Johanna Bladh i blåsväder på Instagram

Johanna Bladh lägger upp den här videon, men skriver ingenstans att konceptet hon använder sig av är skapat av en kvinna vid namn @hayleymorris3 och ger henne inte heller cred.
Hon har kopierat och översatt det och gjort sin egen video, vilket är helt okej att göra – det är så trender startar – men att inte credda eller nämna att det är ett, rakt av kopierat, koncept är illa.
Vet man inte var det kommer ifrån så man kan skriva alltid skriva att man hakar på en trend man sett på sociala medier, men Johanna ger intrycket av att ha kommit på det helt själv, och det är där skon klämmer.

Det här är originalet av @hayleymorris3:

Johanna får nu kritik för detta på sociala medier, och mycket av den handlar om det skenheliga i att Johanna, som skriver mycket om att lyfta andra kvinnor, snor ett koncept utan att credda. 
Hon har i efterhand lagt till ”idé från @hayleymorris3” men många tycker inte att det räcker, utan tar till sina egna Instagramkonton för att säga sitt efter att ha blivit blockade av Johanna.
Så här har det låtit:

MagdenMagden på Instagram: Skulle någon ta ngn av mina bilder och säg rita av och översätta skämtet rakt av ord för ord till engelska.....och inte ens nämna mitt namn, då skulle jag kalla det stöld. /Alltså framförallt pinsamt! Men det är ju inte olagligt att var en pinsam tönt) och @johanna.bladhs video kan jag inte länka för jag är blockad men det är den första i hennes flöde, men den låg där i hennes flöde utan någon hänvisning till upphovskvinnan. // Nu vill Johanna mena (när alla påpekat att det är rakt av stöld) att det var satt det ÄR INTE TAL OM NÅGON STÖLD - det var bara en "igenkänningsidé hon hittade som hon tyckte skulle vara kul att göra. (Hon har alltså översatt sketchen ord för ord) Well, smells like LAMBERTZ to me. Stöld är stöld. Sluta trixa med begreppen. Och hitta på eget innehåll. Du är pinsam.

@magdenmagden på Instagram: Skulle någon ta ngn av mina bilder och säg rita av och översätta skämtet rakt av ord för ord till engelska…..och inte ens nämna mitt namn, då skulle jag kalla det stöld. /Alltså framförallt pinsamt! Men det är ju inte olagligt att var en pinsam tönt) och @johanna.bladhs video kan jag inte länka för jag är blockad men det är den första i hennes flöde, men den låg där i hennes flöde utan någon hänvisning till upphovskvinnan. // Nu vill Johanna mena (när alla påpekat att det är rakt av stöld) att det var satt det ÄR INTE TAL OM NÅGON STÖLD – det var bara en ”igenkänningsidé hon hittade som hon tyckte skulle vara kul att göra. (Hon har alltså översatt sketchen ord för ord) Well, smells like LAMBERTZ to me. Stöld är stöld. Sluta trixa med begreppen. Och hitta på eget innehåll. Du är pinsam.

Elin Lucassi och MagdenMagden: : På tal om det här att kunna be om ursäkt när man gjort fel. Tex gällande att vara med om att sprida lögner om "tafsardagen" eller som här - att stjäla andras material. För jo, att översätta någon annans skämt rakt av är att snö. Inte ens att bara credda är egentligen helt ok men kanske mer accepterat. Och det här gör mig vansinnig, särskilt när vi snor av andra kvinnor utan att be om lov. Folk stjäl andras citat och gör posters de säljer. De stjäl andras bilder frö att promota sitt eget budskap. De stjäl andras hela humormanus. Och nej, bara för att du översätter har du alltså inte gjort en egen produkt. Och nej, att säga att folk ska "tagga ner" när de lyfter ditt misstag är inte någon riktig ursäkt. Gör om gör rätt. // Och förlåt "bredden" är fortfarande missvisande. Idé?
Bildkälla: @magdenmagden och @rit_lucassi Instastory

@magdenmagden och @rit_lucassi: På tal om det här att kunna be om ursäkt när man gjort fel. Tex gällande att vara med om att sprida lögner om ”tafsardagen” eller som här – att stjäla andras material. För jo, att översätta någon annans skämt rakt av är att snö. Inte ens att bara credda är egentligen helt ok men kanske mer accepterat. Och det här gör mig vansinnig, särskilt när vi snor av andra kvinnor utan att be om lov. Folk stjäl andras citat och gör posters de säljer. De stjäl andras bilder frö att promota sitt eget budskap. De stjäl andras hela humormanus. Och nej, bara för att du översätter har du alltså inte gjort en egen produkt. Och nej, att säga att folk ska ”tagga ner” när de lyfter ditt misstag är inte någon riktig ursäkt. Gör om gör rätt. // Och förlåt ”idéen” är fortfarande missvisande. Idé?

Att kritisera en feminist är inte att vara anti-feministisk.
ALLA måste gå att kritisera, oavsett vem du är eller vad du brinner för.

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu creddar hon i första bilden jag ser i ditt inlägg.

  Svara

   Originalet var typ 700 000 gånger bättre ändå också så 🤷🏼‍♀️🙈

   Svara

    Gjorde sig inte redigt på svenska 😅

    Svara

  Ungefär som Ekotipset som tar andras städtips/husmorstips och skriver en bok om det..

  Svara

   Ekotipset är jag så vansinnigt trött på eftersom hennes fanclub KONSTANT taggar henne i allt som rör ättika och bikarbonat och hänvisar till att hon minsann kommit på det och ska creddas. LÄGG AAAAAAV! Det är ett uråldrigt husmorsknep och hon behöver INTE taggas som upphovsmakaren.

   Svara

    Dessutom riskerar det att torka ut träet, så det ska inte användas för att tvätta allt. Värdelöst tips.

    Svara

   Det är inte alla samma sak. Husmorstips har aldrig en specifik namngiven upphovsrättsinnehavare, hela grejen är ju att det är tips som kloka kvinnor använt i många generationer. Hon har samlat dem på sin Instagram och nu i en bok. Du hade kunnat göra samma sak om du kommit på idén….

   Svara

    Beror väl lite på hur unika tips det är. Är.det ett lite mer udda tips som man fakskikt läst på någons Instagram hade det varit snyggast att hänvisa kan jag tycka.

    Svara

    Hon får ju det att framstå som att detnär hennes egna idéer. Och hon nämner ju inget om hur mkt skada hennes jävla ättika kan göra om den används på fel material. Folk som läser hennes tips tror ju att det kan användas till allt, har sett så mkt dumma tips i facebookgrupper så jag storknar.

    Svara

     Har sett jättemånga som varnar på hennes instagram att man INTE ska gnugga sockerbitar på spisen då det repar och skadar hällen, dessa kommentaer ignorerae helt, troligtvis för att det tipset finns med i boken..

     Svara

      Det repar inte min häll iallafall….

      Svara

       Hade du gnuggat sockerbitar på ditt fönster? Nej, för det blir mikrorepor som du kanske inte ser just nu, men glaset kan så småningom spricka. Läs instruktionsboken till din spis, där står det garanterat att socker förstör hällen.

       Svara

        Jag vet inte var du köpt din häll men jag har i alla fall inte fönsterglas i min häll….

        Svara

      precis, socker funkade prima till gamla sorters hällar. Vet inte var det heter, men sådana som man hade innan glashällar, som är vita med svarta plattor. Åh, vilket sämst förklaring av mig.

      Svara

       Det du refererar till är inte en ”häll”.

       Svara

        säger ju klart och tydligt att jag inte vet vad det heter, varför inte bara säga vad det heter om du nu vet?

        Svara

       Emaljerad spis, inte häll.

       Svara

      Reagerade också på det att i ett av de senaste inläggen om att ta bort rost på cykeln med svinto så har flera kommenterat att det repar och att det gör att det kommer rosta värre, men dessa kommentarer har fortfarande inte bemötts.

      Svara

     Hon har sagt flera gånger att man inte ska använda det på marmor och om man är osäker ska man testa på en dold yta. Men på allvar, om du inte vet att marmor inte tål sura vätskor ska du inte ha marmor… Materialet tål ju inte citron, vin, vinäger etc. Idiotiskt material att ha i kök enligt mig.

     Svara

    Inte när folk tror att hon är upphovskvinnan till många av tipsen. Läs igenom kommentarsfältet på Ekotipsets instagram där folk i varje inlägg skriver ”Du borde ta patent på fönsterputsblandningen!”. Många tror att hon kom på att man kan putsa fönstret med ättika och diskmedel och hon nämner inte alls att det är gamla husmorsknep som hon inte kommit på.

    Svara

     Hur många gånger ska hon skriva det då? Varje gång hon nämner blandningen? Och till vem? Folk har tvättat fönstret med ättika i generationer.

     Svara

      När en butik skriver ut ”hennes” recept på fönsterputsen kräver ju hon att butiken creddar henne?

      Svara

       Gör hon? Det har jag aldrig sett. Sist såg jag att hon repostade att en följare taggat henne i en bild på hur en butik tipsade om samma blandning. Men inget krav på hon ska få cred (Vilket är helt korrekt för man kan inte upphovsrättskydda recept).

       Svara

        Hon har faktiskt flera gånger uttryckt att butiker som tipsar om ”hennes” blandning bör referera till henne

        Svara

        Säg det till Coca-Cola. 🙂

        Svara

         Fast dom har väl inte så mycket upphovsrättsskyddat sitt recept, som de har hållit det hemligt? Rätta mig gärna om jag har fel!

         Svara

     Fast nu måste jag missat något, jag har sett flera gånger hur hon nämner att det är just husmorstips och att folk har gjort såhär hur länge som helst. Senast jag var inne kanske var för 2 månader sedan. Har det hänt något sen dess menar ni?

     Svara

   Åh ja! Ekotipset har blivit SÅ tråkig!
   Jag började föröka för flera år sedan när hon la ut tips om bra och billiga ekologiska saker och tips på hur en kunde förändra sin livsstil för att bli mer miljövänlig. Men nu är de enda ”tipsen” samarbeten och städtips så jag har avföljt.

   Svara

    Ja gud vad med reklam hon gör!! Ett betalt samarbete 16 mars och så ett 2 april!! Man drunknar i hennes reklam! Och så är hon fräck nog att göra inlägg om sin egen bok som just kommit ut! Hur vågar hon göra reklam för sin egen bok?!

    Svara

     Jag antar att du försöker vara ironisk? Det jag menar är att innan kontot exploderade så gjorde hon tips som ”den här veckan har Lidl ekologiska bomullskläder” och ”nu har Rusta matlådor i metall.” Eller ”de här sakerna är de viktigaste att plastbanta i ditt hem” och ”undvik teflon för det är giftigt.” Nu är det bara städtips och tips som är reklam.

     Svara

   Har tröttnat totalt på det kontot. ”Snor” någon hennes tips dom funnits i tusentals år. Då jäklar ska det hängas ut och skrikas om. Nä usch, hybris har hon.

   Svara

   Mitt största problem med ekotipset är att den rörelse som bildats av henne skriker ”ättika” om allt. Jag använder gärna ättika i städning till det mesta, som t.ex. urkalkning, men det biter inte på de rejäla kalklagringar som vi får i badrummet t.ex. Detsamma gäller sköljmedel, såååå många tjatar om att sköljmedel är nödvändigt, men det beror helt på var man bor. Vi har extremt hårt vatten, och sköljmedel är då direkt nödvändigt. Tvätten blir på riktigt hård annars.

   Svara

    Sköljmedel är dåligt för människor, miljö och inte minst för kläderna. Knappast direkt nödvändigt. Om man inte är en miljöbov som gillar hormonstörningar.

    Svara

     Det finns många olika sorters sköljmedel. Man behöver ju inte använda det mest parfymerade och omiljövänliga.

     Svara

     Om jag inte använder sköljmedel blir kläderna helt sträva. Jag använde det aldrig när jag bodde i ett område med mindre hårt vatten än där jag bor nu. Som en person skrev nedan finns det olika sorters sköljmedel…

     Svara

    Just på kalkavlagringar såg jag ett tips hos henne som funkade på min igenkalkade kran. Man har ättika på kranen, lindar eller lägger toapapper runt allt som är kalkat och så mer ättika på pappret så att det sitter kvar och verkligen ”marinerar” kranen i ättika. Det fick sitta i en timme, sen kunde jag skrubba bort kalket med en nagelborste och sockerbit. Det funkade jättebra.

    Svara

  Är det inte så här alla gör, egna videos med samma koncept? Att folk ens orkar hetsa upp sig. Alltid är det något som är fel.

  Svara

   Känner lite samma.
   När man har sett alla kommentarer som tycker att det måste skrivas om, ja då trodde jag det var större…

   Svara

    Haha håller verkligen med Anonym 06.15

    Svara

    Ja alla kopierar ingen vet vem som kommit på något. Det bara finns där på internetets. Speciellt om det är en politisk korrekt person som kopierar

    Svara

    Det folk är upprörda över är att detta händer gång på gång. Skulle tippa att ungefär hälften av hennes innehåll bara är översatt rakt av från andra utan credd. När någon sedan kritiserar henne så är det kvinnohat/att hon är en dålig feminist. Själv kritiserar hon andra hejvilt men då är det rimlig kritik.

    Svara

     Gå in på Carin da silva, hon kopierar också. Känns inte så farligt utan allt kopieras.

     Svara

   Två olika saker. Att göra en video utifrån ett viralt koncept är en sak, att göra en video där du översätter en redan existerande video ord för ord och nära nog in i minsta rörelse och gest är en helt annan…

   Svara

    Nej, det är ju det hela TikTok är baserat på?

    Svara

     På tiktok kan man duetta/stitcha eller använda sig av någon annans ljud och det är då uppenbart vad som är originalet. TikTok går inte ut på att stjäla andras idéer, vet inte varför folk tror det. Speciellt då det finns flera funktioner tillgängliga som specifikt är till för att du ska kunna delta i olika trender

     Svara

    Det är precis TikTok! Bokstavligen ord för ord, lite grejen att driftschef ett kul ljud eller en trend

    Svara

     Om vi ska prata översätta redan existerande videos så är det väl vad Laila högfelt gör hela tiden numera 😴

     Svara

   Jag håller med. Finns ju YouTubes som kopierar andra helt och hållet.
   Tex Pontus Rasmussen har ju kopierat Morgz rakt av, hur många videos som helst.

   Svara

   Ja, eller hur. Och denna är ju dessutom snodd från Tiktok, som typ är uppbyggt på att folk kopierar saker. Tycker att det är fult att det sker, men kan inte tycka att just Johanna ska få denna känga, då ALLA gör såhär.

   Svara

  Johanna Bladh praktiserar feminism 1A, sparkar in de vidöppnaste av dörrar (”likea om ni också är trötta på KVINNOVÅLD!!!!”) och predikar för kören. Ingen som följer henne blir upplyst eftersom ingen som följer henne har avvikande åsikter från det hon själv lägger upp eftersom allt hon lägger upp är totala självklarheter. Det går mao inte att kräva originalitet av just henne 🥱

  Svara

   Originalet upplever jag som naturligt charmig, medans Johannas känns extremt krystad och tillgjord.
   Typ samma kvalité som när man skulle hitta på nått roligt spex högstadiets skolavslutning.

   Svara

    När jag hittade på spex i högstadiet skrev jag egna sketcher, tog inte andras och översatte.

    Svara

     Tiderna förändras. Kollar man tex tiktok så kan man få upp samma video fast med 100 olika personer.

     Svara

   Håller med.
   Några som fått mig att få upp ögonen mer är både fayme och så legenden ”Ken akter” 🌸

   Svara

    Ken Akter är det tråkigaste som hänt instagram.

    Svara

     Men nej Ken akter är för bra 🤣 oturs Pablo är den bästa

     Svara

    Fayme är ju bara hypokondri för tillfället. Och en jäkla exponering av barnen.

    Svara

     Tycker exponeringen av barnen blivit en aning bättre, det var betydligt värre för 1-2 år sedan…. då visade hon alldeles, alldeles för mycket av sina barn… men håller mer att hon borde visa ännu mindre av sina barn på sociala medier.

     Svara

      Hon tillhör kategorin som inte bara behöver tänk app hur mycket hon visar (med foton) utan även hur mycket hon berättar med utlämnade texter.

      Svara

       Håller med. Det var länge sedan hon delade något inspirerande men när jag började följa henne för 2-3 år sedan la hon ibland upp klipp/texter som iaf fick mig att få upp ögonen. Men sedan dess har det dalat med bra innehåll :/

       Svara

      Tycker att moaochester är mycket värre i sin exponering av barnen? Hon är dock väldigt förstående och skulle nog ta emot den kritiken väl. Men det skaver lite att se henne använda barnen i samarbeten, och att hon exponerar sin yngsta så himla mycket

      Svara

     Blir ju orolig över henne. Hon har diabetes men lägger upp bilder på glass m.m. nästan varje dag ändå. Visst den kanske är sockerfri men kan det inte gå en dag utan?

     Svara

      Åh, du har missförstått!
      Du är inte orolig, du är dömande!
      Visst är det lockande att leta saker att hoppa på hos andra, men kan det inte gå en dag utan?

      Svara

      Man kan äta socker som diabetiker om man har koll på blodsockret.

      Svara

       Otroligt dumt dock om man vill leva länge.

       Svara

     Började följa Fayme pga bra texter etc, men nu består alla stories utav typ ”mitt barns öga är den här färgen och mitt såhär ser min iris ut lite blågrön eller skulle ni säga att den är blå?” alltså sånt knappt ens egen familj är intresserad av

     Svara

      Jag blev mest förvånande över att en person som har klagat mycket på att det tar mycket tid med 3 barn, på insta stories verkligen beklagat sig om sina barn, väljer att använda skattepengar för att tvinga fram ett 4e barn. Visst om barnet kom till på naturlig väg det är en sak, men varför göra så mycket med mediciner och läkarbesök för att bli gravid om man klagat så mycket på barnen man har.
      Tycker den negativa förändringen skett efter hon blev bundis med LD.

      Svara

   Ja hon gör den lataste, plattaste, mest cyniska formen av ”feminism”, där man gör kvinnokampen till sitt varumärke och image. Det var illa nog när Linnea Claeson gjorde det, här kommer Johanna Bladh som nån töntig kopia.

   Svara

  Johanna Bladh har tyvärr det töntigaste kontot på instagram. Tanken är god men frågan är om hon inte bidrar till ökad kroppsångest? Genom att skriva som hon gör om ”tigerränder” (för övrigt töntigaste order någonsin) är det nog många som uppmärksammar att bristningar skulle vara något fult.

  Låt en kropp vara en kropp bara.

  Svara

   Och som tillägg! Måste man älska sin kropp? Räcker det inte med att man accepterar den som den är.

   Svara

   Jag tänkte också på det. Satt och skrollade tillsammans med min sambo, som har bristningar. Han sa att han aldrig ens har tänkt på att han har det, eller att det skulle vara något konstigt. Det krävs lite mer än så för att han ska bli osäker på sig själv, men den typen av budskap kan slå lite fel.

   Svara

  Att man kan bli så upprörd över en instagramvideo 😆

  Svara

   Det är ju knappast en video som upprör i det här fallet.

   Svara

    Det är dubbelmoralen alla kritiserar samt stölden.

    Svara

  Blondinbella lägger ner sin podd med anledning att hon mår bra nu. Tror knappast det är rätt anledning, de hade ju fortsatt (oavsett mående) om de tjänade bra med pengar på den. Har podden dalat???

  Svara

   Här är hela listan över lyckade projekt och företagssatsningar IL har varit inblandad i, och som fortfarande fungerar och går bra:

   Svara

    😂

    Svara

  Haha och hennes version är så sjukt dålig också 🙈😬.

  Svara

  Vill bara passa på att rekommendera alla att gå in på Magdas instagram och upptäcka ankorna! Såna genialiska teckningar 🤩❤️

  Svara

   Jag är så trött på ”rita fult”-trenden. Rita något medvetet slarvigt och lägg till en text med en femårings handstil ett voilà, en edgy teckning. Det börjar bli jävligt gammalt oavsett om man ritar en ful Långben (estersrester) eller en ful anka som i detta fall.

   Svara

    Kändes spännande när typ Nina Hemmingson började med det men nu är det så tröttsamt

    Svara

  Det är inte ”helt okej” att göra när det handlar om en såpas specifik video. Det är okej om det är en kort grej, en meme. Nu är det översättning rakt av och att man låtsas att man kommit på sketchen själv. Hon la upp att hon visade sin pojkvän direkt efter hur rolig hon är, vilket fick det att låta som att hon hade kommit på hela sketchen på egen hand. Att hon dessutom raderar alla kritiska kommentarer och blockar rätt stora konton är pinsamt. Har du som ska vara hennes vän sagt åt henne, Camilla?

  Svara

  Men det är ingen som reagerar på att alexandra nilsson försöker bli danaemercer och typ kopierar det mesta hon lägger ut?

  Svara

   Nä, har ingen aning om vem det är 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Amerikansk instagramare med 2,3 mil följare. Riktigt riktigt bra konto faktiskt 🙂 Visar väldigt mycket hur influencers posar med vinklar och filter.

    Svara

  Nej det är inte ”helt okej” att göra. Det är inte en meme där hon gjort en egen take på konceptet, det är översatt bara med exakt samma kameravinklar. Att hon dessutom blockar och raderar all kritik är pinsamt.

  Svara

   Sluta va så gammalmodig. Det är precis exakt så man gör på TikTok och instagram nu för tiden.
   Har du inte sett klippet med t.ex ”första dagen som lönnmördare”? Sådant där kopieras rakt av

   Svara

    Man kopierar men gör sin egen grej av det. Man kopierar inte och låtsas att man själv kommit på alltihop. Man blir mörkrädd av att Johanna som är utbildad journalist inte tror att en sketch har en upphovsperson från början.

    Svara

     Nej, långt ifrån alla gör sin egna grej av det. De flesta kopierar rakt av och ingen creddar någon.

     Svara

  Kan man bara inte säga: Jag tyckte det var så bra och jag önskade att jag kommit på det själv?

  Svara

  Var de påriktigt dehär inlägget ni tjatade som fan på igår? 🤦🏼‍♀️

  Svara

   Det här är bara en liten del av det hela.

   Svara

    Då ska jag vänta med spänning, de var ett jäkla tjat igår så intresset höjdes.

    Svara

     Vi får se om Camilla lägger upp mer 🤷🏻‍♀️

     Svara

   När Camilla lovade MAFFIGT inlägg om JB igår tänkte jag att hon skulle ta upp hur JB använde en mördad kvinna för att reach på sin insta, att JBs blockfinger går snabbare än Bokens, att hon har självinsikt som en femåring (allt är dreeeev!) samt att hela hennes insta är vit feminsim och kopierad rakt av. Aja, skönt att veta att camilla inte är så opartisk som hon gärna vill påskina! (Hoppas fortfarande på serie dock, camilla kommer den? Somsagt mycket att unpack här 🙃)

   Svara

    Detta är ju ett pliktskyldigt inlägg och nu hoppas väl alla JB-supporters (varav denna bloggs upphovspersonen är en) att de massiva blockningarna ska ge resultat så att det till slut enbart finns ja-sägare kvar.

    Svara

     Detta är 100% ett pliktskyldigt inlägg. Bara grejen att hon inte ens får en egen kategori är väl ett bevis på att det du säger stämmer

     Svara

      “För att reach” och “mycket att unpack här” ahh hjärnblödning.
      Du kanske vill låta cool and well versed (;)) men det låter sjukt töntigt med random inslängda engelska ord i en svensk mening.

      Svara

       DU kunde ju använt verserad, så hade inte din poäng fallit platt.

       Svara

  Du vill inte ta upp det faktum att hon även använde Sarah som ett slagträ för att fiska likes, kommentarer och reach? Och att hon satt i system att radera och blocka såfort det kommer lite kritik?
  Det här är bara en piss i havet.

  Svara

   Exakt

   Svara

    Det var bland det mest osmakliga hon gjort och borde skada hennes förtroende som ”feministisk” förebild. Har aldrig sett henne uppmana folk att faktiskt göra något på riktigt för kvinnor, typ skänka till kvinnojour eller engagera sig. Det är enbart ”skriv ett hjärta här på min insta om du tycker det e fel att kvinnor blir mördade!”

    Svara

     Precis.

     Svara

    Exakt som Cecilia skriver här ovan. Johannas fiske efter likes/trafik med inlägget om Sarah och ”kommentera ett hjärta” var fruktansvärt osmakligt, bland det värsta hon gjort även om hela hennes ”aktivism” går i det spåret. Det hade förtjänat ett eget inlägg.
    I övrigt tycker jag det här inlägget saknar en del. Varför inte ta upp hur hon hanterar kritik (egentligen alltid men specifikt i detta fall) genom att gaslighta folk som kritiserar och kalla dem ”instagrampoliser” till exempel?

    Svara

   Sarah vem?

   Svara

    Sarah Everard som blev mördad av en (manlig) polis i London.

    Svara

    En kvinna som mördades i London som Johanna använde för att fiska kommentarer och öka sin reach med genom att be folk kommentera med ett hjärta för Sarah

    Svara

     Det är så vidrigt, hur kan INGEN ha called her out på det?! Typ Camilla.

     Svara

      Jag tipsade Camilla om detta både i kommentarerna här i bloggen och via DM på Insta. Såg att hon läst mitt DM iaf, men fick ingen reaktion.

      Svara

       Jag kan tyvärr inte svara på alla dms jag får, men jag läser dem alla. 🙂

       Svara

        Det förstår jag. Men jag fattar inte hur du kunde strunta i en såpass vidrig händelse. Istället väljer du att ta denna händelse som inte är i närheten så illa. Det räcker med att skrolla igenom JB’s flöde för att se hur hon för gång på gång, utan att ta till sig kritiken (som hon raderar och blockar direkt).

        Svara

      Det är jättemånga som har called her out på det, och på hela hennes kapitalierande på glitterfeminism rent generellt.

      Svara

       Ja fast man blir ju bara blockad när man gör det? Så även om hon blir called out sprider det sig inte. Någon med större plattform hade behövt göra det

       Svara

        Cassandra Klatzkow gjorde det någon gång och Bianca Ingrosso reinstagrammade Cassandras kritik. Kritiken var mer generell men tydligt att Johanna inkluderades i den. Johanna fortsätter dock att försöka låtsas som att Bianca och Cassandra skulle vara positivt inställda till hennes content och kommenterar deras bilder.

        Svara

       Asså kommenterar du med flera olika nick eller? Det är ju lätt att se på det sättet du skriver. Hur många gånger kan du skriva ”reach”?
       Flera kommentarer på svenska med random engelska fraser i, måste ju vara du för de låter alla precis likadant.
       Du har ju bra poänger men det svider ju i ögonen att läsa vad du skriver.
       Räckvidd är ett bra ord för ordet ”reach” som du nämner…

       Svara

        Men gud låt människan få använda reach och slänga in engelska ord om hen vill, vad är du för tönt som stör dig så mycket på det att du måste kommentera det inte en utan två ggr? Ps. Du om någon ser svintöntig ut som ska leka cool och intelligent som får ~~~hjäääärnblööödning~~~ av att nån slänger in engelska ord i sin kommentar, som typ majoriteten ungdomar gör nu för tiden

        Svara

         Att irritera språkpoliser är det roligaste trollandet på nätet ❤ brb ska fucka svenskspråket a bit more ❤ om 100 år kommer ingen kunna riktig svenska!! Detta är mitt största livsmål ✌🏻

         Svara

        Är det mig du menar?
        Nej, jag skriver enbart under mitt egna namn. Ser ingen anledning att skriva under annat eller anonymt?
        Sen är det väl just reach som används som ord inom ”influenser världen”, så att fler än jag använder det är inte så märkligt.

        Svara

        Jag har enbart använt mitt nick 🙄 här! Dock mkt gulligt att du sitter och analyserar mitt språk och tror dig känna mig, känner mig hedrad för tiden och energin du lägger på mig och mitt språkbruk ❤❤

        Svara

  https://instagram.com/lailahogfeldt?igshid=1hhk1ced7wc9j

  Här är en annan flitig bajtare. Är dock så dåligt att det är svårt att bli provocerad. Hennes reels är snudd på lyteskomik.

  Svara

  Men Carin da Silva då. Allt hon lägger ut är något hon snott från någon annan. Inte en enda originell idé har hon. 🤮

  Svara

   Hon snor allt från TikTok och folk på IG tycker hon är så hysteriskt rolig……

   Svara

   Hon är den tråkigaste människan på jorden.

   Svara

   Tycker om Carin, men blir lite irriterad när folk (som inte har koll på vad som sker på Tiktok) hyllar hennes briljanta videos då dom tror att hon kommit på originalidén, letat ljud, klippt ihop själv etc.. Och aldrig nånsin har jag sett henne nämna att det inte är hennes från grunden. Det blir löjligt till slut, när hon sitter och lapar i sig av alla hyllningar och hejarop, att hon är ett geni som kommit på så roliga idéer, klippt ihop det så bra, lagt så mycket tid etc etc.

   Svara

  Hon har väl lärt av Pascalidou …

  Svara

  Tål inte Johanna sån wannabe 😂😂

  Svara

  Upphovsrätt är krångligt. Ska man publicera något på nätet behöver man kunna vad som gäller, men det gör väl knappast någon. Speciellt inte Tiktok-generationen; allt ska vara tillgängligt, allt ska vara gratis.

  Svara

  Instagramkontot mammasanningar gör exakt samma sak. Bara massa videos och ”hacks” som någon annan hittat på som hon sedan tar cred för. Ganska tråkigt.

  Svara

  Skulle det gå att köra dina citeringar i ett stavningsprogram, förlåt men det är störigt när det blir fel.

  Svara

   Jag skriver texten som det står i inläggen. Hoppas jag. 🙂

   Svara

    Jag tror din autocorrect bråkar med dig 🙂

    Exempelvis ”Och förlåt ”bredden” är fortfarande missvisande. Idé?”

    Svara

     Usch då, det var illa. 😫😫

     Svara

      Haha ja, damn you autocorrect 🙂

      Svara

    Läs gärna igenom den när du är klar eller använd rättstavningsprogram om det går. Det är rätt ofta slarvfel/stavfel som är dina och inte den du citerar.

    Svara

    Det är precis det jag menar, det blir några fel. Magda skriver inte att Johannas fel räknas som att ”snö” eller att ”bredden” är missvisande som det står i ditt citat. Det är bara två exempel på felstavningar.

    Svara

  Det är ju rätt dålig stil att kopiera rakt av utan att kredda. Samtidigt kan jag känna att ”drevandet” blir lite överdrivet ibland. Hon gjorde fel och det räcker kanske att en par personer påpekar det. Förstår inte riktigt varför allt måste bli så himla stort så fort någon gjort något litet fel på sociala medier. Kan vi inte spara den ilskan till när någon är direkt elak?

  Svara

   För att detta inte är första gången hon gör så här, och inte första gången hennes bemötande är att gaslighta och blocka

   Svara

  Johanna Bladh blockade mig när jag kommenterade hur smaklöst det är av henne att avsluta ett inlägg om mördade kvinnor med ”kommentera ett hjärta för alla kvinnor som inte fick leva”. Allt handlar i slutändan om att hennes konto ska få reach.

  Svara

  Maffigt inlägg? Camilla jag är besviken. Skönt att veta vart du står iaf. Roligt att du citerar rit_lucassi och magdamagden enbart eftersom du VET att matilda walh och anna har så mycket mer om JBs beteende på sina profiler och du vill inte leda folk dit för att läsa om det. People, att hon kopierar en film är en detalj i JB-gate. Osmakligt yes, men vart är inlägget om att hon använder en MÖRDAD kvinna för att få reach??

  Svara

   Också lol att det här blev 5.30 inlägget. Det är genomskinligt! Som ett avid camilla-fan sedan år tillbaka (innan IL-gate) känner jag mig en smula blåst 🙃

   Svara

    Gud snälla skriv räckvidd.

    Svara

     Var nöjd med att jag lyckades få camilla att lyfta huvudet en mm ur sandlådan hon är i men inser nu att jag även lyckades störa så många konservativa språkfacister? 😍 snacka om att slå två flugor i en smäll, love it

     Svara

    Trodde ändå detta inlägg skulle vara ÄNNU mindre kritiskt än det faktiskt är. Men nu har det gjorts ett inlägg om Johanna utan att nämna någon av de mest problematiska saker hon gjort så nu behövs det ju inga fler 🙂 Räcker och blir över för all framtid och Johanna har nu blockat alla som kritiserar hennes metoder så snart lever vi i en perfekt värld!

    Svara

     Det har du rätt i! Igår erkände hon att JB ändå är en influencer men trots det blev det ingen egen kategori! Detta är nog det sista vi ser om JB på denna blogg 😢(om det nu inte är för att försvara henne mot ”dreeeev” tex när Camilla tog upp annas highlight om JB för ett tag sen)

     Svara

      Tror du har rätt och det är sorgligt alltihop. Men framför allt smart av JB att se till att hon aldrig kan få kritik från något håll!

      Svara

  Hon verkar kritik-resistent. Och raderar alla kritiska kommentarer, även de som är sakliga.

  Svara

   Många kommentarer här inne som försvunnit också….

   Exempelvis när jag frågade om vilka de är som spyr galla till höger och vänster här inne.

   Svara

  Tappade all respekt för henne när hon skrev att kvinnor i destruktiva relationer får skylla sig själva för att de inte valde ”rätt”.
  Hon har ju gång på gång fått kritik och folk har tagit sig tiden att förklara extremt pedagogiskt för henne vad som är problemet. Hennes svar på detta? Hon tar bort kommentaren, blockar och sedan gråter hon ut i storys om hur hon blir mobbad och näthatad.

  Svara

   Boken-beteende! Ändå får boken egen kategori och massa inlägg här (trots att hon är en b kändis som äe waaay past glansdagarna)

   Svara

  Så hayleymorris3 var först i världen med att göra ett sånt skämt? tror inte det, tror hon precis som alla andra blivit inspirerad av någon annan.
  Tycker det är överdrivet, allt sånt här är redan gjort av någon annan, ingen av dem är ”först” med det.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.