INITIATIV: Bakom Stängda Dörrar

Det pågår en annan pandemi i Sverige bakom stängda dörrar.
Var tredje vecka dödas en kvinna av sin man/ex man. De som ”klarar” sig blir undanstoppade på hemlig ort. Bortglömda. Denna filmen är till dem.
Tack till ”Sara” som visade mod att använda sin riktiga röst i den här filmen och tack för att jag fick berätta din historia. Hon är en av flera tusentals kvinnor som lever med skyddad identitet någonstans i Sverige tillsammans med sitt barn.

Jag gjorde den här filmen, återigen, utan någon budget eller någon beställare. När det väl kommer till kritan så behöver vi filmskapare bidra på något sätt i orättvisor som sker i vårt samhälle. Detta är mitt sätt.
Dela gärna och låt filmen bli sedd av beslutsfattare som kan bidra med förändring till kvinnor och barn som lever ett liv i det gömda.

Regissören Ali Memarchi publicerade den här filmen på sitt Instagramkonto igår, en film som han gjort, utan varken någon budget eller någon beställare.
Han har gjort den till alla kvinnor som, om de klarar sig ur sin våldsamma relation, blir undanstoppade på hemlig ort. Bortglömda. För att överleva.
Denna filmen är till dem.

Jag tror det är så så viktigt för män, att se andra män, aktivt ta ställning MOT våld mot kvinnor och barn. 
Ett fantastiskt initiativ som jag hoppas sprider sig som en LÖPELD på nätet.
Dela den, tipsa om den, se den, visa den för andra.

Så tack för det, Ali, och tack för modet ”Sara”, att låta din riktiga röst höras och för att Ali fick berätta din historia så att vi får ta del av den.
Ta del av, och förhoppningsvis lära oss någonting av.

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Väldigt bra!!!

  Undra hur lång tid det tar innan nån kommer och måste påpeka att män också utsätts för våld.

   😴😴

    Ta en kaffe 👍

     Varför?

      Kanske piggar upp

  Modigt av Sara ❤️❤️

  Så hemskt att män kan bli så våldsamma att kvinnor behöver bo på hemlig adress med skyddad identitet .. fruktansvärt galet.

   Och ibland lyckas de med att hitta henne igen.. vilken skräck..

  Så himla bra initiativ av honom, undrar alltid vart männen är i dessa diskussioner, de är ju viktigt för dom att påpeka ”inte alla män” men jag ser dom inte i diskussioner om detta förutom att lägga spydiga kommentarer.

   Bra initiativ! Men lättare sagt än gjort.
   Svårt att säga till en ex flickvän att den snubben du träffar nu kanske du ska undvika.

    Det finns väl andra sätt för män att delta i diskussionen? Prata med sina manliga vänner tex. Dela insamlingar och upprop om våld mot kvinnor. Stå upp mot skämt som grundar sig i våld mot kvinnor osv.

     Du tror att män är en homogen grupp? Olika kretsar har sina olika regler

      Jo visst, alla kretsar har sina olika regler. Och i en del kretsar är det till exempel accepterat med våld mot kvinnor eller barn. Detta bör givetvis ändras på.

       Kanske inte så enkelt att stega in bland alfahannar och berätta vad som gäller.

     Jodå finns fina män som hjälper utsatta kvinnor. Men alla borde göra det. Min f d granne blev misshandlad och jag knackade på. Jag läxade upp mannen och sedan var det inget bråk mera. Jag gör jämt så när jag ser någon bli misshandlad eller ett djur fara illa våga agera du med!

      Om en man misshandlar sin sambo så slutar han inte med det för att en granne ringer på och skäller.
      Så klart avbryter du just där och då. Men om du tror att hon inte blir misshandlad mer så är jag säker på att du tror fel.

       Vad snackar du om. Du skäller på mej? Är du knäpp? Eftersom dom inte bor kvar så vet jag inget. Men du vet iallafall mindre änn mej. Du vill provocera med din kommentar. Undrar vad du får ut av det.

        Herregud

     Finns många sätt såklart. Själv undviker jag kvinnor konsekvent på öppen plats. Går ej bakom kvinnor när det är mörkt o försöker inte att ha ögonkontakt. Svårt att ”hjälpa” okända människor på annat sätt. Skulle ju bli lite stalker annars

      Sluta med det.

  47 minuter sen inlägget postades och 5 kommentarer?

   Finns inget att klaga på och då blir det få kommentarer.

   Men jag tycker att det var fint och viktigt att det lyfts. Tack både till CamCam och till Ali Memarchi!

   Vi ska aldrig blunda. Inte minst ska vi aldrig blunda för hedersförtrycket.

    Aldrig sett så lite kommentarer här tror jag 😅 oavsett inlägg brukar de bli diskussioner om något iallafall

    Inte minst? Invandrare ska hålla sig till Sveriges regler och ha respekt för kvinnor och våra lagar.

     Självklart. Precis som svenska män ska det. Tyvärr är det alltför många män av alla etniciteter som inte gör det.

      Fast när vi svenskar åker utomlands tar vi seden dit vi kommer. Inga svenska män åker till annat land och misshandlar kvinnor.

       Haha mest världsfrånvända kommentaren jag läst på LÄNGE

   Det är skärtorsdag och solen skiner i stora delar av landet. Folk är på väg att logga ut inför en lång påskhelg. Intresset för ett deppigt ämne som detta är nog väldigt lågt just nu.
   Klandrar ingen som inte orkar engagera sig i det här just idag.

    Inte i Skåne iaf 🙄 Regn o kyla 😔

     I Stockholm är det sol och 25 grader varmt
     ☀️⛱️

      Samma här i Bryssel – 24 i skuggan tredje dagen i rad. Magnolian står i full blom.

       Troligt att magnolian står i blom om det är -24.

        *lol* ja när man gör skrivfel härinne slår råttfällan igen direkt! + 24 ska det förstås vara… (annars är vi nog tillbaka vid Svalbard…)

      I Stockholm + 8 och sol, om vi ska vara ärliga.

       😂😂 Haha jag reagerade, vad fasiken här är det blåsigt och 6+, solen kom nyss fram. Tänkte vilken jäkla skillnad det är i landet (förvisso 60 mil bort men ändå) 😂

      April april. Den går ingen på.

      Va i helvete? Har vi fått någon sista släng av rysskylan i Gustavsberg eller? 8 grader, men sol så jag är egentligen nöjd men 25 grader? Det hade gjort mig supernöjd. 🤩🤩

       Jag gick på den. 😫😫

        Hahahahahahah, stackars Gustavsberg liksom.

     I Bow-stad skiner solen:D

      ☀️🎀☀️🎀☀️🎀

     Men igår och förrgår hade vi ju superfint väder, här i skåne 🙂

    Ja finns ju så mycket att göra nu? Men ja jätte fint väder, jag sitter på balkongen i solen

     Yes, härligt att sitta på ballen i solen.

      Det där lät porrigt.

  Detta är så viktigt att berätta om. Som en närstående till någon som lever gömd i väntan på rättegång (och som det ser ut just nu även måste fortsätta leva gömd oavsett hur rättegången går) så är det helt ofattbart.
  Hur hon får flyttas runt och aldrig ha någon trygghet långt ifrån sin familj. Samtidigt som hennes ex försöker få vårdnad om deras barn och som vi måste möta lite varstans vi rör oss ute i våran stad. Att få höra rykten om hur han snackat skit och sprider lögner om henne och få sympatier för att han låtsas vara offret. Jag önskar så mycket att det man nu fört en diskussion om att det är förövaren som ska lämna den stad man lever i istället för den kvinna som lever under hot ska börjas tas upp på allvar som och gå igenom som en ny lag. För i slutändan så är det kvinnan som på ett sätt straffas när hon gör något sådant modigt som att både gå och anmäla den som slår, det är så orättvist att den personen ska få lämna allt och aldrig komma tillbaka 😢

   Fast såna män borde vi ju bara skicka till en öde ö. Förslagsvis nånstans i typ Antarktis. Gärna med isbjörnar.

    Isbjörnar finns inte på Antarktis.

     På nån ö nånstans måste dom väl finnas

      Ska det va Antarktis blir det nog mest pingviner.

      Nej det finns inga alls.

    Det händer över hela Sverige och det är väldigt många män…
    ”Såna män” är alldeles vanliga män …

  så bra!

  Inte alla män… men alltid män.

   Nej, faktiskt inte. Det går att lyfta frågan om mäns våld mot kvinnor utan att förringa att det motsatta också sker. Låt oss göra det istället!

    Okej förlåt, i 99,99% av fallen är det män.

     Men skärp dig! Fokusera på det som lyfts här, det hjälper varken drabbade kvinnor eller män att du försöker rikta debatten mot något den inte handlar om genom att ljuga.

      Vad är det som är lögn?

       Kvinnor i HBT relationer som misshandlar andra kvinnor, skall de inte få vara med?

  Lever själv under skydd, och detta är så viktigt att andra får se, både män och kvinnor! Fått höra att jag lever ett lyxliv, till dem personer jag vet inte tjallar ner vart jag är osv. ingen kan id kapa mig, beställa saker i mitt namn, jag har inga telefonförsäljare som ringer osv. Förklarar alltid för dom att nej de är inget lyxliv, snarare ett helvete.

   Wow vilka jävla spån.

   Hoppas du kan leva ett normalt liv nån dag ❤️

   Jösses, finns det så korkade människor?

   ❤❤❤

   Hoppas att du en dag kan återkomma till livet och friheten 💕

  Det finns alldeles för många vidriga män. Man får vara glad av alla fina män man själv har omkring sig som ger en trygghet och kärlek <3

  När det finns hotbild – elektronisk boja på mannen och ett larm till henne och till närmaste polisstation. Att kvinnan måste gömma sig är samhällets svek! 🙁

   Ja samhället blundar och sviker. Det är för jäkligt. Vi lever i ett modernt samhälle och det ska inte behöva vara så här. Alla ska få känna trygghet. ❤

  Viktigt ämne. Jag sökte skyddade personuppgifter efter uppbrottet med mitt hotfulla ex, som stod anklagad för fyra olika åtalspunkter mot mig. Visade konkreta hot i min ansökan. Blev nekad med hänvisning till att ”skyddade personuppgifter skulle vara utan verkan”.
  Okej, det är bara hålla tummen att han inte gör verklighet av sina hot då eller?

   14:48. Alltså det är polisens jobb att skydda dej. Jag varit stalkad och vet hur det känns att vara rädd och otrygg. Hoppas allt ordnar sig och kram. ❤

  Detta vidriga våld mot kvinnor måste upphöra. Blir så jävla förbannad, känner så stor frustration och rädsla för vad kvinnor blir utsatta för.
  Läste just i tidningen om 18-åriga tjejen som är mördad. Hon hade varit rädd för killen som är misstänkt. Så jävla fel att en ung tjej fått sätta livet till ännu en gång för dessa våldsamma killar och män 😞

  Jag har levt med skyddad id under 5 år då det kom fram under en husrannsakan att mitt ex planerat att döda mig. På hans dator hittade säkerhetspolisen (som var där i ett annat ärende) hur han kartlagt mina joggingrundor, bilder på när jag hämtat och lämnat på dagis, vilka dagar jag slutar tidigare osv samt ammunition till inhandlade vapen. Jag hade anmält honom tidigare. Men det ständiga hotet var inte det värsta. Man lär sig att vara på sin vakt. Jag kollar fortfarande alltid efter nödutgångar på offentliga platser. Undviker väntrum och tillställningar. Det värsta var att under 5 år försöka leva normalt när det finns så lite kunskap om id-skydd i sverige. Vi blev gång på gång röjda av vårdcentral, försäkringskassan och framförallt dagis/skola. Fick flytta 3 gånger. Det ska ta max 24 timmar för en flytt. Bank-id funkar inte, du kan inte skriva dig på en vårdcentral, inga abonnemang, inte starta företag, inga medlemskap, inga journaler. MEN det alla kan göra är egentligen väldigt lätt. -Kolla vad rutinerna är för personskydd på din arbetsplats! Livsmedelsaffär, bank, skolfotograf, lärare, läkare, säljare, apotek… allt! Det hade underlättat SÅ mycket.

  Psst! Nu lever jag lyckligt gift sedan några år tillbaka. Jag har 2 friska barn och är egenföretagare. Jag andas ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *