Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

848 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns de nån som tycker det är kul att dejta? Jag tycker det är så sjukt tråkigt och jobbigt, gör att jag drar mig för att göra det istället men då kommer jag bli ensam för resten av livet haha 🤣

  Svara

   Jo jag tycker det! Men beror på tillfället med. Just nu känns det inte bra att dejta (dejtar inte nu heller). Men tycker det är roligt! Har en lista där jag skriver små kommentarer, sjukt kul att läsa i efterhand 😂

   Svara

    Någon kul kommentar att dela med dig av? Haha

    Svara

   Ja jag tyckte det var roligt att dejta på tiden jag fortfarande gjorde det (i förhållande sedan 3 år tillbaka).

   Svara

   Jo det är jättekul. Saknar det nu när jag är i förhållande

   Svara

   Tycker det är kul att träffa nya människor så dejta är kul. Har fått ett par bra vänner av alla dejter i alla fall.

   Svara

    Jag träffar gärna nya människor för vänskaper, det är just dejta jag tycker är så jobbigt haha

    Svara

     Är väl ingen större skillnad egentligen?

     Svara

      Jag tycker det

      Svara

       Ok. Jag går på dejt med syfte att förhoppningsvis lära känna en rolig person. Leder det till något mer är det en bonus. Så för mig är det ingen skillnad på att gå på dejt eller lära känna en ny vän.

       Svara

        Okej 🤷🏻‍♀️

        Svara

       Vad är det du tycker är jobbigt med Dejta som inte finns där när du lär känna nya vänner?

       Svara

       Jag förstår dig, för mig är det också skillnad 🙂

       Svara

        Tycker det är kul att dejta för att hitta en partner, men inte alls för att hitta nya vänner…? (Nu är jag dock i ett förhållande sedan 7 år tillbaka, så kärleksdating är inte så aktuellt i nuläget.)

        Svara

   Jobbigt eftersom jag alltid får en diss efter en dejt. Spelar tydligen ingen roll hur trevligt man har det, hur mycket man skrattar, om man kan prata och det känns bra osv osv. Så nu tycker jag bara det är jobbigt att dejta eftersom jag är rädd för en diss redan i förväg..

   Svara

    Åh men du! Hört talas om ”Law of attraction”? Går du in med inställning att du blir dissad, så utstrålar du nog (omedvetet) negativ energi vilket den du dejtar känner av och inte är intresserad av. Jag brukar fejka. Inte fejka som att bli nån annan eller inte vara mig själv, men fejka bort nervositet osv. Och då går det mkt bättre!

    Eller – så har du helt enkelt bara träffat helt fel. Det ingår tyvärr, men är bra erfarenhet 😀

    Svara

     Har definitivt hört talas om den, försökt ta till mig den ordentligt det senaste faktiskt.

     Men finns också gånger som jag känt att jag (borde) utstrålat glädje osv för att jag verkligen varit på topp, men det har ändå inte gått. Så den erfarenheten har jag, tappat räkningen t.o.m.

     Svara

      Är du snygg? Om inte så ligger det nog där

      Svara

       Det brukar jag få höra att jag är i alla fall.

       Svara

   Finns ju inget som är så spännande o pirrigt med o dejta i början. Speciellt när man börjar fatta tycke för en person innan man legat med varandra. Den kåtheten är från en annan planet. Är i förhållande sedan 2 år tillbaka men brukar tänka tillbaka på dom 1-3 första gångerna man sågs och hur nervös man var!

   Svara

   Vissa perioder är det kul. Dock inte rädd att bli ensam. Förstår inte vad som är så farligt med det?

   Svara

    Inget som har sagt det är farligt? Alla vill kanske inte vara ensamma, är det så konstigt?
    Vill gärna träffa nån men tycker ”stegen” till att träffa nån för förhållande är jobbigt.

    Svara

   Säger som Håkan: jag är hellre ensam än lycklig med nån annan.

   Svara

   Åh vilken rolig fråga. Jag är gift sedan 15 år tillbaka och min mamma är gift sedan 35 år. Både jag och mamma ältar och ältar att vi (förmodligen) aldrig kommer få vara nykära, pirriga och gå på dejt igen. Det är något oslagbart med den känslan, ett ständigt lyckorus. Hade de kunnat göra nykärhetspiller hade vi troligen löst nästan all depression, för det är omöjligt att vara deprimerad och nykär samtidigt. Nu är det istället deprimerande att tänka på att aldrig mer få vänta på den första kyssen med hela magen full av fjärilar, att längta efter att träffas och kasta sig i armarna på varandra och att somna nära nära.

   Nu är det för varmt att sova nära, vi är som element nattetid. Första kyssen ligger långt tillbaka i tiden och det är inte så mycket fjärilar i magen längre. Trots att jag älskar min man mer än jag trodde jag kunde älska någon så vill jag känna den där nykärheten igen, den som gör att man blir helt pucko för att man inte kan fokusera på något annat än HONOM (eller HENNE för all del).

   Svara

  Ptfia’s danser på Instagram måste vara det cringe-igaste som finns?

  Svara

   Fiaanderbergs också. Slutade följa för det var så cringe när hon, typ juck-dans och fejkleende.

   Svara

    Anna book med… wft?!?!

    Svara

    Förfäras verkligen över bristen på självinsikt hos fiaanderberg när jag ser hennes plågsamt besvärande danser.

    Svara

    De där fejkleendet är såååå överdriven!

    Svara

  Vilken influencer har det mest och minst personliga hemmet?

  Svara

   MINST personlig måste ju vara Victoria Törnegren.

   MEST personlig, kanske Flora Wiström?

   Svara

   MINST – Victoria Törnegren
   MEST – Flora Wiström

   Svara

   Mest = Petra Tungården
   Minst = Kenza

   Svara

    Agree, Kenzas hem är ju bara en jotex reklam. Förstår inte varför hon inte kan köpa lite inredning själv, hon är ingen fattiglapp direkt

    Svara

     Detta lär jag aldrig förstå mig på. Hennes influencer vänner köper extremt dyra boenden (exempelvis Dani) men hon själv kränger samarbeten för allting och verkar försöka ge en bild av att de inte har mycket pengar alls. Trodde att de var superrika med tanke på hur mycket hon tjänade redan som 16-åring.

     Svara

      Håller med dig där om att hon ger den bilden av att de är fattiglappar. Men det är inte Dani själv drar in pengar utan hennes kille är väääldigt rik. Samma sak med Ines kille. I kenzas fall verkar det vara hon som drar in alla pengar men jag kan inte se att hon spenderar nått själv, hon är sponsrad allt ifrån resor till inredning till kläder.

      Svara

       Både Kenza och hennes kille tjänade ca 900.000 kr föregående år. Så njä svinrika skulle ja inte säga. Å båda tjänar lika mkt.

       Svara

        Det är ju bra med pengar.

        Svara

         Jag som ”enbart” är mäklare tjänade över 900.000 förra året.

         Svara

          Hur mycket skattade du på det? Vad kul, är glad för din skull. Av någon anledning älskar jag när folk tjänar pengar, trots att jag bara är student hehe.. men att säga att det är en dålig lön är det ju inte.. sen har hon ju vinst i sitt företag som hon säkert tar ut årligen 🙂

          Svara

        Massa miljoner ligger i hennes företag!

        Svara

       Som influencer hade jag också tagit emot massa spons och lagt de faktiska pengarna på viktiga saker såsom sparande boende etc. Istället för trendigaste soffbordet som dani med Overall för 5000 till en bebis…

       Svara

     Tror de har bra med stålar men är bara jäkligt snåla när det kommer till vissa saker.

     Svara

   Mest..ingen aning, Helen Torsgården kanske🤔
   Minst måste vara Bianca Ingrosso. Hade blondinbella bott kvar i sitt förra hus hade jag sagt det, nu vet jag inte hur hennes hus ser ut.

   Svara

   Mest: Underbaraclara
   Minst: alla som bor i likadana lägenheter på Östermalm med fejkstukatur

   Svara

   Mest- Sandra Beijer
   Minst – Kenza (hennes instabilder idag på vardagsrummet, ser ut som en Jotex reklamtidning)

   Svara

    Fyfan vad fult kenzas hem är!!! Usch?!! Trasmatta deluxe

    Svara

     Men gud va hemska ni är här. Kenzas hem är mycket snyggare än mitt hem tex. Sjukt att bilden av ett snyggt hem har blivit helt överdrivet!

     Svara

      Har du 15 miljoner i vinst i ditt företag och ett årslön på en miljon och lever på att visa upp ditt liv i media? Ok, steppa upp då. Annars är din jämförelse ej relevant.

      Svara

    Regerade också på bilderna idag… Inget som antyder någon typ av stil eller känsla, allt samlat från exakt samma kollektion från samma märke…

    Svara

     Men det är inte ens snyggt? Jag kan förstå att vissa inte tycker om typ Bianca-marmor stilen men det är ju åtminstone lyxigt.. men kenzas hem??? Herregud, jag vet inte vad som är fulare.. de där golven eller den där mattan..

     Svara

      förstår inte hur man kan inreda en typ 7-8 miljoners lägenhet med så mycket karaktär med så tråkiga möbler.

      Svara

    Kenzas ser ut som om man transporterats tillbaka i tiden till ”ljust och fräscht-eran”, då man trodde att allt matchade om allt var olika nyanser av vitt.
    Dessutom – gardinerna och dess placering och uppsättning??? Spegeln över soffan som är alldeles för liten i relation till rummet/soffan??? Pråliga guldspegeln som känns helt malplacerad i jotex-kontexten??? Den överdimensionerade bananplantan??? Den plastiga taklampan??? Två fattiga kronljus på soffbordet helt intetsägande placerat???

    Svara

     Mår dåligt när jag ser hur ni klagar på dessa influencers hem. Mitt hem kommer aldrig ens vara i närheten så fint som alla deras hem… Undrar verkligen hur era lägenheter ser ut? :/

     Svara

      Håller med! Det är helt sjukt!!
      Kan ju säga att mitt hem inte heller är i närheten av dessa ”standard” hem på insta.

      Svara

       Men orka!!! Vem jämför sig ens med influensers? Vi pratar om folk som tjänar miljontals kronor per år. Om du inte gör det är det ok om ditt hem ser ut som en cirkus.. och även annars är det ok.. men eftersom de visar upp sina hem och tjänar en massa förväntar man sig väl ändå en viss ”standard”

       Svara

      Så du mår dåligt när man säger att influensers har fula väskor också för du inte har råd med dem? Finns det ingen gräns för vad man ska ”må dåligt” över?

      Svara

     Håller med!
     Tråkigaste och mest omysiga vardagsrum jag sett tyvärr…

     Svara

   Fulast har fan Dasha. Hon vinner alla kategorier. Någon som har bra smak är Tungården. Kan inte klä sig för fem öre men inredning är hon fan en stjärna på.

   Svara

    Dasha har absolur fulaste hemmet men nog är det personligt.

    Svara

    Dashas hem är verkligen något extra när det kommer till fulhet…. Färgerna i sovrummet är helt missmatchande och vardagsrummet är så märkligt inrett?? Älskar dock de där färgerna i korridoren!

    Svara

   Snyggast är någon Alcen (ingen aning vem det är), Petra Tungården och Bianca (lite pråligt men vackert ändå).. fulast… typ kenza

   Svara

    Nu var ju inte det din fråga men om jag ska vara ärlig brukar ibland personligt = pråligt dammiga bokhyllor och hattar i fönstret medan opersonligt = super design lyx…

    Svara

    Lovisa alcen? Gift med hockeyspelare i Brynäs. Men hennes hem ger mig kalla kårar, det är så vitt och sterilt. Förstå att spilla något där.

    Svara

    Vet inte vem Alcen är, men jag dör vad fint hem! 🤩 Var tvungen att kika på IG.

    Svara

   Mest personlig – lady dahmer. Hur kan man ens säga någon annan?hon har sina egna och kompisars tavlor, egen stil, gamla möbler, väldigt personlig inredning. Nu var ju ej frågan snyggast vs fulast utan personlig /opersonlig..

   Minst personliga : alexandra bring.
   Kenzas var ej imponerande, men hon följer iaf inte trender slaviskt o byter ut allt så fort ngt annat e inne som Bring o de andra flunsorna

   Svara

   Kanske inte så personligt, men snyggast alice s! Fulast och minst personligt tycker jag kissie

   Svara

   Mest personliga tycker jag ändå Petra Tungården och Bianca Ingrosso! Minst personliga tycker jag Victoria Törnegren, Ellinore Löfgren och Matilda Djerf

   Svara

  Nån som vet hur det går med Annicas NuSkin-äventyr? Några mer arga stories?

  Svara

   Hon har ju tagit bort den senaste youtubfilmen. Men jag tror hon tycker hon gör rätt och alla andra är elaka. Men det är verkligen inte ok att syssla med det där och tro man kan bli rik på lite krämer. Så dumt.

   Svara

  Just därför kör vi secret Santa och inte ett julklappsspel.

  Svara

   Jag sa det med. Men övriga vann, så för att inte vara mer ”Grinchen” än jag redan är så försöker jag vända det. Vill inte köpa onödigt krimskrams, så nåt vettigt.

   Svara

    Diskmedel som doftar gott. Minidoftpinnar. Trisslott.

    Svara

   Vi med, en app som lottade ut till vem man ska köpa och budget på 500-700kr!
   Dock har jag inte ändå nån aning om vad en man kan behöva 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ badrock men vet inte om han har en då man inte har kunnat hälsa på nu på länge!

   Svara

    Åh! Jag vill sååå mycket hellre ha det! Det känns mkt mer miljövänligt och vettigt. Ogillar starkt att köpa onödigt krafs bara för ett spel. Och det ska passa både killar o tjejer i olika åldrar med olika stilar på allt (doft, smak, allergier, veganer, inredning osv).

    Svara

     Julklappsspelet innebär väl inte nödvändigtvis att man ska köpa krafs..?

     Svara

      Fast det är ju precis vad det leder till. Något för en liten summa som ska passa alla.

      Svara

   Vad är Secret Santa?

   Svara

  Jag tycker det är bra man är öppen med att man inte mår så bra men tycker synd om hennes familj då dom verkar vara dom hon vill bort ifrån och mår dåligt av, hon pratar om det öppet i podden 🤔🤔

  Svara

   Säger hon i podden att hon mår dåligt av att vara med sin familj?

   Svara

    Ja hon vill bort från dom och packa väskorna och bara gå bla, inte första gången hon pratar så, kommer inte ihåg ordagrant mer vad hon säger men vet jag reagerat flera gånger på hur tråkigt det kan vara för barnen och hennes man att höra detta.

    Svara

     Va fan ska hon skaffa en fjärde unge för då 🤔

     Svara

      Det ska dom inte

      Svara

       Dom skulle ju det nyss

       Svara

        Ja? Lyssnar man på podden så vet man att dom har lagt ner det

        Svara

  Jag har haft tandställning som yngre och upplever att min tandrad är snävare. Alltså om man tänker som ett U så är det inte lika brett som det var. Vet någon här om det går att få en bredare tandrad och ”bredare leende”? Hoppas min förklaring inte var allt för kass haha

  Svara

   Kolla upp Invisalign!

   Svara

  Förra året köpte jag diskmaskintabletter. Trodde inte alls att den påsen skulle vara eftertraktad, men vad folk slet i den 🙂

  Svara

  Sminkmänniskor! Ge mig era bästa tips på concealers som passar för kvinnor som börjar närma sig fyrtio jävla år.

  Svara

   Nu är jag yngre än 40 men jag gillar NARS concealer. Finns i bra färger och är väldigt täckande.

   Svara

   Clinuiqe har en bra ny concealer som innehåller hyaluronsyra bla!

   Svara

   Satsa på en krämig concealer, helst inget som unga YouTubers använder då de oftast använder dragsmink som är riktigt tungt (hej tarte shape tape) maybelline fit me och bare minerals concealer är väldigt krämiga.

   Svara

   Häftigt att få närma sig fyrtio jävla år!!! For real.

   Svara

    Varför då? Det är väl inget märkligare än att närma sig 30?

    Svara

     Det är inte alla som får fylla fyrtio…

     Svara

      Jag beklagar, det måste kännas oerhört tungt.

      Svara

     Såklart det är. 10 år mer bedrövelse och glädje.

     Svara

    😂❤️😘

    Svara

   Wayne Goss har en himla bra guide kring concealer och hur man undviker att det sätter sig i fina linjer och veck.

   https://youtu.be/rlH1fEgybAo

   Svara

    Åh hoppas de här funkar på mig. Ska prova imorgon 😍 tack 🙏🏻

    Svara

     Shisedo har en grym concealer! Lite dyrare men med HÖG kvalitet.

     Svara

      Älskar deras setting powder och foundations

      Svara

   Ysl har den bästa, mvh en som provat en massa. (Glöm inte att dutta in den med lätt fuktad svamp.)

   Svara

   Prova Powercell Eye Concealer från Helena Rubenstein, den smälter bra in i huden och är jättefin, perfekt för äldre hy. 🙂

   Svara

   Primer Mac concealer och Mac setting spray

   Svara

   Underbara människor, tusen tack för alla era tips! Blev jätteglad och ska prova mig fram bland de märken ni rekommenderat. ❤️✨

   Svara

   Cliniques nya concealer even better är riktigt bra kommer från och med nu alltid ha concealer 😀

   Svara

  För ofta strama tofsar/uppsättningar av håret?

  Svara

  Trisslotter må vara tråkigt men det brukar vara de populäraste grejerna att slåss om.

  Svara

  GAD är ju ångest. Känns inte schysst att diskutera någons diagnoser.

  Svara

  Tandkräm plus tandborste – gärna svanenmärkt osv

  Ett gåvobevis hos WWF

  Bivaxdukar pga varför syssla med plastfoliè

  Hemmagjorda julbakelser

  Svara

   Fyfan vad tråkigt

   Svara

    Håller med 😂

    Svara

  Går det att frysa in pizzadeg som man köpt på burk? Eller hur länge håller den sig i kylen öppnad?

  Svara

   Borde gå, man kan frysa in obakade bullar och det till Langos!

   Svara

   Ja absolut!

   Svara

  Bästa tipsen för att lyckas med sin c uppsats? Undrar även hur ni som skrivit er uppsats ”snabbt” alltså på mindre än en månad lyckats? Hur la ni upp ert arbete?

  Svara

   Återigen, skriv den inte på en månad.

   Svara

    Ja jag är redan där nu. En månad utan ett ord 😂

    Svara

     Om du har NOLL ord just nu har du troligtvis ingen aning om vad du håller på med. Varför har du inte pratat med din handledare? Skickat in det som efterfrågas? Ställt frågor? Frågat varför din handledare inte har några krav? Vår lärare kunde inte gröna oss utan att ha sett vas vi gjort innan gröning p.g.a. risk för plagiat.

     Svara

      Jag bytte ämne förra veckan.. så det är därför det har gått såhär

      Svara

      Onödigt otrevlig 20:16…

      Svara

       Kanske det, jag anser dock bara att den första meningen var onödigt otrevlig. Det är bara att sätta sig och skriva. Ingen kommer göra det åt TS, hen har ett eget ansvar att göra det. Vill hen använda våra offentliga resurser finns det fler tillfällen att lämna in och skriva.

       Svara

        Men seriöst?! Offentliga resurser? Så nu ska alla studenter som för tillfället har det svårt i sitt uppsatsskrivande och ber om råd få på näsan för att de minsann slösar på offentliga resurser?! Vem tror du ens att du är? Personen bad om ett tips, inte en uppläxning av en otrevlig, bitter människa.

        Svara

   Någon förra veckan sa att denne skrev den på 2 dagar. Hoppas denne är här inne idag. 🙂

   Svara

    Skrev min på 10 dagar! Förberedde dock följande innan:

    – Innehållsförteckning
    – Problemformulering
    – Litteraturlista

    Sedan var det bara att sammansätta allt och börja ”jobba” med att få ner det i text.

    Svara

   Jo tack, skrev min på 2 veckor. I panik. Mestadels spring mellan toaletten av stress och balkongen för cigg samt EN NYPA vanlig luft. Lägg upp det och kladda som faaan!!! Ta inspiration från andras uppsatser på Diva portalen och sätt upp mål(ex fokus på metod en hel dag. Nästa dag teori, minns ABSOLUT inte i vilken ordning). Minns fortfarande tiden vagt. Har gått 2 år snart men fan vad värt det var!!!! Ät mycket gott. Lycka till!

   Svara

   Tidsplan (ett dokument där du skriver vad du ska göra varje återstående dag, bocka av när det är gjort)
   Framförhållning med de praktiska vad gäller empirinsamling, se till att få in empirin så fort tidigt som möjligt i processen (sånt som ligger utom ens egna kontroll tex intervjuer med informanter eller enkäter)
   Avsätt tid till skrivande varje dag som ett jobb, alltså ”idag ska jag skriva mellan 9-15 med lunch mellan 12-12.30”, se till att ha duschat och klätt på dig och ätit frukost innan passet börjar vid 9 då, se till att ta 10 mins bensträckare/kaffepaus/toapaus varje skrivande timme, hjärnan håller inte samma fokus efter 45 min typ

   Svara

   Bara gör det? Alltså, jag menar inget illa utan bestäm dig. Jag har precis skrivit klart min och jag lovar, den kommer inte skriva sig självt. Börja klockan 08.30 och sitt till 16.00 med paus för lunch. Börja med bakgrunden och jobba dig framåt. Sök upp uppsatser som är godkända på din institution och se hur de skrivit. Sök upp andra c-uppsatser på samma ämne för att få inspiration till källor och infallsvinklar. Prata med din handledare och be hen läsa igenom texter eftersom och komma med tips och råd.

   Svara

    Hur lång tid tog det för dig? /en annan som är mitt uppe i skiten

    Svara

     Jag höll på med den i åtta veckor. Men jag satt inte 8 timmar om dagen, kanske 5 aktiva (typ) timmar. Plus att en vecka försvann helt pga sjuka barn. Däremot var vi två som skrev tillsammans.

     Svara

    Ett hett tips är att i stället börja med resultatet. Därefter är det enklare att bygga en relevant bakgrund och diskussion. Lycka till!

    Svara

   Jag skrev den på 2 v (hade dock intervjuerna och transkriberingen klar). Satt 08-01 varje dag, gick endast ut för att handla på ica. Träffade ingen. Var helt dum i huvudet till slut men fick VG.

   Svara

   Alltså hur många kan skriva uppsatser innan det tar slut på ord och det blir plagiat? 😅 kan ju bara finnas ex antal sätt att skriva om samma sak 😅

   Svara

    Inom juridiken (som jag studerade) kommer det ju ofta massor nya rättsfall som sätter nya standarder så att säga. Kan tänka mig att liknande gör sig gällande inom andra områden, så det finns gott att skriva om. Förstår dock frågan. Har tänkt samma själv 😂

    Svara

    Vetenskap ackumuleras ständigt. Inte förrän vi har svar på världens samtliga frågor kommer det att ske.

    Svara

   Aldrig skrivit en uppsats på endast en månad, men generellt så skulle jag börja med en mindmap, dela upp månaden – när ska du ha din frågeställning klar, när ska du börja skriva (eller skriver du under tiden du letar källor). Gör ett schema för arbetet dag-för-dag. Allt det här är ju väldigt individuellt, men (förutom enorm disciplin) så tror jag struktur hjälper.

   Svara

   Min största ångest är att komma på vad uppsatsen faktiskt ska handla om. Sen är det bara att köra tänker jag.
   Läser uppsatsen till våren och känner mig orolig, men jag antar att det löser sig?

   Svara

   Jag skrev inte min på en månad. Men här kommer mina bästa tips från en som skrivit kandidat och magisteruppsats:
   – Hitta ett ämne och ett syfte som inte är för stort och brett. Då gräver du en djup grav.
   – Skriv med någon du jobbar bra ihop med om möjligt.
   – Skriv en så utförlig projektplan som möjligt som en handledare får godkänna. Håll dig till dina delmål/tidsram.
   – Titta på andras uppsatser och finn inspiration i upplägg.
   – Inse att uppsatsen kommer formas över tid. Du kan inte skriva klart en hel uppsats direkt och den kommer bli bäst med konstanta justeringar.
   – Skriv på ett bibliotek eller ett cafe (kanske inte så coronavänligt dock). Men min poäng är, se till att göra miljöombyten för inspiration.
   – Ät bra mat och rör på dig minst en halvtimme per dag.
   – Bestäm när du ska plugga och när du ska ta pauser och håll dig till tidsramen.
   – Följ lärandemålen i kursplanen hela tiden så är du på rätt väg!
   – Försök se målet framför dig – En färdig uppsats du kan vara stolt över 🙂

   Lycka till!

   Svara

   Jag skrev min C-uppsats på juristprogrammet väldigt fort. Kommer ej ihåg exakt hur lång tid det tog men om jag hade suttit 8-timmarsdagar hade det nog tagit någon vecka max. Försöker göra tidsestimat efter varje punkt.

   Jag gjorde såhär:
   1. Letade all ”fakta”, läste på, klistrade in delar av det jag hittade i ett och samma dokument. Diskuterade ämnet med handledaren för att få igång tankarna. (Ca 4-7 dagar med ca 1-2 h per dag).

   2. Satte upp rubriker och bara skrev. Från inledning till slutsats. Lämnade sedan in till handledaren för feedback. (Ca 3 dagar med kanske 4 h per dag).

   3. Lät uppsatsen ligga helt. Gjorde annat (jobbade parallellt). Sög på feedbacken. (Ca 1 vecka).

   4. Satte mig ner och skrev om allt från början men nu med mycket mer kunskap i huvudet. Klistrade såklart in rena faktadelar från förra versionen. (Ca 1 full dag).

   Mitt bästa tips med detta är att skriva uppsatsen en gång och sen skriva om uppsatsen från början. Det var så bra. Jag kunde formulera sig och dra slutsatser på ett helt annat sätt när jag redan hade traglat mig igenom alla delar en gång.

   Fick högsta betyg 🙂

   Klart!

   Svara

   Vilket ämne? Själva skrivandet behöver inte ta så lång tid. Vi var två personer och jobbade heltid en termin när jag gjorde min, men det mesta att arbetet var att sätta sig in i forskningen och bearbetning av data

   Svara

  Lägg av

  Svara

   Nej men på riktigt, alopecia eller något

   Svara

    Hade hon velat prata om det hade du vetat. Nu har hon inte gjort det så du kan lägga ner dina korkade funderingar, förklädda som någon form av välmening

    Svara

  Är det Daniel Norberg som är Margauxs nya fling?

  Svara

   Hörde något om Johan i Det Vet Du. Lucky jävla henne i så fall.

   Svara

    Så jävla fin… Och då menar jag Johan. Daniel är liksom inte en man på något sätt.

    Svara

     Jag är också lite svag för Johan. Dock känns han inte som typen som köper 50 exemplar av en barnbok eller vill leva varannan vecka-livet..?

     Svara

    Men neeeeeeej Margaux får inte ta honom!!

    Svara

    Hon följer inte ens honom på insta så tvivlar

    Svara

    Matchade med honom på tinder igår så då är det inget exklusivt iaf 🤷🏼‍♀️

    Svara

   Hoppas inte han hamnat i klorna

   Svara

   Who cares?

   Svara

  Sitter ni inne på bästa tipset? Kan handla om vad som helst! Jag startar härmed en tipstråd! Go!

  Svara

   För oss som aldrig har mjölk hemma. Hälften havregrädde hälften vatten funkar perfekt att baka med, när det står mjölk i receptet.

   Svara

    Har man inte mjölk hemma har man knappast havremjölk heller…

    Svara

     Va? Jag har aldrig komjölk men alltid havregrädde.

     Svara

     Händer mig hela tiden

     Svara

   Bytt ut vattnet mot kolsyrat vatten nästa gång du gör våfflor = frasigare våfflor! Går att skippa mjölken helt och bara köra på bubbelvatten också 😊

   Svara

   Jäs degen i en nydiskad diskmaskin. Det blir en helt fantastiskt luftig och fluffig deg!

   Svara

  Förlåt men hade blivit så jävla besviken på toapapper + handtvål. I min makes familj brukar de ha som regel att paketen ska innehålla någonting lokalproducerat, brukar vara fina och roliga saker och man får chans att handla från någon liten lanthandel eller delikatessbutik. Har fått senap, gräddkolor, honungsburkar, hantverksprylar m.m i det julklappsspelet.

  Svara

   Eller hur.. toapapper 😭

   Svara

   Tänker att den för 50kr ska vara relativt vettig. Toapapper behöver alla, jag hade blivit 10ggr gladare för toapapper än senap/honung osv. Jag vinner gärna min egen. Vi har både veganer, allergiker osv som är med.

   Men tack för tips!

   Svara

  Bästa låten just nu? Behöver nytt! Trevlig fredag er!

  Svara

   Mwuana – Say no more 👍🏻

   Svara

   Scala & Kolacny Brothers cover på ”Blower’s daughter”.

   Svara

   Irish pub song med The Rumjacks

   Svara

   Danny & Niello – Kungar av December

   Oförskämt bra! 🙈😅

   Svara

   Allt med Jakob Lindberg.

   Svara

   Bolt Thrower – The Killchain

   Svara

   LØREN – EMPTY TRASH

   Svara

   Agnes – Fingers Crossed – hade ingen aning om att en låt kunde vara så jävla bra!

   Svara

    Håller med!!!!

    Svara

   Winona Oak – Piano in the sky

   Svara

   The Graspers med låten Evil and the honey

   Svara

   Dont stop believing….. 😁

   Svara

   Jag lyssnar på allt möjligt. Men en låt som jag gillar just nu är Lana Del Rey’s låt Love.

   Svara

   OAOAE – Miriam bryant
   HKF – myra granberg
   Nerver seen the rain – Tones and I
   Colour blind – Tones and I

   Svara

   Svarta Moln – Petra Marklund

   Svara

  Anna Book sitter på alla svar. Händer mycket i den familjen, som till exempel när yngsta dottern ”råkade” bryta fingret i notstället. Mm, säkert så det gick till.

  Svara

   Du menar att hon gjorde det med vilje?

   Svara

   Vad är det du antyder?

   Svara

  Kan någon snälla förklara varför serier fungerar så konstigt i Sverige? Vi har Outlander på Netflix och Viaplay, Grey’s på Viaplay men övriga världen har den på Netflix, Gossip Girl på Netflix och HBO (GG lämnar ju dock Netflix), hur många filmer som helst är inte tillgängliga på svenska Netflix men finns i övriga världen… Men finns sedan mot en extra avgift på Viaplay.

  Svara

   Alla streamingtjänster betalar de som producerat serien för att få ha den på sin streamingtjänst. Vissa streamingtjänster finns bara i vissa länder. Netflix är en av de största gällande i hur många länder den finns i. Men det betyder ockås att förhandlingar om rättigheter att streama en serie eller film blir landsspecifika, eller regionsspecifika i vissa fall. Så alla streamingtjänster tävlar mot varandra kan man säga i att få rättigheterna till en serie. En del serier kan du ofta finna på flera ställen, för de är generellt billigare att säkra rättigheter till samt att intresset av att ha exklusiva streamingrättigheter inte är lika stort. Medan andra serier, ofta populära och nyare, kostar mer för att fler människor vill se = större intresse från streamingtjänster att ha den i sitt bibliotek. Därtill gör streamingtjänster analyser gällande vilka serier och filmer de tror kommer fungera bra i ett land/en region som till viss del påverkar vad de väljer att satsa på för kontrakt. Ofta finner man också att globala streamingtjänster som Netflix liksom ”roterar” innehåll mellan länder/regioner för att ha ett varierat utbud till en billigare kostnad för Netflix.

   Men nyare är förstås inte alltid lika med mer populärt och dyrar, Vänner är väl ett bra exempel på det. Netflix fick betala enorma summor för den i senaste förhandlingen och kommer troligen inte få ett nytt kontrakt för den dels pga. kostnaden blir för hög samt att nu poppar att fler streamingtjänster upp som ägs av de större företag som ofta producerat stora serier och filmer. I dessa nya streamingtjänster vill de förstås ha sitt eget bibliotek tillgängligt, exklusivt, för att locka till sig nya kunder. Därav ser vi mer och mer innehåll från just Netflix försvinna. Så vi rör oss mot en alltmer fragmenterad streamingupplevelse där serier och filmer kommer finnas på en plattform (som ägs av det företag/moderföretag/dotterföretag) som producerat serien/filmen.

   Svara

    Tack för ett pedagogiskt svar.

    Jag skulle gärna betala för EN tjänst.

    Svara

     You and me both! Tyvärr om jag får tjej(?)gissa så skulle jag tro att om ett par år kommer man välja 2-3 tjänster att prenumerera på som totalt kostar likvärdigt vad vi brukade betala för kanalpaket back in the day. Trist, blir sämre utbud för mer kostnad i princip.

     Svara

    Sa bra svar, tack för att du tog dig tiden

    Svara

   Sändningsrättigheter. Money talks.

   Svara

    Copywrong

    Svara

  Gå till en teaffär och köp ett gott te för 50 spänn och en fin presentförpackning med specialkaffe och god choklad för hundringen. Eller ett blockljus i lyxig förpackning.

  Svara

   Alla dricker inte te/kaffe 😕 Fick sjukt fula ljusstakar för nåt år sen. Kändes så extremt onödigt att nån köpt ljusstakar (gav de till en kompis som tyckte de va ”skitsnygga” 😅) som passar den själv.

   Ahhhh det är så onödigt med julklappsspelet 😂 Mvh julhatare 🙈

   Tack ändå 😃

   Svara

    Förstår att det känns knepigt! Hoppas att det ordnar sig ändå och att spelet blir roligare än vad det kanske känns nu. 😃❤️

    Svara

     Ja, alltså jag lägger inte (oavsett om det är lite eller mycket) pengar på skit 😅 Så tänkte ett corona-kit (passande) och ett annat, vad vet jag inte än. Ahhh det löser sig haha

     Svara

      Du lägger faktiskt nästan pengar på skit om du tänker ge bort toapapper… 🙄

      Svara

       Om ni tänker er en typisk bloggbevakning anhängar

       Hur ser han/hon ut?
       Hur bor den?
       Vilka serier tittar han/hon på? Osv…

       Vem ser ni?

       Svara

   Munskydd

   Svara

    Handsprit

    Svara

     Hemorrojdsalva

     Svara

  Jag är nyfiken på denna paradox: abort (ta bort barn/foster, hindra barn/foster från att överleva) å ena sidan, å andra sidan när valda barn ska födas är det som på liv och död att varje barn ska överleva (vård av extremt för tidigt födda, ur akuta kejsarsnitt etc). Hur går det här ihop?

  Jag är ej emot abort, detta är bara något jag finner så motstridigt och är genuint nyfiken över.

  Svara

   Det är väl ingen paradox? Det handlar ju bara om vad den havande vill, det är väl bra att de som vill göra abort får hjälp med det medan de som valt att behålla sitt barn får all hjälp dem kan få för att inte komplikationer uppstår.

   Svara

    Men samtidigt kan abort ske upp till v.24 om barnet inte anses livsdugligt.

    Svara

     Inte riktigt så. Fri abort görs till och med v.18. Därefter kan man ansöka om att få göra en sen abort p.g.a. särskilda skäl till och med v.21+6. Efter v.21+6 anses foster vara livsdugligt och därmed tillåts inga aborter efter det. ”Aborter” som sker efter v.21+6 är inte aborter, utan avrbytande av graviditet och sker endast om den gravidas eller fostrets liv är i fara, eller om fostret inte är livsdugligt = kommer inte kunna överleva efter förlossningen i vilket fall.

     Svara

      Ja, men det är där jag tror att jag förstår TS. Varför ska vi lägga resurser på ett prematurfött barn eller ett barn som föds med missbildningar? Alltså, jag förstår varför vi gör det, men inte VARFÖR.

      Visste ni att amerikanska deklarationen för mänskliga rättigheter räknar liv från skapelsetillfället, och inte födsel?

      Svara

       Varför lägger vi resurser på någon människa? Någonstans har vi ju som samhälla kommit fram till att det är bra att vi värnar om befolkningen och att liv är något vi värdesätter tillräckligt att lägga mycket resurser på. Om du vill ha ett mer uttömmande svar så finns det massor med texter från filosofi, sociologi, historia, biologi, juridik m.m. som dyker in på det ämnet.

       Men i kort och gott, kan vi rädda en individ så försöker vi göra det. Ett foster som inte är livsdugligt räknas dock inte som en individ då den inte har möjligheten att överleva. Gränsen för livsduglighet är baserad på vetenskap – vid vilken tidpunkt det blir tillräckligt stor möjlighet för ett foster att överleva utan för livmodern. Och man kollar just på livsduglighet i Sverige istället för vad som räknas som ”liv”. Moroten i morotslandet ”lever”, bakterierna i din kropp ”lever”, spermier ”lever”, ägg ”lever”. Vad som är ”liv” är väldigt väldigt mycket.

       Vad några religösa snubbar på 1700-talet ansåg om om liv och födsel bryr jag mig inte skvatt om och det borde ingen annan heller göra.

       Svara

       Såg nu att du skrev amerikanska deklarationen om mänskilga rättigheter och inte bara amerikanska deklarationen. Men lite av vad jag skrev stämmer ändå. USA är ett religöst land, även om de ska separera kyrka och stat så funkar det inte riktigt så i praktiken. Frågan om abort och ”liv” är väldigt knytet till religion där och inte vetenskap.

       Och som jag skrev ovan, så börjar ju liv långt innan skapelsetillfället. Ett ägg lever – en spermie lever. Därtill så finns det ett enda skapelsetillfälle heller, det är en process av massor med moment – så var drar man den gränsen?

       Med andra ord, det finns inget vetenskapligt med den definitionen överhuvudtaget.

       Svara

   Skillnaden ligger i att man inte aborterar livsdugliga foster. Kan barnet överleva (med all tänkbar medicinsk hjälp!) utanför mammans mage, är abort ej godkänt.

   Svara

   Eh, att kvinnan vill ha/behålla barnet eller inte?

   Svara

    Jag förstår att dte är skillnaden, jag förstår bara inte varför barns liv värderas så olika

    Svara

     Det ”värderas” efter var gränsen för livsduglighet går. Före livsduglighet inträder = man kan fortfarande göra abort. Efter livsduglighet = abort görs ej. Idag går gränsen för livsduglighet efter v.21+6, vilket kan man tycka är konstigt att en dag hit eller dit avgör om abort är möjligt eller inte, men någonstans måste man ju dra en gräns eftersom det blir omöjligt att göra enskilda bedömningar i varje fall. Gränsen baseras på studier och forskning, när det börjar bli tillräckligt troligt att ett foster kan överleva utanför livmodern.

     Svara

      Tack för era svar, jag känner mig lite klokare och mindre förvirrad över denna paradox nu.

      En annan paradox: varför är människolivet så viktigt att rädda (from v.6 och framåt) men samtidigt sitter det människor på trottoarer och tigger i Sverige. Varför är inte de människorna värda att skyddas?

      Svara

       Förstår inte riktigt frågan. Folk som sitter och tigger på gatan (svenska medborgare) har oftast (indirekt) valt det livet själva med ex droger. Sen finns det ju psykisk ohälsa också. Men det ska ändå ske mycket för att en vanlig ”svensson” ska hamna på gatan, iom att vi faktiskt har ett stort skyddsnät. Det är min teori.

       Svara

       Naej, fast det är det ju inte. Man försöker inte rädda människoliv i v.6, går något fel så det spela ut sig som ett missfall eller så sätter man igång en abort ifall kroppen inte själv stöter ut det eller tar lång tid på sig. Det är först när ett foster är livsdugligt som man försöker rädda det.

       Men utöver det är det ju inte så att man nödvändigtvis värdera ett ofött barn högre än en människa på gatan, även om det i praktiken kan upplevas som det. Men det är två väldigt olika problem med väldigt olika lösningar. Visst skulle man kunna säga att de är kopplade på ett vis då de resurser (tid, pengar, anställda m.m.) är begränsade och måste fördelas på något sätt. Så visst, på ett vis är det ju så att resurser som läggs på A hade kunnat gått till B. Men så är det ju för allt i samhället mer än dessa två exempel, och det är en sådan komplex fråga att det blir svårt att reda ut på ett nyttigt eller effektivt sätt vad gäller just dessa två grupper. I praktiken ställs inte liksom dessa grupper så direkt mot varandra.

       Men i slutändan är det ju tyvärr så att vi har begränsat med resurser och de måste fördelas på ett vis. Människor på gatan blir ofta bortprioriterade dels för att många av dem är det svårt att hjälpa – ofta är det andra problemen involverade och finns till och med en del som inte vill ha hjälp av olika anledningar. Och till viss del har det väl också tyvärr att göra med synen på personer som är hemlösa.

       Svara

        jag menade vecka 21.6

        tack för svar!

        Svara

      En paradox i detta är att det finns för tidigt födda barn som är lika gamla som foster som aborteras i Sverige. Barnmorskorna kan då behöva lämna barnet för att dö, medan man vid en prematurfödsel gör allt för att rädda barnet.

      Varför är det bara mammans rättigheter som spelar roll och inte bebisens?

      Svara

       Tror ej du har förstått. Nu pratar du om aborter som sker från v 21 och framåt, de är INTE fria och när de sker så är det för att antingen rädda livet på mamman eller för avbryta en graviditet som barnet inte kommer att överleva. Tror att det är mindre än tio såna aborter per år i Sverige, vissa år inga alls.

       Svara

        Jo, jag har förstått. Det finns även fall av abort som sker av sociala skäl i så sent skeende av en graviditet att det inte är omöjligt att fostret hade överlevt.

        Lagstiftningen i Sverige är utformad så att det inte ska få ske att ett livsdugligt foster aborteras. Dock har vetenskapen och medicinska utvecklingen gått om verkligheten i detta fall. Från början var marginalen mellan överlevande prematurer och sista veckan för tillåten abort (talar om abort efter v 18 nu) ungefär en månad, för att det inte skulle kunna ske att ett foster som kunnat överleva bara någon dag efteråt aborteras.

        Svara

   Om barnet är så stor att de är livsdugligt utanför livmodern försöker man rädda det. Är det inte det gör man ingenting, oavsett om det är missfall eller abort.

   Svara

   Det är en rimlig frågeställning, vi hade nog lika gärna kunnat se det som att barnet hade mänskovärde vid en senare ålder.
   När man tex omskär pojkbarn gör man det ju på ett sätt som man aldrig skulle med en vuxen, för att de är små och glömmer osv, det visar ju på någon slags gråzon

   Svara

  Har fått lite knottror på mina ben, blir liksom inte len hur jag än skrubbar och rakar benen. Har ni något tips så man kan få lena ben? Har även röda knottror på mina överarmar som jag i princip alltid haft. Ser ut lite som eksem men det är det inte. Någon som har samma problem?

  Svara

   Gå till hud. Testa kortisonkräm. Scrubba inte.

   Svara

    Gå till hud?

    Svara

     Hudläkare på sjukhus, vanligtvis via remiss eller egenremiss.

     Svara

      Va? Remiss till hudläkare för lite knottror på benen ??? Möjligen ev en tid till husläkare eller distriktssköterska

      Svara

       Ja,jag fick en sådan remiss av lite knottor. Det visade sig vara nickelallergi.

       Svara

        Då är väl det ett bra tips till ts från dig att pröva att undvika nickel

        Svara

         Du vet att din hemnyckel innehåller nickel? Cylindern, handtaget,hela låsanordningen består av nickel.

         Svara

          Tror inte ts använder benen till att öppna dörren

          Svara

      Men skriv det då…

      Svara

    Man behöver faktiskt inte uppsöka sjukvård för exakt allting. Är det keratosis pilaris som föreslås nedan så känns ett läkarbesök rätt onödigt, särskilt just nu. Kan vara värt att fundera en gång extra innan man kastar ut det rådet menar jag 🙂

    Svara

     Det finns ju videobesök via regionerna med 😊

     Svara

      absolut, men vet du vad keratosis pilaris är? du behöver inte prata med någon läkare alls.

      Svara

       Såg att det kanske lät lite otrevligt, vilket inte var meningen. Är lite trött på att sjukvården ska kontaktas för varje liten grej bara.

       Svara

        Och om det inte är det?

        Svara

      Men orka! Vi betalar skatt av en anledning. Hen har rätt att uppsöka vård. Med tanke på alla appar som finns behöver personen knappat besöka en mottagning, och även om det skulle göras så är det faktiskt helt ok då det är öppet och antagligen göra på ett säkert sätt. Sen kanske hen inte ens har keratosis pilairs och oavsett ska man inte leka med syror om man inte är säker på vad man har.

      Svara

   Yes samma här både låren och armarna

   Svara

   Lider av samma problem och jag har Keratosis Pilaris (googla gärna och se om det stämmer in på dig). För mig brukar det bli värre nu under vintern när man oftast får torrare hy. Rekommenderar exfoliering med syror och smörja in med mjukgörande kräm (finns krämer speciellt för KP på tex skincity.se)

   Svara

    Skulle inte ge rekommendationer till någon utan diagnos. Oavsett vad det rör sig om.

    Svara

     Men herregud, keratosis pilaris är inget ovanligt och krämerna är receptfria/hör till vanlig hudvård.

     Svara

    Googlade och det stämmer in på det problemet jag har på mina armar, tack!! Benen är mer att det bara blir knottrigt på sidan av smalbenet, samma ställe på båda benen.

    Svara

     Har också detta, det är KP. Jag peelar med en syrapeeling för kroppen från Jan marini och gör jag det två gånger i veckan blir jag snabbt slät igen. Det blir värre på vintern och av torr hud så det är lika viktigt att smörja in sig som det är att peela. Det finns även en body lotion från samma märke som innehåller syror och jobbar även mellan scrub sessionerna. Finns på skincity!

     Svara

     Har också Kp.. Är verkligen inte kunnig på hudvård men använder mig iaf av Cerave SA smoothing cleanser, både till kropp och ansikte och har märkt en OTROLIG skillnad! Brukar främst använda den till ansiktet och den har ju typ gjort under för min hy! På kroppen använder jag den emellanåt när det behövs och knottrorna brukar alltid försvinna efter en tid.. Just nu har jag en prickig rumpa som håller på att bli bättre efter en tids behandling 🤭 finns säkert tusentals effektivare produkter men om du är fattig som mig (eller snål hehehheh) kan du kanske testa cerave 😊

     Svara

    Finns det någon speciell exfoliering du rekommenderar?

    Svara

     Kolla skincitys egna märke för kroppen, hört mycket bra om dessa mot just KP.

     Svara

   Kolla upp atopiskt eksem

   Svara

   Eneomeys kroppskräm Perfect body 30 👍 30% glykolsyra för kroppen. Jävlar vad drag det är i den, men det är den enda hjälper mina torra och knottriga ben. Funkar på mannens keratosis pilaris också. Hett tips!

   Svara

  Hjortronsylt kanske? Eller en fin olivolja? Känns som sånt man sällan unnar sig själv!

  Eldstickans tändstickor är också en bra present!

  Svara

   Oh tändstickorna ska jag kolla upp! Tack 😄

   Svara

   Men eldstickan kostar väl minst 150 sek?

   Svara

    Det är en googling bort: Nej, runt 100kr beroende på affär

    Svara

  Varit tillsammans med en kille ett par månader. Innan vi blev tillsammans dejtade han en annan tjej under en tid. Han umgås fortfarande med henne, hon ringer och så vidare. Tycker det är jättejobbigt. Så det till honom i början av vårt förhållande och då svarade han nåt i stil med att jag inte skulle orka mig. Men känns konstigt ut han inte bara kan släppa henne, han var ju attraherad av henne och det har hänt så nära inpå vår relation. Vad ska kg göra? Överreagerar jag? Idag berättade han att hn skrivit en låt till henne. Nån slags skämtlåt, men ändå. Högg till i hjärtat. Är jag löjlig?

  Svara

   Nej du överreagerar inte. Han är nog fortfarande ”into” her. Hade han varit dökär i dig hade hon varit fornhistoria.

   Svara

   Oj det hade jag inte accepterat…det är ju inte så att de var tjejkompisar. De dejtade ju.

   Svara

    Kompisar*

    Svara

    Nej men visst är det konstigt? Han säger att han vill ha kvar henne som vän för att hon är rolig. Dom dejtade maj-juli och vi träffades och blev tillsammans i augusti..

    Svara

     Yes, det är jätte konstigt och jag hade avslutat om jag vore du. Eller åtminstone varit på min vakt och sett mig om efter något annat så länge (😬)

     Svara

     Hur gamla är ni? Förlåt, men det låter inte speciellt seriöst. Sådär håller man helt enkelt bara inte på.

     Svara

      varför ber du om ursäkt?

      Svara

      Jag 30 och han 40.

      Svara

   Hade han velat vara med henne hade han väl varit det. Generellt är jag emot att gå in och styra över vem ens partner umgås med. Antingen litar du på honom eller inte. Litar du inte på honom så är det det som är problemet, inte hans vän. Så tänker jag.

   Svara

    Men gud vad naivt. Att umgås med en vän är en grej. Att umgås med någon som man dejtat tills typ igår när man valt någon annan är skumt! Den andra tjejen kanske inte är redo och han bara väntar på att hon ska bli det. Hade han inte haft intresse för henne hade han bara plockat bort henne ur sitt liv

    Svara

     Att ”plocka bort” något från sitt liv låter ju rätt emotionellt stört…

     Svara

     Inte om man bara träffats ett kort tag (några månader). Har själv haft många korta förhållanden och har inte kvar kontakt med någon. Är nu i en hälsosam och fin relation.

     Svara

     Då tycker vi olika då.

     Svara

      Absolut och det är ju helt ok. Jag ser vara inte vitsen med att hålla kontakten med någon som man känt så kort tid. Ur dejtingsammanhang kommer ju folk och går. Sen behöver man väl inte vara ovänner.
      I fallet ovan så har ju ts pojkvän inte släppt sin gamla flört som var så kort innan. I mina ögon dubbelspelet han och det är inte ok. Ts kanske ska börja hänga med någon ”killkompis” också.

      Svara

     Tycker inte alls det låter naivt. Låter sunt tycker jag. Litar man inte på sin partner så är det ett problem man måste jobba på.

     Låter i alla fall som en dålig början på en relation skulle jag säga.

     Svara

   Not okay

   Svara

   Att du inte skulle orka dig? Vad menade han?

   Svara

    Sorry, det var autocorrekt. Att jag inte skulle oroa mig.

    Svara

     Aah ok, då förstår jag.

     Svara

   Du överreagerar inte o du är inte löjlig. Han går över gränsen. Tror du han skulle tycka det var helt ok om det var tvärtom, om du umgicks o skrev låt till kille du dejtade precis innan honom? Annars kan du ju höra vad han tycker om att du skulle registrera dig på dejtingsida för att skaffa kompisar. För honom verkar det ju inte finnas skillnad på dejt/kompis, så du kanske skulle fråga om det vore ok med honom.

   Svara

    Ska jag ställa ett ultimatum? Hur ska jag göra? Jag vill ju inte förlora honom heller. Men det här äter upp mig.

    Svara

     Jag tycker att du ska vara ärlig och säga att det känns jobbigt. Du kan ju vända på det och fråga hur han skulle känna om situationen var tvärtom (på ett så snällt och ickeanklagande sätt som möjligt).

     Svara

      Det var en bra idé. Tack.

      Svara

   Nej det är verkligen inte okej. Det är trist att ställa ultimatum i ett förhållande för det känns som att det förstör en del av romansen, men det kanske behövs här?

   Jag hade nog ärligt talat gjort slut och varit supertydlig med varför, för du verkar ju inte må bra i den här relationen?

   Svara

    Relationen är bra i övrigt, det är liksom det här som skaver och äter på mig. Försökt tänka att det nog bara är jag som är löjlig, men när han berättade om låten han skrivit idag så insåg jag att jag verkligen vill att han avslutar den där kontakten.

    Svara

     Men träffar han henne också? Pratar i telef? Gud haha jag hade aldrig klarat det, usch! Och han vet ju att det stör dig också.. herre.. försöker vända på det typ om jag dejtade någon, blev tillsammans med någon annan men ändå fortsatte prata med den jag dejtade? Alltså det låter ju superkonstigt

     Svara

      Så himla skönt att höra att ändra också tycker det är konstigt, har liksom tänkt så mycket på det att jag funderar på om jag överreagerar ❤

      Svara

       Jag tycker ju dock att det är skumt att han dejtade henne maj-juli och blir ihop med dig i augusti…? Hur tänkte du själv i det?

       Svara

        Hur menar du?

        Svara

         Jag tror personen menar att man ska dra öronen åt sig när det är så kort tid inpå. Som utomstående låter det som att han inte inte kan släppa henne men vill ändå vara med dig (är det av bekvämlighet eller av ”kärlek”)? Han behandlar inte dig med respekt och det är upp till dig vad du kommer att acceptera. Tänk på att ni inte varit tillsammans så länge, även om det känns så när man är mitt i det. Kanske bättre att bryta nu isf än att du lägger flera år på någon som inte respekterar dig fullt ut. Jag har stor erfarenhet inom det området men har haft lyckan att träffa en fantastisk livskamrat nu.

         Svara

          22.14: att han förmodligen inte hunnit släppa henne innan det blev ni två liksom. När man är nykär och blind är det väl allmänt känt att man gör allt för varandra och verkligen anstränger sig för att sin nya kärlek ska vara Happy. Det låter inte så här tyvärr. Han verkar värdera att ha kvar henne, kanske för att det egentligen är henne han ville ha?
          Alltså säger det här inte för att verka dryg utan för att kanske hjälpa dig tänka i andra banor också 🙂

          Svara

      220.09 och 21.25 är ej samma person… jag (21.25) är inte sådär otrevlig

      Svara

   Tycker det här med att ”prata med honom” känns som att tvinga honom till att sluta göra något han verkar vilja göra. Hade han inte velat ha kontakt med henne hade han inte haft det.. och det är lite sorgligt att du behöver vara med någon som egentligen gör något som inte är ok men att det är det han vill.

   Svara

    Ja, lite så. Hade ju helst av allt bara viljat att han själv insåg hur konstigt det är. Men det verkar han inte se, eller så bryr han sig inte. Fast jag var ju rätt tydlig i början av förhållandet, att jag inte gillade det.. fan. Han är ju bra på alla andra sätt.

    Svara

     Ja alltså jag förstår verkligen, det låter jätte jobbigt 🙁 vill du verkligen ge det en chans så säg åt honom att det han gör är riktigt fult och låt honom inte komma med undanflykter eller ännu värre kalla dig för det ena eller andra, för det här problemet ligger inte hos dig, det han gör är verkligen inte ok. Lägger han inte ner så får du göra ett val om du ska vara med honom eller inte. Jag personligen hade inte gått med på det även i den här fasen då jag hade känt mig som att typ räcker inte det vi har? Men jag förstår om du vill ge det en chans, men som sagt lägger han inte ner måste du förr eller senare bestämma dig.

     Svara

     Det kan ju vara för att Han vet att han inte vill något med henne…
     Hur mycket hade de dejtat?!

     Svara

      Nä män funkar inte så

      Svara

      Hela sommaren.

      Svara

   Håller med andra om att du inte överreagerar. Man ska absolut kunna ha den av motsatta könet, och även tidigare pojkvän och flickvän. Dock är detta tätt inpå så många skriver och det verkar som de har ganska mycket kontakt. Jag skulle ta upp detta med honom igen på ett icke anklagande sätt, berätta hur det får dig att känna etc. Prata från ’jag perspektiv’. Alltså fokusera på hur det får dig att känna, inte säga att ’Du gör fel’. Som någon sade nedan, fråga hur det skulle få honom att känna om du gjorde likadant. Någonstans tycker jag att faktumet att det får dig att må dåligt borde få honom att ändra beteende. Struntar han i det så bryr han sig ut på något sätt inte tillräckligt mycket om dina känslor.
   Om hon nu bara är en vän så borde ni ju kunna umgås alla tre, eller hur? Kanske föreslå detta. Jag förstår att det kan kännas krystat och kanske inte funkar för att det är uppenbart ett test liksom, men fundera lite på det:) Se hur han reagerar. Eller bjud in flera till en fest och inkludera henne där, se hur dynamiken är mellan dem.

   Svara

    Har liksom ingen lust att träffa henne ens. Hon är väldigt ”på”, vet vem hon är eftersom hon jobbat på ett ställe jag känner till. Kommer inte ge mig något positivt tror jag, kommer nog bara tänka på dom tillsammans.. Det gör jag ju redan bara hon ringer och jag är i närheten.

    Svara

  Okej – den stora frågan… VEM VINNER IDOL??
  Jag röstar för Paulina 🌟

  Svara

   Jag hoppas på Kishti.

   Svara

   Jag hoppas att Antonio vinner PH. Hade gjort mitt år.

   Svara

   Nadia!

   Svara

   Hoppas på Paulina men tror Nadja vinner

   Svara

   Nadja känns så arrogant och kall. Ingen personlighet alls. Hade verkligen hoppats på Paulina!

   Svara

  Toapapper i julklapp??

  Svara

   God Jul!

   Svara

   Alltså wow.. den personen hade inte varit välkommen i mitt hem nå mer

   Svara

    Äh sluta, humor ju! Hellre toapapper än sylt 🙄

    Svara

     Ska en present passa alla så blir det ju till slut bara tråkig skit kvar som alternativ.

     Svara

      Hellre det än annat onödigt tråkigt skit folk köper 😂

      Svara

       Det är ju därför julklappspel är totalt värdelösa. Nåt krafs som passa alla och ingen vill egentligen ha det.

       Svara

    Fast toapapper är extremt snålt. Alltås vad hade du tänkt? En rulle eller? Man får 20 rullar för 50 spänn, det kanske jag inte hade slängt ut någon för, men alltså om hen hade tänkt knöla in en rulle där.. alltså nej nej nej

    Svara

     En rulle? Neej, haha köper ju ett paket såklart.

     Svara

      För det är ju sååå mycket bättre. Alltså tro på vad folk här säger: man ger inte bort toalettpapper som julklapp!

      Svara

  Har precis flyttat in i nyproduktion och mina köksluckor stör mig. Alltså de är jätte fina, nya, men har handtag. Är det enda man kan göra att köpa nya luckor utan handtag eller går det att ta bort handtagen och sätta igen hålet på ett sätt som gör att det inte syns eller är det helt omöjligt?

  Svara

   Vill du ha luckor utan handtag?

   Svara

    Yes push open luckor alltså

    Svara

     To

     Svara

     Jag har push open, tycker det är värdelöst.

     Svara

      Varför?

      Svara

       Vi har det både på överskåp och högskåp. Ser lätt kladdigt ut (fingeravtryck osv), på högskåpen måste man trycka på exakt rätt ställe, man kan inte ”slänga igen” dörren utan måste trycka till den så den stängs.

       Svara

   Om luckorna är målade i trä går det ganska bra spackla igen hålen och måla över med exakt samma färg. Det kommer fortfarande synas men funkar. Är det nåt annat material eller tex blanka luckor så kommer det inte att bli bra.

   Svara

    Kommer att synas 😭😭😭 ja det får väl bli nya då 😩

    Svara

     Du kan ju försöka sälja dem på loppis o få en liten slant

     Svara

   Styrkekram!! Själv är jag glad att jag har en lägenhet.

   Svara

    Men sluta! Jag är också döglad och tacksam över att ha en lägenhet men jag vill gärna ha push to open luckor. Är jag så himla hemsk för det? Det är liksom min första lägenhet och jag vill göra fint.

    Svara

     Nej det är du inte. Här får man inte köpa en ny soffa om man så inte sitter på golvet… folk gör om hela tiden, är väl inte så konstigt. För övrigt så trött på folk som kommer med konstiga pikar och pekpinnar när någon ber om ett praktiskt råd.

     Svara

      Inte hemskt men kanske bättre att försöka släppa sånna detaljer…
      Om det är din försga lägenhet så antar jag att du inte badar i pengar heller? Blir kanske lite onödigt dyrt att byta allting tills det känns perfekt.
      En lägenhet är ju först och främst funktionell 🙂

      Svara

       Snälla ts säg att du inte badar i pengarna så hen här uppe kan må bra 🙏

       Svara

   Hur länge har du bott där?! Du kan ju se om du inte vänjer dig vid dem… känns ju sånt slöseri att byta nya dörrar, fast det går kanske att sälja dem?!

   Svara

    En månad.. ja, du har nog rätt, jag får väl ge det några månader åtminstone..

    Svara

     Kanske kan byta ut handtagen om du inte gillar de nuvarandes design?

     Svara

     Hatade mina handtag när jag nyss flyttat in också, men var för dyrt att byta alla luckor/lådor och hittade aldrig några fina med rätt mått. Nu har det gått 3,5 år.. Jag släppte det med tiden alltså, haha

     Svara

   Har utan handtag och de får hopplöst mycket fingeravtryck pga ljusa i färgen och mycket solljus i köket så det syns. Får torka luckorna hela tiden. Önskar jag hade handtag!

   Svara

   Jag hade luckor utan handtag i min nyproduktion. Var så nöjd med det, riktigt snyggt och praktiskt.

   Kolla om du kan lämna in luckorna för att få dom spacklade och lackade? Borde vara billigare än att köpa nya 😊

   Svara

    Jaa det är såå snyggt! Särskilt eftersom allt är så nytt och fint så känns de där handtagen bara överflödiga, till och med fläkten är liksom inbyggd 😹 tack, bra tips, jag får kontakta någon luckmålare!

    Svara

  Får barn nr 2 nu i februari, då kommer storasyster vara exakt 2 år.
  Storasyster går inte på förskola än så vi kommer vara hemma alla tre och kommer ju då vara själv förutom de 10 första dagarna.
  Har ni några tips, ni som varit i samma situation? Hur underhåller man en tvååring samtidigt som man ammar konstant? Vill gärna komma ut så mycket som möjligt.

  Alla tips och trix mottages varmt!

  Svara

   Vet inte. Har halvt gått under med en 4 åring hemma. Var betydligt tuffare än jag väntat mig då min självständiga härliga 4 åring förvandlades till en två åring som ska matas. (Vilket är helt förståeligt) men det var tuffare att bolla än jag trodde. Nu 3 månader senare börjar det släppa lite

   Svara

   Styrkekram

   Svara

   Bärsjal/sele är toppen när man har en liten bebis plus storasyskon tycker jag! Och om det går, när bebisen blir lite större, försök att tajma sovstunder något sånär så att dom sover lite samtidigt. Så får du kanske en chans att sitta ner och dricka kaffe en liten stund.😬

   Svara

    Bärsjal har jag och selen i alla möjliga former finns också, superbra tips!
    Tack snälla 🙂

    Svara

   Känns som det är svårt att vet innan bebisen kommer. Både hur syskonet kommer reagera och hur nya bebisens vanor kommer att bli.
   Min mamma fick ha systern i knät varje gång hon skulle amma mig eftersom hon blev svartsjuk annars 🙂

   Svara

    Såklart, trooooor storasyster kommer bli väldigt svartsjuk i början men har inte så mycket emot dubbelgos om min situation blir som din mammas 🙂

    Svara

   Jag är i den situationen nu. Min sambo jobbar dessutom nätter så är i princip ensamstående om dagarna 😂
   Exakt 2 år mellan mina ( födda samma dag) och mina tips är:
   Storkok och ha maten färdig och värma det kommer underlätta sååå mkt!
   Bärsjal! Sänk alla förväntningar 🙂

   Svara

    Bärsjal är införskaffad! Storkok görs redan då jag inte orkar laga lunch utan gärna värmer något snabbt så det finns mer tid för lek! Tack för tipsen!

    Svara

   Jag hade samma åldersskillnad mellan mina och för oss funkade det riktigt bra. Bebin råkade vara en nöjd bebis. Klart 2 åringen hade det lite svårt att anpassa sig men det blev en vana efter några veckor. Ge mycket uppmärksamhet till det större barnet när du ammar, som att prata och sjunga med det fast du ammar. 2 åringen kan ha en egen docka och nappflaska/blöja för att känna sig delaktig och leka med dockan när du ammar. Ha några olika leksaker i gömman som du tar fram när du känner att 2 åringen behöver mer stimuli. Sånt är guld.
   Vi var ute mycket i naturen och i parker och det gick riktigt bra, bebin sov i vagnen eller låg och kikade medan 2 åringen fick leka med mig. Alltså klart det var dagar av kaos och tårar men för oss gick det väldigt smidigt och det vill jag skriva för ofta hör man om hur tufft det är att få en till bebis.
   Med det sagt så hade jag mycket dåligt samvete ändå när 2 åringen inte längre var i centrum konstant, men det gick över efter några månader. Nu är de 2 och 4 och har sån fin kärlek till varann.

   Svara

    Tror man alltid har dåligt samvete som förälder, oavsett vad man gör 😅
    Har skaffat en egen sele till storasyster så hon kan ha sina dockor där och hon leker att hon ammar sina dockor så håller alla tummar att hon fortsätter med det när den lilla föds.
    Skönt att det gick så smidigt! Hoppas ju på en ”nöjd” bebis men kan även bli en storasyster nr 2 som ville bli buren konstant. Inget fel med det men är förberedd på allt, haha.

    Svara

   Ta ut dubbel föräldraledighet om ni är två föräldrar som bor tillsammans i ett par månader.
   När man har barn så tätt lär man sig att amma gåendes rätt fort. Man sitter inte i timtal i soffan och ammar utan nyfödingen får hänga med när man gör saker med tvååringen. Bärsjal är ett superduperbra hjälpmedel om bebisen accepterar den. Då har man båda armarna fria och kan röra sig obehindrat med det större barnet.
   Hitta en rutin att köra varje dag, typ ut på fm, lunch, sov och så någon inomhusaktivitet på em nu när det blir mörkt tidigt.
   Så länge bebisen är nöjd kan den ligga själv på golvet bredvid dig och tvååringen när ni leker en stund.
   Ha många sångstunder hemma, det brukar roa båda. Bygga filtkojor och boa in er och läs böcker en stund.
   Laga mat på kvällarna när tvååringen somnat så att du bara kan mikra mat på dagen istället för att behöva laga.

   Svara

    Vi har tyvärr inte den möjligheten just nu. Driver företag som är i en stor utvecklingsfas och det hade tyvärr stoppat upp allt.
    Tack för jättebra tips! Vi har fasta rutiner idag med mat och sovklocka så vill gärna fortsätta dessa men att då den lilla bara hänger med. Bärsjal och selen har jag i alla dess former och är en baddare på att amma i dessa så håller tummarna på att det blir ett sjalbarn 🙂

    Svara

     Har nästan exakt 2 år mellan barnen och hade tvååringen hemma i ett år tillsammans med bebisens första år. Bebisen ammades och hängde i sjalen när jag tog hand om storasyskon.

     Svara

   iPad

   Svara

    Om hon får kolla på något så blir det på tvn och vi kollar tillsammans. Så den kan ju absolut åka på i värsta fall!

    Svara

     Sänk kraven på dig själv! Det är bättre att du får lite paus då och då så att du orkar vara en glad mamma.

     Svara

      Ja absolut, jag försöker undvika det men det är ju lättare med ett barn än två. Inget är ju skrivit i sten!

      Svara

     Kolla tillsammans = så bra!

     Svara

   Underhåller? Barnet kan väl leka med leksaker? Kolla på TV eller nåt.

   Svara

    Jag tycker om att leka med mitt barn och jag älskar inte att sätta henne framför en tv 🙂

    Svara

   Hon kan inte gå på förskolanlite grann då? Några timmar varje dag. Få leka med kompisar och du får lite andningspaus.

   Svara

    Nej jag vill ha henne hemma så länge det går 🙂

    Svara

     All heder åt dig! Dessutom är det lättare att få styra hela sin dag istället för att behöva stressa med lämning och hämtning. Det är roligt att leka med sina barn, det är roligt att upptäcka världen tillsammans med sina barn och utan förskola i bilden hinner man göra det utan tider att passa. Sedan kan det också vara jobbigt, men jag ångrar inte att jag hade båda mina hemma samtidigt (lite mindre än två år emellan dem).

     Svara

  Hellre toapapper än ett gåvobevis.

  Toapapper och handtvål, även handsprit, hade ju annars varit kul, coronainspirerat ju, när allt tog slut i våras.😂

  Svara

   Jaaa men exakt så jag tänker! 😂 Typ ett litet corona-kit! Det är nåt alla oavsett ålder kan använda med. Ett pkt nudlar till, pricken över i:et 😂

   Jag vet att de jag firar jul med skulle uppskatta (och först varför) gåvobevis 😄

   Svara

  Vilken märkligt kommentar. Hoppas du inte själv råkar få högrisk HPV. Men om du får det så hoppas jag att du inte blir behandlad med samma empatilösa ton som du själv har.
  Sen kanske du inte visste att många sjukdomarna och funktionsnedsättningarna som du nämner ”hänger ihop”.
  Människor med ADHD har större risk att ha GAD än om du inte har ADHD. GAD är en ångestsjukdom, så det blir lite kaka på kaka när du både nämner GAD och ångest. GAD har stor samsjuklighet med depression och om du har allmän ångest ligger det nog närmre till hands att oroa sig och vara hypokondrisk.

  Svara

  Tgr har rätt mycket kul för runt 50 kr, typ finger basket eller bowling eller varför inte sonens favorit. Fonduskål med värmeljushållare (kom med två ”pinnar”. Bästa han vet som fredagsmys. Grilla mini marshmallows på värmeljuset och doppa det i den smälta chokladen 😂

  Svara

   Ja, men där är sååå mkt onödigt ”skit” 😅Det vägrar jag handla haha. Plus, jag vill köpa allt på en gång så jag slipper vistas i butiker nu 😷

   Men tack ändå 😃

   Svara

    Men varför i helvete frågar du när du dissar alla idéer? Hade det inte varit mycket enklare att skriva ”jag ska köpa dasspapper i julklapp, visst är jag bra?”…

    Svara

     Men oj vad onödig reaktion, du behöver inte bli så upprörd! 😄

     Svara

  Ja, dumhet.

  Svara

  Försöker inte hon bli gravid också? 😅

  Svara

   Nej det är nerlagt

   Svara

    Pourquoi?

    Svara

     Jadu jag vet inte varför? Bara hört i podden att hon sagt det inte blir något och hon tycker det känns skönt att ha bestämt det nu 😊

     Svara

  Kenza typ. Hon har ju hörselnedsättning + tinnitus, är enligt definitionen halvt blind, hypertyreos, fertilitetsproblem osv. Just nu verkar hon ha allt möjligt gravidrelaterat också.

  Svara

   Så konstig

   Svara

    Har hon fertilitetsproblem pga sin smalhet?

    Svara

     Nej, hon har något medfött tillstånd med låga äggreserver (alla föds ju med alla ägg man någonsin kommer få, kroppen skapar ej nya som med t.ex. spermier)

     Svara

     Hon är under trettio med snart två barn. Då har man inte fertilitetsproblem. Kan vi bara sluta låtsas att Kenza är nåt sorts offer här

     Svara

  Idag fick jag mitt livs första tillsvidaretjänst! 😄Hann vara glad i ca 15 minuter, sen börjar jag oroa mig över hur det kommer gå, vad som händer när de märker att jag inte gör ett bra jobb osv.. varför är jag såhär? 🙁

  Svara

   Det är du och resten av världen 😊

   Svara

   Impostoe syndrome, väldigt vanligt! Grattis till tjänsten!

   Svara

    Imposter*

    Svara

     •• Impostor

     Svara

  Choklad blir alla glada av!
  (Toalettpapper – jag hoppas verkligen att du skämtar 😳)

  Svara

   Skämtar inte! Toapapper är ju bra att ha. Choklad däremot är så äckligt, så det köper jag inte. Fler som inte äter. Men tack ändå 😁

   Svara

    Herregud… Varenda tips du fått ”är skit”. Att till och med choklad är skit säger allt om dig. Zzzz

    Svara

    Bara för att man använder något vill man inte ha det i julklapp….jösses vilken tråkig julklappsutdelning.

    Svara

    Tycker toapapper är en vettig julklapp och tycker choklad är äckligt. Du är nog rolig på fest!

    Svara

    Ja det är bra att ha men ingen människa vill ha det i JULKLAPP! Och jo, de flesta gillar choklad. Första regeln när man köper en present är faktiskt att tänka på vad mottagaren vill ha, det spelar 0% roll vad du gillar och inte.

    Svara

  Jag har ett problem. Jag kan inte sluta söka jobb. Jag är inte i behov av att byta jobb, inte alls intresserad av att lämna mitt nuvarande faktiskt. Men jag får en sådan tillfredsställelse av att först söka upp jobb som låter så himla roliga och intressanta, bli uppringd, få komma på intervju och därefter bli erbjuden jobbet.
  Jag blir erbjuden i snitt ett jobb i månaden som jag alltid tackar nej till. Jag får bekräftelse och det känns som om jag inte är värdelös. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på alla broar jag bränner till framtiden, när jag faktiskt behöver ett nytt jobb…

  Någon annan som har som har denna sjuka hobby? Jag knarkar arbetsförmedlingen som andra knarkar hemnet, går på arbetsintervjuer likt andra går på bostadsvisningar..

  Svara

   Du kanske ska försöka gå till botten med ditt bekräftelsebehov istället? Göra det till din nya hobby?

   Svara

    Förut fick jag tillfredsställelse och bekräftelse genom nya ligg och dejter. Där jag också var nöjd efter en gång, sedan ville jag ha bekräftelse av någon ny. Men sedan några år tillbaka är jag i ett förhållande och har därför bytt sätt att få mitt bekräftelsebehov stillat 😕

    Svara

     Du har ju fortfarande ett behov att bli bekräftad som inte är hållbart.

     Svara

      Därför jag inleder med meningen ”jag har ett problem” 🙃

      Svara

       …och då kanske du ska söka för det? 😊

       Svara

        Hon skriver väl här för att diskutera om det problematiska.

        Svara

         Och mitt bidrag till diskussionen är att personen bör gå till botten med sitt bekräftelsebehov

         Svara

   Det känns faktiskt inte okej att hålla på sådär. Varenda intervju hade kunnat gå till någon annan.

   Svara

    Vet inte om du läste min kommentar från början där jag inleder med ”jag har ett problem”. Jag förstår således att mitt beteende är problematiskt.

    Svara

     Vad arbetar du med?

     Svara

   Tror dig inte. För att bli erbjuden ett jobb behöver man bra referenser. Uppger du då olika varje gång, eller står de ut med att gå med på ditt beroende? Inte en chans att detta är på riktigt.

   Svara

    Vet att det låter osannolikt och därför jag ville kolla om det finns någon mer än jag.

    Alla jobb kräver inte referenser utan nöjer sig med betyg, intyg och rekommendationsbrev. Men jag har en del referenser att välja mellan och brukar variera mellan dessa så ingen blir nedringd för ofta.

    Svara

     Vad jobbar du med? Vad säger du som ursäkt, att du blivit erbjuden ett annat jobb? Gissar att du inte har Linkedin eller liknande heller eftersom ingen arbetsplats blivit misstänksam.

     Tänker spontant att du kan förstöra dina chanser i framtiden om du skulle behöva ett jobb. I dessa tider när folk kämpar med att få ett jobb känns det helt galet att du har detta som bekräfetelsebehov. Har du funderat på hur du kan utmana dig själv i jobbet? Kanske till och med byta karriär? Om du måste kämpa för något kanske ditt bekräftelsebehov kan fokuseras på att lära dig någonting nytt. Du låter som att du är uttråkad.

     Svara

   Som du säger så riskerar du ju verkligen att bränna broar av att hålla på sådär. Vor en sak om du tackade nej till en tjänst och tog en annan – då förstår man ju att du sökte på riktigt och valde en annan tjänst, helt normalt och accepterat. Men att med flit söka jobb du inte har någon avsikt att ta slösar resurser och kan ge dig dåligt rykte snabbt. Håller med någon annan att du borde du nog försöka ta tag i ditt bekräftelsebehov istället, för just nu verkar det ju leda till självdestruktion till och med.

   Svara

   Funderat över adhd? Kan ju handla mer om rastlöshet än bekräftelse..

   Svara

   Vilken slöseri med folks tid!!!

   Svara

   Kbt låter som något för dig faktiskt 🙂 det tror jag kan hjälpa vid sånna här problem…

   Själv är jag smått shoppingberoende, du bränner iallafall inga pengar 😉

   Svara

    Hen bränner folks tid. Tid = pengar.

    Svara

     Inte om det är anställdas tid, då är tid pengar i positiv bemärkelse 😉

     Svara

      Tid är också tid som du snor åt dig av andra människors fritid. De hade kunnat gosa med sina barn eller haft sex med sin partner men måste kanske jobba (troligtvis obetald) övertid eftersom de avsatt 1.5 timme till intervju med en person som aldrig avsett att ta jobbet.

      Svara

   Sjukt.

   Svara

  Jag vet inte men fan vad sorgligt det är när folk bara försvinner. Tänkte på honom förut idag. Är det försent att han hittas vid liv? Hoppas inte.

  Svara

  Hur kan Tegnell ännu få hålla sin arbetsplats?🤦🏻‍♀️ Ingen annan som tycker han borde bytas ut redan?🤔

  Svara

   Vad har du för insyn i Folkhälsomyndigheten som gör att du drar en sådan slutsats?

   Svara

    De borde alla granskas rejält efter det här. De är skyldiga till många liv. Vad får dig att tro att vår myndighet är bättre än ALLA ANDRA i världen? I hela världen liksom. Vi får kritik från alla håll och kanter.

    Svara

     Å andra sidan har vi hög medellivslängd till skillnad från andra länder. Vi räknar döda I/MED viruset, inte AV. Hur många dör i normala fall mot nu? Hur många dör av influensa? Värme?

     Svara

      eh… 21:02. Stämmer inte. Många äldre i andra länder blir bättre skyddade helt klart. Där ligger den stora skillnaden.

      Svara

       Mona Sahlin blev kickad för att hon köpt en Toblerone på skattepengar. Tegnell som till STOR del har ansvar för alla människors hälsa och liv får stanna kvar trots misstag på misstag.

       Svara

        En Toblerone jo tjena. Hon köpte privata saker för 50 000+ kr för skattepengar. Sluta ljug

        Svara

      Ja för Sverige är så himla annorlunda mot resten av norra Europa eller va? Konstigt att Finland, Danmark och Norge klarat sig så mycket bättre eller vänta … inte alls konstigt.

      Svara

      Av influensa dör ca 200 personer årligen, år med värre form av influensa dör upp mot 600. Väldigt sällsynt att det går över det. Det har alltså dött fler nu på 1 år än det gör i influensan på 10 år.

      Svara

   Varför?

   Svara

    Han har ju haft fel konstant?

    Svara

     Han jobbar ju inte ensam på FHM.

     Svara

      Vänsterfascisterna är som blondibbellas stollis😂 så fort tegnell kritiseras och är på tal är de här och försvarar. Aldrig några argument dock, bara svammel om att han inte är ensam på myndigheten. Jahaaa, det visste verkligen ingen! Trodde han jobbade där själv och till och med ägde byggnaden. Vilken uppenbarelse

      Svara

      Ja då är han och alla medarbetare riktiga jubelidioter

      Svara

   Definitivt.

   Svara

   Han borde bytts ut efter sina första 10 felaktiga uttalanden eller åtminstone fått ett TALFÖRHUD. Den jävla idioten

   Svara

    😂 talförbud menade jag

    Svara

    Kan hända talförhud skule haft vettigare saker att säga🤣

    Svara

   Jo han borde gjort det för länge sedan. Han har haft så mycket fel och till och med skrattat åt andra högutbildade virologer och läkare som sagt emot honom när han ändå haft fel i allt. Han är en skam för Sverige

   Svara

    Ja, vi skulle inte ha en andra våg och Corona skulle ju inte alls kommit till Sverige 😂 och gymnaieeeleverna var ingen risk, men nu stänger man ner skolorna. Biografer var ingen risk men nu stänger man ner dem med. Sportlovsresandet var ingen risk men vi vet hur det gick.. idiot idiot idiot

    Svara

     Jag försvarar inte Tegnell, men:
     De tror fortfarande inte att gymnasieelever är ett stort problem kring smitta, utan gör detta för att många lärare är sjuka och vill avlasta dem.
     De tror heller inte att biografer är ett stort problem, utan det är företaget som valt att stänga, alltså inte FHM som bestämt.
     Rätt ska vara rätt.

     Svara

      Ok och vad gör du med informationen om 40 procent av alla inrapporterade utbrott var i grundskolan, under vecka 48? Börjar du grina nu för Tegnell hade fel igen?

      Svara

     Det är inte Tegnell som smittar oss med Corona, det är vi människor i Sverige som inte kan sköta oss och hålla avstånd…hade vi gjort det hade inte Tegnell haft fel hela tiden. Han trodde kanske att vi skulle förstå så enkla förhållningsregler.

     Svara

      Ehh skojar du? Det här är snubben som i mars sa att det inte finns risk för smittspridning i Sverige = folk fortsatte att leva halvnormalt. Han har med sina ord satt standarden för allvaret ständigt och det här är resultatet. Man kan inte lägga allt på enskilda. Om ledningen tonar ner allvaret och skrattar åt ”alarmister” (som nu visade sig ha rätt vilket alla med en hjärna fattade redan i mars) hade det inte sett ut såhär. Men visst, behåll du din falska Sverigebild 🤥😇😂

      Svara

    Ja han är en skam för Sverige. Och politikerna med som inte gör tillräckligt. Likaså är alla invånare en skam för sverige som skiter i munskydd, som umgås med människor nästintill som vanligt. Som festar. Som planerar att fira högtider som vanligt. Som helt utan respekt för detta virus lämnar sina barn som vanligt. Som inte protesterar mot de nästintill obefintliga restriktionerna.

    Sveriges befolkning slutar aldrig förvåna mig med sina vansinniga prioteringar. (exempelvis alla som skriver om hur de ska fira jul, i forum på internet) Ni ska inte fira någon jäkla jul med någon annan än de ni bor med.

    Svara

     Nä jag är stolt över Tegnell och Sveriges sätt att hantera pandemin annorlunda.
     Alla andra länders ledare har ju bara tagit till åtgärder försatt visa sig handlingskraftiga och sen kunna be om bidrag från E.U. etc 🙄

     Svara

      Vadå för att visa sig handlingskraftiga? Det är väl för att skydda människor som de suttit in insatser av olika slag?!

      Svara

      Jaha så alla andra länder har gjort fel för att de gjort en politisk grej av det här men Sverige har gjort rätt? Skämtar du? Norge har gjort en politisk grej av det här? Visst. Om något så är det Sverige som är så måna om att inte visa att deras strategi inte funkat så de vägrar ta till vissa restriktioner nu för att inte visa sig besegrade. Det + 7000 döda (vilket skämt) är något du är stolt över? Bravo

      Svara

      Kan du förklara hur du tänker här? Bidrag från EU? Vart kan jag läsa om det?

      Svara

   Siffror från i onsdags. Antal döda i covid-19 totalt:

   Sverige: 6 988
   Norge: 334
   Danmark: 852
   Finland: 408
   Island: 27

   Snart 5 gånger fler döda än alla våra grannländer tillsammans.

   Svara

    Med underliggande sjukdom och i hög ålder.

    Svara

     Det är givetvis samma sak i våra nordiska grannländer.

     Svara

     men HERREGUD anonym 20:56. Tror du grannländerna inte har sådana invånare? De gör ju tusen gånger mer insatser för att skydda så många invånare som möjligt. Oavsett sjukdom. Förtjänar inte de som är sjuka att överleva menar du?

     Svara

      EXAKT! Så läskigt med människor som litar blint på vad regering och nu FHM säger, antar även att det är en sådan person som låter andra bestämma allt och hänger med på allt utan att yttra sig = värsta typ av personligheten

      Svara

       Konsekvensen av ett socialist-styre under så lång tid. ”staten löser alla våra problem”. Helt sjukt.

       Svara

      Jag är en av de som är i riskgrupp. och ung. Men ALLA oavsett ålder eller sjukdom förtjänar att överleva och må bra.

      Svara

     Håll din mun tyst, tror du inte folk i andra länder är i riskgrupper? Tycker synd om dig

     Svara

   Han är väl inte ensam på arbetsplatsen

   Svara

   folk behöver förstå hur offentlig förvaltning i Sverige är uppbyggd , vad myndigheter och tjänstemän har för roll. Och från vilka man kan utkräva ansvar och för vad. Då skulle inte Tegnell kritiseras på detta sätt

   Svara

    Men jag tror de flesta fattar det men det är HAN som varit talesperson för myndigheten och som uttryckt sig extremt problematiskt under den här tiden. Det är klart att folk då går åt honom istället för de tusen andra som jobbar med honom. Eftersom han talar för myndigheten och det har kommit rapporter om extremt lågt i tak på fhm kan man anta att hans åsikter återspeglar hela myndighetens. Man har med enkel logik kunnat utröna vad som skulle hända och vilka åtgärder var nödvändiga att ta, men sådant skrattade herr tegnell åt och det biter honom nu där bak. Det är inget konstigt med det. Vi har på tio dagar flera döda än Norge haft från början av pandemin, det är liksom inget man kan blunda för längre, hur ont det än gör att erkänna för sig själv att Sverige INTE kan bäst. Allt prat om att ”vi låter experterna sköta det” är patetiskt. Under hela pandemin har våra ”experter” sett ner på andra, men vad säger vårt resultat om de svenska experterna? Att de inte har en aning om vad de för. Vi kanske ska låta de norska, finska, danska experterna sköta vårt istället för det hade nog gått bättre.

    Svara

     Ja precis 22:31. 🙁 Högfärdiga är de svenska så kallade experterna. Inte ett dugg ödmjuka inför alla felsteg i Sveriges strategi.

     Svara

     Vi kanske ska byta ut Sveriges befolkning mot danskar, norrmän och finnar, för dom har vett att följa deras ledares restriktioner.

     Svara

      Ja, de idioter jag träffat som hostar och snörvlar eller precis varit på semester i två veckor hade nog inte varit ute och sprungit om en bot på 30.000kr hade funnits på horisonten . Men när ingen bryr sig, why not?

      Svara

       Kanske för att man bryr sig pyttelite om andra människor och inte bara om sin egen plånbok.

       Svara

    Ja precis. Till exempel är ju majoriteten av avlidna 70+ (89,7%) år och särskilt boende eller hemtjänst. IVO har kommit ut med stark kritik till vårdboenden etc om hur de hanterat frågan. Det är inte Tegnells ansvar utan vårdgivarna och borde snarare väcke en debatt om hur bristfälligt vården av äldre är, än skrikande om att Tegnell är idiot och borde avgå (även om FHM inte ska stå utan granskning).

    Svara

  Jag har ingen aning. Flashback kryllar av teorier men jag tror att han kanske har blivit mördad.

  Svara

  Skulle äntligen få svar på alla prover på vår infertilitetsutredning idag. Men labb hade sjabblat till det och blandat ihop mina prover så det fanns inga svar för mig. Jag misstänkte det redan efter att de togs i september, för det var resultat på helt andra prover i 1177. Jag ringde och påtalade det då, men de var nästan otrevliga och sa att jag måste släppa kontrollen och låta dem göra sitt jobb. Men uppenbarligen hade jag rätt. Ny tid i januari. Det känns som om jag inte klarar vänta mer. Jag bara gråter. Ingen förstår hur jag känner och tycker jag ska slappna av. Min make fick sina resultat idag, och de var bra så givetvis är han glad och förstår inte alls varför jag är ledsen. Har verkligen bara kämpat mig igenom veckorna till den här tiden för att jag hoppades att vi skulle få ett svar, oavsett vilket det var, för ovissheten tar kål på mig. Nu orkar jag inte mer.

  Svara

   Vi hade det tuffare med andra. Ca 1,5 år med letrozol osv gjorde spolning då jag pga av att jag började må dåligt att det inte tog sig startat processen för IVF. Blev naturligt gravid efter spolningen så hann aldrig påbörja Ivfn. Men en av mina sista mensar satt jag och grät på toaletten på jobbet så nedbruten började jag bli för alla prover visade bara bra.

   Svara

    Det är så tufft att ingen verkar förstå hur det känns. Jag hoppas spolningen har effekt på mig med. 1,5 månad kvar.

    Svara

    Jag gjorde en spolning under min ivf-utredning och blev gravid typ 3 v senare.

    Svara

   Har du testat äta carnivore?

   Svara

    Eller bara kika på Vulverines råd 🙂

    Svara

     Fy fan vad okänsligt att skriva nåt sånt till en i hennes situation! Hon är inne i vårdapparaten och träffat massa specialister. Tror de vet vad som behövs göras. Inget jävla ”sluta med kaffe”, henens problem är beyond that…

     Svara

      Tack ❤️

      Svara

   Usch, förstår att det känns piss, lider med er <3
   Inte för att jag tror att det är till någon tröst, men ofrivillig barnlöshet är ett evigt väntande och man blir till sist "avtrubbad" av allt väntande. Just nu går jag bara och väntar på ivf-planeringsmötet i slutet av februari och det känns som att det är precis runt hörnet. Varje månad väntar man på ägglossning, sen väntar man på att känna symptom, sen väntar man på mens/ickemens och så börjar det om igen. Sen ska man vänta på utredning, vänta på att få gå på provtagning, vänta på provresultat, vänta på att få börja med mediciner, vänta på att få komma på ultraljud, vänta på testdag och så vidare.

   Vi gjorde alla prover i september 2019 och i april 2021 är det tänkt att vi får börja med ivf. Coronan gjorde att kliniken stängdes helt och just den väntan var den enda väntan som kändes riktigt lång, då allt var så ovisst. Vi var båda unga i infertilitetssammanhang när vi sökte vård (31), är man över 35 känns väntandet säkert jobbigare.

   Svara

    Väntandet suger verkligen. Jag håller tummarna för att kliniken inte stänger igen. Vi måste vänta två år på ivf. Det värsta är ju att man inte bara kan ge upp och strunta i allt, för då blir det verkligen ingenting.

    Svara

   Fyfan vad pissigt. Vilket landsting bor du i?

   Väntan är vidrig. Svårt för utomstående att fatta hur livet sätts på paus.

   Svara

    Västmanland. Nej det känns verkligen som att ingen förstår och man känner sig så dum och svag som bara är ledsen.

    Svara

     Ok, dålig koll på Västmanland tyvärr. Skiljer sig SÅ mycket mellan landstingen… IVF Sverige på Facebook kan vara en bra grupp att gå med i. Och kom ihåg att även om allt ser bra ut i proverna har ni rätt till hjälp, det är MÅNGA där de inte hittar något skäl men IVF ändå funkar. Önskar er lycka till och hoppas utredning och remiss går smidigare från nu.

     Svara

   Usch jag vet hur det känns. Jag och min sambo var länge ofrivilligt barnlösa. All utredning visade att inget var fel på oss men ändå så blev jag aldrig gravid. Grät varje gång mensen kom. Runt jul var det som värst, ett år fick jag en panikångestattack. Folk runt omkring ville vara stöttande men helt ärligt så förstår man inte om man inte själv har varit med om det. I mars 2019 fick vi klartecken att få börja med ivf. I maj gjorde vi första som blev ett missfall. Sen stängde kliniken ner under sommaren och vi gjorde försök 2 i oktober 2019. Det tog sig inte visade graviditetstestet. Men så var inte fallet, när mensen aldrig kom gjorde jag ett nytt test som var positivt. Sen började en graviditet men ständig oro att något skulle gå fel och jag kunde inte riktigt fatta att det var sant. Var t.o.m inte riktigt helt säkert när det var dags för förlossning. Men nu ligger jag här med min 5- månaders dotter. Jag hoppas verkligen att det går bra för er och att ni ska få en liten bebis ❤️

   Svara

    Skönt att höra en historia som slutat bra ❤️ Jag känner mig extra dum, för jag stressar redan för andra barnet. Jag ville så gärna ha två. Drömmen om en ”kärnfamilj”. Känner mig så korkad som tänker så, att jag borde nöja mig med att hoppas om ett.

    Svara

     Jag tycker inte alls att du ska känna dig korkad, du måste ju få önska. Jag vill också jättegärna ha fler. Men som en kollega sa, har man lyckats få ett så går det ju så varför skulle det inte gå en gång till. Jag håller alla min tummar för er och önskar er all lycka ❤️ Jag vet att väntan är brutal och det är svårt att se när man är mitt inne i det men det är värt det. Jag har aldrig varit så lycklig och det var ju henne vi hade väntat på

     Svara

   Kram till dig! Förstår att det känns tungt! ❤️

   Svara

  Presentkort på 50kr på Sturehof.

  Svara

   Nja, lite lång bort 🤪

   Svara

    Ge ingenting istället eftersom allt tydligen är skit enligt dig. Tråkmåns..

    Svara

     Fy fan vilken rutten person du verkar va. Sluta vara så jävla otrevlig

     Svara

  HJÄLP! behöver era bästa tips på dagkräm med spf i, är någon kunnig? Jag följer några hudvårdsbloggare och läste hos skincarebyastrid att min favorit dr ceaurcle tydligen bara ger pyttelite skydd, leyglow tipsar om den här hela tiden så kan det verkligen stämma? Tror hon är typ expert på hudvård/hudterapeut

  Svara

   Ta på spf efteråt.

   Svara

   Jag kör Dermalogicas sport-SPF, 50. Sjukt bra!

   Svara

   Ett tips är att inte lita blint på folk på instagram, de är oftast inte experter? utan egenlärda hehe. Men med det sagt, så tror jag att spf producerade inom EU är mer säkra då det finns strikta regler om vilket skydd de ska ha/vad som får stå på förpackningen, så skulle satsat på ett sådant.

   Svara

    Nej jag tror leyglow är hudterapeut, det jag jag läst på flera ställen? Hon ger ju tips mot akne 🤗

    Svara

     Hon är väl lärare?

     Svara

      Näää hon är hudterapeut. Annars tror jag inte att hon skulle ge en massa tips om akne? 😟

      Svara

       Hon är lärare. Har aldrig hört något om att hon skulle vara hudterapeut. Vilket heller inte är något krav för att ge folk tips om akne?

       Svara

        Akne är dock en hudsjukdom. Blir galen på dessa okunniga influencers som ska berätta hur den ska behandla 🤦🏼‍♀️

        / leg läkare

        Svara

   K-Ceutic från Dermaceutic är så bra! Spf 50 och min räcker ca 3-4 månader fast flaskan är så liten. Använt den i flera år nu✨

   Svara

    Samma här ❤️ Den är helt fantastisk

    Svara

   Det är nog bättre att ta på spf separat. När det är i en dagkräm är det redan så lite av dagkrämen som är spf, och man brukar ju lägga på ett ganska tunt lager så i slutändan har du inte mycket solskydd ändå.

   Svara

   Jag gör en cosmelan behandling mot pigmentfläckar och användar cremen tillsammans med ett solskydd i samma behandlingsserie som har SPF 130. Jag kan verkligen rekommendera den! Den är lätt färgad och blir naturlig och fin på huden, nästan som en tunn foundation. Mesoestetic Mesoprotech Melan SPF 130 heter den. Kommer fortsätta använda den även efter min cosmelanbehandling.

   Svara

   Kolla in skönhetsdjugeln på Instagram. Hon har testat mååånga

   Svara

  Vad tycker ni om yrket Visual Merchandiser aka butiksdekoratör? Alltid gillat det och i stunder är det riktigt roligt, men har nu på senare år börjar skämmas mer och mer när någon frågar vad jag jobbar med. Det känns som att de tror att man ”bara” jobbar i butik och jag känner mig typ larvig när jag beskriver för nya personer med högre utbildning vad mitt arbete går ut på…

  Svara

   Skäms inte alls! Lägger helt klart märke till skyltfönster och butker som är smart, snyggt och intressant utformade och dekorerade och tänker ibland just på ”damn, vilken kreativ och visuellt smart person som gjort detta!”. Är högutbildad om det har någon betydelse och skulle bara bli nyfiken och ställa frågor om ditt jobb (av intresse) om jag träffade dig. 🙂

   Svara

    Har aldrig tänkt något särskilt om det yrket. Men om du gillar det tycker jag inte du ska skämmas alls. Jag tycker inte heller att det är något konstigt att ”bara” jobba i butik. Vissa butiker verkar vara stressiga som fasen och vissa faktiskt ganska tungt fysiskt. Credd till folk som orkar vara trevliga mot människor hela dagarna trots att de inte alltid bemöts jättetrevligt själva.

    Svara

   Jag tycker det låter spännande! Hade jag träffat någon som hade det jobbet hade jag haft en massa följdfrågor.

   Svara

  Medborgare i Turkiet har kidnappat honom, utsötter honom för tortyr i Turkiet för att avslöja försvarshemligheter för Erdogans kommande islamistiska Europa-kupp

  Svara

  Jag ska gifta mig nästa år och har iom detta fått ett wakeupcall gällande mina vänskapsrelationer. Jag känner mig så ledsen över det. Jag har alltid haft en tämligen stor mängd vänner runt mig men de senaste åren har varit tuffa med sjuka föräldrar, dödsfall, utmattning ect och plötsligt har jag insett att jag inte har så många goda vänner kvar. Några har flyttat, både långt bort och utomlands och kontakten är minimal. Vissa har försvunnit in i mammadimman och svarar sällan när man hör av sig. Andra finns kvar men när jag tänker efter är det oftast jag som ställer upp för dem och inte tvärtom.

  Hur fasen blev det såhär?! Och varför har jag varit så blind och missat detta? Har egentligen bara en väldigt nära vän som jag vill ha som tärna förutom min svägerska medan min sambo kan välja och vraka bland typ 10 goda vänner. Så inte bara har jag tydligen skallen i det blå, jag känner mig misslyckad i jämförelse med hans relationer… Hur blir man mer nöjd med sina vänskaper? Jag har mycket kärlek att ge till vänner men vill ju även ha kärlek tillbaka. Några tips? 🙄

  Svara

   Åh❤️ Mitt råd får bli att typ försöka vara tacksam för det du har, jag hade tusen gånger hellre valt din situation som har en person du ska gifta dig med och skapa ett liv med, hellre än massa vänner. Man kan aldrig ha allt

   Svara

    Det är sant! Och jag lever verkligen med min drömkille. Så tacksam för honom 🙏💕

    Svara

   Jag är i samma situation och kan tyvärr inte ge några tips. Svårt dessutom att starta nya vänskaper nu dessutom iom Corona… Har har övertygat min sambo att vi ska ha ett litet bröllop med bara de närmsta bjudna iaf 😅

   Svara

    Verkligen, Corona gör allt ännu svårare även i det sammanhanget. Min sambo har stor släkt och mycket vänner så jag är så orolig över hur det kommer kännas att han bjuder massa folk och jag bara en handfull. Är ett sånt i-landsproblem, jag vet, men mitt bröllop kommer inte bli så som jag hoppades pga att typ alla i min familj är änglar så jag önskar mer än någonsin att jag hade fler goda vänner kvar…

    Svara

   Känner igen mig. Har också haft jobbiga år med dödsfall i familjen och nu när jag kommit i fatt mig själv så är inte många kvar.

   Svara

    Åh ❤ Visst är det hemskt? Helt plötsligt är man dubbelt ensam…

    Svara

   Fy så tråkigt. Har sambons kompisar trevliga partners? Har ni barn som kanske har trevliga föräldrar. Stort grattis till giftermål.

   Svara

    Asså, barn som har kompisar med trevliga föräldrar😁

    Svara

    Tack snälla! Tyvärr är de flesta singlar. Och vi har inga barn 🙄

    Svara

   Känner igen mig och är i samma sits. Min kille har bjudit väldigt många fler vänner till bröllopet än vad jag har, så vi har bestämt att man inte kommer välja sida enligt tradition i kyrkan då det skulle bli så skev fördelning 😅

   Svara

    Men precis, smart! Önskar du att du hade fler? Jag tror att jag kanske hade kommit på detta även utan bröllop men det hade nog tagit längre tid. Detta är verkligen en ögonöppnare, en tråkig sådan 🙄

    Svara

  Ni som valt bort barn kan inte ni berätta om er livssituation eller ni som lever ett liv utanför normen med barn, villa och volvo. Hur ser er vardag ut, ångrar ni er i nåt? Blir skrämd att de flesta går mot det där och styrs av pengar. Säger inte att det är fel men vill veta om det finns någon som känner som mig.

  Svara

   Är över 30, gift och har fast jobb. Vi har valt bort barn. Inte alls pga pengar eller karriär.
   Jag arbetar med barn och har en ganska bestämd uppfattning kring vad jag tycker är bäst för barn, samt vilken barndom jag vill ge ett barn. Men jag är inte beredd att leva det livet.
   Exempel. Jag tycker att barn förtjänar att bo i hus på landet, växa upp utan förskola osv. Jag vill bo i lägenhet i stan, kunna jobba med det jag brinner för osv.

   Jag tycker inte heller att skolsystemet är vettigt och jag tror att det bidrar till otrolig mycket stress i tidig ålder, krav, press och psykisk ohälsa. Jag kan inte sätta ett barn till världen som kommer att tvingas i gå i ett system jag inte tycker är okej.

   Vi har heller ingen barnlängtan, vilket så klart gör det hela lättare.

   Obs. Det här var så klart väldigt snabbt och ytligt förklarat. Jag har lite mer djuplodande tankar än beskrivet ovan, lovar 😛

   Svara

    Är inte ts men tycker ditt resonemang är superfint. Känner igen mig i mycket själv men har dock barn. Drömmer om att utbilda mig till förskolelärare men kommer aldrig sätta mina barn i förskola tex.

    Svara

     Har barn som precis börjat förskola. Han är 2. Motvilligt dock.. Eftersom jag hela tiden är orolig när han är där. Jag pluggar distans så har möjlighet o ha honom hemma, o han går bara 8-12 (då mina föreläsningar är)
     Varför vill du inte att baen ska gå i förskola? Jag funderar nämligen på att låta han vara hemma tills jag pluggat klart men rädd att jag inte kan ge han den uppmärksamhet och stimulans förskolan kan?

     Svara

      Varför är du orolig?

      Svara

      Vad ska han göra 8 -12 när du har föreläsningar? Kolla på barnprogram? Isf är det väl en befogad oro men annars tror jag generellt föräldrar kan ge sina barn mer stimulans än förskolan, eftersom de har mycket mer tid och närhet.

      Svara

      Du menar den uppmärksamhet och stimulans två vuxna kan ge 22 barn under 3 år, när alla är utslitna och det finns inga vikarier att få tag på? Du menar uppmärksamheten som ges när vi måste gå ut för att få verksamheten att gå ihop?

      Svara

       Du låter arg. Han började nyligen förskola, han fick platsen i början av året och skolade in i sep. men pga av de arbetsbelastningen de har och pandemin har han inte varit där på 8 v och jag har pluggat med honom hemma.. Men vi betalar fortf för platsen och jag tycker det är intressant och höra hur andra reflekterar kring detta med förskola då jag funderat på att låta han vara hemma helt och hållet..

       Jag fick däremot en massa skit från släkt och vänner för att jag hade honom hemma i 2,5 år 😅 så förväntar mig att alla ska tycka likadant. varför är du så arg?

       Svara

    Håller med där, jag skulle inte kunna erbjuda det liv jag tycket ett barn förtjänar

    Svara

    Jag tror att meningen ”vi har ingen barnlängtan” skulle ha kommit först i ditt resonemang. För vill man ha barn så bryr man sig inte om de yttre faktorer du skriver om. Det löser sig ändå. Eller skulle barn som bor i lägenhet och går i skola vara olyckliga menar du?

    Svara

     Personen frågade hur barnfria tänker och resonerar kring sin barnfrihet. Hur andra gör med sina barn är inte mitt problem, jag svarade bara.

     Svara

     Jo, det gör man. Min bästa vän vill ha barn men har inte fast bostad nu t.ex. Sånt är ansvarsfullt att fixa först. Allt löser sig inte…
     Finns även de som inte skaffar barn pga klimatet och hur framtiden ska se ut.

     Svara

      Fast bostad, absolut. Men att inte skaffa barn för att man inte bor i ett hus på landet?

      Svara

   Min vardag? Jobbar, lagar mat och gör andra hushållssysslor som alla andra. Umgås med min man och vänner, tränar, ägnar mig åt intressen. På helger och ledighet restaurang- och barbesök, spa, resor, vad man känner för (normalt sett alltså, annorlunda nu med corona såklart). Ångrar mig inte, tror inte på riktigt på ånger som sätt att hantera livet heller, meningslöst liksom.
   Förstår inte hur du menar att du blir skrämd och att folk går mot pengar.. Tror du folk inte skaffar barn för att spara pengar? De första väljer inte detta liv heller även om fler gör det än förut.

   Svara

    Menade att jag blev skrämd pga att många vill ha det där lyxfamiljelivet. Det vanliga, att det är då man har lyckas osv..

    Svara

     Aha, ok. Fast de flesta har verkligen inget lyxfamiljeliv så det är väl inte så vanligt. Och varför skrämmer det? Bara man är nöjd med sina val.

     Svara

   Jag har nog alltid tänkt att jag velat ha barn, sen blev jag utmattad i ung ålder och har omvärderat vissa saker. Jag är i alldeles för stort behov av rutiner och lugn och ro för att klara av att vara förälder. Jag och min sambo har varit tillsammans i 12 år, vi älskar det fria liv vi lever. Vi kan spara mycket pengar och därmed få mer frihet. Vi siktar på att gå i pension vid ca 50 bägge två. Annars lever vu nog ett ganska vanligt liv, tränar, fikar och umgås med nära och kära! Väldigt harmoniskt!

   Svara

    Låter helt fantastiskt

    Svara

   Jag hade det bra med min ungdomskärlek, vi var gifta i 8 år och ihop i 14, inga barn. Vi fixade med huset, trädgården, träffade mycket vänner, hajkade, friluftsliv, paddlade kajak och andra äventyr, riktigt roligt liv tills nyss när han ville skiljas och vill ha barn.
   Så här sitter jag, snart 34 år, utan familj och vilsen i livet. Men fortfarande inget sug efter barn pga gillar inte skola/samhället eller orken att ta allt ansvar konstant (har inga föräldrar som skulle kunna avlasta mig)

   Svara

    Vilken svikare! Men du är fortfarande ung, du kan hitta en ny kärlek om du vill (även inte så unga kan ju det såklart!)

    Svara

    Vad tråkigt att höra! Jag är tydlig redan nu med min pojkvän att jag kanske inte vill skaffa barn i framtiden (vi är bara 23 år). Men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden. Jag har precis skaffat en hund och det har jag velat ha hela mitt liv och längtat efter. Så känner ännu mer nu när jag har henne att det räcker bra för mig

    Svara

   När jag träffade min man var nästan det det första jag sa till honom. ”Om han hade tänkt sig barn i framtiden så fick han leta efter någon annan”. Till min stora lycka ville han inte heller ha barn. Han hade redan ”fixat” sig. Och nu har jag också gjort det.
   Vi jobbar båda två och har så mycket annat att lägga vår tid och energi på att barn skulle vi inte kunna prioritera i första hand.
   Men jag skulle aldrig råda någon att inte skaffa barn. Det beslutet skulle de få göra själva.

   Svara

   Har valt bort barn, är 30+.
   När det inte är pandemi så reser jag så mycket jag kan, umgås med vänner och min sambo, tränar, småjobbar lite.
   Vi två planerar att flytta utomlands och testa på lite olika länder då vi vill ha mer sol och värme. Hade inte gått med barn på samma sätt (skollagen osv.). Jag har bara ett liv och vill uppleva så mycket jag kan under det livet, för mig är inte det att sitta fast i villa med barn och Volvo och betala av ett huslån tills jag är 75 år, och bara vara ledig 5 veckor av 52 möjliga 🙂

   Svara

    Småjobbar lite och ledig så mkt? Hur har du råd? Ärlig fråga.

    Svara

     No prob. Ska försöka svara 🙂

     Inga lån. Låg hyra delat på två (hade jag varit ensam hade den legat på 6000:-) Sparar i ISK där pengarna tuffar på (stående överföringar dit och har inte pengar liggandes på ”ett vanligt konto”, gillar pengar som jobbar 😄)

     Försöker leva minimalistiskt, köper inga prylar, använder verkligen upp det jag har innan jag köper nytt (smink, hudvård mm.), försöker handla hållbara kläder/även second hand.
     Köper jag nytt tar jag aldrig på kredit o dyl.

     Lägger hellre pengar på upplevelser, ”vardagslyx” eller där jag får ut något av det (weekend, spa, massage, upplevelse) och sparar till resor/utlandsflytt mm.

     I dagsläget klarar jag mig på ca ~7000 kr/mån. Det är hyra, mat, mobil/internet, Spotify och ett par försäkringar.

     Vill absolut inte ha en fast tjänst utan vill kunna tackar ja och nej till jobb precis som jag vill.
     Jag får ut ~10-25tusen varje månad beroende på hur jag jobbar. Detta år har jag jobbat mer då jag vill följa restriktioner och inte velat resa. Men desto större buffert sedan till att ta steget att säga upp det som binder mig (och som jag inte gillar 😅) dvs. lägenhet och vissa försäkringar.

     Klarar inte av känslan av att vara ”fast”. Med lån, bostadslån, djur, barn, jobb. Även om jag skulle sköta lån, gillar inredning, älskar djur, tycker om barn och inte har några problem att ”ta i” och jobba. 🙂

     (Ett litet tillägg är också att jag HAR levt precis så som jag inte vill leva. Bodde i villa med bonusbarn i många år, utbildade mig och hade fast jobb osv. Så jag vet hur jag vill leva och absolut inte leva)

     Svara

   Är 30+, har en partner som jag (förhoppningsvis) ska gifta mig med nästa år. Jag har aldrig velat ha barn, när jag var liten sa jag alltid att jag ska ha hundvalpar istället (har bytts ut till katter). Min partner är inte heller intresserad av barn tack och lov.
   Jag är en person som är väldigt bekväm av mig och värnar väldigt mycket kring ensamtid, jag är även introvert och behöver därför mycket tid för mig själv för att få upp min energinivå. Bara där känner jag att det inte riktigt finns tid/ork kring att ha barn.
   När jag var 28 fick jag också en reumatisk sjukdom som sänker min energinivå ytterligare. Så jag tror ärligt inte att jag skulle palla med ett barn, och är heller inte intresserad av att försöka.
   Jag jobbar på en resursskola med högstadieelever med diagnoser, älskar det jobbet och alla relationer jag får där. Brukar säga att jag har flera barn fram till 16 om dagarna, sen har jag fritid. Och så känns det verkligen! Har även bra relationer med andra barn runt omkring mig, vilket räcker för mig. Resten av tiden är för mig och min partner, där vi kan lägga tid på det vi tycker om och som ger oss energi.

   Svara

    Detta har inget med ämnet att göra men utöver att du bytt hund mot katt så skulle du kunna vara min tvilling låter det som 😲 Vart sjutton bor du människa?

    Svara

     I Linköping 😊