Nu räcker det

Och till er som säger ”ja men det är helt tomt på flygplatsen och det är tryggare i det landet där jag är”.
Men är du helt pantad?! Det är tomt för att alla tar sitt ansvar. Skulle alla vara så egoistiska som du, då skulle flygplatsen vara FULL!

Ibland är det så skönt att se och höra någon annan säga ifrån när folk beter sig som rövhattar.
Det är lite intressant ändå…
Flera influencers beklagar sig över att klimatet på sociala medier just nu är extremt hatiskt och att följarna bara sprider negativ energi och det kan jag delvis hålla med om.
Människor är less på restriktioner, har mindre att göra och spenderar mer tid på sociala medier än tidigare och har ganska nära till att spy galla runt sig till människor de följer på nätet.
Men.. om man går förbi ”att” de gör det och istället kollar på ”vem och varför” de gör det till så är det ju inte alla influencers som drabbas av den här negativiteten utan vissa är mer drabbade än andra, och Bianca Ingrosso är en av dem och jag förstår inte riktigt varför?
Det här har för längesedan lämnat stadiet av logik där hatet står som spön i backen och jag är egentligen inte ens intresserad av att höra hur eller med vad man rättfärdigar sitt hat.
Det är ovidkommande.
Det spelar det ingen roll vad Bianca gjort eller inte gjort under den här pandemin, med DeoDoc eller överhuvudtaget egentligen för det finns INGA ursäkter för att behandla Bianca Ingrosso eller någon annan på det här viset.
Att skriva vidrigheter om henne i storys och tagga henne med enda syfte att göra henne så illa som möjligt?
FÖR HELVETE, SLUTA!

Det spelar ingen roll vad man anser att någon man följer på sociala medier gjort eller inte gjort, det finns inga ursäkter för den här typen av beteende och att försöka gömma sig bakom att man bara lämnar kritik eller konstruktiv kritik är fegt. Fegt och lögnaktigt när det enda man egentligen vill göra är att hata.

Det ÄR inte alltid så enkelt att hitta positiva saker att skriva om just nu, och jag kommer inte sluta skriva om hur barn exponeras och exploateras på sociala medier exempelvis, men jag kommer göra mitt bästa för att försöka hitta mer positiva saker att skriva om och välja mina ord med försiktighet när jag skriver kritiska eller inte helt positiva inlägg, för nu räcker det.

Vi är alla själva ansvariga för det vi skriver på nätet och jag kan omöjligt ta ansvar för det hat som skrivs hos olika influencers, men jag kommer ta ansvar för att jag har en del i att fler och fler följare är mer kritiska mot influencers än de tidigare varit, och inte kan skilja på kritik och regelrätt hat. Så om det krävs att jag backar och tar ett STORT steg tillbaka för att förhoppningsvis få ringar på vattnet hos mina följare så kommer jag göra det.
I en perfekt värld behöver ingen ta ansvar för en annan människas beteende, men det är tyvärr inte så det ser ut.
Jag tar det här på största allvar och vill säga tack till er som uppmärksammade mig på Biancas inlägg eftersom jag inte får upp dem i mina flöden.
Jag är SÅ ledsen för det Bianca utsätts för.

Kan man inte skilja på vad som är kritik och vad som är hat så borde man inte kommentera eller publicera saker på nätet överhuvudtaget, men problemet är väl att de som skriver hat varken förstår skillnaden eller faktumet att det här är riktat till dem.
Hat är inte kritik, har aldrig varit och kommer aldrig vara det.

Nu räcker det.

371 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Båstad. Båstad. Båstad. Och när man säger sig ha en hemmakväll uppklädd till tänderna och sedan blir påkommen med att än en gång vara ute och kröka med folk på en hemlig fest, då lackar till och med jag.

  Svara

   Men snälla, det har inte du med att göra.

   Svara

    Ska vi nån gång få stopp på det här? Stockholm är typ sämst i världen känns det som, andra länder skrattar åt oss. Det är fan pinsamt.

    Svara

     Stockholm är en stad i ett land (uuuutan naaaamn, geee mig liiiv…). Stockholm är liksom inte Sverige.

     Kan säga att många skåningar är lika dåliga. Och Göteborgare. Och norrlänningar. Så att skylla på Stockholmare? Njaaa

     Svara

      Skyller inte på stockholmare, bor själv här, men det går inte bra för oss? Hur kan man blunda för det. Ja Sverige som land blir skrattad åt av resten av världen. Hur dåligt skött det är här och hur det bara går nerför.

      Svara

       Vad har sveriges pandemisituation att göra med att Bianca far illa?

       Svara

        Om hon far illa på sociala medier får hon väl sluta upp att visa sig där då? Hon har satt sig lite i den pottan själv från början. Sen att folk taggar henne med elakheter det är ju inte okej. Men hon borde kanske tänka ett steg längre än näsan räcker när hon har så stora kanaler på olika soc medier.
        Jag är inget fans av henne alls. Men tycker inte att man ska tracka någon för det.
        Alla behöver inte gilla samma. Men mobbning är fn inte okej!

        Svara

         Folk behöver inte vara elaka men kritik och olika åsikter är tillåtet
         Alla kan inte älska Bianca, jag gör det inte men då kollar jag inte hennes sociala medier heller.
         Jag tror hon är lite för ung för att helt klara den situation hon är i så låt henne vara bara.
         Men att CamCam ska sluta skriva vissa saker har jag svårt ta till mig för det är väl det hon ska göra.
         Det är det bloggbevakning är till för.
         Man får upp ögonen och det behöver många få.

         Svara

         Skön retorik. Tycker vi alla ska börja svara så: ”Ja men vadå? Du gick ju ut! Hade du inte gått ut hade du ju aldrig blivit rånad/misshandlad” 🤷🏼‍♀️

         Svara

       Vi får väl se när pandemin är över och vem som klarat säg bäst i den ekonomiska efterföljande krisen (med massarbetslösheten, fattigdomen och den psykiska ohälsan), glöm inte ta med det i ekvationen ☺️

       Mycket tacksam för att bo i Sverige just nu, även om de nya restriktioner går åt fel håll

       Svara

        Exakt!

        Svara

        Fast vad skulle det ha varit för typ av restriktioner då? Skulle man ha stängt ner helt? Det är där vi är på väg åt det hållet nu efter så lång tid för att svenskarna inte fattar bättre. De har fått relativt fria tyglar men lyder ändå inte utan gör en politisk sak av det och hatdrev mot de som är kunniga. Så fånigt. Sen klagar man när de måste dra åt på öppenheten för att få pandemin att sluta någon gång! Man blir stum av förundran hur folk tänker! De vill inte det ena men de vill inte det andra heller……. ehh

        Svara

       Blir vi nog inte… usa har ju mindre regler än oss.. förutom att de har masktvång då (men vad är det för masken man ser folk använda där?!)

       Svara

       Nej inget land skrattar åt Sverige. Alla länder har fullt upp med att hantera krisen själva, de skiter väl i oss.

       Svara

    Du har så rätt. Inte ska väl lilla jag kritisera individer som satt i system att fullkomligt skita i allt vad coronarestriktioner heter, och sedan glatt berätta hur kul de har haft det på hemliga fester. Eller så har de antikroppar som gör det möjligt att kröka runt. Eller så försöker de göra det i smyg. Ta flyget till värmen för det är de ju sååå värda. Åka skidor. Shoppa. Fika. För det vet ju alla att kritik = hat, särskilt när det gäller influensers.

    Svara

     Det är ca 1% som framför den sortens kritik saligt.

     Övriga spyr galla och avreagerar sin ångest på ett helt omänskligt vis.

     Svara

      Tror du verkligen att det är så?

      Svara

       Det är inget man behöver tro. Det är bara att räkna bland kommentarerna.

       Svara

        Nu får du vara lite mer specifik med din källa. Pratar vi bloggbevakning pratar vi alla sociala media eller pratar vi demoskopundersökningar. Du förstår väl att bloggbevakning eller valfri sociala media kanal inte är en trovärdig källa att dra slutsatser av?

        Svara

     Forni, Petra, Bianca och co klassar hat som när någon sagt att deras kläder är fula eller att de brutit mot restriktionerna.
     Hade hon fått hat på riktigt skulle hon gått till polisen som Isabella inte gråtit ut på instagram. Hon försöker bara få sympatier för att hon fått massor med kritik. Kanske tom från personer i investment bolaget som nu kanske inser vilka de gått ihop och driver bolag med.
     Kanske inte är bästa reklampelare men en tjej som gör narr av pandemin och gör reklam för kvinnofientliga produkter

     Svara

      Trollollollollollolloll!

      Svara

       idiot troll kan du va själv

       Svara

     💯

     Svara

    Jo så klart har alla med det att göra i en pandemi.

    Svara

   FÖR HELVETE, SLUTA!
   Bloggbevakning kan hjälpa till bäst mot
   NÄTHAT genom att införa BANKID på
   denna blogg!!! Visa gott exempel!

   Svara

    Ja den här bloggen är ju ett bevis på att många verkar lida av någon typ av psykiska besvär. Här närhatas som aldrig förr. Vissa verkar tävla om att vara mest oempatiska. Ett bevis vad Corona kan göra med folks välmåendet, dvs att folk sitter hemma och är uttråkade och mår dåligt.

    Svara

     Skyll inte på corona, det här stöööer har varit såhär de senaste åren.

     Svara

   Bianca kan ju sluta vara influencer och radera sina kanaler om det nu verkligen sker.

   Hon har inga rättigheter att trotsa pandemin och sedab förvänta sig att ingen reagerar. Hur mycket skitsnack får t ex inte politiker utstå. Hon är en offentlig person som provocerar, då reagerar folk. Säger inte att hat är okej men jag har aldrig sett något annat än kritik mot henne varesig härinne eller i hennes sociala medier

   Svara

   Märkte ni att kära styvmamma Åsa inte la upp något om detta? Hon som är så snabbt på att uppdatera? Bråkar dom? Är hon sur för att Bianca sa att Dom inte hade rum till dom bara till åsas barn! Sen kan jag säga Oliver har ingen relation med Emilio eller Åsa.

   Svara

    oj, varför har han inte det?

    Svara

    Tänkte också på det väldigt konstigt

    Svara

     Känns som att det är något med Bianca varje månad ,sist var det Lovisas födelsedag.
     Och alltid handlar det om hat och säkert äldre eller svenska svartsjukan…

     Svara

      Content.

      Svara

   🍓 ­­K­­o­­l­­l­a i­­­n m­­i­n t­o­­­n­å­­r­­­i­n­g­­­f­­i­­­t­­t­­­a ­­-­­ http://foto031948.us17.club

   Svara

  Bra. Ta ditt ansvar. Du vet ju hur det funkar och att det inte behövs mycket för att kommentarerna ska spåra ur.

  Svara

   Håller med, ta ditt ansvar.

   Svara

   Håller helt med! Bloggbevakning är definitivt en bidragen orsak till klimatet i sociala medier! Så bra att du äntligen känner ett ansvar över vad din blogg bidrar med! För ett positivare klimat på sociala medier 💪🏾

   Svara

    Hänger inte med ? Vad är de för hemlig fest folk pratar om i kommentarerna ? Menar ni att Bianca har varit på den ?
    Det hoppas jag då rakt inte .

    Svara

     Ja, fanns väl videos på det.

     Svara

    Bloggbevakning inte en bidragande orsak. Samtalstonen är likadan på alla sociala medier i hela världen. Orsaken till tonen är att människor verkar släppa på alla hämningar när de får chansen att vara anonyma.

    Svara

   Håller med! Bra att du inser din del i detta och hur du varit delaktig i att elda på det som du skriver om.

   Svara

    Men varför först nu? Många många av läsarna här har uppmärksammat Cam på hur hon är ansvarig för vad hon förmedlar och det har verkligen inte nått fram. Istället har ännu ett sursmakande inlägg fabricerats direkt efteråt om någon influencer hon siktat in sig på för stunden.

    Vad har ändrats, har cam sökt ett nytt jobb och vill använda bloggbevakning i sitt CV?

    Svara

  Du är SÅ ledsen för det Bianca utsätts för.
  Jag är lite förbluffad över att det tagit dig över två jävla år att ta till dig det många sagt nästan konstant under den här tiden.

  Pinsamt!

  Svara

   Eller hur 🙏🏽

   Svara

   Jag kan tycka att det hade gjort den här texten gott att lägga till ett ”förlåt”. Som kommentaren ovanför nämner har dina texter här på bloggbevakning haft en hårdare ton ett tag och därför hade det hedrat dig mer om du inte hade ”gömt” det här med Bianca och det hårda klimatet under just den här inledningen.

   Svara

    Exakt! Som när hon fick skit för sin ”retuscherade fot” som bara låg vinklad. Kom aldrig nån ursäkt efter det påhoppet (om retuschering av bilder)

    Svara

     Där kan jag hålla med. En ursäkt borde alltid göras (i nytt inlägg) när man skrivit felaktigt om något eller dragit förhastade slutsatser. Precis som tidningar kan göra när de upptäckt fel i en tidigare artikel.

     Svara

   Ja stämningen här inne har verkligen varit fruktansvärd den senaste tiden. Folk tror att dom skriver kritik med lägger till ord som idiot, dum i huvudet, äcklig och skriver nedvärderande saker om personen. Ledsen att säga det, men det är Kritik OCH hat. Kritik ges inte på det sättet!

   Svara

    Verkligen så. Och så påstår dessa att de inte hatar, bara kommer med kritik. Då behöver man lära sig på nytt vad det innebär.

    Svara

   Och alla som kommenterar elakheter här har ett eget ansvar för vad de skickar vidare.
   Vad man ger ut får man tillbaka, även om man gömmer sig bakom Anonym och en bildskärm. Glöm inte det alla fitterbittor.

   1 2 3…

   Svara

    ”Det är inte mitt ansvar, det är tonen i inlägget som gör att jag skriver som jag gör”😂

    Svara

     Är det verkligen någon överhuvudtaget som skrivit så, någonsin?

     Svara

      I princip, ja. Var häromdagen i nåt kommentarsfält när någon inte vill ta ansvar för vad den själv skriver.

      Svara

       Jag skulle vilja se kommentaren. I vilket inlägg var det?

       Svara

        Alltså, inte ordagrant😒🤦‍♀️. Minns inte vilket inlägg eller dag, du får leta själv.

        Svara

         Men vad var det då som hade skrivits om det inte var ordagrant? Jag har väldigt svårt att tro att någon skrivit att det de själva skrev inte låg på deras egna ansvar.

         Och du förstår ju lika väl som jag att det är oöverkomligt att leta efter en kommentar när det enda man vet är att det är en kommentar som skrivits de senaste 14 dagarna? Speciellt när det handlar om en blogg där upp till 6 inlägg publiceras på en dag.

         Svara

          Men något i den stilen såklart.🤦‍♀️

          Svara

           Okej, vi säger väl så. Det finns en knäppis där ute.
           Har gemene man sagt att det är tonen i inlägget som gör att man tvångsmässigt måste skriva skit och att man själv har noll ansvar för det man skriver?

           Och en annan fråga. Eftersom det inte var ordagrant skrivet på det sättet. Var det på riktigt det som läsaren ville få fram, eller var det du som ville tolka kommentaren på det sättet?

           Eftersom alla heter anonym så vet väl inte jag hur många det är. Såg den häromdagen och jag har sett liknande förr, om det är samma person eller inte, hur ska jag kunna veta det. Så ja, minst en.

           Fast det är ju inte ens en. Då det exemplet du tog upp egentligen inte sa det

          Det har folk skrivit många gånger, under många olika inlägg månader tillbaka, att det är Camillas fel och inte den som skriver kommentaren.
          Patetiskt att inte ta ansvar för sitt eget beteende utan skylla på någon annan.
          Precis som de som skyller på våldtäkts offret, typ hon hade så snygga ben som syntes när hon hade kjol. Hade hon haft byxor hade jag inte våldtagit henne! Osv.

          Svara

      Jag läser ofta på Bloggbevakning och jag tycker att det under nästan varje inlägg påstås att sättet Camilla skriver inläggen på leder till elaka kommentarer. Camillas val av vinkel är oftast det som anges men även en slags samlad bedömning av flera olika inlägg om samma person ska tydligen leda till att kommentarerna blir elaka.

      Svara

       Är det någon som påstått att de som kommenterar är helt fria från ansvar?

       Svara

     Börja med BANKID för inloggning!

     Svara

      Då kommer ingen kommentera.

      Svara

       Förmodligen inte, men det visar ju bara vilka fegisar det är som skriver elaka kommentarer om de inte kan skriva och stå för dem om de behöver bank-id.

       Svara

        Med tanke på Biancas pappas kopplingar till diverse moraliskt tveksamma och potentiellt olagliga sammanslutningar (t.ex. ett visst nätverk som kartlägger och trakasserar journalister*) så borde nog alla vara glada över anonymiteten på bloggbevakning.

        *enligt information på ni-vet-vilket forum

        Svara

         Ja jag kommenterar inte ens elaka saker, men hade slutat kommentera om bank-id krävs.

         Svara

          Jag med.

          Svara

        Finns många anledningar till att inte tycka bank-id är bra förslag. Även ”jättesnälla” kommentarer men med ”fel” åsikt kan ju då spåras av tvivrlaktiga grupperingar som vill hämnas. Låt säga att någon skriver ”Ja, så bra att transpersoner också lyfts fram på ett positivt sätt, har verkligen saknat den aspekten i media! All kärlek till er, fortsätt vara som ni är”. Tänk om någon grupp som hatar transpersoner då letar upp dig och trakasserar, beter sig vidrigt. Det finns ALLTID folk som hatar vissa åsikter, hur ”snälla” åsikterna än anses vara av de flesta.

        Svara

      Det kommer aldrig att hända, då kommer bloggen att självdö.

      Svara

    Ja jag hoppas cam ska ta det till sig. För det hon sänt ut under åren om så många människor här i sina inlägg är verkligen magknipsframkallande. Självklart bör alla ta ett större ansvar för vad dom sänder ut i universum och jag är så glad att jag inte har en stor blogg där jag hela tiden måste jaga engagemang av läsare genom provokation. För det är väl det jag antar har hänt här? Ingen får lika många kommentarer som de inlägg som verkligen får läsarna att känna något starkt nog för att skriva. Då är ilska och hat en effektiv känsla att spela på. Det är grundkrafter till aktion, men hoppas fler än jag vill lägga den handlingskraften på något vettigare än att skriva kommentarer online?
    Det här blev en ögonöppnare för mig. När inte ens Cam kan blunda för verkligheten på BB så finns det ju ingen anledning för mig att fortsätta slå bort faktumet vilket jäkla slöseri med tid och god energi den här bloggen är.

    Det här blir min sista kommentar på ett tag. Jag har köpt nya böcker på rean, jag vill låta mitt intellekt ta sig an minnesvärda texter som faktiskt bidrar till mental utveckling eller en fin känsla

    Svara

   Ja, man undrar om Cam är ledsen för det Isabella utsätts för också? Inga kändisar som sagt ifrån till den fruktansvärda nätmobbing som hon utsätts för och det är såå mycket värre än vad Bianca eller någon annan utsatts för.

   Svara

    Ja, alltså jag förstår inte hur Camilla inte inser att granskningen av Isabella Löwengrips sedan länge passerat det sakliga och anständighetens gräns.

    Svara

   Kan vi försöka se det positivt med att hon kommit till insikt istället för älta

   Svara

  Höjden av lathet av Bs pappa att det enda han gjorde igår va att reposta andras fina texter till Bianca, inga egna ord alls. Och ja absolut han kan ha tagit det med henne på riktigt men den chansen känns inte så stor. Varför måste han reposta då över huvudtaget om han inte tänker säga nånting alls själv. Är så trött på den mannen. Han vill gärna alltid vara med på ett hörn men inte bidra med så mycket själv.

  Svara

   Va? Han kanske hade pratat med henne hela dagen?

   Svara

    Njaa knappast va

    Svara

     Men det vet knappast vi va?

     Svara

      Nej men han är ju inte direkt pappa of the year om vi säger så. Utnyttjar sina kändis barn till max för egen vinning.

      Svara

       Men herregud, inlägget handlar om hat och du fortsätter sprida missinformation/skvaller/fördomar. Oavsett vad du tror eller vet så finns det ingen anledning att dela sånt här. Bianca mår ju uppenbarligen inte bra men du tycker att det är en bra idé att lägga till att hennes pappa inte bryr sig heller. Har du inget bättre för dig?

       Svara

        Allt detta ’hat’ varifrån kommer det!
        Har inte sett mera än vanliga ord,pikar,ogillade!
        Hur blev detta så stort helt plötsligt?
        Hela media cirkus skriver bara om det.
        Därför är mycket ledsen,att folk sprider HAT,vanligt konstruktivt kritik är väl ok, men hat NEJ,aldrig ok någonstans.

        Svara

         Du måste vara blind om du inte sett nått mer.

         Svara

         Nej håller med, har inte sett så mycket hat mot Bianca men däremot en del kritik, men hon säger att det är i dm och hon gillar inte att folk taggar henne i sin kritik, det var det hon var ledsen för. Också ett smart drag av henne att filma tårar då allt hon gjort på senaste, hur hon gjorde bort sig ännu en gång nu, liksom försvann och viftades bort med tårarna och alla hyllningar som kom.Det var säkert strategi i det också, manipulativt. Överdrivet hur alla kändisar skulle ösa beröm över henne, visst bra att folk säger ifrån till näthat men i detta fall gällde det att Bianca gjorde bort sig igen i en vlogg och sa att hon tappade all respekt för Sara Bolay, så Sara fick hat typ, för att B trodde S sagt att B betedde sig respektlöst mot sin mamma, det är ju inte hat utan kritik i så fall OCH det var inte Sara som sagt det. Verkar som att Bianca kan bete sig hur som helst, säga vad som helst,sälja vad som helst, hon kan klanka ner på andra kända och ändå så skulle hon komma undan och hela kändissverige skulle hylla henne. Vissa gör det väl för egen vinning. Så mycket falskhet och strategier.

         Svara

   Som förälder, om mitt barn utsattes för hat (nu syftar jag främst på hat, för att ge sina barn kritik är högst befogat), hade jag nog inte kunnat vakta tungan. Det är väl helt rimligt att han delar hennes inlägg utan att säga något. Hade han skrivit något hade hon säkert fått höra att hon sprungit och gråtit ut hos pappa…
   Hennes pappa har med största sannolikhet sagt sina synpunkter till henne privat. Ibland behöver man inte använda ord för att visa solidaritet.

   Svara

    Som förälder, om mitt barn utsattes för hat, hade jag inte tagit det på sociala medier. Punkt.

    Svara

     Sedan är ju inte du från en influencerfamilj heller.

     Svara

      Alltså upprörda människor som tar till nätet för att gapa, tigga efter kärlek eller lägga ut långa haranger om närstående, (positivt eller negativet och vare sig man är känd eller inte) är inget annat än weird!

      Den kritik/hat B fått bör hennes päron diskutera med henne bakom dessa giftiga forum, möjligtvis ta till andra åtgärder för att eliminera det som får henne att må så dåligt.
      Inget kommer bli bättre för att hennes pappa lägger sig och repostar grejer på sina konton.
      Han kan istället ta en helt annan typ av föräldraansvar som gynnar hela familjen bättre, och detta även fast B är vuxen själv…

      Svara

      Det är inte pappan heller🐤

      Svara

     Och det har han ju heller inte gjort. Det är väl bara bra att visa att man kan backa sitt barn utan att ge kängor till höger och vänster.

     Och nej jag är inte från en influencerfamilj.

     Svara

     Åh vad jag håller med dig L. Har sett hur han skickar hjärtan till frun och till dottern. Varför gör man det på sociala medier?
     För att visa hur fin man är? Jag tycker det är ett obehagligt beteende.

     Svara

   Varför sitter de ens online å håller på?? Även föräldrarna. Är ju inte friskt.

   Förstår hon mår dåligt. Kändisfamilj som dragit in henne i en offentlighet som förstör henne totalt.
   Ingen integritet, bara cash och uppmärksamhet som gäller. Fy

   Svara

    Eller hur, så tragiskt.

    Svara

    För att nå ut till folk så att de fattar allvaret i det.

    Svara

     Har ”folk” någonsin bättrat sig för att man går ut offentligt med sin upprördhet?

     Svara

      Det har inte ändrats för att man håller tyst heller.

      Svara

      Man hoppas på att folk kan fatta.

      Svara

       Frågan var om det någonsin hade hänt. Nej, detta handlar oftast om att få en chans att synas lite mer själv – med de där härliga likesen på köpet.

       Svara

        Men så bitter du är.

        Svara

        Man känner andra som man känner sig själv…

        Svara

    Vad menar du med ”dragit in”? Flertal i familjen ställer ju antingen inte med i dokusåpan eller så är deras närvaro i rutan minimal. Det är upp till var och en att välja.

    Svara

   Pernilla delade väl också bara andras reaktioner

   Svara

    Hon är så busy i Åre!

    Svara

    Nej hon la till en löjlig text där hon hyllade och skulle upphöja Bianca i vanlig ordning så klart, och det är väl inget större fel i det MEN hon kunde inte bara hylla B utan skrev även att andra minsann inte delar andras inlägg för andra vill minsann inte att andra ska få flera följare. Eehum.. ? kan det vara så att P inte gör det för hon inte vill skicka följare till andra. Jag har iaf sett andra stora hylla Bianca t ex har IL hyllat och lyft Bianca i sina kanaler flera gånger men aldrig att jag sett att Bianca sagt ett gott ord om IL eller sagt ifrån hur hon behandlas, inte Pernilla heller istället har de båda nedvärderat henne i sina poddar…

    Svara

     Har hon sagt ett ont ord om IL då? Bara för att en person väljer att hylla en annan, måste inte det gengäldas. Der skulle inte bli trovärdigt, snarare motsatsen, typ inbördes beundran.

     Svara

      Ja de har båda sagt ”onda ord” om IL typ, förvridit hennes ord och hånat, så lågt. Nej inget måste åtgäldas absolut inte men det blir så falskt i vissa fall då vissa ena sekunden hyllar mobbkonton (läs Elaine) och i nästa är emot näthat beroende på vem det handlar om. När de sitter tysta och ser på hur vissa behandlas dåligt, utsätts för medial mobbing och nätmobbas som ingen annan och sen står upp för andra, DET är också mobbing.

      Svara

      Och som sagt när ”de goda” kändisarna själva sitter o kränker andra kändisar och inte säger ifrån när vissa verkligen mobbas det är så sorgligt att se och mobbing bara det. Inbördes beundran som du skriver ja DET förekommer ju verkligen här, det är därför som vissa kändisar överhyllar Bianca och antagligen för att hon har en miljon följare och känd mamma för det är då fördelaktigt för t ex Eaine att hylla Bianca för då får Elaine uppmärksamhet och spridning på sitt konto, var precis det som skedde, hon fick som hon ville och tänkte, grattis Elaine, hon är så manipulativ och falsk. Ena sekunden hylla mobbare och nästa säga ifrån. Hon var jätteemot denna sida med dess skribent ett tag men när samma person började skriva elakt och nedlåtande om IL så blev hon plötsligt gillad och hyllad av Elaine, och när Calle S började göra narr av IL ja då ville Elaine plötsligt bli hans vän. Blir ledsen för ILs skull när jag ser alla som NU som först säger ifrån till näthat när de suttit tysta och sett på hur hon behandlats, så beräknande av vissa också, tänkte nästan skrivit på Mandys inlägg att ja sorgligt med allt näthat kring Isabella också. Inbördes beundran ja som sagt och fjäsk för dem som är stora, blir falsk, men absolut bra med hyllningar och att sätta ner foten men att det görs skillnad på folk är sorgligt, och det är mobbing.

      Svara

  Vad är det hon har ”gjort” i och med denna hatstorm?

  Svara

   Jag tror hon alltid får skit men lite extra nu pga reklamfilmen, dock var mycket kritik men finns ju alltid dom som går till överdrift och hakar på bara för att få hata. Sen kanske att hon setts ute festa.

   Svara

    Hur vet du att ”mycket var kritik”? Har hon publicerat sina DMs eller stories som hon har taggats i?

    Svara

   Det undrar jag med!
   Har verkligen inte sett skriverier den här omfattningen!
   Tycks vara hela media cirkus som skriver om det!

   Svara

    Men hon är väl extra känslig nu med uppbrottet från philippe och nya skönhetsingreppet. Sen kommer en flodvåg av reaktioner på något B gjort som hon tyckte var kul och bra (deodocreklamen) och den där sexiga in your face-comebacken som skulle få henne att stå på topp uteblev.

    Det är väl bara olyckligt att så mycket inträffat samtidigt efter ett riktigt skitår utöver det vanliga.
    Men, jag vill gärna påminna om hur riktigt jäkla nedtryckande vissa inlägg om Bianca varit här. När hennes företag gjort sexistisk reklam och Bianca tagit en snygg-bild på sig själv så blev hon ju kalkonstämplad som ett våp av Cammilöa här. Då hade hon ju varken hjärnceller, en personlighet eller integritet utan hon försökte ju bara åma sig på bild för philippe.

    Jag känner att det här var lite för lite, lite för sent. Och var är ursäkten för hur du själv arbetat för att cementera en ofördelaktig bild av B?

    Samtidigt som du gick stenhårt på IL och hennes omtalade ECT-behandling som du kämpade med att slå hål på och samtidigt påminna alla om ALLT dåligt IL gjort och misslyckats med så att dina läsare inte skulle glömma bort varför det skulle hata på henne.

    Sorry Cam men det här inlägget får mig bara att känna att du av någon anledning försöker sopa rent framför din dörr. Väntar du finbesök?

    Svara

     Nya skönhetsingreppet? Vad för skönhetsingrepp har hon gjort?

     Svara

      Hon hade operations-bh i senaste vloggen. Besökare bland kommentarerna här kände igen den eftersom den är vit och knäpps fram.

      Svara

     Uppbrottet från Philippe skedde förra hösten. Hon är inte mer ”känslig” nu än vid något annat tillfälle de senaste åren. Alltså, hon har ju själv valt att vara dokusåpakändis. Det är inte alla som är av rätta virket för att klara av det. Reality är ju en sorts lyteskomik för massan, trodde Bianca att hon skulle bli avgudad av allmänheten?

     Jag håller dock med om att vissa inlägg här på bloggbevakning varit inkonsekventa och nedtryckande, tex jämförelsen med bilderna av Bianca och Sandra Beijer. Det fanns ingen röd tråd att skönja i det inlägget.

     Svara

      Fast vi vet ju inte hur lång tid det tar för en person att komma över någon helt. Och ja det har varit ett tufft år för många, men jag tror att vi alla har att vinna på att fördjupa oss i empati och inte snöa in på legitimiserande ”fakta” för att fortsätta i samma spår.
      Jag ska i framtiden undvika helt att skriva kritiserande kommentarer och bara fokusera på det som är positivt. Se om jag kan få mer sol i mitt liv så.

      Svara

      Kim kardashian lägger aldrig ut sånt här tjafs. Hon har valt att dokumentera hela sitt liv och provocera på tv och instagram. Klart kommer reagera när de inte håller med vad hon gör. Hon tjärnar miljoner på att folk tittar och köper hennes produkter, hon kan ju inte välja sina följare som endast dyrkar henne. Hon måste ju ändå vara lite realistiskt till att de finns folk där ute som kommer framför kritik.

      Svara

    Hon har ju fått skit både IRL och på DM. Ska hon inte få må dåligt för att du inte sett nåt? 🙄😂

    Svara

   Det hon har gjort är att vara framgångsrik, vacker, driftig och rik.

   Svara

   Det är väl all kritik med deodoc som har skrivits om här.

   Svara

   Det blev kritik för Deodoc-reklamfilmen där Bianca medverkar, sen såg folk igenom vloggen där det clickbaitades för att hon skulle nå ut med deodoc-reklam. Sen kom ännu en vlogg där hon gör bort sig, hon klagar på att någon ältar vilket hon ju själv gör och hon tycker att Sara Bolay är respektlös för att hon tyckte att Bianca är respektlös mot sin mamma MEN det var bara det att det var inte Sara som sagt det, så Bianca medverkade till att Sara fick hat. Klart att Bianca inte förtjänar hat och elaka påhopp, det gör ingen, men i hennes fall just nu så har det nog ändå främst varit kritik och berättigad jag menar hon själv hackar på andra kända offentligt. Men Bianca kommer undan med allt, nu kom hon undan ännu en gång och fick istället hyllningar. Det fixade hon bra för sig Bianca.

   Svara

    Jag tycker inte en kan säg att hon kommit undan med något, hon sitter och gråter och berättar hur dåligt hon mår. Då har det gått för långt, oavsett hur befogad kritiken kan vara initialt. Sen vet vi ju alla att sociala medier inte direkt tar real Moder Teresa i människor. Jag har svårt att tro att kritiken är konstruktiv.

    Svara

     real=fram

     Svara

     Jag kände jag var tvungen att kolla talang igår för att se hur hon mådde och de va väldigt påtagligt att hon gråtit hela dagen och kändes väldigt ledsen. Hon fick dock stöd i talang och Sarah dawn finer höll ett brand tal och deltagarna intalande berömde henne. Då börja jag t ja direkt okej nu kommer hon få kritik för att hela semifinalen handla om hat mot henne. Det är så tråkigt för när man kollar hennes videos asså hon ber nästan om ursäkt nu i förväg för exakt allt hon säger för hon ej vill ha drev. Egentligen borde Bianca vara den som får minst hat pga att hon ej är verbalt provocerande men folk blir triggade av hennes framgång. Jag kan finna hur många andra influncers som helst som jag kan känna att de gör aktivt dåliga val hela tiden. Deo doc är problematiskt absolut men det är ej där skon klämmer utan de är att om hennes assistent festar eller någon influenser hon någongång hängt med då tar alla förgivet att Bianca är på plats sen får hon rubriken. När blev Bianca målsman för alla influncers jag förstår inte det. Politikerna vill prata med Bianca bara Bianca. Lovisa fyller år har fest Bianca får skit när hon aktivt valde att vara hemma. De är klart att Bianca skulle kunnat strunta i att gå i affärer och allt sånt restauranger men hon gör inget olagligt så länge restriktionerna följs och man måste även tänka på att många av restaurangerna ägs av antingen familjemedlemmar eller vänner och då kanske hon är där efter stängning och utan andra eller väljer att göra reklam eftersom restaurangbranschen går på knäna snackar inte om la perla utan de har andra släktingar som driver ställe med.

     Svara

      Fast helt ärligt, Bianca är inte den som utsätts värst el får mest kritik, hon kommer ändå undan med en del medans andra som inte sagt el gjort värre saker får skäll för precis allt och inget och kallas vidrig o absurd, då har Bianca pratat om samma saker och sagt värre saker men får inte dessa ord om sig i inläggen. Varför är hon den som borde få minst när det faktiskt är hon som gör typ mest problematiskt – det är hon som tjänar mest på att sälja till barn med superlativ och manipulationer, hon ljuger, överdriver, förvränger och hon som säger en del elakt om andra men ändå hyllas hon och kallas ödmjuk. Som sagt hon får inte den mängden elakheter i inlägg här, media eller sociala medier som vissa andra även om hon så klart får en hel del kritik och elaka kommentarer men andra får värre på en annan nivå och det vet du säkert.

      Svara

     Fast hon kom väl undan och nu fått och får idel hyllningar från alla och från alla håll, hon fick positiv uppmärksamhet och det hon ville uppnå med att visa tårarna. Möjligt att tårarna var äkta men kan också ha varit uttänkt strategi, som vanligt. Och det lyckades. Hade det varit säg IL som filmat tårar så hade hon bara hånats ännu mer och inte fått hyllningar av kändissverige eller fått ett sådant här inlägg på denna sida. Det görs skillnad på folk.

     Svara

    Krokodiltårar 😉

    Svara

   Jag tror att mycket av det började när man fick se hur sjukt otrevlig hon var mot sin mamma.

   Svara

    Inte bara en gång i Wahlgrens Värld utan flera gånger har vi sett henne behandla sin mamma väldigt dåligt.

    Svara

  Hat är aldrig okej, MEN jag tror att många flunsor har svårt att skilja på hat och kritik.

  Svara

   Ännu fler som skriver har sjukt svårt att skilja på när man skriver en kommentar med onda avsikter och när man faktiskt framför riktig kritik.

   Svara

   Håller med om det, såg dock massa tweets om att folk ville döda Bianca? Det är knappast kritik

   Svara

    Var var dessa tweets? Inte härinne iaf men det har skrivits ut liknande om en annan härinne som varit mer utsatt härinne. Det var en som, enligt Bianca, skrivit det i dm till henne däremot och det är ju hemskt och sjukt om folk skriver så. Dock så verkar Bianca känslig för kritik och verkar tycka att kritik är hat t ex att någon tycker hon beter sig dåligt mot sin mamma.

    Svara

     Nej det här är ju inte twitter så det är inte konstigt att det inte är några tweets här.

     Svara

      😅

      Svara

      Fast det har väl inte skrivits några sådana tweets på twitter.

      Svara

       Nej och definitivt inte en massa. Överdriv i vanlig ordning här och på Bianca, hon överdriver det mesta typ allt.

       Svara

   Fast kritiken är väldigt ofta ihopsatt med hat. Att skriva ”är du dum i huvudet som gör si och så under pandemin” är inte okej. Man använder inte sådana ord när man ifrågasätter!

   Svara

    Om de är dumma i huvudet är det berättigat att säga det till dem. Det är upplysning, inte hat.

    Svara

   Hon har fått kommentarer om att hon borde dö! Är det kritik?

   Svara

    Konstigt, alla som skriker att det inte handlar om hat tycks helt ignorera den här typen av kommentarer.

    Svara

    Det är en skröna.

    Svara

   Är du helt jävla dum i hela huvudet? Hur kan du ens skriva något sådant?
   Fattar inte din tröga hjärna att det inte alls är så jävla svårt att skilja på hathelvete och kritikskit?
   Den jävla intentionen läsaridioter hade från början må kanske ha varit genuin kritik, uttryckt på grund av oro och i all jävla välmening.
   Men, på grund av att korkade kommenterare uttrycker sig på det jävla extremt otrevliga fittiga sätt som jag gör i detta nu, så blir det en kommentar som går under ”hat”.

   För den här kommentaren jag skriver nu är inte heller hat, det är menat som kritik mot dig. Eftersom du ger ett intryck av att inte veta att en kritisk kommentar mycket väl kan vara mer hat än kritik.
   Nu är ju inte alla kommentarer skrivna på det extrema sätt som jag precis skrev, jag ville göra en poäng. Men går man in i ett kommentarsfält så innehåller mycket ”kritik” irrelevanta saker, påhopp och skällsord. Hur mycket kritik blir det då?
   Speciellt när kritiken är allt annat än saklig, när den bara är skriven för att få andra att avfölja och inte alls har intentionen att influencern egentligen ska ändra på sitt beteende?

   Svara

    Exakt så är det!

    Svara

    Vilket fullständigt missriktat svar och slöseri på läsarnas tid. Frågan är helt relevant ställd och jag undrar även vad det är du överreagerar på för det framgår inte av din ordsvada. Det enda som går att utläsa är att något, väldigt oklart vad, triggade igång en hatstorm från dig.
    Du vill göra en poäng, jo det gör du, att du är duktig på att skriva i affekt.

    Svara

     Haha, nej den var var en perfekt bulls eye.

     Svara

      Nej jag håller inte med dig, pilen träffade inte ens trädet som tavlan hänger på. Jag förstår vad den ilskna kommentarsförfattaren vill säga. Det jag säger är att när jag läser den typ av retorik blir jag lika anti mot hen som det hen faktiskt kritiserar. Jag fattar inte varför människor har så svårt att lyssna och fundera på vad man vill få sagt innan man öppnar munnen och vräker ur sig skit. Det kan inte bara vara covid som gjort människor så jäkla aggressiva.

      Svara

       Du måste börja skilja på sak och person. Första delen av kommentaren var aggressiv, inte resten och jag som kommentarsförfattare är allt annat än ilsken.

       Det är fakta att många kommentarer som folk vill få till ”kritik” ser ut ungefär på det här sättet. Inte lika extremt förstås, men i grunden ger de samma sorts intryck.
       Du säger att den typen av retorik får dig att bli anti. Och det är ju inte så konstigt, för det är exakt precis så man reagerar på den sortens kommentar.
       Och ÄNDÅ så förväntar sig folk att influncers ska ta till sig av den typen av ”kritik”.

       Det går verkligen inte ihop för mig. Men det kanske bara är jag?

       Svara

        Börja med BANKID för inloggning!

        Svara

         Men nog förstår du att ingen kommer logga in på en blogg med Bank ID?

         Svara

        Tack för att du tog dig tid att förklara! Jag förstår att ditt syfte i första delen är att vara retorisk. Eftersom detta är en blogg och de som skriver här skriver sina kommentarer utifrån hur de känner är det inte säkert att budskapet går fram som du tänkt dig.
        Jag håller med dig om att många kommentarsskrivare rättfärdigar sitt eget privata hat som kritik. På samma sätt försöker trogna följare att förminska sakliga argument om dåligt beteende från valfri influenser till en hatstorm. Det blir ingen saklig dialog där man kan mötas utan ett skyttegravskrig mellan för och emot. En del personer verkar ha svårt med gränser och med sociala media har de fått ett ställe där de kan flytta ut sina gränser långt utanför vad som tolereras i den fysiska världen.
        Tror inte på att bankid är en lösning för med den typ av registrering kommer andra ännu farligare problem.

        Svara

         Självklart!
         Jag förväntade mig inte att precis alla skulle förstå budskapet. Men det ser ut som att det gick fram hos många. För de som inte förstod kan jag bara försöka utveckla när de uttrycker frågetecken.

         Ett stort problem jag ser är att det är väldigt ovanligt med sakliga argument och speciellt konstruktiv kritik. Det är så pass ovanligt att det nästan alltid försvinner i bruset av nonsenskommentarer. Det jag också ser är att man inte har en dialog längre, utan man för egentligen uteslutande debatter. Där man har två parter som har en bestämd åsikt och där man bara är ute efter att kora en ”vinnare”. Den som vinner är den som på högsta och kraftfullaste sätt kan uttrycka sin egna åsikt och där man inte alls är intresserad av att lyssna på den andres åsikter. Enligt mig är det ett väldigt trist sätt att argumentera på. För hur ska jag någonsin kunna begära att någon ska lyssna på mig om jag inte kan lyssna på vad någon annan säger?

         Och nej, Bankid är verkligen inte en lösning överhuvudtaget.

         Svara

       Du fattar inte att hon illustrerade kritiken influencers får? Hon var ju inte arg på riktigt.

       Svara

     Läste du hela kommentaren..?

     Svara

     Va?

     Svara

     Uppenbarligen kunde du inte ens ta till dig kommentaren för att det var skriven på ett, medvetet, aggressivt sätt. Jag tycker att det visar hur rätt hon har i sin kommentar.

     Svara

      Läste du sista mening om att kunna skriva i affekt?

      Svara

       Jag tror inte att du riktigt förstår vad ”skriva i affekt” innebär. Affekt innebär en kort ”explosiv” sinnesrörelse som karakteriseras av att känslorna får uttryck genom beteendet.

       Den kommentaren jag skrev var så långt ifrån skriven i affekt som det bara går. Jag vägde mina ord väldigt noggrant och visste exakt precis vad det var jag skrev. Första delen var ju dock medvetet skrivet på ett sätt som inte skulle gå att misstolkas som att den var skriven i affekt.
       Och det är också den typen av kommentarer som många menar på bara är kritik. Precis som jag skrev i slutet.
       När den här ”kritiken” är allt annat än saklig, när den bara är skriven för att få andra att avfölja och inte alls har intentionen att influencern egentligen ska ändra på sitt beteende. Hur mycket av det är egentligen kritik och hur mycket är onda intentioner?
       Jag skulle säga att det är typ 10% kritik och 90% annat. Men du får väldigt gärna argumentera för varför det skulle räknas som majoriteten kritik.

       Svara

   Jag tror att läsare också har svårt att förstå skillnaden mellan ”hat” och ”kritik” samt vad ”kritik” faktiskt är. Bara för att du ger kritik måste inte mottagaren lyssna, ta till sig eller hålla med. Tänk om folk var så ihärdiga att tvinga på folk sina komplimanger så som kritik. ”Hallå! Jag sa faktiskt att du är vacker i rött men ändå har du grönt på dig!!”, ”varför lyssnar du inte på komplimanger?”. Om viss kritik inte släpps igenom så ska de skrivas på andra kanaler eller här, vad är tanken med det? Skriv din kritik men varför ska det delas och läggas ut inför alla andra? Tänk om alla kritik du tex fick på jobbet skulle framföras i en aula inför alla?

   Svara

  Det är tydligt att Bianca använder sig av damage control. Jag tycker det är synd att detta blivit uppmålat till en ”hatstorm”, för jag tolkar det som att hon fått mycket kritik och inte hat? Tidigare har ju hon själv ständigt blandat ihop dessa så fort något kritiskt har sagts om hennes ageranden så kallar hon det för hat. Känns därför väldigt mycket som damage control eller har jag fel? Jag menar…. ena dagen lägger hon upp en vlogg där hon talar om breakupen som hon räknar med får många views och därmed uppmärksammas hon. Dagen efter släpps reklamfilmen med Deodoc när hon redan är i centrum efter vloggen. Sedan när reklamen får mycket kritik så blir det synd om henne och alla är emot henne.
  Jag tycker man ska få kunna lyfta ett ämne, kritisera och ifrågasätta när något känns fel, influenser eller inte. Superviktigt att kunna belysa om någon annan gör fel, men också berömma när den gör rätt.

  Svara

   Oerhört förminskande. Om hon säger att hon utsätts för hat (och det är väl inte så jävla svårt att tro på?) så är det hat hon utsätts för och reagerar på och inte den ”konstruktiva kritiken”.

   Folk får fan ta och skärpa sig. Att man inte skäms.

   Svara

    Vloggen där hon talar om breakupen var en reklamvlogg för Deodoc, det var reklam i den vloggen alltså just efter att hon talat kort om breakupen. Du 9.17 missade det och fick det att låta som att hon släppte en vlogg om breakup dagen innan reklamfilm för att få uppmärksamhet men nej alltså det var reklam i den vloggen för Deodoc också. Jag instämmer i att det verkar vara damage control, för att folk såg igenom strategin och skrivit att hon är manipulativ, girig och inte att lita på.

    Svara

   Varför skulle man använda sitt uppbrott i syfte för att göra reklam?

   Det räcker med att gå in bland hennes kommentarer i typ 2 minuter så frågar folk om hennes ex hela tiden. Hon var borta från sin youtube-kanal länge och ville adressera vad som hade hänt. Hade hon inte tagit upp uppbrottet med exet hade folk fortsatt spekulera.

   Jag tror inte folk förstår hur samarbeten fungerar, man har man en deadline och bryter man den dras samarbetet tillbaka. Det är väl mer rimligt att hon klämmer in sitt samarbete med DeoDoc på sin kanal i samma veva som reklamfilmen släpps än att det göra långt senare.

   Svara

    Men snälla, det är otroligt vad Bianca ska komma undan och hur hon försvaras.. Nu var det uppenbart att hon gjorde den vloggen för att nå ut med deodoc-reklam och då behövdes clickbait. Då passade det att vlogga eller som du säger det var dags för samarbete så vloggen var nödvändig och då var det viktigt att sätta en lockande rubrik och just då skulle det berättas om något som hon inte ville berätta om. Det är manipulationer och strategier, för att sälja och tjäna pengar, och att påpeka det är inte näthat. Jag litar inte på ett ord som kommer från Bianca men det är inte näthat och jag skulle inte skriva elakheter till henne, aldrig.

    Svara

     Det är ej näthat nej men när hon filmar till Wahlgrens värld och sitter och klappar sina hundar och det kommer fram en man och börjar skrika på henne de är ingen reaktion på ett youtube samarbete direkt. Hon menar ej negativa saker inte saker som om någon skulle skriva ”sluta lek så mycket” de är nog mer hennes Dm där det förekommer dödshot osv.

     Svara

      Fast vi vet inte om det verkligen kom fram en man, när hon först satt på trottoar med sina hundar och sen stod hon och gosade med hundarna, enligt henne själv, olika versioner. Någon sajt skrev felaktigt att det filmades men nej då hade det visats upp men nu vet vi inte, det kan ha varit en strategi dvs damage control för att folk skrivit här att hon inte är att lita på. Hade vissa andra påstått det Bianca gjorde så hade det skrivits inlägg här om att det troligtvis inte var sant utan påhitt osv osv. Hon kommer undan med mycket Bianca om man jämför med vissa andra. De jobbar aktivt med att tvätta rent och med damage control hon och teamet.

      Svara

    Det är inte bara IL som har Exelark.

    Svara

   Låter som du pratar med (och om) en hund och inte en människa?

   Svara

   Men huuuuur vet du det att hon endast får kritik och inte hat?? Har du tillgång till hennes alla insta dm’s och taggade inlägg?

   Svara

    Varför ska vi tro på att hon talar sanning och inte hittar på att kritik är hat om hon inte visar upp vad hon anser är hat?

    Svara

  Jag kan förstå att _kritik_ gällande samarbetet med DeoDoc är befogat, men jag tror faktiskt inte att någon annan infleuncer hade fått lika mycket hat som Bianca har fått om de hade gjort samma sak. Finns mer problematiska saker folk gör reklam för imo, exempelvis casino, energidrycker, skönhetsingrepp och bantning som borde kritiseras samt synliggöras.

  Jag tror det sticker i ögonen när det går bra för unga människor, framförallt unga kvinnor. Något som är riktigt tragiskt.

  Svara

   Folk har väldigt svårt att skilja på sak och person och att kritisera Bianca för att hon sätter sitt ansikte på deodocs produkter är bara tramsigt. Hon är en budbärare och inget annat. Bli förbannad på ägarna till produkterna istället om man tycker det är värt att bli förbannad på.

   Svara

   Varför är det befogat att kritisera att hon gör reklam för bindor? För det var bindor hon gjorde reklam för och inte intim-deo. Eller är det för reklamen var pinsam hon förtjänar att bli kritiserad? Om något är det väl i sådana fall företaget som står bakom reklamen som borde få kritik?

   Svara

    Nej, för det är hon som frontar den. Inte hennes avbild (som hade varit fallet med en fotomodell) utan hennes egen person.

    Sedan tycker jag självklart att man får göra reklam för parfymerade produkter till underlivet men man måste ju också förvänta sig konsekvenserna (dvs t.ex. kritik). Så är ju fallet med alla produkter man gör reklam för. Jag tycker Camillas inlägg är otydligt och logiskt inkonsekvent. Undermeningen verkar vara att folk ger sig på Bianca Ingrosso orimligt mycket men Camilla har inte presenterat underlag för den tesen. Eller kom det i ett tidigare inlägg?

    Svara

   Men snälla, du tror ingen annan influencer fått lika mycket hat? Nu skojar du, eller förtränger hur mycket en viss annan tjej får ta, som får ta emot hat och elakheter för allt, vad hon än gör och hur hon än gör, säger hon inget är det fel och vad hon än säger och gör så är det fel, allt vänds till fel, orden förvrängs och hon hånas för allt. Det slipper Bianca i alla fall, det är inte riktigt lika illa för Bianca som i alla fall hyllas ofta av media.

   Svara

  Det enda problemet här är folket som tycker att de ens behöver ge negativ kritik? Förlåt men ingen normal människa skulle lägga energi på att kommentera negativa saker till en influenser? Okej du tycker det är fel att man festar eller åker utomlands, jättebra då behöver inte du göra samma sak men att du måste kommentera det mot någon är faktiskt bara sinnessjukt. Vidare angående att influensers skulle behöva tåla kritik pga att de är ett varumärke, NEJ. Kritisera deras produkter isåfall, INTE dem som personer. Inte fan går du till chefen på HM och skäller ut hen för att kläderna är fula? Samma sak där, influensers har inte skrivit under på att de som personer ska bli kritiserade, isåfall deras varumärke. Såååå reminder till alla er som tror ni behöver kommentera negativ kritik till nån…. du är inte normal, rannsaka dig själv.

  Svara

   Exakt! Sjukt (patetiskt) beteende.

   Svara

   Då kan väl du bara scrolla vidare när du ser oss ge kritik? Kasta inte sten i glashus

   Svara

    ”Oss kritik” ja för jag vet ju vem du är och riktade det precis till dig! Nej det var en allmän åsikt. Använd inte ordspråk du inte kan hantera.

    Svara

     Är det även en av dina åsikter att om man kritiserar en influenser är man inte normal? Är människor som uttrycker en åsikt mot det som är din norm sinnessjuka? Läser man det du skriver är det det du säger.
     Du verkar leva ditt liv i din egen socialamedia bubbla med 10000 likasinnade jasägare där ni bekräftar varandra och där alla avvikande åsikter genast måste slås ner.

     Svara

      Den kändes va? Testa en kritikfri vecka.

      Svara

       Vad kändes? Nu kan jag komma på 100 förolämpande saker att skriva om dig och din kommentar baserat på hur jag uppfattar ditt budskap och tonalitet. Men jag låter bli för det leder ingen vart.
       Om du inte kan ta till dig hur andra uppfattar saker utan att själv bli aggressiv är det något som du kommer att märka konsekvenserna av så fort våra liv går tillbaka till det normala och vi måste interagera med andra.

       Svara

        Lustigt att du anser att jag är aggressiv när du direkt kom på 100 förolämpande saker att skriva om mig efter att har läst två korta meningar. Jag tolkar av din kommentar att det faktiskt är du som inte har interagerat med andra under denna tiden och som ev kommer att ha problem. Jag har nämligen jobbat precis som vanligt.

        Svara

         Det hedrar dig att du faktiskt erkänner att du tolkar mig. Jag har antagit att du inte är Hanna S men att du bor i samma bubbla som hon där man förminskar människor vars åsikter man inte gillar till att vara sinnessjuka.
         Du skriver att du jobbat hela tiden. På det sätt du uttrycker dig blir jag väldigt nyfiken på hur du klarar av att interagera med andra på din arbetsplats och i vilka konflikter du hamnar i med andra? Hur du uppfattas av dina arbetskamrater och vilken roll du har i gruppen.

         Svara

          Jag vet inte vad du läser in i mina kommentarer men jag gissar på att det är projicering. Jag uppfattas som snäll, trevlig, omtänksam, driftig och pålitlig. Frågade en kollega, en av många som jag har blivit nära vän med efter alla år. Jag har aldrig, under mina yrkesverksamma år, varit i en konflikt på en arbetsplats. Hur många konflikter hamnar du i? Jag uttryckte min åsikt och du kom på 100 förolämpningar, men är det inte det du propagerar för? Att få uttrycka sig?

          Svara

      Du är inte normal, eller snarare tragisk, om du ägnar tid av ditt liv på att kritisera människor du inte känner. Det är vad jag säger.

      Svara

       Nej man är inte onormal för att man kritiserar människor man inte känner. Ja det kan uppfattas som tragiskt om man viger sitt liv åt att kritisera random kändisar.
       Att däremot kritisera dåligt beteende och dåliga handlingar oavsett om man har en relation till personen eller inte som begår dem är ett sundhetstecken.

       Svara

   Väldigt bra exempel. Jag minns inte riktigt vilket konto det var som tog upp problematiken kring reklamkampanjen, det är någon som brukar kritisera problematiskt reklam. Om någon minns vad kontot heter så skriv gärna. Minns jag rätt så fokuserade kontot mer på Bianca än på själva företaget hon samarbetar med. Som du säger är det faktiskt företagen som ska få den stora kängan inte reklampelarna.

   Men jag är också lite delad. För mig är det rätt att kritisera en influenser som exempelvis gör reklam för Viktväktarna när personen genomgott en magsäcksoperation. Men det speglar egentligen bara hur oseriöst företaget är som vill använda den personen i sin reklam.

   Svara

    Amanda Ålenius är det jag tänker på.

    Svara

    Ja, man måste väl kunna kritisera deras val vad de väljer att influera till? Dessutom hade hon redan fått kritik tidigare pga promotat intimservetter? Eller deo, och då kan man väl vänta sig mer kritik om fortsätter att försöka kränga sådant? Kritik dock inte hat, inte ok.

    Svara

   Håller inte med dig alls. Gör de dåliga saker och bryter mot restriktioner tycker jag de ska höra det och det ska spridas så folk kan sluta följa. De tjänar stora pengar på att exponera sig, då kan de också ta ansvar. Svarar bara på din kommentar nu, vet inte vad Bianca blivit utsatt för och jag tycker självklart inte man ska hota eller skriva vidriga saker om människor. Men kritik och negativ feedback får alla tåla i sina yrken.

   Svara

    Tror du att tex Bingo Rimér hade fått samma sorts ”kritik och negativ feedback” om han hade gjort reklam för tex maxulin? (Manligt kosttillskott)

    Svara

     Pratade om att följa restriktioner o sånt nu.. Men Bingo har fått mkt skit för sitt dåliga föräldraskap och resande ja.

     Svara

      Exakt. Men _han_ får ingen kritig för sina samarbeten….

      Svara

       Han kanske inte gjort konstiga samarbeten? Idk. Men kommentaren nämnde festande och resande under pandemin och därför svarar jag på det. Det tycker jag man ska kritisera. Såklart kan man kritisera samarbeten också, men man ska ju hålla det ifrån personangrepp och hot såklart.

       Svara

    Instämmer med dig. Med en offentlig roll – oavsett om det är att vara partiledare för Socialdemokraterna, programledare, influenser – följer faktiskt att folk kommer att granska dig och ja du kan faktiskt behöva bemöta kritik när du gör något som t.ex. går direkt emot hur du förväntas bete dig, typ följa restriktioner.

    Svara

     Uhum, och när hörde du att sist att Stefan fick höra att han är en äcklig hora som ska dö?

     Rätt stor skillnad på att kritisera en handling än att kritisera hela personen, tycker du inte?

     Tex att om ämnet var att kritisera att någon rest under pandemin passa på att kritisera hennes ”fula” fillers. Eller att hon aldrig skulle varit känd om det inte var för hennes mamma och en hel annan massa bla bla bla som kritiserar hela personen och inte enstaka handlingar. Förstår du skillnaden?

     Svara

      Jag vet inte vad Bianca fått utstå. Hon ska INTE angripas för hur hon ser ut. Har så skett är det fel fel fel. Jag pratar på ett generellt plan; vilken kritik ska man ta och inte.

      Svara

       Varför gör ddu et under detta inlägget? Pratar om kritik generellt. Det enda just jag får ut av det iaf och tolkar det som är att förmildra det de får utså, för varför ens annars lyfta det just nu?

       Du säger att du inte vet vad Bianca fått utså. Har du inte läst kommentera på tex den här bloggen förrän idag för första gången? Aldrig tidigare? Annars hade du vetat.

       Svara

        Sen när blev du polis över var och vad man får kommentera? Personen svarar dig men du nöjer dig ändå inte 👋

        Svara

         Du kastar sten i glashus nu anonym.

         Svara

      Är du allvarlig nu? Har du inte sett vilka hot politiker får ta emot? De får ju dödshot i olika kommentarsfält väldigt ofta.

      Svara

       Inte i närheten lika ofta och de är raderade inom 2 sekunder.

       Svara

        Och det vet du hur? Vet du vilka en, mail och andra hot de får? Nä.

        Svara

         Vilka dm…

         Svara

        Jag som varit nära vän med högt uppsatta politikers familjer har tyvärr fått se hoten som de kan få. Det är inte heller alltid tomma hot. Därav har politiker SÄPO-skydd samt gedigna larmsystem. Ska väl inte gå in på detaljer men det är en hel säkerhetsapparat.

        Svara

         Jag levde tillsammans med en person som jobbade med något där riktiga gedigna dödshot kunde förekomma. Den apparaten de hade uppsatt var inte nådig och då fick man bara skydd i samband med att hot förekom. Vilket tack och lov inte var så jätteofta.
         Men när det väl förekom hot och vi fick skydd, då blev till och med inhandling av middag ett projekt. För det mesta var det över på 2 veckor. Kan bara tänka mig hur det är när man är under ständigt skydd. Det måste vara fruktansvärt.

         Svara

    Exakt så! Med offentlighet kommer ansvar 👆

    Svara

   Därför att detta påverkar samhället. Det påverkar unga flickor och kvinnor som ser Bianca som en förebild. Det påverkar synen på kvinnor och i längden begränsas kvinnors möjligheter i samhället. Att HM ”har fula kläder” får inte den effekten.

   Svara

  Det är skillnad på kritik och hat.
  Men är man van att alltid fått positiv respons så blir det väl svårt för människan att ta kritik. Och nej hat är aldrig ok.

  Svara

   Din kommentar påminner mig mycket om en grej jag fick höra ofta av vuxna på låg och mellanstadiet.
   Jag hade problem med att killar bland annat puttades, drogs i håret och gjorde andra fysiska påhopp.
   När jag sa ifrån och gav igen så var det JAG som blev tillsagd.
   Det eftersom det var skillnad på när killarna slogs och när jag som tjej slogs. Eftersom killarna ”gav mig uppmärksamhet eftersom de tyckte att jag var söt”.
   Sån.jävla.bullshit.

   Med det vill jag säga att det är en ytterst liten del av kommentarerna som Bianca får som faktiskt är kritik. Mycket är heller inte speciellt befogad kritik. Och då har hon inte ens delat med sig om vad folk skriver i hennes DM’s. Vilket om jag får gissa är saker som folk inte ens kan stå för så pass lite att det är synligt i ett kommentarsfält.

   Svara

    Det är ju inte alls samma grej, vad snackar du om?

    Svara

     Såhär: Ja, det är skillnad på kritik och hat.
     Dock är det ju faktiskt så att väldigt lite av kommentarerna är faktisk kritik.
     Det är bara att gå in på vilket kommentarsfält som helst. Det ÄR inte kritik som framförs i 99% av fallen.

     Det enda som hänt är att folk som kommenterar med onda avsikter dvs ”hat” försökt göra det berättigat genom att försöka kalla det för kritik eller ”jag säger bara sanningen”.
     Och det har ansetts vara okej, enbart för att influencers är ”större”, ”starkare”, ”har valt att vara offentlig”, ”visste precis vad de gav sig in på”. Eller att ”det är sånt man får ta som influencer”, ”det ingår i paketet”, ”om det inte passar så är det bara att lägga av”.

     Hade influencern själv agerat på precis samma sätt som läsarna så är det oacceptabelt. Kolla bara på alla som gick på Paow efter hennes utbrott.

     Svara

     Håller med det lärarna gjorde var en typisk härskarteknik att förminska problemet och dessutom göra flickan till utövaren för att slippa ta hand om det verkliga problemet dvs att konfrontera pojkarna. Svenskar är konflikträdda och gör mycket för att slippa en konfrontation. Så när det till slut pyser över och känslorna måste ut tar man till dold konfrontation, och med sociala media är det perfekt man kan vräka ur sig helt anonymt och slipper ta några konsekvenser själv.
     Svenskar är även väldigt dåliga på att ta annan feedback än sådant som berömmet det egna egot. Allting som inte faller in i den ramen förkastas och rationaliseras bort som hat.

     Svara

      ”Svenskar är även väldigt dåliga på att ta annan feedback än sådant som berömmet det egna egot. Allting som inte faller in i den ramen förkastas och rationaliseras bort som hat.”

      Håller faktist inte med. Jag tycker rent generellt svenskar förväntas knyta näven i fickan rent orimligt mycket och svälja en hel massa skit, annars är man en del av problemet av att störa lugnet för andra.

      Finns inte en enda lation som hade tolererat ens hälft av det svenskar förväntas ta på en daglig dagligbasis. Går vi sendan vidare till USA eller MENA så tolererar de ännu mindre.

      Svara

       Källor på det? Fakta check?

       Svara

        Men sluta trolla.

        Svara

         För att man kastar ut påståenden utan grund?

         Svara

          Precis samma som syster yster och alla vi andra också gör.

          Svara

       Hej TrH, att ta till sig skulle det ha stått. Feedback handlar om den egna förmågan att processa det folk säger till en. Att stå med knuten näve i ficka och vara tyst är den reaktion man hittar längst ner på feedback trappan. Detta angår inte mig. Visst jag blir arg för jag håller inte med men nu springer jag vidare, förbannad, och fortsätter med samma beteende till dess att jag får samma feedback igen.
       Sedan ska man ha klar för sig att förmågan att ge feedback är även det en konst i sig och lika viktigt som att kunna ta relevant feedback och att hantera feedback som saknar värde.

       Svara

        Hej, hej! 🌸👋

        Aha, jag misstänkte väl att vi i grunden tycker samma sak. 😊👍

        Svara

         Ditt näthat mot eleine är det sjukaste jag sätt.

         Svara

          Nej det är det inte, kan inte vara det sjukaste du sett, långt ifrån.

          Svara

           Det kan det mycket väl vara, då trh är en sjuk, sjuk dåre.

           Hennes totala sammanbrott i LDs kommentarsfält är bland det sjukaste jag har sett i alla fall.

   Börja med BANKID för inloggning!

   Svara

  Inte ok att folk beter sig sig varken mot henne eller någon annan. Det jag inte kan förstå varför tar hon inte lite paus ? Måste hon synas hela tiden ? Oavsett vad de kostar !
  Jag hade tagit paus men eftersom hon dagligen gör reklam så kan hon inta pausa
  Hon har tjänat och tjänar miljoner
  Kanske dags att tänka på sitt mående och strunta i pengar ett par dagar / veckor ?
  Instället för att lägga upp video när hon gråter ! Nej känns mer som hon är uppmärksamhets kåt

  Svara

   Kan hålla med dig men tror också att Bianca faktiskt inte ”vet” hur man gör detta. Allt hon gör och säger handlar om ifall hon får bekräftelse från offentligheten eller inte, tror inte att hon känner till något annat sätt att leva på? Tror att hjärnan blir knäpp till slut. Hon behöver verkligen dra i nödbromsen dock. Tror hon hade fått en ögonöppnare hur livet skulle kunna vara om hon låste in sin telefon i en låda i en månad och använde en gammal knapptelefon för att ringa vänner/familj och var heeelt internetfri.

   Svara

    Ja eftersom hon inte mår bra tycker jag hon ska pausa. Har man pengar har hon råd att ta det lugnt. Men det verkar svårt för henne?

    Svara

   Hon var ju borta från youtube i en månad typ? Det är väl att ta en paus.

   Svara

   Eller hur, hon vet att Deodoc är ett skitföretag enligt de flesta och hon vet att hon kommer få massa (befogad!) kritik för att vara med på att förstöra kvinnors intimhälsa. Men ändå så spyr hon ut samarbete efter samarbete! Hon behöver knappast pengarna, det är bara girighet att fortsätta med såna samarbeten. Klart hon inte ska utsättas för hot och hat, men hon förtjänar skarp kritik pga hur hon väljer att använda sin makt som kändis och förebild. Jmf med tex Therese snipp-video som är utbildande och positiv.

   Svara

   Det är så enkelt för oss att sitta här och skriva ”men hon kan ju bara ta en paus”. Då är det hon som blir straffad för att folk inte kan bete sig.

   När en person blir mobbad i skolan så är det inte mobbarna som man försöker få stopp på utan personen som blir mobbad måste ta en skolapaus eller byta skola. När en kvinna blir psykiskt misshandlad av sin kille så är det hon som får flytta och skaffa skyddad adress, inte han som betett sig illa. Bianca får skit och det är hon som ska ta en paus? Jag tycker att det är så himla orättvist.

   Och det är dessutom hennes jobb. Tänk att bli mobbad på arbetsplatsen och bli tvingad att ta tjänstledigt utan ersättning trots att du själv inte gjort något? Ja, hon mår dåligt, men det är ju inte pga henne själv utan pga andra. Enklare att ta en paus om man jobbar för mycket…?

   Svara

   Jag tycker det är principiellt fel at ta en paus – det är samma sak som att säga att folk har vunnit. Hon borde fortsätta ta den plats hon vill och folk borde upphöra med hatet. När hon tar bladet från munnen och berättar om det så har hon överhanden när syftet är att bryta ner henne. Dessutom så kommer de som faktiskt gillar henne fram.

   Jag tycker inte Bianca förtjänar att bli cancellad. Jag läste några kommentarer ovan och tycker visst att det är värt att kommentera något som man inte gillar, kommentarsfält är fyllda av folk som gillar att utbyta åsikter och som med intresse läser under vissa debatter. Man kan önska att hon skulle vara lite mer analytisk i frågan om underlivsdeons vara eller inte vara men jag tror att hon uppriktigt använder liknande produkter och från hennes perspektiv så är hon bara ärlig med att hjälper hennes välbefinnande. Man kan inte tvinga någon att få mer djup, bli mer analytisk och reflektiv, ta ett ansvar den inte känner att den har. Jag upplever inte henne som elak, rasistisk, nedlåtande, ofeministisk etc, jag tycker inte hon är särskilt provokativ eller kontroversiell, jag tycker hon är en spegel av samtiden och ett arv från alla krav som tidigare generationer ställer på kvinnor. Man behöver inte följa henne eller köpa hennes produkter, man behöver inte heller uppmana andra att cancella henne eller skriva på twitter att hon ska dö. Men om man vill kan man delta i en debatt kring fenomenet influensers och lyfta enskilda individer som exempel, och delta i en debatt om näthat.

   Kommentarerna om hennes pappa börjar bli otroligt tröttsamma, det känns som att det är gamla gummor som var unga när Pernillas och Emilios drama utspelade sig som repeterat kommenterar om samma sak. Man kan vara en rutten pengastinn förälder (om det nu är fallet) och ändå förfasas över att ens barn tar emot en hatstorm. Jag kan förstå att man har synpunkter på Pernillas och Biancas relation, mycket av den utspelas ju framför kameran och inbjuder till debatt, men att hela tiden jämföra den med pappans relation när den är relativt under radarn bidrar till spekulationer – och hat.

   Man måste inte vara perfekt för att förtjäna lycka och framgång. Och man måste inte älska eller beundra framgångsrika influensers (eller andra människor för den delen). Men man har en skyldighet att avstå att publicera hat och börja inse att hat gällande influensers kommer från inom en själv och beror väldigt sällan på en yttre omständighet eller beteende relaterat till influensern ifråga.

   Svara

   Ja faktiskt, håller med dig 09:33 Hon var väldigt nöjd igår kväll efter att ha fått så mycket hyllningar och sin bild spriden överallt och allt hon gjort var som bortblåst och glömt, nu var Bianca hyllad igen. Så bra det faktiskt blev för henne att en liten tjej skrev att hon tyckte Bianca var respektlös mot sin mamma, för det verkade vara det som utlöste det hela igår men det skrivs det inget om.

   Svara

   Borde inte hennes assistent eller någon kunna sålla hennes DM’s innan de når henne? Speciellt i en period när hon har det tufft?

   Problemet med att ta ”ledigt” från sin insta och YT är ju att det potentiellt skulle kunna skada hennes varumärke. Utgår från att hon som många andra redan har inbokade samarbeten och kanske kontrakt som ska infrias kanske så långt som ett år fram i tid eller kanske till och med mer. Då är det ju inte så enkelt bara att stänga ner.

   Sen ska det vara sagt att hon känner sina följare rätt så bra vid det här läget att hon VET vad som triggar. Hon har haft samarbete med deodoc förut och VET att det är kontroversiellt. Ändå väljer hon samarbeta igen, troligen på grund av högt arvode, och kritiken som har kommit kan inte vara en överraskning.

   Jag är bland dom som tycker att när hon har ett val kring vad hon delar med sig av ( för det har alla) både gällande starka åsikter, sitt privata liv och samarbeten till offentligheten, så har hon också medvetet accepterat att med det följer det åsikter, både positiva och kritiska. Att bara förvänta sig att bli idoliserad och älskad, förvandla kritik till synonymt med hatstormar och raljera i stories på sina följare när hon kritiseras ( nu talar jag inte om de hat/hot hon säkerligen mottager ) är bara ignorant. Människor kommer inte sluta ha åsikter om saker och utan åsikter hade hon heller inte haft alla sina följare.

   Hat eller hot är dock aldrig okej på något sätt, och jag hoppas att det finns någon i hennes närhet som kan sålla hennes DM’s på något sätt, så allt sådant kan slippa nå henne så gott det går.

   Svara

  Varför VILL någon vara influencer? De får snabba pengar, fina lägenheter och fame men de verkar nästan alla betala ett sjukt pris med sin egen psykiska hälsa…

  Och nej, naturligtvis är det inte okej att skriva fruktansvärda saker till andra på internet.

  Svara

   Glöm inte det näst viktigaste: Bekräftelsen, de blir sedda och får visa upp sig. Vissa människor verkar ha ett hål som är omöjligt
   att fylla när det gäller den biden.

   Svara

  Kenza har fött sitt andra barn nu 🤪

  Svara

   Hur vet du?

   Svara

    Aleks har lagt upp på sin story

    Svara

    Va tvungen att kolla, såg att Alels lagt upp en story med ”baba x2”. Grattis till dom!

    Svara

   Spännande

   Svara

  Är inte detta konsekvensen av att produkt, person och varumärke är så tätt sammanlänkade (=influencer)? I synnerhet person och varumärke. Nej jag försvarar givetvis inte hatet som är regelrätt hat – men är det också hat när folk t.ex. går på influencerns omdöme i fråga om att marknadsföra en viss produkt? Eller kritiserar produkten i fråga? Asså gränsen suddas ju nästintill ut när det är en livs levande människa som representerar produkten och varumärket. Om det är ett företag och du är missnöjd med något vänder du ju dig dit men när själva företaget, varumärket och personen på nåt sätt är samma – ska man då inte kritisera alls? Jag fattar, det är tufft, men ska man kanske fundera då på om influencer är något man bör vara?

  Svara

   Konsekvensen idag av att jobba som polis är att de får sten kastat på sig.

   Vad var din poäng nu igen ang influencers? Att man ska fundera tvång gånger över om man ska vara polis pga att andra är elaka rövhattar som utsätter dem för saker som försvårar allt i deras liv och dessutom orsakar dem direkta skador, även i vardagen? Ska alla poliser byta jobb?

   Svara

    Sluta överdriva. Det du tar upp är inte jämförbart. Men ja, ska du gå in den vägen: poliser har av rättspraxis bedömts behöva tåla vissa kränkningar. Det är knappt så att du kan förvänta dig ersättning om nån spottar på dig som polis. Jag pratar ingenstans om att influencers ska tåla vad som helst. Men absolut att de ska tåla kritik som rör deras varumärken och produkter som de marknadsför i sin professionella roll. Men där är gränsen hårfin precis som jag skriver om du läste mitt inlägg. Ska de behöva ta hat kring sin person? Nej! Men är det ens person om det är omdömet som påtalas? Ja du fattar nog mkt väl.

    Svara

     Nej det finns faktiskt ingen praxis att polisen ska tåla varken stenkastning eller verbala förolämpningar.

     Själv skulle jag önska att övergrepp på tjänsteman hamnade högre upp på straffskalan, och våld mot tjänsteman inkluderar alltså även att svära och spotta på dem, så att det innebar minst två års fängelse så ska du få se på betydligt fler arresteringar.

     (Var får du all konstig ”fakta” från?)

     Svara

      Skulle tro att den som kommenterades fakta tex kan hittas om man läser förarbeten till skadeståndslagen och högsta domstolens praxis där det tydligt framgår att t.ex. poliser ska ”tåla mer” än folk i allmänhet.

      Se tex följande citat från högsta domstolens dom NJA 2005 s 738:
      När det gäller personer i vissa utsatta yrkesgrupper – t.ex. poliser, ordningsvakter och en del anställda inom kriminalvården och den psykiatriska vården – som har anledning att räkna med att mötas av vissa angrepp i arbetet och också i praktiken får antas ha en beredskap för detta, har man i rättspraxis varit obenägen att tillerkänna dem kränkningsersättning, se rättsfallen NJA 1994 s. 395 och 1999 s. 725.

      Det finns dock exempel från praxis där polisen som just blivit spottade på fått skadestånd.

      Sen huruvida man tycker det är en okej praxis eller ej det är en annan fråga, det är ju upp till riksdagen att bestämma.

      Svara

       Nja, nu var det inte verbala förläggningar som jag tog upp 09.53 vilket var det som hen svarade på, utan där tog jag upp stenkastning och annat hot och våld. Men visst hen kan av någon märklig orsak ha velat dra det till att gälla verbala förolämpar ändå.

       Ja, men det är väl just det som är problemt, att det har prövats om ärekräkning, vilket är stort sett svårt för vem som helst att få rätt i. Det är inte olagligt att förlopäa någon så länge det inte är racistiskt eller sexistiskt, vara det senare aldrig heller verkar kunna fälla någon för.

       Just därför som att jag vill höja straffet för våld mot tjänsteman till två års fänlgese så att dessa verbala förolämpningar kan tas infrö rätta där och det blir lönt. Idag ä det inte lönt och därför görs det inte heller.

       Formuleringen att de ska tåla mer är jag tuffast säker på aldrig var avsett för detta utan mer att de får tåla en del saker från folk som är påverkade eller inte mentalt friska. Men jag vet inte säkert, det är mer så som jag har förstått det.

       Svara

        tuffast = ganska säker på (men inte helt) *

        Svara

        @ TRH Det är också olagligt att förolämpa någon i samband med hans eller hennes myndighetsutövning, inte enbart rasism eller sexism.

        Svara

      @TRH När det gäller utsatta yrkesgrupper, som poliser, har man _i rättspraxis varit obenägen att ge dem kränkningsersättning_ (se rättsfallen NJA 1994 s. 395 och 1999 s. 725).

      Självklart formuleras inte praxis omvänt, det vill säga att de _ska_ tåla detta. Men det blir ju följden utefter hur domstolarna dömer.

      Svara

      Vad är ”arresteringar”?

      Vad är ”övergrepp på tjänsteman” för brott? Vart finns den rubriceringen?

      Inkluderar våld mot tjänsteman att svära mot poliser, var framgår det?

      Var får du all ”fakta” ifrån egentligen?

      Svara

       Det är det ingen som får veta, för Hmm har allt bakom låsta betalväggar.

       Svara

    Polis är ju för sjutton en extremt samhällsviktig tjänst med mängder av åtgärder som satts på plats som skydd.

    Att däremot använda sitt eget privatliv, sina barn och familj, utan något skyddsnät öht, för att i nästa andetag sen kunna sälja en värdelös grej, är det inte. Det betyder inte att de förtjänar att få hat, men det blir ett problem när de två rollerna flyter ihop.
    Hur kan du ens göra jämförelsen med polisen?

    Svara

     Vulgärt gjort ärligt talat att jämföra på det sättet.

     Svara

      Vulgärt för att poängen gick fram och du blev tvungen att se på dig själv som en av ligisterna?

      Svara

       Du behöver nog stänga av internet idag.

       Svara

        Den som sade det han var det.

        Svara

     Aha, så det var det som var din poäng.

     Att om man har ett jobb som enligt dig är samhällsviktigt, då får man ställa rimliga krav på vad man ska tåla utan att först tänka till två gånger om man ska jobba med det man gör. Alla övriga ska tåla i princip allt möjligt som du själv förmodligen aldrig skulle pallat med, hur elakt det än är.

     Har jag förstått dig rätt?

     Svara

      Men vi pratade ju inte om själva hatet, utan att det BLIR ett PROBLEM när privatlivet och yrket smälter ihop till samma!

      Svara

       Jaaaaa, precis som för poliser.

       Svara

       Och hade det varit ett problem att yrke och privatliv flyter ihop om det inte vore för hoten och hatet?

       Själv tror jag inte det.

       Svara

   Biancas personliga varumärke är mycket starkt. Det är hennes starka personliga varumärke som är förutsättningen för att företagen skall vara beredda att betala 100.000-tals kronor för att hon exponerar deras produkt eller tjänst i sina sociala kanaler. Biancas varumärke började indirekt skapas redan när mormor var filmstjärna och senare när mamma var popstjärna. Kändisar måste vara rädda om och vårda sina personliga varumärken så att de inte framstår som otrevliga eller faller i glömska. Bianca har en stor grupp unga tjejer som slaviskt följer henne på sociala medier. Jag förstår om dessa tjejers föräldrar inte tycker det är ok att behov skapas hos barnen t.ex. vad gäller överprisat smink, överprisade mensskydd, onödiga fillers och implantat. Döttrarna är fina som de är och familjens pengar kan användas till annat än att ytterligare fylla plånboken hos någon som river ut kök, överkonsumerar kläder och belastar miljön ohämmat. Biancas räckvidd är enorm, men alla uppskattar inte det.

   Svara

    Någon borde förklarat detta till Bianca, för typ 5 år sen. Att ha ett så starkt varumärke som hon har och samtidigt vara en som vill vara alla till lags, giftig kombi.

    Svara

    Här satte du huvudet på spiken. Jag tyckte B var härlig att följa på avstånd, med en nypa salt typ- fram tills jag fick barn och insåg hur många VÄLDIGT unga killar och tjejer som verkligen ser upp till henne. Allt jag ser nu är yta, extremt konsumtionsbeteende och injektioner. Jag har också varit en ung och osäker tjej, som LÄTT hade köpt allt vad influensers säger och säljer med hull och hår. Det skrämmer mig. Och då får ni missförstå mig rätt, jag har aldrig och kommer aldrig skriva något nedlåtande till någon influenser, men anser att dessa i allra högsta grad måste granskas och kritiseras i och med räckvidden de har. Därför behövs enligt mig tex bloggbevakning som en motpol. Inte för att sprida hat utan visa den andra sidan av myntet.

    Svara

    En viktig poäng är just detta med att hennes varumärke började byggas flera generationer bort. Viktigt att ta upp och belysa detta så inte unga, relativt fattiga tjejer utan vare sig känd släkt/familj eller resurser ska tro att de har samma chans att bli kända och rika som någon som föddes in i detta. Att få dem att tro att de tävlar på lika villkor är som upplagt för besvikelse.

    Svara

   Jag tycker inte att det är hat när folk ifrågasätter omdömet att marknadsföra en viss produkt. Men man kan inte tvinga någon till insikt, man kan inte tvinga någon att byta åsikt. Någonstans måste ju debatten också inse att den inte kommer längre idag. Som jag skrev ovan, jag tror att just i det här fallet så upplever Bianca att hon öppet och utan dubbelmoral förklarar att hon använder intimprodukter som deodoc och att det bidrar till hennes välmående. Jag tror att hon inte ser att det ger ett budskap som kan tolkas som att man inte duger som man är mellan benen och att naturlig lukt ska bort, och känner inget ansvar för hur hennes reklam påverkar den feministiska debatten. Jag tror att hennes ståndpunkt är att om man har ett problem med svett på ljumskarna så finns det en lösning. När ska man sluta hamra henne med att hennes åsikt är fel (om det är det man tycker), att hennes omdöme är otillräckligt, att hon är opåläst etc?

   Det är inte omöjligt att hon byter åsikt med tiden men om man vill pressa fram en insikt, ursäkt, ett återkallande eller en pudel i just den här enskilda frågan så tror jag man inte kommer ha någon framgång. Folk kommer på sin höjd att inte köpa deodoc vilket kommer resultera i färre samarbeten med Bianca i framtiden, men jag misstänker att andra influensers kommer ta över då.

   Apropå intimdeo-frågan: någon i detta kommentarsfält tipsade om en rakgel från RFSU på ljumskarna för att reducera svett under en av de första inläggen om deodoc. Jag köpte, testade och är nöjd med produkten. Nu är inte produkten avsedd eller marknadsförd som intimdeo men skulle det ha gjort någon skillnad om det var RFSU som kom ut med den?

   Och slutligen, kan man vara feminist och ändå inte vilja svettas så pass mycket i ljumskarna så att det går igenom trosorna?

   Svara

    Väldigt sant!

    Svara

    Men bara för att man gillar ett företags produkter så betyder det inte att man ska/måste bli det företagets extremt framträdande reklampelare. Hade hon proffisionella rådgivare, maneger så hade hon aldrig gått in i samarbetet, eller kanske gjort samarbete en gång på ig. Men så dysfunktinellt som det till synes är, så undrar man om Bianca tror att det är upp till bara upp till henne att detta företag ska få reklam. Det finns tusentals andra som kan göra reklam för företaget, till exempel ägarna.

    Svara

     En sak jag funderar över är att folk verkar tro att samarbeten som dessa bestäms typ två dagar innan ett reklaminlägg postas och att det är ett inlägg i taget de köper upp.

     När jag jobbade med sponsring (inom idrottsvärlden) så skrev vi avtal på 3-5 år. Där man la upp en plan för vad man som skulle sponsras och på vilket sätt under dessa år.
     Skulle vi avbryta sponsorskapet i förtid skulle vi inte bara bli stämda för kontraktsbrott, vi skulle dessutom vara tvungna att betala tillbaka en stor summa pengar för reklam vi ännu inte gjort, eftersom det låg långt in i framtiden. Det var ju dessutom pengar vi inte hade i kassan då sponsorpengarna gått till den verksamheten företaget sponsrade (tävlingar, utrustning etc.).

     Nu har Bianca varit Deodocs ansikte utåt så pass lång tid att jag inte skulle bli förvånad över att de också ingått ett liknande långt avtal. Då är det inte bara för Bianca att bryta samarbetet, eftersom det skulle ge stora konsekvenser. Konsekvenser hon inte ska behöva ta.
     För, nu kommer jag in på nästa resonemang, det är ju egentligen Deodocs som ska kritiseras för att de överhuvudtaget tillverkar den här sortens produkter. Det är ju liksom lite obetänksamt att gå på ett plåster, när man har en invärtes blödning.

     Svara

      Hennes maneger har misslyckats att se till sin clients bästa.

      Svara

       På vilket sätt då menar du?

       Svara

        Samarbetet med underlivsdeodorantföretaget har inte varit bra för Bianca.

        Svara

         Man skulle ju kunna argumentera som att det är det samarbetet som gjorde det möjligt för henne att investera i Caia.
         Har det då varit dåligt?

         Svara

     Anonym 10:53 – jag tycker resonemanget är märkligt. Jag tror utgångspunkten är att inga reklampelare tycker något särskilt om produkterna de har ingått avtal att marknadsföra (tack Anonym 11:17 för branschinsikt), vare sig det gäller Tommy Hilfigers jeans, Diors parfym eller Pantene Pro V schampo. Influensers har ökade krav på trovärdighet eftersom influenser marketing grundar sig i ett förtroende och en relation mellan influenser och följare. Att en influenser faktiskt gillar en produkt idag är förmodligen inte lika vanligt som det var i början av branschutvecklingen, och de flesta spelar teater, inte olikt klassisk TV reklam (vem minns?!). Att vända argumentet till att Bianca inte bör hoppa på ett avtal om att marknadsföra en produkt trots att hon gillar den förutsätter ju i det här fallet att du och hon delar åsikt i frågan om intimdeos vara eller icke vara. Det har ju framgått utan otydlighet att hon använder intimprodukter, vilket förmodligen gör det lättare att acceptera samarbetet, stå bakom budskapet och bevara en image om att vara genuin i produktrekommendationer baserat på personliga val. Om hon inte hade gjort det hade nästa influenser gjort det – och då förmodligen någon som inte tycker något alls om produkten i fråga. Det är ett betalande jobb som alla andra.

     Anonym 11:17, i tillägg kan man bara föreställa sig hur det hade påverkat hennes rykte med andra avtalsparter och potentiella framtida jobb. Här hoppas man ju att avtalen är utformade så att de Deodoc har skyldighet att sköta kommunikationen på så sätt att den begränsar skada på influenserns varumärke, det är ju inte hennes ansvar att stå till svars för existensen av intimdeo.

     Svara

    Börja med BANKID för inloggning!

    Svara

     Sluta spamma om BankID. Det kommer inte hända då bloggen då dör.

     Svara

  Att försöka att pleasa alla, funkar inte, funkar aldrig. Det är tragiskt med alla människor som tror att de måste pleasa för att få något värde. Barn måste få växa upp med känslan av att de är viktiga, att barnets känslor är viktiga. Det bygger självkänslan, som man ha som människa. Blir man inte sedd och lyssnad på, så blir strategin att pleasa. Det blir ett jobbigt och svårt liv. Och man lyssnar sina rådgivare, som inte förstår hur problematiken. Varför skulle Bianca som ta sig an att var förkämpe för intimdeo och undervisa om menscyklen, för att pleasa ägarna av deodoc, så att de kan tjäna pengar på henne. Det här samarbetet har varit bara dåligt för Bianca och något hon verkligen inte har behövt.

  Svara

   Tycker det är intressant att många föräldrar idag frågar sig hur de ska göra för att barnen ska få en bra självkänsla. Läser man på lite om anknytning får man svar (men det verkar ju inte vara det minsta intressant hos många idag). VAR MED DINA BARN, SE DINA BARN. Prioritera dem och kasta inte in dem i förskolan så tidigt som möjligt, om det absolut inte krävs ekonomiskt.

   Det är inte svårare än så. Idag finns det dessutom en massa regler för vad man får och inte får säga. Säg det som är naturligt. Om du tycker ett barn ritat en fin teckning, säg det! Den spontana reaktionen är oftast den bästa. Sägs den kommentaren alltid i kombination med att föräldern knappt tittar på teckningen och visar allmänt ointresse kanske man ska ta sig en funderare på hur barnet upplever det. Samma sak gäller kläder. Självklart kan man ibland säga vilken fin tröja eller vad fin du är, man behöver inte alltid säga att tröjan ser varm och gosig ut.

   Och förstå konsekvenserna av telefonen. Nej, det betyder inte att man behöver kasta sin iphone utan att man ska läsa på om hur användandet kan komma att drabba dem.

   Svara

    Barn behöver bli sedda, inte bedömda. Att ständigt recensera barn, även om det är positivt, skapar ett behov hos barnet att prestera för att andra människor ska bli nöjda och ge dem komplimanger.

    Svara

     Ja, det var ju det jag skrev?

     Svara

  TACK!!!!!<3 Du gör skillnad!!

  Svara

   Ursäkta? Va?

   Svara

  Jag vet att det egentligen inte ska behövas, men kan influensers som tycker det är jobbigt stänga av sitt kommentarsfält på sina sociala medier och ändra inställningar av vilka man kan motta DM’s? Känns som alla bara klagar men inte gör något åt det.

  Svara

  Influenser måste lära sig skillnaden på sitt arbete och sitt privata jag. De tar fördel av sitt privata jag i samarbete men kan inte se var kritiken bottnar. Vi som kritiserar måste också se vad som är personliga påhopp och kritik på samarbete.

  Svara

  Förlåt…men ta en bild på sig själv när man gråter😂😂😂!jättemärkligt…

  Svara

   Tror tyvärr hon är så skadad av sin kändisuppväxt i offentligheten att det blir normalt för henne..

   Svara

   Men exakt..är det tårar ni vill se så varsågoda.

   Svara

   Ingen tar ju henne på allvar när hon skriver att hon blir ledsen så uppenbart var detta något som behövdes. Inte så märkligt alls.

   Svara

    Tror du har rätt. Det är märkligt med gråtvideor men i Biancas fall verkar det behövas för att folk kanske ska förstå.

    Svara

   Har en del kompisar som gör det, och tar de inte en bild på gråt kan de ta en bild på tröstkäk eller en sorglig film och skriva (främst snapchat tänker jag nu) ”gråter till det här ikväll”.😒🤦‍♀️

   Svara

  Du kan omöjligt ta ansvar, men du har ett stort jäkla ansvar över det drev du skapar mot exempelvis Bianca, IL och andra influencers med dina inlägg. Det skulle inte komma som en chock om det är så att det är just en stor del av dina följare som skriver de elaka kommentarerna och meddelanden – med tanke på klimatet här inne väldigt ofta. Har kunnat identifiera ett antal skribenter härifrån efter du publicerat inlägg där de varit och kritiserat influencern du skriver om när det handlat om ”mindre viktiga” saker som typ en redigerad fot som bara var en vinkel eller något annat. Det finns vissa saker jag håller med om att influencers ska kritiseras för – typ exponering av barn.

  Ibland är du så ivrig att publicera ett inlägg utan att riktigt kontrollera källan, sanningshalten eller vad du egentligen skriver om och de gångerna har kommentarsfälten hos respektive person du skrivit om varit hemska. Med personer härifrån. Med namn och bild. =)

  Svara

  Du kan omöjligt ta ansvar, men du har ett stort jäkla ansvar över det drev du skapar mot exempelvis Bianca, IL och andra influencers med dina inlägg. Det skulle inte komma som en chock om det är så att det är just en stor del av dina följare som skriver de elaka kommentarerna och meddelanden – med tanke på klimatet här inne väldigt ofta. Har kunnat identifiera ett antal skribenter härifrån efter du publicerat inlägg där de varit och kritiserat influencern du skriver om när det handlat om ”mindre viktiga” saker som typ en redigerad fot som bara var en vinkel eller något annat. Det finns vissa saker jag håller med om att influencers ska kritiseras för – typ exponering av barn.

  Ibland är du så ivrig att publicera ett inlägg utan att riktigt kontrollera källan, sanningshalten eller vad du egentligen skriver om och de gångerna har kommentarsfälten hos respektive person du skrivit om varit hemska. Med personer härifrån. Med namn och bild. =)

  Svara

  Man måste inte vara influenser om man inte trivs och det känns jobbigt.
  Det är absolut inget krav.

  Svara

   Detta är sant. Går hela yrkesidén ut på att folk ska engagera sig i ens personliga liv blir det tyvärr ofta så att, liksom de får mycket positivitet- även får mycket negativitet. Inte rätt av de som sprider hat. Kritik är dock en annan sak. Flunsyrket borde inte finnas som yrke, tror det gör mer skada än nytta.

   Svara

  Jag blir alltid skeptisk när influencers skriver att de fått mycket hat eftersom man tyvärr inte vet när de ljuger och när de är ärliga. Så min fråga: har hon fått hat eller har hon fått kritik? Det senare måste man kunna ta om man försörjer sig som influencer. Det förstnämnda är dock helt fel.

  Svara

   Hon har fått både och. Alltså har hon fått hat!

   Svara

  Att man ska skriva hatiskt pga reklamen är helt klart överdrivet, däremot anser jag att man som influencer eller kändis verkligen bör tänka efter innan man gör ett jobb.

  ”reklamen” är bara pinsam och sååå B. Den fyller absolut inget syfte.

  Den enda kritik som är rätt i situationen är att kritisera Biancas val av jobb denna gång.

  Svara

  Inte för att jag nånsin sagt skrivit nåt elakt eller så men ta ditt ansvar som vi andra kloka människor så slipper du detta hat?

  Svara

   Hat? Jag får sällan hat och anser heller inte att det här kommentarsfältet innehåller hat som är riktat mot mig.

   Svara

    Tror inte Jane menade att du som person motar hat utan att det flödar på och från din blogg.

    Kommer ihåg att jag skrev här på BB att jag säg kopplingen till när du hade skrivit en mängd med mindre trevliga inlägg om Bianca och till det blev ohållbart för Bianca att orka gå in på sin blogg längre och därför stängde den, synkade oerhört exakt i tiden.

    Svara

  Om man ska pleasa alla kan man inte ha kontroll. Bianca måste förstå i sitt hjärta att ingenting händer för att hon sätter upp gränser och säjer nej. Hon är en fantastisk människa.

  Svara

  Jag läste att 150 personer haft fest i Borås. Så oerhört, oerhört självcentrerat! En 25-åring är gripen, tack och lov. Så märkligt, det känns som man bjudit så många för att jävlas med pandemin. INGA fester är acceptabelt, hade bara blivit mindre förvånad om det var en vanlig fest. Här är det ju världens arrangemang och 150 personer väljer att gå.

  Svara

  Att hetsa sina läsare till att skriva elaka kommentarer är ju en del av din inkomst. Du tjänar pengar på att få besök genom att ironisera, mobba och idiotförklara och sen blir du chockad över följderna och att någon tillslut totalt bryter ihop inför åskådarna. Det är självklart att ingen vill drivas och häcklas med och bli uthängd för allmän pajkastning från dig och dina likasinnande om och om igen. Det är inte saklig kritik eller journalistik du sysslar med här. Men det ska ”flunsorna” ta, dessa menlösa idioter. Stackars oskyldiga Trump menade ju heller inget illa, han kunde inte hela räkna ut vad hans eviga har och hets skulle leda till. Det kommer tyvärr alltid finnas människor vars livslust är att nedvärdera människor och att göra sig roliga på andras bekostnad.

  Svara

  Bianca borde ta sig en allvarlig funderar på och stänga ner IG-kontot, hon har ju pengar så hon klarar sig livet ut.
  Hon kan om hon vill, lämna sociala medier helt och hållet, och bara fokusera på sina jobb och må bra, istället för att utsätta sig för att bli ledsen på grund av diverse kommenterar, behöver hon verkligen bekräftelse hela tiden av okända människor?
  Hon verkar ha en fin familj och fina vänner som stöttar och älskar henne, räcker inte det?

  Svara

   Hon kanske kommer dit. Bra att hon verkar ha mycket kontakt med sin psykolog. Hennes mående och självkänsla har väl inte uppkommit av enbart sociala medier, det kommer väl redan från hennes barndom. Har reagerat på mycket hon sagt beträffande den men bara en sådan sak som att familjen aldrig hade bilder framme på henne. Hur kan det komma sig? Hon skämtar mycket men då hon ofta kommit tillbaka till det verkar det ligga något i det. Jag har också reagerat på att hon ofta säger att hon inte kan vara seriös i exempelvis jobbsammanhang. Det är helt OK att vara en skämtare men det drabbar bara en själv om man känner att man MÅSTE vara det. Det är självklart normalt att vara osäker ibland, men en dålig självkänsla baserat på en massa saker drabbar en människa på flera sätt. Jag tycker att Bianca på många sätt verkar vara trevlig och väldigt snäll (men kan inte förstå att hon kan välja att festa i en pandemi, fruktansvärt respektlöst). Tittade på en av hennes senare videor där hon och Lovisa berättar att de varit ute men att det citat är hysch, hysch (det är uppenbart att de festat). De flinar lite när det säger det. Fy fan rent ut sagt.

   Svara

    Ja, vad säjer det om hur saker ligger till när ens mamma inte har ett enda foto framme av en? Hur känns det? Att vara ständigt skämta är att sätt fly från verkligheten som är för hård mot en.

    Svara

     11.51 du måste försöka förstå att WV är en TV-serie. Allt som händer där är inte per automatik sanning.

     Svara

   Vad har hon för jobb som inte är sociala medier menar du?

   Svara

  Med tanke på hur aggressiva folk är här inne hela tiden har jag svårt att tro att klimatet bland kommentarerna kommer ändras om inläggen blir mer positiva. Det är alltid någon som kommer hitta en negativ OT om en annan influencer och skriva om den.
  Jag tror (tyvärr?) att tåget har gått för den här bloggen. Det är hit alla negativa vänder sig, för att få klaga på andra. Folk är så vana vid det nu.

  Svara

   Tåget behöver inte alls ha gått här. Med ganska enkla medel skulle man få bukt med problemet.
   Bara genom att vara tvungen att registrera ett nick och en mailadress för att kunna kommentera skulle klimatet bli mycket bättre.
   Med snabbare och hårdare moderering skulle det vara i princip borta.
   Redan idag tas OT inlägg bort, om de inte har med en annan influencer att göra. Om man skulle ta bort även sådana inlägg, snabbt innan trådarna spårar ut så skulle problemet inte vara ett problem längre.

   Svara

    Nej det har jag tänkt på innan, dock alltid någon som menar att det skulle förstöra att man måste ha ett namn och mail, att man då inte är så anonym längre (men det går inte att säga emot, sen alla började kommentera som anonyma, då har det blivit värre bland kommentarerna (så allt ligger inte i tonen i inläggen)).
    Och att ta bort all form av OT tror jag också skulle vara bra, i alla fall för ett tag.

    Svara

     Det enda ett nick skulle förstöra är att folk får tillbaka sina normala gränser för vad som är okej eller inte att skriva.
     Det är ju inte som att man behöver kommentera under sitt riktiga namn och personnummer. Det räcker med ett alias med mailadressen nn@nn.nn. Så nog kan man vara anonym alltid.

     Svara

      Ja så är det. Det är en förändring jag hoppas på i alla fall.

      Svara

    Börja med BANKID för inloggning!

    Svara

  Bianca borde ta en lång paus från offentligheten och bygga upp sig själv. Hon mår uppenbarligen inte bra

  Svara

   Tyvärr är väl det enda sättet.
   Jag skriver tyvärr eftersom det är på grund av kommentarerna hon får som gör att hon inte mår så bra.
   Det blir ju exakt samma grej som när man tvingar ett mobboffer att byta skola istället för att jobba för att mobbaren ska sluta mobba.

   Svara

  Om du vill lyfta något positivt så ska Johanna Bladh ha livesändning med tre av hennes kvinnliga förebilder den 8 mars! Tre tjejer med olika nisch på sina sociala medier, bland annat Therese.

  Svara

   Sina, inte hennes.

   Svara

    Tur du poängterar. Ingen hade förstått annars.

    Svara

     Kanske impopulär åsikt men själv tycker jag det är nice!! Genom denna bloggen har jag lärt mig nät man säger ”sina” och ”hennes”, har haft svårt för det 😂

     Svara

      När säger man sina och när säger man hennes?
      Förutom i det här exemplet ovan då?
      Vad säger reglerna?

      Svara

       Tänk på vem det syftar tillbaka på.
       ”Mia gick på stan med sina vänner”
       Om Mia ”gick med hennes vänner” är det någon annans vänner.
       ”Jag har en kompis som heter Anna. Igår träffade jag hennes kille för första gången”.

       Svara

      ❤️

      Svara

    Intressant bara att du kände ett behov att rätta en kommentar under ett inlägg som handlar om att tänka på vad man skriver på sociala medier

    Svara

     Fast varför är det ok att använda fel ord? Är det inte bättre att lära sig om man gör fel?

     Svara

      ❤️

      Svara

  Att läsa det här konstruktiva och fina kommentarsältet fyllt med massor av smarta åsikter visar vilken makt du har Camilla! Wow! Blir så glad av att se det!

  Svara

  Det är ju DU och ditt kommentarsfält som sprider mest hat på hela nätet. Det är tack vare dig och ditt sätt att skriva som gör att trollen går igång och skriver det ena vidriga kommentaren efter den andra. Konstruktiv kritik i all ära men du har tappat fotfästet totalt. Du uppmanar via ditt sätt att skriva till diskussioner som spårar ur gång på gång. Du skriver om saker som inte är Sanna, källkritiken har varit otroligt svajig senaste tiden. Även om du ”rättar” dina misstag är skadan redan skedd. Helt ärligt förstår jag inte hur du med gott samvete kan lägga dig på kvällen och känna att idag har jag åstadkommit ngt bra. Snarare tvärt om, du får människor att bryta ihop och du skapar mobbning på den allra högsta nivån. Att nyheter 24 står bakom detta är helt otroligt. Det måste få ett stopp och det är nu. För inte längesedan valde en influenser att ta sitt liv. Är det dit du vill komma? Granska och fortsätt om du mår bättre av det, men snälla, ta ansvar, stäng ditt kommentarsfält och öppna inte upp för ett drev du sen inte får stopp på.

  Svara

   Word! +1 på den

   Svara

   Word! +2 på den

   Svara

  Camilla, om du vill hjälpa folk att göra en skillnad i dessa frågor så kan du gärna lyfta upp initiativ som #jagärhär och liknande som aktivt bekämpar näthat.

  Svara

  Kan influencerna snälla också inkludera klimatkrisen i sin avvägning när de ska resa. Är så trött på detta. Man bara vet att så fort de fått vaccinet kommer de återgå till att bli storutsläppare.

  Svara

   Resande står fortfarande bara för 2-6% Väav alla utsläpp 😊 avstå nya kläder, kött och internflyg istället.

   Svara

    Om man kollar på det som man enskilt som individ kan påverka är att avstå flyg bland det viktigtaste man kan göra. Och utsläpp från precis alla sektorer måste ned till noll = vi har inte råd att nöjesflyga.

    Svara

     Fast det stämmer inte. Det viktigaste man kan göra är att se över sin konsumtion. Sluta konsumera förbrukningsvaror, laga kläder istället för att köpa nya. Sluta med matsvinn, äta svenskt och efter säsong.

     Svara

  Vad PK av dig att ta upp detta, eftersom ALLA är så trötta på hat-komentarer. Kollar igenom tidigare i lägg från veckan och ser att du redigerat texterna så de inte är lika kritiska samt tagit bort/skrivit om elaka meningar. Rimmar illa att skriva ”det räcker nu” när man är en av de stora som bidrar till häxjakt och spydigheter.

  Svara

   Fast det räcker ju eftersom man inte kan lägga allt ansvar på hur det låter i inläggen. Hon har sitt ansvar att ta, och vi som kommenterar har också ett ansvar för hur vi uttrycker oss. Och många gånger är inte ens inläggen värst utan de som kommenterar. Så ja, det räcker nu.

   Svara

   Undrar om en viss pappa E hört av sig med tanke på att den senaste veckan har det varit hyllningar i flera inlägg här om Ingrossos, om Benjamin, Bianca och vi uppmanades till och med att gilla Åsas reklaminlägg som tidigare ratats och hånats av skribenten, märkligt.

   Svara

  Hörde på en podd där dom intervjuade en influenser och det mesta av hatet mot henne kom från minderåriga ungar som bara hängt på kompisar när hon konfronterade dem .
  Gissar att fallet kanske e så för Bianca också. och då kanske hon inte skall ta åt sig. Sedan kan jag tycka hon kan stå själ och trycka ned människor samt ha en hård attityd i sina vloggar och i valgrens värd. exempel påhoppet på Sara Bolai ( osäker på efternamn stavningen ). Detta kan ju va en bidragande orsak att folk tar sig friheten att trakassera henne. för går hon och kastar skit på folk föder detta kanske en extra reaktion.
  Det e aldrig ok att hatta men folk gör inte vad folk säger dom skall göra utan folk härmar ofta vad folk gör.
  Lite tankar bara

  Svara

  Det måste vara mest KVINNOR (Bara?) som står för
  detta hat och det ger alla antifeminister BRÄNSLE!!!

  Svara

  Kanske skulle uppmärksamma de influerarna som gör bra saker och helt enkelt dissa de andra. Vi vet ju redan att att många reser,ljuger ,opererar sig,exponerar sina barn och sitt privatliv samt skiter i att reklammarkera. Kan ju räcka med ett sammanfattande inlägg där veckans stolpskott redovisas och för övrigt bara skriva om roliga,trevliga,nydanande,mysiga och vettiga människor/händelser.

  Svara

  Börja med BANKID för inloggning!
  Camilla kan vara ett föredöme här.
  Hon kanske inte vill?

  Svara

   Vad får dig att tro att ditt inlägg går in snabbare/bättre/mer bara för att du spammar kommentarsfältet med samma kommentar?

   Svara

    För att jag tycker detta är viktigt att få STOPP på.
    Tycker inte du det?

    Svara

     Är du en sådan som tror att du kommer snabbare till kassan på ICA om du ställer dig så nära som möjligt till den framför dig?
     Eller att bilkön kommer gå snabbare om du lägger dig 5 cm bakom bilen framför?

     Om du tycker att det är viktigt att få stopp på det du vill få stopp för. Gör då ett inlägg där du lägger fram 2-3 argument till varför bankid är rätta vägen att gå, vad det skulle stoppa som inga andra åtgärder kan stoppa och på vilket sätt det är den bästa lösningen.

     Om du bara spammar med en uppmaning kommer folk bara avfärda dig som troll och majoriteten kommer inte lyssna en suck på dig. Är det egentligen vad du vill uppnå här?
     Varför ska man lyssna på ditt spammande?

     Svara

   BankID skulle ju döda kommentarsfält. Bättre att moderera hårdare i så fall.

   Svara

   Nej, pga att även ”snälla” kommentarer kan trigga vissa människor att börja förfölja och hota folk. Tex om någon skriver ”Så bra att du lyfter även influencers med annan etnicitet än den svenska, vi behöver mer mångfald i samhället!” Då kan folk som hatar mångfald söka upp personen som skrivit det och förfölja och hota denne för att den har ”fel” åsikt. Alla tycker inte lika som du kanske förstår och det vissa tycker är ”snällt” hatar vissa andra och vill bekämpa. Så bank-id är en usel idé.

   Svara

  Vad har har jag missat? Vad är det för någon hemlig influenserfest folk skriver om? Och menar ni att Bianca var på den?

  Svara

   Den i Borås?

   Svara

    Nej . Det är verkar vara någon fest som skedde vid årskiftet . Edvin och Johanna nämnde något om det. Och den i Borås var inte hemlig eftersom den dokumenterades väldigt bra på YT och Instagram

    Svara

  Ta bort möjligheten att kommentera som Anonym så kommer flashback-mobben att dra vidare. Inför registrering av ett användarnamn med en fungerande mailadress (som bara admin ser) för att kunna kommentera. Dessutom kanske det kan uppstå givande diskussioner i kommentarsfältet vilket är helt omöjligt nu, finns inga möjligheter att hålla reda på vilken Anonym som skrivit vad.

  Svara

  Så hur skall det gå till?
  Inte ens Flashback klarar av det.

  Svara

   Flashback har ju dock en ganska låg tröskel på vilka kommentarer som moddas om man jämför med familjeliv.

   Svara

   Mmm, men inte en enda tråd på Flashback är fylld med 25 olika användare som alla heter Anonym…

   Svara

  Är i och för sig inte särskilt smart att nöjesflyga flera gånger per år heller…

  Svara

  Bra skrivet av Ellinor. Sedan angående alla grinande influencers, Bianca gällde det i det här inlägget så…. bryr jag mig inte? Jag är verkligen ingen oempatisk människa, tvärtom faktiskt. Har aldrig kommenterat hennes instagram då jag inte följer henne pga att jag bekläms över att hon har så många unga följare som hon påverkar. Vill inte stötta det. Är allmänt lite anti hela influencergrejen, påverka folk till att köpa saker, utseendefixering? Urk. Så nog därför jag inte bryr mig det minsta om grinande influencers.. så nu har jag tänkt klart.

  Svara

  Jag kommer inte sluta att sakligt kritisera influenser när de gör klandervärda saker.
  De har ett stort inflytande på många människor, varför ska de undgå konstruktiv kritik?
  För jo, det är vad det handlar om. Konstruktiv kritik som influencers anser sig vara hat. Se bara på Annica. Ingen förutom hennes allierade har sagt något bra om hennes pyramidspel. Men enligt henne är det hat. Ingen har hatat hennes personlighet men kritiserat hennes handlingar. Gäller många fler.

  Svara

  Influencern Moa Matsson (Lovisa Worcester kompis) tyckte det kändes fräscht att göra stort samarbete med Na-kd var är den kritiken ? Förstår inte ens hur man vågar göra det för då är de väldigt uppenbart att man bara tänker på pengar efter deras skandal.

  Svara

  Sidor som denna och exonphspoiler på Instagram bidrar till häxjakt och hat!

  Svara

  Det framgår ju inte ens ungefär vad som skrivits på den här kvinnans, Biancas, kanaler, i form av kommentarer och så vidare (för jag antar att det är vad det handlar om?) och då blir det också omöjligt att förstå ditt inlägg, Camilla. Dessutom begriper jag inte riktigt hur du menar, skulle du vara ansvarig för om andra människor bär sig illa åt? Om du inte ska kunna granska dessa influencers därför att de eventuellt kan trakasseras av andra, då faller ju hela idén med din sida.

  Svara

  Jättebra att du tar upp detta Camilla.

  Du är en influencer, och precis som att influencers inte ska lägga ut att dom festar under pandemin eftersom det kan influera fler till att göra detsamma, ska du inte heller skriva inlägg som sedan sår frön hos folk till att sprida hat. Du har ansvaret i din kanal. Vad du än säger om andras ansvar. Dina inlägg bidrar extremt sällan till något positivt för miljön som råder på sociala medier. Tyvärr.

  Hatten av för din självinsikt och jag hoppas att du tar ett stort steg tillbaka som du själv skriver.

  Svara

  Går det möjligen att stoppa The Real Hmm från att gång på gång kidnappa kommentarsfältet? Det är SÅÅÅÅÅ tröttsamt…

  Svara

  Är det bara jag om blir mer och mer irriterad ju fler kändisar som hyllar Bianca och som delar Elaines bild eller annan bild på Bianca? Det räcker också nu, sluta snälla. Blir ju enbart löjligt med den inbördes beundran och överdrivna hyllningar som vissa skriver. Vissa gör det för egen vinning, för uppmärksamheten. Nu såg jag Bingo och Margaux också delade Elaine bild asså snälla haha men grattis Elaine du fick den uppmärksamhet du ville ha och planerade, och Bianca också. Och Tildes fjäskande för familjen Wahlgren, och Kaspersen herreguuud… Kaspersen kan jag inte med längre, hennes ständiga hyllningar av Bianca ”hon är den mest inspirerande entreprenören nånsin och sååå ödmjuk och fantastisk” asså snälla haha. Bianca vet nog knappt vad en entreprenör är och är inte den som driver företaget eller ens startade ”sitt” bolag som hon äger några procent av. Visst har hon en sångtalang och är duktig på att posera modellsnyggt och på att sälja med manipulativa metoder som ni förståååår inte detta är sååå bra ni mååste ha dettta ääääälskaar detta bäääästa ever ääälskar er mina gullisar… Nej asså jag orkar inte. Ju fler kändisar som tokhyllar Bianca desto mer irriterar jag mig på henne och dessa kändisar, tror det får motsatt effekt när det blir för mycket. Men nej till näthat absolut.

  Svara

   Hahaha, ”men nej till näthat absolut”. Gå och lägg dig.

   Svara

   Håller med. Nu fick Amanda Schulman sin uppmärksamhet också av N yheter 24 och Bianca kallades superwoman. Bianca hyllas alltid av Nuheter 24 och slipper mobbas, få sina ord förvrängda och alla artiklar negativt vinklade som en viss annan influencer/entreprenör. Det görs skillnad, usch, så tydligt, så uppenbart. Får väl se nu då om vissa mobbarkonton försvinner nu när kändisarna står upp för varandra och är emot nätmobbning, de bör väl anmäla nu då så det försvinner. Bianca hade fått min respekt om hon sagt ifrån och stått upp för någon som verkligen mobbas, som blir kränkt, färtalad, sparkad och spottad på dagligen istället för att snyfta för sig själv det hade varit mer respektingivande, och andra kändisar som vågat stå upp för någon som inte är ”inne” på samma sätt hade fått min respekt. Jag har svårt för att tycka synd om Bianca och tårarna känns ofta som ett spel för galleriet, som strategi. Hon har många gånger tagit fram kameran i vloggar när hon gråtit, så märkligt, det verkar som en strategi och en gång såg det definitivt ut som skådespel. Hon är svår att lita på tyvärr och ena stunden mår hon toppenbra säger hon och nästa mår hon dåligt…. vet inte vad jag ska tro.

   Svara

  🍓 ­­K­­o­­l­­l­a i­­­n m­­i­n t­o­­­n­å­­r­­­i­n­g­­­f­­i­­­t­­t­­­a ­­-­­ http://foto031948.us17.club

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.