Childhood Foundation tackar nej till Patrik Sjöbergs donation

Patrik Sjöberg valde att swisha 10 00o kr från försäljningen av sin merch – som jag skrivit om här tidigare – men hade nog inte räknat med att pengarna inte var välkomna.
Stiftelsen anser nämligen att budskapet om att ”kill” och ”hunt” your local pedophile är ett sådant som de inte kan stå bakom och nu skriver Patrik Sjöberg om det hela på både Instagram och Facebook.

Patrik beskriver innehållet i mailet i sitt inlägg, men här nedan har ni det i sin helhet.

Vad tycker ni om det här?
Förstår ni Patriks reaktion, eller är det rimligt att få ett sådant svar med tanke på att det är Drottning Silvia som grundat stiftelsen och att det då är extra noga att det inte finns nångon som helst tilstymmelse till oklarheter eller saker som kan feltolkas – som ”Kill” eller ”Hunt” your local pedophile?

269 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så jävla rätt av Childhood Foundation! De har helt rätt i det de skriver och rakryggat att tacka nej till pengar som kommer från projekt som riskerar att öka barns utsatthet.

  Svara

   Verkligen! Så sjukt också att trycka tröjor med uppmaning att döda!! Hade varit helt annorlunda om det stod typ ”arrest your lokal pedophile”. Helt sinnessjukt faktiskt!

   Svara

    Missar you dock också poäng även om det inte är lika våldsamt budskap. Att alla pedofiler begår inte övergrepp. Så vad ska man ”arrest” de för? Sina tankar/känslor? Blir ju också ett kontraproduktivt budskap.

    Svara

    Läste du resten?

    Svara

    ”Help your local pedophile” skulle väl i så fall vara mer rimligt. Låter fel, men läser man hela Childhoods text så förstår man ju att det är en sjukdom som inte alltid är förknippad med brott, och att många faktiskt vill ha hjälp.

    Svara

     Kronisk sjukdom i så fall…..

     Svara

     Är alltså vissa sexuella läggningar att beteckna som mentala sjukdomar?
     #HBTQ

     Svara

      Jajamän, de som vid utövandet involverar att man skadar andra människor.

      Vad vi klassar som sjukdom och inte kommer alltid vara kulturellt. Det gäller även det här.

      Svara

      Pedofili är dock ingen sexuell läggning utan en STÖRNING. Viktigt att veta! Alltså ingen psykisk sjukdom utan en biologisk störning.

      Med vänlig hälsning, psykiatrimedarbetaren

      Svara

       I can’t write swedish and hope this is okay too. Pedophilia is according to leading scientists in sex-research (Michael Seto, James Cantor) exactly that: a sexual orientation. As long as the pedophiles abstain from sexual contact to children or any other forms of abuse there is no reason to view it as a disorder.
       The problem with pedophilia is the impossibilty to follow your sexual preference with the preferred people. That is very different to heterosexuality and homosexuality but that lies outside the sexual preference itself.

       But those are minor topics and the major one is clear: it is completely right to reject money from someone who prompts people to kill other people. It shocks me that it is even possible to sell such clothing in Sweden.

       Svara

        I don’t think you should read the word ”kill” literally.

        Svara

   Det kan aldrig bli ok att uppmana till våld. Vi är inte barbarer. Medborgargarden som kartlägger pedofiler och springer runt i tramsig ”merch”. Nej, det är en usel idé. Och vilket pack han fått med sig. Lamotte och Jan Emanuel. Jösses.

   Svara

    Vuxna barn allihop, så det känns väl föga förvånande. De kan inte resonera med logik, de agerar bara på känsla.

    Svara

    Ja fy! Att beblanda sig med dessa två! Där tappade jag all respekt för Patrik!

    Svara

   Helt rätt av dem att tacka nej till pengarna! Han verkar inte fatta det de skriver: om stigmatisering och marginalisering ökar övergreppen, drabbar det ju även barnen, inte bara förövarna! Hur svårt är det att fatta? Så osmaklig, vidrig tröja, sånt hjälper inte barnen det minsta. Det är bara hans egna aggressioner som får utlopp, har inget med att hjälpa barn att göra. Ja, rakryggat av dem att inte ta emot pengarna, mer sånt i samhället! Folk är ofta alldeles för fega för att stå upp mot dumheter som gör i godhetens namn.

   Svara

   Vi fattar att du antagligen själv utsätter dina egna barn för övergrepp, du behöver inte skryta om det på internet genom att försvara andra pedofiler.

   Svara

    🤦‍♀️

    Svara

    Usch!! Troll!

    Svara

    Oh herregud. Vad är det för fel på dig??

    Svara

    Wtf?

    Svara

  bra skrivet av dom!!👏👏👏

  Svara

   Blev imponerade över att längden av mejlet och till vilken detalj allting skrevs. Verkligen bra jobbat!

   Svara

    Ja verkligen! Först trodde jag att det var någon som hette Tomas som hade skrivit och tänkte att det var överraskande fint formulerat för att vara en man men sen stod det Britta längst ner. Självklart att en kvinna skrivit detta.

    Svara

     Håller med en karl har inte förmåga att skriva så pass välformulerat som denna kvinna.

     Svara

    Ja fy satan vad det var bra formulerat.

    Svara

  Klart som korvspad.
  Det är ingen skyldighet att ta emot pengar.
  Det är inget tvång att skänka heller.
  Punkt slut

  Svara

  Helt rätt! Exakt detta jag och några andra framfört i tidigare inlägg som skrivits om detta. Men blev då kallade pedofilkramare… förmodligen av personer likt Patrik Sjöberg som inte klarar av att sätta sina egna känslor åt sidan för att göra vad som faktiskt är bäst för barn än vad de själva känner.

  Svara

   Gud så du tjatar om detta. Lär dig uttrycka dig bättre om folk missförstår dig kanske.

   Svara

    Du inser att det är fler som använder samma användarnamn? Och att vi var definitivt fler som skrev om detta och blev kallade diverse saker. Här är en till iallfall! Gissar att du var en av de som skrek pedofilkramar då och var oförmögen att läsa och förstå enkla resonemang?

    Svara

  Håller 100% med Childhood Foundation. Patriks budskap är väldigt kontraproduktivt.

  Svara

  Så de väljer att inte ta emot pengar som skulle hjälpa barn för att verka mer politiskt korrekta? De ställer sig uttalat på pedofilernas sida i det här? Wow. Vilka vidriga as.
  100% team Patrik här.

  Svara

   Värdegrunden är faktiskt det som är det viktigaste.

   Svara

    Vad är ”värdegrunden”?

    Svara

     Haha priviligierade Sverige 😂 ”värdegrunden” 😂😂😂

     Svara

      Tror alla som gillade min kommentar missade att jag var ironisk

      Svara

       Vill man uttrycka ironi i text kan det vara bra att markera det. Till exempel med en emoji.

       Svara

        Jag orkade inte om jag ska vara ärlig… eller brydde mig är kanske mer rätt.

        Svara

         Uppenbarligen brydde du dig eftersom du var tvungen att påpeka att det var ironi i en senare kommentar.

         Svara

          Okej vi säger så

          Svara

         Fu orkade inte, men sedan bkev du butthurt när folk inte fattade det dy inte orkade förtydliga? Oookej.

         Svara

          Jqg är inte butthurt. Ganska avtrubbad idag.

          Svara

           Jag hänger aldrig någonsin med i kommentarsfälten på grund av alla identiska anonym-nick, och orkar inte försöka, men skrattade fasiken gott åt ”Värdegrunden är faktiskt det som är det viktigaste”. Jag HOPPAS att jag inte missförstod hen. :—-)

       Ja, det är en konst att förmedla ironi i text. Man behöver vara väldigt skicklig på att uttrycka sig för att ironi ska gå fram när man bara har ett uttalande i textform.
       Ironi spelar mycket på subtila tecken i form av mikroansiktsuttryck, förändringar i tonläge etc. Har man bara textformen försvinner allt det där och det blir superviktigt att använda rätt ord vid rätt tillfälle på rätt sätt om ironin ska uppfattas av folk.
       Lyckligtvis har vi gjort det lite lättare att förmedla dessa subtila tecken i form av bland annat emojis. Du kanske ska testa det nästa gång så att du inte missförstås av i princip alla?

       Svara

        Tack för ett fint långt svar. Du kanske inte läste min sista kommentar om att jag inte orkade bry mig idag?

        Det är inte så farligt att bli missförstådd ibland. Hoppas du också känner så.

        Ha en fin dag.

        Svara

         Men du orkade bli butthurt OCH berätta om det? Kämpa!!!

         Svara

          ❤️

          Svara

    Att avstå 10 000 kr för att inte hoppa på Patriks lilla jippo känns som ett lågt pris att betala. Dessutom när allt är vinsten från Patriks försäljning av merchs. Så rent tekniskt kostar det honom inte ett öre. När vi ändå är inne på värdegrund kan jag inte låta bli att undra hur mycket av vinsterna från försäljningen normalt går ner i hans egen ficka. En rätt vidrig affärsidé på så många plan.

    Svara

   Våld är aldrig någonsin okej. Aldrig. Det är inte PK, det är Sveriges rikes lag. Det är internationell lag.

   Svara

    Att autistiskt tolka denna slogan bokstavligt är pinnen-i-röven-pk i ett nötskal.

    Svara

     Att använda autistiskt som en sorts nedsättande ord är bara vidrigt.

     Svara

     För det första: autistisk är inget skällsord, använd det inte som det.
     För det andra: det kommer alltid att finnas personer som tolkar budskap som dessa bokstavligt, autistiskt eller PK eller ej. Varför vilja ta den risken? Eller associeras med detta?

     Svara

      Om det inte bara är budskapet någon kan tolka bokstavligt utan, om du läser Childhoods mail, ser att de skriver om en ökad stigmatisering och marginalisering som blir kontraproduktiv för barnen som utsätts, förstår du då att ord är väldigt mycket mer än det som sägs? Skrivs i detta fall.

      Svara

   Och här har vi en till som tänker med känslor istället för logik. Nej, de ställer sig inte på pedofilernas sida – de står på barnens sida. Deras prio är barnen och att arbeta på ett sätt som tryggar barn mest. I det ingår att inte stigmatisera pedofili på ett sätt som gör att pedofiler inte ens vågar söka hjälp. Söker de inte hjälp = större risk att de kommer utsätta ett barn för övergrepp. Barnen är i fokus här, som det ska vara, inte vuxna människors irrationella ilska.

   Svara

    Exakt. De ska alltid vara högre prio att göra det som faktiskt förebygger sexuella övergrepp än det som gemene man tycker ”känns” bäst.

    Lyssnade på en podd om ett forskningsprojekt där man såg att intresset var mycket stor för pedofiler att få behaling med läkemedlet som tar bort en sexuella begär. Japp det är äckligt för oss att tänka på att det finns mass pedofiler där ute, men om man kan skydda barn från övergrepp genom att erbjuda behnaldig måste vi såklart prioritera det över våra obehagskänslor.

    Svara

   Sluta överdriv och lägg ord i munnen på dem. Har du ens läst vad de skrivit i svaret till Sjöberg?
   De ställer sig till 200% på barnens sida i det här.

   Svara

   Du menar de skall sälja sig för pengar?

   Vilket de gör om de tar emot gåvor från en person/företag vars budskap de inte kan ställa sig bakom.

   De har ingen skyldighet att ta emot denna summa. Du har ingen rättighet att döma dem.

   Svara

   Ingen hindrar dig och teamet att bilda en egen stiftelse 🙂

   Svara

   Nej, det gör det inte.

   Svara

   Handlar inte om att vara ”politiskt korrekta” om du läser texten, utan att stigmatisering och mariginalisering riskerar att ÖKA övergrepp på barn. Vilket är lätt att räkna ut: om en grupp blir så ostracierad och hatad i ett samhälle att det anses ok att ha en tröja där det står nan fåe döda dem- har de inget att förlora och söker sig än mer till likasinnade och parkerar sig i ytterkanten av samhället där samhälkets normer inte spelar någon roll, och de kan fortsätta o accellerera det de gör och inte bry sig ett dugg om samhället och folket där som vill döda dem. Så dessa tröjor riskerar att ÖKA övergrepp, som de skriver, då är det väl självklart att inte ta emot pengar från sånt? Dessa tröjor har ju inget med att värna barns utsatthet att göra, har bara att göra ned individens egna aggressioner som får utlopp genom nån slags uppvigling och uppmaning att mörda. Vidrigt! Vi har en rättsstat, vi är civiliserade.

   Svara

    Varför inte ta emot pengarna och använda dom för att få fler att söka hjälp då?

    Svara

     För att man indirekt stöttar budskapet genom att ta emot pengarna givetvis.

     Svara

     Men kan du LÄSA INNANTILL???

     Svara

     Hur tänker du att pengar lösa ett problem som att folk inte vågar söka hjälp för de är för rädda för reaktionen och bemötandet de kommer få? Går inte att bara slänga pengar på alla problem.

     Svara

      Att ta emot pengar från alla, oavsett värderingar och budskap känns ju också lite kortsiktigt. Risken är stor att de som donerat regelbundet eller skänker större summor känner att organisationen Childhood urholkas och slutar donera dit. Arbetar man seriöst så måste man ändå ha en grund för att kunna bygga upp förtroende i längden.

      Svara

       Och då menar jag alltså denna typ av öppna donationer, inte anonyma donationer. Patrik kan naturligtvis ”sticka till” dem dessa pengar anonymt om han verkligen vill hjälpa organisationen.

       Svara

        Bra och viktig poäng! De som verkligen bryr sig om sakfrågan, och inte att bygga sitt eget varumärke, skänker naturligtvis anonymt, utan att trumpeta ut det i alla kanaler. Speciellt om man står för saker som inte helt är i linje med föreningen, tex att förespråka våld och mord. Om man inte menar att folk ska mörda andra, bör man inte heller säga det, enkel logik.

        Svara

     För att Patrik (genom att visa upp sin Swish) använder sig av den för att sälja fler tröjor. Nästa leverans med tröjor skulle han antagligen försöka kränga med argumentet att ”Allt överskott går till…” osv. De vill inte vara en del av hans marknadsföring eftersom de inte står för det budskapet och därför måste de ta avstånd från det och därmed skicka tillbaka pengarna.

     Han hade kunnat skicka pengarna anonymt

     Svara

   Nej, de väljer att tacka nej till pengar som ÖKAR risk för övergrepp. Tyvärr så tar varken Patrik eller Elaine ansvar för vad de sprider, de verkar bara vilja hämnas deras egna upplevelser. Sorgligt på alla nivåer.

   Svara

    Du har så rätt. Det är starkt och modigt av både Elaine och Patrik att träda fram och berätta om sina upplevelser. Däremot är det olyckligt att som själv utsatt, arbeta organiserat för andra utsatta. Childhood gör en väldigt snygg markering där de vänligt förklarar att arbetet måste baseras på forskningsresultat och inte på enskilda individers upplevelser.

    Svara

     Ja just detta är något som Elaine helt missar. Därför kan jag inte ta henne på allvar, vilket spilller över på hennes varumärke som talare. Jag har valt bort att anlita henne flera gånger.

     Svara

   Skrev långt svar som fastnade i modd, men kortfattat: har ej m p k att göra, om du läser texten skrivs att dylika marginaliserande, upp vig lande tröjor riskerar att öka övergreppen, det är alltså motsatsen till vad de jobbar för. Ett katthem för att rädda katter skulle inte ta emot pengar som kom från tröjförsäljning m texten döda din lokala kattfångare om detta skulle göra att fler katter skadades. Kan inte vara så svårt att förstå.

   Svara

   Anonym 09:07 – Läste du Childhoods motivering till att inte ta emot pengarna? Även om svaret var väldigt vänligt och välskrivet förstår jag inte riktigt vad det är du uppfattar som PK?
   Patrik driver helt sin egen agenda. Han är sårad och kränkt, känslor han har helt rätt till. Men dessa känslor ger honom inte någon rätt att uppmana till våld mot den grupp han hatar.
   Childhood arbetar för alla barn inte bara för barn som utsätts för sexuella övergrepp av misstänkta pedofiler.
   Eftersom Patriks donation avser att hjälpa barn som utsatts för samma upplevelser som han själv hade det varit bättre att donera pengarna till en organisation som mer är i linje med Patriks engagemang.

   Svara

  Ser att det är dammsugarupprop på sociala medier.

  ”Ingen elbrist”

  ”Ingen elkris”

  Tydligen har regeringens propagandamyndighet SVT gått ut och bett oss att inte dammsuga eller laga mat.

  Nordkorea bleknar i jämförelse.

  Svara

   ???????

   Svara

    Är inte sambandet mellan elbrist-dammsugning o pedofili glasklar.

    Svara

   Nåja, nu vet vi ju att ”rekommendationer” ändå inte tas på allvar i Sverige, så folk fortsätter nog att göra som de vill. Lika långt från Nordkorea som från solen till jorden.

   Svara

   Var har du hört det här?
   Det låter lite som den här att myndigheter rekommenderade alla att äta 6-8 skivor bröd om dagen

   Svara

   Hahaha det är ju bland annat för din egen skull. För att elen är dyr just nu när det är väldigt kallt. Så inte din elräkning ska bli hur hög som helst.

   Svara

    Sänk inomhustemperaturen med tre grader istället.

    Svara

     Nej, kräv att politikerna tar ansvar för energiförsörjningens framtid!

     Svara

      Vi kan ju också spara på energi, som måste komma någonstans ifrån på bekostnad av någonting annat. Världens energibehov går bara uppåt, även fattiga länder vill få tillgång till mer. Det är fullt möjligt att sänka temperaturen inomhus, ta på sig mer kläder och inte vara så stillasittande. Skulle göra gott för många i västvärlden. Att fatta politiska beslut och genomföra dom går långsamt, att ta egna beslut går snabbt.

      Svara

       Om det bara hade varit privatkonsumtionen som drabbat så kan jag hålla med dig. Dock att sänka inomhus temperaturen med tre grader är varken realistiskt eller att rekommendera för då kommer vi att få andra problem. Men det finns mycket annat man faktiskt kan göra.
       De som också drabbas är industrin. Holmen har stängt sin produktion för att elkostnaden blir för hög. När politiker inkompetens och valfläsk resulterar i sådant som påverkar vår BNP då är det dags att säga ifrån.

       Svara

        Hur är inte det realistiskt att sänka inomhustemperaturen till låt oss säga 18 grader? Vilka problem kommer det föra med sig? Det är en normal sommartemperatur. Folk har bott i kallare hus än så innan elen fanns och vi bara eldade med ved. Det viktigaste är väl att hålla temperaturen högre än utomhustemperaturen på vintern, så att fukten kan vandra ut och vi inte får fuktskadade hus.

        Svara

         Normal inomhustemperatur är 20-22 grader. Redan vid 18 grader kommer flertalet att uppleva att det är kallt. Detta beror på att luften rör sig mer vilket upplevs som drag. Vill du förstå detta googla. Det finns många bra beskrivningar från vetenskapliga källor.
         En annan anledning stavas daggpunkt. Den ovetenskapliga förklaringen är att varm luft kan hålla större mängder vattenånga än kall luft. Fukt påverkar tillväxt av mögelsporer som finns över allt.
         Att elda med ved och kakelugn är ett väldigt bra sätt att elda på för det drar ut fukten ur luften. Så bor man i hus är det en jättebra idé att installera en kamin.
         Även om det inte är varmare än 18 grader utomhus blir det varmare inomhus. I flerfamiljshus stänger många fastighetsägare av värmen när dygnsmedeltemperaturen når upp till 12 grader. Trots detta håller sig temperaturen på drägliga 20 grader.
         Dom som fortfarande har direktverkande el och bor i dragiga dåligt isolerade hus kan göra energivinster genom att sänka temperaturen. För alla andra ger det inte särskilt mycket.
         Då är det bättre att köpa energisnåla vitvaror, byta ut alla glödlampor till ledbelysning och inte använda starkare lampor en vad som krävs. Fundera på hur mycket elektronik man behöver hemma och ta reda på hur mycket el de drar.

         Svara

          Men det nya normala skulle kunna vara 18 grader. Om man fryser så tar man på sig mer kläder. Har man varit utomhus i minusgrader och kommer in så upplever man 18 grader som varmt. Allting är relativt. Jag har bott så, så jag vet. Jag har kommit fram till att ner till 17 grader är det fullt godkända förhållanden inomhus. Man tar på sig en tjockare tröja och raggsockor, man kan ha på sig en tunn underställ av ylle under.
          Hur skulle 18 grader inomhus med betydligt kallare utomhus vara sämre för inomhusfukten på vintern än 20 grader? Fukten vill ju ut, och folk har väl ventilation får man hoppas. Utsug brukar finnas i alla kök och badrum t.ex., även fast man inte har kamin. Vad som påverkar tillväxten av mögel är inte enbart fukt, utan också värme. Därav rötmånad på sommaren. Menar du att folk hus skulle mögla om inomhustemperaturen var 18 grader istället för 20?

          Svara

           Luftens förmåga att hålla vatten i luften minskar med lufttemperaturen. När luften inte kan hålla vattenångan förångas det till vatten. Det är så kondens bildas. Redan vid mindre temperatursänkningar finns risk för att vatten fälls ut. Har man en sommarstuga som man vill åka till på vintern kanske man har lite värme på. Redan vid temperaturer på 16 grader känner man av en källardoft innan man vädrat ut den gamla unkna luften. Så även om man åker till landet ofta under vintern är det bättre att dra ner värmen till ett minimum.
           När det gäller ventilation är den dimensionerad för att säkerställa de riktvärden som finns för luftväxling. När du duschar varmt och längre än ett par minuter bildas vattenånga. När du öppnar dörren väller den varma luften ut. Det betyder att ventilationen inte klarar av att ventilera bort överskottsfukten.
           Jag är absolut för att alla ska spara energi, det jag försöker säga är att det finns många andra lösningar att fundera på. Dock ska man absolut påminna folk om att inte ha för varmt. Många har varmare än 22 grader inomhus vilket är helt onödigt. För de flesta är 20 grader en bra temperatur och en del tycker även att 18 grader funkar. Under 18 är inte bra och det kan börja hända saker. På 80 talet använde man ett lim för att limma linoleummattor. Redan vid 18 grader skedde en kemisk reaktion som gjorde att limmet släppte ut ett ämne som det visade sig att folk blev sjuka av.
           Har man direktverkande el och bor i ett hus med lätta material blir uppvärmningskostnaderna höga. Kan man installera en kamin finns mycket att vinna. Det blir en behaglig stugvärme. En annan lösning är installera en luftvärmepump. Sen kan man tilläggsisolera. Detta kräver dock att man tar hjälp av en sakkunnig eftersom gör man fel kan man få problem med mögel.

         Man fryser…

         Svara

        Exakt vilka problem skulle det bli av att vi sänkte inomhustemperaturen 3 grader? Ta på en extra tröja! Hur svårt kan det vara?

        Svara

         Mycket svårt, uppenbarligen. Vi bor i energislukande hus som anses vara dåligt för miljön och för plånboken, men ser inte att lösningen skulle kunna vara att använda mindre energi. Nej nej, helt orimligt. Istället ska politikerna trolla fram mer energi åt oss, som är miljövänligt och billigt, medans den snabbaste och billigaste lösningen är i spegeln framför oss.

         Svara

        Med tanke på att den absolut största energiposten för hushåll i Sverige är uppvärmningen, så är det väl rimligt att anta att vi sparar mest energi genom att inte värma upp hushållen så mycket. Men det är klart, måste man kunna gå inomhus halvt naken i februari så… Elpriset kanske kan fördubblas ytterligare för privatkunder, så får vi se hur viktigt det egentligen är.

        Svara

         Henrietta varför tar du inte reda på fakta så slipper du skämma ut dig själv.

         Svara

      Och tills dess ska vi inte göra någonting alls? Att sänka temperaturen gör gott för din egen plånbok också.

      Svara

      Att man tvingas dra igång reservkraften, oljekraftverket i Karlshamn när det är köldtoppar är inte så konstigt. Dock kan man undra när man måste göra detsamma på sommaren???
      Jo för att det tyvärr finns ett fullständigt inkompetent litet parti i riksdagen som har en vågmästarroll och som gör större skada än nytta när det kommer till miljöfrågor, och detta trots att de har miljö i sitt namn.
      Tycker att deras förtroende valda borde åka till Tyskland och ta lärdom av sina kollegor där.

      Svara

     näe tack, då har jag bara 15-16 grader inomhus. Så låter nog gärna bli att sänka med 3 grader faktiskt.

     Svara

      Du verkar redan ha lägre inomhustemperatur än normalt då. Upplever du fuktproblem inomhus?

      Svara

     Skulle jag sänka 3 grader skulle vi ha emellan 15-17 grader inomhus, det känns lite väl kallt…

     Svara

   Ändå tillåts jättar som Google, Facebook och Amazon bygga serverhallar i Sverige trots att de riskerar att orsaka elbrist. Nu står vi här med ett facit vi redan hade i hand.

   Men visst, det är vårt ansvar att dammsuga mindre då.

   Svara

    Men snälla, det är att elen är dyr! För att det är kallt!

    Svara

     Nej, det är för att elnätet inte ska braka samman. Ringhals är bortkopplat nu, vi har elbrist. Allt pga MP.

     Svara

      Men värst vad du är påläst då👏🏻👏🏻👏🏻
      Det är kapacitetsbrist, i SÖDRA Sverige, det råder inte elbrist i Sverige. Och mig veterligen etablerar Google inga serverhallar i Skåne, det vore svårligen lönsamt.

      Svara

       Ja och du är uppenbarligen själv inte särskilt påläst. Ringhals som nu är bortkopplad försörjde väst och sydsvergie. Eftersom du skriker kapacitetsbrist undrar jag om du är politiker? Nej totalt sett har vi överskott på energi. Men det går inte att fördela den energi som produceras i norr till söder och även om vi bygger ut elnätet med början idag kommer det att vara ett problem en lång tid framöver. Genom att stänga alla kärnkraftverk i söder har politikerna, läs mp på grund av fullständig bottenlös okunskap skapat den situation man är i. Det är även helt obegripligt hur mp kan föredra att köpa dyr smutsig kolkraft från europa och lägga ner billig och rent kärnkraft. Man undrar ju om det finns en dold agenda eller om det är så att man helt enkelt är obildad.

       Svara

      Om vår el inte räcker köper vi in från Tyskland och Polens kolkraft. Dvs dyrt och dåligt för miljön. Men det kommer finnas el

      Svara

      Fattiglapp? Köp lite billigare smink så har du säkert råd.

      Svara

    Tycker du Sverige borde hindra sån etablering eller?

    Svara

     Absolut. Helt klart.

     Svara

      Med motivering elbrist eller? Eller du är generellt emot ekonomis utveckling och sysselsättning?

      Svara

       Det blir ju ingen sysselsättning, de anställer väldigt få nya. Våra skattepengar betalar en stor del av deras elräkning vilket var deras krav för att etablera sig här.
       För att de först lovade att så väldigt många skulle få jobb när de byggde sina hallar.
       Något de sedan tog tillbaka.

       Förklara gärna den ekonomiska utvecklingen som gynnar oss.

       Svara

        Nej det kom ingen förklaring på den ekonomiska utvecklingen.

        Konstigt 🧐

        Svara

         Tror du alla sitter här 24/7?😄

         Svara

       En sådan etablering innebär varken sysselsättning eller ekonomisk utveckling. Snarare tvärtom.
       De får skattelättnader på 98% och anläggningarna sköter sig praktiskt taget själva.
       Så säg mig, på vilket sätt tar de här anläggningarna och boostar vår ekonomiska utveckling och sysselsättning?

       Svara

   Det är bara bortskämda skitungae som likställer Sverige med Nordkorea. Ingen låter smart när de gör den jämförelsen.

   Svara

  Extremt tillfredsställande att läsa det mailet när man på denna sida är van med extremt dåliga formulering, ursäkter och samt funderingar av vissa sociala medier profiler

  Svara

   ” extremt dåliga formulering, ursäkter och samt funderingar av vissa sociala medier profiler ”

   ”dåliga formulering”?
   ”och samt”?
   Och kanske en punkt på slutet?

   Svara

    Men tyst.

    Svara

     Sätt gärna utropstecken efter interjektion.

     Svara

    Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag gjorde dig upprörd. Kan ju vara roligt att läsa trots att man inte kan skriva likt att lyssna på musik även om man själv inte kan sjunga.

    Svara

   Alltså som ordblind kunde man ju förvänta sig större förståelse…

   Svara

  Det där är ett korrekt och tydligt brev från stiftelsen, oavsett om silvia grundat den eller inte. Allt som hindrar människor från att söka hjälp är problematiskt och dödsuppmaningar hör definitivt dit.

  Svara

   Precis, att Silvia ligger bakom har väldigt lite med saken och göra. Professionalism och kunskap framför allt.
   Ss

   Svara

  OT:

  Annica gör ”reklam” för nuskin men skriver
  ”Annons för min onlineshop” är det ens okej? att hon inte skriver ut märket

  Svara

  Det är ju tydligt att Patrik inte förstått vad han läst.

  Visst, jag vill också att varenda pedofil ska dö, men arbetar en organisation för att förebygga och få fler pedofiler att söka hjälp innan de begått ett övergrepp så kan ju inte samma organisation härja runt med att all pedofiler ska dö.

  Jämför det med organisationer som vill förebygga känns våld mot kvinnor, där många män bjuder in våldsamma män till samtal, terapi osv. Tänk om samma organisation jobbade ihop med en grupp som vill döda alla män med ett aggressivt beteende.
  Inga aggressiva män skulle söka hjälp där då.

  Ibland får man låta sin frustration stå tillbaka och förstå att alla kanske jobbar mot samma mål men på olika sätt.

  Svara

   Att ta emot pengar av någon betyder inte att man står bakom allt som givaren säger. Det är inte så att Patrik krävt att alla på stiftelsen ska gå omkring i hans tröja.

   Svara

    Men Patrick, som har en del följare ändå, har ju gjort allt offentligt; tröjorna och donationen. Hade han vart en privat okänd person som inte publicerat vilket som hade ju organisationen aldrig vetat var pengarna kom från och någon annan hade aldrig kunnat gjort kopplingen heller. Men nu tog Patrick det hela på sociala medier på ett väldigt offentligt sätt, då måste organisationen tänka på hur det ser ut. Helt normalt och vettigt.

    Svara

     Ja detta är en viktig poäng! Han har ju gjort allt på sociala medier, han vill att alla ska veta att han skänker pengar från tröjorna. Hade det bara varit omtanke om barnen hade han ju kunnat skänka pengarna anonymt utan att koppla dem till våldsamma budskap? Han verkar dessutom inte läst brevet, står ju tydligt att budskap som de på tröjan riskerar att öka övergreppen, göra barn mer utsatta. Hade han verkligen brytt sig om barn skulle han väl ta till sig ny fakta han får inom området och justera sin kamp till något mer produktivt?

     Svara

    Nej fast indirekt så stödjer man ju budskapet om man tar emot pengar av försäljningen av såna varor. Tycker det var rakryggat och ärligt som de svarade!

    Svara

    Vem säger det?
    Hur vet du det?
    Kan du garantera att de inte står bakom?
    Nej, just det, det kan du aldrig veta.

    DÄRFÖR är de TYDLIGA och avstår pengarna för att visa ATT DE TAR AVSTÅND.

    Svara

    De vill ju ta avstånd från budskapet.
    Men sedan är det lättare att ta avstånd från ett budskap om det bara gäller 10 000.
    Hade det handlat om en donation på 10 000 000 hade de nog aldrig skickat det där mailet.

    Svara

     Det är ju tur att folk inte köper Patriks merch i den utsträckningen då. 😇

     Svara

    Fast nu valde de att spendera 10,000 kr på att försöka ge Patrik en lärdom istället. Synd att det missade målet men var väl värt pengarna att ge det en chans.

    Svara

     Läsförståelse inte din grej?

     Svara

   Pedofili är ju på alla sätt fruktansvärt men pedofiler ÄR ju riktigt sjuka och behöver vård och ingenting annat.

   Svara

    Kan man ens vårda bort en sexuell läggning?

    Svara

     Det är ju skillnad på sexuell läggning och sexuell störning.

     Svara

      Ja jag håller med. Men det räknas väl som läggning? Har för mig att forskning visar på att pedofili inte går att vårda bort. Precis som att vissa störningar inte går att vårda.

      Svara

       Nej det är inte en läggning.

       Svara

     Du får verktyg att hantera din drift och dina impulser, att få det att stanna vid tankar tex. Om jag minns rätt kan du få testosteron(?)-dämpande mediciner. Du kan även få hjälp att arbeta med din självbild, självkänsla och skam, så du kan fungera väl, utan att skada någon.

     Hit kan den som behöver hjälp ringa:
     •PrevenTell – Hjälplinjen vid oönskad sexualitet
     Tel: 020 – 66 77 88
     •ANOVA – Sexualmedicinsk mottagning, Tel: 08-517 732 00
     •Regndroppen – Ideell verksamhet för dig med oro kring ditt pornografibruk och/eller sexuella fantasier rörande barn.
     Tel: 076 – 767 01 33

     Svara

      Okej, tack för svar☀️

      Svara

     Man kan absolut vårda och behandla ett oönskat beteende och stärka positiva sexuella uttryck.

     Svara

  Otroligt bra skrivit av dem och håller med till 100%. Bra att någon vågar sätta ner foten och tänka ett steg längre. Tänk om alla hade hållit på som Patrik gör. ”Kill your local rapist? Kill your local wife beater? Kill your local animal abuser?” Känns mer som en tonåring formulerar sig så, inte en man i övre medelåldern.

  Svara

   Ja, det var mycket bra av dem att sätta ner foten, särskilt som, som de skriver, detta att uppmana som det står på tröjorna istället riskerar att öka övergreppen. Individens egna aggressioner verkar stå i centrum här, inte det bästa för barnen. Vi måste också respektera att vi bor i en rättsstat, ett civiliserat samhälle där vi inte tillåter anarkistiska grupperingar som hotar ta lagen i egna händer. Kan bli ett riktigt läskigt samhälle då. Som du skrev, vilken grupp står näst på tur? Vem har rätt att utse någon till ond? Om vi tillåter anarkistiskt beteende som uppmaning att döda folk, känns det inte långt borta att folk, som anser sig stå på den ”goda” sidan, vilken den nu är, uppmanar till mord på politiska meningsmotståndare på vänster/högerkanten och då är vi riktigt illa ute.

   Svara

    Bästa kommentaren jag läst på länge 🙌

    Svara

   Känns lite Trump-anhängare om Patricks budskap…

   Svara

   Det där finns redan idag. Plus ”shoot your local ….” och till och med en ”Dare to shoot/kill your local….”
   Och det där med ”local” varierar väldigt mellan drug dealer, racist, proud boy etc. etc.
   Några tröjor är dessutom väldigt grafiska och innehåller inte enbart text om man säger så.

   Svara

    Det borde ju inte vara lagligt, att uppmana att skjuta folk? Vad säger polisen och domstolarna om detta, tro?

    Svara

  Ingen kan ta ifrån Patrik sin upplevelse av en pedofil, förstår att han tänker på den med hat. Men därmed är budskapet på tröjorna inte okej, även om man säger dont kill the messenger utan att mena det ordagrant.

  Svara

   Om man själv vart utsatt för en pedofil eller har ett barn som blivit utsatt så är nog tanken den som Patrik har med sin Merch. Den smärtan förstår nog ingen annan 🤷🏻‍♀️ Även om man kanske kan sätta sig in i smärtan så kan man nog inte känna ilskan på samma sätt. Jag skulle nog kunna go crazy om mina barn vart utsatta 😢

   Svara

    Jag kan tyvärr förstå den ilskan gentemot sin förövare och allt som påminner om den, förtvivlan över allt som gått förlorat och vad som hade kunnat vara, och maktlösheten över hela situationen som känns hopplös, både personligen och från folk som utsatts i min närhet. Så jag har full förståelse för det. Men som med allt annat, så kan vad man varit med om förklara varför man är som man är och känner som man gör – men det kan aldrig fullt ursäkta hur man agerar. Handlingar har konsekvenser, och då menar jag inte enbart personliga konsekvenser – som att man hamnar i fängelse om man dödar någon brottsligt oskyldig eller att en välgörenhetsorganisation avvisar ens donation. Utan det har också konsekvenser för andra – i detta fall i synnerhet blir den fruktansvärda konsekvensen att man stigmatiserar pedofili såpass mycket att pedofiler inte vågar söka hjälp och andra barn riskerar få gå igenom samma fruktansvärda sak. Rekommenderar fortsatt/annan terapi till alla de som upplevt liknande eller har anhöriga som upplevt det och inte kan se bortom sina egna känslor.

    Svara

    Även om jag inte kan sätta mig in 100% i en sådan persons känslor så kan jag förstå vilka sorters känslor man får om man själv varit utsatt.
    Men det jag inte kan förstå är hur en sådan person inte kan inse att man är irrationell. Att man inte vänder sig till experter som inte är färgade av sina egna erfarenheter och som på ett rationellt och sakligt sätt kan lägga upp en strategi för hur man kan jobba för barnens bästa.
    Istället har det för Sjöbergs del blivit att han slår ifrån expertråd och driver sin helt egna vendetta. En vendetta som faktiskt är kontraproduktiv för det ärende han utger sig för att jobba för.

    Svara

  Jag förstår att Patrik är väldigt känslomässigt engagerad i detta ämne, men i detta fall är det mer rätt att gå på fakta och logik. Det är år 2021, vi är bättre än att vi ska dra fram högafflar och bränna upp hus… Pedofiler måste kunna söka hjälp INNAN de begår ett övergrepp! Så länge det är stigmatiserat kommer de inte att göra det. Jämför med HIV på 80-talet. Folk var livrädda att bli stämplade som lösaktiga eller perversa så de lät bli att gå och testa sig. Jag har en vän som en period mådde otroligt psykiskt dåligt och bl.a. tog det sig uttryck i att han fick tvångstankar om att han skulle hugga ner människor på stan. Som tur är så vågade han söka terapi och prata om det. Han fick enormt mycket hjälp av att bara få yttrar dessa tankar. Vad hade hänt om han varit rädd att bli lynchad istället? Hade tankarna växt och tagit över och till sist blivit verklighet? Vem vet…

  Svara

  Rimligt resonemang av Childhood som jag tycker att de förklarar bra.

  Svara

  Svinbra av Childhood. Självklart vill de inte vara delaktiga i budskap som ”kill your local pedophile”, det är ju bara otroligt oseriöst och hade underminerat deras seriositet.

  Och Childhood har ju också helt rätt i att det inte finns något likhetstecken med pedofil och att begå övergrepp på barn, det är bara att vi inte hör om några andra pedofiler än de som begår övergrepp. Och samma sak att alla som utsätter barn för övergrepp inte heller är pedofiler.

  Självklart är det vidrigt med pedofili, det tycker jag (och typ alla andra) också, men alla som har den dragningen är inte vidriga människor. Det är man om man gör något av sin dragning och inte istället söker hjälp för det. Att motverka sexuella övergrepp mot barn är en otroligt viktig fråga men jag tycker inte Patrik Sjöbergs väg är rätt väg att gå (även om jag förstår att han kommer från en plats där det självklart inte kan krävas att man ska kunna se det på samma sätt som utomstående som inte varit utsatta)

  Svara

  Jag gillar inte de som kör rattfulla i trafiken.
  Det är ett brott.
  Jag tänker sälja kepsar med texten:
  ”Döda alla rattfyllon”
  Sen tänker jag skänka pengarna till trafiksäkerhetsverket.
  Sen tänker jag bli SUR och KRÄNKT om de inte vill ha mina pengar.
  För då är Dem duma i hUvUDEt å elAka

  Svara

   Fast du behöver nog inte oroa dig.
   Trafikverket är ju statligt – och sen när har staten tackat nej till dina pengar 😉

   Svara

    Det var ett exempel, ett påhittat exempel. Jag tror alla förstod det utom du.

    Svara

    Well, har du någonsin försökt betala tillbaka ett bidrag du fått, eller försökt betala mer i skatt?

    Svara

    Men rätt har ju hen. Kör man bil med alkohol i kroppen borde man dödas, tycker inte DU det?

    Eller vill du att barn ska dö i trafiken på grund av sådana kräk som Patrik som kör påverkad av alkohol/droger?

    Svara

     Är inte för dödsstraff, så nej, det tycker jag inte – även om jag personligen önskar dem död. Men sen är det inte ens en likvärdig jämförelse. En mer korrekt jämförelse hade vart en full människa som känner för att gå att och sätta sig och köra och kanske funderar på det, men inte gjort det än. Alla fyllon/alkoholister kör inte fulla även om de funderat på det/vill göra det, precis som alla pedofiler inte begått övergrepp även om de dras till barn.

     Svara

     Jag tycker man ska få hjälp att hantera sin sjukdom, alkoholism.

     Svara

      Som pedofili också

      Svara

      Är ju verkligen inte som att alla som kör rattfulla är alkoholister

      Svara

       Nej men merparten har definitivt alkoholPROBLEM, och är på väg mot alkoholism.

       Svara

    När jag har betalat för mycket i skatt tackar staten nej och ger tillbaka pengarna.

    Svara

   Det blir svårt att skänka pengar till något som inte finns…

   Svara

  Helt rätt av Childhood. Väldigt välformulerat och tydligt ”tack men nej tack”.

  Svara

  Camilla, kan du snälla skriva om hur Bianca hänger ut en musikproducent och kallar honom stolpskott, oförskämd gubbe osv.?

  Detta pga att han intervjuades av Jenny Strömstedt och fick frågan om han hade signat Benjamin idag, varpå Kjell svarar nej och sedan säger att han inte förstår nutidens pop osv och att det är så det SKA vara. Den nya generationen tar över nu.

  Så sjukt otrevligt när influencers hänger ut andra människor sådär obefogat.

  Svara

   Att inte hålla med är inte en uthängning.

   Svara

    ”Men hur i helvete kan man som oförskämd GUBBE sitta och säga såna saker när personen står BAKOM DIG!!!”, ”ditt stolpskott” och ”JAG KoKAR!!!” är mer än att ”inte hålla med”.

    Bianca är för övrigt en av de mer lättkränkta profilerna i Sverige. Förstår ej hur man kan koka över att en producent säger att han inte förstår dagens pop och att det är så industrin funkar, nu tar de yngre över och skapar sin pop.

    Svara

   Fast vadå hänger ut? Han ställde upp på en intervju i TV4 och Bianca skrev vad hon tyckte. Jag håller för övrigt med Bianca att han var en trött gubbe som också uttryckte sig väldigt oförskämt.

   Svara

    Gubbe, hahah. Fast nu är han en legend i skivindustrin, den bäste producent vi någonsin har haft. Har tagit fram i princip hela musik-Sverige. Utan honom hade ingen begåvad musiker/grupp funnits idag. Dit räknas möjligen inte schlagersångare av typ Benjamin.
    Kan vara svårt för samtiden att uppfatta kompetens.

    Svara

     Man kan väl vara en trött gubbe ändå eller?

     Svara

     Jag håller med honom. Benjamin är gräslig. Totalt ointressat. Det får man tycka. Precis som man får avguda.

     Svara

     ”Utan honom hade ingen begåvad musiker/grupp funnits idag.” Haha va? Dagens dummaste kommentar!

     Svara

    Håller med om att han upplevde lite trött, men å andra sidan är han ju i pensionsåldern så kanske inte så konstigt.
    Men att han uttryckte sig oförskämt? Absolut inte!!

    Svara

   Jag tycker också att han var en trött gubbe, men om ni har läst hennes inlägg så får man ju intrycket av att han pratat illa om Benjamin. Lyssnar man på intervjun så upptäcker man att det inte är fallet. Det är ju direkt vilseledande.

   Jag tror inte många av Biancas följare går in och ser intervjun, och därför är det farligt att influencers tillåts hänga ut människor inför hundratals människor.

   Svara

    Fast det är klart att Bianca tror att Benjamin är bäst i Sverige genom tiderna. Biancas historiska tillbakablick sträcker sig inte så mycket mer än fem år. Hon tror att Sverige före familjen Wahlgrens ankomst var ett land av jägare och samlare.
    Klart att hon inte vet vilka som Kjell A producerat dvs Ulf Lundell, Gyllene Tider, Marie Fredriksson och Eldkvarn.

    Svara

     Hahah!

     Svara

  Jag tycker, som så många andra, att Childhood gör helt rätt.

  Med det sagt vill jag understryka att jag tror att Patrik vill väl men att hans hat blev till ett driv som sedan eskalerat till besatthet. Det finns inget arbete mer beundransvärt än det jobb människor som hjälper barn gör: Men jag tror att det är viktigt att man har en del av sig som fokuserar på någonting annat för annars kommer man drunkna i alla dessa fruktansvärda historier man får ta del av. Absolut om man (som jag uppfattar Patrik gör) jobbar mycket ensam så tror jag att man lätt blir något manisk. Jag tänker att om man jobbar innom en organisation så har man en stadigare grund med olika människor som man kan bolla och ventilera med: För Patrik tror jag ofta han är rätt själv med sina idéer och när han då möter andra ”eldsjälar” så går helt enkelt allt i 120. Egentligen kan jag tänka att t-shirts tillexempel är en ganska bra grej för det kanske ger någon som är utsatt mod att tala om det: Men som vuxen har jag svårt att förstå hur någon kan tycka den texten är okej.

  Svara

   Precis. Elaine Eksvärd är också ett bra exempel på detta. Det var omöjligt att ta henne seriöst när hon härjade som värst. Mest för att hon är ”retorikexpert” och använder ingenting annat än känsloargument.

   Svara

    Jo men det är det jag tänker – att det blir väldigt personligt .

    Sen googlade jag runt lite på tröjan också.. Är långt ifrån en google expert men vad jag kan se så verkar trycket ha funnits på en hel del Amerikanska sidor från 2020. Ursprungsidéen är säkert mycket äldre: Men jag tror inte att det är en slump att den typen av uttryck har ökat det senaste året.
    Den här pandemin har varit gör tuff för oss alla men jag tänker att det måste vara så oerhört tufft att vara en överlevare i tider som dessa. Dels med all den ”extra tid” man har över för att tänka men också för att man vet vilka fruktansvärda saker barn i världen går igenom och man vet hur otroligt mycket mer tid dessa barn nu spenderar med sina förövare. Det måste ta fram så otroligt många känslor hos än och en oerhörd ilska och kanske maktlöshet: Och då vore det rätt normalt att ta till ett tryck som detta för att både uttrycka sitt hat, visa solidaritet men också hitta gemenskap och känna att man gör något tillsammans.

    Svara

     Men man måste tänka längre än sina egna känslor, det är ju hela poängen. Man kan inte agera på sina känslor bara gällande sådana här saker. Om man verkligen bryr sig om sakfrågan och verkligen vill hjälpa just barn så måste man sätta sådana intensiva känslor åt sidan och se till vad som faktiskt fungerar, vad som hjälper och vad som stjälper. Annars tjänar man bara sig själv och sina egna känslor, ingen annan.

     Svara

     Bra kommentar 11:34. Håller fullt ut.

     Svara

  Det är av vikt att organisationer och föreningar tackar nej till pengar/bidrag som kan generera fel budskap/signaler. Det är säkert inget lätt beslut men ett nödvändigt beslut för att öka trovärdigheten för organisationen. 🤔🤔🤔

  Svara

  ”Dubai har blivit en tillflyktsort för influencers, fotbollsstjärnor och européer som vill fly vinterkyla och strikta covidrestriktioner.
  Men nu ökar coronafallen snabbt och stadens sjukhus har satts under allt hårdare tryck.”
  https://www.expressen.se/nyheter/harda-smallen-for-turistparadiset-dubai/

  Svara

  Gud vad intressant. Tycker verkligen helt och hållet att resonemanget från childhood är både rimligt och välformulerat. Skapar verkligen en kontrast till mycket av ”hobbyengagemanget” i sociala medier, där vissa brinner mycket för en fråga och därmed ses som extra kunniga inom den. Alltså, inget fel med det, tvärtom, men Childhood visar verkligen att engagemang inte kan ersätta kunskap och erfarenhet.

  Svara

  Jättebra av Childhood! Blir nästan chockad av att någon har sådan integritet och ryggrad, haha. Jag rekommenderar för övrigt alla att lyssna på den här dokumentären: https://sverigesradio.se/avsnitt/868192

  Svara

  Jag förstår ärligt talat inte att någon vill ha en sådan tröja. Bättre att skänka pengarna direkt till Childhood.

  Svara

   Nån i nån motorcykeklubb skulle jag gissa. Nån annan vet jag inte.

   Svara

    Då finns det redan en väldigt bra klubb DACA heter de.

    Svara

   Kanske nån som är ped själv vill ha på sig en sån tröja för att undvika misstanke? Annars kan jag heller inte fatta vilka som köper dessa tröjor. Vad är det för människor? När och var har de tänkt använda tröjorna?

   Svara

  Var 7 år när övergreppen började, är 28 år och är just nu i en kris pga min ptsd, ångest problematik och ocd aom jag har dragits med sen jag var ett barn! Har blivit berövad ett helt liv av den pedofilen.

  Om jag hade möjligheten och döda en pedofil, vilken som, inte ens den som utsatte mig skulle jag gjoer det. Man kan inte dalta med pedofiler och jah som skänkt pengar till childhood kommer aldrig mer göra det

  Svara

   Du har såklart all rätt till din känsla och din historia, men även om det kortsiktigt skulle kännas bra för dig att hämnas det som gjort dig illa så skulle det inte nödvändigtvis ha någon inverkan på övergreppen som sker mot barn.

   Svara

    Klart det skulle. En död pedofil begår inga nya övergrepp.

    Svara

     Ja, det hade fungerat om det bara fanns en handfull pedofiler där ute. Tyvärr är inte det fallet och då kanske vi måste bemöta det på ett annat sätt?

     Svara

   Jag känner inte för att ge ett långt svar om varför det blir fel till någon som uppenbarligen fortfarande lider på ett väldigt signifikant sätt, men rekommenderar att du söker dig till terapi om ndu inte gjort det, eller om du gjort det – kör på mer terapi, en annan form eller med en annan person som kan hjälpa dig mer. Talar av erfarenhet att det finns möjlighet att må bättre och komma förbi den enorma smärtan så man kan återigen få se på andra människor med empati (inte din förävare eller andra förävare alltså, andra). Lägger noll skuld på dig att du känner såhär just nu, det är 100% din förövares fel. Men säger för din egen skull, för att du ska må bättre och få mer frid – gå till/tillbaka/till annan terapi.

   Svara

   Är hämnd viktigt för att människan ska kunna återhämta sig från sina diagnoser?

   Svara

   Läs brevet från childhood. Tröjor med det budskapet riskerar ÖKA övergreppen. Alla som står på barnens sida, till hjälpa barnen, borde inse att man kan inte låta sin egen ilska och aggression stå i centrum pga att då riskerar man kämpa EMOT det man säger sig vara för- dvs barns rätt att slippa övergrepp. Läs hela texten från childhood.

   Svara

  Men wtf?
  Antingen fattar jag inte hur Childhood och många andra här tänker (Upplys mig då gärna), eller så är jag inte tillräckligt PK för det.

  Skillnad om Patriks tröja hade stötta pedofili, barnarbete eller vadsom, men nu stöttar han ju det motsatta (även om trycket kanske var lite för brutalt?)

  Varför tacka nej till donationer pga av det?
  Alltså What?

  Svara

   Det står väldigt klart och tydligt i mailet från Childhood och massor med kommentarer ovanför dig som förklarar det också. Förstår du inte trots att du läst detta så har du förmodligen inte en särskilt bra förmåga att resonera logiskt. Menar inte det på ett taskigt eller nedsättande sätt, bara som ett konstaterande – alla har inte det nämligen. Alla har inte lärt sig/fått lära sig det, antingen för de inte fått den gradvis upptrappade logiska träningen man får när man växer upp eller så har man svårare att ta till sig det bara. Så för att du ska förstå behöver du isåfall börja träna upp din logik på en lägre nivå först.

   Svara

    Tack 🙂

    Läste endast rubriken och första stycket typ. Orkade inte fortsätta läsa

    Svara

  För mig är Patriks budskap Hitta pedofilerna och bura in dom
  Inte jaga och döda.

  Svara

   Vilket iofs också bidrar till stigmatiseringen som Childhood skriver om i sitt mail..

   Svara

    Och vad tycker du man ska göra? Sjunga ”We skall overcome”?

    Svara

     Alltså vad jag tycker eller föreslår är väl sekundärt, är inte mer påläst än någon annan. Utgår däremot att Childhood är det, så när de skriver att stigmatiseringen är farlig och riskerar att utsätta fler barn litar jag på det.

     Svara

     Ja för det var ju de enda två alternativen verkligen…

     Svara

   Va? Ska vi börja hitta på egna betydelser till allt folk skriver? Om nån har en tröja m ”sänk skatten” ska jag gissa att det då betyder ”höj skatten”? Varför inte säga det man menar istället?

   Svara

  Så himla bra av chokladgodis. Och visar verkligen skillnaden på riktiga organisationer som arbetar långsiktigt och professionellt med såna här frågor.

  Är så trött på instagram-aktivism, där man drar upp hemska exempel för att få folk att rasa och klicka och engagera sig i sitt konto, profilerar sig själv som expert och tro att man förändrar något genom att vara konstant upprörd och få mycket uppmärksamhet för det.

  Det finns verkligen inte enkla, klickvänliga lösningar på samhällsproblem. Det kräver tid, expertis och fakta/vetenskapsbaserade lösningar som det arbetas med långsiktigt.

  Tack för alla organisationer som verkligen kan ämnen som dessa. Hoppas folk fattar att det är sånt här som faktiskt ger resultat, inte Linnéa Claeson, Elaine Eksvärd, osv.

  Svara

   Hehe, childhood! Inte chokladgodis 😂

   Svara

  Om jag som privatperson skänker pengar, kollas jag då så jag har sunda tankar.

  Svara

   Men det är väl en enorm skillnad? Samma sak om Patrik hade skänkt dessa pengar anonymt. Hade varit helt ok.
   Nu har han ju drivit en specifik kampanj där han samlat in dessa pengar och i kampanjens namn skänker dem. Du ser inte skillnaden? En organisation som Childhood har ett särskilt syfte. De kan förmodligen inte ta emot pengar från en nynazistisk grupp heller. En helt annan grej när man vill vifta med sin agenda och skänka pengar än om man som privatperson gör det.

   Svara

  Jag skulle vilja se statistik på hur många som söker hjälp för pedofili i verkligheten. Kan man bli så pass botad att man aldrig tar klivet? Och hur stor är risken för återfall? Vart drar man gränsen också för att se det som brottsligt?

  Svara

   Brottsligt blir det väl först efter att man agerat ut sina fantasier på ett sätt som i lagens namn är ett brott. Man kan inte straffas för tankar, tack och lov.

   Svara

    Jo men jag tänker en del går på badhusen o ”tittar” på barn för att få utlopp. Räknas det som brottsligt? I mina ögon gör det så

    Svara

     Men hur ska du kontrollera för det på ett vettigt och konkret sätt? Det är ju omöjligt. Därav kan det inte räknas som brottsligt.

     Svara

     Tankar är inte brottsliga, skulle bli ett ohållbart samhälle om vi försökte kontrollera folks tankar. Däremot kan vi sätta upp skyddande strukturer så att barn så lite som möjligt riskerar att komma i närheten av suspekta figurer. Tex att det i omklädningsrum o duschar alltid ska finnas enskilda bås så att ingen behöver exponera sig för okända. Att vuxna som inte är i sällskap av barn inte får vara i barnpoolen osv. Och andra saker, som att tex alltid minst två barnskötare ska vara i närheten på förskolor osv. Man kan bygga ett samhälle så att risken att barn utsätts är minimal. Tankar kan vi dock inte kriminalisera. Tänk hur många som nån gång tänkt att de vill döda någon, alla de människorna är ju inte mördare. Så fort de börjar uttrycka dessa tankar och vilja påverka andra blir det däremot problematiskt.

     Svara

     nu är det ju inte dina ögon som avgör om något är brottsligt eller inte

     Svara

   Pedofili är en sexuell läggning, inte en sjukdom. Inget man kan botas från.

   Svara

    Nej, det är en parafili, dvs en störning. Sexuell störning.
    Och nej, den går inte att bota på det sättet som menas, däremot kan man via vissa metoder få dem att stanna upp. Exorcism har också visat sig att fungera på vissa men den konversationen är nog inte svenskar redo att ha.

    Svara

   pedofili är ju liksom inte så att du antingen är ett monster eller helt normal och frisk. du kan ha en dragning till barn, men ändå inte vilja skada någon. ja det går att behandla dessa män och kvinnor. återfallsrisken är olika från person till person beroende på vilka andra risk- och skyddsfaktorer personen har i sin omgivning. men vi vet att om personen blir uthängd, och hela samhället vänder personen ryggen, så är återfallsrisken högre än om personen får en chans att leva sitt liv i fred med ett jobb och en bostad.

   Svara

  Varför swishar han inte till treskablinoll istället?

  Svara

   Ha ha ha!👍😆

   Svara

    Förklara gärna för ovetande person varför det är roligt! Försökt googla men inte hittat svar. Skulle vilja veta!

    Svara

  Jo men det är det jag tänker – att det blir väldigt personligt .

  Sen googlade jag runt lite på tröjan också.. Är långt ifrån en google expert men vad jag kan se så verkar trycket ha funnits på en hel del Amerikanska sidor från 2020. Ursprungsidéen är säkert mycket äldre: Men jag tror inte att det är en slump att den typen av uttryck har ökat det senaste året.
  Den här pandemin har varit gör tuff för oss alla men jag tänker att det måste vara så oerhört tufft att vara en överlevare i tider som dessa. Dels med all den ”extra tid” man har över för att tänka men också för att man vet vilka fruktansvärda saker barn i världen går igenom och man vet hur otroligt mycket mer tid dessa barn nu spenderar med sina förövare. Det måste ta fram så otroligt många känslor hos än och en oerhörd ilska och kanske maktlöshet: Och då vore det rätt normalt att ta till ett tryck som detta för att både uttrycka sitt hat, visa solidaritet men också hitta gemenskap och känna att man gör något tillsammans.

  Svara

  Dessa pedofiler (dem som utövar sina övergrepp) utför våld mot barn, barn som inte kan säga till eller göra motstånd . Jag har NOLL empati för en pedofil eller förståelse, om dem aldrig utövat ett brott kan dem förhoppningsvis få någon terapi med det sagt bara för man är attraherad av något måste man inte göra övergrepp? Finns vuxna som inte är pedofiler som aldrig någonsin får ha sex med en annan vuxen människa dem går inte å våldtar någon för dem inte kan hantera sina ”behov”. Nä usch

  Svara

  Jag förstår ärligt talat inte det här snacket med att pedofiler ska gå i terapi för att inte utsätta barn för övergrepp, man utsätter vän INGEN för övergrepp oavsett?? En vuxen man som är attraherad av vuxna kvinnor som inte får ligga går väl inte å våldtar utan terapi ??(inte i normafall( ja dem ska ha terapi men finns ingen ursäkt i att göra oförlåtliga övergrepp på barn ! Något av det äckligaste som finns

  Svara

  Sverige daltar med mycket, tyvärr finns det så onda människor där ute. Tycker ni till exempel män som våldtar o filmar barn ska få terapi eller tror ni att Patriks tankesätt faktiskt kan vara logiskt emellanåt?

  Svara

   Tycker personligen att den som gjort något sådant borde kastreras och spärras in för gott. Om skadan redan är skedd alltså. Men det jag önskar allra mest är naturligtvis att inget barn ska behöva råka ut för detta från första början. Eftersom vi inte kan stoppa läggningen då vi inte kan gå in i folks hjärnor och se vad som rör sig där så är det viktigt att det finns hjälp att få för den som är pedofil. Som nämnts tidigare så kommer ju ingen att söka vård om attityden är att den ska dö. Däremot är det såklart viktigt att den som faktiskt fullföljer och förgriper sig på någon får ett rejält straff. Men den som har läggningen och ännu inte gjort något måste naturligtvis våga söka hjälp. Tänk er ett ha tagit mod till sig och sökt hjälp för att försöka förhindra att begå brott (ingen VILL väl vara pedofil?!) och så står det här gänget utanför mottagningen.

   Svara

   om terapin gör att de inte utsätter barn igen så ja, varför inte? vad är viktigast för dig? straffet eller återfallspreventionen?

   Svara

  Så dåligt gjort av Childhood 👎

  Svara

  Men kan inte vem som helst skänka till dom? Hur vet dom inte att andra som skänker är typ mördare

  Svara

   Det handlar inte om Patrik Sjöberg som person utan vetskapen att pengarna som skänks är en vinst från en verksamhet som med sitt budskap kan bidra till ökade övergrepp på barn, medan Childhood arbetar för att minska övergrepp på barn.

   Svara

   Alla får såklart skänka anonymt, eftersom pengarna då inte kopplas till något childhood inte står bakom. Det som blir problematiskt är när pengar tydligt kopplas till något de inte står bakom, tex mord och våld (som dessutom riskerar Öka övergreppen, läs deras text). Detta kan väl inte vara så svårt att förstå?

   Svara

    Okej tack. Fattar lite bättre nu.

    Svara

  Rätt av dem att tacka nej till donationen.

  Svara

  Åh vad jag är tacksam att någon mer förstår att det verkligen uppmanar till våld.
  Vi ska inte ta lagen I egna händer med medborgargarde.
  Jag har gjort en förfrågan till polisen om det ens är tillåtet att gå runt med denna text men inte fått svar än.
  Tänk så mycket han kunde ha gjort men nu blev det bara fel,fel,fel….

  Svara

   Ja, det blir ofta problematiskt när en individs behov av att få ut sina aggressioner och bygga sitt varumärke står ivägen för sakfrågan. Oerhört glad att det fortfarande finns seriösa organisationer och inte bara lämmeltåg av soc-mediaaktìvister vars främsta drivkraft är att bygga sin plattform och sätta sig själv i centrum. Menar detta allmänt och inte i detta specifika fall. Internet överöses av självutnämnda experter vars enda merit är att skrika högst. De som seriöst jobbar på i det tysta får knappt nån plats i detta samhälle. Sorgligt.

   Svara

  Våld är aldrig ok, men att påstå att det bästa för barnens säkerhet är att ignorera övergrepp är heller aldrig ok. Jag förstår att det inte är vad organisationen vill förmedla, men det blir slutsatsen. De ansluter sig till blundandet och barn far illa. De mest skyddsvärda är barnen, inte pedofilerna. Jag tycker Patrik Sjöberg är en idiot, som låter sig tystas genom att bli en del av SD-klanen, när han egentligen har rätt. Nu lyssnar ingen på honom, för han är ”FÖR” våld. Idioti. Varje övergrepp mot ett barn är en vuxen som tycker sig ha rätt att ta vad de vill ha av ett barn. Det är det våldet vi måste prata om.

  Man borde granska vilka som gjort den här forskningen, som styr agendan. En hel del böcker som handlar om pedofili och att sexulitet egentligen bara är en social kontruktion, det finns INGA rätt och fel etc är faktiskt skrivna av pedofiler. Pedofiler har en agenda. De är politiska.

  Svara

   Men hur kan det bli slutsatsen av vad de skrev?

   Svara

    De vill skydda även dömda pedofiler från att bli stigmatiserade för att de är pedofiler, vilket är ytterligare en faktor i situationen att barn blir totalt värnlösa. Annars är ju ett sätt att förhindra övergrepp att hålla koll på pedofilers internetaktivitet etc, men det skulle då enligt deras tänk ÖKA risken för att de våldtar barn, så bäst att bara låta dem hållas och aldrig kolla nåt. Även när det gäller män som uförst massor av våldtäkter mot barn. Sådana mäns problem är inte yttervärldens fördomar, utan att de vill ha sex med barn, en önskan som kommer inifrån, inte utifrån.

    Svara

     Men förstår du inte vad childhood själva skriver?
     De skriver ju uttryckligen att de vill jobba förebyggande. De vill jobba för att personer tar hjälp INNAN de börjar surfa på massa obskyra sidor.
     De vill också öka medvetenheten hos gemene man och få dem att förstå att det inte bara är pedofiler och män som begår övergrepp på barn. Som de uttryckligen skriver så begås en tredjedel av alla övergrepp av andra minderåriga.

     Svara

      Ja, de vill hjälpa genom att samarbeta med män som vill bli hjälpta, men alla pedofiler vill tyvärr inte det.

      Svara

       Nu är det uppenbart att du bara trollar.
       Sluta slösa med min och andras tid

       Svara

        Så jag är ett troll för att jag inte tycker som du? Och jag ska bara hålla käft och inte kommentera andras kommentarer på mitt eget inlägg? Förlåt så j-a mycket då för att jag inte tänker som man SKA tänka i denna sak. Barn är extremt värnlösa i vårt samhälle och evidence som går ut på att pedofiler inte ska stigmatiseras eller störas hjälper verkligen inte.

        Svara

         Handlar inte om att hålla med eller inte, är man EMOT något som gör att FÄRRE barn utsätts, men FÖR något som gör att FLER barn utsätts, står man ju de facto inte på barnens sida, det måste du väl förstå? Läs brevet från childhood igen, de har mer kunskap om detta än du.

         Svara

          Du vet inget om vilken kunskap jag har om saken, men jag medger att vissa delar som tas upp är röda skynken för mig, som säkert hindrar mig från att se helheten. Ha en fin dag. Nu loggar jag ut.

          Svara

     Öva på din läsförståelse. Du läser childhoods text som fan läser bibeln. Det gör att du förvränger det de skriver totalt. Nästan alla i kommentarsfältet verkar ha förstått vad de menar, utom du. Läs om, läs rätt.

     Svara

      Det kan du tycka, men det är konsekvensen i praktiken med den hållningen.

      Svara

       Nej det är det inte. Man vill skydda barn mot övergrepp. För att göra det tycker childhood att ett bra sätt är att jobba förebyggande. Dvs jobba för att potentiella förövare aldrig ska ta steget till att bli förövare från början. Jag kan inte förklara det bättre än kvinnan från Childhood så ta och läs det mailet igen.

       En sak som Childhood också påpekar är att det är långt ifrån alla övergrepp som begås av pedofiler. Om man som Patrik sätter ett likhetstecken mellan pedofiler och sexuella övergrepp kommer barn få det svårt att veta när de blivit utsatta för övergrepp. För det var ingen pedofil som var på dem, då kan det omöjligt vara ett övergrepp, för det är bara pedofiler som gör sådant. då är vi ute på farlig mark.

       Det är precis som förut när kvinnor inte förstod att de varit med om en våldtäkt eftersom det var deras partner som tvingade på sig. Då uppfattningen på en våldtäkt förut var att det bara hände i samband med att man blev överfallen och slagen i ett buskage av en okänd på löprundan.

       Svara

        Ja , det är bra att öka medvetandet om hur övergrepp mot barn kan gå till. Jag håller med dig om det.

        Svara

         Vad bar att vi är överens om det. Det Childhood säger är att Patriks sätt att jobba och informera på gör det svårare för folk och barn att förstå att de kan bli utsatta för övergrepp av fler personer än enbart de som är pedofiler.

         De säger också att om man stigmatiserar pedofili mer än vad det redan är idag kommer färre att våga söka vård för deras förbjudna tankar. Patriks sätt att jobba på leder till att pedofiler blir exkluderade i samhället och eftersom människan fungerar som den gör, där vi alla måste känna en gemenskap med några. Så ökar risken att dessa personer söker sig till andra pedofiler, där deras tankar blir normaliserade och accepterade och där också agerande på dessa tankar blir accepterat.

         Att förenkla för att människor med en oönskad sexualitet får den vården de behöver är då en väldigt viktig del i arbetet mot att förebygga sexuella övergrepp på barn.

         Svara

  Svinbra av childhood. Dels har de evidens i ryggen när de beskriver att hot och stigma mot pedofiler istället risker att fler barn blir utsatta, dels har de sitt anseende som organisation att tänka på. Det vore ju helt orimligt att Childhood kan anses indirekt stå bakom den typen av budskap som Patrick Sjöbergs merch säljer genom att ta emot vinsten.

  Svara

  Jag tycker synd om Patrik. Han är ett offer för pedofili och därför blir han aldrig objektiv i diskussioner eller resonemang i frågan. Han har hunnit bli äldre men uppenbarligen när han ff på ett raseri mot sin förövare. Jag förstår till 100% hur ett kraftfullt budskap som på dessa tröjor förmodligen får honom att må lite bättre en stund. Det blir ytterligare ett knytnävsslag mot hans förövare och om han samtidigt samlar in pengar till andra offer bildas nog en peppvåg som blir svår att sluta rida på.

  Samtidigt har ju Childhood helt rätt. Jag tänker också att det handlar mindre om att tacka nej till en donation från en källa de inte stöttar. Jag tror de hintar om att de kanske måste tacka nej för att göra det glasklart för Patrik att hans tillvägagångssätt inte är bra. 10tkr är ju väldigt lite pengar i sammanhanget. Känns som symboliken i Childhoods ställningstagande är nyckeln i det hela. Dessvärre tror jag inte att det får önskad effekt på Patrik. Hans sår verkar inte vara läkta.

  Svara

  Patrik vill skänka pengar för att få bort pedofiler i samhället men han stolt poserar när han är på strippklubb…. dubbelmoral deluxe, men just det dem tjejerna vill väl säkert vara där o jobba. Dem får ju åtminstone pengar för det….

  Svara

  Läst att folk nu i och med detta också slutar att skänka pengar till Childhood 🙄

  Svara

   Vilket visar att det var ett extremt dåligt drag av aktivisten att blanda våldsmeddelanden med denna organisation, trumpeta ut det på soc media, trasha företaget när de inte dansar efter hans pipa och sätta sin egen kränkthet före evidensbaserad fakta. Aktivister gör ibland mer skada än nytta för ”saken” de säger sig stödja och jobba för,…

   Svara

    Precis som Djurrättsalliansensom satt på informationen och filmen om tortyren på skåneslakteriet i 20 jävla månader innan de kontaktade Länsstyrelsen!

    Svara

  Tycker att det visar på dålig smak att lägga pengarna som man ger på att forska om pedofili, det lämnar en ganska besk eftersmak.

  Svara

   Varför då?
   För att förebygga något måste man förstå varför det man ska förebygga händer. Man måste förstå varför, var, hur, när och allt sånt. Det är ju jätteviktigt och själva grundstenen i förebyggande.

   Vill du inte att Childhood ska jobba för att färre barn utsätts för övergrepp?

   Svara

  Många som verkar vara på pedofilers sida här, tragiskt

  Svara

   På vilket sätt då menar du?
   Jag ser bara många som har förstått hur man bäst jobbar emot sexuella övergrepp mot barn.

   Svara

   Det man måste fråga sig är vad som är viktigast.
   Ska man ha nolltolerans mot sexuella övergrepp mot barn eller ska man försöka låsa in alla pedofiler?
   Ska man låsa in alla pedofiler betyder det att många barn kommer utsättas för sexuella övergrepp i den processen och det kommer inte kunna gå att förändra. Är det verkligen något man vill? Även om man skulle lyckas låsa in precis alla pedofiler kommer barn fortfarande utsättas för övergrepp eftersom det inte bara är pedofiler som begår övergrepp. Är det verkligen något man vill?

   Svara

  Helt rätt av childhood. Självklart är det viktigare att minska övergreppen.

  Svara

  Folk är faktaresistenta när det kommer till pedofili ofta. Det som faktiskt minskar övergreppen är de inte intresserade av, de vill bara hänga pedofiler på torget.

  Svara

   Uthängning och bannlysning är väl det mest energieffektiva medlet historiskt sett, vilket gav bättre överlevnad.

   Svara

  Jag tycker det är en svår fråga, delvis känns det konstigt att säga nej till pengar som kan hjälpa barn, men samtidigt förstår jag hur dem tänker.
  Hade det inte varit bättre att säga att antingen behåller dem pengarna men då behöver dem gå ut offentligt och säga att dem inte står bakom hot och hat, eller att han får ta tillbaka pengarna. Så kan dem behålla pengarna men samtidigt vara tydliga i sin ståndpunkt att dem tycker hot/hat är fel.

  Tycker det blir konstigt när politiska ställningstagande blir viktigare än att hjälpa barnen.

  Svara

  I want to add something to the discussion that I have asked Sjöberg himself via Facebook: consider what such messages would do to your kids if they themselves turned out to be attracted to kids during puberty (or later in life)?
  People like Sjöberg are pulling the trigger on those kids. He is making them hate themselves and even directly prompts other to kill them. While hypocritically stating those slogans weren’t meant to be understood that way. I ask: what other way?
  THAT is truly perverted

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.