Influencers och parkeringsböter

Är detta vad influencers roar sig med under rådande pandemi, när restriktionerna hindrar dem från att bubbelbruncha och gå på events?
Skryta om eller rent av tävla i vem som kan få flest parkeringsböter?

Oavsett vilken så så slår idiotibarometern i taket, för jag tvivlar på att dessa parkeringsböter kommer från att en timer gått ut och att de parkerat lagligt men utan att betala i några minuter.
Jag skulle gissa att de skiter i skyltar mm och helt sonika ställer sig där de kommer som allra närmast dit de ska, och helt enkelt ser parkeringsböter som ”betalning” för ökad bekvämlighet.

I USA blir man bortbogserad.
Tänk om Stockholms Stad kunde börja med det? Jag undrar hur långt tid det skulle ta för dessa idiotiska inlägg att bli ett minns blott?
Det är inte SÅ kul att behöva åka och lösa ut sin bil, någonstans långt ute i ingenstans.
Dock skulle det kanske bli så pass bra content till vloggar och Instagram, att jag tvingas äta upp min hatt ändå?

”Tja tja vloggen!!! Häng med när jag åker och löser ut in bil som blivit bortbogserad eftersom jag parkerade på tvären framför räddningstjänstens ambulansutfart! Tiihiiii..såååååå busigt liksom….!”

285 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Therese gör samma sak. Det är i flera videor som hon sagt typ ”jag hittade ingen parkering så jag fick ställa mig på lastplatsen där, det får vara värt en tusenlapp”. Som att böterna är extra dyra parkeringsavgifter och inte straff för brott mot lagen!? Intressant att se effekten av att det hade visat sig i brottsregistret eller, som du säger, lett till bortbogserade eller ”clampade” bilar.

  Svara

   Jag har aldrig hört henne prata om detta?

   Svara

    Hon berättade det i en vlogg för bara någon vecka sedan.. när hon skulle på något möte och var sen..

    Svara

     Och att hon skyllde på att det var Anders fel pga att han uppehöll henne så hon blev sen och därför ”behövde” parkera precis utanför. Stackars stackars Anders

     Svara

      Alla gör så, man kan ju tycka att böten borde ändras så att det går efter vad man tjänar i inkomst istället för att alla betalar lika mkt. Finns säkert ett bra ord för det 😉

      Så jävla respektlöst iaf.

      Svara

       I Finland är böter inkomstbaserade. ✌️

       Svara

        Gäller dock inte parkeringsböter.

        Svara

        det ordet jag sökte efter

        Svara

         Det heter dagsböter och det har vi, men det gäller andra brott.

         Svara

          okej det var ordet jag sökte efter 😉

          Svara

        Fortkörningsböter är det. Inte parkerings 🙂

        Svara

       Boten

       Svara

   Tänk då tanken om ingen parkerade fel istället! Då skulle kommunerna och regionerna mista en stor inkomstkälla och förmodligen tvingas kompensera det med höjd skatt eller andra avgifter.

   Svara

    Fast det stämmer inte, vi betalar ett företag som bötfäller oss, får inte ett öre av bötern.

    Svara

     bötfäller ÅT oss ska det så klart stå!

     Svara

     Ursäkta? Är du så dum att du inte fattar att pengarna går till markägaren. I Stockholm, där Margaux vanligtvis parkerar, drar Stockholm stad in enorma summor på detta. Vad menar du med ett företag? Som exempel med Stockholm är det det kommunala bolaget Stockholm parkering som får in pengarna för sina gator och garage. Ja, det är ett företag men det finns ju väldigt många kommunala och statliga bolag.

     För övrigt förstår jag dem. När jag jobbade på Östermalm parkerade jag alltid i damma p-hus och brukade aldrig betala parkering på förmiddagen för jag visste att parkeringsvakterna typ aldrig var där då. Kostanden för en eventuell bot sparades snabbt in för de timmar jag slapp parkering. Har nog hänt ett par gånger att jag även parkerat ”olagligt” då jag inte haft tid att hitta parkering. Förstår verkligen inte att folk gör en sådan stor grej av detta. Antagligen är det inte folk som kör mycket bil i Stockholms innerstad där situationen är hemsk. Dessutom att ha koll på städdagar mm kan ju ge en och annan bot även om man försökt parkera ok.

     Svara

      Oj, så arg. Nu har ju jag insikt i detta i min kommun och utgår från den där inte ett öre av boten går till oss. Vi betalar ett företag för att dem tillhandahåller tjänsten och får inte ett öre av dem. Ska jag upprepa? Tagga ner.

      Svara

     Du är så korkad människa. Det är inte företaget som bötfäller som får pengarna för bötern. Dem är bara anlitade av kommunen. Vilket även skapar jobbtillfällen.

     Läs på lite allmänbildning istället för att häng på denna hatblogg

     Svara

      Tagga ner, så kan det visst vara. Det kan vara en tjänst som kommunen köper på det sättet. Dom betalar inget för tjänsten i utbyte mot att företaget tar intäkten från bötern. Alternativet skulle ju vara att betala bolaget och sen få en procent av böterna. Finns säkert massor av upplägg.
      Undra vem som behöver allmänbildning 😬

      Svara

      Så är det på kommunen där jag jobbar. Och jo tack, känner till att företag skapar arbetstillfällen, la verkligen inte in någon värdering i att man anlitar ett företag som sköter det. Du kanske skulle ta åt dig av det du skrev åt mig istället, tror det är mer rimligt av din kommentar att döma.

      Svara

    HAHA men VA? ”Snälla ställ er fel o betala böter så vi får in pengar!”

    Det är inte så det funkar 🙂

    Svara

   På tal om Therese. Gör hon några videos utan samarbeten längre? Känns som att ALLA videos innehåller något sorts reklamarbete. Så oerhört trött på det, hennes videos känns inte ett dugg trovärdiga längre.

   Svara

    Håller med faktiskt..Har slutat kolla samt slutat följa henne på IG. Blev för mycket för min smak. Upplever att hon var bättre förr (även om hon hade mycket samarbeten då med)

    Svara

    Håller med, det är trist, men säg en som inte har reklam i nästan varje video…

    Svara

     Ja alla videos och alla poddar, så sjukt mycket reklam nu, mer än de varit förut. Spolar så fort de kommer upp.

     Svara

    Håller helt med. I varenda j-vla video kommer ”detta är ett samarbete med…” och jag stänger av direkt. Så tröttsamt.

    Svara

     Men anna, varför tror du att dom gör videos, insta och har bloggar? Det är ju för att göra samarbeten och få in pengar. Det här äe ju deras ”jobb” och dom måste ju få lön. Du tror väl inte att dom gör det här för att det är så kul? Gratis liksom?

     Svara

    Men hur ska de annars tjäna pengar?
    Helen Torsgården förklarade det bra tycker jag, de tror smällen för dom kommer nästa vår så de försöker säkra upp nu. På nått sätt måste de ju säkra sin inkomst. Och inget i världen är gratis, varför ska de bjuda på gratis underhållning när de lägger sin tid på att skapa högkvalitativa videor? (Annonser på Youtube bortsett)

    Men kan hålla med om för mycket reklam på Therese IG, har följt henne länge men avföljde för några veckor sen..

    Svara

     Dom får la betalt av youtube per antal sidvisningar. Får dom inte tillräckligt med visningar så får dom väl skaffa sig ett extra jobb, eller skapa bättre kontent.

     Svara

     dom får la betalt av youtube. Om det inte ger tillräckligt med pengar så får dom la skaffa ett extra jobb, eller skapa roligare content

     Svara

     varför kommer min kommentar aldrig fram?

     Svara

     Varför kommer alltid denna kommentar när man tar upp detta ämne? Jag ser inte nånstans att nån skriver att de ska jobba gratis? Däremot kommenterar folk att de är otroligt mycket reklam, mer än det varit förut, så pass mycket att man reagerar på det.

     Svara

     De är säkert välkomna att bli kollega med Annica och bli ekonomiskt beroende på Nuskin

     Svara

    Förstår inte grejen med sammarbeten, dom gör det ju ”för att dom måste klara sig ekonomiskt, detta är ju faktiskt deras arbete!!” och alla går in i väggen pga sååå mycket att göra. Men varför måste dom tjäna så mycket pengar? Det finns ju inte en influencer som har det knapert, behövs verkligen ALLA DESSA SAMMARBETEN? Ni klarar er ändå. Och ni slipper gå in i väggen och skaffa assistenter hit och dit. Eller har jag missförstått något????

    Svara

     Så om du hade chansen att tjäna massa pengar (du kanske sparar ihop så du kan gå i pension tidigare eller kanske sparar ihop till ditt drömhus) så skulle du inte ta den chansen? Det skulle jag gjort iaf.

     Svara

      Du missa min poäng, varför jobba ihjäl sig och irritera sina följare med extremt många sammarbeten när dom redan har pengar så det räcker och blir över 🤷‍♀️

      Svara

     Det är ju sällan någon som säger ”nej tack, jag behöver ingen löneförhöjning, jag har så jag klarar mig”.

     Svara

   Har dock gjort lika dant några gånger. Var panggravid å kunde knappt gå. När jag skulle till BVC å sånt å inte hittade bra plats fick jag riskera böter🤷🏼‍♀️ Tänker att vi alla kan hamna där men av olika anledningar.

   Svara

    Går väl inte direkt jämför med någon som gör det ”bara för att” och sedan poserar på Instagram och gör tummen upp

    Svara

     Du vet väl inte anledningen till varför Margaux felparkerade?

     Svara

   Haha märks där att influencers är låååångt ifrån oss vanligt folk med vanliga jobb. Ingen förståelse alls för hur det förstör ens arbetsdag när en redan stressig dag blir ytterligare försenad pga kan inte lasta ur snabbt och smidigt på rätt ställe

   Svara

   Hade gärna ”straffat” bilförarna med denna metod istället för böter. Tyvärr kostar det väl samhället mer att bogsera bort/”clampa”.

   Svara

   Man kan få sin bil bortbogserad om den står farligt till eller om den hindrar.

   Svara

  Nu bodde jag bara i Sohlman en kortare tid, men det är väl så här för många som behöver parkera i stan att det är bara att ställa sig fel och ta boten. Mycket för att det är för få platser. Det är inget beteende bara influencers håller på med tror jag utan det har bara blivit så. (För såna som har råd då)

  Svara

   Forts… nej jag tycker givetvis inte att det är okej att göra så. Finns lastbilar som behöver stå nånstans och lossa varor och det viktigaste av allt utryckningsfordon som ska få komma fram och framkomlighet för kollektivtrafik tex… finns flera skäl men inte okej så klart.

   Svara

    Men kan man inte åka kollektivt då? Såvida man inte nu ska göra något som kräver bil…

    Svara

    Anonym 14.08 här igen. Tänker såklart när det inte råder en pandemi, tror inte att detta beteende kommit precis nu?

    Svara

    Det finns bara så mycket plats på gatorna så det är svårt att göra mer plats. Nyttotrafik typ utryckningsfordon, transporter måste kunna komma fram och lasta och lossa. Det är trångt redan nu. Bor i innerstan och har bott där jämt. Jag gjorde mig av med bilen för många år sen för när jag väl hittade en parkeringsplats ville jag inte flytta på eländet innan jag var tvungen för att det var städdag. Många som bor här har inte bil alls eller har tjänstebil och jobbar utanför stan. Har heller aldrig hört någon skryta om hur många p-böter man fått oavsett om man är rik eller fattig. Detta låter som en influenser PR grej som väl visar mest på hur osynkade de är med alla andra. Folk tar inte heller bilen när man ska nånstans i stan. Antingen går, cyklar, man eller så tar man bussen. Tror att även det är en influenser grej. Men nått måste de väll göra för att få content tänker jag.

    Svara

    Dom flesta Stockholmare vet sen länge att det inte funkar att ta bilen in till stan. Man åker T-bana eller buss. Har du gott om pengar kan du ju ta en Taxi. Bör vara mer ekonomiskt än att riskera 1.200:- i böter + vägtullar.

    Svara

   Ja stan är katastrof med parkering. Men hatar böter ändå!!!

   Svara

  Anledningen till att man inte får parkera hur som helst är inte för att irritera folk utan för säkerhet! Tänk om en brandbil eller ambulans behöver komma fram.

  Svara

   Kan ju också vara så att man står för länge på en plats eller att man står på fel sida av en gata med datumparkering. Alla felparkeringar är inte fara för allmänheten.

   Svara

    Ja kan ja uara det. Men ändå hon har ju yngre följare och visar att detta är ok. Det är inte att ta ansvar!!! 😕annica englund har tagit bort sin senaste youtube hur tolkar ni det. ??Jag fattar det inte. Tycker hon ska stå för det hon säger.

    Svara

   Men lägg av, det handlar inte alltid om det. Jag har fått 3 botar på mina 10 år som bilförare och då har det en gång varit att p-vakten själv läste fel på pskivan och två gånger hade jag bara glömt p skivan. Så det handlar verkligen inte alltid och väldigt sällan om ”säkerhet”, om det inte är så att man står på rent förbud, eller lastplats eller blockerar framkomst. Alltid ska man göra en grej av allt.

   Svara

    Fast influencers är experter på att ställa sig fel medvetet, det är ju det inlägget handlar om. Inte att de missat skivan.

    Svara

     Alltid någon som känner sig träffad och blir kränkt trots att sakfrågan inte handlar om att få enstaka böter.

     Svara

    Ja Influensers gör det. De filmar alltid tydligen när de fått en pbot! Varför vill man visa sig så korkar då? Kan man undra.
    Handlar om okunskap!

    Svara

  Tål inte henne. Hon verkar helt samveteslös i så mycket. Pinsamt beteende många av influnsers håller på med, medan de tycker det är kul att visa upp..

  Svara

   Förstår inte hur hon kan ha så många följare?

   Svara

    Kanske köpta på ett eller annat sätt?

    Svara

    Arnold

    Svara

    Hennes följare är barn, vuxen kvinna med barn/unga tjejer (fram till 18år) som är hennes fans.

    Svara

     Mina vänner följer henne och vi är alla 23 år gamla, tyvärr är det långt ifrån bara barn som följer influencers idag

     Svara

     Själv tycker jag att hon är ointressant men känner rätt många som följer henne och tycker att hon är mysig. (Inte mina ord). Nu pratar vi om 25-40 åringar.

     Svara

     Och de som hänger på denna blogg är osäkra tjejer som drivs av hat och avundsjuka. Vilket det finns gott om så det förklarar den höga aktiviteten på denna blogg

     Svara

     haha mina barn, tonåringar vet inte alls vem hon är. Knappt så de vet vilka de andra influensers är heller förutom Bianca eller Therese Lindgren.

     Svara

   Nej hon verkar leva på att irritera folk och bete sig vidrigt. Hur kan man skryta om att begå lagbrott som i värsta fall kan leda till att ambulanser och liknande inte kommer fram och därmed orsaka katastrofala konsekvenser? Coolt att bryta mot lagen……..

   Svara

    Lagbrott? Hahaha! Som beror på att ambulanser inte kommer fram. Skojar du? Hur vet du ens vart hon har ställt sig? Hon kanske stod på lastplats? Det är väldigt få platser i Sthlm där du kan ställa dig som innebär att du blockerar ambulans

    Svara

     Är du sekundärkränkt eller flunsa som tar åt dig? Får man böter så har man de facto brutit mot lagen, det ingår liksom i själva definitionen av att ha fått böter….. Och, jo, en anledning till parkeringsförbud är just att ambulanser och annat ska komma fram.

     Svara

      Har man parkerat där man inte får har man snarare brutit mot lokala trafikföreskrifter än lagen 🙂

      Svara

     13.20 Om det är parkeringsförbud på den gatan där och då, och du parkerar där ändå, då begår du ju ett brott?
     Gör du dig dum?

     Svara

  Det har väl att göra med att det finns så få parkeringsplatser och att alla parkeringshus är snordyra. Vet många som bara kör och sen tar boten. Ofta blir det inte dyrare i längden än att betala 450kr timmen i parkeringshusen (som ofta är fulla) inne vid Stureplan.

  Sen är det så klart inte bra på något sätt.

  Svara

   Verkar som många tar p-böter istället för dyra taxiresor och dyra parkeringshus.
   Kan löna sig i längden om man inte ställer sig alltför regelvidrigt och blir bortbogserad förstås.

   Svara

    Så resonerar IL. Man borde förlora körkortet om man får t ex 2 felparkeringsböter på en månad. I London sätter de på clamps (träskor) och transporterar bort bilen långt från London, nästan i Brighton. Så får man åka och hämta bilen där. Tar en arbetsdag.

    Svara

     Stockholms stad forslar bilar till uppställningsplatsen i Lunda som ligger vid Hjulsta längs E18 mot Barkarby.
     Inte så väldigt långt bort men nog så irriterande för den som måste lösa ut sin bil för ett antal tusenlappar 🙂

     Svara

     Låter dock väldigt dyrt? Kan vi inte bara höja parkeringsboten istället? Inne i stan svar, där den inte verkar räcka som incitament.

     Svara

    Hahah 450kr i timmen. Inget P-hus kostar så mycket. Men du kanske ville få fram en poäng iofs.

    Svara

     Jag tänkte samma. Brukar betala typ 395 per dygn kring Stureplan…

     Svara

   Det är därför ingen vettig människa åker bil i stockholms innerstad, suck.
   VARFÖR ska man in med bilen där??? Är ju bara korkat.

   Kollektivtrafiken funkar mycket smidigare.

   Svara

    Corona?

    Svara

     Använd ditt älskade munskydd?

     Svara

      Det är inte bara det som gäller.

      När man tar kollektivtrafiken bidrar man till trängsel eller tar en plats från någon som verkligen behöver den på bussen eller tunnelbana för att kunna ta sig till sitt jobb. För varje person som åker kollektivt bidrar till trängsel.

      Rekommendationerna är att inte åka kollektivt om man inte måste.

      Munskydd i trängsel är inte 100% effektiv. Det enda som verkligen hjälper är att hålla så långt avstånd som möjligt.

      Svara

       Kör man bil bidrar man ju till avgaser och luftföroreningar som drabbar invånarnas lunghälsa, vilket gör de mer sårbara för Corona…

       Svara

        Dessutom fanns ju det här problemet långt innan, vad använde folk som skäl till att trängas och köa med bilen då?

        Svara

      Hmm skulle behöva en munkavle.

      Svara

     Vad ska man in i stan och göra om man är rädd för corona?
     (det var dock ett problem långt före)

     Visst kan man behöva besöka sin specialistläkare som sitter på en liten mottagning mitt i stan, men utöver det finns det väl inget nödvändigt?

     Svara

      Om man är rädd för corona”….

      Hur menar du nu?

      Svara

       Vad tror du? Du verkar ju veta det mesta om det mesta.

       Svara

      Tja, jobb kanske? Läkarbesök? Hjälpa någon i riskgrupp att handla m.m
      Finns väl en mängd viktiga anledningar och då är det ju bättre att kunna ta bilen än att belasta kollektivtrafiken när man inte behöver. Jag vägrar att åka kommunalt nu i pandemitider och tar bilen överallt om det inte är gångavstånd.

      Som NK nyckelkund står man gratis i NK-garaget i en månad fram till julhelgen, vilket är perfekt 👍🏻

      Svara

       Belasta kollektivtrafiken – du belastar alla stockholmares luft och miljö när du kör bil!
       Bara för att det är okej nu att skylla allting på Corona….

       Svara

      Man kanske bor och arbetar i stan? Precis som Margaux gör. Hon brukar väl dessutom ofta gå av vad jag förstått av hennes videor.

      Svara

    Jag flyttade hem till Stockholm i augusti (bott ett år utomlands). Jag bor i innerstan. Har än så länge inte behövt åka kollektivt en enda gång. Ska jag någonstans i innerstan går det utmärkt att cykla (oftast både snabbare än både bil och kollektivtrafik), eller så går jag.
    Jag äger en bil som jag pendlar till jobbet med (jobbar i en annan stad, men jobbar hemifrån nu). Bilen är det sista färdmedlet jag skulle välja om jag ska någonstans innanför tullarna. Det tar ju absolut längst tid samt att det är svårt att hitta parkering och dessutom dyrt.

    Svara

     Alltså jag håller med. Om man bor i innerstan finns det verkligen ingen anledning att ha bil alltså verkligen ingen. Men många som bor utåt Nacka, Värmdö och även Lidingö (säger dessa efter som de inte har t-bana som andra förorter) verkar föredra bil.

     Tipsar också alla som bor i innerstan att hyra en elbil genom någon av apparna när man verkligen behöver en. Typ M eller Aimo.

     Svara

      Ja. Önskar fler och bättre bil-pooler. 👍

      Svara

      Men Margaux (som enligt Ratsit verkar bo typ granne med mig) borde kunna ta sig runt utan varken bil eller kollektivtrafik om hon ska någonstans i innerstan och ska hon utanför tullarna och tar bilen borde det inte vara så himla svårt att parkera rätt kan man ju tycka…

      Svara

    För att många människor behöver åka bil till jobbet. Vad är grejen med att straffa bilägare jävla kommunister?

    Svara

     Vilka människor BEHÖVER åka bil till jobbet i Stockholm, menar du?

     Om du börjar pendla kan du börja med att läsa in dig lite i kommunism, dess historia, applicering och utopi.

     Svara

      Jag BEHÖVER inte men jobbar man 7-23 pass inom vården som jag gör är det jävligt bekvämt att bara sätta sig i bilen å komma hem på 30 min istället för 1,5 timme…

      Svara

       Jobbar också obekväma tider men det är jävligt skönt att sätta sig på ett tåg som någon annan kör och kunna käka/sova/kolla film istället för att behöva köra 1 h bil efter att kört truck i 8 h 😅

       Svara

     Parkeringsbotens spöke.

     Svara

     Tänker du att man ska ta dig seriöst när du använder jävla kommunister i din argumentation?

     Svara

   Det är därför man inte tar bilen till centrala Stockholm.

   Svara

  Själv jobbar jag i hemtjänsten och har ett väldigt pressat schema, plus måste ofta åka på mer eller mindre akuta larm. På de allra flesta ställen finns det inte särskilt bra med parkeringar och det har hänt att jag känt sig tvungen att parkera på gatan/trottoaren och chansat för att man helt enkelt inte haft tid att leta parkering (ja det är också fel, jag vet). Eventuella böter får jag då betala själv för mina 118 kr i timmen. Ångest varje gång 👍 Skillnad på folk och folk.

  Svara

   Kan du inte ta upp det med facket? Att schemat är inte okej.

   Svara

    Jo det borde man ju kanske kunna. Cheferna tycker att det är som det är typ. Och som timvikarie vågar man inte säga så mycket, man är ju lätt att byta ut.

    Svara

   Träffade en kille på bussen en gång som jobbade som hemtjänst, vissa verkar välja att köra så istället 🙂

   Svara

    Gud nej det måste ju vara helt omöjligt 😅

    Svara

     Alltså för min del, i mitt privata åkande så skulle jag nog inte vinna jättemycket tid på att ha bil..

     Jobbar långt ut på pendeltågslinjen, obekväma tider, men ändå är jag hemma ungefär samtidigt om jag åker som vanligt eller får skjuts 😉
     Bil-människorna blir så chockade när jag säger det hehe

     Min pappa brukar erbjuda mig skjuts till tunnelbanan ifall jag har mycket packning eller så, men det går ju snabbare att ta bussen och slippa köra ut ur parkeringshuset osv!

     Svara

      Ja i privatlivet absolut. Men nu handlar det om att ha typ 5 olika besök per timme, med ett par minuters restid.

      Svara

       Men du hinner ju inte ens parkera bilen ordentligt sa du ju från början? :p
       Kanske skulle kollektivt funka om man räknade realistiskt, speciellt på dagtid när trafiken går tätt

       Svara

        Jag bor inte i Stockholm, om vi säger så.

        Svara

         Haha alltid lika roligt att ALLA 08:or utgår från att ALLA ANDRA OCKSÅ ÄR STOCKHOLMARE

         Svara

          Ja alltså jag förstår inte ens hur det skulle gå till att ta bussen. Den går efter motorvägen en gång i timmen eller ett par gånger om dagen efter den lite större vägen genom centrum.

          Svara

          Vi pratar ju om trängseln i Stockholms? Bor du på landet är väl parkering inga problem? 😅

          Svara

           Det finns väl mellanting, det är inte Stockholms innerstad eller ”landet”.

      Snälla! Skriv till facket, kontakta tidningen! Det här är superviktigt!

      Svara

    Dom flesta verkar cykla.

    Svara

   Åh gud det här är så upprörande!
   Alla vill vi att våra gamla ska ha det bra. Vi förväntar oss att hemtjänsten är kompetenta, ger omsorg och en värdig vård. Ni är de som ibland upprätthåller hela livet för den äldre personen. Jag har jobbat inom hemtjänsten för många år sen och minns att det ofta var mycket fysiskt slitsamt och mentalt tungt att bemöta alla personers olika lidanden/behov. Otroligt givande också, tänker fortfarande ibland på den gamla damen som alltid ville att jag skulle koka ”kokkaffe” och sitta en stund och fika tillsammans.

   Fy fan att det ska vara såna arbetsförhållanden. Att du ska behöva betala parkeringsböter (med en alldeles för låg lön) pga du prioriterar att kunna hjälpa när behovet är akut!? Har du pratat med facket om det här?

   Även om det här kanske inte är världens största grej, så står det för en stor orättvisa. Särskilt i relation till det här beteendet från influencers. Vad kan man göra för att uppmärksamma och förändra detta, utöver att rösta när det är val osv?

   Svara

    ❤️ Jag önskar fler tänkte som du

    Svara

    Tror det hjälper om man väljer bort att jobba inom hemtjänsten helt enkelt..
    Blir det tillräcklig brist så kommer chefer och politiker behöva locka tillbaka folk. Tyvärr är det nog så hårt.
    Bara vägra jobba eller utbilda dig till något utan bra arbetsförhållanden och lön, sånt går ju att ta reda på i förhand.

    Och till er som tänker ”man kanske inte kan få något annat jobb” JO
    Har ni sökt?
    Att palla med hemtjänst med stress och fysiskt arbete är ju en jättemerit inom andra ”enkla jobb”.

    Svara

     Ja alltså jag personligen är på väg bort, nu pluggar jag samtidigt. Men många är ju äldre också och ”kan bara det här”.

     Svara

      Finns ju många jobb som man inte behöver kunna ett jäkla skvatt för att göra 🙂
      Utom att typ dyka upp, passa tiden, kanske vara lite trevlig mot en kund eller sköta något datorsystem, ta grundläggande ansvar osv.
      Det tänker jag att de äldre inom hemtjänsten klarar briljant.

      Hemtjänsten är lite som Mc Donalds för ungdomar, ett eldprov som man sen kan visa att man klarade

      Svara

     Men hallå många tänker på dom äldre först. Att vi har detta jobbiga andra. Men våra gamla måste få vår hjälp så är det bara.

     Svara

      Men om vi accepterar dåliga villkor för att vi är snälla kommer det ALDRIG att hända något. Be och böna i evighet

      Svara

     Alltid någon här som ska invända med någon korkad lösning som låter lätt. ”Bara att lämna hemtjänsten”. Ja, visst, och hur ser det ut då tror du? Vilka påverkas? Inte fan är det politikerna.
     Denna miljöpolitik är åt helvete och bilägare ska straffas på alla sätt, det politikerna inte tänker på är att utan bilar funkar ingenting. Har jobbat med logistik och allt går ju genom oss, organ, vaccin, blodprover, läkemedel. Skulle transportindustrin stanna är det kört. Så fortsätter man straffa de som behöver bil i jobbet är det över.

     Svara

      Vilka påverkas nu då? Dom äldre OCH dom anställda
      Kanske behöver det bli lite kaos för att förändring ska ske?

      Svara

   Jag hade på precis samma sätt när jag jobbade för larmteamet i Norrköping och på ett hemtjänstföretag i Stockholm. Fick man böter så fick man betala den själv, men samtidigt fick vi i larmet ”skit” om det tog längre än en utsatt tid (pga. letat parkering) att komma till larmplatsen. Tänkte aldrig ens tanken på att det var nått man kunde ta upp med facket… Nu som utbildad arbetsterapeut så jobbar jag på en arbetsplats där de betalar eventuella böter, stor skillnad.

   Svara

   Vad är det för planerare som lägger bilrad i centrala Stockholm, tänker jag..

   Svara

    Nu bor jag inte i Stockholm, det var en jämförelse bara.

    Svara

   Skandalöst!

   Gentemot dig alltså, inte av dig.

   Svara

  Så obehagligt beteende. Tycker hon verkar som en extremt ignorant person. Ni som följer henne – vad har hon för sympatiska sidor?

  Svara

   Ja det har jag oxå undrat… men efter hon visat upp sin son gråtandes bakom stängd dörr, så insåg man att hennes bottennivå ligger jäkligt djupt nere iaf

   Svara

  Ett ord… Idioter! 🤦‍♀️
  Nuff said!

  Svara

  Så märkligt beteende. Det finns ju en anledning till att man inte får parkera på vissa ställen och att bara strunta i det för att man tycker sig ha råd att betala böterna är respektlöst. Jag jobbar på Östermalm och runt Östermalmstorg är det många med bilar från exklusiva märken som tycks anse sig stå över både parkerings- och trafikregler.

  Svara

  Kanske storleken på felparkeringsboten borde vara i förhållande till den bötfälldes inkomst. Som fortkörningsböterna i Finland, som kan kosta 100 000-tals kronor för dom väldigt förmögna. Då kanske rika och privilegierande skulle lära sig att parkera rätt. Om inte 1000 lappen ger effekt så kanske 15 000 gör det.

  Svara

   Om de ”rika och privilegierade” skulle drabbas av väldigt höga p-böter och fortkörningsböter skulle de i allt högre utsträckning åka taxi, limousin eller ta sig fram i staden till fots. Ingen miljardär parkerar väl fel om hen vet att det kommer att kosta en förmögenhet? Bättre då att ha en bil med chaufför (vilket många redan har av praktiska och säkerhetsmässiga skäl).

   Svara

    Det handlar kanske inte om miljardärer men att alla ska få samma procentuella ”straff” . För mig är 1000kr typ två dagars jobb, för andra verkar det vara småpengar.

    Svara

    Jag antar att tanken med parkeringsböter är att minska felparkering, och då är det väl bra att miljardärernas smärtgräns så att dom inte parkerar fel. Ännu bättre om dom tar sig fram till fots.

    Svara

    Målet är ju inte att de ska betala så mycket som möjligt utan målet är ju att de ska sluta felparkera? Om de då åker taxi eller promenerar är det ju bra?

    Svara

   Absolut! Även fortkörningsböter bör ligga på % av inkomst.
   Jag har haft körkort i 19 år och har fått två parkeringsböter under den tiden, Margaux beteende är så sjukt märkligt. Varför så nöjd över att visa upp sin dumhet alternativt ignorans? Jag fattar att hennes text ska ses som ironisk, men hon visar ju ändå upp sin böter och talar om att hon fått många.

   Svara

   Så sant, inkomstbaserade böter är grejen. Se bara på Jan Emanuel, som skiter i att ha registreringsplåtar på sina lyxbilar eftersom att han lätt har råd med böter på 1500.

   Svara

    Ja du behöver inte grina för det för den här jävla staten straffar honom tillräckligt med skatter för att han ens kör en sån bil

    Svara

     Så om man betalar mycket i skatt behöver man inte ha en registreringsskylt på sin bil? Ta på dig dumstruten och sätt dig i hörnet.

     Svara

    Ja just det, den där mannen. Undrar seriöst vad som är hans problem, för nånting måste det vara. Skulle vilja säga till honom att han blir varken längre eller mer attraktiv genom att glida runt i superdyra specialbilar utan regplåtar. Han är och förblir en omogen, medelålders dvärg i manbun.

    Svara

     Hmm, 176 är väl inte litet? Däremot kanske andra kroppsproportioner är korta, och det har jag märkt får vissa män att kompensera med exempelvis häftiga bilar.

     Svara

  Det är skillnad på felparkering (dvs att parkera på plats där det inte är tänkt att man ska parkera) och att stå på en parkeringsplats utan att ha erlagt föreskriven avgift.
  Felparkering finns av olika allvarlig grad – brukar synas i hur dyr avgift man drabbas av. Att stå i lastzon eller på reserverad plats t ex handikapparkering är ganska vanliga parkeringsförseelser åtminstone här i Stockholms innerstad. Många förklarar sig med att de ”bara skulle göra ett ärende” 🙂

  Svara

  Fast parkeringsbolagen är ju nitiska.
  Det räcker med att man glömt p-skiva så får man böter. Stå 0,5 meter för nära en korsning och man får böter.
  Ha ett parkeringstillstånd som blåst ner på golvet och man får böter.

  Svara

   Hur ska dom veta att tillståndet blåst ner på golvet? Syns det inte i rutan, så syns det ju inte?

   Svara

    Menar du att det blåser ner på insidan av bilen?

    Svara

     Golvet är på insidan av bilen. Man lägger även tillståndet inuti bilen. Så ja.

     Svara

      Vet ej om sa manga parkeringsvakter desperat kikar in genom rutan for att hitta ett tillstand i baksatet, golvet, bagaget osv lol

      Svara

   Sluta vara så slarvig så får du inte böter

   Svara

    Ja, det är just slarv och inget annat.
    Bara för att jag ibland får parkeringsböter pga slarv betyder inte det ätt jag är en osympatiskt, obehaglig, ignorant och samvetslös som många här vill få det till.

    Svara

     Öm tå?

     Det är nog ingen som påstår att slarv är lika med djävulsavkomma. Medvetna fel däremot är väl inte särskilt okej?

     Svara

      Det är inte alls en speciell öm tå.
      Jag tycker bara att moralpaniken här inne är extremt hög. Slarv är ju också egentligen om man ska hårdra det ett medvetet fel. Man väljer aktivt att inte ta sig tiden och öppnar upp för hög risk av slarv.

      Jag har också aktivt valt att inte klistra på en ful parkeringssnurra på min motorcykel eftersom jag är så fåfäng att jag inte vill förstöra lacken på den. Ett medvetet fel som gör att jag fått en del böter. Men för det gör det inte mig till osympatiskt, obehaglig, ignorant och samvetslös.

      Svara

       Sätt den någon annanstans än på lacken. Pucko.

       Svara

        Vilken extremt orimlig reaktion att kalla mig för ett glåpord. Dessutom extremt onödigt och inte alls speciellt sympatiskt eller behagligt.

        Har du ens sett en motorcykel?
        Det finns lack och så finns det varm plåt där den där klisterskivan smälter bort.
        Inte bara det att den inte kan klistras på ett synligt ställe där den inte förstör så är den otroligt ful.

        Svara

   Sen är det ju ingen tillfällighet att det finns något vi kallar ”parkeringsjurudik” och ett gäng rättsfall på ämnet. Det är inte alltid helt solklart att tolka skyltarna.

   Svara

    Helt klart.

    Det är ändå intressant att så många här har så höga tankar om parkeringsföretag och hur allvarligt det är att inte följa lag som reglerar saken. Det måste vara relativt ovanligt. Utöver olika rättsfall finns det också mer allmänna exempel där det åtminstone utifrån verkar finnas viss oklarhet vad gäller lagstöd:

    https://teknikensvarld.se/nyheter/bil-och-trafik/helsingborg-har-dragit-in-nastan-200-miljoner-pa-olagliga-p-boter/:
    ”Polisen i region Syd har konstaterat att inte en enda parkeringsanmärkning som utfärdats under nästan tio års tid har haft lagligt stöd. Det sammanlagda värdet på alla p-böterna uppgår till 185 miljoner kronor. Men ingen av de bötfällda bilisterna har informerats om detta.”

    Svara

     Folk i den verkliga världen har verkligen inga höga tankar om p-bolag. Det är bara här inne. Aldrig någonsin hört talas om en frisk människa i det verkliga livet tala gott om p-bolag.

     Svara

     Folk sitter bara generellt på jävligt höga hästar här inne. Kan lova dig att majoriteten inte är bättre själva, men gillar att raljera över influensers på nätet.

     Svara

   Haha min parkeringslapp hade åkt ner mellan rutan och instrumentbrädan (man såg ena hörnet på lappen). Det var avgift fram till kl 19 och jag fick boten 18.50, den var också lite tråkig.
   Dock hade jag nog kunnat bestrida boten för det var en sån parkering där man anmälde att man parkerat och fick en lapp att sätta i rutan och sen betalade man när man skulle åka så jag hade ju kvitto och bevis på att jag betalat, men kände att det var inte så mycket pengar att bråka om så betalade och så var det bra med det.🙂

   Svara

   Ja precis. Jag fick en bot en gång för att skivan stod på typ en halv millimeter innan fyra istället för fyra. Det är sånt som gör att folk hatar parkeringsvakter. Absolut att man inte ska kunna parkera på förbud och handikappsplatser osv, men vissa bara överdriver.

   Svara

    Den typen av utfärdade böter är mycket vanligare än folk här inne vill tro. Det är inte helt ovanligt heller att man gör en tveksam mätning av ventilernas position och använder det som bevis för att bilen inte flyttats.

    Svara

     Men folk här kör inte ens bil så de vet inte att de flesta botar är såna. De blir arga på folk som har råd med en bot så de sitter nog på t-banan ska du se. 😩😂

     Svara

      😂😂😂

      Svara

   Vi fick bot halv tolv på natten och sen en till halv sex på morgonen. Om man nu har ställt sig fel har man väll ingen rimlig chans att upptäcka det där emellan…

   Svara

    Det där är en klassiker.

    Svara

    Du har väl ett ansvar för dina handlingar?

    Svara

     Om tanken med parkeringsboten är att personen inte ska felparkera, vilket syfte fyller den andra boten om personen inte har givits tid och tillfälle att ta ansvar för sina handlingar och förändra sitt beteende?

     Svara

      Så om man står kvar med sin felparkerade bil länge nog, så ska man bara få en p-bot?

      Svara

       Nu utsträcker du exemplet till så orimliga proportioner att det blir en fråga om något annat. Qk-parks inlägg handlar om en sextimmarsperiod nattetid.

       Svara

       Om du tycker att det är rimligt att få en bot var 6:e timme, vad tycker du då att det börjar bli orimligt?
       Är det rimligt att få en bot á 450kr var 10:e minut? Varje halvtimme? Varannan timme? Hur kort tid tycker du att man ska få på sig att upptäcka att man står fel?
       Om man råkat ställa sig på en parkering där det är städdag och då alltså har ett provisoriskt parkeringsförbud? Är det då rimligt att få en bot precis när förbudet börjar och sedan 10 minuter innan det släpps?

       Svara

  De chansar ju på att inte få böter. Och får de det så rycker de på axlarna och skiter i att remsan sitter där.
  Så skryter de om att de fått böter. Jävla plattskallar. Sen då den där som grinade i Lyxfällan för hon inte fick behålla sin platt-tv. Jävla idioter.

  Svara

   P-böter är nog offentliga. Vore intressant om Camilla kan göra lite grävande här.

   Svara

  Fyfan folk är arbetslösa/får skitlön för att slita ihjäl sig, har inte råd med mat eller julklappar till barnen… Fräsht beteende av henne.

  Svara

   Å andra sidan hjälper det ju inte fattiga personer mer ifall hon sköter sig?

   Snarare tvärt om?
   Om hon parkerar dåligt ökar behover av lapplisor (arbetslösa får jobb och löner höjs om det är brist) och bötern går väl in till någon slags stadskassa? 🙂

   Svara

    Det är ju själva grejen att skryta om det som är vidrigt. Jag struntar väl i om hon får p-böter

    Svara

    Bötern går till kommunens kassa men du kan inte prata så med människorna som sitter på denna bloggen och skriver. Dem har aldrig tänkt en tanke utanför sin egna bubbla dem förstår inte sånt

    Svara

     Kunde inte sagt det bättre själv🤗

     Svara

     Nej du har fel, det är privata bolag som stoppar pengarna i egen ficka.

     Svara

    Nej, bötern går i regel till bevakningsföretaget som utfärdar. Securitas och såna.

    Svara

  Bortbogserad eller en clamp på hjulet så att bilen inte går att köra. Det senare är både enklare och snabbare.

  Eller både och. Clamp följt av bogsering när de hinner dit. 👍

  Svara

   Håller med. Bogsera bort bildjäveln.

   Svara

  Isabella sa väl i podden att hon har en p-bots budget? Att hon parkerar och fullkomligt struntar i var hon står. Margaux och Isabella har ju mer och mer gemensamt!

  Svara

   Och båda känns väldigt smarta! 🙄

   Svara

  ”Bryta mot lagen” hahaha böter får väl fan ALLA det är knappast likvärdigt med och göra någon illa, det uttalandet kändes så stuck up.

  Däremot tycker jag det är så jävla osympatisk av de och lägga upp bilder på flertal böter och typ skratta ”wooopsie! Hi hi” när en bot för mig (student med barn) innebär en stor smäll för min inkomst. Vilket såklart gör att jag är väldigt noggrann. Men i stress gör man ju misstag. Fatta hur jävla mkt pengar de tjänar som kan skämta bort det så enkelt. Så oerhört priviligerat.

  Svara

   Du tycker att folk ska anpassa sina val efter dina känslor? Om du är så lättkränkt att du tar illa upp av att någon annan har det gott ställt så är det väll du som har problem och inte de andra?

   Svara

    Eller så är det du som har mest problem av alla?

    Svara

     Nej man måste klara av att navigera runt att andra helt enkelt har en annan livssituation.

     Jag kan också tycka att som student med barn så är du iallafall i en tillfällig sits på väg någon annanstans, När du är i mål med din utbildning och kanske har ett jobb du tycker om och som ger bra betalt – då kommer du säkert se annorlunda på dina prioriteringar och livsval.

     Att gå runt och störa sig så mycket på att andra lever mer privilegierat än en själv tar ju bara energi från dig. Ingen sa att allt i livet är rättvist.

     Svara

     Nej det är faktiskt du. Din missunnsamma ”student med barn”. BUUHUU!

     Svara

    Jag sa att jag tycker de e osympatiskt och punkt. Det är en många som har det tufft ekonomiskt under corona tider, de har en massa följare o förhålla sig till, och så sks de skryta om p böter? Fett ocharmigt!!!

    Ja ja, kram på er

    Svara

   Ja de flunsor och andra som bryter mot lagen genom att tex parkera där det är olagligt (tex för att ambulanser o annat ska kunna komma fram) – de bryter mot lagen. Och skryter om det.

   Är väl inte så svårt att förstå att om personen får böter har den brutit mot lagen. Och detta ”influerar” de då till genom att pumpa ut det som ”En rolig grej” på sina stora plattformar.

   Inte speciellt bra att ”influera” till lagbrott, men det går ju å andra sidan hand i hand med alla andra dåliga saker de ”influerar” till, tex överkonsumtion och att skita i Coronarestriktioner.

   Svara

    Det här med ambulanser och räddningstjänst är ändå ett svagt argument utifrån hur situationen faktiskt ser ut. Merparten parkeringsböter handlar om att en bil stått parkerad på en för bil avsedd parkering, men gjort det för länge eller utan särskilt parkeringstillstånd.

    Om ägaren hade lagt i t.ex. 20 kr mer så hade parkeringen inte varit otillåten, men ambulans eller räddningstjänsten hade ändå inte kunnat använda utrymmet eftersom det står en bil i vägen, fast då på ett lagligt vis.

    Svara

   Jag har haft bil i Stockholms innerstad i tio år, hela tiden bostadsparkering på gatan. Under den tiden tror jag att jag fått fyra p-boter sammanlagt, samtliga gånger pga missat städnatt (dvs har inte stått trafikfarligt, men ändå klantigt såklart). Klart det kan hända alla, men fyfan för folk som tycker att de själv är viktigare än handikapplatser, lastzoner och trafiksäkerhet. Nej, det är fan inte lätt att hitta parkering alla gånger, men vafan.

   Svara

  Vem är den här människan? Någon som lever som en reklampelare och utan skrupler överhuvudtaget säljer ut sitt barn.
  Så fräscht och intressant! 🥱

  Svara

   Hon ger inte ett positivt intryck direkt

   Svara

   Hon ger intryck av att inte ha någon integritet över huvud taget. Detta delar hon i o för sig med en hoper andra flunsor. Total integritetslöshet, sellouts och vända kappan efter vinden- mentalitet. Skrämmande att de gör anspråk på att ”influera” den yngre generationen. Hoppas alla ungdomar har någon vettig vuxen i närheten som kan få dem att inse vad som är viktigt. Hint. Det är inte att sälja ut sin integritet för att få 15 minuters fame.

   Svara

  Jag bor på en liten ö tillhörande en halvstor stad och det är inte alltid det finns parkering nära min våning. Då fulparkerar jag ibland. Dock inte för nära korsning eller så det skulle hindra ambulans eller liknande. Ibland känns det helt enkelt värt att gambla om de pengarna.

  Svara

  Det finns ingenting ni kan säga om vad influencers roar sig med. Ni roar er med att sitta och kommentera vad dem gör, så innehållsfattigt är era liv. Inte minst camilla som driver bloggen som en inte kamp att förgöra dem som gjort något hon själv ville göra men aldrig kunde eller vågade göra själv. Mängder av timmar i KBT behandling hjälpte inte henne komma till ro med sig själv så nu går hela hennes liv ut på att göra allt hon kan för att förhindra influencers att leva ut sina drömmar som hon aldrig fick göra.

  Ni är alla lika tragiska som hänger på och supportar henne också. Hon är så besatt av att förstöra för dem här människorna så hon ringer upp företag och berättar när en influencer missat skriva att det är ett betalt samarbete på bilden. Man kan ju bara gissa hur många anmälningar hon gjort till skatteverket också för att försöka sabotera deras ekonomi också.
  ”Mer bevakning mindre skvaller” det är enbart skvaller och uthängningar, en personlig kamp som egentligen handlar om Camilla själv och inte om alla influencers.

  Mer sorglig människa får man leta ordentligt för att hitta. Det ser man även på henne med illrött läppstift och mellanstadie svart runt ögonen. För att se så neutral ut som möjligt, tittar man noga så ser man hatet som gror inuti henne.

  Svara

   Haha, vem är du? Så märklig bara…

   Svara

    Det är väl fröken Anna som skriver, hon avslöjade sig själv när hon skrev ”dem”. Hon har ett gott öga för Maggan sedan de var på tv tillsammans.

    Svara

   Vilken kränkt influencer eller följare du än är, lugna ner dig.

   Svara

   Hahaha! Men goddag solstråle

   Svara

   Oj flashback kom på besök

   Svara

   Du måste då även tycka att Skatteverket sabbar alla andras ekonomi också, alltså vi som skattar för inkomst vare sig det är genom anställning eller eget företag? Intressant.

   Svara

   Jonte oh du som försöker läxa upp människo här Vi är alla olika individer här. Skriv själv något positivt istället för att komma och klaga . Om man tror influencer är för mer änn andra är det något galet .

   Svara

   Oj så kränkt du verkar vara ”jonte”! Är du månne en av alla dessa flunsor som blivit avslöjade? Du måste lära dig skillnad på att begå lagbrott o skryta om det (som att gång på gång parkera fel så att tex ambulanser o annat inte kan komma fram o detta då kan få ödesdigra konsekvenser)- och att å andra sidan, som denna bloggen- påtala dåligt beteende. Eller tycker du att du o andra flunsor ska få bete er hur som helst, bryta mot lagar då som marknadsföringslagen, parkering mm- men blir kränkta om det påtalas? Du måste lära dig att det är värre att bete sig illa än att någon påtalar detta. I alla fall om man är en offentlig person som gör anspråk på att ”influera” en massa människor till att göra som de gör…….

   Svara

   Inte märklig alls. Jag håller med personen helt, och gör man inte det är ens verklighetsuppfattning förvrängd.

   Svara

   Ja. Jag vill bli groupie på Bloggbevakning!

   Svara

  Jag slutade följa margaux för ett tag sen. Jag tyckte verkligen om henne men allt eftersom tiden gått så har jag börjat störa mig på hennes beteende. Men det kanske bara är jag.

  Svara

   Du är inte ensam om det…

   Svara

  Har någon av er tragiska människor på denna blogg tänkt tanken att man kan göra ett val när något negativt drabbar en själv. Man kan göra som camilla och bedriva hat mot alla det går bra för istället för att lösa sin situation det är ett sätt att agera. Man kan också bryta ihop och ge upp.

  ELLER så kan man göra som den tjejen på bilden ovan tänka positivt le och ta en selfi med bilden och skratta åt det istället för att låta det förstöra din dag. Positivt tänkande kallas det, bötern är redan utfärdad det går inte göra något åt men din inställning till det kan du styra över.

  Ni är så sjuka att vissa drar det så långt att hon gör det för att skryta om att hon har råd med en p böter. Någon stackare tog det till och med personligt för att hon inte själv skulle ha råd med en p bot så va detta kränkande mot henne.

  Man undrar ju hur ni mår egentligen?

  Svara

   Tackar som frågar, jag mår bara bra!

   Svara

   Och hur mår du, Jonte? 😊 har du Hasse och Klasse med dig?

   Svara

   nämen, en hobbypsykolog? så trevligt! kaffe? eller du var redan så bitter att det räckte och blev över?

   Svara

   Hahaha, raring, är världen hård mot dig?

   Svara

    Alltså vad obehaglig.. raring?🤮

    Svara

   Jonte men fattar du inte hon står och ler och kanske en ambulans inte kommer fram. Man har ett ansvar. Hon kan göra npgot vettigare änn det hon gör på bilden!!!

   Svara

   Du är ju knäpp

   Svara

   ”Jonte”, du verkar så kränkt! Är du sekundärkränkt eller är du kanske en flunsa in disguise?

   Svara

   Fast varför låter ni inte personen ha sin åsikt utan att hoppa på personens mående? Mår hen dåligt för att hen skriver att man inte behöver göra en grej av allt? Då är det ju uppenbart inte HEN som mår dåligt när ni reagerar så

   Svara

   Jag backar dig Jonte.

   Svara

   Jonte, ring åklagarn!

   Svara

  Bra där Margaux! Parkera mera fel – mer pengar tillbaka till staten!

  Svara

   Nej du har fel, pengarna går till privata bolag. Försök igen.

   Svara

  England kör med clamping, dvs hjulen låses med en speciell anordning och man måste ringa och be dem komma ut och låsa upp – mot avgift givetvis!

  Svara

   Så underbart och helt rätt!

   Svara

  Hon har ju också fått sitt körkort i ett cornflakes-paket typ… Blir så stressad när jag ser henne köra på youtube, en vacker dag kommer hon orsaka en bilolycka

  Svara

  får lite samma vibbar av flunsorna som hela tiden är sena? typ ”ojoj, nu blir vi lite sena för vi har sminkat oss lite förlänge, stressigt och jobbigt att vara lilla jag”
  det är så oscharmigt och respektlöst att inte respektera andras tid och bara valsa in efter egen klocka precis som det är respektlöst att parkera hipp som häpp för man är rik & 1000 kronor är ingenting

  Svara

   För en del av dom är divor och lever och vill leva i sin lilla bubbla. En bra människa tar hänsyn till andra och följer lagar. Punkt.

   Svara

  De arga och avundsjuka socialisterna i tråden får väl trösta sig med att p-böter är en sorts konfiskation.

  Svara

   Men ingen har väl klagat på P-böter i sig? Det är väl alldeles utmärkt att trafiklagstiftningen existerar, följer du inte lagen får du böter. Den saken är vi överens om. Det som blir knepigt är ju när personer medvetet bryter mot en lag för att straffet inte drabbar deras ekonomi på samma sätt som en icke influencer eller icke kändis.

   Tacka vet jag att böter existerar, men det ska vara lika straffbart för alla, oavsett storlek på plånbok eller ego.

   Svara

  Om man undrar hur en idiot ser ut?
  Se bild ovan ☝🏼

  Svara

  Blir förvånad över att så många verkar bli provocerade av att en p-bot inte är en stor kostnad för henne. Vad är problemet? Kan ju inte komma som en chock att människor har olika mycket i inkomst.

  Svara

   Är ju hennes ignorans som provocerar, inte inkomsten.

   Svara

    Många verkar dock bli provocerade över inkomsten också med tanke på kommentarerna om ”överklassbeteende” och att hon inte har respekt för pengar…

    Svara

   😂 verkligen ett bevis på vad det är för människor som sitter här inne. Verkligen EN typ av människa som inte är välkommen någonstans i verkliga världen som majoritet och ett fåtal normala

   Svara

    Vad menar du?

    Svara

    EN typ av människor säger du- så alltså tillhör även du denna kategori eftersom det- som du säger- endast är EN typ av människor. Såna som du!

    Svara

  Tycker det är så skämmigt när folk tycker det är häftigt att få böter. Vad är det som är häftigt?

  Själv blir jag förbannad då det ofta är pga av otydlighet man får dem

  Svara

   Ja, har fått böta stora summor för att de valde att lappa mig när jag stod vid p-automaten och betalade. HOJAB parkeringsservice – totalt värdelösa!

   Svara

    Har funderat på det så många gånger! Att få böter när man står i kö till automaten. Borde det inte gå att bestrida? Har de absolut inget överseende med det?

    Svara

     Rent moraliskt gör de ju fel, tycker jag. Teoretiskt har de väl rätt till det… Många verkar ju även tro att 15min regeln finns, vilket den inte gör.

     Svara

      Sjukt. I så fall borde alla parkeringsplatser med avgift ha nån bom som öppnas när man registrerar ankomst och en bom för utfart där man betalar när man åker, eller nåt…finns väl såna parkeringar på en del ställen har jag för mig🤔

      Svara

     Jag försökte bestrida men gick tyvärr inte då det ”inte fanns några bevis”. Gick från bilen direkt till automaten liksom. /Anonym 13:36

     Svara

  Jag nåt hus bort från MD, hon parkar lite som hon vill för det mesta 🤸🏼‍♂️

  Svara

   Jag skulle lätt repa lacken varje gång jag såg hennes felparkerade bil.

   Svara

    Det där är ett mycket grövre brott än brottet du fördömer.

    Svara

     Drabbar ingen fattig.

     Svara

     Det är inget som skulle hindra mig. Kan tänka mig att rista in ”Parkera som folk!” på motorhuven, ta en bild och lägga upp bilden på sociala medier. Kanske dags att starta en liten FB-grupp; finns många fler som skulle göra samma sak.

     Svara

      Haha, så störda ni är.

      Svara

       Nåt kul på andras bekostnad är alltid uppskattat.

       Svara

  Tror knappast att kändisar och influencers är de enda som parkerar där man inte får etc. Är det lika provocerande att syrran med välbetalt jobb fått en p-bot på 1500 spänn? (Eller vad de nu kan ligga på)
  Tolkar heller inte bilden som särskilt seriös och som skryt, utan på ett skämtsamt sätt.

  Folk måste lära sig att inte ta allt så personligt hela tiden, vissa saker kan vara, men ALLT är inte hån.😒🤦‍♀️

  Svara

   Stor skillnad på om man har en stor plattform och där ”influerar” andra till att se lagbrott som en ”kul grej”- än om en privatperson får böter och inte vrålar ut det som en ”kul grej” till, hela världen. Om man ”influerar” andra att tro att det är coolt att bryta mot lagen skapar man en dominoeffekt=ringar på vattnet som kanske gör att tusentals struntar i att följa trafikregler. En privatperson som med rätta skäms och inte så integritetslöst lägger upp en flinande bild till hundratusentals- påverkar nästan ingen. Det är skillnaden. Med stor plattform följer stort ansvar.

   Svara

    Jag tycker verkligen inte att en influencer har ansvar. Man kan inte skylla på en influencer varför man gör saker, det är man själv som gör alla sina val.

    Men jag förstår fortfarande inte hur man kan ta någonting som en influencer lägger upp så personligt.
    Eller just det, 2020. Då måste man visst det…😒

    Svara

     Du förstår inte att om man har en stor plattform och når ut till en massa ungdomar och har som ”yrke” att just påverka/influera dem- att man då borde tänka till lite extra? Herregud, det är 2020, trodde folk var mer upplysta än så i detta tidevarv………

     Svara

      Jo. Men det går inte att lägga ansvaret på en influencer då det fortfarande inte är någon annan än man själv som bestämmer.

      Svara

    Exakt, om man ska lägga upp det alls går det ju att säga typ ”nu fick jag en tankeställare” och inse att man måste ändra på sig när man får böter för tionde gången, istället för att bara ”oj hihihihi”.

    Svara

  Det här är väl det ultimata beviset på hur världsfrånvänd influensers är. Jag skäms för deras vägar över hur de anser sig stå över lagar och regler. Skulle alla tänka så skulle det bli kaos! Bortser man från reglerna så kan denna person hindra folk att lasta av varor eller stå i vägen för utryckningsfordon.

  Svara

  Har btw tänkt på en sak. Hur ofta går en parkeringsvakt förbi sina parkeringar den har hand om? För säg att man står i en ruta med max 1h, man åker iväg för ett ärende, är borta i 1h och när man kommer tillbaka är samma ruta ledig så man tar den. Då bör ju en ny tillåten parkeringstimme påbörjas, men om vakten går där och inte har varit där under tiden bilen var borta så kan väl inte den veta att bilen varit borta och ger mig böter…kan det hända eller hur funkar det egentligen att dela ut böter till folk?

  Svara

   De brukar fotografera. Då kan de jämföra bilderna och se exakt i vilket läge hjulen är osv.

   Svara

    Åh men vad bra! Har alltid undrat.🙂

    Svara

  Det bogseras friskt även i Sverige. Sigtuna kommun bogserar exempelvis inte sällan bilar på Arlanda.

  Svara

  MÅNGA förstår inte att felparkerade bilar hindrar blåljusfordon, leveranser, sophämtning, gatsopningsmaskiner etc.

  Det finns en anledning till att du inte kan slänga bilen hur som. Under tiden du stått fel har du helt enkelt oftast stått i vägen.

  Svara

  På tal om parkering. Nu kanske de flesta använder appar, men om ni inte gör det, utan går till en vanlig hederlig automat och betalar, brukar ni ge den till någon annan om det finns tid kvar på parkeringsbiljetten?

  För egen del gjorde jag alltid det, men brukar också alltid betala för ett dygn då det väldigt många gånger lönar sig (t.ex på ett ställe kostar det 5kr/h och ett dygn kostar 20, självklart betalar jag för ett dygn istället). Nu använder jag bara appar så det går ju inte längre.

  Svara

   Ja alltid!

   Svara

  Varför ser det ut som att hon precis blivit godkänd på uppkörningen? Minns att jag tyckte Margaux verkade störtskön när hon precis startat sin youtube-kanal. Sen gick hon och fick en släng av hybris, ungefär. Känner bara att man vill rycka tag i dessa flunsor och skrika ”vakna!”.

  Svara

  Respektlösa influencers visar & visar igen varför man inte bör respektera influencers i generell mening.

  Svara

  Ingen har väl någonsin beskyllt Rosanna Charles för att vara intelligent så är föga förvånad över att hon skryter med att ha blivit lappad 14 gånger samma månad. Så pinsamt.

  Svara

  Blir vansinnig på sånt här. Har en familjemedlem som har rullstol och folks tänker sig Konstant på handikapparkeringar eller på linjerade raderna. Kul att inte kunna komma ut eller komma i bilen med rullstolen för att folk är nonchalanta eller har ”bråttom”. Fy fan!

  Svara

  Vem är Margauxs dejt??????? Som köper 50 av hennes bok xD

  Svara

   Daniel Norberg

   Svara

    Fick upp honom på tinder igår

    Svara

  Så parkeringsböter alltså inte kopplat till inkomst som dagsböter? Då kan jag förstå att det inte får någon avskräckande effekt på de med högre inkomst. Aldrig behövt en bil själv.

  Svara

  Jag har jobbat i Stockholm som kringresande servicetekniker sedan 1980 och har lyckats få 2 parkeringsböter. En i Solna 2008
  och en på Skeppsholmen 1981. Så skylla på det ena eller andra köper jag inte. Visserligen finns inga P-platser dagtid på
  gatorna i innerstaden nästan. Det finns dock P-hus man kan stå i. Kanske tar några minuter att gå från och det är dyrt
  men man behöver inte felparkera. Samtidigt så kanske pengarna för influencers inkomster jämnar ut sig med tiden.
  Tror det blir snålt framöver för många när intresset minskar och det okvalificerade jobbet blir försörjningen så småningom.
  Som en klok person sa åt en som hatade grönsaker. Summan av grönsaker som måste ätas är densamma. Valet är om man ska
  äta allt i slutet av livet eller sprida ut det nyttiga under livet. Samma gäller nog influencers först låga inkomster sedan höga när
  man är i ropet och till sist jättelåga när man är bortglömd.

  Svara

  Ändå bajsnödigt att bli upprörd över detta

  Svara

  Haha Camilla går in och raderar bort alla i lägg som outar orsaken till hennes hatbegär.

  Berätta varför du gör det istället. Din KBT har inte hjälpt dig komma till freds med dig själv så nu ger du dig på de som utåt sett ser ut att må som du vill och gör saker som du egentligen hade velat göra.
  Du sitter inte bara och skriver om det i din ”mindre skvaller” blogg. Du ringer öven upp företagen och anmäler dem till skatteverket.

  Du kan säga att ”det är mitt jobb att skriva” osv osv.. men det va det inte när du startade, det fanns en anledning till att du började hela den här uthängnings/hatbloggen.
  Dem skriver inte häxjakt och hat för att du skriver något ”objektivt” om dem.
  Du har en hel drös med osäkra tjejer som hänger på din blogg 24/7 för att hitta fall där någon får lida mer än dem gör varje dag och dem ger sig på alla influencers du hänger ut och det kryllar av hatspridare i deras kommentarsfält efter att du hängt ut dem.
  Du skyddar dem genom att censurera deras namn när du lägger ut bilder från dina offers instagram där kommentarsfältet syns. Du censurerar inte de som skrivit positiva saker för dem har ingen koppling till dig.

  Så ja du bedriver hatstormar mot en grupp som du särskilt riktat in dig på och det är influencers, för dem har något som du själv vill ha. Du drivs av hat och avundsjuka och det syns på dig om man tittar riktigt noga bakom dem svartmålade ögonen och illröda läppstiftet så ser man hur hatet och självföraktet lyser rakt igenom dig.

  Du är en sån tragisk människa Camilla och en sak vet jag det är att det aldrig är bra att ge sig på oskyldiga människor, det kommer slå tillbaka på dig en dag. Du har skapat sig så många fiender genom denna hatbloggen.

  Svara

   Andas!
   Varför är detta hat Johannes? Är det inte helt rimligt att påpeka att Margaux beter sig extremt nonchalant?

   Svara

  Så trött på Margaux och co. Att folk ens orkar följa dessa tomtar…

  Svara

  En tjej jag känner betalar aldrig för parkering vilket gör att hon får en hel del parkeringsböter, men det gör henne inget eftersom hennes pappa betalar dem. Men håller verkligen med om att det är ett så nochalant sätt att se på saken. Förstår man inte att man ska betala för parkering ska man nog inte ha körkort 😛 Vore jag hennes pappa hade jag inte betalat dem. Hon kommer också från Stockholm som ni kanske förstår.

  Men när man i Margauxs fall är en offentlig person är det nog inget man borde stoltsera med i sociala medier, är mest pinsamt om man säger så.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.