Bingo Rimér rättfärdigar ”CP-hån” med bild på välgörenhet

Natalie Eriksson är en influencer som vissa kanske känner igen efter att hon gick ut och kritiserade Arbetsförmedlingens reklam där de satt Therese Lindgrens huvud på hennes kropp.
Det slutade med att Natalie faktiskt fick ett skadestånd från Arbetsförmedlingen, tillsammans med en ursäkt.

Natalie har nämligen en CP-skada sedan födseln, och var en av de som reagerade starkt på att Bingo Rimér använde ”CP” på ett nedvärderande sätt för att beskriva sitt utseende. 
Istället för att bli arg så skickade hon honom en video med förhoppningen om att han kanske kunde lära sig något som leder till att han inte använder ”CP” på detta sätt igen.
Vad gör Bingo?
Han skickar tillbaka en bild från 2019 till Natalie, på ett barn som hans ex-flickvän Katrin hjälp via ”Ellas Hjältar” med texten ”Jag förstår nog mer än du tror”.

Hur tänker han att det här ska hjälpa?
Hur är ett barn som Katrin hjälpt via Ellas Hjältar relevant för att Bingo uttrycker sig funkofobiskt?
Varför kan han inte bara erkänna att han uttryckt sig fel? Han menade förmodligen ingenting med det och la med största sannolikhet ingen egentlig värdering i det utan det slank nog bara ut.
Det kan hända, så varför inte be bara om ursäkt för det?
Att skicka den här bilden till Natalie ger mig känslan av att Bingo försöker få det till att han ”får” använda ”CP” och har någon typ av tolkningsföreträde eftersom hans ex-flickvän faktiskt hjälpt ett barn tidigare via ”Ellas Hjältar”?
Varför skulle han annars sätta sig och leta upp en bild från 2019 på Ellas Hjältars konto?

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag skulle inte orka bli kränkt för precis allt.

  Svara

   Nä det är jobbigt om man skulle välja att bli kränkt för saker. Uppenbarligen så har du inte upplevt hur det är så varför ska du bry dig om vad andra gör? Jag tycker att det verkar vara mer utmattande att ständigt bli kränkt för att någon försöker vidga ens vyer med kunskap.

   Svara

    Jag är både tjock och svart så nog har jag haft möjlighet att bli kränkt om jag vill. Något mer du vill anta om mig?

    Svara

     Vem antog vad? Läste inte någonstans i kommentaren du svarade på att denne antog att du var någon speciell färg eller storlek?

     Svara

      Uppenbarligen hade jag inte upplevt själv hur det är stod det, så jo det har jag.

      Svara

       Nu får du bestämma dig, har du blivit kränkt eller inte? Du säger emot dig själv….

       Svara

        Läs om läs rätt.

        Svara

     Pic or it didn’t happen

     Svara

      Ge mig ditt nummer så skickar jag en bild.

      Svara

     Irrelevant, det är din upplevelse som räknas, alla känner sig inte kränkta bara för att de skulle kunna det.

     Svara

     Det är mänskligt att känna sig kränkt och det är bara du som kan känna om du blivit det. Går det längre är det ju ofredande och ett brott. Precis som mobbning som är ett brott.

     Svara

     Okej, du är tjock och svart. Men har du cp-skada? Känner du många som har cp-skada? Vet du hur det känns att ha cp-skada och få se ”cp” användas som ett nedsättande ord gång på gång på gång?

     Man väljer sällan om man vill bli kränkt eller inte. Man blir det ibland och ibland blir man det inte. Oftast beror det nog på hur kränkande andra behandlat en.

     Svara

     Har du blivit kränkt eller inte? Jag skrev inget om hur du ser ut utan att du inte verkar ha upplevt kränkning.

     Svara

    Vem har aldrig upplevt något som kan anses vara kränkande mot en?

    Svara

     Vi är nog många, tro det eller ej.

     Svara

      Det är väl just för att man väljer att inte bli kränkt av det man skulle kunna bli kränkt av?

      Svara

       Ja det är väl klart. Jag har aldrig känt mig kränkt för jag anser inte att något är kränkande, mot mig. Och det är väl det ”anses vara kränkande mot EN” handlar om, inte om det är kränkande mot någon annan.

       Svara

        Det var ju poängen. Att vill man bli kränkt så kan man

        Svara

         Ja och jag vill inte och har därmed aldrig sett något som kränkande. Och vi är med största sannolikhet fler än man tror som aldrig blivit kränkta av något.

         Svara

          Haha men… jag säger ju inte att alla har blivit kränkta utan att alla har upplevt något de skulle kunna bli kränkta av.

          Svara

           Men om du inte har blivit kränkt så har du ju inte blivit kränkt. Du kan ju inte skriva att du har upplevt något kränkande och sen valde att inte bli kränkt. Då är du ju kränkt till att börja med, precis som alla andra som uppenbarligen ”väljer” att bli kränkta.

         Men det finns människor med många känslor. Alla jag känner både tuffare och skörare skulle bli sårade vid en kränkning. Vem blir liksom glad?!

         Svara

          Det har ju blivit någon form av skällsord att bli kallad kränkt, ett sätt att vilja negligera och peka på som svag. ”Jag blir minsann aldrig kränkt och jag är både tjock och svart”. Skönt för dig men alla är inte som dig.

          Jag håller med om att vi lever i en extremt lättkränkt samtid (jag fick dm från en kvinna som berättade att hon skulle avfölja mig för att jag triggervarnat det enda jag triggetvarnar i mina stories (viktrelaterat) men hon tyckte inte min triggervarning var tillräckligt tydlig för att hon själv bara bläddrat förbi och sen såklart blivit triggad. En annan kände sig personligt påhoppad och trodde jag menade henne i någon annan story, en människa jag aldrig ens skrivit med eller visste om).

          Men tycker inte heller man behöver sätta sån jävla prestige i kränkthet, vi är alla olika sårbara så är det ju bara 🤷‍♀️. Att någon inte vill att ens diagnos ska användas som skällsord och något man raljerar över är ju inte direkt definition av lättkränkthet.

          Svara

           De som ofta skriker lättkränkt om andra försöker ofta själva sopa igen egna jobbiga känslor av att känna sig ifrågasatta. Väldigt ofta handlar det om någon, ofta med stort ego och halvtaskig självbild säger något stötande eller kontroversiellt. När hen blir synad och ifrågasatt blir det jobbigt och så känner man att man behöver försvara sig själv genom att säga att det är den andra som det är fel på som är så känslig.

        ”Som kan anses vara kränkande” dvs något som man skulle kunna tolka som kränkande. Inte sagt att man blev kränkt.

        Svara

   Är få som orkar bli kränkta för precis allt och jag skulle påstå att få blir det. Att det diskuteras hur saker uppfattas i olika synvinklar betyder inte att alla behöver vara kränkta för allt. Det är bara olika synvinklar som kommer fram.

   Att någon som har en CP-skada upplyser någon om hur de ser på att man använder order CP som skällsord betyder inte heller att denne blir kränkt för allt. Att be om ömsesidig respekt och lite visande av hänsyn är väl ändå inte så mycket att begära.

   Svara

   Ibland får man nog låta saker kändisar säger flyga förbi!

   Man får omvända, informera och utbilda sin närmsta omgivning och de som finns runt en som person eller barnet.

   Ska man ta ansvar för hela världen blir det tungt!

   Svara

  Verkar som allt han gör är att trolla enligt manus/excelark för mer klick och uppmärksamhet, utan att bry sig det minsta om integritet, varken sin egen eller andras. Att försöka vara dumrolig i precis alla situationer. Folk kommer nog tröttna tillslut även om det ger uppmärksamhet en viss tid.

  Svara

   Men så är ju många inte alls kändisar. I sin jävla lilla bubbla.

   Svara

  Bingo sjunker som en sten för varje dag som går..

  Svara

   Du förutsätter alltså att han stod på en hög piedestal.

   Svara

    Nä han var ute på djupt vatten från början

    Svara

  Man blir bara ledsen. Fattar inte varför han inte kan förstå det uppenbara?

  En kille som själv har flera barn har ju faktiskt ett ansvar för hur framtiden blir i dessa frågor. Han kan välja att vara en god förebild , men väljer alltså gång på gång aktivt att vara en kass förebild. Helt medvetet.. Så sorgligt!

  Svara

   Ja han är fan nominerad till sämsta förebild of the year. Varför har han ibte steriliserats tidigare?

   Svara

  Han är så jävla korkad den där! Jag är inte förvånad att han beter sig så OCH fortsätter bete sig utan att bara fine förlåt, dumt av mig. Att han inte växer upp någongång , pinsamt med en medelålders tönt som fortfarande tror han är 24.

  Svara

   Ens 24 är att ta i. Snarare grundskoleelev.

   Svara

  Fast han har bett om ursäkt, de har redigerade om podden – vad mer ska han göra?!
  Även som offentlig person kan man göra fel, uttrycka sig fel osv – en offentlig person kan typ aldrig ställa ngt tillrätta?!

  Svara

   Jag själv är POC och hör ibland, framför allt gamla, använda N-ordet….men varför ens bli upprörd? Sägs det inte som en skällsord kan man ju anta att personen inte vet bättre – man kan absolut påpeka att man inte ska använda d ordet men sen får man ju släppa det!

   Ska man gå runt och vara kränkt och upprörd över sånt får man ju vara upprörd 24/7!

   Svara

    Menar du på riktigt att det finns folk som har missat att n-ordet är kränkande?

    Svara

     Min mormor 93 år tex säger det av vana. Men snart är väl den generationen borta.

     Svara

      Jaha, både min mormor och farmor 95 år har hört om att många tycker att det är kränkande (och har valt att sluta använda det också).

      Att säga rasistiska saker av gammal vana är också rasistiskt.

      Svara

       Men om jag skulle råka säga ”N-ordet” om ngn…är man verkligen rasist då för att man råkar säga ngt?
       Rasist innebär ju lite mer än att råka säga N-ordet – funkofobi innebär ju också lite mer än att råka säga ”CP” en gång liksom…

       Svara

        Fast vissa ord ”råkar” man inte använda. Det handlar ju om grundläggande värderingar. Jag råkar kanske svära i kyrkan men inte använda vare sig c el n ordet. Min 85 åriga mamma fattar att n ordet inte är ok. Det går att lära om!

        Svara

         Men en del skulle nog tycka att det är ännu värre att svära i kyrkan….och det skriver du att du kan råka göra- det är nog olika för olika personer helt enkelt!

         Svara

        Fast denna enda gång upprepar ett mönster som de som är utsatta får till sig i sista steget då någon ”råkade”. Du kanske inte är rasist eller funkofob men vidmakthåller de strukturerna. Hur en funkis känner sig när vissa ord används är djupt olyckligt för hen.

        Svara

     Varken mina föräldrar eller svärföräldrar, alla födda mellan 1955-60 fattar varför n-ordet är kränkande. När ordet används och vi säger till fnittrar de lite och säger ”nä så får man inte säga ju” va busiga vi va nu typ 🤷🏻‍♀️

     Svara

      Exakt så – det var annat förr och jag (född på 80-talet) sa ju själv N-boll!
      Man behöver ju inte förutsätta att folk menar ngt illa bara för att de säger fel…

      Svara

      Ja, det vet alltså ATT man inte ska säga det. Att de inte fattar ska väl inte gå ut över andra?

      Ska börja dra folk i håret, jag är inte håröm över huvud taget och fattar inte varför de gör ont på andra så då är det ju helt ok 🤷‍♀️

      Svara

     Jag upplever det helt ärligt inte som kränkande – jag bryr mig inte! Jag ser inte mig själv som N-ordet och det räcker liksom för mig!

     Svara

    Men han sa det ju som ett skällsord.

    Svara

     Han har ju förklarat det där flera gånger.

     Svara

     Men han har ju förklarat, redigerat podden, bett om ursäkt – vad mer ska han göra?!
     Sen kan nog skällsord betyda olika, sa han verkligen liknande ”Men hen ärbhelt dum i huvudet, vilket j-vla CP”???

     Jag fattar fortfarande inte hur man kan orka ta åt sig och bli kränkt – jag själv kan konstatera att ”det där var inte så smart” men sen räcker d liksom…är ganska imponerad av folk som orkar bry sig så otroligt mkt om allt och alla!

     Svara

      När redigerade han om podden? För jag lyssnade i förmiddags och då var det kvar

      Svara

       Ingen aning – lyssnade nyss och då var det ett pip över i alla fall. Enligt honom själv gjordes det för flera dagar sen?

       Svara

  Bingo…. finns det någon karl som ordbajsar mer än honon… han är inte vuxen än

  Svara

  Den här bloggen sjunker som en sten just nu. Vi vet att du ogillar Bingo men så intressant är han inte.

  Svara

  Han har slängt ur sig något korkat och opassande, det håller jag med om!! Men jag skulle inte formulera det som att han uttryckt sig funkofobiskt för det. Det känns lite väl starkt….

  Svara

   Varför finns ens ordet funkofobi?
   Finns det folk som på riktigt är rädda för/hatar funktionshinder..?

   Svara

    Vänta.. du tror att det betyder att man är rädd?

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Funkofobi

    Svara

     En fobi, så det är ju ingen långsökt tolkning?

     Svara

      Bra att vi kunde reda ut att det då.

      Svara

       -att

       Svara

      Haha så homofobi eller funkofobi tror du är att någon skriker av rädsla om en rullstol eller lesbisk dyker upp bakom ett hörn? Lite som när man är rädd för ormar typ..?

      Svara

       Diskriminering är ett bättre ord än fobi i de sammanhangen. Menmen. Who cares.

       Svara

        Fast fobi har fler betydelser är rädsla så inte alls konstigt att det används.

        Svara

        Fobi och diskriminering är inte samma sak. Diskriminering är snarare ett resultat av fobin.

        Svara

        Orka bli kränkt att någon använder ”fel” ord 🙄

        Svara

      Om man inte förstår att ord har flera betydelser så är det inte långsökt nej.

      Svara

     Svara

      Nu var det ju funkofobi vi pratade om.

      Vad tror du homofobi är? Xenofobi? Att någon blir rädd och måste hålla någon i handen när en bög är på teve?

      Svara

      Har du själv läst det du länkade? Där står ju:

      ”Efterleden -fobi och -fob[38] används i överförd betydelse i icke-medicinsk eller icke-psykologisk mening, exempelvis i kriminalstatistik som motiv till olika hatbrott,[39] eller i politiska och sociologiska sammanhang som etikett på åsiktsriktningar. Innebörden är då fruktan och avsky för[38], samt fördomar, hat och fientlighet mot, en specifik grupp människor. Vanliga exempel på sådanna begrepp är homofobi[39] (fientlighet mot homoxuella), xenofobi[39] (främlingsfientlighet), islamofobi[39] (fördomar mot och konspirationsteorier om muslimer eller islam) samt germanifobi[40] och russofobi[41] (fördomar och motvilja mot allt tyskt respektive ryskt). Motsatsen är efterledet -fil,[38] det vill säga kärlek till, böjelse eller vänskap för en grupp, exempelvis germanofil.[42]

      Ordet fobi kan också avse andra kliniska tillstånd än rädsla. Till exempel kan termen fotofobi användas för att definiera en fysisk åkomma (dvs. en motvilja mot ljus på grund av inflammerade ögon eller orimligt vidgade pupiller) och behöver inte nödvändigtvis betyda rädsla för ljus.[källa behövs]”

      Svara

      Blev moddad men läs lite längre ner på sidan under överförd betydelse.

      Svara

     Så det är vanlig diskriminering alltså.
     I see.

     Svara

     I dagens samhälle får man inte utestänga någon!
     Alla ska vara med på allt och man får bara säga positiva saker om sånt som är avvikande!
     Annars är man en Hitlers avkomma som offrar spädbarn till djävulen.

     Svara

      Konstig inställning du har så politiker ska bara göra saker åt sina väljare resten av befolkningen som inte röstar på dom kan man skita i?

      Svara

       Haha va?

       Svara

        Vad var det du inte förstod?

        Svara

    Om du bara visste hur mycket fördomar och motgångar man möts av från andra bara för att man har funktionsnedsättningar. Inte minst i arbetslivet där man ofta ses som totalt värdelös.

    Svara

  Jag förstår inte hur folk kan rättfärdiga hans beteende, det värsta är att han fortsätter att svara och argumentera för sin sak i Natalies kommentarsfält. Asså jag blir så trött på folk som inte förstår vikten av att stå upp för personer med funktionsnedsättningar och funktionsvariationer. Det äcklar mig!

  Svara

   Eller så orkar man inte slösa energi på ALLT som kan tänkas vara upprörande. Bingo är knappast funkofob, snarare har han ett litet ordförråd.

   Svara

    Om du visste hur man blir behandlad och bemött som person med funktionsnedsättningar skulle du inte säga så. Arbetsmarknaden ser en som värdelös parasit som inte duger till annat än att städa. Även om man har utbildning.

    Svara

     Ja det är trist och tycker att tonen mot alla som på något sätt avviker mot den snäva normen har blivit hårdare och mer fördömande. Tror det beror på att fler och fler kryper in i sina små bubblor med likasinnade ja-sägare.

     Svara

  Ber alla döva om ursäkt för alla gånger jag har frågor om någon är döv efter att ha sagt – va? Typ 5ggr i rad

  Ber alla blinda om ursäkt för de gånger jag frågat om personen i fråga är blind när personen inte ser saken som står mitt framför näsan.

  Svara

   Blinda kan inte läsa din ursäkt..
   DISKRIMINERING!!!

   Svara

   haha jag har en liten hörselskada, om en person pratar lågt, eller lite mumligt, pratar när det spelas musik, eller är mycket ljud så hör inte jag, varpå jag alltid frågar ”va?”

   Varje gång en ny person har frågat lite skojsamt om jag är hörselskadad så svarar jag alltid ”jaa-aaa, det är jag faktiskt”, när personen börjar be om ursäkt tycker jag det bara är roligt och börjar skratta haha.

   Dom blir så skamsna dom stackarna och det är lika roligt varje gång haha.

   Svara

    Jag också har en hörselskada så får säga va ibland två gånger. Men absolut ingen sagtät något dåligt om det.

    Svara

     Nej alltså, dom jag har stött på har inte menat något illa, dom har skojat.

     Jag tar inte åt mig av saker som inte är menat att vara av illvilja, men situation blir komisk och det blir ännu mer komiskt när dom börjar be om ursäkt och må dåligt haha. Skrattar först som skrattar sist typ😆

     Svara

   Får du ofta höra av andra att dom tycker du är dryg?

   Svara

  Som sagt, Bingo och Katrin, de skönaste föräldrarna… 😐

  Svara

  Wokebevakning

  Svara

  Finns inget rätt eller fel. Så tröttsamt med denna häxjakt? Man får säga precis vad man vill, och Natalie får såklart tycka att det är olämpligt men det finns inga rätt eller fel.

  Svara

   Det finns passande och trevligt och jävligt opassande och otrevligt.

   Svara

   Klart man får säga vad man vill så länge man håller sig inom vad som är lagligt. Men om man inte kan ta konsekvensen av det man häver ur sig då kanske man ska vara lite försiktig med vad man säger.
   Det är ofta de som står för de mer extrema åsikterna som är snabba att vråla häxjakt så fort någon inte håller med.

   Svara

  Hur svårt är det att säga: förlåt, det var dumt sagt. Jag ska inte göra om det.

  Svara

   Men om han inte tycker att det var dumt sagt så är det ju bara tomma ord att han säger det.

   Även om jag inte tycker att man använder cp som ett skällsord så tycker jag ändå att det är bra att folk inte bara ber om ursäkt så fort någon ber om det. Vad betyder ursäkten då?

   Svara

    Hur ska man bete sig då? Hur ska man göra rätt när gjort är gjort?

    Svara

     Men om man själv Tycker att man gjort fel så ska man be om ursäkt. Men tycker man inte att det var dumt sagt och att den andra överreager så blir ursäkten bara tom. Varför ska man be om ursäkt om man inte tycker att man gjort fel?

     Svara

   Han har bett om ursäkt.

   Svara

    😂

    Svara

  Men han har ju bett om ursäkt och de har gått in och ändrat i podden. Men rätt intressant att Katrin bara satt och garvade då han sa det, 2 vuxna samt redigering innan de lade ut podden och ingen av dem reagerade? DET säger väl en del om de båda.

  Svara

   Tyvärr genererar deras patetiska uppträdande uppmärksamhet.
   Heja GW som sågade Bingo längs fotknölarna med en verbal käftsmäll! 💥

   Svara

   När bad han om ursäkt?

   Svara

  ”Förstår nog mer än du tror”… mmm eller så är det fortfarande en hel du missat herr Bingo. Jösses…
  Eller innebär hans djupa förståelse rätten att uttrycka sig såhär… han bär ju ändå på en insikt (via Katrin då).

  Svara

   Är man tillräckligt korkad går man ju opåverkad genom livet.

   Svara

  Dagens woke-aktivister är som gårdagens
  Inkvisition.

  De dammsuger nätet efter gamla synder som de anser kränkande.
  Oftast är det inte ens wokeaktivisten som blir kränkt över vad hon/han läser, utan blir sekundärkränkt å någon annans vägnar.

  Viktigt: be aldrig dessa wokeaktivister om ursäkt, det är som att försöka släcka en eld med bensin.

  Svara

   Gamla synder, det var i senaste avsnittet av Relationspodden 2.0.

   Svara

   Du missade att Natalie själv har en CP-skada?

   Svara

    Hon kan fortfarande vara en aktivist?

    Svara

     Var troligtvis apropå detta ”Oftast är det inte ens wokeaktivisten som blir kränkt över vad hon/han läser, utan blir sekundärkränkt å någon annans vägnar.” Ingen ifrågasätter om Natalie kan vara aktivist.

     Svara

      Oftast.

      Svara

       Ändrar ”oftast” på påståendet att ingen har ifrågasatt om Natalie är aktivist eller menade du att svara på anonym 13:36?

       Svara

  OT – jag varken gillar eller ogillar Isabella. Lyssnar på podden ibland, läser bloggen sällan. Är rätt nollställd i mina ”känslor” kring henne.

  Men ställde mig precis för att diska och körde igång dagens poddavsnitt. Och har kommit 12 minuter in och är… chockad?? Sheila är i Sälen eller Fjällen och ursäktar sig osv osv osv. Känner bara AV med fucking offerkoftan – du har själv köpt biljett och tagit dig dit. Fy fan! Hon berättar också att deras producent tar upp att ”idioter som ni gör att mina barn inte får gå till skolan, för att folk inte sköter sig så skolan får stänga pga risk för smittan”. Detta säger de i podden!! Och ändå åker man dit???

  Svara

   Och jag känner bara… ok.

   Svara

    ok

    Svara

  Bingo är ofräsch

  Svara

   Särskilt hans kvinnosyn! 👎🏻

   Svara

  Kan inte denna tröttsamme KalleKaviarsKille gå i pension eller något så att vi slipper fanskapet! Han kan ta med sig tanten med åldersnoja också när han ändå drar!

  Svara

  Jäkla tjomme.

  Någon som sett Alices video där hon visar sin lägenhet?? Så sjukt fint! Äntligen någon som renoverar och inreder stilrent utan massa fejk-stuckaturer. Men en sak jag undrar, hur kan man lägga ner så mycket pengar på reno men inte göra elementskydd? Element är så jävla fult!.

  Svara

   Jag tycker att det är snyggare med element (som är rena och fräscha) än elementskydd.

   Svara

    Okej, jag förstår 😊 Tyckte inte det passade in till resten av hennes lägenhet bara 😀 /Anonym 14.28

    Svara

  Finns inte en människa på den jord som inte sagt något korkat. Sluta älta!!

  Svara

  Jag är mamma till ett barn med en CP-skada (och en hel radda andra diagnoser). Har så otroligt svårt för att funkisaktivister och funkismammor gång på gång blåser upp ett felanvändande av ordet CP. Det rasas och delas bilder, den som sagt fel ska lynchas. Det finns hur mycket tid och energi som helst för att vara arga online.
  Men, när hela välfärdssamhället och LSS nedmonteras – då är det ingen som engagerar sig. Vi slåss mer mot ett obildat användande av ett ord istället för att slåss för funktionsnedsattas rätt till insatser, stöd och ekonomi istället? Och personer med plattformar utanför funkiscommunityt hakar på och klappar sig själv på ryggen för att de gjort en insats 🤦🏻‍♀️

  Svara

   Precis detta håller jag med om!

   Svara

   Som med så mycket annat i vårt nya, sköna wokesamhälle så är det viktigare att TYCKA de rätta åsikterna än att GÖRA något vettigt.

   Svara

   Nu har ju inte Bingo lynchats. Går utmärkt att engagera sig för saker på flera sätt, man kan säga ifrån då man upplever att ord används nedvärderande och samtidigt engagera sig för rätt till insatser. Jättebra att du lyfter dessa frågor, delar jättegärna vidare dina inlägg och kampanjer för stöd till funktionsnedsatta här så jag kan länka vidare och sprida <3

   Svara

   Mycket bra och viktigt inlägg!

   Svara

   Klart man inte ska fastna och bara fokusera på vilka ord folk använder. Men när folk använder cp som skällsord så reproducerar det fördomar om cp-skadade. Sådana fördomar är med och påverkar vilka insatser samhället erbjuder människor med funktionsnedsättning. Det hör ihop.

   Svara

   Så klokt sagt. Och illustrerar så mycket av vad som ät knas med dagens samhälle. Det viktiga är inte vad du gör utan hur du ser ut.

   Svara

  Det är ett uttryck. Som vi kids på -70-talet använde. Ja man får tänka om men det är mycket man inte får säga som har sagts många gånger utan uppsåt. Cp, indian, n-ordet osv osv. Chilla.

  Svara

   Så bara för att det använts innan är det okej nu? Du är medveten om att världen förändras och folk (de flesta iaf) får mer kunskap?

   Svara

  Fast är det inte bra att Bingo Rimér äntligen börjar inse att han har en hjärnskada?
  Även om CP är fel diagnos så har han ju definitivt en skada/fel på hjärnan, och första steget emot hjälp är ju att erkänna att det är något fel, nästa steg är väl att gå till läkaren och få en korrekt diagnos på vad som är fel i/med hans hjärna.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.