Therese Lindgren skänker 50 000 kr till WWF

https://www.instagram.com/p/CGnKzqmgjQ2/

Återigen slår Therese Lindgren på stort och gör en praktfull donation till någonting hon brinner för, och den här gången är det WWF och pandorna som får hela 50 000 kr av henne.
Wow!
2017 bidrog hon med 60 000 kr till den halva miljon som gick till Djurens Vänner, och i slutet av förra året firade hon 1 miljon prenumeranter på Youtube med att finansiera borrningen av en brunn i västafrikanska Niger tillsammans med Läkarmissionen. Hon betalade även för underhåll av brunnen i hela tio år.
2017 startade hon även en insamling via WWF till förmån för världens hav, men vad hon själv bidrog med i den insamlingen vet jag inte.

Många influencers startar insamlingar men jag vet inte så många som skänkt av sina egna pengar, så som Therese gör.
Tipsa mig gärna om ni vet någon. 🙂

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Pandor❤️ Allt jag ville som barn var att bli pandafadder hos WWF. Ska nog göra barnet i mig stolt idag och göra slag i saken.

      Jag älskar också pandor och har varit pandafadder ihop med min dotter sedan hon föddes för 10 år sedan ❤️?

    Handen på hjärtat.
    Skänker ni månadsvis en viss del av er lön till något?

    OM ni inte gör det och någon frågar, svarar ni då lite vagt ”jo men jag skänker pengar, mummel mummel”.

      Nix, skänker inget och behöver inte ljuga och låtsas om det heller vid samtal med andra.

        Nä exakt! Skäms inte det minsta heller! All skatt jag betalar bidrar till välgörenhet i allra högsta grad tack så mycket.

          Fast skatt och välgörenhet är två helt olika saker. Inget fel i det.

          Ja. Sverige lägger mer pengar på internationellt bistånd än på Polisen, domstolarna, Åklagarmyndigheten och Kriminalvården tillsammans.

            Nej det är faktiskt några miljarder mindre man lägger på bistånd jämfört med rättsväsendet, se https://www.regeringen.se/sveriges-regering/finansdepartementet/statens-budget/statens-budget-i-siffror/. Det finns en internationell överenskommelse om att rika länder, så som Sverige, bör bidra med bistånd om några procent av sin BNP – vilket är fullt rimligt. Vi som land tjänar på att övriga länder i världen är stabila och inte i nöd.

              Absolut, men ett stort problem är och har alltid varit att biståndspengarna sällan leder till genomgripande och varaktiga samhällsförändringar i de länder som de betalas ut till. De bidrar mer ofta till korruption och att några få individer berikar sig. Pengar i sjön eller till och med pengar som gör mer skada än nytta, alltså.

                Det märks att du inte har så stor koll på Sveriges bistånd och att du har köpt de blåbruna partiernas syn på biståndet när du skriver att de ofta bidrar till mer korruption. Här kan du läsa på lite.
                https://www.sida.se/Svenska/sa-fungerar-bistandet/resultat-av-svenskt-bistand/resultat-av-svenskt-bistand-2019/

                  Fast det är ett stort problem med välgörenhet som bara kommer in och ”fixar ett problem” det bidrar ofta till korruption.

      Nej tyvärr, har varit sjuk utan inkomst, men målet är att börja göra det när jag har en stabil inkomst igen:)

        Thats what you think hehehehe

      Jag skänker till wwf gorillaprojekt varje månad samt ytterligare en förening. Hoppas kunna stödja ytterligare någon djurförening som månadsgivare snart.

      Skänker 1% av min månadsinkomst, vilket för mig inte känns som mycket. Sen är jag en sucker för musikhjälpen så har varje år en summa som jag planerar att spendera under den veckan. Skulle gladeligen betala mer skatt men borde nu då istället kanske skärpa till mig och skänka mer pengar där jag ser att det behövs.

      Japp, jag skänker till cancerfonden

      Skänker till cancerfonden, hjärt-och-lungfonden samt hjärnfonden, har släktingar som drabbats av dessa sjukdomar. Är själv student, men för mig var det ett enkelt val.

      Yes, 100:- per månad till Amnesty.

      Jag gör det varje månad. Dock inte tionde och inte till kyrkan. 4% av min inkomst räknade jag just ut. Inte så mycket men mycket bättre än inget.

      250kr till Naturskyddsföreningen. Borde skänka till fler men har inte blivit av, det här var ju en bra påminnelse ?

      Jag skänker ibland trots att jag inte har en månadslön. Alltid UNICEF isåfall. Samtidigt tycker jag att vi betalar mycket bistånd via skattsedeln – vilket känns okej.

      Räknade ut nu, skänker 0,5% av min bruttolön till RFSUs arbete med allas rätt till sin kropp/sexualitet

      Månadsgivare till Röda Korset och Barncancerfonden, 100 kr till var.

      Ja. WWF till orangutanger. Det har jag gjort i många år. Vill inte leva på en planet utan orangutanger.

      Har alltid så svårt att välja en eller ett par stycken så det brukar oftast (när jag jobbar heltid och har lön och inte är student) bli: amnesty, unhcr, wwf.

      Sedan ser jag kyrkskatten som ett välgörenhetsbidrag från min sida. Fick mycket hjälp av dem som barn med både mat och kläder.

      Skänker inte och ser ingen anledning att ljuga om det.

      I Sverige behöver man inte skämmas för att inte skänka då vi betalar så mycket skatt vilket är välgörenhet för mindre bemedlade. Samt del av vår skatt till bistånd som vi skänker till andra länder… med det sagt skänker en liten summa till barncancerfonden varje månad.

        Utgår då från att du inte har gått i skolan eller någon gång behövt söka vård? I och med att du hävdar att skatten är välgörenhet och går till mindre bemedlade som du så fint uttrycker det?

          En stor del av skatten går ju faktiskt till de som inte kan försörja sig själva samt till bistånd till utlandet. Så fel har hen ju inte.

      Skänker 5% Av min inkomst till olika,. Är så jävla blödig när jag ser någon reklam på tv typ. Men, slutade röka när jag pluggade för att ha råd att vara månadsgivare, win win.

      130 i månaden till Djurens Rätt.

      Skänker inte månadsvis men skänker då och då till cancerforskning, speciellt efter att min 3åriga lilla släkting dog pga cancertumör i hjärnan och en vän på 30 år upptäckte tarmcancer kort efter att hon fick sitt första barn. De gav mig någon typ av extra dödsångest/ uppvaknande om hur skört livet kan va.

      Ja, skänker till Naturskyddsföreningen och ett lokalt katthem

      Vi skänker en hundring per månad till wwf, hjärt-lungfonden, diabetesfonden, unicef, barncancerfonden och ecpat, totalt 600 kr.
      Jag mumlar nog fram svaret, Men borde kanske vara mer stolt över det bidrag vi ger?

      Skänker inte månadsvis men flera gånger om året via diakonin när de efterlyser något speciellt eller så svänger jag förbi med torrvaror och liknande.
      Har aldrig fått frågan om ifall/hur mycket jag skänker och om det hände skulle svaret bli ”min privatekonomi angår inte dig”.

      Jag är medlem i Mind. Medlemskapet kostar några hundra per år, däremellan skänker jag någon hundralapp extra per år.

      Ja, bestämde mig för att gå ur kyrkan och skänka det som jag sparar på välgörenhet. Ger till lite olika, Radiohjälpen (musikhjälpen), Unicef, Expo, Amnesty, olika katthem m.m.

      200 kr till Unicef varje månad

      Jag skänker pengar varje månad till Djurens rätt, Djurrättsalliansen, Forska utan djurförsök och Djurambulansen.

      Jag har en stående överföring till Läkare utan gränser varje månad. Fick mej en tankeställare för flera år sedan när jag blivit kall och fått urinvägsinfektion. Såg sedan bilder från ett flyktingläger där snön yrde omkring ? Bara kände att ”här går jag och gnäller i ett varmt hus trots att jag fått medicin, men vem hjälper de människorna?!”.

        Man får inte urinvägsinfektion av kyla. Men bra att du skänker till Läkare utan gränser.

          På riktigt?! Du fattade inte hur jag kopplade min egen nedkylning till människorna jag såg på tv?! Säger inte att jag vet hur det är i ett flyktingläger, men jag kunde relatera till kylan. Jag VET att man inte får uvi av kyla!

      Inte varje månad, vissa ggr är det knapert som tusan. Men i alla fall 6 mån av 12 (på ett ungefär) så skänker jag till Prostatacancerförbundet och Stadsmissionen.

      Jag önskar jag hade råd att skänka, men helt ärligt så har jag många månader inte ens en hundring över. Jag vill tro att jag kommer skänka sedan när jag har en rimlig inkomst men då kanske man hittar på en annan ursäkt.

        Jag tycker inte du ska se det som en ”ursäkt” nu. Du ska jag ha råd att leva först och främst. Det ska väl inte ens behöva ursäktas?
        När du har en rimlig inkomst kanske du vill börja hoppa fallskärm, då har du inte en spänn över till välgörenhet heller ? men samtidigt så ska du ju också få njuta av ditt arbete utan dåligt samvete.

      Jag skänker 300 kronor i månaden till Läkare Utan Gränser. Pluggar just nu med enbart studiebidraget så när jag är klar och börjar jobba kommer summan självklart att öka.

      Skänker varje månad till WWF och Unicef. Lite mer oregelbundet till Svenska Hästars värn, Giving People och olika katthem. Ska signa upp mig månadsvis för Barncancerfonden också, bra att jag blev påmind om det nu. Känner att jag lätt kan avvara de pengarna på något som faktiskt är viktigt istället för att köpa ännu fler prylar till mig själv.

      UNHCR och Läkare utan gränser. Varje månad.

      Jag är månadsgivare till Talita och har nyligen anmält mig som volontär till Stockholms stadsmission och ska genomgå deras utbildningar. Tycker dagens samhälle är så oerhört egocentrerat och hoppas kunna bidra till en mer medmänsklig värld där vi tar hand om varandra.

      Är månadsgivare till cancerfonden samt barncancerfonden, det ligger mig varmt om hjärtat då den där jävla cancern har varit och är hård mot några av mina allra närmaste.

      Skänker 200kr/mån till SOS barnbyar

      Ja, jag och min man skänker mindre summor varje månad till action aid, röda korset, Greenpeace, oxfam och djurens rätt. Vi har pratat om att vara mer aktiva i vart vi skänker pengar och att varje månad skänka minst 10% av vår inkomst. Och nej, vi är inga höginkomsttagare. Att skänka till de som har det mindre bra än oss är en prioritering vi gör. Jag jobbar som undersköterska i kommunen

      Till Greenpeace, Amnesty och är tigerfadder för en värld utan randiga oranga katter vill jag inte ha. Och så har jag några mikrolån där jag lånar ut pengar till kvinnor i fattiga länder som startar egna verksamheter.

        Jag hade också velat hjälpa kvinnor i fattiga länder med att starta olika verksamheter, hur går du tillväga?

      Ja, till WWF. Isbjörnsfadder sen 2013 och marinfadder sen 2018(?). Går på autogiro så märker det inte ens.

      300 kr till WWF varje månad och 400 kr till World Animal Protection varje månad. Skänker även pengar ibland till Cancerfonden.

      Nope.

      Det jag gör är att stötta min idrottsklubb ibland. Ångrar att jag inte köpte vad-det-nu-var av en liten kille utanför Ica häromdagen, vi representerar samma klubb nämligen.
      Jag brinner annars för min idrott, den är inte så stor längre och alla pengar behövs.

      200 kr till WWF och 100 kr till Greenpeace

      Jag brukar säga att jag skänker flera miljarder i bistånd till länder som i sin tur vägrar hjälpa sina medborgare eller ta tillbaka medborgare som vi försöker utvisa.
      Jag är ju skattebetalare och det biståndet vårt land skänker bort klår vartenda välgörenhetsprojekt som finns.

      Nej jag står för att jag inte skänker pengar till välgörenhet.
      Men jag berättar stolt att jag kör djurambulans och ägnar mycket tid (och pengar) åt att hjälpa missing People vid eftersök. Jag köper också mycket mat och cigarretter åt hemlösa som jag stöter på ut för jobbet.

      Jag gör nog tycker jag.

      Jag har ett fadderbarn och skänker dessutom varje månad till Amnesty och Läkare Utan gränser.

      Jag skänker till en svensk kvinna på Rhodos som bor och hjälper katter där. Hon gör en sånt fantastiskt jobb och där ser man verkligen skillnad❤️

      Skänker 800:-/månaden till Hundstallet sen ett par år tillbaka.
      Har egentligen inte riktigt råd men gör det för jag vill.

        Dig gillar jag!

        Så fin du är! Det går alltid om man vill och jag har alltid donerat hur ”knapert” jag än har haft det. Både pengar, tid, energi och donerat saker till myrorna/stadsmissionen m.m istället för att sälja dem.

        Blir varm i hjärtat över att se fler som gör utrymme för att hjälpa andra.
        Varierar även mina donationer, bris, Amnesty, tjejjourer, musikhjälpen, hundstallet och har många idéer på att hjälpa fort längre fram ?

      Skänker runt en tusenlapp i månaden (Barnfonden, Röda korset, Rädda barnen, Amnesty), men förstår att alla inte har möjlighet till detta. För min del spelar den tusenlappen ingen roll, så då kan jag lika gärna avstå från den om jag kan göra någon skillnad för andra.

      yes. kommer från ett fattigt land, skänker till rädda barnen i det landet för det känns att de jibbar med liiiite viktigare grejer än vad dem gör här. typ: bygga dagis, sjukhus, ge dem mat osv. OBS. Inte att det dem gör här inte behövs, för här har man redan löst de nödvändiga, men jag skulle vilja ge det nödvändiga till barn som saknar den.

        Skänker lite till röda korset annars är det mest djuren som får mina pengar. Är fodervärd till ett djur på nordens ark och swishar ibland till olika insamlingar de har. Är även medlem i lokala djurskyddsföreningen och har volontärjobbat där ibland samt skänker en extra slant då och då till dem. Skänker till katthem ibland med.

      Yes, skänker till Ecpat och Childhood varje månad. Det är ändå bara pengar som jag hade slösat på nåt onödigt.
      Pratar gärna om det, det kan inspirera någon annan att skänka.

      Jag har rätt dålig lön, skänker 50 kr vardera till Cancerfonden och Hjärt- & lungfonden varje månad till minne av mina föräldrar. Men allt är bättre än inget tänker jag. 🙂

      Ja, skänker varje månad till World Animal Protection. Tänkte lägga till några fler, främst de som hjälper djur och barn.

    Fantastiskt gjort, hatten av till henne! <3

    Fint!

    Där har vi en i rampljuset som gör något vettigt för pengarna, inte bara staplar dom på hög eller spenderar tusentals på skit.
    Kul att se när någon använder sin plattform i ett sådant syfte. ❤️

      Hon spenderar ju nog tusentals på skit också… ?

        Därav ”inte bara” ?

        Låt henne göra det då, hennes pengar.

        Med all rätta så hårt som hon jobbar.

    ❤️

    Djurens Rätt, inte djurens vänner ?

    Fint gjort av henne att skänka så mycket..

    Själv skänker jag inte en spänn längre efter all bluff och skit med Röda korset osv osv..
    Dessutom så betalar jag sån dyr $#%@*& skatt i detta landet och har kass lön så jag har inte råd heller…

      Puss på dig

        Känns väl inte riktigt som att en puss passade in där.

    Skatten som dras från min lön är vissa månader så mycket som 25000. Av dessa skänks det till mängder av olika ändamål världen över som jag tyvärr ej kan styra.

      Fast då har du också bra mycket kvar i din egna plånbok jämfört med en låginkomsttagare. Jag närmar mig nog också typ 25000 kr i skatt varje månad och jag är så innerligt tacksam att jag har det så bra ställt. Tycker det är helt i sin ordning att vi som har höga inkomster också bidrar med mer i skatt. Det gynnar hela samhället där vi faktiskt bor och verkar. Faller samhället samman drabbar det rik som fattig.

      Jag är månadsgivare till SOS Barnbyar, Unicef, Läkare utan gränser och WWF. För att jag har den ekonomiska plattformen idag. Vem vet hur det ser ut i framtiden men just nu kan jag lyfta blicken och se utanför mina egna behov.

        Och Stadsmissionen för att stötta även lokalt!

        Och jag får ut ca 20 innan skatt om jag kommer upp i heltid ? det hade inget med nåt att göra men ja… Hejhej.

        Önskar så att fler såg det ur samma perspektiv som du. Jag är så tacksam över vårt skattesystem. Jag är student och deltidsarbetande och ensamstående så min inkomst är inte så hög (men jag klarar mig bra!). Men jag är också kroniskt sjuk och går på ett läkemedel som kostar 3000kr/dos. Igår hämtade jag ut 6st injektioner till ett värde av 18 200kr. Betalade 0kr tack vare den statliga subventioneringen och det är inget annat än fantastiskt.

        Ja!!

    Stöder Röda Korset lokalt på olika sätt och är månadsgivare till Djurambulansen och Fågelcentralen. Stöttar också flera föreningar som räddar förvildade katter i lokalområdet. För min del är det viktigt att göra en insats här på hemmaplan. Jag känner att jag gör skillnad, framförallt för djuren.

    Jag älskar Therese. Men tycker ibland att hennes beteende är lite komiskt. Hon brinner mycket för hållbarhet och miljö mm samtidigt som hon helt random ska göra om hemma vara och varannan video samt gör impulsköp. Men hon väger väl upp det med sin personlighet. Men har man en ekonomi som hennes så kanske man inte behöver bry sig om sånt.

    Men som sagt älskar henne och hon är genuin jämfört med många andra 🙂

    Man kan få skatteavdrag om man skänker över 2000 kr per år, tips till er som är månadsgivare exempelvis 🙂
    https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/skattereduktioner/skattereduktionforgavor.4.5fc8c94513259a4ba1d800064144.html

    Undra hur mycket hon la till och skänkte? Med tanke på att alla influenser säger att dom MÅSTE göra sponsrade inlägg så undrar jag vad hennes annonsintäkter var på denna video, säg att det var hälften? Då har hon tjänat 25K på en video… Säg att det var 25%? Då har hon tjänat 12500 kr på en video…

      Men var videon ett samarbete?

        Nej, bara det hon fick in av annonsintäkter av youtube (alltså reklam som visas före och under om jag förstått det rätt)

        Ja med posterföretaget. Men det kvittar tycker jag. Hon såg ändå till att kunna skänka en del. Bra gjort.

    Så fint initiativ ♥️ Skänker 300 kr varje månad till WWF.

    ”Betalade i 10 år”.

    Det har väl inte gått tio år sedan brunnen kom dit?

      Hon betalade väl när brunnen byggdes, både för byggnationen samt för underhåll i 10 år framöver, vad är svårt att förstå?

    Har följt Therese på hennes youtube och tycker att hon verkar så bra, genuint genomärlig och hon testar och donar.

    De andra influenserna, det märks att pengar styr där.

    Bor i London och här handlar jag ibland till ”food banks” och även skänkt pengar sporadiskt till Unicef. Tjänade jag ner skulle jag definitivt göra mer.

    Skänker lokalt till en djurfristad i närheten, de får inte ha öppet för besökare pga Corona, så de får ingen inkomst från sitt kafé och liknande. Önskar jag hade mer att ge ?

    Fint av Therese ❤️

    Här har vi någon som gör något godhjärtat till skillnad från Lojsan och Hannalicous! All cred till Therese!!

    Tycker inte ni Kissie börjar påminna i Therese.Ls kroppsspråk/ansiktsspråk på youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.