Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

757 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är det för fel på den där Kammi? Inga vänner, kan inte ha ett vanligt arbete för hon måste vara hemma och aktivera hundarna, är söt men gör sin medvetet mindre söt. Hade en trevlig röst men satte in tungpiercing och läspar sedan dess.
    Fyller dagarna med saker hon kallar jobb, Dvs panta flaskor, tvätta, gå på promenad, skriva listor, knyppla, åka till posten, sitta i soffan.
    Jag undrar på riktigt hur världen kommer se ut om 20-30 år när dessa ska bära landet.

      Ja, det är väl ett jobb på det sättet att hon tjänar pengar på YouTube. Kalla det en ny typ av underhållning, precis som ’reality’-program på TV, om du så vill.

      Kammi är en person som jag aldrig skulle klicka med i verkligheten, men att säga att hon inte ’jobbar’ det stämmer inte- i den bemärkelsen att YouTube är hennes jobb.

        Hon jobbar ju men skulle inte kunna ha ett annat vanligt arbete då hon ju är sjukt stressad och måste aktivera hundarna hela tiden. Hon har ju en dröm om att bli lastbilschaufför men det skulle hon ju aldrig klara av med tanke på att hundarna går före allt annat samt att hon aldrig heller skulle klara av att ha ett stressande schema att hålla sig till. Hon mår ju dåligt och är stressad som det är över att behöva hämta ett paket på posten.
        Ju äldre hon blir ju mer isolerar hon sig och gör färre och förre saker.
        Hon borde plugga och göra något så hon får utvecklas år något håll, nu går hon ju bakåt istället trots att hon har alla möjligheter med en inkomst som genererar endast en liten del av hennes tid, detta trots att hon väljer att låta det uppta all hennes vakna tid.

          Många människor har väl orealistiska drömmar? Nu är det så att det passar henne bra att hon har turen att tjäna pengar på YouTube så att hon kan vara hemma och ta hand om sina hundar.

          Jag kan inte uttala mig om hur pass dåligt hon mår av att ’känna sig stressad av att hämta paket på posten’. Ingen aning. Men om hon överlag mår bättre av att leva som hon gör än inte, så är små stressmoment inte hela världen. Många skulle nog vilja byta med henne.
          Vad menar du med att hon går bakåt? Jag har ingen uppfattning om hur pass bra eller dåligt hon mår. Men hon slår mig inte som någon som i Sveriges mått mätt ’mår mycket sämre än andra’ eller ’har ett dåligt liv.’

        Vete fan om jag skulle kalla det att jobba att dammsuga bilen, köpa en grillad kyckling och gå på hundpromenad.

          Nej. Men hennes jobb är att filma och redigera och lägga upp videos på Youtube. det är det hon tjänar pengar på.

            Exakt, hon säljer sin vardag, sitt liv. Om folk tycker det är spännande att titta på när hon dammsuger sin bil och går på hundpromenader så är det ju hennes jobb att filma det, för att sedan redigera och lägga upp. Följer inte henne, men det jag har sett verkar hon harmonisk och trivas med det hon gör. Men har kanske inte sett tillräckligt mycket av henne.

        O

        Har hon dom egen bostad?
        Vet inte hur många ggr dom flyttat.

          Ja, dom bor på hans mammas gård.

      Vadå gör sig medvetet mindre söt? Varför leker du korkad, HON klär sig som HON vill och i de kläder HON tycker är snyggt, hon tycker uppenbarligen det är fint med piercings, tatueringar och en annorlunda stil. Bara för att du inte anser att det är snyggt så betyder det inte att hon ”gör sig medvetet mindre söt”

        Sant, men lite märkligt är det. Att vara ”normal” och sedan välja att göra sig mer ”udda” så att man inte längre passar in i vanliga sammanhang.
        Inte konstigt att hon sitter ensam i en friggebod med två hundar. Hon säger ju att hon trivs hoppas hon gör det även om 10 år för tror knappast hennes liv ser annorlunda ut då.
        Har bara sett hennes videos sporadiskt men det var ju helt annorlunda för 2-3 år sedan mot nu.

          Du har ju inte ens kollat hennes videos så tycker du borde vara tyst. Vadå sitter ensam? Hon bor där med sin sambo och 2 hundar. Lägg av med skitsnacket om att hon gör sig ”udda” hon klär sig i sin egen stil. Det klagas att alla influencers ser likadana ut och det klagas när nån klär sig annorlunda. Damned if you do damned if you don’t. Aldrig duger det

            Det har jag visst det men följer henne inte längre som jag gjorde för några år sedan. Nu kollar jag kanske 2 videos i månaden och det händer nada.

              Fast du verkar ha missat att hon och hennes sambo köpte en skåpbil som dom byggt om till en van, gjort flera resor med sin van, hon har skapat ett smyckesföretag tillsammans med Eskil osv. Men visst det händer ”nada”

                Skapat ett smyckesföretag? Ha ha ha! Köper in billigt från Wish och säljer dyrt. Du har fan humor du.

                  Återigen så har du inte kollat hennes videos. Dom köpte smycken från wish men har även gjort egna, dom köpte kedjor och har gjort egna smycken. Säga vad man vill om utseendet på smyckena men dom har gjort egna, det borde du veta om du kollat på hennes videos istället för att uttala dig om saker du inte vet något om

                    Kolla in hemsidan ??? köp kätting på metervara och kalla det för smycken ☠️☠️☠️?

                      Exakt därför jag skrev ”säga vad man vill om utseendet på smyckena” men återigen sånt som är mode nu. Dom har skapat det själva. Du behöver inte förstå hennes livstil eller hennes videos men jag blir så fruktansvärt irriterad på att du klankar ner på hur hon ser ut och hur hon väljer att klä sig. Dagligen klagas det på alla alla influencers ser likadana ut men när nån klär sig annorlunda och har en egen stil så duger inte det heller. Bara för att hennes stil inte tilltalar dig så betyder det inte att hon inte ”passar in i vanliga sammanhang” 1800-talet ringde och ville ha tillbaka sitt tankesätt, det är för fan 2020 låt folk klä sig hur dom vill. Idioti

                    Fast kammi gör väl inga smycken? Det är väl fjollan som sitter på sambos porrbutik och knipsar ihop kätting? Jag har då aldrig sett henne tillverka några så kallade smycken?
                    Jag undrar verkligen vem som köper hennes merch, undra om hon sålt något alls.

                      Fjolla kunde du utelämnat. Inte ett skit relevant.

                    Nej, jag erkänner att jag fullkomligt missat videon där dom designar och tillverkar smyckena…

                      Jag med, finns den ens?

                Det är inte mycket på ett år. Hon är hemma 22 timmar per dag och gör ingenting annat än att prata in i kameran om hur mycket saker hon har att göra på sin lista. Människan behöver komma ut och in i samhället!

                Jag tror med att hon är snäll som person. Dock helt bortklippt från verkligheten, fråga henne om vad som hänt i världen senaste veckan och hon skulle ha 0 rätt. Från family Guy eller från två mopsar får man inte reda på vad som händer i samhället.

                  Fast jo det kan man väl visst det? Hin har ju mobil dvs tillgång till internet. Klart hon kan ta reda på vad som hänt, sluta trycka ner henne så förbannat

                    Jag håller med Nora. Hon är inte isolerad. Hon har internet, körkort, bil. Om hon vill spendera större delen av dygnet hemma så är det hennes rätt som egen ’chef’. Återigen, jag tror inte vi skulle klicka, och jag ’ser inte upp’ till henne och det liv hon lever på något sätt, ANNAT än att hon kan styra sin vardag. Det beundrar jag henne.

                    Om hon vill spendera all sin vakna tid hemma så är det inget fel på det. Hon är inte isolerad, hon har sin mamma nära, sin sambo och sina hundar.

          Hennes stil är exakt så som många unga klär sig idag, ser tjejer på stan dagligen i samma stil som kammi. Det är inne med 90-tal/grunge/”e-girl”. Vem bestämmer att hon inte ”passar in i vanliga sammanhang”? Vad är kraven för att göra det och vem bestämmer sånt?

      Du beskriver henne väldigt bra får jag säga… Fan vad jag skrattade!

        Jag har slutat kolla hennes videos, gör gräsliga miner och pratar med konstig röst i något försök att göra sig rolig. Dricker sponsrad billighetsläsk och rapar.. eh nej tack. ??? Möjligen skulle hon kunna arbeta på en däckverkstad eller liknande med två gubbar och sitta och rapa och fisa ?? ikapp. Dvs om hon fick gå på tre 30 minuters promenader med dogsen per arbetspass.

      Hon verkar det lilla jag sett av henne, lite som Therese med, sjukt fixerad vid hundarnas mående. Dvs skapar problem som inte finns för att de analyserar sönder allt.

        Sig själva menar du väl?

          Nä Therese hade ju hittar hundra fel på jyckarna nu senast med. Problem med magen, pälsen, klorna osv

      Ush!!

      Tycker hon är mysig att kolla på, och snygg så som hon är!

        Hon var mysig! Sedan har det gått 14 månader med exakt samma dagliga uppdateringar, nu är det inte kul längre. Ta då med i beaktande att jag inte alls har som krav att det ska hända något stort vid varje inspelning. Men mer än att om äggen är kokta eller om hon väljer oboy som variation vore kul.
        Hennes syster är gullig i var fall.

        Therese röker, och då drar det ner hennes karisma något enormt tyvärr.
        Usch!

          Kallar mig anonym2 istället för S., så att jag inte tar S’ namn 😀

      Kidsen hemma som är 14 och 17 följer henne, så kammie har jag sett en del av. Upplever henne som snäll men omogen. Detta beror troligen på att hon är lite isolerad från omvärlden.
      Om man inte har en daglig kontakt med andra personer och lär sig saker, utbyter erfarenheter och deltar i samtal med arbetskamrater osv så tror jag tyvärr att man halkar efter socialt väldigt fort.
      Man som människa behöver socialt umgänge för att utvecklas mentalt. I mitt tycker ligger hon på en nivå som en gymnasieelev enbart på grund av att hon lever isolerat.

      Har aldrig hört talas om henne!

      Så jävla bitter! Måste all vara likadana? Alla andra influensers får ju så mycket kritik för att de är likadana, Kammi är ju iallafall sig själv.

      Att arbeta handlar väl om att försörja sig själv och i landet Sverige, att betala skatt så att alla samhällsviktiga funktioner fungerar? Eller ska alla vara läkare enligt dig, Och faktiskt rädda liv? Vem ska då betala läkarens lön? Vad tycker du om människor som jobbar som kock eller skådespelare? Har man bara ett jobb om man har tråkigt på jobbet och arbetar mellan 8 och 17?

      Om vi ska dra ditt resonemang om stress vidare så borde ju ingen människa i Sverige vara stressad, för vi lever ju inte i krig här. Endast människor som lever i krig eller svält kan tycka att livet suger ibland.

        Hon behöver väl inte ha tråkigt på ett jobb där hon faktiskt utvecklas? Hon har det väl tråkigt om något som hon har det ute i skogen i en stuga utan att träffa någon. Hon har ju stannat av mentalt och därför upplever jag inte längre att hon är värd att följa då jag blir äldre och utvecklas men hon står kvar som en repris från 2017.
        Tror hon är deprimerad eller liknande utan att hon förstår det själv. Alla behöver mer input i livet än från två hundar och en pojkvän som kommer hem och sover.

      Nu vet inte jag vem kammi är men väldigt tråkig syn på människor du har. Blir lite ledsen när man läser sånt. Jag sitter också hemma. Har ej jobbat på flera år pga hinder osv.
      Det är inte bara framgångsrika människor med jobb som har mening med livet.

        Bönder, som ofta är män, är också hemma ’hela dagarna’. och nej, många bönder behöver inte jobba alla 8 timmar som folk som har ’vanliga jobb’ gör. De kan vara mer lediga om de vill.
        Jag tror folk ger Kammi mer kritik för att hon är kvinna och har ett jobb som hon tjänar bra på, trots att hon är hemma mycket och kan vara flexibel.

        Precis som många som är Youtubers, både kvinnliga och manliga sådana, kan jobba mycket färre timmar än 8 per vardag (förmodligen) men ändå klara sin försörjning, och det med större inkomst än många i låginkomstsektorer i Sverige.

        Så tycka vad man vill om Kammi som person- och hennes liv. Men jo, hon har ett jobb och inkomst. Hon är en regissör och redigerare kan man säga. Vilket många i världen jobbar som, men de har inte ynnesten att helt styra tider och innehåll.
        Och precis som Hoppsan sa säger- så är inte ett traditionellt jobb det enda som kan ge livet mening.
        Det finns många som är sjuka på olika sätt och inte kan jobba. Många mår dåligt pga. stress och mobbning på ’traditionella’ jobb.
        Man ’måste’ ingenting annat i livet än leva, och förhoppningsvis leva gott.

      Såg ni Katrin Z dansa igår? Omg. Hon tycker hon ör så sexig, dansar bredbent, ser inte klokt ut .

    År det någon som gjort glossning hos frisör? Är det värt det.

      Vad är det?

        Min frisör snackade om detta. Verkar vara en ljupt fuktgivande behandling som även kan nyansera håret. Typ ge en färgnyans om jag fattade rätt. Tänkte att det kunde vara en bra fråga här.

          Förlåt jag vet att man inte ska kommentera felstav osv. Men detta va den mest intressanta felstavning jag sett av DJUPT ?

          ?

      Jag gör det regelbundet och gillar det. Blir lagom färg och lyster mellan klippningarna och billigare än färg/toning. Här glossat både ljusare och mörkare och båda blir fint.

        Åh, va roligt. Kan inte bestämma mig om en mörkare eller ljusare nyans. Hur ofta måste du glossa?

          Jag har kört ca var 10e vecka men kommer nog börja glesa ut det lite mer nu. Prova vet ja, det försvinner ju efter ett tag om du inte skulle gilla det.

            Ska absolut testa. Så roligt att se fram emot det. Tack.

        Det enda jag hittar om det är att glossning, nyansering och toning är samma sak??

          Det heter nyansering

      Gör det några ggr per år mellan mina slingor. Sjukt värt ??

    Efter flera år av att inte veta vad jag vill plugga till, så har jag äntligen kommit på! Jag vill bli barnmorska, är verkligen så taggad på att få börja utbilda mig. Jag måste bara höra med er barnmorskor/sjuksköterskor, hur var utbildningen? Då tänker jag både på sjuksköterskeutbildningen samt den på 1,5 år för att bli barnmorska. Var de svåra? Jag har även ADHD, tror ni att det kommer gå bra ändå? Hade ni mycket salstentor?

      Du måste även arbeta som sjuksköterska ett visst antal år innan du får utbilda dig till barnmorska

        Yes i know, här jag ska plugga så behöver jag jobba minst ett år. Men jag är praktiskt av mig och gillar därför att jobba, därför är jag mer ”rädd” inför pluggningen

        Jag och min sambo firar snart åtta år tillsammans. Har ni några förslag på vad man kan hitta på? Ha en fin kväll!

          Grilla korv i skogen 🙂

          Jätte grattis , en person skrev grilla korv och det är inte en sån tokig ide faktiskt om ni bor i närheten av en skog. dra med skydd och grilla och bara kramas, nu i corona tider. Annars är spa väldigt trevligt men ring och kolla hur många som bokat innan. hoppas ni får en fin dag

      Barnmorska är ett drömyrke för mig med! Men är snart 37, har snart tre barn och ärligt talat, mitt kontorsjobb är rätt trist men så otroligt bekvämt. Flexibla arbetstider, jobbar hemma när jag vill (hela tiden nu såklart) kan vobbla när det krävs, osv…. drar mig lite för att dels börja plugga igen som gammal, men har svårt att släppa drömmen om att bli barnmorska.

        Jag tycker verkligen du ska köra hårt! Min kusin som nyss fyllda 45 har precis skolat om sig till barnmorska, och hon är verkligen så nöjd att hon körde på. Jag tänker så att det är jobba 4,5 år med plugg, men sedan är man klar med plugget för resten av livet 😀

          Det är sant. Tack för pepp, får se vad tant tar sig för?

        Vad jobbar du med? Har just nu ett väldigt stressigt och högljutt arbete och DRÖMMER om att spendera dagarna på ett lugnt kontor.

          Jag städar ensam heltid på nätterna. Jag lullar runt för mig själv och lyssnar på poddar och ljudböcker och fikar obehindrat. Har ut 24.700 och är 47 år.

            Tack, men jag syftade på Tanten här ovan 🙂
            Hoppas du trivs bra på ditt jobb.

        Det är säkert bekvämt men du ska ändå jobba i typ 30 år till – fyll dem med något givande!

        Fan livet är för kort för att göra sånt som är bekvämt (när man drömmer om ngt annat)!! Jag säger kör hårt! Går alltid att hitta ett nytt kontorsjobb i värsta fall. Önskar dig det bästa 😀

        Från en som ofta träffar barnmorskor pga sjukdom – SÖK!! Ni som verkligen vill bli behövs ❤️

      Min kusin pluggar till sjuksköterska och jag kan säga att det är tunga böcker asså. Jag har själv adhd och kan inte läsa alls så jag pluggar tv där det bara är praktiskt så det går. Men däremot kommer jag ihåg från gymnasiet att det gick när man hittade ett intresse i det man läser, så om du verkligen vill detta och brinner för det så kommer du fixa det hur bra som helst! vill dock varna för att det är mycket man läser som man kanske inte riktigt ser meningen med när man läser till ssk.

        Åh tack för ditt svar! Ja jag tänker verkligen exakt samma, att det kommer vara tungt med alla böcker men om det är intressant så kommer jag lyckas ????

      Är barnmorska, fantastiskt yrke! Älskar mitt jobb. Älskar min kollegor. Plugget till ssk och bm var mkt salstentor men också en hel del arbeten. Praktiken var mer krävande, där måste du verkligen visa framfötterna och där prövas verkligen din förmåga för yrket. På ssk utb hoppade en tredjedel av min klass av efter första praktiken! Bm utbildningen är tuff, högt tempo och du får ta stort ansvar redan som student. Men då har ju redan hunnit vara yrkesverksam som ssk så inte mer än rätt att kraven ökar. Man måste ha lite jävlar anamma i sig för att bli barnmorska. Tror tyvärr inte de funkar att vara en blyg viol. Tyvärr har vi ganska kassa villkor just nu, lönerna är under all kritik och arbetsvillkoren lämnar mer att önska. Alltid behöva jobba helg, jul, nyår o midsommar samt alltid bli tillfrågad om du inte kan stanna o jobba extra då det fattas folk. Så skulle ta mig en funderare utifrån det perspektivet. Men skulle nog inte välja om ändå, det är ett fantastiskt yrke även om jag tidvis känner mig lite bitter över bristen på uppskattning

        Tack verkligen för ditt svar ? ja barnmorska är det enda yrket jag skulle kunna se mig tycka om, om 30-40 år! Tack verkligen för alla tips, till exempel att ta för sig osv, det är verkligen jättebra tips ????

        Jo det är ju så synd, oftast övertid varje dag, men tänker att om det är alldeles för kaos så kanske man får börja på umo eller något ??

      Kul att du kommit på vad du vill jobba med! Jag var i samma sits för 8 år sedan när jag fick min dotter och då förstod att jag ville bli barnmorska. Nu är jag sjuksköterska sedan 2,5 år tillbaka! Utbildningen skiljer sig beroende på vilket lärosäte du läser på, men överlag kommer nog många igenom den, även de man tänkte att hur sjutton ska de klara utbildningen 🙂 Lycka till!

        Tack för ditt svar ❤️ Tack verkligen, tog lång tid men äntligen har jag hittat ett jobb jag kan tänka mig jobba med även om 30-40 år ??

        Åh hoppas verkligen det, surt om jag inte skulle klara ssk-utbildningen ?

      VARFÖR ville ni bli barnmorska? Vad är det som är så fantastiskt med detta yrke?

        Det som fick mig att fastna är att min dröm har varit att kunna hjälpa människor, främst kvinnor, och med detta yrke kan jag hjälpa dem på hur många olika sätt som helst. Kan hjälpa till som stöd under graviditeten, kan hjälpa till med förlossningen av barnet samt eftervård och jag kan jobba på abortklinik så att de kvinnor som inte vill ha barn, inte behöver ha det.

        Sedan kan man även hjälpa alla unga ifall man jobbar på UMO, där kan man lära dem om säkert sex, man kan hjälpa till och hålla koll på cellprov, sexuella sjukdomar etc.

        Finns så sjukt många sätt att hjälpa människor på som barnmorska, och det var som fick mig att fastna ❤️

          Även på gynakuten, och med olika gynekologiska sjukdomar* ?

            Precis, finns verkligen en hel värld av möjligheter haha! Tack för tillägget 😀

      Ssk-utb är inte svår och man får extra hjälp om man är diagnostiserad med adhd eller liknande!
      Jag är ssk och ska plugga vidare till bm, den utbildningen har jag hört från många är mycket tuffare än ssk!

        Håller med om ssk-utbildningen, går termin 5 och har inte behövt anstränga mig så särskilt mycket hittills. Ett par timmar per dag max.

        Tror utbildningen skiljer sig mellan lärosätena. Jag har en kollega som läste i Kristianstad och där verkar det varit lekskola, jag läste i Malmö, det var inte spec svårt om man har lite läshuvud men det var stora tentor. Men jag jobbade typ 75% hela utbildningen och det gick ändå. Generellt så är nog inte ssk-utbildningen så svår men alla har ju olika förutsättningar. Att bli barnmorska är ju en helt annan grej än att vara ssk och håller med ovanstående, det krävs mer att bli barnmorska, alla fixar inte det!

        Ja det har jag läst lite om, skönt att kunna få extrahjälp pga adhd ?? Åh hoppas verkligen att det inte är svårt, det är typ den delen jag är mest ”rädd” för..

        Till er andra, ja jag har verkligen hört att det är skillnad mellan städer.. jag ska läsa i Göteborg, hoppas det går toppen!

      Barnmorskeprogrammet var helt fantastisk! Alla borde få den utbildningen om kvinnokroppen! Älskade att läsa till barnmorska, att få fördjupa mig i det existensiella det innebär att vara gravid och föda barn och att lära mig detta fantastiska hantverk.

      Tyvärr är verkligheten alldeles sönderstyrd av PM om hur kvinnor ”ska” föda barn, så många kvinnor får inte möjligheten att jobba med sin kropp i sin takt… det blåser dock friska vindar så jag hoppas att vi barnmorskor snart kan utnyttja vår kompetens att stödja kvinnor genom sitt barnafödande snarare än att agera obstetriska sjuksköterskor som ser en förlossning som något potentiellt farligt snarare än ett friskt, naturligt förlopp som ju ändå de första förlossningar är. Då kommer jag vilja arbeta med förlossningar igen. En barnmorsha per födande och att optimera kvinnans möjlighet att föda barn på det sätt som hon vill, i en trygg och förlossningsfrämjande miljö.

      Adhd är en gåva inte något negativt.. ❤️

        Fast det är inte en gåva för alla, för mig är det en funktionsnedsättning som gör vardagen tyngre att automatisera och ingen gåva.

          Jag håller med till 100%, ADHD är fan ingen gåva. Det är, iaf för mig , en diagnos som gjort att jag distanserat mig socialt pga vissa ljud i samhället som jag inte kan hantera (trafik, buller, storm/hårda vindar, tumlare, spolande vatten osv.)
          Så nej, det är fan ingen gåva nånstans.

    Nu vaknade Cam. Godmorgon!

      Förlåt.

        Vad är det som händer här inne? Har du tappat intresset? Kommer bloggen läggas ner?

          Fast jag håller inte med. Om vi bortser från två helt klart onödiga inlägg idag (varav ett var elakt) och några andra här och där, så tycker jag att bloggen har lyft sig flera steg de sensate veckorna.

            Fråga?

            Vad är en ”sensate” och varför godkänns det ordet av min dator?

              Googla…

                Det är inget man ska googla på jobbdatorn!

                Aha, du vet inte heller! ?

                Säg det istället. ?

                  Trh, du kan sluta ge dig själv massa likes hela tiden. Det är så genomskinligt att det är du själv som gör det + så fruktansvärt pinsamt.

                    +100

                    Den som sa det han var det och man känner andra som man känner sig själv.

            Vilket inlägg var elakt och vilka två var onödiga? Känns som jag missat något idag ?

          Dramaqueen. Hon glömde ett inlägg med 50 min, chilla.

            Inte första gången. Plus neddragning av antalet inlägg per dag

              Räkna inlägg per dag någon eller några veckor tillbaka…
              Klara, färdiga, gå, din surmus…
              😉

              Du har nog inte hängt här så mycket det senaste som du vill få det att låta som, gnällspik.

        Du är förlåten CamCam ❤️

      Har du inget liv annat än att bevaka Bloggbevakning likt en jävla hök eller? Om inte så kanske du borde fundera på att skaffa ett.

        ????

    Har under en tid diskuterat skönhetsingrepp med en vän och har svårt att formulera mig varför jag är så emot det. Hennes argument är ” men varför sminkar du dig då” eller ” varför ens köpa nya kläder då när man kan ha sina gamla man har hemma”. Tycker det är otroligt nonchalanta argument. Hon nämner även ” varför dömer du folk som gör ingrepp, de kanske bara tycker det är fint med tex stora läppar”. Jag dömer ingen, men jag tycker industrin är sorglig. Jag menar på att det är trist att man inte känner att man duger som man är och kanske ska jobba lite på självkänslan istället. Snälla hjäääälp mig hur jag kan nå fram bättre. Hur hade ni kontrat? Vill verkligen att hon ska förstå problematiken och att det inte grundar sig i ” att man tycker det är fint med kindben”.

      Kan hon inte bara få ha sin åsikt ifred och du din?

      Men varför ska du bestämma vad folk får göra med sina kroppar? Om jag vill förstora vaderna så är det väl inget du eller staten ska förbjuda eller ens ha en åsikt om.
      Om vi ändå ska hålla på och bestämma över våra medmänniskor, varför inte förbjuda lösfransar, lösnaglar, extensions, färgade linser och tandblekning när vi ändå är igång…

        Fast det gör dom väll redan i visa länder. Pga att det är kvinnor som vill fixa till sig.

          Är det något du vill införa här i Sverige, menar du?

        Ja, bort m stora fula löslgonfransar?

      Kvinnors kroppar och utseende existerar likt trender, jämför exempelvis idealet som rådde under tidiga 2000-talet där kvinnor skulle vara så smala som möjligt med stora bröst jämfört med idealet idag där kvinnan helst ska ha enorm rumpa, höfter och läppar. Det är liksom ingen slump att du ser så många kvinnor som har gjort fillers i läpparna idag. Skulle de velat genomgå ett skönhetsingrepp för att få dessa läppar innan den här trenden exploderade? Troligtvis inte. Anledningen till att det inte går att jämföra skönhetsingrepp med smink är helt enkelt för att använda sig utav smink för att uppnå ett skönhetsideal inte resulterar i att kvinnor direkt dör som de kan göra på operationsbordet eller om fillers går fel och resulterar i komplikationer. Att genomgå skönhetsingrepp resulterar också i sämre självkänsla och självförtroende, Reuters skrev exempelvis för några år sedan om en studie utförd i Sverige som visade att kvinnor som hade genomgått en bröstförstoring hade tre gånger högre risk att ta livet av sig själva jämfört med kvinnor som inte hade genomgått plastikoperationer.

      Allt skönhetsoperationer säger är ”du duger inte som du är” och därför kommer jag alltid vara emot det.

    En annan synvinkel på skönhetsingrepp. Nu generaliserar jag, men om man tänker att kvinnor från mellanöstern har långa ögonfransar och markanta ögonbryn, medan kvinnor från Afrika har fylliga läppar och stora bröst. Sydamerikanska kvinnor är kurviga och asiatiska kvinnor har långt och tjockt hår och små näsor. Detta är alltså grova generaliseringar.

    Men min tanke är då att varför ska vi i västvärlden ha ALLA vackra attribut som kvinnorna från andra ställen har? Varför ska vi göra ögonfransförlängning, fylla läpparna, operera brösten, näsan och rumpan, tatuera ögonbrynen och skaffa hårförlängning? (Jag vet att det finns kvinnor i västvärlden som är kurviga med stora läppar och långa ögonfransar naturligt, men jag talar som sagt generellt)

    Kan vi inte låta de ha sina skönhetsdrag ifred? Vi måste inte ha allt. Vad är era åsikter?

      Men hallå? Jag vill inte ha fylliga läppar för att se ut som en afrikan. Jag vill inte ha en stor rumpa för att misstas för en brasse. Jag vill inte operera näsan för att se ut som en kines. Jag gör det för att hela mänskligheten är överens om att dessa drag är vackra och hälsosamma (ja, att vara snygg, ha bra hy, stora höfter och bröst etc gör en attraktiv för att man ser stark och hälsosam ut).

      Att afrikaner råkar ha stora läppar eller att kineser har fint hår spelar ingen roll, jag vill ha dessa drag då majoriteten av mänskligheten skulle anse mig vara mer attraktiv med dessa oavsett vart i världen jag befinner mig. Jag vill vara snygg. JAG, inte min ras.

        Jag sa inte att du vill ha fylliga läppar för att se ut som en afrikan. Det jag menar är att, kan det inte vara ”schysst” (i brist på bättre ord) att låta de ha sina drag i fred? Varför ska du komma och köpa till dig de vackraste dragen från olika delar av världen?

          Men de får väl också köpa, om de vill? Jag förstår, och håller med, om att skönhetsingrepp kan vara problematiskt och oetiskt i vissa sammanhang, men att man skulle sno någon annans drag är ett långsökt argument. Eller att någon ska förbjuda mig från att spruta in lite filler för att jag inte får ta något drag från en annan ras osv. Låter konstigt bara.

          Det låter lite som ”stackars svarta, de har bara en bra grej: läppar! Så nu låter vi dem glädjas åt detta och låter dem vara ifred så att de inte förlorar detta också, för då har de inget kvar” typ (och samma med de andra raserna/dragen).

            Då läser du in alldeles för mycket. Jag tycker inte att ”svarta endast har en bra grej” (wtf)?! Vi har ju våran ljusa hy och att vi är långa med ljust hår som också anses vackert.

              Men det lät tyvärr så när du bad oss låta dem ha sina drag ifred. Lite som att det är det enda de har och att vi ska låta bli att ta ifrån dem detta.

              Det enda du bevisade med din kommentar är att alla raser har något vacker drag som särskiljer dem, vilket är jättekul att läsa 🙂

                Så menade jag absolut inte, märklig tolkning av dig. Ja, vi alla har våra unika drag som borde uppskattas och uppmuntras mer ?

                Herman Lundborg ringde från 1920-talet och vill ha sin pseudovetenskapliga teori om mänskliga raser och institutionen för rasbiologi tillbaka. Tror du på riktigt vi är olika mänskliga raser beroende på olika ursprung?

          Jag vill ha en större rumpa för att likna en Babian. Det är mitt mål i livet. ?

          Du är ju dum i huvudet. Vadå ”sina” drag? Så alla vita kvinnor har streck till läppar? Och sen när har asiater smala näsor, de har oftast breda näsor? Överallt i världen anses vissa drag vara mer eftersträvansvärda, hos kvinnor är oftast större bröst och höfter en av de sakerna, fylliga läppar och smala näsor. I Europa är idealet lång, smal, ljusa ögon och hy, slank med lite kurvor. Ska vi då påstå att asiater som vill ha smala näsor eller vara längre vill ta av oss europeiska kvinnor? Nä. Vissa saker anses helt enkelt vara snyggare hos kvinnor pga de indikerar fertilitet, det är biologiskt och inget feministiska teorier kan råda bot på.

            Tråkigt att du ska kalla mig dum i huvudet. Skrev detta ifall du inte läste ordentligt:

            ”(Jag vet att det finns kvinnor i västvärlden som är kurviga med stora läppar och långa ögonfransar naturligt, men jag talar som sagt generellt)”

            Har inte skrivit att asiater har smala näsor, jag skrev små näsor. Och ja, asiater som vill vara längre och ljusare kommer ju ifrån att vi i väst är långa och ljusa. Alla vill som sagt ha det ”bästa” av allt.

              Ja men vad kul att vi då ”vill” ha något som folkslag som ansetts mindre vackra har. Det vore väl värre om vi absolut inte ville ha något som de har. Då hade det varit tjat om det också. Precis som det för tio år sen var inne att ha en obefintlig röv är det nu bara en trend att ha en lite större röv. Det kommer liksom gå över. Att svarta kvinnor råkar ha större rumpor betyder inte att vita kvinnor nu ”tar efter” dem, det råkar bara vara trenden för tillfället.

            Hur indikerar en smal näsa fertilitet?

              Det indikerar inte fertilitet men är eftersträvansvärt hos kvinnor (säger ej att det inte finns kvinnor som är några av världens vackraste med breda näsor). Men vissa drag är universellt eftertraktade

      Är det inte rimligare att alla då bara får välja vilka skönhetsdrag de vill ha? Det gäller ju även de från andra kulturer, att alla får välja hur de vill se ut och vilka drag man vill förstärka etc.

        Det är ju samhället vi lever nu, och jag tycker tyvärr inte att skönhetsindustrin är ”rimlig”. Tycker att det är rimligare att acceptera hur man själv och alla andra ser ut, istället för att hetsa om perfektion.

          Det är pengarna som styr hur vi ska se ut. De som tjänar på att idealen förändras med jämna mellanrum och de som kan satsa sina surt förvärvade slantar på att följa med på den breda vägen. Naturlig skönhet kan däremot inte köpas för pengar eftersom det är något vi föds med och till sist är det konstigt att så många fixade skönheter mår så psykiskt dåligt trots alla de yttre attiraljerna.

          Absolut så kan man ju tycka, att skönhetsindustrin är väldigt extrem och att det hade varit bättre om alla istället var nöjda med hur man såg ut. Men hela grejen att ”låta de andra folkgrupperna ha sina drag ifred istället för att vi ska komma och sno deras drag” är ju något helt annat och i mina ögon ett helt ologiskt resonemang. De kan ju lika gärna ”sno” våra drag och göra ingrepp för att få en ljusare hy till exempel.

            Ja, det gör de ju också. Finns många som bleker sin hy och opererar näsan för att se vit ut. Varför är det ologiskt att jag tycker att alla borde låta andra folkgruppers drag vara i fred? Vi alla kan väl acceptera och uppskatta våra naturliga drag istället.

              Var inte det du skrev i din första kommentar. Den handlade om att vi skulle lämna de andra ifred, inte att det är hemskt att skönhetsindustrin har blivit så utbredd och att så få är nöjda med hur de ser ut naturligt.

                Ja eftersom att jag anser att det är här i väst som skönhetshetsen är som störst. Tänkte att det var underförstått att det går åt andra hållet också, men tycker såklart att även andra folkgrupper borde lämna våra drag i fred genom att avstå från onödiga skönhetsingrepp och operationer.

                  Din bild av att det är störst här kan ju också grunda sig i att du ser hetsen här på närmare håll. Skönhetshetsen i andra delar av världen är duktigt extrem där också.

                  Jag tycker det märkliga i hela resonemanget är att ingreppen skulle handla om att sno drag från andra etniciteter. Är ju inte därför folk gör ingrepp, utan för att de tycker att de är snyggare med t.ex. större läppar. Håller med dig helt om att det är tråkigt att skönhetsindustrin blivit så stor att var och varannan person vill göra permanenta ingrepp men tycker verkligen inte det är tråkigt pga att andra etniciteter får sina typiska drag ”snodda”

                    Alltså, folk gör ju inte ingrepp för att sno drag från andra etniciteter. Men när man gör ingrepp och operationer (oavsett anledning) så snor man ju indirekt dragen från andra folkgrupper ändå.

                      Men lägg ner. Hur snor man drag som finns bland exakt alla människor på jorden? Sen är det få tjejer som fyller läpparna till den nivån att de är lika stora som på en svart tjej. Och stora fyllda läppar ser helt annorlunda ut än en svart tjejs läppar. Vad ska vi då säga om andra etniciteter, att de snott vår skönhet hela tiden? Kolla på Libanon, Mellanöstern, Asien, hela världen, folk är besatta av att vara längre, vitare, ljusare, ha ljusare hår, europeiska drag osv.. de gör allt för att efterlikna europeisk skönhet men det går inte. Och nu är det ett problem att stora läppar råkat bli trendigt för att svarta hr dem? Orkar inte.

                  Skönhetshetsen är inte störst i väst, du skulle sett Sydkorea. Där filar var och varannan ner käken och de har till och med operationer som gör dem längre. Man kan inte söka jobb utan bild och är du inte snygg enligt deras ideal vill ingen anställa dig. Att vi sen i väst rent generellt har bättre ekonomi innebär ju större förutsättningar att lägga pengar på just estetiska behandlingar och operationer. Jag tycker du ska låta din vän ha sin åsikt ifred. Kvinnor har sedan flera hundra åt tillbaka velat göra sig ”fina”. Män vill göra sig ”starka”. Skönhetshetsen är hemsk och det råder det inga tvivel om men de flesta lyckas leva med den och mår inte dåligt av den. Vissa saker är helt enkelt biologiska och om din vän mår bra i övrigt finns det verkligen ingen anledning för dig att lägga dig i hennes livsval och tankar

      Herregud. Bland det dummaste jag hört. Ba ”Åh, vill fylla läpparna lite då de sackat ihop sig pga rökning. Och nu när jag inte röker ska kaffe tillbaka den läpp jag hade för 15 år sedan, WOHOO” för att nästa sekund ba ”men FAAANNN, afrikanska kvinnor har typ alltid sååå fina fylliga läppar juu. Tusan också, får väl dras med min hängande läpp…..”

      Undrar verkligen HUR man kommer på en sådan tanke. ”Kan vi inte bara låta dem ha det?”, kan inte DU bara låta människor då göra vad fanihelvete de vill!!??!??!

        tez, jag tror det handlar om att du inte kan eller vill leva upp till de nya skönhets”kraven”.
        Det var enklare på din tid när allt man behövde vara som svensk tjej var smal med platt röv och atletisk byggnad. Sluta maskera din osäkerhet som att du gör det för någon annans skull.

        Hälsningar
        En afrikanska som inte bryr sig ett skvatt vad någon gör med sitt utseende.
        (för övrigt kan man inte sno drag man redan har. Jag har läpparna som folk fyller i med skit för att se ut som mina, jag har en liten nätt näsa som asiater och Ma folk opererar för att få, jag har den gyllenbruna hudfärgen vita kvinnor riskerar cancer för att få, jag är också smal med markerad midja, fast rund röv och brösten. Jag har också långa svarta ögonfransar och ögonbrynen naturligt. Jag har alltså allt detta redan. Det jag blev retad för som liten är nu trendigt. Bryr jag mig? Nej. Gör vad du vill med din kropp.

        Folk som håller på med skönhetsingrepp och operationer kommer aldrig vilja se det problematiska i det. Kanske kan du inse problematiken i framtiden när du inte längre är så utseendefixerad.

    Är det någon här som fettsugit hakan? Hur var det och blev ni nöjda?

      Åh,ja,,,,
      NOTE! det är hela tiden inlägg om skönhetsingrepp,läs dem.:(

        Är det? Det måste jag ha missat, har inte sett något om fettsugning av hakan på flera öppet spår.

      Nej. Men mindre drastiskt om du är missnöjd med din haka: kolla möjligheten att lägga fillers i käklinjen (hos seriös klinik). Kan tänka mig att det blir bra resultat om det är någon slags kontrast du vill ha.

        Det ska jag kolla upp, tack för tipset!

    Kan ni hjälpa mig med att komma på den bästa dejten att överraska min man med?
    Han gillar bilar, cyklar, sitter aldrig hemma stilla utan tycker hela tiden han måste göra nåt.. men vill föra honom på nåt nytänkt dejt! Annars brukar vi gå på restaurang, ibland konsert men det går ju inte nu , weekend resor osv ?

      Campa en weekend i en trädkoja

      Cykla mtb med tränare

      Luftballong. Tror de serverar champagne oxå.

        Funkar det nu för tiden? Hur är man coronavänlig i en luftballong?

          Bor högt upp. Har ett torn Mitt över på en höjd. Så luftballong er brukar komma här. Det var inte så länge sedan sist. Vet inte hur det funkar under pandemin. Men man kan säkert boka en för bara två. Ingen aning om pris. Men det är något jag svälv skulle vilja göra.

        Man klär inn den i folie ?

      Låt han provköra en Lambo eller Ferarri 🙂 eller köp en, om du har råd.

        Hahaha, skulle vara bra, måste komma på ett sätt att skaffa pengarna ?

          Jag kan hjälpa dig, baby.

    Vad har Kim K gjort i ansiktet för att se så mycket ”vitare” ut än vad hon gjorde för 10 år sedan?

      Tänkte på detta med faktiskt!

      Finns krämer,googla.

        Menar inte hudtonen utan dragen på något sätt.

          Tror att hennes näsjobb gjort stor skillnad.

            Det heter näsOPERATION inte näsjobb ? /svenskläraren

      Slutat sola och använda BUS?
      Om man kollar på bilder på när hon var riktigt ung så är hon jätteblek.

      https://m.youtube.com /watch?v=6gObY8qEchQ

        Men nödvändigt med det där irriterande filtret. Man ser ju ingenting av vad hon snackar om

        Blev knas med länken, den här ska det vara
        https://m.youtube.com /watch?v=X6AbCty25H0

      Tycker hon har ickevita läppar (väldigt fylliga), ickevit figur (väldigt kurvig), ickevita ögon (stora, långa fransar och markerade bryn), ickevit färg (oliv/ solad), iclevitt hår (mörkt och blankt) osv. Hennes näsa är ju väldigt naturlig och rätt lik hennes riktiga armeniska näsa. Hon är ju halvvit (eller hel, beroende på vad ni anser armenier vara), så det är inte så konstigt. Anser att hon gärna vill se så ”svart” och exotisk ut som möjligt, om du frågar mig.

        Jo generellt sett så ser hon ju ”exotisk” ut. Men jämför hennes ansikte nu och för 10 år sedan så såg hon mycket mer armenisk ut förr.

          Men exotiskt är väl inte vitt? Exotiskt är ju det utseende som ser lite öst/mixat ut,eller vad menar du? Tyckte ni menade att hon försöker se västerländsk ut.

            Beror ju på var i världen du befinner dig, bor i ett för oss exotiskt land där dom flesta är har mörk hy och svart hår, här anses jag som ljus, blond och blåögd som exotisk

          Jaha, nu fattar jag. Ja, hon har suddat ut sitt ursprung och ser idag ut som en hybrid mellan varenda ras. Tycker att hon är snygg men allt är så överdrivet.

            Men gud, sluta prata om människor som olika raser?!

              Varför då? Vi är en art men olika raser. Jag tillhör inte den vita rasen så detta är inget ”vita är överlägsna”-bs.

      Hon har lyft nästippen och rätat ut näsan. Hon hade en typisk etnisk Mellanöstern-näsa som är böjd, lite falk-näsa, så fort man lyfter tippen får man ett mer ”europeiskt” utseende. Hon lyfte den visst för mycket ett tag och fick för stort avstånd mellan näsa och överläpp vilket såg konstigt ut, hon tog då ner den lite igen och nu har hon kvar lite av det etniska men mycket mer refined. Hon har även höjt pannan genom att lasra bort hår från hårfästet, fyllt kinder för ett fylligare utseende. Folk från Mellanöstern har oftast längre ansikten = mindre fett i kinder.

        Stark analys.

          Haha jag fick iaf svar. Så uppenbart nu när man tänker på det

    Glutenfritt Stockholm!

    Har fått reda på att jag är glutenintolerant.
    Bästa affären, restaurangen, fiket i Sthlm?

    Andra tips?

      Jag är inte glutenintolerant men försöker minimera intaget av gluten ändå. Upplever att man kan äta och handla glutenfritt på de flesta restauranger, caféer och butiker i Sthlm 🙂

        Det är ju precis såna som du som ”förstör” för oss som har celiaki (dvs är glutenintoleranta på riktigt). Tack vare er så förstår inte café- och restaurangägare att vi inte kan äta saker som ”nästan är glutenfria”. Begreppet glutenfritt urvattnas. Lever man strikt glutenfritt finns det knappt någon restaurang man kan äta på då nästan alla kök hanterar mjöl eller någon annan veteprodukt.

          ??

          Du måste vara kul att leva med. Not…

          Oj, så andra människor ska inte få äta glutenfritt av hälsoskäl eller? ?

          Snarare det faktum att även personer som inte har celiaki äter glutenfritt som medfört att utbudet förbättrats markant de senaste åren

          Fast vi kockar ar inte dumma. Om nagon berattar att de har celiaki sa har vi vett nog att anvanda andra pannor, dubbel kolla indigridenser osv sa du kan vara lugn.

          Du vet att det tex många med INS avråds från glutenprodukter? (genom FODMAP, som jag fick rekommenderat av min läkare och landstingsfinansieras dietist). Klart celiaki är värre än IBS, men jag får på riktigt magproblem av glutenprodukter, vilket även vården uppmärksammar..

            *IBS

      Sattva i Gamla Stan. Finns glutenfritt mest överallt i stan numera, skulle jag säga.

        Även Hornstullsbagarn har glutenfritt, bl.a. ett väldigt gott bröd med apriloser, etc.

      Under kastanjen i Gamla stan.
      Glöm inte att gluten finns i soja, ostronsås, sjögräs (vid sushi) och andra produkter som man kanske inte tänker på. Läs alltid på ingrediensförteckningen. Köp appen ”Ingredienslexikon”.

      Hemköp har bra urval av Ciabatta och baguetter.

    Xiomai Roborock S6 (robottdammsugare), ja eller nej? ? Så himla tveksam till om jag ska köra på den eller en Dyson V10…

      Har också hört väldigt mycket bra om neato d7!

      Ja!!! Den är så jävla bra, älskar våran. Kör den i köket efter varje måltid i stort sett =) har två småbarn så det behövs.

      Jaaaa, älskar vår roborock. Han har blivit Som vårt husdjur nu, perfekt om man har allergier i familjen 🙂

      Det bästa köpet i hela mitt liv tror jag. Köp! Älskar vår roborock!

      Tack alla!! Blir en Xioami Roborock S6! ??

      Älskar roborock! Man gör en karta över huset och kan bestämma exakt vilka områden den ska dammsuga. Skrämmer ibland slag på min sambo när jag på jobbet sätter på den via appen :)))

      Hej! Kör så hemma. En s6(robot) i kombination med en dyson v11? perfekta kombon

      Har s5 Max, bäääääästa köpet!! Jag var jätteskeptisk då vi har en långhårig hund, men oj vad bra den är!!

    Är under 30 och pluggar. Känner jämt att man måste spara pengar för att kunna leva bra i framtiden och kunna köpa en bra bostad osv. Samtidigt går det så jääävla långsamt när man har låg inkomst och sedan kommer tankarna att jag lika gärna skulle kunna dö imorgon, och då är allt sparande förgäves. Hur ska man tänka?

      Jag håller med. Jag är inte mycket för att planera för framtiden, men andra människor runt mig försöker få mig att leva efter deras ’spara’ värderingar.

      Men visst, har man en specifik dröm som att man JÄTTEGÄRNA vill gå i pension tidigt eller JÄTTEGÄRNA vill ha ett dyrt hus, ja då vill man väl leva för framtiden. Men om man är som jag, vill leva så bra som möjligt nu. (trots sjuk kropp tyvärr) så tänker jag inte mycket på sparande. Framtiden är oviss. Och jag försöker göra så gott jag kan just nu för att må så bra som möjligt.
      Är sjuk nu, hoppas inte jag dör i Corona, det positiva är väl ändå, att med få materiella drömmar har jag inte mycket att förlora heller, om jag skulle mista saker senare.

      Fy fan håller med!! Jag har låg inkomst och sparar 1500kr varje månad – när jag äntligen lyckats få ihop 5000kr så händer det nåt dyrt som gör att jag måste ”låna av mig själv” och är tillbaka på botten. Blir så otroligt avundsjuk ibland på folk med pengar

        He he … mina bankaktier gick upp 50.000 i veckan.

          In your dreams.

          Va, jag förlorade ca 12000 på bara några timmar (torsdags). Men inte bankaktier.

          Vilken bank har du investerat i?

        Men då är det väl fantastiskt att du har sparat de där pengarna?

          Sant! Jobbar på att komma upp i 50k 🙂

      Jag vet att inte alla har råd med detta så det går inte för alla jag vet. Men jag skulle ha ångest av att inte ha pengar på sparkontot så jag inte skulle klara mig minst 2-3mån. Skulle jag dött lyckligare av att ha noll på sparkontot menar du? För att jag skulle haft nån väska eller kläder? Nej, jag tycker spara på även fast det gå långsamt. För rätt va det är så sitter du i skiten och behöver 8lax och så börjar spiralen ner genom snabblån osv.

        Exakt, detta! ☝️ Utan spar-buffert med låg inkomst är det ju nästan en tidsfråga innan något händer och man sitter fast med dyra lån, som man månad efter månad preciiis har råd att betala räntan på, och som man alltså typ aldrig kan betala av. Jag själv har varit där.

        Förhoppningsvis pluggar du till något som ger hög lön framöver (det var så jag kom ur det), men oavsett är det inte roligt att plötsligt ha ÄNNU mindre pengar att leva på..

        Jag har en buffert. Jag pratar om sparande till bostad och till ett ”bra liv”, vilket gör att jag får leva väldigt snålt just nu. Så ja, om jag dör imorgon hade jag eventuellt dött lyckligare ifall jag inte snålat, utan ätit godare mat och gjort roligare saker under denna tid.

          Plugga till något som betalar bra. Ingenjörer tjänar fina pengar. Kolla vart männen flockas (stem-yrken) och ta en del av kakan. Tjänade 31 i ingångslön och idag tjänar jag 47 (examen maj 2019).

          Att klaga hjälper inte, du måste kämpa kämpa kämpa!
          Mitt mål är att ha 50 mille på banken 2025. Även om jag inte når det målet så har jag lärt mig väldigt mycket om pengar och cash flow. Detta innebär sömnlösa nätter, långa möten, affärsresor till Asien, jobba för att betala anställda (virtuella assistenter, programmerare etc). Men när jag fyller 35, då ska jag banne mig gå i pension och leva ett liv i lyx tills jag dör. (Och bygga skolor/ utbildningar emellanåt).

            Men det är ju just det som är ”problemet”
            Tänk om du inte blir 35 då?

              Ja, tänk om jag inte vaknar imorgon, eller ännu värre, tänk om jag lever till 129. En bra inkomst är ett nät man kan falla tillbaka på men man bör hitta sätt för pengarna att dra in pengar.

                Du förstår ju inte det vi diskuterar.

      Just när man pluggar är det ju svårt att spara pengar. Jag hade försökt lägga undan lite, om det går, så att du har någon typ av buffert. Sedan när du börjar jobba är det ju en annan sak. Då kan du räkna på hur din pension kommer att se ut och om du tycker det verkar okej. Gör det inte det hade jag börjat spara då. Finns massa hjälp att räkna på sånt här (banken, pensionsmyndigheten etc.). Det tar oftast inte så långt tid och det är skönt att ha gjort ett val ändå.

      Jag har då aldrig hört någon som ångrat att de sparat pengar. Kan du spara 100kr när du pluggar så är det skitbra. Försök att först bygga upp en buffert och sedan skulle jag rekommendera att starta ett ISK-konto och spara i indexfonder. Ränta-på-räntaeffekten är fantastisk! Alla människor (i princip ja!) kan bli rika på börsen, det gäller bara att ha tålamod och försöka spara lite varje månad.

        Klart du inte hört om det eftersom det isåfall skulle vara människor som dör innan de hinner leva för sina pengar

          Livet är svårt att förutse. Det är väl bättre att spara än att inte spara pga ”kan ju dö närsomhelst”

      Jag är lite äldre, 30+, och pluggar. Jag har haft cancer fyra gånger de senaste sex åren. Jag har inget på mitt sparkonto och jag gör vad jag vill varje dag.. Typ idag känner jag för att laga en riktig fin trerätters, så då gör jag det. Visst kan jag absolut känna att det vore gött att ha ett fint sparkonto men realistiskt sett så vet jag inte hur länge jag lever och jag vill göra det jag vill VARJE dag. Det är inte en vardag som många identifierar sig med men jag vill bara säga att gör inte alltid som ”man ska göra”, ha det gott, livet löser sig! ❤️

      Denna kommentaren kanske verkar hård men jag skriver det med omtanke. Vill du ha mer pengar så är det bara att kriga och därmed har du inte RÅD att spendera din tid på att hänga här och kommentera en lördag kväll, det signalerar två saker 1. Du har inget egentligen sparmål 2. Och därför vill du det inte tillräckligt mycket. Alla mår bra av att kämpa för sina mål och ingen mår bra av att hitta på ursäkter för varför det inte går osv osv. Jag sparade 50.000kr när jag var 15 år genom att tjäna 30kr i timmen. Jag är 25 pluggar master på heltid och tjänar dessutom runt 23000 efter skatt. Allt är möjligt, men du måste vara öppen för möjligheterna och sluta komma med ursäkter.

        Obs denna kommentar var inte till anonym 00.05 utan till ”esss”

    Hårkatastrof! Min naturliga hårfärg är väldigt mörkbrun, till och med nästan svart. Har slingat det lite ljusare i ett år och valde idag att slinga det lite mer ljusare. Jag är dock missnöjd och vet inte hur jag ska gå tillväga nu. Frisören blekte slingorna som vanligt men använde nog en annan nyansering/toning eller vad det nu heter. Vet inte om jag bara är ovan men Vid första intryck så känns det inte som jag klär i så ljusa slingor.

    Har ni några tips??

      Katastrofer är allt annat än hår!!!
      Hört talas om naturkatastrof?Jordbävningar,översvämningar,skogsbränder mm?

        Glöm inte islamistisk terror!

          Eeeeehhhhh det gäller ALL terror punkt.

        orka
        Är du månne autistisk?

        Ja, det har jag. Och inte för att det angår dig så har jag, som alltid drabbas av skit, haft en fantastisk månad, så jag är väldigt medveten om att ha en så kallad hårkatastrof är ett lyxproblem. Låt mig ha ett lyxproblem, bara för en gång.

        Sluta vara en jobbig människa

      äh… chilla med blekningar i vilket fall… Kanske prova att färga hela håret i en brun kulör… tyvärr kan väl det ge gröna toner om man har otur?
      Men annars är det väl inte hela världen.

        Varför kan det ge gröna toner??

        Är helt ny med att färga/bleka/slinga hår. Gjorde det för första gången förra året och då var jag 25 och ville prova något nytt. Det här faktiskt varit fint men vet inte vad som hände idag. Det är inte hela världen men vill inte direkt gå ut såhär

          Kan du inte visa frisören en bild på hur din hårfärg såg ut efter förra slingningen?

            Det ironiska är att jag visade henne det.. Jag vet inte om det beror på att hon nu slinga de mörkbruna partierna och inte de redan slingade

            Du behöver bara be frisören lägga på en mörkare toning. Tar fem min.

          Du måste färga/tona håret en varm rödaktig färg för att det inte ska skifta åt det gröna hållet. Du har nu mycket askiga/kalla toner, dessa måste neutraliseras genom att trycka in en massa röda/varma pigment (ditt naturliga hår har massa röda pigment om det är en naturligt mörkbrun färg).

            Det stämmer att mitt naturliga hår har röda pigment! Syns oftast i solen. Kan jag då använda en mörkbrun toning/färg? Eller måste det synas att det är rött? Förlåt men är väldigt okunnig

              Mörkbrunt på burk är i många fall kallt. Kör på en mjuk varm toning (färgbomb/låg väteperoxid semi-permanent) i en väldigt röd nyans (varm, orangerödbrun typ). Sen slänger du på en neutral brun om det ska vara ljust eller en kall om du vill ha en mörk naturlig färg. Färga inte svart, kan bli lila, blått eller grönt beroende på märke.

          Är du inte nöjd går du tillbaka, ni pratade väl igenom hur du ville ha det? Man måste vara supertydlig och superpetig

      Jag tycker du ska avvakta lite innan du gör något. Ofta tar det ett år dagar att vänja sig när man har färgat håret. Har känt som du många gånger, men efter 1-2 veckor känner jag mig hemma i min nya hårfärg.
      Trivs du inte om 2 veckor kan du alltid fixa det då.

        Vi får se… de senaste gångerna jag slingat så har jag varit nöjd direkt. Mina föräldrar ska se nya frisyren imorgon och de brukar alltid vara ärliga haha. Men kan också vara som du säger, att jag bara är ovan.

      Amir svarar säkert på såna frågor.
      Han har så mkt tid nu.

    Någon som varit ensam och vilsen och bestämt sig för att resa långt bort själv? Alltså typ Australien på obestämd tid. Så klyschigt men för att ”hitta sig själv” typ. Hur gick det isåfall?

      Åkte i LA och tänkte stanna där ett år. Drog hem efter nio månader och vill aldrig dit igen.

      Prova nya zeeland!

      jag har! och det jag hittade var fantastiska människor och fantastiska minnen. Funderade mycket över tiden, hur den rusar under fötterna i vardagen och hur den passerar i ”normal” takt när man är närvarande i nuet. Försöker påminna mig om det så ofta jag kan.
      Bara åk!!

        Låter underbart!

      Jag!! Åkte till Australien och ville backpacka. Jobbade som au pair i 3 månader men annars reste jag och levde livet. Bästa jag har gjort!!

        Wow, så modigt! Reste du själv?

          Ja det gjorde jag 🙂 Älskade det på ett sätt då man tvingas vara social och vara med på saker om man inte vill vara ensam. Om man sitter ensam så är det lättare för folk att ta kontakt med en också. Jag upplevde det så iaf.

          Gillade det inte på ett annat sätt då man ofta träffar folk, umgås och reser vidare ensam så man umgås med nya människor hela tiden och efter ett år så blir det lite tråkigt?
          Man blir också ensam om sin resa… ingen man kan dela minnen med eller så.

          Men kööör!!! Du kommer få det awesome?
          Du kan kontakta mig på instagram om du vill prata mer om det 🙂

      Har tillbringat många vintrar i Indien,kan verkligen rekommendera det landet,speciellt södra Indien om du är nybörjare.
      Är billigt att hyra rum och att äta jämfört med t ex Australien och Nya Zeland,USA,Thailand.
      Underbart klimat,vänligt folk,ta det lugnt,yoga,gå på ställen med livemusik,gå på klubbar,var kulturell och titta på gamla historiska byggnader,konst mm.
      Bada,sola eller sitt i skuggan under en palm,åk tåg,det är en upplevelse,i Indien finns allt och lite till.
      Fast du kan inte åka denna vintern pga pandemin. 🙁

        Jag skulle verkligen inte rekommendera Indien. Jag åkte också dit själv och det var den värsta resan i mitt liv. Jag blev konstant förföljd, fotograferad och tafsad på. Till och med polisen bad om att få ta bild med mig.

          Kan bara instämma. Åk inte till Indien som ensam tjej ? Skulle iofs inte åka tillbaka dit i ett sällskap på 100 pers heller. Otryggt och farligt land.

      Vandrade caminon från St Jean Pied de Port till Santiago de compostela. Om du gillar vandring och att vara aktiv är det en helt fantastisk grej att göra själv. Du får maximalt med tid att reflektera kring ditt liv och dessutom träffar du en massa människor som gör dig lite klokare längs med vägen. <3

        Hur många gånger hann du ångra dig på vägen?
        Kan du berätta en eller två saker som hände längs vägen?

      Inte läge just nu men senare kanske.

      Australien lol.. varenda svensk tjej åker ju dit, gör något annorlunda

      Jag har gjort det några gånger, till olika länder och skaffat jobb o bostad på plats. Det är inte så svårt som man kan tro. Det enda jag hade när jag drog var ett arbetsvisa och typ 10 000. Så länge man har pengar till biljett hem löser sig allt. Är nog väldigt mycket svårare nu då de jobb som jag brukade ta (bar oftast) inte finns i lika stor utsträckning nu pga lockdown och pga varsling tar standardinvånarna nu även de lågavlönade jobben

    Bästa hårfönen?

      Vill också köpa en riktig salongfön, håret blir så glansigt och frizzfritt.

      Dyson Supersonic är poppis bland frisörer

      Porsche cabriolet

    Vad tycker ni om Julia Frändfors? Tycker verkligen hon är en frisk fläkt bland alla andra!

      Jag gillar henne också! Hoppas hon fortsätter vara sig själv

      Jag spyr på hennes röst, förstr inte hur en röst kan vara så konstig och ful, tycker synd om både henne och allas öron. Rösten sänker tyvärr allt väldigt mycket, kan inte koppla bort den ? men hon är nog rätt cool. Lite brist på emotionell kontakt tror jag visserligen. Har nog inte så mycket insikt i sig själv och har nog inte nått in till sina inre rum.

        Vad elak du är! Är ju väldigt svårt att styra över sin egen röst. Vad baserar du din hobbyanalys på?

        Taskigt sagt.

        Jag håller med. Klarar inte av hennes röst, samma med Victor Frisk ?

      Gillade henne mer innan men blev typ provocerad av att det var så synd om henne som fick sparken pga corona, likt väldigt många av oss, så hennes ’fans’ swishade massa pengar till henne och betalade hennes hyra och så gjorde hon massa grejer plötsligt, semestrar osv plus att hon liksom bor i ett asnice hus-ish. Sen började hon obv ’tigga spons’ på sin fb och fick massa grejer av olika företag. Tror dock det grundades i avundsjuka tbh, då jag själv också blev av med jobbet men fick inte en krona swishad till mig, satt hemma varje dag hela sommaren och levde på typ ris och nudlar. Var inte iväg utanför min stad, träffade ingen pga hade inga pengar och skämdes så mycket. Så blev lite så ’ja men va fan ska du fåååå mer pengar och gratis-saker och det ena och det andra och åker på semestrar och hyr hus osv fan inte synd om dig!!’. Ja ja, hon är bra på många sätt!! Både hon och Julia.L, gillar i grund och botten osv

      Dryg som fan. Självupptagen och rätt tråkig också. Sthlms-baserad wannabe it girl. Sthlm är verkligen inte coolt. Att vilja vara cool är värre.

      Hon verkar bra!

    Någon som har genomgått en bröstförminskning och vill dela med sig av sin upplevelse, ge tips osv? Har en inbokad om en månad nämligen och börjar bli nervös ?

      Min syster gjorde en brösyförminskining. Hon fastade dagen innan, duschade i någon lösning som de bad henne köpa hem från apoteket, satte på sig rena kläder/ombyte och åkte in med bussen. Operationen tog en timme ungefär, hon genomgicl en kort kontroll och fick prata med en läkare. Totalt 3 timmar och hon var hemma igen. Inga tunga lyft på några veckor men hon kunde jobba redan dagen därpå (kontor). Bästa hon gjort. Håller tummarna att det går fort och komplikationsfritt.

        Jag tror inte en sekund på att hon släpptes hem så snabbt på samma dag hon opererats. När jag gjorde min bröstförminskning var jag kvar över natten. Läkaren gjorde en sista kontroll dagen efter och jag fick åka hem (med en taxi) innan lunchtid. Om jag inte hade haft en annan person hemma med mig hade jag varit tvungen att stanna på sjukhuset en natt till sa de.

          Och garanterat inte jobbat dagen efter.

          Jag körde hem henne från kliniken i stan. Varför skulle jag ljuga om detta? En brösförminskning under lokalbedövning är inte som en hjärtoperation under total narkos.
          Hon var hemma innan middag. Som sagt, jag körde hem henne. Sen jobbade hon nästa dag (fick säkert smärtatillande). Visst var hon trött och hängig men hon kunde jobba på och äta som vanligt. Inga tunga lyft bara.

            Btw så vet jag inte om det var lokalbedövning men hon var hemma innan middag. Kanske var narkos, ingen aning.

        Tack ❤️ Trodde nästan att jag bara skulle få svar från troll (verkar vara en ökad trend här på ÖS), tack för att du motbevisade! Ha en fortsatt fin kväll ?

          Tack detsamma, tuttfia!

          Makes no säns är bara ett troll. Läs en gång till vad hon skrev till dig så fattar du kanske varför.

            ”Normalt sett går det bra att komma hem samma dag men om det behövs kan du stanna över natten för att vi ska säkerställa bästa möjliga resultat och trygghet.”

            Idi0t.

      Vet att Hannalicious gjort en yt-video om det, där hon delade med sig av rätt mycket! Tips att kolla in den ?

      Lite sent svar kanske men gjorde en bröstförminskning 2017 via landstinget. Är i regel väldigt nöjd då det är en självklar förbättring, det enda jag ångrar är att jag inte stod på mig mer så att de förminskade mer då jag fortfarande upplever besvär, har svårt att hitta bh:ar osv.
      Om jag minns rätt var operationen bokad 8.00 och jag fastade sedan 22.00 dagen innan. Ingreppet tog fyra timmar under narkos och jag kom hem samma dag sen eftermiddag. Var nog hemma från skolan i några dagar eller kanske en vecka till och med och kunde inte träna eller lyfta tungt på några veckor efter det. Hade rätt så ont men det var ändå överkomligt och de första dagarna låg jag bara i sängen och fick hjälp med matlagning, städning och min mamma fick tvätta mitt hår i vasken då jag inte kunde lyfta mina armar haha.
      Fick inga komplikationer i direkt anslutning men fick en varsamling i bröstet efter kanske ett år som eventuellt kunde vara kopplad till operationen.
      Mitt tips skulle, om du inte bor med någon som kan hjälpa till, är att förbereda massa matlådor och lägga fram sådant som kan vara svåråtkomligt om du skulle få svårt att röra dig, eller kanske rent av stannar hos dig i någon dag om du skulle ha jätteont. Men sen är det ju också väldigt individuellt hur man mår efteråt och har också hört många som snabbt klarade sig bra själv.
      Stort lycka till!

    Ursäkta bitterheten, men varför klagar Maja på hennes Coronasituation? In hennes blogg för några dagar sen. Har inte hon flängt till Sverige flera gånger i sommar? Åkt och fotograferats för både kollektion och Loreal? Köpt hus mitt uppe i allt? Haft massa besök i England? ”Nu ska jag sätta på mig jeans för att ta mig ur komat”. Va?!

    Tips hur man blir av med dubbelhakan? Smal i övrigt så kan inte gå ner mer i vikt för då blir jag ett benrangel….

    Husmorsknep, behandlingar, you Name it

      Operation är det enda som funkar. Bättre att träna på självkänslan – och tills dess, sina kameraposer och sin hållning!

      Kolla upp ”mewing”. Om du ”mewar” så försvinner den 🙂

      Beklyra/belkyria(?) det funkar

      Fettsugning är tyvärr enda som funkar. Man kan ha en hormonel fettdepå under hakan som inte försvinner hur smal man än blir.. det är ett litet och snabbt ingrepp och inga ärr får man heller 🙂

    Blev så deprimerad efter gårdagens terrordåd i Frankrike. Varför har vi släppt in de här odjuren i Europa?

      Oj

        Quoi?

      Over my dead body.

      Hahahahaha yeah right.

      Fast var han inte från Ryssland? Som ligger i Europa…

        Tro inte allt de säger på SR/SVT. Han var tjetjen, ergo muslim, och skrek ”Allahu akbar”. Det kan inte bli tydligare.

        Tjetjenskt ursprung utvandrad till Ryssland

      Det där odjuret har sitt ursprung i Europa.
      Det är emot de mänskliga rättigheterna att göra någon statslös

        Tjetjenien ligger inte i Europa.

          Jo, det gör det visst

            Tjetjenien ligger i Kaukasien:

            https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaukasien

              Som ligger i Europa

                Hur var det med läsförståelsen?

                ”Kaukasien är ett geopolitiskt område på gränsen mellan Europa och Asien.”

                Tjetjenien kommer aldrig att bli medlemmar i EU.

                  Men h e r r e g u u u u d, är det wikipedia du går efter i all din fakta?
                  Gränsen mellan Europa och Asien går längs med Uralfloden. Vilket ligger rätt så många hundra mil öster om Tjetjenien.

                  Om vi bara räknar med att det är medlemmar i EU som räknas som riktiga européer så måste vi räkna bort Norge och Schweiz också. Är inte de européer menar du?

                    Att dra in EU avslöjar väl att människan själv har dålig läsförståelse och saknar normal allmänbildning. EU består av självständiga länder, Tjetjenien är en rysk republik.

                    Fårkn-llande muslimer skriker ut sin guds namn innan de spränger sig själva i bitar. Tror inte de vill räknas som europeer. De ser europeer som undermänniskor. Lika sjuka som nazisterna. (Obs, bara extremisterna. Resten är bara vanliga människor som kan vara av alla ursprung och utseenden)

    Var sägs det? Jag har missat det totalt

      Det sägs här i öppet spår

      Skrivits om det här och på fb. Sägs att hon har en problematik med droger som varit bidragande till uppbrott med Arnolds pappa och att det kostat henne en del jobb. Även läst dock att hon aldrig skulle ta droger i samband med att hon har hand om Arnold.

        Och människor som tar droger är ju som vi alla vet oerhört ärliga ang. när hon ev. skulle ta och inte skulle ta dessa ev. droger…

    Jag går lite i tankarna att köpa en golden retriever. Enligt mina efterforskningar skulle den hunden passa vår livsstil. Vad har ni för erfarenhet av golden ni som lever/levt med en golden?

      Tyvärr att de lätt blir överviktiga och sjuka. De lämnar ett enormt tomrum efter sig då de är såna glada kelgrisar. ❤

      Jättemysiga glada enkla hundar. Go for it! Du kommer inte ångra dig ?

      Exakt varför tänker du att golden passar er? Det är ju en retriever så den mår bäst om den får apportera, det betyder inte att ni måste tävla i jaktapportering men kanske göra det för att det är kul tillsammans med annan aktivering. Retrievers är fantastiska hundar men man måste också tillfredsställa deras framavlade instinkter för att få en ”trevlig hund”.

    Hej! Ska köpa en fars dag present till min man (vår son är bara ett år, så han kan inte ge något själv än), någon som har tips på present? Avskyr nämligen allt som det brukar tipsas om, typ graverade prylar och muggar med ”världens bästa pappa” på… ?

      En slips är en klassiker.

        Herregud vad trist!

      En påse chips.

      Ge han en dag då han får bestämma vad ni ska göra och du pröjsar 🙂

      Du ska ju ge något till din egna pappa inte till andras pappor!

        Pappa som pappa? Det heter ju inte ”MIN farsdag”

        Rätt vanligt att man ger till sitt barns pappa när barnen är för unga att göra det själva. Jag hade blivit jätteledsen om inte jag blivit uppvaktad min första morsdag.

        Jag köpte en Star wars mugg till min man. Som när den blir varm kommer det fram Star Wars figurer på den haha. Även en Star Wars tröja med Darth Vader som det står ”Greatest dad in the galaxy” på (vet att du inte ville ha sån men den är lite roligare än dom vanliga + min man älskar Star Wars).

      En massage eller ansiktsbehandling? Manschettknappar? Ett lyxigt besök hos frisör eller barberare?

      Stadsvandring med Paolo Roberto.

        Hoppa dock Malmskillnadsgatan.

        Känner mig nedslagen på flera sätt

      En heldag med ensamtid tillsammans med sonen?

      Måla ungens hand med vattenfärg, tryck handen mot ett A4, låt torka, skriv Fars Dag 2020, rama in, klart! Bättre kan det inte bli.

      Min dotter är 1,5år hon ska ge (doxk jag som bestämt) ett datorskrivet brev (hon fått trycka som hon vill på tangentbordet), samt att ja tänkte hon skulle få rita med krita som en ”signatur”. De två ska väl få lite extra egentid den dagen å. Jag är av uppfattningen att barnet själv ska fixa men att man som föräldrar kan hjälpa/stötta. Sambon är inte min pappa, jag har en egen så tänker ”ge” presenter från mig☺️ Hoppas du kmr på något bra!

        Omg! Uppskattar man ”texter” skriva på dator med bokstäver huller om buller som inte betyder något när man blivit förälder??? Alltså: ”guwf gnwojmwew g grengn vsz fgnewropigtwe”

        Varför inte en liten tavla med ljudvågor från när hon säger pappa istället?

        Varför ger du inte en tavla med en bild på ljudvågor från när dottern säger pappa, eller nåt istället?

      Mina barn köper varje år en skitful mugg till sin pappa 🙂 Det har blivit en rolig tradition och samlingen är nu både stor och ohyggligt ful ?

      En egengjord (finns massa tjänster på nätet) väggkalender för 2021 med fina familjebilder för varje månad, och skriv in diverse födelsedagar i förväg så kan han inte skylla på att han glömde bort dem 😉

    Alltså vet inte, men låter som att det kan stämma.
    Hon har helt sjuk energi, utifrån eget perspektiv.

    Känns som att hon är överallt.

    Men med det sagt så behöver det självklart inte heller vara så. Kan ju vara energidryck eller annat som speedar

      Hon hänger ju med sin familj hela tiden, känns som att dom borde märka om hon gick på så mycket droger som det ryktas om (och dessutom märka att hennes energi ökat markant pga droger)? Jag tror att hon bara har mycket energi, och att hon inte delar med sig av sina stunder när hon ligger utslagen och trött.

    Jag har en fundering angående vaccin mot vanlig säsongsinfluensa. Jag är ingen riskgrupp och kommer därför inte att ta någon annan persons plats just nu men så småningom kanske man kan vaccinera sig.

    Frågor:

    – hur mycket minskar man risken för att bli förkyld om man vaccinerar sig?

    – hur länge är man skyddad?

    – finns en risk att man blir förkyld av vaccinet som sådant?

      Jag hade en kollega en gång som tog vaccinet men blev väldigt sjuk ändå. Hon hostade så pass att hon kräktes osv och hon hade fått influensan. Så det verkar mer vara ett lotteri det där.

        Hmm, då kanske det är bättre att inte ta det alls…

          Jag ska ta det Tror det bara är otur om man får influensan ändå.

            Viruset kan dock mutera och så blir du sjuk för att du vaccinerat dig mot det omuterade viruset

        Anekdotisk bevisföring när den är som bäst!

      Du minskar inte risken att bli förkyld med vaccin mot säsongsinfluensa. Förkylning orsakas av en mängd olika varianter av virus som cirkulerar i samhället. Man blir inte heller förkyld av vaccinet men kan känna sig lite kymig och få ont i armen där man fick sprutan.

      Viruset kan ju även mutera till en variant som du inte vaccinerats mot

      Min pappa har tagit den sprutan sen man startade med det och han har aldrig blivit sjuk varken av sprutan eller av influensa så det är nog antagligen rätt olika på vilket vaccin och person. Givetvis skyddar det annars skulle man inte ta fram sådana vaccin.

      Svarade dig i förra inlägget med hamnade i modd, men jag jobbar med vaccinationer och svarar gärna:

      -även du som inte är i riskgrupp är välkommen att vaccinera dig, enda skillnaden är att du får betala ca 300 kr. På min arbetsplats har vi börjat influensavaccinera redan nu.

      -du får inget skydd mot förkylningsvirus, utan bara mot influensa. Hur bra skyddet är varierar från år till år beroende på vilken influensastam som cirkulerar och hur bra matchat vaccinet är. Men skyddet brukar vara ca 60% – man kan alltså få influensa trots vaccination! Sjukdomen brukar dock bli lindrigare.

      -du är skyddad under en influensasäsong (några månader) och måste alltså ta vaccinet varje år.

      -vid alla vaccinationer kan man få lätt sjukdomskänsla/feber någon dag efter. Men det är vanligast att man inte känner något alls.

      Vi*ruset kan dock mutera och så blir du sjuk för att du vaccinerat dig mot det omuterade v*ruse*

      Efter du läst vad det innehåller lovar jag dej att du aldrig kommer ta det.

      Jag blir aldrig förkyld efter att jag vaccinerat mig. Förrförra året vaccinerade jag mig inte och blev förkyld ett par gånger.

      Det är väl max ett år man är skyddad?

      Jag har aldrig blivit förkyld av själva vaccinet, men man kan få feber.

        INFLUENSA ÄR INTE SAMMA SAK SOM FÖRKYLNING

    Ska ta med min man ut på brunch i helgen och behöver tips på ett riktigt bra brunchställe i Stockholm!

      Sthlm Brunch club , miss Clara & trattorian tycker jag har riktigt bra brunch!

        Tack! Bokade brunch imorn på Tratorian

      Jag skulle satsa på Rival vid Mariatorget. Bra promenadläge efteråt.

      https://www.rival.se/bar-bistro-cafe/brunch/

        Och till Rival ska vi om två veckor! Tack!

    Så frustrerande när man tänkt på en fråga till ÖS under veckan men så har man glömt det väl när chansen kommer ? Nu ska jag fortsätta kolla på Grey’s, ha en super bra lördag allihopa ❤️?

    Jag behöver tips på trick att lära min hund! Han är medelstor, frisk och stark med bra sinne.

    Han har en god grunddressyr och kan kontakt, sitt, stanna, inkallning etc så bra som det går. Övriga trick han kan är: ligg, vacker tass (och fistbump, hehe), high five, sitta på bakbenen, snurra (höger- och vänstervarv), stå på bakbenen, balansera godis på huvud/nos/tass, spela död när han blir ”skjuten”, ”hämta …” med fyra-fem olika leksaker, puss … vad mer kan jag lära honom? Tror att jag fått med hela cv:t här, haha ? Just det, de mest basala tricken (typ sitt, ligg, stanna) funkar med bara tecken och behöver inget verbalt kommando, så det är också gjort …

      ”Tvätta” kan min = slicka sig om nosen. Vill lära honom stampa med frambenen men det går segt än så länge ?

        Så gulligt! Det ska vi träna på. Hur gör du för att reta stampreflexen?

      Lär honom spåra (utomhus.)

        Det gör vi också! Kategoriserar inte det som trick 🙂

      Hämta olika saker, hårborste, väska mm. Vet inte vad det är dör ras men du kan ju börja med att han får söka gömda saker utomhus (eller inne)

        Spåra gör vi, hämtar också.

      Rulla runt? Hämta givna saker, typ hämta bollen, hämta filten. Testa att börja spåra? Går lätt att utföra hemma i lägenheten med godis.

        Spåra gör vi, och som jag skrev så kan han hämta grejer. Det mesta av mina saker ligger dock i skåp eller hyllor som han inte når.

      Slalom genom dina ben, ta av keps från ditt huvud, buga, kram (funkar bäst på större hund), få i alla fyra tassar i en låda, hoppa upp på stubbar eller någon pall. De två sistnämnda är jättebra för hundens kroppskontroll! Det här kanske inte är ett trick men jag och min hund älskar att leka kurragömma! Hunden väntar medans jag gömmer mig och sen ropar jag ”Kom och hitta mig”

        Åh, slalom och kepsidén låter kul! Kurragömma leker vi ofta i skogen och han hoppar absolut upp på stubbar, stenar eller lådor om jag ber honom. Men att ställa sig i en låda är ju urgulligt!

      Leta kantareller!!

        Gillar tyvärr inte svamp ? Men håller på att träna honom att hitta snus, som en knarkhund för att spåra tomma dosor här hemma.

    Har en Lenovo padda – batteriet s u g e r ! Något man kan göra för att få batteriet att vara lite längre?

      Minska ljusstyrkan, stänga av WiFi när det inte behövs?

        Tack för tips men det är tyvärr Wi-Fi jag behöver när jag använder den.

          Finns det program som drar kräm i bakgrunden? Kolla om det går att se vilka program som är aktiva men som inte behöver vara det. En annan tanke är att starta om. Kanske testa med en annan webbläsare som är effektivare?

            Gulle! Ska kolla! Tack snälla för tips!

      Lenovos plattor suger rent generellt

        Det håller jag verkligen inte med om. Och din kommentar tillförde ingenting. Nästa gång var bara tyst.

    Epiduo! Ni som använt er av Epiduo: Hur länge vart ansiktet torrt, alltså extremt torrt så det flagnar, innan det blev bättre igen?

      Det var extremtorrt i kanske…två veckor. Ingenting annat än nyponfröolja blandat med aloe vera hjälpte. Har använt det sedan i somras och min hy är nästan helt ”clear”, förutom två pyttefinnar nu när jag har mens. Kämpa på 🙂

      Inne på sjunde veckan. Torr som tusan och finnarna har knappt minskat. Vill ge upp men läst att det kan ta upp till ett halvår innan det ger resultat..

      Aldrig. Återfuktar du rejält på dagen kommer du inte börja flagna. Då återfuktar du inte tillräckligt/överanvänder produkten

        Och blir du för torr kan du istället få finnar av det. Använd hudkräm innan du tar på epiduo. Använd toner + essence innan och hudkräm efter. På dagen när du inte använder epiduo använd toner essence serum hudkräm. Du kommer inte vara en procent torr

        Detta stämmer dock inte. Fjällning står till och med som en vanlig biverkning i bipacksedeln. Jag återfuktar mitt ansikte varje dag och även på kvällen efter att Epiduo krämen torkat.

          Biverkning som går att förebygga om man arbetar aktivt med det under dagen .

    Någon som läst Alex Schulmans senaste bok? Var den bra?

      Nej, den sög.

        Vad var det som var dåligt med den?

        Den som har fått så bra betyg, i alla fall verkar den ju vara såld till många länder.

      Jag har hört folk som tyckte att den var väldigt bra.

      Jag tyckte den var helt okej. Lite semispännande, lite sorglig, lite twister. Det jag stör mig på är att han återanvänder så mycket material. Det handlar ju om tre bröder, deras torp, deras föräldrar….. och sååå många små saker som man läst om flera gånger förut. Typ i tidigare böcker, saker han berättat i poddar, shower osv osv. Så har man följt Alex länge blir det lite väl tjatigt. Men jag skulle säga 3/5. Men den boken som handlar om hans mammas alkoholism var otroligt mycket bättre.

        Håller med!! Alldeles för mycket som man har hört hela tiden innan vilket störde mig enormt mycket och jag kunde faktiskt inte ta in historien alls eller känna något för några av karaktärerna. (Förutom hat mot brorsan som jag antar skulle vara Calle Schulman.)

          Hahahah jag tänkte också att det måste vara Calle ?

    Ska på arbetsintervju på onsdag. Om dom frågar om mina dåliga sidor/förbättringsområden funderar jag på att säga att jag tycker det är jobbigt att prata inför folk eller att jag har dåligt självförtroende och kan bli osäker. Är det FÖR ärligt? Jag vill liksom inte ”ååhh min värsta sida är att jag är sååån perfektionist” osv, utan jag vill ändå vara ganska ärlig för att visa att jag har självinsikt och villig att jobba med mig själv. Ska också sägas att i jobbet ingår inga moment där man ska tala inför stora grupper, men det gör det ju oftast i jobb att man kanske ska berätta en grej inför sitt team osv.

    Vad tror ni? Vill VERKLIGEN ha detta jobb ?

      Jag tror på att vara ärlig, precis som du är inne på. Jag tror att det uppskattas bra mycket mer än att dra någon vals om att man ”är för driven” osv. Lycka till! ❤️

        Tack snälla ?

      Säg typ att ibland kan du uppleva nervositet att prata inför människor och att ditt mål med denna arbetsplats är att få bättre självförtroende ☺️

        Fråga även vad tidigare personer har gjort bra i den position du söker. Jag frågade detta på min intervju och min chef har erkänt att det svaret gjorde att de ville anställa mig på plats ☺️

        Smart med målet! Tack!

      Jättesvårt att svara på utan att veta vilket jobb vi pratar om men isf det första om att ha svårt att tala för grupp men nämn absolut inte att du lätt blir osäker.

      Lycka till! ?

        Administratör inom health tech-branschen. Stort tack ?

      Jag skulle skippa delen om att du har dåligt självförtroende/blir osäker. Säg att du kan behöva träna mer på att prata inför grupp , och säg gärna att du ständigt tränar och har blivit bättre men att detta fortfarande är något du behöver arbeta med. Detta sa jag när jag fick frågan om ”utmaningar/förbättringsområden” på en arbetsintervju och jag fick jobbet 🙂 Tror generellt att rekryteraren gillar om man även förklarar hur man arbetar för att bli bättre och att man är medveten om det.

        Tack så mycket! Jag vill ju vara ärlig, men inte så pass att dom ba abort abort haha. Men ska nog köra på prata inför folk men att jag jobbar på det. Tack!!!

      Var ärlig med dina negativa sidor och berätta hur du arbetar på att bli bättre. Det är sånt de vill höra, inte massa lögner om att man arbetar för hårt.

    Tror att det är sant. Tror också att hennes bästis EB drar en del.

    Inne på dag 17 som sjuk i covid. Känner fortfarande ingen förbättring, ung utan andra sjukdomar. Hur lång tid tog det för er andra att bli friska och återställda?

      Det tog fem månader innan min andfåddhet var borta.

        Fyfan, hur mådde du i övrigt? Kunde du ändå jobba? Jag är fortfarande Sängliggande ?

          Jag var tröttare än vanligt, annars mådde jag okej och kunde jobba hemma. Sov middag mer än jag brukar. Krya på dig!

      Vad har du för symtom? Är det värre än vanlig förkylning?

      Min rädsla skulle vara att inte få någon luft.

      Krya på dig!

        Mycket värre än en förkylning. Ärligt talat har jag inte ett enda likvärdigt symtom som jag har vid en förkylning. Ligger varje dag med dödsångest och hoppas att jag kommer klara en dag till.

      Hur vet du att du är helt fris? Har du scannat igenom hela kroppen? Tagit alla prover på parasiter osv?

      Efter tre veckor var jag tillbaka på jobbet (som ssk, på en covid-avdelning ironiskt nog). Men helt ärligt så är jag fortf påverkad, orkar inte samma som tidigare, behöver vila oftare etc.

    Har inte ös blivit lite mer rasisitiskt? Tycker det är många random främlingsfientliga inlägg? Alltså även på trådar om annat.
    Och nu menar jag inte Sverigedemokrater som skriver politiska argument osv. Jag håller inte med de heller men det får väl ändå vara okej om man diskuterar politik.
    Men nästan varje ös kallad muslimer odjur eller liknande.
    Blir riktigt trött. Får känslan av att det är ett litet gäng rassar som tvångsmässigt skriver såna här inlägg, men det kanske är många läsare som tycker det är helt rimligt att skriva rent rasisitiska saker?

      Jag tycker tvärtom. Med tanke på all skit som händer är det konstigt att folk inte är mer hatiska.

      Håller med dig. Jag uppskattar verkligen den fina delen av ÖS och dom som kan bete sig. Vissa människor här inne peppar varandra, ger sakliga råd och är allmänt trevliga. Tyvärr finns det också dom som bara måste leta fel i vad andra skriver, missuppfattar med flit, påpekar stavfel och i värsta fall är riktiga rasister. Dom måste bära på så mycket hat, jag tycker faktiskt synd om dom.

      Håller med! Det är så läskigt. Visst man kan va emot Sveriges invandringspolitik och diskutera integration osv, men att kalla folkslag odjur är så vidrigt ?!!! Tänker att det är en person bara som spyr gamla alternativt trollar.

        Och vad tycker du att man ska kalla en snubbe som halshugger en lärare för att han visat en satirteckning?

          En mördare, en galning, en terrorist om det var ert terroristdåd.

          Kalla honom för vidrig, inte hans religion eller ursprung.

            Det var ju hans religion som fick honom att mörda.

              Rasisterna verkar ha svårt att förstå min frågeställning. Trådstarten handlade om ifall ös blivit mer rasistiskt. Inte huruvida det är befogat eller inte.

          Du kan kalla honom för odjur, ingen kommer säga emot dig men att skriva ”varför tar vi hit de här odjuren” är generalisering utan dess like.
          På vilket sätt är jag, 30 årig tjej, från Mellanöstern är odjur för att en ryss har begått ett brott?
          Försök svara på det din våldtäktsmän (inte för du har våldtagit någon men för jag läste om en svensk som hade våldtagit någon)

            Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer.

              Naeeee nu har du faktiskt väldigt fel. Terrorattacker sker även mot muslimer och ett utav de värsta attackerna var utförd av norrmannen Anders Breivik. Sätt också det i Kontexten att islam är den näst största religionen i världen.

                Du menar som alla terrorister som utför dödskjutningar i skolor i USA?

      Håller med. Blir också trött och upprörd, tycker det är vidrigt att det finns personer med sådana åsikter och att det anses okej att uttrycka dem.

        Undrar om det håller på att mer o mer normaliserat? Tänker också på han Sverigedemokraten som uttryckte sig så hemskt att funktionsnedsatta var oönskade människor. Trodde helt ärligt vi hade kommit längre, att vi var överrebs om att alla människor är lika mycket värda.

          Rektor Hamid håller inte med dig.

            Nä han och ett gäng från ös tydligen

      Beröringsskräcken är stor också här inne. Det är väldigt lätt för många att dra rasistkortet så fort en obekväm kommentar kommer in.

        Tycker det är befogat rätt ofta. Folk better sig som om det är en värre kränkning att bli kallad rasist än att bli utsatt för det.

          Bingo!

      Håller med. Mycket low life som hittat hit m.

        Ja jag tänker också att det väl är mer lämpligt att skriva rasistisk smörja på flashback och då i trådar som är invandringskritiska. Tycker absolut att det är sjukt obehagligt att så många har så extrema åsikter. Enligt mig kan man få uttrycka dem. Men här är bara fel forum. Rasisttrollen gör det för att provocera och skapa dålig stämning. Jag har svårt att tro att de tror att de ska göra fler till rasister genom att gå in på öppet spår på bloggbevakning och spy ur sig sin skit.

          Ja, den där rektor Hamid skrev verkligen ruskiga saker. Verkar vila en förbannelse över utmärkelsen ”årets svensk”.

            Men herregud har du hakat upp dig på honom?
            Min poäng är att rasister kan hålla sig där. Nog för att han verkar dum i huvudet men så långt fattade han ju iaf.

          Det är framför allt propaganda och åsiktsspridning. De dyker upp överallt på internet där modereringen är förlåtande. Det är ett sätt för dem att nå ut till andra människor än de som redan hänger på rasistsidorna.

          T.ex. verkar det ha bitit lite på dig redan: du tycker att det ska vara lovligt att uttrycka sådana åsikter, du använder deras förskönande uttryck dvs. ”invandringskritiska”, du tror inte att de är här av någon anledning utan bara för att skapa dålig stämning, etc.

            Du kan ta och hålla käften. Det har inte bitit på mig ett skit. Jag skriver på det sättet för att framstå som någorlunda nyanserad. Att jag är för yttrandefrihet är inte detsamma som jag är för det som sägs. Herregud. Jag tycker det är toppen att flashback finns så att rasisterna har någonstans att prata. Men jag vill slippa se skiten då det gör mig så in i helvete förbannad och snart får mig att sluta läsa även här.
            Att du tolkar det jag skrev som att deras propaganda har bitit på mig är fan i mig helt orimligt. Jag skriver så ofta jag kan motargument till dem. Jag står upp mot rasism i samhället oavsett var jag hör eller ser den, oavsett om det är jag eller någon annan som är utsatt.
            Så mixtra inte ihop att jag tycker Sverige har en bra grundlag avseende yttrandefrihet med att jag på något sätt skulle hålla med. Lägg hellre din energi på att bekämpa rasismen som faktiskt finns här.

              Angående varför de är här. Det va just en fråga jag undrade över. Jag är inte på olika diskussionsidor, sociala medier eller sidor med kommentarsfält i övrigt så just motivet bakom undrar jag kring. Kanske är det då för att sprida sin propaganda, kan inte tänka mig att det är så framgångsrikt när de skriver som en upprörd moppepojke.

                Motivet är nog inte att övertyga så mycket som det är att normalisera rasistiska idéer och uttryckssätt. Det blir en gradvis förskjutning av diskursen helt enkelt.

              Okej, respekt. Man ser det bara så sjukt ofta, hur deras uttryckssätt får fäste och hur de gömmer sig bakom yttrandefrihetslagstiftning osv. Du har helt rätt i vad energin ska läggas på dock.

              Vill också vara tydlig med att jag inte menade att hoppa på dig personligen. Ville bara visa hur effektivt deras smörja kan sprida sig på subtila sätt utan att man tänker på det. Menade så klart inte att du var rasist.

    Vilka ordspråk/uttryck tycker ni är så konstiga och makes no sense? Typ som varför säger man skita i blå skåpet? Varför just blå färg? Varför är inte skåpet röd? Eller grön?

      För att förr i tiden hade folk just blåa skåp

      Ana ugglor i mossen.
      Hänger ugglorna inte i mossen annars?

      Jag har i och för sig jobbat på många torvmossar i min ungdom men aldrig sett en uggla där. Fast just ugglor ser man ju inte så värst ofta ändå?

        Det är väl därför som det är konstigt när man anar ugglor i mossen?

          Jo, men liksom ÄR det så ovanligt med ugglor i mossen?

        Jag läste om just detta uttryck och det var om jag minns rätt från början inte ugglor, utan ulvar, dvs vargar. Då blir det lite mer logiskt. 🙂

      Just det säger man för att Janne Carlssons pappa förmodligen hade ett blått skåp när han växte upp.
      Det där uttrycket är något som kommer från Göta Kanal och är ett uttryck som Janne Carlssons pappa alltid sa till honom när han var liten. Innan 1981 var det ingen som använde det uttrycket förutom han.

        Nejnej stopp här. Skita i blå skåpet är enkelt förklarat. Förut hade många blåa linneskåp. Att skita i det bli skåpet är att ställa pottan i linneskåpet istället för pottskåpet, det vill säga göra ett misstag.

          Rätt!

          Tack, hatar när gissarna härinne får stå emotsagda. Fler borde googla som TRH

            Oemotsagda*

              Burn, Trh, burn! Extremt pinsamt att du låtsas vara nån annan och gör dig sjäkv till en förebild. How low can you go?

                Haha är inte TRH. Vet inte om jag ska bli road eller förolämpad över din övertygelse men det får gå för den här gången. Undrar hur många härinne som blivit anklagade för att vara Hmm men inte är det. Är vi legion nu?

            Hmm har redan bestämt sig för vad som är rätt, och googlar sedan efter evidens för sin tes.

      Förr i tiden hade man finsilvret i skåp och oftast var det målat i blått…. hade man gjort bort sig var det som att skita i det blå skåpet;)

        Fast sluta gissa. Det var linneskåpen som var blå

    Helt ärligt nu
    Sverige, är landet på väg helt åt helvete eller på väg åt helvete fel håll? ?‍♀️ Hur som helst är jag inte så jävla stolt över mitt land just nu ?
    Alltså generellt, tänker på hur saker hanteras så som t.ex. Estonia, Covid-19, bilbränder, dödsskjutningar, gäng osv…

      När du säger att Sverige är på väg åt fel håll, i jämförelse med vad och vilken tid? Alltså i vilken tid var det bättre i Sverige? Finns det något land just nu som du tycker gör bättre ifrån sig? Genuint nyfiken 🙂

        Jo men visst, förr (faktiskt för inte så längesedan) brydde man sig knappt i att låsa dörren till bostaden eller låsa bilen heller för den delen. Nu ser man till att ha larm på grejerna liksom ?

        Skillnaden mellan Sverige och USA vad gäller fängelser samt straff som ges… Just saying ?

          I Sverige så ligger antalet återfall i brott på mindre än 40% efter 3 år. I USA har mer än hälften återfallit i brott, bara inom det första året.
          Jag vet inte vad du tycker, men i mina öron låter det som att det är något som felar i deras system..

            ”USA har livstidsstraff utan möjlighet till villkorlig frigivning, och brottslingar där döms även till fängelsestraff som övergår en mänsklig livstid. Ibland adderas år till en livstidsdom för att säkerställa att den dömde lever ut sitt liv bakom lås och bom”.

              Jaha? Det har bara resulterat i att precis varenda amerikanare har en bekant som sitter inne, där de har flest fångar per capita i hela världen.
              Det är ingenting man ska sträva efter, tvärtom. Det är mycket bättre att göra som Kanada (och Norden) som satsar på rehabilitering.

                Absolut, rehabilitering ?
                Men fråga anhöriga till de som blivit mördade exempelvis vad de tycker om att svinet kommer ut efter säg 8 år och dessutom flertalet permissioner…

                  Rent krasst är inte ett fängelsestraff till för att brottsoffer och anhöriga ska få en hämnd. Och det är så det bör fortsätta vara

                    Nä precis, straff ska verka brottsförebyggande och avskräckande vilket de absolut inte gör. Eller, i vilken håla bor du om du tycker det verkar som så? Sen att det är ett hån mot anhöriga att en gärningsman kommer ut efter några år efter att ha förstört någons liv är en annan femma. Man kan inte rehabilitera folk som VILL vara kriminella, det finns inget att rehabilitera, de är inte sjuka. Att de lever under en machokultur är något som åtgärdas hemma, inte av samhället. Offer ska inte behöva betala för att dessa idioter ska kunna ”rehabiliteras”.

            Men nu nämndes ju inget om återfall utan hur fängelser samt straff ter sig ?

              Fast det hänger i allra högsta grad ihop. Ju mer man motarbetar en person och gör det så svårt som möjligt för denne att bli en del av samhället när denne väl suttit av sitt straff, desto större är sannolikheten att personen vänder sig till den kriminella banan.

              Ett fängelse är liksom generellt sett en enda stor masterutbildning för hur man lyckas som kriminell.

                Det är på grund av idioter som dig, som antagligen bor i ett område där det värsta brottet varit att grannens barn kastat ägg på någons bil, ska leka smarta och påstå att de förstår något om den kriminella världen och hur man åtgärdar de problem som uppstår där. Folk som har växt upp med dessa människor vet exakt hur de tänker. De ser Sverige som ett skämt, varför inte vara kriminell liksom? Polisen daltar med en, staten daltar med den, det är jävligt lätt att vara macho och tuff när man inte behöver betala för det. Att du sedan jämför usa med Sverige visar ju ändå på vilken nivå du är på ??. I usa har många, särskilt minoriteter inget annat val än att bli kriminella, i Sverige har ”minoriteter” tillgång till exakt alla verktyg för att klättra socioekonomiskt. Du fattar väl skillnaden på att välja att inte göra bättre för sig när man kan vs vara tvungen då samhället motarbetar en. Ingen motarbetar dessa människor i Sverige, och ändå går det åt helvete. Hade de haft lika låga straff i usa hade det blivit inbördeskrig

              Suck, svar fast i modd.
              Kortfattat: Längden på straffet hänger väldigt mycket ihop med antal återfall.

                Och det slödder som inte får något straff?

                  Det heter rättssäkerhet. Om det inte går att bevisa att en viss person har begått ett brott, kan denne inte heller dömas för det brottet. Domstolen kan inte dra lott om vem som är skyldig när det saknas bevis.

            Du är bra obildad om du jämför Sverige med usa. I usa har man inte samma möjligheter som i Sverige, vi har liksom gratis skola, universitet, sjukvård. I usa har folk inte det lika lätt att klättra socio-ekonomiskt. Självklart återspeglas det här i återfallsstatistiken. Ni är bra obildade som jämför två helt skilda system. Hade usa haft det som i Sverige hade de nog haft färre återfallsförbrytare. Om du tycker Sveriges system med straffrabatter ju värre man beter sig och allmänt daltande ”fungerar” så är du störd i skallen. Det går inte fem dagar utan att någon blir skjuten i Sverige och 96% kommer undan med det. Braaaa sverige!! Dalta på med svinen.

              Skattefinansierad är inte samma som gratis. Just sayin.

        Här är ett färskt exempel på brott som inte straffas:

        https://www.expressen.se/nyheter/kriminella-beslutade-om-utegangsforbud-i-tensta/

      Har aldrig förstått det där med att va stolt över sitt land. Det är typ som att vara stolt att man har en hand typ. Inget man åstadkommit direkt. Råka ju bara va född här.

        Alltså att vara stolt över sitt land innebär ju att man anser att landet styrs på ett, för folket, bra sätt. Att landet lyckas med att hålla nere brottslighet, dödlighet, ha bra utbildningar osv…

          Man kan också tänka att ens förfäder har byggt landet och på så vis kan man känna stolthet.

        Precis!! Man kan ha tur att vara född här, och man kan känna lättnad över hur vissa saker är bra, och man kan känna ilska över att vissa saker är dåliga. Men stolt, nej. Det är som det är.

        Man kan vara stolt över att man gjort något bra, man kan vara stolt över sitt barn som gjort något bra, man kan vara stolt över sitt land som gör något bra.

      Är du medveten om att antalet mord i Sverige per år i snitt i princip inte har ökat på massor av år trots att befolkningsantalet har stigit markant? Dvs det är färre mord per capita nu än för typ 40 år sen

        Säg det till Elin Krantz!

          Så kvinnor blev inte mördade av män för 40 år sedan? Eller 100? Eller 1000? Alla mord är givetvis fruktansvärda, däribland det på Elin Krantz, men de är inte fler nu än innan trots en ökad befolkning.

            Har du statistik på våldtäkter? Vore intressant hur den utvecklingen sett ut.

              Sexuallagstiftningen har varit i ständig förändring och det är därför inte möjligt att göra en jämförelse på samma sätt. Dvs det som räknas som våldtäkt idag gjorde inte nödvändigtvis det för exempelvis 40 år sedan. Det gjorde inte ens det för 3 år sedan. Dessutom är det, när det kommer till sexualbrott, även viktigt att väga in skillnaden i benägenheten att anmäla brotten vilket även det ökat med åren. Det är alltså betydligt fler scenarion som räknas som våldtäkt idag än tidigare och brottsoffren har en större benägenhet att anmäla brotten nu eftersom skammen kring det till viss del har minskat.

          Eller till Wilma. Hon är säkert glad att brottsligheten gått ned enligt statistik

            Är det mer synd om Wilma eller Elin jämfört med alla andra som mördats genom åren? Till exempel barnen Max och Saga, Arbogakvinnans pappa eller Jonna Henningssons offer. Eller varför inte Tova? Alla mord är hemska och det bästa vore självklart ett samhälle där mord inte sker. Men statistik är statistik och att dra upp enskilda fall ändrar inte faktumet att fler inte mördas nu jämfört med då.

              Absolut inte jag nämnde det senaste mordoffret som jag kom ihåg som var pga ”utländska krafter”

                Så klart, för du är en korkad rasse.

            Tova blev mördad av sin helsvenska pojkvän 2017.

      Ja det går ju så det susar för Sverige i dessa tider…. landet styrs av experter och regeringen har svårt att redovisa sanningar. Kriminella släpps ut efter korta straff och massor av folk har dött under pandemin. Stolt? Nja mera generad över hur man handskas i maktens korridorer.

    Vad kostar det egentligen att äga en bil? Vad har du för bil och total månadskostnad för den inkl försäkring, parkeringsplats osv?

      Beror på bilen, ägaren och det geografiska läget, skulle jag vilja påstå.

        Jag förstår det, det var därför jag frågade vad det kostar för dig, för att kunna bilda mig en generell uppfattning tillsammans med övriga kommentarer.

          Försäkringen kostar 600 i månaden, parkering hemma 250 och parkering på jobbet kostar 1000 kronor/termin, så 166 kronor i månaden typ.

          Sen blir det ju däck, reparationer, bensin osv så klart.

            Förlåt men hur blir det 166?

              Aha insåg nu att det var parkeringen på jobbet och inte den totala månadskostnaden ??‍♀️

      Ca 5200:- med bil och parkeringsplats. Vi privatleasar en Toyota Corolla Touring Sport (tillverkades i år) och därmed ingår försäkring/vinterdäck/service i priset. Är inne på tredje leasingbilen och för oss är det perfekt.

      Det beror på vad man har för bil. Vad man har för försäkringsbolag. Om man vill ha helförsäkring, andra tilläggsförsäkringar och hur hög självskaderisk man har. Det beror på hur gammal man är, hur många år man haft körkort, var man bor, hur bilen är förvarad. Det beror på hur mycket man kör, hur många vägtullar man åker igenom, hur mycket man står på en betalparkering.
      Det beror också på hur stor skadebenägen man är, var man gör servicen.

      Mina bilar har kostat mellan 1500-20.000 i månaden.
      Just nu har jag en Mazda 2 (2019) som kostar runt 2500/månaden när den bara står. Bensin kostar just nu drygt 600kr/mån, men den kommer öka med nästan det dubbla så fort det blir snö och då kommer även parkeringsavgiften öka från 400kr/mån till 2000kr/mån då jag måste betala parkering på jobbet.

      Typ ingenting… 1500 kanske.. den är avbetalt. 2018 Kia rio

        Då måste den ju stå still! Eller står den på gratisparkering?
        Jag menar, 1500kr räcker ju inte långt om man räknar med alla kostnader en bil för med sig i och med service, försäkring osv

          Vi har eget hus så den står på vår parkering. Brorsonen servar den gratis. Jag jobbar hemifrån. Har hyrt ut den ett par gånger under sommaren och den har betalt för sin egen försäkring för två år på det sättet. Haha älskar min bil. Jag gjorde så med förra också och sålde den till och med för mer än vad jag betalade ?

            Och ja! Sedan Corona står den mestadels still, så nu blir det blir liksom inte ens 1500 i månaden..

      Äger hela min Kia picanto, så betalar endast fasta avgifter för försäkring och parkering (kallgarage): ca 1000kr/mån.
      Rörliga kostnader för bensin och trängselskatt beroende på hur mycket jag kör, kanske 1000kr/mån där också. Sen är det ju service/däck etc och andra engångskostnader som kan bli rätt stora. Slår man ut det per månad över ett år kanske det grovt räknat blir 500kr/mån. Så min lilla bil kostar mig ca 2500 varje månad, och då har jag ingen avbetalning eller leasingavgift

        Tack för ditt svar 🙂

      Har en 4 år gammal dieselbil som kostar mellan 12 och 15 tusen i månaden.
      Då ingår lån, värdeminskning, service (senaste servicen gick på 15 tusen), däck, försäkring, skatt, drivmedel, ja rubbet. Kör cirka 5000 mil om året vilket såklart driver upp kostnaden både pga drivmedel men även för att den ska servas väldigt tätt jämfört med en bil som inte går så mycket.

        Helt galet.

        Tack för bra svar!

      Min bil kostar cirka 300 per månad. Låg försäkring, låg skatt och inga andra kostnader. Visst, inland nån del om nåt går sönder, men det är inga stora summor där heller. Allt beror på vad man äger för bil, och vad man har för möjligheter att fixa grejer själv.

        Du kan ju inte ha någon försäkring alls på bilen! Och du kan ju inte köra någonting alls överhuvudtaget om du ska komma undan med under femhundringen.

        Hur kan du få ner kostnaden så extremt mycket?

        300? Då har du nog missat att räkna på några väsentliga grejer

          som typ bensin och skatt

            Bensin var inte medräknat i detta (ej heller i svaren ovan som ni kan se). Bilen är skattebefriad. Har försäkring men som är väldigt låg.

        Intressant! Tack för ditt svar.

      Hur långt är ett snöre?

      Känner ett par som sålde bilen och istället tar taxi 2 ggr/mån när de ska storhandla. Mycket billigare än att äga bil!
      Att ha bil är mycket dyrare än många tror. Vissa räknar inte ens med värdeminskning, servicekostnader osv.

        Jag är själv medlem i en pilpool men börjar tycka det känns dyrt så behöver få en uppfattning om skillnaden mot att äga.

        Att ha bil är mycket billigare än man tror. Man behöver inte äga en BMW x6 senaste modell. Aldrig att jag skulle byta ut att kunna ta mig när jag vill hur jag vill för typ1500 i månaden mot nån jäkla taxi.

          Att köpa en billigare bil innebär ofta dyrare service. Det är svårt att räkna in en sådan månadskostnad eftersom den är svår att förutse.

      Jag har den största Range rovern. Kostar mig ca 15 i månaden. Sen 5 för parkeringen men den har jag på bolaget.

      Min bil kostar 1800 kr i avbetalning per månad. En Hyundai i 30 från 2016.
      Diesel kostar ungefär 1500 i månaden. Kör ungefär 10 mil om dagen till mitt jobb.
      Försäkring är typ 4500 om året.
      Sen är det besiktning ungefär 500 kr per år och så bilskatten. Vilket varierar vilken bil du har. Tror min är på 2000 eller något. Minns inte. Sen tillkommer de kostnader för reparation vilket kan variera grovt. Har lagt 3500 för en jäkla lampa i år tex! Servicen tidigare i år kosta säkert minst lika mycket.

      32 år gammal bil löser många problem. Skattebefriad, låg försäkring, drar dock soppa som en jävla elefant men åker högst 3 ggr i veckan, ibland inte ens det. Står på 24/7 gratis parkering. Ska dock köpa nyare bil i framtiden när sambon fått körkortet.

    Gjorde jag rätt?

    Idag när jag satt och swipade på tinder så dök en bekants pojkvän upp. Dom har varit tillsammans i säkert 3-4 år, letar nu hus tillsammans osv och det var väldigt tydligt på hans tinder att han var där som singel och inte i ett öppet förhållande eller dyl. Jag är inte sådär jättenära med tjejen i fråga men har träffat henne några gånger på olika födelsedagsfester osv. Hon är väldigt nära vän till mitt ex, eller mitt ex vänner iof, men ändå. Jag blev helt paff och visste inte vad jag skulle göra, säga något till henne eller låta det vara. Mannen kunde jag inte få tag i eftersom han inte har några sociala medier eller så. Efter många och om men så valde jag att berätta det för henne via ett meddelande på facebook då jag gärna hade velat veta om det var min sambo som gick bakom mig rygg.
    Hon har läst meddelandet men inte svarat något och funderar nu om jag gjorde rätt som berätta.
    Vad tycker ni? Hade ni velat veta även om infon kom från en typ bekant sådär?

      Jag hade velat veta! Tycker du gjorde rätt.
      Nu har hon informationen och kan göra vad hon vill med den.

      100% rätt!! Hon har kanske inte svarat för att hon är ledsen och har fullt upp med att prata med killen om det och tyvärr säkert kanske en viss skamkänsla, trots att hon såklart inte borde ha det. Men du kan känna dig helt säker på att det var rätt beslut, det är definitivt något man vill, och förtjänar, att få veta om som partner. Att hon inte svarar tyder ju också på att det inte är något hon varit medveten om och okej med, hade det varit så så hade hon ju skrivit det 🙂

        Och att tillägga, varför är folk såna fruktansvärda idioter? Okej lite extra stark reaktion på grund av personliga erfarenheter kanske men hur jävla svårt kan det vara att inte vara otrogen? Jag fattar inte!! Är ju för fan någon slags lägstanivå som människa att inte så otroligt grovt svika den som står en närmast. Nä fy fan alltså, vidrigt är det.

        Ja, tänkte något liknande, inte omöjligt att de gör fullt kaos = svar till mig inte alls viktigt, vilket är HELT okej!
        Ville mest höra andras åsikter då mina kompisar var väldigt splittrade, några sa att jag inte skulle lägga mig i och låta det vara, någon sa att jag inte är en tinderpolis och ska därför inte ta den fighten, andra sa på en gång att berätta pga dom hade velat veta, någon tyckte jag skulle ”utpressa” honom att berätta för henne. Men kändes bäst att berätta för henne direkt eftersom jag ändå är närmre henne i bekantskapen lixom. Usch. Hatar verkligen otrohet?

          Men gud! Vadå tinderpolis? Som att tinder är någon frizon där man ska få vara otrogen utan att någon som känner/är bekant med partnern får berätta om det? Helt orimligt i mina ögon, även utpressningsgrejen. Då blir det ju verkligen som att du grottar ner dig i deras problem. Verkligen helt rätt att berätta för henne om det och sen får det vara upp till henne vad hon gör med informationen.

      Bra gjort tycker jag! ? Modigt!

      Riktigt bra gjort av dig

      Ja du gjorde helt rätt! Bra gjort!!

    Vilken influencer tycker ni är mest trovärdig? ?

      ?INGEN

        Håller med om ingen ? men Helene Torsgården om man måste välja. Men dessa Stockholms influensers är vara blääää (Förutom Therese Lindgren)

      Sätter nog inte trovärdighet och influncers tillsammans direkt tyvärr.

      Egoina!

      Lisette Alfredsson!

      Linn Ahlborg

      IL. Hon är den enda som öppet redovisat hur man som influencer faktiskt manipulerar sina följare och av vilka anledningar man gör det. Hennes problem är att hon var FÖR transparent.

    Idag erkände jag för min man att jag haft självmordstankar hela mitt liv. Tidigaste minnet jag har är när jag är ca 8 år och har skrivit ett brev om att jag vill dö till min mamma.
    Vill inte alltid dö, men har alltid velat det.

    Är nu mamma själv och tankarna kommer inte lika ofta men dom finns ofta där i bakhuvudet.
    Hur får man dom att försvinna för alltid?

      Terapi, tänker jag.
      Min psykolog sa till mig att tankar är bara tankar. Det är inte farligt eller onormalt att tänka eller fantisera kring döden, så länge man inte gör aktiva försök. Känner du att det påverkar livet mycket, var inte rädd att söka hjälp.

        Har aldirg gjort ett försök men känner bara likgiltighet till om jag dör eller inte .. typ

      Hitta någon att prata med! Jag har haft tankar om både självmord men framför allt självskador i MÅNGA år. Efter ERGT under 3 månader så kommer tankarna betydligt mer sällan och nu har jag verktyg för att hantera dem.
      Är också mamma och det var efter att dottern föddes för tre år sen som jag insåg att jag måsta ta tag i mina tankar för att vara en bra mamma. Så sök hjälp. Kurator, vårdcentral, BVC eller psykakuten (det var min värsta skräck att hamna där tidigare men efter att ha varit där och blivit så otroligt bra behandlad/ sedd som människa så är det inte ens en rädsla längre).
      Så sök hjälp. Det är ett tungt första steg. Men du har gjort det första steget nu. Att erkänna för någon du bryr dig om ❤️

        Har aldrig gjort ett försök och kommer nog aldrig göra det men kan känna likgiltighet till om jag skulle dö eller inte.
        Vill såklart inte dö nu när jag är mamma men har en ”längtan”.

        Är rädd att något ska hända med mina barn om jag söker hjälp, typ soc eller liknande ..

          Jag var också orolig för att min dotter skulle omhändertas, men de sa till mig på psykakuten att eftersom min dotter har en pappa så är de inte oroliga för hennes välbefinnande.

            Tack snälla för ditt svar!

      Så länge du är fixerad vid att de ska försvinna så kommer de att finnas kvar. ”What you resist persists”. Måste de försvunna? Kan du acceptera att de dyker upp och att du hanterar dem på ett modigt och lugnt sätt? Låt dig själv tänka tanken eller känna känslan, och ta några djupa andetag, säg till dig själv ”där dök den tanken upp ja, inget konstigt. Jag vill ju inte dö men ibland känns livet rätt tufft för alla.” m.m.

        Vet inte om jag alltid är fixerad vid att dom ska försvinns men känner typ att det vore skönt att gå på en kyrkogård utan att tänka ”undra hur lång tog det är kvar tills jag äntligen får vila”.
        Nu är jag inte på kyrkogårdar så ofta men ni fattar poängen.

        Ska försöka ha det tankesättet i bakhuvudet, typ resonera logiskt med mig själv även om det inte är det lättaste kanske när tänkarna väl kommer.

    Jag träffar just nu en äldre man. Jag är 29 och han är 54. Vad är er erfarenhet att dejta/vara tillsammans med en äldre man?

      Alltid gillat äldre män. Många har lugnat ner sig och har livserfarenhet. Lycka till.

      Han är inte flexibel. Han har gått igenom en himlans massa faser som du inte ens tror finns. Han har lört sig att inte bry sig lila mycket om vad folk tycker (du är ett exempel på detta), han vet vad han vill och så kommer han inte att ”förhandla” när ni vill/tycker olika. Det är fokus på honom, hans behov och hans liv. Du är mer en medpassagerare som får välja radiostation och snacks första timmen, sen tar han över allt.

      Alla är inte lika men jag skulle slå vad om att du kommer att känna dig som ett bihang mer än en stor del av hans liv.

        Det känns som att du hänger på typ Vindicta. Bara en gissning.

        Du beskrev just alla relationer jag haft på äldre män i detalj. Spot on.

      Var 19 när jag hade ihop det med en 42-åring. Känner i efterhand att det var fel och att han utnyttjade min naivitet.

      Det är grymt! Min man är 19 år äldre än mig. Jag 30 ?

    Asså jag kan inte låta bli att bli ledsen av hur Michaela skriver om Dante? Hennes story för 10 minuter sen ” Lördagskväll: D lagade salsicciapasta som var håll käften-god och så öppnade vi en riktigt bra vinare. Synd bara att Dante vaknade exakt 35 minuter efter att han somnat (när vi satt mitt i maten ofc).”

    Vem skriver så?

    Ja, fy fan vad dumt av Dante att han störde er middag, skulle kanske lämnat bort honom denna helgen också.

    Jag fattar hela Michaelas image att hon inte vill att allt på hennes sociala medier ska va guld och gröna skogar kring barn och mammalivet. Men det handlar fan inte om det alls. Jag får ont i magen av de flesta saker hon skriver om Dante, får verkligen känslan att hon inte alls var redo att ha barn. Hade mått så dåligt om jag i framtiden kunde läsa att min mamma skrivit 80% av tiden hur jobbigt allt bara var med mig och hur skönt det var att lämna bort mig varje helg ”för det är så det är för vissa och alla ska veta det!!!”

    Självklart ska man inte tappa bort sig själv helt bara för att man blir mamma och man ska inte måla upp en bild av att allt är perfekt med barn, men jag får verkligen en hemsk känsla att hon bara tycker allt är pest och pina och ibland lägger ut någon gullig bild för att kompensera samvetet.

    Det är sån otrolig skillnad i värmen och kärleken i vad andra genuint skriver om sina barn, tycker tex Alexandra Bring är ett perfekt exempel på där hon är helt transparent med att saker är jobbigt ibland men hennes villkorslösa mammakärlek skiner ändå igenom.

    Du har valt mammalivet. Sluta uppdatera på detta sättet om honom känner jag bara för både hans och din skull.

    Jag är 24 år och har inte barn själv än, just av anledningen att jag vill känna mig 100% redo och ALDRIG ha de känslor Michaela verkar ha för föräldralivet och fläker ut för alla

      Tungården gör det bra tycker jag. Väldigt ärlig med att allt inte är solsken men med så mycket kärlek. Hon känns tusen gånger mer mogen

      Jag tror Forni försöker vara lite rolig, som Petra Tungården ofta lyckas med. Hennes kommentar måste vara menad med lite ironi att hihi vad typiskt att preciiis man ska få äta middag med sin kille vaknar barnet. Inte på något sätt illa menat tror jag. Som sagt, Petra lyckas bättre med det ”roliga”.

      Ja, för att inte tala om nästföljande story som dröp av bitterhet över att det inte blev precis som hon ville med barn. Hur hon skriver om ”barn över 1 som inte sover” vittnar om att hon tycker det är orimligt på något sätt att ett barn på 1 år och 3 månader som precis börjat förskolan inte sover hela nätterna i ett block.
      Jag är 28 år och är sämst på att sova. Min pappa är 60 år och sämst på att sova. Min dotter är 3 år och sämst på att sova. Barn, precis som vuxna, är individer och de är olika. Alla har olika temperament, olika lätt att komma till ro osv. ”Dålig” sömn passar inte in i västvärldens industrialiserade livsmönster (alltså där man inte sover sammanhängande utan uppvak under natten). Det tar lång tid för många av oss att komma in i detta mönster. rekommenderad läsning ”VildaBarn” på instagram om barns sömn:

      https://www.instagram.com/p/-lwVITvc_0/?igshid=15xwcgyualkzr

      Rekommenderar Michaela att ta sina förväntningar på hur barn borde vara (eller är i vissa bästa fall) och kasta ut dem genom fönstret. Har själv ett barn som inte sover hela nätterna så jag har full sympati och förståelse för att det suger att vara trött.

    Annica englund köpte ju en Chanelväska i rosa ja var det lamull. ?Vet någon hur mycket en sådan kostar?

      Ca 50.000:-

    Överklass/fina ställen i Stockholm, vart finns de? Restauranger, cafeer..båtklubbar? Vart hänger de som bara varit rika några generationer (inte gamla pengar). Vill inte umgås med gamla pengar men har idag en rätt bekväm livsstil och elonomi och vill känna på livet på andra sidan ”av stan”.

      Östermalm.

        Mer specifikt? Lite dolda smultronställen, inte Grodan och Berns lolll.

          Vill inte avslöja mina smultronställen men gå runt på Östermalm och titta efter ställen du tycker ser trevliga ut..

            Ok, tack.

            Personen vill ju inte råka stöta på människor med ”gamla pengar” så då går ju Östermalm bort kan man säga… Om hon inte tänkt hänga hemma hos Katrin Z hela tiden vill säga.

        Sturehof

      Förstår inte frågan riktigt eftersom du säger emot dig själv. Överklass/fina ställen? Överklass är ju mer eller mindre synonymt med gamla pengar.
      Och ja, alla sådana ”överklasställen” drar naturligtvis till sig gamla pengar. Rika några generationer räknas ju oftast också som gamla pengar – nyrika kallas de som skaffat sina pengar själva och inte förvaltar kapital som som äldre generationer lämnat över.

      Sedan är det ju så att nya pengar oftast söker sig till alla de ställen där gamla pengar håller till.

        Hmm, varken nyroka eööer gamla pengar lockar. De nyrika är väldigt flashiga, märkesfixerade, skrytiga och dryga. Gamla pengar är tråkiga och skulle aldrig känna någon gemenskap med mig/min familj.

        Barn till nyrika är inte lila skrytiga men samtidigt inte tillräckligt fina i kanten, de är helt lagom (i teorin).

        Jag tillhör de med mycket pengar som inte är gamla alls men har ingen skrytig personlighet. Väldigt få i min närhet vet att jag och min man kommit över så mycket pengar, de tror att vi lever på lån (dyra bilar och höga bolån).

      Vi vill inte umgås med dig heller ??‍♀️

        Haha, det vill du verkligen inte. Äter liksom pasta med sked och har just nu på mig pyjamasbyxor med ett stort hål där bak. Inga trosor under. Mitt barn heter något lika trashy som Nova-Lii. Är verkligen inte gamla pengar och skulle aldrig komma in i de kretsarna, så varför försöka. Kan dock äta samma mat och umgås med när i ”er” atmosfär för att ”känna på det livet”.

          Är du full?

            Snarare lobotomerad.

            Bara lite.

          Det handlar mindre om hur du äter eller hur du klär dig än vad det handlar om vad du verkar ha i huvudet.

        Inte vi heller ??

        Hahahah

      ”Vill inte umgås med gamla pengar”? Rätt osmaklig kommentar. Man umgås med ’människor’, inte pengar. Jag hänger i de kretsar du verkar vilja åt och kan säga att jag inte är övertygad om att du lär komma så långt in där med din attityd.

        Är alla lika lättirriterade och har tre tjocka pinnar i rövan som du, då håller jag mig till nya pengar.

          Jag är nya pengar. Skapat det själv och lever inte på vad någon annan gjort generationer tillbaka.

    Hur kommer det sig att typ vart annat svenskt märke heter ”….of Sweden”?. Är det något jag missat?

      Vilka märken tänker du på? Kan bara komma på två

        Snö of Sweden
        Tiger of Sweden
        Ideal of Sweden
        Sir of Sweden
        Katja of Sweden
        Isbjörn of Sweden
        Mumma of Sweden
        Erla of Sweden

        Finns säkert fler?

          Av de där kände jag till Tiger och Ideal

        Joz of….

      Jag vet!

      Kanske för att Sverige är ett land vars produkter håller hög standard, och de vill typ rida på den vågen.

      Var i Turkiet och där sålde de Barnängen som ett slags semi-lyxmärke. Det hette Barnangen of Sweden där. Ett säljknep som funkar internationellt.

      Malmö of Swedistan

    Har också hört och läst det. Jag tror tyvärr på det.

    Någon som har erfarenhet av estetisk tandvård i Stockholm som kan tipsa om klinik? Jag vill ta bort en liten glugg och funderar på compositefyllning.
    Har någon här gjort något liknande? ?? Snälla hör av er!

      Nacka tandvårdsteam, Derja där är grym!
      Har även grymt öga för det estetiska

        +1 på Derya! Hon har gjort porslinsfasader på mig, superduktig och härlig.

          Tack snälla för tips! Ska kolla upp ?

    32 år. Singel första gången på 12 år. Älskar mina vänner men alla har partners, familj osv. Hur dejtar man 2020? Är det bara Tinder som gäller? Hur träffar nytt folk? Hit me!

      Alltså, låter najs att vara singel!! Men vettesjutton hur man dejtar 2020? typ träffa nån ute i nattlivet? Men lycka till och njut!

    Varför skriver läkare på journalen att patienten är överviktig? Ändå tar de inte upp saken med patienten eller erbjuder hjälp att gå ner i vikt.

      Det beror väl på vad du söker för? Om du har en vaxpropp i örat är det ju knappast relevant att dra upp kostråd men om du söker för misstanke på diabetes så ja, då är det fel att inte diskutera viktproblem. Men läkare tar ju också upp annat i journaler som inte alltid är helt relevant för det besöket, t.ex. att man står på p-piller eller har pollenallergi. Vissa ”rubriker” i journalen fylls i ändå, för att ge en överblick antar jag.

      I ditt fall förmodligen fettfobi, om du sökte för något helt orelaterat. Men vissa läkare gillar att skriva random grejer har jag märkt. I min skrev min gynekolog typ att jag verkade glad, hahah va? Ursäkta mig då liksom. Har läst flera typ åsikter/observationer av mig som person i journalerna även stått normalviktig/i annars god hälsa.

        När jag sökte hjälp för min depression skrev min läkare att jag såg ”ren och välvårdad ut”. Jag var där i för stora mjukisbyxor och hade inte duschat på två veckor. Det är kanske inte riktigt så jag ser ut när jag mår bra…

          Tycker ofta det står helt fel i journalen. Oftast att de skriver fel på symtomen jag upplevt, men också att jag mår bra. Ursäkta men jag mådde skit, skulle aldrig sökt vård annars liksom.

            Min psykolog skrev i mina journaler att min mamma dog när jag var liten. Väldigt oklart var hen fick det ifrån, min mamma lever och mår bra och jag har aldrig påstått något annat.

        Japp, sökte för nåt annat som inte är viktrelaterat.

        Haha, glad hos gynekologen! VARFÖR skriver man sånt? Vad har det för betydelse för nåt?

      Frågade läkaren dig om vikt eller liknande? Att journalföra levnadsvanor som rökning/snusning/aktivitetsnivå etc är något som ska göras vid varje besök (i alla fall där jag jobbat i Stockholm).

        Nej, läkaren frågade ingenting om min vikt och tog inte upp den på nåt sätt. Efteråt så läste jag på journalen att hen skrivit att jag är överviktig (sökte mig dit för andra besvär som inte har nånting med vikten att göra.) Det var inte första gången det händer. Det känns ”fegt” på nät sätt att dom inte kan säga det rakt ut. Det som är intressant är att de brukar fråga om tobaks-och alkoholvanor (har aldrig rökt eller druckit alkohol), men det skriver inte ett ord om det i journalen.

      Förmodligen för att det var medicinskt relevant.
      Hur kan man ens bli upprörd över något sådant?

        Nej, det fanns ingen medicinsk relevans. Och om du förstod skriven text skulle du förstå att jag är inte upprörd, jag undrar över varför man gör så.

          Ett tips: fråga läkaren.
          Normalt uppger man övervikt då den anses relevant oavsett vad patienten söker för.

      Det kan ju ha betydelse för medicinering, komplikationer osv. I min journal har de skrivit att jag är ”magerlagd”.

      Därför att det räknas som ngt i ens bakgrund. Lite som en sjukdom. Vilket det inte är men de älskar att skriva det. Jag är ssk på sjukhuset i Malmö och läser på var o varannan patient ”kommer ursprungligen från xxx, pratar bra svenska”. Som att det skulle påverka dens sjukdomsförlopp.

    Finns det någon här som blivit till genom spermiedonation? Hur känner ni kring det i så fall och har ni letat rätt på den sidans biologiska släktingar/träffat någon av dem?

    Min bror fyller snart 30 och jag vet verkligen inte vad jag ska ge honom i present! Vi är väldigt nära och jag hade tänkt bjuda honom på en weekend men det funkar ju inte nu under Corona-tider. Jag vill att det ska vara något speciellt men kan inte komma på vad. Vad gav ni era syskon eller närmsta vänner i 30-årspresent?

      Ingenting.

        Blev dom glada?

          Jag tror inte att de brydde sig. De hade ingen fest och de gav mig heller inte nån present när jag fyllde 30. Vi brukar inte ge några presenter till varandra.

      Är rätt nära min bror, i samband med att han fyllde 25 åkte han, jag och våra respektive ut på en dagsutflykt. Vi paddlade kanot under dagen, stannade till vid stränderna och badade. Åt middag tillsammans på kvällen och spelade padel. Inte så spektakulärt men väldigt kul att bara få umgås!

      Ge en weekend i presentkort att nyttja så fort pandemin är över ?

    Ni som har varit gravida: när började viktökningen? Är nyfiken på om man på något sätt kan ”lista ut” hur stor man kommer bli?

    Är gravid i v 18 och har gått upp 7 kg hittills. Lade in min längd och min vikt innan graviditeten i en kalkylator på en gravsida. Den beräknade att jag kommer gå upp 22 kg. Jag fick PANIK när jag såg det. Vad vägde ni runt v 18 och vad slutade ni på?

      Jag gick upp typ 25 kilo. En vecka efter förlossningen hade jag gått ner minst 15 igen. Tänk inte på såna saker, det är inte ”fett” du går upp.

        Det känns som det. Innan hade jag ett 6-pack som jag kunde spänna och jag hade tränat hårt för att få det. Nu består magen av en stor fettklump. Känns som jag har en såndär fet jäkla gubbmage. Jag är bara i v 18 och ser ut såhär, betyder det att jag kommer bli en flodhäst när 40 v har gått?

        Jag vet att jag bara ska glädjas åt bebis men jag har så svårt att släppa det här tankarna.

      Jag gick allt som allt upp 20kg, men inget innan vecka 15 typ, vägde 60 då jag blev gravid! Första graviditeten syntes också först i vecka 18 riktigt lite, kunde dölja på jobbet tills vecka 23 trots tajta kläder på jobbet

        Okej så du gick upp det mesta efter v 18? Så då kanske det är 7 kg plus runt 20 till… ?

      Första graviditeten gick jag upp 35kg. Gick ner 15kg på 6 veckor efter förlossningen.
      Hade gått upp 10kg i v 20.

      Den här graviditeten har jag gått upp 4kg, är i v 23.
      Oroa dig inte allt för mycket! Ät nyttig och bra mat, rör på dig så mycket du klarar av (vet inte om du har tex foglossning) och försök bara vara aktiv. Kommer även vara ett plus efter förlossningen då man återhämtar sig snabbare oftast!

        Så konstigt att det kan vara så olika, mena mycket med första och nästan inget med andra. Är glad för din skull!

        Jag har inte känt av något alls och har tränat 6 dagar i veckan hittills. Jag har märkt att jag blir mer andfådd och klarar inte av att köra med samma intensitet längre men jag håller i och med vågen tickar stadigt uppåt.

          Den första åt jag som en gris, haha. Har haft ätstörningar hela livet och det var ett tillfälle då jag tillät mig själv att äta all förbjuden mat.

          Dåså! Absolut inga problem ju! Sålänge du mår bra och äter bra mat så kommer vikten sekundärt. Blodet i kroppen dubblas i princip, bebisen väger, fostervatten moderkaka osv väger, vätskan man samlar på sig väger.
          Känner du dig superorolig för vikten så ta upp det med din barnmorska! Hon kan alltid remittera dig till en dietist om du känner att mat är ett problem, om inte fortsätt som du gör!
          Det kommer gå superbra och helt plötsligt ligger man där med en bebis på bröstet och undrar varför man har oroat sig över vikten när det fanns en skatt i magen, haha.

      Vecka 18 vägde jag (-3 kg) pga illamåendet. Gick upp till +3 kg när dottern tittade ut. Gicl ned 7kg under fölossningen. Gick sen upp 8 kg under amningen. Idag försäker jag banta långsamt (går ned 1,5 kg i månaden).

      Det är väldigt olika men du ska inte må dåligt, det är främst vätska och en liten männisla som visar sig på vågen, inte fett.

      Min kompis gicl upp 30 kg och gick ned allt (och lite till) på bara 6 månader. Hon var aldrig tjock, bara vätskefylld och plufsig. Lätt att gå ned.

        Får försöka tänka positivt. Vad skönt att du slapp gå upp så mycket! Lättare att gå ner när det inte är så mycket man behöver förlora. Kämpa på!

          Tack, kämpar verkligen.

          Hoppas du slipper detta.

      Gick typ upp 10 kg på bara de 12 första veckorna, var underviktig innan min graviditet så min kropp ville verkligen samla på sig så mycket resurser som möjligt verkade det som. Gick upp 28 kg totalt men klassades som inom ”normalvikt” trots det.

      Alltså, detta är något du inte KAN påverka (såklart att du kan fortsätta äta bra mat och röra på dig regelbundet om du inte redan gör det) men du ska låta kroppen göra sitt jobb nu och ditt jobb är att boosta den att göra det. Alla graviditeter är olika och alla har olika viktuppgångar, skit i att väga dig om du mår dåligt av det. Tyvärr så är detta priset man får betala för att få sin bebis. Du kan alltid träna dig i form sen när bebisen är ute. Det gjorde jag!

      Prata med din barnmorska om hur du känner.

    Är det nån här som gjort en analblekning? Är lite sugen att testa men samtidigt så tänker jag att det skulle vara hemskt udda att lägga sig med hålet upp mot en behandlare… hur går det ens till?!

      Varför i hela friden vill du det? Är du verkligen så vig att du kan se din egen anal?

      Får jag fråga varför man vill bleka sig där? Inte dömande alls, bara genuint nyfiken.

      Till vilken nytta? Är du porrskådis? Annars totalt meningslöst. Samtiden…

      Undrar verkligen genuint också varför?

      Hur har du ens sett ditt eget anus?

        Man kan ju ta kort… Lr kolla i en spegel…

          Ja, men varför gör man det?

        Det enda anus jag ser flera gånger varje dag är min katts. Inte något jag gillar men hon verkar tycka om att visa upp det ?‍♀️

          Behöver det blekas?

    Hej då

      Självmordsbombare?

    Hade mitt första samtal med en psykolog via Mindler idag och alltså… varför har jag inte gjort detta innan?
    Vi han knappt prata något, men känner en sådan lättnad nu efteråt. Haft konstant ångest i typ två veckor och verkligen känt total hopplöshet och meningslöshet. Men 25 minuter samtal med en psykolog och det är som att en sten lättat från mitt bröst och min själ och mitt huvud och hela mitt inre. Känner mig liksom inte ensam i det här längre, och det är en trygghet att veta att jag kommer prata med hen om en vecka igen.

    Det var så mycket känslor och destruktiva tankar som bara försvann. Helt sjukt. Aldrig upplevt detta innan. Är så jävla glad att jag vågade (tänkt söka hjälp i fyra år men aldrig kommit mig för) och är så jävla tacksam att det finns tjänster som Mindler. Hade nog inte tagit tag i det nu om jag hade behövt gå till ett fysiskt besök.

    Tacksam. Stolt. Och jag vågar tänka att det kanske går att må på ett annat sätt än jag gjort senaste åren.

      Men ååå vad positiv jag blev av din kommentar! Haft stora problem med ångest i flera år och har äntligen tagit tag i saken och sökt hjälp. Ska dit på Tisdag så det känns bra. Måste bara igenom måndagen på jobbet först☹️
      Hoppas du får bra hjälp i framtiden genom mindler?

      Ååhh jag träffade min psykolog på Mindler! Vi pratar inte där längre utan ses ”privat” på en mottagning. Alltså jag fick fan livet tillbaka. Lång väg kvar, men rekommenderar alla att gå i terapi som mår dåligt. Psykologer ❤️

      Blir såååå glad att läsa detta! ❤

    Ursäkta men Haunting of Bly Manor – är inte det en för jävla tråkig serie? Eller tar den sig? Håller ju fan på att somna här i soffan.

      Samma här, superseg ju!

    Hon tillhör det gänget bloggare som inte gillar att man säger ja och amen till allt som de står för. De är liksom huvudet högre i sina tyckanden än de andra mindre begåvade läsarna som har fräckheten att ifrågasätta eller ha en annan uppfattning?

      om man inte säger ja och amen ,skulle det stå

    Vill bara säga det här till alla kvinnor efter att ha sett det gå åt helvete för alldeles för många kvinnor i min närhet.

    Se till att ha livet någorlunda uppstyrt innan du får barn! Ha en utbildning/bra jobb, en buffert, en trygg bostad och gärna avlastning. Se till att du alltid skulle klara dig ifall du blev ensamstående.

    Så många kvinnor som har tagit allt ansvar hemma och när barnen är äldre vet de inte vilka de är förutom att vara mammor. Och många är helt beroende av deras mäns inkomster.

    Det kan slå hårt mot dig så gör detta för din egen skull❤️

      Man behöver inte skaffa barn heller. Då slipper man mycket.

        Helt sant! Men många envisas med att skaffa ungar ändå i tron om att ”det är så man ska göra”

      Så viktigt!!!

    Erfarenheter av botox?

      Så in i helvete effektivt mot problem med migrän

      Ögonlocken fladdrar i otakt numera.

      / Anna Book

      Grymt mot kronisk spänningshuvudvärk.

    ÄR DET HÄR SVERIGES VIKTIGASTE MASKIN JUST NU?
    Hittade den här:
    AAVI.se

      Nej, det är det Satisfyern som är.

        Okej näst viktigaste då?

        Amen!

      Jobbar du där eller hur hittade du egentligen till det där??

        Chefen hyrde till jobbet några. Känns tryggt att vara i jobbet.

      Kylskåp, frys, spis, disk- och tvättmaskin är ganska viktiga. I alla fall för mig.

      Vad kostar den ens? Hur ofta behöver man byta filter och vad kostar dom?

      Men varför har ni så dåligt med information om köpställen osv? Blev irriterad och stängde ner sidan efter typ en minut. Ni borde ha information om vart man kan köpa den, pris osv på produktsidan, särskilt när den marknadsförs för hemmabruk.

    Har också noterat det. Hon är väldigt bitsk och otrevlig så fort det ifrågasätts. Sådant beteende brukar korrelera med låg självkänsla.

    Angående släktfejden vill hon väl dels få tips på jurister men tror äventyr hon hoppas få en rubrik i skvallertidningarna som lockar läsare till bloggen

      Angående släktfejden är det bara Johannas sida och synpunkter som kommit fram. Hon hänger ut sin morbror och hans familj och kallar honom ”den jäveln” och annat……..moget av en vuxen som snart är 50. Hennes trogna följare hänger på i hennes drev mot honom och de kommentarerna är skrämmande……Alla i stort sett använder samma fruktansvärda ord mot den Johanna kallar ”den jäveln” vilken är hennes morbror.
      Hon dömer honom som en brottsling utan att lägga fram något som visar på detta.
      Är detta bara för att få publicitet?
      Finns inte en kommentar som ifrågasätter någonting av det hon lägger ut av detta. Alla håller med henne och i stort sett alla har inte en aning om hur det fungerar i detta fall.
      Hennes följare verkar lika korkade dom Johanna………..

        Hon vill väl ha huset själv. Väldigt osympatiskt och fult att starta en släktfejd om arv medan hennes mormor fortfarande lever. Utmåla sin morbror som jävulen själv inför sina läsare givetvis utan att skriva hela sanningen. Hoppas hon åker dit för förtal. Stackars mormor som får sina sista år förstörda. Att lägga ut det i bloggen var riktigt dåligt, Johanna.

    Vad har nu gjort idag?

      Legat i sängen

        Nice!

    Vad har folk för fördomar om oss svenskar tror ni? ??

      Bokstavskombinationer, kösystem och nötallergi. ????????

        Bokstavskombinationer? Vad är det jag inte fattar?

      Blonda och kåta. Och dom har ju rätt.

      Fattigare och mer otrevliga är norrmän

        Norrmän är inte otrevliga;)

          Oj menade än*

      Att ni alltid tror att ni har och gör rätt!

      Alla är kreativa konstnärssjälar och/eller deprimerade

      Konflikträdda. Man snackar mkt skit bakom ryggen men vågar inte säga nåt face to face. Man har möte på möte möte på jobbet men kommer aldrig nånstans med dessa eviga möten, det bara babblas.

      Svenskar är som Alexander Lukas, lyckas i allt men inte med egen förtjänst. De har bara tur.

        Antisociala, torra, mild humor. Lagoma

      När vi var i Miami 2014 så undrade många om vi inte var SÅ chockade över värmen där (27 grader) och hur vi klarade av omställningen för i Sverige är det ju bara kallt. Det lät på dom flesta amerikaner, under just den resan, som om svenskar var ett folk som satt i sina stugor i skogen och såg isbjörnar passera i fönstren ?

        Precis som söringar tror om de som bor i Lappland

      Antisociala, torra, mild humor. Lagoma.

      Nu är ju inte detta ett riktigt svar på frågan men hade en chef från England som kulturkrockade som tusan när han började på vårt svenska kontor i Sverige. Han var van att kunna vara lite sliskig och gubbig och kallas unga anställda för ”sweetheart” eller ”honey”. Han fick en chock när kvinnorna INTE uppskattade detta och sa ifrån direkt. Det värsta han visste var också när kvinnor var emotionella, gravida eller hade mens. Men hans fördom var att svenska kvinnor var ”uppnosiga” och skapade stormar ur vattenglas. Behöver jag säga att ingen var ledsen när han slutade!

        Jag tycker svenskar är stela, inte särskilt öppna, tror att de är bättre men bär på rätt mörka åsikter och värderingar många gånger.

      Slapp integration av invandrade medborgare. Fast det är ju ingen fördom, bara fakta.

      Svenskar har extremt bra rykte utomlands: palitliga, kommer i tid, glada etc. Vet inga med battre rykte, sa nedvardera inte er sjalva, utan var stolta!

        Utomlands har vi ryktet som lössläppta och att vi dricker för mycket ???

    Katrin Zytomierska på sitt Insta idag: Vårt motto är: livet är för kort för att inte ha kul hela tiden. Håll tummarna för att jag kommer hem sent.
    Precis som andra lobotomerade Ebba Busch m fl festprissar.
    Grattis Östermalm till att ni nu har mesta coronasmittan i Sthlm!
    Men det bryr sig nog inte Katrin om, hon är väl odödlig. Minns i vintras när hon gömde sig och familjen i Norrland av skräck för smittan…

      Vissa borde inte få fortplanta sig??‍♀️

      Såg just hennes pinsamma dans på bingos story ?. Att Ida Warg hänger med dom?

    Vad för slags lugnande får man innan magnetröntgen? (Om man bett om det)

      Vet ej vad det var men dom sätter fast nån infart i armvecket.

    Någon som satt in ballerine?

    Får man läsa mer än ett program på universitet samtidigt? Läser civing just nu men tycker det är för lite plugg så är sugen på att läsa ett till program under tiden. Har för mig att man ska kunna det, men på antagning står det att man max får ansöka om 45hp per termin. Någon som vet?

      Om du söker program på antagning så kommer du bara få välja ett av dina 3 främsta alternativ *per omgång* vill jag minnas.

      När jag bytte program klagade inte antagning över något, så det är nog bara o lägga till 10 utbildningar allteftersom.

      En grej du kan göra är ju att fråga studievägledaren eller studentcentrum om att läsa över 100%, en av mina före detta klasskompisar läste klart på 3 år istället för 5.

        (ok länken ovan förklarade ju hur det låg till)

    Är nog inte helt ovanligt att folk i de svängarna tar en del.

    Väldigt sorgligt om det stämmer dock… hon har ju barn liksom.

    Antisociala, torra, mild humor. Lagoma.

      Ja ja, vi fattar ? nu har du sagt det på tre olika ställen ?

        Ja och varför tror du det blir så?

          Jag antar att det blir för kommentarerna ibland hamnar lite här och där i det här kommentarsfält. Men jag hoppas du förstår att jag skojade?

    Vad har ni för (personliga) erfarenheter med allergihundar? Har själv haft hund hela livet fram till förra året, främst brukshundar. Både renrasiga och blandraser. Har inte haft några krulliga hundar innan utan border collie, Kelpie, jaktlabbe osv. Har nu blivit med sambo som är allergisk men ska vaccineras mot det.

    Har givetvis googlat, sett att det kan variera mycket på individnivå och att man kan ta blodprov och testa en enskild valp mot en individ för ett par tusenlappar och det är isf aktuellt.

    Vi vet såklart inte hur bra sambon kommer bli av vaccinationen osv. Hela projektet är work in progress som ni förstår.

    TL;DR
    Önskar personliga erfarenheter av skaffa hund trots allergi och tips på raser som är
    1. ”Allergivänliga”
    2. Inte så små så man snubblar på dem
    3. Inte så stor att den inte går att lyfta i rulltrappa etc
    4. Gärna trevligt beteende. Kontaktsökande, intelligent.

    Träffar också en äldre man, det är helt underbart. Grymt bra sex. Älskar manligheten i kombination med att han är väldigt känslosam. Yngre killar har rätt ofta en konstlad machofasad, iaf i mina ögon. Jag upplever att äldre törs vara sig själva mer.

    Köpte en satisfyer. Den äggformade. Älskar den men funderar på om den med handtaget kanske är bättre för mig då jag har väldigt litet ”inre paket” så nu får jag trycka ägget så hårt mot de yttre läpparna för att kunna omsluta min lilla pärla. Är det någon som har båda? Eller är det dumt att köpa en till av samma märke?

      Kan det bli för många sexleksaker? 😉

        Bra poäng!!!

    30 år, tjej. Förhållande i 5 år, bostadsrätt tillsammans. Sambo jobbar i Norge mån-tors och jag tycker det är fruktansvärt att inte ha all tid tsm i vardagen. Vill inte skaffa barn om vi inte bor heltid tsm. För mig att flytta går inte i dagsläget, han bor utomlands och jag behöver vara nära min familj. All min energi går åt till ångest, ångest över att inte komma vidare i livet. Allt jag vill är att ha en egen familj. Är det värt att stanna? Kommer vi att komma vidare tillsammans? Han vill inte ge upp sitt jobb och att jobba hemifrån går inte. Ska jag ist ge upp min drömbild av en familj?

    Någon som varit i samma sits? ?

      Vad jobbar du med och varför kan du inte flytta till norge eller kanske en stad nära norska gränsen så han kan komma hem?

        Han flyger till jobbet, det är på andra sidan landet. Corona gör det inte till ett alternativ att byta jobb för mig, dels att jag inte får vara i Norge nu och sedan provanställning framför ett fast jobb?

      Min man jobbar borta i veckorna, mån-Tors ibland även fredag. Vi har två barn. Funkar finfint! Finns både för och nackdelar. Men fördelar är bland annat att man sätter rutinerna som man själv vill ha dom, blir faktiskt inte alls lika stökigt när man är själv med barnen. Mitt stora barn är dessutom väldigt disciplinerad och skötsam när Bara jag är hemma men blir första gradens huligan när vi är båda. Plus att helgerna blir långa och verkligen helgkänsla när han är hemma! När barnen är lite större så kommer du inte känna att det är ensamt heller eftersom du har sällskap och fullt upp med dom. Kan tänka mig att det känns värre när man inte har barn eftersom ensamheten bli mer påtaglig.

        Tack för svar! Ja, ensamheten nu är inte hållbar för mig. Därför jag funderar på om det är värt att fortsätta.. Har verkligen tappat bort mig själv. Min förväntning har hela tiden varit att han ska vilja flytta hem, vi har bla ett godkänt bugglov till hus som ligger, så enligt mig så är det här vår bas ska vara ☹️

    Vilken är den största ålderskillnaden ni haft mellan någon ni legat med?
    Tycker personligen att gränsen suddas ut desto äldre man blir, men var går er moraliska gräns liksom?

      16 år, jag är född sent 90-tal.

      7 år, tycker inte själv att det är mycket. Jag var 21 och han 28 tror jag. Hade jag varit 15 och han 22 hade det varit en annan grej. Och precis som du säger, ju äldre man blir desto mindre roll spelar det ju. Är man 30 och den andra 50 behöver det ju inte vara en grej alls, däremot 15 och 35 är enligt mig långt över den moraliska gränsen.

      21-27 och 22-32

      7 år för mig tror jag. Har en som är 10 år yngre och intresserad, men vet inte om det känns helt rätt. Alltså personen är runt 20 så det är absolut helt okej på så vis, men för min egen del liksom.

      Äldsta är född 1989, jag 1992.

      11 år, jag 39 han 28. Häpp!

      10 eller 12 tror jag.

      21 år

      Tillägg: min gräns är att han inte får vara äldre än min far

      Jag 15, han 29.

      Så känner jag med. Och så länge snygga män vill ligga, varför ta gamla lata?
      Jag 45 och han 33.

      Jag är född 1984. Äldsta jag legat med född 1960, yngsta jag legat med född 1990 hehe

    Varför tas alla kommentarer om Margå bort?
    Verkar råda censur mot vissa på den här bloggen

    Men visst blondinbella och Anna bok kan man skriva vilken skit man vill om…

      Alla kommentarer om Margaux tas inte bort. Det är bara vissa kommentarer med en specifik karaktär som tas bort. Skulle samma sak skrivas om Bella eller Booken så skulle de också tas bort.

    Vad har ni för opopulära åsikter? Lätta era hjärtan här! (Och kanske vi kan försöka att inte bråka om det?)

    Jag börjar – jag är emot IVF.

      Tycker att alla som gnäller när någon skriver månader istället för år på barnet egentligen har svårt för matte och orkar inte räkna ut vad åldern är

      Är emot Blackstones ”bättre att 10 skyldiga går fria än att döma en oskyldig”.

      Att jag alltid har rätt och att alla andra är dumma i huvudet och på riktigt är extremt jävla jättekorkade som inte kan tänka själva. Alla åsikter de har är tagna från suspekta länkar som någon bekants faster har delat på facebook.

      Jag brukar inte hålla med folk som skriver ”såååå söt”, ”she’s beautiful” osv under bilder med människor eller djur med ansiktsdeformeringar*. Alla är inte vackra och det är okej.

      *vad är den rätta termen?

      Nästan alla föräldrar är undermåliga. Även de som generellt anses som bra föräldrar. De kan alldeles för lite, har inte läst på om anknytning, genus, pedagogik, psykologi eller någonting. Citatet ”ge barnen kärlek, kärlek och mer kärlek, så kommer folkvett ET av sig själv” är skadligt. Kärlek är verkligen the bare minimum. Man kan älska sitt barn men ändå göra fel.

      Emot cancerbehandlingar också? Sjukvård som sjukvård.

      Att vi just nu lever i en extremt sjuk värld. Om jag skulle sagt att en transkvinna inte är en riktig kvinna hade jag blivit lynchad. Alltså något som är BIOLOGISK FAKTA. Typ som att friska människor har två armar, och detta förlorat folk sina karriärer över?! Sjukt.

      Flerbarnsbidrag borde avskaffas

        Varför tycker du det? Jag får 150 kr i flerbarnstillägg. Inga stora summor.

      Varför kan muslimerna inte äta gris?

      Det är många år sedan fläskköttet härsknade i värmen.

      Upplys mig mer!

        Hej jag är Google, hur kan jag hjälpa dig idag?

        Ja om man har ström till kylskåpet så köttet kan ligga kallt men har du inte det så kommer trikinerna… googla om du inte tror mig;)

        Det är väl till största delen förbjudet för att grisen anses vara ett ”smutsigt” djur och bör därför inte ätas pga. renlighetssjäl. Någon mer kunnig får rätta mig om jag har fel, men det är så jag har fått lära mig iaf.

    är jag den enda som inte är ett ”fan” av linn ahlbrg? gillade henne förut men känns som att hon har blivit otrevlig och lägger onödiga kommentarer för att typ verka rolig

      Jag är inte etg fan av någon. Snälla är du 14 eller? Bara sluta följ idioter

      Tycker jag inte. Lyssna på tonläget så är hon inte elak utan driver. Sen är det ju så att alla är inte för alla, sluta följ bara. Jag tycker hon är störtskön, absolut inte som någon annan influencer.

    Ja så går det när vänstern har fått styra och ställa

    Hjälp mig med insta!

    Jag har fått upp en ny slags insta på mitt konto där jag inte kan göra inlägg. Där det ska vara ett plus för att göra inlägg är n filmklippare……………….Varför är det såhär? HUr ändrar jag till vanligt konto?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.