Elin Härkönen om sin nuvarande relation med Paolo Roberto

Elin Härkönen får frågan om ifall hon umgås med Paolo Roberto och svarar att ja, det gör hon. Han gjorde fel men är fortfarande hennes bästa vän. Sedan frågar hon följarna: Hade du raderat din bästa vän ur ditt liv om samma sak hade skett?

Paolo Roberto och Elin Härkönen har många gånger skymtat på varandras Instagramkonton och under en frågestund fick Elin frågan om hur hennes och Paolos relation ser ut idag, och om de umgås. 
På det svarar Elin att ja, det gör hon.
Att Paolo gjorde fel men att han fortfarande är hennes bästa vän.
Sedan frågar hon följarna: Hade du raderat din bästa vän ur ditt liv om samma sak hade skett?

Jag är ganska säker på hur jag hade gjort. 
Hur hade du gjort, tänk och resonerat?

Bakgrund:
Paolo Roberto åkte fast när han köpte sex våras (maj månad), då han samtidigt var tillsammans med Elin Härkönen. 

 

287 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade min bästa vän gjort samma sak hade vi inte varit bästa vänner idag, en sån handling står jag inte bakom oavsett vem det är.

  Svara

   Hade du sagt upp bekantskapen om om det var din son?

   Svara

    Tycker inte det är samma sak att jämföra.

    Svara

     Dubbelmoral kallas det 😁

     Svara

      Inte i mitt tycke. Som förälder skulle jag känna mig ansvarig för att mitt barn begått dessa handlingar och att det är min uppgift att ge denne chansen till stöttning kring rehabilitering och förbättring. Som partner/vän finns ej dessa skyldigheter för mig.

      Svara

       Spot ON!

       Svara

       Är väl en ganska avgörande skillnad om sonen är 12 el 35-40 år?

       Svara

        Nja, det är ju fortfarande ens barn oavsett ålder. Nu är ju alla olika, men jag skulle ge min eventuella son samma stöd oavsett ålder. Jag skulle också oavsett ta starkt avstånd från handlingen och tycka att det hade varit hemskt. Men sen om man märker att barnet eventuellt inte är intresserad av förbättring eller ändring i vuxen ålder så hade jag nog kanske fått tänka om.
        För att citera Johanna Möllers mamma ”Jag älskar min dotter, men jag kommer aldrig förlåta henne.”

        Svara

        Förhoppningsvis köper inte en 12-åring sex🙈

        Stödjer absolut inte Paolos sexköp. Men med tanke på hur många män som uppenbarligen gör de så kan man nog snart inte umgås med så många el handla ngn stans! Man får hoppas att han tar till ordentlig hjälp…

        Å kan tycka att Elin själv får avgöra vad hon vill göra🤗 ha en fin dag♥️

        Svara

       Du är Sveriges sämsta vän med andra ord

       Svara

        Nu har jag inte direkt uttalat mig om hur jag skulle hantera en sån här situation med en vän, bara uttryckt att jag inte har samma skyldighet som om det vore mitt barn.

        Svara

        Goda vänner säger sanningen och sätter gränser. Att ”vara en bra vän” är inte liktydigt med att jamsa med och ursäkta vad som helst.

        Svara

      Nej. Barn, oavsett ålder på barnet, är föräldrarnas ansvar. Oavsett vad en person har gjort har den fortfarande (ofta) en mamma eller pappa eller någon annan som vill veta vad som gick fel och varför så båda kan bättras.

      (En av anledningarna att jag är emot dödsstraff)

      Svara

    Hur är det relevant här? Det är inte vad som diskuteras i detta inlägg.

    Svara

     Eh… Hur ett kommentarsfält utvecklar sig kan ju inte riktigt du bestämma.

     Svara

      Absolut inte. Och det var inte heller det jag åsyftade. Jag undrade varför du ställer frågan?

      Svara

    Om det vore min son eller dotter som gjort samma sak har jag väl någonstans brustit i mitt föräldraskap och får därefter agera. Jag skulle ge stöttning till förbättring men handlingen anser jag fortfarande inte vara ok. Jag har ingen skyldighet att göra samma sak mot en vän anser jag, det är inte mitt ansvar.

    Svara

    Min son skulle aldrig göra något sådant. Det handlar om uppfostran.

    Svara

     Det kan du få tro så klart.

     Svara

     Men det tror ju såklart ALLA. Det trodde Paolos föräldrar också.

     Svara

      Det vet vi inget om. Alla har inte samma moral.

      Svara

       Moral behöver inte nödvändigtvis vara kopplat till varken uppfostran eller genetik. Oavsett hur bra du och barnets andra förälder är, och hur bra, kärleksfull och korrekt uppfostran ni givit ert barn är det ingen garanti för att barnet kommer ha oklanderlig moral, eller ens en någorlunda human moral.

       Svara

     Din son kommer att göra samma sak. Det är inprogrammerat i männens DNA att bete sig som vider.

     Svara

     Hahaha oj oj. Du behöver vakna upp från att ditt barn är född perfekt och att du vore Guds gåva som förälder.

     Ett barn växer upp och blir sin egen individ. Oavsett. Det har ingenting med uppfostran att göra.

     Skulle kunna satsa stora pengar på att din son kommer begå handlingar du inte står bakom eller förstår varför en dag.

     Svara

     Hur naiv är du? Alla män kan begå våldtäkt!

     Svara

      Kan ja eftersom de har verktyg till det. Men de flesta gör det inte. Varför? Naturligtvis är uppfostran en del om inte hela svaret på den frågan.

      Svara

       Fast de flesta män begår ju övergrepp

       Svara

     Det är ganska naivt att inbilla sig att ens egna barn aldrig skulle göra det ena eller det andra, oavsett hur duktiga och tillrättalagda de är i vardagen. Det samma gäller psykisk ohälsa när barn/ungdomar helt plötsligt tar livet av sig utan en indikation på att något inte står rätt till. Vi vet mycket, men inte allt. Och våra barn kommer alltid att hålla hemligheter för oss, men det är våran skyldighet som föräldrar att alltid hjälpa till och stötta i den mån vi kan, och inte ta på oss skygglappar.

     Svara

    Om det hade varit min son så hade jag, för första gången, brukat våld. Han är 20+ men jag hade banne mig randat röven på honom.
    Sedan hade jag gråtit och sörjt över att min son är idiot och att jag misslyckats som förälder.
    För övrigt, finns det verkligen någon som tror på att detta var första gången för honom?

    Svara

     Hur tänker du ens? Hur är misshandel bättre än två medgivande vuxna som byter pengar mot tjänst?

     Svara

      Fast Paolo medgav att kvinnan antagligen inte var där frivilligt och att hon troligtvis var ett offer för trafficking.

      Svara

   Det handlar ju om mer än bara ett misstag. Det handlar om en kvinno och människosyn som genomsyrar hela personen inställning till livet och hur han väljer att handla (no pun intended)
   Jag hade kanske med tid och stor rehabilitering kunnat förlåta en människa som på riktigt lärt om och lärt rätt. Men att bara några månader senare hänvisa till personen som min bästa vän hade varit otänkbart. Jag kan inte bara tänka bort det dåliga och vara nöjd med att han eventuellt behandlar MIG bra, om alla andra kvinnor ses som köpbara köttstycken och verktyg för hans snorre.

   Bara nej.
   NEJ!

   Svara

    Det finns andra män med samma kvinnosyn, tex Kapten Klänning, som aldrig har ändrat sig när det gäller just det. Jag tror Kapten Klänning till och med tycker än idag att han inte gjort något fel. Det hörde man ju i slutet på dokumentären om honom när de ringde honom och han visade noll ånger. Han till och med hintade lite om att tjejerna faktiskt va MED på detta och gillade det. Så trasigt.

    Torskar, våldtäktsmän och pedofiler tillhör väl en grupp där det liksom är så djupt rotat i deras system…

    Svara

     Fast näää- håller inte med här. Jag gör trots allt stor skillnad på människor som köper sex och människor som köper sex av barn OCH är sexualsadister (dvs torterar dem) som kapten klänning.

     Svara

     Kapten klänning är sexualsadist. Går inte att jämföra.

     Svara

      Det kanske P också är

      Svara

       Finns noll belägg för det- inte ens ett rykte. Och iom att utredning pågår och kvinnan förhördes på en gång kan du vara rätt säker på fysiska tecken funnits kvar, det handlar om extremt grovt våld. Blanda inte ihop begreppen här- människor som kapten klänning är i en klass för sig och ska inte debatteras i samband med detta.

       Svara

        Utredningen pågår inte, den är nedlagd.

        Svara

         Ytterligare ett argument för varför diskussionen runt Paolo gäller sexköp medans disk runt kapten klänning gäller sexualsadism…min poäng var bara att kvinnan sågs på en gång iom att det var razzia och hon har förhörts. Kapten klänning lämnade sina offer blåslagna och blödande.

         Svara

   Exakt, håller helt med. Hade inte heller behållit kontakten efter ett sådant ”misstag” från min bästa vän. Har vi så olika syn på kvinnor och människor så är det ingen jag vill ha i min närhet.

   Svara

   Håller med till 110% hade aldrig valt att gå vidare med den relationen varken på vänskapligt eller romantiskt plan. En människa som utför sådana handlingar är ingen jag har något som helst gemensamt med och kan aldrig respektera denne igen.

   Svara

   Samma, hade aldrig haft kvar en vän som beter sig så. Bara bra att ha lite omsättning i sina vänskapsrelationer och att bete sig på detta sätt gör definitivt att vänskapen är över. Finns en massa bra människor att bli vän med och man kan skapa nya vänskaper genom livet. Behöver inte dras med gammal bråte.

   Svara

   Hade min bästa vän haft sex med någon den inte tror vill vara där, ”är dittvingad” alltså detsamma som en betald våldtäkt hade jag inte vakat vara vän med denne nej.
   Det är ju bevis på en fruktansvärd kvinnosyn!

   När denne dessutom gnäller om att HAN blivit sviken av folk som inte vill ha sånt vidrigt agerande i sina liv så är det för mig ett bevis på att mansbebisen med survåta offerkoftan lärt sig alldeles för lite av sitt agerande eller som de gärna kallar det: ”misstag”.

   Man kan göra fel, ångra sig och se till att förändras för att ha chans till förlåtelse etc. Men skyller man på andra, försöker normalisera vad man gjort/sopa under mattan etc visar man ju ingen ånger eller förändring. Då bör man bort!

   Svara

   Instämmer helt! Det handlar inte om att han snattat eller skattefifflat. Han har betalat för att våldta en annan människa.
   Tycker att alla bortförklaringar som ”han gjorde fel” är så fruktansvärt krystade i dessa situationer.

   Svara

  Jag hade inte vart vän med en person som
  Inte bara svek mitt förtroende I ett förhållande utan också gjorde något olagligt Och hemskt mot kvinnor.

  Svara

  Jag vill säga att jag sagt upp kontakten. Handlingen är vidrig och när den skyldiga inte ens är benägen att förstå hur fel det är vill jag bara skrika åt honom att dra åt helvete.

  Men. Det kanske är lättare sagt än gjort? En lätt grej att döma när man inte själv varit i situationen. Det kanske blir för overkligt att ta in att en person man tycker så mycket om kan göra något så hjärtlöst.

  Å andra sidan skulle jag inte förlåta en otrohet och då verkligen inte än otrohet där någon våldtagit en annan kvinna.

  Svara

   Och morgonpigga vänner är de också, när hon är i hans hus 06.30 på morgonen.

   Svara

   Han kanske är en sån där manipulerande jävel..

   Svara

   Om min man och pappa till mina två barn som även är min bästa vän hade varit otrogen genom att ha sex med någon annan så hade jag slängt ut honom. Trots att vi är bästa vänner och har en lång historia tillsammans. Han skulle i den stund aldrig vara min bästa vän någonsin igen! Däremot för barnens skull så måste man behandla varandra med respekt och ändå kunna umgås under trevliga former. Men som vän? Aldrig!

   Elin och Paolo var ett par. Han var otrogen genom att köpa sex samtidigt som han på Instagram uttalade sin kärlek till Elin. Det är så vidrigt äckligt.
   Hur kan hon kalla honom sin bästa vän?!

   Hon är värd så mycket mer. En bättre vän. Jag förstår att hon måste sakna det band de hade. Deras kemi men hur han är som person är en sak men hans handlingar visar att han inte går att lita på. Så

   Svara

   Exakt. Det är lätt att döma när man inte varit i den situationen. Jag har inte varit i samma situation men jag har också förlåtit riktigt sjuka och vidriga handlingar som personer jag haft relationer med har gjort. Hade jag varit utomstående hade jag tänkt att det aldrig går att förlåta, men när man är mitt i det och det är mycket känslor, och kanske även manipulation, iblandat så är det inte så svart eller vitt.

   Svara

  Min lägenhet? Bytt lås, ställt ut hans saker utanför dörren, stängt av telefonen, åkt på semester en månad.

  Svara

   Hur kan du resa på semester när vi befinner oss mitt i en PANDEMI!!!?

   Svara

    Exakt! Dessutom kan man inte bara ställa ut saker i trapphuset hur som helst. Dels måste det vara framkomligt för övriga i huset men det kan också bli en fara vid t.ex. brand.

    Svara

  Sorgligt att Elin Hörkinen har en sådan dålig vän som sin bästa. Hon är självklart värd mycket bättre än Paolo R. Han är en manipulativ gammal flåbuse till torsk. Hon är en ung sprudlande vacker tjej, hon ska ha vänner som är som hon, hon ska inte släpa runt på PR. Det enda rätta PR kan göra är att helt bryta med henne för hennes egen skull. Elin ska ha stöd för att gå vidare och ha det bra.

  Svara

   HÄRKÖNEN

   Svara

    Ursäkta felstavning.

    Svara

   Exakt så.
   Allt hon säger är ursäkter för att slippa läka ett krossat hjärta och vägra inse sveket. Han är inte hennes vän.

   Svara

   Huruvida hon är ”sprudlande vacker” är väl visserligen helt ointressant.

   Svara

   Vän och vän. Tror att de är ett par faktiskt.
   Med tanke på att de åkte till Italien tillsammans och att hon sover hos honom i Nacka.
   De är nog mer än bara vänner…

   Svara

    Klart att det är mer än vänner. Dessutom var han ju hennes partner som var otrogen mot henne, dessutom med en prostituerad. Det visar väl att han inte betraktar henne på rätt sätt. Struntar fullständigt om min bästa vän skulle gå till prostituerade men skulle min eventuell
    partner ligga med andra hade jag aldrig mer pratat med honom.

    Svara

  Ja jag hade raderat min bästa vän ur mitt liv efter en sån handling. För det första så är det en vidrig sak att göra och en människosyn jag inte delar. För det andra är skulle det vara ett totalt svek emot mig ,och sån energi vill jag inte ha runt mig. Elin känns väldigt osäker och otrygg i sig själv.

  Svara

   Jag tror att dom är tillsammans igen men hon skäms efter det han har gjort att säga det så hon säger att han är hennes bästis
   Jag hade aldrig mer velat se min kille efter en sån sak . Skulle tycka att jag är värd så mycket mer

   Svara

    Jag har misstänkt att de är tillsammans ända sedan de åkte till Italien tillsammans efter att det ”officiellt tagit slut”.

    Svara

  Förlåt men sämsta argumentet någonsin. Om hennes bästa vän har en sån vidrig människosyn så ska hon nog se sig om efter en ny bästa vän.

  Svara

  Klart han manipulerat kvar henne. Hon behöver hjälp och han behöver lämna hennes liv.

  Svara

  Det är så mångs steg involverade i handlingen han gjort som visar att det var genomtänkt och inte impuls. Skillnad på om någon råkat ut för en olycka pga oaktsamhet eller hamnat i bråk. Här har han först bestämt sig för att göra denna handling, sen tagit reda på vart det finns möjlighet, ”bokat tid”, gått dit, gått in, legat, betalat, gått ut.

  Jag hade inte förlåtit detta ens av en familjemedlem.

  Svara

   Det var ju inte första gången direkt 🙄

   Svara

    Några årtionden är inte impulsivitet, det är dålig kvinnosyn. Det finns 1 människa Paulo verkligen gillar, och det är sig själv.
    Men trots allt måste Elin få göra sina egna misstag, men han lär ju inte ändra sig och hon kommer lära sig den hårda vägen.

    Svara

    ”Jaaa joooo… det var första gången ehhh”

    Svara

  Få se när status från bästa vän blir pojkvän.

  Svara

   Har nog redan skett…

   Svara

  Min bästa vän hade åkt ut med huvudet först efter en sån händelse. Fyfan.

  Svara

  Kan bara tänka mig ett scenario jag ens fortfarande varit vän med någon som gjort en sådan sak och det vore om jag själv inte tyckte han gjort något fel.
  Om jag tyckt hans handlingar var hemska (som jag gör) hade jag aldrig pratat med människan igen.

  Svara

   Medberoende också- alltså man vill ”hjälpa.” Det är nog ett extremt vanligt scenario.

   Svara

  Hon saknar nog självförtroende och har låg självkänsla.
  Har nog lite att göra med att han en kändis också vilket får henne att stanna kvar.

  Svara

   Han är ska det stå☝

   Svara

   Exakt! PR är en manipulativ mansgris med skev kvinnosyn. Hon kommer långsamt förtäras av honom, han har redan börjat och det är därför hon tagit tillbaka honom. Hon är i hans klor.

   Svara

   Känner du henne?

   Svara

    Det är inte en otippad slutsats direkt. Att förlåta otrohet som dessutom var i form av våldtäkt på en utsatt kvinna tyder på att något inte är helt rätt i Elins och Paolos relation.

    Svara

     ”..våldtäkt på utsatt kvinna”.
     Du verkar sitta inne på mer info än mig, utveckla gärna.

     Svara

      Sexköp?

      Svara

      Han sa själv att han köpte sex av en kvinna som var utsatt och i princip inte ville vara där…

      Svara

      Jag tror han utreds för oaktsam våldtäkt iom att han verkar ha känt till att kvinnan var utsatt för trafficking. Men utredningen är väl inte klar (ber om ursäkt om den blivit nedlagd och jag missat det).

      Svara

      Läs tidningar så har du samma information som jag har!

      Svara

    Jag har varit vän med henne. Väldigt knepig person, förvandlar ängslighet och rädsla att inte passa in till ”driv”

    Svara

     Låter iof extremt konstruktivt och inte särskilt knepigt. Men okej.

     Svara

      Ironin i att det alltid finns någon gammal skolkamrat/vän/granne/barndomsvän som har något negativt att säga om en person som blivit offentlig.

      Och lägg skulden där den hör hemma, vilket inte alls är hos Elin iom att den svartvit inte existerar i mänskliga relationer. Ännu mindre medberoende som ovan nämner.

      Svara

  Bästa vän? Det är så dom vill att andra ska tro att dom bara är vänner!
  Vem är vän med en sexköpare när han redan har flickvän?

  Svara

  Man är ju inte ihop med sin bästis så jämförelsen är väl sådär. Men de har alltså gjort slut men är bästa vänner ”istället”?
  Hur man kan känna ett sånt förtroende och ha självrespekt kvar efter det agerandet är inte begripligt.

  Däremot hade det varit en annan sak om de alltid bara varit vänner. Fortfarande illa, men skulle ha mer förståelse för om man inte vill förlora sin närmaste vän för att den begått ett brott som ger böter.

  Svara

  Hon borde inte ha besvarat frågan. Det angår ingen annan och hon har all rätt att fritt välja sitt umgänge.

  Svara

   Det var väl ingen som tvingade henne att svara på den…

   Svara

  Det är lätt att säga att man hade brutit om man inte upplevt hur det är att vara manipulerad av en narcissistisk man. Det går inte att föreställa sig vad som händer med din kropp och ditt psyke när du utsätts för en sådan person. Jag vet tyvärr av erfarenhet att jag (och vem som helst) hade kunnat agera precis likadant som hon gör nu, och nu när jag är frisk och fri skäms jag över så mycket av det jag valde att försvara under min psykiskt våldsamma relation… Så jag förstår vad som händer med henne. Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att hon lyckas bryta sig fri från honom.

  Svara

   Är paolo en manipulativ narcissist?

   Svara

    Kan förstås inte säga om någon diagnos finns eller inte men han är helt tydligt manipulativ och har tydliga problem med sin empati.

    Svara

  Om min bästa vän gjort något? Nu var de ju mer än bästa vänner, om min partner hade gjort detta hade vi INTE varit varken partners eller bästa vän längre. PUNKT.

  Svara

   Nä jag hade inte kunnat höra om personen utan att bli spyfärdig så nej nej den vill man inte ha i sitt liv mer.

   Svara

  Oj hon har nog väldigt dålig självkänsla. Han är ju inte bara torsk, utan var även otrogen mot henne, medan han på sociala medier basunerade ut hur kär han var. Skulle en bästa vän göra något sådant vidrigt? Otroligt att hon tror de flesta skulle fortsätta umgås med en otrogen sexköpare. 🙁 Hon har nog blivit rätt rejält bränd av män i sitt liv. Frånvarande pappa?

  Svara

   Sluta med dessa äckliga antaganden när du inte vet ett dyft om denna människa.
   Dålig självkänsla, frånvarande pappa…han kanske antastade henne också, innan han frånvarade vill säga….Gottigott vad smaskigt att gotta sig i andras olycka.

   Svara

    Vad gör du på denna blogg om du inte är intresserad av lite kändis/influencerskvaller? 🙂 Det är ju knappast avhandlingar i fysik som publiceras i inlägg efter inlägg.

    Svara

     Taskigt att anta…. 😉

     Svara

      OFÖRSKÄMT att anta!! 😉

      Svara

     Fast det där är väl inte kändisskvaller? Tycker också man får dra gränsen vid Elins barndom.

     Svara

  Vilka gränslösa och osmakliga spekulationer om Elin. Om hon är manipulerad, hennes självkänsla eller pappa (?!) vet ingen här något och det är lika lite okej att spekulera kring som någons utseende eller graviditet. Vare sig hon är manipulerad eller har gjort ett fritt val så är det upp till henne.

  Svara

   1. Paolo är UPPENBART en manipulativ person. Vi har väl alla sätt offerkofta-intervjun? 2. Lever du med en sådan person kommer du drabbas av manipulation. 3. Att hon skulle vara utsatt har exakt noll med henne att göra och är inte en spekulation om hennes personlighet. Endast om hans.

   Svara

    Det är ju massvis med spekulationer om hennes personlighet och övriga relationer i tråden. Du kan försvara det om du vill men det är fortfarande över gränsen.

    Svara

     Det var ju just spekulationer kring manipulation du tog upp i ditt inlägg. Tycker personligen att det är väldigt problematiskt att likställa diskussioner kring att någon eventuellt är utsatt för psykisk misshandel med skvaller kring en graviditet. Det främjer tystnadskultur kring våld i relationer när det sha hyshas om och sättas i samma fack som typ relationsskvaller som utsomstående inte har med att göra.

     Jag försvarar inte spekulationer kring Elins uppväxt eller självkänsla (pga inte relevant). Vill du markera runt det, markera runt det men baka inte in hennes eventuella utsatthet för våld i samma kaka.

     Svara

      Det finns inga som helst tecken på att hon är utsatt för våld. Att antyda sådant utan grund är verkligen inte att likställa med gravidskvaller utan långt värre.
      Detta är äckligt rotande i någons privatliv illa förklätt som omtanke.

      Svara

       Jo, hans upprepade otroheter och solklara missbruk av hennes tillit är en psykiskt våldsam gärning. Hans manipulativa sätt och brist på empati är en klar indikator på att han även är manipulativ i sina relationer. Att vara manipulativ i relationer är psykiskt våldsamt. Psykiskt våld i relationer är lika allvarligt som fysiskt våld (och leder dessutom ofta till långvariga, fysiska men). Vi vet självklart inte exakt vad som pågår, men att påstå att det ”inte finns några som helst tecken” stämmer inte. Hade du sagt samma sak om det fanns skäl att tro att någon slog sin partner? ”Vi vet ju inte med säkerhet och ska inte spekulera i det”?

       Jag är inte det minsta intresserad av att rota i någons privatliv, jag är intresserad av att öka förståelsen för att våld i relationer kan se ut på många sätt och för kvinnorna som utsätts för den.

       Svara

        Du känner inte de här människorna? Att du på fullt allvar tror att det du ser via deras Instagram är hela verkligheten och något att bygga sin övertygelse på är ju absurt.

        Svara

         Vad får dig att tro att jag baserar det här på instagram? Jag baserar det på att han köper sex och hans historia?

         Svara

          Underbar fråga med tanke på att du spekulerar om människor du inte känner men tycker det är rimligt att fråga vad någon annan baserar sina antagande på? 😂 #visägerså

          Svara

           Jag har ju svarat upprepade gånger vad jag baserar mina resongemang på. Du drog ur tomma intet att jag bygger min övertygelse på vad jag ser på deras instagram, vilket alltså inte är fallet. Jag behöver inte känna människor personligen för att veta vad som är psykiskt våldsamma handlingar 🙂 En käftsmäll är också alltid en käftsmäll, även om jag inte känner mannen som slår personligen.

  Alla ni som så tvärsäkert skulle radera er bästa vän, har ni själva aldrig gjort något moraliskt tveksamt eller förkastligt?
  Jag har det i alla fall. Inte just sexköp men andra saker jag inte är stolt över.
  Betyder det att man efter det inte förtjänar att ha kvar en enda vän eller partner?
  Eller som i Paolos fall även mista jobbet, sin försörjning och inte få vistas i möblerade rum?
  Är förlåtelse och förståelse inte ett alternativ?

  Svara

   Jag tror inte det Paolo gjort någonsin kan falla i kategorin ”moraliskt tveksamt”…

   Svara

    I många länder är prostitution helt lagligt och då är det enbart en moralisk fråga. Och åsikterna går isär om det är ok eller inte.

    Svara

     Men i Sverige är det han gjorde är ett brott. Det är det som gäller.

     Svara

      Gäller det även länder som inte är Sverige? Exempelvis FAE eller Iran?

      Svara

      Ingen ifrågasätter huruvida sexköp är brottsligt i Sverige men det har ju inget med moral att göra. Sexköp är fullt lagligt i Tyskland och Holland. Anser du Paolo begått en mindre omoralisk handling om han köpt sex där?

      Svara

       Ja självklart.

       Svara

        Va?

        Du menar att moraliskt är sexköp värre i Sverige medans det är mer moraliskt om man åker till Tyskland och köper sex?

        På samma sätt som en tysk sexköpare går från moralisk till omoralisk om han åker till Sverige & köper sex?

        Räcker det om jag säger att just din relativa syn på ”moral” eller att den enbart beror på om en handling är kriminaliserad eller ej- inte är särskilt självklar.

        Svara

   Det är vid såna här situationer som man märker hur många personer som ser allt svart eller vitt.

   Det är så lätt att säga att man aldrig mer skulle prata med en person som begått vissa brott eller gjort något som inte är rätt på ett eller annat sätt men jag tror dessa personer aldrig ens befunnit sig i en situation där det krävs att ta ett sådant val, att avstå från någon pga vad en annan person har gjort.

   Elin måste inte ha noll självförtroende som vissa säger här, hon kan ha mer självförtroende än någon av er i detta kommentarsfält. Vad hon däremot kanske har är förståelse och mänsklighet inom sig och kan se en helhetsbild.

   Svara

    Helhetsbilden är att Elin har en relation med en missbrukare. Antagligen kände hon inte till Paolos missbruk när hon inledde relationen utan såg andra delar eller såg det hon ville se.
    Sedan är vi alla olika som människor. En del personer faller in i rollen som medberoende. Dessa personer känns igen genom just den typ av kommentar som handlar om att vara förlåtande och medmänsklig. Ett medberoende hjälper ingen och man riskerar att skada sin egen mentala hälsa.

    Svara

     Att förlåta en närstående och att försöka förstå är inte att vara medberoende.
     Världen är full av mänsklig svaghet och dåliga handlingar. Kanske har du aldrig råkat ut för något svårt själv och tvingats ta ställningstagande, och i så fall grattis (eller…?). Men om alla var oförsonliga skulle världen vara en mycket hemsk plats.

     Svara

      Att förlåta en närstående som inte aktivt gör något åt sitt missbruk kan vara ett tecken på medberoende. Ordvalet att försöka förstå är en väldigt vanlig rationalisering från just personer som befinner sig i en relation där de är medberoende.
      Ett beroende är inte en fråga om mänsklig svaghet däremot begår den beroende dåliga handlingar pga sitt beroende. Jag tror att du förväxlar sympati med empati vilket är väldigt vanligt. Det kan också vara så att du själv är medberoende vilket skulle förklara din kommentar.

      Svara

       Intressant. Hur bryter man ett medberoende?

       Svara

       Du vet ännu mindre om mig än du vet om Elin men du svänger dig glatt med diagnoser. Sluta med det raring.

       Svara

        Hej Åsa!

        Svara

        Snygg härskarteknik hörrudu… men jag antar att luften tog slut?
        Förövrigt håller jag helt med dig, Julia.

        Svara

        Medberoende är inte en diagnos utan beror på en personlighetstyp där man föredrar att hjälpa hellre än själv ta emot hjälp. Så medberoende är ingen sjukdom. Jag svänger mig inte glatt med något men är uppmärksam på vad du skriver och hur du formulerar dig vilket också är det jag kommenterar.
        Att jag ger dig ett alternativ att fundera över, dvs att du själv är medberoende är enbart för att jag känner igen ditt sätt att uttrycka dig på från andra som är konstaterat medberoende. Om det inte stämmer in på dig är det bara att strunta i det, vilket du tydligt gör genom at ta till härskartekniker. Helt ok för mig och ber om ursäkt för min missriktade välvilja.
        Ditt ordval mänsklig svaghet och hur du sätter in det i en kontext av missbruk är direkt obehagligt och det var just det som fick mig att bli nyfiken på vem du är och hur du resonerar i andra frågor.
        Du har helt rätt jag känner inte dig. Det behöver dock inte hindra mig från att dra slutsatser på det du själv skriver.

        Svara

         Men om det är en personlighetstyp, går det att bli fri från medberoende? Eller är man körd? JAG känner nämligen igen mig 😊

         Svara

          Självklart går det att bryta mönstret. Det finns flera stödgrupper beroende på vilket missbruk som är aktuellt hos din närstående. Vänd dig till 1177 vårdguiden och börja där. Har du en husläkarmottagning som du känner dig trygg med vänd dig till dem och förklara hur din situation ser ut och hur du känner och fråga dem hur de kan hjälpa dig.
          Lycka till. Kram!

          Svara

          Om du vill sluta vara medberoende så är en bra plats att börja att helt enkelt inse att du som medberoende inte hjälper personen som du har en medberoende till. I det korta perspektivet är medberoende människor övertygade om att de hjälper och stöttar och är förstående på alla möjliga sätt, men sanningen är att medberoende människor är möjliggörare i ett missbruk. Det hjälper i längden inte personen med problem.

          Svara

      Så vad tycker du? Ska hon fortsättningsvis vara vän till honom? Varför i sådana fall han har ju sviket henne å det grövsta. Hon är värd så mycket bättre.

      Svara

    Hur kan det vara en negativ sak att folk inte vill vara vän med eller tillsammans med sexköpare? Om alla som inte är sexköpare tog så starkt avstånd så blir det mer att förlora som sexköpare och åtminstone kanske några avstår från att betala för övergrepp för att slippa förlora familj/vänner.

    Svara

    Han har betett sig mycket mycket illa mot henne. Bedyrar sin kärlek till henne och sedan göra en sådan sak. Det går absolut inte att tro på vad han säjer, hans ord har ingen mening, det måste hon förstå.

    Svara

     Han har betett sig illa mot moral och lag och förmodligen mot den prostituerade tjejen (om hon inte var där frivilligt).
     Om han betett sig illa mot Elin beror på deras relation och vad de har lovat varandra.

     Svara

    Eller då ser hon inte handlingen som så allvarlig. Det är en märklig slutledning att vi, som tycker sexköp är oförlåtlig, inte skulle förlåta någonting. Jag är inte perfekt och känner och älskar inga perfekta människor, men sexköp är helt enkelt över min personliga gräns. Jag föraktar sexköpare djupt, och anser att deras inställning till andras välbefinnande och kroppar är avskyvärd.

    Svara

   Skillnad på att t ex vara otrogen och att, som i det här fallet, vara otrogen genom att betala för ett övergrepp på en annan människa.

   Svara

   Har en vän som legat med eller haft mindre relationer med upptagna killar, som jag inte sagt upp kontakten med trots att jag tycker det är riktigt vidrigt. Om än inte samma sak som sexköp såklart..

   Tanken slog mig inte att säga upp kontakten, istället försökte jag och andra vänner få personen att verkligen tänka sig in i hur situationen var för deras flickvänner samt sticka hål på alla dumheter dom sa som ursäkter.
   Vännen verkade tycka att det var en bekräftelse att ”lyckas få” någon upptagen, men då vi andra inte var lika imponerade fick hon nog en tankeställare iallafall..

   Dock önskar jag faktiskt att karma skulle se till att hon själv blev utsatt för otrohet så hon förstod vad hon gjort. Kanske hade vart bättre att säga upp kontakten då..

   Svara

    Är man fortfarande någons vän om man önskar att den ska bli utsatt för otrohet?

    Svara

     Efter att (fullt medvetet och upprepat) ha gjort det mot andra så ja, det är fanimej rätt.. det bästa sättet att förstå något är oftast att rollerna blir ombytta

     Svara

      Det var inte det jag ifrågasatte utan om man då är en vän.

      Svara

    Men din kompis gjorde det inte mot dig. Så varför skriver du om det här?

    Svara

     Well, Paolo köpte ju inte sex av Elin heller så det är väl en fullt relevant jämförelse. Hennes vän gjorde något hon själv tycker är vidrigt. Hon beskriver vad hon kände och hur hon agerade.

     Svara

    Skulden ligger 100% hos killarna. Det är de som varit otrogna, inte hon.

    Svara

   Absolut, men det finns grader och gränser fortfarande. Det finns saker jag kan förkasta och motsätta mig, men trots det förbli vän med någon. Otrohet faller nog in där, men det beror också på – är jag t.ex. närmre den som blev bedragen så skulle jag nog ändå avsäga vänskapen med den som var otrogen. Rätt eller fel kan man nog inte säga, men då skulle det vara för att jag väljer att prioritera den bedragna om jag känner båda två. Har en närstående som begått bedrägerier och som jag fortfarande har kontakt med. Men så finns det saker som går över gränsen för vad jag kan tolerera. Att köpa sex av en annan människa går över min gräns, jag tycker det är att utnyttja andra på ett så vidrigt sätt som jag inte kan tolerera.

   Alla har inte exakt samma moraliska kompasser, men det är klart att man kan ha saker som går över gränsen för vad man själv kan tolerera – även om man kan deale med vissa andra moraliska problem.

   Svara

  Hade sagt upp kontakten med min ”bästa vän” på stört om detta hände. Elin ska såklart inte skuldbeläggas, lägg skiten där den hör hemma (dvs hos Paolo). Men hennes beslut att fortsätta ha Paolo i sitt liv är ändå uppseendeväckande kan jag tycka.

  Svara

  En an mina bästa vänner, som jag även var kollega med begick ett brott på våran då gemensamma arbetsplats. Hon kränkte de äldre människorna med särskilda behov, så även en nära familjenedlem till henne som också arbetar där. Men det gick emot min min moraliska kompass så det gjorde ont i hela mig när de hade det där beteendet, så med vetskapen att de skulle förneka mina anklagelser och hålla varandra bakom ryggen gick jag till min enhetschef och områdeschefen och anmälde händelserna.
  De är inte mina vänner idag, de dem gjorde var fruktansvärt och vittnade om deras vidriga människosyn.
  Det som hände var dock det som jag trodde skulle hända. De skyddade varandra och påstod att jag hittade på (?). Så i utredningen stod det ord mot ord. Dem arbetar kvar.
  Jag studerar nu på heltid och är tjänstledig (kommer aldrig sätta mina fot där igen). Jag förlorade inte mina vänner med det här. Jag valde bort en hel feg hög av omoraliska och svaga människor (de blev backade av fler) som förhoppningsvis har det lite besvärligare att bete sig illa.

  Svara

   Heja dig!!!!

   Svara

   Vad bra att du anmälde, all heder åt dig. Hoppas att någon annan bevittnar deras beteende och anmäler.

   Svara

    Tyvärr var det olika personer vid olika tillfällen som var med och bevittnade kränkningarna men de valde förövarnas sida (antagligen av rädsla att bli behandlade som mig, ryktesspridning och utfrysning).
    Det är så skandalöst att man som i det här fallet låta en enskild medarbetare ta hela den smällen än att göra något åt det som ledning. Jag gjorde det som stod i mitt anställningsavtal och det lagen säger. Jag anmälde.
    Förövarna går fria och har dessutom smutsat ner mitt namn genom att kalla mig lögnare. Att jag kommer få passa mig om jag återvänder till min fd arbetsplats (sagt på ett apt) mm.
    Oavsett allt som jag blivit utsatt för skulle jag anmäla igen om jag var tvungen. Man ska stå upp för de som inte kan. Det är en skyldighet man har som samhällsmedborgare.

    Svara

     🙏❤️👏🤗

     Svara

     Om jag var du i den situationen skulle jag skött det hela smidigare.
     Jag skulle smygfilmat ett tag så jag hade bevis. Självklart stod det ord mot ord när du inte hade bevis! Du skötte det hela så klumpigt så nu får de stackars människorna inte bara fortsätta stå ut med skiten men också är helt utelämnade eftersom det inte finns någon (du) att agera som skydd.
     Snälla tänk nästa gång du hamnar i en sån här situation. Jag hoppas verkligen du lärt dig något.

     Svara

      Okej

      Svara

      Det absolut märkligaste inlägget under 2021 hittills.

      Svara

       ”Okej”

       Svara

      JAG hoppas du trampar snett och fastnar i en a-brunn och får sitta där ett par timmar.

      Svara

  Vi vet ju inte om de två haft en intim relation så då vet vi inte om han varit otrogen…
  Som vänner ja men kanske inte mer.

  Svara

   De var väl ett par? Eller har jag missat något..?

   Svara

   Va? Menar du att vi inte vet om de var monogama i sin relation?

   Svara

   Men även om de inte hade sex i sin relation var de ju fortfarande ett par och således var han otrogen?

   Svara

    Vad som är otrohet i en relation behöver inte vara otrohet i en annan relation.

    Svara

   Det kan ju ha varit ok för henne att han gick till prostituerade. Det vet ingen utomstående.

   Svara

    Ja, uppenbarligen var det ju ok.

    Svara

  Vem vill ha en vän/kille med den kvinnosynen? Tror inte det va. Men å andra sidan ska man inte döma andra.

  Svara

  Dom är tillsammans såkkart 😄 Detta är är löjligt!!

  Svara

   Precis vad också tror ! Hon skäms att erkänna efter det han har gjort

   Svara

  Hade ALDRIG haft något som helst att göra med en sån person igen. PR är tyvärr väldigt manipulativ märker man så jag tycker synd om elin

  Svara

  det kom fram att min bästa vän hade våldtagit två tjejer, kompisar till honom. jag är inte vän med honom längre.

  Svara

  Om min partner svikit mig på detta sätt hade jag aldrig kunnat se hen i ögonen igen!

  Än mindre kunnat fortsätta bara vän!

  Svara

  Det är någonting med sexköp som får det att riktigt vända sig i magen alltså… hade aldrig kunnat umgås med eller dejta en person som jag visste hade gjort det!
  Lite obehagligt när man vet att det är ganska vanligt ändå, speciellt utomlands. Och det är en sån sak många nog inte berättar för en partner… urk

  Svara

  När man läser kommentarer här så förstår man varför man upprätta domstolar istället för att låta pöbeln bestämma.
  Visst jag hade oxå dumpat för otroheten men har flera vänner(män och kvinnor) som köpt sex samt haft sex med väldigt unga.
  Dömer inte.
  Har själv aldrig köpt sex men sålt mig själv.
  Känner mig mer våldtagen av sjukvården/ samhällshjälpen om påstås finnas än torsken om jag ska vara ärlig.

  Svara

   Var drar du din gräns då? Sexuellt umgänge med barn? Ha dömts för våldtäkt? Allt ok enligt dig? 🙂

   Svara

    Aktiva pedofiler, psykopater, fördomsfulla människor och personer utan självinsikt med massa dubbelmoral brukar jag undvika.
    Personer som begått brott och är ärliga, visar ånger, begår ej nya brott samt tar ansvar för vad hen gjort kan jag acceptera då de lärt sig.
    Paolo verkar inte visa nå ånger. Men är inte vän me han heller.

    Svara

     Vi är väl lite olika vad gäller att förlåta… Hade en vän som blev våldtagen av sin storebror under flera år i barndomen. Likaså hennes syster blev utsatt. Brodern var vuxen när detta hände. Blev en stor grej med socialtjänst och BUP m.m. men flera år senare tittade jag på hennes mammas blogg och där satt hela familjen inklusive våldtäktsbrorsa och fikade och myste. Sjukaste jag sett men antar folk kan förlåta mer än man tror. =/

     Svara

   Din ”verklighet”är som tur är inte allas verklighet.

   Svara

    Nä, tur för dom människorna att det finns de med större insikt och hjärta för att förlåta.
    Utan oss hade världen sett väldigt mörk ut. Förmodligen hade vi fortfarande haft dödsstraff som hängning på torget om man ska vara så hård och dömande.

    Svara

     Dra inte in dödsstraff.

     Detta handlar om moral.

     Svara

      Ganska många verkar för dödsstraff och utanförskap när man läser kommentarerna.. inte bara i det här inlägget.

      Svara

     Eeh va? Hur fick du detta till dödsstraff? Ologisk koppling. Det handlar väl snarare om möjligheter till rehabilitering och det avsaknande av ånger som tyder på att personen inte kommer rehabiliteras. Varför ska man förlåta då? Det är som att godkänna personens skeva beteende.

     Att vara kritisk till att personen inte har förändrats och därmed ta avstånd betyder väl inte att vi ska börja hänga folk på ett torg?

     Svara

  Fast det handlar ju inte endast om själva handlingen i sig. Så som Elin svarat blir väldigt märkligt, de var ett par och inte vänner. Det är dels den förkastliga vidriga handlingen, fruktansvärda människosynen, det manipulativa beteendet etc. MEN också otroheten och sveket i den exklusiva kärleksrelation de faktiskt hade och bekräftat att de hade. Det är ju två delar, otroheten och det sveket kopplat till deras faktiska relation går ju faktiskt inte att jämföra med en vänskapsrelation. Det är ju två olika svek beroende på relation och som sagt olika delar i båda fallen. Väldigt märklig jämförelse

  Svara

  Såklart är dom tillsammans!! Inte direkt så atr dom har en 20 årig vänskap bakom sig då kanske man hade kunnat förlåta, folk måste sluta vara så naiva! 😄 Hon har som många tjejer och kvinnor tyvärr noll självrespekt och det är sorgligt som fan!! Du är värd då mycket bättre Elin!!

  Svara

   Verkligen! Elin om du läser detta, there’s plenty of fish in the sea! Du är ung, snygg, aktiv och säkert bra på tusen andra sätt.
   STÄNG DÖRREN FÖR HONOM! Låt honom inte nästla sig in i ditt liv igen likt den orm han är! När någon visar vem dom är, tro på dem första gången.. Han hör hemma i soporna men det gör inte du, gå vidare!

   Svara

  Jag tycker det mesta du lägger ut här har nåt av värde i sig men här är tydligen avsikten att hänga ut PR som en manipulativ narcissist och henne som ett dumt spån som går på det.
  Varför förminska henne på detta sätt ?
  Antar att ingen här vet hur deras förhållande var innan och ingen som vet hur de har det nu.
  Det enda jag har lite svårt att fatta är hur en ung tjej överhuvudtaget kan falla för PR.
  Han har liksom noll utstrålning i mina ögon.
  Men kärleken är blind så kanske bäst låta det vara så

  Svara

   Detta har ju dock verkligen ett värde?? Till skillnad från många rätt meningslösa inlägg så finns det en viktig poäng här som är större än E&P..

   Svara

    Nej. Eller vad är den ”större” poängen? Att vi ska köra på ”guilty by association”? Menlöst, Elin har inte gjort nåt fel så vem hon umgås med har inget med oss att göra.

    Svara

   Hon är ju en offentlig person och gick ut med relationen offentligt.. inte så att vi har rotat fram någon privat person vi diskuterar.
   Vill man inte att folk har åsikter så har man inte en offentlig instagram?
   Vill man inte att folk kommenterar ens partner lägger man inte ut relationen på sin offentliga instagram?

   Svara

  Elin är tyvärr mentalt en väldigt klen person och är i behov av mycket uppmärksamhet vilket även är ganska uppenbart på hennes sociala kanaler. Hon får bekräftelse och uppmärksamhet av Paolo tycker hon säkert. Sen att han strösslar den åt andra damer och har varit otrogen mot henne försöker hon skuffa under mattan ”det han gjorde var fel”, ja och jävligt olagligt och totalt respektlöst mot henne.
  Tycker båda verkar vara ganska trasiga personer, sorgligt.

  Svara

   Ja trasiga på olika vis. Han känner sig inte manlig nog och behöver svänga runt batongen bland prostituerade, medan Elin känner att hon har saker emot sig inom den bransch hon är i och därför behöver stötta sig mot att umgås med en kändis. Båda är destruktiva men tyvärr tror jag Elin skadar sig själv mycket mer än vad Paolo skadar sig själv (dock fuckar han up andra rätt bra ju)… 🙁

   Svara

   Känns så skumt, med tanke på den resa Elin gjort med sin kropp och hur mycket coola prestationer hon har bakom sig..så tänker man sig ju att hon ska vara super mogen och ha ett psyke av stål.

   Svara

    Men det HAR hon säkert. Alla människor har nån typ av akilleshäl.

    Svara

  Synd att hon inte har mer självrespekt. Jag har brutit med en väldigt nära vän, det är inte kul men vissa saker kan eller ska man inte acceptera.

  Svara

  Om min partner eller bästa vän gjort som P så hade dom så att säga varit dead to me. Efter att jag sagt till dem exakt vad jag tycker om deras beteende. Aldrig aldrig ALDRIG skulle jag hålla en torsk/våldtäktsman bakom ryggen NÅGONSIN! Finns bara en man jag inte skulle säga upp kontakten med i en sån situation och det är min son. Men det för att precis som någon ovan skrev, så hade jag känt en viss skuld och ansvar för om någon jag uppfostrat blivit så vidrig.. Jag hade känt att jag måste göra allt jag kan för att få honom att aldrig göra om det. Men som sagt, alla andra hade fått dra åt helvete! Hade inte kunnat se personen i ögonen utan att må illa.

  Svara

  Alltså, jag har dumpat både killar och vänner för betydligt mindre moraliska tveksamheter.

  Svara

   Eller hur?? Jag har sagt upp bekantskapen med typ min bästa fd vän, för att jag insåg att hon var både rasist och homofob (ja bland annat) och jag klarafe inte av att va i närheten av henne längre! Det är inget fel på att bryta med en dålig person eller en person man bara mår dåligt av.

   Svara

    Jag bröt med med en kille som var miljöpartist och fågelskådare. Han körde automatväxlat också…

    Svara

     DET var ett klokt beslut- Grattis 😊

     Svara

    En av mina bästa killkompisar var homofob för 10 år sen. Alltså grovt. Idag tänker han ”jag förstår verkligen inte hur jag kunde vara så dum jag gjorde skillnad på kärlek och kärlek när jag var yngre.” Och det för att vi hans vänner som inte var homofoba inte dumpade honom utan fortsatte att vara vän och diskutera och diskutera och bjuda med på Pride osv.

    Svara

     Exakt. Men i Sverige idag ska man direkt ”bryta” med alla som gjort minsta fel.
     Tufft klimat det blir då tänker jag – nästa gång är det man själv som gör fel och då står man där ensam när alla ens perfekta vänner ropar skandal och bryter med en.

     Svara

      De är guld värda, tacksam att jag fått den andra chans det här kommentarsfältet inte förmedlar.

      Svara

  Jag hade inte varit bästa vän med en person som gjort så. Aldrig.

  Svara

  Vem vill va vän med nån som gjort detta flera gånger usch

  Svara

  Den enda jag inte hade raderat var ett barn. Svår väg tillbaka men…

  Svara

  Det låter som att det är många män som skulle åka ut om sanningen kom fram.

  Svara

   Mm precis.. majoriteten av sexköpare är pappor. Så ni som skriver att ni aaaaldrig skulle vara vän och säga upp kontakten.
   Tänk på i julas när ni träffa pappa och gav en kram. Han kanske jag har sålt sex till.
   Och torskar berättar gärna om sig själva ävenom sina barn. De visar bilder och säger namn, ålder mm.

   Svara

    Fan vad det vänder sig i magen av att höra det här 🙁

    Svara

     Verkligheten gör ont. Vissa personer är privilegrade och behöver aldrig se livets baksida.
     Grattis till er.

     Svara

  Grejen är väl att man kan spekulera hit & dit & helt tvärsäkert tro man skulle göra si eller så men det har man ju ingen aning om innan man hamnar i Elins situation.

  Blir irriterad på er som dömer HENNE eller spekulerar om hennes personlighet osv, hon har inte gjort nåt fel och får göra exakt hur hon vill och umgås med vem hon vill.

  Svara

   Jag är faktiskt tvärsäker på att jag inte hade behållit min fd pojkvän som vän om det kommit fram att han är en sexköpare. 100% tvärsäker.

   Svara

    Visst. Och min poäng är ”upp till bevis.” Jag tror dig när jag ser dig- i dagsläget gissar du utan att ha en aning om hur du skulle känna eller agera i den situationen- du har aldrig varit i den.

    Svara

     Killar har dumpats för mycket mindre allvarliga saker än så.

     Svara

      Hur hör den kommentaren till ämnet som diskuteras?

      Svara

  Ingen utomstående vet ju något om Elin.

  Hon kanske inte har några problem med att han köpt sex? Hon anser kanske inte att det är världens grej. Hon kan ha vetat om att han brukade göra det, det kan ha varit något de var i samförstånd om. Vad vet vi? Det är inte per automatik självklart att hon prioriterar moral och lagligt leverne framför relationer.

  Se på Federley. Hans kärlek är peddo och han verkar ju ha brutit upp först när det blev offentligt, innan det tyckte han tydligen det var ok.

  Svara

   Pucko, ursäkta mig. Hon har redan uttalat sig angående hans handling. Så lågt av de som liksom försöker antyda att hon sanktionerat hans agerande genom att välja att fortfarande vara en vän (till någon som även om fullständigt självförvållat förmodligen har det rätt tufft).

   Svara

    Du kallar mig pucko, tillåt mig kalla dig naiv. Hon har uttalat sig, det har även Federley. Det är klart de tar avstånd i ord. Ingen vill väl försvara brottsliga handlingar offentligt.
    Vad som egentligen sägs mellan två personer i en relation vet ingen utomstående.

    Svara

    Ett uttalande behöver inte alltid vara sanning. Utan mer ett sopa under mattan och vänta tills de värsta lagt sig.
    Vem vet Elin kan lika gärna begått nått värre än sexköp så därför anser hon inte att de Paolo gjort är oförlåtligt.

    Svara

   Tror Elin hade sagt på en gång ifall det fanns någon sån här förklaring..

   Svara

    Varför tror du det? Deras privata angelägenheter är inget hon behöver berätta om. Man får ha ett privatliv.

    Svara

  Det är så lätt för andra att döma. Ord kostar ingenting. Vänta tills ni själva har en älskad person som begår ett fel. Då ska ni agera, inte bara prata, och då är det inte lika lätt.

  Jag har inga illusioner kvar om folk som pratar stort och brett om sina fina åsikter, sedan händer det något i deras eget liv och plötsligt är det inte så enkelt längre. Sett det så många gånger.

  Det är inte förbjudet att vara ihop med en dömd person och Elin får göra som hon vill, enligt mig.

  Svara

  Jag hade kastat min vän åt helvete.. ”han har gjort fel”, han har gjort riktigt jävla fel att ordet fel inte ens räcker till. Vad är detta för mjäkerier. Jag tror dock det är hennes hjärta som inte riktigt är redo men när hjärnan kommer ikapp kommer hon nog själv inse hur skevt det är. Och på tal om torsk, gissa om vi satte vinet i halsen när vi under filmen ”flickan som lekte med elden” påmindes om att en viss person spela reko man under en film som handlar om, wait for it….. torskar.

  Svara

  Har hon inga andra vänner?! 🙁 Jag blir beklämd att en ex-pojkvän som var otrogen och begick brott under deras tid ihop är hennes allra bästa vän!? Hon är 25 år med stort träningsintresse – har hon inga tjejpolare att umgås med inom de kretsarna? Verkar hemskt om hon känner sig tvungen att ha kvar P som vän för hon är så ensam annars.

  Svara

  Om det hade varit ”absolut-bästa-kompis-sen-barnsbensgrejjen” hela vägen så hade jag nog inte sagt upp bekantskapen, men absolut, per det bestämdaste, tagit ett snack med vännen. Kanske tagit avstånd men tror jag hade försökt se till att den får hjälp o rehab osv. Men om vi från början varit ett kärlekspar så hade jag raderat honom för gott. Finns inga alternativ där.

  Hade det varit min son så hade jag aldrig i helvete lämnat hans sida – OAVSETT!!

  Svara

   Ingenting som säger att ”barndomsvänner” skulle vara bättre än andra, snarare tvärtom. När du är barn har du ingen makt över vilka personer du får runt dig o som därmed kan bli dina vänner. Andra bestämmer var du ska bo, vilken skola du ska gå i, fritidsaktiviteter osv. När du blir tonåring och äldre, däremot, väljer du mer självständigt din miljö, skola och umgänge och träffar därmed personer som passar dig bättre. Ingen slump att de flesta har sina bästa vänner som de träffade i sena tonår eller tidiga 20-årsåldern.

   Svara

    Fast nu skrev jag helt utifrån MINA barndomsvänner serrö.

    Svara

  Om jag var Elin skulle jag bli skitförbannad över alla som utgår från att hon är manipulerad. Snacka om förminskande!
  Hon har väl helt enkelt vägt de två sakerna – hans brott och deras relation – i en vågskål och för henne väger relationen tyngre.

  Det är helt tillåtet för henne att välja, alla har inte exakt samma moral och man får förlåta om man vill. Hon har valt att förlåta.

  Svara

   Intressant att du tycker att det är förminskande – Du menar alltså att det är en negativ reflektion av henne om hon är manipulerad? Tycker du att kvinnor som blir manipulerade är svaga? Sämre? Får skylla sig själva för att de ”åkte dit” eller inte kunde stå emot?

   Svara

    Det är självklart förminskande eftersom det utgår från att hon inte är kapabel att fatta egna beslut om sina relationer utan låter andra bestämma.

    Svara

     Håller inte med dig – Eller rättare sagt det du säger är en väldigt förenklad bild av ett otroligt komplext och skickligt maktutövande. Precis vem som helst skulle kunna råka ut för det. Det betyder inte att den som råkar ut för det är svag eller tidigare har haft behov av att låta andra bestämma eller några som helst problem att fatta egna beslut. Det är någonting som görs MOT en människa. Inte någonting en människa gör mot sig själv.

     Svara

   Ser inte att de har någon framtid tillsammans. Det kommer inte att hålla, för han är inte att lita på.

   Svara

    Känns så deppigt också och äckligt att han är en dubbelt så gammal gubbe:/

    Svara

  Hört talas om sk kompensationsfaktor? Hon behöver väl honom antagligen på något sätt som väger tyngre än det han gjorde, enligt hennes egna värderingar. Han är lite känd och hon behöver kanske hjälp med exponering, kontakter etc, det kan ju ofta väga tungt, hon har väl redan tjänat bra exponering på hela soppan? Hon är vuxen att fatta egna beslut.

  Svara

   Hear hear, Fredde från Solsidan talar 😀

   Svara

  Avföljde henne direkt när jag för ett bra tag sedan förstod att hon inte klippte. Och ja Elin, svaret på din fråga är ett rungande JA.

  Svara

  Det blir ju en form av självskadebeteende när hon går tillbaka till honom på ett eller annat sätt. Vad får hon ut av den vänskapen? Kan hon ens lita på honom? Förtroendet borde ju vara obefintligt. Är det någon som har koll på hur många fler följare Elin har fått efter att det har med PR uppdagades?

  Svara

   Men vi vet ju ingenting om deras relation. Det kan ha varit ett öppet förhållande till exempel. Då har förtroende en helt annan innebörd.

   Svara

    Då hade hon ju sagt det direkt

    Svara

     Eh va? Varför skulle hon behöva säga det? Det angår ju ingen.

     Svara

  Bästa vän?!?!?! De var ett par och han bedrog henne!
  Han våldtog en annan kvinna!!!

  Herregud, det där är inte vänskap…

  Svara

   Tänkte exakt samma tanke!!
   Hon hittar på ursäkter för sig själv och honom för att slippa deala med ett svek.
   Tyvärr gör det ju att hon ser ut som en lika stor clown som honom

   Svara

   Bedrog och utsatte henne för risk. Hon kunde fått HIV och eller en rad könsjukdommar. Plus Covid.

   Svara

  Hans enda ”misstag” var att han åkte fast/togs på bar gärning. Att köpa sex och utnyttja en annan människa för pengar är inget misstag och oftast inte en handling som skett en gång. Möjligtvis att man kan klassa otrohet som ett misstag som man kan förlåta (utan att glömma). Men detta, nej. Synd att hon inte kan stå på sig för sin egen skull, om ens bästa vän begår en sådan här handling – dessutom mot sin personen i fråga så förstår jag inte vad det finns att förlåta.

  Svara

   Om Paolo och Elin istället hade bott i Tyskland hade han gjort en fullt laglig handling. Då hade det bara handlat om moral. Och Elin hade kunnat anse att sexköp är acceptabelt.

   Svara

    Men vad du hänger upp dig på om det är lagligt eller inte…
    Det är lagligt med kusingifte i Sverige… vilket inte innebär att det är så klokt per automatik.

    Detta har ingenting med lagar att göra.

    Svara

     Det har jättemycket med lagar att göra. Lagar påverkar vår uppfattning om vad som är moraliskt rätt.

     Det finns länder där homosexuella handlingar är olagliga till exempel, och där anses homosexualitet också av de flesta som moraliskt fel.

     Svara

    Absolut. Men han hade fortfarande varit otrogen. Tror inte tyska kvinnor är okej med att deras män/pojkvänner har sex med prostituerade bara för att det är lagligt. Min man hade är inte okej med att jag skulle sälja sex även om det är lagligt i Svergie.

    Svara

  Två veckor innan mitt planerade bröllop fick jag reda på att min blivande man hade köpt sex med en kvinna (långt innan vi träffades).

  Jag bröt förlovningen där och då och har inte haft någon kontakt med honom sedan dess.

  Svara

  Hon är okej med prostitution antagligen. Hon kanske tom var ok från början att han låg med prostituerade och inte ”var otrogen”. Annars har jag svårt att förstå varför man är okej med det beteendet. Hon är även ok med att hennes vänner köper sex…. ingen som helst tänkte till de utsatta

  Svara

  Tror inte folk riktigt förstår hur vanligt det är att köpa sex. Vet MÅNGA kvinnor/tjejer som aaaaaaldrig skulle tro deras kille/man/bror/pappa/BFF skulle göra något sådant… vet de som skulle svära på sina liv att ”han skulle aldrig göra något sådant”. Men tro mig…. TRO mig…. jag VET! Ibland skulle jag vilja jaga rätt på anhöriga till alla de jag mött (hur fan det nu skulle gå till…) men kan inte ens räkna hur många gånger jag mött någon i deras arbetsbil o fick ej bära parfym mm… eller på deras affärsresor mm…

  Svara

   Jag är inte alls förvånad.

   Svara

  Beror på hur nära vänner. Hade känts konstigt och det hade nog tagit tid innan allt känts bra igen. Men jag tror på att förlåta. Men det finns gränser här också så klart. Hade jag fått veta att det handlade om pedofili så hade jag brutit direkt. Och aldrig förlåtit

  Svara

   Absolut, där går även en gräns för mig.
   Prostitution är svårare eftersom jag själv en gång i tiden träffade en ung tjej som sålde sex (jag var själv en ung tjej då). I början var jag chockad och ville agera räddande ängel osv men sakta var jag tvungen att ta in att hon faktiskt gjorde det för att hon tyckte det var lätta pengar. Hon tackade nej när jag erbjöd mig att hjälpa henne börja jobba på min arbetsplats istället.

   Svara

  Jag anser att han får belöning för att ha varit vidrig i och med att Elin fortfarande är vän med honom. Hon säger ju omedvetet då att hans beteende är okej. I min värld, med mina åsikter och värderingar, så hade en vän åkt ut med huvudet före om han/hon gjort så som PR har gjort.

  Svara

   Alla tycker inte lika helt enkelt.
   Jag har nära vänner som är homosexuella, en av dem har inte bott i sitt hemland på 20 år, homosexualitet är inte förbjudet där men många där inklusive hans familj tycker att det är moraliskt fel att han har sex med andra män. Så flera av dem har brutit med honom då de inte accepterar hans handlingar.

   Svara

    Du jämför förgripa sig på en person med homosexualitet?

    Svara

     Nej, jag jämför lagliga sexköp med lagliga homosexuella handlingar.

     Svara

      Men det var ju inte lagligt?!?

      Svara

      Alltså jag förstår verkligen inte. Sexköpet, som är olagligt, är alltså att jämföra med att någon är homosexuell? Det är ju så totalt olika saker att det inte ens borde förekomma i samma fråga.

      Svara

      Att bryta med någon som gjort ett olagligt sexköp där kvinnan med nästan 100 % garanti har tvingats in i det är samma sak som att bryta med någon som är homosexuell?

      Svara

       Fast att hon var tvingad vet ju ingen.

       Svara

   Jag hade skämts ögonen ur mig om jag var Elin. Jag hade tänkt att varenda människa hade tänkt ”shit vilken dålig självkänsla den där Elin har som stannar kvar hos PR efter att det bevisats att han hatar kvinnor”, ”är hon så vek att hon inte kan ta sig loss?”, ”tycker hon själv inte att hon är värd mer i livet?”.

   För jag tror inte jag är ensam om att tänka så.

   Hon förtjänar SÅ mycket mer och bättre!
   Hon som är så stark fysiskt och som tagit sig igenom en bruten nacke/rygg(?)
   Hur kan hon ha en sådan FRUKTANAVÄRT låg självkänsla som står vid denna vidriga människas sida?

   Svara

    Hamnade fel.

    Svara

    Hon kommer nog till insikt om sitt misstag med tiden, tyvärr. Det tråkiga är att tills kvinnor är redo att stå på egna ben och hantera sin sorg själva till skillnad från att gång på gång springa tillbaka till mannen som gjort dem illa för tröst – tills dess söker de upp andra kvinnor som bekräftar deras världsbild. Blir vän med andra kvinnor som tycker synd om narcissistiska förövare och ska skydda dem till varje pris. Så det är poänglöst att vänta sig annat än att hon står vid hans sida tills han tröttnar på henne eller tills han ställer till med nästa oförlåtliga problem, och nästa och nästa. Hennes val.

    Svara

     Jag är helt hundra på att du har rätt, för jag tror samma sak. En person som Paulo kommer aldrig att ändra på sig. Han kommer att byta ut Elin när han tröttnat/hittar någon ny som går på hans lögner/ord. Det är först då Elin kommer ”att vakna” och se vem P faktiskt är. Jag hoppas, för hennes skull, att det är förr än senare – att hon har ett långt liv kvar att hinna öppna upp sig och få uppskattning och kärlek från någon som verkligen bryr sig, som respekterar kvinnor (alltså även henne, till 100%) och som vet vad respekt och lojalitet är.

     Hon kommer aldrig att lyssna på någon om P, tyvärr. Så det är bara att hålla tummarna för att hon tar sig ur och blir lycklig, förhoppningsvis snart 🙏

     Svara

  Egentligen tänker jag att vårat rättssystem *borde* vara det som straffar tillräckligt/lagom. Så om någon av mina kompisar betett sig illa så vet jag att de får tillhörande straff och/eller rehabilitering.

  Cancelling och att frysa ut människor för att leva i exil hör till vårat rättssystem som vi hade på stenåldern tänker jag.

  Svara

   Jag förstår inte riktigt varför du refererar till rättssystemet och straff. Det finns väl massa saker vänner och partners kan göra som medför att man inte önskar en fortsatt relation med dem – även om handlingen i sig inte är straffbar?

   Om folk är otrogna, ljuger, sviker eller om det framkommer att de har en människosyn som ligger långt ifrån ens egen så är ju inte det olagligt, men för många diskvalificerande för en vänskaps- eller kärleksrelation.

   Om det kom fram att min partner köpt sex är det ju inte för att ”straffa” hen jag skulle göra slut, utan för att jag inte vill ha någon med den människosynen i min närhet.

   Svara

    Tack för din kommentar.

    Ja, systematisk lögn och otrohet är väl upp till var och en att diskutera sinsemellan – exempelvis tillsammans med en terapeut – alternativt bryta kontakten. Därför vi idag inte har några lagar kring det antagligen så ja, istället för att skriva betett sig illa borde jag skrivit brottsligt.

    Orsaken till varför jag nämner rättssystemet är att jag tänker att kriminologer antagligen vet bäst vid rehabilitering. Nu har jag kanske en annan människosyn men jag tänker att de flesta är mer eller mindre trasiga inombords, varav vissa skadar andra genom det. Så jag tänker inte att människor är onda utan att de istället har problem.

    Svara

  Det finns ju många som har dömts för brott., även många kändisar. Ska alla dessa vara singel resten av livet?

  Svara

   Det är väll inte riktigt det som det handlar om? Han begick inte bara en kriminell handling utan var också otrogen inför hela svenska folket. Huruvida någon blir ihop med honom efter det är inte heller poängen, utan snarare hur du eller jag tänkt i Elins situation, som den bedragna partnern.

   Svara

  Hon tycker ju bara synd om han

  Svara

  Folk får fan skärpa sig.

  Jag har sålt sex i mitt liv. Folk har köpt sex av mej. Hade inte jag sålt så hade dom inte köpt, så i grund och botten så är det vi sex-säljare som är problemet, inte köparna. 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Jag tycker inte det konsekvent är fel med sexköp. Detta utifrån att jag lyssnar även på röster från sexarbetare som gillar det de gör. Detta till trots så tycker jag att det är klandervärt att Paooa var otrogen (så länge det inte finns någon överenskommelse mellan dom som vi inte vet om) genom att köpa sex och bli gripen. Således att utsätta Elin för en helt offentlig otrohet. Det är mitt stora problem. Hade han varit singel och köpt sex av en lycklig, frivillig sexarbetare hade jag inte kunnat bry mig mindre.

   Svara

   Skitsnack att du sålt sex. Du är förmodligen bara en liten incel-idiot som skriver ner sina egna åsikter och låtsas vara tjej för att vi ska tro dig. Kan lova dig att varenda sexsäljare inser att männen som köper är problemet.

   Svara

  Jag hade inte gjort slut med en bästis för att det uppdagats att den köpt sex, men jag hade definitivt gjort slut med en partner som bakom min rygg köpt sex. En partner har jag betydligt högre krav på än en kompis. De ska dela mina värderingar på ett sätt som vänner inte behöver.

  Svara

   Instämmer! Och dessutom en som ljuger! Ingen tror på att det var första gången han utnyttjade en kvinna. Och har han sagt sanningen till Elin blir det bara mer sliskigt.

   Svara

  Om min bästa vän hade ljugit för mig, och medvetet utsatt mig både för covid-smittrisk och STD-smittrisk, och dessutom förödmjukat mig offentligt – alltså med såna vänner behöver man verkligen inga fiender..!
  Jag har ingen insyn men utifrån så låter det som att hon är medberoende på nåt sätt.

  Svara

  Hade det varit min bästa vän hade jag nog inte sagt upp kontakten dirket. Men vi hade behövt reda ut ett och annat och se om vi kan hitta en väg framåt. Hade det varit min kille hade jag kastat honom. Dirrrr! Önskar jag kunde vara lika fin och förstående som Elin, byt fuck NO! Han är otrogen, genom att betala för knull halv 3 på morgonen och skämmer dessutom ut sig själv för hela svenska folket. Mitt största problem med allt detta är hur jag upplever att han förnedrar Elin genom att vara otrogen på det här sättet i offentligheten. Jag hoppas att Elin hittar sin väg och har respekt för sig själv, för hon verkar vara en så fin person.

  Svara

  Lättare sagt än gjort. Lätt att dömma någon annan om man aldrig varit i samma situation själv.

  Svara

  Spontant tänker jag att om man nu är sådana själsfrändar som de påstår sig vara, så borde man kanske inte hamnat i den här situationen överhuvudtaget.
  Sedan lägger jag inte någon vikt över en människas beslut. Det är upp till var och en hur man vill göra, hur man vill leva sitt liv, men kanske oro, eller ångest att detta ska ske igen, eller kanske man inte alls har någon oro kring detta. Vi kan inte ha synpunkter på om de val man gör i livet är rätt eller fel. Det är endast en reflektion som man själv kan göra beroende på situation och utgången av valet. Det som är fel för mig kanske är rätt för någon annan och vice versa.

  Med det sagt, svaret på frågan för min del är: Om han hade varit endast min bästa vän när det hade skett så hade jag säkert undrat hur det kunde bli så här, men jag hade inte raderat honom ur mitt liv.
  Hade vi däremot haft ett förhållande så hade det definitivt varit över.

  Svara

  Skulle dumpa min vän direkt.. men nu ska inte skammen ligga hos henne utan hos Paolo.

  Svara

  Ni sitter här och har sååå många åsikter om vad ni hade gjort om det hänt er. Bra för er! Men låt henne göra precis som hon vill. Är man bästa vänner så backar man varandra oavsett, ja olämpligt att köpa sex men det finns värre grejer. Så kan ni pk-maffian sätta er ner och bara vara tysta! Hon gör precis som hon känner och ni kan bara titta på. 👀

  Svara

  Ja men fortsätt du att vara VÄN med honom då Elin 🤷🏻‍♀️. Att du däremot vill fortsätta ligga med honom förstår jag inte.

  Svara

  Har haft män i mitt liv som skyllt sitt pissiga beteendet på all möjlig skit. ”Min pappa ville inte umgås med mig” ”Min tjej var otrogen” ”Min mamma dog” (Ja! Faktiskt! En man förklarade varför han slog mig med att han kände sig sviken när hans mamma dog…!)
  Och må så vara. En del människor anser sig berättigade till att bete sig som as på grund av vad de själva blivit utsatta för.
  Men det är ingen ursäkt. Vuxna människor tar ansvar för sitt beteende.
  Frågan här är väl varför Elin tycker att hon inte är värd bättre?
  Kan förstå att hon älskar honom och vill förlåta. Men ett sådant svek kan man inte förlåta utan att göra våld på sig själv och sina egna gränser.

  Svara

  Ovärdigt.

  Svara

  Tänker hon inte på hur självisk Paolo faktiskt har varit på alla sätt här. Hur kan hon acceptera allt detta och fortfarande kalla honom för sin bästa vän. Elin: Din kille var otrogen, han sket i dig och att ditt liv kunde ha varit i fara (om du tex fick hiv) OCH han ljög för dig konstant (Det är omöjligt att han köpte sex den enda gången och åkte fast oavsett vad han själv säger)

  Hon är verkligen helt tappad!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.