Isabella Löwengrip skiter totalt i FHMs rekommendationer

Vad tycker ni om den här attityden mot FHMs nya riktlinjerna som Isabella bjuder på i kommentarsfältet på sin blogg idag?
Tillsammans med sitt tjockishån så är hon på god väg mot ett äkta hattrick i ren jävla idioti.

Typ ”Fuck this shit, jag ska på maskerad!

439 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon är ju verkligen inte ensam om att tolka FHMs rekommendationer sådär så tycker väl att det är lite krasst att hon ska få bära hundhuvudet för att hon uttrycker nått som typ hela influencersverige håller på med.

   Och inte bara influencersverige för den delen. Jag blev inbjuden till halloweenfest i helgen av en kollega idag.

    Känns som hen fått många avhopp om hen bjuder in på en fest till helgen idag..

     Maskerad måste ju ändå vara okej, alla har ju mask.

      Lika effektivt på festen som att hänga en daggmask bakom örat. = Idioti!

       Du förstod inte att hen som kommenterade var sarkastisk?

        Tänk om mm var det med? ?

    När tom en större universitet vägrar ta sitt ansvar att uppmuntra elever att skriva tenta och sen praktisera inom sjukhus med milda symptom. ?—> https://mvt.se/nyheter/artikel/liu-studenten-orolig-ska-praktisera-trots-symptom/9lyqw47j

     Läste länken du la in, och tycker du formulerar dig väldigt orättvist. Universitetet uppmuntrar inte elever att skriva tenta eller att praktisera med milda symptom, det är studenterna som väljer att göra det trots att de har symptom. Att studenterna har tre försök på sig för att klara tentan är helt rimligt, och enligt gällande regler. Man bör dessutom klara en tenta på tre försök, annars får man nog se över sin studieteknik.
     Vad gäller praktiken håller jag med artikelskrivaren om att det blir konstigt, där för universitetet se över sina regler, och kanske lägga in fler tillfällen för praktik (så att man kan ta ett senare tillfälle om man skulle vara sjuk nu).
     Man får inte heller glömma studenternas egna ansvar i detta. Att lägga in en sittning nu är ju bara så fruktansvärt oansvarigt!

     Fast nej, universitet uppmuntrar inte att praktisera med milda symptom.

     Det här är precis det jag ser bland de flesta omkring mig. Man vill inte ta ansvar själv utan vill att andra ska bestämma åt dig så att
     Man kan gnälla och skylla ifrån sig. Hon säger praktiskt taget att skolan ska inte ha tenta för att de vet ju att studenterna inte tar sitt ansvar själva. Då blir det plötsligt skolans fel och inte den enskilda studentens. Det går alldeles utmärkt att ha en tenta om den är bra arrangerad och alla håller sig till riktlinjerna, på en tenta så sitter man ju ändå med bra avstånd.

     Sen tycker jag att det är riktigt obehagligt att kommande vårdpersonal, som är vuxna, resonerar på det sättet att de kommer gå i alla fall till praktiken om de har lätta symptom.
     Om man håller distans och håller sig hemma från festerna två veckor innan så blir det en liten risk att smitta andra.

     Tala om att fatta noll

      fast dom hade kunnat haft hemtenta! nu framkommer det inte vad det är för sorts tenta men då tycker jag man anpassar tentan efter rådande läge. Jag hade ALDRIG missat en tenta för att jag hade ont i halsen, kalla mig självisk men så är det och så tänker många och då tycker jag att det är universitetets jobb att anpassa efter rådande situationen. Alternativt ta bort det som spärrkurs.

       Ja, du är självisk.

       Fast nu är det inte du som bestämmer på universitet. För att göra det behöver du inte bara ta dina tentor utan också mogna som person. Det här handlar inte om vad du tycker, det här handlar om att följa de restriktioner som personer som klarat sina tentor och jobbat med just de här frågorna ber dig att göra. Om du går på en tenta med halsont är det du som gör fel, inte universitet. Du är ansvarig för dig själv och en del av det ansvaret innebär att lyssna på de regler som sätts upp i samhället av personer som kan de frågorna bättre än du.

       Verkligen, erbjud hemtentor så löser det sig ju. Man kan inte lägga det på enskilda personer att avstå från tex CSN pga lite halsont. Hur ska man då klara sig tills den där omtentan kommer? Och om man då blivit sjuk igen? Gå något år utan inkomst, obs inte a-kassa heller, vem gör det frivilligt?

        Allt kan inte göras med hemtentor. Det finns skäl till att tentorn ser olika ut på olika kurser. Möjligt är ju snarare att få tenta senare.

        Och vet du. Jag är riskgrupp. Om jag sitter brevid dig så riskerar jag att bli svårt sjuk för ditt lilla halsont. Ditt sätt att resonera är omoget och väldigt barnsligt i all sin egosism. Jag föreslår att du låter bli dina tentor och tar jobb i vården så kan du får perpektiv och mognar.

   Du menar att det är OK beteende bara för att det finns många andra liknande idioter? Att det bör accepteras?

    Tror personen som skrev kommentaren menade att det förekommer på bred front, och att det då inte är enskilda individer som är, som du uttrycker det ”idiotier”, utan att det är ett övergripande problem som FHM naivt tror att de kan lösa med verkningslösa rekommendationer. Det krävs hårdare tag om vi ska se effekt (tyvärr).

     Ja men personer med stor plattform har större inflytande. Har någon annan influenser skrivit att ”det bara är en avrådan otillåtet” eller liknande? Eller går ni bara på deras beteende nu? För det är skillnad på att uttryckligen fråga så dumt som IL gör tycker jag.

      *inte otillåtet

      Men dom har ju alldeles själva också visat att dom är speciellt korkade och inte förstår vad som menas.

     Detta är det kraftigaste en myndighet kan göra enligt svensk lag. Så skyll inte på FHM.

     Dessutom måste vi alla ta ansvar – den r krisen kan ingen myndighet rädda oss ur.

      Såklart, men som komplement kan länder (t. ex. i övriga Europa) dock vara strängare i sina restriktioner. Om det är så att Sverige inte har möjlighet att ta till striktare åtgärder bör vi se över hur vi har byggt upp skiten.

       Du menar ändra i vår grundlag? Det kommer vi inte hinna med, rimligen lär sig folk ist att lyssna och lyda.

        Vilket kvalificerat BS. Det kan man visst, det går att göra tillfälliga lagändringar i smittskyddslagen precis som man redan gjort från den 18 april.

    Ja, precis de jag menade, absolut.
    Nej, jag menar såklart att Camilla fick en chans att klämma till Isabella när hon egentligen kunde pekat ut vilken influencer som helst. Eller flere, kända som icke-kända.
    Men nu var det ju guldläge att tvåla till Bella igen.

     Med all rätt!

     För att det var Bellas blogg och Bellas ord? Cam har ju kritiserat andra influencers också ?‍♀️

      Fast det är ju ganksa selektivt. Hade Bella åkt till Ullared hade det kommit på bloggen. När Lady Dahmer gör det är det inte synligt här med beska komentarer. Lady Dahmer brukar ju skryta om att hon är miljonär, varför då inte beställa på nätet och få det hemkört istället för att åka över halva sverige för att köpa billigt på Ullared och trängas?

    Läsförståelsen bland läsarna av den här bloggen är så skrämmande dålig alltså. Är inte läsförståelse med på nationella provet i högstadiet?

     Tror att många läsare är kvar i mellanstadiet, mentalt.

    Allmänna råd saknar normalt (det finns några undantag, men aldrig mera precisa än att en myndighet får utfärda allmänna råd vilka som helst) och behöver inte ha stöd i någon delegationsbestämmelse, eftersom de inte är bindande. Det vill säga ingen – inte riksdagen, inte regeringen – har gett myndigheten rätt att utfärda allmänna råd eller har något ord med i laget vilka råd som ges. Därför anses råden inte utgöra normer i regeringsformens bemärkelse.

    Att då okritiskt lägga de allmänna råden till grund för handlande, innebär alltså att icke-valda tjänstemän i kraft av sin ”expertis” (vilken den in casu än må vara) bestämmer över oss. Till saken här att jag brukar få stryk när jag ifrågasätter rättsstatsideologin, och samtidigt tycker många av dem som ger mig stryk att det är helt ok att ge tjänstemän utan något helst mandat någonstans ifrån makt över våra liv.
    Något stämmer inte.
    Antingen insisterar vi på att förvaltningsåtgärder ytterst ska ha täckning i folkviljan: då är allmänna råd ett otyg i alla juridiska sammanhang. Eller så anser vi att allmänna råd ska få styra över oss, men då bör vi lugna oss med hyllningstalen om värdet och vikten av demokrati.

     Hur är det odemokratiskt att lyssna på den som har bedömts vara mest kvalificerad i området? (Nej, statliga myndigheter får inte anställa på personlighet så som privata företag får göra). Det är definitivt min folkvilja att dessa experter ska få ge oss alla råd, och om ingen lyssnar på rådet och det behövs så hoppas jag råden görs till lagar av de som är valda. Och om de ger råd som är helt galna känner jag mig trygg i att de är tjänstemän och kan SPARKAS eller ges andra arbetsuppgifter, till skillnad från folkvalda som inte kan sparkas och som också saknar kunskap.

     Det här argumentet är så bristfälligt att man knappt vet var man ska börja. Av den anledningen tänker jag inte ens försöka.

     Hur känner du inför andra typer av råd och rekommendationer: vill du att de ska lämnas av politiker som ofrånkomligen är partipolitiskt färgade, eller vill du att de ska lämnas av sakkunniga med utgångspunkt i empiriska resonemang?

   Det är ju endast pga av att man måste stifta en ny lag som ”avrådan” används istället för ”förbud”. Många länder i Europa har ju agerat på detta för länge sen så att man kan förbjuda och bötfälla personer som bryter mot reglerna. Tyvärr verkar svenska folket ej kunna följa rekommendationer och regler utan tänker bara på sig själva, så troligtvis har vi tvingande förbud här inom kort. ??‍♀️

    Att införa förbjud innebär att Sverige går emot sina egna solidariska och demokratiska värderingar, det innebär även att det kommer kosta samhället enorma summor om vi ska ha poliser patrullerades på våra gator för att kontrollera om människor följer förbudet eller ej. Vilket leder till en ännu mer ansträngd ekonomi. Det innebär också en risk för ökade konflikter i samhället eftersom att alla inte kommer vilja följa förbudet och en risk för att psykisk ohälsa ökar för de som lever ensamma eller i familjer under svåra förhållanden. Därför behövs tex skolor vara öppna så att dessa barn får en chans att må bra och komma ifrån misären i hemmet. Om folk skulle stänga in sig pga av förbud finns det ingen chans för tex skolpersonal att uppmärksamma att barn far illa och att kunna slå larm. Däremot måste vi hjälpas åt att följa avrådan om vi vill se ut ett slut på Corona, annars kan Corona hägra i flera års tid. Jag följer hellre rekommendationerna en liten stund än att behöva hålla på och leva såhär konstigt i flera års tid. Isabella behöver också ta sitt ansvar. Men nej hon visste om denna avrådan men struttade glatt iväg på resturang med en vän och dokumenterade detta på instagrams story. Vad är det som hon har så svårt med att förstå? Är det så jobbigt att ta en middag hemma med sin familj istället?! Fy läs inte hennes blogg mer, utan följare har hon inget att visa upp för omvärlden och då betyder det inte lika mkt för henne att visa upp en rik fasad, hon som skulle leva ett enkelt vardagsliv! Urk

    Verkar inte som folk har koll på hur Sverige funkar. Vi kan inte förbjuda tex folk från att umgås. Den rätten är skyddad i en av våra grundlagar. Om du inte vet processen för hur man ändrar en grundlag föreslår jag att du googlar eller frågar valfri åttonde klassare.

     Eller så läser du på om tillfälliga bemyndiganden i smittskyddslagen.
     Du kan ju fråga valfri åttondeklassare om särskrivningar när du ändå är i farten.

   När man från FHM säger att alla ska ta sitt ansvar så menar de ju givetvis inte influenserna och dess svans av jaguppfyllda verklighetsfrånvarande svans som har rätt till si egen tolkning. Alla andra men inte just dem eftersom de är höjda över alla andra. Tänk om de alla dessa kunde emigrera långt bort och ha sina fester för sig själva?

    orka stava, godnatt!

    Låt dom få en ö. Där kan dom mingla med varann så mycket dom vill. Och vi behöver inte smittas.

     Sätt dem på ett isflak.

    https://www.instagram.com/p/CG8MS50j74E/?hl=sv här är en som glatt sitter på restaurang trots avrådan i uppsala, ska inte vars sämmre än syrran https://www.instagram.com/p/CGKv2bwHEDR/?hl=sv

   Skulle vara intressant att läsa vad andra tycker om Mikael Nordfors som har en helt annan bild av hur man bör hantera rådande influensa Covid-19

   Mikael Nordfors ingår i ett nätverk med tusentals Europeiska läkare på högsta nivå som exponerar pandemin som en politisk agenda snarare än medicinsk kris. I helgen träffas delar av det internationella nätverket i Stockholm för möten och en manifestation i Kungsträdgården. (Har kopierat texten från länken nedan)

   https://vimeo.com/472594654/

    En alternativmedicinare från Vidarkliniken som nästan förlorade sin legitimation förra året och som redan är avstängd för Danmark. Kanske inte direkt den mest pålitliga källan…

     Det intressanta är att medlemmar som till exempel Prof. Dr. Dolores Cahill, en känd expert, ingår i nätverket. Hennes team har bland annat uppnått viktiga genombrott för att utveckla högdensitetsprotein- och antikroppsuppsättningstekniker och demonstrerat deras tillämpningar inom biologisk och medicinsk forskning och innehar flera internationella patent inom detta viktiga område.

      Är det inte också intressant att för varje åsikt som finns så kan man hitta åtminstone några experter som stödjer den? Det är helt utsiktslöst att som lekperson inbilla sig att man kan avgöra vem som har rätt. Det rimligaste är att förhålla sig till konsensus i fältet.

    Googlade honom och hans läkarlegitimation är indragen i Danmark och i Sverige och Norge har han skärpt tillsyn efter att ha fått flera anmälningar om felbehandling från patienter och varningar.

    Bättre att lyssna till forskningen.

    Efter att ha läst den här citatsamlingen tror jag inte längre på någon ”expert”:

    https://tegnellcitat.se/

     Gå och lägg dig mannen.

     Tegnell är en idiot och har varit sedan början. Sverige över 6000 döda. Norge 280. Siffrorna talar för sig själva. Sveriges hantering av pandemin är ett stort skämt

      Och Trump är bra, eller hur

      Men det är ju inte Tegnell som bestämmer. Han stackaren har bara blivit Sveriges ansikte utåt. Skyll på Lövén istället.

      Om man tror att Tegnell är ansvarig för den strategi Sverige har man på riktigt bott under en sten sedan i mars? Jag har svårt att tro att Sverige hade lyckats komma ur denna pandemi som finns över hela världen utan ett enda dödsfall oavsett hur vi gjorde. Vi har till skillnad från många andra länder hållit oss rätt så flytande rent ekonomiskt om man ser på det stora hela. Sen att unga vuxna (främst) är helt dumma i huvudet och låter sitt festego går före den pandemi som råder och gör att vi nu måste skärpa reglerna igen – det kan man diskutera. Blir ledsen och jag tror jag inte är ensam om att ha tagit detta på allvar sedan mars men ser folk runtomkring mig både på jobbet, samhället i och tyvärr i min bekantskapskrets som sedan sommarne levt på som vanligt i princip. Om alla bara hade hållit ut och hjälpts åt att fortsätta som i våras tror jag inte vi hade stått här idag.

      Vi har ingen överdödlighet i Svergie. Det dör i snitt 240 personer om dagen i Svergie. Corona eller inte. Antar att alla.de dödfallen är Tegnells?

    Jag har fullt förtroende för Mikael Nordfors, har följt honom länge. Och mycket av det han säger här bekräftas av oberoende forskare, läkare, biologer i andra länder. Det faktum att alternativa behandlingsmetoder ständigt motarbetas och/eller förbjuds behöver inte betyda att det är läkarna/utövarna som har fel (men det är klart att alla ska kollas upp, är med på det). Herregud, ha vilken åsikt ni vill men börja ifrågasätt, skaffa information från flera håll – farmaindustrin styr så mycket idag och försöker sätta munkavle på eller förbjuda alla som kritiserar eller inte skriver ut deras preparat. Läkare som framgångsrikt behandlar t.ex. cancer med alternativa metoder (som regel vegansk kost och naturliga preparat) blir utfrusna och förbjuds praktisera, det har varit så i många år och det är kanske dags att börja fråga sig varför?? Om man verkligen har fokus på att göra folk friska, så borde alla vägar välkomnas. Men friska människor tjänar man inga pengar på.

     Antivaxare eller hur?

    Var lite otydlig här. Menar inte att det är Mikael Nordfors i sig som jag vill veta vad ni tycker om utan själva synen om hanteringen av Corona. Han nämner ju ett flertal namn som ingår i nätverket. Antingen ägnar de sig åt total bullshit eller så vet de något mer än de flesta av oss andra. Måste erkänna att jag är lite förbryllad efter att ha sett videon.

    https://almanova.eu/event-om-corona-mikael-nordfors/

     Jag tror att det sällan finns anledning att som lekperson sluta sig till den del av fältet som har uppfattningar som inte hör till någon sorts konsensusliknande position, helt enkelt för att vi som lekpersoner inte har några möjligheter att avgöra vem som sannolikt har mest rätt.

     Zara, det de säger stämmer enligt mig och det är inte heller något nytt MN kommer med. Bara det faktum att kända läkare, forskare, biologer i olika länder som ifrågasätter eller kritiserar det massmedia och de styrande kommer med angående Covid och kommande vaccin bojkottas, blockeras, deras intervjuer raderas på sociala medier, helt plötsligt anses de som icke tillförlitliga – borde inte det få folk att fundera vad som pågår? Igår respekterade, idag utfrusna och hånade. Varför? Jo, på grund av EN sak – för att de vågat kritisera och säga att nej, det här stämmer inte.

      Oh vad modiga dom är som *vågar kritisera*. Dom ba måste ju ha rätt

    Men herregud. Inte direkt en seriös källa.

    Håller mest på Mikael Rickfors. Ska köpa vingar för pengarna och skita i detta

    Dr Anal brukar vara pigg på nya metoder och ny metodik och sedan anklaga ”de etablerade” för att försöka motarbeta en ”bättre” och mer överlägsen metod. Rent vetenskapligt verkar han inte kunnat leda detta i bevis.

   Sluta, bara sluta! Ursäkta ett så ofantligt dåligt och beteende

   Förlåt för OT men fan vad jag kände med Bianca i dagens avsnitt av WV när hon berättade om sin graviditet❤️ Tycker att Philippe verkar vara en oerhört osympatisk person som typ blev arg(?) när han fick reda på det

    Håller helt med! Bra att Pernilla sa flera gånger att det bara är Biancas beslut. Mannen får såklart ha en åsikt men det är bara kvinnans beslut!

   Fast att man tillåter diverse verksamheter såsom restaurang med restriktioner säger ju automatiskt att det är OK? Tycker det är en jättesvår balansgång

   Ja alla som försvara Bellas idiotiska uttalande är samma idiot som hon.

   Tja, Lady Dahmer och Fayme drar till Ullared och filmar glatt hur de trängs med alla andra. Konstig att LD alltid går under radarn här. Både med detta, att hon inte reklammarkerar och att hon filmar sina barn bla när det ena riktar en kniv mot ett annat barn och använder det klippet som teaser för att få folk att gå in och betala för att se resten av filmen på sina barn.

  Total idioti. Ju mer av detta, desto längre pågår detta. Men låt oss andra offra oss konstant istället.

   Fast nu har vi haft detta bland oss sen februari, och under denna tid har festivaler, konserter och nattklubbar hållits stängda. Man KAN inte hindra människor, som i grunden är sociala varelser, att sitta ensamma hemma på obestämd framtid. Alla bor inte i villor med familjer heller, många är singlar och behöver umgås och ha roligt ibland för att orka sin vardag. En halloweenfest där man såklart använder ever ansvar och vett och inte umgås med många en vecka innan eller efter festen – det är inte katastrof! Livet fortgår, sorgligt att covid kom hit men vi kan inte bara glo in i väggen och tappa livslusten för det. Min åsikt, over and out.

    Det kan vara precis det, katastrof.

    Herregud, sådär kan man inte tänka. Egoistiskt.

    Livet fortgår, för alla som fortfarande lever dvs.

    Jag kan förstå er men snart är julen här, lever ni som ni predikar då? Håller er hemma, inte ut och handla julklappar, julmat, inte träffar släkt? Jag bor ensam och firar jul ensam, jag jobbar hemifrån och följer alla vardagliga råd sedan mars – om jag då vill gå på en halloweenfest för att njuta av mitt liv och träffa vänner för en gångs skull kommer jag inte känna skuld för det, så är det bara.

     Förstår du verkligen inte J?

     Eh JA! Jag skulle ALDRIG ge mig ut och handla julklappar om läget ser ut så här. För de allra flesta går det att beställa den finns nätet?

    Ja jag är absolut med på att man kan dra sitt strå till stacken och vara hemma under en begränsad period. Men på lång sikt kommer det tyvärr inte funka. Vi kommer inte ”bli av med” pandemin för att vi isolerar oss i några veckor. Den kommer alltid att komma tillbaka så fort vi släpper på restriktionerna. Finns inget att göra!

     Nu är tanken inte heller att bli av med pandemin, utan att inte hamna i den situationen att vi t.ex. inte kan erbjuda effektiv vård till sjukdomsdrabbade pga. av för många samtida fall osv.

      Nej det är jag med på! Men känns som att många har missuppfattat allt och tror att om vi är hemma i några veckor så kommer allt vara över. Vi måste hitta en långsiktig lösning för att leva med Corona.

       Den långsiktiga lösningen stavas vaccin. Beräknas komma i början av 2021. Håll i och håll ut!

        Vaccin brukar ta 10 år att framställa … tänker inte agera försökskanin.

    Klart du kan sitta hemma. Va på jobbet. Vad är problemet?

    Fast nu lider ju Bellsan även av socialfobi
    Så för henne torde ju just rekommenderarna komma som en skänk från ovan….

    J, är du så där korkad eller provocerar du?

    Jag förstår dig.

    Du är inte lite dum du

  Vad kul det ska bli att vårda alla idioter sen! Mvh ssk på covidavdelning

   Skyll på FHM inte på ”idioterna”

    Det är idioterna som inte beter sig ??‍♀️

    Nej. Det gör jag inte. Om du inte är smittskyddsexpert så kan du hålla tyst och följa råden. I D I O T.

     Otroligt klumpigt sätt att argumentera för att få någon att följa råden.

      Jepp. Men jag har inget tålamod kvar. Har jobbad med covidpatienter som kräver intensivvård sedan i mars och har tröttnat på att argumentera med idioter.

       Förstår din frustration sjuksköterskan. Lider med er som får slita arslet av er pga andras ignorans. Men vi är många som uppskattar och respekterar er och era insatser. Tack för att ni kämpar på trots eländet ?

      Otroligt klumpigt att uppmana att man ska skylla på FHM istället för de som inte lyssnar!

       Eller så ser vi till så att de som inte lyssnar gör det, t ex genom att FHM funderar över hur man kan nå dem på riktigt. Tror att kalla dem för idioter har svag effekt, däremot kan de se över sin strategi och kommunikation.

        Fast folk lyssnade ju i våras så nog kan man göra det igen.

         Ja men vi minns hur kasst vi alla mådde i våras så vi vill ju inte göra om det om vi inte måste, dvs blir tvingade.

         Gjorde de verkligen det?

          Näää, inte mår jag och mina kompisar som är riskgrupp och isolerat oss sedan i mars särskilt dåligt. Vi har skittråkigt men det är en helt annan sak. Underlättar att vi fattar vad det handlar om.

      ”Få någon att följa råden”? Man följer råden för att inte bli smittad själv, och sen i förlängningen smitta vänner och släktingar. Jag önskar att man slapp övertyga folk om att hålla sig hemma, men jag vill överleva det här.

    Det är ju idioterna som.inte lyssnar och följer rekommendationerna. Rekommendationer från fhm är att betrakta som regler som ska efterföljas, har man inte fattat det så får man läsa på lite.
    Mvh
    Inte ssk, men hoppas att jag ska slippa behöva vårdas på covidavdelning pga idioter som inte kan följa råden de får

     Då får FHM ändra sin approach, för nu kommunicerar de som om ”det vore trevligt om folk ville göra lite annorlunda för att undvika smittan”. Tror vi behöver en rejäl tillsägelse från ledande politiker (som mest verkar lätta på restriktioner som faktiskt är lagstadgade, besöksförbud och allmänna sammankomster t ex). För likgiltig kommunikation helt enkelt.

      Jaha du är 5 år gammal? jaaaa då förstår jag

      Tror inte att dwt hjälper, en del är bara faktaresistenta och kommer inte ändra sig oavsett hur de blir tillsagda

      Men har ni fortfarande inte fattat? De har förklarat många gånger att det här är det starkaste de kan uttrycka sig, pga vår lagstiftning. Låtsas att de säger ”förbjudet” och ”ni får inte” då om det är så svårt.

      Och det språket som FHM talar, det förstår inte du?
      Tycker du det är viktigare att en statsminister uttalar sig än en statsepedimiolog?
      Vilken vet mest i pandemifrågor tror du?

      Du efterlyser ”en rejäl tillsägelse från ledande politiker”. Varsågod!

      https://www.tv4.se/artikel/1IK55JAdANWea4wjUw4ZWG/fulla-koepcentrum-trots-harda-uppmaningen-ta-er-samman
      Fulla köpcentrum – trots hårda uppmaningen: Ta er samman
      Igår 18:40 • 2 min 14 sek • TV4Nyheterna
      Här trängs kunderna i Sveriges största köpcentrum – trots FHM:s uppmaning.
      – Man måste ta sig samman, säger socialminister Lena Hallengren.
      Folkhälsomyndighetens nya råd var tydliga: Avstå från att vistas i köpcentrum.
      Men när TV4Nyheterna besökte Mall of Scandinavia i Solna på torsdagen så var det fortfarande smockfullt.

    Eh va? Nej.

     Att skylla på FHM alltså.

    Å vad hände med det svensk sunda förnuftet som man påstod att det svenska folket hade i början av mars? Finns inte det i Stockholm och andra storstäder?

     Bor i Göteborg och nej, här finns inget sunt förnuft. Folk trängs som tokar överallt, ingen bryr sig. Helt sjukt är det. Igår HOSTADE en kvinna mig i nacken i mataffären. Rakt ut, FLERA gånger. ”Det är inte Corona lugna ner dig” sa hon hånfullt när jag bytte kö. Kärring hur ska jag vet det? Använd a r m v e c k e t hur svårt ska det vara. Ärligt.

      Vad hemskt!! Tänk om det kunde införas munskyddstvång istället för att avråda folk från att handla i butik o gymma.

       Och du har inte läst in dig på att det inte fungerar med munskydd utan snarare tvärt om?
       Dom länder som har tvång på munskydd tycker du det verkar gå bra för dom?

        Det är juh för att folk vägrar bära munskydd ordentligt (runt hakan, under näsan, på armbågen). Om alla tog sitt ansvar så skulle det här vara över fortare.

        Det här är så idiotiskt resonerat att jag undrar om du har hjärnceller, 23:58. Munskydd fungerar om de sitter på som de ska.

        Alla bär munskydd i Sydkorea exempelvis. De har ofta en filtrerande mask OCH ett tunt munskydd utanpå.
        Kolla sydkoreas siffror. 463 har dött, 24. 227 personer har tillfrisknat. Sydkorea har en befolkning på 5o miljoner. INGA har tillfrisknat i Sverige, enligt statistiken.
        Alltså procentuellt ett mycket bättre resultat, med masker på.

      Hade frågat om det var pesten, idiot!

    Fint att veta att man anses som en idiot om man blir svårt sjuk av corona. Långt ifrån alla festar till sig smittan. Byta yrke kanske?

     Fast man syftar ju på de som gör saker som är onödiga i dagsläget.

    Nej. Du har ett personligt ansvar för din egen hälsa. Staten kan ge råd men om staten skulle gå in och styra dig på den detaljnivån så tappar vi demokratin. Du måste själv ta ansvar för ditt liv. Sluta vara ett självutnämt offer. Vi har fantastisk sjulvård med personal som gör sitt bästa. Ge tillbaka till dem genom att ta ansvar och göra ditt bästa när det gäller din hälsa.

   Är ju inte bara folk som festar som råkar ut för covid kan vara någon som bara handlar i en affär

    Av någon som blivit smittad på en fest

     ?‍♀️ Hände typ mig, fast efter ett möte på jobbet. Jäkligt surt, faktiskt. Särskilt när jag själv inte varit social utanför arbetsplatsen sen typ mars. Men nån ville såååå himla gärna gå på fest för att hen kände för det. Vi var ganska många som fick betala för det ?

   Alltså ni är sådana hjältar, på riktigt. Jag blir så berörd av att tänka på att ni antagligen står inför en andra jobbig och intensiv omgång av den här skiten. Det är inte ett dugg rättvist.
   Det hade känts fint om folk i alla fall kunde avstå från helt onödiga saker som Halloweenfester, klubbar, hänga i stora gäng, trängas i butiker mm.

    Vi är redan i våg två tyvärr och vi är inte riktigt pigga på det. Fortf utbränd efter våg 1. Så jag håller med dig, hade varit gött om folk lyssnade och följde råden.

   Men Isabella än ändå ung och frisk, hur vanligt är det att unga blir så pass sjuka att de behöver söka vård? Hade varit intressant att höra från någon med insyn.

    Orkar.Inte.

     Varför så dryg? Svara på frågan istället.

      Ej värt.

       För att du inte vet? Jag undrade bara hur åldersfördelningen ser ut bland de som söker vård, hur kan det vara en så provocerande fråga?

        Nej det ville du inte, då hade du ställt frågan på annat sätt. Du ville få till det att det kanske inte spelar någon roll då ”Isabella än ändå ung och frisk”.

     Snälla, det är kontraproduktivt att dumförklara folk på det sättet. Sakliga argument hade kanske bidragit till att hen som skrev kommentaren hade fått sig en tankeställare.

      Nej

    Tegnell idag: de som söker vård är yngre än i våras = det kanske går mot yngre och yngre? Ingen vet, värt att ta reda på det för en halloweenfest?

     Det har jag missat, jag har läst att antalet nya bekräftade fall har ökat främst bland yngre men inget om att fler unga söker vård.

      Va? Du kopplar inte ihop det?

     Är det någon som fortfarande tror på hans dumheter?

     https://tegnellcitat.se/

     Gubben har ju haft fel hela tiden!

      Det finns bättre ställen för din propaganda, typ twitter.

      Snark.

      Hans dumheter? Tror du att han knåpar ihop rekommendationerna och FHMs rekommendationer själv? När du skriver så är det du som verkar dum, inte Tegnell.

     Något yngre. O det gällde väl folk på IVA? Så de är väl 69 ist för 70 typ

     Det sa han redan i somras, att det ökar bland 20-29 år bland annat.

    Hallå, skaka om huvudet så en hjärncell vaknar. Det är ju för fasen inte de unga som är är i den största faran utan alla de som andra som kan smittas av de unga? Hur kan man ha så svårt att förstå sambandet? Snälla nån, vad är det för fel på människors förmåga att förstå?

     Och vad får dig att tro att jag inte vet det? Anonym 21:07 skrev att det ska bli ”kul” att vårda alla idioter och syftade då på Isabella, läste du inte kommentaren jag svarade på? Jag undrade bara hur sannolikt det är att någon i Isabellas ålder behöver söka vård.

      ?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️
      Den unga kan smitta någon annan inte så ung…. till exempel. Snälla tänk längre än näsan räcker

       Som jag skrev så vet jag redan det men det var inte det min kommentar handlade om.

       Men kan inte de gamla hålla sig hemma dåååå?

        Nu är de de ungas tur. Förresten när är man gammal?

        Nej men framförallt, kan de gamla fatta att man ska hålla avstånd?! De är nästan värst faktiskt.

      Men du vet väl att det finns folk i hennes ålder som både behöver läggas i respirator och faktiskt dör?

    MEN DE UNGA SMITTAR ANDRA!! Hur svårt är det att fatta??

     Det vet jag såklart men det var inte ens det min kommentar handlade om. Snälla sluta nu missförstå medvetet.

      Vad är det du vill? Snälla, berätta?

    Men det handlar ju om att Isabella då kan FÖRA SMITTAN VIDARE till andra människor ?

    Men vi skiiiiiiter väl i henne och hur sjuk hon blir – det är ju vilka hon hinner smitta som betyder ngt.

    Tänk. Längre. Än. Näsan. Räcker.

    Hon kan smitta andra. Kanske någon äldre eller i riskgrupp.

    Och: FHM & Socialstyrelsen har många gånger berättat hur många/få unga som behövt söka vård.

    Du läser inte nyheter hör jag. Det är unga människor som är mest drabbade nu.

     Nyheterna på tv 4,1 och 2 hahaha

     aftonbladet och exptressen hahaha

    Problemet är att dessa unga drar med sig smittan till andra ställen och smittar andra personer som blir riktigt sjuka. Unga som går på halloweenfest isolerar sig knappast efter att de varit där.

    Om Isabella som är 30 år umgås med vänner i samma ålder kan de vara personer som arbetar med äldre personer eller personer i riskgrupp. Ju fler 30-åringar som insjuknar i Covid-19, desto fler smittbärare blir det som riskerar att sprida smittan vidare till personer som blir mycket sjuka eller avlider på grund av viruset. Man talar om att viruspoolen växer, och avser då att antalet unga smittbärare ökar. Vidare säger man att poolen riskerar att spilla över till riskgrupper, till exempel att smittan kommer in på äldreboenden.

   Nu börjar det gå inflation i Mvh läkare/jurist/socionom/lärare osv. Låter bara löjligt.

    Vilka kommentarer med MVh läkare/jurist/socionom/lärare är det du läser som INTE vi andra gör????
    För om vi löser samma kommentarsfältet råder jag dig att söka vård.. Finns stora möjligheter att du drabbats av hallucinationer eller vanföreställningar

   Tänk också på att en del av de ni kommer att vårda smittats pga idioters beteende. Jag tvingas arbeta tillsammans med kollegor som fullkomligt skiter i alla uppmaningar. Så ja jag kan mycket väl insjukna när som helst fastän jag på fritiden gör allt för att inte smittas eller smitta.

   Jag är så otroligt trött på vårdpersonal som uttycker sig så här. Det låter som om ni är de ända som lider? Klart att ni är trötta, men vem fan är inte det? Åtminstone får ni betalt när ni är sjuka… Själv har jag 7 karensdagar (egen företagare), ingen betald semester och numer mer utgifter än inkomster.. Ni har kvar er anställning när det här är över. Det är många av oss andra som inte har det… Vi är många som ligger vakna om natten med magont och rinnande tårar och undrar över om vi måste lägga ner våra företag som är våra hjätrebarn, gå ut i arbetslöshet. Gårdagens besked var ännu ett slag i magen. Själv har jag gett upp hoppet på vinterjacka (huttrar i en trasig höstjacka), laga tänderna, äta ok mat, osv osv. De nya rekommendationerna innebär troligen ett inkomsttapp på 70-80 procent för mig, på ett år som redan var vidrigt. Jag är inte berättigad till några stödpaket. Och på det kommer ensamheten. Att vara ensam i detta, att inte kunna träffa nån, att oroa sig för föräldrarna som gått in i depression pga isolationen. Jag orkar inte heller. Människor behöver beröring och sociala kontakter för att leva goda liv. Det är svårt att berövas det så länge. Jag tycker alla borde må bra av större förståelse för att så många lider enormt! Jag kan också känna coronaskam när jag arbetar i en bransch som per definition innebär närkontakt. Men vad ska jag göra? På ett plan är jag tacksam över alla som går emot rekommendationerna, jag lever på dem människorna. Men samtidigt blir jag provocerad när folk festar, träffar vänner osv, när en själv gör så gott en kan och kämpar så jävla mycket (och inte ens applåder får en). Men vem är jag att döma, att peka finger? Vi är alla trötta.

    Tja, du kan ju alltid börja jobba i sjukvården om de har det så bra?

     Så himla ignorant kommentar. Klart att det inte är så lätt att byta bransch, plugga igen osv. Just nu är det supertryck på att sjukvårdsutbildningarna – så även om en vill är det inte säker att det går. Och alla kan ju heller inte arbeta i sjukvård. Att säga så är bara dumt. Klart att det är ett tungt och otroligt viktigt jobb, men en del sjukvårdspersonal utrycker det som om de är de ENDA som har det tufft. Så är det inte.

    BOO FUCKING HOO

  Då tycker jag det är värre med Kenza som är på Maldiverna. Men såklart ska man varken gå på fest eller åka till andra sidan jordklotet nu…

   Ska bli kul att se om Margaux kommer iväg, hon sa i sin senare vlogg att hon och Arnold ska dit i november

    Ja?! Med argumentet ”vi behöver verkligen komma iväg”, nåt i den stilen. Stanna hemma för f-n!!

   Just Maldiverna är supernoga med testning innan, under och efter inresa så om någon nu verkligen måste resa så är det dit.

    Ingen måste resa och det är fullkomligt idiotiskt oavsett.

    Men det kan ju ta 14 dagar innan man insjuknar. Säg att du ska åka på lördagen och är frisk den dagen, insjuknar på torsdagen med milda symptom, smittar samtliga på hotellet? Res bara inte.

     Lite pragmatism här! Jag skrev ”om man nu verkligen måste resa”. Förstår inte heller vad Kenza och Margaux ska till Maldiverna nu att göra, men om man nu är så dum att man åker så är just Maldiverna bättre än typ Portugal.

      Men vadå om man nu måste? Ingen måste ju så det är väl inte ens värt att diskutera då.

       Världen fungerar inte så, hur mkt du än vill att det ska upphöra genom att skrika ”RES INTE, IDIOT” så kommer folk resa.

        Världen råkar inte ut för pandemier ofta och vid en pandemi, just don’t.

         Exakt. Skadar inte att använda förnuftet ibland.

      Och i Portugal är Alexandra Nilsson ?

       Årets dubbelmoral 2020 måste ju ändå gå till KZ som isolerade sig i Jämtland hela våren och tyckte att alla skulle göra detta, klipp till att hon nu är i Marbella och härjar. SÅ jävla pantat.

        Hahaha ja det var det sjukaste!! Har hon ens förklarat sin tvärvändning?

      Måns är oxå där och vilka är inte i Spanien?!

      Tror inte maldiverna är bättre, om man blir sjuk på plats. Sjukvården i portugal vs sjukvården på maldiverna? Det är vad jag skulle vara rädd för.

   Blir förundrad över att hon åkte dit, kollade och UD avråder ju dit? Så om något händer är väl UD still noll hjälp och inte heller försäkringsbolaget.

    när jag reste i Augusti kändes resan som den säkraste platsen. Jag flög med relief flight till Kuala Lumpur och sen Qatar airways via Doha till Berlin. Flygplatser tomma. Flygplan knappt en tredjedel fyllda. Alla bar mask och visir. Flygvärdinnor hazmats. Väldigt mycket rengöring sanering och de flesta medpassagerare testade. I Berlin däremot…. Ingen kollade var man kom ifrån. Test åt alla som ville som utlovats gick plötsliggt inte. Men som tur var mask i kommunaltrafik och inne i affärer osv. Men som sagt resan kändessom det minsta riskmomentet.

     BULLSHIT

  Fast nu är det ju den väg som Sverige har valt att gå, och Isabella förhåller sig således till råden (dvs inte lagarna).

   Fast det är ju pga vi fler rodden som det slipper bli förbud?

    De efterföljs ju uppenbarligen inte, just på grund av att de är riktlinjer.

     Fast de är att betrakta som regler även om de heter riktlinjer och ska följas. Att inte följa dem pga att de heter riktlinjer påminner om barnargumentation och trots. Man måste ju tänka lite själv också om man inte vill blinsmitrad dig eller smitta andra. Är man för allmän smittspridning, hög bårdbelsstning och folk som dör så kan man ju däremot göra som man vill förstås.

      Ursäkta konstiga meningar, har feta fingrar

     Fast det kan du omöjligt veta; att rekommendationerna inte följs för att de är just rekommendationer.

     Det har för övrigt inte funkat jättebra i de länder som har haft striktare lockdowns.

   Den vägen… hur kan folk fortf inte fatta att Sverige inte har stöd i grundlagen att begränsa vår frihet? O varför är folk inte tacksamma för det? Vem vill ha utegångsförbud och total lockdown?

    Ja men precis. Med frihet kommer ansvar, och vill man behålla sin frihet så måste man ta ansvar.

    Exakt så. Att regeringar världen över begränsar folk från just det grundläggande (frihet att tala och fatta egna beslut) är egentligen helt över mitt förstånd. De ekonomiska och folkhälsoskadliga problemen som följer tror jag tyvärr blir värre på sikt av just detta. Man ska vara tacksam för att man i Sverige inte är begränsad så, men fortfarande ta sitt ansvar om avstånd. Det är en stor problematik att alla skyller på varandra, för då kan vi inte enas tillsammans om att försöka följa råd om avstånd osv. När alla skyller på alla skapas bara mera hat. För att inte tala om rädslan att ens umgås med andra som skapas av detta .

    För att folk i allmänhet uppenbarligen är tämligen obegåvade och okunniga. Samt egoistiska.

     Om utbildningsnivån är låg, kan man vara ovan vid att ta till sig ny information och förstå varför levnadsvillkoren har förändrats. Många influencers har mycket kort skolgång. De tycks sakna verktyg att förstå att vi alla är en del av lösningen.

   Det gör väl hon inte ??‍♀️

    FHM har inte sagt att hon inte får gå på fest, men de avråder från det.

     Hon står och speglar sig på Teatergrillens toalett. Helkroppsspegel. Utlagt på IG. Innan dess middag på annan restaurang.

   Hon (och väldigt många andra) förhåller sig ju inte till råden?

   Fast de äör att betrakta som regler som ska följas, bara för att det heter råd pch rekommendationer betyder det inte att man ska skita i dem.

    Det är det som är problematiken, FHM avråder men förbjuder inte, blir en olycklig tankevurpa i mångas hjärnor.

     De kan väl inte förbjuda, måste väl stiftas lagar för det i så fall? Håller med om.att ordvalet är dumt, men tror att det är det strängaste de kan göra

     Det blir nog bara en vurpa i de hjärnor som inte har celler.

    Regler utan konsekvenser är helt meningslösa. Tyvärr.

    Föreställ er högerregeln utan böter, eller att bli av med körkortet.

    Regler är i mitt tycke ett annat ord för lag, och konsekvens kan översättas till straff.

    Vem vill spela en fotbollsmatch utan regler?
    Är det schysst att ena laget spelar fairplay och andra fullirar hela tiden utan att få ett endaste rött kort eller utvisning. Knappast va??

    Dessa verkningslösa regler även kallat rekomendationer är skrattretande…

    Ännu värre är att vuxna svenskar säger ”men han säger ju si, han säger så”.
    Man vill INTE ens förstå vad han säger. Istället vill man att han (Tegnell) ska säga saker på ett annat sätt.. ??!??! Snacka om att bete sig som en barnrumpa.

    Och folk frågar mig seriöst varför jag inte byter till svenskt medborgarskap. Jag vill seriöst inte!!!
    Svenskar är och beter sig många gånger som ett jävla skämt. Nej tack! ?

     Testa att byta ut ”svenskar” mot typ kineser i din text. Hej rasist! ?

      Beröringsskräcken är stark inom dig.

       Nope.

      Så enkelt det är att dra rasistkortet.

      Jag är inte rasist – jag hatar alla lika mycket. ?

      Nej men skämt och sido..

      Svenskar är ett speciellt folkslag.
      Ni är otroligt konflikträdda. Samtidigt som ni hetsar varandra att anmäla varandra anonymt. Tex till försäkringskassan, polisen socialen. Aldrig upplevt denna tystnad men samtidigt viftande och hysteriska skrivandet på samma gång! Fascinerande!!

      Dels verkar ni vara beroende av regler. Tom ”osynliga” regler. Ena stunden ska allt vara reglerat. Ingen ska kunna misstolka. Alla ska inkluderas. Det ska vara perfekt och det ska vara pk. Sen vill man samtidigt inte ha regler, nån annan ska inte få bestämma. Även om det gäller vettiga saker, för ens eller nationens bästa.

      Verkligen mittemellan, mellanmjölk.
      Så tröttsamt men hysteriskt underhållande i vissa situationer.

      Googla lite på komiker som gör narr av svenskar så fattar du poängen.

       Jag håller med dig, Ej svensk. När det är något så allvarligt som en dödande pandemi, så jo då vill iallafall jag ha regler, LAGAR, som skyddar alla.

     Du har en poäng där, tyvärr.

     Men du bor i Sverige eller?

   Nu sa precis Tegnell att man avråder då man förväntar sig att folk förstår att de ska hålla sig hemma – han vill alltså inte säga till folk rakt ut.

   En annan inbjuden på Aktuellt sa att det är för vagt och att han inte litar på att folk följer råden utan tar det precis som Bella nu gjort. Han ville ha mer förbud.

    Håller med! FHM har en alldeles för lam kommunikation.

     Här har du lite historik:

     https://tegnellcitat.se/

     Read it and weep.

      Om du kikar på datumen på dina citat och jämför dem med det forskningsunderlag som fanns tillgänglig vid samma tidpunkt, förändras din tolkning något?

       Hen spammar med dessa citat. Hen är med i en sekt o vettiga argument biter inte på hen

      Wow, de första 7 gångerna du postade samma länk läste jag inte, men nu jävlar. Not.

      Tegnell argumenterar som en sur barnrumpa UTAN utbildning. Han vill gå sin egen väg, och låtsas som att det regnar.

    Men blir det inte kanonbra att ni 90 % som följer alla råd håller er hemma, så kan vi 10 % idioter få gå på fest? Blir absolut ingen trängsel och alla får det de vill!

     Är du dum på riktigt? Alla måste hjälpa till.

     Jag kommer absolut inte under några omständigheter gå på min kollegas fest. Men jag kommer ju vara tvungen att arbeta med honom nästa vecka. Inte skitkul om någon på festen drar med sig corona hem till honom som han sen drar med sig till jobbet.

      Om du inte kan hålla två m avstånd till honom är det illa.

       Men herregud. ?‍♀️

      Har du inte möjlighet att jobba hemifrån?

       Men herregud, alla har inte det.

     Jaa alla i riskgrupper kan väl vara hemma så kan resten av oss jobba och hålla igång ekonomin

     Ja så tänker ju House of Philia-Petra verkar det som. Åker till Spanien med familjen och poserar på tomma stränder utan munskydd för det finns ju ingen trängsel ?

     J du är verkligen inte smart. Tror du att vi som håller oss hemma, som inte umgås med folk som inte går till jobbet som inte åker kommunalt som inte träffat släkt o vänner på över 6 månader, tror du på riktigt att vi lever så här för att vi gillar det?

     De 10 procenten som festar måste sedan isolera sig i två veckor. De måste sjukanmäla sig till jobbet så att de inte riskerar att smitta kollegor, de måste köpa livsmedel online så att andra kunder inte blir sjuka, de får inte åka taxi och så vidare.

   Nej, om han ska på fest så förhåller hon sig inte till råden.

   Vänta tills man murar in huvudstaden för att få folk att förstå vad en pandemi är för otäckt så får vi se hur många kommentarer som dimper ner med snyfthistorier om att man inte förstod?

   Så så länge allt som inte uttryckligen är förbjudet måste man göra?

  Varför inte ta upp att bingo och Annica är i Spanien istället?

   Dessa riktlinjen offentliggjordes idag, och de båda åkte dit innan dess. Isabella skriver detta TROTS de nya riktlinjerna.

    Dem visste ju ändå om att situationen började förvärras det hände inte på en dag

     Mig visste ingenting, hur kan dig tro det om jag!

    Fast det var väl lika olämpligt att resa innan…

     Och IL kanske inte sett eller hört om nya riktlinjer när hon skrev det och ställde den frågan, eftersom det kom idag.

      Det hade hon, det bekräftade hon ju genom sitt svar.

       Nej, hon frågade ju, hon ställde en fråga.

        Det gjorde hon väl inte?

        Formuleringen ovan, som IL använde, är inte en uppriktig fråga på svenska. Undrade hon på riktigt hade hon skrivit annorlunda. Det där är ett antagande.

        Men du tror mig väl inte?

         Exakt, hon ställde inte en fråga utan ifrågasatte.

      Jag bor inte ens i Sverige men har fått med mig att smittan har stigit i Sthlm under några veckor så om IL inte fattat så måste hon verkligen ligga under en sten?

     i alla fall om vissa reser, beror på vem och vilka.

    Intressant att hon nu tagit bort kommentaren. Ska vi gissa att det blev lite mkt backlash…

   Charlotte Perrelli sitter i Spanien och bjuder vänner på lunch och är hånfull mot någon som sa att det inte är tillåtet att ha gäster hemma.

    Klart hon blir. Hon gör ju aldrig något fel.

  ”Du har inte ens vett att hålla käft om din idioti”
  Förstår att du är upprörd och det är väl de flesta i detta läge men fan vad du uttrycker dig elakt. Går att göra tydliga poänger och statements osv utan översittarattityd.

   Håller med!

   Så trött på alla mjuka PK-mediamänniskor som inte kan skriva en rad utan att ha PK-manualen på skrivbordet.

    Haha alla på Bloggbevakning är så trötta på ALLT. ”JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ..”. Förstår inte riktigt hur ni orkar gå runt och vara så trötta 🙂

   Ja, poängen går lite förlorad när man samtidigt reagerar negativt på Cams språk. Det brukar jag säga till mina barn – ska ni argumentera om något så keep it classy. Dels så går poängen fram tusen gånger bättre och det är betydligt mer värdigt än det Cam nu vräkte ur sig.

  Så j-a dum så jag blir galen. Skrev ett vad jag tycker konstruktivt svar till hennes kommentar, men det försvann efter 1 min.

  När ska Folkhälsomyndigheten sluta vara naiva och landa i att svenskarna inte förhåller sig till en ”avrådan”? Tyvärr krävs det lagstiftning och juridiska påföljder (böter som i andra europeiska länder) om man vill uppnå en effekt.

   Det är inte FHM som kan bestämma om ngt ska bli lag eller inte…. Hur kan du inte veta det? Är alla i det här landet så efterblivna att de tror att FHM har det mandatet?

    Nej, för de som har makten att bestämma över smittskyddsåtgärder samarbetar ju inte med FHM… ?
    FHM föreslår åtgärder till regeringen och regeringen i sin tur skulle inte fatta några sådana beslut på egen hand utan att rådfråga FHM.

     Det är experterna som styr – frågan är bara vilka experter man ska lyssna på.

    Otrevlig kommentar! FHM kan väl rekommendera lagstiftning, som vid sammankomster t ex?

     Nej, det var regeringen som fattade det beslutet.
     Vilket betyder att de kan fatta beslut om att stänga ner köpcentrum, gym m.m också – om de vill. Men de vill inte utan hoppas rekommendationer ska vara tillräckligt.

   FHM kan inte stifta lagar, det kanske du känner till? De får förhålla sig till de lagar som finns och agera utifrån dem. De har, tillsammans med flera politiker, tidigare sagt vid många tillfällen att de råd som ges ska betraktas som tvingande och att all förväntas följa dem. Tycker det är rätt själviskt att strunta i det bara för att man vet att det inte kan få några rättsliga konsekvenser.
   Vad gäller IL så kan det mycket väl vara så att hennes uttalande bara är för att skapa kontrovers, så att hon senare kan backa och pudla och säga förlåt och att hon såklart inte ska gå på någon fest yada yada och så tycker alla hennes följare synd om henne.

    Oavsett om du tycker det är själviskt eller inte så ligger det uppenbarligen till så. Det är inte bara IL Och influencers som ser det just som avrådan och inte krav.

   Det funkade i våras utan hot så borde funka lika bra nu.

    Tror skillnaden är att folk tänker att det gick över i somras när smittspridningen i stort sett var obefintlig och man är obenägen att återvända till att leva som under våren.

     Alla som inte har en pappa, mormor, kusin eller man som dött kommer inte att förstå hur farligt covid-19 är. Nästan 6000 döda i Sverige borde ju tala sitt eget språk skulle man kunna tro?

     Jag mådde fruktansvärt dåligt i våras så jag vill till varje pris undvika att hamna där igen. Tror säkert att det är många som lever i förnekelse för att man inte vill leva så isolerad igen, särskilt nu när det är mörkt och kallt och man inte kan umgås utomhus längre.

   Därför att har man gett ansvaret till folket så behöver man inte ta ansvaret om vården brakar ihop, man bara hänvisar till att man gav råden och folket brydde sig inte.

  Men nu får det ändå vara nog. Vi har haft det så jäkla bra i Stockholm, det har sedan tidig mars varit typ en procent av hur resten av världen haft det i lockdown. Vi har haft fri rörlighet, kunnat gå på restaurang, rört oss bland folk efter 21 00, haft fester etc etc. Nu betalas priset. Det är ingenting konstigt med att vi alla nu tar ansvar, låter bli fester, matcher, shoppinggallerior och allt annat FHM sagt. Det är en pandemi, för jösse namn.

   Tack!

   Hur kommer det bli nu för restauranger, cafeer, gym och gallerior? Ska de stängas ner i Stockholm eller hur blir det?

    Nej, de ska hålla öppet men folk uppmanas att inte gå dit…

     Finns det en avrådan om att undvika restauranger och caféer? Jag säger inte att det är rätt att hänga på sådana ställen, men det är väl faktiskt inte uppradat bland de saker man ska avstå att besöka?

      Sa de inte i våras att man trots allting ändå skulle stötta sin lokala handel och lokala restauranger osv? Har för mig det iaf.

    Tycker ändå det är konstigt. Stäng gym, museum, badhus etc. Jag bor i en liten stad i en annan region som också fick hårdare restriktioner idag och här stängdes bibliotek, badhus, alla museum, nån idrottsanläggning mm med omedelbar verkan. Gym vet jag faktiskt inte om de stängde, men jag hoppas det. Så kan det stänga här så borde det stänga i Stockholm som har en större smittspridning.

  Första gången jag skriver
  -lugna dig

  Ja, inte så konstigt att siffrorna ser ut som de gör. Inte bara pga henne, men alla som tänker likadant och att det inte gäller dom för det är ju inte förbjudet att resa till maldiverna eller ha stora fester 🙂 🙂

  Fast det var just det frågeställaren påminde om så hon visste.

  Nja, hon svarar ju faktiskt bara på påståendet om att vi inte får gå på fest. Vilket vi ju faktiskt får – även om man avråder från det. Så hon har ju faktiskt rätt i sak.

  Jag kan dessutom tycka att man bjuder in till det när man går ut och säger att det är ”lokala råd” och ”skärpta råd”. Varför inte kalla det regler för att understryka allvaret? Typiskt Sverige att tycka att det räcker med uppmaningar och sedan uppröras för att många ändå gör som de vill.

   För att de inte får? De stiftar inte regler eller lagar.

    De gör allt i samråd med regeringen. Så det skulle vara en enkel åtgärd.

     Så de ska gå emot grundlagen om föreningsfrihet?

     Regeringen är inte lagstiftande församling i Sverige. Ingen som gått grundskolan här?

      Eller hur? Fattar inte hur folk (fortfarande!) inte fattar!

      Men jösses! Ge dig. Man kan ordna tillfälliga lagändringar, precis som när skolorna hölls stängda. Man kan också stänga mindre områden som t ex köpcentrum.

       Men ska det behövas? De säger exakt vad vi ska göra! (Eller inte göra snarare…) Dessutom är det inte FHM som kan göra sånt…

        Nej, skrev jag att det var FHM? Ser du inte att jag svarade personen som skrev om regeringen?!!
        Om det kommer att behövas eller ej återstår att se.

         Enkel liten recap så att alla har koll:
         -riksdagen stiftar lagar (det vill säga röstar om motioner och propositioner)
         – regeringen kan föreslå lagar samt ansvarar för att lagstiftning utförs med hjälp av berörda myndigheter
         – folkhälsomyndigheten utför det som regeringen gett dem i uppdrag. I Sverige har vi relativt självgående myndigheter, som styrs av sina respektive generaldirektörer. Detta innebär att folkhälsomyndigheten kan ge råd till regeringen samt allmänheten.

         Det som folkhälsomyndigheten däremot inte kan är att utfärda regler och lagar. Det behöver riksdagen göra. Dock styrs såväl riksdagen som regeringen av vår grundlag. Vår grundlag fastställer våra friheter och rättigheter. I detta ingår att vi får röra oss fritt. För att ändra grundlagen krävs två likalydande riksdagsbeslut, av två riksdagsförsamlingar med ett val emellan.

          Tack!!! Detta borde skickas till allas mobiler, varje morgon tills alla fattar ?

          Tack för att du informerar folk. Men jag som skrev kommentaren ovan utgår från att det här blir väldigt förvirrande för många eftersom regeringen faktiskt fattade beslut om förbud mot sammankomster med fler än 50 pers. Och de kan stänga förskolor, skolor och andra mindre områden.

          Så det går att göra snabba tillfälliga lagändringar vid behov.

          Bra recap! Dessutom är det inte skitenkelt att få folk att göra som man vill, inte ens med lag. Det är inte säkert att straffhot skulle vara särskilt effektivt mer än på kort sikt. Om incitamenten idag handlar om att framför allt skydda riskgrupper från allvarlig sjukdom, så kan man fråga sig hur hårt straffet egentligen hade behövt vara för att faktiskt ha en långvarig avhållande effekt och huruvida ett sådant straff hade varit det minsta humant.

  Det är pga idioter som IL det blir restriktioner!! Om vi alla tog ansvar skulle Pandemin inte spridas så fort och så brett. Amenvafan, är det så svårt att tänka smart och vara rädd om sina medmänniskor ?

   Fast det gör den ju förr eller senare. Eller du tänker att vi ska sluta träffa andra för all framtid?

   Pandemin kommer inte att gå över för att vi isolerar oss. Däremot håller vi såklart nere antalet smittade. Men så fort vi släpper på restriktionerna så kommer det att blossa upp igen. Vi blir INTE av med detta om vi sköter oss.

    Det är ingen som tror att vi ”blir av med det” heller. Det är inte vad man försöker uppnå.

  Nja så farligt var det väl ändå inte?
  Känner du förresten till någon blogg, instans eller myndighet vilken mer än bloggbevakning hjälpt IL att hitta tillbala till verkligheten?

  Camilla, är du sjuk? Kanske dags att ta en paus från sociala medier för du beter dig inte friskt. Läser du ens vad du skriver innan du postar?

   Nix pix. Varken corona eller generaliserad förbannatsyndrom, bara lite smått irriterad på idioti, men tack för omtanken.
   Hur mår du själv? Är du sjuk?

   Förklara istället vad som är fel.

   Hur mår du själv då?
   Stämmer det att du ska ta en paus från Bloggbevakning?
   Har du varit sjuk länge, eller har dina symptom förvärrats avsevärt den senaste tiden?
   Vad beror det på?

  Mentaliteten bland många (främst influencers) liknar ett litet trotsigt barn; de vet att de är avrådda från vissa saker men gör dem ändå för de kommer inte bli bestraffade.

  Och Kenza som i somras ställde in resan till Montenegro för att träffa Aleks släktingar pga pandemin…några månader senare: Nämen hörni jag drar till Maldiverna nu!

  Folkhälsomyndigheten förkortas INTE FHM utan FOHM. Blir fan galen på media och alla som skriver fel. FHM är en herrtidning med lättklädda kvinnor..

   Vad står oet för?
   /tänker inte googla

    O:et är o:et efter f:et i Folk. Den du.

     Jaha där ser man. Onödigt o.

     Eller FolkOHälsoMyndigheten?

      Knappast.

       Den flög över huvudet

   Jobbigt för dig. Men nu använts faktiskt FHM oftast om myndigheten, hur fel du än tycker att det är, så det är nog bara att acceptera.

   Hur visste du att FHM står för det?

    Finns bildbevis …

  Här i Skåne har det ju verkligen stramas åt. Mitt jobb har cirka tusen nya regler och vi får dagliga mejl om situationen. Trots detta ska min kollega ha fest i helgen. Man blir så matt.

  En bekant kom just hem från en semestertripp till Spanien (!), hämtades i bil av sin son och åkte hem till familjen ”för att gå i karantän i 4 dagar” (…?!???). Samma kväll ändrade han sig och for på restaurang med kompisarna. Man, 50+.

   En storspridare och idiot!

  Lunga ner dig. Först gör du pratbubbla på henne och bestämmer och nu att hon ska gå på fest innan hon ens gått dit. Hon kanske inte sett nya direktiven som kom idag när hon skrev det. Du är så väldigt aktiv och intensiv nu på bloggar och instakonton, akta så du inte bränner ut dig. Snart kommer väl kraschen. Du har ju sagt att du är multisjuk så du borde väl ta det lugnt och inte stressa.

   Hon bekräftade att hon sett genom svaret…

    Nej, hon ställde ju en fråga.

     Hon ställde inte en fråga utan ifrågasatte. Läs om, läs rätt ILs riddare.

  Tycker ju det finns andra som gör mer idiotiska val då än IL faktiskt. Tex Alexandra Nilsson som la upp en vlogg från Portugal. Kenza osv som drar till Maldiverna. Melina som är ute och äter och springer på stan vaaaarje dag. Mimmi Kapell som har trånga träningsgrupper. Johanna Nordström som är ute och festar varje helg/dag(?).

  Att IL kommenterar detta KAN ju ha med att hon inte hunnit se de nya restriktionerna. När de nya kom till Skåne hann jag inte se förrän sent på kvällen pga jobb, städa, storhandlade mat osv. Men att idiotförklara bara henne för detta tyckte jag va orättvist. Då kan man lista upp alla som gör korkade val i nuläget. Men resor toppar väl ändå?

   lailahögfeldt reste ner till Italien mitt i en pandemi allt för att glassa runt och visa upp sig, sambon är fortfarande skriven på fel folkbokföringsadress gah…:P

    Omg.. Ja du ser. Tycker inte att IL’s svar va värre än det. Har inte Italien stängt ner? ?

   Hon bekräftade att hon sett genom svaret…

    Ja, alltså jag tycker att alla över 15 (typ) har ett ansvar att kolla upp nyheterna kring hela corona för att kunna följa riktlinjerna eller restriktionerna. Meeeen förstår om man inte hinner direkt det kommer ut.

  eva_sinclaire_ måste åka just nu till Stockholm ända från Malmö för att visa att hon befinner sig på hotel diplomat och äter ute på restaurang.

   Hej Eva.

  eva_sinclaire_ måste åka just nu till Stockholm ända från Malmö för att visa att hon befinner sig på hotel diplomat och äter ute på restaurang. :/

  Common sense is not so common.
  IL överträffar sig själv, men jag tror inte hon fattar att hon beter sig korkat/egoistiskt/världsfrånvänt.
  Att hon pudlar när hon får kritik beror inte på självinsikt. Tyvärr.

  PS. Skulle inte orka ha ditt jobb. Skulle vara på konstant dåligt humör av att följa alla rikspuckon på sociala medier.

  På tal om Isabella hon skriver även idag på bloggen om sin senaste räkneskapsår och hur dåligt det gick för hennes bolag, hade hon inte sålt den hade hon gått i konkurs 😀

   Tråkigt att ego-Bella inte konkade, men inte försent än…

   Hur kunde Pingis låta företaget gå så dåligt? Hon är ju utbildad ekonom. Jag fattar inte vad de sysslade med. Kunde hon inte bromsa i tid?

   Så lär det ju inte precis då…

  Her i Norge har vi klare regler for hva vi skal gjøre. Har stort sett levd som vanlig siden påske men tatt alle regler på alvor. Hos oss tar de som styrer landet ansvar, det er ikke helsebyråkrater som bestemmer. Tydlige beskjeder! I Sverige virker det som rekommendationer er noe #andre# får gjøre. Ikke noe dugnad/ vi gjør det sammen der nei. Har halve familie i Sverige og har bodd der i 6 år så vet hva jeg snakker om.

   Okajda

   Det såg det inte ut som när tusentals norrmän trängdes för att köpa sprit och godis i Sverige. Eller är ni bara duktiga på hemmaplan ?

   Lägg av. Sverige har också tydliga regler för vad som ska göras. När blev lillebror expert på vad Sveriges befolkning gör och inte gör? Sköt ni ert så sköter vi vårt.

    Sverige har 10 ggr så många dödsfall som Norge (per capita), så det hade varit väldigt klokt att lyssna och lära av Norge.

    Ja, ni håller ju på att vinna!
    Sverige-Norge 6000-280!
    Heja heja!

    De tydliga reglerna som finns i Sverige vilka är de specifikt och hur efterlevs de? Varför var det så konstigt att norrmännen åkte till Sverige då det var lov? Du menar att andra länder inte får ifrågasätta eller ha en åsikt om Sverige? Hur rapporterar Sverige om andra länders strategier? Som storebror tycker jag att man blir väldigt lätt kränkt av allt:)

   Ha det!

   Vad vill du egentligen få ut av din kommentar, förutom att tala om att Norge är så mycket bättre än Sverige? Otroligt trött på att alla länder verkar veta mer om hur vi hanterar smittan, hur vi följer restriktionerna och hur vi jobbar tillsammans än vad vi själva gör. Smittan minskade kraftigt i Sverige och var nästan nere på noll under sommaren och en bit in på hösten (långt efter att smittan började ta fart igen i Norge), så någonting rätt måste vi ju gjort.

    Ursäkta men din kommentar 23.17 är precis så svensk som förväntat. Tycker du att det känns som en tävling när du pratar om antal döda? Det är väl rätt tydligt att det är något som har gått snett när så många dött med i jmf med andra nordiska länders statistik? Alla länder gör väl så gott de kan och har olika förutsättningar och smittan stiger i alla länder och då är det väl ännu mera viktigt att myndigheterna kommer med klara besked om vad som gäller så att alla förstår. Som sagt, det är inte frågan om vem som är bättre utan att rädda så många från att smittas och riskera att dö.

     Tycker dock inte att vi kan jämföra med våra nordiska grannländer då det enda vi har gemensamt är just vårt geografiska läge. Sverige och Tyskland är mer lika om man ser till hur samhället är uppbyggt och människor lever. Att vi har färre sjuka och döda jämfört med dem är en mer relevant jämförelse. Norge är mer glesbefolkat, vi har flera mycket större städer än vad Norge har och så vidare. Att vi råkar vara grannar betyder inte att våra samhällen och system är jämförbara.

     Vart nämnde jag antalet döda? Och nej, det är ju precis en tävling det inte är och det är exaKt det jag försöker säga. Jag förstår inte hur ytterligare en ”titta bara hur bra der går för oss”-kommentar på Bloggbevakning ska göra någon skillnad, det om nåt är att göra det till en tävling. Tro det eller ej men vi jobbar alla mot samma mål. INGEN vill se fler döda, och alla gör sitt bästa för att stoppa det utifrån vad de tror är bäst.

    Att folk ens jämför olika länders statistik är idiotisk med tanke på att Sverige räknade alla covid-relaterade dödsfall oberoende av var de dog och det registrerades/fångades upp i statistiken ganska snabbt – de flesta länder har inte den möjligheten (logistiskt eller lagmässigt) och dessa länder underraporterar därför antalet dödsfall.

     Hur vet du att andra länder inte gör det?

   Håller fullständigt med dig i dina reflektioner. Bor sedan länge i Norge och det är stor skillnad på hur man uttrycker sig här. I Sverige är man rädd att kalla en spade för en spade eftersom någon kan bli kränkt så därför blir det lite halvtama råd som ”du ska göra så men du bestämmer ändå vad du väljer att göra” Tyvärr vet inte svenskar vad ordet dugnad betyder eller innebär utan det är mera jaget än laget som är viktigt.

    Nej, detta har med vem som får lagmässigt införa förbud eller bara komma med riktlinjer.

    Norge räknade inte inte ens på hur många som dog i ålderdomshem under större delen av året så era siffror kan inte ens jämföras med Sverige där vi mäter alla dödsfall oberoende av var de har dött.

  Nja, det känns helt uttjatat nu att den här bloggen ska handla om Isabella var och varannan dag. Just det här med att gå på fest, resa, flyga, gå ut, gå på date, jobba, ha barn som tränar, träna själv och allmänt vara ute är ju det som finns just nu på nästan alla bloggar och det är surt och jättedåligt, det tycker verkligen jag med. Vi bor inte i Sverige utan i ett land med hårdare restriktioner och jag häpnar varje jag när jag kollar in influencers i Sverige och allt dom gör. Events, yogahelger osv precis som att pandemin är över. Men IL känns tråkigt att dra upp hela tiden, måste finna måååånga andra att skriva om.

   För att hon är dum nog att utrycka sig så där? Samma dag som restriktionerna skärps? Det är skillnad på vad de säger nu jämfört med igår. Alltså är det allvarligare att hon skriver så nu än att ngn annan var ute igår.

   Jag har en direktlänk till taggen om Blondinbella- är det inget nytt där så lämnar jag bloggbevakning. Med andra ord, jag stannar bara för artiklar om Blondinbella.

   Och det har visat sig i tidigare artiklars kommentarsfält att jag är långt från ensam. 🙂 Så uttjatat, njae. Vi är många som mår gott när det går sämre för Blondinbella.

  Jag förstår inte varför vissa väljer att inte ställa upp på en gemensam insats att skydda sina medmänniskor? Bara för att jag bara blir lite lämpligt sjuk betyder ju inte att jag kan ha smittat en annan som står i fara för att bli riktigt sjuk eller dö? Hur tänker dessa människor och hur uppfattar de den värld de lever i? Att det är en mänsklig rättighet att ”unna” sig en liten resa eller fest bara för att det inte är förbjudet under en pandemi där man frånråder? Alla desTänk att sa själviska varelser som antagligen också ser det som en självklarhet att bli omhändertagen om de blir sjuka och som med all sannolikhet kommer att skylla sin smitta på någon annan. Tänk att en grupp kan skapa så mycket sorg och olycka för andra utan att ens fatta vad de gör.

   Det är vad man utvecklas till när man är fullt upptagen av att spegla sig och lägga massa tid på i vilken vinkel ens röv ser bäst ut att fotas i.

  Tycker det är riktigt intressant att man uppmanar folk att hålla sig borta från köpcentrum, gym, museum m.m.
  Men hur har man egentligen tänkt? Ska dessa ställen hålla öppet som vanligt och stå där med personal som ska ha lön utan att det ska komma några kunder? Eller vilka är det man ska göra undantag för på dessa ställen?

  Tar mig själv som exempel (menar inte att vara OT utan vill bara förtydliga). Jag är ledig imorgon och har planerat att hämta två paket som finns på två olika utlämningsställen, lämna tillbaka en bok på bibblan i närheten och köpa en present på Cervera. Det är ju inte så att jag tänker strunta i mina ärenden om det faktiskt är öppet.

  Dessutom tror jag många kommer att tänka ”Skönt, då är det lite folk så jag passar på att…” och så fylls det på i alla fall.

   Present, ska du på kalas? Hämta dina jädra paket och va tyst. Gå hem sen. Nästa gång beställer du hemleverans, klart! Boken kan säkert vänta eller så lämnar du den och lånar absolut ingen ny bok. Sluta gnäll!!

    Det var inget gnäll. Jag skrev klart och tydligt att jag gav ett exempel. Det var inte direkt så att jag bad om råd hur jag skulle lösa mina ärenden ?
    Och så länge bibblan är öppen lånar jag hur många böcker jag vill. Dessutom ser jag fram emot att leta present på Cervera. Det var liksom inte det som var grejen.

     Vad var grejen då? Att du inte fattar???

      Att du vill bli smittad? Att du vill smitta vidare?

   Är också ledig imorgon och har tänkt göra mina ärenden. Men tänker att jag gör dem tidigt innan alla hunnit ut.

   Undrar också detta! Hur ska det gå till rent praktiskt?

    Precis som i våras. Vad är problemet?

     I våras dog det väl typ 5000 personer? Det tycker jag känns som ett problem.

    Det kommer funka.

   Det var inte stängt i våras heller, tillräckligt många tog ansvar ändå. Det finns gott om stöd till företag som måste permittera.

    Har vi verkligen råd med fler permitteringar?

     säkert inte men stödet finns kvar

    Återigen: större centrum har centrumregler med strikta regler för öppettider att förhålla sig till. Det är inte bara att permittera utan det krävs bemanning.

   Om de håller öppet el inte är ju upp till dem. En del kommer göra det, en del kommer stänga och permittera. Precis som i våras.

    Tvivlar starkt på att mitt lokala – jättestora – köpcentrum kommer att hålla stängt.
    Och enligt deras hemsida har de öppet som vanligt.

    Mindre privata aktörer kanske väljer att stänga men större centrum har centrumregler med strikta regler för öppettider att förhålla sig till.

   Eller också finns det massa intelligenta människor, så då kan du och dom andra idioterna gå runt där och shoppa,

   man räknar med att tillräckligt många håller sig borta för att det ska dämpa de stigande siffrorna. Man har sett i Uppsala en bra effekt.

   Du struntar helt enkelt i dina ej nödvändiga ärenden som att strosa runt i affärer osv. När du gör nödvändiga ärenden tänke rdu på att hålla avtånd, tvätta händer osv. Har man max antal kunder i butik i Sverige? I Tyskland har de det, och varje kund får ta en korg och när korgarna är slut vet man att det är fullt och man får vänta utanför. Där är det även masktvång inomhus. Och säga vad man vill om mask, men det bidrar till att folk kommer ihåg att det råder en pandemi och hålla avstånd.

   Där jag bor var alltin stängt i fyra veckor, nu har saker och ting öppnat upp litegranna. Men många företag har ställt om sig till hemleverans och det finns roliga cocktailpaket man kan beställa från restauranger osv.

  Tror och hoppas att denna pandemi medför att influencer-yrket går i graven. Precis som många redan påstått här så finns det gott om folk som inte följer råden, men att människor som valt ett yrke där de influerar andra väljer att normalisera fester, utlandsresor, sociala tillställningar, events etc och har gjort sedan dag ett är helt sinnessjukt. Och det värsta är att inget tar sitt ansvar och inser att de normaliserar oansvarigt och själviskt beteende som bokstavligt talat kostar andra människor livet. Finns ett fåtal undantag som faktiskt skött sig och uppmanat folk att göra detsamma, men tycker verkligen att en majoritet av dem har haft ett beteende som är under alllll jäkla kritik.

  Myndighetssvenska verkar fortfarande helt obegripligt för vissa, snart 1 år in i pandemin.

  Alla som tjafsar om att det heter ”råd” och ”rekommendationer” och att man därför inte behöver följa dessa, förstår ni inte (på riktigt) att det är regler som ska efterföljas eller bråkar ni bara pga känslor som ni inte kan hantera?

  Det är okej att vara sur på corona, att känna sig ledsen, rädd och begränsad, men det är onödigt att ta ut det på folkhälsomyndigheten och vilka ord de måste använda. Det är inte deras fel att smittan finns och det blir inte bättre om folk tjafsar om ordval istället för att göra det de ska ( och ju faktiskt fattar att de ska göra) för att försöka hålla smittan nere.

  Var rädda om er själva och era medmänniskor.

   Undrar om folk hade brytt sig mer om det istället hette ”förbud”. Jag tror det. Eller, jag hoppas det.

    Det kan inte myndigheter göra. De kan ge råd, inte införa förbud.

     Jag vet det. Men jag skrev OM. Det tror jag hade haft större effekt.

   Det handlar inte om tjafs. Det handlade om det motsägelsefulla i att butiker och gym ska hålla öppet med personal samtidigt som folk uppmanas att inte gå dit. Så för vem håller man öppet?

    Vad ska de göra då? Vad ska de säga?

     Vilka de? Regeringen har möjlighet att stänga mindre områden (som köpcentrum eller idrottsanläggningar) om de vill. Då får de väl se till att stänga dessa ställen och kompensera både köpcentrumägaren och butikerna för uteblivna intäkter under tiden det är stängt. Samma sak med gym m.m.

   Fast det är ju viktigt att kommunicera så alla förstår. Vissa gånger måste man peka med hela handen och rätta in folk i ledet. Att förvänta sig att alla ska tolka ett råd på samma sätt . Har sett nästan varje pressträff och blir alltid så full i skratt för det är dubbla budskap som sänds ut och jag antar att det är många som hör bara de fraser de vill och då har man ju gått miste om hela grejen?
   Vitsen är väl från början att få så många som möjligt att så snabbt som möjligt utföra en handling som ger det förväntade resultatet? Tänk om alla fotbollslag skulle få ha sina egna tolkningar av spelreglerna – vilken division skulle de spela i tror du?

    Du vet väl att myndigheter endast kan komma med råd/riktlinjer, inte förbud?

  Vad hade Egoina skrivit för inlägg om Skånes restriktioner? Hon skriver i kommentarerna att hon raderat inlägget.

  De undviker ju denviktigaste frågan: är tillgången till toapapper och tortjäst säkrad?

  Jag tror att Isabella vet hur saker ligger till som folk kallar konspirationsteorier. Hon var ju ihop med Erik ett tag med och han vet nog en hel del vad som försegår.

   —för erik är med i illuminati och delar med sig av detta till en tjej som gärna glappar och som han dejtade i ett halvår?

   Gahahaha neeej…. Är du en sån där qAnon-idiot? ?

  Men hur svårt är det? Begränsa allt du kan av kontakt med andra människor i några veckor. Punkt. Gör tillräckligt många det kommer smittan att minska. Var ett as och tänk bara på dig själv, festa och kalasa och håll på och Karma kommer att hänga dig i röven under längre tid än du ens vill tänka på.

  Det är precis det som FOHM försöker få folk att fatta. Tack och lov slipper vi i allafall under vintern MEN FOPPOLLEN DÅ?!?!? ??

  Bella är ute med den ena av sina två! vänner. Speglar och kråmar sig på damtoaletten. Världsfrånvänd och egotrippad som vanligt.

  Om du mår dåligt och har ett dåligt liv pga att du inte får resa utomlands eller festa, då tycker jag faktiskt synd om personen 🙁
  Ända sen corona kom har jag inte fattat behovet att man MÅSTE festa, resa, osv. Men det är nog för att jag mår bra och trivs i livet utan dessa grejer, klart begränsningarna är tråkiga, främst att inte kunna tävla eller att umgås med alla kompisar, men samtidigt är det värt att ”offra” dessa grejer för att göra vad man kan för att inte sprida smittan. Men som sagt mår jag inte dåligt, begränsningarna är bara tråkiga.

   Så bra att du inte mår dåligt. Jag har mått dåligt hela året pga. det och fattar ärligt talat inte vad det finns för anledningen att leva när man inte kan resa eller göra andra roliga saker. Jag skadar mig själv för att jag inte kan leva mitt vanliga liv längre. Min läkare sjukskrev mig för depression.
   Precis som att du inte fattar behovet av att resa och leva ett liv som vanligt så fattar jag inte hur man kan må bra av att leva ett helt år i ett dystert land som Sverige och ändå må bra.

    Låter som att du behöver en rejäl livsstilsförändring när detta är över, om du inte kan låta bli att självskada dig för att du inte får gå ombord ett flygplan och resa iväg. Låter som att pandemin är ett svepskäl för att fortsätta må dåligt.

     Alla människor behöver olika saker i sina liv. En livsstilsförändring är väl precis det jag gjort det här värdelösa året och uppenbarligen har det inte funkat bra.
     Så att inte få resa som är det viktigaste jag vet i mitt liv är skäl nog att må dåligt. Vad får man må dåligt för och var får man inte må dåligt för? Finns det någon mall?

      Jag har också blivit sjukskriven för depression. Ångesten håller på att äta upp mig inifrån. Känns som att det inte finns någon mening med livet längre. Att behöva överväga att ens gå in i en butik och handla, det är inte värdigt.

     Vilken konstruktiv stöttning av någon som tydligen har facit över vad man får må dåligt av. Fy fan!

    Fast om resa är det enda som gör ditt liv värt att leva så är det allvarligt, tänk om du blir arbetslös och inte har råd att resa? eller när nästa pandemi kommer (det har vart fler pandemier tidigare och det kommer komma fler i framtiden)
    Du behöver hitta något mer i livet som gör ditt liv värt att leva. Eller om det är Sverige du hatar och som får dig att må så dåligt så kanske det vore en ide att bo och jobba utomlands?

    Tyvärr kommer det nog ta lång tid innan Corona är under kontroll, men har du tur kanske man kan resa utomlands sommaren 2021.

     Tror tyvärr det kommer dröja flera år innan man kan resa som vi har gjort förut. Ett vaccin kommer i slutet av 2021, men vi vet inte alls om det kommer att hjälpa alla grupper och dessutom tar det tid att lösa logistiken. Lägg sedan till att resten av världen ska vaccineras med och vi kollar ännu längre fram.

     Håller med om att man bör försöka hitta annat att leva för, men det är svårt i en isolering..

      Men du kanske har några förslag? Tar tacksamt emot för jag känner mig också deppig och allmänt att livet är helt meningslöst.

       Vad vill du göra?
       Istället för att gymma kan du träna utomhus och hemma, och bli starkare, snabbare och smidigare.
       Vill du testa nya saker kan du prova brodera, sticka, virka, sy, måla, skapa musik, mm.
       Man behöver inte sitta inne och stirra på väggen 24/7 pga corona, man kan gå i skogen, man kan prata med kompisar i telefon/skype, man kan spela online med sina kompisar, man kan testa nya saker som baka, laga mat, sticka, brodera, virka, sy, måla.
       Du kan umgås med kompisar genom att prata i telefon eller skype.
       Det är ett perfekt tillfälle att utbilda sig vidare om man inte har fast jobb, då det är jobb brist, så antingen genom utbildning, eller online kurser, mm.
       Kanske se på serier, läsa böcker, lära sig språk eller bli bättre på språk man redan kan.

       Livet behöver inte stanna bara för att man inte kan supa sig full, resa eller dejta, livet fortsätter men bara på ett annat sätt under 1-2 år. Man kan göra allt man kunde göra innan, utom att träffa folk på samma sätt, man kan fortfarande studera, träna, äta god mat, testa nya saker, osv.

      Vaccinet kommer gör att den som får det är säker och kan resa, så blir hela Sverige vaccinerade kan vi resa även om landet man inte reser till är vaccinerade.
      Som det ser ut nu kommer vaccinet komma under våren/sommaren 2021, men det är ju bara en prognos, sånt kan förändras.

      Fast du är inte isolerade, du lever inte i en lockdown, ut i skogen och plocka svamp, ha med en kompis på telefon så kan ni prata medans du går i skogen, börja träna hemma och genom att motioner utomhus, prova nya saker som att baka, laga mat, sticka, brodera, virka, måla, mm. Gå online kurser, lär dig ett nytt språk, läs böcker, se filmer och serier, mm. Du kan göra allt du gjorde tidigare men på ett annat sätt där du inte träffar folk.

     Vart får du din info ifrån? Eftersom ingen kan svara på när allt är som vanligt igen tycker jag det är märkligt att du vet när man kan resa igen. Finns ju massor av människor som redan reser nu också.
     Du får gärna också komma med tips till mig (precis som till anonym nedan) vad man kan hitta för meningsfullt i sitt liv när det är pandemi.
     Tycker alltid det är intressant med personer som säger att man måste göra något åt saker men inte säger HUR man ska göra något åt saker eller ens vet om det finns någon lösning på saker.
     Lite som att jag skulle säga till nån random människa: ”Du får nog skaffa fram 10 miljoner för det kapitalet du har nu räcker inte. ”
     Tycker man ska vara försiktig med att säga såna saker till folk om man inte ens vet om det finns nån lösning.

      Eftersom prognosen ser ut att vi kommer få ett vaccin under våren/sommaren 2021 så betyder det att alla som fått vaccinet sedan kan resa, även om landet dem reser till inte ha blivit vaccinerade så är personen som fått vaccinet säker.
      Vad skulle du vilja göra om det inte vore pandemi? för ditt mål detta år kan ju inte vara supa dig full och träffa killar?
      Varför inte studera eller vidare utbilda dig? antingen genom studier eller online kurser? varför inte lära dig ett nytt språk, läsa bok, se filmer och serier?
      Eller testa nya saker som bakning, matlagning, sticka, virka, brodera, sy, mm?
      Eller passa på att träna, finns massor med träning man kan göra hemma och utomhus.

      Du kan umgås med vänner genom att prata i mobilen och skype?

      Jag tycker snarare att det är konstigt att pga att man inte kan träffa folk så tror folk att det enda dem kan göra är sitta hemma och stirra in i väggen 24/7, det finns ju massor man kan göra. Antingen sånt man behöver göra men inte haft tid för tidigare (utbilda sig vidare) eller prova nya saker.

   Mår inte heller dåligt, det är vad det är liksom. Så länge jag får träffa min familj är det lugnt känner jag, de är viktigare än alla andra i mitt liv.

    Kul för dig. Jag bor själv och är så jävla ensam.

     Om din familj inte är i riskgruppen kan du faktiskt träffa dem och ta en promenad utomhus. Jag träffar mina föräldrar och mina syskon då och då, mer sällan än vanligt eftersom vi inte har familjemiddag och liknande som tidigare, men vi träffas ändå och går med hundarna ihop, eller om man ska låna något av varandra säger man hej och byter ett par ord utomhus.
     Du ska undvika folk och träffa så lite folk som möjligt, men klart man måste få gå promenad med sina föräldrar och syskon enstaka ggr trots att det är pandemi (om dem inte är i riskgruppen)

      Vi bor tyvärr långt ifrån varandra och jag har ingen bil, så har inte möjlighet att gå promenader med folk.

       Jag och min familj bor inte heller direkt grannar.
       Men i ditt fall kan ju tex Du gå till ett område, din mamma/syster/bror/pappa åker dit och sedan går ni tillsammans en promenad där. Du behöver inte ha en bil, jag misstänker att du har 2 fungerande ben(?), så ut och gå till en plats där ni kan mötas 🙂
       Man ska ju inte träffa folk under pandemin, men en vis social kontakt behövs dock för att må mentalt bra, och då är promenad utomhus det bästa alternativet 🙂

   Alla har väl sina intressen. Vad hjälper det att klanka ner på det? Älskar också att resa men tydligen ska man skämmas för det.

    Inte skämmas, det är troligen lika hemskt för dig att inte få resa, som det är för mig att inte få tävla. Det är fruktansvärt tråkigt, min kompis som tränat stenhårt får inte tävla i SM i år eftersom det inte blir av, alla förberedelse och träning kastade i sjön. Det suger.
    Men jag mår inte dåligt och går runt och tycker mitt liv inte är värt att leva, och hatar allt pga det. Utan accepterar att det suger nu, men det är värt det, och tävlingar och resor finns kvar i framtiden.

   Men du kanske är i ett stadie i ditt liv där det inte händer så mycket. Antar att du har en familj som du bor med? Jämför med någon som är 20, ska precis börja leva sitt liv, träffa nya människor, dejta, testa på jobb/studier, hitta sig själv osv. Klart det är jobbigt och att man mår dåligt när livet står still på detta sätt! Att folk inte har förståelse för det är konstigt. Med det sagt så är det inte viktigare att festa än att överleva såklart. Men den här översittarattityden mot oss som mår skit tycker jag är vidrig. Skäms.

    Du har så rätt! Är precis därför jag mår dåligt. Har kämpat så otroligt mycket för att komma till den plats jag vill i livet. Och när jag äntligen hade gjort det så dras mattan undan och jag får inte leva det livet jag kämpat för.

    Hade hänt massor i mitt liv om det inte vore pga corona. Har en sambo som dock bara är hemma på helgerna pga hans jobb.
    Fast 20 år, då har man väl vänner sen tidigare? familj? dejting kan vänta till sommaren 2021, det är ingen katastrof. Om något är det nu det är perfekt lägga att studera eftersom det är brist på jobb och eftersom man kan lägga all sin tid på studierna då det inte finns så mycket annat att göra.
    Jag förstår inte eftersom det handlar om en kort tid av ens långa liv, det är folk som dör pga smittspridningen, dessa människor får aldrig chansen att uppleva saker, så jämfört med dem känns det inte så farligt att avstå resor och festande i 1-2 år.
    Det är inge översittarattityd, det är en genuin fråga, om festa och resa är det viktigaste i livet, det enda som ger glädje, och utan det är livet inte värt att leva, då hade man problem redan innan corona. Det måste finnas fler saker i livet som man tycker är kul, som gör livet värt att leva än att supa sig full och resa till olika platser i världen.
    Man behöver inte sitta inne och stirra på väggen 24/7 pga corona, man kan gå i skogen, man kan prata med kompisar i telefon/skype, man kan spela online med sina kompisar, man kan testa nya saker som baka, laga mat, sticka, brodera, virka, sy, läsa böcker, måla. Man kan träna på massa sätt hemma eller ute i naturen, man behöver inte träna på gym. Det finns massor med online utbildningar och kurser man kan gå.
    Livet behöver inte stanna bara för att man inte kan supa sig full, resa eller dejta, livet fortsätter men bara på ett annat sätt under 1-2 år.
    Hoppas ni som mår dåligt söker hjälp så ni får hjälpt under denna tid, då det troligen kommer vara ett tag till innan allt blir normalt.

    Folk dör, folk blir arbetslösa, jag känner mig lyckligt lottad när mina enda problem är att jag inte får tävla eller umgås med kompisar som vanligt. Kompisar, tävlingar, resor och fest finns kvar efter denna pandemi, dem människor som dör pga att vi inte begränsar smittspridningen, dem finns inte kvar efter denna pandemi.

  Det är både tragiskt och komiskt att högern som alltid gormar efter frihet under ansvar är så himla dåliga på att ta ansvar under frihet.

   Alla mina högerkompisar som har klagat på att Sverige inte har haft en fullständig lockdown har festat, rest, dejtat nya människor osv som om det inte fanns en pågående pandemi. En av mina kompisar startade t.o.m. en insamling av medicinsk skyddsutrustning åt vårdpersonal och klagade i facebookgrupper om att Sverige borde byta till en högerregering för att ingen lockdown har tillämpats – samtidigt som hon festar och reser hela tiden vilket endast syns på hennes privata sociala medier. Hycklare, hela bunten (och de tycker att jag har fel när jag frågar dem om detta – det är alltid någon annans fel och någon annans ansvar).

    Medan vänstern ointelligent trängdes på en BLM-demonstration…
    Trots att man vet att ropa och skrika ökar risken att bli smittad. Hycklare hela bunten.

     Tror du att syftet med en demonstration är annorlunda än syftet med en hemmafest, en krogrunda eller en resa utomlands? Finns det några skillnader som gör att man kanske är beredd att riskera mer för att uppfylla syftet i något av fallen?

     Diskutera i smågrupper med högerspökena bredvid er.

      Tror du coronaviruset bryr sig om anledningen till att trängas är för ”ett gott syfte”?

  Det är väl samma attityd som typ alla influensers har?! Om ingen annan tar ansvar, varför ska just Isabella göra det?

  https://www.vk.se/2020-04-05/darfor-far-vi-rad-men-inga-forbud

  Kan du inte ta upp detta Cam. Rekommendationer från en myndighet är inte som ett boktips, något man kan följa om man känner för det…

   Håller verkligen med, ta upp det Camilla, här verkar folk behöva utbildas

    Inte bara här inne. Överallt. Jag vet så många som inte vet vad det betyder, tycker man hör det jätteofta att det t.ex ”är ju bara rekommenderat att…”
    Ett förtydligande redan från början om vad det faktiskt betyder hade nog hjälpt till i minskandet av smittspridningen.

   Tack! Superviktigt att fler än vi andra byråkrater lär sig myndighetssvenska..