April, april…

Från Maria Soxbos blogg: Ursäkta luret, men vi hade en poäng Som några av er säkert listade ut ganska snabbt så var vi ett gäng som gjorde ett gemensamt aprilskämt igår. Det finns, mig veterligen, ingen klimatrelaterad reklamskatt för influencers på förslag hos regeringen, trots att jag, Emma, Frida, Isabelle, Camilla och Yrsa slog på stora trumman. April, april.
Bildkälla: Maria Soxbo blogg

Så varför detta aprilskämt?

Jo, för att det trots allt baserades på en del sanningar. Det finns riktiga undersökningar som uppskattar konverteringsgraden (alltså hur många köp ett influencertips genererar) till omkring 3% av följarskaran.

Det varierar så klart hejvilt beroende på typ av influencer, jag tror till exempel inte att jag skulle lyckas kränga 684 nyproducerade t-shirts till er ens om jag hade velat – ni är för pålästa och klimatmedvetna för det. För andra influencers är 3% säkert bara början – de har kommersiell makt att få en vara att sälja slut över en natt. Men å andra sidan kanske jag kan kränga 684 schampotvålar eller vegohamburgare? Och de har också en klimatpåverkan, om än förmodligen mindre än t-shirten. Det kan jag så klart inte blunda för. // Maria Soxbo

En av mina partners in crime för detta aprilskämt (eller MASTER MIND om du så vill) Maria Soxbo har skrivit ett briljant inlägg på sin blogg om bakgrunden till vårt gemensamma aprilskämt.
Det fanns mer bakom det än bara viljan att vilja skoja lite med influencerbranschen.

Maria Soxbo är journalist, designälskare och tvillingmamma, och brinner för hållbarhet och hantverk. Välkommen hit!

Om du inte vet vem Maria Soxbo är så är hon journalist, författare, designälskare och tvillingmamma, och brinner för hållbarhet och hantverk.
Hon är även en av initiativtagarna till det Club Houserum, som varje torsdag diskuterat influencerbranschen ur olika vinklar och som jag två gånger deltagit i. 

Emma, Frida, Isabelle, och Yrsa är de andra medkonspiratörerna som också deltog i aprilskämtet.

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men ta upp den ryckiga pensionärspunkaren Unni Drougge som lägger upp namn, adress, telefonnummer på de som anmält hennes hantering av sina hundar. Och så förstås världssamvetet Cissi Wallin som desperat hangaround.

  Svara

  Nä jag tycker nog inte om aprilskämt. Jag är nog mer en practical joke person

  Svara

  Gick någon verkligen på detta aprilskämt? 😅

  Svara

   Ja, TRH tydligen. Det skrev han att han gjorde.

   Svara

    Hon

    Svara

     Nja va.. Han.

     Svara

      Han hela tiden.

      Svara

       Nope!

       Glad Påsk! 🐣

       Svara

       Ni har rätt, ”känner” denna person (har honom i min närhet).

       Svara

        Haha, nej det har du inte. Helt säker. Särskilt som att du inte vet mitt kön. 😄🌷

        Svara

         Han. Du har avslöjat dig själv vid ett tillfälle.

         Svara

   Du skulle bara veta… 😉
   Det fanns några svettiga influencers igår kan jag meddela.

   Svara

    Ja, de med så få hjärnceller som inte klarar av något så enkelt som att reklammarkera rätt, dvs influenserna som inte kan klara av ett ordentligt jobb med de krav som då kommer.

    Men inte många andra skulle jag tro.

    Svara

  Trevlig blogg! En sak som borde kunna framhållas är ju den globala rättviseaspekten av de här T-shirt fabrikerna där massor med människor arbetar för slavlöner. Kimatkrisen går hand i hand med ekonomisk rättvisa. Det är inte bara att konsumera ”mindre” men också att konsumera ”rättvist” som behöver lyftas fram!

  Svara

   Läser du MR i Uppsala? 😂

   Svara

    Nej, så insatt är jag verkligen inte. Jag tycker om att försöka se helheten. Du får gärna rätta mig om jag har fel eller missar något självklart som jag borde ha tänkt på.

    Svara

  Är det värt att skämta om detta när sanningen tydligen är svår nog att bli respekterad förstådd och efterföljd?

  Svara

  Åh herregud. Jag gick på det och nu är jag så jävla deppig över att det inte är sant. Bra skämt, eller?

  Svara

  om det ändå vore så va bra det skulle vara i så fall. <3

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.