Systrarna Lagergren går sin egen väg

En bild på en blombukett från Jessica Lagergrens blogg

Jag älskar blommor och att skapa med händerna. För ett tag sen sökte jag till en floristutbildning till våren och idag fick jag veta att jag kom in! Drömmarnas dröm! Jag är så himla glad att min dröm äntligen blir till verklighet. // Jessica Lagergren

Angelica Lagergren, som arbetar extra som servicevärd på Danderyds sjukhus förlossningsavdelning, har som mål att bli barnmorska och bloggade i somras om hur hon håller på att läsa in Naturvetenskapen för att kunna söka till sjuksköterskeprogrammet. 
Man utbildar sig till det först, för att sedan gå vidare till barnmorska.

Nu visar det sig att hon inte är den enda av tvillingarna Lagergren som vill vidareutbilda sig.
Hennes syster Jessica Lagergren har nämligen sökt och kommit in på en floristutbildning som drar igång i vår.
Jag undrar om det finns en kombinationsutbildning för sådana som jag – där man lär sig lite blompynt, mer kreativ presentinslagning (jag är redan grym by the way) och hur man blir bättre och modigare på att skapa i sin Bullet Journal.
Jag har redan tusen pennor, men har även beställt hem sådant där tunt papper så jag kan lägga över och öva.

Men florist alltså, tänk att kunna skapa magi med hjälp av bara sina händer och blommor?
Jag blir så imponerad av sådant, det är lite som när man kollar på ”Project Runway” och deltagarna kan skapa magiska (that’s right, I said ”magiska”) kreationer av i princip ingenting. Eller av skrot. Av godis. Av allt.
Om någon känner sig lockar att tråckla ihop en halsduk till mig, gjord på djungelvrål, så är det så klart välkommet.
Jag skulle i så fall äta på den under mina hundpromenader, lite som ett barndomens godishalsband.

Härligt för både Angelica och Jessica att våga satsa, plugga och följa sina drömmar!!!
Kanske kan de starta ett nytt företag ihop sen?

En skoj-layout på "Systrarna Lagergrens Blommor och Babies inc".

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så fina tjejer det där! Så bra förebilder i denna sjuka influenservärld. Heja er! Dör av skratt av Tvillingpodden varje vecka, lyssna om ni har missat hahaha

   De gör ju bara vad vi andra får göra om vi ska tjäna pengar. 🤷🏼‍♀️

    Ja det är väl det många vill, att influencers ska skaffa vanliga jobb i stället. Men när de gör det så är inte det bra heller.

    Haha exakt. Hade dom tjänat bra pengar på sitt ”Influencande” hade dom aldrig gjort det. Dom uppdaterar typ aldrig sina bloggar och när dom uppdaterar är det reklam där deras barn medverkar, någon som gråter för att det är så synd om dom eller typ en lista över deras favoritmat och drömjobb när dom var små.

  Varför har jag missat dom här två? Verkar jordnära, fina och kloka. Ska definitivt lyssna på podden 🥰

  Kul! Önskar de lycka till!
  Men de är fortfarande 2 influencer som använder sina barn att tjäna pengar, men de kanske inser att man inte kan bygga sin karriär genom sina barn.
  Hursomhelst gillar jag de ( förutom när de lägger upp selfies där de gråter )

   Hahahahahaaaa, ja jag håller med dig. Varför så många gråt-selfies. I svartvitt, såklart. I övrigt tycker jag mkt om Syrrorna Lagergren!

  Du läser alltså en propagandablogg? Okej? K bry gå och gråt någon annanstans

   Säger du likadant till människor som gråter när människor ska utvisas?

  Men florist kan alla läsa, bara att betala utbildningen om man får plats. Inte bristyrke heller tyvärr.

   Vad tjänar en florist tro?

    Jag är utbildad florist, stor skillnad på vart man jobbar och om det är en stor stad eller inte. Jag hade 175kr i timmen. (Jobbar inte som florist längre).

     Min syster pluggade till florist för några år sedan, hon älskar det men fick dock inget jobb som det förutom svartjobb ibland som hon fortfarande håller fast i vid högtider. Det är svårt att få jobb, man jobbar väldigt mycket och får ganska dåligt betalt med tanke på hur arbetstider osv kan vara förlagda, sa hon iaf. De bästa verkar vara om man lyckas komma in i en större kedja i en storstad eller startar eget

   Spelar det någon roll?

  Min bästa vän och granne äe florist.

  Jag skulle inför advent göra mig en björkriskrans i form av ett hjärta, det såg ju så enkelt ut…. jag slet i en timme tills jag gav upp, lät henne titta på den, och vips på 5 minuter så fick hon till det haha.

  Är fascinerad och imponerad av floristyrket, älskar blommor men kan inte ens få ihop en vildblomsbukett.

   Youtube är din vän.

    Man kan se hur man klipper hår, drar el, kör buss etc också på Youtube. Jag tycker inte egentligen att något jobb alls behövs nu när vi har Youtube.

     Haha. 😀 Den var bra 13:35.

  Haha men snälla varför länkar du till den där bloggen? Är det du Åke Holmström som är här och härjar?

  Ägaren till denna bloggen Åke Holmström (sverigedemokrat) tjänade miljoner på flyktingboenden och nu gnäller han över invandringen på sin patetiska blogg

   En typisk sverigedemokrat med andra ord.

    En typisk Sverigedemokrat? Hur många (Sverigedemokrater) tjänar miljoner på flyktingboenden?

  Vad roligt att det var floristens arbete du tyckte var att skapa magi när den andra systern vill bli barnmorska 😆

   Mic drop…

   Vad skapar en barnmorska?

    Förutsättningar?

     Hen ger vård och ser till att förlossningen går så bra som möjligt. Ingen som underskattar det. Men det är ju ingenting kreativt som skapas.

   Är väl ändå lite längre för systern gå som vill barnmorska än den som vill bli florist?

   Barnmorska är naturligtvis ett viktigt jobb, precis som alla andra jobb inom vård, omsorg och service. Men de skapar knappast magi?! De skapar nämligen ingenting. De finns där för att ge förlossningsvård och mödravård.

    Tycker nog inte blombuketter är så jävla magiska heller.

     Är du barnmorska själv?😅

     Lighten up sunshine

   Så lättkränkt.

  Såg en vlogg med Bianca när hon ska röja hemma och få en ny säng. Gud vad hon shoppar hela tiden och det dräller in bud med prylar konstant. Hennes skafferier är fyllda till brädden med mat. Med andra ord det är ett konstant frossande och konsumerande hela tiden. Allt känns hysteriskt och så miljöovänligt. Sedan vet man att hon trots pengar och prylar, hetsäter och mår dåligt. Sorgligt! 🙁

   Hade jag också gjort om jag hade hennes pengar. Särskilt maten, min dröm! Tänk att alltid ha det man vill ha hemma och slippa gå och handla. 🤤

   får klimatångest av hennes tondöva konsumerande

    Det får inte jag. Men jag får panik över att hon har grejer överallt: kartonger, bud, klädhögar och grejer till förbannelse. Skulle bli vansinnig över allt stök. Och allt rensande.

     Och så klagar hon på sin mamma över samma beteende 🙄

     Hur kan man få panik över hur någon annan bor? Alltså jag är själv lite för pedant för mitt eget bästa men kan ju inte bry mig mindre hur min syster, kompis, granne eller någon främling bor..

      Kallas inlevelseförmåga!

    Hennes konsumtion är inte ens en droppe i havet. Man kan inte lägga allt ansvar på en individ. Vi som samhälle måste göra det tillsammans och det börjar inte med Bianca. Ni med dieselbilar i Norrland som kör 15 mil om dagen hur går det med erat klimatansvar?

     Hon influerar ju en massa unga människor med sitt slit och släng.

      Ska vi gissa på att vi vanlisar lyckas slå rekord i julhandeln i år igen?

      De flesta unga är otroligt miljömedvetna. Mycket mer än övre generationen. Det är inte privatpersonen Bianca som ska ta ansvar för denna katastrof utan staten, samhället och företag. Kritisera hennes företag istället inte hennes person!

       Så du menar att Bianca inte kan påverka sin konsumtion och sin tendens att hoarda skåpen fulla med meningslösa grejor? Är det hennes företag eller staten/samhället som river ut den nya inredningen hemma hos henne?

        Fast det är ju sant att den yngre generationen är mer miljömedveten än de äldre generationerna. Tror inte att ungdomar tokrenoverar för att Bianca gör det. Gör du och jag exakt som våra idoler från ungdomen?

      Förhoppningsvis har många av dessa ”unga människor” inte pengar nog för att ägna sig åt hysteriskt konsumerande och miljöfientlig slit och släng.
      Och inte ”plingar det på dörren” hos särskilt många med undantag för influencers av Biancas dignitet plus några till.

     Men om vi som samhälle ”ska göra det tillsammans” måste ju indier som Bianca sluta att konsumera och flyga som att jordens resurser är oändliga. Bianca konsumerar garanterat mer än 99 % av jordens befolkning så hon om någon borde verkligen anstränga sig lite mer!

  Alltså- har googlat med fattar inte VAD är och och vad gör man med en bullet journal
  ????

   En kalender som man dekorerar och pysslar lite i, typ.

   Bullet Journal framställs ibland som ett pysselprojekt men för mig som är ganska okreativ är BJ istället ett jättebra sätt att hålla ordning på livet. Det är en kalender som man skapar själv utifrån sina egna behov. I början av varje månad gör man en ”bruttolista” över vad man ska göra den månaden. Där kan man fylla på fler uppgifter allt eftersom såklart. Sen för man uppgifterna vidare till en specifik dag och den dagen har man ett slags kodsystem för vad man gör : om man utför den grejen, för den vidare till en annan dag eller att man bestämmer sig för att inte göra den uppgiften.

   För mig har det skapat ett system för att förstå hur jag funkar : vilka uppgifter skjuter jag upp, vilka funkar och varför?

   Jag tycker det är ett jättebra system, i mitt fall helt utan blommor och katter.

   Håller med om att det är svårt att förstå systemet utifrån vad man googlar upp! Nästan obegripligt. Jag kommer inte ihåg hur jag själv kom in i det, via Pinterest kanske.

    Jag tycker Bullet Journal verkar bra för de som redan är kreativa och ordningssamma. Är man en person som förväntar sig att bli mer strukturerad så är det svårt med bullet journal tycker jag 🙂 haha.. Tycker systemet är rätt krångligt.

     Är inte själva grejen att man skapar sitt eget system?

   En anteckningsbok där man själv skriver in månader, datum, veckodagar osv och skapar sin egna kalendersidor+ andra sidor. Alla prokrastinerares dröm!

  Känns så märkligt att hylla vuxna människor som skaffar utbildning och jobb. Är ju bara en del av livet.

   Bättre att gnälla och vara munter som du! 😂

    Fast finns ju en poäng. Är influencers helt plötsligt duktiga för att de utbildar sig och skaffar jobb som oss andra?

     Ändå ett steg i rätt riktning. Bättre än hålla på med ’välgörenhet’ o snå åt sig en bit av kakan.

  Hahaha ja nu när du fick in kopplingen att du behövde lite uppmuntan kan det ju verkligen inte klassas som OT!

  Vad har hänt med systrarna Graaf? Har inga jobb längre? Ska tydligen lägga ut sitt julfirande, med alla barn och exmän!?

   Det var ju också en vinkling…

   Ja varför bloggar inte m Graaf mer?

   Är det någon som ska kolla? 😎

   Var ska de vara live? Instagram?

    Tror det…

  Jobbade tidigare som florist i några år. Det är superkreativt och jättekul. Men det är slitsamt för kroppen, har fortfarande smärta och ont i axlarna. Mycket bärande på tunga blomsterhinkar, tunga blomstervagnar och för att inte tala om alla blommor som ska rullas in i papper under högsäsongerna. Många romantiserar yrket, det är inte så skimrade som en kan tro men som sagt väldigt kul också!

  Finns kurser Hur man gör fina buketter. Min syster gick en och tyckte det var jättekul.

  Finns det någon som gör någonting bra enligt er här inne? Uppriktigt nyfiken på om det finns någon som passerar kraven.

   Det var väldigt bra när en annan influenser berättade att hon o hennes familj skulle bli familjehem, de verkade genuina i detta, gått kurser, utredningar och läst på och förberett sig. De verkade som en fin o trygg familj så jag hoppas att de snart får bli familjehem! Finns säkert fler exempel men detta var det första jag kom att tänka på.

  Jag ska också börja en floristutbildning till våren! Är så peppad. Finns det någon här som jobbar eller har jobbat som florist? Vad fick ni i lön?

  Hade också varit sugen på att jobba med något sånt. Eller typ trädgårdsmästare? Fan nu måste jag googla utbildningar.

  Hahah är barnmorska (jobbat både på förlossningen och bb) och drömmer om att bli florist istället 😂 vet att florist är press o stress och dålig lön men skulle kaxigt nog våga erkänna att ingen kommer dö bara för att jag inte binder en krans fort nog 🙃 Skulle dock inte skola om mig då jag redan har CSN lån för 4,5 års högskolestudier och inte har råd men ska nog bli ”hobbyflorist” finns ju kurser att gå i blombinderi som verkar jättemysiga!

  Nej ingen kommer att dö för att du inte binder en krans fort nog. Kul att du vill bli ”hobbyflorist”. Jag unnar mig själv ibland att gå in i blomsterbutiken och köper en underbar blomsterbukett. Brukar säga att det måste vara underbart att arbeta i denna miljö. Vackra blommor, underbara dofter och nöjda kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *