Slump eller spons?

Bilder från Hanna Schönberg och Eric Saade från Dubai
Bildkälla: Hanna Schönberg Instastory
Bilder på systrarna Hoss i Dubai
Bildkälla: Roshi Hoss och Sharareh Hoss Instastory

Många influencers verkar bege sig till Dubai just nu och postar liknande bilder på sociala medier.
De här ovan är kanske inte så lika, men av de klipp jag och andra följare som kontaktat mig sett så verkar det ytterst troligt att de flesta bor på samma hotell.

Vad tror ni?
Är det slump eller spons eller har alla flunsor helt sonika ett favorithotell i detta populära emirat?
Kan detta vara hotellens sätt att försöka överleva under pandemin? Influencer marketing?

Kan det vara samma sak med alla småhemliga resor till Costa Rica? Samma sak där? Slump eller spons?
Eller influencer marketing?
Svårt att mörka en resa som man fått i utbyte mot marknadsföring dock…

Och!
Om NI blivit erbjudna en sponsrad resa till Dubai eller Costa Rica, hur enkelt hade det varit för er att tacka nej?
Det är ju väldigt enkelt att sitta och fördöma dessa resor när vi själva inte erbjudits några, samtidigt som jag vet att de allra flesta av oss också längtar till solen, eller hur?
Bara en tanke att leka lite med för den som vill.
😉

203 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hanna är i Barcelona, inte Dubai..

  Svara

   Eller jag vet inte, hon taggade ett ställe i Barcelona i sin story så antog hon var där!

   Svara

   Nej hon är i Dubai. Taggat det flera gånger.

   Svara

    Yes Dubai! Känner några som är i samma kompisgäng som Eric och de har allihopa (i gänget) åkt till Dubai den senaste månaden så jag tror inte att det är spons. Ganska billiga flyg tydligen, de första åkte i slutet av november och sen hela december åkte bara fler och fler.

    Svara

     De är bra värme där nu också 🤷🏻‍♀️ Tror de är därför, Spanien som annars är rätt populärt så går ju folk med dunjacka där nu 😅

     Svara

   Jag får inte ens åka hem till Sverige och hälsa på min familj utan att det blir trubbel och problem… och en vän som kommer från Costa Rica har inte fått åka dit under hela 2020 och kanske inte får detta året heller… sjukt då att influenserna i Sverige får ta sig överallt..

   Svara

    Medborgare får alltid komma tillbaka. Annat är ett brott mot mänskliga rättigheter.

    Svara

     Utan att det blir trubbel och problem betyder inte att man inte kan komma hem. Det kan mycket väl betyda, som i mitt fall, att ens arbete inte tillåter att man är borta resa+karantän.

     Svara

  Hade aldrig kunnat samarbeta med en diktatur, pandemi eller ej. Snacka om att sälja sin själ.

  Svara

   Eller hur. Dömer folk som åker till Dubai lika mycket som de som åker på all-incusive charter och tycker det är livet. Sorry not sorry.

   Svara

    Men är det inte lite skillnad på att samarbeta med en diktatur och åka charter till Mallis?

    Svara

     Inte samma sak men skulle inte förvåna mig om det är samma slags människor till viss del. Nämnde mer exempel på typen av människor som åker på innehållslösa semestrar och destinationer, oavsett diktatur eller ej.

     Svara

      Vad är en innehållslös semester?

      Svara

      Folk som du dom måste vara så unika bruka inte vara mycket att hänga i julgranen 😄

      Svara

       Man behöver inte vara speciellt unik för att tycka att det är sjukt bortkastad tid och speciellt pengar för att resa en hel dag till ett ställe man bara äter, sover och badar vid. Som att man tycker om att leva som en bebis liksom.

       Jag är rätt så alldaglig och mellanmjölk, men vill ändå upptäcka saker när jag är på semester. Jag hyr alltid en bil för att komma långt ifrån hotellet. Byter eventuellt hotell några gånger.
       På senaste semestern såg jag en blandning av öken, snö, sandstrand, storstad, ängar, bondgårdar och skog. Det var helt fantastiskt underbart!

       Om jag bara hade velat bada, käka, sova och läsa böcker finns det ju ingen anledning alls att lämna soffan. Det är dessutom gratis.

       Svara

        Vad dränerad på energi jag blev av att läsa din kommentar.

        Svara

         Okej? Tack för din konstruktiva kommentar, den var själv allt annat än en energiboost.
         Vad vill du att jag ska göra med din information?

         Svara

        Drömsemester för vissa – mardömssemester för andra.

        Svara

         Självklart! Men man behöver inte vara speciellt unik för att tycka att det är en drömsemester.
         Vi är olika helt enkelt och tycker om att göra (eller inte göra) olika saker.

         Svara

      Oj, älskar att SLIPPA laga mat eller jaga restauranger på min semester.
      Ger mer tid till annat.
      Skulle aldrig åka till Dubai eller Kina
      OCH mina semestrar utomlands i solen innehåller bad bad bad mat mat mat bad bad bad – Ja typ allt jag vill göra när det är varmt. Och läsa en tre fyra böcker. Att faktiskt GÖRA saker, utöver att bada då, i värmen tycker jag är idiotiskt. Det kan man göra när det inte är varmt.

      Svara

       Du handlar inte heller något som har producerats i Kina eller annat sk PK tvivelaktigt land? Eller åker gärna till Thailand?

       Svara

        Åker inte till Thailand det är för varmt. Handlar säkerligen saker producerade i Kina. Men mitt svar var baserat på kommentaren att det var trashigt med all inclusive

        Svara

    Varför så dömande? Och vilket land är så perfekt och har en ren historia dvs PK att man kan bemöda sig att åka till? Jag struntar fullkomligt i vart andra åker och reser själv av nyfikenhet, medborgare i länder med pissig styrning ska inte behöva lida och turism ger jobb till de som behöver det mest.

    Svara

     Skenhelighet.
     Stöttar inte diktaturer och slavarbete:
     -Köper smink med mineraler som barn dött för att kunna gräva fram
     -Köper kläder som tillverkats i Turkiet
     -Köper bomullsprodukter (tops, rondeller, tyg) som plockats av gamla kvinnor
     -Köper telefoner som tillverkats av kineser utan rättigheter
     -Köper vegomat av stater som dödar oskyldiga barn (hälsans kök etc)
     -Kollar på filmer som producerats i och boostar ett land vars hela ekonomi byggts på mord, krig och terror på global skala
     -Reser till England och Spanien som för bara några år sedan hade kolonier

     OSV

     Sluta bara.
     Dubai är ett land. I länder bor MÄNNISKOR. De ska inte lida för att du vill leka duktig och bra. Vill du inte åka, ok, men sluta döm människor som väljer att stötta befolkningen genom turism. Hur många familjer skulle svälta ihjäl om ingen besökte Thailand, Turkiet, Nordafrika, Sydamerika etc? De lever på våra pengar. Ett jobb som betalar för bröd och ett tak är bättre än att tigga hjälp av en stat som inte bryr sig.

     Så trött på er och ert uppblåsta ego. Såhär ser välden ut, hjälp till om du kan, erbjud lösningar om du har några, diskutera utan att döma för att lyfta frågan MEM VAR INTE FALSK.

     Svara

      Köper Hälsans kök sin mat från en stat som dödar oskyldiga barn? Utveckla gärna, jag har ingen aning.

      Svara

       Israel.

       Svara

        Jag googlade lite och Hälsans kök hävdar självfallet att inga produkter kommer från ockuperade områden, och det kan man ju självfallet ifrågasätta sanningshalten i.
        Men om vi förutsätter att det är sant, kanske man ändå inte vill stötta Israel för att Israel har, likt Dubai, tveksam in- och utrikespolitik till exempel – men då håller ju inte heller argumentet i kommentaren ovan: ”Dubai är ett land. I länder bor MÄNNISKOR”. Israel är också ett land, med människor.
        Och då finns det en viss motsägelse i argumentet.

        Svara

         Hm tänkte en runda till och vi håller nog med varann haha.

         Svara

         Tror att du har missat målet något, Lisa. Exemplet lades upp för att visa på hyckleriet bland kommentarerna Faktiskt som så ofta…

         Svara

          Hehe ja jag insåg det!

          Svara

       Jag hade också velat läsa mer om detta!

       Svara

        jag med, men för kass på att googla och har inget intresse av att sitta och leta. Vill att folk ger mig informationen (tyvärrrrr :/)

        Svara

      Hur tycker du man ska förändra det slavliknande arbete som pågår i Dubai? De förhållanden som kvinnorna lever under? För övrig tror jag de som bojkottar turism i diktaturer är samma personer som även i övrigt anpassar sitt konsumtionsmönster för att vara så etiskt som möjligt.

      Svara

       På vilket sätt lever kvinnor under dåliga förhållanden i Dubai?

       Svara

        Alltså de kvinnor som är medborgare i UAE har det ju bra. Inte sämre än i något annat muslimskt land plus att de har bättre ekonomi än de flesta. Det är inte som att de sitter inlåsta hemma, de unga är ute och shoppar och gör skönhetsbehandlingar hela tiden.

        Svara

        Kvinnor har större frihet i Dubai. Se bara på statistiken hur många svenska män som misshandlar

        Svara

         I Dubai är det makens rättighet att slå och våldta sin fru ”i uppfostrande” syfte.
         Låter det verkligen som att kvinnorna har det bra där?!? Jämlikt och fritt?

         Svara

       Men vad tycker du att vi ska göra, ta in alla indier som jobbar i Dubai? De flesta VILL vara kvar då de tjänar mer på 10 år i Dubai än en hel generation i Indien. Du kanske är för privligerad för att förstå att dessa människor, ja, de utnyttjas, men de väljer i de flesta fall ett jobb i Dubai -för sin familjs skull- än ett i Indien. Många utnyttjas, många dör och många hålls fast MEN en KLAR MAJORITET väljer ändå det livet för att de har ett stort ansvar och börda.

       Jag tycler inte att det är rätt på något sätt men jag försöker se allt ur deras synvinkel och inte från min egna.

       Svara

        Resonerar du på samma sätt när det gäller barnarbete? Prostitution? Eller slavar – de fick ju i alla fall mat? Klart man kan bojkotta företag och länder med dåliga arbetsförhållanden, de kommer aldrig att ändra sig utan ekonomiskt initiativ.

        Svara

         Gällande barnarbete så läste jag någon klok människas tankar en gång. Barnarbete ska ej finnas, barn ska få vara barn, leka och gå i skolan. Tyvärr ser verkligheten inte ut så överallt, än. Hellre att barn syr kläder än att hamnar i människohandlarnas händer. Ungefär så var tankegången. Tyckte det var klokt på ngt vis, även om allt barnarbete ska fördömas.

         Svara

          Oj wow så klokt. Superklokt. Måste allt relativiseras? Man kan ju då säga att det är bättre att de hamnar som sexslavar än dödas och deras organ säljs på svarta marknaden? Inget av detta behövs ställas mot varandra. Barn ska ha ordentliga rättigheter och gå i skolan.

          Svara

           Självklart är det så. Det är vad alla ska arbeta mot. Det var vad jag också skrev.

      Tror att det oftast handlar om okunskap dock? Inte skenhelighet. Att aktivt avstå från saker man skulle vilja delta i, som skulle göra ens eget liv enklare eller trevligare, eller som man tycker om är svårt. Jag kan bara tala för mig själv, men jag hade aldrig gjort de ansträngningar jag gör om det inte var viktigt för mig att JAG kan stå för vem jag är och att jag fattar beslut som, i så stor utsträckning som möjligt, inte påverkar människor eller planeten till det sämre. Tror att de flesta som anstränger sig för att agera moraliskt tänker likadant. Man orkar inte hålla på med sånt bara för att plocka ”PK-poäng”. Man gör det för att man faktiskt bryr sig.

      Med det sagt kan man omöjligt ta in exakt allting som pågår i världen och agera därefter. Det är klart att det alltid finns någonting man missat, inte hört talas om än, missförstått, blivit felinformerad om, inte fysiskt kan hantera osv. Men är man en person som gör sitt bästa är det knappast skenhelighet att inte göra precis allting rätt. Det är väl ändå mänsklighet?

      Svara

       Jag håller med men man får faktiskt ta och tänka till ett varv innan man basunerar ut att man minsann bojkottar ett helt land pga en familj som beter sig på ett oetiskt sätt.

       Alla vet att allt tillverkas i Kina. Alla vet att Kina inte direkt är en demokrati. Alla kan ta ställning men ingen gör det. Folk tar bara ställning när det inte stör ens egen komfort och livsstandard. Folk som inte har råd/intresse av att åka till Dubai bojkottar då Dubai. Så fort ett intresse uppstår då bokas första bästa biljett via Emirates. Skenhelighet och arrogans.

       Svara

        Fast du håller ju uppenbarligen inte med mig eftersom du sammanfattar med den EXAKTA motsatsen till vad jag skrev? Folk tar ABSOLUT ställning trots att det påverkar detas egen komfort och livsstandard. Jag, och många med mig, väljer bort sådant som hade varit bekvämare för oss varje dag. Vi utbildar oss konstant för att försöka fatta vettiga beslut. Deltar i obekväma diskussioner, äter inte mat vi tycker om, reser inte till platser vi hade velat se, köper inte kläder vi hade velat ha. Listan kan göras lång. Misstänker att du är en person som inte orkar göra den ansträngningen och därför utgår ifrån att alla andra som påstår sig göra det ljuger eller överdriver för att plocka poäng. Men nä, vi bryr oss faktistk på riktigt. Och tar ställning på riktigt. Trots personlig uppoffring.

        Svara

         Vilken telefon skriver du ifrån? Vad har du på dig? Hur har du inrett? Har du varit utomlands? Vad äter du? Så lägg ned bara.

         Svara

          Åter igen läser du ju inte vad jag skriver – Det är i princip omöjligt att leva ett liv när man inte i vissa fall kommer att handla saker som är mindre etiska. Det är fullkomligt omöjligt att leva ett liv som inte påverkar någon negativt över huvud taget. Men uppenbarligen är jag en person som gör många aktiva val för att minska min påverkan, annars hade jag ju inte fört den argumentation jag gör? Hela min poäng är ju att inge är perfekt men många av oss gör mycket, och att det alltid finns rum för förbättring invaliderar inte argumenten som finns för att göra aktiva, bra val. Tror du på riktigt att jag, som helt uppenbart är en person som bryr mig om mina val, inte tänker igenom vad jag köper för kläder, möbler, vad jag äter om hur jag reser och fattar så vettiga beslut som möjligt utifrån min situation?

          Svara

      Ps. dubai är inte ett land, det är en stad.

      Svara

      Ska man tänka så kommer man aldrig att åka nånstans. Finns ingen plats som är felfri.tänker du så ska du ju låta bli allt som kommer från kina (säkert 90% av din garderob), dina Ikea-möbler från polen osv..
      Låt folk njuta. Vi betalar världens högsta skatt, lever i ett av världens mörkaste länder, tro fan att folk hade gått under psykiskt om de inte fick resa på semester någonstans. Om Dubai nu är det varmaste och bästa för att få lite sol so why not. Ibland undrar jag om ni som sitter med era pekpinnar egentligen bara inte har råd att resa alls och därför är så bittra?

      Svara

       Vad skönt det måste vara att ha så lite samvete som du ❤️ Att kunna skaka av sig känslan av att stötta brott mot mänskliga rättigheter är en gåva, go queen 🌸💕

       Svara

       Fast det är ju så att Dubai faktiskt är ljusår från det bästa alternativet just nu.
       Västindien har allt Dubai kan erbjuda och lite till. Plus att länderna i västindien inte är så extremt moraliskt förkastliga.

       Svara

       Det är så roligt med folk som tror att de är rika bara för att de har råd att åka till UAE. Det är inte ens dyrt? Jag skulle kunna åka varje månad och ändå lägga undan pengar från min lön. Jag gör det inte för att jag inte vill vistas i diktaturer

       Svara

        Nej, det är det inte och det har jag inte sagt. Det är därför jag skriver ”det bästa alternativet” = man får sol och semester till en låg kostnad inte allt för långt härifrån. Någon annan tar upp Västindien, vet du vad det kostar att åka dit? Känner du till deras historia? Hur är det med Thailand då? Hur behandlas människor där, hur djur behandlas ska vi inte ens prata om. Elefanter, drogade tigrar, sen barn som säljer sex på gatorna. Men svenskar har åkt dit i decennier men ingen jävel bryr sig, och nu är det Dubai som är jordens helvete? Lägg av

        Svara

         Vad får dig att tro att jag tycker det är bättre i ställena du nämner??

         Svara

        Västindien?! Skämtar du eller? Centralen för slaverihandel. Blodig historia. Fattigdom. Och det är bättre än Dubai? Obildade stackare

        Svara

         Anledningen till varför det blev centralen för slaverihandel är för att öarna blev koloniserade av européer. Den blodiga historian står enbart västvärlden för och är inget som ska läggas skuld på de länder som finns nu.
         Jag tycker att det är du som låter lite obildad som inte förstår skillnaden mellan historia och det som faktiskt händer och tillåts idag.

         Svara

         Varit runt i Västindien och ALDRIG mer. Stora multinationella hotellkedjor mjölkar ur resurserna på dessa paradisöar. Lokalbefolkningen jobbar för låga löner och lever i fattigdom så fort du lämnar de välputsade fasaderna. Nej tack!

         Svara

       Fast vi betalar inte världens högsta skatter. Frankrike, Danmark och Belgien har högre skattetryck.

       Svara

    Du har aldrig varit på all inclusive, det är fan underbart.

    Svara

     Men också väldigt white trash.

     Svara

     Alla all inclusive hotell tar och urholkar restaurangutbudet som finns i närområdet.
     Det är oerhört många personer som drabbas av detta, när de stora nybyggda hotellen tar och suger upp precis allt i närheten. Extremt många arbetstillfällen försvinner, väldigt mycket skattepengar försvinner osv.
     De barer och restauranger som håller sig flytande måste dra ner på så mycket utgifter som möjligt. Och den största utgiften man har är personal.

     Låt mig berätta om när jag semestrade på en typisk turistort. Jag tog in på ett litet hotell som typ inte ens hade frukost, 4 minuters bilfärd därifrån fanns flera megahotell, alla med all inclusive.
     Eftersom hotellet jag inte bodde på hade en riktig restaurang var jag tvungen att utforska utbudet i staden och då såg man hur extremt mycket som var stängt, alla hade inkastare som försökte få in en och i princip alla restauranger var i princip tomma.
     Under dagarna jag var där hittade vi en liten bar vi hängde i några kvällar och vi blev snabbt kompisar med servitrisen där som började berätta hur hon hade det. För ja, i princip alla barer hade max en servitris. Och eftersom det var så lugnt var det inga problem att snacka länge med henne.
     Hon kom från Rumänien och ”säsongsjobbade”, vilket innebar att hon jobbade från 9 på morgonen till 1-2 på natten precis varje dag, utan någon ledighet överhuvudtaget, mellan mars till september. Sedan åkte hon hem till Rumänien till sina tre barn som bodde hos hennes mamma när hon var borta, jobbade där för att sedan komma tillbaka nästa säsong.
     Det är sådana förhållanden som all inclusivehotellen skapar för alla andra. För den här servitrisen hade inte haft det sådär hela tiden, det var först när de stora komplexen började byggas som barägaren blev desperat och började kapa alla utgifter om gick för att kunna överleva.
     Hennes livshistoria fick mig faktiskt att lova mig själv att aldrig någonsin ta och checka in på ett sådant hotell någonsin.

     Svara

      Så man ska bo på mindre hotell för att stötta arbetskraftsinvandringen i det land man besöker? Är det inte bättre att stötta lokalbefolkningen? För jag antar att du inte träffade på den rumänska servitrisen i Rumänien då det inte är en turistdestination.

      Svara

     Du har aldrig bott på femstjärnigt all inclusive ser jag…

     Svara

      ??

      Svara

    Exakt, det är du som dömer och triggas av det, därför är det du som äger problemet, inte dom. Du behöver vara närvarande till vems problemet är och noggrann med att inte projicera dina egna reaktioner på andras. Tack för att du tar ansvar och sprider kärlek i världen!

    Svara

   Av den anledning du skriver väljer jag att inte åka till Thailand.

   Svara

   Nej tack till diktaturen Kina också.

   Svara

   Håller med, skulle aldrig resa till dubai. Och nej, jag hade inte tvekat en sekund på att tacka nej till resor oavsett resmål i en brinnande pandemi som skördar 250 svenska liv per dygn. Vi får aldrig kontroll på smittan om folk fortsätter bete sig som egoistiska idioter! STANNA HEMMA, HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT FATTA DET???

   Svara

  Hade aldrig rest även om jag fått den gratis. Jag älskar solen, hade önskat att det inte pågick en pandemi så man kunde legat på stranden och grillars i solen. Men inte i nuläget. Och tycker inte det är någon ursäkt för influencers heller.

  Personligt ansvar…

  Svara

  Sugen? Ja, absolut. Men tur för mig och andra att jag har vett att inte resa. Men är man influencer är kraven på vett inte lika höga.

  Svara

  Pandemi, diktatur som skiter i mänskliga rättigheter och miljöaspekten. Nej, jag hade inte åkt till Dubai.

  Svara

  Ot: men snälla gräv i sanna westers. Mycket som är lurt där. Hon hade en tävling om en Chanel väska och nu är de inlägget borttaget, tävlingen skulle inte avslutas förrän om 1 – 2 vecka typ. Efter kritiken om att de var fejk så har hon tagit bort inlägget helt på sin Instagram? Samtidigt som hon säger att anklagelserna är falska.. 😅Någon som vet något mer kring henne?

  Svara

   Jag kikar på det!

   Svara

    Äntligen! Såg att en tipsare mejlat dig bilder på jämförelser mellan äkta väskor och Sannas för någon månad sedan.

    Svara

   Och där blev kontot privat…

   Svara

   Det har länge diskuterats här att hon tävlar ut väskor och sen är det en av hennes fejkprofiler som vinner väskan. Hon har genererat väldigt mycket i följare med hjälp av detta….

   Svara

  Om man bortser från pandemin och tänker att det hade varit helt ok att resa just nu – så är väl problemet för alla oss vanliga arbetande att dels ha semesterdagar till resan och dels bli beviljad semester. På mig ”sticker” det typ mer i ögonen att influencers kan resa när som helst under terminen som de vill, än själva resmålet/hotellet liksom. Skulle bli något svårt iaf för mig att bli beviljad 2 veckor semester typ mitt i oktober och dra till maldiverna.. ajaaaa jag vet att det är deras jobb osv och de har inte *riktig* semester men ändå!

  Svara

   Har inte rest på hela året och mår inte heller dåligt över det! Så töntigt av alla influencers att inte kunna stanna hemma i ett-två jävla år…Egon.

   Svara

    Har inte rest sedan början på februari 2020 och mår dåligt av det. Så töntigt att inte kunna förstå att vi påverkas olika av restriktioner och rekommendationer.

    Med det sagt, det är ändå bara att stanna hemma och gilla läget. Min generation verkar ha svårt att förstå det konceptet.

    Svara

     Samma här, man är olika. Jag behöver påfyllningen av sol och värme för att må bra under den långa vintern. Men de flesta måste avstå vissa saker vi skulle må bra av just nu, för allas bästa! Det kan va jobbigt att inte få resa/träffa släkten/gå på konsert men man klarar det!

     Svara

   Dom är väl egenföretagare? Det är jag med. Starta eget så är du din egen chef.

   Svara

   Å andra sidan har du ju tryggheten med ett fast jobb? Du kan ju välja att försöka klara dig som egenföretagare också om friheten skulle vara mycket värd för dig 🙂

   Så trött på svennebananer som klagar på att dom är fast, när dom själva aktivt byggt upp allt..

   Svara

  Absolut inte. Visserligen verkar Costa Rikas djungel vara något extra men reser jag betalar jag själv om inte en närstående skulle bjuda mig. Dubai lockar inte för fem öre. Vore intressant att se hur ett avtal mellan en influenser och t ex Dubais turistenhet ser ut. Någon som vet?

  Svara

  Under pandemin, nej så dum är det nog ändå få som är.

  Svara

  Till Costa Rica hade jag åkt på direkten. Älskar det landet!
  Dubai skulle jag aldrig sätta min fot i.

  Svara

  Surfakademin och Visit Dubai (Dubais turistmyndighet) är återkommande sponsorer för influencerresor under vinterhalvåret. Så alla influencers som reser till Costa Rica eller Dubai under vintern är misstänkta för att ha fått resan i utbyte mot reklam.
  Frågan är alltså vilket värde eventuella glädjetjut och översvallande omdömen har för den som eventuellt tänker göra en sådan resa för egna, beskattade pengar. Tillsvidare är det förstås bäst att stanna hemma – både Dubai och Costa Rica ligger utanför EU/EES/Schengen/Storbritannien så reseavrådan gäller för icke nödvändiga resor dit.

  Svara

  Intressant att många har så mycket att mot Dubai pga diktatur – är svenskarnas favvo Thailand bättre som ser mellan fingrarna vad gäller västerländska män och unga flickor som utnyttjas eller fina Italien och Kanarieöarna som behandlar migranter som skräp eller coola USA med en psykopat till president? Finns många fler exempel, var går gränsen?

  Svara

   Gränsen går vid islam, som jag har försrått det. Vem bryr sig om muslimska kineser, palestinier, irakier, syrier och afganer? Vem bryr sig om arbetarna i turkiet och Arabemiraten? Ingen.

   Eller vet du vad. Ingen bryr sig om något. De vill bara ha något att trycka ned för att på så sätt intala sig själv om att man är liiite bättre, smartare, mer civiliserad och en bättre människa. Helt utan självinsikt dessutom.

   Svara

    Det är ju precis tvärtom? Många bryr sig om muslimska kvinnor och fördömer därför Saudi och liknande länder. Kina får extremt mycket kritik för sitt agerande mot uigurer. Snarare är det så att ingen bryr sig om thailändskor eller mexikaner. Ta av dig offerkoftan.

    Svara

   Skillnaden mellan Thailand och Dubai är att i Thailand och liknande länder kan man stötta lokalbefolkningen som till stor del livnär sig på turism. I Dubai är det istället stora företag (med tveksamma arbetsförhållanden och ofta ägda av diktaturen) man stöttar.

   Svara

    Nja, inte alla så. Men man kan intala sig vad man vill för att det ska kännas bra. Ska man verkligen på riktigt inte stötta tvivelaktiga styren så faller de flesta länder och produkter bort. Det verkar dock lättare för svensken att hitta brister så fort det kommer till muslimsk befolkning.

    Svara

   Jag åker inte till Thailand, usa eller Kina heller. Eller Nordkorea 😛

   Svara

  Ja det går bra för Sverige, många som anser sig ha speciella anledningar till att resa mitt i pandemin. Vad är det för fel på folk?

  Svara

  Bor i Norrland. Åker inte ens till Stockholm pga denna jävla pandemi trots att jag har hela min familj där.

  Blir många filmer på tvååriga sonen till min mamma (hans mormor, alltså) så känns ändå fint att hon får se honom växa upp trots att vi bara setts ca 3 timmar sen i februari. Längtar nästan ihjäl mig efter hennes mat dock! 😋

  Men det klart, Stockholm har väl regn och några plus. Inte 30 grader och sol…. 🙄 Men hade aldrig kunnat motivera att en resa (någonsin) till Dubai var ”nödvändig”.

  Är förstås ingen politiker heller… 🙄 😁 Dom verkar ju också ha en del nödvändiga resor och shoppingturer att göra just nu. 😅🤪

  Svara

   mmm bor utomlands och inte varit hemma sen november 2018- saknar mammas mat något otroligt.
   Tur hon skickade lösgodis (inte det jag hade valt men bättre än inget!)

   Svara

    Samma här, saknar min pappa, min dotter och barnbarn men har inte rest till Sverige sen förra julen. Känns surt att vissa aldrig kan ha tankarna längre än till sitt eget ve och väl. Resa utomlands nu gratis eller inte borde vara förbjudet när det bara är egot som ska matas.

    Svara

    En fråga, hela året 2019 samt början av 2020 var det inte pandemin i alla fall som hindrade dig, skälet måste vara något annat.

    Svara

     Kanske ekonomin? Hen kanske inte har råd att resa varje år och sparar för att få råd kommande år.

     Ett exempel bara. Finns nog en uppsjö av andra anledningar som du inte heller har att göra med

     Svara

     sorry, jag menar november 2019!

     Svara

   Nu har vi faktiskt -1 och igår snöade det! Sådeså. 😉

   Svara

    ”Snöade”…. 🙄 😁 (Men tycker nog t o m vädret är bättre detta år. Måste vara ett tecken!)

    Behöver inget Dubai, om alla bara skärper till sig så blir det kanske Tanto Beach 2021. 🙄

    Svara

  Hade åkt till costa rica! Dubai nop

  Svara

  Som vanligt är det de fattiga som blir hjältar. De är ofta redan miljöhjältar eftersom många inte äger bil, de reser väldigt sällan med flygplan och de överkonsumerar inte. Nu blir de också pandemihjältar eftersom de inte har några problem med att hålla sig hemma och undvika resor eller hänga i shoppingcenter. Möjligen kan man kritisera dem för att bo för trångt så att de smittar varandra i familjen om de blir sjuka.

  Det är medelklassen och överklassen som suger ut planeten. Puss på er!

  Svara

   Så är det ju!

   Svara

   Spot on.
   Det är en liten mängd människor som konsumerar upp det sista av naturtillgångarna.

   Svara

    Det svåra i vårt samhälle är att få den stora massan att förstå att det är just DE som överkonsumerar. Alltid lättare (även för mig) att tro att det är någon annan som gör det.

    Svara

   Fy fan vad vidrigt skrivet. Så jävla nedlåtande. Och 50 puckon som gillat?! Sanslöst.

   Svara

  Jag hade tackat nej utan att tveka. Det hade gett mig för mycket ångest att stötta klimatförstörande företag. Pandemin är en sak men alla glömmer/skiter i klimatkrisen. Så jävla deprimerande.

  Svara

   Ja, exakt så känner jag också! Är rädd att de flesta kommer nöjesflyga på som vanligt (eller mer) så fort pandemin är över. Pandemin har visat att många kan ändå kan ändra sitt beteende och ställa om vid akuta hot, men synd att det inte gäller även långsiktiga hot som faktiskt äventyrar planetens och våra barns framtid.

   Svara

  Skulle inte sätta min fot i Dubai!

  Svara

  Hade utan problem tackat nej till en sponsrad resa till Dubai, skulle aldrig få för mig att resa dit 😁

  Svara

  Roligt ändå hur Nicole skrev flera gånger hur speciellt Dubai var för henne och Eric och att han friade där. Så åker han direkt dit med nya tjejen. 😅

  Svara

   Ganska vanligt beteende.
   Jag har tagit tre ex till Nice som är en ”väldigt speciell plats” för mig (och nu för mina ex) 🙂

   Svara

    Nästa gång du åker dit så sitter dina tre ex på en uteservering och dricker pastis och vinkar!

    Svara

    Vidrigt

    Svara

  Under en pandemi?? Hur lätt som helst att tacka nej. Annars är jag noll sugen på Dubai ändå pga problematiskt. Men ett annat land hade jag haft svårt att tacka nej till under normala förhållanden.

  Svara

   Trots klimatkrisen?

   Svara

  Snälla kolla upp Sanna Wester & hennes fake-tävlingar med märkesvaror . Något som inte stämmer där

  Svara

  Gör mig galen att Surfakademin har dragit igång med surfresor till Costa Rica. I våras/somras så körde dem väldigt mycket på att ställa om och anordna resor hemma etc. Men trots att UD avråder från det så väljer dem att anordna resor till CR och blir så arg på alla influencers som säkert sponsras för att åka på detta.

  Svara

   Håller verkligen med! Har lite svårt för just surfakademin som ska vara så ”sköna” hela tiden, men ändå gör osköna grejer. Dvs ordnar resor till Costa Rica i en pandemi, har oklara samarbeten med influencers (jag tror inte att alla influencers som surfat med dem har betalat ordinarie fullpris, men jag kan ha fel såklart) ordnar surfresor i Sverige till platser som är knappt surfbara (och kallar det surfresa fast det är mer vuxen-kollo med mer tid för instagramvänlig mat, yoga och kallbad).

   Svara

   Dem tycker kanske att dem är undantagna dem regler som gäller för andra än dom. Finns dem som tycker att till exempel skrivregler gäller för alla andra än dom och dem tänker inte lära sig om dem så blev skrivna på dems näsa.

   Svara

  De influencers som blir erbjudna gratis-resor eller som tom får betalt för att resa dit gratis är influencers som det inte går någon nöd på, de reser kors och tvärs hela tiden ändå.

  Ingen skulle klaga på att en barnfamilj eller sjukpensionär åkte till Dubai för att de hittade en billig resa och äntligen hade råd att åka på semester.

  Influencers ska dessutom göra okritisk reklam för resmålet. Så då antar jag att de gillar att utländska arbetare behandlas som boskap och faller från osäkra byggen!

  Svara

   Jo jag skulle göra det

   Svara

  Solen skiner på sverige idag. Vi kan ju glädjas åt det!

  Svara

  I dagsläget hade jag inte lämnat Sverige även om jag fick betalt, för att jag hade varit orolig för att det skulle bli en lockdown i landet jag var i så att jag inte skulle komma hem. Och hur fungerar reseförsäkringar nu när det är en pandemin ifall man skulle bli sjuk? Varit tidigare i Dubai flera gånger och kan man betala har de en fantastisk sjukvård, men har du ingen försäkring som täcker kan det bli oerhört dyrt. UD avråder från icke nödvändiga resor utanför EU, så då blir det nog tufft med försäkringsbolaget.

  Svara

   Folksam: ” Reseskyddet gäller som vanligt för akut sjukdom och olycksfall även om du reser till ett område som omfattas av UD:s avrådan. ”

   Svara

  Therese Lindgren fälls – märkte Instagram-inlägget på fel ställe
  https://www.ehandel.se/therese-lindgrens-instagram-samarbete-falls-ett-arligt-misstag

  Svara

  Superenkelt, hade sagt tvärNEJ nu under pandemin.

  Svara

  Jag reser knappt annars, så hade varit väldigt enkelt att tacka nej. 🤷🏼‍♀️

  Svara

  Skulle aldrig resa till ett muslimskt land eller för den delen ett land med stora spindlar och andra äckliga kryp. Costa Rica är ju känt för sina fågelspindlar. Om däremot Nasjonalparkriket hörde av sig om ett samarbete skulle jag åka som ett skott.

  Svara

   Varför skulle du inte resa till ett muslimskt land? Jag har varit i flera, ser inget konstigt med det. Även vissa delar av Thailand är muslimska, ska man undvika dem och bara vistas i övriga Thailand menar du?
   Många i Sverige är muslimer, hur ser du på det?

   Svara

    För att det inte är lika gott med cola till maten som ett bra vin…
    Fast kanske går att få i Dubai? Varit i indiska stater med alkoholförbud o det är lite trist ändå får jag säga.

    Svara

     Haha oj! Det var ett oväntat perspektiv!
     Men alla dyra hotell och restauranger har alkohol i Dubai så är det bara pga det kan du absolut åka dit.

     Svara

    Jag är inte samma anonym som ovan du svarade på 😊

    Svara

    För att jag avskyr islam och undviker det så långt jag kan, både i Sverige och resten av världen.
    Thailand har jag aldrig till och har ingen längtan dit alls.

    Svara

     Varför avskyr du islam? Härlig islamofobi

     Svara

      Är inte skyldig dig en förklaring och du får kalla mig precis vad du vill.

      Svara

  Svenska dagbladet skrev en artikel i somras om Dubais ”försvunna” prinsessor. Alltså döttrar till emirater av Dubai. De mest kända: prinsessan Haya och Latifa. Den sistnämnde vet ingen var hon befinner sig efter hon försökt rymma från Dubai. Man vet bara att hennes pappa emir Mohammed tillfångatagit henne. En intressant och chockerande läsning om hur landet ser på kvinnor. Bra läsning för de som ens funderar på att besöka landet. Borde få de flesta med genomsnittligt EQ att avstå resan.

  Svara

   Sedan har vi ju den norska flygvärdinnan i Dubai som anmälde en kollega för våldtäkt och själv blev dömd till 16 månader i fängelse för sex utanför äktenskapet. UAE är ett jäkla skitland. Bott både i Dubai och Abu Dhabi under min uppväxt och korruption och kvinnoförtryck är överallt.

   Svara

   Åh, du har hittat en negativ nyhet, wow! Gräv i vilket land som helst så kommer du hitta tvivelaktigheter inklusive Sverige. Inte ska hela befolkningen och turistnäringen straffas för det?

   Svara

    Ja fråga Julian Assange om han gillar Sveriges rättsväsende till exempel!

    Svara

     Eh, Julian Assange har ju ingen erfarenhet alls av det eftersom han inte ens vågade sig hit utan gömde sig undan rättvisan.

     Svara

    Under genomsnittlig EQ upptäckt.

    Svara

    Fast det är ju inte EN händelse. Jag har ju för tusan bott dör i flera år 🙈. Om DU tar och läser lite nyheter så hittar du MÅNGA liknande händelser. Detsamma har hänt en brittisk kvinna och en kvinna från Nederländerna som anmälde våldtäkter i UAE. Det är ett urket korrupt land.

    Svara

    Okej, kan du någonting om kvinnors rättigheter i UAE? En man får tillexempel ”disciplinera” alltså slå sin hustru. Mannen är överordnat kvinnan enligt lag. Läkare tvingar att anmäla ogifta gravida kvinnor till polisen vilket kan leda till straff. Säger inte att det inte finns skit i andra länder men UAE ÄR ett skitland om man ser till mänskliga rättigheter. Punkt!

    Svara

  Satt framför Roshi på flyget på väg ner. Hon satt också i business, medan hennes kompisar åkte ekonomiklass. Verkade vara ett ganska stort gäng

  Svara

   Det är ängsligt att tala om i vilken del av planet man reser. Gamla pengar har inget behov av att delge andra den informationen.

   Svara

    Det är ängsligt att tro att det där var snikskryt.

    Svara

   Så då är du också där 🙄

   Svara

  Psst! Skriv om den hemliga nyårsfesten som jättemånga influencers var på. Antonija bland annat. Exonthebeachspoilers/Nessa har massa info så fråga henne 😁

  Svara

   Ska Camilla skriva om det igen eller vad?
   Vad är det för mening att hon ska skriva om saker om du ändå inte läser inläggen i bloggen?

   Svara

    Meh… jag kan väl få tipsa ändå? Läser inläggen men inte varje dag.

    Svara

  De enda de blir ”sponsrade” av är megarika oljeshejker som flyger ner influencers. Tjänster och gentjänster..
  De får ju dessutom upp till 500.000 för varje resa som bara är på några dagar, plus alla levnadskostnader där betalt. Förstår att de har svårt att tacka nej.

  Svara

  Om jag fick en sponsrad resa i privatplan för mig och mitt barn nu att åka till Sverige och hälsa på min familj så hade jag tagit den direkt tyvärr. Super egoistiskt av mig så klart.

  Svara

  Det värsta är väl att deras hemförsäkringar inte är giltiga. Så om det skulle hända något när dom är utomlands så får dom betala allt ur egen ficka för sjukvård osv.

  Svara

   Hört talas om reseförsäkring?

   Svara

    Täcker inte heller om UD avråder tyvärr.

    Svara

     Beror på hur bra försäkringar man har. Min försäkring via Amex Centurion/Black funkar finfint nu när jag reser.

     Svara

      Hur vet du det?

      Svara

    Absolut, det har jag. Och när UD avråder så gäller nästan INGEN försäkring.

    Svara

     Vart har du fått detta ifrån? Jag reser utanför EU och Folksam täcker visst. Kolla upp fakta innan du uttalar dig. Läs själv på deras hemsida: ”Reseskyddet gäller som vanligt för akut sjukdom och olycksfall även om du reser till ett område som omfattas av UD:s avrådan. ” Det enda som inte gäller är katastrofskyddet.

     Svara

   Gäller inte det dock bara rörande Covid-19?

   Svara

  Då var Margaux solbränd och fräsch på när hon laddar upp insta stories. Tror du har rätt Camcam, sociala medier vila= mörka att man är ute och reser i pandemitider

  Svara

  Flera från Ex om the beach är där och visar många bikinibilder. Men vad lever dom på?

  Svara

   Googla Dubai Porta Potties

   Svara

    Classe ❤️❤️❤️

    Svara

  Camilla kan du inte skriva om det faktum att Cecilia Blankens först bloggar om sin resa till Åre, sen får kritik som hon bemöter mycket snarstucket i kommentarsfältet för att sedan radera hela inlägget? Ett av hennes argument för att kritiken var obefogad är för att hon minsann inte arbetar som influencer och menar att vi alla influerar varandra lika mycket….

  Svara

   Mogi har också varit i Åre. Matfashionistan Catarina Köning är i Åre. Portionen under tian Hanna är i någon stuga istället för hemma i Göteborg. Fullt av folk som åker iväg.

   Svara

    MatTina är också uppåt nånstans..

    Svara

     Fast hon bor väl där? I fjällen någonstans.

     Svara

    Ja det var mest fascinerade hur Cecilia bemötte det, genom att på något vis hävda att hon inte behövde anpassa sitt flöde eftersom hon inte är influencer. Det blir lite skevt 😇 Men 100% ja, det är många som rest!

    Svara

    Det är ju supermånga som bosatt sig semi-permanent på sitt lantställe det här året.
    Är det fel, eller vad?

    Svara

   Tycker verkligen att det är en intressant diskussion att hon själv inte ser sig själv som influenser. Men att ta betalt för samarbeten i en roll som influenser går bra..

   Svara

  Är också i Dubai och bor på samma hotell som systrarna Hoss. Hanna och Eric bor inte på samma hotell 🙂

  Svara

   Vilket hotell? Är också i Dubai! ☺️Bor på One&Only

   Svara

    Waldorf Astoria på palmen! Riktigt avis på One&Only

    Svara

   Är det sant!? Är ni också där?
   Jag bor på Atlantis.
   När åker ni hem? Vore kul att ses!

   Svara

    Haha en skvaller-bloggbevaknings-gathering 😂 Drar på fredag.

    Svara

     Mycket tid kvar ju! Kom till mitt hotell så kan vi hänga i min svit 😉

     Svara

      Resa utomlands och hänga med okända. Tja, inte konstigt att Sverige närmar sig katastrofläge. Det är så sjukt bakvänt att tänka ”Sverige kör inte nog med restriktioner och lockdowns, därför ska jag bete mig som vanligt”. Det är ju precis tvärtom! Eftersom Sverige valt att inte ha så många restriktioner är det extra super-duperviktigt att varenda en av dem hålls så noga det bara går. Är det på riktigt svårt att fatta?

      Svara

   Och det berättar du om utan att blinka! Tur att du är anonym!! Du både stöttar en diktatur samt är en idiot i pandemin!!

   Svara

    Angående resande i pandemi. Jag ska ärligt säga att jag känner mig 100 gånger tryggare i utlandet än i Sverige. Hanteringen av detta inom Sverige är under all kritik, men i många andra länder (ex där jag är nu) har man kontroll på situationen och jag känner mig tryggare här. Är frisk och testad. Sluta blamea nu. Sverige är ett katastrof-ställe att vara på.

    Svara

     Om alla tänkte som du och reste till olika ställen skulle smittan spridas hejdlöst. Egoist.

     Svara

     Det skulle bli kaos om alla började resa hejvilt. Förstår att du gärna måste försvara just din resa, och skylla på hanteringen av pandemin i Sverige. Jag håller med dig, jag tycker att situationen i Sverige är ohållbar. Men tänk då hur jävligt det vore om alla som brukar turista helt plötsligt börjar resa, som att pandemin inte var ett faktum. Att vi blint tror att vi är odödliga och ej kan bära virus. Det skulle inte fungera i praktiken, vi skulle få utbrott på utbrott på utbrott. Men fan vad jag längtar utomlands, en solsemester nu hade varit en sann dröm. Men av respekt för mina medmänniskor och mig själv håller jag mig hemmavid och gör inga större utflykter förutom till affären, blir jag smittad och det skiter sig för mig får jag förhoppningsvis vård hos mitt landsting. Men om alla skulle resa som vanligt skulle det bli krig på våra sjukhus.

     Svara

     Ja, men vi i Sverige blir fan inte tryggare när du kommer tillbaka. Det handlar inte primärt om din trygghet, det handlar om VÅR GEMENSAMMA trygghet! Den utsätter du just nu för risk.

     Har sagt det förut, men säger det igen. Sveriges stora problem är 1. Brist på läs- och hörförståelse hos den stora massan 2. Brist på konsekvenstänk hos den stora massan.

     Svara

    För att resa hit behövde du ett negativt PCR-test vilket innebär att ingen har corona på flyget eller på hotellet. Jag känner mig helt ärligt så mycket mer säker här än vad jag gör i Sverige 🙂 Skäms inte det minsta

    Svara

     Det innebär ju inte att man inte riskerar att smittas. Man kommer fortfarande i kontakt med dörrar som folk tagit i. Personal på flygplatsen som inte tar testet dagligen. Säkerhetspersonal, flygvärdinnor, piloter, bagagehanterare. Väl när man kommer fram har man kontakt med taxichaufförer, hotellpersonal, städare, servitörer, bartendrar, kockar som snorar i maten. Och så vidare och så vidare.

     Svara

      Absolut men här på hotellet spritar de av allt med jämna mellanrum, alla bär munskydd. Det är obligatoriskt för alla att bära munskydd på flyget, i alla taxis, på alla restauranger, på stranden, alla som jobbar på hotellet, receptionen, när man går till toaletter osv. Städarna bär både munskydd, handskar och en sån där plastgrej. På frukostbuffén lägger de upp mat åt en så man rör inte ens slevar och tångar. Alla dörrar öppnar sig själva så det behövs inte röra vid något handtag. Alla när munskydd hela tiden så jag känner mig väldigt säker 🙂 Dessutom spritar jag händerna direkt efter jag tryckt på en hissknapp eller liknande

      Svara

  kan ju inte vara spons, för de kan ju inte berätta om sina resor utan att bli påhoppade. Är det spons då bör företaget bojkottas ,bums. Samt då är det dax att sätta igång det stora drevet på de flunsor som går på detta.

  Svara

  Konstigt att ge spons till Dubai och liknande lyx. Flunsornas följare har ju knappast råd att göra samma!

  Svara

  Såg precis att Linda Pira också är i Dubai. Känner mig som en hypokyt som tyckte det kändes okej när jag såg hennes story, pga älskar henne som artist. Så ser jag andra influencers göra samma sak och då svider det i mina ögon. Skulle själv aldrig resa i detta läge, men inser att jag dömer vissa mer än andra

  Svara

  I somras när det var lugnare åkte jag faktiskt till Grekland. Fick en resa dit och det är svårt att tacka nej då, i alla fall för mig. Älskar solsemester och älskar London; dit skulle jag åkt i mars, också det en bjudresa men som vi valde att ställa in. Skulle också åkt till mitt absoluta drömresmål i april: Jerusalem. Den resan blev också inställd. I nuläget hade jag dock tackat nej till alla resor. Vaccineringen och förhoppningsvis ljuset i tunneln är nära nu och jag är LESS. Vill ha bort skiten nu och då måste alla göra sitt, även jag.

  Svara

  Hatar att flyga, så nej tack till en flygresa över 2.5 h! I övrigt, jag har haft problem med att hitta jobb som nyutexaminerad (5 år högskola så var inte läge att hoppa på en ny heltidsutbildning i väntan på bättre tider), så ja jag tänker sitta på en häst och vara riktigt arg på alla som förvärrar den här pandemin! Det är mitt liv de bokstavligen förstör!

  Svara

  Om det inte varit pandemi just nu hade jag tackat ja till att åka till Costa Rica.

  Svara

  Jag som bor, jobbar och lever här i Dubai stör mig som bara den på alla turister och influensers som kommer hit och ger fan i reglerna som finns här. Håll avstånd, ha mask, och detta är på stranden också!! Men inte fan bryr sig turisterna. Dom kommer hit och lever loppan och skiter i det mesta. Jag tror också helt 100% också det är därför fallen inte går ner här för turister kommer och vägrar använda mask.

  Svara

  När vi var i Dubai var vi på ett pooltak & drack drinkar, hängde vid poolen på just det hotellet. Vi bodde på ett annat, men det är nog populärt att ses där på dagen.

  Svara

  Vilket hotell är det som dom bor på ? Verkar nice.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.