I dag börjar MELLO!!!!!!

Idag drar Melodifestivalen igång igen, och sin vana trogen så bjuder Bröderna Norberg upp till dans på Youtube.
Jag minns när de gjorde sina första parodier på bidragen – de var verkligen klockrena.
Vad tycker ni?
Håller de fortfarande samma klass eller börjar man bli sugen på något nytt?
Kanske kan Margaux komma in och sjunga lite oförväntat?
Kanske om vad hon EGENTLIGEN tycker om den nya appen ”Club House”?

Ja, det kommer alltså komma ett inlägg om ”Club House” och Margaux Dietz lite senare idag – ni som vet, vet. 😉
(Äkta click bait)

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Angående gårdagens diskussion. Enligt exonphspoiler har Bianca gjort en operation precis, Linn Ahlborg brösten och Alice brösten. Linn började lägga upp väldigt lättklädda bilder när hon var typ 18 och då var brösten väldigt stora, så antar att hon gjorde dom såpass tidigt? Och så tråkigt med Alice för när hon var med Philip sa hon alltid att hon var så nöjd med sig själv etc men hon stod alltid i skymundan. Sen fick hon mersmak för att få uppmärksamhet efter lets dance när hon gick ner i vikt och sen helt plötsligt skulle det göras bröst och läppar osv. Jag hade inte klarat en dag att leva bland dessa jävla influencers, det är sådan enorm press och jag tycker synd om tjejer som följer dom och tror att detta är verkligheten.

      Ja och ingen av dem verkar må speciellt bra.
      Det sjuka är att jag som är 30 plus och inte brukar bry mig så mycket om mitt utseende märkt att jag börjat ogilla saker hos mig själv . Jag tror att jag blir påverkad omedvetet av alla filter mm i sociala medier. Har aldrig tyckt att jag haft tjock näsa innan men nu helt plötsligt är den gigantisk.

        Gossip……

        Men samma här! Jag är lite yngre än dig och har varit nöjd sedan jag slutade nian och puberteten var över för mig. Någon i det här kommentarsfältet sa att jag var överkänslig som behövde öva på min självkänsla…det kanske är sant, men jag bryr mig helt plötsligt om att jag ser väldigt tjock ut i min väldigt varma vinterjacka, som om att se smal ut är viktigare än att vara varm?

          Du är inte överkänslig, det finns många studier på att sociala medier påverkar oss och kan göra det på ett negativt sätt beroende på vad vi kollar på. Snarare så att de som inte blir påverkade är extra o-känsliga (bra ioförsig, men de är alltså inte normen). Det bästa du kan göra är att sluta följa konton som ger dig dåliga känslor eller tankar om dig själv och ditt utseende. Och kan du inte låta bli att gå in, försök ta bort apparna ett tag så du får fokusera på annat och sen kan du installera de igen och prova följa bara ”bra” konton.

            Ah, tack för din fina input M! Tycker att du ofta skriver på ett bra och vettigt sätt. Jag följer inte flunsor alls, förutom YogaGirl och Matfashionistan, borde nog lägga ned instagram ett tag och sluta läsa här, upplever att en hel del kommer härifrån, även om många säger ifrån. Det här stället är dock betydligt svårare att slita sig ifrån

              Matfas har oxå opererat brösten och fillers eller notoriskt, syns tydligt

                Eller botox

                Ja, det är sant. Kollar dock inte på hennes stories utan bara inläggen, men borde kanske bara nöja mig med hennes blogg ?

              Thanks, dock tror jag vi är många som skriver som ”M” så ska nog inte ta åt mig alltför mycket 😉 Ja, har också svårt att slita mig från den här bloggen trots att jag slutat följa i princip alla influencers det skrivs om här. Som du säger, även om det finns en motvikt här i både många inlägg och kommentarsfältet så tittar man ju konstant ändå på innehållet. Är absolut inte förskonad själv från det du skriver om, trots att jag känner mig väldigt bekväm i min kropp/mitt utseende och inte känner någon större press så har jag några gånger funnit mig själv googla fillers och funderat på att kanske ”korrigera” bara något litet. Det har ju verkligen blivit så normaliserat på många håll och i poster ser man ju bara de lyckade resultaten (med filter dessutom). Men tror också det ofta verkligen blir en faktiskt ”slippery slope” för många.

          Och som tillägg till vad jag skev ovan, även om man ser en starkare påverkan hos yngre så är inte äldre förskonade från detta för det.

        Jag håller med, jag har alltid tyckt att mina läppar är fylliga och fina men det senaste året tycker jag att de ser ut som små små streck. Det är så läskigt när en börjar inse hur påverkas man blir trots att man inte tror det.

          Fast vi förändras ju äldre vi blir, läpparna blir tex smalare så är det bara. Gäddmun har jag, enda jag skulle vilja fixa för inte kul och se sur ut jämt.

            Jag är under 30 och om jag kollar på äldre bilder så kan jag se att mina läppar är samma. Jag tycker bara att de är små nu. Det är inte så konstigt tänker jag när modet är att läpparna ska vara enorma. Normen för vad som är ”stort” har flyttats.

            Om du målar läpparna, så kommer ett tips här om hur du kan måla läpparna så att munnen ser lite gladare ut:
            https://www.youtube.com/watch?v=EHOqJLHZqD8&feature=emb_title

          Äh. Själv tycker jag stora läppar- speciellt om man ser att de inte riktigt passar ansiktet är fult. Alltså man SER att de är fejk.
          Smala läppar som passar ansiktet är det inget fel på. 🙂 Samma bröst och rumpa, man ser om det egentligen inte är ens naturliga och ja- jag vill själv inte se helt oprotportionerlig ut. 🙂

          Fast nää

            Jo. 🙂

        Förstår vad du menar. Följer ingen av dom längre utan allt jag får reda på får jag reda på här. Rekommenderar det verkligen

        Ja nog blir man lite påverkad. Och det är synd.

      Väntar med spänning på gossep på clubhouse! Fick faktiskt inget bra intryck av M nya kille när jag kolla på en live men…..

        Så du var med på clubhouse? eller vad för live var du med på? Vad var det för negativt de sa då?

          Nä kollade på M egna live

      Ja och det stod jireel är inne och skriver till andra tjejer ..

        Men det var väl för att hinta om att han och A gjort slut?

          Ja precis

      Läste säkert 10 kommentarer igår på Bloggbevakning om att Bianca har opererat hakan – jag ser absolut ingen skillnad? Är det bara ett rykte om att det är hakan?

        Hon har gjort något med hakan, ja.

      Linn gjorde brösten som 17 åring

        Men va? Får man det?

          Jag gjorde det, några månader innan jag skulle fylla 18.

            Även fast man inte är myndig? Oj de trodde jag inte

              Man kan göra med föräldrarnas tillstånd tror jag. Hade en klasskompis som opererade näsan i gymnasiet (hon skulle operera nåt i käken av medicinskt behov och ”passade på” att göra näsan också).

        Oj vilka bra föräldrar som tillåter det.. hur vet du det?

          För att hennes nudes läckte tidigt efter operationen innan hon fyllde 18 (otroligt vidrigt beteende att sprida en minderårigs nudes på fb)

          Äkta kärlek.
          Ett par nya tuttar av pappa i 16-årspresent

    Inte roliga längre och Mona är inte happy.

      Inte Happy alls.
      Skitförbannad rent ut sagt ???

        Hon tycks inte fatta alls vad kritiken mot hennes sätt att skriva handlar om och hon tänker inte ändra på sitt sätt att skriva om de hemlösa. Well, då kommer hon att vara skitförbannad resten av sitt liv för kritiken angående hennes sätt att skriva kommer att komma.

    Jag tyckte mycket om deras tidigare parodier av låtarna. Det här kändes lite svagare.

    OT men alltså snälla skriva om Tanby Klara som fick sjukt mycket kritik för att hon gjorde en totalt onödig resa över nyår till Marbella. I hennes försvarstal sa hon att hon minsann skulle låsa in sig i lägenheten i två veckor efteråt och inte träffa någon. Men alltså hon har sprungit på stan, träffat tusen vänner, varit på gymmet (vilket man ju också avråds från). Blir så extremt trött på att sådana som hon verkligen bryr sig 0 om den här pandemin…

    Nä men skoj att se samma 10-12 artister ställa upp för 7262518 gången! ? ännu roligare att Jimmy Jansson o Thomas gson har 50% chans vardera att vinna då de står för samtliga låtar. Nejdå men skönt att christer björkman kastar in handduken nu. Det här med att avsluta på topp finns inte. Det fanns en tid då mello var kul. Det är det inte längre.

      Det är visst kul, kommer sakna Christer Björkman ?

      Hoppas efterträdaren inte förstör för mycket

      Ja, så himla tröttsamt. Ankdammen mello behöver nytt liv!

      Ja så jäkla trött på att Björkman bara bjuder in sina vänner och gynnar samma skit varje år. Hoppas det blir ändring på det framöver. Så många duktiga där ute som inte får komma fram för att samma artister måste få ställa upp år efter år istället.

        Samtidigt ska de vara glada, bara B-artister som är med i mello. Vet att duktiga artister ställt upp som tex The Ark, fast de sjönk rejält i mina ögon när de ställde sig på den scenen. Fattar inte hur seriösa artister vill vara med där, de hamnar ju direkt i ett fack, ”mello-artist”.
        Klarar man inte att ta sig fram utan mello så är man kanske inte duktig/unik nog, tar man sig fram MED mello har man föralltid den stämpeln på sig.

          Det är ju betydligt värre att ta sig fram genom Idol. Ingen blir någonting genom Idol. Vem var den senaste det gick bra för, Darin?

            Agnes, Måns Z, Loreen, Danny.

              Point proven, det gick bra i början.

                Vad snackar du om? Måns var med 2005 och är fortfarande aktiv som artist och vann Eurovision 2015, 10 år efter Idol. Loreen var med 2004 och är också fortfarande aktiv och kommer tillbaka mer i år som artist igen och vann Eurovision 2012, 8 år senare. Agnes var med 2005 och var aktiv många år efter, Så Mcyket Bättre 2013 var hon med i – 8 år efter medverkan i Idol, att hon inte är så aktiv nu längre vet jag inte varför, men man kan ju inte anta att det bara är för att det inte gått – kanske är ett eget val. Sen finns det många som varit med i Idol som ändå livnär sig på musik fortfarande, även om de inte är stora artistnamn så jobbar de i branschen. Vilket ändå får ses som en relativ stor framgång då det inte precis är det lättaste överhuvudtaget.

                  Tror hen menar i början av programmet? Nu var det länge sen nån därifrån blev en stjärna.

                    Precis ?

                    Ah, my bad isåfall! Hanna Ferm (2017) och Kadiatou (2018) (plus ett par till kanske) verkar var några ”nya” som möjligen har en fortsatt karriär framför sig iallafall? Har ju gått rätt bra för dem ändå och flera av dem är ju aktuella med nytt i år. Victor Leksell (2017) har det ju gått väldigt bra för!

                Okej, då har vi olika definition på ”gå bra för” för jag tycker det gått bra för alla dessa. Agnes har ju dessutom hamnat på billboardlistan, så henne har det väl gått extremt bra för?!

            Det är generellt assvårt att ta sig fram i musikbranschen oavsett om du är riktigt, riktigt duktig. Idol ger ju en något bättre chans då man får betydligt mer exponering för både lyssnare och skivbolag. Att de flesta Idoldeltagare inte blir stora namn efter Idol betyder nog inte att vara med i Idol inte är värdefullt. Tror om man skulle kunna jämföra procenten Idoldeltagare som efter Idol kan leva på sin musik (antingen som artist eller låtskrivare) så är den procenten nog betydligt större än alla som försökt men inte varit med i Idol.

            Absolut! Idol-gänget hamnar i mello ?

            Victor leksell thoo

    Vad menar de med att de är ringrostiga för att det var 5-6 år sen? Minns inte om de gjorde 2020, men 2019 i alla fall.

      Just detta koncept där tre olika saker tävlar mot varandra har de inte kört på ett tag.

    Kolla in på Svt Play, Melodifestivalen från 1979!
    Artister som är med bl a är: Ted Gärdestad, Thomas Ledin, Magnus Uggla, Eva Dahlgren, Py Bäckman.
    Bra låtar och skön klädstil! Samt en otroligt ironisk och lite syrlig ung Ulf Elving som programledare! ?

    OT men måste fråga, varför fokuseras det så mycket mer på vissa influensers än andra? Under hela pandemin så har det regelbundet riktats kritik mot hur olika influensers inte respekterar det utan reser och träffar folk hej vilt, men en verkar klara sig undan allt sånt och det är Wilma Holmqvist och det förvånar mig. Hon har 450 000 följare på Insta och 318 000 på YT vilket gör henne större än både BB, Alice Stenlöf, Klara Tanby, etc. Wilma har under hela pandemin flängt fram och tillbaka mellan Stockholm, Västkusten och Skåne. Idag publicerar hon en video när hon nu är i Åre. Varför kritiseras aldrig hon?

      Det är väl bra du tar upp det så kanske det kommer ett inlägg

      Kan inte svara för andra, men jag hade aldrig hört talas om henne eller sett henne innan jag såg din kommentar här. Så som ovanstående säger, är väl bra att du nämner henne då, Camilla kanske inte heller har hört talas om henne.

      Baserat på hennes siffror skulle jag gissa att hon är relativt ny eller inte så aktiv? Även om hon har fler följare, så är hennes engagement rate är omkring 3.6%, medan Alice och Klara har en engagement rate på omkring 7%. Kenza har också en lägre engagement rate omkring 3.3%, men det brukar vara mer normalt när man har så många följare som hon har och vart med länge. Så antingen kan man gissa att denna Wilma har en del följare som kanske är något köpta och därav en låg engagement rate, eller så är den låg för att hon är ny/inte så aktiv. För det kan man också se, då hon har lite över 1K inlägg, medan Alice och Klara har 3-3.5K inlägg (och Kenza närmare 6K).

      Så summa sumarum, skulle jag tro att så många inte hört om denna Wilma än, antingen för att hon är relativt ny eller så är hon inte lika aktiv, eller så är inte alla hennes följare riktiga följare utan köpta. Eller en kombo av dessa.

        Ny är hon inte, hon driver även ännu en kanal på YT med sin bror och där har de 218 000 följare. Hon uppdaterar ofta tycker jag.

          Ah, skrev enbart för Instagram alltså. Ja, är väl rätt vanligt att YT-influencers inte är lika uppmärksammad här om de inte redan är kända från Instagram eller en blogg.

        Wilma har hållit på med sociala medier längre än Bianca så ny är hon verkligen inte. Hon är från Trollhättan men flyttade till Sthlm för några år sedan.

          Med ”ny” menade jag mer ny som i ett stort följe. Tror de flesta unga idag hållt på med sociala medier sedan länge, men i ”influencerkapacitet” om man säger så.

            Wilma blev känd redan som typ 13åring

      Klara Tanby, tillhör hon den norrländska eller östgötska grenen av släkten?

        Antagligen ingen av dem då hon inte heter Tanby utan har det som smeknamn. Från början var det ”Tan by Klara”

          Är det bara jag som alltid läser Tant by Klara?

    Är dessa bröders samma gamla parodier roliga ännu?

      Vem/vilka handlar det här om?

        Ledtråd i inlägget.

    Alice och Jireel har gjort slut #detgårfortihockey

      #intesåfortsomitennis

      Hur vet du det? :O Menar inte att låta spydig

    Kan du inte skriva ett inlägg om Armie Hammer och hans kannibalism? Helt sjukt.

      Han är sjuk i huvudet, inget snack om saken. Men prata om något och göra det är två skilda saker. Han är inte en kannibal, han är en person som misshandlat kvinnor psykiskt.

        Han kanske är en potentiell kannibal?

    Tråkigaste deltagarna i mello=Linda Bengtzing och Jessica Andersson.

      Är det mer än jag som uppriktigt avskyr den här mellohysterin? Jag gillar inte melodifestivalen rent allmänt men han Björkman eller vad han heter har ju kidnappat allting och gjort ett kommersiellt året-runt-jippo av alltihop.
      Vet jag låter som en surkärring men hatar mellon

    Någon som vill skänka en invite till clubhouse i utbyte mot en inbjudan på raya?

    Vad är raya?

    Ha ha ha det är ju så klockrent!!
    Nej fy sjutton lägg ner melloskiten…snacka om förlegat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.