex får man riva väggen, vad ligger de för golv under befintligt golv, när renoverades badrummet ( om säljarna inte vet)

     Vill endast poängtera att de finns idioter i alla branscher, men man behöver inte nedvärdera en hel branschs pga detta med uttalanden som ” lägenheter säljer sig själva” ” alla mäklare är värdelösa”.

   När jag köpte min förra lägenhet kom det fram efter köpet att en viss information från mäklaren var fel (hade att göra med vilka renoveringar som var möjliga att göra). Vi kontaktade mäklaren eftersom det var en av anledningarna till att vi valde just den lägenheten. Hans svar var bara att han hade kopierat informationen från mäklaren som sålde lägenheten förra gången och därför antagit att det stämde. Och vem visade det sig att den förra mäklaren var? Jo han själv?‍♀️

    Hahaha men alltså vilket stolpskott ???

     Sälert gammal influencer som pluggat till mäklare

      Hahahaha denna kommentaren är genial

    Ja det var en dråplig mäklare men varför skulle man fråga honom om renoveringar? Självklart har man med en sakkunnig om köpet är beroende av hur man vill kunna göra om. Säljare har upplysningsplikt på kända fel, köpare har undersökningsplikt och BÖR besiktiga för att hitta eventuella dolda fel och sådant som säljaren inte känner till, eller som ni då, kolla upp vad som går att göra i bostaden. Mäklare är ju inte sakkunniga i det.

     Du vet ju inte ens vad frågan handlade om och vet man inte ska man inte ge ett svar utan vara ärlig med att man inte vet och att köparen får kolla upp det. I det här fallet stod informationen givet i beskrivningen av lägenheten. Alltså ingenting vi specifikt frågade mäklaren om. Han hade skrivit med det i beskrivningen av objektet.

   Snarare att banken inte vill att en genomför affären utan en mäklare.
   Vi sålde/köpte bostadsrätt med grannen, vi var fullständigt överens om allt. Banken vägrade göra något med affären om vi inte hade mäklare som skrev papper och skötte överlåtelsen. Mäklarna ville ha 15 000kr per borätt för sk skrivartjänst där de inte behövde hämta nästan någon info eller göra särskilt mycket eftersom vi som sagt båda redan bodde i föreningen och hade alla uppgifter mm. Så onödig utgift.

  Två influencers (syskon) utnyttja unga tjejer att jobba med deras märke femme. Bla en tjej (jag jobba där själv) fick förfrågan om att flytta upp till Sthlm o ”utvecklas” för dem. Hon skulle få bo hos dem. Visa sig att dem enbart använde henne som barnvakt. ”Betalning” skedde som vanligt med att man fick välja någon tröja. Har försökt kontakta Camilla med denna info men hon kanske är vän med dem 🙂 hoppas vissa kan bli varnade av detta när dem söker ny personal till vad det nu än kan gälla.

   De inte dem..

    Tack. Jag förstod absolut ingenting av kommentaren innan du rättade den.

   Åååh ja, jag vet också tjejer som fått det erbjudandet (eller 1), och som flyttade upp (om vi tänker på samma), men det var flera, flera år sen (ca 5 år sedan skulle jag gissa?).

   Femme har väl gått i graven för länge sedan.

  På vilket sätt har säljaren lidit skada av detta? Det framgår inte någonstan

   Nej precis. Vad är problemet? I synnerhet då samarbetet startade så lång tid efteråt. På vilket sätt har säljaren inte gynnats eller vadå jag fattar seriöst ingenting haha

   Att hon fick lägre pris för att de ville sälja till influenserna och ingen annan?!
   Men nej det framgick inte riktigt

    Som säljare har man ju dock sista ordet om priset.

     Min kompis var med om en riktigt ful mäklare, när deras samarbete började gå dåligt hotade mäklaren med att lägga ut ytterligare en bostadsrätt i huset samtidigt för att min kompis skulle få lägre pris (eller ngt sånt).

     Den mäklaren var lite alkoholiserad.

    På vilket sätt gick det till?

    Mäklaren avgör inte vem säljaren ska sälja till och för vilket pris.

  Nämen det blir ju självfallet bojkott för min del. Nepotism är en av de värsta sakerna jag som svensk vet!!

  Här skulle man gärna vilja ha lite mer detaljer om vad mäklaren gjorde som var oprofessionellt. Om det var ett vanligt förfarande med visningar och budgivning kunde väl rimligen mäklaren inte veta att en känd person skulle köpa i slutändan? Vad ljög mäklaren om? Jag tycker att det känns lite långsökt, mäklare har ju i högre grad säljare än köpare som referenser, så det är ett högt spel att göra en säljare missnöjd för att köparen eventuellt skulle kunna vara användbar för marknadsföring ett år senare.

  Skulle vilja höra mer om säljarens upplevelse vid försäljningen! Hade vart oerhört intressant.

   Ja, av det lilla säljaren skrivit så verkar ju ingenting ha gått fel till.

  Det här inlägget är postat av den person som sålde influencern Lisa Olsson sin lägenhet. Jag fattar inte meningen.

   Samma här, fick vända på det lite ?
   … som sålde sin lägenhet till influencern Lisa Olsson

    Jag har bara bott i Sverige i lite över ett år. Är relativ nybörjare på svenska och förstod verkligen inte vad jag läste.

     Och trots det är din svenska långt bättre än Camillas ?.

      De flesta skriver bättre och mer förståeligt än Camilla. Jätteelakt sagt, jag vet, men kritiken är mot C som professionell, inte person!

       Tror du hon skriver bättre privat, menar du?

   Helt korrekt meningsuppbyggnad.

  Vad är det mäklaren har gjort då som säljaren förlorat på?

   Lisa Olsson skriver att hon är glad och nöjd med sin lägenhet även efter ett år. Köpet var rentav ett av hennes gladaste ögonblick!
   Säljaren tycker tydligen det är skumt och misstänker att mäklaren lurat henne på något sätt. Hur är oklart men misstanken tycks besannas av det faktum att Lisa Olsson nu som ”nöjd kund” hos mäklaren börjat ett samarbete.
   Får köparen inte vara nöjd med sin lägenhet utan att säljaren misstänker elakt spel?
   Skulle vara intressant att få veta på vilket sätt som mäklaren gynnat köparen till säljarens nackdel. Bara en allmän ”magkänsla” att något var fel räcker inte.
   Att anklaga mäklaren för att ha ljugit för sin uppdragsgivare alltså säljaren är allvarligt. I synnerhet om det skulle vara för att ensidigt gynna köparen.

    Är väl ändå rimligt att en mäklare väljer en nöjd (känd) kund att göra samarbete med. Skulle de ha valt en missnöjd kund eller en okänd Kerstin från Mellerud med 15 följare?

     (Var alltså inte för att säga emot 19.12 utan bara en tanke när jag läste..)

  Vad läste jag precis?
  Please dumb it down for me. ??

   Can you explain it to me like I’m five?

  Fasen vad alla har varit på kokpunkten med kidsen i helgen. Paula, Engla, systrarna Graaf, Anitha Schulman… Spons eller slump?

   Sponsilispons alla gånger.

   Kokpunkten verkar vara välbesökt senaste tiden. Västerås coronaläge lär försämras något enormt. o.O

   Andrea Brodin.

   De har blivit inbjudna för att inviga en ny rutschkana. Enligt Hugos storys är det @bangforthebucks som stod för inbjudan. Så gratis besök för influencer-ligan med barn eller omärkt reklam för hela bunten. Jag hoppas företag en dag inser att för min del blir detta bara negativt. Varför ska jag åka med min familj till ett ställe som ger gratis till de som redan är priviligierade? Hade de tyckt resan till Västerås för ett badhus varit värt om man får betala själv? Jag prioriterar hellre företag som sköter sin marknadsföring på ett öppet och schysst sätt.

  Det här inlägget är postat av den person som sålde influencern Lisa Olsson sin lägenhet.

  Va? Du slår verkligen knut på dig själv ibland när du skriver, Camilla ?

   Jag hade svårt att förstå vad det står. Rubriken tycker jag också är lite svår grammatisk. Jag hade velat skriva Man ska kanske inte sälja sin lägenhet till en influencer. Jag är relativ nybörjare på svenska, går på SFI och där försöker jag lära mig grammatik men jag fick inte riktigt ihop detta inlägg när jag läste.

   Jag tror att hon försöker använda ett avancerat språk för att verka mer seriös…

   Camilla skriver meningen rätt grammatiskt. Det känns som att läs och skrivkunnigheten blir allt sämre både hos vuxna och barn.

  Finns mängder med mäklare som inte agerar korrekt oftast då de är kompis med antingen säljare eller köpare. Svårt att bevisa. Att säljaren haft lägenheten ute till försäljning tidigare och då fått bud är vanligt att man mörkar och det brukar först meddelas vid kontraktskrivning. Att en mäklare blir kändisk t är nog också vanligt.

  VARNING!
  Skulle sälja min lägenhet med Alexander white våren 2020. Mäklaren hade sålt en lägenhet dyrt i mitt område och verkade förtroendeingivande vid vårt första möte. Så fort jag skrivit på kontraktet gick det utför. Mäklaren började helt plötsligt säga att lägenheten borde säljas för ett lägre pris (så det skulle bli lättare för henne att få den såld) svarade ibland inte i telefon på 1 vecka och var allmänt otrevlig och extremt oproffsig.
  När jag tackade nej till ett bud från en köpare 500 000 under det värderade priset fick jag en utskällning av mäklaren. Hon hade som en del av sin pitch att hon aldrig sålde mer än 2 lägenheter i taget men låg ute med 5 andra samtidigt som min var aktuell till försäljning. Jag har sålt lägenheter vid flera tillfällen med olika mäklare och aldrig varit med om något liknande.

   Men fy, hoppas du bytte mäklare!

    Kunde tyvärr inte byta mäklare då kontraktet var för 3 månader. Under 2 av dessa 3 månader gjorde hon ingenting och ”hade inte tid” när jag ringde. Jag vågade inte lägga ut lägenheten igen eftersom att det lätt kan se konstigt ut om en lägenhet kommer ut flera gånger.
    När vi skiljdes åt så sa hon inte ens att det var tråkigt att lägenheten inte blivit såld utan skickade bara nyckeln till brevlådan till lägenheten. Så besviken.

     Man ska alltid anmäla mäklare som missköter sig.

   Fast det är nog snarare regel än undantag att mäklare jobbar just så. Har själv varit med om tre olika mäklarfirmor som när kontrakt är skrivet tycker man ska acceptera pris som är långt under deras egna värderingar, att affären går snabbt och enkelt är det enda de bryr sig om . Tyvärr.

  FattR inte heller vad exakt säljaren upplever att mäklaren gjort fel? Kan ju verkligen ha varit så att mäklarfirman fick upp ögonen för att Lisa köpt lgh efter att affären gått igenom och då erbjudit henne ett samarbete. Känns som att säljaren har fått för sig att ngt var fuffens bara för att Lisa är känd? I övrigt måste ju bud osv följa samma lagstiftning. Hade att göra med en tokig köpare en gång när jag sålde min lgh, hon var så jäkla jobbig, ringde o fråga hur tvättstugan funka typ två månader efter köp, var inte nöjd med städningen (ok det får man vara men hade städfirma och hon vägrade komma o inspektera när de var där trots erbjuden) ville att jag skulle byta ut beslag på en dörr fastän hon köpt lgh i befintligt skick! såhär i efterhand önskar jag att jag hade hoppat hennes bud och sålt till personen efter henne ?

   Kan ju vara att säljaren ville vänta på högre bud eller föreslog fler visningar för att gå in fler spekulanter å mäklaren övertalade henne att den här köparen var toppen. Kanske ville köparen (lisa) ha ett inflyttningsdatum som säljaren inte ville gå med på men blev övertalad av mäklaren. Kanske hade säljaren synpunkter på tidpunkt för visningar, hur lägenheten fotades eller vad som.

   Mäklaren ska medla mellan parterna. Vara opartisk. Den ska göra säljaren nöjd men också svara ärligt på alla köparens frågor, kolla upp saker osv. Kan ju va massa småsaker som tillsammans skapade den dåliga upplevelsen för säljaren. Jag har aldrig sålt med en dålig mäklare(är väldigt noga där) men köpt TVÅ GGR av mäklare som varit sämst!!!!! Ingen trevlig upplevelse.

  Storm i ett vattenglas om ni frågar mig. Who the hell is Lisa?

  Fast det är väl budgivning och sedan säljare som väljer vem som får köpa lägenheten?
  Om influencern Lisa budade högst och säljare ville sälja till högsta budgivare så är det väl inge konstigt, eller ska mäklaren dolt bud som varit högre än Lisas? jag fattar inte hur säljare menar att Mäklaren gjort något fel?

   Kan ju vara att säljaren ville vänta på högre bud eller föreslog fler visningar för att gå in fler spekulanter å mäklaren övertalade henne att den här köparen var toppen. Kanske ville köparen (lisa) ha ett inflyttningsdatum som säljaren inte ville gå med på men blev övertalad av mäklaren. Kanske hade säljaren synpunkter på tidpunkt för visningar, hur lägenheten fotades eller vad som.

   Mäklaren ska medla mellan parterna. Vara opartisk. Den ska göra säljaren nöjd men också svara ärligt på alla köparens frågor, kolla upp saker osv. Kan ju va massa småsaker som tillsammans skapade den dåliga upplevelsen för säljaren. Jag har aldrig sålt med en dålig mäklare(är väldigt noga där) men köpt TVÅ GGR av mäklare som varit sämst!!!!! Ingen trevlig upplevelse.

    Fast då får du som säljare stå på dig. Antingen säga att du vill vänta och riskera att den som budat högst drar sig ur, säga att den inflyttningsdatumet inte funkar och riskera att den som budat högst drar sig ut, osv.
    Och har man synpunkter på foton och visning är det lite sent att komma 1 år senare och klaga?

    Dåliga mäklare finns absolut, men du påstår hon inte att mäklaren var dålig, utan att det var något fuffens med försäljningen då köparen var ”känd” och nu gör ett samarbete med mäklaren.

     men nu påstår hon inte att mäklaren var dålig*

    Att bli ”övertalad” av mäklaren innebär inte att det är mäklaren som gjort fel.
    Säljaren har ett eget ansvar att inte göra en dålig affär.
    Självklart kan säljaren känna press att sälja av någon anledning men om säljaren stressar igenom en affär och långt efteråt ångrar att priset blev för lågt så kan det inte vara mäklarens fel.
    I detta fall påstås dock att mäklaren ljugit för att gynna köparen och det är en allvarlig anklagelse.
    Vanligare är nog att köpare anser att mäklaren gynnat säljaren genom att inte vara tydlig med viss omständigheter. Hur man ljuger för att gynna köparen är lite svårare att förstå.

     Jag letade lgh förra året och ville verkligen ha en lägenhet men fick inte möjlighet att lägga högre bud.

      Säljare hade väl redan bestämt sig då. Man behöver inte ha budgivning utan kan släppa den till vem man vill. Även efter budgivning.

       Absolut det vet jag men mäklaren agerade väldigt märkligt och man har ju rätt att framföra bud, efter försäljning framgick att köpare var den som lagt högst bud..

  Det är liksom ingen slump att vi här på Bloggbevakning kunnat läsa om flera influencers som ska bli mäklare – det krävs ingen begåvning för att bli det och branschen är smutsig. Jag ser att flera personer skrivit att man inte ska ha något med influencers att göra. En klok och smart reflektion, just därför att det privata går hand i hand med en professionell verksamhet för dessa personer, vilket i sin tur kan ge märkliga effekter.

  Om jag vore säljaren här skulle jag anmäla mäklaren direkt till fmi.se. Då förutsätter jag förstås att säljaren har något handfast att gå på¸ inte bara en upplevelse av att något inte ”känts rätt” eller dylikt.

  Säljaren måste nog utveckla vad det är som har hänt. Skulle mäklaren tex ha ljugit om att personen med högst bud varit trubbel flera gånger tidigare och avråder från att sälja till denne och istället sälja billigare till Lisa, ja då är det såklart inte ok. Men är det bara en magkänsla, ja då finns tyvärr inget mer att hämta.

   Fruktansvärt smal Therese Lindgren i senaste thumbnailen (tatueringsvideo). 🙁

    Gick in här enbart för att se om någon kommenterat detta. VET att man inte ska diskutera kroppar, men det där är ju så uppenbart redigerat och man undrar varför? I hennes instabild klippte hon bort armen. Vad är meningen? Ser hon inte att det ser för smalt ut? Eller vill hon chocka? Känns inte som Therese att vilja skapa drama, men å andra sidan ser jag ingen annan anledning?

     Såg att någon kommenterat att hon klippt in sitt huvud i större proportion än till kroppen, alltså varför känner jag mest?

      Ja, syns rätt tydligt i slutet av håret att hon gjort det…

       Ja…och varför? Antingen är det för att hon känner att det är så hon vill se ut (skrämmande), eller så är det för att hon vill provocera (skrämmande).

       Tycker dock så himla mycket om Therese så mest gör detta mig orolig för hennes hälsa?

        När hon kom tillbaka efter sitt uppehåll upplevde jag att hon var på rätt väg. Men snabbt blev det strul med magen osv.

      Såg direkt att hon gjort sitt huvud större än kroppen och trodde först att det var tänkt som en ”rolig” redigering för att det var så uppenbart. Men insåg sen att hon inte gjort detsamma på tatueraren som är med på bilden, och då känner jag mest att det nog är ett symptom på att hon är ätstörd. Också att hon har valt en bild där hennes arm ser riktigt smal och tonad ut. Tror hon är väl medveten om vad hon håller på med.

    Blev mest irriterad över att hon beklagar sig över att ha blivit anmäld av reklamsombudsmannen och typ i stort sätt ”hänger ut” personen som anmälde henne med namn ?‍♀️

  Har stått mycket i tidningarna om hur Theo D och Ebba B varit på en gammal man att sälja sin gård. Verkar inte vara riktigt rumsrent av Ebba och Theo.

   Vilka är det?

    Dietz och Busch

    KD politikern Busch samt Margaux bror…. säger ju sig självt varför Busch och Margaux festade då? Något lurt där med att han Margaux bror är mäklare och den där gården tror jag.

   Ebba Busch måste förstå att som politiker måste man tänka efter. Hon känns ju inte genuin i pensionärsfrågor nu när hon hotar en 80-plussare med rättegång för att hon vill tvinga igenom köp av hans släktgård när han ångrade sig dagen efter att avtalet undertecknades.

   (gården låg inte ute till försäljning, Ebba tog kontakt med honom direkt, betalade under marknadsvärde också)…

    Men det är ju gubben som ångrat sig efter påtryckningar från släktingar som förväntat sig att få ärva, är så mycket konstigt i hela historien så jag vet inte riktigt om allt bara är ebbas fel.. Läst hennes inlägg på FB? Hon har ju tex inte fått tillbaka handpenningen, han har ju inte kommit på det möte som var avsatt, där hade han ju en chans att förklara sig om hon nu var så svår att nå.. Och det sägs att han är senil men skicka rek.brev gick visst bra.. Sen verkar det nästan drevas mot Ebba, först taxi grejen och nu detta..

     Senil betyder gammal, och nog kan man skicka rek.brev fastän man är gammal.

     Tror att det är dement du far efter och då kan man också i vissa fall skicka rek.brev, alla dementa är inte helt hjälplösa.
     Man och kan det också fått hjälp av någon anhörig att skicka brev.

     Men man pressar inte personer med demens att sälja sina släktgårdar till underpris. Var själv med om att min pappa som fått en stroke, blivit nästan återställd men hade svårt att läsa blev avlurad sin sommarstuga till kraftigt underpris. Köparen (en släkting som kände till omständigheterna kring stroken) sålde sedan stugan för mycket pengar. Det var så förnedrande för pappa att han blivit lurad att han inte ens ville försöka häva köpet eller liknande. Han hade inte förstått att stugan var såld förrän efteråt. Så jävla fult gjort av släktingen. Tyckte verkligen synd om pappa då som hela sitt liv jobbat och slitit och gjort rätt för sig.

      Menar du att äldre ickedementa inte ska få skriva under som säljare för att.. de är äldre? Eller vad är din poäng?

      ”Senil används inom medicin för angivande av åldersrelaterade försämringar av (kropps)funktioner, speciellt kopplade till hjärnfunktioner. Inom vardagsspråk har senil kommit att alltmer vara liktydigt med dement. Åldersdemens har även kallats senil demens eller probskall. Ordet kommer av latinets senex (gammal, åldrad).”

      Senil betyder inte gammal ???

       Jo.

       Senilis är latinets ord för gammal, och gammal gubbe heter senex. Betydelsemässigt är det ett neutralt ord på latin.

       På svenska har ordet fått en specialbetydelse och syns oftas i sammansättningar med -dement eller -demens, vilket har gjort att de flesta nog sätter likhetstecken mellan dement och senil.

       Varför det har blivit så är förmodligen pga folks bristande kunskap av latin.

        Här kan du förkovra dig, trh
        https://svenska.se/tre/?sok=Senil&pz=1

         Ja, och jag har förklarat för dig att svenska språket har på eget initiativ ändrat på betydelsen, förmodligen pga okunskap i latin så folkmun har tillsist ändrat på betydelsen. (Vilket egentligen är helt galet.)

          Bästa The real Hmm. Svenskan har utvecklats ur de fornnordiska språken. Latin som infördes kring år 1000 har aldrig varit ett folkspråk utan enbart kyrkans och vetenskapernas språk. Det vi idag definierar som svenska bestäms av SAOB och SAOL. Se ovan. Språk utvecklas och förändras ständigt. Det kan därför inte betraktas som galet med en betydelseglidning över flera hundra år.

      Fy vad hemskt det som hände din pappa ? Finns så vidriga människor!
      ❤️

    Har man skrivit på kan man inte bara ångra sig hur som helst. Verkar ju mest vara släktingar som vill häva köpet för egen skull. Och vad det har med kds politik att göra vet jag inte…

     Fel, har det inte gått rätt till kan köpet naturligtvis hävas, det gick ju dessutom bara några timmar emellan. Att pressa, tjata och skrämma en gammal gubbe att sälja sitt hem som inte ens var ute till försäljning- det är ett riktigt lågt och skurkaktigt beteende. Som politiker är detta under all kritik att ägna sig åt, särskilt om man vill göra anspråk för att stå på de äldres sida.

      På vilket sätt har hon skrämt honom att skriva på försäljningen?

       Huset var inte till försäljning. Ändå gav de sig på gubben med tjat och pressade honom trots att han var gammal och hade problem med minnet. För det första gör man inte så, om man behöver bostad ser man vilka som ligger ute för försäljning, alltså där människor vill sälja sina bostäder. Man pressar inte en gammal människa som inte ville sälja. Sedan när det var uppenbart att han inte ville sälja och kontaktade henne, hotade hon att dra honom inför domstol, hon skrämde upp honom med det. Hon trodde hon kunde skrämma en gammal gubbe till att sälja sin bostad till underpris. Så extremt skamligt av henne, hon borde skämmas!

        Fast det där är ju inte riktigt så det gick till, eller hur!?

        Var framkommer det att hon tjatat? Det verkar som hon frågat och han har accepterat bud utifrån den värdering som gjordes av de mäklare hon anlitade, inte han för det var för dyrt. De har skrivit kontrakt, hon har betalat handpenning, och det är väl därför hon nu driver en process. För att få tillbaka sina pengar, sen marknadsvärde går väl dividera kring.. Tomten är övervuxen, ingen vet skick på huset som stått tomt x antal år, det finns skrotbilar på gården, inget avlopp eller vatten heller.. Många saker som måste fixas och drar ner värdet även om läget är värt sitt pris.. Men visst, det är väl lättare att gråta ut i media och dra ”BuhuDementKortMedBesviknaArvslösaSläktingarSnyft” än göra rätt för sig..

         Hej Ebba

         Hur vet du att tomten är övervuxen då? Har du kanske varit där ofta?
         Butter för du förlorade debatten ikväll och folket tyckte att Jonas vann? 😛 Urk för dig!

        Hej giriga släkting ?

      Det är vad de giriga släktingarna påstår. Du vet att man kan påstå exakt vad som helst utan att det ligger sanning i det?
      De har ett väldigt stort motiv för det, pengar. Som tyvärr ofta gör släkt till förfärliga människor.

    Har man en fastighet som är attraktiv är det rätt vanligt. Under min uppväxt blev min pappa kontaktad många gånger om vårt ställe. Det såldes även så här tillslut, var aldrig ute hos mäklare.

  OT. Fayme lider av alla diagnoser man kan tänka sig. Och hon får till alla slags utredningar oavsett vad det kan tänkas vara. Hon har problem med fertiliteten, hon har dyslexi, hon har GAD, hon har problem med magen, hon har fel med det ena och det andra hela tiden och allt belastar hon vården med.
  Mer stingslig och överdriven människa får man leta efter.

   Problem med fertiliteten? Har inte hon tre barn relativt nära varandra i ålder? Eller tänker jag på en annan Fayme?

    Nejdå det är samma. Hon ska bara panik-ha ett barn nu nu och sprutar in det ena och det andra bara efter några månaders försök för att hon minsann har problem att få barn…

     Jag trodde att man var tvungen att försöka i ett år för att få hjälp och att det bara går att få hjälp om man inte har något barn sen innan. Men det kanske är olika i olika regioner.

      Man kan pröjsa sig till det. Antar att hon har PCOS.

      Man kan få hjälp även om man har barn.

       Aha, det visste jag inte. Bra att man kan få hjälp även om man har barn redan.

        Det tycker inte jag, jag tycker man ska prioritera de som inte har barn sedan innan. Vårdens resurser är inte oändliga och ska alla som kanske redan har 2, 3, 4 barn få hjälp kanske de som inte har något barn, inte hinner få hjälp. Köerna blir för långa. Prioritera de som inte har barn sedan innan, självklart.

         Ja det borde verkligen finnas en prioriteringslista, barnlösa ska komma först.

         Hon kan ju börja med att ta hand om sig själv och sluta röka.

     Hon är ung? Varför denna stress, fattar inte

      Hon vill väl vara morsa samtidigt med Lady.D

       Fast LD känns som hon gett upp det där lite, men F är nästan besatt känns det som, är inte hon bara 23? Herregud ta det lugnt hon har hur många år som helst på sig. Hon verkar lägga oändligt med pengar på detta dessutom, alla test hon köper och testar sig varje dag.

     Sprutar in det ena och andra??

     Haha, panik-ha ett barn? Hon har ju försökt ganska länge nu. Och om man kan få hjälp, varför inte ta den? Det är väl inte konstigt att vilja ha barn tätt heller. Hennes yngsta är ju redan 3 år.

      För att hon redan har 3 barn. Hon borde fokusera på de barn hon har istället för det hon inte har.

       Okej, så bara för att man har barn så ska man inte försöka få en till? För det tar fokus från barnen som redan finns? Rimligt

        Det är högst rimligt att fokusera på de 3 barn man redan har. Tycker inte du det? Tycker du det är rimligt att istället fokusera på ett barn som inte finns? Oerhört märkligt,

   Hahah.. Jag skrev faktiskt bara för några dagar sedan att hon borde ta hand om sin hypokondri först och främst istället för att belasta vården med massa skit. Blev blockad direkt….. ?

   Tack, trodde jag var ensam om att tycka det om henne! ?

   Ja eller hur?! Så fort hon har ont någonstans så ska det utredas direkt. Man märker verkligen hur omogen och ung hon är. Har slutat följa, orkar inte med henne.

   Adhd har hon också. Vad har denna människan inte?

    Charm?

    Det förklarar i och för sig en del – det är oerhört vanligt med samsjuklighet vid adhd. Bl a vanligt att också ha ångest, oro, GAD och dyslexi.

    Barnfrågan är en annan sak däremot.

   Hon lider av ”Jag har den diagnos som beskriver mig bäst just nu så alla ska tycka synd om mig”

   Men GAD och magproblem går ju hand i hand så det är ju ingen konstig kombo

    Liksom Adhd och gad. Adhd är ingen lek.

   Men herregud. ”Lider av alla diagnoser man kan tänka sig” och så räknar du upp typ 2 diagnoser. Och vad är det för tjat om att belasta vården? Om man har problem eller är sjuk så måste man väl få söka hjälp? När det kommer till hennes fertilitetsproblem så går hon ju, som jag förstår det, till en privat klinik. Och vem är du att avgöra vad man får söka för och inte? Du kanske också skulle belasta vården lite och söka hjälp för dina uppenbara problem.

    Det var bara ett litet utdrag av allt hon har och haft. Följ henne själv så får du se.

     Följer redan henne sen långt tillbaks.

   Belastar vården med? Ska man inte belasta vården alls menar du om man har några problem?? Usch va larvigt sagt.

  Blir ju lite svårt att diskutera när man inte vet vad säljaren egentligen är missnöjd med.

  Men att Anna Book stöttar Paolo och hans pasta online ?

   Well… Inte första gången hon tar den sidan så.

   Och att alla tidningar skriver om det

   Alexander pärleros också. Men pudlar efter att han hamnade på dyngbaggens story och antagligen fick en shitstorm efter sig..

    Jag läste argtjejs story där en följare har skickat dm till Pärleros. Där verkade han inte alls tycka att han gjort något fel.

  Alltså kan Sandra Beijer gå en vecka utan att göra ett skitlångt inlägg som är typ ”oktober genom åren”, ”mina strumpor genom åren”, ”min frisyr genom åren”? Det är samma bilder varenda gång.

   ”mina strumpor genom åren” <3

   Från 28 september till 11 oktober (idag) = två veckor. 20 inlägg. Ett (stil) ”genom åren”-inlägg.

   Svar: Ja, hon kan gå en vecka utan att göra ett skitlångt inlägg som är typ ”xxx genom åren”.

   Haha… ja hon verkar vara en nostalgisk person

  OPK kommentar kanske men.. Blir ju inte förvånad.. mäklaryrket lockar ju inte direkt den intelligentaste skaran i samhället ? Lite som en extended telefonförsäljare.

  Har köpt våra två sista hus utan mäklare av just den anledningen.

  Intressant med kvinnan som Anna Book hänger ut. Jag tippar på att det är ett kapat konto

  Hur kan det vara så att Mia allsmäktige Skäringer hela tiden kommer undan med omärkt reklam på sin sida… Som nu så helt klart för Netflix…

  Någon som vet om Lisa Olsson gjort en näsoperation? Tycker det ser ut så om man jämför med gamla bilder? Fin både då och nu oavsett

   ja det känns som det

   Hahaha, nej det har hon inte!

  Intressant är väl ändå att angelica blick lägger upp storys att hon ska sälja lägenheten och att hon måste markera det som samarbete fast det inte är samarbete och detta är med samma firma ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.