Hugo Rosas nakenreklam för Clean fälls av RO

Anmäld reklam Annons för fruktdryck från sav:D Annonsör Clean Sverige AB Anmälare Privatperson Uttalande Reklamombudsmannen finner att reklamen är könsdiskriminerande. Den strider därmed mot artikel 2 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation. Reklamen Den anmälda reklamen är en helsidesannons som publicerats i tidningen QX. Annonsen visar en svartvit bild av en naken, muskulös man fotograferad i profil. Han håller en röd dryckesburk framför sitt kön. Hans andra hand vilar mot midjan. Han har huvudet vänt mot kameran, men tittar leende snett åt höger. Över bilden står texten ”sav:D frut never looked so clean”. I annonsens nedre högra hörn visas symbolen för Instagram och texten ”cleansavd”. Reklamen har producerats internt hos annonsören. Anmälan Anmälaren anser att reklamen är könsdiskriminerande. Att mannen är naken har inget med produkten att göra. Texten har heller ingen koppling till varför mannen är naken.
Bildkälla: Reklamombudsmannen.se

Reklamombudsmannen har fällt Clean Drinks reklambild med en naken Hugo Rosas för att vara könsdiskriminerande.
Annonsen, som publicerades i tidningen QX, försvaras så här av det marknadsförande företaget:

Personen som agerar modell i annonsen är Hugo Rosas, medgrundare och majoritetsägare av Clean Sverige, som producerar produkten Clean sav:D som syns i annonsen. Hugo Rosas får anses ha en stark koppling till produkten och ett egenintresse i dess exponering vilket bör påverka huruvida framställningen är av ned­värder­ande karaktär. Vidare kan modellen, om än porträtterad avklädd, inte anses posera på ett sätt som framställer honom som ett passivt föremål eller nedvärderande för män generellt. Modellen syns brett leende, med handen på höften och utstrålar självförtroende, stolthet och glädje.

Annonsen har exponerats i papperstidningen QX vilken skriver om och bevakar regnbågssamhället.

Texten ”sav:D fruit never looked so clean.” har flera kopplingar till bilden i annonsen. Att det är sav:D fruit, ”sparad frukt”, och att den är ”clean” har kopplingen produktens innehåll till företagets namn, Clean drink. Produkten tillhör segmentet funktionsdryck och ska vara ”naken”/”ren”/”clean” i den bemärkelsen att den är fri från onödiga tillsatser så som konserveringsmedel och färgämnen. Att modellen på bilden är naken avspeglar dryckens nakna receptur. Vidare kan konstateras att kroppen som avbildas är vältränad, det knyter an till att produkten är en funktionsdryck vilken avses konsumeras ihop med träning.

Trots sin förklaring och bifogade bakgrund till reklambilden så fäller alltså Reklamombudsmannen reklamen med den här motiveringen:

Reklamen som har publicerats i QX visar en naken man som håller den marknadsförda drycken framför sitt kön. Reklamombudsmannen finner att mannen genom att han är naken kan anses vara framställd som ett sex­objekt. Framställningen av mannen som sexobjekt saknar koppling till den marknadsförda produkten funktionsdryck, vilket är nedvärderande för män i allmänhet. Att modellen på bilden är grundare och delägare av företaget som producerar produkten påverkar inte bedömningen. Reklamen är därför könsdiskriminerande och strider därmed mot artikel 2 första stycket i ICC:s regler.

Jag slog Reklamombudsmannen en signal för att höra efter om det finns någon statistik på hur många reklamer som fällts för att vara könsdiskriminerande innehållit bilder på män respektive kvinnor.
Jag fick prata med Gunilla Welander, som är jurist på RO, som berättade att, trots att det inte finns någon statistik att hänvisa till på rak arm så säger erfarenheten henne att det är mycket mer vanligt förekommande att se kvinnor i den reklam som fälls för att vara könsdiskriminerade, än män.

När det har diskuterats förslag om eventuell lagstiftning på området har det framförallt varit objektifiering av kvinnor som har uppmärksammats som ett mer vanligt förekommande problem. // Gunilla Welander, jurist RO

Vad är era tankar kring detta?

204 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag blir så trött….! 😅 Låt alla göra som de vill. Han har uppenbart valt att frivilligt vara där på bilden naken. Varför ska ALLT bli problem?!

  Svara

   Fråga Reklamombudsmannen – det är inte JAG som fällt honom eller problematiserat bilden.
   Har du läst inlägget eller bara antar du att jag förfasas över en nakenbild på Hugo Rosas? 😉

   Svara

    Det är väl ingen som sagt att du förfasas över reklamen? Du frågar uttryckligen efter våra tankar och ZzZ delgav vad hon/han tyckte om situationen. Förstår inte det här dryga svaret…

    Svara

    Har du läst kommentaren eller bara antar du att allt handlar om dig? 😉

    Svara

     JAG med versaler – får tydliga book-vibbar här :p

     Svara

     JAG(!!!!!) tolkade kommentaren som att det är JAG(!!!!!) som gör det till ett problem.
     😉

     Hörs i morgon, gullgossar, nu drar jag mig tillbaka för kvällen.

     Svara

      Alltid lika snarstucken.

      Svara

       Verkligen. Alltid dessa ”;)” ala finsubtil härskarteknik. Urk, tröttsamt.

       Svara

       Ja, faktiskt.
       En jävligt onödig, både kommentar och ton.
       Det var fasen bra att jag loggade ut lite och istället byggde ett kartongslott till mina katter.
       (Inget skämt – Bild finns på Instagram😻😻😻)

       Svara

        Fast kommentaren var väl inte alls onödig? Du frågade vad folk tyckte och zzZ svarade att hen tyckte att det var tröttsamt att någon anmält reklamen. Ibland kan det vara bra att läsa två gånger. Alla andra utom du verkar ha förstått innebörden.

        Svara

         Hon syftade på sin egen kommentar ju.

         Svara

    Haha va?

    Svara

    Varför ställa en fråga när du tar åt dig svaret likt Anna Book?

    Svara

    Jag tycker inte om den här reklamen. 😕

    Svara

    Vem har hävdat att du förfasas över bilden?

    Svara

   Det här är intressant. Jag håller med helt, vem bryr sig om han är naken när han valt det själv. Men! När kvinnor gör det, eller som när Bianca gjorde sin reklam där det inte ens var naket, ja då tar det hus i helvete och hon är ett offer eller säljer ut kvinnor och gud vet vad. Låter på riktigt helt sjukt och mer som avund än någon välmening

   Svara

    Du behöver inte bry dig. Det är helt. Du behöver inte oja dig över dem som bryr sig. Och om du tror att de som bryr sig gör det av välmening eller avundsjuka tror du fel.

    Svara

     Sämsta argumentet jag nånsin läst 18:42. Det är helt klart en enorm skillnad mot hur kommentarerna såg ut mot Bianca

     Svara

      Vah läser vi samma inlägg ens? Jag är trött på alla kommentarer som försvarar en företeelse där det är ok med objektifiering oavsett kön eller annan indelning av människor.

      Svara

    Varför ska vi då bry oss om nakna tjejer som valt de helt själva?

    Svara

    Håller helt med i att det är en intressant diskussion. Speciellt den jämförelsen mellan Biancas reklamer och denna. Kommentarsfältet här som jag skulle gissa mest består av kvinnor förfasar sig över Biancas annonser där hon trots allt är påklädd, medan en naken Hugo där han håller produkten över k-n, den tycker man inte är något att förfasa sig över. Inte konstigt att världen är ojämnlik.

    Svara

     Så himla fräscht att lägga skulden för ojämställdhet på kvinnor. Män: Mördar, våldtar, utnyttjar kvinnor i krigsföring, förnekar kvinnor möjligheter runt om i världen. Kvinnor: Reagerar starkare på reklam som ojektifierar kvinnor än reklam som objektifierar män. Slutsats: Om kvinnor bara kunde sluta gnälla på Bianca Ingrosso hade världen varit jämställd..?

     Svara

      men ni vill ju ha jämnställdhet i världen, då borde väl allt vara lika för alla? oavsett om de handlar om bianca eller lars

      Svara

    Kvinnor är alltid offer

    Svara

     Men din incel-tönt.

     Svara

    Om Bianca stått sådär, med handen på höften och brett leende, hade nog ingen sagt någonting. Nu såg ju hennes bilder helt annorlunda ut, det var ju problemet.

    Svara

   Snygg han är😚

   Svara

    Är jag den enda som inte tycker han är så speciell

    Svara

  OT
  bella och Elaine ska medverka i samma clubroom talk imorgon tillsammans med na-kd.
  Är det första gemensamma efter gate Elaines bok

  Svara

   Två bitches tillsammans igen! 🥰

   Och ingen bryr sig.

   Svara

    Jag tror att du har kommit lite fel. De flesta som är här bryr sig lite i alla fall. Är du samma som kommenterade ”vem bryr sig” i förra tråden också 🤔

    Svara

   Herr Kommunikationsansvarig som försöker dra folk till hans darlings skitsnack på Clubhouse.. charmigt.

   Svara

   Vänta, vilka är det här? Två föredettingar som plågsamt försöker få litet ljus. Nej tack.

   Svara

   Vad hände mellan Bella och Elaine?

   Svara

  Könsdiskriminering? Seriöst? 🤦🏼‍♀️

  Svara

   Ja könsdiskriminering känns ju verkligen tveksamt (tycker samma när det är en avklädd kvinna)… objektifiering och obefogad nakenhet däremot…

   Svara

  På vilket sätt framställs han som ett sexobjekt egentligen? Nyfiket ställt fråga alltså, känns som att gränserna är hårfina och ibland godtyckliga?

  Svara

   Hur kan du inte se det? Varför ska man vara naken för att sälja dryck? Dessutom i en tidning som riktar sig till homosexuella män…

   Svara

    Jo men det är ju ”bara” en naken kropp egentligen? Spelar poseandet in i deras bedömning?

    Svara

    Man har väl blivit avtrubbad, känns som man sätt många liknande reklamer så man reagerar inte på det märkliga längre.

    Svara

    – Annonsen har exponerats i papperstidningen QX vilken skriver om och bevakar regnbågssamhället.

    QX anser sig väl att de kan publicera annonser med sexrelaterade bilder
    för all kritik är ju bara homofobiska. En ursäkt som är PK…

    Svara

     Va? Kritiken är inte mot qx utan mot reklamen.

     Svara

    Den vänder sig inte till homosexuella män. Den vänder sig till hbtq.

    Svara

     Och där ingår homosexuella män.

     Svara

   Är du blind Karln är ju näck !!

   Svara

   Kopplingen mellan dryck och naken manskropp är lite oklar. Det är ju inte direkt vanligt att man använder en burk som underkläder. Hade han däremot tryckt kalsonger mot könet hade det varit mer relevant. Så man undrar ju vad syftet med reklamen är? Smakar drycken bättre om du som man dricker den naken? Känns lite långsökt. Snygg vältränad man säljer bättre men då köper man av andra anledningar än att man gillar drycken man köper för att man gillar manen och då är det inte drycken som marknadsförs utan ett sexobjekt. Mjau.

   Svara

   Men … det är ju precis samma sak som när halvnakna kvinnor poserar med nån random produkt för att dra blickar till annonsen. Det är inte tillåtet i svensk reklam – tack och lov. Hur kan man då ens ifrågasätta den här annonsen? Den är ju exakt sådan – fast med en man.

   Svara

    +1

    Svara

  Snarstucken much? Du frågade vad våra tankar är och personen ovan svarade.

  Svara

  Skulle vara intressant att se amanda Ålenius syn på saken.
  Hon brukar ha kloka tankar kring reklam där en kvinna poserar naket/sexualiserande

  Svara

  OT
  Therese Lindgren har gjort en video där hon köpt videohälsningar från bla Anna Book. Hon blev så hyllad 😃 Kolla!

  Svara

   Ironiskt hyllad?

   Svara

    💃🏻

    Svara

  Troligen har Hugo liten kuk om den så enkelt döljs bakom en burk 😂 ja jag älskar stora kukar 🤷🏻‍♀️

  Svara

   StOrLeKeN HaR iNgEn BeTyDeLsE

   Svara

    STORLEKEN HAR VISS BETYDELSE LIKSOM S T O R A BOKSTÄVER!!!!

    Svara

     VILKEN JÄVLA TUR ATT STORLEKEN INTE HAR BETYDELSE NÄR DEN ÄR SLAK! Eller brukar ni ligga med slaka snoppar? Själv föredrar jag hård

     Svara

   Maybe a grower not a shower?

   Svara

   En bra tuck in gömmer även den största..

   Svara

   Stora män saknar en hel del skills som mindre män har 😉

   Svara

    Bäst är en man med stor kuk och bra skills. Har dock hittills bara träffat på en man med bägge egenskaperna. Men då jäklar😉😉😉

    Svara

     Hehe det håller jag med om!

     Svara

    Mindre män brukar påstå det.

    Svara

     Varför gillar ni att trycka ner män med små snoppar men grinar när tjejer utan bröst eller kurvor blir nedtryckta?

     Svara

      Och jag är kvinna så kom inte med ”hej man”

      Svara

      Varför tror du att det är samma personer som gör det?

      Svara

    Hellre en man med stor kuk och bra skills än en man med liten kuk och inga skills. Gammalt djungelordspråk.

    Svara

     Känns onödigt att ligga med en liten man med noll skills

     Svara

      Känns väl rätt så onödigt att ligga med en man utan skills oavsett storlek…? Då är en vibrator bättre.

      Svara

     En man med stor brukar va givmild. Alla tjejer ska få

     Svara

    Vad spelar skills för roll om kvinnan saknar ALLT?

    Svara

     Har aldrig sett riktiga kvinnor som ser ut som barbiedockor men vad vet jag.

     Svara

   Vet av erfarenhet att det stämmer.

   Svara

   Lations har vanligtvis inte stora kukar

   Svara

  Frisyren är fruktansvärd.

  Svara

  Bilden känns helt irrelevant till produkten.

  Han vill ju bara visa upp sig.

  Svara

  Haha vad är det med dig camilla? Ledsen för att M inte friat än?

  Svara

   Han har väl friat?? Var det inte ett bra tag sen också? 😂

   Svara

   Gud vilken typisk ”elak-tjej-kommentar”.

   Svara

    Hon förtjänar inget bättre med tanke på hur hon beter sig mot andra kvinnor dagarna i ända

    Svara

     Hur tänker du då?

     Svara

     Om andra kvinnor kunde bete sig bättre så skulle Camilla inte behöva ta upp det.

     Svara

      Haha är du seriös?

      Svara

       Ja??

       Svara

        Högstadiet ringde och vill ha sin ”men hon är faktiskt dum mot andra så därför är jag duuuum mot henne. Så det så!”-ursäkt tillbaka.

        Svara

         Jag är långt över högstadieålder så hitta en annan ursäkt att jag har fel.

         Svara

          Den flög högt över huvudet på dig, eller hur?

          Svara

         Fast de är ju också oftast andra som börjar och camilla sätter bara ner foten, som jag ser de. Ja hennes svar kan vara lite dryga inland men de kan även era påståenden och andra kommentarer också vara

         Svara

   Ni själva kan fråga hur ni mår. En del kommentarer är alldeles för elaka och saknar sympati. 😕 hua!!!

   Svara

  Han såg gullig ut med sitt rufsiga hår😍

  Svara

  Han har alltid privat insta. Försvinner inte den blå verifiering då?

  Svara

   Är han ens ”influencer” längre?

   Svara

    Ja annars skulle han väl inte vara på denna sida? Ba en tanke

    Svara

  Brukar det inte låta annorlunda bland kommentarerna när en kvinna syns halvnaken (inte ens helnaken som i detta fall) i reklamer?

  Svara

   Vissa verkar ha glömt bort CAIAS sexistiska reklamer.

   Svara

    Och hur lät det när en kvinna (minns inte vem) låg i badkaret för att sälja någon produkt för ett tag sedan?!

    Svara

    Caias reklam innehöll inte ens något naket. Men visst, en del kvinnor älskar att kasta skit på andra kvinnor,

    Svara

     Haha nej bara kvinnor som kisande och med öppen mun hällde mjölk över sig själva va? Värre än naket imo.

     Svara

      Värre? Hahaha!!

      Svara

       Absolut!

       Svara

        Ja det är klart det är värre när det är en snygg kvinna, ni blir ju rabiata då

        Svara

         Detta handlar inte om utseende. Skrämmande att du tror det. Sexistiska reklamer är aldrig ok, oavsett hur snygg eller ful personen är.

         Svara

     Caias reklam innehöll överdrivet sliskiga och onödiga anspelningar på sex. Mjölk?!! Man behöver inte ställa dem emot varandra, de är precis lika illa båda två.

     Svara

   Jo men då är det åmande och tydligt sexuella anspelningar oftast, detta är ju mer åt ”tokig naken kille”-hållet. Ungefär som alla nakna kvinnokroppar som duger som de är fast lite mer buskis.

   Svara

  Tjaee.. Lika ska väl vara lika eller? Dvs att påpeka objektifiering oavsett kön.. Hade kanske varit smartare att tex visa drycken+en vältränad arm —> ”stranden är ditåt” istället

  Svara

  Varför behöver folk klä av sig överhuvudtaget i reklamannonser?
  Badkläder – absolut men för en dryck? Så jävla löjligt.

  Svara

   Sex sells, speciellt då målgruppen är män.

   Svara

    1: det gör det inte, vsb.
    2. målgruppen här är hbtq, dvs inte ”män”.

    Svara

  Jag hade skämts ihjäl om min sambo poserade sådär för en produkt vars företag han själv är delägare i 😅

  Nä men jag tycker att vi kan sluta sälja produkter med nakna kroppar. Känns så himla daterat.

  Svara

  Hade Bianca gjort det här hade hon blivit lynchad. Dubbelmoralen

  Svara

   Båda är lika illa.

   Svara

    De verkar inte 90% av kommentarsfältet tycka

    Svara

   En kvinna behöver inte ens vara helt naken för att det ska gås i taket.

   Svara

    Men när ska ni fatta att det inte handlar om hur naken man är? Det är känslan, poseringar, tillbehören, blicken, öppen mun, ONÖDIGHETEN som avses.

    Svara

     Så en kvinna som håller en läskburk framför fiffin är helt okej reklam tycker du?

     Svara

   En naken och / eller avklädd man i QX är ju alltid OK.
   Homofobi kallas all ev kritik….

   Svara

    Ja? Om mannen själv vill. Läs inte om du inte vill se. Som att köpa playboy och bli upprörd över lättklädda tjejer.

    Svara

     Femtiotalet ringde och ville ha tillbaka sina argument.

     Svara

   Ja men här är det helt ok då han är en man men när Bianca kastade runt lite mjölk i sin reklam blev det sådan pajkastning på tjejen att det var helt galet. Eller låt mig inte börja med när hon tog kort i bikini och Camilla anklagade henne för att bidra till att tjejer blir utsatta för övergrepp på nätet. Så jävla vidrigt så jag orkar inte. Avund förklätt i feminism.

   Svara

    Varför skulle det vara samma människa som säger att detta är ok medan det med Caia inte är ok?

    Vi är rätt många som läser och kommenterar här inne, och många har naturligtivs olika åsikter.

    Svara

     Fast det går inte att undgå att kommentarsfältet ser helt annorlunda ut mot hur det gjorde med biancas reklam.

     Svara

      Fast vad gör snubben på bilden? Håller en burk mot sin dase. Ingen död fisk blick.
      Ett leende.

      Svara

       Så länge kvinnan ler så är vi okej med att hon gör reklam naken?

       Svara

        du ser inte skillnaden?

        Svara

         Nej. Jag tycker att det är samma sak. Hon visar upp sig och han visar upp sig. Självklart gör inte en kvinna och en man samma poser och miner när de säljer med sin kropp. En kvinna säljer med kvinnliga attribut och ideal och en man säljer med manliga.

         Svara

          även män kan åla sig o försöka bliga förföriskt mot kameran. det gör ju inte snubben på denna bild.

          Svara

           Men du menar väl inte att en man använder sig av samma miner och poser när han ska ”förföra” som vad en kvinna gör?

           En man och en kvinna sexualiseras inte med samma beteende.

           Ett stort leende räknas inte som en förförisk min, oavsett kön.

     Gå tillbaka och läs kommentarer under inläggen om caias reklam och sen läser du kommentarerna här under. Du lär se stor skillnad.

     Svara

      Och läs också kommentarerna där Bianca har en bikini på sig och råkar vara skitsnygg. Kommentarerna är så vidriga att jag mådde illa över hur Camilla ens kunde skriva ett så vidrigt inlägg. Bara skitsnack om hur hon bidrar till sexuella övergrepp och yadayada. Tragiskt. Alltid är det kvinnor också, såklart det är avundsjuka, finns inget annat.

      Svara

       Var det inte då Camilla antydde att Bianca photoshoppat sig?

       Svara

       Fast vad är poängen med att fota sig åmandes i underkläder på instagram egentligen?

       Svara

        Vad är poängen med att vara naken när man säljer dricka?

        Svara

         Ingen såklart. Därför är ju båda reklamerna objektifierande.

         Svara

       yadayada?

       Svara

        So there you go

        Svara

      Caias reklam var grövre och mer sexfokuserad. Sen verkar det inte vara så många här som tycker detta är ”helt ok” heller för den delen.

      Svara

      Blir så arg!!

      Svara

   Låt henne va naken, det verkar vara det enda hon är bra på

   Svara

  Corona-hockeyfrillan är det enda jag ser här.

  Svara

   Vad är en corona-hockeyfrilla? 🙂

   Svara

    En sån där frisyr som kortklippta som inte kommer iväg till frisören kan få. Alltså när hela håret blir lite för långt och man börjar sätta håret bakom öronen vilket då ger en Corona-hockeyfrilla liksom.

    Svara

     En vanlig frisyr som inte är nyklippt alltså?

     Svara

   Haha kul benämning! Men i hans fall tror jag inte håret har med Corona att göra – om det är några som inte levt enligt restriktionerna senaste året är det ju Hugo och Paula…

   Svara

    Haha exakt vad jag tänkte

    Svara

  Väldigt ickeoriginell reklam? Alltså NOLL fantasi.

  Svara

  För mycket hårig häck och lår tillsammans med dryck! 🤨

  Svara

  Han har ju en av de snyggaste manskropparna i Sverige i alla fall 🤤 Perfekta muskler utan fuskbygge

  Svara

   Den där kroppen är inte min kopp te i alla fall.

   Svara

   Om man gillar gymkroppar ja. Själv föredrar jag en kropp som är stark pga fysiskt arbete. Inte för att bygga muskler för utseendet.

   Svara

   Hur fuskbygger man?

   Svara

    Man har ingen plan!

    Svara

     Det är ju livsfarligt!!!

     Svara

     😂😂😂😂😂😂😂

     Svara

    Man har inget bygglov.

    Svara

   ”Utan fuskbygge” hahahahahahahahaha!!!!

   Svara

  Vad blir straffet? Eller konsekvensen?

  Svara

   Vilket ”straff” får annonsören om reklamen fälls?
   Beslutet publiceras på Reklamombudsmannens hemsida reklamombudsmannen.org samt i vissa fall i nyhetsbrev och pressmeddelanden. Många beslut får stor medial uppmärksamhet.

   Besluten är att se som vägledning i vad som är god marknadsföringsetik och annonsörer förväntas följa besluten. Reklamombudsmannen är näringslivets självreglering. Då Reklamombudsmannen inte är en domstol, myndighet eller förening där medlemmarna förbundit sig att betala avgift vid överträdelser kan inga sanktioner som exempelvis skadestånd dömas ut.

   Ändrar annonsören reklamen eller slutar med den om den fälls?
   I de allra flesta fall upphör annonsören med reklamen om den fälls. Få seriösa företag vill att deras reklam ska fällas då detta ofta leder till stor uppmärksamhet i media och sociala medier. I flera fall har det också hänt att en annonsör väljer att ta bort reklam som de fått en anmälan mot, utan att ett fällande beslut har fattats. Detta eftersom företaget på grund av anmälan ser att deras reklam inte tagits emot som de velat.

   Får reklambyrån som gjort fälld reklam något ”straff”?
   Nej, men reklambyråns namn eller den som har publicerat reklamen anges i beslutet.

   Från https://reklamombudsmannen.org/fragor-och-svar

   Svara

    Tack 🙏

    Svara

    Lite mer uppmärksamhet! All reklam är bra reklam, smart!

    Svara

  Patetiskt att kvinnor ska få så mycket hat när de är mer avklädda eller anspelar på sex. Men män får göra vad f. de vill utan att få hat. Jävla samhälle…..

  Svara

   Hat? Han blev fälld. Det hade han blivit oavsett kön.

   Svara

  Förlåt men jag blev glad av den här reklamen och jag antar att det är det som gör den okej för mig.. jag ser inte på den som sexistisk för jag tycker inte det osar sex om den, naket eller ej. Jag är vanligtvis inte attraherad av Hugo och det blir jag inte här heller: men jag tycker han ser galet sund, härlig, rolig och levnadsglad ut på själva bilden – clean, liksom. Jag tycker inte han står och porrar sig eller gör sig till; jag tycker mer att det är en skön bild där han bjuder på sig själv . Hade CIA (?) eller andra varumärken gjort reklam på liknande sätt så hade jag inte brytt mig det minsta hur nakna de var: men jag kan ha ont av det konstant sexiga med halv öppna munnar och suckande blickar som man ofta hittar.. men det är personligt såklart och jag fattar att andra kan känna precis motsatsen .

  Svara

   Men VAD har en naken kropp att göra med en energidryck?

   Svara

    Fast varför inte? Visst. Ser man energi dryck är kanske inte naket det första man tänker: Men tänker jag ”clean” så känns ju inte en kropp, utan någonting på sig, super långt borta? Han är clean, han är nöjd, livet är bra, det är enkelt- för mig så är inte det ett problem.

    Jag tycker att vi tittar på problemet från fel håll. Vi blir irriterade över folks inställning till kvinnor som ammar offentligt – men sedan skall den här bilden fällas. Absolut inte samma sak, såklart: Men om vi slutade att se på naket som så tabu och fokuserade på att få bort ”det sexiga” istället så tror jag att vi hade sätt en sund utveckling.

    Jag tänker unga tillexempel. Hade jag haft en 13 åring som hittat den här bilden och skrattat hade det inte gjort mig något – och även om han eller hon hade blivit intresserad hade det känts som vanligt tonårsintresse. Hade samma tonåring däremot velat ta selfies, påklätt, där rumpan var fokus eller suttit och åmat sig med plutande läppar hade jag tyckt att vi haft ett problem.

    Så det jag menar är att jag lägger väldigt liten vikt vid hur mycket han har på sig utan tycker att uttrycket och känslan man får i bilden är viktigare. Hade han på samma bild drypt av olja och haft en partners hand på kroppen hade jag förmodligen tyckt helt annorlunda

    Svara

     Du verkar inte förstå att naket och sex inte hör hemma i reklam, punkt. Det är även därför han är fälld. Så vad DU tycker är ”galet sunt” är, de facto, förbjudet. Dags att ändra världsbild till något som passar.

     Svara

      Fast det är väl en rätt onödig kommentar va? Jag skriver trots allt vid upprepande tillfällen att det är just min åsikt och att jag förstår att alla inte tycker samma. Dessutom kan naket mycket väl höra hemma i reklam – så då är det plötsligt inte de facto förbjudet utan handlar om det enskilda fallet. Så om något kanske du borde testa en ny världsbild där allt inte är svart eller vitt?

      Svara

       Dessutom skrev jag aldrig att reklamen var galet sund. Jag skrev att han ser galet sund ut; vilket jag anser man gör när man tränar, men lika mycket när man skrattar, ler och ger en utstrålning av att vara tillfreds.

       Svara

  Vidrig reklam. Fram med skämskudden!

  Svara

  Är det bara jag eller är det inte en enorm skillnad här på Hugos reklam (han är naken) än en reklam som anspelar på sex tex någon som rör sig sexuellt eller en man och en kvinna smeker varann och kysser varann? När en reklam fälls för att den är för naken som Hugos så känns det som att fällandet resulterar i att det är inte ok att vara naken ? Att man ska ha kläder på sig och inte gilla sin kropp? För mig får fällandet helt motsatt effekt nu påverkar den inte hur jag känner kring nakenhet eller min kropp osv. Men att vara naken är helt naturligt och jag ser inget problem i hans reklam faktiskt den anspelar inte på sex utan känns mer som den är tagen i ett omklädningsrum i samband med gym och drycken använder man i samband med gym. Dessutom när Hugo är delägare så känns det inte som att idén bakom är någon annans och att han fått i uppdrag att anspela på sex. Jag har inget problem med om Bianca rör sig sexigt i en video för sitt eget varumärke men när andra modeller gör det för hennes märke så har de ju antagligen fått de som ledord av företaget. Jag har mest problem om tex en tjej anspelar på sex och säljer en produkt till män men om den rör sig till uteslutande kvinnor så tycker jag mer att det handlar om utstrålning av självsäkerhet. Det är såklart jättesvårt att bedöma olika kampanjer men jag tror vi ska akta oss för att typ cancella nakenhet i allmänhet för då stämplat man det som att det inte är ok.

  Svara

   Men hur anspelar en man på sex? Inte på samma sätt som en kvinna i alla fall😉

   Svara

   Han är fälld inte för att han är naken, utan för att naket + energidryck har exakt NOLL koppling.

   Svara

    Fast namnet och nakenheten har ju koppling. Man är clean; fri, naken, ren, utan bekymmer

    Svara

     Snälla, det är VERKLIGEN en stretch att påstå att Clean = Naken.

     Svara

  Så ful han är hah

  Svara

   Sjukt onödig kommentar, problem med självkänslan?

   Svara

  Är 80% av kommentarerna här fans till Hugo och Paula eller deras vänner?
  Hur kan man liksom försvara detta?

  Ni som försvarar reklamen och inte ser problemet: HUR hänger en naken kropp ihop med en energidryck? Snälla förklara. Jag kan inte se någon koppling överhuvudtaget.

  Svara

   Jag tror ärligt talat att du inte förstår problemet. Du är så fokuserad kopplingen och det nakna att du helt glömmer bort den större bilden. Är naket hela världen? Nej. Är en naken kropp ett problem? Nej. Sänder det fel signaler? Nej. Så vart ligger det stora bekymret: Jo, antingen för att det blir för sexuellt eller att folk hatar på utseende och storlek. Här finns inget av det: För det är varken en sexigt eller utmanande bild: Fokuset som sådant ligger heller inte på kropshets. Det är en kul bild helt enkelt och han råkar vara naken. Vad är problemet med det?

   Svara

  Annicas Englunds photoshop på senaste bikinibilden 🤣

  Svara

   Vart då? Ser inget photoshop på den.

   Svara

   Privat konto… svårt att se

   Svara

  Ursäkta OT, men lite creepy vibbar i Anna Brooks instastories nu…

  Svara

  Skulle vara kul om ni skrev mer om Alice stenlöfs musik. Eller har jag missat att ni gjort det redan?

  Svara

  Snygg man, men som sagt: SEX säljer! Jag skulle nog inte köpa mer för en naken kille!

  Svara

  Jag försöker förstå hur RO tänker när de säger att den är könsdiskriminerande, men jag får inte ihop det. Skulle det varit en naken kvinna istället eller både en man och en kvinna? Det är märkligt.
  Om man drar paralleller till CAIA cosmetics så blev de fällda för att vara sexistiska och om den här annonsen fällts för det så hade jag inte haft något och invända, men könsdiskriminerande?

  Svara

  Jahapp, så försvann morgoninlägget då.

  Svara

   Och inlägget igår kväll

   Svara

    Och inlägget kl 9…

    Svara

     Nej, det kom upp kl 09 som vanligt. 🙂

     Svara

   Ja, det blir så ibland. Inte ofta men någon gång då och då kan det ske, vilket jag ”varnade” för när jag började introducera dem igen.
   Det här var ett sådant tillfälle helt enkelt. 🙂

   Svara

  Med tanke på att reklamen var i en gaytidning så tycker jag att den är smart.
  Misstänker inte att dom skulle välja att ha denna reklamen på andra ställen.

  Sålänge man inte ser könet anser jag inte att det är riktig nakenbild. Vad är skillnaden på att täcka könet med en läsk eller ett par kalsonger.

  Svara

   Skulle du tycka samma om en naken bianca höll en setting spray framför fittan på en reklambild?

   Svara

    om hon var med in en gaytidning – ja

    Svara

  Det man undrar ju är varför han valde att ha sin energidrycksburk precis vid snoppen. Dessutom Sjukt ohygieniskt 😶

  Svara

   Varför skulle det vara ohygieniskt att ha en burk vid snorren? Den är inte en biohazard direkt.
   Du har mindre bakterier på könet än på händerna generellt sätt

   Svara

   Det är EN burk? Knappast så att hugo har ollat varenda clean drink som säljs.

   Svara

    Exakt 😆

    …men folk har verkligen ingen humor 🤦🏻‍♀️

    Svara

  Folk är Verkligen kränkta i denna tråden, Mygood. Sjukt osexig reklam.

  Svara

   Hur f-n kan tycka att den är osexig?!
   Hugo Rosas är ju så jävla snygg!
   Fattar du inte att det är en stor portion humor, hugo driver med sig själv jämt. Suck! 🤦🏻‍♀️

   Svara

  Jag bryr mig inte, fick se hugo naken!
  #dreamsdocometrue 😜

  Svara

   +1

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.