Therese Lindgren och Suicide Zero

Therese Lindgren är en influencer som gång på gång använt sina plattformar till att göra gott.
Hon hade bland annat ett möte med statsminister Stefan Löfven, på Instagram, där de pratade om covid-19 och vad influencers kan göra för att sprida korrekt information.
I ett slag nådde hon ut till 1 miljon människor, primärt unga människor. 1 MILJON!
Det är SÅ många!

Kan influencers hjälpa regeringen och Folkhälsomyndigheten sprida information om pandemin och spelar vad vi gör på sociala medier roll för de val ni följare gör i er vardag?
Imorgon kl 16:15 kommer jag att träffa Statsminister @stefanlofven under en livesändning här på mitt konto för att diskutera detta bland annat. Vad vill ni veta? Vad ska jag fråga Stefan? // Från Therese Lindgrens Instagram

Den här gången använde Therese sitt Instagramkonto till att ha en livesändning tillsammans med Marcus från Suicide Zero för att prata om psykisk ohälsa och om att ”våga fråga”. 
Så här skriver organisationen själva om det på sin hemsida:

Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa? Och vad kan du göra om du misstänker att någon vän eller kollega har det tufft?

Suicide Zeros tvåtimmars-utbildning Våga Fråga ger dig verktygen du behöver för att kunna agera om någon i din närhet verkar må dåligt.

Enligt Suicide Zero så tar nära 1 600 människor sina liv varje år.
Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv.
Kanske uppmuntrar Therese Lindgren och sättet hon använder sina plattformar på någon annan influencer att göra samma sak, att lyfta viktiga och allvarliga ämnen?
Eller lyfta någonting annat som egentligen inte passar in i det planerade flödet men som ändå är så så viktigt?
Influencers sitter på så mycket makt i och med sin enorma räckvidd och jag hoppas att vi, under 2021, får se fler använda sig av den till att påverka till andra saker än konsumtion och andra, vanliga influencer-relaterade saker.
Våga!

Det här är en pågående insamling hos Suicide Zero som jag stöttar. 
Vill du hjälpa organisationens arbete så får du jättegärna skänka en slant genom den.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är inget kul att kommentera när inte ”like”-knappen funkar.

  Svara

   Haha..nu funkar den ju!
   My bad!

   Svara

    …och för övrigt så tycker jag att det är jättebra att influensers använder sina stora plattformar till något vettigt!
    Go Therese Lindgren!

    Svara

   Den borde funka om någon minut.

   Svara

  Väldigt bra av Therese. Psykisk ohälsa är (fortfarande) tabubelagt och många gånger ”skämmigt”. Mer influensers borde prata om det samt stötta olika organisationer som riktar in sig på psykisk ohälsa. Ju mer vi pratar om det och uppmärksammar det, desto bättre. Folk behöver förstå att det inte är varesig skämmigt eller fel att må dåligt.

  Svara

   Fast jag upplever att många vågar ta upp sin psykiska ohälsa. Men de flesta får kalla handen av sin omgivning.
   Oftast bemöts man med tystnad eller utfrysning.

   Svara

    Tyvärr förminskat finns ofta psykisk ohälsa det är ju bara att kolla här bland kommentarerna på många inlägg! Folk tycks tro bara för man har miljoner på banken då kan man inte må dåligt!! Själv kommer jag få äta antidepressiva resten av livet för att må hyfsat bra.

    Svara

     Är väl inte så många som har miljoner på banken deppig eller odepp och de flesta fattiga hade nog föredragit att vara deprimerad i ett stabilt boende och mat på bordet.
     Problemet är att många gnäller och anser att de är sjuka och omgivningen tillslut ser ner på alla.

     Svara

      Vilken omgivning är det som ser ner på alla. Låter hemskt!

      Svara

      Jag gråter hellre i en Porsche än i en buss (Françoise Sagan).

      Svara

      Om ens depression hänger på om man har pengar eller inte så skulle jag nog mer kalla det för gnäll. Jag har varit deprimerad när jag varit fattig som en kyrkråtta och när jag haft en betydligt bättre ekonomi. Det var ingen skillnad i själva depressionen kan jag säga. Jag behöver oroa mig mindre för ekonomin nu, men det har inte med psykisk ohälsa att göra.

      Svara

     Nej men då har du i alla fall chans att gå privat i terapi och bli hjälpt. Många har ju inte dom pengarna och får då inte den hjälp dom behöver.

     Svara

      Du kan gå i terapi via vårdcentralen och det kostar då som ett vanligt VC-besök.

      Svara

       Eller så får man vänta ett för att få hjälp på psykiatrin

       Svara

       Jag har råd att gå privat. Provade att ringa vårdcentralen fanns inga tider på länge. Så lätt är det inte.

       Svara

     Det är väl bara att titta på Avicii om man har den villfarelsen.

     Svara

   Håller med dig i stort men tycker å andra sidan att det pratas väldigt mycket om det, särskilt på sociala medier. Var och varannan influenser lider av ”psykisk ohälsa” på grund av typ försenad flytt eller liknande. Om det fortsätter i den takten kommer begreppet att urholkas, de som verkligen mår dåligt tas ej på allvar och får den hjälp de behöver. Det är klart att det är bra att prata om det som vi för men vi måste också försöka sluta trivialisera begreppet. För min del försöker jag sluta slänga mig med uttryck som ”deprimerad” kors och tvärs vilket jag kan göra dessvärre och jag har insett att det inte är speciellt bra. Att må lite dåligt ibland som alla gör någon gång ska inte likställas med att vara deprimerad och behöva professionell hjälp.

   Svara

    Håller helt med dig. För någon som är deprimerad är det som ett hån när någon kastar ”deprimerad” till höger och vänster.
    Ordets innebörd, som du säger, urholkas.

    Svara

    Det är ju i grunden ett enormt brett begrepp: ”psykisk ohälsa”. Tänk om man buntade ihop alla fysiska sjukdomar och kallade dem ”fysisk ohälsa”? Antar att det delvis har med rädslan för att säga ”psykiskt sjuk” att göra, vilket ju också är för att det ÄR väldigt laddat med allvarligare psykiska problem.

    Har själv blivit inlagd på psyk och den känslan av stigma var ju brutal. Kan också upplevda att det läggs rätt stor möta bland de som lider av vanligare problem på att förklara att man minsann inte är psykiskt sjuk. Och då undrar jag ibland vart det lämnar oss som faktiskt är eller varit just psyksikt sjuka, om det liksom är det värsta man kan vara?

    Tycker att det är bra att det pratas öppet om men tycker man ska tänka på att det pratas öppet om typ utmattningsdepression kanske inte automatiskt för det mindre stigmatisrrat att vara schizofren. Eller självmordsbenägen som småbarnsförälder. Eller mansik. Tycker också att man ska försöka diversifiera lite inom begreppet, det är så brett. Samt inte betrakta allt lidande som sjukligt, men däremot kan det ju ändå bara laddat och finnas ett behov av att få stöd.

    Skulle också önska att vi la mer tid och energi på att stötta varandra oss medmänniskor emellan, inte bara tänkte att sånt är för psykologer.

    Svara

     Så fin och klok kommentar. Jag är sjuksköterska och beteendeterapeut som arbetar inom psykiatrin och känner igen mig i dina tankar, särskilt det du skriver i slutet.

     Svara

   Tycker tvärtom att folk borde sluta slänga sig med exempelvis ”ångest” så lättvindigt. ”Åh har ångest över tentan” utan att ha några symptom utöver nervositet.

   När man själv berättar att man har ångest och sen förtydligar med att man har typ andningssvårigheter och domningar så blir folk alltid förvånade.

   Svara

    +1 på den!

    Svara

    Men visst! Jag kan få sån grov ångest där min kropp domnar bort (somnar).

    Svara

    Man kan ju faktiskt ha ångest-symptom i vissa situationer utan att ha ångestsyndrom dock. Jag förstår absolut din poäng och håller till viss del med, men jag tycker det är viktigt att skilja mellan diagnosen ångestsyndrom och ångestsymptom som bara uppstår i vissa fall (exempelvis inför tentor). I båda de fallen är det väl ändå rätt språkbruk att säga ”jag har ångest”.

    Svara

     Fast nervositet är inte lika med ångest.

     Svara

     Att vara nervös inför tentan är inte ett ångestsymtom. Tentaångest är inte ångest. Skulle knappt kalla nervositet för ångest utan har man ångest KAN man BLA. känna nervositet. Ångest betyder inte per se att man är nervös.

     Människor som inte LIDER utav ångest kommer aldrig förstå.

     Svara

      Detta. Stress och nervositet tillhör ångest men det ÄR inte ångest.

      Svara

    Håller faktiskt inte riktigt med. Ångest är en naturlig känsla och en del av livet, precis som stress eller nerstämdhet. Tycker folk slänger sig för ofta med diagnoser som depression, panikångestattack, utmattning. Men att man har ångest betyder inte att man lider av psykisk ohälsa eller att något är fel. Alla människor har ångest precis, men det betyder inte att man. Vet hur det känns att få en panikångestattack eller lida av ångrstsyndom. På samma vis som att man varit stressad inte innebär att man varit utmattad.

    Svara

     Vad menar du att du inte håller med om? Det är ju ingen som har sagt att ångest är onaturligt?

     Svara

      Att folk använder ordet ångest för lättvindigt.

      Tycker diagnoser används för lättvindigt av folk som inte fått dem, men inte ordet ångest.

      Säger man att ångest enbart är något folk som lider av psykisk ohälsa kan uppleva så är man ju oneligen inne på spåret att det inte är naturligt utan sjukligt.

      Svara

    Detta! Jag lider av ”riktig” ångest, dvs diagnostiserad, kronisk ångest. Klarar inte av vardagen pga ångesten. Har stora utbrott av eksem över kroppen, pga ångest. Har irrationella, inträngande, tvångstankar pga ångest.

    Folk måste lära sig att det är skillnad på att känna sig ”lite deppig”, ”stress” och depression och ångest.

    Svara

   Vad stort av Therese att använda sina kanaler för att nå ut till människor (framförallt unga) som lider av psykisk ohälsa ♥️ Tack Camilla för att du uppmärksammar detta.

   Svara

  Uppmuntrar Therese människor att ta sitt liv? Eller vad skriver du?

  Svara

   Haha ja där blev det tokigt formulerat.

   Svara

   Nej, men jag förtydligade ändå. 😊

   Svara

  Många kritiserar Therese för att hon konstant pratar om hennes psykiska ohälsa (exempelvis dyker det upp typ minst 10 kommentarer här om hur hon är så larvig för att hon är ”rädd för allt” varje gång ett inlägg om henne postas här), men jag kommer ihåg i 2015-ish när hon först öppnade upp om hennes panikångest, och efter det började hela youtube-sverige att prata om psykisk ohälsa, så jag tycker verkligen att hon har varit jätteviktig i den frågan. Det är fortfarande ett rätt tabubelagt ämne men jag anser att hon är/var en bra förebild som hjälpte många, främst unga, att våga prata om deras mående. Tycker inte om hennes content men heja henne. Och heja detta initivativ.

  Svara

   Jag håller helt med dig. Det är tack vare Therese som psykisk ohälsa och vegansim har blivit så stort som det är idag i Sverige.

   Svara

    Jag tycker hon verkar väldigt klok och som en uppfriskande fläkt bland influencers idag.
    Tummen upp för Therese. Önskar fler såg det viktiga i insikterna och tog efter henne

    Svara

    Veganism har ju gjort att hon mår sämre. Hon har haft massa kroppsliga problem som absolut kan härledas till dålig kost.

    Veganism är inte bra för dig.

    Svara

     Nej! Vet inte om du minns att hon gick till en läkare för att ta blodprov? När läkaren lyste i hennes ögon ändrade inte pupillerna på henne i storlek, T.L. återberättade i sin bil, även att läkaren hade varnat henne (parafraserar) ”om du inte ändrar det här kommer din kropp klappa ihop”. Hon sade även att hon inte var redo att öppna upp om detta mer specifikt för sina följare. Kan man läsa mellan raderna, kan man höra vad det gäller. Sen att hennes veganism är onyttig, och hon verkar ha levt på halvfabrikat större delen av tiden, är inte orsak till hennes hälsoproblematik. Kroppen är mer motståndskraftig än så. Hoppas det löser sig hursomhelst!!

     En person som dessutom kan dölja sin rökning i flera år utan att i princip någon av alla hundratusen (då) av följarna ej har märkt det säger en del om hur slipad/beräknande en person är. När jag lyssnar på henne tycker jag mig höra samma språk som de som studerat mediakommunikation. Vet inte om hon gjort det men hon säger inte saker spontant, utan förvaltar det hon har byggt upp med en väldig precision.

     Dock är T.L:s prat om psykisk ohälsa jätteviktigt och det är många unga som har tagit hjälp, föräldrar har blivit uppmärksammade och kontaktat BUP åt sina barn som fått hjälp (vet det eftersom jag har några bekanta som jobbar som rektorer).

     En viktig sak gällande suicid är att inte enbart se det som främst något som är tufft för personer omkring en person som är i djup kris och är suicid. Suicid-prevention är främst viktigt för personen själv, så den ska slippa att bära den smärtan, och eventuellt inte bli av med chansen till ett ok liv. Det är samma problem med övergrepp, ”tänk på att det är någons vän, partner, förälder och barn”, men sällan nämns det om krisen det är för individen själv att behöva leva i den skräcken att bli utsatt för övergrepp eller bli mördad. För gör det ont att stå vid sidan av, gör det mer ont att vara i det!

     Nåja, Lindgren gör ett kanonjobb när hon försöker lyfta de här frågorna!

     Svara

      Veganism är INTE onyttig om man vet vad man gör och ser till att få i sig allt livsnödvändigt. Den som tror att veganism är att leva på broccoli och gurka och lite kikärtor, är helt fel ute. Veganism KRÄVER att man sätter sig in i vad det handlar om, och då är det inte onyttigt utan tvärtom. Men många orkar inte, utan tror att om tjuren kan bli stor och stark på bara gräs så kan även jag.
      Fel fel fel.

      Svara

       Oavsett kosthållning så är det viktigt att sätta sig in åtminstone lite i näringslära. Veganism har många fördelar långsiktigt (vilket det numera även finns vetenskaplig grund för), som du säger, om kosthållningen sköts på rätt sätt.

       Svara

      – Enligt Suicide Zero så tar nära 1 600 människor sina liv varje år.

      Vore bra att nämna att 2/3 som tar livet av sig är män.

      Svara

      Minns en video där hon sa att bacon orsakade cancer och att hon inte fattade hur folk medvetet kunde äta något som de visste orsakade cancer för att i samma veva berätta om hur hon slutade röka men sen börjar igen. Man bah ”…ja-a du…”

      Svara

     Fan också jag som tänkt prova på en vegansk cheesecake idag.

     Men då vet jag, inte bra för mig, tack.

     Svara

      Är veganism ett tecken på psykisk ohälsa eller orsakar det
      psykisk ohälsa ?

      Svara

      Jag menar ju såklart inte att all vegansk mat är per automatik dålig. Men det verkar vara så att många som äter uteslutande vegansk mat (om man kollar på veganer på youtube iallafall) får brister på viktiga ämnen som finns i mejeri- och köttprodukter. Generellt. De blir för smala, får problem med kroppen på olika sätt på grund av brist på vissa vitaminer och mineraler.

      Kanske har hon också ätit ’för’ nyttigt och på så sätt alltså uteslutet en del viktiga vitaminer och mineraler i sin kost.

      Att äta veganska alternativ då och då är ju självklart inte ’dåligt’ (som en vegansk cheesecake), Nischy, det är när man äter för lite av vissa saker och för mycket av vissa som man kan få sjukdomar och kroppsliga problem. Jag tror, men vet såklart inte, att Therese ätit för lite av vissa viktiga ämnen helt enkelt.

      Nu pratar jag alltså inte från en situation av att jag själv är hälsosam, jag bara teoriserar vad kost gör med människor i allmänhet.

      Svara

       Dude, vegansk kost är typ vetenskapligt bevisat vara bättre för kroppen.. ägg och mjölk är askasst för kroppen och rött kött är fan vetenskapligt bevisat leda till cancer. Vadfan snackar du om. Sluta gnägga om skit du inte vet nåt om

       Svara

        Vegansk kost ökar risken för stroke. Leder ofta till bland annat järnbrist, brist på b12, kolin, taurin, och kreatin.
        Vegankost är dock bra för hjärta och kärl men hjärnan och i många fall hormonsystem tar stryk.
        Människor är trots allt allätare, förmodligen av en anledning. Dock är det nog många som äter för mycket röttkött.

        Svara

         Jag tror att människor behöver både kött och grönsaker. Kött i rimlig mängd av bra kvalité.
         Bacon- dåligt och kan leda till cancer. Likaså för mycket kolestrolrik mat som ägg, pommes frites och man äter för mycket av det.

         Hamburgare- dåligt av den anledningen att det ofta är kombinationen av ett sött bröd och feta pommes frites och feta hamburgare allt i ett. Det är fett och socker tillsammans som är onyttigt.

         En tallrik med en ’smal’ köttbit, grönsaker och potatis är inte dåligt tror jag.
         Rött kött tror jag också är dåligt om man äter för mycket av det. Men kyckling är bra, likaså fisk och vissa köttbitar som har mindre fett. Så nej, det är inte allt kött är bra, eller ’all vegansk’ kost är bra. jag tror på ’rätt’ kött och rätt mängd kött med grönsaker och fett till.
         Som var mer standard ett bra tag i Sverige.

         Svara

          ’Rätt fett’- mindre smör och mer olja exempelvis.

          Svara

          Men snälla. ”Jag tror..” – irrelevant. Människor behöver protein, fett och kolhydrater. Det spelar ingen roll om man är vegan eller köttätare, äter man ensidigt kommer man få brist på det ena eller andra. Vitamintillskott – hört talas om detta? Av egen erfarenhet är dom som äter vego i min omgivning mycket mer insatta i vad dom äter än någon annan. Dessutom kan dom äta med gott samvete.

          Svara

        Kanske för kroppen men hjärnan får ohälsa.

        Svara

        Det du nämner är en ohälsosam kosthållning. Det ska inte likställas med att veganism är negativt för kroppen. Sedan kan du inte få ett helhetsgrepp om hur någon äter genom att se personen visa upp någon maträtt här och där. Smal är inte per automatik negativt (detsamma om en person har en del övervikt), men inte heller per automatik hälsosamt. Långsiktigt är dock undervikt/övervikt hälsosamt vilket det finns vetenskapliga bevis för, utan kroppen mår bäst när den ligger på sin biologiska vikt (hur den hanterar infektioner/inflammationer m.m.)! Ovanpå det kan du inte se på någons utsida hur hälsosam/frisk den är, utan det kan enbart visas genom ett bl.a. utbrett blodprov och koll på blodtrycket. Inget som kan avgöras med blotta ögat utifrån värderingar kring kroppsideal. Ta bara atleten som Bloggbevakning skrev om för ett tag sedan, och som folk kommenterade att de tyckte den såg frisk ut för den var vältränad, men cancer handlar om genetik och inte om personen ser vältränad ut. I samhället indoktrineras vi till att tro att hälsa enbart är fysisk storlek.

        Svara

     Du tänker att hon är vegan och mår dåligt och därav drar du slutsatsen att det är veganismen som fått henne att må dåligt? Hon har varit vegan i ett par år av hennes 34-åriga liv. Bättre slutledningsförmåga än så måste du ha. Hon har varit rökare länge, druckit för mycket alkohol, levt på energidrycker och koffein och har säkert en massa annan skit bakom sig, som alla har. Snälla tänk ett steg längre.

     Svara

      Det går fort utför för hjärnan när näringen försvinner.

      Svara

     Att vara en vegan behöver inte betyda att man blir ohälsosam och sjuk. En köttätare kan också bli sjuk om den äter bristfällig kost, allt handlar ju om att vara medveten om att få i sig kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler. Tänker på den tiden Therese blev väldigt smal och hon senare kom ut med att hon bara ätit gröna ärtor i flera månader pga magont.Det handlar väl inte så mycket om vegankost utan dålig kost.

     Svara

    Det tror jag inte, jag visste inte ens vem hon var innan jag såg henne här på BB.

    Svara

  Jag tycker det är jättebra att psykisk ohälsa tas upp mera. Vet flera som vänt sig till vården för hjälp men inte ens fått samtal. Det ska inte behöva vara så. Jätteviktigt att prata om känslor och sedan se sina medmänniskor. Att fråga hur någon mår är inte svårt och kan betyda så mycket för den personen.

  Svara

  ”Influencers” borde fokusera mer på sånt här som faktiskt gör skillnad och influera människor att göra skillnad i vardagen. Inte bara kränga reklam för skor, smink eller matkassar. För mig är en ”äkta influencer” någon som faktiskt influerar, inte bara agerar reklampelare konstant. Annars kanske man bara är en Instagram-kändis? Just psykisk ohälsa är så viktig och Thereses egna bok ”Ibland mår jag inte så bra” hjälpte faktiskt mig mycket under en period av mitt liv när jag inte hade satt mig själv i första rummet.

  Svara

  Jag tycker det är bra att psykisk ohälsa tas upp MEN jag önskar att det gjordes skillnad på olika diagnoser och problematik. Ofta känns det som att allting faller under samma kategori när det kommer till vår mentala hälsa och så är ju inte riktigt fallet. Ångest tillexempel är ett begrepp som många känns ganska bekanta med och kan förstå: Men om jag själv tillexempel låter någon veta att jag är Bipolär och har Borderline så har folk en ganska vag, men negativ uppfattning, om vad det faktiskt är och innebär.
  Jag utgår från att samma gäller för folk som tampas med typexempel ocd och mycket annat – ångesten vi lever med är sådana ljusår från den ångest som många upplever i det dagliga livet att det känns inte helt rätt att de så ofta buntas ihop.

  Med det menar jag inte att ta ifrån någon dess känslor, eller att ångest för en tenta inte kan vara lika riktigt som min ångest över att öppna brev är: Men jag tror det är viktigt att vi lär oss skillnaden och att det talas mer om det.

  Svara

   För mej är oro och ångest olika. Oro är liksom lättare. Tex oro för hur framtiden blir med Corona. Medans ångest som jag fick
   efter en våldtäkt är mycket jobbigare och starkare känslor.

   Svara

    Så som jag lärde mig i skolan var att oro är när man är orolig för något konkret, medan ångest är mer abstrakt. Jag kan ha fel, men det låter logiskt?

    Svara

     Jag vet inte exakt vad det kallas när man pluggar, eller vad termen är.
     Jag skulle personligen säga att oro är en grundkänsla man har som sedan byggs på vidare till ångest.. Lite som att det finns en oro i all ångest men all oro innefattar inte ångest, typ.

     Svara

  En hjärtefråga för mig. Jag vill inte skapa missförstånd när jag säger detta, men rent krasst tror jag att livet inte är något för alla. Jag tycker man har rätt att avsluta sitt liv om man vill. Problematiken ligger ju i att dödslängtan grundar sig (oftast förmodar jag) i mental ohälsa och depression. Har svårt att se att en välmående person vill begå självmord. Och går det att bearbeta depressionen och hjälpa personen så ska man ju göra det. Men samtidigt finns det en massa olika faktorer man måste ta i beaktande. Det är ett svårt ämne tycker jag… Och såklart känsloladdat.

  Fint av Therese att återigen lyfta viktiga ämnen. Hon är en frisk fläkt i influencerstimmet.

  Svara

   Självmord är alltid den sista utvägen men behöver faktiskt inte alls ha något att göra med ”psykisk ohälsa”. Det verkar vara en vanlig uppfattning att suicid alltid är en följd av depression men så är det verkligen inte! Många som väljer att avsluta sina liv har ingen psykisk sjukdom. De kan ha svår fysisk sjukdom med outhärdlig smärta som det inte finns någon behandling för, eller det finns behandling men sjukvården har svikit och inte brytt sig om att hjälpa personen. Lidandet är så stort att det inte går att härda ut. Det kan vara människor som pga fysisk sjukdom hamnat i en helt hopplös ekonomisk situation där försäkringskassan vägrar betala ersättning och tvingar svårt sjuka människor att söka jobb. Finns flera fall där FK specifikt angetts som orsak till självmord, vilket är helt fruktansvärt. Det kan också vara människor som av olika orsaker plötsligt försätts i en extrem krissituation där den enda utvägen och lösningen de kan se är döden. Det kan handla om dödsfall i familjen, brutna relationer, att man inte får träffa sina barn, att man dragit på sig stora skulder osv. I såna fall kan det gå väldigt snabbt, omgivningen hinner inte ens uppfatta risken innan personen är död. Det är viktigt att tänka på att även människor som inte har en diagnosticerad psykisk sjukdom eller som inte beter sig som om de är deprimerade kan vara suicidala. Som han säger i intervjun ska det alltid tas på allvar om någon pratar om att de inte orkar mer eller inte vill leva. Säger de det högt, även om det är i affekt, är det garanterar något de har funderat på och övervägt länge. Man säger inte att man vill dö för att ge den man pratar eller bråkar med dåligt samvete, det finns alltid ett allvar bakom orden, även om personen inte verkar deprimerad i övrigt.

   Svara

  Therese är Sveriges enda vettiga influencer.

  Svara

  Therese verkar vara något så unikt som en genuin flunsa. Bra, fortsätt så! Saker som dessa gör ju att det finns någon mening med att influera andra.

  Svara

  Förlåt för OT, men…

  Läste en ”artikel” om Gunilla Persson hos Stoppa pressarna.
  Jag funderar lite över hashtagen som används i slutet av artikeln. Ett fult ord på fyra bokstäver som börjar med H?!
  Är det en felskrivning tro?

  https://stoppapressarna.se/svenskt/gunilla-persson-och-dottern-hastigt-insjuknade

  Svara

   Nej, det står ju i inlägget om du läser det att hon är arg över att Erika kallas h0ra pga väldigt utmanande halvnakna bilder. Själv hade jag varit mer bekymrad över att min minderåriga dotter känner att hon måste sälja sin sexualitet på Instagram för att duga. ☹️

   Svara

   Läste du texten: ”Gunilla tog strid för sin dotter och försvarade henne mot moralistiska följare som kallar Erika ”hora” på det sociala nätverket”

   Svara

    Och det gör det okej att skriva den tagen?
    Jag tyckte det var märkligt.

    Svara

  Är det bara jag som tycker att det verkar som Therese har fyllt sina läppar?

  Svara

   Också tänkt på det, men det kanske är tandfasaderna som tar plats och gör så det ser ut som det gör?

   Svara

    Hon utbildar sig till make up artist och tänker att det är smink som gör att hennes läppar blir större.

    Svara

  Therese anses som väldigt vettig för att all hennes konkurrens är jävligt låg? Hon är en normalt funtat 34 åring? Vi alla som gör detta jobb dagligen med att rädda liv och pratar om psykisk ohälsa får inte sådana hyllningar som hon får. Jo, avundsjuka. För att det är så lätt att göra rätt om man bara typ är lite påläst? Nä, hon mår sämre och sämre hela tiden och verkar inte fatta vad allting handlar om.

  Svara

  Therese behöver själv hjälp, ser ju vem som helst

  Svara

  Dubbelmoral much?
  Själv sitter du på ditt feta arsle och sprider hat dagligen som får människor att må dåligt. Du kallar det kritik, men det finns mer uppfostrade sätt att framföra sådan.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.