Måns Möller vs Joakim Lamotte

Måns Möller publicerar den här bilden på Instagram, ett bildkollage där någon klistrat in Joakim Lamotte i skottsäker väst bakom Shamanen från Kapitolium. 
Han tycker bilden är hur kul som helst, men i kommentarsfältet gapas det högljutt om att ”avfölja honom”.
Om Joakim Lamotte hade följt Måns Möller på Instagram så hade han nog stått först i kön för att avfölja för av hans inlägg på Facebook kan vi utläsa att han INTE uppskattar tilltaget på något ändå vis.

Haveristerna går ett steg längre och dekorerar bilden ytterligare, genom att klistra in även Linnéa Claeson bakom Shamanen. 
Deras bild verkar ha tagits emot lite bättre bland följarna än hos Måns Möller. Inte alls lika många som skulle avfölja dem, som Måns.
Han har för övrigt fått 134 nya följare på Instagram sedan bilden laddades upp.
Jag antar att fler uppskattade den än tvärtom?

Jag tycker det här är harmlöst och verkligen ingenting att ens bli upprörd över.
Vad tycker ni?

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att det är typiskt Lamotte att bli arg, kränkt och predikande rörande ”samhällsutvecklingen” och att det är typiskt Haveristerna att klistra in en person de inte gillar, och att det är typiskt för bådas typ av följare att reagera olika.

  Svara

   Nu hör jag iof till dem som inte tycker det är superkul i endera fallet. Jag förstår att de utsatta reagerar. Jag förstår faktiskt också att lamotte reagerar hårdare iom att han har en högerstämpel, insinuationen blir grövre då.

   Svara

   Lamotte har ju rätt, det är totalt ofarligt och verkligen att slå in öppna dörrar att klistra in honom där, eftersom han anses vara i utkanten, inte i mitten av samhället. Så, inte speciellt ”edgy” ”humor”.

   Tycker det är problematiskt att all media i Sverige är så strömlinjeformad, allt blir så förutsägbart.

   Obehagligt att personer på en sekund totalt kan frysas ut ur hela samhället, förlora alla sina uppdrag och utsatta för radiotystnad och bli cancelled så fort de säger något som inte är helt politiskt korrekt.

   Som tex rektor Hamid, helt utfryst nu, från att ha varit i centrum, mitten, inne i värmen.

   För att han uttryckt sig klumpigt om en massa olika grupper, var ju ”jämställt” på så vis att han dissade en massa olika grupper.

   Inget hot, inget reellt hat, bara massa dissade. För 15 år sen. Och nu är han helt utfryst.

   Man kan ju undra över vilka som grävde fram detta, och att det kom ut i media så oerhört lämpligt när på spåret spelats in men inte sänts och att en sekundärkränkt person indignerat fick utrymme att såga honom längs fotknölarna.

   Vips så blev han av med alla uppdrag.

   Och sen Lamotte då, som länge varit fritt fram av media att verkligen ösa otrevligheter över. Varför har vi en då oerhört smal åsiktskorridor i Sverige? Vem gynnar det?

   Svara

    Kulturellt för Sverige (tror jag iaf). Det här med konsensus framförallt (finns säkert positiva sidor med det också) historiskt sett har också lett till ett väldigt begränsat debattklimat.

    Svara

    Kan ni inte bara kravla djupt upp i era egna bruna kanaler och diskutera med varandra där istället? Ingen här är intresserad av vad den svenska althögern tycker och tänker.

    Svara

     Fast det där är väl inget alt höger argument? Det är väl ganska många debattörer från vänster till mitten till höger som diskuterar det här med åsiktskorridorer och brist på öppen debatt? Det har ju varit på tapeten både under metoo och nu senast med Corona och FHM/restriktioner. Sen kan ju argumentet framföras av nån som är alternativhöger men du måste ju se till sakfrågan, inte vem som använder sig av argumentet.

     Svara

     Anonym 11.13, din kommentar är ett perfekt bevis för det som den du svarar på försöker påvisa. Att debattklimatet i Sverige är extremt snävt och inskränkt. Kommentaren du svarar på är inte extrem på något vis, utan resonerande. Men det finns alltid extremt lättkränkta människor, som 11.13, som blir indignerade så fort någon lyfter problematiken med denna extremt snäva åsiktskorridor. Tack för att du gav ett talande exempel på detta.

     Svara

      Problemet med er är att ni inte förstår högerns retorik och blir lika lurade varje gång.

      Svara

       Utveckla?

       Svara

        Alltså, nej. Jag tänker inte skriva en bok härinne. Jag är inte folkbildare och dessutom bryr jag mig egentligen inte längre. I korta drag är det inlägget att likna vid ett Nigeriabrev från högern, och det står dig naturligtvis fritt att skicka pengar till en nigeriansk prins i förhoppning om rikedomar i gengäld.

        Svara

         Fast om du inte kan ge belägg för din åsikt som går att förstå riskerar den ju att bara avfärdas.

         Svara

         Du har alltså inga vettiga argument eller exempel, utan måste ta till en halmdocka. Bra, då vet vi.

         Svara

          Jag har inget behov att av korrigera felaktigheter i ditt huvud.

          Svara

           Skriver för snabbt. Hoppas jag slipper bli uppläxad av språkpolisen.

     Det är absolut inte ”alt höger” diskussioner; det här är diskussioner man har bl.a på universitetsnivå inom samhällsanalyserande och politiskt lagda program.

     Svara

      Du pluggar på PragerU, eller? Utvärdera argumenten på riktigt och fundera en gång till. Inlägget handlar helt enkelt inte om att välvilligt diskutera yttrandefrihetens gränser.

      Svara

    10:48 Det gynnar regeringen och vissa partier som inte klarar av att se sanningen i vad som händer i samhället.

    Svara

  JLM påminner i mångt och mycket om ett väldigt jobbigt, väldigt ouppfostrat och väldigt bekräftelsetörstande litet barn. Nu när jag skriver det känner jag att jag vill be dessa barn om ursäkt för jämförelsen till och med. SÅ jobbig är JLM.
  Disclaimer: ja jag vet det är ej barnens fel och alla är lika mkt värda etc

  Svara

   Haha!!

   Svara

  Jag blir mer upprörd över att du är så slarvig i dina inlägg. Mån Möller han heter Måns. Du måste korrekturläsa eller ta hjälp med det. Du vill väl inte upplevas som slarvig?

  Svara

   Hej Camilla. Om du någonsin väljer att ta in en korrekturläsare ansöker jag om jobbet. Avdankad svensklärare och allmän språkfascist.

   Jag är inte riktigt lika elak som min namne. Lovar.

   Svara

   Var det allt? Att det saknas ett S i Måns namn…? Blev hela texten obegriplig för dig då?

   Svara

    Personen tyckte väl att det det slarvigt ut. Och det kan man väl få tycka? 🙂

    Svara

     Ser slarvigt ut*

     Svara

      Gnälla för så lite?

      Svara

     Och du är så mycket bättre då??

     Svara

    Det är väl lite som att stänga gylfen?

    En extremt liten detalj, men ändå kan det faktiskt ta väldigt mycket fokus om man missar att göra det.

    Svara

   Seriöst.🤦‍♀️

   Svara

  Alltså det här är ju rätt märkligt: ” Däremot har jag alltid undrat varför han ständigt väljer att turnera med Sveriges tråkigaste komiker – Özz Nûjen. Nu behöver jag inte undra längre. Det är uppenbart att Måns Möller tillhör den navelskådande medieeliten i Stockholm som år efter år blundar för samhällsutvecklingen”

  Så, i Lamottes värld är ”att blunda för samhällsutvecklingen” = en förklaring till varför Måns väljer att turnera med Özz? Bra jobbat att visa vad din och dina följares agenda egentligen handlar om Lamotte…

  Svara

   Googla vad Özz gjort i det förflutna

   Svara

    No shit Sherlock, har nog inte någon gått miste om. Men get real – ska du kritisera honom för att han anlitat en framtida terrorist svart så får du faktiskt kritisera ALLA som någon gång har anlitat någon svart och kritsera alla som kommer göra det i framtiden. De allra flesta kollar knappast upp en persons lagliga status i landet eller screenar för om den kan vara en terrorist (hur man nu skulle göra det själv). Ger mig tusan på att en stor del av alla som riktar starkt kritik mot Özz för det själva någon gång jobbat svart eller anlitat någon svart. Tu

    Svara

     Jag lovar att i framtiden kritisera ALLA som betalar pengar till människor som befinner sig olagligt i landet och begår terrorbrott.
     Det är fanimej en av få saker jag är helt säker på.

     Svara

      Du kan ju inte veta vem som kommer att begå terrorbrott innan brottet är ett faktum.

      Terroristen därförinnan var väl dessutom svensk medborgare?

      Svara

      Så med andra ord, bara after the fact så att säga? För det kan du ju inte på något sätt veta på förhand. Därmed, du måste rikta kritiken mot alla som någon gång anlitar svart eftersom det isåfall enligt samma premiss borde vara större risk för att råka anlita en terrorist. Annars är du ju bara en ynklig kappvändare.

      Svara

   Det var vad jag reagerade på också. Ett så udda resonemang där man helt plötsligt pratar om något helt annat.

   Blir så förvirrad när människor gör sånt.

   Svara

   Så uppenbart att han bara ville få in en känga till Özz men så sabbade han hela meningen haha.

   Svara

    Nu hör ju inte den här disk riktigt till ämnet men det största ”felet” Özz gjorde var väl att reagera så konstigt och inte vara ärlig när det uppdagades. Tänker också att iom att Özz kört så mycket ”det är sexigt betala skatt” han förlorade väldigt mycket på att framstå som hycklare. Tror egentligen det är de här två grejerna folk retar sig på mer än att han köpte svart arbetskraft i sig. Men har man en sån vänsterprofil och talar sig så varm för de utsatta invandrarnas villkor borde man ju undvika exploatera dem kan man tycka…lite som feministen Cissi Wallin som anställer kvinnliga nannies för 20 (?) kr timmen. Det ser ju inte bra ut för ens trovärdighet.

    Svara

     Jag håller helt med om att det blev löjligt när Özz hela tiden forsatte försöka köra på att de inte anlitat svart arbetskraft. Dock tror jag inte det är den delen flest människor stör sig på eller går igång på. Hade detta kommit fram utan att Akilov vart inblandad hade det aldrig blivit en så stor grej. Folk ville ”sätta dit” Özz för att han anlitat en terrorist, vilket blir så himla löjligt också.

     Svara

      Jag vet faktiskt inte. Jag roade mig med att läsa Özz krönikor vid tidpunkten för det här och erkänner jag blev irriterad. Han profilerade sig ju verkligen under den tiden som väldigt vänster, skattebetalande och med stort engagemang för utsatta invandrare och flyktingar- bitvis med ett ganska dömande tonläge. Kör man den stilen ser det ju verkligen inte snyggt ut köpa svart arbetskraft för ett stort projekt i byggbranschen, vilka kommer jobba där? Jomen just ja, invandrare och flyktingar utan nåt som helst anställningsskydd.

      Svara

       Håller helt med dig om det och delar den åsikten – menade mer bara att jag inte tror att det var från det drevet uppstod, utan för att det var just Akilov.

       Svara

  Oavsett vad man tycker om Lamott så visar bilden mer om vilken typ av person Måns Möller är.
  Gällande hans turnerande med Özz så är det många som funderar på samma sak. En enkel googling visar hans värderingar men det är väl annorlunda tycker Måns

  Svara

   Ja HUR kan han umgås med någon som betalat hantverkare svart?

   Svara

    Nja, om hantverkaren är en terrorist så borde man nog inte umgås eller ge den personen pengar. Eller hur ser du på människor som ekonomiskt stöttar terrorister?

    Svara

     Och hur tänker du att han skulle veta om att han var terrorist INNAN?

     Svara

     Om man medvetet stöttar terrorister som man vet är terrorister så är det ju såklart förkastligt. Om man råkar stötta en terrorist som man inte vet är en terrorist /ännu inte blivit terrorist tycker jag väl inte att man bör lastas för terroristbiten. Så tycker jag.

     Svara

      Kan man lastas för att man betalar pengar till människor som gömmer sig efter ett utvisningsbeslut? Kan man lastas för att man finansierar deras fortsatta vistelse i Sverige trots att det är olagligt för dom att stanna?

      Svara

       Hade de insyn i personens utvisningsbeslut? Det finns människor som har arbetstillstånd i Sverige men som ändå arbetat svart. Ja det är fel, och ja man borde kräva mer kontroll och ansvar av den som betalar, men vem kunde förutspå en terrorattack???

       Svara

        Det är inte så svårt att ta reda på. Man börjar med att inte anställa svart arbetskraft. Då hade han fått all information han hade behövt.
        Easy peasy.

        Svara

         Och du menar att han valt en firma som jobbar svart? Eller kan det vara som det ofta är – firman man anlitar använder sig av underbetalda svart anställda som bor i en husvagn, förråd etc.

         Svara

         Då borde ju rimligen debatten efter allt detta blivit om anställning av svart arbetskraft, än att göra Özz till en syndabock. Men det blev det ju inte för, surprise surprise, folk vill inte sluta med det så då är det lättare att peka på Özz och skrika.

         Svara

         Det är svårt att ta reda på en persons uppehållstillstånd/status i landet. Om de har ett LMA-kort då har det kortet giltighet i 3 månader, så en person kan ha fått utvisningsbeslut men ändå visa upp sitt LMA-kort.

         Man måste ha tillgång till Migrationsverkets eller polisens register för att vara säker på att personen inte vistas illegalt.

         Ja, man ska bara anlita folk som har arbetstillstånd, men det vanliga är också att man anlitar ett företag, ska man kontrollera alla som företaget anlitar/anställer?

         Men okej jag håller med dig att man kan kritisera Özz och hans släkt för att de anlitade svart arbetskraft, men jag kan inte se att de skulle ha någon vetskap eller ansvar för att Akilov skulle begå terrorbrott.

         Dessutom var väl terrorbrottet ”gratis” så tillvida att han stal en lastbil. Det var inte så att Özz pengar gick till att köpa vapen eller en lastbil – såvitt det är känt. Och det var ju en gedigen utredning.

         Svara

    Att anlita hantverkare svart i den omfattningen är j*kligt allvarligt, ja.

    Svara

     Men är det tillräckligt allvarligt för att inte kunna jobba ihop med personen sen? Skulle själv aldrig betala svart, men skulle nog inte säga upp bekantskapen med någon annan sim gjort det om inte arbetarna behandlats illa förstås.

     Svara

      Jag kommer alltid att bojkotta allt där Özz är med. Han kan ursäkta sig och skylla på sin syrra hur mycket han vill. Det visar bara ännu mer vilka sopa här är.

      Svara

     Men se på alla som stöttar Paolo R. Han har ju bidragit till att utnyttja en kvinna som var i klorna på hallickar.

     Pernilla Wahlgren och Camilla Läckberg ställde sig på Bingo R:s sida i tavelbråket. Bingo R har introducerat unga kvinnor i människohandelns värld.

     Är det verkligen värre att fuska med skatten? Jag betalar all skatt jag ska, och jag tycker att det är viktigt och jag vill bidra till samhället. Men jag tycker att det är värre att direkt eller indirekt bidra till att traumatisera människor genom sexuella övergrepp.

     Svara

      Det ena utesluter väl inte det andra? Paolo är en simpel torsk och de som stöttar honom är idioter. Vad har det med Özz att göra?

      Svara

       Özz blir totalt sågad pga att han betalade Akilov svart, innan terrordåden, och jag tror inte att någon av oss här i kommentarsfältet misstänker att Özz mfl visste eller misstänkte att Akilov skulle begå ett terrordåd.

       Jämförelsen är att människor som skadar andra direkt eller indirekt genom att utsätta dem för eller försätta dem i situationer där de kommer att bli utsatta för sexuella övergrepp på något vänster inte blir lika totalsågade i mediasverige. De får till och med medhåll av kända svenskar.

       Svara

       Özz håller ju på PKK som är en kurdisk terroristorganisation.
       Ser ni sammanhanget?

       Svara

        Det där var långdraget. Ja, PKK är en terrororganisation, i konflikten mellan Turkiet och Kurdistan där båda sidor har skadat civila.

        Akilov är en dåre som bara mördade oskyldiga och ville skapa kaos.

        Jag tycker inte att vi ska insinuera att Özz stöttar Akilov på något sätt, utan nu försöker du bara svartmåla Özz.

        Svara

         Ok, så det finns en preskriptionstid på rasistiska åsikter? Gäller den bara Özz eller gäller den alla?
         Givetvis stöttade Özz Akilov. Kanske inte åsiktsmässigt men definitivt ekonomiskt.
         Gör ett tankeexperiment och byt ut Özz mot Lamott. Lamott betalar illegala svart för jobb på sommarhuset och dessa begår sedan terrorbrott.
         Är du fortfarande lika ursäktande?

         Svara

          Om Lamott inte visste att de var stundande terrorister, vilket nog skulle vara fallet, klart det är samma sak då. Liksom, jag är inte för svart arbetskraft. Jag anlitar det inte och jobbar inte så själv, men tycker hela jakten på Özz är så himla löjlig när det kryllar av svart arbetskraft i hela landet – har sedan dess till och med vart avslöjanden om högt uppsatta politiker som anlitar svart arbetskraft. Men efter ett par dagar i kvällstidningarna så är det glömt och ingen bryr sig. Så uppenbarligen är ju inte folks problem med den svarta arbetskraften i det här fallet, utan att just någon visade sig vara en terrorist om man vill till vilket pris som helst hitta någon syndabock. Men nej, Lamott hade det fallet inte vart mer skyldig än Özz – vilket är inte alls (förutom till att ha anställt någon svart då).

          Svara

          Jag har skilt på äpplen och päron, ja, även i fallet med Lamotte.

          Och jag ursäktar ingenting, för jag anklagar inte Özz för att ha någon vetskap om det kommande terrordåden.

          Om Lamotte hade samröre med någon och personen efter att samröret redan har upphört begår ett terror rott så är kopplingen pinsam för Lamotte (eller för Özz familj) men jag skulle aldrig anklaga Lamotte för att ha stöttat en terrorist om han inte hade stöttat en terrorist. Att anställa en person – svart eller vitt – innan man vet att personen är en terrorist är inte att stötta terror.

          Svara

        Stöttar du Erdogan?

        Svara

  Hejja Lamotte! En sann journalist som visar upp Sverigebilden, den som medierna censurerar.

  Svara

   Ska vi storma riksdagen?

   Svara

    Skäms över din övertolkning.

    Svara

     Sverige tar ju efter USA i sann vi o dom anda.

     Svara

     Skäms över din bristande förmåga att läsa av sarkasm. Min kommentar gjorde sig lustig över senaste händelserna i Kapitolium i USA, och din något liknande retorik med Trump och hans ”sanna verklighetsbild” och ”fake news”.

     Trevlig måndag!

     Svara

    Ps, vilka vi?

    Svara

    Skriver han det eller är det du som har otur när du tänker?

    Svara

   Lamotte är INTE journalist, han är alarmist.

   Svara

  Har själv pluggat tre år med Joakim Lamotte på Högskolan i Halmstad och det är så otroligt konstigt att hans beteende från den tiden inte är mer känt. Hur han stängdes av när han kopierade tentor, drev ett lokalradioprogram med devisen ”alkohol och kvinnohål de enda hål jag tål” och mycket, mycket mer… han var ett sexistiskt svin på alla sätt.

  Svara

   Har du något bevis på att det du säger stämmer o inte bara är saker du hittar på? Ni som lajkar har ingen källkritik?

   Svara

    ni som lajkar har ingen källkritik. detta är ett öppet kommentarsfält inte en opponeringsseminarium. lugna dig.

    Svara

   Men hjälp! Vill höra mer! Ja varför kommer inte sådant ut? De (kända) kvinnor som plagierar pratas det ju om massor, varför inte om denna människa. Det visar ju verkligen hur respektlös han är mot andras arbeten.

   Svara

   Spännande!

   Kan du berätta mer?

   Svara

   Man blir ju inte förvånad direkt.

   Svara

   Varför blir jag inte det minsta förvånad?

   Svara

   Lite förtal såhär på måndags morgonen.

   Svara

   Han var ju radikal-feminist först också. Men han tjänade väl mer på att skriva främlingsfientligt.

   Svara

  Jag fattar inte haveristernad version

  Svara

   De tycker Linnea är en hycklare som står för ”kvinnors kamp” samtidigt som hon lägger in irrelevanta bilder kopplade till inlägget. Same så påstår de att hennes inskickade storys är påhitt.

   Svara

   De vill bara anspela på Linnéa-hatet. Tror jag.

   Svara

  Inte förvånad öht. Men det är väl samhällets och invandrarnas fel att han måste kopiera tentor och vara kvinnofientlig

  Svara

   Som svar till 06.18

   Svara

   Hahaha 👌

   Svara

  Nä jag förstår Joakim och hans tankar. Måns är riktigt omogen i detta

  Svara

  Vad har polis(?)mannen i bakgrunden pånsig på huvudet? Ser ut som en hjälm eller hatt utan ovandel

  Svara

   Det är hornen från han med pälsmössan som är precis framför.

   Svara

    Tack, nu ser jag ju😂 får skylla på morgontrötthet att jag inte kunde se det själv

    Svara

  De är som barnungar båda två.

  Svara

  Özz.. Mannen som betalar svarta pengar till terrorister och sen sitter och grinar i tv..
  Han håller väl säkert på Erdogan med..

  Låt mig spy över hyckleriet….

  Svara

   Tycker i och för sig inte att man ska betala svart till någon, men ändå: visste Özz att det var en terrorist innan terroristen gjorde sitt terrordåd?
   Det känns som att det är två olika saker/brott som folk blandar ihop :
   1: betala svart
   2: stödja terrorism

   Svara

    Det är ju lite risken man tar.

    Det är två olika brott, i det här fallet blandades dom ihop.

    Svara

     Hahahah men what? ”Det är risken man tar”, det är det väl isåfall med precis alla människor man anlitar eller interagerar med. Tror knappast det finns någon seriös statistik på att det är en risk att anlita en framtida terrorist om man gör det svart. Jisses så dumt.

     Svara

      Om du betalar pengar till någon som befinner sig olagligt i landet och som polisen letar efter så är man ansvarig.

      Svara

       I mean, vet xx antal personer – framförallt inom Svenska Kyrkan och Pingstkyrkan – som sysslat med det i stor utsträckning. Skyddat, bidragit med pengar och anlitat människor för diverse småjobb som fått utvisningsbeslut och är kvar olagligt, men som dessa personer tycker ska ha rätt att stanna.

       Lägg därtill de som anlitar svart men inte har någon aning om personens lagliga tillstånd. Då borde man ju rimligtvis tycka all som anlitar någon svart är lika illa, eftersom de allra flesta som gör det inte har någon aning om huruvida personen de anlitar får vistats i landet eller inte.

       Svara

        Ja?

        Svara

         Att det ser väl vem som helst att debatten som kom att handla om Özz inte blev en debatt om problematiken med svart arbetskraft. Det blev en jakt på en syndabock och innehåll för kvällstidningarna. Hade man på riktigt ansett att problemet var svart arbetskraft som man inte kan kontrollera på samma sätt så hade debatten blivit om just det då man rimligen hade velat minska det för att minska risken. Men det hela blev ju en slags löjlig häxjakt på Özz. Tror knappast Akilov var den enda som blev anställd svart av Özz, men ingen bryr sig ju om de andra – för att de aldrig blev terrorister. Ingen bryr sig om städerskan som Ulf Kristersson anlitade svart, för hon blev inte terrorist. Om man bara är ute efter att i efterhand bli arg på någon som inte hade en aning om att de anlitade någon som en gång skulle bli terrorist är man ju bara ett blodtörstigt fån som är mer intresserad av straff än prevention.

         Svara

        Att 2 olika personer/organisationer gör fel, betyder ju inte automatiskt att de då gör rätt, bara för att båda gör det. Den logiska slutsatsen blir istället att båda gör fel.

        Svara

    Özz väljer att betala svart till en person som redan har ett utvisningsbeslut. Så antingen är han ett svin som utnyttjar en utsatt människa och betalar en usel svart lön eller så är han en idiot som supporterar terrorister vars mål är meja ner folk på Drottninggatan.
    Frågan är inte ifall Özz är bra eller dålig. Frågan är hur dålig han är.

    Svara

     En svinaktig idiot alltså!

     Svara

     Sen att han nekade och skämde ut sig totalt när Janne Josefsson ställde honom mot väggen ang detta.

     Svara

      Justja, det var en sjukt rolig intervju!! Så pinsamt avslöjande.

      Svara

       Ja men det är ju här han verkligen gjorde bort sig tycker jag. Hade han pudlat och tagit ansvar för sin svarta arbetskraft hade man ju kunnat ha förtroende för honom, det här var så konstigt.

       Svara

     07:31 så otroligt bra formulerat. Att betala svart handlar i en förlängning om just det.

     Svara

      Skönt, då kan ni ju ha samma tonläge gentemot Ulf Kristersson också https://www.svd.se/kristersson-kopte-svart-stadhjalp

      Svara

       Fast nja. Nekade Ulf till sitt misstag och lallade ihop nån historia om att svågern köpt städhjälpen? Brukar Ulf skriva krönikor i expressen där han kritiserar folk som inte skattar med glädje & påstår han gör det själv?

       Svara

        Han fick stå till svars sju år senare, så han skyllde delvis på att ”alla gjorde så då”. Som politiker tror jag man per automatik är rätt inkluderad i att föregå med gott exempel oavsett hur man uttalat sig eller inte.

        Men, hade de sakerna vart huvudproblemet (jag dock håller med om var fånigt från Özz sida att försöka neka istället för att bara ta smällen) så hade man ju pratat lika mycket om de andra som anställdes svart i samma veva? Var ju inte bara Akilov. Grejen med Özz blev en grej för att en av de svart anställda blev en terrorist. Hade Akilov inte vart i bilden är det tveksamt om det ens blivit en sådan stor grej överhuvudtaget.

        Svara

   Jag tror inte att han stöttar Turkiska myndigheter, han vill ju att Kurdistan ska bli en fristående stat från Turkiet.

   Nu tycker jag att din kommentar visar att du är lite fördomsfull och vill hata på Özz.

   Mvh, en som tycker att Nujen-familjen gjorde bort sig och följer ingen av dem, men samtidigt tror jag inte att de hade anlitat Akilov om de hade minsta kännedom eller misstanke om vad han skulle göra.

   Svara

    Özz är ju anhängare av PKK. BIG VARNING!

    Svara

     Intressant. Inom den svensk-kurdiska diasporan är Özz tvärtemot det du säger faktiskt en PKK-motståndare internt.
     Btw, läs på om PKKs ideologi och grundvärderingar innan du varnar andra för dem. Såvida du inte är en indoktrinerad faktaresistent fascistsupporter, dvs.

     Svara

   Här ovanför var det någon som hävdade att han stöttade PKK. Bestäm er någon gång.

   Svara

  Snart på facebook när dig ”NU ÄR JAG RIKTIGT FÖRBANNAD, MÅNS MÖLLER HAR LAGT UT EN SKÄMTBILD PÅ MIG!” (Läses med skrikig göteborgska)

  Svara

   Haha, Lamotte talar ju absolut inte göteborgska. Alldeles för mycket Trollhättan över hans dialekt. 🤣

   Svara

    Inget fel på trollhättska!

    Svara

     Trodde Lamotte talade trollhatiska…

     Svara

   Du glömde ”SWISHA FÖR ATT STÖTTA MIG MOT ELITEN!!!”.

   Svara

  Förklara gärna det roliga i bilden. Vad har Lamotte med det upproret att göra? Är det något uppenbart jag missar?

  Svara

   Ja, men jag är osäker på vad du missar 🤔

   Svara

    Varför är det roligt att klippa in Lamotte? Vad går skämtet ut på?

    Svara

     Han har haft skyddsväst i tv som pik mot vänstersidan och det roliga är väl att han aldrig skulle gjort så om det rörde sig om våldsamma människor på högersidan. Varför det är kul med Linnea vet jag inte

     Svara

      Linnea C ja… Vilken tragedi för feminismen.

      Svara

  Problemet med sådana bilder är ju att de hos någon blir sanning när de delas i sin tur…

  Svara

   Visst är tekniken och nätet fantastiska 👍😀

   Svara

  Heja Lamotte, en man som visar upp den bild han vill visa upp och bara gör saker som gynnar honom. Som vid flertalet tillfällen både ljugit och vinklat så ”sanningen” ska passa honom.
  Ska vi snacka om hur misogyn han är?

  Svara

  Båda två verkar riktigt osköna. Var på ett stand up-gig där bland annat Måns uppträdde. Det fanns en liten bar och 2 pers jobbade som galningar för att hinna servera alla. När pausen var slut behövde de alltså plocka in i diskmaskinen.

  Måns avbryter då sitt gig för att SKRIKA åt dessa två extrajobbade 18-åringar att de ska hålla käften när han kör. Det blev otroligt konstig stämning i hela rummet.

  Svara

  OT men gällande instagram. Jag ser att det verkar vara ett ”drev” mot ellos nu för att de har lagt ut en ”instagram vs reality” bild och att många kroppsaktivister är emot det. Jag har försökt läsa på så gott det går men förstår egentligen inte problemet, om man tittar på ellos andra bilder så verkar de ha en ganska bra representation av olika kroppar. Vad tycker ni?

  Svara

   Det som är konstigt är väl hyllandet av Johanna Bladh som ser ut precis som normen men visar att hon också kan trycka fram valkar om hon vill (som vi nästan alla kan), istället för att lyfta fram en person som faktiskt är tjock på riktigt och alltid ser ut som hennes ”reality” bild.

   Personligen gillar jag inte hela ”insta vs reality”-grejen, mycket bättre att bara visa ”reality” utan att göra en grej av det.

   Svara

    Jag håller med dig! Har själv både varit utanför norm (mkt överviktig) och nu norm (”normalviktig”) och kan säga att det är långt ifrån samma värld man möter där ute. Att lite valkar syns på en norm-person innebär ju inte att hen kommer bli stoppad på gatan av ett gäng ungar och få frågan ”varför är du så tjock???”. Men för en del av oss som är/har varit väldigt stora så är verkligheten en annan. Mvh fd tjock

    Svara

     Jo men det köper jag helt och hållet, det finns ju också hur mycket studier som helst som visar på att tjocka människor blir diskriminerade på allt ifrån arbetsplatser till läkarbesök, och inte minst ute i vardagen som du säger. Men jag förstår inte varför insta vs reality skulle vara negativt för det, borde man inte kunna separera på de två? Jag tycker att de inläggen kan vara ganska uppfriskande, vare sig om det är en smal eller tjock person, som ska visa på valkar, knottrig hud, dålig hållning, eller vad det nu kan vara.

     Svara

      Insta vs reality visar egentligen upp TVÅ versioner av reality, att den här personen beroende på hållning etc kan antingen vara normativ eller normativ med en valk, typ. Medan tjocka människor endast lever i en(1) reality. Om man nu ska hårddra det. 🙂

      Svara

     Men poängen med instagram vs reality är ju inte heller att man i sitt ”verkliga” jag blir stoppas på gatan eller att folk tycker de är tjocka irl. Hela poängen med den trenden är att visa att den perfekta ytan som många visar upp på Instagram – med billder och videos som har filter och redigering som smalnar av vissa delar av kroppen och gör andra större, perfekt hy osv. – inte är hur folk ser ut i verkligheten. Huruvida man blir stoppad på gatan eller sedd som tjock har inte med saken att göra, handlar helt enkelt om att försöka visa att perfekta ytan på Instagram inte är vad den verkar.

     Sen tycker jag att det ofta är fånigt för är mycket ängsliga influencers som bara kan lägga ut en ”fulbild” om de gör det tydligt att de gjort sig extra fula på den och de måste alltid kompensera med en snyggbild, så känner att de missar hela poäng lite oftast.

     Svara

      Är än annan M är den som skrivit innan kanske jag ska tillägga, såg precis att vi båda valde M. Så, blir väl M2 från och med nu i denna tråd 😉

      Svara

      Det är ju Johanna expert på
      Många av hennes reality-bilder är ju pinsamt ansträngda. Ett rejält tillgjort ansikte med omotiverad grimas och konstig pose. Men som vägs upp av den obligatoriska snyggbilden som visar att hon egentligen är snygg.

      Svara

       Men kritken mot henne är ju inte det, utan att hon inte är ”tillräckligt tjock”, för ”normsmal”.

       Svara

    Jag är inte heller ett jättefan av instagram vs. reality för det görs oftast fånigt med en bild där en person gjort sig tydligt extra ”ful” för realitybilden och en överdriven snyggbild för instabilden som oftast är mer överdriven än hur personen normalt tar sina bilder – så att personerna sen kan fortsätta posta sina vanliga snyggbilder utan kritik.

    Men, tycker också det blir himla fånigt när vissa kroppsaktivister blir upprörda över att de som deltar i det inte är ”tillräckligt tjocka”. Like, det är inte den enda grejen och det är inte enbart tjocka personer som kan känna sig otillräckliga av att konsumera för mycket sociala medier och se den perfekta yta som visas upp hela tiden. Se denna som exempel: https://www.reddit.com/r/Instagramreality/comments/hhcdwt/its_all_about_the_angels/

    Måste man gå in och kommentera på just Johanna Bladh om man inte känner att hon ger något för en själv? Skit i henne då och sök upp de som ger något känner jag. Absolut att man kan kritisera Ellos, men problemet är ju inte att de inkluderade Johanna isåfall, utan att de aldrig inkluderar någon som de som kritserar vill se. Det går att påtala det utan att ge sig på Johanna eller förminska det hon bidrar med för att hon inte är tillräckligt tjock. Hur självcentrerad får man bli? Folk av alla storlekar lider av komplex, det är tyvärr inget som normsmala människor är skyddade från.

    Svara

     Du sätter verkligen huvudet på spiken! Jag håller med om att det blir dumt när man gör insta vs reality och medvetet ska göra sig så ”ful” som möjligt istället för så realistisk som möjligt, det missar hela poängen, och Johanna är definitivt skyldig till det. Men, i det här exemplet så har ju faktiskt Ellos massor av exempel där de representerar kroppar med olika storlek, färg, och variationer. Det hade varit en sak om det var ett märke likt Victoria’s Secret där alla modellerna ser ut som varandra, men det är ju inte fallet här.

     Svara

      Ja, gick in och läste kommentarerna. Alltså… blir så ofantligt trött på s.k. kroppsaktivister som egentligen bara aktivistar för en typ av kropp – tjocka. De skriver att Johanna kapar något som inte var till för henne. Jag tycker kroppsaktivism/positivsm är skithärligt, men så jävla tråkigt med sådana som ska börja ”gatekeep” vilka som får vara med eller inte och ska spela ”opression Olympics” i vem som har det värst. Jag är inte själv särskilt intresserad av att följa något av det, men är ju rätt tydligt att Johanna och många andra med henne – som inte är särskilt tjocka – ändå hjälper många att förstå att vad de ser online inte är hela sanningen. Kan det inte bara få vara? Jag går ju liksom inte och kommenterar på någon post som visar upp Stina Wolter och klagar på varför de visar henne istället för folk som har synliga funktionshinder eller synliga skador på sina kroppar.

      Svara

  Isabella Löwengrip har låtit släppa en bild på sig när hon går på snö! Härligt att hon hinner i sitt stressiga schema.

  Svara

   Vad löjlig du är.

   Svara

   Men hon är i alla fall väl insmord och luktar gott om hela kroppen 😂

   Svara

   Varför ska hon inte längre ha på sig ”trosorna som skaver” ?
   Narrades Bella när hon för ett par år sedan skrev att hon aldrig använder annat än trosor från Lace Laboratory?
   Eller är det dessa trosor som nu skaver?
   Måste få klarhet i om hon lurades om dessa fantastiska trosor från Stora Wäsby.

   Svara

    Jag vet en kvinna som aldrig har trosor i sitt arbete som förskollärare.

    Svara

     Och det drömmer du om, eller?

     Svara

     Behåll den informationen för dig själv. Är du hennes man?

     Svara

  Joakim Lamotte är nog den mest obehagliga influensern” vi har i det här landet. Och då kanske han är en harmlös vit kränkt man som tjänar miljoner på att gapa och skrika om saker utan att ha all fakta framför sig. Dock är det klicken av hans följare med extrema åsikter som är värst. Får man mobben från hans kommentarsfält efter sig är man stekt. Som den här tjejen som inte ville bli filmad som blev trakasserad och hotad. Tycker hela hans resonemang är extremt och det blir inte bättre av att han skamlöst tigger pengar till höger och vänster.

  Är en person som står upp för orättvisor och vidrigheter på nätet, men i hans kommentarsfält behöver man sannerligen både skyddsväst och hjälm.

  Svara

  Jag fattar inte, är det ett skämt? är det en pik?
  Varför har dem klippt in Lamotte i en bild från stormningen av kongressen i USA?

  Svara

   Fattar inte heller men tycker ändå det var lite kul

   Svara

    Du vet inte vad du skrattar åt men skrattar ändå?

    Svara

   Han passar ju in där då han/hans anhängare är samma typ som de värsta trump anhängarna. Haveristernas inklipp var ju mer malplacerat så de hade lika gärna kunnat klippt in vem som helst som de ogillar.

   Svara

    Fast jag har svårt att se han storma något pga att ”fel” parti enligt honom skulle få makten i Sverige. Det enda han gör är enligt mig vinklade interljuver och tigger pengar för att kunna fortsätta med sitt ”jobb”, jag ser ingen likhet med honom och det som hände i USA.

    Svara

  Att Joakim Lamotte är den personen i Sverige med minst självdistans och att hanr Sveriges mest lättkränkta person kommer inte som en överraskning. Men tydligen så har alla anhängarna av hans sekt lika lite självdistans och är lika lättkränkta.

  Svara

   Tänk att det alltid är de människorna dom blir mest attackerade (för att de inte slaviskt följer vad normen säger att man ska tycka just nu) – som förväntas ha mest självdistans. Försvarar de sig mot ett massivt drev får de höra att de är lättkränkta. Tydligen skillnad på vilka man får kritisera och inte……

   Svara

  You got a really useful blog. I have been here reading for about an hour. I am a newbie and your success is very much an inspiration for me.

  Svara

   Undrar hur mycket du fattade av den timmen…

   Svara

  OT här, men Rebecca Stella på hennes senaste bild och story igår. Ser hon inte olik sig? Hon måste ha gjort någon förändring (alltså på senare tid), men jag kan inte sätta fingret på vad. Läpparna kanske?

  Svara

   Saken med henne (och nästan alla andra flunsor i Sverige och utomlands) är att de alla använder filter på sina bilder så att de ser helt annorlunda ut.

   Ja, de använder fillers, botox, och plastikkirurgi och sen ändrar de ändå sina bilder med filter (”Photoshop”).

   Även filmer har filter nu för tiden. Man måste se på bilder som är tagna av andra och oretuscherade för att veta hur en person ser ut.

   Svara

  Harmlöst…?!? Hur hade du ,Camilla reagerat om det hade varit du som var inklippt så där?
  Jag tycker inte att stormningen av Capitolium direkt var ”harmlös” heller, än mindre att bli någon blir inklippt i detta och förlöjligad över!

  Svara

  Men herregud!!!!

  JLM säger vissa bra saker, andra mindre bra saker. Exakt vem han är och exakt vad han tycker vet bara han själv. Att klistra in en bild av honom i ett sådant sammanhang som nu skett ska väl antagligen insinuera att han är kriminell, dum i huvudet och lite annat också men vem har rätt att påstå något sådant om en annan människa? Och vore det lika roligt om jag klistrade in Måns Möller i en bild föreställande de sju dvärgarna? Jag har nämligen alltid tyckt att han till sitt utseende påminner om Toker (och efter det här gör han det rent allmänt).

  Nej.

  Det vore bara plumpt.

  Och korkat.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.