UnderbaraClara utökar familjen

Nog är det en liten click bait hon bjuder på här, så för att förtydliga – De ska skaffa HUNDVALP, inte en människobebis.
Vad det blir för en fyrbent sak går hon inte in på här, men om vi tar och kikar lite på inlägget hon skrev i somras, där hon resonerade kring raser och adoption så skrev hon följande:

 • Border collie?
  Hennes man växte upp med en sådan och hunden de skaffar SKA vara med överallt, arbeta och valla får, men hon var ändå orolig för att rasen skulle vara för ”extrem” för familjen och att hunden inte skulle få tillräckligt med stimulans.
  Tänk om fler kunde tänka på det innan de köper en brukshund för att ha som sällskap hemma och som får gå på små korta koppelpromenader? (Camillas kommentar)
 • Lapsk vallhund?
  En duktig, arbetande hund som tål alla väder och som använts till renskötsel i århundraden. Enligt Clara är den inte  sönderavlad utan väldigt frisk till både kropp och psyke och kanske en bättre sällskapshund än Border collien?
 • Adoption/omplaceringshund?
  Hur kan man vara säker på att deras psyke är stabilt och vågar man adoptera en hund vars bakgrund är okänd? Visserligen är både Clara och Jakob hundvana, men hon skriver samtidigt att hon inte orkar med en problemhund en gång till och särskilt inte i kombination med barn.


Förhoppningsvis har de inte gjort som Kronprinsessfamiljen och skaffat sig en ”kukbajshund” – en Cockapoo – och får Svenska Kennelklubbens medlemmar på halsen. 😉
Hunduppfödare av renrasiga hundar kände sig kränkta över att Kungahuset valde en blandrasvalp framför en renrasig hund, och de krävde att Kungen skulle fråntas sin roll som SKKs höga beskyddare.
SKK kommer inte, som några kräver, att frånta H M Konungen titeln SKKs höga beskyddare för att hans barn har valt en blandras, informerade Svenska kennelklubben på sin hemsida. Pheeew!

Förhoppningsvis har inte Clara några sådana höga titlar på sitt CV utan kan välja hundras som hon vill.

Hur tänkte ni när ni valde hundras/adopterade vovve?

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Border Collie är en vallhund och passar verkligen inte överallt. Om folk ändå kunde inse det.

  Svara

   Glömmer aldrig när systrarna Fahrman hade varsin Border collie. Herregud, kunde inte bli mer fel. Smilla och Minoo. Sofis minns jag inte vad som hände med, Fridas försvann lite diskret till svärföräldrarna när de skaffade barn…

   Svara

   Men Lassie!!!

   Svara

    Lassie var inte en border collie…

    Svara

    Lassie var en collie.

    Svara

     Lassie var en han. En gång spelade han både rollen som mamma och son …

     Svara

      Så du mötte Lassie?

      Svara

       Åh! Nu saknar jag den lilla spalten! Den kunde vara rätt rolig.

       Svara

      Nej, Lassie var en tik! Namnet kommer från lass=tjej. 🤦🏼‍♀️ Läs boken. Att karaktären Lassie i vissa filmer spelats av en hane är en annan sak. Collie och border collie är två helt olika raser, dagens collie är en jättetrevlig familjehund som är nöjd med skogspromenader och kärlek, medan border collie är en enormt krävande ras som blir helt galen om den inte får arbeta hårt med båda kropp och psyke. Det är ytterst få människor som kan erbjuda det en border collie behöver för att må bra.

      Svara

   Hunden ska ju valla får, bland annat, så i deras familj verkar det inte vara helt fel, eller?

   Svara

    Nej absolut inte! Dock behöver en border collie också läras upp till att valla får och göra agility och så och det krävs både tid och intresse.

    Svara

     Det är väl inte ett måste att köra agility. Men det är en ras
     som behöver mycket stimulans.Och som är jätteduktiga
     på just det…dom äger banan 🙂

     Svara

   Lapsk vallhund är också en vallhund och ska inte köpas endast som sällskapshund. Världens finaste hund men det är inte snällt mot dom om dom inte får arbeta

   Svara

  Jag ville adoptera hund, men min kille är allergisk mot vissa raser och de flesta gatublandisar reagerar han på så vi tittade runt på olika pudelblandningar och renrasiga som är kända för att ofta funka bättre för allergiker. Vi hade ställt oss i kö för en valp och betalat handpenningen, men så behövde en vän omplacera sin dvärgschnauzer och frågade om vi var intresserade, då vi har passat hunden innan. Han är världens bästa vovve och jag är så glad att det blev just han. 💕

  Svara

   Jösses, så dåligt jag skriver. Skyller på utbränd lördagshjärna och hoppas att det går fram ändå 🙃

   Svara

   Vilken perfekt lösning 🥰

   Svara

    Ja! Jag fick en smart brukshund och slapp stötta uppfödning, och min kille fick en liten vovve (jag föredrar egentligen större hundar på åtminstone 45-50cm i mankhöjd) som han tål. Och så slapp vi valptiden, win-win!

    Svara

    Ja! Jag fick en smart brukshund och behövde inte stötta någon uppfödare, och min pojkvän fick en liten (jag föredrar egentligen större hundar med åtminstone 45cm i mankhöjd) vovve som han tål. Dessutom slapp vi valptiden, win-win!

    Svara

     Mina svar fastnade i modd av någon anledning, därav dubbelsvar.

     Svara

   Det finns ingen bättre ras än Dvärgschnauzern ❤️ Mitt bästa tips i livet är att skaffa en

   Svara

    Ja, de är underbara! Och då särskilt vår lille kille 🥰

    Svara

    Mitt bästa tips i livet är att skaffa sig en engelsk cocker spaniel, DOM är underbara!! Den älskar allt och alla, är aktiv och gillar lugn och ro i soffan, älskar att leka, älskar att lära sig saker och är världens gladaste! Finns inget ont om rasen!

    Svara

   Dvärgschnauzer är en underbar ras!💛🧡♥️

   Svara

    Helt perfekta!

    Svara

    Håller med, så mycket personlighet ❤️

    Svara

    Hehe. Är jag den enda som tycker det är 50/50. Träffat flera av den rasen under min uppväxt och väldigt skällig hundras. Endast ett fåtal minns jag var snälla mot barn, de andra hatade på riktigt barn och jag var livrädd. En av dessa satte skräck i mig under en stor del av uppväxten. Hade jag inte haft fler hundar i min omgivning som visade hur hundar bör vara hade jag säkert varit hundrädd idag.

    Svara

  Röstar på fler inlägg om influencers, och färre om hundar och random människor som röker i bilar.

  Svara

   Yes, ge oss skvallret!

   Svara

  Eftersom hundsport är min hobby blev det en hund som gillar att jobba, renras och bruksras för att kunna tävla ”allt” (med blandis behövs tävlingslicens och brukset är no-go) och sen valp efter friska linjer från en uppfödare med samma målsättning som jag med aveln, dvs arbetande hundar och inte exteriör typ av rasen 😊

  Svara

  Många hundraser har väl en gång i tiden korsats på något sätt o varit ’blandras’ i ex antal generationer innan de uppgraderats till en ’ren’ ras?

  Svara

   Japp. Synd bara att många idag avlas fram som blandraser för att vara söta istället för hälsosamma (såklart det hände förr också, men antar att med nya korsningar kommer nya problem)

   Svara

  Jag skaffade en eurasier eftersom jag tycker att det är en perfekt ras rent utseendemässigt, men naturligtvis även perfekt gällande dess egenskaper (jag ville tex inte ha en hund som är supersocial med andra människor). Min hund är bara social med mig, min familj och vänner – alltså människor han känner. Okända människor är han helt ointresserad av. Tyvärr är han för söt för sitt eget bästa och därmed kan vi inte ta en promenad utan att bli stoppade av människor som vill klappa honom eller fråga vad det är för ras. De flesta förstår inte heller när man vänligt förklarar att han inte vill bli klappad (vilket man tycker att de borde göra i och med att han signalerar det tydligt genom att tex gömma sig bakom mig…).

  Svara

   Brukade vara hundvakt åt en eurasier och det är precis som du säger, folk kom fram och trodde det var fritt fram att klappa bara för att han såg ut som en fluffboll och blev typ stötta när han backade. Många barn sprang också fram och Bah ”ååh vovveeee” och då blev han rädd och jag fick förklara för föräldrarna att hålla koll på sina barn, vilket oftast inte mottogs väl, men fan håll koll på ditt barn.
   Den här hunden tyckte också inte om män med skägg, var lite intressant haha.

   Svara

    Ja, alltså folk blir antingen stötta eller så blir de typ arga och tittar på hunden som att det är något fel på den som inte vill gosa med totala främlingar! Eller så blir de stötta och tittar surt på mig (som om jag lärt hunden att inte hälsa på andra människor). Det känns som att det finns en föreställning bland folk att de har rätt att hälsa på alla söta hundar. 🤷🏿‍♀️

    Svara

     Hahah, eller hur? Är inte en mänsklig rättighet att få hälsa på främmande hundar.

     Svara

  Att folk orkar bry sig, Herre! Sjukt att hundar kan väcka sånna reaktioner, det är ETT DJUR!

  Svara

   Ja, djur. Inte leksaker. Önskar folk brydde sig lite mer faktiskt.

   Svara

    Lite överdrivet ändå, tycker du inte? Sättet folk ser rött på pga löjliga detaljer, menar jag. Hundar har verkligen likställts människan här i Sverige…patetiskt, om du frågar mig, och då har jag själv en katt och sitter hundvakt regelbundet.

    Svara

   Djur är inga leksaker och det finns en stor skala människor som älskar djur mer än influencers – bland annat jag och som är måna om djur. Testa det någon gång och ge dig lite empati för oskyldiga varelser.

   Svara

    Istället för att avguda hundar, ge lite mer kärlek till djuren SOM LIDER PÅ RIKTIGT, DAGLIGEN! Du vet, de som slaktas, torteras, våldtas, ifråntas sina kalvar, tvingas leva 20 st per kvm, dör i transportbilar ä, flås levande osv. Hundar har det fantastiskt bra så vi kan skifta fokus lite nu och ge andra djur lite av denna empati.

    Fy satan va pinsamt att bråka om hundraser, det är ett icke problem. Sorgliga människor hela högen. S-O-R-G-L-I-G-A.

    Svara

     Håller med. Det är sorgligt och patetiskt. Älskar också djur men kan ändå känna att just hundar väcker ohälsosamt mycket känslor hos vissa. Andas typ…

     Svara

     Är vegan så du behöver inte säga det till mig (15:43). Men det är fullt möjligt att bry som om alla. Är personligen helt emot domesticering av djur, men ännu värre än att köpa renrasiga hundar är att ta fram ”söta raser” som har massor av hälsoproblem.

     Svara

     ”Ge kärlek till”….? Ska man köpa en ko då eller hur menar du? Man kan väl hålla två tankar i huvudet samtidigt?!

     Svara

      Men det är just den attityden jag syftar på. Ni är så agressiva och lättprovocerade så fort man kritiserar hundar/synen på hundar. Det är inget fel på hundar, bara på många ”hundälskare”. Det är ohälsosamt.

      Svara

       Äsch – jag har hund men önskar de flesta dagar att jag inte hade hund😂
       Gillar egentligen inte djur alls men har en hund för kidsens skull!

       Svara

        Det där låter dock helt jävla sjukt i huvudet, anonym 20.16.

        Svara

     Du vet väl ingenting om mig eller hur? För i så fall hade du vetat att jag jobbar med djurskyddsfrågor dagligen.

     Svara

     Har hundar det fantastiskt bra? I Sverige möjligtvis. Du kan få se filmer jag har om du vill.

     Svara

     Och för att undvika mycket av det ska man köpa svenska produkter från svenska djur (y)

     Svara

  Min lilla råtta råkade jag hitta hos uppfödaren när vi skulle lämna häst för inridning, ingen som ville ha honom 🙁 varit min bästa vän i tio år nu snart!!

  Svara

   Blir råttor så gamla??? Jag trodde att de var som andra gnagare och de blir ju typ tre, fyra år …

   Svara

    Har du inte sett dokumentären Den gröna milen?

    Svara

    Scabbers i Harry Potter blev ju rätt gammal ändå 😉

    Svara

  Har en tibetansk spaniel och det var den självklara rasen för mig och givetvis tycker jag att det är den bästa rasen och alla borde ha en😅 men objektivt sett då: jag bor i lägenhet i stan och har en lugn tillvaro. Då passar en liten sällskapshund utmärkt. Hans enda önskan är att få vara med, sen spelar det inte så stor roll vad vi gör. Jag skulle aldrig skaffa en stor ras som kräver mycket aktivering och som behöver arbeta (alla hundar behöver aktiveras och arbeta men ni fattar säkert vad jag menar). Skulle inte vara rättvist mot hunden eftersom jag inte har orken eller förutsättningarna som krävs.

  Svara

  Jag har en valp just nu på tre månader haha. Äventyr och utmaning men SÅ gullig.

  Svara

   Det kommer att vara så många hundar som behöver ett nytt hem när matte/husse kommer på att det inte funkar lika bra med hund, när man inte kan jobba hemma.

   Svara

  Jag behöööööööver en labradoodle nu!!!!

  Svara

   Snälla stöd inte oseriös avel.

   Svara

    Varför inte någon annan blandras? finns massor med blandraser som behöver nya hem också, så kanske en sån blandras kan passa dig?

    Svara

   Inget problem de är överrepresenterade på blocket numera.

   Svara

  Jag tänkte att jag vi ville ha en liten hund men ändå inte en minihund, en som inte fäller och som är en icke-krävande myshund – typ som ett gosedjur😂
  Köpte en Bichon Frisé!

  Svara

  Har en väldigt pratig Siberian husky.
  Han är den enda mannen jag behöver i mitt liv.

  Svara

   Min vän hade tidigare en Husky-blandning (gatuhund) och har nu en Alaskan Husky och alltså det finns inget roligare än när man pratar med dem. Jag brukar sitta och yla fram och tillbaka med hennes hundar, sååå gulligt! Haha

   Svara

    Gulligt? Vet du varför dom ylar mot dig?

    Svara

     Fast har du träffat en Husky? dem är väldigt pratiga, och har ofta ett ylande ljud för att kommunicera. Det kan även vara inlärt, som i detta fall, människan ylar, jag ylar, människan blir glad = hunden tror att den gör ett önskat beteende och fortsätter med det för att göra människan glad.

     Svara

      Ja, alltså det är oftast jag som börjar och sen hakar hunden på. Den förra hunden brukade ibland yla lite svagt när den inte fick tillräckligt med uppmärksamhet och den viftade alltid på svansen när vi ”pratade” så tolkar det som att den tyckte det var minst lika kul att prata med mig. Hennes senaste hund är fortfarande valp, så hon har inte hittat sin röst än, vilket är oerhört gulligt när hon liksom försöker men inte riktigt får till det haha

      Svara

  Min syster har Papillons. Trevliga hundar som gillar att vara med men också ligga i famnen. Innan hade hon maineconkatter hon ställde ut.

  Svara

  Alla blandrashundar är inte skit.
  Jag har en cockerpoo som är mamma till (både mentalt och fysiskt) friska fem valpar. Seriösa cockerpoouppfödare är med i Svenska Cockerpooföreningen och patellaundersöker samt ögonlyser sina hundar UA innan avel, det här gäller även tilltänkt hane. Efter årsskiftet är det även krav på DNA-test för pra.prcd (ärftlig blindhet som kan komma från pudelledet).

  Om folk ändå visste att..
  NEJ alla cockerpooer är inte ”köksavlade”
  NEJ men tillåter inte avel på sjuka djur eller djur som ej är UA i föreningen som är över tio år gammal
  NEJ cockerpoo är inte dyrare än en renrasig hund. Seriösa uppfödare tar emellan 12 och 20 tkr.
  NEJ cockerpoo är inte samma sak som labradoodle och ska ej associeras med deras sjuka prissättning

  Tack för ordet.

  Svara

   Dom är som dom heter, skit.

   Svara

   Blandraser är inte skit, men dem är inte friskare än renrasiga bara för att dem inte har en SKK stamtavla.
   Det jag tror folk är emot när man försöker få det att låta som att cockerpoo är en ras, är man ärlig med att det är en blandras är det färre personer som kommer störa sig.

   Svara

   Tycker att de är jättefina och förstår ’ Vickans ’ val av hund.

   Svara

  Malou har ju kommenterat sin intervju med Greekazo och skyller allt på Anders ”den arga snickaren”.

  Kan du inte skriva om det? Ho har ju några fler intervjuer som är lite samma?

  Svara

   Mmmmalou. Hon har ju inte alla kanaler i teven. Jag skulle tvärvägra att bli intervjuad av henne.

   Svara

    Ja Gud vad jag håller med dig!
    Hur kan dom vilja ha henne på kanalen?

    Svara

     Därför att Malou var med när TV4 startades upp och äger rätt mycket andelar i bolaget som jag fattat det. Hon kan välja och vraka lite som hon vill och få har något att säga till om det. Sen kan ju alla med öron och ögon i skallen se att hon är en kass intervjuare och programledare. Men har man nog mycket makt och pengar får man som man vill 🤷🏼‍♀️

     Svara

  Är Ellery beach house något populärt ställe, är det bara slump att t.ex Laila Bagge och Blondinbella taggar de i stories på Instagram nu när BB fyller år?

  Svara

   Har också sett detta ställe överallt nu? Aldrig hört talas om tidigare

   Svara

    Tror det är väldigt nyöppnat! Därför man inte hört om det tidigare och säkert därför det är extra hypat just nu.

    Svara

   Tidigare Blue Hotel på Lidingö

   Svara

  OT
  Vilken åldersskillnad tycker ni är bäst när man skaffar syskon?

  Svara

   Runt 20 år brukar vara rätt bra. Mindre bråk då.

   Svara

   Svårt att bestämma när man ska skaffa syskon, det är ju ändå upp till ens föräldrar att avgöra. Själv är jag 35 och vill helst inte ha fler syskon.

   Svara

   Du kunde inte vänta några timmar till öppet spår?

   Svara

    De vill ju knulla NU och har ingen kondom.

    Svara

     Hahahah exakt så var det/ trådskaparen.
     Och nej jag kunde inte vänta 😂

     Svara

   Vi har 7 år mellan. Perfekt. De vill inte ha samma saker, så det blir ingen konkurrens. Den stora går att resonera med så hon förstår att den lilla inte förstår allt. När den lilla slåss blir det inte något slagsmål eftersom den större går iväg istället för att slå tillbaks. Vi vuxna kan fortsätta att göra småbarnsaktiviteter (som vi tycker är kul) fast det den äldsta har blvit för att stor, men vi kan också göra roliga saker för större barn. De har ändå glädje av varandra, leker kurragömma, mysar i soffan, ritar, stora läser för lilla osv.

   Svara

   Tycker dina föräldrar ska få bestämma det.

   Svara

   2-4 år, så blir det hyfsat nära i ålder och kan lättare leka med varandra, 10-15 år kan bli lite jobbigare med 1 tonåring + bebis samtidigt.
   Men det mesta går, det viktigaste är var föräldrarna vill och vad som passar in i deras liv.

   Svara

  Ska Kenza tro vänta tvillingar då Ines kommenterade det på hennes senaste inlägg? 🤔

  Svara

   Uppfattade det som ett skämt.

   Svara

  Sjukt att många verkar tro att renrasiga hundar automatiskt är friska och bra. Enligt min erfarenhet är det snarare det motsatta… Matadoravel, dvs att vissa ”perfekta” hanhundar används till alldeles för många kullar, är bara ett av många problem som bla kan leda till inavel.

  Svara

   Så om du kombinerar 2 renrasiga hundar som har defekter i generna så blir valparna friska? Problemet är snarare att du aldrig hälsotestar en blandras, vilket gör att du inte vet om föräldrarna och valparna är sjuka. Det här med att blandraser är friskare är en lögn blandras uppfödare drar för att kunna sälja sina valpar dyrt och tjäna pengar.

   Svara

  Det folk stör sig med Cockerpoo är att folk säger just Cockerpoo som om det vore en ras, istället för att säga sanningen, att man köpt en blandras.
  Finns massor med blandraser som får ”hitte-på” namn för att dem ska låta som renrasiga, och det är sånt som stör renrasiga uppfödare mest.

  Svara

   Jaa och att folk envisas med att det är en ras. Finns verkligen människor som tror det är en ras. Pinsamt att ha så lite kunskap och köpa hund.

   Svara

  Lite OT

  Vad har ni för (personliga) erfarenheter med allergihundar? Har själv haft hund hela livet fram till förra året, främst brukshundar. Både renrasiga och blandraser. Har inte haft några krulliga hundar innan utan border collie, Kelpie, jaktlabbe osv. Har nu blivit med sambo som är allergisk men ska vaccineras mot det.

  Har givetvis googlat, sett att det kan variera mycket på individnivå och att man kan ta blodprov och testa en enskild valp mot en individ för ett par tusenlappar och det är isf aktuellt.

  Vi vet såklart inte hur bra sambon kommer bli av vaccinationen osv. Hela projektet är work in progress som ni förstår.

  TL;DR
  Önskar personliga erfarenheter av skaffa hund trots allergi och tips på raser som är
  1. ”Allergivänliga”
  2. Inte så små så man snubblar på dem
  3. Inte så stor att den inte går att lyfta i rulltrappa etc
  4. Gärna trevligt beteende. Kontaktsökande, intelligent.

  Svara

   Alltså jag har haft en schapendoes i ca 15 år och upplever att det är en ganska bra ras när vi mött allergiker. De fäller inte. De är i storlek med en spaniel, så kanske lite för stor för det du tänker?

   Dock är det en vallhund och som sådan behöver den jobba. Mycket. Vi tävlade vilket såklart inte är ett krav, men tycker nog att man bör ha stort intresse av att aktivera sin hund. Rasen är allround, jag höll på med bl agility, lydnad och spår, min hund tyckte allt var kul att hänga med på. Den har också en hyfsat krävande pälsvård. Men som sagt, et flera allergiker som är nöjda.

   Svara

   Mitt ex är allergisk, vi hade två storpudlar. Tror han har det nu också.
   Intelligent som gillar att hänga med på det mesta. Stor men inte för stor tycker jag.
   Sen finns det ju mindre varianter av pudel, personligen tycker jag Storpudeln är mer chill än de mindre.

   Svara

  Portugisisk vattenhund är den bästa rasen! Levt nästan hela mitt liv med dessa. Men senaste 2 åren inte sen vi behövde ta bort våran pga ålder, och saknar henne varje dag!❤️

  Svara

  Chinese crested är mitt val, så snäll, tyst och kärleksfull. Orkar gå hur långt som helst i skog och mark och vill alltid vara med. OCH ser ut som punkrockare 😀

  Svara

  Varför startar du inte en hundblogg som du kan ha utöver denna?

  Svara

  Det finns givetvis många fina hundar som är blandraser, men det är synd att kungafamiljen stöder detta för det lär leda till ännu fler som börjar föda upp, och det är ju galet poppis att blanda typ alla raser med pudel just nu vilket har lett till att många har hälsoproblem och även mentala brister.

  Det finns också ett stort intresse och större efterfrågan än tillgång just nu (speciellt nu under pandemin) vilket gör att man kan ta löjliga priser utan att veta egentligen något om hundens medicinska och mentala bakgrund. Det gynnar enbart dessa s.k uppfödare – absolut inte hundarna!

  Det bästa man kan göra för hunden som art om man är en hundvän är att köpa en skk-reggad hund. Det är de enda som räknas som renras och det är som en kvalitetsstämpel på kullen. Sedan kan man såklart ha både tur och otur med individen, men för att få registrera valparna så förbinder sig uppfödaren till vissa saker, sådant som på alla sätt gynnar hunden och dess valpar.

  När jag köper valp så tittar jag noga på hunddata för att där kan jag se hur föräldrarnas röntgen ser ut , om de blivit mentalbeskrivna, osv. Det ger en ledtråd om vad jag själv får för hund. Köper man blandras så finns inget sånt att tillgå.

  Det finns tyvärr seglivade myter som säger att tikar mår bättre av att få valpar och att aggressiva hundar blir lugnare efter att ha fått en kull. Dumheter, inget stöder detta och aggressivitet ska naturligtvis inte avlas vidare på. Hundarna får ju ändå inte behålla sina avkommor, de som gynnas av avel är ju vi människor. Det finns två sorter: en del tycker att det är viktigt att avla på friska hundar och är noga med vilka linjer man blandar, andra tänker: vi har en söt hund, gulligt med valpar och så får vi betalt också. Man kan ju fundera på vad man vill stödja.

  Svara

  jag valde mellan fransk bulldog och bullterrier. ville ha en rolig hund som gillar att röra på sig men utan problem kan chilla i soffan i en vecka om jag är sjuk och gosa ner sig som en människa. de vet vad de vill och tar för sig.

  blev en bullterrier efter att jag lånat en i ett par månader då de skaffar barn och han behövde lugn och ro lite 🤩 i dag är min bullterrier 6år 💗

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.