Erica Lindberg – dagens mest lättsmälta snöflinga

Bakgrund:
Jag delade Erica Lindbergs Instagraminlägg i min story och länkade till Konsumentverkets senaste granskning, där de bland annat tar upp användningen av det två bokstäver långa ordet ”ad” i reklamsammanhang på sociala medier.
Erica använde sig av det i sitt inlägg, så uppenbarligen har hon inte läst den.
Ni hittar en sammanfattning av den HÄR, om ni inte heller orkar ta er igenom den. 😉

Då utspelar sig följande konversation på Instagram som avslutas med att Erica blockar mig – igen – efter att ha talat om för mig vilken ”obehaglig journalist” jag är, men utan att ha svarat på frågan.
Och ja, igen.
Jag har blivit blockad, av-blockad (av oklar anledning) för att sedan bli blockad nu igen, och nej, är fortfarande inte journalist och ja, fortfarande obrydd om huruvida jag är omtyckt i Sverige eller inte.

Erica: Du får jobba länge gumman om du ska ta fast alla. Jag: Det överlämnar jag med varm hand åt Konsumentverket. Men ska jag tolka din kommentar som att du faktiskt inte är intresserad av att lära dig vad som gäller och göra rätt? Ta branschen på allvar? Eller? Erica: Haha överlämna det du! Du måste vara minst omtyckt i Sverige. Aldrig mött en "journalist" som du kallar dig, som är så obehaglig som dig :) Jag: Jag har aldrig kallat mig journalist, däremot har jag hävdat motsatsen vid ett flertal tillfällen. Har du lust att svara på frågan? Är du inte intresserad av att följa den lagstiftning som är relevant för din bransch? [Blev blockad efter Ericas förra svar] En bild på Ericas inlägg innan mitt påpekande och en bild på det nu. Hon har ändrat sin text från "ad" till "in kollar with..." Min text: Det gulliga är ju att jag uppenbarligen hade rätt med tanke på att hon ändrat nu? Hon har uppenbarligen fortfarande inte läst granskningen jag rekommenderar men den är kanske för lång? Så hon blev egentligen vara sur för att jag påpekade något hon redan borde känna till? Snöflingor...

Sen ser jag det här… 
Men ”gumman”…? ???

Akta er alla lättkränkta och lättsmälta snöflingor.
Våren OCH Bloggbevakning är på ingång!!!

Om det är någon som inte vet vem Erica Lindberg är så har hon varit med i Paradise Hotel och säljer nu AliExpress-diadem som hon påstår sig själv ha designat.
Läs mer här om vad hon haft för sig i huset.

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Observe all the fucks I give:

   Jag bidrar med mina fucks:

    xD

    Har en fråga, är detta ett forum att mobba folk.

     Vem mobbar?

     Men för att svara på din fråga: Ja, det är primärt ett forum för att häva ur sig allmänna spydigheter och ad hominem argument.

     Vad menar du?

     Du har väl hängt här ett bra tag och vet vad det här är för typ av forum?

     Du menar så som flunsan mobbar genom att kalla någon Sveriges minst omtyckta person? Det brukar väl kallas att som man ropar får man svar? Är man en fuskande, mobbande flunsa kanske man inte ska förvänta sig att bli behandlad med silkesvantar?

      Är det verkligen att mobba att ge någon en kommentar en gång?

      Håller alltså inte Ericas sida här. Men att mobba? Krävs inte mer än så..?

  När man är för korkad för att få ett jobb, sälj diadem från AliExpress som man påstår sig ha designat själv.

   Haha, det och göra ”karriär” i PH hahaha..dagens ungdom

    Kränkt Erica, hoppas hon får åka tillbaka till PH om inte AliExpress hårbanden och gumman-kränkningarna ger några pengar.

  Hahahah Herregud?! På allt.

  Ser kallt ut.

  Nu vet jag att just det här inlägget inte handlar om diadem och AliExpress, men hur många diadem köper folk om de här riksfjollorna kan tjäna pengar på kränga krimskrams från Kina, VEM använder blingblingdiadem (och rosetter), jag bor förvisso inte i Stockholm men ändå i Sveriges näst största stad och det är då rakt inte tätt mellan diademen här.

   Jag använder är 37 år! Men föredrar tunna med bling på ?

   Det är inte rätt här heller kan säga, inte någonting utmärkande

   /Stockholmsbo

    Tätt*

  Oj, det var ändå lite kul att hon tror att någon annan än hon själv är ”minst omtyckt i Sverige”? Hon fick ju ”en aning” högst berättigad kritik efter sin obehagliga framfart när hon blivit ”känd” av att bete sig extremt obehagligt i tv. Så roligt att hon vill försöka ge sin välförtjänta titel till någon annan.

  Hur många Ali-designers har vi behov för?

   hur många diadem och rosetter behöver vi?

   Jag har nog en 10 stycken, används flitigt till vardags ?

    Hur många av dom har du köpt av Erika?

     Noll! ? köper dom endast på rea på HM och liknade butiker. 500 där ju ett skämt för ett diadem!

    Har du 10 stycken designers? Som du ”använder flitigt”?
    Influencers och D-kändisar som sitter hemma hos dig och noggrant väljer ”styles” från Ali express?

  Hon vet att hon har fel, då kommer blockfingret fram.

  När någon använder ordet ”gumman” i diskussioner är det inte lönt att lägga ner energi på det.

  Regina is that you?

  Alltså med tanke på hur Camilla själv bemöter (sjukt befogad och välskriven) kritik här på bloggen så tycker jag det är lite minerat fält.

  Ot om influencers.

  Har nu sett de tre avsnitten av puppet master som finns ute. När ska det börja hända saker? ”Alla val har en konsekvens!”
  Ja, men de har ju inte behövt göra några val än, mer än att rösta ut någon och sen fick de räkna till 5 minuter.. ska det inte vara mer?

  Trodde att det skulle vara mer som det danska Frestad som gick runt 2015 om någon minns det. Där fick de ju på riktigt göra val som gav konsekvenser.

   Jag veeet, så tråkigt! Och så kommenterar småbarn om att det är så nytänkande och så bra produktion…

   Eller hur, hade ändå liiite högre förväntningar på det här…
   Gav det bara en chans för att Nikolina var med (förväntade mig mer av henne också måste jag medge) och nu när hon har åkt ut så känner jag noll intresse i att fortsätta se det. Så konstigt koncept? Så oklart.

    Jag tyckte bara att hon konstant lät så nonchalant när hon pratade, eller trött och oengagerad. Som att hon är totalt likgiltig till allt, men det kanske bara är så hon låter??‍♀️

  Sedan när blev det här en sajt där man tigger?

   Länken funkar ändå inte

  Men om du inte är en journalist har hon väl absolut ingen som helst skyldighet att svara på frågor från dig om reklammarkering och olika lagar? Tycker du beter dig och framställer dig som nån slags reporter, men gömmer dig lite bakom att du inte är det. Tycker fan detta va lite väl hårt.

   Man är inte skyldig att svara journalister heller.

   verkligen!

  Du blev avblockad så att hon kunde se och svara dig. Typ lite ”vill ha sista ordet”.

   Eller för att få lite trafik till sina kanaler från den här bloggen.

  Om en influencer delar med sig av en rabattkod som består av dennes namn och siffror, tex om Kenza delar kenza20 för 20% rabatt, ska inte det markeras som reklam då?

  Det är nämligen en influencer som har delat en sådan utan att reklammarkera. Jag ställde frågan i en kommentar där men den godkändes inte, vilket får mig att tro att det ska markeras. Någon som vet?

   Klart det är reklam, hon delar väl knappast rabattkoden utan att få någon slags ersättning av företaget.

    Och nej, jag är inte influencer själv. Det hade jag aldrig orkat med tanke på dagens följare.

     Hamnade här men jag svarade mig själv 20.08..

   Klart att det ska markeras som reklam 🙂

   Alltid lika intressant med detta behov av att rusa in hit och tala om att ens kommentar inte kom fram hos en influencer. Snacka om att ta sig själv på stort allvar.

    Har aldrig gjort det förut. Tänkte bara att det var som jag trodde eftersom kommentaren inte godkändes och influencern ville mörka att det faktiskt ska markeras. Hade jag haft fel så hade det ju varit lätt att godkänna kommentaren och svara nej på min fråga.
    Tog du illa upp?

     Men nej jag tog inte illa upp.

  OT men har Johanna Grahn lagt ner sin blogg för gott? Tre veckor sedan senaste inlägget…

   Med tanke på hur elaka ni har varit mot henne så förstår jag varför hon slutat

  Tycker detta är så ointressant i jämförelse med Dashas nya företag!! Kan vi snälla diskutera det? Sakerna ser så sinnessjukt billiga ut, vilket de iof är.. Roligt också att hon tagit texten från bodyn som Damon gjorde när han skulle fria till Michaela. Var är Dashas inspiration?

   Ja, skrattade högt… Så oklart och orent på något sätt. En t-shirt med svensk text ”storebror” som kan matchas med en med engelsk text ”Little sister”. Känns så extremt B hela grejen.
   Doooock, det är ju faktiskt något som ingen annan influenser gjort renodlat väl? Asså att endast sälja t-shirts med lite klyschiga och cringeiga budskap på. Kan åtminstone ge henne att det känns lite otippat, och inte bara en, exempelvis, diadem-kollektion från aliexpress.

   Ja! Är såå nyfiken på Dasha rent allmänt men kan inte sätta fingret på varför. Undrar nog lite vad pengarna kommer ifrån och hur Chanel-väskorna finansieras. Ser att hon blivit dömd i domstol också. Jag vet inte, tycker hon är spännande bara

    Tycker också hon är spännande och undrar också varifrån hon får pengar?? Hon är ju Sveriges sämsta influencer så kan inte direkt vara från hennes samarbeten hehe

     Nej jag kollade hennes bolag och därifrån tar hon ut en vanlig lön, inga jättesummor och det finns inga pengar sparade i bolaget. I jämförelse med typ Forni och Petra Tungården så drar hon inte in mkt alls men lever liknande liv. Killens bolag verkar inte heller gå nåt vidare bra men jaa, pengar verkar finnas ändå.

  Och många är flunsorna som vill påstå att det minsann är ett riktigt jobb.
  Det ÄR inget riktigt jobb.

  Lol.

  Mycke injektioner där

   Jag kände inte igen henne först. Hennes ansiktsform liknar Rebecca Stellas

  Kan vi tala om att Bianca och Alice opererat brösten men tar bort alla kommentarer angående detta?

   Men låt dom. Dom kan väl få ha något privat? Varför skulle dom ha någon slags redovisningsskyldighet?

   Hur ska vi va det?

   Skriver en influencer om ingrepp så ”uppmuntrar de” till ingrepp. Skriver de inte om ingreppen så får de skit för det också.

    Ha det*

     Detsamma!

    Tänker att det går att vara ärlig utan att göra ett samarbete. Annars bidrar det ju bara till den skeva synen som finns idag på kroppar, på precis samma sätt som exempelvis retuschering.

   Så länge de inte gör det i samarbete med en klinik och kommer dragandes med en rabattkod till sina följare så är jag så nöjd som jag kan bli för tillfället.

   vad vill du att vi ska säga om det?
   Låt dom operera sig om de vill. Vill de radera kommentarer så varsågod.

  Orka mallorca

  Men är det ok att skriva ”in collab”? Tänker att det riktar sig till svensktalande och även om typ alla kan engelska. Är det tydligt nog? För det känns som ett halv hjärtat försök.

   Klart man måste få ha en internationell plattform… Tänker du att man ska skriva på varje språk som är aktuellt för någon del av ens följare?

    Fast om det är reklam som riktar sig mot en svensk marknad så finns svenska regler. Och vad jag undrade vad, vad de svenska reglerna säger om just ”in collab”. Det kanske är helt okej att skriva så mot en svenska marknad men vad vet jag. Där av frågan.

  OT: Margaux Instagram siffror sjunker verkligen! Måste ju ha med minskandet av Arnold-content. -3000+ på en månad.

   Dom avföljer i en rasande takt, i snitt -200, -300 per dag!

   ??????

    Vad klappas det händerna åt? Om hon får lägre följarsiffor för att hon har med barnet mindre, vad exakt är positivt med det? Vad hände med att alla var måna om att barn inte ska exponeras?

    Så länge folk älskar att kolla på exponerad barn lär barn fortsätta visas upp och det är väl ändå inget att applådera.

     Hade hellre sett aff folk avföljde henne FÖR att hon exponerade sitt barn än tvärt om. Att folk blir glada av det här får mig att tänka att det handlade midnre om att skydda barn, och mer om att klämma åt margarux och andra influensers som stör en?

     Folk avföljer inte Margaux för att dom inte får se bilder på Arnold, de avföljer för att de fått nog av hennes beteende, att hon exponerat hennes son så intensivt som hon gjort sedan födsel så det är väldigt positivt att många avföljer, det sänder ut en stark signal att det influencern gör inte är ok.

      Där kan vi väl ändå snacka om den mest ointressanta människan. Vad gör hon ens? Hänger med Viktor Frisk och är lite häftig. Man somnar av att vara inne på hennes instagram. Vad gillar folk med henne?

   Undrar om det är samma sak för Ida Warg när hon slutade ha med Elvis i sina videor.
   Följer/prenumererar inte på någon av dem så jag vet inte hur man ser sådant.

  Hon påminner om den där iranska tjejen som har opererat sig för att se ut som Angelina Jolie.

  https://www.google.se/amp/s/english.alarabiya.net/amp/variety/2017/12/07/Iranian-girl-s-Angelina-Jolie-face-enhancements-ends-in-lies

  Du har nog hört det förr men du behöver glasögon.

   Är du alltid lika dryg?

    Ja, när folk påstår saker helt taget ur luften.

  Hon försöker med taktiken anfall är bästa försvar men framstår bara som, ja, jag vet inte ens…

  Jag gillar dig camcam! Blir så less på alla som snackar skit om dig bara för att de inte klarar av kritik. O säger dessutom att typ ”alla som läser bloggen är hemska människor” man ba que?! Hur kan man säga så undrar jag?? Så sjukt. Folk som är så bittra över den här bloggen bara för att de någonsin ifrågasätts o inte får kommentarer av alla kollegor i branschen på insta där det står typ ”Wow ?” till en bild på en kanelbulle. Likes for likes comments for comments.. Tycker den här bloggen är bäst o det är inte för att jag gillar att hata på folk utan för att lite skeva saker från hela den här bubblan/världen lyfts men glimten i ögat – vilket jag tror vi ALLA behöver, inklusive influencers själva som väldigt UPPENBART ALLA läser den här bloggen, men också för att hänga med på highlights från vad som händer – alltså det viktigaste summeras. Både bra, dåligt och neutralt material. Jag själv har faktiskt ingen annan social media än att läsa just denna blogg då jag tycker den summerar mycket. Tack för mig HÄÄJJJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.