Jacob Liebermann i Gott Snack om att sonen fortsätter exponeras av sin mamma

I veckan medverkade Jacob Liebermann i radioprogrammet ”Gott Snack” (avsnitt 256) där han pratade om sin son Arnold, och sättet han exponeras på sin mammas olika sociala medier inför hundratusentals människor varje vecka, och varför han gör allt i sin makt för att sätta stopp och skydda sonen från det.
Här nedan följer en sammanfattning av vad som avhandlades, för dig som inte orkar lyssna på avsnittet själv eller som av annan anledningar inte kan ta del av det i poddformat.

Allt började med den nu – väldigt kända – förlossningsvideon och där och då tyckte Jacob att det var en grym grej att filma sin förlossning och det var säkert lättare för Arnolds mamma att kunna distansera sig lite till det eftersom de gjorde en film.
Jacob opponerade sig inte mot inspelningen eller att hon la upp den på sin Youtubekanal.
De hade inte på förhand kommit överens om hur Arnold skulle exponeras, men enligt Jacob är det skillnad på små privata konton för nära och kära och stora kommersiella konton med syfte att generera stora intäkter.

När Arnold var 2-2.5 började Jacob känna att det här är ”it’s out of control”, men så länge som vi levde tillsammans så hade han en annan insyn, en annan typ av kontroll över situationen.
När paret senare separerade så sa Jacob till sonens mamma att ”Arnold ska inte fortsätta exponeras”.
Han har särskilt en särskild händelse i minnet och det var när han hade fått sin nya lägenhet och Arnold – drygt 3 år gammal – hoppade runt i sofforna, så som barn gör.
Inget konstigt med det, men från ingenstans säger han att ”Vi måste ta om, vi måste ta om, det blev inget bra”.
Han hoppade runt som en marionettdocka och då kände Jacob att ”det här måste upphöra” och tog kontakt med Arnolds mamma för att få ett slut på exponeringen.
Responsen där uteblev, och med tanke på att det har fortsatt känner Jacob att han tappat kontrollen fullständigt.
Han ryser bara han tänker på en specifik händelse, som han kallar så enormt kränkande, både för honom själv och för Arnold, och det var i samband med att Arnolds mamma skulle lansera nya hudvårdsprodukter.
Jacob surfar in på ett av alla dessa nätapotek och från ingenstans ser han en stor banner, en professionell reklambild med sin egen son på.
Han kallar de för helt absurt, att han ser sin son där för första gången, och han undrar vad är det som händer? Han insåg då att han ju inte har kontroll över någonting längre.

Många har ställt honom frågan om varför har gör det här offentligt, varför försöker han inte lösa det hela privat?
Det har han ju naturligtvis försökt göra, både med hjälp av föräldrar och juridiska ombud. De har haft en dialog hela hösten som mynnade ut i princip ingenting.
Det här är en extremt viktig fråga för Jacob, som tar upp att man i Frankrike nyligen genererat en ny lag för att skydda barn på sociala medier.
Exempelvis måste intäkter sättas av på ett separat konto, föräldrarna måste söka tillstånd, arbetar de utan tillstånd så kan de få upp till fem års fängelse eller upp till 800 000 i böter.
Jacob, tillsammans med sitt juridiska ombud anser att Arnold är ett av barnen som arbetar absolut mest och som har arbetat absolut mest. 100% barnarbete kallar han det för.
Han säger att vi helt enkelt får se om lagstiftningen i Sverige räcker till, och gör den inte det så får man göra som Frankrike och hitta bättre sätt att skydda våra barn.
På Arbetsmiljöverkets hemsida så står det tydligt vad som gäller när barn ska utföra någon form av arbete.
Barn under 13 år får utföra mycket enkla arbetsuppgifter, typ statist, och då måste man kan godkänt från båda vårdnadshavarna, och man måste säkerställa god arbetsmiljö osv.
Jacob har gått igenom allting som publicerats på Arnolds mammas Youtubekonto och analyserat det och det finns många fall av konkreta exempel på där arbete utförs.

Frågor från programledarna:
Vad är nästa steg?
Kommer du ansöka om ensam vårdnad?
– Nej, jag vill bara att han inte ska exponeras mer, att han ska plockas bort.
Han är det absolut viktigaste i mitt liv, och ingenting annat betyder någonting i närheten av lika mycket. Jag kommer aldrig sluta kämpa för honom, om jag inte står upp för honom så kommer ingen annan göra det. Jag kommer aldrig acceptera att han exponeras på det här sättet på ett stort kommersiellt konto som drar in mångmiljonbelopp.
Det finns olika vägar att gå, det här är ett av dem. Att vi pratar om det så här, att allmänheten får veta, alla hundratusentals människor som tittar, vi måste utbilda så att folk förstår.
Vad nästa steg blir vet jag inte, utan vi måste se hur långt lagstiftningen i det här fallet går, vad arbetsmiljöverket säger osv?

Kan man göra en orosanmälan?
– Sjävklart, det kan man ju också göra men det är ju fler barn som är utsatta på det här sättet och därför är det viktigt att se vad lagstiftningen säger, för om den inte kan skydda barnen så behöver den givetvis göras om så att den skyddar barnen.

Om du målar fan på väggen, vad är det absolut värsta som kan hända?
– Att jag dör och att ingen annan driver den här frågan och att han kan fortsätta exponeras till han är en psykiskt nedbruten person som inte har någon verklighetsförankring, som inte har någon fast punkt, inte har någon integritet och som inte kan röra sig någonstans utan att alla vet vem har är, Att han får en tuff skolgång, att han kanske får svårt att knyta an till andra människor för att han har svårt att se vad som är äkta och vad som inte är äkta och att det inte ger honom chansen att växa upp på ett normalt sätt där han har integritet och där folk uppskattar honom för den han är, istället för vad han gjort och vad han är en del av.

Slutligen säger Jacob så här om sin tidigare relation med Arnolds mamma och varför han inte satte ner foten tidigare:
”När jag lämnade vår relation så var jag så nedbruten att jag inte orkade stå emot, jag orkade inte säga stopp och därför är det extra viktigt för mig att göra det nu.”

Arnolds mamma har fortfarande inte uttalat sig om kritiken som riktas mot henne.

242 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Asså det här är så jävla sjukt… är 100% på Jakobs sida. Varför VÄGRAR margax att sluta exponera sonen? Är hon så girig eller vad är det frågan om? Tycker faktiskt synd om Arnold

  Svara

   Håller med. Dock blir barnet lika exponerat av sin far just nu men den stora skillnaden är ju att han gör det i ett gott syfte iaf.
   Jag ryser när jag tänker på hur M exponerar detta barn. Han är en pengako av rang. Hon är gränslös.
   Men ack så hemskt att uttala sig om sitt psykiska mående under deras separation. Det kommer vara en hemsk upplevelse för barnet att läsa om senare.

   Svara

    Vore det inte konstigare om han inte mådde dåligt? Varför ska han följ det?

    Svara

     Skrev jag det?
     Jag kan förstå att han desperat tar till offentligheten för att få en ände på exponeringen. Vad jag anser vara onödigt är att smutskasta medföräldern på ett sätt som kan påverka barnet negativt i framtiden.

     Svara

      Hur smutskastar man någon genom att säga att man själv mår dåligt?

      Svara

    Han brydde sig inte innan när pengarna rullade in till honom också men nu helt plötsligt så ska ha ”bry” sig..
    Tror ärligt att han aldrig skulle nämnt detta om dom fortfarande levde ihop och han fick en del av kakan

    Svara

     Va? Varför är det omöjligt för dig att tro att han vill det bästa för sitt barn?
     De allra flesta vill inte förstöra sina barn. Det är liksom inte normaltillståndet att exponera sönder sin unge i sina sociala kanaler

     Svara

     Fast hur vet du att han inte brydde sig då?

     Svara

      Jag tolkar det som att han brydde sig men att han (1) inte hade koll på hur illa ställt det var med exponeringen (2) när han insåg det så fick han inget gehör…

      Svara

       Fast han jobbade för Margaux till maj 2020. Och hade dessutom hand om och sålde in deras samarbeten. Maj var väl också senast han gjorde ett samarbete med deras son? Och sen ska han alltså ha börjat rannsaka sig själv i somras. Detta är så lätt att genomskåda. Han har minst sagt haft stenkoll. Tror snarare att det här handlar om svartsjuka, att han inte längre kan tjäna pengar på sonen eller att han vill klamra sig fast i att vara aktuell. Eller kanske alla delar samtidigt.

       Svara

        Fast vänta nu. Ingen ingen ingen vill associeras med Margaux Dietz längre, både varumärken och andra kändisar gör sig en riktigt stor otjänst om de är i hennes närhet. Så att hålla sig aktuell kan orimligt vara J:s motiv. Det är väl isf att hålla Arnold borta från mammans varumärke och image. Fatta att växa upp och vara ”Margaux son”?

        Svara

     Men för helvete, kan människor få komma till instinkt eller? Han förklarar hur det låg till och vad som gjorde att han förstod hur illa detta är?

     Svara

     Jag tror inte han såg röken av några pengar. Dessutom har han egna pengar. Han verkar genuint oroad.

     Svara

     Så en person som har varit indragen i en sekt kan inte när det har blivit fri från sekten tas på allvar för att den inte förstod dessa saker när den var mitt uppe i sekten?

     Svara

      Mm exakt! Trött jag blir på människor som fan ska ifrågasätta allt, så det är bättre att han bara nickar o bugar än idag trots att han tycker det är fel, SÅ att människor som du inte ska kritisera hans val

      Svara

     Man måste också komma ihåg att när M började exponera Arnold (vid förlossningen) så var hon knappt känd och hade absolut inte den följarskaran (höll inte på YT heller). Jacob kunde omöjligen förutsett att det skulle eskalera på det här sättet. Hon är 10 ggr mer känd idag än bara för 3,5 år sedan när Arnold föddes (mkt på grund av Arnold med såklart).

     Poängen är alltså att det här är ju en problematik som vuxit fram med Ma ökade kändisskap – precis som Js oro säker växt fram i samma takt.

     Svara

   Alla borde låta bli att ge henne klick tills hon lyssnat. Titta inte på videos där barnet är med, ”gilla” inte bilder där barnet är med. En typ av bojkott, för tyvärr tror jag det är det enda språk vissa förstår. Att man förlorar pengar och uppmärksamhet på sitt beteende. Företag borde inte vilja ”samarbeta” när barnet inkluderas, nu när det är så extremt tydligt att hans pappa inte samtycker till detta. Han har rätt, redan nu har tyvärr varken mamman eller barnet någon integritet, men det kan repareras. Blir dock svårare ju längre tiden går.

   Svara

    Tyvärr består majoriteten av hennes följare av barn som inte förstår problematiken med Arnold. Att vi här ska sluta gilla/se saker kommer inte göra någon skillnad

    Svara

     Då ligger ett stort ansvar på henne själv, att hon slutar visa sitt barn helt enkelt.

     Svara

     Fast man skulle ju tro att föräldrarna till dessa unga som följer tog sig tid att förklara detta med fenomenet influencer. Antar att de flesta inte har en aning om vilka konton barnen följer. På det här sättet kommer en ny generation att skolas i att man kan vara gränslös på nätet utan att det betyder nåt. Tror att kommunikation och information från föräldrarnas sida kunde få en och annan av de minderåriga att förstå att inte allt är ok?

     Svara

      MD följare består av ett gäng militanta tioåringar. Föräldrarna har ingen aning om vad ungarna följer och har för länge sedan tappat kontrollen och gett upp.

      Svara

    Jag slutade kika in på hennes blogg när hon flängde runt som mest, flabbade och festade runt i Sverige och beskrev nästan fnissigt hur Arnold kräkts i partymobilen för de gett han för mycket gott att äta.

    Svara

   12:06 håller med. Jakob verkar vara en bra människa och pappa. Undrar hur det ska sluta. Vad säger mamman om detta?

   Svara

   Antagligen för att det är A alla vill titta på. Jag med. Nu har jag avföljt M för längesen och håller med, han ska inte vara med, inte klokt. Bingo o K hör ju inte vad deras barn säger heller, bara fortsätter. Kommer avfölja Bingo med.

   Svara

   Håller med! Va faan händer? Varför svarar hon eller ännu hellre tar bort stackars barnet från sin kanal?
   Hur svårt kan det vara?
   Blir så jävla förbannad att hon inte tänker på sitt barns bästa utan bara på pengar, pengar, pengar…
   Däremot går hon in på CH och förvarar pojkvännen – DET är viktigast!
   Sjukt!!!

   Svara

   Wow, de är nog den kommentaren med flest likes jag sett här. Håller förövrigt helt med.
   Margaux är ingenting utan sin son!

   Svara

  Min bild av denna M som är mor till pojken är inte positiv.
  Min bild är att hon ser barnet som en ägodel som endast existerar till förmån för henne. Och när det är viktigt för henne och fyller ett behov för henne.

  Svara

   Verkar som att hennes mamma inte heller tycker det är konstigt. Då hade nog M lyssnat på henne. Provocerande att hon fortsättet fast pappan VERKLIGEN inte vill.

   Svara

    Precis, hennes mamma verkar likadan. Illa!

    Svara

   Ja, barn är den nya väskhunden. En gullig liten accessoar som influenserna kan visa upp och tjäna pengar på.

   Svara

   Nej och det sjukaste är ju att hon blev känd pga av hennes förlossningsvården som hon la upp på Youtube. Vem gör det? Har inte sett den och vill inte se men stackars sonen har blivit exponerad sedan första andetaget.

   Svara

  Heja Jacob! Så starkt och bra att han vågar ta upp detta offentligt, eftersom det öppnar upp en debatt som kan hjälpa fler barn. Detta sjuka sätt som föräldrar exponerar sina barn på innan de knappt blivit torra bakom öronen är SJUKT och behöver få ett slut.

  Svara

  Margaux är inte frisk. Hon sätter pengar och kändisskap framför hennes sons hälsa.

  Svara

   Nej hennes storhetsvansinne har verkligen spårat ut totalt. Hon kan ju uppenbarligen inte tänka klart längre.

   Svara

   Samma som Jacob gör nu.

   Svara

    Nej.

    Svara

   Och kn*rk

   Svara

  Åh, fy fan vilken sjuk situation. 100% på Jacobs sida. Det är faktiskt sjukt hur man kan exponera sina barn på det sättet.

  Svara

  Vad är det för sjuka människor som tittar på youtubevideos på ett random barn och följer barnets liv?

  Svara

   Men tack.
   Där har vi ett problem. Alla som stöttar detta här. De är lika medskyldiga till den här cirkusen. Utan följare, inget kändisskap.

   Svara

   Många , jag var en av dom men slutade titta och följa för 1 år sen.för M är inte kul alls utan A, hon vet det. A är rolig och smart unge men j har rätt, det har spårat ut

   Svara

   Tycker inte alls att tittarna har ansvaret för vad andra väljer att lägga ut. Det är föräldrarna som måste ta det ansvaret.

   Svara

    Är det någon som har sagt det? Givetvis har föräldrarna ansvaret, men följarna är de som stöttar och uppmuntrar det sinnessjuka beteendet.

    Svara

     Problemet är väl att följarna också är barn. Så man måste nå ut till dessa barns föräldrar, som i sin tur får hindra sina barn att se YT där andra barn exponeras (Arnold är ju tyvärr inte ensam). En rätt komplicerad process, där flera led ska vara inblandade. Enklast är kanske om influcers slutade leva på sin barn, exempelvis Dietz och The Swedish Family.

     Svara

      Nu vägrar ju Margaux sluta exponera sin son. Alla som tittar är tydligen inte barn märker man om man läser kommentarerna.

      Svara

    Kanske inte.. men tittarna har solklart ansvar för att det fortsätter. Tittar ni inte, inga visningar, inga cash, inte lönt.

    Svara

  Det här är så fruktansvärt på alla sätt och vis. Förhoppningsvis kommer detta leda till att allt fler influensers slutar att exponera sina barn.

  En konkret sak man kan göra är ju att inte stödja detta genom att sluta konsumera Margaux content. Hon verkar ju väldigt penga- och uppmärksamhetsdriven och om hon märker att hennes exponering av Arnold gör att hon tappar views, likes och följare kanske hon slutar med det.

  Svara

   Håller med Jacob till 100%! Bra gjort av honom att försöka skydda sin son.

   Svara

   Ja det är ju det enda sättet som det verkar att få stopp på detta. Önskar att fler runt henne höjde sina röster och sa ifrån. Det är ju inget konstigt att Jacob måste ta detta publikt , hur ska han annars nå fram?

   Svara

   Den största delen av Ms fanbase är barn. De har inte den analysförmågan, och en stor del varför dem följer henne är ju pga A.

   Svara

    Har du någon statistik eller fakta på att den största majoriteten av hennes följare är barn? Jag säger inte detta för att argumentera emot men det känns som att man ofta säger detta om influensers på slentrian och jag tror inte det alltid stämmer. Jag tror fler vuxna än man tror följer dessa YouTubes och det är viktigt att utgå från att en – i alla fall stor – del är vuxna människor.

    Om den största delen av hennes följare var barn tror jag inte att hennes samarbeten konsekvent skulle riktas till vuxna. Jag tänker att om alla vuxna som följer henne slutar med det så har det givetvis också påverkan på hur hon väljer att sköta sina kanaler. Ansvaret ligger ju främst hos henne men också på dom som följer henne och således fortsätter att stödja exponeringen av Arnold.

    Svara

  Två andra barn som kommer möta samma öde: Lundells. Finns nog många andra också, men herrejesus alltså.

  Svara

   Verkligen. Den exponeringen är ju brutal.

   Svara

    Tycker inte de exponerat dem mer än andra kändisar ärligt talat

    Svara

   Men med handen på hjärtat, är barnen lika involverade som Arnold? Det tycker jag verkligen inte. Arnold känns alltid så medveten om att det spelas in och alla serier eller liknande måste involvera honom, där tycker jag ändå att familjen Lundell har mer distans och att barnen inte är de som hade ropat ”vi måste ta om det! Vi måste ta om det”.

   Svara

    Nu följer jag ingen av dem men av det lilla jag sätt så tänker rjag att det finns en skillnad i att Arnold är dragplåstret till Margarux kanaler medan Jocke och Jonna var stora redan innan och att de fick barn verka inte ökat intresset supemrycket. De skulle kunna stryka barnen urs sina kanaler eller bara visa dem i förbigående utan att rjag tror de skulle tappa några större mängder tittarsiffror.

    Svara

     This 👆🏻

     Tänker samma sak om de flesta influencers. Att de flesta blev stora innan barnen och att barnen skulle kunna tas bort utan förändring i statistiken. Men att Margaux sticker ut på det sättet att hon:

     1. Blev känd tack vare Arnolds födelse
     2. Är sjukt ointressant utan Arnold
     3. Bor mitt i centrala Stockholm – mitt i famnen på alla följare

     Svara

    Det är ju som Jakob skriver, han vet ju till slut inte vad som är verklighet och inte.

    Svara

   Ja tror Lundells barn inte kommer må bra av det.

   Svara

    Det är ju dock rätt stor skillnad att inkludera sina barn i det content man gör, jämfört med att göra content av sina barn. Så som Margaux har gjort

    Svara

   Skillnaden på dessa barn är ju rätt så stor, just nu.
   Om man tittar på Margaux videos så cirkulerar i princip alla hennes videos runt Arnold. Hon har väldigt länge lagt upp videos som spelar på Arnold och har rubriker som ”kan en 3 åring lära sig matte?”, ”Så lurar man sina barn”, ”Arnolds önskelista” osv.
   Margaux lägger dessutom upp i genomsnitt två videos i veckan, där Arnold är med och dessutom har en nyckelroll i nästan uteslutande alla videos.

   Jocke lägger för det första inte alls ut lika mycket och ofta, på ett år har han lagt ut 48 st videos, varav 50% handlade om serierna Splash och Kurragömma. Han la alltså ut i genomsnitt lite över 1 video i månaden. Och i de videos som han inte gör challenges, som att sitta 24 timmar i sin bil eller tävla om hur viral en tiktok kan bli, då är barnen egentligen bara med som bihang. Det finns några få undantag som kommit nu på senare tiden dock.

   Och med diskussionerna som kommit nu den senaste tiden så tror jag faktiskt att Jocke och Jonna inte kommer att ha med barnen i videos så ofta. Och definitivt inte i den omfattningen som Margaux har med sitt barn i sina videos. Det återstår att se.
   Något som är säkert är att det är jättetydligt att Margaux fullständigt skiter i att Jakob inte vill att Arnold ska vara offentlig.

   Svara

  Vore så intressant att få höra vad Margaux har att säga om saken, vad har hon för argument för att fortsätta exponera sin son? Jag håller fullständigt med Jacob i detta.

  Svara

   Money talks. ☹️

   Svara

   Enbart pengar.

   Svara

   Hon kan ju inte säga något annat än pengar, därför förblir hon tyst. Fasar nog ut det tills nästa graviditet.

   Svara

    Nu har hon ju förlovat sig med sin nya. Blir inte förvånad om nästa barn kommer snart. Riktigt hemskt om hon då fasar ut A och ersätter honom med nr 2.
    Någonting är riktigt galet i den familjen.

    Svara

  Sen vloggar hon ju typ bara med arnold hemma. Vilket med är sjukt jag förstår Jakob i detta och hoppas faktiskt Arnold om inget annat blir behandlad som ett barn och inte scen satt som han nog ofta blir av henne

  Svara

   Varför tittar man på hennes vloggar? Varför är hon och hennes unge intressanta?

   Svara

   Förstår väl det på sätt och vis ändå, kan tänka mig att det är de som får mest visningar och likes? Men jag håller med om att det är sjukt.

   Svara

  Från barn och dårar hör man sanningen:

  ”Vi måste ta om, vi måste ta om, det blev inget bra.”

  Nu hör jag det lika mycket med Margaux röst.

  Svara

   Man får anta att stackarn hört M säga det både en och 27363882 gånger..

   Svara

  Stackars lilla pojke som har en sån självisk och tappad mamma. Hon är mycket väl medveten om vad hon utsätter honom för men väljer ändå att göra det HON vill på HANS bekostnad.
  Att Jacob inte kan göra så mycket åt problemet gör allt bara ännu värre och Margaux känns bara ond.

  Svara

   Det borde han kunna och vi också. Reklamen han nämner har han inte godkänt. Med poddinslaget och reklambilderna som referens kan anmälan göras. Dessutom ska också arbetsmiljöverket ge godkännande när det rör sig om så här små barn.
   Har Jakob dålig rådgivare?

   Svara

  Margaux känns som Isabella 2.0. Det här ser inte allt för bra ut och den respekten jag tidigare haft för henne är som bortblåst. Ledsen att säga det, men ska bli spännande att följa detta.

  Svara

  Alltså Margaux börjar verkligen på riktigt bli obehaglig. Vad kan hon möjligen ha för motargument för att stå bakom detta? Inget barn mår bra av att växa upp på ett så exponerande vis.

  Svara

  Jag ska erkänna att jag tittar bara Margauxs videos för Arnold. Hon i sig är verkligen inte den roligaste. Samtidigt känner jag nu att jag nog inte vill fortsätta uppmuntra det här.

  Svara

   Varför tittar man på bara på videos pga ett barn? Undrar genuint. Hur kan det vara så intressant när man är en vuxen människa?

   Svara

    Varför man tycker att ett barn och charmigt? Det är väl inte jättekonstigt?

    Svara

     Nä men att kolla på någon annans videos enbart för barnets skull? Är han verkligen SÅ intressant och gullig?

     Svara

      Ja faktiskt, har är rolig, smart. Men slutade titta och följa för 1 år sen

      Svara

     Det kan man såklart tycka, men att titta på massa videos av barnet är skumt.

     Svara

      Skumt på vilket sätt då?!

      Svara

     Oerhört märkligt faktiskt, att vara så intresserad av ett barn man inte känner eller har koppling till, att man kollar på videos, bilder osv. Faktiskt lite creepy! Har inte folk fullt upp med sitt eget liv, sina egna nära och kära? Om man vill ha lite underhållning kollar man väl på biofilmer (Fast på tv/nätet) och liknande, inte nån random unge? Förstår inte detta fenomen! Och nu när folk vet att pappan inte samtycker och att det spårat ur- HUR kan folk fortfarande klicka på o kolla på material m detta? Tänk efter! Vill man bidra till en negativ spiral?

     Svara

      Sluta

      Svara

       ?
       Du tycker det är normalt att bli underhållen av random barns vardag?

       Creepy…….

       Svara

      Folk har väl följt honom sen födseln och det är väl inte så konstigt att tycka att det är intressant att se ett barns utveckling?

      Svara

      (Till 13:55) Varför är det mindre konstigt att kolla ”på biofilmer … på tv/nätet”, än att se inspelningar gjorda av riktiga människor, oavsett om man känner personerna eller ej? Man kan ju lika gärna argumentera att det är jättekonstigt att titta på påhittade figurer, som ibland till och med bor i låtsasvärldar och gör overkliga saker. (Oavsett om det är Anne på Grönkulla, Harry Potter eller Star Wars man syftar på.)

      Även om jag själv är 100% ointresserad av att se och följa de här människorna kan jag ju förstå grejen med att följa någons liv. Oftast handlar det väl om igenkänning och verklighetsflykt i kombination. Det är någon som är lik en – kanske är barnen födda samma år – men lever ett helt annat liv, som man gillar att se och kanske drömma lite om. Inte konstigare att göra det än att följa fiktiva personer.

      Svara

      Problemet är väl att folk tycker (eftersom de följt honom hela hans liv) att de känner honom. Samma som med influencers allmänt..

      Svara

    Förstår inte vad som är kul med Arnold, själv tittar jag inte på dom videos han är med i, han är ju bara en vanlig unge 🤣 inte speciellt intressant att titta på enligt mig

    Svara

   Låter obehagligt.

   Svara

   Förlåt men varför? Han är söt? Jag förstår själv inte varför man tycker det är kul att kolla på någon man in känner’s barn? Vad är grejen mer än att han är gullig? Kommer man sluta vara intresserad när han blir äldre och inte är lika söt längre? Tycker det känns väldigt Weird att tycka om det, som om han vore en hund.. sjukt. Det är en människa, en individ vi pratar om!

   Svara

    Det är väl inte så konstigt i sig varken att folk gillar att kolla på gulliga klipp på barn eller på hundar.

    Däremot kanske det första är omoraliskt, men varför det skulle vara konstigare än något annat förstår jag inte.

    Svara

     Det är väl inte bara ett gulligt klipp, utan hela barnets liv som man kan följa?

     Svara

      Svarade bara generellt på att man kan tycka det är kul att kolla på kilpp på barn man i te känner.

      Förstår att man kan tycka det tär kul att kolla på Arnold också för den delen men tycker inte man ska göra det av etiska skäl.

      Svara

    Här är du inne på ngt väldigt intressant. Vad händer med Arnold den dag följarna inte längre tycker att han är intressant? Den dag då han inte blir stoppad eller uppsökt för att fansen vill honom något? Vad händer med en sån människa? Tänker alla dessa barnskådisar i USA, Britney, Macaulay Culkin, Miley, Lindsay, etc. Tror inte det är helt oproblematiskt för ett litet barn att kliva bort från rampljuset. Jag menar INTE att det är bättre att han stannar kvar, absolut inte. Menar bara att en enorm skada har redan gjorts och det måste få ett slut snarast möjligt så att det inte blir värre.

    Svara

     Eller den dagen han blir ”ersatt” med ett nytt barn? Vore ju ett supereffektivt sätt att verkligen skapa och elda på syskonavundsjuka, att ersätta ett barn, som är väldigt medveten om sociala medier (”nu måste vi ta om, det blev inte bra”) med en eventuell ny bebis som då får all uppmärksamhet. Hoppas verkligen att inblandade väntar med att skaffa ny bebis och exponera denna, men barnens bästa verkar ju inte vara ledstjärnan här så hoppet är inte så stort….

     Svara

      Instämmer. Ju mer man dissekerar detta desto värre blir det 🙈 Stackars rara oskyldiga lilla pojke. Sitter här med min egen lilla pojke i famnen och vill inget hellre än att alla barn ska skyddas mot allt ont ❤️

      Svara

   Samma här!

   Svara

   Jag kollade lite när Arnold var nyfödd för att jag själv låg hemma med en nyfödd och tyckte det vara skönt att ha något att relatera med.
   Men nu skulle jag aldrig orka lägga tid att kolla på någons annans barn. Det sista jag vill lägga min egentid på är andra ungar. 😂

   Svara

    Exakt samma här🙈

    Svara

   Gå på den känslan! Sluta följ. Vi alla borde sluta följa kanaler som får ut på att barnen exponeras mycket (menar inte alla där er tbarn flimrar förbi utan de som går ut på exponering av barnet). Vi är vuxna och de är oskyldiga barn, då har vi alltid ett ansvar att i alla fall inte bidra till att skada barnen, och helst skyddda.

   Kan man egentligen beskyllda Margarux för någonting om man inte slutar följa henne? Visst att föräldrar har det största ansvaret men det är ju inte som att det är nödvändigt för mig att följa henne på Youtube, ett konto där exponeringen av barnet är själva kärnan i innehållet. Det är liksom ett till klick bort så vad är ursäkten?

   Svara

  Barn i reklam, då måste båda föräldrarna ge godkännande. Fanns uppenbart inte i reklamen som visades i nätapoteken. Alla personer som visas i reklam måste ge sitt godkännande. När det gäller barn är det båda vårdnadshavarna som ska ge ok.

  Svara

  Dags för ny stämpel anmäl barn i reklam?

  Svara

  Dock är det enbart 4-5 bilder på Arnold hon lagt upp på Instagram sedan nyår (ej story inräknatj och det är väl ändå en liten förbättring iaf.

  Svara

   Han är inte med i senaste videon.

   Svara

   Han är med i stories så fort det är hennes ”vecka”, och han är med i hennes vloggar på YT (och det är ju alltid där den största exponeringen har varit).

   Svara

    Ja precis! Och bara härom kvällen hade hon med honom i ett rum på Club House och lät honom prata och showa som vanligt.

    Svara

     Herregud, hon har helt tappat det

     Svara

     Men va 😳 Var barnet med på clubhouse? Haha.

     Svara

    Precis, stories som försvinner. hon lämnar inga spår efter sig

    Svara

  Margaux kommer förmodligen sluta exponera Arnold så fort hon klämmer ut en ny . Jag är ledsen men hon är fn ingen bra mamma. Vidrigt!

  Svara

   Hon kan nog exponera båda lika mycket ska du se.

   Svara

    Nja, tror hon inte vågar med Arnold pga av Jacob. Med den nya killen, inga problem. Den som lever få se…

    Svara

     För du känner nya killen?

     Svara

      Well, när man gör allt för att synas hos kändisar så. Inte många som kan säga nej till pengarna det genererar. Kolla bara på margaux.

      Svara

   Det lär vara hennes lösning på Jakob-problemet, hon planerar att ersätta A med en ny unge. Varför tror ni hon redan är förlovad? Nu är det bråttom att bli gravid så hon hinner få ut en ny guldkalv innan Jakobs försök att skydda sonen blir alltför besvärliga. Vänta bara, jag är 100% säker på att det är vad som kommer hända!

   Svara

    Detta.

    Svara

  Alla radbrytningar utan nytt stycke 😣

  Svara

  Jag hoppas att hennes tittare och följare ser/hör det här då garanterat en majoritet tittar för att Arnold gör 90% av hennes content, och SLUTAR TITTA.

  SLUTAR ge henne views, klicks och kommentarer. Bara totalt slutar följa henne tills hon har tagit sitt ansvar som mamma och slutar exponera sitt barn. Blir fan ÄCKLAD över hur en vuxen människa kan gå så långt med sitt eget barn och hur hjälplös hans pappa måste känna sig när en inte kan skydda sitt barn!

  Svara

   Problemet är att hennes största fanbase är ju barn. Bara att läsa hennes kommenterar 75% är av olika M_D_fanclub konton som drivs av barn/tweens.

   Svara

    Exakt detta. När jag var typ 9-13 år gammal tyckte jag också att småbarn var jättegulliga, och då har man ju inte samma konsekvenstänk som en vuxen heller.

    Svara

    Då är det ännu viktigare att mamman själv tar ansvar och kanske förklarar för ungarna varför hon inte kan visa sitt barn mer, att hon gjort fel som drivit det så långt, saknar integritet. Men att hon nu insett att det var fel och tänker bättra sig. Eller nåt sånt.

    Svara

  Undrar hur långt tid det tar innan hon är gravid med nya killen? Han är säker på extrem exponering av deras barn. Prefekt, då kan inte Jacob bestämma nåt.
  Vilken sorglig människa hon är. Stackars barn.

  Svara

   Då kommer förmodligen hemnes äldsta barn också må dåligt och inte fatta något, varför han inte får vara med längre,kanske bli avundsjuk på den nya bebisen som då får allt strålkastarljus. Är INTE en lösning att fortsätta exponera den äldre, det bästa för alla vore ju om hon väntade med att skaffa nytt barn, slutade exponera sitt nuvarande barn och inte heller exponerar eventuellt framtida barn. Men det är väl att hoppas på för mycket integritet…..

   Svara

  Det gick tydligen bra så länge dom var ett par och bodde ihop..?!

  Svara

   Att han ändrat åsikt är bra.

   Svara

   Jag är också lite konfunderad av i svängen han gjorde. Visst får man ändra åsikt. Men vad handlar det om att han ändrade sig? Brist på kontroll låter det som i texten, snarare än att han kommit till insikt?

   Anklagelserna om att han var nerbruten av henne är allvarliga dock.

   Svara

    Jag läste på hans Instagram nyligen att han också kommit till insikt om att det är fel på senare tid. I podden här säger han ju också att han har tappat kontrollen över situationen.

    Svara

     Jag förstår. Jag har bara läst sammanfattningen och kände mig lite beklämd över hur tätt det verkade hänga samman med skilsmässan. Även om han har rätt i sak oavsett hoppas jag att hans incitament är helt genuina och inte till någon del handlar om någon typ av hämd mot hans exfru. Men om han varit nerbruten och kontrollerad kan det såklart varit så att tskilsmässan blev ett uppvaknande.

     Svara

      Man kan inte bara läsa en sammanfattning och tro att man har grepp om situationen. Det är precis sånt här som gör att vilseledande info sprids..

      Svara

    Fast bra han tar upp det. Måste ju vara något speciellt jobbigt när han blev så nedbruten. Vill veta mera.

    Svara

    Lyssna på podden, då får du svar

    Svara

    I takt med att Arnold blir äldre och mer medveten så förstår jag till 100% att pappan kan ändra sig. Handlar mer om Arnold än om att de numera har separerat.

    Svara

   Vad spelar det för roll? Herregud jag förstår varför folk inte slutar knarka osv när man tydligen inte får komma till insikt med sina tidigare osunda beteenden och vilja ändra på dem enligt din logik.

   Svara

   Vet inte så mycket om barns utveckling, så kanske är ute och cyklar här, men deras separation skedde väl när A var i en ålder där man började kunna se att han blev påverkad av det? Tänker att det inte behöver bero på att de separerade i sig, utan att allt speglade sig mer och mer i A:s beteende pga att han inte var en bebis längre utan blev mer kommunikativ etc. Som i exemplet när han ville ha omtagning på sin lekstund.

   Svara

   Fast om du faktiskt lyssnar på vad han sa i poddradion och inte bara drar antaganden ur röven så sa han ju att det var INNAN separationen han började känna att exponeringen gått för långt då Arnold blir igenkänd på stan/barn springer efter och vill ta i honom/det inte gick att gå på McDonalds längre osv men att han inte fick något gehör för det. Sen EFTER separationen insåg han att han inte längre hade någon kontroll över hur hans barn används i kommersiella syften.
   Om man kollar tillbaka lite på margaux klipp tycker jag det märks att Jacob är obekväm med filmandet långt innan separationen. Sen var han ju också anställd i margaux bolag på den tiden – kan ju ha varit svårare att se ”klart” på allt då.

   Ingenstans säger han att han alltid varit emot allt eller sett problem med Arnolds deltagande. Att han insett det med tiden innebär inte att han är full av skit utan snarare att det är en mognadsprocess och en ansvarstagande förälder som ser sin egen del i det men vill att det ska sluta.

   Svara

    Jag har följt Margaux sedan början och älskar Arnold men det har känts lite jobbigt att följa det senaste året när jag har varit medveten om problematiken. Hon har liksom filmat när Arnold ska pott-tränas och inte klarat av stt kissa själv. Eller när han har skrikit sig till sömns när hon testade den metoden. Fatta vad fötnedrande när han ska börja ett nytt jobb i framtiden och hälften av kollegorna på kontoret har följt honom på Youtube. Jacob är inte felfri men här har han rätt enligt mig. Dock har Margaux inte postat mycket av Arnold på senaste på instagram? Det är bra.

    Svara

     Det har hon visst, han är med i hennes stories så fort det är hennes ”barnvecka”.

     Svara

  Undrar hur länge det går att hålla tyst.

  Svara

  Hon bara låtsats som att det regnar? Verkligen strutsmetoden. Funkar oftast bra.

  Svara

  Asså förstå att skaffa barn med en sån här människa… stackars Jakob som är helt maktlös i detta och stackars Arnold som har en sån självisk mamma

  Svara

  Hade gärna hört margax svar på det hela, men det är ju frågan om man kommer få något sånt

  Svara

   Vad skulle hon svara? Att hon vet att hon tjänar pengar på sitt barn?

   Svara

  Håller helt med Jacob i frågan och tycker det är bra att han går ut i media. Både för Arnolds skull men också för andra influencerbarn.
  Den här diskussionen har ju faktiskt fått flera influencers att sluta exponera sina barn, tyvärr har det ju inte bitit på Margaux än

  Svara

  Ledsamt att läsa att han kände sig så nedbruten i slutet 🙁

  Svara

   Det är ju bara att kolla på YT klippet där hon julpyntar deras lägenhet och filmar han reaktion. Så kan man förstå vilket helvetet han hade. Hon känns helt gränslös och verkar inte alls känna av ”oj då detta gick inte som planerat, jag avbryter och ber om ursäkt” utan hon bara kör på.

   Svara

    Haha ja det var så jäkla skevt. Vad fan höll hon på med? Han såg till och med helt förstörd ut. Som att hon ville bryta ner honom ännu mer.

    Svara

    Reagerade också på det då!

    Svara

    Var tvungen att kolla. Cringe.

    Svara

  Undrar hur Helen Torsgården tänker kring att exponera barn? De kanske inte exponeras mot reklam men de bidrar ju i högsta grad till att folk följer kanalen.

  Svara

   Eller de där swedish family

   Svara

   Upplever dock inte att Helens barn är med på samma sätt i hennes videos längre? 🤔

   Svara

    Då har du nog inte sett några videos. Dom är med i ALLA.

    Svara

     Har sett massor 😊 Men jag upplever inte att ungarna är fokus för hela vloggen som hos vissa andra youtubers.

     Svara

   Hon had svarat på det i nån artikel efter att Jacob la upp det första inlägget. Vet inte vart man kan hitta den dock. Tror hon sa ”vi tycker inte att barnen far illa ut av att vara med i videorna och dom får lön” typ.

   Svara

  Jacob 👏

  Svara

  Jag tycker att företagen som samarbetar med Influencers också har ett ansvar. Att det förväntas att de med ”familjekonton” och ”familjekanaler” bygger sitt innehåll och samarbeten på barnens medverkan är inte okej.
  Tex Familjen Reinhold och The Swedish family som exponerar sina barn i alla möjliga situationer dagligen. Det filmas ständigt och barnen är med och säljer in olika varumärken. Var är företagens ansvar i detta? Tänker de inte alls på tex Margauxs sons välbefinnande?

  Svara

   Kollar lite på familjen Reinhold när jag försökt hitta hästvideos till min dotter men tyckte de tar creepy när de uppmanar barnen att upprepa ”vad säger vi till följarna?” ”Gilla videon!”

   Tänk om ens egna föräldrar gjort så hela tiden. Skulle känts som att växa upp i en teater med ständigt öppen ridå.

   Svara

   Hmm ja vi som konsumenter kan ju påverka också genom att höra av oss till företagen som skapar reklam där A förekommer.

   Svara

  En stilla undran: innan separationen från margaux,har han offentligt uttryckt oro kring Arnolds exponering?

  Svara

   Arnold var ju inte så gammal då, han är väl 3 år nu och det är ju i den här åldern man börjar bli medveten om kameran och man kan se effekterna, som att han ville ta om när han hoppa i soffan för det inte blev bra. ☹

   Svara

   Vad spelar det ens för roll?

   Svara

    Pratar vi hans trovärdighet så spelar det väl i allra högsta grad roll?

    Svara

     Appropå det en skrev längre upp:

     Ifrågasätter vi en nykter knarkares trovärdighet/nykterhet om personen inte insett att den borde blivit nykter långt tidigare?

     Svara

     Så man kan aldrig få en annan åsikt?

     Svara

     Vid exakt vilken tidpunkt i livet får man inte skaffa nya åsikter?

     Svara

   Nej det vore väl jättekonstigt om han gick ut offentligt med oro över sitt barn medans han lever med mamman som är offentlig? Om du lyssnar på vad han säger började ju dialogen dem emellan redan innan separationen och har varit pågående sedan separationen med juridiska ombud – det är först nu efter LÅNG tid av dialog med M som inte leder någonvart han väljer att ta det offentligt iom att hon inte verkar vilja acceptera att deras barn inte är en showapa för fakturering.

   Svara

  I skolvärlden måste båda föräldrarna sätta signatur på att deras barn ska få exponeras genom bilder på hemsidor osv.

  Här handlar det om sunt förnuft och man vet inte hur barnet i fråga påverkas framtidsmässigt av att exponeras på Ms kanaler. Jag tycker att det är så respektlöst av M att inte lyssna på barnets far och hans önskan när det gäller deras son.

  Barnet är väldigt söt och gullig och jag förstår väl att man som mor vill visa upp sin son men jag förstår inte behovet av att offentligt göra det. Det borde räcka med den inre kretsen.

  Nu är jag kanske elak men kan det inte vara att M har så dåligt självförtroende att hon tror att alla följare inte kommer följa henne om hon tar bort barnet från sina kanaler? Att hon inte är intressant nog utan sin unge?
  Bara en tanke som jag fick.

  Nä M, om du läser detta så ber jag dig ta bort barnet från dina kanaler, för hans framtids skull, om du älskar honom mer än dig själv och din karriär.

  Svara

  Om man ska titta på vad vi vet från barnkändisar och exponering av barn i reklam så tycks det ju som att det blir destruktivt just när barnen blir kändisar och exponeras mycket.

  Till skillnad från när barn kanske var huvudrollsinnehavare i en film ger det ju också en helt annan dimension när exponeringen är i hemmet och varje dag.

  Jag är inte särskilt orolig för att barnen vars mamma lägger upp en neutral bild på isnta någon gång i månaden ska skadas av det. Upplever också att det stigit i status att inte lägga upp något alls, mer än typ en ”välkommen till världen” bild av typen som man tidigare så i tidningen. Tror inte det är värre än att ha varit med i skolkatalogen.

  Däremot dessa barn där hela deras person och liv hängs till en stor skara människor, där pengar riskerar att få föräldrarna att tappa omdömet, som blir små kändisar och lever ett liv anpassat till kameran. Men Arnold i spetsen. Dem är jag verkligen nervös för.

  Fint att Jacob ser ett större syfte med att ta den hörn kampen. Hoppas inte Arnold hamnar i kläm om det blir en infekterad konflikt, men Jacob har ju inget val.

  Svara

  Ja, det här är ju solklart. Om inte båda vårdnadshavarna ger samtycke till att barnet får medverka i en reklamkampanj så får barnet inte medverka. Barn får ju inte ens vara med på skolfoto utan föräldrarnas medgivande längre.
  Jag tycker att det är helt klart vettigt att han reagerar och att det är galet att mamman fortsätter att leva i sin fluns-bubbla (återigen, det är en sjuk miljö!).

  Svara

   Ja influencer blir så inne i sin bubbla. Det är inte bra för dom i längden.

   Svara

  Jag håller också med Jacob i detta men tror att det blir väldigt annorlunda när man är mamman som låter det ske.
  Det är självklart att pengar talar – men jag tror också det är svårt att ta emot kritik när man ser på sitt eget glada, charmiga lilla barn och kanske inte alls ser hur ens beteende skulle kunna vara skadligt.

  Det måste ändå finnas en annan typ av psykologisk förklaring bakom det hela också tänker jag.. Om jag refererar till min egen mamma så behövde jag tillexempel inte gå till skolan när jag växte upp: Helt fel på väldigt många plan såklart men i hennes ögon var jag ett väldigt känsligt barn som mådde bäst när jag var tillsammans med henne. Det var ”vi”, liksom och ”vi gjorde saker tillsammans”. Jag tänker att Ms liv verkar ha gått väldigt fort hela tiden, så jag tänker att det är helt möjligt att hon inte ser på det hela som exponering utan snarare någonting de gör och bondar.

  Nu följer jag dem inte super noga men när ett ex uttrycker att han ”var helt mentalt nedbruten” efter att ha lämnat relationen så tyder det på att ens föredetta partner var väldigt intensiv i sina känslor. Vissa av oss är sådana och jag tror att det är enkelt att man projecierar (har ingen aning om hur det stavas) det på sina barn och skapar en näst intill osund relation med dem. Inte för att man inte menar väl men för att man själv nästan blir beroende av sina barn snarare än tvärtom.

  Jag tror också att en lagstiftning kan vara det enda rätta och att det är viktigt att informera. Som många har nämnt har ju flera vlt att sluta exponera. Med det sagt tror jag inte att det kommer ta lång tid att få igenom en sådan lag och även efteer kommer det att finnas kryphål.Och i Ms fall tror jag faktiskt inte hon kommer sluta förens hon absolut måste – för jag tror det finns en mental anledning bakom hennes beslut snarare än bara pengar. Men jag kan såklart ha helt fel!

  Svara

   Många viktiga vinklar som jag tror att det kan ligga något bakom.

   Nyfiken fråga, du behöver såklart inte svara. Men hur blev din relation med din mamma när du blev vuxen?

   Svara

    Hon gick tyvärr bort i cancer när jag var tonåring.
    Jag vill understryka att vi hade en otroligt nära relation och jag älskade henne mer än någonting annat.

    Med det sagt så tog det mig 10 år efter hennes bortgång innan jag klarade av att säga hennes namn eller vara i ett rum där andra pratade om henne. Under hela hennes sjukdom blev jag själv också nästan lite ”med sjuk” där jag var hemma med henne, tog vitaminer med henne, åt hajbrosk tabletter med henne osv.. Jag minns det med blandade känslor, att jag ville vara där men samtidigt kände skuld för att jag också ville hänga med kompisar. När hennes cancer förvärrades fick jag en otrolig ångest och skyllde väldigt mycket på mig själv – men allt det här är såklart ett extrem fall, lite som ”om man skall måla fan på väggen”.

    Vad jag tror är mer vanligt är att man som barn får svårt att relatera till andra barn, vilket påverkar en hela livet. Man saknar liksom en viss social kompetens och mycket annat som man lär sig på förskola och skola: Har man en sådan relation som jag hade, och många har, till en förälder riskerar man att spendera mer tid med föräldern än vad som är nyttigt. Barn lär sig av andra barn och vuxna.
    Några saker som jag på rak arm kan säga har påverkat mig är;
    – Jag saknar ofta konsekvens tänk för jag upplevde aldrig några som barn. Att straffa mig för otyg gjorde lika ont i min mamma som i mig så det hände inte.
    – Jag har otroligt dålig självkänsla för jag fick alltid veta hur bra jag var. Om någon konstant blir applåderad för att andas rätt kommer den personen aldrig riktigt känna sig hundra procent säker på sina prestantioner.
    – Jag har själv svårt för hälsosamma relationer för min bild av kärlek är att någon ger än allt den har, hela tiden.
    – Jag har noll tävlingsinstinkt alls och tränar konstant på att slutföra saker, för jag har aldrig varit en del av några direkta fritidsaktiviteter och om jag inte var bäst på något så var jag ändå bäst hemma.

    Jag vill understryka att det här absolut inte ALLS behöver vara fallet för M. Det är helt enkelt bara tankar och farhågor jag har om vad som kan hända när man som förälder blir fullständigt beroende av sitt barn

    Svara

     Stort tack för att du delade med dig. Jag kan tänka mig att det måste ha varit en stor utmaning på många vis. Stort av dig att kunna prata om det! ❤️

     Svara

      Tack.. Jag tänker mest att det är viktigt att man pratar om det så att folk ser fler än en sida. Nu är jag ingen psykolog och ingen av mina erfarenheter kanske stämmer in på M – men jag tänker att det garanterat stämmer in på någon.

      Och jag tror att det är enkelt att bli förbannad och tycka att någon säljer ut sig själv för pengar, men väldigt ofta finns det nog fler faktorer bakom.

      Svara

   13:07 så bra skrivet. Tänker samma som du.

   Svara

  Varför kan man inte bara ta det här på allvar i stället för att fokusera på hur han gjorde och agerade innan separationen? Det är väl klart att det är lättare att få distans till något när man inte är mitt i det. Det är väl jättevanligt att personer som har separat ser tillbaka på en relation och tänker ”men gud, hur kunde jag acceptera det där beteendet?”

  Svara

  Raderar hon sina IG kommentarer? Kan inte se en enda kritisk kommentar? Och det har varit likadant när det har stormat kring henne tidigare tex boken osv.

  Svara

   Såklart.

   Svara

  Jag blir misstänksam till när han gjorde svängen, om han är avundsjuk på margaux nya relationer osv? Skulle inte förvåna mig. Det margaux gör är fel men det känns ändå som det här skulle kunna handla om en avundsjuk ex pojkvän. Han har själv flera reklaminlägg eller iaf ett med Arnold ja det var ett tag sedan, men att ens vara kapabel att göra det med sitt eget barn säger väl ganska mycket. Får se om detta inlägg får komma ut tydligen Är det restriktioner på inlägg som inte delar Camillas åsikter r

  Svara

   Va?

   Svara

   Lyssna på podden så får du svar

   Svara

   Exakt så.

   Svara

  Önskar Jacob som pappa till mina barn! Samt att Arnold tids nog kommer förstå att det är Jacob som står för det friska i hans i liv.

  Svara

   Önskar pga. vad? Att han äntligen kommit till insikt angående sitt barn?

   Svara

    Självinsikt och förmågan att erkänna fel är en ganska ovanlig egenskap

    Svara

     Svammel.

     Svara

      Käbbel.

      Svara

   Menar du alltså den här killen? Verkar ha varit vidrig från början. Så genomskinligt att detta bara är ett sätt att försöka vara kvar i rampljuset.

   https://nyheter24.se/bloggbevakning/2016/11/15/vad-tycker-jag-om-deras-podd/

   Svara

    Precis, nu är han killen med nätets största offerkofta

    Svara

     –> offerall

     Svara

    Lol varför kallar Camilla henne för Maggis? Som att dom är fem år och bästa vänner. 😅

    Svara

  Camilla, ett önskeinlägg gällande den här grejen (som var förslag/idé från någon annan häromdagen): kontakta företag som samarbetar med M, i synnerhet de där Arnold förekommer, och fråga de hur de ser på/ställer sig till saken när det nu står klart att ena föräldern starkt motsätter sig det hela med anledning av barnets välmående. Vore väldigt intressant att läsa, och med tanke på storleken på din blogg så tror jag det också skulle kunna ha en effekt vad gäller i både Ms fall och andra influencer barn om företagen börjar tänka efter när influencerföräldrarna vägrar.

  Svara

  Ni kan inte jämföra Isabella mer margaux det finns inte EN tydlig bild på Isabellas barn någonstans på nätet , för att beskriva allt om sitt liv har hon lyckats hålla barnen väldigt privata
  Arnold har sin egen bok , konstanta youtube inlägg o reklam på ig osv

  Svara

  Nu har ju Margaux sin nya fästman som kommer stå för all content. Frågan sen när det tar slut, vad hon kommer ta sig till då. Äckligt girigt är hon. Så jäkla bra att Jakob lyfter upp detta. Hoppas fler slutar följa henne.

  Svara

  Camilla! Varför har du aldrig berättat att du varit sambo med Jacob? Eller om det är Arnold du har bott med? Eller båda?

  ”När Arnold var 2-2.5 började Jacob känna att det här är ”it’s out of control”, men så länge som vi levde tillsammans så hade han en annan insyn, en annan typ av kontroll över situationen.”

  Jag förstår såklart vad du menar, men eftersom jag är en väldigt lättroad person har jag ändå fnissat åt felsyftningen en bra stund nu! 😂😘

  Svara

  The Truman show!

  Svara

   Exakt… och det är det som är så extremt ledsamt. Tänk att göra insikten att alla pepparkakshusbyggen, du-får-bestämma-vad-vi-ska-äta etc etc inte var ditt LIV utan enbart ett spektakel för att skapa content

   Svara

    Men gud detta blir ju bara ännu sorgligare! Har inte ens tänkt på det på detta sätt innan. 🙁

    Svara

  För mig har det här iallafall lett till att jag slutat kolla på Margauxs videor. Hoppas att fler tänker så så kanske exponeringen av Arnold upphör.

  Svara

  Hennes gråtvideos med sonen avslöjade att nåt är riktigt galet, att hon inte brydde sig inte om hans känslor alls och lade upp hans gråt efter henne offentligt!
  Sen kallade hon den kritik som kom för momshaming?? Ja hade hon nåt vett borde hon skämmas!!
  Hon sätter ungen på plan över halva jordklotet utan att ens vara med honom… han var bara 2.. wtf

  Hon känns avtrubbad, riktigt läskigt.
  Får 0 omhändertagande vibbar av henne..

  Svara

  Spontant tänker jag på Barnkonventionen.

  Svara

   Fint av dig att tänka på barnkonventionen. ❤

   Svara

    Yepp, det är tanken som räknas

    Svara

  Det kan dessutom leda till att A inte får uppleva världen på ett sitt egna vis. Att vara igenkänd som liten kan göra mer skada.

  En vän (med mkt följare på både insta och YT) gjorde sitt barn anonymt på sociala medier efter att en människa skickar dm o frågat om hens barn går på ”denna” förskolan. Det blev en ögonöppnare deluxe. Finns sjuka människor som lockar med sig barn, eller försöker skapa en relation successivt. Det är inte ett normalt beteende.

  Låt Arnold få bli anonym tills han är stor nog att välja om han vill synas på riktigt.

  Svara

  Har ingen åsikt om hur Arnold påverkas av denna exponering då han ännu är så liten men det jag tycker är mer beklämmande är att man som mamma inte har någon respekt för barnets pappas åsikter. Att Jacob gång på gång påtalat att han inte vill att deras som skall exponeras och att Margeaux fullständigt skiter i det är så galet fel, sorgligt och patetiskt.

  Svara

  Haha vad är grejen med formuleringen ”Arnolds mamma”? Får Kanye-vibbar, ”North’s mom”…

  Svara

  OT, vem är den blodige influencern som misstänks ha blivit kidnappad? 😱

  Svara

   En kille som inte blev dömd för mordet på Annie

   Svara

   Har undrat så länge vad OT står för, kan någon säga så jag kan få lugn i hjärnan 😂

   Svara

    Off topic

    Svara

    Organist-tröja.

    Eller off topic
    Är lite osäker själv

    Svara

   Abbe B. Finns trådar på FB.

   Svara

  #freearnold

  Svara

   Haha

   Svara

  Har Jakob talproblem? Upprepar ord hela tiden men det låter inte som stamning?

  Svara

   Tror att det är för att ämnet är känsligt för honom

   Svara

  Tycker oerhört synd om A som inte bara blir exponerad utan nu också blir ett politiskt slagträ. Nu är det liksom inte bara hans vardag som är öppen för allmänheten, utan också hur han påverkas, hans beteenden och vilken typ av uppväxt han får. Det känns obehagligt att hans mående, även det framtida, är fritt för diskussion och spekulationer. En jäkla cirkus åt båda hållen.

  Svara

  Att kvinnan inte har alla hästar hemma förstod man ju när hon lät honom skrika och gråta efter henne och hon spelade in en film av hans ångest! Helt empatibefriad

  Svara

  Det finns många influensers som utnyttjar sina barn…
  jag tycker Madeleine Imrud är en sådan. Barnen ska kläs i likadana kläder, perfekt välkammade och vara med på foto. Tycker synd om 14-åriga tjejen som kläs i rutiga spetsskjortor med krås…
  barn fotograferad på sjukbritsar
  Barnen är rekvisita i nästan alla bilder.
  Utlämnande texter om barnens skador, skolproblem, sjukdomar och diagnoser. Vill tom minnas att äldsta sonens magproblem dryftas ogenerat.

  En annan mångbarnsmamma, Mirka, håller hårt på barnens integritet. Hon avslöjar aldrig namn eller kön när hon skriver om något specifikt barn. Hennes blogg är hennes.

  Svara

  Barn som är roliga att titta på hittar man på instagramkontot kidsgettinghurt.
  Influencers barn är förmodligen ännu tristare än influencerna själva.
  Hur orkar ni ens följa såna? Influencers alltså. Vad får ni ut av det?

  Svara

  Kolla efter inlägget som CAM skrev för några år sen ang Jakob kopierar del av texten”Hon säger att han är världens bästa pojkvän och han kontrar med att hon är slarvig och äcklig och stökig och att han nog inte har någonting positivt att säga om henne.”
  Min poäng är att Jakob har kanske mer till sig än ni vet, sluta höj honom till skyarna för BASIC vett.

  https://nyheter24.se/bloggbevakning/2016/11/15/vad-tycker-jag-om-deras-podd/ (Inlägget jag kopiera text från!)

  Svara

  Håller med Jacob till 100%. Min mamma var nog en 90-tals variant av influencermamma. Jag var nämligen barnmodell när jag var mellan 4-11 år, mestadels för barnkläder men också lite annat. Typ de finaste ens barn kunde vara och typ mammas storhetstid.
  Vissa år fick jag inte så många uppdrag, det gjorde min henne så sjukt stressad. Hon var ständigt på jakt efter nya uppdrag. Det var jätteviktigt för henne att folk tyckte att jag var ett vackert barn. Jag hatade mitt långa hår eftersom jag det blev så varmt på somrarna och trassligt på vintrarna men om jag klippte mig ”vill ingen ha dig på bild”. Mamma älskade bilderna på mig (mer än hon älskade mig i verkligheten). Hon hade/har förstoringar på mig i alla rum i princip. Flerq fotoalbum och videon. När vi fick gäster så skulle alla fotoalbum och videon visas. Minns att jag tyckte det var sjukt jobbigt när jag blev äldre.
  Själva fotograferingarna var harmlösa och oftast roliga, men inte min mammas inställning till de eller när hon tog portfoliobilder. Press och omtagningar till förbannelse. Detta har påverkat mig jättemycket och vår relation idag är i princip obefintlig. Dels på grund av detta.
  Jag är så innerligt tacksam över att sociala medier inte fanns då, mamma hade aldrig kunnat hantera det på ett bra sätt.

  Svara

  Tycker hon exponerat Arnold mindre och mindre och börjat byt ut honom mot nya pojkvännen

  Svara

  Ni som svarar och undrar om Jacob är genuin i sin oro, hur kan det vara huvudfokus? Oavsett så exponeras ett barn helt gränslöst… och jag tror absolut att man kan ändra åsikt. Sure, de kanske var jättekul i början att Arnold generade pengar men jag tror genuint att Jacob nu sett situationen ur ett annat ljus och insett HUR SJUKT det faktiskt är.

  Det är inte ens lite konstigt oavsett om det kom innan äktenskapet, under äktenskapet eller efter äktenskapet, det viktigaste är att det kom och att han åtminstone förstått och försöker stoppa. Om han gör det av avundsjuka, bitterhet osv det vet bara han men i slutändan så gör han oavsett något gott för sitt barn, kan vi fokusera på det och sluta förminska de han gör bara för att VI TROR oss veta bakgrunden till det, vi vet ingenting mer än att Jacob är en orolig pappa IDAG.

  Och att han gör det mitt i offentligenheten, jag köper rakt av att det är av ren desperation för att han inte får något gehör hos M. Tycker man verkligen att hon visar något som helst tecken på att vilja sluta med de hon gör eller att hon förstår problematiken i de långa loppet? Hade hon svarat på tal genom att bara sluta med att exponera sitt barn hade jag kunnat hålla med om att det inte behöver tas i offentligheten mer, men de gör hon ju inte? Hon lyssnar uppenbarligen inte. Det finns INGET bra svar på varför man bygger sina kanaler kring sitt barn. Vi har ingen aning om alla konsekvenser det kan ha i framtiden och att det finns människor som trots de chansar för lite likes och pengar, det är obehagligt.

  Svara

   ”Äktenskapet”, de var aldrig gifta.

   Svara

  Margaux och Ebba Bush är vänner.
  Lika obehagliga båda två!

  Svara

  Margaux vs Jakob och Ebba vs. Erland

  Svara

  Många av er som kommenterar här attackerar margax hårt medans ni myser till Helen torsgården o mini höglins videos osv, dem alla gör likadant även om ni inte ”förstår” det ena är inte bättre än andra

  Svara

  Förvånad över att så många skriver första bokstaven i ett namn med SMÅ BOKSTÄVER, hur svårt är det att inleda med en VERSAL?

  Svara

   Är det du som sitter o rättar varenda inlägg här?:)) jag skriver alltid namn med stor bokstav först när jag ska vara mer professionell här sitter jag bara när jag har tråkigt med en chipspåse , slappna av livet blir roligare så 😀

   Svara

    Orka rätta inlägg men att skriva med stor bokstav fyller ju även en funktion med att det gör det lättare att skanna en text. Men när inlägg innehåller namn både med och utan bokstav 😂😂, nästan värst 😬

    Svara

  Lite OT men med tanke på alla inlägg om margax har ni sett inlägget där en av bingos söner ber honom sluta filma o han lägger ändå upp det på ig stories, bingo hur hade DU känt om någon tvingade dig vara med på något du inte ville?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.