Det svänger fort när man heter Nellie Berntsson

Fråga från Nellie Berntssons Instastory: Har ni kvar Porschen? Svar: Nej, den är såld. Men en dag ska vi ha en till, kanske designa en egen.
Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

I somras köpte Nellie Berntsson en Porsche Macan som hon glatt visade upp på Instagram.
Enligt Transportstyrelsen så köpte hon den privat och på kredit och några månader senare köpte hon även en BMW M850I Coupe, med motiveringen att bilarna kommer öka i värde och därför är en investering.
Jag antar att hon insåg att så inte riktigt är fallet, för nu är nämligen Porschen såld och även fast jag inte satt som en fluga på väggen när detta skedde så kan jag inte tänka mig att hon gick plus på den affären.
Bilar brukar sällan öka i värde.

Så minst en av bilarna är såld och Nellie letar redan nytt stall att inackorderas i eftersom hon inte längre vill hyra en hel anläggning – efter bara några ynka månader. 
Jag menar, kristallkronan i sadelkammaren har ju knappt hunnit hängas upp innan det är dags att ta ner den igen?

Funderar kring ett inlägg häromdagen. En person söker stallplatser till sina hästar på en ordentlig anläggningen. Personen i fråga verkar flytta ofta. Hur tänker hästägare kring det tror ni? Hade jag själv haft en häst i träning hos någon annan så hade jag inte velat ha massa flyttar. Sen är det allmänt turbulent runt personen också, det hade avskräckt och hästvärlden är inte så stor att det fort går rykten.
Bildkälla: Hästfolk Skåne Facebook

Det här har lett till en het diskussion i Facebookgruppen ”Hästfolk Skåne” där det diskuteras huruvida det kan vara negativt för hästar att flytta så här ofta och om det verkligen ger det professionella intryck som O.N Sporthorses strävar efter.
Vissa verkar tycka att det är extremt negativt medan andra menar att tävlingshästar hela tiden flyttar runt mellan olika ställen och  inte verkar ta någon skada av det, så länge man upprätthåller samma rutiner, oavsett var man befinner sig.

Då måste jag fråga:
Kan hästar uppleva jetlag?
Jag tänker att om man flyger en häst från Europa till USA för en tävling, behöver hästen då acklimatisera sig på samma sätt som en människa? De gånger jag drabbats av mycket jetlag har det ju tagit nästan en veckan innan jag blivit människa igen och under den tiden har jag ju varit hyfsat ur slag. 🙂

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska HON designa en Porsche? Ha ha ha!

  Svara

   Är väl inte konstigare än att designa en klädkollektion, smink eller parfym som influencer..? Peka på en färg och sätta sitt namn på det. Klart.

   Svara

    Nu tror jag ju knappast att tyska bilmärket Porsche är intresserade av att låta Nellie designa en bil åt dem….. Liiite skillnad mot att sätta sitt namn på ett klädplagg i Sverige.

    Svara

     Men hon sa väl inte att hon hade ett designsammarbete på g. Tolkade det mer som något hon drömde om eller något som vore kul.

     Svara

    Hahaha! Visst, ett anrikt företag som Porsche skulle låta en Ö-kändis från Sverige ”designa” en bil. Hybrisen….

    Svara

    Du kan inte så mycket om bilar va?

    Svara

     Vaddå kan? Pratar du om?

     Svara

      Du kan designa alla bilmodeller om du vill. Kia, Fiat, Volvo, Porsche….. Välja modell, färg, fälg, design, ljud, ljus etc.

      Svara

   Hon menar nog skräddarsy. Välja modell, färg, fälgar, motor osv.

   Svara

    Det tar minst 3 veckor innan en häst blir människa efter jetlag

    Svara

     Måste ändå vara en otrolig transformeras.

     Svara

      *transformering

      Svara

     Blir människa? Ha ha!

     Svara

      Låter som Djungelboken.

      Svara

     Flygskam?

     Svara

     Om man ändå sitta i karantän efter en resa numera kan man ju lika gärna passa på att bli en häst också

     Svara

   Hon menar väl specialbeställa. Man kan ju skräddarsy sin bil nu för tiden, tillochmed när man leasar osv.

   Svara

   Om man jämför med cybertrucken kanske hon klarar det 🙂

   Svara

  Hon är ung…då måste man få göra misstag och ångra sig.
  Men tror de flesta i hennes ålder gör billigare misstag 😅

  Svara

   Jag tror många varnade henne med men det hade hon inte tid att yssna på när hon anklagade alla bättre vetande som avundsjuka och missunnsamma 😆

   Svara

    Varför skaffade hon inte bara en vettig bil?

    Svara

   Fast som företagare kan man inte göra det, oavsett ålder.
   Hon bränner broar och komme inte bli tagen seriöst.

   Svara

   Om Nellie kommer undan med att hon är ung så vad kommer då Isabella undan med? Hon var också ung en gång men ingen granskade henne då och sen vet vi ju hur det gick. Isabella själv lever ju på som om absolut ingenting förändrats.

   Svara

  Varför anställer hon inte personal som kan sköta gården de har om de nu trivs där?

  Svara

   Verkar snarast som att det är ont om pengar så ytterligare kostnader kanske inte är lösningen.

   Svara

    Hade hon inte köpt en BMW för millen så hade hon kanske haft råd att anställa någon 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Köpt en BMW? Hon har köpt bilarna på kredit dvs banken äger majoriteten av bilen medan Nellie kanske la in låt säga 100 000 kr. 100 000 kr räcker till ca 6-8 veckors anställning beroende på lön med tanke på sociala avgifter osv

     Svara

      6-8 veckor? Ridsporten är ökänd för sin svarta arbetskraft. En anställd hos Nellie skulle nog knappast få mer i månadslön än en gratis stallplats och 3000kr i fickpengar.

      Svara

    Har väldigt svårt att förstå vad det är för människor som vill ha sin häst i träning hos Nellie, har de ingen koll alls på vem hon är och hur hon håller på? Är det ponnyungar som har henne som idol? Jag skulle låta stallet stå tomt framför att hyra ut till henne och jag skulle aldrig någonsin ens fundera på att låta henne träna någon av mina hästar!

    Svara

     Tycka vad man vill om Nellie privat men är det något hon är duktig på så är det att rida hästar. Tycker inte alls det är konstigt att det finns personer som vill att hon ska utbilda deras hästar eller tävla med dom.

     Svara

      Som hästägare vill du ha ett bra samarbete och dialog med den du anlitar. Två faktorer Frk Berndtsson knappast gjort sig känd för.

      Svara

     Det är väl bara Fia (som dessutom nellie gjort ett riktigt bra jobb med) som har varit där för träning, resten är för försäljning eller hennes egna tavlingshastar.

     Personligen skulle jag inte hyra ut, köpa eller sälja till henne iom hur hon klagat kors och tvärs på tidigare ägare och köpare genom åren.

     Svara

      Hon verkar ju omöjlig på alla sätt – bäst att hålla sig borta!

      Svara

   Nån frågade just det och fick ett lite snäsigt svar om nån tror hon sk*ter ut pengar?

   Svara

  Det går bra nu. Kul för dig, Nellie, att du inte längre kan glida på din räkmacka byggd på fisförnäma fasoner. Herregud, vilken bortskämd människa.

  Svara

   Ja, sjukt vad mycket drama kribg henne.

   Svara

  Ja hästen behöver tid för att ”få ur sig” flygresan. Dock upplever de inte jetlag på samma sätt som vi gör. Men dom behöver definitivt tid på sig att komma till rätta.

  Det är verkligen ingen fara på taket att flytta hästar ofta. Så länge stall och hagar är bra så är det helt lugnt. Som sagt tävlingshästar flyttas ju runt hela tiden.

  Svara

   Det är ju trånga utrymmen de måste stå still i och hålla balansen. Vissa, främst ovana, äter och dricker sämre under resa.
   De är ju gjorda för att röra sig. Så det blir viss ansträngning att stå still så.
   Man kan ge dem vissa tillskott som hjälper till med vätskebalans och motverkar muskelspänningar för att ha en häst som snabbare är sig själv efter resan.

   Svara

    Jaha?

    Svara

   Fast det är väldig skillnad att åka på tävlingsplatser och byta stall , det är inte jämförbart. Hästen hemstall är dess trygghet. Alla djur har väldigt ont av att flytta till ett nytt ställe, att byta revir det är jobbit för dem. Precis som tävlings människor, eller människor som reser i jobbet tycker det att det är skönt att komma hem, att slippa bo på hotell.

   Svara

    Glömde tillägga att det är därför nya djur går över , de vill tillbaka. Efter 1 år eller så behöver jag inte ha el på stängseltråden då har de accepterat att det är här de bor.

    Svara

  Borde inte djur ha svårare för jetlag än oss människor? Vi kan ju ändå gå emot en viss trötthet och köra på. Djur går ju efter instinkter och rutiner? Eller🤷🏽‍♀️?

  Svara

   hästar sover inte alls på samma sätt som oss, de kan lika gärna sova på dagen istället för natten.

   Svara

    Ja en gäst som har en helt ledig dag kan ju det men tävlingshästar?

    Svara

     *häst

     Svara

     Ja hästar sover ca 4 timmar om dygnet uppdelat i omgångar så kan även tävlingshästarna sova sina små omgångar, sen är det olika hur lätt olika individer har att slappna av.

     Svara

      Bara 4 timmar? Jag trodde att det var typ 7-8 😁

      Svara

     Jo dom hinner också sova och vila.

     Svara

    De är ju flyktdjur så de håller väl vakt i omgångar på natten.

    Svara

  Vad fan är Nellie?

  Svara

   En prinsessa, influencer och tävlingsryttare för att lista tre saker.

   Svara

   En bliviande ragata som sin mor. Narcissist och nippertippa uti varje cell

   Svara

    Låt mig gissa, du är 50+ och jäkligt bitter

    Svara

     22+ men annars stämmer det nog

     Svara

      22+ betyder inte att du inte är 50+. Det finns ingen i 20 års åldern som använder uttrycket ”nippertippa”.

      Svara

    Här är ju ett bra exempel på kommentarer som bara är elaka men som säkerligen kallas för ”kritik” för att komma undan med det.

    Svara

  En bil är en ”investering” 🤣🤣🤣

  Svara

   En nytillverkad standardbil kan aldrig bli en investering. Den kommer att vara en kostnad från början till slut.
   (Jag undantar vissa begränsade upplagor av t ex Ferrari, Bugatti och Koenigsegg där t o m kontrakten säljs vidare före tillverkning men dessa bilar kostar pengar vid sidan av vad ”normala” människor har råd med).

   Svara

  Hästar sover bara 4 timmar per dygn, så jag kan tänka mig att de borde ha lättare med jetlag än en människa. Däremot är det säkert svårare att anpassa sig till nya lukter, nya grässorter, växter osv. Men jag antar att man tar med eget foder om man bara ska stanna ett kort tag. (Ingen hästmänniska, gissar bara)

  Svara

  Hade jag vait stallägare med 15 tomma platser så hade platserna fått vara tomma istället för att ta in någon som henne, det verkar klart mer jobbigt att ha en sån hyresgäst än vad det skulle vara lönsamt.

  Svara

  Vem är Nellie? 😴

  Svara

   Googla?

   Svara

    Orka?

    Svara

     Går lika snabbt att googla som att ställa frågan här inne. Eller ville du mest visa att du inte visste vem hon var?

     Svara

     Sån du orkar inte öppna Google och skriva hennes namn, så någon annan ska ta sig tid att berätta för dig…

     Svara

   Svara

  Jag får intrycket av att Nellie, likt väldigt många andra, är den typen av person som har svårt att nöja sig, klassisk ”gräset är alltid grönare på andra sidan”. Jag tror att hon skulle må bra av att jobba på det specifikt och lära sig att se de många fördelarna i situationer istället för att fokusera på de få nackdelarna. Detta är dock något många av oss kan jobba mer på och jag tror att det är väldigt vanligt speciellt bland unga!

  Svara

   Tror hon är rätt förstörd av sin mor tyvärr. Sen måste det vara jobbigt att se allt som negativt så fort någon frågar något, för ofta är det ju just bara enkla frågor utan värdering.

   Svara

  Jag gillar att hon refererar till sig själv som ”långvarig kund” när hon de senaste åren bara klarat av att stanna på ett och samma ställe i max några månader. Tjohej för långvarig kund

  Svara

   Med uttrycket ”långvarig” tror jag hon menar ett långtidskontrakt. Om platsen är rätt. Dvs inte nån som vill ha stallplats en månad. Långtidsuthyrning är oftast bäst för båda parter.

   Svara

    Det här verkar vara en tjej som väldigt ofta säger en sak men menar en annan.

    Svara

  Tror att hästar och skötare flyger innan ryttarna så att hästarna ska kunna ställa om.

  Svara

  Men jag förstår Nellie och Olav – de är faktiskt nya i gamet och samlar erfarenheter hela tiden. Ingen vet hur saker är och fungerar förrän man testat själv, och då ska man inte vara rädd att ändra sig och försöka nåt nytt som passar bättre. Tids nog tror jag att de kommer att hitta rätt. Vad skulle alternativet vara? Stanna på en plats som inte fungerar bara för att?

  Svara

   Man kan ju därför vara l i t e ödmjuk.

   Svara

   Ja, de är nya i gamet men får lite känslan av att de försöker springa före de kan gå. Många andra ”hästinfluencers” som jag följer har ju gjort liknande resa att bygga företag fast under en mycket längre tid. Det är viktigt att samla erfarenheter men det är nog ännu viktigare att stå stadigt med båda fötterna på jorden i denna bransch.

   Svara

    Det känns som en väldig skillnad på Nellie och Jennifer Bratt.

    Svara

   Fast ska man starta företag kan ju steg 1 vara att prata med folk som redan har företag inom samma område. Hade hon bara frågat 5 personer som jobbar med hästar hade alla svarat att det är dumt att hyra gård innan man har råd att anställa personal eftersom det är så mycket jobb runt en gård. Men hon frågar ingen, hon tänker inte, hon är impulsiv och bara kör på. Det är därför det aldrig funkar för henne och hon flyttar hela tiden.
   Och försöker någon ge henne tips är dem ”haters” eller ”avundsjuka”…

   Svara

    Och nu är de dessutom två som tutar och kör – jag trodde först att Olav skulle vara lite mer Fötterna-på-jorden men han verkar ju elda på, snarare. Porschen är väl ett lysande exempel. Visst är det jättebra att vara passionerad och optimist och ha tro på det man gör, men liiite realism skadar inte, man kan gå framåt i sansat takt.

    Svara

     Ja.. jag fattar inte riktigt vad Nellie skrev på sin IG om Olav och Porschen – att Olav sagt att de bara skulle ha Porschen ett litet tag för att den inte skulle tappa för mycket i värde. Vad var meningen med att köpa den överhuvudtaget då? Redig förlustaffär från dag 1. Sjukt onödigt inköp

     Svara

  Hon har snart bränt sina broar och flyttar hem till mamma. Mer oproffsigt utåt sett för sitt egna företag får man leta efter.

  Efter all turer med uthängning i sociala medier när det inte passar fröken så törs snart folk inte göra affärer med dom.

  Skulle aldrig köpa en häst via dom.

  Svara

  Från Monas universum…

  Anna K
  Vad är bb?

  14 feb, 15:43

  monasuniversum
  Bloggbevakning. En superoseriös sida där en tjej tagit på sig rollen av att granska alla influensers, vilket i sig är bra. Problemet är bara att det är en jävla massa hittepå plus helt störda människor som läser. Jag har aldrig varit där inne men hör från vänner och bloggläsare att dom är sjuka i huvudet hela bunten.

  14 feb, 15:55

  monasuniversum
  Va?! Vilken skitkonstig fråga. Har aldrig läst BB och kommer aldrig göra det heller. Det är ett tillhåll för lågväxlade människor som älskar skvaller och osanna påståenden. Varför i hela friden skulle jag sluta att skriva om Gården och VDS?! Kan trösta dig med att det aldrig kommer att hända!=) Älskar för övrigt att varje gång du kommenterar så är det aldrig något trevligt!=)

  Svara

   Hennes läsare och kompisar m a o?

   Svara

    lite taskigt kalla sina vänner sådana fula ord….

    Svara

   Mooona läser aldrig bloggbevakning ) host host

   Svara

   ”En jävla massa hittepå”

   Såsom? Lite roligt att Mona, som aaaaaaaaaldrig läser Bloggbevakning (😂), är så rabiat mot Bloggbevakning och dess läsare.

   Svara

   Kul att hon har en massa åsikter om en blogg hon allldrig har läst *lol*

   Svara

    Mona är en speciell typ med stor ångestproblematik bland annat på grund av att hon har varit gift med en pedofil som har utnyttjat deras äldsta dotter sexuellt i massa år utan att Mona såg det. Och det var en rättegång som pappan vann. Tror även att Mona blev stämd för förtal. Hela släkten hatar både Mona och dottern om man läser hennes inlägg tillbaka i tiden. Hon går på väldigt tunga mediciner i olika perioder. Dessutom dricker hon samtidigt så hennes inlägg är ganska ofta ostabila.

    Svara

     Jaha, ångest har nog vi alla i perioder. Klart det är obehagligt att ha varit gift med en pedofil som utnyttjat sin dotter. Jag hade också haft problem med mitt samvete efter något sådant.

     Svara

  Jag visste det och nu erkänner hon! Hon är en ”horse dealer”!!! Olav är självaste Frank Lucas där nere i Skåneland!

  Svara

   Lite långsökt men kul!

   Svara

   Hon har väl aldrig förnekat att hon är häst handlare? hennes företag on sporthorses är ju precis det, köper in hästar som sedan säljs vidare.
   Eller missförstod jag dig?

   Svara

    Tidigare har hon inte velat kalla sig hästhandlare utan istället hävdat att hon utbildar hästarna, som sedan säljs…

    Svara

    Horse dealer kan även betyda heroinlangare (=återförsäljare av Diacetylmorfin för olagligt bruk).

    Svara

  Tycker då synd om hästarna som flyttas runt.
  Djur kan få ångest och oro av mycket flyttande och stressande ägare.

  Svara

   Exakt min tanke.

   Svara

   Dem flesta hästar är dock hos Nellie en väldigt kort tid, dem kommer dit och säljs snabbt till ett nytt hem. Det är bara hennes egna hästar som måste flytta om och om igen.

   Svara

  Känns helt sjukt för mig att ens tänk tanken på att en häst ska flygas. Varför? För att människor vill tjäna pengar. Tävling, träning eller avel eller vad det nu handlar om. Nä fy. Stackars hästar. Där har det gått från kärlek för och till djur, till kärlek till pengar.

  Svara

   Jepp. Håller med.

   Svara

   Håller med på ett sätt, men hästar som inte mår bra blir heller inga bra tävlingshästar. Så de som flyttas runt mycket är inte bara bra på hoppning eller vad de nu tävlar i, utan också på att anpassa sig. Sedan är skötarna ofta väldigt bra på rutiner så hästarna känner igen sig.

   Svara

   För att det inte går att åka bil över allt? tex kan du inte ta bilen från Sverige till USA.
   Jag vet inte hur det är att flyga häst, men vart med när vi kör hästar med färja från gotland till fastlandet, och hästarna är vana och bryr sig inte.

   Svara

  De måste snart ha stått uppstallade på varenda ställe som finns i södra Sverige?

  Svara

   Inte långt ifrån. Finns inte såååå många anläggningar i Skåne som råkar ha 10-12 boxar lediga hur som helst, och de som har det är nog inte jättesugna på att hyra ut till henne med tanke på hennes rykte…

   Svara

  Det var väl inte till sig själv hon sökte nytt stall? Förstod det som att det var till någon hon kände, eller så skrev hon bara så för att inte visa utåt att de sökte nytt. Dock är ju hennes svenska sämre än en 5:e klassare, så svårt att fatta vad hon syftar på och vill ha fram i sina texter.

  Svara

   Någon frågade på hennes IG varför de skulle flytta igen varpå Nellie svarade att de inte orkar med att ta hand om en hel gård själva. Så det är för henne själv 🙂

   Svara

    Men det måste vara dyrt att ha 10-12 hästar helinacorderade istället för att ta hand om det själva. Varfår de pengarna ifrån? Tjänar de så bra på att sälja hästar alltså?

    Svara

     Det är ju inte deras egna hästar, så den som lämnar sin häst hos dem för försäljning får ju betala stallhyra, foder etc. för sin häst medan den står där. Sen får Nellie och Olav en del av försäljningssumman, ingen aning om hur mycket men det måste ju löna sig.

     Svara

      Jaha, jag trodde att de köpte in hästarna och sedan sålde dem. Tack för svar.

      Svara

      Fast Nellie har själv sagt att O.N äger alla hästar som de har till försäljning, så de betalar stallhyran själv. Tror nog de tjänar ganska bra på affärerna dock, plus att Nellie får extra inkomst från samarbeten på IG.

      Svara

       Aha, jag trodde de sålde för kunders räkning. Där ser man,

       Svara

        Ja det gör hon nog också men just nu har dem inga hästar från kunder. Kanske inte så lätt att lyckas få kunder/hästägare som vill sälja sin häst via O.N

        Svara

   Om hennes text syftade på dem själva så skrev hon om sig själv i tredje person, vilket är jätte konstigt formulerat…

   Svara

  Jag är inte alls professionell ryttare, har ett sto och tuffar runt med henne mest i skog och mark. Men en sak kan jag tycka om jag ska dra slutsats utifrån de hästar jag ägt är att en träning, kurs eller tävling på typ en dag har inte stört nämnvärt förutom ibland då jag inte har tillgång till ridhus så har inte hästar som är vana att vara inne.
  En flytt däremot stör jävligt mkt. Min nuvarande har jag bytt ett par ggr, från lösdrift till stall tillbaka till lösdrift under våra 10 år och det tar minst 6 månader innan hon är sig själv. Det märks ibland bara på små saker men det märks att hon inte har så lätt att hitta sitt nya sammanhang.
  För en del obrydda individer går det säkert skitlätt men säkert finns det de som är mer oroliga än min.
  Därför skulle jag inte flytta runt som en flipperkula!!

  Svara

   Jag tror inte att det går att jämföra med di. Häsy som haft turen att ha ett fåtal hem. Klart att det blir en enorm skillnad för en ovan häst. En häst som är van att ofta, flera gånger varje vecka, befinna sig i nya miljöer, nya människor, ljud, lukter mm och som dessutom flyttat lika många gånger under sina tre första år i livet som en hobbyhäst gör under en livstid har annan erfarenhet.

   Svara

    Beror på hur du menar. Jag köpte nyligen en fd travare. Han var van att åka från gården till ett stall, sova där, sedan vidare till tävlingsbanan och vara där några timmar, tävla, sedan åka hemåt och sova i ett stall igen, och sedan hem. Det var inte alltid samma stall utan det var olika stall dem sov över i beroende på vart i Sverige dem skulle. Så han var ju van vid nya stall, ny tävlingsbanor, osv, osv. Men ändå tog det 3 månader innan han landade efter att han kom hem till mig.

    Svara

  Nellie rider inte bra, tror det är Olav som drar runt hela företaget

  Svara

   Fast dåligt rider hon inte, visst att Olav kanske är bättre. Men Nellie är duktig, annars hade hon inte kommit dit hon är idag.

   Svara

    Nja, kollar du tillbaka så red hon väldigt illa på sina tidigare hästar.
    Nellie rider bra på dem hästar som andra har utbildat och gjort allt jobb på, så hon bara behöver hoppa upp och rida.
    På tex Captain såg man effekten av hennes ridning, den hästen var fantastisk när hon fick honom, och efter några månader hos hennes blev han betydligt sämre både ridmässigt och hoppmässigt. Kan ju vara för att just dem 2 inte passade ihop, men det är väldigt tydligt att hon bara funkar med hästar som andra har utbildat åt henne. Ska bli intressant när det är dags för henne att själv utbilda sina unghästar…

    Svara

     Varför skulle det bli dax för henne att utbilda unghästar?

     Svara

      Därför att hennes sto, Zamina, fick föl 2019 och hon köpte ett till föl nyligen.

      Svara

     Ah fast illa rider hon inte. Absolut att hon kanske inte har kunskaperna och känslan att ta vara och vidareutveckla hästar. Men hon är inte en dålig ryttare.

     Svara

  Hur funkar deras verksamhet? Köper de in pållarna från Holland osedda? Ja videofilmade då förstås. Sen har de dem i genomsnitt några veckor tills de säljs vidare.
  Jag förstår inte att en sådan verksamhet kan gå runt. Hästarna kan ju inte öka i värde på så kort tid?
  Nej hon måste nog fortsätta flunsa.

  Svara

   Enligt Nellie har de folk som provar hästarna åt dem.

   Nej, hästarna i sig ökar inte i värde på så kort tid. Däremot lägger ju O.N påslag på priset. Funkar precis som med vanliga butiker där man köper in en vara och sen säljer för ett dyrare pris. Dessutom har de redan importerat hästarna – d.v.s. den som sen köper en häst av O.N slipper själv fixa med import och är väl därför villig att betala ett högre pris.

   Svara

  Enligt Nellie har de folk som provar hästarna åt dem.

  Nej, hästarna i sig ökar inte i värde på så kort tid. Däremot lägger ju O.N påslag på priset. Funkar precis som med vanliga butiker där man köper in en vara och sen säljer för ett dyrare pris. Dessutom har de redan importerat hästarna – d.v.s. den som sen köper en häst av O.N slipper själv fixa med import och är väl därför villig att betala ett högre pris.

  Svara

   Aj, den hamnade fel

   Svara

  How to make yourself throw up easy using your index finger? Engage your body’s natural gag reflex. This may sound weird but trust me, it’s the best and the fastest way to make yourself vomit. This method is safe and easy; all you need is just a finger.

  Svara

  Welcome to Plenty Things, Plenty Thingz is an E-Commerce store. It provides you the best thing for your child to encourage your child to play inside like a pool dome and many more. It also provides you this cool and fun scooter for your child. It’s an excellent toy to encourage your kids to play outside. It is great for improving strength, coordination, and balance. If you want to buy wooden blinds taupe, then go and check out their website.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.