Alexandra Nilsson om ”Only Fans”

Alexandra Nilsson har 312 000 följare på Instagram, där säkerligen en stor del av dem är unga tjejer. 
Att hon använder sin plattform till beröra sidan ”only fans” och hur den absolut inte får bli normaliserad att använda för att känna sig lite sedd eller för att få uppmärksamhet på genom att sälja bilder på sin kropp är jättebra.
Verkligen jättebra, särskilt i tider då influencers som Paow och Nickyssen varvar sponsoperationer med att skriva/skryta om hur mycket pengar man kan tjäna på sidan genom att sälja mer eller mindre avklädda bilder på sig själv.
Att påstå att det är kvinnors sätt att ”ta tillbaka sin sexualitet” är bara bullshit enligt mig.
Det är inte anledningen till att unga tjejer laddar upp sina bilder dit.

Jag önskar att fler influencers använde sina plattformar till liknande saker, då de har en sådan enorm makt att påverka till andra saker än att shoppa hauls och längta efter turkost vatten. 
Så tack Alexandra!

Ps. Man blir inte sedd på only fans.
Man blir tittad på. Som bäst. Och det gäller alla sociala medier.
Man blir aldrig sedd, enbart tittad på. Glöm aldrig det.

 

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att man tar tillbaka sin egen sexualitet var inte det Biancas motivering när hennes reklam blev dömd. Att det skulle vara ett argument för och hon skulle fortsätta?
  Att offentligt visa upp sig och sälja bilder av sig är inte att ta ansvar. Det är att sälja sin kropp.
  Bra att fler säger ifrån och hoppas detta förbjuds.

  Svara

   Just Bianca sålde ju andra unga kvinnors kroppar på det sättet. För reklam för smink… Förr i tiden såldes bildäck med bikinimodeller (jag är seriös), så vidrigt att Bianca plockar upp den stafettpinnen och påverkar både unga kvinnliga modeller och de unga (till största delen kvinnliga) köparna.

   Svara

    Det görs fortfarande, tyvärr, gå till valfri bli / tractor / motor relaterad mässa.

    Svara

     Ja precis!
     Som mannen som har verkstad för landbruksmaskiner och delar ut kalendrar med avklädda tjejer.
     Motiverar det med att det är” fina bilder och ingen porr”, och ingen klagade.
     Glömde totalt att det finns kvinnliga lantbrukare som inte uppskattade det och som just klagade!

     Svara

      Fast den kvinnliga grävmaskinsägaren som beställt reservdelar och fick en kalender med nakna kvinnor, blev ju erbjuden att få en med nakna karlar istället! Liiiite roligt ändå kan jag kanske tycka. Hon lär inte ha blivit gladare av det erbjudandet.

      Svara

     Tycker väl alla influensers säljer sina kroppar varje gång de lägger ut en bild…

     Svara

   Ja, det är så uppenbart en lögn att försöka hävda att man skulle ta makt över sin egen kropp osv, när det faktiskt är rakt av att sälja sig. Nuförtiden har vi en massa olika ord för prostitution uppenbarligen. Varför behövs det, skäms de över vad de gör?

   Svara

   Undrar om de betalar skatt på sin ”verksamhet”? Eller om de bryter mot lagen och är skattesmitare? Vore intressant att veta, om någon har insyn i detta.

   Svara

    Hmm intressant faktiskt.. Vill gärna veta också!

    Svara

  Har en bekant som försörjer sig på sin OF..det mest skrämmande är männen..de skickar utan att blinka presenter via hennes önskelistor hos olika företag. Vet inte hur det går till men antar att hon har en önskelista som de kan gå in och klicka i saker, betala och så postas det till henne. Förutom alla pengar hon får in på följare får hon gåvor för tusentals kronor varjr vecka…varför gör killar ens så? Vad tror de att de får tillbaka?

  Och hon…35 år, akademiker som just nu inte vill jobba inom sitt fält utan pluggar på högskolan, drömmer om man och familj…funderar på varför..
  Hon själv säger att hon gör det för att hon älskar det och utnyttjar männena kåthet. Samtidigt blir hon vansinnig på nr hennes instagram bombas av dick-pics. Jag säger inte att hon ska behöva stå ut med dwt, men vad är det som får intelligenta kvinnor att ta till OF?

  Svara

   Att män är lättlurade och penisstyrda och villiga att kasta pengar på sin kåthet?

   På ett sätt kan jag förstå din väns tanke bakom det hela samtidigt skräms jag av att någon sitter med ett gäng bilder på ens kropp och vad mer info man nu lämnar ut på den där sidan.
   Vet inte hur empowering det känns när någon man går över gränsen och börjar leta upp en irl?

   Svara

    Det finns dessutom forum där bilderna skickas vidare gratis plus andra startar konton med andras bilder men tar billigare priser, så samma persons bilder kan användas av någon annan och få fler följare eftersom kontot är billigare.

    Skulle själv inte våga pga spridning av bilder, känns snarare som att bli av med kontrollen över sin kropp än att ta tillbaka den :/

    Svara

     YES!!!
     När det väl är på internet så stannar det där pga konstiga människor som laddat ned allt och laddar upp det igen.

     Det som människor – män och kvinnor – som har varit utsatta för hämndporr eller fått bilder ”stulna” och uppladdade på andra sidor kan trösta sig med är att det finns så extremt mycket hämndporr och nakenbilder så att deras bilder blir som ett halmstrå i en höstack.

     Svara

     Precis! Jag förstår tjejer som på sånna här sätt kan få in mkt pengar. Sett Amerikanska tjejer som betalt college, tagit hand om syskon å föräldrar på det här sättet. Jag förstår det verkligen.
     Men allt bra har ju en nedsida. Och att bilderna sparas och delas är ju en enorm sån. Hemskt! Det är att utnyttja svaga, hur empowered vissa än må känna sig.

     Svara

      I Sverige har vi andra trygghetssystem och gratis utbildningar på alla nivåer.

      Svara

       Ändå har ungdomarna i Sverige högre studieskulder än många i USA………………

       Svara

        Vet du varför?
        För att många söker collage på stipendium. Många har föräldrar som sparat hela livet åt dem och många jobbar heltid samtidigt som de läser på deltid.
        #tvåsidoravmyntet

        Svara

        Statistik på det?

        Svara

        För att i usa kostar det mycket pengar att gå på college, så alla har helt enkelt inte råd. Går du inte på college får du självklart inga studieskulder för det heller.

        Svara

        Ehh va? Klart att de har studieskulder när de betalar för sin utbildning?

        Svara

        Betalar gladeligen mina 350k med ränta på 0,05%…. det lånet gav mig jobb med över 60k/mån i lön.

        Svara

      Skillnad på Usa och Sverige. Vi har ett skyddsnät i samhället som många där bara kan drömma om. Att göra sånt här över internet är såklart betydligt säkrare än att prostituera sig IRL.

      Svara

   Jag hade nog hellre sålt min ena njure än att pyssla med mjukporr på nätet. Din vän som drömmer om man och familj, förstår hon att eventuella tonårssöner om 15-20 år kommer kunna hitta hennes snuskbilder? Att trevliga, normala, schyssta män helst inte gifter sig med en f.d. naken/porrmodell? (Obs nej man ska inte göra/inte göra saker för att män ska intressera sig för en men nu handlar det om en kvinna som verkar vilja hitta en trevlig normal man att få barn med)… Jag kan förstå att 19-åringar inte är så jäkla bright och inte inser konsekvenserna av OF men att en högutbildad 30+ kvinna inte förstår!? Wow.

   Svara

   Problemet är att om hon inte sakta men säkert gör mer extrema grejer så tappar männen intresse och går vidare till nästa OF-konto.

   Hon styrs av männens efterfrågan, och hon gör sig säkert beroende av uppmärksamheten och inkomsten (utan att vara medveten om det). Ska hon hålla på sina gränser och se antalet följare sjunka eller ska hon möta efterfrågan och få fler följare och behålla inkomsten och uppmärksamheten? Tyvärr tror jag att de som klarar av att stå emot inte ger sig in i naken-branschen från början.

   Svara

    Serietips: Hot girls wanted på Netflix! En dokumentär om porrindustrin, hur unga tjejer kommer in nya i branschen och har sina satta gränser (tex ska bara spela in lesbisk porr) och hur de plötsligt tappat sig själva i desperation efter att vara relevanta och få lika mycket klick och pengar. Jobbig att se på men så viktig och sevärd.

    Svara

     Jag såg en intervju på tvillingar, där den ena ville och den andra drogs med i att göra porr.. tillsammans… alltså det var en intervju och man såg hur dåligt den ”tvingade” mådde av att göra detta. Så sjukt.. vad man gör för pengar och uppmärksamhet. Snälla alla föräldrar, se och älska er barn

     Svara

   Men så sorgligt! Tänker att hon har dålig självkänsla och vill ha uppmärksamhet. Hon borde rimligen förstå vad hennes bilder tar vägen och vem som tittar på dom.

   Svara

   Fast det är klart att hon har rätt att bli vansinnig över dick pics hon inte bett om. Typ som att ifrågasätta varför en tjej inte vill ligga med tionde killen när hon ändå haft sex med nio killar innan. Only fans blir ju på ett sätt på hennes egna villkor – när hon loggar in är hon beredd på vad hon får. Att få random dick pics skickade till sig är ju inte samma sak.

   Svara

    Men att sannolikheten att få dickpics blir typ 1000 ggr större måste man ju vara medveten om

    Svara

   Så oerhört lättlurade män.

   Och falskt av henne att bara vilja utnyttja människor på det sättet. Vissa av dem kanske är betydligt yngre än henne och inte så världsvana.

   Nej, det är inte synd om dem, däremot är det otrevligt att utnyttja människor på det sättet, vem vet, vissa kanske har funktionshinder eller intellektuell nedsättning då de uppenbarligen beter sig märkligt genom att skicka saker utan att få nåt i gengäld.

   Och kallar hon sig själv för prostituerad? För det är ju exakt vad detta handlar om, sälja sin kropp för pengar. Vi har redan ett ord för det, även om många tycks vilja hitta på nya ord för detta, av någon anledning……

   Svara

    Felet med att män (Finns säkert en och annan kvinna också) köper sex/bilder/filmer/trosor whatever av tjejer är alltså att de blir utnyttjade? Det är alltså männen som blir utnyttjade här? Tjejen är elak för att hon utnyttjar män? Hon. Utnyttjar. Män.
    #mindblown

    Svara

     Har du så svårt att förstå att allt inte är svart eller vitt? BÅDE kvinnor och vissa män/pojkar kan bli utnyttjade. Som exemplet, män med tex intellektuell funktionsnedsättning, tror du inte att de kan bli utnyttjade tex? Om du tror att ALLA män är förövare och ALLA kvinnor är utnyttjade, är du hjärntvättad. Världen är mer komplex än så.

     Svara

      Nej, inte i Sverige

      Svara

      Köparen blir inte utnyttjad i det här fallet. Only fans är en prenumeration. Med syfte att komma åt tjejens (killens) innehåll. Och sluta tyck synd om förövare! Oavsett mentalt tillstånd på förövaren.

      Svara

       Sluta ha en så svartvit bild av världen, du är lurad. Bara för att det oftast är en man som är förövare, betyder det inte att ingen man någonsin, oavsett ålder eller mental nivå, kan bli utnyttjad. Extremfeminismen har verkligen grundlurat många. Försök tänk själva för en gångs skull, rapa inte bara upp ett färdigt manus om att ”alla män….”. Det ger inte ett så intelligent intryck. Man bör inse att världen är ner komplex än så.

       Svara

        Men klart att de kan bli lurade men här blir de inte lurade. Tycker du att män som betalar för att använda porrsidor blir lurade också?

        Svara

        Men alltså ingen säger att män inte kan bli utnyttjade, utan att den som köper tjänsten i det här fallet inte blir utnyttjad. Det finns ingen gråzon där den som köper sex blir utnyttjad av den som säljer sex. Det finns massor av andra sammanhang där både män och kvinnor blir utnyttjade, det här är INTE en av dem.

        Svara

         Som sagt, väldigt unga och förståndshandikappade kan också bli utnyttjade. Även om de är pojkar/män.

         Svara

  Bra inlägg Cam!

  Svara

  Kanske vore en idé att förklara vad Only fans är för oss som inte är så införstådda i det? (Förstår ju ungefär från kontext, men det är dumt att utgå från att alla vet vad det är)

  Svara

   Hon har ju redan i ett annat inlägg (om paow) beskrivit det men ny när jag sitter här mitt i en mening så vill jag byta fot och hålla med E. Det är väl onödigt att ta för givet att alla läser allt på den här sidan det gör jag ju inte ens själv

   Svara

    Aha, det har jag missat. Läser inte alla inlägg.

    Svara

     Haha du läser inte alla inlägg men vill ändå vara såpass informerad att du hänger med i alla inlägg.

     Svara

      Va nä bara det jag läser just nu? Fattar inte

      Svara

   Läs på wiki, både svensk och engelsk så får du en uppfattning

   Svara

   Då går det ju att ta reda på ganska snabbt genom att googla bara 🙂

   Svara

    Fast vill man tillhandahålla redaktionell material (som Camilla säger att hon gör) så kan man inte uppmana folk att ”googla”. Jag jobbar på en PR-byrå och skickar ut pressmeddelanden varje dag, är superviktigt att mottagaren får all information i texten och att man inte utgår från att de har förkunskaper eller vet bakgrunden. 🙂

    Svara

     Utgår du då också ifrån att folk läser allt du skickar eller känns det rimligt att få tillbaka ett mail där de står att de inte förstår för att de öppnar bara 2/3 av mailen du skickar ut?

     Svara

      Tror du missade min poäng? I varje pressmeddelande/mail är det viktigt att hela storyn är med, så även om de bara öppnat 1 av 3 mail så ska de fatta bakgrunden.

      Svara

     Ganska stor skillnad på ett pressmeddelande och en blogg dock..

     Svara

     Vill du också ha en beskrivning av vad Facebook, youtube och Instagram är när det är sådana inlägg som kommer?

     Svara

   Det är en sida/tjänst där du lägger upp bilder/videos (oftast naken) där prenumeranter får tillgång till dem.
   Att bli prenumerant kostar lite olika mycket om jag förstått det rätt, det väljer personen som skapar kontot.
   Brukar finnas typ brons, silver och guld, alla i olika prisklasser med olika innehåll/”fördelar”

   Svara

    Det låter som en interaktiv porrsida..?

    Svara

     Ja det är ju vad det är

     Svara

    Det finns faktiskt en del PT och tex yoga-folk som använder OF och föreläsare…även om det inte är den typ av användare som framhävs

    Svara

     Patreon är en mer seriös sida för de som vill ha ett liknande koncept men utan sex och naket.

     Svara

      Onlyfans är mer som en blogg bakom lås, med premiuminnehåll (inlägg, bilder m.m.) även för de som redan är prenumeranter. Så nej, det går inte att jämföra riktigt med patreon.

      Svara

     Ja, de försöker få in ”vanligt” innehåll också. Så man kan starta en OF och ”bara” prata eller visa någon hobby. Det går att använda som ett slags betal-Youtube, men tyvärr är det många som dras dit för nakenbilder eller värre.

     Svara

   Fast ni kan ju själva googla o ta reda på det? Dessutom finns det redan ett inlägg i ämnet som förklarar mer. Tänker att lite får man anstränga sig själv

   Svara

    Tycker det är så tråkigt att få såna svar. Man vill kanske prata med människor och inte sitta hemma själv och googla. Och om man tycker att någon ska läsa själv kan man väl åtminstone skicka länken. Annars låt bli snälla. Blir pissdålig stämning bara.

    Svara

    Jag struntar väl egentligen i vad sidan gör (som jag sa fattar jag ju ungefär från kontext). Det var ett tips till Camilla att man inte ska utgå från att läsaren har all bakgrundsinfo eller har läst alla tidigare inlägg. Hon kan ju enkelt slänga in en länk till det tidigare inlägget om hon förklarat det där?

    Svara

    Förstår faktiskt inte varför folk upprörs så över uppmaningen att googla. Man kan väl likagärna störa sig på flertalet kommenterar när folk vill att nån annan ska lägga tid på att förklara fenomenet. Du kan ju läsa på och återkomma med din input så blir det en intressant diskussion ändå. Detta är ingen nyhetssida såsom SVT, Aftonbladet eller DN. Tycker inte riktigt den nånsin utgett sig för att vara det heller så tycker nog många verkar misstolka det här

    Svara

   Man kan också tycka att en viss förkunskap ska finnas hos läsarna på Bloggbevakning?
   En blogg där man följer influencers i sociala medier. Alltså kanske man kan förutsätta att läsarna har koll på vad en influencer är och är hyfsat införstådda i de olika sociala medierna och plattformarna som finns.
   Skulle förkunskaper inte finnas hos en läsare så är det väl inte för mycket begärt att man googlar det?
   Ska det behövas förklaras vad Instagram är också? Om inte? Vem bestämmer vad för fenomen och plattformar som ska förklaras varje gång det skrivs om det?

   Svara

   Jag länkar ju till och med till det första inlägget där jag beskriver vad Onlyfans är för något.

   Svara

    Lär dig länka bättre, länken borde vara under ordet only fans och inte Paow haha. Lätt att missa för de som inte är så vana användare.

    Svara

     Trevlig du är.

     Svara

      Vad var så otrevligt med det?

      Svara

     ”Lär dig länka bättre” är väl ändå ett onödigt sätt att skriva på.
     Men Cam Cam, det vore bättre att vara mer tydlig och kanske skriva en text nedanför att samma ämne och innebörden av vad Only Fans är finns att hitta här….. eller något. Som det står där uppe med Paow är inte tillräckligt tydligt.

     Svara

  Jag förstår verkligen att det lockar unga tjejer att sälja nakenbilder när de hör hur mycket vissa tjänar på OF. Belle Delphine (hon som försöker se ut som en mangafigur och sålde sitt badvatten till kåta killar) drar in flera miljoner kronor per månad på OF. Det låter ju som enkla pengar, men om man verkligen tänker efter, är det värt det? Man kommer aldrig kunna fly från dessa bilder och videos. Man kommer ständigt jaga kicken att få MER pengar bara man klär av sig lite lite till. Till sist är man ju inblandad i porrindustrin och vilka galningar rör sig i den? Jag tror livet blir jäkligt märkligt av att sälja sin kropp på detta vis och mår man bara en gnutta dåligt innan man kastar sig in i OF så kan jag inte tänka mig att man mår bättre efter.

  Svara

   Jag tror att det handlar om osäkerhet om ens egna utseende och viljan att bli bekräftad. Tänk själv att få 500 kr * 200 fans för att stå i bikini. Nu fungerar inte livet så, och man öppnar dörren för väldigt ljusskygga människor vars mål är något helt annat än den där bikinibilden. En tjej sitter där ensam och blir påverkad och pushade till att göra annat, mötas i verkligheten mm.

   Jag tror många av oss ville bli modeller och skådespelerskor när vi var små, och nu när den smutsiga baksidan av nöjesindustrin har kommit fram så är ju det verkligen inte lockande!

   Svara

    Jag håller med dock måste det här offernarrativet bort. Att vara osäker är inte lika med att sälja sin kropp. Jag har inga problem med att både kvinnor och män håller på så, fine, om de känner sig starkare av det så why not. Det jag har något emot är när människor som är fullt kapabla till att arbeta och har ett skyddsnät som de flesta rika länderna i Europa har blir sedda som några sorts offer som inte är benägna att göra sina egna val. Jag förstår att vissa luras in i vissa saker, men här är ju inte så fallet

    Svara

  ”I think there comes a point where if everything you think is empowering is also coincidentally something a man would happily jerk off to, you have to question whether your idea of empowerment is for men or women”.
  (hittat på Instagram)

  Svara

   Bra citat.

   Svara

  Jag trodde i min enfald det hade med klädmärket ”only” att göra, tänkte att det var någon ny bojkott mot ett märke….
  Only har i mitt tycke rätt snygga kläder så blev lite besviken först 🙂

  Svara

  Varför går de inte till socialen! Om jag var i extremt pressad ekonomisk situation hade jag gott till soc och ansökt om pengar där.
  Mitt senare 50 åriga jag hade varit mycket stoltare över det än att sälja bilder på min kropp.

  Svara

   Det är väl hur bra som helst att skaffa en egen försörjning istället för att springa till storebror staten?

   Svara

    Haha hur bra som helst? Lek med en dildo på internet istället för att skaffa ett riktigt jobb. Ja verkligen superbra.

    Svara

    Pappa patriarkatet och morbror misogyn är mycket bättre kompisar!

    Svara

   För att man kanske inte får pengar från socialen, och man kanske inte vill vara helt utan hem, mat, och någonting alls innan man får hjälp. Socialen kan ställa krav som inte alla vill gå med på. Pengarna man får kanske inte räcker till den livsstilen man vill leva.

   Svara

   Håller med, men antagligen är det människor som dels har lite pengar =de varken behöver eller har rätt till försörjningsstöd, samt att de drivs av bekräftelsebehov. De vill alltså ha pengar till ”lyxkonsumtion”, inte en matkasse.

   Svara

   När jag under en period gick på socialbidrag hade jag inte ens råd med ordentliga vinterkläder. Blev knappt nått över efter hyra och fasta räkningar.

   Svara

   Betalar de skatt på sin ”verksamhet”?

   Om de inte gör det, utan fuskar med skatt, bryter mot lagen, kanske de även försöker snika till sig pengar från det allmänna?

   Moral verkar ha försvunnit i dagens samhälle, så det skulle inte förvåna mig om vissa parasiterar på andra människors skattepengar medan de inte betalar in någon skatt själva.

   För, hur ska dessa svarta pengar kontrolleras? Verkar ju hur enkelt som helst för dem att smita från skatt…..

   Svara

   Fast dessa tjejer är väl inte intresserade av en tusenlapp för att kunna bröd och smör utan snarare större summor för att shoppa märkesväskor och små råttliknande hundar? Det kommer inte direkt socialen att erbjuda dem…

   Svara

   Gick till soc när fk nekade mig efter 2självmordsförsök…. Då min snälla mamma låter mig bo hos henne och hennes lön är mer än 10000i månaden så ska jag leva på henne…. Bara att hennes hyra ligger på 8000…

   Svara

  Varför är OF lagligt ens. Är så jäkla skevt och sjukt. Försöker vi lite komma bort från detta, inte normalisera köpt sexualitet ännu mer?
  Så trött på hur folk håller på.

  Svara

   ”Gör allt som jag inte står bakom olagligt!!”
   Rolig värld det hade varit.

   Svara

    Men liksom va? Du tycker alltså det är roligt att kvinnor tjänar pengar på sex? Jag hade absolut tyckt att världen fortfarande var rolig utan det men ja jag må vara tråkig.. 🙄

    Svara

     Jag gillar frihet.
     Det betyder inte att jag tycker det är ROLIGT att kvinnor tjänar pengar på sex, snarare att det är tråkigt/obefogat att staten ska gå in och bestämma vad man får göra eller inte göra med sin egen kropp/tankar.

     Svara

      Det är väl därför det är lagligt att SÄLJA sex. Och olagligt att KÖPA.

      Only fans, pornhub och liknande bodde fungera på samma sätt.

      Svara

      Frihet? Gillar du en värld helt utan lagar och regleringar? Om inte, så har ju även du gränser, vem säger att just dina gränser är bäst? Varför vill du att just dina gränser ska anses optimala? Om du inte vill ha några lagar eller regler- sök hjälp, det är inte ett sunt tankesätt.

      Svara

   Om man drar det längre så är det ju lagligt att sälja sex, så i den kontexten borde ju även detta vara lagligt

   Svara

    Men det är olagligt att köpa sex så då borde det vara olagligt att köpa även detta.

    Svara

     Det är inte olagligt att titta på bilder på nakna kvinnor på nätet. Porr är inte olagligt och det räknas inte som sexköp.

     Svara

      Tänk lite längre så förstår du nog också det skeva.

      Svara

  Jag såg på Peg Parneviks insta att hon helt och hållet stod bakom att kvinnor startar Only Fans konton, men feminism som ursäkt. En otroligt konstig och problematisk definition av feminism enligt mig.

  Svara

   Såklart hon gör.

   Svara

   Peg Parnevik… hon och alla liknande personer, tycker de något så vet man att man 1) inte bryr sig vad såna tycker 2) snarare ska tycka motsatsen.

   Instagram har blivit ett speakers corner för de helt obildade som tycker och tycker och tycker.

   Svara

   Jag får ingen klar bild om vad hon egentligen vill åstadkomma med sin sk kamp.

   Svara

    Kamp för kampen skull 😊

    Svara

  Usch vad sorgligt. Mycket var skit när jag var tonåring på 90-talet, men mycket var lättare också. Så skönt att vara en medelålders kvinna och inte en ung tjej!

  Svara

   Skönt att va man!

   Svara

  OM man nu blir väldigt framgångsrik inom OF, och pengar börjar dråsa in i en aldrig sinande ström till ens bankkonto … misstänker jag att banken blir skyldig att rapportera till Skatteverket och man får en del att förklara. Inkomst som inkomst. Om jag är konstnär eller för all del fotograf kan jag inte sälja bilder i enorma upplagor utan att behöva betala moms, egenavgifter och skatt. Det kan bli en sjujädra skattesmäll om man ignorerar det en längre tid medan pengarna rullar in.

  Svara

   Man kan ju alltid hoppas att skatteverket får reda på det och hindrar dem från att bryta mot lagen genom skattrsmitning. Detta borde granskas mer, bryter dessa flunsor mot lagen eller betalar de skatt?

   Svara

  Jag tror ju dock att de som i första hand skaffar det gör det för att tjäna pengar och inte för att bli sedda. Visst har Alexandra rätt i det hon skriver men själv lägger hon ut rumpbilder och en hel del halvnaket, underklädesbilder osv iaf så gjorde hon tidigare, men Onlyfans är väl kanske helnaket. Tror iofs detta mest ger Onlyfans mer uppmärksamhet tyvärr.

  Svara

   Hon gjorde det ja. Alltså är hon en MYCKET trovärdig person kring detta. Hon vet ju exakt hur detta funkar. Nu har hon blivit äldre och ser på detta med helt andra ögon

   Jag tycker inte man ska förminska människors åsikter bara för att dom gjorde misstag tidigare… mognad kommer med åren.

   Svara

    Det är inte längesen hon lagt upp rumpbilder och avklätt på sig själv så blir lite dubbelt men absolut rätt att säga ifrån och varna för Onlyfans men jag tror ändå inte att det ger så stor effekt kanske snarare tvärtom tyvärr att Onlyfans blir mer känt.

    Svara

     Vilka är ni människor som anser att ingen människa kan utvecklas och förändras?

     Svara

   Alexandra, Kissie, hade en väldigt mörk period under ett par år. Hon hade ätstörningar, var beroende av extrem plastikkirurgi som fick henne att efterlikna en Barbie (och då uttrycker jag mig snällt), festade, svimmade, drack, tog säkert droger, umgicks med falska vänner och så vidare, allt framför hela Sverige.

   Jag tror inte att hon lägger upp nakenbilder nu, jag följer faktiskt inte henne, men det här uppfattar jag som en person som har gått igenom massa skit och som varnar andra unga tjejer för att gå igenom detsamma. Det ska hon ha cred för!

   Svara

   Hon har mognat och är en annan person. En person som varnar ungdomar från att hamna i sådana fällor för hon vet hur enkelt det är. Hon är grym som har vuxit upp till den personen hon är idag och jag ger henne all cred.

   Svara

    Alexandra verkar vara med rätt man. Det verkar vara tryggheten han gett henne som gjort henne till en annan person. Eller att hon äntligen blev någorlunda nöjd med sig själv efter alla tiotals operationer och insåg att det inte blir bättre än så.. vad vet jag.

    Svara

  Jättebra av henne! På tal om Paow, varför är hennes insta privat? Kan någon se vad hon postar? Hoppas hennes operationer gått bra.. 😬

  Svara

   Hon gjorde nog sin insta privat för att slippa svara på kritiken som kom efter att hon önskat cancer på ett barn.

   Svara

    Va???
    Kan du berätta mer?

    Svara

     Någon skrev åt henne att hon skulle dö och då svarade hon på det sättet tillbaka.

     Svara

     Enligt dumparna jag sett så verkar det som att nån kritiserar kliniken där Paow gör sina operationer. Och hon svarar något i stil med att endast två pers har fått komplikationer, följt av ett ”hoppas dina barn får cancer”. Men jag har som sagt inte sett hela konversationen, har dock svårt att se ett scenario som legitimerar ett sådant svar 😅

     Svara

  Onlyfans är inget annat än mjukporr. Man lägger ut sin kropp för mäns njutning. Finns inget feministiskt med det. Det här är något som fortsätter göra kvinnor till ett objekt. Bra att Alexandra lyfte det.

  Svara

   Ja, prostitution är prostitution oavsett vad man kallar det. Man kan hitta på tusen andra olika namn men det ändrar inte innehållet.

   Svara

  Kvinnor ska alltså ha rätten att själva bestämma över sin kropp, så länge de inte gör något som en annan kvinna inte gillar..

  O givetvis är det på något sätt männens fel att denna konflikt uppstår.

  Svara

   Vad är det egna syftet med att lägga upp lättklädda bilder mot betalning? Vem är bilderna för? Vad gör man med bilderna?

   Svara

    Att tjäna pengar. Bilderna är för en kundkrets som är beredda på att betala för att se dessa. Som samhälle kan vi antingen acceptera detta, eller hitta lösningar som gör det mindre motiverat för tjejer att tjäna pengar på det här sättet. För att hitta lösningar måste man fråga tjejerna varför dom gör detta och vad dom skulle behöva för att inte göra detta. För alla behöver pengar för att leva i vårt samhälle, vissa mer än andra.

    Svara

  Tipsade Skattemyndigheten om Paows skryt.

  Svara

   Bra! Hoppas skattemyndigheten får reda på alla dessa flunsor som tjänar pengar på of och liknande.

   Svara

   Och vad ska Skatteverket göra? Kontakta komtrollera hur mycket hon tjänade och konstatera att hon ljög??? För du förstår väl att hon inte tjänade några 200 000 på bilder som direkt laddades upp gratis på andra hemsidor?

   Svara

    Skatteverket ska se till att hon följer lagen och betalar den skatt hon ska.

    Svara

     Ja självklart, men det var inga 200 000.

     Svara

     Haha Skatteverket skiter i. Tror till och med de som sitter där inser det korkade i att skatta 50%

     Svara

    Varför tror du att det är så osannolikt?
    Allt som behövs för att tjäna den summan är 545 personer som signat upp sig för 3 månader, eller 800 personer som signat upp sig på en månad.
    Om kontot får en liiiten spridning internationellt så krävs det bara 2,4 miljondelar korkade amerikanare som misstar henne för en porrskådis.

    Bara 600 prenumeranter över hela världen, är det så osannolikt egentligen?

    Svara

    Oavsett summan (om det inte rör sig om nån hundring…) ska hon betala inkomstskatt. Gör man inte det får man restskatt från Skatteverket och de är inte nådiga.

    Svara

     Man kan ju få det till att det är hobbyverksamhet också. Och då får man ju faktiskt tjäna rätt många tusen innan man behöver deklarera.

     Svara

      Om det är ens huvudsakliga försörjning är det inte en hobbyverksamhet.

      Svara

       Det är väl inte hennes huvudsakliga försörjning.

       Svara

  Det värsta jag vet med Only fans är inte att kvinnor använder det för att livnära sig utan att det finns en så stor efterfrågan hos desperata män att det kan bli en så stor inkomstkälla??? Fattar verkligen inte vad som har skett med mänskligheten men inte har vi kommit långt iallafall….

  Svara

  Paows nya bästis Josefin Ottosson säger sitt på sin instastory också, att ”stora konton inte ska lägga sig i vad andra gör”. Väldigt obvious att hon snackar om Alexandra 🙄 Förstår verkligen inte hur man kan försvara sig att ha ett OF-konto med att ”jag visste inte att jag kunde tjäna så mycket pengar”.

  Svara

  Respekt till Kissie för att hon använder sin plattform till att säga detta. Shamear ingen kvinna som är sexuell men känns inte så bra att uppmana unga till att vara beroende av kåta män finansiellt (Genom Onlyfans) som ev kan manipulera dem till att gå över deras egna gränser, osv. Och kan behandla dom lite så som dom vill bakom anonymiteten.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.