Nellie Berntsson anklagar Laissas nya ägare för både vanvård/djurplågeri och stöld

I april 2019 sålde Nellie Berntsson hästen Laissa Du Buisson Z till en kvinna utan egentliga tävlingsambitioner, och som mer ville ha en allround-häst i sitt liv.
När kvinnan blev gravid, trots preventivmedel och var för sent ute för att avbryta graviditeten så beslutade hon sig för att sälja Laissa eftersom hon kände att hon inte kunde ge hästen den tid och uppmärksamhet som den förtjänar.
Då blandar Nellie sig helt plötsligt i, och kritiserar den här kvinnan för att ha planerat sitt liv dåligt med orden:

Livet ändras.
Men om man köper en häst för mkt pengar i mina ögon, så vet man kanske när i livet man tänker skaffa barn, hus eller andra investeringar. // Nellie Berntsson

Detta, trots att kvinnan skyddat sig med preventivmedel, men likväl blivit gravid.
Hon hade alltså alla ambitioner att ge Laissa ett ”forever home” men stod inför fullbordat faktum när hon fick veta att graviditeten var för långt gången för att ens kunna avslutas om det hade varit önskvärt.

Med tanke på att Nellie Berntsson verkar inneha svart bälte i korttidskontrakt och flyttkartongsvikning och letat efter nya stall i både Skåne och i Danmark att hyra eller bli inackorderade hos, innan den nyss uppsatta kristallkronan ens hunnit sluta gunga i sadelkammaren, så tycker jag att hon nog är bland de sista att ens ha en åsikt om saken.
Men det hade hon då och det har hon även NU, när det visar sig att Laissa köpts av en kvinna som tidigare hjälpt Nellie med både hennes hästar och hundar.
Nellie har ingen som helst rätt eller anledning att uttala sig om saken, eftersom den gick henne förlorad i samma stund som hon sålde Laissa.
Hade det varit så viktigt för henne så hade hon ju själv kunnat köpa tillbaka Laissa, men det verkar hon inte vara intresserad av, utan hon vill mest bara sprida sina åsikter på sociala medier.
Åsikter, som innehåller så pass grova anklagelser om bland annat djurplågeri, att de nog absolut skulle kunna klassas som förtal. Både med tanke på uttalandets natur, men också pga den enorma räckvidd som Nellie har via sina sociala medier.

Där är vi alltså nu, och här under tänkte jag gå igenom vad Nellie postat på sina sociala medier, och hur Laissas nya ägare bemött dessa anklagelser.
Jag har valt att censurera den nya ägarens namn eftersom hon är en privatperson och jag skulle uppskatta om ni respekterade det, även i era kommentarer.
Nellie har 346 000 följare på Instagram. Laissas nya ägare har 3 275 följare.
Jag har valt bort vissa bilder som inte är relevanta för situationen och för att inte få ett på tok för långt inlägg.

Ett inlägg på Instagram med en bild på Nellie och Laissa med texten ”Everything will be ok honey. <3”

Nellie Berntsson: Gör ett uttalande, en gång för alla. Mi DM är full, så vi alla kan gå vidare. Ägaren som äger Laissa idag har jag ingenting problem med. Hon jobbade i stallet jag stod i för några år sedan. Såg att hon uttalar sig om att vi inte drog jämt, nej det gjorde vi kanske inte, jag tycker kanske inte att det är lämpligt att man vanvårdar hästar, gör de magra, snor saker av andra eller beter sig på ett sådant sätt. Hon hörde av sig tre dagar innan till mig om jag kunde köpa Laissa med henne för att hon inte hade råd med hela summan. Då har vi 1. Inte hörts på flera år. 2. Jag läst om diverse händelser där hästägare varit helt förtvivlade av hennes beteende. 3. Jag blir besviken att man köper en sådan häst, när man tre dagar innan inte ens har pengarna för det. Punkt. Jag hoppas i alla fall att Laissa har det bra och att personen i fråga lärt sig en läxa efter dessa år. Om man har djur så tar man ansvar för dem alla dagar i veckan. Precis som ett barn. Nellie: Man kan liksom inte sitta och svara öppet om saker som inte stämmer. "Jag ska inte svara på detta" och ändå är hela hennes Q/A om mig. Bara så ni vet, finns stora som små namn som kan intyga infon med. Därför är jag inte superhappy att mina gamla häst hamnat hos en person som inte har ekonomin att ta hand om den. Som hon skrev tre dar innan. Om det då löst sig för henne på annat vis så toppen. Ingen blir gladare än jag men isitt inte heller då och snacka öppet orm mig som inte stämmer. Nellie: Så sluta gå på mig att jag lägger mig i. Om jag säljer en häst som ser ut som en miljon med fina resultat i 140 så vill jag gärna se att hästen fortsätter se bra ut och har det bra. Till nästa story. Så här såg hon ut ett tag, tror fan man blir ledsen. Har inget med människan att göra, har inget med hennes planer att göra. Har med etik och moral till djuren. Nu vill jag inte ha mer diskussion och önskar den nya ägaren lycka till. Nellie: Se till storys som läggs ut. Det är inte sant. Fyra dagar tidigare skulle vi vara hästägare ihop och nu är fan Berntsson hemska? Usch och fy. Jag såg allt i ett år . Inget av det hon skriver är sant. Tro mig. Se igenom henne. De finns andra anledningar som jag inte kan ta här. FARLIG! Nu vet ni, gillar inte ens att ta upp sånt här. Känns så opassande med det finns gränser.
Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

Hon anklagar alltså personen som köpt Laissa av den förra ägaren för bland annat vanvård/djurplågeri och stöld.
Det är inga dåliga anklagelser att rapa upp inför 346 000 följare.

Här följer de storys som den nya ägaren publicerat och där hon försöker försvara sig mot de grova anklagelser som Nellie Berntsson riktar mot henne. De inlägg som inte handlar specifikt om det Nellie påstår, har jag exkluderat för att inte få ett för långt inlägg.

Fråga: Åsikter om att Nellie lägger sig i? Hon har ju sålt hästan liksom? Svar: Jag kan förstå om man vill veta var hästen man sålt håller hus liksom. Men att lägga sig i när man gjort valet att sölja kommer jag aldrig förstå. Har man sålt så har man sålt och jag anser att man sköter sitt egna. Som man brukar säga: Sköt du ditt så sköter jag mitt. Personligen tycker jag inte att man ska lägga sig i något, alla gör olika, tycker olika osv och det är så världen ser ut.

Fråga: Tycker verkligen att N gör fel och hänger ut folk på nätet. Så barnsligt av henne, du verkar iaf vettig. Svar: I mina ögon är det också oerhört fel att att hänga ut folk på nätet, speciellt när dessa inte gjort något fel. Är man en mördare, våldtäktsman eller brottsling på något sätt så kan jag förstå att man vill "hänga ut" och varna för denne. Men att göra det mot civilpersoner som inte gjort något felar i mina ögon helt fel och barnsligt. Finns många som behandlat mig otroligt illa, men aldrig att jag skulle hänga ut dessa. Osmakligt om du frågar mig. Alexandra Fäldt gjorde det hon kunde för Laissa och det Laissa mådde bra av . Att hon blev gravid oplanerat och fick har överöst på sig pga det, det är helt jävla sjukt om du frågar mig. Blir spyfärdig faktiskt. Hon är helt fantastisk och ser alltid till hästarnas bästa, den so säger något annat än avundsjuk. Jag gör det jag kan för Laissa och ser till hennes bästa. Just nu mår hon otroligt bra på lösdrift med sina kompisar, sen att man blir hånad pga det är också otroligt osmakligt. Otroligt många hästar som går på lösdrift och mår bra av det, Bland annat Sannafrsl har sin tävlingshäst Märta på lösdrift. Tycker man ska normalisera lösdrift. Tack snälla.

Jag har ALDRIG i hela mitt liv vanvårdat en häst, misshandlat en häst eller varit elak mot en häst. Jag rider gärna inte ens med spö när jag rider för att jag tycker inte att man kan straffa hästen till att göra någonting. Du kan ALDRIG någonsin tvinga en häst till något. Denna hästen som syns på bild hette Bellefleur och jag blev blåst på henne, ett försäljningsstall som sålde henne till mig visste att hon hade en cysta i strålbenet höger fram. Jag gjorde allt i min makt för att få hästen att bli bra, försökte alla typer av behandlingar på henne men ingenting hjälpte. 
Så Berntsson’s ville köpa henne eller ta ett föl på henne, precis som ägaren av stallet och jag sa ifrån. Så efter Berntssons rekommendationer så lämnade jag henne på lösdrift till en tjej med förhoppningen att hon kanske skulle bli bättre. Men det blev hon inte. Så efter 13 månader tillsammans så sprack cystan i hagen och hon fick somna in, tyvärr. Jag gjorde ALLT i min makt och kunde inte göra mer för henne. 
Men på bilden är hon varken mager, vanvårdad eller illa till mods på något sätt. Jag skulle ALDRIG göra illa en häst. 
All utrustning som hon har på sig är också dessutom min, jag har heller aldrig stulit någonting.Jag har väl pengar för att köpa egna saker? Precis som alla andra.
Men familjen Berntsson kallade min för KNARKARE, jag äter allergitabletter mot pollen en enligt Berntssons så är jag en knarkare, för jag åt minsann andra tabletter också. Detta är bara en av alla saker so de sagt/gjort mot mig. Om jag tappat respekten för dem? Ohja!

Samma häst & detta är bara några dagar innan hon fick somna in - ser heller inget fel på denna bilden. Varken vanvårdad eller plågad på något sätt.

Men om jag nu var en sådan hemsk människa som knarkade (som dom dessutom inte kunde säga till mig face 2 face utan istället sa till mig ex) så förstår jag inte för fem öre varför dom ville att jag skulle rida deras hästar? Dom ville även att kan skulle köpa Mackan. Varför vill man det om jag är så hemsk? Jag följde med Berntssons på tävlingar emellanåt, varför fick jag det om jag nu vanvårdade hästar? Jag har aldrig någonsin haft en mager eller vanvårdad häst i min ägo. Aldrig.
Sen är det INGEN människa som någonsin kommer till mig face 2 face och säger saker utan går bakom min rygg. Varför? Om du tycker något om någon så säg förena det direkt till den personen istället. Varför gör man inte det? Jag har meddelandena kvar där Berntssons kallar mig för knarkare och säger att ”det är sedan gammalt” men att det ändå erkänns att dom gjort det.

Detta var min vardag i över 3 år, så här såg jag ut då jag levde med en narcissist. Det var han familjen Berntsson gick till och sa att jag var en knarkare, Varken dom eller någon annan kunde någonsin ana hur vårat förhållande var bakom stängda dörrar. Men så här såg den ut, detta var min vardag och när dom gick till honom och sa att jag var en knarkare, det gjorde inte saken bättre.

Att leva med en narcissist kan bli en människas död. Han höll på att bli min. Han sa ”Om du någonsin lämnar mig så kommer jag döda dig, skära dig i 8 lika stora delar, stoppa ner dig i 8 olika soppåsar och gräva ner dig på 8 olika ställen där ingen kommer hitta dig. Om någon sa att jag gjort si eller så, ja då fick jag stryk. Så ni kan ju tänka er vad som hände efter Berntssons uttalande?

Ni ska även veta att den översta bilden är tagen 1 dag INNAN den nedersta bilden. Allting handlar om vinklar. Laissa hade det superbra hos Alexandra Fäldt och jag kan säga att Laissa har ALDRIG sett så lycklig och välmående ut so hon hon gjorde hos Alexandra när jag kom för att provrida.

Fråga: Vad tycker du om N senaste story? Pinsamt hur hon håller på. Svar: Jag har lagt mitt uttalande om hennes story, nu fick jag nog. Om jag nu är en så hemsk människa så förstår jag inte varför de ville att jag skulle vara hundvakt om de skulle göra något, att jag skulle motionera deras hästar om dom var borta med mera. Här är Bernard från när jag var hundvakt åt alla deras hundar bland annat. Ser han vanvårdad ut och illa till mods?

Fråga: Finns det någon speciell skadehistorik på Laissa eftersom hon säljs till ej satsande ryttare?
Svar: Finns ingen skadehistorik vad jag vet och har heller inte sett något om att hon inte ska säljas till en satsande ryttare heller. Men vet att hon såldes som allroundhäst till Alexandra och att det är det hon kommer vara här också. Få göra allt i allo.

Fråga: Tror många har förutfattade meningar om Laissas dagsform, så visa en bild på henne utan täcke. 
Svar. Dagsfärska bilder på Laissa, hon går som sagt på lösdrift med FRI tillgång till ö samt att hon även får kraftfoder varje dag. Men i mina ögon och alla andras i stallet så är hon inte mager, och mer muskler ska till. Men hon är en sund och fin häst.

Förtal är bland annat att utmåla en annan människa på ett klandervärt sätt och det tror jag nog att man skulle kunna kalla det som Nellie sysslar med här.
Jag lider med kvinnan som – tyvärr – bara en en i raden av alla människor som Nellie och hennes familj dragit i smutsen på sina sociala medier.

258 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dags att Nellie-bebisen blir anmäld för förtal. Då kanske hon lär sig.

  Svara

   Problemet är väl att folk sällan anmäler för förtal pga tid och kostnad. I värsta fall får man väl betala rättegångskostnaderna? Typ 100-tusen?

   Svara

    Oftast kommer man billigare undan pga försäkringar.

    Svara

   Nellie ska väl helt och hållet ge fan i vad den nya ägaren gör och inte. Visst kan man bli besviken, arg, etc, men har hon rätt att gå totalt loco? Nej.

   Svara

    Tror att hon baRa försöker hitta något att avreagera sig på iomed hennes och Olavs kris. Alltid gött att dra upp lite drama för att få följarna att ge stöttning.
    Barnsligt till tusen och helt gränslöst. Men antar att hon kommet köra den här stilen när hon är 40 med

    Svara

     Vad har hon och Olav för kris?

     Svara

     Vadå för kris?

     Svara

  Illa att åta sig en häst, ett liv, när man inte kan planera sitt liv bättre. Hon borde aldrig köpt Laissa.

  Svara

   Va? Man kan inte planera livet alla gånger. Livet är det som händer inte det man vill ska hända.

   Svara

   Jag brukar inte skriva ”hej *namn*” men här känns det ju befogat….

   Svara

   Men snälla, man kan inte planera hela sitt liv. Saker händer och livet förändrats. Nu löste det ju sig bra för hästen ändå så förstår inte vad problemet är.

   Svara

   Liv
   Hela ens värld kan vändas uppochner på en timme.
   En del känner inte att de är gravida innan födseln. Det blir ofta en schock när de står med ett nyfött barn i famnen.
   Ska man dra saken till sin spets så borde fertila kvinnor inte få göra större inköp eller söka nya jobb då de kan bli gravida. Är det ett sådant samhälle som vi ska bli? En kvinna kan inte skaffa hund ifall hon blir gravid och bebisen blir hyper allergisk mot hundar.

   En kvinna kan inte sluta på sitt jobb och söka ett nytt jobb då hon kan bli gravid. Är hon i blrjan av graviditeten så kan hon bli nekad då hon bara kommer kunna jobba ett par månader och sedan vara borta över ett år.

   Svara

    Tycker Nelle faktiskt inte känns helt frisk. Så mycket hat?!
    Om hon är så bekymrad över hästen, varför köper hon inte tillbaka den då?
    Å vad ääääääär det med dagens ungdomar, som ska ta allt på sociala medier….skääämskudde!

    Svara

     Nej hon känns verkligen inte frisk. Tänk att den blivande mamman ens har förklarat varför det blev bebis och inte häst 🤯 det har inte Nellie det minsta lilla att göra med!

     Svara

     Men avliva hästen om det är så jobbigt. Det finns många tusen hästar i Sverige

     Svara

    Det sista är väl lite sant dock eller? Man anställer kanske inte nån man vet är gravid och lämnar snart?

    Svara

     Är det rätt person så anställer man om man är smart!
     En människa kan jobba MÅNGA år efter en f-ledighet.

     Hade jag varit chef hade jag anställt min toppkandidat oavsett gravid eller inte gravid.

     Svara

      Exakt så gör man på ett vettigt företag! Vem fan vill jobba på ett ställe där det inte är ok att livet händer?

      Svara

       Ja livet kan hända, men skulle inte klandra nån som inte anställer en som redan är gravid…

       Svara

        Jo, det kan man eftersom det är olagligt att diskriminera på grund av graviditet

        Svara

        Du tycker inte man ska klandra arbetsgivare som inte anställer kvinnor i fertil ålder (dvs kvinnor mellan 18-45 år) eller män i fertil ålder (män mellan 18-70 år). Män är liksom också föräldralediga idag.

        Då finns det ju ingen kvar att anställa, mer än kvinnor över 45. Om man nu som arbetsgivare inte vill ha anställda som eventuellt kommer vilja vara föräldralediga.

        (Vet att man kan bli gravid innan 18)

        Svara

         Vet du också att man kan bli gravid efter 45?

         Svara

         Det sa jag inte, det handlar om ifall nån redan är gravid när den söker jobbet och alltså kommer börja med att va borta… Osmidigt liksom.

         Svara

          Nr 2 kan ju också bli gravid eller pappaledig…

          Män får ju inte frågan om de har en gravid partner, eller tänk om de har en 6 månaders hemma som de snart ska vara lediga för?

          Livet händer ALLA och spelar roll om den man anställer går hem efter 6 månader eller 1 år eller 2 år…

          Svara

           Man kan ju försöka minimera risken iallafall genom att inte anställa den uppenbart gravida. Sen tycker jag jag det är lite fult att ta ett jobb om man vet att man snart ska vara föräldraledig.. Snacka om att utnyttja läget.

      Finns väl andra att anställa tänker jag. Oftast finns det väl flera som passar. All jobb kräver inte ovanlig spetskompetens.

      Svara

       Men varför gå med nr 2 om man tycker nr 1 är bäst? Då är man ju bara korkad.
       Även om nr 1 är gravid och försvinner i nåt år kommer ju personen tillbaka. Finns ju inget som säger att nr 2 aldrig tänker skaffa barn i framtiden. Eller blir sjukskriven osv.

       Seriösa arbetsgivare anställer givetvis den Bästa, även om det finns många kandidater. Och är den Bästa gravid eller ska bli pappa inom kort, så vinner de ju ändå på att anställa den Bästa. Det finns ju många många år kvar i arbetslivet efter ett eller två föräldralediga år.

       Svara

        Ofta finns det inte så tydliga nummer ett och två i min erfarenhet. Dumt att att anställa nån och sen direkt anställa en vikarie.
        Tycker ni lever lite i en drömvärld om ni tror detta aldrig händer…

        Svara

         Var skrev jag att jag inte tror att det händer?
         Jag VET att det händer, pga många som anställer är idioter.

         Svara

          Tycker som sagt inte det idiotiskt, snarare smart och logiskt. Bra att vara försiktig.

          Svara

      Fast så unik är knappast någon. Ofta är kandidaterna till jobbet ganska jämna om det tex är krav på vissa meriter för att få jobbet. Klart man skulle välja att anställa den som inte var gravid då.

      Svara

     Finns exempel på det ja.

     Svara

     Det sista är olagligt. Man får inte neka en person ett jobb pga graviditet.

     Svara

      Precis, det är därför arbetsgivare hittar på en giltig anledning att inte anställa den gravida.

      Svara

       Olagligt eller ej, så går det inte om det inte går. En anställd ska tränas in i sitt nya jobb och det tar tid. Plötsligt så förvinner den anställda och är kanske borta i över ett år. Medans det så får man hitta en vikarie som måste tränas in. När den anställda sedan kan tänka sig att börja jobba igen, så har kanske vikarien varit på arbetsplatsen längre och är mer kompetent. Samtidigt förväntar sig föräldralediga människor att få löneökning och andra fördelar, fast dom inte ens jobbat på arbetsplatsen på ett tag.
       Min man har en egen firma och han anställer ingen fast det finns jobb att göra. Behöver han hjälp så tar han in f-skattare, så vet han att jobbet blir gjort. I tvåmansjobb kan den andra bara inte dyka upp en morgon pga vabb. Det kan bli enorma kostnader för en liten firma om projektet inte blir klar i tid. Man förlorar kunder och kan även behöva betala vite om man inte levererar innan deadline.

       Svara

        Och sen ska det vabbas i tid och otid.

        Svara

         En tredjedel av ett helt år kan man faktiskt vabba och få ersättning för. Det går typ inte att räkna med en sådan anställd när det kommer till viktiga jobb som måste bli klara i tid.
         Men lyxig iofs att kunna vara borta en tredjedel av arbetslivet fram tills att ungen går till skolan, och få lön ändå. Nästan så att man borde skaffa ett barn bara därför.

         Svara

          Välutbildade får ofta jobb trots att de är gravida eller föräldralediga. Men det är kanske inte det du menar med viktiga jobb som måste bli klara i tid?

          Svara

           De jobbar ju ofta i den offantliga sektorn där pengarna inte är problem.
           Finns det inga pengar i ett företag så är det bara att stänga butiken.

           Klart att välutbildade människor också har viktiga jobb, men nu menar jag jobb där det blir konsekvenser för hela företaget om en anställd inte gör sitt jobb klar i tid. Jobbar man statligt t.ex. så finns det väldigt få konsekvenser om några alls ifall man skulle behöva vara borta från jobbet. För en statlig myndighet kan ju aldrig gå i konkurs. Men om ett byggbolag, eller fåmansbolag, en underentreprenör osv., inte gör sitt jobb klar i tid för att anställda inte är på jobbet, så blir det konsekvenser.

           Ok, det handlar alltså om hur man definierar viktigt jobb. Ja det är säkert inte så många fåmansföretag som anställer gravida eller föräldralediga.

          Fast hur många gör så? Jag har personalansvar för 30 anställda, fler med barn. Är extremt ovanligt att någon vabbar mer än några dagar.

          Svara

           Finns absolut såna personer, på min pojkväns jobb tex så har han en jobbkollega som knappt är på jobbet pga vabb, det är liksom otroligt om personen ens jobbar en vecka utan att försvinna igen, sen är personen pappaledig nästan jämt på det också så ja.. Vet inte om deras chef är så glad för det men tjae.. Det är bara så det är.. Höggravida har också anställts på samma företag för går ju inte neka en sån person jobb och det slutar ju som det slutar men tjae.. Allt enligt regelbok eller något..

           Min man har hört på sitt arbete hur folk förlänger sina semestrar genom att ta ut vabbdagar i anslutningen till semesterdagarna. Handlar alltså inte alls om några sjuka barn. Det är väl lätt att göra så innan barnens skolplikt börjar. Vabfusk är nog rätt utbrett.

           Beror på hur många barn man har och hur ofta de är sjuka.. Har en kollega som är borta väldigt mycket (5 barn).

           Klart de kan neka en höggravid jobb? Bara de inte säger att det är därför.

          Oj, jag brukar kunna hålla mig vuxen och diskutera olika åsikter men vill vråla att du är en bajskorv och idiot.

          VAB är inte lyxigt. Det är en skyldighet att som förälder vårda sitt sjuka barn. Ofta kombinerat med att halvjobba för dem som kan det. Kombinera heldagars vab med halvnätters jobb för att komma ikapp. Stress och ångest för att man inte är 100% närvarande varken på jobb eller som förälder.

          Dra åt ….

          Svara

           Tack 🙏

           Ångrar mig… Ska inte alls skaffa barn. Det gör nånting med kvinnor, uppenbarligen.
           ”Bajskorv”, really??? Dags att hänga med några vuxna nån gång, och inte bredvid sandlådan då.

           Jag har för mig att du inte tycker om barn ändå va, Henrietta? Vill minnas att du brukar skriva det.

           Så är det. Men det har ingenting att göra med huruvida man skaffar egna barn eller inte. Galnare saker ha hänt.

           Fast där får du litegrann skylla dig själv. Vabbar man tar man hand om sitt sjuka barn. Att du ”vill” jobba ikapp, är ditt val. Och inget som jobbet kan kräva för att du ska göra. Vabba på riktigt istället och skit i duktig-flicka, det gynnar alla 😉.

        Jobb ger trygghet.
        Trygghet ger jobb.
        Man måste ju kunna jobba fast man har barn 2021. Både män och kvinnor.

        Svara

         Ja, men kanske inte på alla arbetsplatser, och kanske inte som en anställd.

         Svara

          Haha va? Ska man inte kunna vara anställd och vara förälder samtidigt?
          Bara chefer får ha barn! Chefer och kungen.

          Svara

           Ja, men kanske inte på alla arbetsplatser. Som jag sa. Alla arbetsplatser har inte råd att ha anställda som vabbar istället för att dyka upp på jobbet.

           Hur hamnade vi i diskussionen ”alla företag gillar inte att man vabbar”? 🙄 Vi talade om att vara/eventuellt bli gravid när man är ny på ett jobb!

           Alla arbetsplatser kanske inte har hållbara affärsidéer om man inte kan betala ut löner till sina anställda. Det är en rättighet i Sverige att få vara föräldraledig och att få vabba sina barn. Vi har även rätt till semester. Herregu, check your opinions. Vem vill vara livegen?

           Man kan väl ha en hållbar affärsidé och inte ha några anställda. Du vet, man kan bara hyra in folk som sedan fakturerar en. Dom brukar dyka upp och jobba tills det blir klart istället för att dra vid 15.30.
           Så länge man betalar fakturorna, kan ta ut pengar till sin egen lön, betalar skatt, och inte konkar företaget så är väl affärsidén hållbar.

           Henrietta, vad har du för lyxjobb där du kan gå 15:30?

        Ta ert ot n0n annanstAans?

        Svara

      Nej, självklart är det ingen som kommer säga till dig att det är därför du inte fick jobbet. Men de kan fortfrande välja bort dig lagligt

      Svara

      Ja men man behöver ju inte säga att det är därför såklart. Man säger väl att man tog en annan, behöver inte ens ge en anledning.

      Svara

   Hade du sagt att personen skulle planera sitt liv bättre om hon fick cancer, haft en nära anhörig som gått bort eller dylikt? Jag blev gravid när jag var nybliven 20 åring, trots p-piller. Aldrig ska en kvinna behöva göra en abort för att någon annan tycker det, det är alltid kvinnans beslut, punkt. Det är 2021, inte 1800-talet eller sydstats USA. Men jag antar att du själv lever efter samma motto som du predikar om, eller så har du kanske aldrig behövt stå inför ett svårt beslut. Hästen kommer få ett bra liv hos en annan häst-älskande människa, i Sverige finns det gott om ambitiösa hästfantaster.

   Svara

  Men Fayme som frågar följarna vilket mord som fascinerar dem mest och skriver ut namnen på två stackars kvinnor som blev mördade! Jag vill bara gråta när jag ser de kvinnornas namn. Inte fan är det fascinerande! Hur kan hon INTE förstå hur det känns för alla som kände och älskade ett mordoffer, när hon skriver så? Vilket mord fascinerar er mest?

  Svara

   Nu är inte detta mord men pedofilkvinnan i jönköping fascinerar mig 😀

   Svara

   Reagerar du likadant när P3 dokumentär släpper avsnitt om mord? En mörk historia podden? Rättegångspodden?

   Svara

    Jag lyssnar inte på något sådant eller ser på sådant. Får ångest av bara tanken. Men att hon uttrycker sig så och så skriver namn på någons älskade dotter eller vän…

    Svara

     Det är alltså bättre att glömma de som blivit mördade såsom Fadime så att du slipper få ångest?

     Svara

      Fråga de anhöriga. Alla såna där underhållningsprogram om riktiga mord brukar få hård kritik från offrens anhöriga. Det tycker jag räcker som förklaring.

      Svara

   Varför får man inte finna mördare intressanta?

   Jag är fascinerad av förintelseförnekare, vad har du att säga om sådant?

   Svara

    Är du fascinerad av det här mordet? Och så offrets namn. Jag mår illa av sånt.

    Svara

     Jaha? Gå och kräks om du mår illa?

     Ja, jag tucker att mord är spännande och intressant, jag funderade på att bli kriminolog efter att ha läst en kurs på gymnasiet, men valde annorlunda. Varför skulle det inte kunna vara intressant? Och ja, jag är av uppfattningen att namn på offer alltid ska nämnas just för att visa att riktiga människor faller offer för mördare, för att hedra offren och visa att rättvisa faktiskt skipas. Om namn nämns för att säga att de förtjänade att dö, är det okej? Nej, det tycker jag inte.

     Vad är du själv intresserad av?

     Svara

      Alltså jag kan tycka att det är lite tudelat. Jag kan förstå när någon vill följa en rättegång eller läsa en intervju med en kriminolog.
      Men att lyssna på personer som inte har någon utbildning eller arbetar med juridik/psykologi, som sitter och snackar bara, det är ju inte intressant.

      Svara

       Nej du tycker kanske inte det är intressant, men det betyder ju inte att andra inte gör det. Jag är jurist och jobbar med brottmål men tycker ändå det är intressant att lyssna på när ”outbildade” snackar om mord. Lyssnar inte på Fayme och LDs podd dock så kan inte säga något om den specifikt men ex. Vad blir det för mord är en favorit hos mig och det är just en snackpodd om mord

       Svara

        Men hen måste väl inte tycka som du. Du tycker det är intressant hen inte. Bara att acceptera!

        Svara

         Självklart inte. Men hen skrev ”att lyssna på personer som inte har någon utbildning eller arbetar med juridik/psykologi, som sitter och snackar bara, det är ju inte intressant” som att det bara är så det är. Jag poängterade att det är den personens åsikt och inte en allmän sanning.

         Jag tycker det är helt självklart att man tycker olika saker är intressant och bryr mig inte det minsta om vad andra personer finner intressant. Tycker det är märkligt bara att tycka att ens egen uppfattning ska vara ”allmänt gällande”.

         Svara

      Kriminologi är ju en sak, men vem som helst kan ju googla fram samma info som Fayme. Hon vet ju lika lite som jag.

      Svara

       Ja? Det är ju samma sak med de flesta P3 dokumentärer samt rättegångspoddar osv.

       Svara

        Rättegångspodden får ju massor av kritik från offrens anhöriga

        Svara

     Jag håller med dig. Jag tycker att P3 dokumentärer är intressanta när de tar upp olika brott, speciellt de dokumentärer där de har med anhöriga som får säga sitt. Men som Fayme gör här känns osmakligt, att man ska rösta om vilket mord som är mest fascinerande. ”Sorry, du dog inte på ett tillräckligt intressant sätt så jag röstar på den andra för jag vill ha lite go underhållning och den andra personen blev ju faktiskt både strypt OCH uppeldad så det var mer fascinerade än du som bara blev skjuten i huvudet”.

     Svara

      Tror du att mordoffret blir kränkt om nån annan är mer intressant? 😅

      Svara

       Hört talas om anhöriga???? De kan må dåligt inte av att ett mord anses mindre intressant men av att det används i en omröstning?

       Svara

   Nu la hon dock ut namnet på ett offer och en mördare.

   Förövrigt helt normalt att fascineras av mord och andra hemskheter, det har människor gjort i alla tider. Man kan också hålla två tankar i huvudet samtidigt, dvs tycka det är fruktansvärt och lida med anhöriga och samtidigt tycka det är fascinerande med mord.

   Svara

   Jag fascineras av mörka saker därför att jag vill förstå människor som är kapabla att begå fruktansvärda handlingar. För någon som inte fungerar som jag, förstår jag om det låter väldigt märkligt och motbjudande. Sedan tror jag att det finns människor som ”gottar” sig åt andras olycka och det är en annan sak enligt mig.

   Svara

    Förstår man en mördare genom att lyssna på två helt outbildade influencers som har googlat på ett mord och sedan sitter och pratar om det?

    Svara

     Vart skrev jag det?

     Svara

      Därt

      Svara

       Höhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhööhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöh

       Svara

   Det blir ju väldigt dubbelt när Fayme först lägger upp en fråga om vilket mord följarna fascineras mest av följt av namn, och sedan lägger upp om Sarah Everard för att minnas Sarah.
   Nästa vecka ska man betala för att höra Fayme diskutera detaljer om mordet på Sarah?

   Svara

   Ja, kommenterade faktiskt till henne att inget av dem fascinerar mig utan att mord är tragiskt och hemskt.

   Svara

   Jag kan förstå att man blir upprörd då mord är ett laddat och känsligt ämne. Jag själv är intresserad av mord och liknande, till vilka den frågan av Fayme var riktad. Du klassar antagligen inte in i den kategorin då det bara är en av de tjejerna som blev mördad, den andra som nämns är mördaren själv i det fallet.

   Svara

  Well, det finns en anledning till att Nellie Berntsson är en av de personer som har absolut sämst rykte inom hästvärlden…

  Svara

   Vem vill göra affärer och beblanda sig? Förstår inte sponsorerna?

   Svara

    Hoppas ju att de som sponsrar henne inte förnyar kontrakten sålänge Nellie fortsätter hänga ut privatpersoner såhär.

    Svara

     Krävs ganska mycket cancelling vad jag förstår. Typ att tagga företagen både på influencerns sida och på företagets alla sidor, och då en blivit blockad försöka dreva saken på andra ställen. Och när en drevar får det ju i sig inte bli förtal.

     Typ kan det vara förtal att hänga ut en uthängare?? 🙂

     Svara

      Går väl att kontakta sponsorerna och be dem uppmärksamma vad som pågår och om de verkligen vill synas med Nellie?

      Svara

  Säger detta varje gång men jag förstår fortfarande inte hur folk vågar köpa häst av henne med tanke på hur hon hänger ut och förtalar andra hit och dit 🙃🙃🙃

  Svara

   Bara detta med att infon att den här stackars tjejen blev gravid av misstag och ”det var försent för abort” känns ju lite trist att det plötsligt är över halva internet? Lite trist start i livet att presenteras så för omvärlden liksom.

   Svara

    Men eller hur! Det spelar ingen roll varför mamman valde barnet istället för hästen. Nellie hade inte behövt sälja den från första början, eller så kunde hon köpa tillbaka den igen!

    Svara

     Är ju inget annat än bevis på ansvar att tjejen valde att sälja hästen och köpa hus istället

     Svara

    Helt sjukt att behöva förklara sig. Nellie borde frågat henne privat varför hon ville sälja Larissa om hon nu promt måste veta det, sålt är sålt. Och när ägaren berättade om sin oplanerade graviditet borde Nellie sagt grattis och kanske ”berätta gärna vart Larissa hamnar, vore kul att kunna följa henne” eller nåt sånt och så hade det varit bra med det. Det är vad en normal människa hade gjort.

    Svara

   Håller med. Min gissning är att det främst kommer bli export mot USA i framtiden. Ingen på hemmaplan kommer köpa häst av henne då hon är på tok för oseriös och instabil att göra affärer med.

   Svara

    Hon passar ju bra ihop med Madeleine el hanafi…

    Svara

  Nellie la även ut typ att laissa gick på lösdrift, antydde att det var sjukt och skrev typ en 😂 efter.. Jag tror nog att de flesta hästar uppskattar att kunna röra sig fritt 24/7 än inlåsta i en box med utevistelse i små grusrutor och få springa av sig i ett ridhus..

  Svara

   Var det inte ngt också om att en häst som gått 1.40… tycker fortfarande att det är märkligt att hon säljs som mer eller mindre hobbyhäst.

   Svara

    Men pga Nellies ridning så håller inte Laissa för de höjderna så därför säljs hon som hobbyhäst och inte till satsande tävlare. För att då kan hon fortsätta hävda att Laissa kan hoppa så högt utan att det kan ifrågasättas genom tävling och de konsekvenser som kommer som ett brev på posten med kotledsinglammation och blockhälta.

    Nellie är så körd. Hon har kört sitt och Olles företag i botten genom detta och hon inser.set inte ens själv.
    En professionell företagare hänger sig inte åt offentliga uthängningar.

    Svara

     Har Laissa varit mycket skadad? Såldes hon för att hon inte håller som hopphäst? Är bara nyfiken, tycker att det är lite märkligt att Nellie sålde henne som allroundhäst.

     Svara

      Laissa har fynd på röntgen som gör att ingen seriöst satsande tävlingsryttare vill köpa. Hon håller bara för hobby ridning.

      Svara

   ASSÅ JA! När hon hade sin blogg så skrev hon fan varannan dag typ ”hästarna ute i hagen 8-15 idag, lyx deluxe !” NEJ Nellie att dina hästar får gå i små rutor 7h av dygnet är allt annat än lyx. Hon säger alltid att kärleken till hästarna går alltid först och hästarnas välmående är prio 1, men när nån frågar varför hennes hästar har så lite utevistelse så svarar hon med ”håller man på med så dyra hästar så har man inte råd att en häst snubblar i hagen och blir halt” liksom nej no shit att många prioriterar prisvärdet på hästen över hästens välmående men var öppen med det då? Säg istället jag vet att min häst skulle må bättre om den fick gå i flock i en stor hage men jag värderar min egna plånbok högre än mitt djurs liv.

   Och jag är inte en person som tycker att ridning och djurplågeri osv, rider själv och har haft min häst i mindre hagar med endast en hagkompis i perioder men jag går heller inte runt och tjatar om att jag alltid sätter hästens bästa i första hand som Nellie gör.

   Svara

    Nu vet jag ingenting om hästar, men är inte snubbelrisken för en häst större om den aldrig får gå på ojämnt underlag och träna på att parera med benens muskler som man gör när man håller på att snubbla? Blir det inte lite som en ond cirkel tillslut, där konsekvenserna blir större om den sen faktiskt snubblar riktigt illa på nånting?

    Svara

     Absolut är det så.

     Svara

     Jo! Det finns bara fördelar med ”hippie-hästhållning” haha.
     (Väldigt förenklat nu men finns massa studier om detta)
     – En häst som får utlopp för sina naturliga instinkter är en gladare häst.
     – En häst som bara får gå på små grusrutor har förmodligen mer överskottsenergi = större chans att hästen ballar ur i hantering och ridning vilket är mycket farligare än en häst som ballar ur i hagen.
     – En häst som rids ut mycket får gå på mer varierat underlag har bättre leder.
     – En häst som helt enkelt håller igång kroppen dygnet runt håller längre än en häst som står mycket stilla.
     Osv osv osv.

     Sen förväntar jag inte mig att alla ska ha sina hästar på lösdrift såklart men grejen är ju att argumenten för varför folk har sina hästar i små grusrutor i några timmar per dag aldrig riktigt makear sense (ursäkta svengelskan haha)
     Jag tycker att fälttävlansryttare är väldigt duktiga på hästhållning om man ska jämföra dom olika tävlingsgrenarna.

     Svara

      Och btw så ja det är klart att inte alla hästar funkar bra med samma hästhållning men ingen häst mår bra av att stå på box 22 timmar om dygnet och det är ett faktum 🙂

      Svara

      Jag tycker att fälttävlan är himla häftigt, och rodeo-ridning där hästen snabbt ska galoppera fram till en kon och bromsa och runda konen och springa tillbaka. Det känns som att hästarna har liksom fått vara hästar och dom har en sjukt bra kroppskontroll.

      Svara

       Du kanske ska googla rodeo…..

       Svara

        Du kanske ska googla pedagogik och trevnad…….

        Svara

         Nej, det behöver jag inte, men det kanske du har behov av så lycka till.

         Svara

       Det är inte rodeo 🙂 rodeo är bara hemskt djurplågeri!

       Svara

  Nellie – hästvärldens Paow

  Svara

   Haha, jag tänkte precis exakt det när jag läste inlägget 😂

   Svara

    Pinsamt att bära den kronan
    😅

    Svara

   Pinsamt att bära den kronan
   😅

   Svara

  La inte Nellie också ut en story där hon skrev att denna nya ägare sålde bilder på sig på snap sen radera? Grova anklagelser och extremt osympatiskt att lägga ut inför alla hennes följare. Girlpower, ödmjuk, yadayada som Nellie brukar tjata om och sen hänga ut en tjej så brutalt, skenheligt är förnamnet.

  Svara

   Jo det gjorde hon. Otroligt grova anklagelser med syfte att skada.

   Svara

    Känns nästan som att Nellie är avundsjuk på den här tjejen!

    Svara

   Ett praktexempel på en person som bara är feminist när det gynnar henne.
   Till exempel som när Axelina ”hängde ut” henne och alla Nellies följare drog ”vart är girlpowern?” kortet 🙄🙄🙄🙄🙄

   Svara

    Den enda kvinnan Nellie inte hatar är sig själv

    Svara

    Vem är Axelina?

    Svara

     En ryttare som pratade om problematiken i att premiera galen bakbensteknik och använde en inzoomad screenshot på Nellie och Joe, man kunde inte se vad det var för ekipage. Nellie lost her shit och gick bananas på instagram över att Axelina hängde ut henne och att hon blev anklagad för barrering, när det var något Axelina aldrig påstod. 😂

     Svara

   Nya ägaren GÖR ju det! Säljer nakenbilder på snap! Hon har även en hel hööööög med anmälningar på sig pga saker hon ”lånat” och i många fall sedan sålt vidare (detta handlar inte bara om hästrelaterade saker) och mer skulder hos kronofogden än ni kan ana. I Jämtland har hon härjat så pass att hon inte har en chans få hästen varken skodd eller uppstallad pga obetalda skulder. Hon älskar sina hästar, såklart, men har inte råd att ha dom. Så medvetet djurplågeri – nej absolut inte, men har man inte råd att sko, uppsöka veterinär eller ge den mat hästen behöver – inte bra ur djurskyddssynpunkt. Dagarna innan hon köpte hästen tiggde hon pengar via sociala medier, den ena anledningen var för att hennes katt var döende och behövde veterinärvård och den andra var pga att hon hade skulder på 500.000 som hon ville betala av. Den här blogg-bevakning kanske skulle göra sin efterforskning lite bättre innan hon ger sig på Nellie (som faktiskt talar sanning i denna fråga)! Det sticker nog ganska mkt i ögonen på de som blivit totalt grundlurade av denna människa när en blogg av denna kaliber försvarar henne och ger henne ännu mer vatten på kvarn att fortsätta sin framfart, nu pga att folk faktiskt tycker synd om henne och blir villiga att låna ut saker/ge henne pengar.

   Svara

    100% enig!!!!!!!!!! 🙏

    Svara

    Hon verkar väldigt pubertal. Rider som en kratta men säger sig ha jobbat ”inridare” och unghästutbildare. Jo den har man hört förut.

    Svara

    Vad spelar det för roll att hon säljer bilder?

    Svara

     Anonym: det spelar ingen roll, det är ju hennes kropp hon säljer, inte någon annans – så i dont give a shit. Men det är ju ingen anklagelse från nellies sida, utan ren och skär fakta!?

     Svara

    Norrlänningen – som jag ser det är det inte relevant om rykten stämmer eller inte. Det är en privatperson som köpt hästen. Att då som stor influencer med 340 000 följare sprida rykten om privatpersonen, är inte ok. Särskilt inte när influencern vill livnära sig på att köpa och sälja hopphästar (hur nu någon vågar köpa av henne).

    Jag står fast vid att nuvarande ägare borde anmäla Nellie för förtal. Det är ju förödande om ”flunsor” kan sprida vad som helst om privatpersoner på sina stora plattformar. Det blir en ”alternativ rättvisa” – ett drev av följare som hatar – som faktiskt kan krossa privatpersoner. Människor kan fara väldigt illa av vad som sprids på sociala medier – glöm inte det.

    Svara

     Du med vuxna barn: först och främst – grattis! Då misstänker jag att du får sova hela nätter!

     Jag tycker att båda beter sig som barnrumpor (nya ägaren har också kommit med ganska grova anklagelser mot nellie, både på story och i privata konversationer), men Nellie har faktiskt skäl att vara orolig för sin fd häst. Jag skulle också vara det om det var jag som satt i hennes sits. Nu skulle ju jag för mitt liv aldrig sälja en häst till denna människa oavsett om det var ett gammalt ök för 5000 eller en WC häst för 5 miljoner!

     Svara

    Instämmer i vad du säger. Hon betalade inte en krona för en häst i Skåne. Räntan fortsätter att stiga. Hon ljuger om vart hon bor trots flertalet anmälningar kommer man inte åt henne. Hon är oärlig och är en bedragare.

    Svara

  Kvinnan är ju taggad flera ggr så man ser namnet. Tycker inte att du behöver göra såna här inlägg med en massa skärmdumpar med privata tjafs även om det sker öppet på deras sociala medier. Kanske räcker med ett kortare inlägg där man konstaterar att Nellie B är i luven på någon som köpt hennes häst. Sen får väl var och en som orkar bry sig titta närmare på det själva och bilda sig en uppfattning.

  Svara

   Tycker det är bra att detta lyfts i ett längre inlägg. Det är inte ett ”privat tjafs” när det läggs ut framför 249k följare?
   Det är hemskt. Tycker det är bra att det lyfts, så vi kan dra en tydlig gräns. Svårt att tro att nellie b varit ett idolkort för bris?
   För mig handlar detta inlägg om etik på sociala medier och nellie berntssons ”varumärke”. Både relevant för denna blogg imo

   Svara

    346000 följare. Även om siffrorna sjunker dagligen så ändå. Många som läser….,

    Svara

     Jag avföljde henne pga för mycket drama.
     Hon hsr ju aggressionsproblem

     Svara

    Man tycker ju att Nellie borde vara mer rädd om sitt anseende med tanke på att jag har svårt att tro att hon skulle funka som anställd. Hennes anseende är vad hon tjänar sina pengar på. Ska hon vara en dramaqueen får hon ju ta ett jobb på ica med de andra nipporna

    Svara

   Hon som är taggad i bilderna är f.d. ägaren som köpte hästen av N

   Svara

  Om man tror att ett djur far illa så ringer man till polisen!
  Att ta uppdet oå sociala medier och inte anmäla är helt fel. Vet ej om Nellie ringt polisen men det är väl det första man gör om man är orolig för djur?
  Är inte så insatt i Cirkus Alá Nellie, men har inte hon haft en historia när det gäller att rida/ tråna sina hästar så hårt att de blir skadade?

  Svara

   Är det inte Länsstyrelsen man ringer? Eller är jag ute och cyklar som vanligt?

   Svara

    Nej du har rätt! Länsstyrelsen är det som gäller

    Svara

    Anonym 18:26
    Jag har ingen aning, men man kan ringa båda.

    Svara

     Polisen om ärendet anses akut eller vid pågående händelse, typ om någon skulle slå eller sparka sin hund. Annars länsstyrelsen i första hand.

     Svara

  Alla i hästvärlden måste väl förstå att man absolut aldrig beblandar sig Nellie eller någon ur hennes familj? Det slutar alltid med att Nellie förtalar och hänger ut folk.

  Svara

   Är Smilla lika galen som Nellie och mamman? annars tycker jag synd om henne som dras ner i smutsen.

   Svara

    Magkänsla att Smilla är relativt vettig, hon verkar lite vilja gå sin egen väg. Verkar komma bra överens med pappan. Tycker om min uppfattning stämmer att båda borde fly från resterande del av damiljen

    Svara

    Nej Smilla verkar vara en vettig tjeje, följer henne på Instagram och hon verkar vara en smart och fin tjej.

    Svara

     Smilla verkar även fokusera på att rida ihop sig med hästen innan hon klättrar i höjd medans Nellie enbart fokuserar på att klättra i höjd snabbt utan fokus på ridningen emellan hindren

     Svara

  Orkade inte läsa instagramkonversationrn utan bara det camcam skrivit och jag fastnar på det om köpare ett. Ska en kvinna behöva förklara att hon är för långt gången i graviditeten för abort för att det ska vara okey att sälja en häst???

  Svara

   Enligt Nellie, ja. Det var ju N som indirekt tvingade köparen till att gå ut med anledningen till varför hon behövde sälja 🙂 och ändå var den anledningen inte bra nog för N…

   Svara

    Undrar vad olav tycker om allt det här?

    Svara

     Bra reklam för bolaget 🤔😱

     Svara

   Håller med! Tycker det är helt sinnessjukt. Räcker väl med att säga att man är gravid, skitsamma hur det blivit så och hur långt gånget det är? Eller egentligen ännu mer rimligt, att inte behöva förklara sig alls. Man kan säga att livet förändrats och att man därför inte kan ha kvar hästen längre. Angår ju ingen annan vad som lett till att det blir en försäljning

   Svara

   Ja eller hur, vad är det för gränslös information att sprida vidare? ”Privata omständigheter” hade räckt.

   Svara

    Nellie verkar verkligen vara en kvinnohatare

    Svara

     Hon får mig och tänka så mycket på en tweet där det stod typ ”stay away from females that cant keep female friends” med tanke på hennes historia på nätet.
     Tror alla vi har haft en sån tjej i våra liv som aldrig klarar av att ha tjejvänner för att dom tycker att det är ”för mycket drama” när det hela tiden är dom som skapar drama. Förmodligen för att dom är så osäkra och ser allt som typ en tävling?

     Svara

      Nellie har verkligen noll gränser

      Svara

     Jag tycker att Nellie verkar vara gränslös, men jag tycker vi ska sluta använda ordet kvinnohat i överdriven mängd. Det underminerar ordet vilket missgynnar oss alla i slutändan.

     Svara

  1. Fattar fortfarande inte varför hon inte sålde den till en tävlingsryttare.

  2. Nya ägaren = 30 going on 15.

  Svara

   Vad jag vet var det flera större namn som provred Laissa, innan Nellie köpte henne av Tyra, som inte tyckte hon hade rätta psyket. Det var väl en av anledningarna till att Nellie sedan sålde henne som hobbyhäst.

   Svara

    Skulle gissa på att tex Malin valde bort henne för att hon hoppar skitdåligt, dels är Laissas hoppstil för långsam men också så dålig för hennes kropp. Men Nellie har ju verkligen en grej för onaturliga hoppstilar som förstör hästarnas kroppar 😀

    Svara

     Precis

     Svara

  Jag tycker faktiskt att Laissas nya ägare ska polisanmäla Nellie för förtal. Det är fruktansvärt det hon skriver på sin stora plattform – en plattform som når största delen av hästSverige. Laissas stackars nya ägare kan ju inte värja sig mot det.

  Jag tror någonstans att Nellie är så skadad av att ha varit exponerad på sociala medier sen hon var 9-10 år att hon inte förstår vad en sån här uthängning innebär för den som blir utsatt. Alternativt att hon har bristande empati. Jag vet att jag – ALDRIG – skulle vilja göra affärer med en sån hästhandlare. Dubbelmoralen i det hela slår ju en också. Hur hon kräver av Laissas fd ägare att det skulle vara ett förevigt hem – vem kan lova det? Fd ägaren ska inte ens behöva försvara sig – hon valde att sälja Laissa, punkt. Nellie köper och säljer hästar hela tiden, gudbevars! Vad är skillnaden?

  Svara

   Jag tycker också hon ska anmäla!!
   Kan man anmäla för förtal utan att vara den som blivit ”förtalad”? Frågar åt en kompis 🙃

   Svara

    Jag tycker vi alla kan anmäla det Nellie håller på med. hon ska fan svettas för aitt beteende

    Svara

   Håller med!!!

   Svara

  Någon som har koll på varför O.N var/är hos kronofogden.
  Och varför Olav står som 100% ägare till företagen när man har fått sken av att de är delägare båda två?

  Och hur kan hon göra detta ännu en gång med en såld häst?!

  Svara

   Intressant. Berätta mer.

   Svara

    Kollade nu och Olav står 100% som ägare till O.N företaget och senast idag uppdaterat med att det finns något hos kronofogden.

    Vore kul om Nellie kunde berätta varför man får intrycket av att de är båda ägare och skulden hos fogden.

    När hon säger att O.N äger vissa hästar är det ju ändå Olav som äger hästarna.

    Svara

     Vart kollar du det här?

     Svara

      Merinfo.se

      Sök på O.N sporthorses

      Svara

       Ser att han är reggad som ”verklig huvudman” o där står en ägarandel på 100%. Stämmer det? Dom driver ju aktiebolag, å som hag förstår har endast aktiebolaget insyn i vilka som är aktieägare och med vilken andel. Det är uppgifter som kan begäras ut från bolaget i enlighet med offentlighetsprincipen (?) men ingenting tex bolagsverket håller koll på. Så stämmer det verkligen att Olav äger 100% enligt merinfo.se?

       Svara

   Med tanke på att Nellie för ett tag sedan la ut en bild på en massa räkningar och skrev ”Eftersom ingen annan gör det får Nellie ta tag i det”, så antar jag att de är rätt så dåliga på just det – att betala räkningar 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Varför skulle någon annan betala hennes räkningar? 😂

    Svara

     Mamma kan väl?

     Svara

     Jag frågade mig själv detsamma 😂

     Svara

     Hahahaha så bortskämd, ja du måste betala dina räkningar, eftersom Olav både rider, pratar mer kunder och sköter om hästarna så måste kanske Nellie göra NGT!!!

     Svara

      Hon tar sitt näthat på allvar iaf

      Svara

    Där är 2 anmärkningar hos kronofogden. Den senaste från v7 2021 på en fodring på 16081 kr (Marcel Jordan). En från vecka 52 2020 med belopp på 1320 kr (Distriksveterinärerna).

    Svara

     Marcel Jordan verkar vara en nederländsk transportfirma.

     Med tanke på hur hon skryter om det höga värdet i hästarna de säljer så verkar det konstigt att hamna hos kronofogden på dessa relativt små summor.

     Dock vill jag påpeka att om man inte har rätt kunskap i ekonomi, varken hushållsekonomi eller företagsekonomi, och dessutom är något slarvig så är det väl lätt att hamna där med en skuld tänker jag…

     Svara

      Jag tycker också det låter märkligt. Kan vara så att de bestrider fakturorna som hamnat hos kronofogden. Såna i sammanhanget pyttesmå summor måste de kunna betala utan minsta problem.

      Svara

       Tror inte det handlar om att de inte har råd att betala räkningarna. Tror bara de glömmer bort att betala dem i tid…

       Svara

   Hon har även tagit bort företagesnamnet från sin egen IG profil. Så något händer ju

   Svara

    Kanske Olav fått nog

    Svara

    Ja, något verkar hända. Lägg därtill att hon sökte ny anläggning för några veckor sedan.
    Kanske är allt inte frid och fröjd mellan Olav och Nellie? Verkar upplagt för en förändring framöver.

    Dock ursäktar inte det att förtala en människa som Nellie gjort.

    Svara

     Hoppas det. Olav förtjänar bättre

     Svara

    Det har inte stått med där på länge.

    Svara

   Där är 2 anmärkningar hos kronofogden. Den senaste från v7 2021 på en fodring på 16081 kr (Marcel Jordan). En från vecka 52 2020 med belopp på 1320 kr (Distriksveterinärerna).

   Svara

  Usch har dåliga minnen från min barndom i det lokala ridhuset som kommer till ytan när jag läser detta. Var så fullt av maktkamper, mobbing och anklagelser i hela jävla stallet där. Varje bossig tjej med en befattning ville vara HBIC. ( head bitch in charge)

  Svara

   Jag var också rädd mest hela tiden när jag var i stallet. Älskade hästar, men avskydde den hårda tonen bland tjejerna. Det slutade med att jag bara red hos en kompis som hade egna hästar och där man kunde skratta och ha lite kul.

   Svara

   Håller med. Ville så gärna få åka på ridläger men tanken på att man kanske var lite annorlunda och därför bli utstött, mobbad m.m skrämde mig.

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

    Det finns vuxenridläger

    Svara

     Tyvärr finns det vuxna som mobbar, kränker, och beter sig som idioter också. Har själv blivit utsatt för det av vuxna ryttare.

     Svara

  sorry för ot, vill bara fråga när nästa öppet spår är? inte så insatt i exakta dagar.

  Svara

   Onsdag kl 20

   Svara

   Onsdag fredag lördag

   Svara

  Om jag hade köpt hästen, betalat och fått all ägardokumentation, ska denna Nellie ge fan i om jag gör hamburgare av kusen dan efter.
  Tur att jag aldrig skulle köpa en häst. 😊

  Svara

  Ja såld häst är såld. Obegripligt att man inte förstår det när man själv är hästhandlare till yrket och köper och säljer hästar oavbrutet!

  Svara

  Är Nellie fortfarande samarbetspartner med Bris? Tänker att det kanske inte är så passande iom hur hon agerar.

  Svara

  Nellie kanske ska låta bli att sälja hästar om hon vill ha sån koll på vad som händer?

  Svara

   Tror hon skulle må bra av lite terapi och livscoachning. Bli bättre Nellie ❤

   Svara

  Hon håller på att förlora förståndet. Köper en misstänkt smuggelhund och nu hänger ut en tjej för att hon köpt en häst.

  Svara

   Ja hur fan tänker hon? Om hon helt utan.
   samvete kan bidra till smuggel av hundar och sen pekar ut en tjej för att ha köpt hästen fair and square??
   Tror tillochmed nya ägaren erbjöd Nellie att stå som delägare men trots det ska Nellie göra en hel shit show om att hästen nu blivit såld. Hästan verkar väldigt glad och välmående på nya ägarens insta

   Svara

    Nej, hon ville att N skulle hjälpa henne betala den.

    Svara

   Är det någon som vet om hon får sina hästar från samma kvinna?

   Svara

    Tror inte det, men samtidigt skulle det inte förvåna mog det minsta

    Svara

    N köper billiga hästar av ”smuggelhunds kvinnan” lägger på rätt mkt på priset och säljer till försäljnings stall i Europa och usa

    Svara

     Har du bevis på det?

     Svara

  Nellie kanske skulle skrivit avtal med tjejen om att få köpa tillbaka hästen om hon skulle bli tillsalu igen.

  Svara

   Det är inte juridiskt bindande.

   Svara

    Varför inte? Ett avtal är ju ett avtal?

    Svara

    Det enda du inte kan avtala om att köpa i framtiden är fastigheter där det finns formkrav i lag.

    Svara

   Nellie fick erbjudande att köpa tillbaka Larissa men tackade nej.

   Svara

    Va, är det sant? Varför gnäller hon då så mycket??

    Svara

     Nellie ”kunde” inte köpa tillbaka Laissa eftersom Laissa inte kan tävla på den nivå Nellie önskar. Och Nellie ”kan” inte ha en häst hon inte kan tävla med.

     Svara

  Alltså Johanna Bladhs senaste Instagraminlägg, så jävla osmakligt att fiska kommentarer från ett mord på en annan person

  Svara

   Johanna Bladh är väl i princip alltid osmaklig.

   Svara

    True

    Svara

   Såg att andra här beskrivit Johannas aktivism som tonlös och självhävdande och det är verkligen spot on. Nästa Linnea Claeson.

   Svara

  Suck 🙄

  Svara

  Herregud, vilket inlägg 😏
  Tycker synd om alla parterna och 🐴

  Svara

  6 mars la Nellie upp en film på Instagram om sin hästlastbil och jag reagerade på några detaljer…

  1. Lastvikten är 820 kg, dvs man kan köra EN vuxen häst med utrustning lagligt. Två stora hästar = överlast.

  2. Bilen är endast stripad med alfab som sponsrat med lastbilen och Nellies namn, inget om O eller deras företag.

  3. Alfab står som ägare

  Svara

   Slår vad om att Nellie flyttar hem till föräldragården innan året är slut.

   Svara

  Denna Nellie!
  Var det inte så att du inte fick skriva om den här hästflickan tidigare Camcam? Fräscha upp mitt minne, kommer inte ihåg anledningen.
  Hursom, Nellie har tidigare bara ridit förbi i periferin och jag har inte saknat nån uppdatering om henne. Nåt som hon absolut måste sakna är godkända betyg i svenska. Jävlar i min låda vad illa hon skriver och hennes syftningsfel blir ibland komiska. Det blir lite tokigt när hennes små noveller blir ogripbara och ilskan lyser igenom.
  Hela hon känns som en bitter flicka som fick alldeles för mkt beröm som jättehungrig och i samma veva blev skyddad från all kritik. Nu när hon ska deala med det själv så blir resultatet där efter.

  Har hon sagt något om bilinvesteringarna hon gjorde btw?!

  Svara

   Jättehungrig?! Haha! Jätteung ska det stå!😊

   Svara

  Gräv ner Camilla! Verkar Ju onekligen vara något på gång med ON sporthorses. Nellie skrev också på en frågestund häromdagen att ”en stor förändring var på gång”.

  Svara

  Asså shieeet, detta var ett långt inlägg 😅

  Svara

  Vet inte om hon brukar ha den men ser inte ut att ha sin förlovningsring på senaste inlägget? Kanske inte vill ha vid gym.. eller så är det något annat

  Svara

   Hon har den inte heller när hon gör en sponsrat inlägg på Instagram om sin lilla lastbil 6 mars…

   Svara

  Verkar inte som att Laissas senaste köpare är en stabil person. Varningsklockorna ringer i mina öron när jag läser vad hon skriver.

  Kanske har Nellie haft ett muntligt avtal på att få köpa tillbaka Laissa i händelse av att hon blivit till salu. Verkar ju ha förts någon diskussion om att Nellie ev ska köpt in sig i en del av hästen? Kanske för att ta föl efter?
  Fast att äga en häst tillsammans med N måste betyda problem😱
  Hur som helst ska människan inte hängas ut!
  Men misstänker faktiskt att N kan ha rätt om nya ägaren. Alla människor ska inte ha djur.

  Svara

   Alla människor ska inte ha socialamedier, Nellie är en av dem.

   Svara

    Det är ju sociala media som gjort henne! Utan dem hade hon inte haft det liv hon lever idag.

    Svara

   Varför tycket du inte nya ägaren verkar stabil?
   Larissa har aldrig haft ett stabilt hem, på 8 år har haft haft 4 olika ägare + varit på tillridning/utbildning så totalt har hästen haft 5 olika ryttare på 8 år, det blir ca 1,5 år hos 1 ryttare innan hon får flytta igen.
   Nellie fick erbjudande att köpa tillbaka Laissa men tackade nej.

   Svara

   Laissas förra ägare sålde ju en annan häst utan att kontakta fd ägaren vilket det hade givits löfte om.

   Svara

  Man kanske inte ska kasta skit i stenhus om hur andra planerar sina liv när man själv bytt gård, boende, land och ställplatser oftare än andra byter trosor.

  Saker händer, jag har haft min nuvarande häst i 10 år, jag har både hunnit byta boende, arbetsplats och haft cancer men haft turen att kunna ha kvar hästen. Om så inte varit fallet så är det så livet blir, och det är inget en (ursäkta) fjortis på insta ska lägga sig i.
  Skulle aldrig köpa häst från den där människan, har inte lust att bli recenserad på hennes insta.

  Svara

  Skulle någon kunna köra en sammanfattning av vad nya ägaren skriver? Inte för att vara lat eller dryg på något vis, men jag kan verkligen inte se vad som står. 🙁

  Svara

   Alla bilder har alt-text. 😊

   Svara

  Nellie 8e mars (internationella kvinnodagen) ”vi kvinnor måste backa varandra”.
  Nellie några dagar senare *häxjakt på kvinna som köpt hennes gamla häst*.
  Tråkigt att/om hon förstör sitt rykte och varumärke eftersom det (väl?) är det som till stor del, försörjer henne. Hästvärlden är ju liten så man bör väl vara lite försiktig, oavsett vem man råkar vara.

  Tycker tjejen som blivit attackerad har hanterat det hela väldigt snyggt, vet inte om jag hade kunnat hålla huvudet kallt i en sådan situation där man blir uthängd inför över 300k. 👏🏼 👏🏼 👏🏼
  En förtalsanmälan skulle definitivt vara på sin plats och kanske fungera som ett wake up call för den andra damen.

  Svara

  Nellie fick erbjudande att köpa tillbaka Laissa, hon tackade nej. Nu måste Nellie släppa Laissa och låta nya ägaren sköta hästen på sitt sätt. Den där hästen skulle må bäst om den inte syntes på sociala media och slapp tävlas eftersom den uppenbarligen inte riktigt funkar att tävla trots att hon har kapaciteten.

  Svara

  Och där har även nästa ägare till hästen fått hat och hot enligt instastories.

  Svara

   Ja, jag antar att N:s följarskara gått till gemensam attack för att visa sin lojalitet…..

   Svara

  Men snälla nån! Det spelar väl absolut ingen roll varför personen ska sälja hästen. Informationen om att personen blivit gravid, trots preventivmedel och att graviditeten varit för långt gången för en eventuell abort det är privat information som utomstående inte har någonting med att göra. Ingen person ska behöva lämna ut privat information för att försvara ett beslut man fattat. Beslutet att sälja hästen är taget och ingen ska behöva veta mer än så. Lite integritet tack!

  Svara

   Verkligen. Oavsett orsak har varje människa rätt att göra hur hen vill. Nellie verkar otroligt kränkt över att ägaren tagit sitt eget beslut. Sjukt oprofessionellt på alla sätt.

   Svara

  100% enig!!!!!!!!!! 🙏

  Svara

  Någon som vet vd N sålde Laissa för?

  Svara

  N fick en del kritik på sin Insta, under bilden av den vita hästen, om hur hon skött det hela. Samtliga kommentarer borttagna nu. Det är supertråkigt för henne att få en massa kritik i sina kanaler och jag kan förstå om hon känner sig attackerad (och försvarar sig med att ta bort kommentarer och låsa). Hon har levt i rampljuset länge, men samtidigt var det vettigt skrivna kommentarer med befogad kritik. Samtidigt måste man äga sina fel och här har hon gjort fel tycker jag. Släpp hästen, häng inte ut folk, vårda ditt varumärke.

  Svara

   Precis. Ibland är det bara att bita ihop och svälja ilskan. Att hänga ut folk på insta, inför över 300 000 följare, är en hemsk härskarteknik och kommer bara att skada henne och hennes varumärke. Så, så illa – och nåt man tycker hon borde ha lärt sig vid det här laget!

   Svara

    Jag förstår att hon blir ledsen över att behöva vakta allt hon säger och gör. Ofta är det inte ok saker som skrivs till henne eller till andra influensers men här gjorde hon faktiskt fel tyckte jag. Hon måste börja tänka på sitt varumärke.

    Svara

     Hon skulle ju inte få kritiken om hon själv inte lät bli att hänga ut folk! Och hennes attityd mot allt o alla som ifrågasätter bara MÅSTE ändras, om hon ska kunna ha ett starkt varumärke. Tänk ombex Peder F, Malin B eller Patrik K för att nämna några exempel, skulle hänga ut folk som hon gör, eller besvara människor på hennes sätt (spydigt till tusen, omoget, störigt) . Snart undrar jag om det ens finns någon räddning för henne… Vad har hon, runt 346k följare? Hon kunde haft uppåt 1mille om hon varit ödmjuk och sympatisk!

     Svara

      Jag håller med dig. Har bara bestämt mig för att försöka vara snäll. Jobba med mig här 😂

      Svara

  Och nu är denna häst som jag förstår avlivad?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.