Patrik Sjöberg börjar sälja t-shirts

”Kill your local pedophile” på ryggen och ”242” på bröstet på tishan, och det kommer tydligen komma även mössor och hoodies.
Kommentarsfältet svämmar över av gliringar mot Centern och Federley samt en och annan som protesterar mot uppmaningen i trycket.

Vad tycker ni? 
Att gå för långt eller ett helt okej tryck som givetvis inte ska tolkas bokstavligen?

409 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om du har något emot tröjan så är du dum i huvudet. Pedofiler som begår brott mot barn ska dö en plågsam död och jag tycker i hur ”moraliskt rätt” det är eller inte. Man har förbrukat sin mänskilghet och värde den dagen man rör ett barn på det sättet.

   Tur att det inte är du som bestämmer vilka man får mörda fritt utan konsekvenser.

   Blir sällan bra när känslor får styra fritt.

    När det kommer till Patrik är det nog just vad det är ett exempel på att låta känslorna härja fritt. Patrik gränsar ofta till det misogyna och jag kan inte låta bli att undra hur han förhållit sig till pedofiler om han inte själv varit utsatt som barn och tonåring.

     Kan du utveckla? Det är väl inte så konstigt att man brinner för saker man har egen erfarenhet av?
     Och på vilket sätt är han misogyn? Uppriktigt intresserad fråga då jag inte har koll på denna biten.

      Nu sa jag inte att han var misogyn utan att han ofta gränsar till det misogyna. Inte samma sak. Han har varit i blåsväder tidigare när det kommer till sin objektifierande kvinnosyn. Nu senast när han inte kan ta till sig de åsikter som riktas mot honom när det gäller podden från Chat Noir i Göteborg.
      Att man brinner för saker man har egen erfarenhet är väl självklart. Vissa saker brinner många för med eller utan erfarenhet. Min åsikt om Patrik Sjöberg är att han i mångt och mycket enbart bryr sig om sig själv och hade han inte själv blivit utsatt hade han inte brytt sig.

       Varför ska han ta till sig av kritik likt den Nina Rung kommer med. Dessa ”feminister” som vill tysta andra kvinnor som ger en annorlunda syn på livet än Ninas slutshaming-feminism.

        Hm vet faktiskt inte hur jag ska uttrycka mig tydligare. Att ta till sig åsikter från andra betyder inte att man håller med om dem. Olika saker. Men man behöver inte slå ifrån sig andras åsikter och förminska dem.
        Vad får dig att tro att jag syftade på Nina Rung? Kan det vara din egen förutfattade mening som spökar här?
        Nina Rung och slutshaming i samma mening? Intressant. Antar att Nina inte är någon vars kunskap du värdesätter. Patrik fd höjdhoppare, Nina kriminolog jag vet ju vem jag har mer förtroende för.

         Det var ju Nina Rung som startade ett drev mot Patrik, för att han lät strippor komma till tals i sin podd vilket inte främjar Ninas kamp.

         Har inget vidare förtroende just för Patrik243 heller. Skulle inte direkt kalla Nina Rung för kriminolog då hon aldrig verkar ha doktorerat eller syns i seriösa sammanhang i ämnet.
         Ser henne mer som någon form av aktivist som tycks tolka det mesta genom ett genusperspektiv vilket blir både enkelspårigt och knäppt.

         Hon har dessutom gång på gång gjort bort sig det grövsta. Som tex när hon försvarade Linneas lögner i ett instagraminlägg som hon senare blev tvungen att redigera. Värst av allt var ändå när hon ifrågasatte kvinnan som blev utsatt för dubbla våldtäkter med att hon var ”det perfekta offret” samt ställde frågan vilken berusningsgrad kvinnan hade!

          Jag svarade på en kommentar som antog att jag syftade till Nina Rung, vilket jag inte gjorde. Om jag jämför Nina och Patrik väljer jag Nina vilken dag som helst. Nina kan absolut titulera sig kriminolog. Hon har en kandidatexamen från SU och har jobbat som utredare hos polisen mellan 2014-2017. Man behöver inte ha doktorerat för att kalla sig sakkunnig inom sitt område.
          Jag håller inte alls med Nina Rung i alla frågor och hon blir lite ofta för personligt engagerad för att kunna hålla en saklig ton vilket jag tror du åsyftar avseende Linnea. Inom damfotbollen reagerade jag även på hennes utspel avseende ersättningsnivåer då det inte går att dra de paralleller hon gjorde i sitt resonemang. Det jag dock uppskattar med Nina är att hon ifrågasätter och inte låter debatten dö ut. Det som hindrar henne är även en styrka dvs att hon brinner för det som engagerar henne.

           Nu redigerar ju ofta Nina Rung sina inlägg efter att hon blir ifrågasatt.

           Dessutom så har hon begränsat möjligheterna till att kommentera, det skulle inte jag kalla att vara för en öppen debatt.

       Exakt. Patrik Sjöberg bryr sig bara om Patrik Sjöberg och är dessutom faktaresistent. Såg honom i nån debatt på SVT för ett gång år sen när de är diskuterades huruvida föräldrar ska ha rätt att få resa på om nån dömd pedofil bor i deras närområde. All forskning visar att sådan vetskap är irrelevant och skyddar inga barn, vilket framfördes av sakkunniga. Gissa vad hans åsikt i frågan var?

        Okej var lite för snabb på tangenterna där, men budskapet gick förhoppningsvis fram ändå.

        Huruvida forskningen verkligen visar på detta vet jag inte (och du har själv inte visat på några länkar) men man kan ju tycka att det är moraliskt rätt ändå. Konsekvensetik är inte alltid det som driver våra åsikter om hur ett samhälle/ nation ska struktureras. Moral och plikt är avhängigt också. Jag tycker tex att det är motiverat med långa och hårda straff för brottslingar. Det är inte vårt ansvar att rehabilitera dessa; det är individernas egna ansvar.

        Ju mer information föräldrar får om dömda pedofiler desto bättre kan de beskydda sina barn.

         Har inte staten ett ansvar att försöka förhindra att dåliga saker, som t.ex. brott, drabbar befolkningen? Hårda och långa straff är ineffektiva vad gäller brottsprevention. Att använda strängare bestraffning istället för effektivare medel är kanske i sig omoraliskt om syftet är att skydda befolkningen från brott?

          Det handlar om att man ska betala för det man gjort. Ju värre desto längre. 2-3 år i fängelse är inte tillräckligt. Det är respektlöst mot offren och tillför inte tillräcklgit med lidande för gärningsmannen. pedofilrövslickare.

           Du är fan dum i huvudet. Hen skrev om ALLA våldsbrott din jävla ärthjärna.

     Ge gärna ett exempel på Sjöbergs kvinnohat samt hur detta ens är analogt med pedofili??

      Varför ska jag ge exempel på något jag inte skriver? Min fundering är om Patrik hade varit lika engagerad om han aldrig själv blivit utsatt för övergrepp?

       Det är så du har uttryckt dig. Du har satt likhetstecken mellan kvinnohat och pedofili i en och samma mening. Hade du haft annan avsikt hade du utelämnat den första satsen.

       Jag noterar dessutom att du inte kunnat ge ett konkret exempel på att han gränsar till kvinnohat.

        Nej jag har inte någonstans satt likhetstecken mellan kvinnohat och pedofili och du får hemskt gärna förklara hur du kommer fram till den slutsatsen.
        Misogyn betyder hat eller förakt för kvinnor. I mitt normala språkbruk vilket du naturligtvis inte kan känna till använder jag ordet misogyn för att beskriva kvinnoförakt.
        Enligt min åsikt handlar sex- och porrindustrin om att objektifiera kvinnan. Objektifiering av andra människor är per definition föraktfullt. Sedan sa jag inte att han är misogyn utan att han gränsar till det misogyna.

         Ordet misogyni existerar vad jag vet inte i svenskan. Närmaste svenska motsvarighet är ”kvinnohat”. Från vilken ordbok får du synonymen ”kvinnoförakt”?

         Du har strukturerat meningen på följande vis: ”Patrik gränsar ofta till det misogyna och jag kan inte låta bli att undra hur han förhållit sig till pedofiler om han inte själv varit utsatt som barn och tonåring.” Med detta vill du att läsaren ska ifrågasätta och förminska hans kamp mot pedofilerna PÅ GRUND AV hans påstådda kvinnohat annars hade du utelämnat den första satsen.

         Jag vet inte hur Patrik Sjöberg ställer sig till porrindustrin men om jag tolkat dig rätt menar du att en neutral inställning till någon del av porrindustrin på något sätt ogilitigförklarar ens engagemang mot pedofiler, vilket i min åsikt och säkert i många andras är helt absurt då utnyttjande av barn inte på något sätt är jämförbart med exempelvis vuxna mäns strippklubbsbesök.

           Tack!

          Misogyn är ett ord som dyker upp i Svenska språket på 1800-talet och påstås ha introducerats av August Strindberg. Bara det ett intressant kuriosum.
          Mitt syfte med meningsbyggnaden är att tala om för läsaren att jag ifrågasätter trovärdigheten i hans kamp. Eftersom han ofta hamnar i tassemarkerna när det gäller sin egen kvinnosyn ifrågasätter jag även om hans kamplust varit lika stark om hans machopersonlighet inte besudlats av det faktum att han själv blev utsatt för övergrepp som barn. En person som tycker det är ok att uppmana andra att döda någon annan är enligt min mening barbariska oavsett handling.
          Att göra en poddcast och dessutom låta kollegan genomföra ett poledans nummer iförd en nordamerikansk indiankostym med klubbens dansare är i bästa fall omdömeslöst och definitivt inte en neutral hållning till porrindustrin. Enligt min mening.

       Men vad spelar det för roll? Ligger nog de flesta nära till hands att brinna för det man själv är ”drabbad” av. Min son har en ovanlig sjukdom, kan lova dig att de allra allra flesta som brinner för och uppmärksammar den är antingen drabbade själva eller har nära anhöriga. Inget konstigt med det. Eller?

        Klockren kommentar med hög igenkänning. Min dotter drabbades utav en allvarlig komplikation vid födseln. Nåt jag aldrig tidigare hört talas om, men som jag nu fått mer kunskap om o lärt mig hantera praktiskt i vår vardag tillsammans. All styrka till er andra som kämpar.

    Men nu skrev han ju oxå väldigt utförligt att det absolut inte var en bokstavlig uppmaning att gå ut och döda!

   Nej men fy fan, ursäkta mig. Man är ju inte frisk i huvudet om man inte ser några fel i en uppmaning till pöbeln om att ”kill your local” vadsomhelst. Vill man vara extremt kontraproduktiv så kör, nu får samhället lägga resurser på att skydda pedofiler istället för att bekämpa brottet- skitbra ide. Primitivt och idiotiskt var mina 50 cent.

    Jo dom förtjänar att bli könsstympade långsamt och sen blöda till döds. Så enkelt är det.

     Dina barbariska åsikter hör hemma i 1400-talet

      Lägg ner det där.
      Det finns ingen anledning överhuvudtaget att dra in något så fruktansvärt irrelevant och påhittat

       ”Svenskar” kastade homosexuella från taken i Raqqa.

        Handlar inte det här om att kasta pedofiler? Sveriges intelligensreserv ser ut att va enig?

        Svenska nazister har spöat upp homosexuella genom alla tider så du borde nog hitta några bättre argument

       Påhittat? Utveckla! Jag har arbetat med muslimer i många, många år. Tyvärr anser de flesta att homosexuella ska stenas till döds eller bli halshuggna, alternativt hängda. Välkommen in i verkligheten där man inte kan välja narrativ!

        ”De flesta”? Knappast. Om vi ska använda anekdotisk bevisföring har jag träffat väldigt många muslimer och ingen av dem har haft något emot homosexuella överhuvudtaget.

      Ja för pedofilerna har så moderna och härliga åsikter. Hur fan kan ni sitta och försvara dom? Pedofiler ska utrotas.

       Att ha åsikten att medeltida straff hör hemma på medeltiden är inte att försvara pedofilers handlingar.
       Dra någon annanstans med din familjelivslogik

        Men hur kan man tycka att en person som tex våldtagit en ettåring förtjänar att leva? Du är också sjuk om du ens lite försvarar dom.
        Inför dödstraff, punkt.

         ”men dom är ju sjuuuukaaaa” nej fkn helvete kedja fast dom i cementblock och sänk

         Jag tycker att folk som begår oförlåtliga brott ska spärras in livet ut i isoleringscell där de till och med måste be om lov för att få gå på toaletten. Ta bort precis alla deras rättigheter för att kunna kontrollera någonting i deras liv och då speciellt möjligheten till att de ska kunna ta sina egna liv. Döden tycker jag är ett väldigt förmildrande straff där de straffade faktiskt på sätt och vis kommer undan med vad de gjort. Döden är ingenting annat än en permanent verklighetsflykt och kan i många fall vara ett benådande hos många. De förtjänar ingenting annat än att leva med sina egna tankar, sina hjärnspöken och ångest tills de dör av naturliga orsaker.

        Folk har fattat att du är emot barbariska handlingar men försvarat pedofiler.
        Vilken äcklig människa du verkar vara.

         Och att du har 65 i IQ.

          Men trots min låga IQ så förstår jag att pedofiler inte förtjänar att leva. Det säger ju en del om dig. ?

           Varför förtjänar en pedofil en permanent verklighetsflykt?
           Förtjänar inte sådana ett så långt liv som möjligt i total misär istället?

           Nej. För pedofiler skapar nya band till andra pedofiler och delar sina tankar så länge dom lever. Och återfaller alltid. Dom kultiverar sin läggning även i fängelse.

           Nej som någon ovan säger. Dom
           Blir fan aldrig ”friska” och fortsätter att konsumera barnpornografi vilket i sin tur leder till barnsexhandelns ökan. Dom kommer också fortsätta att förgripa sig på barn.

         Kan du vara lite mer konkret och konstruktiv och låta bli att gå till personliga angrepp?
         Då kommer folk ta dig mycket mer seriösare och inte bara avfärda dig som ett troll

      Förolämpa inte 1400-talets människor!

     Nej, de förtjänar att få vård eftersom de är gravt sjuka.

      Det är en jävla förolämpning mot alla utsatta barn.

      Hur ”sjuka” dom än är… En människa som förgriper sig på barn förtjänar fan inte vård. (det absolut värsta jag hört handlade om en 6 månaders bebis) Dom borde rullas i sås och skickas in till hungriga djur.

       Nu lever vi dock tack och lov i ett civiliserat samhälle och är inga barbarer längre.
       I det civiliserade samhället gör vi inte skillnad på folk och folk.
       Att göra illa ett barn är inte värre än att göra illa en fru, en kompis eller en okänd kvinna på stan.
       Och en pedofil är inte mindre värd en mördare, misshandlare eller rånare.

        Jo fast det är det. Du tycker helt enkelt fel.

         Det kan du tycka om du vill.
         Men jag vill gärna veta varför du tycker att det jag tycker är helt fel.
         Är inte alla människoliv lika mycket värda?
         Varför är det hemskare att ge sig på ett barn än något annat?

          För att barn aldrig förtjänar nåt illa. Jag menar inte att utsatta kvinnor, utsatta människor i allmänhet är mindre värda än utsatta barn, men alltså att kunna medvetet göra såna sjuka grejer mot just barn triggar nåt primitivt i mig. Du får tycka annorlunda. Men i andra typer av brott finns det ju alltid gråskalor, alltså du kan ju mörda i självförsvar typ. Men att utsätta barn, det finns ingen förmildrande omständighet någonsin.

           Okej, jag ser var du kommer ifrån. För mig triggas något primitivt när någon medvetet gör illa vem som helst. Enligt mig förtjänar aldrig någon oskyldig något illa, oavsett kön, ålder etc.
           För mig är det lika hemskt att ge sig på ett barn som att ge sig på en 90-åring, förståndshandikappad eller en 25 årig tjej.
           Jag tycker också att det finns mer gråskalor i pedofili än med t.ex. ett rån. Pedofili kan vara allt från att dela texter i chatt, till att titta på bilder till att faktiskt själv utsätta ett spädbarn för obeskrivliga handlingar. Pedofilen i sig kan också göra detta av olika anledningar. Personen kanske själv blivit extremt utsatt till barn och kämpat extremt mycket mot sina tankar hela livet för att faktiskt leva ut dem mycket senare i livet, till att bara vara en fullblodspsykopat som gett sig på bebisar sedan 12 år åldern.

           Rånar du någon tar du ett medvetet beslut att förstöra någons liv istället för att ta sig i kragen och skaffa ett riktigt jobb. Vilket jag killgissar nu är mycket lättare att göra något åt än att bota sina pedofiltankar.

           Och om man dödat någon i självförsvar har man inte begått ett mord.

           Fast har du kollat på bilder på ett barn som blir våldtaget eller på annat sätt sexuellt utnyttjat så har du gått över gränsen även om du aldrig personligen rört nån. Det spelar ingen roll vilken snyfthistoria man väljer att förklara det med.

           Påstod jag att man inte går över gränsen?
           Det vi diskuterade var gråskalor. Kan vi då hålla oss till det tack?

           Det finns inga gråskalor, det är det jag menar. Person x blev själv utsatt hela uppväxten men sitter idag bara och kollar lite barnporr. Jaha? Det är fortfarande utsatta barn och det finns inga ursäkter.

           Då tycker vi helt enkelt olika i frågan.
           Jag anser att det kan finnas olika förklaringar och omständigheter som gör någon till en värre förövare än en annan.

         ”Och en pedofil är inte mindre värd en mördare, misshandlare eller rånare.”
         Vidrigaste meningen jag läst idag.

          Så du tycker att det är okej att mörda?
          Att du ens försvarar mördare och våldtäktsmän gör mig riktigt illamående.
          Jag spyr på er mordvurmande våldsmänsrövslickare!

           Det var ju inte ens nästan vad hen skrev.

        Men det är det ju visst? Helt olika brottsrubriceringar med helt olika straffskalor.

         Är det verkligen olika straffskalor. Vad jag vet är det fängelse mellan 2-6 år oavsett ålder på offret. 5-10 om brottet anses vara grovt.

          Att utnyttja barn sexuellt är alltid grovt, hur skulle det kunna vara något annat?

        Men ett spädbarn dör högst troligt om det blir våldtaget. Inälvorna tar så pass stor skada. Du är sjuk om du inte fattar skillnaden.

         Det är fortfarande inte hemskare att mörda ett spädbarn som att mörda vem som helst annan.

          Vi pratar ju inte om mord? Vi pratar om pedofiler som ger sig på oskyldig barn? Vem är du som sitter och strider för pedofilers rättigheter? Mår illa av dig.

           Du gjorde det ju precis till mord. Om man ger sig på någon på ett sätt som gör att individen i fråga dör. Då är det mord och inget annat.

           Jag strider inte på något sätt för brottslingars rättigheter. Om du tycker det så bör du läsa mina inlägg både en och tre gånger till. Om du fortfarande mår illa så gör du nog bäst i att inte föra diskussionen vidare.

          Jo??

           Nej? Ska gå och prata med en sten istället. Den kommer förstår bättre än dig. Gå och klappa är nån pedofil på axeln du. Ni verkar vara av samma skrot och korn ändå.

          Alltså jag är en av dem som inte tycker att man ska mörda nån, inte ens pedofiler. Men är våld och sexbrott mot barn värre än mot vuxna? Eh ja, självklart! Och det speglar brottsdomar också.

           Att det är värre är för att de alltid sitter i beroendeställning. Och det är beroendeställningen som gör att straffet blir värre, inte åldern.
           Straffet blir lika högt om det handlar om en annan vuxen som varit i beroendeställning.

          Så du menar att, om du ändå måste jämföra, att du inte kan tycka att det är lite lite värre att våldta ett spädbarn till döds? Jämfört med ca alla andra sätt att mörda på.

           Om man gör en väldigt extrem jämförelse här så tycker jag till exempel att modet på Junko Furuta var ljusår mycket värre än pedofili.

           Det enda jag kan tycka är lika illa är den här gruppvåldtäkten i dehli. Den med järnröret. Men det är nog för att det är ungefär samma sak.

           Det jag menar är bara att det ska till nåt riktigt jävla illa. ”vanliga” mord är inte samma sak.

           Om man jämför med ett spädbarn som våldtas till döds så bör man ju jämföra det med någon annan som våldtas till döds. Då är det precis lika illa.
           Att kväva ett barn till döds är precis lika illa som att kväva din fru till döds.
           Att göra något mot ett barn blir lika illa om du applicerar samma sak på vemsomhelst annan.

        Klart det finns grader. Vissa brott är väldigt mycket värre än andra. Övergrepp på barn är det absolut lägsta och där är jag för dödstraff.

         Jasså, värre än mord. Intressant. Det säger mycket om hur du ser på brottsoffer och deras värde. Du tycker att ett pedofiloffers liv är så lite värt att offret lika gärna kunde vara död. Så vidrigt av dig. Eftersom du tycker pedofilt är värre än mord antar jag att du hellre ser dina nära o kära mördade än utsatta av en pedo. Själv anser jag att, av 2 vidriga brott är ändå mord värst för då finns det INGET man kan göra för att få personen tillbaka. Terapi osv hjälper ju lixom inte så mycket om personen är död. Men du ser hellre dina nära döda än som offer för pedo? Mycket märkligt.

      Nej bara lägg av, pedofiler är inte sjuka.
      En sjukdom är ett tillstånd som kan lindras, förebyggas, stoppas eller botas. Det är verkligen helt galet när folk kallar sexuella läggningar för sjukdomar. Fram till 1979 räknades homosexualitet som sjukdom i Sverige men idag vet man bättre och ingen upplyst svensk skulle väl komma på tanken att kalla det sjukdom nu?

      Man kan inte vårda en pedofil, lika lite som man kan vårda en homosexuell eller heterosexuell. Sexualitet är inte sjukdomar!

       Faktiskt så finns det läkemedel som hindrar impulserna hos pedofiler som har testats med gott resultat. Om man nu ska tala om ifall någonting är en sjukdom eller inte.

       Jag anser att det bästa skulle vara om det fanns tydliga vägar till vård för dessa personer. God vård kan lindra impulserna. Dock känner jag även att de inte bör kunna förgripa sig på barn alls.. men det handlar inte enbart om män eller deras könsorgan tyvärr. Det är så mycket mer som är skevt.

       Snälla sluta hitta på saker. En snabb googling och du ser att det både pågår forskning kring ämnet och försök till behandling. Hellre det och en ökad förståelse kring diagnosen/sjukdomen så att vi kan förebygga det, än att reagera i efterhand när skadan redan är skedd. Försvarar inte pedofilers agerande MEN med ökad kunskap kan vi förhoppningsvis få färre vidriga övergrepp mot barn.

       Jag förstår hur du tänker. Men det som skiljer homosexualitet och pedofili är maktförhållandet. Homosexuella är vuxna människor som delar sexualitet och är mer jämlika när det kommer till maktförhållandet än vad heterosexuella är. Pedofiler dras till barn, som är i underläge både fysiskt och mentalt och som inte påbörjat att utforska sin egen sexualitet.
       Sexualitet måhända inte är en sjukdom men att tvinga eller lura andra till handlingar mot deras vilja är brottsligt.

        Naturligtvis. Håller med till 100%
        Men pedofili är fortfarande en läggning och inte en sjukdom. Och hur fel, äckligt och motbjudande jag än tycker pedofili är så är det en läggning. Givetvis ska det vara brottsligt att tvinga eller övertala andra till handlingar, precis som jag av samma anledning anser att sex med djur ska vara straffbart.

        Personligen anser jag att kastrering vore det bästa i kampen mot pedofili. Dömd för barnporr eller andra övergrepp = kastreras.

        Mvh
        14.08

       Alltså, den mest rubbade jäkl jämförelsen jag sett tror jag.
       Du är ju så obildad att en tegelsten hade kommit med bättre analyser och teorier än du 14.08.
       Sitter du om jämför homosexualitet med pedofili? En sexuell läggning som är jämlik?!? Med en läggning som i allra högsta grad är bevisad att vara ett tillstånd?

     Varför inte återuppta kvävpäronet, sträckbänken och Lingchi?
     Eller varför inte huvudkrossaren, judasstolen och pålning?

      För dömda pedofiler? Absolut

       Är det bara för pedofiler vi ska återuppta medeltidens bestialiska straff?
       Eller gäller det bara för brottslingar som enligt din individuella moral anser vara extra förkastliga?

        Jaa eftersom att pedofiler inte kan höra hemma nån annanstans än just på medeltiden så är väl det lämpligt.

         Öh va?
         Nu hänger jag inte med alls

          Jag menar att det förr i världen (okej sorry jag kan inte historia) och i mindre civiliserade kulturer var det okej att göra en hel del sjuka grejer, typ straffen du nämner. Ungefär lika sjuka som pedofiler, så där passar dom ju in.

           Okej, så två fel gör ett rätt?

           14.35 nu har du tappat det

      Då kan du vara den första att bli utsatt för dessa medeltida bestraffningar.

    Så om ditt barn hade blivit våldtaget filmad av en vuxen man hade du inte tyckt han borde dö? Jag tycker tvärtom det är ofriskt att smeka pedofiler på huvudet så, det är riktigt obehagligt faktiskt

     Om mitt barn hade råkat ut för något sådant är död det sista jag skulle önska denne person. Men det behöver ju inte betyda att man tycker att personen ska komma undan ostraffad och bli ”smekt på huvudet”. Den retoriken får du hålla på med någon annanstans.

     Jag tycker att folk som begår oförlåtliga brott ska spärras in livet ut i isoleringscell där de till och med måste be om lov för att få gå på toaletten. Ta bort precis alla deras rättigheter för att kunna kontrollera någonting i deras liv och då speciellt möjligheten till att de ska kunna ta sina egna liv. Döden tycker jag är ett väldigt förmildrande straff där de straffade faktiskt på sätt och vis kommer undan med vad de gjort. De förtjänar ingenting annat än att leva med sina egna tankar, sina hjärnspöken och ångest tills de dör av naturliga orsaker.

      Exakt, alla som begår våldsbrott mot människor eller djur borde spärras inne resten av livet. För att finansiera detta ska de tvingas till straffarbete. Dödsstraff är dels ett moralisk dilemma, dels en lätt utväg för brottslingen. Nej, inför straffarbete och låt dem slita resten av sina liv. Det går inte att rehabilitera ondska, det har visat sig gång på gång att de fortsätter begå samma typ av brott så fort de släpps ut.

       Detta är satir, eller hur? Den sista meningen är magiskt korkad.

      Ja exakt, det tycker jag också men nu ser det ju inte ut straffskalan ut så för övergrepp mot barn i Sverige där man alltid ser till att utdöma ett så milt straff som möjligt (idiotiskt). Vissa kommer undan med villkorlig dom i sex månader när de våldtagit ett barn. Så din utopiska tanke (som jag också föredrar framför dödsstraff) är oförenlig med verkligheten. Det kommer aldrig hända här, Sveriges inställning till pedofiler är skrattretande och lagstiftningen likaså. Det är det jag ifrågasätter. Att en förälder då skulle ta saken i sina egna händer, när denne vet vilket straff pedofilen fått, är inte konstigt i mina ögon.

       Fast är det inte en lika utopisk tanke att ro att föräldrar (och andra som brinner för ämnet) ska ta lagen i sina egna händer utan att själva bli ostraffade?

        Jag blev våldtagen som barn. Jag har aldrig tänkt, och tänker fortfarande inte, att jag skulle få ut något av att den mannen dog eller led. Däremot måste det finnas konsekvenser för vuxna som förgriper sig mot barn. Jag tycker det vore lämpligt om de blev av med sitt vapen, alltså kuken.
        Sen tycker jag överlag att män inte ska vara i närheten av barn, då män är att betrakta som rovdjur.

     Jo, jag vill att mannen som våldtog min mamma också ska dö och har funderat mer än en gång på att göra det – trots att hon var vuxen och jag likaså när det hände. Det är helt normalt att man vill se någon dö som orsakat någon man älskar enorm smärta, skada eller död. Men det är därför vi inte tillåter familjemedlemmar bestämma straff, det skulle bli totalt barbariskt kaos.

     nu spelar det ingen roll vad jag som förälder tycker skulle hända med gärningsmannen. det är inte så rättstater fungerar. det finns de som anser att någon som tafsat på ens 13-åriga dotter också ska dö. de finns de som anser att den som pga idioti och själviskhet kör rattfull och dödar någon pga det, också ska dö som straff. som tur är är det inte offrens familj som avgör straffet. det finns dock samhällen där det funkar så. i Iran kan man som dömd brottsling bli benådad av offrets familj, eller hängd.

      Fast vem är det som motsätter sig rättsstaten? Om rättsstaten innebär böter för att våldta barn funkar den inte som den ska. Ni kan väl för fan inte tycka det är ok att man kan våldta, misshandla och få böter? Det för mig är ingen rättsstat.

       Fast vänta, va? Har någon fått böter för ett sådant brott? Trodde minimum var fängelse 2 år.

   Många dör en ”plågsam” och utdragen död på rättspsyk under LRV med särskild utskrivningsprövning. Dvs sitter där hela sina liv. På Sankt Sigfrids har (eller hade iaf) de en hel avdelning med bara pedofiler. Det kanske räcker?

    Kanske. Om man kan skicka dem till en ö och låta dem köra hunger games med jämna mellanrum?

    Nej. Avliva dom så kan vi lägga massa skattepengar på bättre saker istället. Där ska dom sitta och kosta massa pengar för att dom har förgripit sig på nåt stackars barn.

     Ja. Är för dödstraff här jag också. Pedofiler gör för stor skada och utgör ett stort problem i varje civiliserat samhälle. Varför ska andra behöva betala för deras horribla oönskade existens?

      Fast, ALLA brottslingar gör stor skada och utgör ett problem i varje civiliserat samhälle.
      Vi kanske bara ska ha dödsstraff och lobotomi som de två enda straffen man får välja på oavsett vad för brott man gjort?

   Alla pedofiler utövar inte brott eller agerar på sina drifter. Jag hade önskat att pedofili var mindre stigmatiserat, så att fler sökte den hjälp de uppenbarligen behöver. Det sin tur bör leda till att färre barn blir utsatta för brott. Att uppmana till att döda alla pedofiler, hur obokstavligt menat det än må vara, lär knappast hjälpa.

    Pedofili SKA vara stigmatiserat.

    Blir så jävla trött på när pedofiler ska gullas med, oavsett om de begått övergrepp eller om det bara är tankar. De är sjuka i huvudet och de kan gott skämmas när de söker hjälp.

     Men alltså… det där blir ju som folk som säger vara sig anti-abort och därmed vill förbjuda aborter trots att vi vet att förbjuda aborter inte leder till minskade aborter, bara osäkrare aborter.

     Vill man genuint få bukt med ett problem måste man se förbi sina egna känslor och fokusera på vad för något som faktiskt förhindrar problemet. Genom att blanda pedofili generellt med pedofiler som begår övergrepp mot barn så ökar du bara stigmatiseringen av pedofili på ett sätt där människor som har sådana tanker inte vågar söka hjälp för de är för rädda för människors våldsamma reaktioner och hat.

     Ingen säger att man ska ”gulla med” pedofiler överhuvudtaget, men jag bryr mig mer om att faktiskt minska antalet barn som blir utsatta än mina egna känslor gentemot pedofili. Så jag ser hellre att vi skiljer på de två och minskar hatet och stigmat gentemot de som ”bara” är pedofiler men aldrig agerat på det, så att de vågar söka hjälp innan det är försent.

     det beror ju helt på vad man vill uppnå. vad är målet? så många döda och i fängelse som möjligt, eller så få antal övergrepp mot barn som möjligt. Vilket är viktigast för dig? För du kan nog inte få båda. Om man SKA skämmas för att söka hjälp, kommer folk inte söka hjälp, och då kommer fler barn råka illa ut. Fokuset ligger alltid på pedofilen, och aldrig på offret och det är precis det DU också gör nu. Lägger fokuset på vad DU vill att en pedofil ska eller inte ska få hjälp med. Du kan inte få både mer stigmatiserad behandling och mindre våldtäkter samtidigt.

     Det är just sjuka de är, psykiskt sjuka. Inget dom kan hjälpa. Människor som är sjuka, alla pedofiler, förtjänar vård. människor som begår brott, som en del pedofiler gör, förtjänar självfallet straff. I sverige har vi ej dödsstraff och för att införa det behövs en mer objektiv bedömning än era överdrivet känsliga arguement där tex att mörda någon självklart är värre än att våldta någon oavsett ålder. Det förstår ni nog med om ni tänker efter och lägger era känslor åt sidan.

     Måste förmodligne understryka att jag verkligen inte försvarar pedofiler och tycker att pedofiliska handlingar är vidriga och hemska likt ni gör. Dock förstår jag att vi inte kan basera straff på subjektiva åsikter eller tankar. Om ni får välja att pedofiler ska avrättas, hur ställer ni er då till att andra männiksor kanske vill avrätta mördae, våldtäktsmän och så vidare. Vem ska bestämma vem som förtjänar att dö och inte? I vilken ålder är det okej att avrätta? vem ska göra det? vad händer om brottet avskrivs?

     Att vara en god arbetar inom rättväsendet handlar JUST om att kunna lägga sina persoliga känslor åt sidan och se saker på ett objektivt sätt. Självklart kan an tycka att det borde inrättas hårdare straff i Sverige, men detta måste vara baserat å andra premisser än era känslor och stå i samklang med andra brott.

     Tänk till lite innan ni skriker rakt ut.

   Att vara pedofil är en psykiatrisk diagnos. Det är skillnad på att ”bara” vara pedofil och att vara en pedofil som ger vika för sin böjelse (vilket är straffbart). Budskapet på Patriks tröja är att alla pedofiler borde dö, även de som är kontrollerade och aldrig skadat någon. Man kan tycka vad man vill om böjelsen, men att säga att en oskyldig person ska dö är enligt min mening obefogat hårt.

    Men buhu…

    Vänta nu… Hur är du oskyldig om du förgripit dig på ett barn? Tror faktiskt inte att nån bryr sig om nån som säger sig vara pedofil om personen inte aktivt gjort nåt.

     Och det här är problemet med att blanda ihop pedofili som störning med pedofiler som begår övergrepp – folk som du fattar inte. Pedofili innebär enbart en sexuell dragning till barn. Det finns pedofiler som aldrig begår övergrepp. Sen finns det pedofiler som begår övergrepp. On du inte begår ett övergrepp är du ju oskyldig – du kan inte rå för hur du tänker/känner, bara hur du agerar.

     Anledningen att vi måste skilja på dessa är för att när vi riktar samma hat och våld mot dem som inte begått begrepp, så blir de mindre benägna att våga söka hjälp. Vilket i förlängningen kan leda till att någon som med rätt hjälp kanske hade kunnat fortsatt låta bli att agera på sin pedofili, istället gör det. Om man verkligen bryr sig om barnen och inte vara sina egna känslor måste man kunna hålla detta i huvudet.

      Och för att krångla till det ytterligare: alla som förgriper sig på barn är inte pedofiler. Det finns de som är allmänt våldsamma och har andra störningar och är våldsamma mot och förgriper sig på många olika sorters människor däribland barn och ungdomar. Så, de som vill ha pöbelvälde får det väldigt snårigt att se till att de ger sig på just pedofiler som tröjan manar till. Kanske ändå bättre att låta domstolar avgöra, istället för att uppvigla till anarki.

     För att pedofili inte automatiskt innebär att du förgriper dig på barn. Pedofili är en psykiatrisk diagnos (och en vidrig läggning enligt mig) men det är inte brottsligt att ha sjuka tankar, och många pedofiler mår dåligt och jobbar aktivt med sig själva för att aldrig någonsin göra slag i sak av sina tankar.

      Ju mer du skriver desto mer övertygad blir jag om att du själv är pedofil.

       Japp.

       Okej, tro det då. Jag försöker bara sakligt förklara punkt b i diagnoskriterierna (som ju inte jag hittat på själv). Men jag förstår att detta verkar vara en för öm punkt för att belysa, så vi lämnar det här.

       Tack för din kommentar som ger mig anledning att använda mitt nyvunna ord som lagts till i SAOL. Du är en lesserwisser!

        ”Nyvunna ord”???

   Är du 14 år?
   Eller vara en sån där 35-taggare som fortfarande tycker det är häftigt med träningsoverall, dunka dunka i bilen med tonade rutor och som skäms när du leker med barnen på leklandet för att du är så jävla cool.

   Eller du kanske är coolast av dem coolaste småkukarna och har MC-väst?!
   Klart du ska köpa en sån tröja så snoppen växer en centimeter till!

   Gör det!
   Eftersom du inte förstår varför hela tröjan är så töntig så köp den gärna, varsågod.

   Så om ett rykte sprids att du är pedot, så är det fritt fram för folk att behandla dig så alltså? För du fattar väl att när pöbeln släpps lös så är det svårt att skilja på rykten och fakta. Men du är ok med att du eller någon nära dig drabbas av den bestraffning du beskriver? Eftersom du förespråkar anarki istället för domstolar.

  Inte OK.

  Tänk på pedofilernas känslor – de kan bli sårade!

  Obs!
  IRONI åt det grövsta!

   Yes!
   Och här gäller hellre fälla än fria! ?

   Exakt!
   Och vad är det största problemet? Pedofiler eller folk som _tycker_ att pedofiler kan dö?

   Ironi? Nej det förstår vi verkligen inte.

   P.s det sista var ironi

  Kan folk se det som uppvigling?

   Ja! Svaga själar absolut, det handlar ju om attityder i samhället. Jag trodde verkligen Patrik hade mer vett än såhär. Kasst.

  Pinsamt.
  Hela han är pinsam.
  Trist då det från början var ett viktigt budskap.

   Ytterst pinsam! Snacka om att ta ett viktigt ämne, knöla ihop det, dra det i skiten och säkerställa att budskapet inte går fram till en enda normalt funtad människa.

   Jag förstår honom och hans ilska, Patrik blev utsatt som barn av en manlig tränare.

    Absolut.
    Men det rättfärdigar inte att släppa alla gränser och härja fritt.

    Jag tycker synd om han.
    Önskar att han fick bra hjälp att hantera sina känslor ist så han kan må bättre än vad han gör nu.

    Att stanna och leva i hatet honstant och skrika ut det har aldrig var produktivt eller hälsosamt.

     Tvärtom kan hat vara en bra drivkraft. Kolla BLM . En hel rörelse driven av vrede.

     säger du som plågar hästar

   Ja det är trist att ett så viktigt ämne fördummas av en person som Patrik.

   Finns absolut inget pinsamt i det han skriver. Sveriges rättsystem är ett skämt. Ibland undrar man om inte domarna själva gillar barn.

    självklart gör dom det. Det är väl obvious för alla att rättssystemet är uppbyggt för att skydda män som begår brott?

  Läst hans text flera gånger men förstår inte hans enorma hat mot vänstern och feminister. Någon som kan förklara för en dumbom? Brukar vänstern försvara pedofiler? Brukar feminister avfärda pedofii?

   Var väldigt många på vänsterkanten som ryckte ut till Federleys försvar efter att han ertappats med att skydda sin pedofilpojkvän.

    Många på högerkanten också.

    Tror inte att vänstern gjorde det, vänsterfeminiater vill ju höja straff på sexualbrott, och det har man delvis lyckats med.

    Däremot var en del politiker både höger och vänster lättlurade och gick på Federleys lögner och försvar. Men de var inte insatta i fakta kring Federley (vilket beror på att Federley ljög).

   Vänstern brukar värna om brottslingar och tycka synd om de med ”allas lika värde”. Det är rätt typiskt för vänstern. Därför ogillar han dem.
   Radikala feminister är oftast egoister som anser att vi kvinnor får genomgå hur många aborter vi vill och sedan skita i allt annat. De är oftast överviktiga och orakade för de inte ska behaga mannen. Kan vara en av orsakerna till att han ogillar feminister.

    HAHA! Så han ogillar feminister för att de är tjocka, orakade och inte vill behaga männen?

     Har han uttryckt det så eller är det dina åsikter?

      ”Jag” säger han han uttryckt det. Om det är sant eller inte vet jag inte. Gissar på inte

    Jag är vänster och feminist och ser gärna höga straff både vad gäller pedofiler och andra sexualbrottslingar. Feminister ser ut på massa olika sätt, du förstår det är inte bara Lady Dahmer som är feminist och hon representerar heller inte alla feminister.

     Jo du är ansvarig för henne!

     #inteallafeminister

    Ditt svar makes no sense.

    Är en av orsakerna till att han ogillar feminister att de ofta inte bryr sig om att behaga män och tycker att kvinnor i ska ha rätt att bestämma över sina egna kroppar?

    Gå och lägg dig

    ??

    Hej man.

    Klart man ska få genomgå det antal aborter man vill/behöver? Hur är det nåt dåligt?

   Enorma hat? Du får nog läsa några gånger till

   Feminister är väl de som tjatar mest om sexualbrott och mäns våld mot kvinnor (och barn)? Fattar verkligen inte var detta konstiga utspel kommer ifrån?

    Trevligt att han kunde slänga in lite gemytligt kvinnohat där med!

   Har det inte att göra med det där bråket han var involverad i för ett tag sedan? När han hade varit på strippklubb och gjort någon okritisk intervju med stripporna och många feminister tog illa upp. Han tappade det ju helt då.

    Det är ju inte speciellt normalt eller hälsosamt att vara så pass tjurskallig

    Det skulle i och för sig vara den rimligaste förklaringen. Att han tidigare blivit kritiserad av feminister för nåt han gjort och inte kunnat hantera det. Så nu hatar han feminister och generaliserar å det absolut grövsta.

     Generalisering av män = ok
     Generalisering av feminister = inte ok
     Okej ?

      Du verkar redan ha bestämt dig så kanske inte spelar någon roll vad jag säger. Men feminister pratar ofta om strukturer och mönster, t ex att män är överrespresenterade när det gäller misshandel och våldtäkt eller att män är överrepresenterade i styrelser och chefpositioner. Att feminister accepterar pedofiler är inte riktigt samma sak.

       Ni pratar aldrig om att män är överrepresenterade som rörmokare eller sopgubbar. Ni är sjukligt besatta av makt som enda analysverktyg och ert tankegods bygger på korruption och avundsjuka. Ni kan dra åt helvete.

        #intersektionalitet.

        Så jävla korkad du är.

        Oj du är verkligen förbannad. Oklart varför. Jag är i alla fall glad för den utveckling som skett de senaste 70 åren vad gäller maktfördelningen mellan män och kvinnor. Kanske därför du är arg förresten? För att så mycket systematisk orättvisa och diskriminering har belysts, bearbetats, tragglats och till slut minskat – så pass att män har behövt dela med sig av den makt som de tidigare hade monopol på? Hmm jag kanske också hade varit lite bitter om jag varit man.

        Är det förtryck att vara rörmokare eller sopgubbe eller vaddå? ?

        Vad är din poäng här?

     Låter som män i allmänhet.

   Nej, varken vänstern eller feminister avfärdar pedofili. Han har plötsligt upptäckt att pedofili är dåligt och tror att han bryr sig mycket mer än alla andra och försöker slå in öppna dörrar.

  Det finns ju en anledning att många vill köpa och bära tröjan. Ser inget fel i det alls men det hjälper ju inte barnen, den uttrycker en åsikt vi alla med sunt sinne besitter.

   Det hjälper barnen genom att uppmärksamhet dras till frågan. Det är obehagligt hur tyst och skonsamt hanterat det varit i media kring centerpartiets pedofilpolitiker. Hade det varit SD:are hade det sett helt annorlunda ut.
   Tycker Patrik gör helt rätt, ibland måste man provocera för att få andra att vakna till.

    Ja, det är bra men hur ser planen ut sedan? När folk har fått upp ögonen så måste det finnas någon plan att gå vidare.
    Någon skrev här att han är pinsam, men det tycker inte jag. Folk frågar ju efter tröjan så den väcker ju känslor.

     Det tycker jag att du ska fråga Patrik och Elaine. Med tanke på att de gjort en dokumentär så har de säkert planer för fortsättningen också.

     Han är pinsam för att han bråkar om så mycket, hatar och hånar alltid om något.

      Du menar i motsats till, säg, Lady Dahmer?

    Att du har känslan av att det varit tyst är nog för att du inte läst eller lyssnat på nyheter.
    Vi andra som hämtar samhällsinformation från andra källor än bloggbevakning vet att det varit allt annat än tyst.

    Han behöver pengarna, thats it! Vi behöver ingen T-shirt,

    Obehagligt tyst är det inte men tack och lov rapporterar inte sensations media om det. Folk verkar glömma bort att mitt i allt detta finns Federleys dotter som tvingas läsa om denna soppa och träffa vänner och andra som följt sensationsblaskorna. Att Patrik inte fattar detta är ju inte direkt oväntat.

     Det kanske Fredrik Federley skulle tänkt på innan han blandade ihop sin dotter och sin pedofilsambo. Att det kanske inte är direkt lämpligt och kan drabba dottern illa. Den där åsikten om att allt ska mörkas för att våldtäktsmän, pedofiler och mördare har barn håller inte.

  Tycker visst att budskapet ska tolkas bokstavligt.
  Pedofiler ska känna sig jävligt hotade 24/7. De förtjänar inte en trygg sekund resten av sina patetiska liv.

   Att vara pedofil är en psykiatrisk diagnos. Det är skillnad på att ”bara” vara pedofil och att vara en pedofil som ger vika för sin böjelse (vilket är straffbart). Budskapet på Patriks tröja är att alla pedofiler borde dö, även de som är kontrollerade och aldrig skadat någon. Man kan tycka vad man vill om böjelsen, men att säga att en oskyldig person ska dö är enligt min mening obefogat hårt.

    Är du pedofil själv?

     Väldigt konstig fråga till någon som försöker beskriva skillnaden mellan att vara ofrivilligt psykisk sjuk samt de sjuka som inte tar sitt ansvar gällande behandling och därför agerar på sin (enligt mig sjuka) drift.

     Jag förstår att det kan vara ett känslig och brännande tema, särskilt för personer som är drabbade själv eller någon i sin närhet. Jag försöker bara poängtera att ordet pedofil ofta blir synonymt med att beskriva de som agerar på driften.

      ?

    Tror du att Patrik Sjöberg syftar på de som har diagnosen eller de som utnyttjat barn?

   Prova att byta ut ordet pedofilt mot valfri folkgrupp som folk med jämna mellanrum känner hat emot. Finns många folkgrupper att välja på. Hur skulle reaktionen bli om tröjan gjordes i flera varianter, med olika folkgruppers/religioner/etnicitetet/nationaliteter som man starkt ogillar. Lika rolig grej med tröjan då? Finns ju olika folk som gjort hemska saker helt i paritet m pedo. Så, när kommer dessa varianter av tröjor att lanseras?

  Har aldrig hört att ”vänsterfolk” eller ”ultrafeminister” skulle vara för mjukare metoder mot pedofiler?

  Vad står 242 för?

   Hans världsrekord i höjdhopp.

    Ah, tack. Trodde att det var något i stil med 424 Angered, fast annat postnummer, haha. Jag är inte sportinsatt 😛

     Jag trodde att det hade något med kampen mot pedofiler att göra, fattar inte riktigt kopplingen till budskapet på baksidan av tröjan

     88 är en annan vanlig.

    Vad nu DET har med saken att göra.

    Å jag som alltid trott att det var Volvo 242 ???

  Blir den första som köper!Det räcker med tramset med detta avskum som förstör liv! Jag vill även se samma lag här i Sverige som i USA, att man kan ta reda på om man har en fälld pedofil på sin gata! Jajaja va hemskt och inhumant och taskigt för dessa stackars människor som bla bla bla förtjänar en andra chans nä det gör dom inte i min bok!

   I USA kan en livslång pedofil-stämpel även betyda att du som 16-åring låg med din flickvän som var en månad från att fylla 16. Det känns ganska fel.
   Btw, är vänster och feminist och tycker att det ska vara MYCKET mer kännbara straff för våld- och sexbrott. Men för det behöver vi inte bli så blodtörstiga och hämndlystna som i USA, där är det verkligen extremt åt andra hållet.

    Och precis som med dödsstraff så får man ibland räkna med att ”oskyldiga” drabbas.
    Vi kan inte låta pedofiler härja ostraffat bara för att några kåta tonåringar inte kunnat hålla sig.

    Jag ser gärna att vi avlivar mördare, pedofiler och våldtäktsmän även om det finns risker att oskyldiga hamnar i galgen. Risken är så liten att den inte överskuggar det hemska brott som dödsstraff förhindrar att en person begår igen.

    Ja, döda varenda pedofil, häng ut deras identitet, sprid deras ansikten över hela världen. De är inte piss värda. De är inte värda vård för sitt sjuka beteende.

     Nej herregud.

     Det finns massor av fall där oskyldiga blir dömda till döden. Förstår inte hur du kan försvara det.

      Så för att säg 0.2% blir oskyldigt dömda ska vi låta resterande 98.8 få lägre straff eller gå fria?

       Tänk om det är du som är den där 0,2 procent (Som motsvarar 20000 personer i en befolkning på 10 miljoner)? Skulle du vara ok med att du fick dödsstraff då?

     Skulle du vara av samma åsikt om det var en närstående till dig som var förövaren?
     Moral är relativt och någon kanske tycker att det du o dina närstående ägnar sig åt ät förkastligt och förtjänar samma behandling. Vem behöver domstolar när en massa arga och bittra människor kan vräka ur sig åsikter?

      Inte den du svarar, men ja? Har en närstående som nyligen utsatt en kvinna för ett hemskt brott, har brutit all kontakt med honom och kommer aldrig ha kontakt med honom igen. Han är död för mig och jag hoppas att han får ett sjuhelvetes straff. Varför skulle jag agera annorlunda bara för att det är en närstående? Någon jävla moral har man väl.

    Fast det finns faktiskt sätt att göra så att en 16 åring som har sex med en 14 åring inte blir dömd. Vi i Sverige kan ju tänka själva.det är ju klart man borde ha en karta där man kan se vart dömda pedofiler befinner sig, alltså pedofiler vuxna män som håller på med små barn, inte 16 åringar som en gång haft sex med en 14 åring

    Tror du att Sjöberg eller någon annan vill slå ihjäl 16-åringar som har sex med sina 15-åriga flickvänner? Tror du att någon i sverige skulle anse dessa vara pedofiler?

     I USA, som vissa här verkar ha som förebild, är det så. Har tom varit flera dokumentärer om det. Dessutom: det finns inga farligare människor än de som inte har något att förlora.

    Inte sant. USA har tiers över hur allvarlig domen var. Man tar dessutom åldern på båda i beaktande. Jag är glad att man kan kolla upp här, vet exakt var dömda pedofiler bor i min stad och vilka dom är. Ingen är ”blodtörstig” som du beskriver det. Dömda pedofiler är vanligare än du tror, de flesta bara undviker dom och denan öppenhet gör också att man kan bakgrundskolla dom innan anställning. Det har förmodligen räddat många barn.

  Tycker det är skrämmande att tycka det är ok att gå runt med en tröja som uppmanar till mord. Jag har själv barn och skulle någon göra mitt barn illa så skulle jag absolut vilja döda personen. Skulle jag faktiskt göra det? Nej, eftersom jag inte vill ha ett samhälle där vem som helst tar lagen i egna händer. Det leder inte till något bra, tvärtom.

  Jag lobbar hellre för strängare lagar och straff för de som gör barn illa. Större möjligheter att döma dem till vård med särskild utskrivningsprövning vore bra. Medborgargarden och liknande är dock inte något positivt.

   Det blir ju för fan aldrig strängare straff! Det ökar lavinartat med dessa jävla pedofiler. Polisen hinner inte ens utreda brotten. Så ta lagen i egna händer istället!

    Halva det här landet tycks vara Trump-anhängare. Det är också jävligt läskigt

     Hur hotar det dig i ditt liv och vardag att någon sympatiserar med någon på andra sidan jordklotet?

      Nu är jag inte personen du frågar, men jag vill svara ändå.
      Att sympatisera med någon innebär att man delar dennes åsikter. Vi har sett bevis på att dessa åsikter i alldeles för många fall går emot hela vårat civiliserade samhälle med demokrati, åsiktsfrihet, tryckfrihet osv.
      Det här handlar om en man som slår ifrån sig bevisad fakta som ”fake news”, gör en mänsklig rättighet till en politisk fråga och som är så pass världsfrånvänd att det inte finns ord att beskriva galenskapen på.

      Sympatiserar man med en sådan person, delar dennes åsikter och tycker att det som kommer ut ur munnen på människan är vettigt. Då hotar det faktiskt livet och vardagen för alla i västvärlden. För det är ju inte som att den enskilda människan inte har någon makt alls.

       Så ett civiliserat samhälle är där pedofiler får böter och man är tyst när någon blir våldtagen? Du förstår väl att det finns en anledning till att högerpopulistiska partier och figurer växer lavinartat, det är en stor del av befolkningen som inte känner sig representerade. Jag tycker inte det finns något ociviliserat med hårdare straff, krav på folk, lägre skatter, mer företag, mindre invandring och riktigt långa straff för mördare och pedofiler. Ett samhälle som låter sådan härja fritt är tvärtom ociviliserat

        Och du säger emot dig själv helt. Du påstår att sådana röster går emot demokratin, det är ju tvärtemot,det finns vissa som inte blir representerade och demokratin gör sitt = gör dessa röster hörda. Att det inte passar dina egna åsikter är ditt eget problem

        Men lägg ner. Bemöt det jag skriver istället för att lägga ord i munnen på mig och börja snacka om massa annat irrelevant.

         Ehh personen tog ju upp högst relevanta saker? Du påstår att dessa människor är ett hot mot demokratin när du själv inte verkar fatta att det enda de är ett hot mot är dina egna politiska idéer? Klart det finns ett glapp i representationen när det är så många som är ”pro-trump” eller ”pro-SD” osv.

      Jag vet inte men när jag gick i skolan pratade man mkt om den nya flugan ”globalisering”. Kanske har med det att göra?

     Om pedofilhat är en egenskap som trumpanhängare har så heja Trump!

      Nä men hela eye for an eye-jag har samma lösningar på samhällsproblem som 1500-talet-grejen är

       Ja hellre det än hur det gått för Sverige. Man kan misshandla någon till döds och få villkorlig som. Bli dömd för vårdslöshet i trafik 300 gånger och ändå få gå fritt och till sist döda ett barn och en pappa när man kört i motsatt körfält. Hugga ihjäl sin flickvän med ett samurajsvärd men åtalas för grov misshandel. Fyfan alltså, och du undrar varför folk vill ha hårdare straff. Vårt land är ett skämt.

        Folk vill ha hårdare straff för att det känns bättre, inte för att det effektivt förebygger brottslighet.

         Fast det gör det visst, men ni vänsterextrema människor visar bara hur obildade ni är genom att gång på gång ta upp de studier som gjorts i USA (ett land som är som natt och dag jämfört med sverige) istället för att jämföra med europeiska länder som har ett liknande system som sverige, som har mycket högre straff och mycket lägre brottslighet. Men självklart, fortsätt vara på förövarnas sida och skita i offrena så får vi se hur det går för sverige om tio år.

          Det står inte särskilt mycket om USA i inlägget ovan ditt. Fram med det empiriska underlaget som stödjer din tes så ska jag omvärdera min inställning i saken.

    Exakt, för fler mord i samhället ger ju polisen så fantastiskt mycket mer resurser till att utreda sexbrott mot barn.

    Är du sjuk? Tycker du att du eller du i grupp har rätt gå att mörda någon du vet eller ryktet påstår är pedofil? Om du på riktigt tycker det så snälla sök vård fort och berätta det här för en psykolog.

   Det är ju exakt det han skriver i sitt ursprungliga inlägg…!!

   12:13
   Håller med dig.

  Hjälper detta till att pedofiler söker vård?
  Patrik hatar vänster och feminister när han fick kritik för att ha posat med strippor på bild och spelat in podd relativt okritisk till de som utnyttjas där.
  Personligen avföljde jag honom strax efter då han absolut inte kunde ta kritik konstruktivt. Han fick dock nya följare, sådana som köper denna t-shirt typ.

   Hur ska de vårdas ?

    Lära sig olika sätt att se till att de inte agerar på sin drift. Att de låter bli att utnyttja barn.

    Det är inte direkt lätt att erkänna att man har drifter normalt folk, med all rätt, tycker är vidriga. Och som de också förstår skulle skada barnet.
    Vissa pedofiler vet hur fel deras mkt starka drifter är. De agerar inte på dem(dvs låter bli barn) och avskyr sig själva och den driften.
    En sådan pedofil kan gynnas av vård. Den kan få stöttning och den kan få känna att någon finns där för den. Allt det gör dem mindre benägna att agera efter sina drifter.
    De som är ensamma i detta kan dra sig undan folk och till slut blir ensamheten, utanförskapet och driften för stor för en del.

    det går att behandla och lära sig kontrollera .det finns människor med pedofil störning som inte vill skada andra. det finns medicin so hindrar impulser. många med pedofil störning har själva övergrepp i barndomen i bagaget. det kan handla om att bearbeta trauma, medicinera, bygga upp empatisk förmåga. människor är inte födda onda eller goda och sedan bara ÄR de det resten va livet. så sorgligt att folk tror att vård är samma som att ”gulla med” . Problemet är att alla hatar pedofiler så mycket så knappt någon vill ens forska på behandling. Och vad leder det till? Inte färre övergrepp i alla fall.

   Pedofili är ingenting du kan få vård för. Du kan inte botas från en sexuell läggning.

    Givetvis inte. Pedofili är dock imgen sexuell läggning. Såvida du inte vill normalisera pedofili så förstår jag inte vad du får ut av att kalla det för det?

     Jo. Väldigt många forskare lutar åt att det är en sexuell läggning. Men den här debatten är oerhört komplicerad och känslig med väldigt stora effekter för brott/straff/vård/normalitet osv.

     Det är väl en läggning?
     Just av den anledningen mår jag väldigt dåligt när jag hör om pedofiler. Det är så fruktansvärt tragiskt att folk föds på det sättet, med vad jag kallar, den läggningen…
     Dom tänder ju på barn. Det är oerhört sorgligt, tragiskt, hemskt. Men jag kan inte hjälpa mig själv att vara tacksam för att jag själv har en normal läggning som inte skadar någon. Jag tycker nästan synd om de som föds som pedofiler.

      Du måste vara sjuk som tycker synd om pedofiler.

       Ok. Ja, kanske. Sjuk på vilket sätt tycker du?

       Jag skulle dock mer beskriva det som att mänskligheten gör mig ledsen. Jag tycker synd om dom som föds utan att kunna känna kärlek som normala människor..

        Du är bortom all räddning.

        Ja du, säg det till ett barn som blir våldtaget av sin pappa… ”jag tycker synd om din pappa som inte kan känna kärlek”. buuhuu

  Jag förstår mig verkligen inte på folk ibland. Att fläta håret är något av det hemskaste du kan göra om du inte har mycket pigmentceller. Men att uppmana folk att mörda är helt okej.
  Samtiden alltså, gå hem du är för full

  Pedofiler borde alltid bli kemiskt kastrerade då deras läggning är kronisk.

   Märklig åtgärd. Man kan ju ha sexuella fantasier utan att leva ut dessa.

    De som levt ut dem så klart.

    Att leva ut dem, menar du att rent praktiskt leva ut dem med ett barn? Eller menar du att tex bruka barnporr? Det senare är också ett sätt att leva ut sina fantasier och minst lika förödande för barnen som drabbas. På nåt sätt leva fantasierna ut, det kan vi nog vara säkra på.

   Hjälper tydligen inte mot pedofili enligt aftonbladetartikel j asg googlade fram av nyfikenhet på kemisk kastrering. Men jag håller med, de borde hitta på något sätt att få pedofilers läggning att försvinna, genom medicin eller kirurgiska ingrepp.

    Den är troligtvis genetiskt betingad på samma sätt som hetero- och homosexualitet. Så att ”operera bort” läggningen i sig går inte. Men andra medicinska alternativ som reducerar eller omöjliggör driften finns.

    Hormonpreparat som förtrycker sexualdriften. Inte insatt i hur det egentligen skulle funka eftersom människor generellt inte brukar må bra av hormonell imbalans. Men ändå.

     Det gör inget om pedofiler inte mår bra av hormonell obalans. Kvinnor som äter p-piller lever med hormonell obalans större delen av livet men gör det likväl trots de negativa effekterna. Att medicinera pedofiler borde vara en självklarhet, ta bort deras sexualdrift i form av medicinering och deras möjlighet att reproducera sig i form av kastrering.

    Lobotomi

    Då får vi helt enkelt, för att citera Peter Stormare i Big Lebowski ”Cut Off Your Johnson”! ✂️

  Om det viktigaste är att barn inte ska utsättas för övergrepp kan man t ex se till att noggranna kontroller görs av personer som ska arbeta med barn, att de som utreder sexualbrott ska ha ordentligt med resurser och bra utbildning och att personer som känner sexuell dragning till barn ska kunna få behandling/stöd/terapi innan de begår ett övergrepp. En tröja som visar att man hatar pedofili (vilket exakt alla människor utom pedofiler gör) gör däremot absolut ingen skillnad alls. Mer än i försäljarens kassa, antar jag?

   Vem är ”man”? Som ska se till att allt det där händer? Kanske kan uppmärksamheten den där tröjan leder till innebära att flera engagerar sig i ämnet. Så att ”man” (?) kan snabba på med åtgärder för att skydda barnen.
   Så jo, det gör skillnad.

    Så du tolkar ett primitivt budskap om att ta lagen i egna händer som opinionsbildning för de åtgärder som jag nämner? Det gör verkligen inte jag.

   ”personer som känner sexuell dragning till barn ska kunna få behandling/stöd/terapi innan de begår ett övergrepp.”

   Det är bara naiva floskler som en politiker skulle kunna dra till med för att visa att de faktiskt gör något. I princip noll och ingen pedofil skulle söka hjälp för något så fruktansvärt skamfullt innan de ens begått ett övergrepp. Finns extremt få människor som söker hjälp i allmänhet innan det har fått allvarliga konsekvenser för dem. Vem skulle dessutom riskera hela sitt anseende och självklara plats i samhället genom att erkänna en av de mest skamfulla brotten innan man ens begått brottet? Finns ingen garanterad anonymitet eller sekretess som skyddar fullt ut.

    Tyvärr är det ju sannolikt så att för varje sådan här tröja och sådant här hysteriskt kommentarsfält minskar sannolikheten att någon vågar söka hjälp ännu mer. Men det finns ju t ex stödlinjer för personer som är kontrollerande eller våldsamma mot sin partner och sexköpare så det borde inte vara omöjligt även för pedofiler. Men då skulle folk behöva dämpa sin blodtörst.

     Fast sannolikheten att någon inte skulle våga söka hjälp pga tröjan är så försvinnande liten då det ändå är i princip ingen som söker hjälp i förebyggande syfte med behandling och terapi som du skrev. Du skrev stöd också men blandade ihop dem i samma kategori.

     Det finns stöd helt anonymt (med t ex kontantkort) i form av en hjälplinje per telefon redan. Men så fort du går in i behandling är din anonymitet bruten.

     Visst, man kan ta det säkra före det osäkra och inte våga ta ställning med starka ord. Eller så blir man bara så jäkla trött på att inte ta stark ställning och visa hänsyn till pedofilens rädsla för att inte söka hjälp ifall man tar väldigt stark avstånd.

     Jag tror att pedofiler som eventuellt går förlorade med budskapet så kan du lika gärna vinna några som inte vill känna sig träffade av budskapet längre, sådana som skäms och brottas med självbild och dåligt självförtroende och vill bryta sig fria. Pedofiler är dock i många fall väl fungerande individer i samhället som inte ska behandlas med silkesvantar. Min poäng med det hela är dock att det är naivt att tro att pedofiler skulle aktivt söka behandling innan de ens begått ett övergrepp.

     Men vänd på det, vad signalerar det till ungdomar som är utsatta med en sånt här sjukt kommentarsfält där pedofiler skyddas och offret hånas? Att det är fel på DEM, inte pedofilen. Det är det som är så skrämmande. Hade jag varit 13-14 och surfat in här och varit utsatt av en förälder eller gud vet vad hade jag skämts för det jag utsätts för ännu mer och sympatiserat med förövaren

      Jag kanske har missat någon enstaka kommentar, men jag har inte sett någon håna något offer eller skydda någon pedofil? Jag har bara sett personer ifrågasätta om utomrättsliga avrättningar är rätt väg att gå för att minska sexuella övergrepp. Men som sagt, det är ju över 300 kommentarer, du kanske kan citera om det är jag som missat.

  OT Margaux raderar alla kommentarer på IG som ifrågasätter hennes agerande kring Arnold och om/när hon ska bemöta Jacobs inlägg. Så töntigt att radera.

   Såg även att Ida Warg hade gillat en kommenterar, känns lite dubbelmoral med tanke på att hon postar EN DEL på sin son också.

    Jag kikade in hos Ida. Hon har haft frågestund på story. Där sa hon att deras som ska vara med mindre samt att hon aldrig skulle lägga ut något hon skulle tycka vara pinsamt när han blir äldre. Jag uppfattade det som att hon kanske fått en tankeställare efter detta med Margaux.

     Vart är privata Kenza då? Tycker det är konstigt att hon inte ifrågasätts mer speciellt av Camilla. Hon om någon fläker ju ut den där ungen

   Det är mer töntigt att fortsätta kommentera sådant som uppenbarligen inte får vara kvar tycker jag

  Självklart är det ok att mörda en pedofil. Hade gjort det utan att blinka om något barn jag känner blev utsatt. Känner ett brinnande hat mot pedofiler.

   Det är aldrig okej någonsin att mörda någon utan rättegång.
   Oavsett vad personen har gjort. Herregud, vi lever inte på medeltiden längre

    Du jag kan tala om för dig att pedofili ökar LAVINARTAT och polisen hinner inte ens utreda en bråkdel! Det blir aldrig strängare straff heller utan dessa AVSKUM får gå fria och göra om samma brott mot många många barn!! Jag hatar dem!!!!!

     Var kan jag hitta statistik på att pedofili ökat lavinartat?
     Hur mycket har det ökat det senaste åren och vad är anledningen till det?

      De bildar nätverk, peppar varandra och hjälper varandra. Förr var ett peddo ofta isolerad och kanske aldrig levde ut sin läggning, nu med internet har de kontakt världen över, delar filmer och foton, filmar sina övergrepp och säljer, osv.

       ”Nu med internet” Internet har funnits i över 25 år, är det alltså den tidsramen vi pratar om här? Att det ökat lavinartat under de senaste 25 åren?

       Du svarade inte på mina två första och viktigaste frågor jag hade. Var kan jag hitta statistik på att pedofili ökat lavinartat? Hur mycket har det ökat det senaste åren?

        Jag är inte samma person som skrev först, och jag har ingen statistik om de senaste åren, men ett tips är ju BRÅ.

        Internet som vi känner det idag har självklart hjälpt pedofiler, och idag har alla möjlighet att dela filmer på övergrepp med andra i samma sekund övergreppet sker. Till exempel.

         Såklart, med internet ökade tillgången extremt mycket på precis allt.
         På gott och ont. Nu behöver inte folk åka till Thailand eller Bryssel utan det är bara en knapptryckning ifrån.

         Anonym 12:32 borde ju ha statistiken tillgänglig, eftersom personen är så säker på att den inte bara ökat utan ökat LAVINARTAT.

          Bryssel? Varför finns sånt där?

           Det är bland annat det här som pågår där: https://youtu.be/3jrLFzGb2tM

           Vill du veta mer så är det här är bra sida att börja på:
           https://en.wikipedia.org/wiki/Human_trafficking_in_Belgium

    Så det som sägs i en rättegång är rätt? Om personen får böter och sen får gå fri har den fått sitt straff och är sedan ”ren”? Vad är det för sjukt tänk?

     Det är ett tänk som man applicerar i ett rättssäkert civiliserat samhälle.
     Där är man oskyldig till motsatsen är bevisad inom allt rimligt tvivel.

      Så det är civiliserat att få böter för att ha förgripit sig på barn? I andra länder är det fängelse som gäller och det är alltså inte rättssäkert? Har du ens koll på svensk lag? Du verkar inte ha det. Bara för att något sker i en rättssal gör det inte moraliskt rätt, och det är ju svensk lagstiftning på det här området som måste ändras. Man kan inte få våldta barn och få en knäpp på plånboken och ett halvårs villkorlig dom. Om det är civiliserat vill jag inte ens veta vad du gör med dina barn hemma.

      Och du avslöjade ju din juridiska okunskap när du skrev ”inom allt rimligt tvivel”.. haha orkar inte… du vet ju inte vad du pratar om. Bara för att man en gång i tiden har bestämt att ett lågt straff räcker betyder inte det att det är rätt för att det är bestämt så. Hade staten sagt att de ska sitta inne i 30 år hade du tyckt att det var rätt, det handlar om att du inte har förmåga och tänka själv och fatta att dagens straffskala är ett skämt och att man inte gjort sitt om man förgripit sig på ett barn och fått böter. Man är liksom inte ren för det.

   Fast när du sen åker fast lär du bli dömd för mord och dömd till ett längre fängelsestraff. Jag vet inte om det är värt det. För ögonblicket kanske men inte i ens levnads perspektiv.

  Men VEM skulle ha på sig en sån tröja?!

   Galningar. Stay away

    Alltså – jag är väl av princip emot att döda men jag kan förstår budskapet!
    Men skulle väl aldrig gå runt i en sån T-shirt!
    Det skulle dessutom misstänkliggöra alla män i min närhet…

  Konstigt med allt fokus på ”vänstermänniskor” och ”ultrafeminister”. Vore väl bättre att hålla sig till sakfrågan.

   Han är nog inte den skarpaste kniven i lådan

    Nej, men den argaste.

  Vad snackar han om? Feminister är de som kämpar hårdast och mest högljutt mot pedofili. Kom igen! Han är bara okunnig och ej bevandrad i feministiska kretsar.

   Dagens skämt:
   ”Feminister är de som kämpar hårdast och mest högljutt mot pedofili”

    Ja, vad tror du?

    Jag har märkt att antifeminister som kämpar mot pedofiler oftast gör det när det gäller meningsmotståndare (tex att vissa på extremhögern kritiserar – med all rätta för en gångs skull – att Federley mörkade att han visste att han bodde med en dömd pedofil, men väljer att låtsas som inget när deras egna extremistiska högervänner är pedofiler).

    Ja, feminister är oftast emot alla former av sexuella övergrepp. De brukar vara emot sexualisering av barn och tonåringar också. Detta kan inte vara nyheter för dig.

  Heja Patrik! Bra att nån vågar uttrycka sig lite hårt nångång. Pedofiler som utför fullbordad våldtäkt på nyfödda barn, pedofiler som rövar bort å våldtar 6 åringar. Hur kan man inte hålla med i det som står på tröjan?

   Jag håller med till hundra procent! Mitt mål i livet är att någon gång mörda en pedofil. Hatar dem av hela mitt hjärta.

    Hörru. Sök vård nu. (Jag hoppas du bara är frustrerad och uttrycker dig dåligt). Camilla, kan du inte ta bort kommentarer som rättfärdigar mord?

    Nu hoppas jag att du bara försöker provoceras.
    Annars låter det som att du har väldigt mycket mörka obearbetade grejer du behöver reda ut tillsammans med läkarvården.

    Vad händer om man istället kastrerar en pedofil (om det är en man, vill säga). Upphör då de pedofiliska känslorna eller förvandlas de till något annat? Någon annan form av våld? Annars vore ju kastrering (kirurgisk) ett lämpligt straff och en bra åtgärd.

     Sånt sitter i hjärnan så det hjälper tyvärr inte.

     Ja, kemisk kastrering av pedofiler har faktiskt visat sig minska risken för att de begår sexuella övergrepp i alla fall.

   Jag tänker att det vore att göra dessa pedofiler en tjänst att avsluta deras liv. Det enda som händer är att de kommer undan och slipper ett riktigt straff. Medan den som tagit lagen i egna händer och mördat pedofilen får ett livstidsstraff.

   Själv föredrar jag att se sådana brottslingar sitta i en isoleringscell där man tar ifrån dem alla möjligheter för dem att ta livet av sig fram tills de dör av naturliga orsaker.

   Verkligen! Någon som kan tycka att en människa som VÅLDTAGIT ett litet spädbarn eller barn ska få leva är lika sjuk som pedofilen själv

    Har du ens satt dig in i argumenten de som är emot dödsstraff har?

  En vuxen människa som förgriper sig på, eller förför/lurar barn är givetvis avskyvärd, och i sådana fall kan jag, som Anonym 12:15 tycka att kemisk tvångskastrering är en proportionerlig säkerhetsåtgärd.

  Men man kan naturligtvis också vara pedofil utan att agera på det (precis som man kan vara homosexuell men aldrig röra någon av samma kön, exempelvis). En pedofil som förtrycker sina lustar naturligtvis inte anses vara en ond människa, om hen gör det av anledningen att det vore fel och att det kan skada barn om denne följde sina instinkter. Kan till stor det tycka att förslaget av Anonym kl 12:15 låter väldigt humant även i sådana fall, både för personen som kommer lida livet ut över att aldrig kunna uttrycka sin läggning, och självklart likaså av anledningen att barn därefter kan vara trygga i personens närvaro utan att riskera att väcka något begär.

  Pedofili är såvitt jag förstått ingen genetiskt, varför jag anser att man i förebyggande syfte kan tillåtas frysa ägg eller spermier i fall dessa personer senare i livet skulle vilja starta familj, exempelvis. Då pratar jag om pedofiler som aldrig agerat ut sin lust av hänsyn till barnen. Har man gjort det kan man ju lite krasst ha ansetts förbruka sin rätt att någonsin få ha en vårdnadshavande, eller annan viktig roll, för ett barn någonsin igen.

   låter inte som en toppenidé att pedofiler skaffar barn va?

  Känns lite som att sparka in öppna dörrar. Det är väl ingen som tycker om pedofiler?

   Jo, Centern.

    Nej, det finns en anledning till varför Federley var tvungen att avgå

     + Christer Yrjas + Oscar Åsberg i Uppsala

     Börjar bli rätt många nu för ett så litet parti.

      En riktigt vidrig pedofilring det där partiet…

  Ett desperat försök att få lite uppmärksamhet och synas igen genom att provocera.
  Vem är intresserad av Patrik Sjöberg?

   Nä varför ska vi lyssna på ett brottsoffer som belyser ett högaktuellt problem och kämpar för barns rättigheter? Som belyser det absurda i att man kan komma undan med vad som helst så länge man tillhör ”rätt klick”.

   Det är så viktigt med tolkningsföreträde i alla andra avseenden så låt mannen, som faktiskt har förstahandserfarenhet, tala för sin sak. Eller ska vi begränsa vilka som får uttrycka sig i alla andra avseenden också? Ops, glömde att det redan är så. Bara de som har en uppfattning som passar in i en särskild politisk får ordet.

  Patrik var utsatt för en pedofil under sin uppväxt och ingen vuxen ”såg” eller ”ville se”. Inte ens Patriks egen mor, som var gift med pedofilen. Pedofilen förgrep sig på andra pojkar också, men ingen vågade säga något eftersom pedofilen var en framgångsrik tränare.
  Inte förrän Patrik som vuxen orkade berätta vågade fler av de utsatta också berätta.
  Med det här i bagaget tycker jag Patrik har all rätt att vara politiskt inkorrekt och hata pedofiler och alla som inte vågar ta tydligt avstånd från pedofiler (tex Centern).

   Men feminister tar ju tydligt avstånd från sexuella övergrepp, så varför ge sig på dem?

    Jag kan tänka mig att han syftar på sådana feminister som Annie Lööf, som fortfarande inte sagt att Federley är otänkbar i Centerpartiet efter att ha levt med ett peddo och mörkat det.

   Håller med helt. Jag har aldrig blivit utsatt och bara tanken på att någon kan ha sex med ett barn gör mig spyfärdig och jag tycker de människorna borde sitta inne på livstid. Skulle en förälder mörda en hade jag tyckt det var ok. Har hänt flera gånger här i usa att man slipper straff om det är bevisat att pedofilen våldtog ens barn. Helt rätt. Och han har all rätt att utrycka sig så. Det är de som är emot honom som skrämmer mig. Förstår ni vad han har utsatts för? Förstår ni smärtan att inte bli trodd? Och vissa här skriver så vidriga saker att det är uppenbart att de själva är pedofiler eller har problem.

  En fråga. Föds man till pedofil eller är det något man blir? Och isåfall vad är der som gör att man blir det??

   Alltså, det finns ju alltid undantag till alla teorier (dvs någon som tycker annorlunda) men forskningen är väl hyffsat överens om att pedofili är medfött dvs en läggning. Om man tom lyckats identifiera nån kromosomavvikelse vet jag inte men det är inte omöjligt.

    Nej fast det här vet jag inte om det stämmer.. det är ju snarare barn som haft det väldigt dåligt och eller själva blivit utsatta som ”får” denna läggning. De vet inte själva hur ett normalt beteende är och identifierar sig ofta liknande som sina offer.

     Bs

     Jävla skitsnack och ett jävla hån mot alla människor som blivit sexuellt utnyttjade som barn. Skäms!

      Jag vill verkligen inte trampa någon på tårna – men såhär säger forskning;

      I socioekonomisk mening kan förövaren vara vem som helst. Påfallande ofta är det personer där det inte märks utåt att något är fel ? en hygglig granne eller en lärare. Men gemensamt för dem är att de inte har haft normala uppväxtförhållanden. De har varit utsatta för sexuellt våld eller för andra fysiska eller psykiska övergrepp som barn, och de har vuxit upp till personer som på ett inre plan är skräckfyllda inför andra vuxna.

      – Ett barn som bara har upplevt brist blir en vuxen med en orimlig längtan efter något som inte går att få. Det närmaste det varma, mjuka och icke-krävande de kan komma är barnet, säger Inga Tidefors.

      Från barndom till brott ? om 20 män dömda för sexuella övergrepp mot 38 barn, doktorsavhandling, psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet 2002.

  Jag vill se ett straff som pesofilerna verkligen kommer påverkas av resten av livet. Tex kastrering? Tex som i USA att man kan se vem som är pedofil i sitt område? NÅGOT som gör att de påverkas av det resten av livet iaf. Gärna lite utragen plågsam smärta också

   Lite sharia, kanske?

   Fast om en person blir dömd för pedofili som 20 åring, sitter i fängelse i 20 år (nu gör de inte det i Sverige tyvärr, men som exempel) för det och går samtidigt i terapi för att lära sig ”trycka undan sin sexuella läggning” och lyckas med det. Ska den då bli dömd under hela sitt liv för det? Även om kriminalvården dömer att det är minimal risk för återfall?

    Jag svarar med en motfråga: skulle du acceptera en ”botad pedofil” som ditt barns tränare, lärare eller barnvakt?

     Fråga Annie Lööf. Skulle hon låta Fredrick och Jonas sitta barnvakt åt hennes döttrar?

      Skulle inte förvåna mig eftersom hon ingår i peddopartiet.
      ?

    JA.

     Gäller det för samtliga brottslingar?
     Eller är det bara för brottslingar som enligt din individuella moral anser vara extra förkastliga?

      Pedofiler är inte vilka brottslingar som helst. De har en sexuell dragning till barn. Det är inte min moral som är intressant här utan hur vi bäst skyddar barn från pedofiler.

      Det gäller pedofiler.
      Din motfråga tyder på att du vill skydda pedofiler och är därmed precis lika vedervärdig som de. ?

       Din kommentar tyder på att du har väldigt många förutfattade meningar, vilket i mitt tycke är rätt så vedervärdigt.

       Jag ser ingen skillnad på vare sig mördare, våldtäktsmän, bedragare eller pedofiler. De är värda precis lika lite i mina ögon.

    Ja! Skulle jag få veta att vi bor granne med en pedofil skulle vi flytta. Jag skulle väldigt gärna vilja veta så jag kan skydda mina barn.

    Ska barnet som blir våldtagen av en pedofil leva med det resten av livet? Ja. Så varför ska inte pedofilen det?

    Om man väljer att begå ett sånt brott så anser jag att man förbrukat en del av den frihet som man hade förut. Lite som att om jag sågar armen av mig, så kommer jag få leva enarmad resten av livet.
    Man ska inte få arbeta i närheten av barn, barn ska inte behöva bo i närheten av denne osv. Man får leva som en fri människa men med vissa inskränkningar och begränsningar.
    Det oskyldiga barnets frihet är viktigare än den skyldige pedofilens frihet.

    En gång pedofil alltid pedofil. Det går inte att vårda en sådan sjuk människa.

  OT det har pratats mycket om att Gynning kopierar konst… Clara Hallencreutz verkar ha kopierat Sophie King (broderade rosorna)

  Hur likt är för likt?

  Jag förstår inte hur hela hans inlägg kan handla om hur illa han tycker om andras engagemang och vad de fokuserar på istället för att själv driva kampanj och engagera människor för det syftet han vill fokusera på?

  Det är ju inget som hindrar honom att själv skapa rörelse eller what not. Väldigt typiskt snubbe som själv inte kan ta initiativ utan istället skriker på de som engagerar sig i andra frågor för att de fokuserar på ”fel” frågor.

  Och jag är både vänster, feminist och föll offer för en pedofil som 10-åring.

   Han har skapat en rörelse…

    Floppen ?

     Du är bara ett troll.

  Vet inte vilka ultrafeminister han syftar på, men någon som jag anser som radikalfeminist är Lady Dahmer. Hon har ju varit väldigt öppen med att män inte borde få arbeta på förskola, att hon aldrig litar på män etc. Tror att hon sa något i stil med ”mäns känslor och karriärsval är inte viktigare än våra barns säkerhet”. Obs, inte ett exakt citat, jag drar endast från minnet.

   LD är inte radikalfeminist!
   Hon är ytterst traditionell, lever hemmafruliv och har en rik man.

    Är man hemmafru om man jobbar med sociala medier?

     Vi har en sociala-medier-ansvarig på mitt jobb. Den personen jobbar på riktigt med sociala medier. LD lägger upp selfies på instagram, det är väl inte riktigt vad jag kallar ”jobbar med sociala medier”.

    Hon har rätt radikala åsikter kring feminism. Alltså radikalfeminist

     Hon har ”åsikter”, men vad betyder åsikter när hon i verkliga livet lever mer ojämställt än de flesta svenska kvinnor?

     Jag känner personligen ingen svensk kvinna som varken har gått gymnasiet eller pluggat ikapp på Komvux, inte jobbar och inte studerar, bara går hemma och lagar mat. Så för mig är hon den svenska kvinna jag vet om som är minst radikal och minst feministisk.

   LD tycker också att män som vill ha sex med en rakad kvinna är pedofiler. Förstår inte varifrån denna uppfattning att feminister tycker synd om dem kommer.

  Mord är ju mord, oavsett. Det finns värre straff än döden i mitt tycke. Att få dö är lindrigare än att sitta inlåst hela livet. Spelar ingen roll om det är en mördare, våldtäktsman eller pedofil, döden är en verklighetsflykt som är definitiv. Nej, låt dom ruttna långsamt tills döden hämtar dom.

  Fast vad uppnås med en sån t-shirt? Det står ju inte ens att förtjänsten kommer gå till att bekämpa den typen av brottslighet (men det kanske framgår nån annanstans?). Alla vettiga människor tycker väl att pedofili är ett hemskt brott och samhällsproblem, det behöver man väl inte köpa en tröja av den vresige farbrorn för. Toppen att han engagerar sig i frågan men sättet han gör det på får ingen vidare sympati hos mig.

   Kanske att folk inte ska glömma hur vedervärdigt det är. Det verkar börja finnas ökad acceptans för detta. Kolla Flashback och se alla smygpedofiler som pratar om barn som sexuella varelser, även i vanliga diskussioner kan det komma upp. Att gå på ett offer som ni gör här gör barnen en otjänst. Det finns utsatta ungdomst som kan läsa era vidriga kommentarer om offret och tänka att det där vill jag inte utsättas för. Fan vet jag, kan bara inte fatta att man tar något så bokstavligt bara för att få kasta skit på offret. Bara pedofiler kan skydda pedofiler.

  Go Patrik!!!! Helt rätt att ta ställning!!!!

   Du tycker att det är rätt att uppmana folk till att begå mord?

    Mord på pedofiler är alltid rätt.

    Han har inte uppmanat någon att begå ett mord, vad har du för störning som gör att du inte förstår innebörden bakom en viss text/slogan/whatever?

     Fast det är exakt det som står på tröjan – det är nog du som har problem med läsförståelsen.

   Du tycker inte det finns bättre sätt att göra det på? Ett sätt som skulle kunna leda till nåt annat än ett hatiskt skitsamhälle menar jag då.

  Men… va? Ska allt man tycker tryckas i fult typsnitt på en tröja och krängas? Det var det töntigaste jag sett. Och en väldigt allmän åsikt också ”jag är emot krig, dumma människor, rån och knivmord också”. Han har bara försökt packa det i en ”tuff” förpackning.

  Hoppas vinsten går till något som hjälper på riktigt.

  Alla uppmaningar till hat och mobbvåld är samhällsfientliga och verkligen inget jag skulle köpa. Tycker att det är vidrigt att uppmana till våld mot någon, oavsett.

   Är du pedofil?

    Nej, men jag tror inte på hat som grund för rättsutövning eller samhällsgemenskap.

     Intressant att manshat = okej, pedofilhat = inte okej. #feministlogic

      Var sa hen att manshat är ok?

       Eller ens att hen är feminist?

  Det är många som försvarar pedofiler i detta inlägg. Skrämmande. Frågan är om ni som försvarar pedofiler själva är pedofiler. Nåt fel är det.

   Väldigt konstigt faktiskt.

   Säger han att det ska tolkas bokstavligt? Eller är det människor här som är lite knasiga?

   Återigen. Att vara emot barbariska straff och tycka att de inte hör hemma någon annanstans än på medeltiden är INTE att försvara pedofili.

   Försvarar man pedofiler som begår brott för att man är emot att de ska dödas? Snarare har man en demokratisk rättsuppfattning vilket inte har något att göra med ens egen sexuella läggning/ störning.

    Tar du åt dig av min kommentar? Det är ett flertal här som verkar ha en minst sagt förlåtande syn på pedofiler. Det är skrämmande om något. En person som blivit våldtagen har självklart all rätt i världen att utrycka sig på det sätt som Patrik gör. Att du tolkar det bokstavligen är helt upp till dig.

     Nej ingen här har det, det är ni som gått ”i livets hårda skola” som har problem att förstå text innehållande fler ord än Patriks tröja.

      Och detta får du ut av min kommentar? Jisses.

  Vad är det för fel på er? Förstår ni att denna man har blivit våldtagen som barn och inte trodd? Det är väl klart han har rätt att använda sig av en viss retorik utan att ni ska ta det så jävl a bokstavligt. Och vem försvarar ens pedofiler? Herregud fattar ni att det är människor som drömmer om att stoppa in den i barn? Blir det mer verkligt när ni tänker på vad det egentligen innebär? Tack och lov att man inte är omringad av folk som tycker att man inte får svära åt pedofiler. Läskiga människor.

   Kunde inte sagt det bättre själv!

   Tack och lov att man inte är omringad av folk som köper tröjor av Patrik Sjöberg ?

    Fast det vet du ju inte i förväg om någon skulle göra.

     Jag umgås inte med folk med intelligenskvot under 100.

      Så du umgås inte med dig själv?

       Jo jag har papper på att det ligger över 150 så det är ok.

       Och köp du tröjan, så kan du och dina lågpannade gelikar tycka att ni gjort något bra och känna gemenskap.

        Har du pappret inramat och upphängd på väggen?

  Patrik Sjöberg??

  Jag tycker vi har alldeles för låga straff för pedofiler och hela hanteringen av dem bör ses över. Det gäller hela vårt rättsystem som idag känns som ett skämt.
  Jag har inget mot t-shirten.
  Texten däremot… jag är en liberal feminist, just dem som Patrik ger en känga. Texten känns sjukt onödig. Vill du ha och sälja t-shirten, gör det, men sluta ge kängor åt alla hit och dit.
  Men han verka överlag vara en osympatisk människa och precis som tidigare nästa misogynisk.

   Tidigare nämnts skulle det så klart stå

   Toxic masculinity personifierad.

    Anna panna galenpanna.

     Snark.

     Sluta gilla dina egna inlägg, så genomskinligt.

      ”Anna” är ett troll. Sluta mata hen.

  Fokuset ligger alltid på pedofilen och aldrig på barnet. Blir så trött på det. Vad vill vi? Är det inte att minska övergreppen som är målet? Och vad säger ALL forskning inom området? -Jo att höga straff och stigmatisering INTE HJÄLPER. Det kanske känns bra i magen hos alla i pöbeln när de står och skriker ”DÖD ÅT PEDOFILEN” med sina högafflar. Men skyddas barnen? NEJ.

  Ni skiter i barnen. Ni vill bara se äckliga gubbar bakom lås och bom. Det vill jag med såklart, dömda pedofiler ska låsas in. Men ju svårare vi gör för dessa män att söka hjälp redan när impulserna hos dem väcks, oftast redan i tonåren, desto större är risken att de skadar ett barn.

  Så många män desstuom som vill döda pedofiler men själva sitter och söker på ”teen” på pornhub

   Dom flesta som skriver här är dock kvinnor….

   Eller hur. Om alla pedofiler faktiskt skulle dö skulle antagligen en stor del av alla män försvinna med tanke på hur många som tänder på tonåringar.

    vad skönt det hade varit!

    Att tända på tonåringar är inte pedofili.

     Jo, kan vara.

  Så jävla äckligt att läsa kommentarer i denna tråd från uppenbara pedofiler som vimm försvara sig. Jag fucking krääääääks på riktigt. HUR kan man vara så obotligt psykiskt sjuk att man argumenterar MOT uppmärksammandet/skammandet av pedofiler? Kan ju oxå tillägga till alla era fina konspirationsteorier om ”pedofiler som inte agerar på sina drifter” att tyvärr, mer än 90% av alla pedofiler är män och män gör oavsett vad fan dom vill. Finns ingen liten stackars snäll peddo där hemma i stugan som inte på ett eller annat sätt uttnyttjar barn (barnporr etc). Det är inte vidrigt eller fel att Patrik gör ett öppet atällningstagande mot pedofiler, det är VIDRIGT att vuxna människor inte kan ställa sit bakom den kampen.

   Det är ingen kampanj, det är en tröja.

   Well, om du läser inlägget över ditt så kanske du får en större förståelse till varför man är emot skammandet.
   Jag är också av principen att man måste kunna backa upp sina påståenden när man presenterar dem som fakta. Det jag har läst är att det är långt ifrån alla som handlar på sina drifter. Kan du hjälpa mig att hitta källa på att det är en konspirationsteori?

  Just pedofiler tror jag är svårt att bota. Men man skulle kunna testa Somulose för att se om det hjälper eller just biverkningen

   De går inte att bota. Om man inte tar bort själva driften genom kastrering.

  Alltså den här bloggens kommentarsfält är verkligen something else….

  Efter att socialtjänst nu bestämt att den biologiska fadern har rätt till kontakt och medbestämmande om mitt barn skulle jag gärna se att Patrik gjorde jobbet åt mig att få han väck från jordens yta!
  Fadern i fråga har flera anmälningar om våldtäkt mot barn på sig och andra sexuella kränkningar.
  Min advokat säger att jag är chanslös i rätten då han lever ett ”ordnat” liv idag

  Heja Sverige!

   Sjukt. Hur kan det ens få va så? Skulle nog ta ungen och sticka till ett land som inte har utlämningsavtal med Sverige.

    så är det därför att vi lever i ett patriarkat

  VART KAN MAN KÖPA?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.