Erica Lindbergs ironiska uttalande om att vara professionell i sitt yrkesutövande.

Jag publicerade den här videon från Erica Lindbergs story, där hon uttrycker hur missnöjd hon är över sin sjukgymnasts bemötande och säger att ”Vet du inte hur många följare jag har, eller?” halvt på skämt, halvt på allvar och avslutar med att kalla sjukgymnasten för ”grinkärring”.
Jag sammanfattade det och skriver sedan min egen syn på saken.
Jag kunde inte tagga Erica i inlägget eftersom hon blockat mig sedan lång tid tillbaka, så döm av min förvåning när hon avblockar mig, enbart för att kunna skicka mig följande meddelande, för att sedan snabbt – som attans – blocka mig igen.

Erica Lindberg: Om du ska skriva om mig i journalist syfte så ska du göra ditt jobb rätt och använda SANN information. Annars kan du byta yrke om du inte kan göra rätt. ericalindbergss profilbild Gilla Kopiera Anmäl Skrev en hel bok men är brutalt rädd för dig så därför raderade jag det. Men vänligen ta bort alla falska anklagelser och falsk information som du går ut offentligt med. Det är inte första gången nu.

På grund av det så gissar jag på att jag inte kommer få något svar på frågan om vad som är inkorrekt i mitt inlägg, i alla fall inte nu.
Jag får väl vänta till hon avblockar mig nästa gång. 😉

Dock blir jag en smula full i skratt av den här raden i hennes meddelande:

Annars kan du byta yrke om du inte kan göra rätt.

Ironin i att Erica ”Brott mot marknadsföringslagen” Lindberg anser att man ska byta yrke om man inte kan sköta sitt nuvarande, är ren underhållning.
Om du inte förstår varför jag känner så så kan du läsa HÄR och HÄR.
Hade man rankat vilka influencers som är sämst på att ta sitt yrke på allvar vad gäller reklam så skulle jag tro att Erica Lindberg hamnat någonstans på Topp 3-listan.
SÅ värdelös är hon på allt vad marknadsföringslagen heter.

Så här bemötte hon bland annat en följare tidigare idag som påpekade att hennes reklamidentifiering ”AD” på ett inlägg hade en del att önska. 
Användningen av ordet ”AD” har inte prövats rättsligt än och är inte fastslaget av en domstol som brott mot marknadsföringslagen, men Konsumentverket skriver så här i sin senaste granskning av reklam på Instagram:

Eftersom ordet ad enbart består av två bokstäver är risken stor att genomsnittskonsumenten förbiser det vid en flyktig kontakt.

Utöver kravet på tillräckliga språkkunskaper bör det härigenom ställas väldigt höga krav på markeringens utformning, såsom placering, kontrastfärg, typsnitt och liknande för att inlägget, genom endast markeringen, ska uppfattas som marknadsföring tillräckligt snabbt.

Med hänvisning till de många samt högt uppställda kraven går det att urskilja en stor risk för att det är svårt att uppfylla dem.

Vill man ta risken och använda ”AD” trots Konsumentverkets skrivelse så kan man ju göra det och försvara det med att det inte testats rättsligt än, men med tanke på att Erica ändrar sin text från ”ad” till ”advertising” så drar jag slutsatsen att hon inte har en aning om vad Konsumentverket skrivit om användandet av ordet, utan höftar lite som hon tycker känns bra. 
Ungefär som när hon skrev ”alla tidigare inlägg är i samarbete med…”, vilket nästan är MER nonchalant än att skita i reklamidentifieringen helt. 

Följaren: Reklammarkera @ericalindberg
Att enbart skriva AD i caption bryter mot marknadsföringslagen, gör om gör rätt.
Erica: Gå hem!!
Följaren: Gå hem? Ett tack kan vara trevligt också. Ja, man kan lätt glömma saker och ting inom det man arbetar med men man måste också hålla sig uppdaterad inom de lagar som gäller inom det man arbetar med, Läs marknadsföringslagen istället, det kan du göra hemma. 🙂 <<< – den här kommentaren raderades av Erica

Hennes svar var ”Gå hem!” – följt av en radering kommentaren från en följare som vänligt upplyser henne om att hon till och med kan läsa på om marknadsföringslagen hemifrån, gör hennes meddelande till mig om att jag borde byta yrke eftersom jag inte skriver korrekt om henne, till ren humor.

Jag undrar fortfarande vad som är inkorrekt i mitt Instagraminlägg?
Jag baserar mina åsikter på det hon säger i sitt inlägg, och att jag tycker att det här är fel sätt att agera på om hon nu är missnöjd med sin sjukgymnast kan väl knappast räknas som inkorrekt, bara för att jag är av en annan åsikt än hon själv (som uppenbarligen tycker att det här är ett svinbra sätt att hantera situationen på).

 

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skiter i hur influencers reklammarkerar men gillade henne i ph. Äntligen en tjej som spelar spelet så som killarna gör.

   (Och hennes tjafs om sjukgymnasten orkar jag inte bry mig i heller.. )

    Nä inte lätt att va superstjärna o möta en sjukgymnast som inte vet. Men hon hanterade det bra.

   Fast hon var ju helt galen i första säsongen hon var med i! Vidrigt beteende vissa gånger.
   Men visst, hon gjorde bra tv men ordet ”gilla” och ”Erica Lindberg” går inte ihop.

    Well.. Jag ser inte ph för att se Kristian och Anna bli kära och sen inte spela spelet. Sprry not sorry.

    Tycker faktiskt inte att hon varit mer galen eller elak än genomsnittskillen i ph.. Men kanske förväntar vi oss att tjejerna ska vara snälla och bara agera spelpjäser när killarna styr spelet.

     Ja det verkar vara helt okej för killar att bete sig som skit i programmet, men tjejer ska spela ärligt och vara vänner och inte svika osv. Majoriteten av killarna har ju spelat precis lika fult som Erica. De är där för att vinna.

      Men helt ärligt är det inte det majoriteten av tittaren av PH vill se, könsstereotyper cementerade. Killar som beter sig som, ja, just killar och tjejer som intrigerar bakom ryggen men utåt är allt gulligt för den viktigaste uppgiften är ju trots allt att beundra de maskulina hunkarna med sina svällande biceps. En liten cat fight kvinnor emellan piggar upp men en kvinna som beter sig som en man, ursäkta hunk, det går inte för sig.
      Så ibland lyckas man slänga in en wild card i såpan, en som Erica som är kärringen mot strömmen som inte ställer upp på PH narrativet utan vill vara med och leka med hunkarna. Oavsett, det blir bra TV för man behöver ju skaka om det, även i paradiset.

       Ja jag håller helt med dig. Tycker det är uppfriskande med en sådan som Erica i spelet. Varför tittar man på ph om man inte vill se folk spela spelet? Då kan man titta på bonde söker fru.

     Det är väl ändå inte jättemånga andra personer i PH-historien som skrek och kastade grejer på det viset hon gjorde första gången hon var med? Det i sig tillhör inte spelet, utan det är bara ren elak galenskap hos någon som har en skruv lös.

     Däremot skötte hon taktiksnacket och tänket exemplariskt andra omgången hon var med, och tredje (?).

    Men hon har ju grava problem den där kvinnan. Skriker osäkerhet och självhat. En person som mår bra beter sig inte sådär illa mot sin omgivning som denna ”kändis” gör.

     Och vilka tror du söker till paradise Hotel?

      Uppenbarligen håller andra masken tusen gånger bättre än Erica, de kan iaf bete sig i ett rum.

       Kan de verkligen det? Jag håller inte riktigt med..

        Såklart inte alla – Nicke och Jesper är väl andra människor som inte verkar må så bra.

         Marcelo, Jesper, Tarzan, Marcus, josie, paow..

         Mår någon av de som deltar i ph bra…?

          Marcelo är i ett flerårigt förhållande och har precis fått en dotter, Tarzan studerar företagsekonomi och har gjort en kroppslig resa, Josie har befunnit sig i Mexico några månader och ser välmående ut. Paow har träffat sin kärlek och varit ute och rest som hon mår bra av. Bara för att du inte delar människors värderingar och sätt att leva på betyder det inte att de inte ”mår bra”. Sedan kan du ju tänka dig själv hur du skulle må av att bo i ett hus med främlingar utan övrig social kontakt i flera veckor med alkohol varje dag.

           Går väl att applicera även på erica.. bara för att du inte delar hennes värderingar så betyder det inte att hon inte mår bra..

          Jag har aldrig påstått att någon i PH mår bra, bara att flertalet kan hålla masken och bete sig bättre än Erica.

          Det är ändå över hundra pers som varit med i PH genom åren. Håller med om personerna du rabblar upp, de verkar inte må bra nej, vare sig inne i huset eller i den riktiga världen. Josie och Erica är nog på samma våglängd när jag tänker efter, bara det att Erica spelar spelet tusen gånger bättre.

           kom också ihåg att PH är scriptat till viss del

           Hahaha fan vilka framgångssagor. ”Flerårigt förhållande” Marcelo är väl typ sen 2019 och sen var han väl också otrogen …?

   Men vad säger ni om Bettina? Skvaller!

    Hon verkar jättego!

   Eh? Va? Har du verkligen sett det. Hon har och är svartsjuk, elak, mindervärdeskomplex, offerkofta, etc. (Listan kan fortsättas, men orkar ej).

  Jag önskar att alla influencers börjar reklammarkera sina samarbeten snart så vi slipper dom tråkiga smygreklamsinläggen här hela tiden 🥸

   Det är väl en väldigt liten del av det här inlägget som handlar om just smygreklam, eller?

    Absolut, säger bara allmänt 🙂

  Hon verkar så bitsk , fattar inte varför man följer henne ( jag är inte i hennes målgrupp ) men jag såg henne i Paradiset hotell och där var hon otrevlig och ibland rent ut sagt elak.

  Men jag menar hon måste väl ha någon positiv sida också ?!

   Hon tog sig till kulan med marcelo. Så uppenbart är det sådant beteende som gör att man tar sig fram i ph.

    Är det hon som blev lurad av marcelo. Men då vet jag ju vem hon är. Kollar inte på PH denna gång.

   Hon verkar vara en ganska oskön person jämnt
   Hon har vart med i middag med mitt ex, hittar inte original avsnittet, men hittade detta avsnitt där dem reagerade på avsnittet.
   https://www.youtube.com/watch?v=Jj6A1Ry3Ab8

    Hon är riktigt otrevlig och har sån hybris irl, behandlade min syster riktigt otrevligt när hon var hos frisören och förväntade sig att få det gratis.

     En jobbig kombo när man får lågt på både intelligens och social kompetens. Undra om det kallas för att vara en Erica?

   Hon verkar vara en ganska otrevlig person i normala fall också
   Hon var med i ”middag med mitt ex”, hon gjorde slut pga att killen brutit benet och vart tråkigt eftersom han inte kunde hänga med på saker hon vill göra, lyssnad på avsnittet, sättet hon pratar på till honom är helt galet
   (hittade inte original videon, här är en video där några reagerar på deras avsnitt)
   https://www.youtube.com/watch?v=Jj6A1Ry3Ab8&t=1061s

    Visst ja, det såg jag också, har för mig att hon tyckte exet var så bonnig ( till skillnad mot henne själv 😅 men hon är ju från den lilla bonniga staden Enköping hon med )och hon var elak mot honom också

    Herregud, mållös😳

   Tror helt enkelt folk är fascinerande hur man kan vara så bitsk och elak utan att dölja det, ”vem ska hon såga nu?” 😀

   Skulle inte följa någon som var så otrevlig. Vet inget om henne annars.

   Nej men det känns som att hon har svårt för att läsa mellan raderna och förstå mellanmänskliga relationer.

  Oj vad bitter hon är!

   Jag följer inte henne, kollar inte på PH och är förmodligen alldeles för gammal för att ens bry mig. MEN, en sak kan konstateras. Det är inte lönt att ens gå in i en diskussion med en person av hennes kaliber för hon befinner sig på en sådan omogen nivå intellektuellt sett så hon förstår ju inte ens vad det är man skriver. Lite som Paow eller Anna Book. De kan liksom inte ta till sig sakliga argument. Det tycker jag är rätt fascinerande då jag inte har sådana människor omkring mig i mitt liv. Denna otroligt låga nivå av tänkande (eller snarare icke-tänkande). Ingenting man upplever normalt sett inom universitetsvärlden eller på helt vanliga arbetsplatser. Men i program som Big Brother, Paradise Hotel och liknande, där finns de. Samma kategori antar jag som på Facebook anger att man gått i ”livets hårda skola”. Fascinerande och skrämmande, på en och samma gång.

    Låg intelligens, helt enkelt.

     Jag tror inte det är låg intelligens. Jag tror det är dålig utbildning och taskig socioekonomisk bakgrund som är problemet. En sådan som Erica tror jag hade kunnat bli något om hon växt upp med andra förebilder och uppmuntran att ta skolan på allvar.

      Faktiskt har du fel. Det finns mycket forskning på hur begåvade barn som vuxit upp just i utsatta miljöer presterar som vuxna. Om de inte faller rakt igenom med missbruk och så vidare (vilket däremot tyvärr är vanligt) går det i regel bra och förklaringen är just intelligensen. De behöver inte ens ha läst högre utbildningar, de klarar sig fint ändå och lär sig det skolan annars förmedlar på andra sätt. Ett uttryck som ”journalist syfte” pekar defintivt mot att författaren är dum även om man förstås får hålla i minnet att det kan handla om ett ofrivilligt mellanslag. I det här fallet finns dock så mycket annat som pekar på dumhet.

       Du har säkert rätt. Kan inte så mycket om det. Tänkte bara högt. Men finns det inte sk begåvade barn som kanske har utseendet med sig och av den anledningen fastnar i ”dumfällan” med PH och liknande?

    Ja och det blir extra spännande när denna grupp ifrågasätter utbildning, vilket de gör lite här och var med motiveringen vem behöver utbildning när man har sociala media. Alla är autodidakta naturbegåvningar och har alla svaren.

  Varför har hon ens följare?!

  Sjukgymnasten kunde väl ha råkat vara mänsklig och haft en morgontrött morgon eller en dålig dag hon med. Det var nog ingen särbehandling av influencers från sjukgymnastens sida.

   Hur som helst har sjukgymnasten tystnadsplikt och kommer inte att få berätta sin version på instagram.

    Nej precis! Men som fysioterapeut/sjukgymnast själv så vet jag hur gärna jag skulle vilja hänga ut vissa idioter till patienter på nätet. Gäller nog alla som har tystnadsplikt och som stött på arslen till patienter.

     Njae…hänga ut på nätet vet jag inte om jag ofta får lust att göra.. porta från att någonsin besöka mig igen däremot..

  Gör om och gör rätt! Hon säger ju inte till sjukgymnasten att hon har många följare utan hon tänker det bara. Så jävla ofta du skriver om saker som du har missförstått helt. Skärpning.

   Nej, det har jag inte påstått heller?
   Ingenstans i texten skriver jag att hon på frågat sin sjukgymnast om det, utan att hon säger det i sin video där hon uttrycker sitt missnöje över sjukgymnasten till sina följare.

   Så jävla ofta folk har problem med läsförståelsen. Skärpning.

    Haha! Har ofta reflekterat över det när man läser kommentarer. Eller ser skärmklipp från vad vissa svarar..

   ha ha och det är det enda du hänger upp dig på i hennes monolog?

    Ja? Kan förstå hur hon känner, har också träffat på surkärringar när jag varit hos sjukgymnast.

     Gå privat. Du kanske redan gör det iofs. Hur som helst så är min erfarenhet att privata sjukgymnaster är mindre sura.

      Tror att vi kan ibland uppfattas som sura för att vi är konstant stressade att pressa in besök i kortare tider än vi hinner med för att jaga chefernas budget, samt att det sååå ofta efterfrågas Quick fix från patienter.. överansträngning knän är ofta ”tråkig” rehab i flera månader, så inget jättespännande. 😅 sen är ju vissa sura som personer, o det finns inte mycket att göra åt det. Tur att det är fritt att välja och byta sjukgymnast! Svårare att byta patient man inte klickar med.

   Om hon nu tänker det så borde ju ingen veta om det som möjligen inte är tankeläsare.

  Vem tar på sig att förklara skillnaden mellan ett instagram-/blogginlägg och en text skriven i ”journalist syfte” för Erica?

   Kanske samma som kan förklara för henne att det inte är att designa, att välja färg på ett diadem? 😉

    Hej vill tipsa dig om Laila Högfeldt som gör något liknande som Isabella Löwengrip och andra influencers som försöker kränga dyra produkter till överpris. Ett företag som ska sälja sovmask och örngott till överpris.

    På H&M kan man få både sovmask och örngott till priset av en sovmask hos Laila
    https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0986094001.html

    Här är Lailas produkt en sovmask–>
    https://lenoites.com/sv/collections/sleep-mask/products/champagne-mulberry-silk-sleep-mask-22-momme,

    Ett örngott —>
    https://lenoites.com/sv/collections/silk-pillowcase/products/silky-white-100-mulberry-silk-pillowcase-22-momme

  Så lägligt att kommentaren inte gick igenom, som sagt du har det bra som kan styra vilka lögner som får flöda fritt här som inte får sägas emot. [resten är raderad av Camilla]

  Camilla: Jag kommer fortfarande inte släppa igenom dina kommentarer som fastnar, och de som kommer igenom kommer raderas så fort jag ser dem.
  Det har varit upplägget i ungefär 2 år nu och ändå försöker du få igenom din kommentarer lika ihärdigt som om det vore dag 1.

  Monica Dear commenter, pigeons learn faster than you. 😉

   ???

    Det handlar om en person med en delirisk världsuppfattning som ständigt anser sig ha tolkningsföreträde här och benämnts med ett öknamn

     Varför inte bara radera kommentaren helt?

      Men det verkar hon ju göra hela tiden? Men personen verkar inte förstå/lyssna på det

       Och då kommer hen att förstå och lyssna av den här tillsägelsen?

       Eller är det kul att trissa igång kommentarer om S?

      För att Camilla gillar att trycka till ”😉”.

   Inte lätt att vara korkad när man som du 12:33 dessutom är en rättshaverist. Lycka till i livet.

  Erica Lindberg har verkligen bara ett enda ansiktsuttryck (bara att kolla klipp med henne på YT).
  Lite läskigt hehe

  En korkad brud bland andra korkade brudar helt enkelt. Ingen som har en IQ över rumstemperaturen bryr sig rimligen om vad denna ”Erica” kan tycka eller skriva och uppenbart inte sjukgymnasten. Den låga begåvningen visar sig inte minst i skrivningen ”journalist syfte”. Bara att skratta åt – jag gör det definitivt.

   IQ över rumstemperaturen 🤣👏

  Ingen aning om vem denna Erika är, men kan det inte vara så att hon blev dåligt bemött av sjukgymnasten? Hon sa inte ens hej då när Erika gick.
  Sounds like a bitch to me! 😜

  Hon själv fick följare pga sin kassa attityd.

  Det var nog sjukgymnasten som fick sig en slev av Ericas dåliga bemötande och sa säkert ifrån. Vilket Erica tolkade som bristande bemötande.

  Jag tycker hon är en genuint osympatisk person

  Hur mkt tror ni dessa PH-influencers som Erica tjänar i månaden egentligen?

   Undrar också hur mycket de pensionssparar 😀

   20.000 Max efter skatt vilket är en bra lön för att inte vara utbildad eller att vara anställd. Men de är ju miles away av vad ”riktiga” influencers tjänar

    Vem vill ens samarbeta med henne?

  Det som är bra i hennes fall är ju att hon är så öppen med sin personlighet så hon avskräcker ju massa samarbeten och följare. Hellre de än att spela att vara en trevlig människa och sen vara en annan utanför. Hon kör med öppna kort helt omedvetet men det är bra för oss och annonsörerna att man kan utesluta henne direkt

  Efter att ha sett hur Erica Lindberg uttrycker sig på sociala medier har vi valt att inte gå vidare med planerna på ett samarbete. Vi hoppas och tror att andra PR Communications / AD Agencies agerar likvärdigt.

   👏🏻👏🏻👏🏻 Credd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.