Vad tycker Bianca Ingrosso om minister Morgan Johanssons skenhelighet?

Då:

Bianca Ingrossos bilder från festhelgen i Båstad fick följarna att rasa.
Nu kommer också Morgan Johansson (S) med hård coronakritik mot influencernas resa.

– Jag har sett rapporter om någon stor influencerfest i Båstad som det skrivits om i media, där det är uppenbart att man betett sig på ett sådant sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra.

Han påminde om Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika större folksamlingar och fester den här sommaren. Och det handlar inte bara om smittspridningen, menade han.
– Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden, sa Morgan Johansson (S) under en pressfika. // Aftonbladet

Nu:

Minister Morgan Johansson (S) sågs under annandagen på en shoppingtur i köpcentret Nova i Lund.
Då max antal besökare redan hade uppnåtts i köpcentret fick ministern stå i kö tills han kunde släppas in. Vid sin sida ska han även haft flera livvakter.
I ett sms till SVT har Morgan Johansson svarat på sitt agerande, där han också bekräftar att han befunnit sig i köpcentret för att köpa en julklapp.

”Jag besökte ett köpcentrum på annandagen för att handla en försenad julklapp till mina föräldrar. Det var oförsiktigt, och jag borde ha planerat det inköpet bättre. Det var dock ingen trängsel, och det gick att hålla säkra avstånd tack vare de vakter som reglerade antalet besökare.”, skriver han.// Aftonbladet

Migrations- och justitieminister Morgan Johansson lät Bianca Ingrosso bära hundhuvudet för alla aningslösa influencers pandemibeteende, när han gick ut och öppet kritiserade hennes festresa till Båstad i somras.
Med pekpinnar som ”Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden” så ville han vara extra tydlig med att restriktionerna gäller för ALLA, särskilt de som har makt att påverka många människor i sin profession.
Ja, alla utan han själv då uppenbarligen, eftersom han hade den goda smaken att ställa sig i kö för att bli insläppt i ett shoppingcenter för att handla på mellandagsrean.

Två fel gör inte ett rätt, men jag är riktigt nyfiken på vad Bianca Ingrosso tycker om det som uppdagats de senaste dagarna om den person som använde henne som ett tydligt exempel på ett klandervärt beteende?

 

Ps. Det finns både fler och större fuck ups – exempelvis Stefan Löfén och Dan Eliasson – men det var Morgan Johansson som specifikt gick ut och kritiserade Bianca, så därför använder jag honom som exempel i det här inlägget. 

178 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lite skillnad på att göra ett inköp med avstånd till andra mot att festa en hel natt där man skriksjunger och hånglar med allt och alla.

  Svara

   Jo fast han sa att det handlar om vad man sänder ut för signaler och att ALLA skafölja restriktionerna. Bara för att hon gör ett stort fel är hans lilla fel inte att förringa. Och signalerna han sänder ut är helt åt helvete.

   Svara

    Alla kan behöva handla. Allt finns inte att köpa på internet, och ibland kan man inte vänta på frakten.

    Det är möjligt att handla på tider då man kan hålla avstånd.

    Just Bianva Ingrosso har helt struntat i restriktionerna och festat med främlingar som vanligt och uppmuntrat sina följare att göra detsamma.

    Svara

     Han har ju inte smitit ut från Lock down. Man får gå ut. Man får handla. Det har Bianca också gjort.

     Svara

      Ja, och ingen kritiserar henne för att handla, utan det är hennes festande med främlingar (bland annat i somras) då hon verkligen inte höll avstånd.

      Svara

   Lite skillnad på att vara influenser och regeringsmedlem med ytterst ansvar för hur Sverige överlever en kris också.

   Svara

    Bianca Ingrosso har nog både större räckvidd och betydligt större inflytande över de som driver denna pandemi just nu, alltså ungdomar.

    Svara

     Regeringen har ansvar för Sverige, inklusive pandemipolitik och hur den implementeras. Pinsamt att en del inte verkar fatta att det är regeringen som är ytterst ansvarig, inte Bianca ingrosso.

     Svara

      Hahaha exakt!

      Svara

      Det förstår alla ska du se, det som är pinsamt är att du tror annorlunda, men det är inte samma sak som inflytande om man ska prata om att ”sända signaler”

      Svara

       Vad yrar du om Rebecka?

       Svara

        Men ge dig, du fattar ju vad hon menar 🙄

        Svara

         Nej, uppenbarligen inte eftersom jag undrade?

         Svara

         Han.

         Svara

        Jag förstår precis vad hon menar och jag håller med. I båda fallen är det inte särskilt smart tänkt, men precis som tidigare skrivits, Bianca når ut till de unga som står för den största delen av spridningen. Därtill unga, inte alltid självgående individer som påverkas i högre utsträckning.

        Svara

      Hahaha boom

      Svara

       Vad var det för ”boom” i det?

       Svara

     Fast han är förtroendevald och ska inte bete sig så. Bianca är liksom inte det.

     Svara

     Att det är ungdomar som driver pandemin, är det något du har belägg för, eller går du på känsla?
     För min erfarenhet säger precis tvärtom, att det är ungdomarna som tar det här på riktigt stort allvar, är extremt försiktiga och har panik.
     Det är de äldre som i större utsträckning lever på som normalt.
     Av alla de jag jobbar med så är det de 5 äldsta som blivit smittade. Den yngsta har inte sett en människa sedan februari.

     Svara

      Nu i höst & vinter har FHM och myndigheterna gått ut med att det är ungdomar som driver pandemin, ja. Du hittar info & artiklar (via Google) men också FHM presskonferenserna.

      Svara

       Hånglar med allt och alla?😂 Är också starkt emot att festa under pandemin men de har så hårda regler inne på restauranger/klubbar så något hånglande bord emellan blir det inte om man inte vill bli utslängd med huvudet före

       Svara

        Va?

        Svara

       Nu har ju FoHM tyvärr gjort sig kända för att ha haft fel i väldigt många avseenden, så att de nu hävdar att ungdomar driver smittan bör nog tas med en nypa salt det också

       Svara

        Om unga är den del som i störst utsträckning testas positivt nu, vad är det som är fel i det?

        Svara

        Nja. De hade fel i våras när de sa tvärtom men nu finns det ju tester och statistik att tillgå så att man enkelt kan se det. Så att det är ungdomar som driver smittan får man nog betrakta som vedertaget.

        Svara

      Ja det har framgått på flera presskonferenser som FHM hållit. En snabb googling så hade du fått flera träffar som kan bekräfta det

      Svara

       Dan Eliassons döttrar tillhör de åldersgrupper där antalet smittade ökar rejält. Han ljög friskt när han talade med Expressen. Hela familjen är folkbokförda i Stockholm. De två döttrarna bor inte hemma. Alla bor i Stockholm. Den äldsta är gift, 29 år, och är enligt egen uppgift frilansjournalist och kom i våras ut med en bok. Hon har enligt egen uppgift tappat alla sina uppdrag pga Corona. Det hindrar henne inte att resa flera gånger nu i höst till Italien och till Las Palmas där hon lagt ut bilder med sin mor. Dessutom anger hon i intervjuer att hon är född utomlands samt bott under uppväxten i Las Palmas. Uppenbart att pappa med sin höga lön tidigt köpt ett boende i LP. Flera andra svenskar har figurerat på bild från deras nyårsfest i LP. Bl a en svensk SVT journalist som även setts på bilder i Italien. Så en myndighetschef för MSB kan inte fira jul och nyår med den andra dottern i Stockholm? Känns ytterst omoget.

       Svara

        Det här vore något för bloggbevakning att ta upp.. SNÄLLA gör det!!!! Häng ut dom alla!

        Svara

         Fast nej. Detta är ju bloggbevakning. Det är något för Aftonbladet att göra.

         Svara

      Haha, najs att utgår från hur det ser ut på ens jobb och de 5 (!) som blivit sjuka😂 har det alltså på riktigt undgått dig att FHM pratat om att det är unga som driver på den här pandemin sista halvåret?

      Svara

     Källor på att ungdomar driver pandemin?

     Svara

      Folkhälsomyndighetens statistik.

      Svara

    Han höll avstånd, han stod i kö, han gjorde rätt. Bianca hängde runt och på en massa människor utanför sin familj. Kramades och andades på varandra. Våra ministrar har inte en massa privata assistenter som springer ärenden till dem, de behöver också handla ibland. Biancas beteende var högrisk för smittspridning ,Morgans var lågrisk.

    Svara

   Lisa håller med dej. Sedan har ju politiker en helt annat jobb en nån influencer.

   Svara

   Bianca sa att de var 9 personer hemma på julafton fastän de var elva personer, det kunde man se och det kan man lätt räkna ihop.

   Svara

    Hörde också hur hon uttalade att alla svensktalande i en butik var så trevliga men dom ickesvensk-talande var otrevliga och hade noll servicekänsla. Tänker om vissa andra sagt det så hade dom blivit kölhalade fullständigt. Biancas mamma försvarar och hyllar Bianca i varenda poddavsnitt nuförtiden, börjar bli lite löjligt och uppenbart att dom försöker ”rentvätta” henne.

    Svara

   Ja och man FÅR faktiskt handla, det är inte förbjudet, om man håller avstånd osv

   Svara

  Biancas beteende var väl ändå hundratjugomiljoner gånger mer klandervärt än ministerns?

  Svara

   Ebba Bucht gjorde väl också ett sång och dansnummer på en fest. Plus nu i höstas med Margaux.

   Svara

    Hon har en sådan extrem, hycklande dubbelmoral. Vidrigt.

    Svara

     Hela hon är ett populistiskt vider!

     Svara

      Märkligt. Hur kommer det sig att hon inte tjänat populistiska poäng på vare sig Morgan Johansson, Annika strandhäll, Stefan löven eller…de har ju varit väldigt duktiga på att kritisera henne?

      Inte heller har hon gått ut offentligt och som sittande regeringsmedlem kritiserat privatpersonen Bianca ingrosso?

      Men visst, vi säger väl att det är ebba busch som är ett ”populistiskt vider” då…

      Svara

       EB är inte regeringsmedlem, hon är i opposition, partiledare för KD, riksdagsledamot.
       Anledningen till att varken hon eller någon annan i opposition (undantager Kristersson, partiledare M, som pudlat självmant) har tagit populistiska poänger på statsministerns och div andra politikers beteende är att hon och de andra själva betett sig likadant och vet att det kan bli upptäckt.

       Svara

        Aha, så de skenheliga är de som kritiserar & förmanar andra utan att leva bättre själv? Vilka var de nu igen…?

        Svara

         I ärlighetens namn så har Ebba kritiserat regeringen sedan pandemins början. Hon tvingades dock till ett litet uppehåll när hennes festande avslöjades, men nu är hon tillbaka i god skenhelig form.

         Svara

        Fast å andra sidan så är damens (ebba busch) oppositionsparti i styrande ställning för region Stockholm… Dvs de vars arbetare står i frontlinjen för pandemin

        Svara

  Morgan Johansson (S) agerande är trams men Bianca bryr jag mig inte om.
  Hon är luft för mig och vad hon gör eller inte gör är av noll intresse.

  Svara

   Ok. Troligen tycker hon detsamma om dig.

   Svara

    Nähä, det säger du inte?! Sjukt trött försök till burn.

    Svara

    Ha ha ha!

    Svara

   Ja noll intresse för henne. Men pandemin överlever tack vare sådant leverne..

   Svara

  Ska bli spännande att se om lille Morgan får frågan om varför han inte säger samma sak till tomten Eliasson som reste till Las Palmas och dessutom smög ut bakvägen (VIP) med munskydd på hakan.

  Svara

   Haha ja är såå pinsamt.

   Svara

   Svara

    Fattar inte vad det var som var så bra med det svaret?

    Svara

     Då får du tänka lite till!

     Svara

      Var det det bästa du kunde komma med!

      Svara

       Tips: Stoltsera aldrig med okunskap.

       Svara

        Att inte köpa saker rakt av bara för det ska låta bra är ju knappast okunskap.

        Svara

   Tycker det här visar Sverige och svenskarna på ett mindre smickrande sätt. Tydligen har man svårt att hålla sig till regler över huvud taget. Kanske dags att göra ett krafttag oavsett vilka yrken man måste ha?

   Svara

  Cam: Stavfel i rubriken (minster). Freudian slip? Rätt roligt i så fall!

  On topic: Dan Eliasson gjorde någonting betydligt värre och borde få sparker.

  Svara

   Statsministerns namn är felstavat dessutom.

   Svara

  Morgan bröt under julhelgen mot tre strikta regler: 1. Reste ner till Lund från Stockholm. 2. Gick ut och shoppade 3. Besökte äldre somhan inte bor med, 70+.
  Samt drog med sig 2 Säpo. Minst.
  Till det dåligy omdöme, han är ändå minister. 50 år. Den som har mest erfarenhet av att sitta i regering därav är han statsministerns ställföreträdare.

  Svara

   Lovar att han och Löfven (som också besökte en galleria för att köpa en present till sin fru och en ”reservdel till sin rakapparat” ((alltså snälla)) kommer undan med det för att sossar alltid kommer undan.

   Svara

    Tycker du att Mona Sahlin kom undan?

    Svara

     Eller Juholt.

     Svara

      Juholt blev kastad under bussen av sossarna själva.

      Svara

     Hon är kvinna. Kvinnor kommer sällan undan.

     Svara

     Ett ord som beskriver Morgan Johansson och hans Annica Strandhäll = Arogans

     Svara

      Är det ett nyord? Hittar inte ”arogans” i SAOL.

      Svara

     Mona begick ju ett brott och blev dömd för det. Det är inte ens tal om att ”komma undan”, hon har inget inom politik att göra, Herregud.

     Svara

   Morgan Johansson bor faktiskt i Lund (han är folkbokförd där).
   Så när han åkte till Lund åkte han faktiskt inte bort utan hem.
   Så man kan förstås kritisera varför han inte jobbar hemifrån istället för på departementet i Stockholm 🙂

   Svara

    Han är folkbokförd i Lund men har inte sin huvudsakliga dygnsvila i Lund utan i Stockholm. Politiker får vara folkbildare i sin hemmavalkrets. Dock var det olämpligt att åka till Lund av flera skäl.

    Svara

     Varför var det olämpligt?

     Svara

     Där har du helt fel då det tydligt framgår av folkbokföringslagen att statsråd (eller riksdagsledamöter för den delen) ej behöver vara folkbokförda enligt kraven för detta.

     Så han bor visst i Lund och arbetar i Stockholm. Så nej, politiker behöver inte bara vara folkbildare i sin hemmakrets, det är väl rätt så lätt att lista ut.

     Svara

     Morgan Johansson kan säkert få sova hos sin nyfunna käresta. Hon bor inte så långt bort som i Lund.

     Svara

     Folkbildare?
     Som någon som leder studiecirklar kanske?

     Svara

   Det finns inga reserestriktioner inom svergie.

   Svara

    Nej men rekommendationer där de införde ordet ska innan jul. Se mass-SMSet de sände ut i december. Det nådde uppenbart inte de som bestämde om det.

    Svara

     Införde ordet? Alltså är jag helt trög som inte fattar någonting alls??

     Svara

      Tidigare stod det bör. Ska är starkare än bör även om bör i sådana här mybdighetssammanhang är lika med ska.
      Likaså är ordet anmärkningsvärt ett ord som är högst allvarligt men som vi vanliga inte tycker är så farligt.

      Svara

    ?

    Svara

   Han bor i Lund. Med sina barn. Han arbetar i Stockholm. Det är tillåtet att besöka köpcentrum men bör undvikas. Du har ingen aning om han träffade dem ute eller bara lämnade av present. Och säpovakter är liksom inte hans val, de kommer med uppdraget och finns för att skydda ministrar. Vi är ett land med en minister och en statsminister mördade, så ja, de behövs för att våra minstrar ska kunna leva ett någorlunda normalt liv. Så nej, han gjorde inte fel, kanske onödigt atg åka till Nova men med tanke på kön så var han ju inte ensam om det precis.

   Svara

   JA det sägs att man får de politiker man förtjänar;(

   Svara

  Tycker att snubben från MSB och politikern som drog till Gran Canaria är värre än besöket på Nova, även om det va fel det med.

  Svara

  Det är ju dock lite äpplen och päron?!
  Att besöka köpcentrum med avstånd och göra inköp är ju inte riktigt samma som att klänga på alla, dela bestick och glas med alla vid bordet, dansa alldeles för nära på ett knökfullt dansgolv?!

  Att stå i kö utanför ett köpcentrum för att vänta på att bli insläppt är väl ändå att sända rätt signaler? Hade väl vara mer likt Biancas aningslösa beteende om han krävt att bli insläppt trots att det var fullt, gått runt i h klängt på andra besökare och sedan slickat på besticken på valfri restaurang…

  Svara

   Han sitter ju i regeringen? Han är justitieminister? Hur kan du tycka Bianca ingrosso ska bete sig bättre än honom?

   Svara

    Det står det väl knappast i min kommentar. Hans beteende jämförs med hennes i inlägget, och det är vitt skilda beteenden.

    Svara

     Men du kan inte avslöjas med att göra saker du säger andra ska undvika. Det blir liksom inte bra,

     Svara

      extra illa om du sitter i Sveriges regering.

      Svara

      Jag säger inte att han har gjort rätt, han skulle ju självklart inte vara på galleria, men att jämföra hans agerande med hennes vansinnigt nonchalanta festhelg i Båstad är ju vara löjligt.

      Svara

       Att jämföra en influenser som Bianca ingrossos beteende med beteendet hos en regeringsmedlem & justitieminister som Morgan Johansson är vad som är löjligt.

       Svara

        Varför?hon är ju inte direkt en obetydlig person när det kommer till räckvidd och inflytande? Är ju över 300.000 människor som prenumererar på hennes youtube, videon från Båstad sågs av 363.000 människor! Om man nu som influenser vill bli haven på allvar kanske man ska börja se sig själv för det ansvar man faktiskt har…

        Svara

         Ja snart kommer hon att härska över både Sveriges beredskap och säkerhet och så tryggt det känns. Nä, man skäms över både den ena och den andra.

         Svara

       Hennes festhelg i Båstad under sommaren då smittspridningen var som lägst? Men vi skiter i att Stefan Löfven springer på
       Gallerior och shoppar och att ministrar reser till LAS Palmas i två veckor då det är nödvändigt….

       Svara

        Det är väl ingen som skiter i det?
        Men att som Löfven gå till ett postkontor när det öppnar för att hämta ut paket är väl inte riktigt såååå klandervärt? Är det inte så ALLA gör för att minimera smittspridningen? Alltså handla när det är minst folk?

        Det är väl på inget sätt lika nödvändigt att åka på en festhelg i Båstad och bete sig som ett svin ur Corona-hänsyn?

        Att åka utomlands är ju dock varken nödvändigt eller särskilt begåvat och bör ju klandras.

        Svara

    Alla ska bete sig lika bra, oavsett om du är justitieminister eller Christina Schollins barnbarn. Eller var i rangordningen går gränsen där det är okej att bete sig som en idiot?

    Svara

    Alla har ansvar för sitt eger beteende. Det är just det här som är problemet. Om alla fokuserade på hålla restriktionerna själva istället för att gnälla på alla andra så hade väldigt mycket varit väldigt mycket bättre. Den enda du kan ändra är dig själv.

    Svara

  Varför inte göra något på alla ”kändisar” som är eller har varit i fjällen över jul och nyår. Känns som varenda en varit där. Är det en nödvändig resa? Det verkar också som om många kändisar har haft Corona vilket tyder på att dom inte direkt hållit sig hemma. Dom klagar på att kulturen ligger nere. Dom tycks inte förstå sambandet med smittspridning och resor och att umgås. Håll er hemma så kanske smittspridningen minskar och kulturen kan komma igång. Men fortsätt bara så kanske det blir både en tredje och fjärde våg. Då går väl även dom mest kända i konkurs.

  Svara

   Gillar Lina Hedlund som lipar för att hennes bransch är så hårt drabbad men åka skidor i Idre går bra. Hålla sig hemma är inte skoj men smart.

   Svara

   Kristin Kaspersen, Pernilla Wahlgren, Valerie Aflalo, Johanna Toftby är dem jag kommer på som är/varit i fjällen precis.
   Kommer ni på fler?

   Svara

    Charlotte Perelli. Martin Björk.

    Svara

     Carola Häggkvist, hon visade dessutom upp fest på nyår.

     Svara

    Bingo och Katrin

    Svara

     Charlotte hade ett tvärilskt inlägg på bloggen när följare påtalade hennes olämpliga resande.

     Svara

      Vad hade hon att säga till försvar då..? 😏

      Svara

       Charlotte anser att de har inget med hennes liv att göra. Kallade dem föraktfullt för Corona poliser. Skrev något att hon inte ser kommentarerna då de tas bort av en moderator. Men ändå skrev hon ett inlägg om det…

       Svara

     Katrin är ju mest patetiskt. Gömma sig i stuga, medverka i program om att isolera sig och bära värsta krigsmasken för att sen supa runt på lokal och inte bry sig ett skit om restriktioner. Bara pinsam.

     Svara

    Andrea Brodin hon har rest rejält.

    Svara

    Lina Hedlund och Nassim al fakir…

    Svara

    Jennys matblogg. Alexandra rappaport. Verkar vara en hel del som varit i fjällen 😅❄️ Vill inte resa nu, men hade med gärna varit där snön finns, ser helt ljuvligt ut på alla bilder!!
    Speciellt när Stockholm är totalt mörkt hela tiden 😳 men det kommer ljusare tider!

    Svara

    Eva röse

    Svara

  Finns det någon influenser som tagit ditt ansvar som influerare och följ restriktionerna?

  Värsta hycklaren är väl Katrin som panikisolerade sig i våras och skällde på allt och alla och nu festar loss på alla fyra aspackad!

  Svara

   Ja!
   Lisette Alfredsson och Therese Lindgren

   Svara

    Bra!

    Svara

    Nja… Therese har ju fysiska möten lite då och då hon också. Och åkt runt på loppmarknader hela hösten.

    Svara

     Det har inte varit mot restriktionerna att åka på loppmarknader under hösten.
     Loppmarknader i ödsliga lador mitt ute i ingenstans är väl också 1000 gånger bättre än proppfulla gallerior?

     Svara

      Men åka till stugan i en annan kommun har gått bra hela tiden. Även när sjukvården var ansträngd och resor skulle undvikas.

      Svara

       Det är väl ändå till en annan region man inte ska resa till? Dessutom har hon någon som kan köra henne om hon nu mot förmodan skulle bli sjuk eller skadad.

       Svara

   Alexandra Bring

   Svara

    Även syrran hennes, Victoria törnegren tycker jag har skött sig bra o h tagit ansvaret

    Svara

  Hur kan man ut och resa nu?
  Bara risken att bli strandad utomlands borde väl avskräcka? Eller riskera att bli dödssjuk utomlands på sjukhus? Kan inte tänka mig att den resan är det minsta avkopplande, utan tvärtom.

  Svara

   Och utan att nån reseförsäkring gäller vilket jag tror är fallet.

   Svara

    Exakt! Kan bli en dyr historia om man fastnar i ett lockdown och får betala månader på hotell.

    Svara

     Varför skulle man ”fastna” i ett lockdown? Flygen går ju. Var ju bara i början på pandemin som det hände.

     Svara

  En sak jag måste kommentera är att dina rutor med text (och som ibland innehåller påhittade citat med citattecken?) alltid har sådan oklar avsändare. Man vet aldrig om det är du, influencers som avhandlas i inlägget eller om det är någon helt annan som sagt det?? Snälla bli tydligare med detta, det är jättemärkligt. Att dessutom hitta på citat som någon skulle ha sagt är ingen bra idé, kan lätt bli helt fel, särskilt på sånt här forum.

  Svara

   Håller verkligen med 🙈

   Svara

  Tror knappt att Bianca känner till händelsen med Morgan eller vet vem han är. Samhällsorientering och-/eller politik verkar inte vara hennes starkaste sida….🙄

  Svara

   Nej, man undrar ju hur hon ska klara ett arbete.

   Svara

    Hon klarar väl i för sig det arbete hon valt med bravur…

    Svara

   Nu vet hon i alla fall, hon läser ju här så nu bör hon veta.

   Svara

  Det finns en grej jag tycker är lite konstigt.
  Varför är det så farligt att åka till Åre?
  Man åker ju dit i sin egna bil, bor i en egen stuga, håller avstånd i backen, där man oftast har både handskar och munskydd.
  Och efter skidåkningen åker man tillbaka till stugan igen.

  Varför är det så skandalöst att åka till fjällen nu?

  Svara

   Du kan bli skadad i skidbacken och kan då behöva belasta sjukvården i en region där du inte bor.

   Svara

   Jag tror inte att det är ’jättefarligt’ vad gällande smittspridning, men vad jag förstått gäller det främst att du kan belasta vården på andra sätt, exempelvis genom bruten arm i skidbacken, trafikolycka på hala vägar osv. Vården är överbelastad och klarar inte alla turisters eventuella skador plus alla covidpatienter.
   Med reservation för att jag kan ha missförstått.

   Svara

   Om man blir sjuk uppe i Åre så har väl inte deras sjukhus att ta emot den kapaciteten?
   Samt ser flera som ändå besöker restauranger, skidlift osv. Så smittspridningen ökar väl av det?

   Annars håller jag med dig ifall man kan resa på ett säkert sätt.
   fast jag tycker det är skillnad på att ha gjort en resa i Sverige i somras medan nu ökar det ju i hela landet och pandemin fortsätter i hög fart, då tycker jag inte att man ska resa.

   Svara

   Att folk fortfarande inte förstår att det handlar om att risken är stor att man belasta (den redan ansträngda) vården – är sorgligt.

   Svara

    Då är det väl jättebra att man frågar?! Din attityd gör att folk inte vågar ställa frågor av rädsla att bli idiotförklarade. Hade personen ovan inte frågat hade den ju fortsatt vara ovetande. Svaren hon fick kanske gjorde så hon/någon annan faktiskt valde att stanna hemma.
    Snälla, sluta ha så tråkig attityd.

    Svara

     Men varför frågar man på en blogg när det finns presskonferenser var och varannan dag, Folkhälsomyndigheterna osv osv. Självklart bättre att hen frågar, men varför vet man inte det.

     Precis som att folk fortfarande frågar om de ”måste” vara hemma trots symptom. Det har gått 10 månader 😱

     Svara

   Tror inte folk håller avstånd. Personal från Skistar som jobbat på skiduthyrnungen var det flera som var smittade i covid-19. Någon som minns utbrottet i fjällen i Italien/Österrike???

   Svara

    Det är väl festande och after ski som varit problemet, inte skidåkning. Håller man sig i sin stuga med sin familj så är ju den biten inget problem.

    Svara

   Bra fråga. Här är några anledningar:

   Alla SKA följa FHM råd och rekommendationer vilket ett lyder: undvik onödiga resor

   Du kan skadas eller bli sjuk på vägen dit eller på plats och tar då upp plats för dom som bor där. Det kan gå så långt att det är fullt på sjukhusen

   Läkare vädjar om att inte åka för det är så fullt på sjukhusen och personalen är slutkörd

   Vi vet ifrån i våras att viruset trivs i denna miljö och därför blir smittspridningen mycket större. Jag tänker på alla som kom hem från Alperna efter bl a sportlovet. Det har bidragit till att vi har så stor smittspridningen i Sverige.

   Du kan smitta andra om du inte vet att du är sjuk. Detta bidrar till att smittspridningen fortsätter i led efter led. Tar aldrig slut.

   Du kan blir smittad och föra smittan vidare.

   Det är folk från hela landet som åker till fjällen. Om någon som är smittad och går in i en affär eller står i liftkön osv kan dom smitta många. Dom i sin tur för med sig smittan till flera olika städer i hela landet. Smittade som i sin tur för smittan vidare osv osv

   Det är en solidariskt handling att följa råd och rekommendationer. Detta gör vi ALLA tillsammans. Sveriges strategi har ju varit att vi kan lita på att medborgarna i detta land följer detta.

   Om smittan sprids vidare hela tiden tar det mycket längre tid innan vi kan leva normalt igen. Innan kulturen, restauranger osv kan komma igång.

   Tänk på vårdpersonalen. Dom orkar snart inte mera. Så egoistiskt att bara tänka på sin egen lilla nöjesresa.

   Tänk på alla gamla, sköra, ensamma och sjuka som varit instängda så länge. Tar ännu längre tid innan dom kan leva som vanligt när smittan förs vidare

   Det har rapporterats att personal på Skistars i Sälen är smittade. Dessa arbetar i bl a skidshop och skiduthyrning. Detta efter bara två veckor. Det har även rapporterats att det varit kö vid Systemet och mataffärer.

   Sköter” vi oss inte nu är risken stor att det blir en lockdown.

   Att det inte är ännu värre läge i Sverige beror ju på att många många följer rekommendationerna vi har. Skulle alla skita i det som en hel del gör skulle vården klappat ihop för länge sedan.

   Tänk på dom som blivit av med sina arbeten. Dom vill nog att samhället ska komma igång igen. Men för varje person som blir smittad tar det längre tid.

   Svara

    Vad menar du när du skriver lockdown? Menar du att de stänger butiker etc eller menar du att ingen får gå ut?

    Svara

    Ullabella
    Detta borde alla läsa!

    Svara

   Jag håller med om att det är lite märkligt med det fokuset på skidresor, när just skidåkningen är så väldigt bra uppstyrd. Jag fattar att det är en olycksrisk med åkandet och bilresan, men samtidigt vet jag folk som har ridning som hobby och tar bilen till stallet, för att sedan muttra över fjällresor.

   Det viktiga som jag ser det är att man håller sig på avstånd från folk och tar det försiktigt.

   Svara

    Om någon åker till stallet, så gör inte det din resa till fjällen mer rätt. Precis som att gruppträni g utomhus gör risken mindre när man kramas på bild efteråt.

    Svara

     Det blir inte mer rätt, men jag fattar inte varför just fjällresor ska fördömas, även av personer som tar samma risker bara med en annan aktivitet eller bilåkning för andra syften. Det krasar lite i glashuset.

     Svara

      Ja, det är märkligt det där. Folk som letar fel hos andra men inte vill se de egna felen. Eller så gäller det bara andra.

      Svara

  Tog inte myndigheterna hjälp an influensers för att få ut budskapet? Var väl före jul ? Verkar inte ha nått någon part, varken avsändare eller mottagare. Men absolut de influensers som deltog plånböcker. Hur mycket fick de betalt? Är väl offentliga uppgifter?

  Svara

  Finns ju två olika aspekter: vad som ”ser värst ut” rent signalmässigt, och vad som rent konkret är värst för smittspridningen.

  Håller helt med om att Morgan har ett betydligt större ansvar och att det ser mer illa ut när han går i en butik jämfört med när Bianca festar i Båstad. Samma sak med Stefan som gick in i en butik på en välplanerad tid när det var som minst folk, för att byta nåt. Det ser hemskt illa ut.

  Samtidigt tror jag att Bianca och typ 80% av alla andra influencers leverne under hösten och vintern är betydligt värre för den faktiska smittspridningen. Nu är just Bianca exemplifierad här, och hon bryter ju mot varenda rekommendation varenda dag verkar det som. Av hennes vloggar att döma skulle man aldrig ens kunna gissa att det pågick en pandemi. Samma gäller för typ alla vloggare jag kollar på; Margaux, Alice etc. Och deras umgänge.

  Så ja, det ser värre ut att Morgan gick in i en butik. Men för mig personligen så bryr jag mig mer om vilka som mest sprider smittan.

  Svara

   Amen!

   Svara

  Är det här någon form av hat mot unga kvinnor? Statsminstern, generaldirektören för MSB, massa olika partiledare följer inte ens sina egna rekommendationer men Bianca ska få skit? Det är ju helt sjukt. Alltid männen som kommer undan, särskilt tack vare andra kvinnor.

  Svara

   Partiledarna har väl fått jättemycket skit? Står ju om deras butiksbesök i varenda tidning och forum svämmar över med kritik. Men det ena utesluter väl inte det andra?

   Partiledare som går in i en butik under en genomtänkt tid och håller avstånd ska få kritik för att de inte agerar som perfekta förebilder under pandemin. Det får de och det är helt rätt.

   Influencers som bryter mot alla rekommendationer varje dag och dessutom försöker övertyga sina följare om att de inte gör något fel, ska få kritik för att de bidrar ofantligt mycket till smittspridningen. Det får de och det är helt rätt.

   Svara

    13:53
    Precis så!

    Svara

   Finans ministern kommer också delvis undan. Hon försvarade sin resa med att en dotter jobbade på skidorten. Känns motiveringen igen? Dan E s dotter jobbar inte i Las Palmas. Emellertid kanske hon sitter och skriver på en ny bok där när hon inte får några jobb. Art jobba i vården under pandemin verkar inte vara något för henne.

   Svara

    Jävla tjat om att jobba i vården. Dels är det nästan ingen som söker personer utan utbildning, kolla vad Stockholm kommun söker liksom. Sen är det inte för alla att jobba inom vården.

    Svara

     De behöver folk till tvätt/städ/laga mat osv. Sjukvården är inte bara behandlingar och såromläggningar. Region Skåne behöver hjälp tex med mkt annat. Man får gå in o söka, där finns tre olika kategorier – akademiskt utbildade, gymnasieutb. och för outbildade.

     Svara

  Tror hon tycker ungefär samma som om din skenhelighet, precis som bonusmamma Åsa tycker och flera.

  Svara

  Ni som inte förstår att politiker och personer på myndigheter har större skyldigheter än en influencer förtjänar att få er rösträtt indragen.

  Svara

   Ingen förtjänar att få sin rösträtt indragen. Flytta till ett annat land du istället som har sådana åsikter.

   Svara

    Buhuuuuu.

    Svara

   Okej då utgår vi från ditt resonemang.

   Men restriktionerna innebär att undvika folksamlingar, stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom (corona eller inte), samt försöka arbeta hemifrån och undvika kollektivtrafik om det är möjligt.

   Restriktionerna innebär inte att man inte ska handla i butik, utan man kan besöka butiker så länge man är frisk och håller avstånd.

   Håll koll på vilka restriktioner och råd som finns, det handlar om mer än rösträtt – nämligen din och andras hälsa.

   Svara

  Please, inför korrekturläsning på dina inlägg, de framstår mer så oseriösa när du inte stavar vår statsministers namn rätt.

  Svara

  tråkigt! Det känns som att ingen vill visa gott omdöme just nu. Inte minst familjen Wahlgren, Charlotte Perrellis familj och nu ministrar!! Vi har alla möjlighet att ha kontakt över nätet!! Varför kan man inte ta den enklaste möjligheten att inte träffa släktingar för att slippa att viruset sprids.
  Och varför ens köpa julklapp? Rakapparat? Är det egentligen livsviktigt? NEJ. Finns inga undanflykter, även om man har antikroppar eller känd!!!

  Svara

   Köpa julklapp till sin partner är definitivt livsviktigt haha kan bli ett jävla liv annars. Men finns som sagt internet att beställa ifrån.

   Svara

  Undrar hur det kommer sig att HELA Biancas familj i flera olika hushåll har haft covid och fått antikroppar- de som varit sååå försiktiga och följt ALLA restriktioner…

  Svara

   Fast restriktionerna har under större delen av förra året bara varit att du ska jobba hemifrån om du kan, hålla avstånd till andra när du är ute och sköta handhygienen. Det var först i slutet av förra året de blev hårdare. Så tycker inte alls det är konstigt att man kunnat bli smittad trots att man hållt restriktionerna själv, finns folk som har jävla svårt att fatta vad avstånd till andra betyder när man rört sig ute.

   Svara

    Precis och något avstånd till andra har ju familjen Wahlgren/Ingrosso inte haft överhuvudtaget!

    Svara

   Bianca blev ju sjuk typ i samma veva som Tegnell fortfarande snackade om att det inte kommer bli en big deal i Sverige.

   Svara

    Nja, nästan hela Sverige höll sig hemma då. Var folktomt överallt men Bianca satt och drack vin på AW. Och sedan kan hon leva som hon vill eftersom hon har antikroppar. Så jäkla dåligt.

    Svara

  Stefan Löfven heter han, det bör man kunna stava om man ska knäppa honom på näsan med effekt.

  Svara

  Efter söndagens välsignelse i Vatikanen kritiserade Påve Franciskus personer som åker på semester för att fly nedstängningar till följd av pandemin.
  ”De tänker inte på de som stannar hemma eller på de sjuka. De tänker bara på att åka på semester och ha roligt”, säger påven.

  Svara

  Spelar det någon roll? Naturligtvis inte och du skriver det ju själv – två fel….och så vidare.

  Båda bar sig illa åt. Alla som inte håller avstånd, avstår från resor, springer i butiker….listan kan ju göras lång – bär sig illa åt.

  Jättelätt.

  Svara

  Det där blev ologiskt – inte håller avstånd, inte avstår från resor…..ska det ju vara förstås.

  Svara

  Enligt Bianca så var dom nio personer hemma på julafton men enligt mina ögon så var dom elva personer. Inget fel med det det kunde dom väl få vara tycker jag men faktum att hon ljög. Tänker också på hennes mammas pinsamma lögn nyligen som Tramsfrans uppmärksammade. Dom ljuger lite titt som tätt.

  Svara

  Vem bryr sig? Samtliga är en bunt egotrippade och högavlönade skitstövlar!

  Svara

   Det är just dessa egotrippade som håller igång pandemin.

   Svara

  Vad Bianca I tycker bryr jag mig inte om. Inte ett dugg!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.