Har Egoina knäckt covid19-nöten?

En bild på en person som sträcker fram en foliehatt och ett munskydd


Något som förvånar dig?

Att man inte bara skickar ”receptet på vaccinet” till alla läkemedelstillverkare som finns i världen och tvingar dem att lägga alla resurser på att göra vaccin. Det är säkert inte så enkelt och det finns garanterat ett vinstintresse i det där, men varför går inte de högsta ledarna i världen ihop och ser till att det sker? // Egoina

Antingen det, eller så kan världens alla arbetslösa anställas tillfälligt för att tillverka foliehattar i alla möjliga utföranden, om det nu skulle visa sig att Frihet Sverige, som stod bakom helgens delvis våldsamma demonstration mot coronarestriktionerna, haft rätt hela tiden.
Att covid-19 kan botas med meditation och positivt tänkande, och att vaccinet är ett sätt för världsregeringen att ta kontroll över våra kroppar och sinnen.
Kanske kan man tillverka en helkroppsdräkt i folie som kan stå emot vaccinsprutans nålstick om någon, i ett bakhåll, skulle försöka tvångsvaccinera en i ett obevakat ögonblick?

Kanske är det världens alla folietillverkare som ligger bakom covid-19? 
Är det SÅÅÅÅÅÅÅ det hänger ihop?

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lika världsfrånvänd som alltid.

   Nej man är inte det bara för man inte inte tycker som du!! Suck på folk som dig.

    Okej Egoina!

     Jag är nog en foliehatt. Dock håller jag tyst om det mesta, ingen predikare alls. Jag förvånas över hur lite kritiskt tänkande de flesta människor har, och liksom följer folkmassan. Likt får. Det jag oftast märker är att människor kastar ordet ”foliehatt” och således sätter locket på. I nästan alla tillfällen har de inte ens lyssnat på argumenten om varför en sak har en konspirationsteori. De gör istället narr av det och kallar en dum i huvudet.

     Jag tycker egentligen att det är ganska jobbigt att vara en ”foliehatt.” Det känns som att man ser hur världen fungerar och de flesta är blinda för den. En grupp vänner tänker likt mig, en grupp vänner är ”vanliga, normala” människor. 🙂 Den gruppen som tänker likt mig är ju den som också blivit ekonomiskt oberoende. När folk frågar ”varför” man ens investerar som man gör, går det tyvärr inte alls att förklara. För då kastar folk ”foliehatt” på en, för att sedan året senare mena att ”jaja, du hade väl tur.”

     Jag tycker egentligen folk generellt är för naiva. Jag vet vad jag själv hade gjort i en position om jag satt på toppen. Då kan jag bara föreställa mig vad de gör som faktiskt föds in i rollen. Det jag bara ser till numera är att jag står på rätt sida och försöker investera likt (har väl inte ens en promille av förmögenhet som de som styr då), men det går helt fint.

     Vad jag ville komma med det här, är väl att det faktiskt inte är särskilt mycket att skryta av, att man inte kan tänka längre än vad som slängs framför en. Vi älskar att kalla de på 30-talet dumbommar, gärna de människor som levde under häxjakten, medeltiden – ja, folkmassan har alltid vart dumma i huvudet. Men Jesus, vad folk inte kan se hur de själva just nu är dessa människor fast på 2000-talet. Människans ego är speciell alltså.

      Tilläggskommentar: Det som är så smart med hela foliehattsmarknadsföringen är ju just hur man kan vara kritisk till en sak men så fort man är det, hamnar man i ”Idiot-kategorin” av folkmassan och de drar en i samma box som de som t.ex. tror att jorden är platt. Man klumpas ihop i samma kategori oavsett vilken teori man är kritisk mot.

       Ja, denna härskarteknik talas det tyst om. Det bästa man kan göra är att lugnt säga ”nu tycker jag du är rätt fördomsfull som klumpar ihop en massa egenskaper på en person utan att ha mer på fötterna än dina egna fördomar. Vad brukar man kalla en person som agerar så?”.

       Man ska låta dem stå till svars, de ska svara på varför de klumpar ihop en massa åsikter och egenskaper. Man ska inte behöva stå och försvara sig, det är precis det de vill.

       Vi har demokrati och yttrandefrihet i Sverige, men vissa tycks tro att det bara gäller de som har samma politiskt korrekta åsikter som de själva. Dessa människor är inte för demokrati på riktigt och det är mer allvarligt än att ha en avvikande åsikt.

       Jag tycker det är helt ok att människor inte har samma åsikt som jag och skulle gärna diskutera lugnt men det är de lättkränkta inom pk inte intresserade av. Jag kallar dem lättkränkta för att jag tycker man är det om man attackerar en person som lugnt deklarerar att man är av en annan åsikt.

      Viktigt är att komma ihåg också att mycket av det vi ser som allmän kunskap eller sanning idag en gång i tiden var konspirationsteorier.

       Ja, så är det definitivt men eftersom många människor är som konforma får som bara följer massan blir minnet kort. Människor är mästare på att rationalisera bort dumhet, att konstruera förklaringar till varför man kastade ordet foliehatt på folk för några år sedan, men idag har samma åsikter som dem. Men för att inte erkänna att man är ett dumt får som bara följer massan, måste man rationalisera för sig själv och andra varför de som hade rätt fortfarande är foliehattar och hittar då på nåt skällsord eller hån för dessa människor så man inte behöver erkänna att de var smartare än en själv. Då kastar man invektiv som LHS, White trash, lågutbildad, lantis eller annat, vad som man nu tror sårar mest. De mest ointelligenta fåren, som bara rapar upp de politiskt korrekta flosklerna, ser sig själva som så intelligenta men är helt clueless. Dunning-kreuger……

        En gammal konspirationsteori: rökning ger cancer. FOLIEHATTAR! KONSPIRATIONSTEORETIKER! SLUTA DRA TOBAKSINDUSTRIN I SMUTSEN, DE VILL BARA VÄL! Hahaha, varför skulle rökning ge cancer? Det är ju bara en cool grej, lite rök bara! På hollywoodfilmerna röker de massor, och har hollywoodkändisarna cancer? Nej, just det! Sluta vara så jäkla negativa och konspiratoriska, kan folk inte få ha det lite kul utan att alla FOLIEHATTAR ska gnälla? White trash, gå tillbaka till den håla ni kom från! Allt ni vill är bara att ta bort människors nöje, att röka! Ni är bara avundsjuka!

         Jag är politiskt korrekt. Det är bara det att jag är politiskt korrekt så som man kommer tycka år 2031. För det politiskt korrekta ändras ju hela tiden, jag är bara lite före.

      Vad snackar du om

       Du fattade inte ens det alltså!

      Och jorden är fortfarande platt.

       Bara att titta ut genom fönstret så ser man det ju hur tydligt som helst.

       Bara för att man kan se poängen i vissa konspirationsteorier så behöver man inte tro på allt. Förstår du?

        Jag tror inte på det du säger.

         Världens bästa argument: Det tror jag inte på!

      Ja en del är naiva. Vi skulle gå ut mera hårt att vi vill vaccinera oss nu. Tror inte ens det blir till sommaren. Jag är besviken. Och fler hinner dö.

      Väldigt sant! Och vi är många som du, det är bara ingenting man pratar högt om inför fåren. Det blir så jobbigt då!

      Håller helt med dig!!

      Ja, så intressant att ”alla” dumförklarar fårskockarna på medeltiden, häxbränningar, 30-talet osv men är TOTALT oförmögna att se att vi är i en liknande dimma just nu.

      Det pågår ett paradigmskifte i detta nu, och har man bara lite analysförmåga ser man tecknen överallt.

      Fuskbygget/luftslottet vi lever i nu håller på att rasa, och de ignoranta försöker krampaktigt att hålla fast vid det gamla fast det nya kommer med full kraft på alla fronter.

      Tycker nästan synd om de som inte ser detta och fortfarande ”kämpar” för att lappa ihop fuskbygget, men dessa personer brukar å andra sidan inte vara så trevliga mot oliktänkande, så de kan få falla med fuskbygget.

      De som brukar vråla foliehatt högst och bli allra mest indignerade över att människor kan tycka olika, är ofta de som kanske innerst inne vet att de har fel men målat in sig i ett hörn i fuskbygget så de inte kan ta sig ut med annat än att erkänna att de haft fel hela tiden och de som de trakasserat haft rätt.

      Så rakryggade är inte många.

       Berätta gärna KONKRET vad det är du syftar på?

        Precis, för under medeltiden och på 30-talet pågick faktiskt utrensning av människor. Det är en enorm skillnad mot nu, för vi rensar väl inte ut människor nu? Jag tycker att man ska kunna historien när man gör jämförelser med häxprocesserna och andra världskriget.

         lol typ som när jag glömde mitt munskydd i bilen och folk skrek “fucking trump supporter scum” till mig (bor i usa och skulle aldrig i mitt liv rösta på trump) ?

         Tycker det liknar häxjakt här när det kommer till munskydd, en kan ha glömt det eller ha en seriösare orsak till varför man inte kan bära det men folk blir helt galna. Sett folk stirra ut, skrika glåpord och ringt polisen för att någon stått utan munskydd.
         Nu har min stat “lag” på att bära munskydd och jag gör det när det behövs men jag skulle aldrig spotta på någon bara för att de inte bär det.

    Det finns bara en objektiv sanning.

     Japp

     Tills motsatsen bevisas ja.

     Galileo Gallilei upprörde många när han ifrågasatte den då etablerade sanningen att jorden var platt. De som på den tiden visste att jorden var platt blev så arga av en avvikande åsikt att de ville döda den som vågade dryfta konspirationsteorin att jorden var rund.

      Bara det att Galileo Gallileis teori om att jorden var rund inte var någon konspirationsteori i ordets bemärkelse, precis som många vetenskapligt grundade teorier är just – teorier – utan att vara konspirationsteorier för den sakens skull. Blanda ej ihop dessa begrepp, blir så rörigt och missledande då

       ?

    Fast nu handlar det inte om tyckande utan om hur det går till att tillverka ett vaccin…

    Inga andra mediciner behövs eller?!

   Tycker inte man behöver döma ut henne som korkad eller liknande för detta. Tror bara hon slängde ut en snabb fundering som man gör ibland? Vaccin och mediciner är riktigt komplexa ämnen, ingenting man lär sig över en snabb googling liksom…

    Då kanske man inte borde ta så enkelt på saker.

     Fast det är ju en blogg med en liten lista som ska vara ett underhållande inlägg? Det är inte så att hon skrivit en krönika åt Illustrerad vetenskap…

     Hon säger ju också att det säkert inte är så enkelt. Känns ju mer som en fundering som hon har men som hon förstår är större och mer komplex än så.

     Vem har inte någon sådan fundering ibland? ”Varför gör man inte bara så..” samtidigt som man förstår att det uppenbarligen hade gjorts om det var så enkelt.

   Jag förstår inte vad hon menar- alltså kan nån förklara? Det är väl precis vad man gjort? Vi har aldrig sett en så snabb vaccinframställning nånsin mot ett helt nytt virus & hundratals forskarteam & bolag forskar på fler och bättre vaccin mot covid 19? Alltså vad är det hon menar med att världens ledare borde gå ihop & se till att det sker? Det är ju precis vad som hänt?

    Hon verkar ju inte så bright direkt… Undrar också hur hon tror att vaccinen tillkommer?

    Alla läkemedelsföretaget har olika ”recept” på vaccin.
    Därför tar det olika lång tid att producera och undersöka biverkningarna på.

    Det hon mena rär att om det finns ett bra sätt att tillverka det på så borde väl alla få det receptet och bara massproducera.

    Så så dum är hon inte.

    Däremot är hon och många andra sjukt korkade som inte fattar omfattningen av vinst/pengar i detta. Det är det som de handlar om för de flesta.
    Klart de vill få sålt så många doser som möjligt, och hypa upp allt, allt för att tjäna så mkt som möjligt.
    Business som vanligt.
    De tjänar på att folk är rädda.

    Och här kommer den fantastiska konstruktiva kritiken, ”inte den smartaste” osv… tips till Camilla, varje gång du gör ett inlägg där en influencer säger något som inte har med smink eller hudvård att göra så bjuder du in folk till att skriva en massa skit särskilt om det rör åsikter som de själva inte delar. Och till dig som skrev kommentaren, konstigt att du inte förstår vad hon menar. Hon menar väl att de stora vaccintillverkarna ska släppa ”receptet” på vaccinet till alla världens vaccintillverkare så att det kan tillverkas snabbare.

   Varför? Den här typen av funderingar är ju intressanta. Det drar igång en diskussion och förhoppningsvis kanske man lär sig något nytt.

   Varför har det blivit så fult att tycka annorlunda och diskutera saker idag? När jag var yngre så gick diskussioner just ofta ut på att man tyckte olika, men där det mynnade ut i ny kunskap och ökad förståelse. Man lärde sig så mycket!

   Idag anses man vara ”dum, världsfrånvänd och korkad” för att man droppar en tanke. För att man inte ”har gjort sin analys ordentligt”. Varför ska man analysera allt? Varför kan man inte bara diskutera och bolla tankar?

   Så tråkigt och annorlunda klimat det har blivit, enligt min mening. Men där kan man ju tycka olika.

    Och LÄS PÅ för tusan, läs på om allt! Även det du inte vet att du borde läsa om.

     Ja, ungefär så. Helst ska man doktorera innan man uttalar sig också. Trist!

     Ja och även om man har en annan åsikt i en fråga så är det för att man inte läst på nog mycket.

      Ja precis. Det verkar som att folk har glömt bort att det faktiskt är oliktänkande och nytänkande som har lett oss dit vi är idag. Om vi bara hade accepterat allt som en sanning så hade vi varit kvar på medeltiden. Om ens det.

       Och alla blir tertiärktänkta en masse för saker de berörda kanske inte ens noterar eller bryr sig om….

    Diskussioner som förr var roliga och givande och böljade fram och tillbaka med allas antaganden och åsikter och vetande dödas alltför ofta i dag med: Vänta – jag googlar! Jaha – så var den diskussionen slut.

  Jag har hört att om man besöker Egoinas sociala media så blir man smittad av covid-19.

  ”Receptet” är en hemlighet som Pfizer, Moderna och Astra Zeneca kommer tjäna multum på. De har forskat fram det, det har kostat att forska fram det. De har tagit patent på det.
  En influencer tycker nu att de nu ska ge bort det. Affärer fungerar inte så.
  Sedan kan man ställa frågor och vara hälsosamt skeptisk till saker och ting utan att vara foliehatt.
  Det finns både läkare och vetenskapsmän som tvekar kring vaccinet.

   Dock går inte Astra Zeneca med vinst på sitt vaccin. Prislista över vaccinen har läckts och det är stora skillnader!

     Äntligen lite intressanta infallsvinklar.

    Hahahah eller hur?

   Ja speciellt han den där läkaren som blivit fråntagen sin läkarlegitimation och var drivande bakom demonstrationen med Frihet Sverige. Han är j-igt tveksam till vaccinet. 5G-chipsen däremot tvekar han inte en sekund på.

    Chipsen.

    Vänta va, vilken läkare?
    Källa?
    (har en misstanke på vem men kan inte hitta nån nyhet om det)

      Tack!

   Släpps inte receptet på vaccin efter x antal år som annan medicin? Är själv inte insatt i vaccinbranschen

    Jo, patentet går ut.

   Inget läkemedelsbolag kommer att tjäna multum på Covid vaccinet. Vaccin i allmänhet är inte en produkt som det går att tjäna pengar på. Bolagen har fått pengar från myndigheter för att prioritera framtagning av vaccin så det har inte kostat läkemedelsbolagen en bråkdel av vad det annars hade gjort.
   Det är få etablerade läkare och vetenskapsmän som är öppet tveksamma, däremot desto fler tyckare som sysslar med pseudovetenskap och alternativ medicin.

    Läser de medicinska tidskrifter?

     Vilka?

   Jag tycker det är oerhört märkligt att man blir dömd som foliehatt för att man tvekar eller har funderingar kring vaccinet. Jag är ingen foliehatt och mina barn har fått alla vaccin på bvc men jag känner absolut en viss rädsla inför detta vaccin. Och jag har läst oerhört mycket om RNA vaccin, budbärar RNA osv. Men det är en ny teknologi som aldrig tidigare har använts och som allt nytt kommer det dyka upp saker (biverkningar) allt eftersom man använder det och det kommer säkert justeras i framtiden. Därför är det inte helt fel att säga att dom första som får det nu är lite av försökspersoner och jag vet inte om jag är redo för det.

    Ja, speciellt eftersom vi har facit efter svininfluensavaccinet och de som drabbades av livslång narkolepsi. Har också tagit alla de vanliga, beprövade vaccinen som MPR osv, men är glad att jag var ”foliehatt” vad gäller svininfluensavaccinet så jag inte har narkolepsi nu. Även om det bara var ett fåtal som drabbades av den biverkningen är det ju desto värre för de som väl drabbas.

     De som fick narkolepsi hade det latent i kroppen och skulle ha fått det om de drabbades av svininfluensan också (dvs de skulle förmodligen ha fått det hur som)

    Fast nej. Tekniken har använts inom cancerbehandling så den är inte helt ny och främmande.

     Menar i vaccin.

   Men det är ju verkligen inte bara Pfizer, moderna och Astra som har vaccin? Ryssland & kina har redan tillverkat andra (finns säkert fler jag inte vet om) och massor med forskning pågår. På karolinska håller man på med ett man tror kan vara på marknaden om 3-4 år. Överallt i världen forskas det på mer och bättre.

   Eftersom de har tagit patent kan ingen annan tillverka vaccinet utan att upphovs-företaget tjänar pengar på det. Så det skulle väl visst funka så att någon annan tillverkar så länge företaget som uppfunnit det tjänar pengar på deras tillverkning. Säkerligen är det så att produktionen redan är förlagd till olika ställen. Oxford-forskarna sitter ju inte personligen och tillverkar varenda Astra Zeneca-dos..

   Sen kan för bövelen inte ALLA resurser i världen läggas på detta som hon skrev, andra sjukdomar behöver fortfarande behandlas.

  Varför går inte de högsta ledarna i världen ihop och talar om för alla krigsbråkiga förföljarländer att nu ska ni lägga av och alla ska leva i fred så blir det mycket bättre?

   Västvärlden har väl inget att sätta emot. Inte som att vi kan skicka ut FN-soldater överallt och över så lång tid.

    Nu hänger jag inte helt med. Vilka är parter i konflikten i Syrien och Libyen t ex? Alltså hur menar du att västvärlden inte skulle vara inblandade i krig?

     ”Västvärlden” är inte inblandade i kriget så, utan är där för att upprätthålla säkerheten i största möjliga mån för inblandade parter, framförallt då civilbefolkningen. Det gör inte att landstrupper som är där är inblandade i kriget i sig, utan skapar snarare en buffertzon mellan konfliktade parter.

      Obs, jag är inte anonym 15:51. Jag bara tog mig friheten att svara. ?

       Googla…

        Tack! Vad vill du att jag ska googla på specifikt?

   Det finns ju till en viss del i form av Genèvekonventionerna bland annat. Sen är det svårt att tvinga alla att faktiskt följa dessa, men det är en annan femma.

    Har de inte skrivit under traktat är det ganska svårt att ”tvinga” en stat till någonting.

     Jo precis! Varje stat är ju suverän.

      Tack och lov för det! Staters suveränitet är något av det viktigaste som finns för att undvika extremt otrevliga saker, mycket otrevligare än covid.

  Undrar också varför inte alla kan swisha mig 1 krona (var), tänk vad rik jag skulle bli då.
  Kan väl inte va så svårt eller?
  För det måste ju vara svårighetsgraden som hindrar alla från att swisha

   Mej med mej med!!! ?

   Ibland händer det att jag går in på Swish bara för att kolla händelser, känner mig så korkad när jag kommer på mig själv. Typ som att kolla FB eller instagram. ?

   Ja, som ett litet pyramidspel! ”Skicka en krona till de 5 på listan och vidarebefordra till 10 kompisar så blir du miljonär inom en månad!”

    Men herre gud vilken lysande idé!!! Jag snor den rakt av

  Rent praktiskt har hon rätt, om dem låter andra vaccin tillverkade få receptet så skulle man kunna producera fler vaccin snabbare. Däremot har företagen som tagit fram vaccinen lagt miljoner på att få fram dessa recept och vill då tjäna in dessa pengar + mer genom att producera och sälja vaccinen.

  Men det där tänker kan användas i många avseenden. Tex om all mat i världen portionerades ut så alla människor fick vad dem behövde skulle inte behöva svälta, men det skulle betyda att rika länder inte skulle kunna äta som dem gör idag, vilket människor som har det bra ställt aldrig skulle gå med på.
  Samma med jobb, om du fick ett jobb tilldelat utefter vart du bor så skulle vi behöva resa kortare sträckor till jobbet och på så sätt kunna rädda miljön, men det vill vi inte eftersom vi vill ha ett kul jobb, ett jobb där vi tjänar mycket pengar, eller ett jobb där vi kan göra karriär, osv.

  Vi är ofta beredda att offra saker när det är andra som förlorar på det, tex i detta fall där företagen som tagit fram vaccinen skulle gå flera miljoner minus, men vi är inte beredd att offra saker när det kommer till vår egen bekvämlighet.

   Detta. Så sant. Precis som att vi i väst gillar att kasta skit på länder som Kina och Indien ”usch så mycket miljöförstöring!” och är livrädda för att de ska uppnå vår levnadsstandard för då kollapsar ju jorden totalt. Men samtidigt har vi ingen lust att bo mindre än i 200 kvm villa, vill äga två bilar, byta mobiltelefon årligen, och flyga till Thailand på semester 1-2 ggr/år.

    Vadå vi i väst? ALLA skulle vilja bo i stora villor, ha två bilar och åka utomlands jämt om de kunde. Garanterat.
    Det som eventuellt kan vända klimatförändringarna på sikt är att fattiga länder når en högre levnadsstandard och på sätt skapar medvetenhet kring andra problem än att skaffa mat för dagen. Det är det enda realistiska. Inte att västvärlden går tillbaka till grottstadiet som vi jobbat så hårt för att komma ifrån..

     Jag skulle aldrig vilja bo i hus eller ens ha en bil. Vill ha så lite som möjligt att behöva underhålla och betala för 🙂

      Ok.

      Håller med! Spara pengar och gå i pension vid 40.

     Lite imponerande är det att du kan göra dig till talesperson för alla världens folk.

      Precis som de ovan talar för hur hela västvärlden tycker och tänker ja..

       Ja de är väl också del i alla världens folk, eller tänker du att alla i väst är en egen liten grupp med ett kollektivt tänkande?

        Det var inte jag som gjorde distinktionen men visst..

      Jag vet, jag är kung.

     Det är ju dock inte så att det finns två alternativ: lyxliv och ”grottstadiet”. Många svenskar kan gott och väl minska sin konsumtion och antal semesterresor utomlands med flyg per år samt bo mindre än 200 kvm. Det innebär inte att man har ett dåligt liv. Det handlar om perspektiv.

      Precis!

     Jag fattar inte logiken i att vi i väst lever loppan tills övriga världen når vår standard och upplyser oss om hur ohållbart det är att leva så. Vi vet ju redan att vi inte lever hållbart i väst, då får vi ju ta ansvar över våra handlingar och inte vänta på att någon annan ska ta ansvaret åt oss.

     Om dem fattiga länderna nåde samma levnadsstandard som vi ”rika” länder så skulle jorden gå under på ca 10 år.
     Vi i ”rika” länder bidrar så extremt mycket till miljöförstöring genom hur våran mat produceras, genom överkonsumtion av allt från bilar, datorer, mobil, kläder, mm. Vi reser massor, åker bil långa sträckor, osv.
     Enda anledningen att jorden inte går under är för att dem ”fattiga” länderna inte skadar miljön lika mycket, dem producerar sin egen mat eller närproducerat, dem har då inga grönsaker/frukter som flugits runt halva jorden, och dem använder produkterna tills dem är slut, dem köper inte nytt för att det är ”förra höstens mode”, eller för att dem måste ha den senaste Iphone, osv.

    Och vi flyttar vår produktion till dessa länder och köper produkter därifrån för att kunna konsumera billigt.

  202 någon tänker olikt någon annan = foliehatt.

  Obs obs obs tror varken på 5g eller är vaccinmotståndare.

   Du har helt rätt.
   Jag som aldrig skulle vaccinera mina barn då det ena nästan dog blir framställd som militant vaccinmoståndare och foliéhatt, för folk är okunniga.

   Alla som är emot vaccin är inte galningar.?

    Jo, det är just det de är

   Jav tror heller inte på 5g, tror tyvärr inte det fungerar alls. Synd, vore kul med smidig telefoni men nej jag tror inte på det. Bara foliehattar tror på 5g!

  tycker viss skepsis mot vaccin som är framtaget så snabbt är nyttigt. Läkemedelsbolagen och regeringen avsäger sig ansvar mot potentiella framtida biverkningar, något att ha i åtanke.

   Vaccinet är INTE snabbt framtaget. Den baseras på forskning som har gjorts i 20 år. De har bara modiferat gammal forskning för att funka mot Covid.

   Det bygger dock på andra coronavaccin så det är inte som att de börjar från noll. Det finns många olika coronavirus.

   Nja, det har forskats på mycket lika vaccin länge. Däremot kan man ställa sig frågande till att basera vaccin på rna istället för vanligt vis. Det gör att jag skippar vaccinering ett tag framöver i alla fall. Fucka up sitt dna? Nä tack.

    Nu är jag inte så bra på biologi och sånt. Men inte kan man väl fucka upp sitt DNA med ett rna vaccin? Förklara gärna.

     Man har inte använt denna sortens vaccin tidigare, därav att det ifrågasätts och man vill veta mer kring eventuella framtida effekter.

      Det förstår jag, samtidigt pågår det en pandemi och många många människor dör. Vi måste alltså offra oss för mänskligheten, rent krasst. Om alla tänker: ja, men inte jag” så kommer pandemin aldrig att försvinna

       Offra oss för mänskligheten? Tror nog mänskligheten kommer klara sig just fine. Ja många kommer att dö men hela mänskligheten? Nej den överlever

     RNA, som ingår i ett par av vaccintyperna, ändrar vår arvsmassa
     Niklas Arnberg: Det kan man avfärda helt och hållet. För oss som är insatta så blir de här påståendena, som att ifrågasätta om jorden är rund. RNA är en annan typ av arvsmassa än DNA, de passar inte ihop. Det går inte att stoppa in RNA i vår arvsmassa utan särskilda enzymer som gör om RNA till DNA, men dessa enzymer finns såklart inte i vaccinerna. Utan dessa enzymer blir det som olja och vatten. Det bara skär sig.

     Citat från artikel ”Myter om vaccinet”

  LOL, så alla andra mediciner som tillverkar är helt plötsligt onödiga?

  Jag tycker faktiskt att folk är lite väl hårda mot såna som känner oro för vaccinet. Är det så konstigt? Ett helt nytt typ av vaccin har tagits fram rekord snabbt. Alla ska ta det trots att de flesta bara får en enklare förkylning av Corona. Varför ist inte informera mer om vaccinet, hur det funkar och varför alla ska ta det. Och ja jag kommer ta det. Men jag ser faktiskt inte poängen. Varför räcker det inte med riskgrupperna som vid vanlig influensa? Och varför funkar det inte att ta fram ett vanligt vaccin. Varför krävs det att man ska in på rna nivå på just detta? Så om man ist kunde informera om detta. I stället för att hota, så hade jag känt mig mer trygg med detta vaccin

   Informera mer? Det finns ju hur mycket information som helst om vaccinet.

   Klok kommentar. Så fort man uttrycker minsta fråga kring varför detta vaccin är rna-baserat så skriker folk bara ”foliehatt!” och då lär sig ingen någonting? Jag blir bara mer anti när jag inte får ställa frågor och ha funderingar. Och vi ska inte glömma att många tydligt minns narkolepsi-skandalen efter svininfluensavaccinet. En väns barn fick narkolepsi av det och kan inte leva ett normalt liv idag. Man påverkas när man träffar en sådan person och det är inget man bara skakar av sig och tänker ”Jaja jag får väl take one for the team!”…

    Exakt.

    Det FINNS jättemycket information om vaccinet out there, jag lovar.

     Har inte hittat nån info gällande varför fullt friska ska ta detta vaccin och varför inte man behöver ta det vid vanlig influensa. Varför räcker det inte med riskgrupper? Inte ens vid svininfluensan va det nåt större pådrag och då va det ju dessutom yngre som va riskgrupp.

     Och ja, foliehattar är det tröttaste uttrycker som cirkulerar just nu

      Alla riskgrupper kan inte vaccineras. Till att börja med. Vården orkar inte mer. Den mesta ej akuta vården är inställd p g a att allt handlar om covid. För att det inte skulle ta slut förrän covid dödat många många fler än nu.
      För att risken för svåra biverkningar av covid är hög även för helt friska personer.

      Varför alla ska ta vaccinet? Har du hört talas om flockimmunitet kanske?

    nu kan man ju även få narkolepsi som biverkning av en kraftig influensa… var det inte enbart 4000 eller liknande som fick denna biverkning? alla ska vaccineras för att det ska ge skydd. är inte enbart riskgrupper som kan bli svårt sjuka. varför inte bara lita på de forskare som i princip jobbat dygnet runt för att ta fram dessa vaccin och vet vad dom pratar om? blir sällan rätt när privatpersoner ska sitta och försöka tolka studier och artiklar som de ej förstår. vill inte vi alla att pandemin ska va över? det finns ett vaccin så håll käften och ta det.

     Samma massvaccinering uppskattades senare ha räddad sex liv från att dö i svininfluensan i Sverige.

      Ja skandal att de inte tittade i kristallkulan från början så hade man sluppit vaccinera någon…

       Ja visst hade det varit enkelt om man kunde se in i framtiden. Min kommentar var mer menad som en reflektion än att det var skandal att ingen såg det innan.

     400

    Astra Zenicas vaccin är inte ett RNA vaccin. Så välj det då.

    Är själv färdig vaccinerad med Biontecs (sedan januari) och inte ett dugg orolig, jag fick en massa info innan och man får ett enskilt samtal med en läkare innan där du också kan ställa frågor och du kan efter det fortfarande tacka nej till sprutan.

     Du har ju ingen aning om framtida biverkningar som infertilitet, cancer osv osv

      Ingen har väl någon aning om ifall man kommer få cancer i framtiden

     Menar du att alla kommer att få prata enskilt med en läkare innan man vaccineras?

   Precis så… Dödligheten för de som är under 70 ligger på under 0,5 %. Att det sedan ska införas digitala vaccinpass för att få resa och röra sig fritt i samhället är mer än oroande. Jag har autoimmuna sjukdomar som jag är orolig ska förvärras av vaccinet.. 🙁

    då ska du höra med behandlande läkare och göra som hen rekommenderar vilket med största sannolikhet är att ta vaccinet eftersom covid nog kan slå ännu hårdare

    Vad är alternativet då till vaccin tycker du? För du kan ju inte direkt röra dig fritt i samhället nu heller med autoimmuna sjukdomar, du är väl i riskgrupp och kan bli jättesjuk av covid som härjar fritt?

    Är genuint jättenyfiken på vad ni ”vaccinskeptiker” anser är ett bra alternativ?

    Har du koll på hur många som dog i spanska sjukan? Är det ett bättre alternativ än vaccin?

    Samma situation. Stor risk att utveckla fler autoimmuna sjukdomar i samband med svår sjukdom ELLER reaktion på vaccin. Covid gör man allt för att undvika genom att isolera sig extra mycket, vi med den här typen av sjukdomar lever ofta ganska isolerade ändå, medan att sätta en spruta i kroppen är ett aktivt val man gör. Ett vanligt influensavaccin kan också utlösa dessa sjukdomar om man har dem liggande latent, men vem vill att de blossar upp i förtid, eller alls? Vem ska smitta mig? Jag träffar ju ingen? Men sprutan ska jag ta, för lagets skull? Vet ni vad vi får om vi blir mer sjuka efter sprutan, vi som redan är sjuka? Vi får styrkekramar på facebook.

     Fast det är ju blad annat för såna som dig som eventuellt inte kan ta vaccinet som såna som jag bör ta vaccinet, så att du inte ska behöva vara lika rädd för att röra dig ute bland folk.

   Det är en bra fråga du ställer, och svaret är mycket komplext. En anledning till varför det är viktigt att det finns en gruppimmunitet (via vaccin) är att det minskar risken för mutationer att skapas. Ju fler som är smittade, desto större chans har viruset att mutera. Mutationer har en tendens att bli värre och värre med tiden, eftersom det är en fråga om evolution för virusets del att bli bättre på att smitta människor. För att undvika detta behövs ett brett skydd för allmänheten.

   En annan anledning är att det är många i riskgrupper som inte kan ta vaccinet, varav de behöver skyddas av att resten tar det. Vad gäller rna-vacciner är de betydligt mer effektiva (säkra) än andra vaccin.

    Jag har dock lärt mig att normen för mutationer är att de blir mer smittsamma, men mindre farliga eftersom virus vill överleva. Undantag finns såklart från normen.

   Astra Zenicas vaccin är inte ett RNA vaccin. Så välj det då.

   Är själv färdig vaccinerad med Biontecs (sedan januari) och inte ett dugg orolig, jag fick en massa info innan och man får ett enskilt samtal med en läkare innan där du också kan ställa frågor och du kan efter det fortfarande tacka nej till sprutan.

  Precis så… Dödligheten för de som är under 70 ligger på under 0,5 %. Att det sedan ska införas digitala vaccinpass för att få resa och röra sig fritt i samhället är mer än oroande. Jag har autoimmuna sjukdomar som jag är orolig ska förvärras av vaccinet.. 🙁

   Hur tänker du att de skulle förvärras av vaccinet?

   Att kräva vaccinintyg för resa är dock varken nytt eller ovanligt.

    Vart har man behövt intyg på vaccin för en inresa tidigare? Har rest en hel del både privat och i jobbet och i vissa områden rekommenderas man visst vaccin men jag har aldrig behövt ha intyg vid någon resa.

    Men jag frågar alltså inte för att ifrågasätta utan för att jag vill veta?

     Många länder i Afrika kräver att du har vaccinerat dig mot gula febern!

      Ett generellt vaccinpass gällande länder i EU och andra vanliga resmål är dock något helt nytt.

  Kan verkligen tipsa om Konflikts program ”Maktspelet bakom vaccinkampen”. I detta diskuteras bland annat precis det som Egoina tar upp här, att generiska vaccin ska få tillverkas. Dock är det en komplex fråga, med mycket att ta hänsyn till. Anledningen till att patent tillåts på läkemedel, är att det annars inte skulle ha funnits incitament för läkemedelsföretag att forska på nya läkemedel. Forskning är mycket dyrt, och därav finns ett patent för att garantera att tillverkaren får vinst. Efter en tid (om någon vet hur länge upplys mig gärna), släpps läkemedlet fritt och tillåts att tillverkas av andra företag. Då brukar priset för läkemedlet gå ner betydligt.

   Synd att din vettiga kommentar drunknar i flödet då det du beskriver faktiskt är en reell utmaning för forskning kring läkemedel! Många i den här tråden verkar även ha missat att frågan om patent har varit flitigt diskuterat, exempelvis här: https://www.theafricareport.com/68932/covid-19-vaccine-patent-waiver-would-speed-up-production-says-afreximbanks-fofack/.

   Så Egoinas fråga är verkligen inte dum.

  Dock vet vi inte exakt vad man får för biverkningar av covid-19 heller om man ska vara krass. Att beskriva det som en ”enklare förkylning” är ju lite väl avfärdande gentemot de som drabbats hårt eller förlorat en anhörig. Självklart tas vaccinet fram rekordsnabbt, eftersom det ges möjlighet till det då det är en pandemi som drabbar hela världen – det vill säga att hela världens forskare (jaja, ni fattar) är involverade. Klart som fan det går snabbt då. Det finns också väldigt mycket information, men det känns som att vaccinskeptikerna bestämt sig för att det ska vara något farligt och allt är en konspiration.

   Med tanke på de tusentals som har sk ”långtidscovid” så börjar man få klart för sig att covid kan ge svåra och långdragna biverkningar. Om de är obotliga lär visa sig så småningom.

   Håller med. Tyvärr har även unga, friska, vältränade dött i sviterna av covid. Händer sällan vid en vanlig enkel förkylning ?

  Ja med då är det väl bara för EU att köpa patentet från de som forskar fram vaccin.

  Dvs vinsten för att sälja patentet måste vara högre än vinsten för att sälja vaccindoser.

   Och om det visar sig att vi köpt grisen i säcken, och inga andra forskar för att EU ändå *köpte ett patent* så blir vi kokta.

  Snart är det vår och då behöver man ej ha foliehatt längre.

  Jag tror inte på vaccin. Jag tror på JEHOVA.

   Vem gillar magi, satan eller Jehova?

   Det är ju han som har gjort vaccinet. Han har väl gjort allt!?

   Väinämöinen ❤

  Lycka till med Jehova!! ?

  Förstår inte problemet med att drömma om att det fanns tillräckligt vaccin till alla, typ imorgon?

  Jag fick direkt en dålig känsla när Covid-19 bröt ut, blev dessutom drabbad två gånger. Bägge gånger fick jag åka ambulans in till sjukhuset men jag fick så dålig känsla av de här viruset alltså bortsett från insjuknande. Något sa till mig att kommer det vaccin så ta det inte. Träffade mitt medium direkt säger hon ”Du är inte rädd för Corona utan du är rädd för vad resultatet blir du tänker på det ofta du vet vad jag menar” jag sa jaaaa precis så hon bara du tänker rätt. I tre veckors tid efter det så såg jag bara dödsannonser framför mig hur folk som tog vaccinet hade dött för jag ej hunnit varna dem. Nej man dör inte direkt men det kommer förkorta livet. Nu känner jag ingen som ska ta vaccinet. Det är mörkertal inte bara när det gäller detta även antidepressiva jag fick utskrivit en medicin som kunde ha biverkningar som huvudvärk och så men man kunde sluta med den utan problem och fanns inget negativt att läsa någonstans på Läkemedelsverket. Dock ville jag sluta med medicinen för min syn blev jättedålig så kunde ej köra bil och då hade jag varit hos både optiker och ögonläkare som sa att jag hade perfekt syn. Sa att jag ville sluta då säger min läkare nej jag tycker ej det. Men valde att sluta (med hjälp av en annan läkare som jag känner privat) jag blev jättesjuk och blev sängliggandes fick minnesförlust, ansiktet domnade av tungan och ansiktet tappa känsel så jag ej kunde prata och hörseln försvann samt känslan av smärta. Har gått 6 år nu och jag har nu tillbaka minnet och kan prata men är konstant yr jag blev alltså kroniskt sjuk av Antidepressiva och detta vill ju ingen kännas vid. Dock när jag var i USA så gick jag till läkaren så han bara vadå skriver ni ut detta i Sverige utan att berätta om riskerna jo absolut det gör dem för att spara pengar istället för att ha fler läkare och psykologer. När jag satte mig och googlade i USA på medicinen så fanns det ju hur mycket varningar som helst men på svenska läkemedelsverket och andra svenska sidor fanns inget. Tänk på det bara när ni skaffar mediciner att göra research men inte bara i Sverige utan åk utomlands och gör research för all information är ej tillgänglig för oss svenskar så nu är det tvist med staten. Varit i kontakt med massa media med för att uppmärksamma det men ingen vågar röra i det. Man tror ju att vi lever i ett fritt land där man har all fakta tillgänglig och att det är tryggt men nej då! Är så besviken.

   Oj oj…

   Du provade inte att typ… läsa bipacksedeln?

   Du verkar helt klar i huvudet och inte alls tossig!! Utifrån innehållet i din text här är du helt klart en person med båda fötterna på jorden som alla borde lyssna på!!!

   Okej, vi litar mer på din magkänsla än på forskares arbete då. Tror nog att det är större risk för att livet förkortas om man inte tar mediciner men you do you

  Det går inte att göra så för de stora vaccinbolagen har ansvar för att vaccinet är tillverkat på rätt sätt, hygien och att det inte blir fel i produktionen. Det finns länder där det inte är lika noga med tillverkningen, och blir det problem faller det på den som står som tillverkare.
  Vem vill ha vaccin gjort av vem som helst?

  Det stora problemet tror jag blir att alla tror att vaccin är lösningen. Det kommer ju krävas man tar de flera gånger i livet och tänk att vi inte får tillgång till verkligheten via Sveriges medier utan att många länder döljer saker för varann och sprider falsk information. Så jag rekommenderar att varje person inte läser så mycket nyheter utan går på känsla. Viruset kommer vara med oss hela livet så så som livet ser ut nu kommer det att se ut framöver också. Vi kommer ej kunna ha konserter igen osv så att vara så naiva att en spruta kommer att göra att livet blir som vanligt igen kan man nog glömma. Tänk på att vi kan inte ta något förgivet. De liv vi hade före pandemin var då och nu har det ändrats och var tacksamma för allt kul ni kunde göra innan! Nu får man tänka om kanske ändra yrke osv

   Om du på riktigt haft corona 2 gånger bör du kanske gå på din lungkänsla och ta vaccinet innan du får fler permanenta lungskador.

   ”Gå på känsla” – min känsla är att du har fel.

   Snälla, inga beslut i en pandemi borde baseras på ”känsla”. Följ. Forskningsbaserade. Riktlinjer. Och. Råd.
   Jag LOVAR att det finns smartare människor än oss på denna jord som ägnat sitt liv åt att studera virus och vaccin. Har du gjort det? Om inte – gå INTE på någon jävla känsla då

    Vad skönt att flera års utbildningar tydligen är helt bortkastade. Vi ska ju alltid bara gå på kääänsla!

  Om alla skulle insjukna i Covid-19 i ett enda stort kluster skulle samhället gå under, det handlar inte om hur många som dör. Men ja, det är klart att människor kommer att dö en ganska stygg och ovärdig död när samhället kollapsar. Vaccinet ser till så att vi slipper leva efter restriktioner i framtiden och sakteliga kan återuppbygga och komma oss på fötter igen.

  Tycker det är bra att ifrågasätta. Ibland är det okej att ha lite ”småkorkade” tankar så länge man tänker själv.

  T.o. Einstein och Stephen Hawking har säkert haft funderingar på saker som många anses vara korkat, vilket inte är fel.

  Tycker det visar att man är intilligent om man vågar tänka själv och inte alltid håller med strömmen. Gäller inte minst nu under Corona, är på riktigt lite orolig över hur folk bara köper vad alla hela tiden säger. Är lite läskigt.

  Med det sagt; Hacka inte på någon som ifrågasätter, det visar mer tecken på självständigt tänkande och intelligens (oftast i alla fall), än för dem som inte gör det.

   Har du märkt under det här året att det finns en hel del ytterst välutbildade forskare som har olika åsikter om pandemin och ifrågasätter FHM och regeringen? Har du sett att dessa forskare fått massor av plats i dagspressen? Eller du kanske inte läser tidningar? Vi har haft utmärkta tillfällen under hela året att ta del av massor av olika teorier att fundera över och ta ställning. Det tycker jag är smart till skillnad från att sitta hemma på kammaren och tänka ut ett eget universum. Kunskap regerar.

    Vet inte vad du vill få fram riktigt. Att forskare och politiker tänker nytt och försöker enas förstår jag.

    Men de flesta svenskar eller ”vanligt” folk som jag är läst är väldigt mycket: ”Hata tegnell”, ”vi ska sätta hela samhället i lockdown”, ”dem som inte tar vaccin är idioter” osv.

    Och hatar på andra utan att tänka efter innan.
    Det är den bilden har jag fått av befolkningen under denna pandemi

   mycket intilligent

  Snacka om att slå in en öppen dörr.. alla läkemedelstillverkare gör ju just det, lägger saker åt sidan och tillverkar vaccin.
  Vissa företag som har vaccinfabriker med resurser men inget eget färdigt recept hjäper konkurrenter att tillverka vaccin som redan är godkända.

  Vaccinera riskgrupperna snarast. Sen är det bara att öppna upp allt och sluta testa. Är man sjuk är man hemma, är man frisk kan man gå till jobbet.
  Vi måste tillbaka till det normala!

  Jag tycker inte att tanken är dum alls, att släppa på patenten har trots allt diskuterats. Däremot är det väl inte ekonomiskt hållbart för medicinföretagen att göra så.

  Det diskuteras ju faktiskt om man ska släppa på patentet just för att de mindre rika länderna ska komma ikapp med vaccin:

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/gWpOr1/ta-bort-patent-pa-coronavaccinet

  Varför kallar du människor med andra åsikter än dig själv för ”foliehattar?”

   För att dessa personer väljer att gå på din egen magkänsla än att ta till sig av bevisade resultat som människor som har lagt flera år av sina liv på att utbilda sig inom det här specifika fältet kommit fram till.

    Det finns många experter som också är skeptiska och det är ett faktum att vi inte har gjort några studier på långtidseffekterna. Läkemedelsbolagens friskrivning och att jag inte tycker det är värt det BARA för andra skull (jag är en frisk 29-åring med optimala D-vitamin, zinknivåer och lågt HBA1C – samtliga korrelerar med enkelt sjukdomsförlopp) gör att jag tänker avvakta.
    Folk verkar ju inte ens försöka ta tand om sig, förstår inte varför jag då ska ta vaccin för deras skull. Tycker folk ska börja kolla upp sina värden och äta kost och riktade tillskott därefter. Och de i riskgrupperna ska såklart få vaccineras. Tror det hade dämpat förloppet på samhällsnivå.

  ”Varför ser inte De Högsta Ledarna till att xyz?” Vänliga hälsningar från mellanstadiets filosofitimme

  Hon har troligtvis inte knäckt någon nöt alls med tanke på att hon går på parmiddagar, åker på weekends med vänner och verkar ha noll koll på vilka restriktioner som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.