Elaine Eksvärd om produktionens försök att tysta de utsatta kvinnorna i Paradise Hotel

Jennifer Paatere, 23, och Annie Dahlberg, 24, utsattes för övergrepp i ”Paradise hotel”, men fick inte prata om det i ”Studio paradise”, programmet där deltagarna i efterhand diskuterar avsnitten.
– Vi hade ändå tänkt att vi skulle kunna få förklara lite saker som är bortklippta och hur vi har känt, men nu får vi inte prata om det utan det kommer inte tas med alls, säger Jennifer Paatera.
Jennifer Paatera och Annie Dahlberg tystades
Veckans avsnitt av ”Studio paradise” spelades in på måndagskvällen, men att de inte fick prata om det förklarade produktionen med att Toby Johnson, 21, som utförde övergreppen, själv inte skulle vara på plats.
– Det svaret vi har fått fram från produktionen är att han inte kan försvara sig och att det kan leda till förtal, säger Annie Dahlberg.
– Man har fått höra att ”det ni säger kan användas emot er”.
Hon upplever det som att produktionen inte alls har lyssnat på varken henne eller Jennifer Paatera och att deras känslor har blivit förminskade. // Från Aftonbladets artikel

Så här sa de två utsatta kvinnorna till Aftonbladet, efter att Viaplay tagit beslutet att ta ner hela den nuvarande säsongen av Paradise Hotel. Läs om anledningen till det HÄR om du missat vad som hänt. 

Min spontana åsikt är att produktionen egentligen inte var särskilt oroad över förtal mm, utan att det mer handlade om att de ville vara först med att agera, vilket de riskerat att inte bli om de tillåtit kvinnorna att prata om saken under inspelningen av Studio Paradise.
Produktionen hade kunnat klippa bort alltsammans, men bollen hade fortfarande varit i rullning då, vilket hade riskerat att snuva produktionen på det ”kraftfulla agerande” som de nu stoltserar med, trots att det gått många långa månader sedan övergreppen faktiskt begicks.

Givetvis är förtal fortfarande på tapeten efter #metoo där mer än en kvinna dömts för just förtal för att ha pekat ut sin förövare, men jag tror spontant inte att det är vad detta handlar om.
Jag tror helt ärligt att kanalen mer tystade kvinnorna för att själva kunna vara först med att agera, snarare än av rädsla för förtal.

Så här skriver Elaine Eksvärd om saken på Instagram:

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men när Patrik Sjöberg beter sig som ett as då håller hon tyst.

   Hon är skyldig DIG att reagera och respondera på sånt DU tycker hon borde engagera sig i?

    Jag bryr mig faktiskt inte om vad hon uttalar sig om eller inte. Men det blir ju ganska uppenbart när hon ständigt ska tycka saker om allt men inte om honom.

     Men hon vill kanske inte göra det helt enkelt?

     För att de är kompisar. Varför skulle hon börja tjafsa offentligt med en vän?

     Hon kanske håller med honom. Det kanske finns fler sätt att tänka och känna på än ditt. Patrik kanske BÅDE har rätt i sak OCH uttrycker sig olämpligt samtidigt. Tänka sig att vi människor inte är fullkomliga varelser…

      Patrik Sjöberg är väl inte precis känd för att vara snäll och mjuk… 😉 Men de står båda på samma sida för att skydda utsatta barn så man får vara glad så länge samarbetet fungerar.

     Så man kan inte tycka till om vissa saker utan att tycka offentligt om ALLA saker?

   Ingen är skyldig till att offentligt ta ställning mot någon? Än mindre någon man arbetar tillsammans med.

   Jag hade inte heller suttit och reagerat offentligt på nätet om någon jag arbetar med

    Hyckleri är det

     Vet du vad vänskap är för något? Finns liksom ingen anledning att börja ta ställning på instagram mot en vän?

      Soran?

     Vad jobbar du med anonym 13:04?

    Hennes val av samarbetspartner sänker hennes redan obefintliga trovärdighet. Hon går från klarhet till klarhet som drottning av skenheligheten.

   Beter sig som ett as? Herre..

  Tycker produktionens beteende är oförsvarbart. Det börjar redan när händelsen inträffade, att ingen gick in och satte stopp utan kamerorna fortsätter rulla och när avsnittet väl sänds så byggs halva avsnittet upp på övergreppen. Tycker hela programmet ska skrotas och inte komma tillbaka, produktionen borde skämmas som skött detta så illa.

  Tror inte ett ögonblick på att produktionen ville agera kraftfullt utan de snarare tagits på sängen när ”de högre upp” stoppade hela säsongen. Det ska mycket till innan program stoppas med tanke på reklam och sponsor pengar i det hela. Det enda man kan hoppas på är att sponsorerna drar sig ut och att den här säsongen blir den sista av programmet någonsin.

  Man undrar ju vilka människor det är som jobbar i den här ’produktionen’ och att ingen där och då verkade tänka på eller förstår hur fel de skötte detta. Enligt meddelandet de publicerade på sin instagram igår var det alltså ny information för dem att det som skett klassas som övergrepp. Jag undrar hur produktionen inte kan se skillnad på underhållning och övergrepp. Att ingen hörde varningsklockan och eller drog i nödbromsen, de verkar inte ha insett att de gjorde underhållning av övergrepp. Det är inte en enskild individs ansvar, förstår ni hur lång processen är? Det är inspelning, redigering, godkännande och publicering och massa människor som är involverade i alla led. Det är inte bara en person som står ansvarig utan hela produktionen och kanalen som släppte detta. Jag tycker det är bra att produktionen har pausat programmet och ska se över sina rutiner med en intern utredning, det är det minsta de kan göra.

   Håller med till fullo! Alla skyller på ”produktionen”, det är allt jag hör. ”Det var produktionens ansvar”. Självklart är det ALLAS ansvar som varit medvetna om vad som pågått. Tycker alla i den här röran slår ifrån sig ansvaret till någon mystisk produktion bara.

    Eftersom svenskar är så konflikträdda så är det lättast att skriva det produktionen. Och då hamnar ansvaret som det brukar upp i det blå.

    Men:

    Producent är Caroline Claesson och senaste programledare är Rebecca Stella Simonsson
    Nicole Falciani. Så där kanske man kan hitta lite tankegångar.

     Varför skulle programledaren vara ansvarig? Är självklart producent och vd som har ansvar.

      Chefer har ansvar. En ledare som i programledare ska ta ansvar för en grupp och visa vad som gäller. Dessutom finns det en åldersaspekt och ett utifrånperspektiv. Produktionsbolag är väl medveten att de måste ligga på gränsen.

       En programledare är ingen chef. Hon är anställd.

        De flesta chefer är anställda. 🙂

         Ja, men en programledare är fortfarande ingen chef 🙂 Vad skulle hon gjort menar du?

          Vad hon skulle gjort beror ju lite på vad hon bevittnade och om Jennifer och Annie berättade för henne om övergreppet. Det kanske klarnar under förundersökningen. Nicole kan absolut utredas för både underlåtenhet att avslöja brott eller skyddande av brottsling. Oavsett om hon är chef eller anställd är hon en del av produktionen.

           Jag tror inte att programledaren träffar deltagarna för att prata om deras upplevelse under inspelningen. Det är någon annan i produktionen som har det ansvaret.

        Det är alltid lite spännande med människor som tror att bara för att man bara är anställd så har man inget ansvar. Människor med den inställningen brukar även ha en välfylld garderob av offerkoftor nära tillhands.

         Klart hon har ett ansvar att visa civilkurage. Men det har framkommit idag att Nicole inte fått tillgång till all information. I första hand är det de som är ansvariga för att övervaka inspelningen som är ansvariga, men ingenstans i ledet har ju detta tagits på allvar av varken producent, klippare eller kanalen eftersom att avsnittet publicerades. Ansvarig utgivare tyckte uppenbarligen att det här var underhållning och inget konstigt att sända.

         Men vad menar du att nicole har sett eller hört utan att ha fört vidare högre upp?

         Tror du att hon hänger med deltagarna på deras fester och inne på deras rum? Hon kommer till platsen för att hålla parceremonier, däremellan är inte hon på hotellet så varför skulle hon ha sett något att agera på?

          Om hon sett något så framkommer det i förundersökningen. Att hon skulle vara helt ovetande om händelsen har jag svårt att tro.

    Det är absolut inte Nicoles ansvar. Hon är anställd som programledare och inte ansvarig för varken innehållet, vad som händer i huset, upplägget på avsnitten eller klippningen. Det är produktionens ansvar att se skillnad på vad som är övergrepp och vad som är underhållning. Det är inte bara en person som står ansvarig utan hela produktionen och kanalen som släppte detta. Vi kan inte lägga ansvaret på Nicole som är ny i sammanhanget och att hon som ung kvinna skulle ifrågasätta en hel produktion med anställda som gjort det här förut som borde vet hur en inspelning ska gå till på ett regelrätt sätt och som borde veta vad som är rätt och fel. De kan inte styra deltagarnas agerande men det är helt upp till dem och ansvarig utgivare vad som får sändas och inte.

     Hon är i allra högsta grad ansvarig för vad som händer i huset. Det ingår i programledarens rollbeskrivning. Vad menar du med att det finns en skillnad mellan underhållning och övergrepp? Betyder det att tafs och kladd är ok så länge publiken tycker det är underhållande oavsett vad personen som blir utsatt för det tycker? När tycker du att gränsen är nådd?
     Vad har det med saken att göra att Nicole är ung och ny? Jag antar att hon får betalt för sin insats som programledare.

      Som jag har förstått det så är det inte Nicole som skriver manus, bestämmer veckans tema eller vad som ska hända i spelet. Det gör produktionen.

      Det som hände i huset är övergrepp. Produktionen kan ju inte ha förstått det eftersom de utan något som helst eftertanke redigerade, godkände och släppte det som underhållning.

      Precis, hon får betalt för sin insats som programledare. Inte för att bestämma över produktionen och avsnittens innehåll.

     Kolla Nicoles introklipp som släpptes när det avslöjades att hon var ny programledare. Där uttrycker hon ganska tydligt att hon ska ”visa dem hur det går till”, girl power osv. Sedan är inte bara programledaren på plats det lilla som visas i avsnitten. Programledaren är typ den enda utomstående som är där och umgås, som bor tillsammans med de som åkt ut osv. Nicole hade haft stor möjlighet att uppmärksamma detta i höstas när det spelades in.

      Som jag förstått det så har alla i produktionen bott tillsammans på grund av Corona. Det är alla i produktionens ansvar, inte enbart Nicoles.

    Vad menar du att Nicole har för ansvar? Mer än att uppmärksamma de som ÄR ansvariga.

    Sen verkar folk få det till att Nicole var där och såg övergreppen med egna ögon och traskade vidare. Hon fick antagligen höra om det när det kommit fram till…tada…produktionen.

    Inget ansvar på de övriga deltagarna som ändå var där och direkt fick veta vad som hände?

     Jag tycker att Nicole borde skrivit ett öppet brev till hela NENt koncernen som äger TV3 TV6 TV8 nrj och rix fm bland annat att hon avslutar allt samarbete med dem. Oavsett om hon vetat något eller inte så vet hon nu och att veta att man jobbat med så mycket oprofessionella människor då är det bara att säga upp sig. För det gynnar inte hennes varumärke sen säger hon själv att hon får ju ihop klipp varje dag vad som hänt och hon visste vad som hänt men att det ej är hennes ansvar Nej det är ej hennes ansvar eftersom hon inte är producent men kan tycka de är hennes ansvar att säga upp sig och sätta ner foten och åka hem och skälla ut dem ? Hon har ju mer eller mindre bevittnat händelsen och struntat i den där och då och att nu bara skriva ett inlägg att man tar avstånd är ej tillräckligt. Men här handlar det om hennes varumärke vad hon vill kunna göra framöver. Sen det rättsliga tar producenten Vd och polisen hand om. Men eftersom hon är ansiktet utåt för programmet som programledare så tar hon avstånd genom att säga upp sig så sätts de ju en press från hennes sida och är ett större avståndstagande.

      Ja det kan jag hålla med i. Men jag ser inte det som hennes ansvar i den här frågan. Ansvaret ligger hos toby och produktionen.

      Sen hade inte jag velat sammankopplas med någon av dom och hade också avslutat kontraktet. Men det är intr det ansvaret jag tycker det handlar om här.

      Tycker absolut inte att Nicole ska säga upp några samarbeten på grund av detta. Hon har inte gjort något fel. Hon jobbar som programledare och sitter inte bakom kamrorna 24/7 och kan se vad som händer. Hon blev säkert också tillsagd att inte prata om detta förrän det sändes. Hon har visat sitt stöd och tycker att det är killen som ska ta sitt ansvar och säga upp eventuella samarbeten.

       Nej hon har inte gjort något fel. Men, man kan ifrågasätta hennes omdöme över att vilja bli förknippad med en skitproduktion som PH.

        Nej de är klart de inte är Nicoles ansvar eller fel men alla i alla led måste ta avstånd mer än en liten text. Men det hade varit bra om hon sagt upp sig för att jävligt tydligt sätta ner foten eftersom hon är ansiktet utåt för att så många som möjligt ska förstå hur sjukt detta är även om Toby tas ut och polisanmäls så kvarstår följande hur fan kan så många i produktionen ha så skev kvinnosyn det är 10 pers som kollar konstant varje jävla sak som händer på hotellet och ingen agera. Sen när tjejerna säger till producent så får han lämna alltså hade han varit kvar om de ej sagt till. Det handlar om att öppna ögonen om en tjej blir våldtagen så är det en våldtäkt oavsett om tjejen gråter till producenten eller om hon håller det inom sig och programmet innehåller sex absolut och det har de alltid gjort men man kanske ska se till att killarna har bra värderingar eller i värsta fall behöva ställa sig framför alla män och kvinnor och säga att TJAT SEX ÄR INTE OK OCH TA INTE PÅ EN TJEJ UTAN ATT FRÅGA OCH TJEJER KÄNNER NI MINSTA OBEHAG SÅ KOM TILL OSS SÅ ANMÄLER VI OCH SKICKAR HEM PACKEN. Nu skedde anmälan väldigt långt efter för att kanalen kände sig tvungna till det efter folk reagerat alltså är det en massa i produktionen som också har skevkvinnosyn därför tycker jag att Nicole borde säga upp sig och att all personal som varit medvetna byts ut (då menar jag inte Nicole utan menar att de som suttit och bevittnat detta ska gå omedelbart) producenten ska ha sparken för att han ej anmälde direkt. Så nej Nicole har inget ansvar men om hon vill att feminismen ska gå framåt och saker ska ske så bör hon avgå för att inte fan vill man jobba med en produktion där sånt här sker.

         Jag håller med dig, men det kan vara så att även Nicole blir indragen i en eventuell rättsprocess och att hon döms för underlåtenhet. Det som är intressant är att ingen i produktionen, som faktiskt Nicole är en del av har trätt fram. Alla har fegt tittat åt andra hållet trots att det finns bildbevis på att övergrepp har skett. Istället har man försökt att sopa det hela under mattan och när det inte gick har man påstått att tjejernas versioner inte stämmer i ett försök att underminera deras trovärdighet. Jag förstår vad du menar med ett feministiskt perspektiv samtidigt är detta ett samhällsproblem som urholkar vår demokrati. Det är tydligt att samhället anser att det finns en stor grupp i samhället, kvinnor, vilka det är acceptabelt att begå brott mot. Så man kan inte låta bli att undra vilka fler grupper är inte heller skyddade och vilka grupper är skyddade?

    Det är ingen mystisk produktion. Alla program har ett produktionsteam med olika ansvarsområden. Vill du veta vilka dessa mystiska personer är kan du maila nent group som är produktionsbolaget.

    Programledaren är inte någon chef med ansvar över deltagarna och deras förhållanden på ”arbetsplatsen”. Hon är lika mycket anställd som deltagarna.

     Nej deltagare och anställda är inte samma sak.
     Programledarens ansvar är att få deltagarna att trivas och vilja stanna kvar. Tror inte att Jennifer och Annie håller med om att Nicole lyckades med det, eller vad tror du? Så visst har hon ett ansvar som hon inte lyckades särskilt bra med att ta.

      Nej programledarens roll är att vara programledare. Hon har inget som helst ansvar över ”arbetsmiljön” för deltagarna. Det finns det andra som har.

       Var skrev jag att hon hade något som helst ansvar för arbetsmiljö?
       Programledarens roll är att få deltagarna att trivas och vilja stanna kvar. Tror du att Jennifer och Annie vill stanna kvar?

        Jag håller inte med om att det är programledarens ansvar.

         De har ju deltagaransvariga. Det är deras jobb att ansvara för deltagarna. Det är inte programledarens ansvar.

          Deras jobb är att ansvara för deltagarna. Wow det var en uttömmande beskrivning. Tur att jag vet vad en deltagaransvarig är. En deltagaransvarig är inte en chef och hela argumentationen bygger på att programledaren ju inte är en chef utan en vanlig medarbetare och därför inte har något ansvar.
          Dags att lägga ner nu Nicoles svans.

           Det gäller att vara övertydlig här i och med att en del tror att det är programledarens ansvar att få deltagarna att trivas och vilja stanna kvar, samt att hon umgås med deltagarna vilket hon har sagt att hon inte gör. Hon träffar dem enbart under inspelning när hon kommer in för att det händer något i spelet.

           Kan du vänligen föra dina argument utan att påstå att man är hennes svans när man inte håller med dig?

           Det är inte Anders ansvar om en deltagare i Robinson inte trivs och vill lämna heller? Han ansvar är inte att se till att inget olämpligt sker mellan deltagarna. Hans ansvar är inte att ansvara för deltagarna. Han är programledare, där ingår inte detta ansvar.

           Anonym 16.33 programledarens ansvar är det samma oavsett produktion att få deltagarna att trivas och vilja vara kvar. En rutinerad programledare umgås inte med deltagarna men märker ändå snabbt av om det är dålig stämning. Det ingår i arbetsbeskrivningen att kunna känna in dålig stämning. För det bidrar till att du som programledare kan göra ditt jobb. Detta är inget tyckande från min sida utan faktiskt en egenskap man tittar efter när man rekryterar en programledare. Duktiga influensers är ofta kompetenta när det gäller att lyssna in vad andra reagerar på och också en anledning till att de dyker upp som programledare. Däremot tror jag att det är utmanande att vara programledare i en så riggad produktion som PH är. Hela programmet går ut på att skapa intriger och deltagarna är noggrant utvalda för att de triggas av de händelser som produktionen vill. Nicoles största ansvar i hela denna soppa är mot sig själv genom att visa omdömeslöshet att överhuvudtaget tacka ja till jobbet.

           Deltagarna är övervakade 24/7 av produktionen. Produktionen i sin tur ska sedan informera Nicole om vad som händer. Så jag håller inte med dig om att det är nödvändigt att programledaren i PH ”kunna känna in dålig stämning”, den informationen borde nå produktionen oavsett. Speciellt om det skett ett övergrepp.

           Du behöver inte hålla med om något. Du får tycka precis vad du vill. Dock skulle jag aldrig ge en kund rekommendationen att för programledare så räcker det med att programledaren blir briefad av det något diffusa produktionen om det är något hen bör vara uppmärksam på.
           Jag tycker att både tittare och arbetsgivare har rätt att kräva av programledaren att hen har kontroll över situationen och har förmågan att hantera svåra situationer. Duktiga programledare kan detta och jag ser ingen anledning till att sänka ribban bara för att vissa som drömmer om det jobbet ska få möjligheten trots att de inte kvalificerar sig när det finns duktiga kandidater som kan.

        Räknas inte det till någon typ av arbetsmiljö, att trivas och vilja vara där?

         Nej inte ett dugg. Arbetsmiljö handlar om de anställdas arbetsförhållanden. Deltagarna är gäster de är inte anställda av produktionsbolaget och uppehåller sig i lokalerna mer eller mindre på egen risk. Produktionsbolaget brukar ha försäkringar för deltagarna men de omfattar oftast enbart skador som kan uppstå under deltagandet.

          Ja men det är knappast nicoles ansvar heller. Jösses. Vissa vill så gärna hålla henne ansvarig för detta.

           Tror du missuppfattar eller väljer att missuppfatta. Mitt svar handlade om arbetsmiljö. Men eftersom du frågar om Nicole så ska jag svara dig. Nej jag tycker inte hon hade ett ansvar att anmäla övergreppet. Däremot har jag lite svårt att tro att hon inte känt till övergreppen vilket gör henne till lika stor fegis som resten som hoppas på att det blåser över. Hennes utfästelse om att vara feminist och girl power faller platt. När det kommer till kritan vinner alltid pengar över att göra rätt sak.

   Håller med Elaine i det hon skriver: ”Jag blundar och ser att det som sker i medierna bara är ett symptom på hela det sjuka samhället där redan brottsutsatta kvinnor inte bara ska vara rädda för förövare, men kvinnorna ska dessutom vara rädda för sitt egna rykte.”

   Det är därför bra att detta uppmärksammas, samhället behöver öppna sina ögon och vi behöver en förändring.

    Om man är rädd om sitt rykte ska man nog inte vara med i PH tänker jag.

     Haha tänker samma.

      Hon menar ju rykten kopplat till att blivit utsatt för övergrepp. Inte för att man valt att delta i Paradise hotel.

       Man är rätt naiv om man tror att det är riskfritt att delta i PH. Hela konceptet skriker förnedrings TV, något som alla reality shower bygger på mer eller mindre.

        Sexuella övergrepp och att göra något mot en annan människas vilja är aldrig okej. Varken på TV eller i verkliga livet.

         Jag tycker PH är skit och att hela konceptet som går ut på att förnedra eller förnedras är helt sjukt. Sex är centralt i hela produktionen och deltagarna är inte individer utan reducerade till objekt. Därav min kommentar att man är naiv om man inte inser att det finns en risk att utsättas för regelrätta brott som deltagare. Men det fråntar inte på något sätt att det är förövaren som bär hela ansvaret.
         Det jag undrar över är vilka är det som tittar på PH och varför? Undrar även om vilken möjlighet samhället har att stoppa produktioner när affärsintressen inte drar sig för att maximera vinsten även om det innebär att deltagarna begår brottsliga handlingar, dvs övergrepp?

          De är individer; inte objekt. Det verkar vara din människosyn som är skev snarare än programidén.

           Men anonym 13.42 skrev inte att hen tycker att deltagarna är objekt. Läs om inlägget igen.

           Anonym 14:04 – läs om min kommentar igen. Det är produktionens affärsidé att objektifiera deltagarna. Jag tycker hela programmet är skit och kan inte förstå att det finns människor som efterfrågar skiten.

        Och deltagarna är övervakade dygnet runt. Sånt här ska inte få hända.

    Elaine är inte så bra på att uttrycka sig, men det jag tror hon försöker säga är att det är märkligt att samhället accepterar brottsliga handlingar mot kvinnor. Att responsen blir att titta åt andra hållet och att tysta de som inte accepterar att bli ignorerade. Detta håller jag med om är förskräckligt och det som är obehagligt är att det ligger en systematik i detta. Samma tystnad ser man när det gäller gängkriminaliteten där samhället i över 10 års tid haft inställningen att låt buset ha ihjäl varandra så försvinner problemet. Vi har två stora samhällsproblem som båda får stora konsekvenser för alla medborgare och som kostar samhället stora pengar som kan användas bättre.

   Att produktionen inte tänker till kring vad som är acceptabelt och inte efter vad som hände mellan två deltagare förra säsongen. Det är skandal efter skandal och det är inte okej.

    Produktionen har ju gått ut och sagt att josie ljuger och att inte det blivit en skandal är ju katastrof också de har ju videomaterial och varje gång någon ifrågasätter Niklas säger dem att de gör alltid en avvägning och att de kollat materialet och att josies version inte stämmer enligt dem. Att de går ut och anklagar en kvinna för att ljuga om ofredande är också en skandal men den faller ju mellan stolarna såklart precis som vanligt trött man blir

  Lägg ner skiten

  Varför tittar folk ens på sånt skräp? Sluta titta och bidra till att det läggs ner.

  Jag undrar hur Josie mår då hon förra året blev utsatt för detta men hennes förövare blev inte utkastad samt att han blev belönad med att få vara med ytterligare en säsong…

   Ja stackars Josie! Samma produktion som i den här säsongen som i förra säsongen la över allt ansvar på en enskild individ, Josie, att avgöra om Niclas skulle få vara kvar. Det är ett mönster det här med att de inte tar något ansvar.

    Äre sant??? Fy Fan!!!

   Med tanke på att produktionen gått ut och anklaga henne för att ljuga om sitt övergrepp så antar jag att hon är fly förbannad det hade jag varit.

  Är inte ett dugg förvånad över att detta skett. Har väl mer eller mindre alltid varit svin till killar med som gjort alldeles för mycket snedsteg. Vad är ens PH utan äckliga killar? Lägg ner skiten en gång för alla.

  Alla skyller på produktionen, men ingen skyller på killen.
  Konstigt.

   Det är produktionen som är ansvarig för innehållet i avsnittet. De kan inte styra deltagarnas agerande men det är helt upp till dem och ansvarig utgivare vad som får sändas och inte.

    Jag förstår vad du menar men det som är helt galet är att det finns ett program som tänjer på gränserna för vad som är lagligt när det kommer till vad som händer på PH. Att de inte kan styra deltagarna är helt fel, det är precis vad produktionen gör. Varje avsnitt har ett manus som beskriver vad man vill ska hända i varje avsnitt. Det kan vara allt från cat-fight, polarisering mellan grupper, machogruff till sexuella utspel av olika slag. Deltagarna väljs ut utifrån hur sannolikt det är att de kommer att triggas av de olika lockbeten som läggs ut i avsnitten. Det hela är orkestrerat av produktionen för målet är att tjäna så mycket pengar som det bara går. När reality TV kom pluggade jag på psykologen. En av våra diskussioner var just kring reality TV och hur lätt det är att manipulera människor.

     Vore roligt om fler vågade ”Wallraffa” i sådana här såpor. Utge sig för att vara en viss sorts person och personlighet och sedan spöka till programmet med sitt ”riktiga” jag.

   Alla lägger väl yttersta ansvaret för handlingen på toby?

   Han är ju däremot inte ansvarig för vilka konsekvenser han ska få i programmet, hur avsnittet ska klippas, vad som ska visas, vilka som ska castas igen och igen osv.. tänk nu kring vilket ansvar det talas om här.

   Ingen skyller på killen? Hur kan du få det till att det skulle vara så? 😳😳😳

  Syster?

  Hatar sådan skit, som utnyttjar unga vilsna kvinnor, för att få in reklampengar. Är dessutom förvånad att den senaste Nicole Falciani tagit det jobbet, hon verkar ju annars vara en vettig person, men det är väl hutlöst betalt.

   Det som händer inne i huset är inte Nicoles ansvar. Hon är anställd som programledare och inte ansvarig för varken innehållet, upplägget på avsnitten eller klippningen. Det är produktionens ansvar att se skillnad på vad som är övergrepp och vad som är underhållning. Det är inte bara en person som står ansvarig utan hela produktionen och kanalen som släppte detta. Vi kan inte lägga ansvaret på Nicole som är ny i sammanhanget och att hon som ung kvinna skulle ifrågasätta en hel produktion med anställda som gjort det här förut som borde vet hur en inspelning ska gå till på ett regelrätt sätt och som borde veta vad som är rätt och fel. De kan inte styra deltagarnas agerande men det är helt upp till dem och ansvarig utgivare vad som får sändas och inte.

    Vem är du?

   Det är inte hennes ansvar. Hon är anställd som programledare och inte ansvarig för varken innehållet, upplägget på avsnitten eller klippningen. Det är produktionens ansvar att se skillnad på vad som är övergrepp och vad som är underhållning. Det är inte bara en person som står ansvarig utan hela produktionen och kanalen som släppte detta. Vi kan inte lägga ansvaret på programledaren som är ny i sammanhanget och att hon som ung kvinna skulle ifrågasätta en hel produktion med anställda som gjort det här förut som borde vet hur en inspelning ska gå till på ett regelrätt sätt och som borde veta vad som är rätt och fel. De kan inte styra deltagarnas agerande men det är helt upp till dem och ansvarig utgivare vad som får sändas och inte.

   Det är inte programledaren som är ansvarig för vad som händer mellan deltagarna inne i huset.

    Nä men ansiktet utat och hon brukar ju säga vettiga saker annars….

  Lägg ner programmet!

  Vore kul med en paradise hotel-omgång med attraktiva personer istället för den trashiga stilen som råder. Skulle kunna va ett kul koncept om charmiga, smarta, snygga, ”bra” personer tävlade. Ja jag vet att smaken är som baken men det är väl en ganska liten klick som gillar deltagarna, det verkar mest gå ut på att vi ska ogilla dem och förfasas.
  Spelet i sig tycker jag är en rätt kul idé, taktiken och hur man väljer att spela, vad som händer i gruppen när folk byts ut osv. Men skulle vara roligare om folk var smarta istället för dumma i huvudet. Norge o Danmark har lyckats lite bättre på det tycker jag, men kunde varit ännu bättre.
  ”Produktionen” måste ju va helt avtrubbad, det måste ju suttit en redigerare och klippt ihop övergreppsscenerna, funderat på hur man ska klippa för att det ska bli bra dramaturgi i avsnittet osv. Sjukt.

   Dem du efterfrågar vill inte ställa upp i ett sådant program. Tycker också programidén Big Brother är en spännande tanke; vad sker om man blir isolerad från omvärlden, i ett hus bland främmande människor med vetskapen om att man kanske ska vara där i 100 dagar. Dessutom bli filmad på det. Psykologiskt – väldigt intressant. Skulle jag ställa upp? Aldrig i livet. Därför tittar jag inte heller på programmen.

   Exakt, typ som Are you the one? som går på MTV. Där går det inte bara ut på att supa och kn*lla och deltagarna ser lite mer ”normala” ut.

    Nu går ju inte PH ut på att supa och knulla

     Gör det inte för det verkar det som.

  Camilla, finns det möjlighet för dig att ta upp det Niklas (långa-Niklas alltså, ej Nicke) skrev på insta-story? Alltså att Annie och Jennifer fått se på avsnittet som sändes igår och ge sina synpunkter på vad de tyckte skulle vara med och inte, och de struntade totalt i vad de sa.

   Så bra att Niklas direkt konfronterade Toby i programmet. Så viktigt med män som inte backar andra män när de beter sig så här. Fler män måste ta kvinnornas sida. Och det direkt! Inte när han redan är ute eller 6 månader senare göra ett inlägg om att man tar avstånd.

   Jag gillar verkligen Niklas. Han verkar så schysst.

    Håller med dig! Om vi pratar om dansaren Niklas? Det är väl också typiskt att det är den mannen som inte är den typiske heterosexuella mannen som faktiskt säger ifrån…

     Ja precis. Jo visst är det typiskt att ingen av machomännen säger ifrån direkt till toby. Det är nog mer bekvämt för dom att göra något luddigt uttalande på deras Instagram när de är hemma och de ser hur reaktionerna blivit bland tittarna. Men de måste också våga ta ställning direkt, även om det riskerar deras relation till toby eller i spelet. Män måste backa kvinnor, även när det är deras kompis eller bror eller vem som helst som går över gränsen.

  Tycker det mest obehagliga är att det kommer upp nu. Det är ju inte direkt direktsänt utan spelades in under hösten(??). Hade produktionen haft någon koll på läget hade de anmält det när det hände. Hade det sen bestämt sig för att sända resten av det som finns inspelade hade de klippt bort den veckan som övergreppen skedde, lagt in en text med att saker som hände förra veckan som att X kom in och Y åkte ut samt att det hände saker på hotellet som inte kommer att visas. Så hade tjejerna kunnat få berätta om de ville. Så hade ”bara” de som var på plats haft kunskap om övergreppen.

  Om produktionen tystat borde det väl gå att anmäla till arbetsmiljöverket – om man kan se deltagarna som anställda dvs?

  Om de ska göra fler säsonger måste de gå uppåt i åldrarna på deltagarna för personerna i huset måste vara stabila och vara färdigutvecklade och ha bra människosyn, kvinnosyn, bra värderingar osv. Om man tar med folk mellan 25-30 så blir det ändå bra tv men risken för att någon faller illa psykiskt och fysiskt minskar skulle jag tro. Sen finns de svin i alla åldrar men det är inte bra att ta med tex osäkra människor som precis fyllt 18. Många är också med av fel anledning tänk om folk endast varit med för att vinna pengarna då hade det ändå varit tävling och fest kan man ha ändå och semesterflört men nu tas bara folk med som egentligen i grund och botten bara vill försörja sig på sociala medier. Många är så osäkra varför inte ta med folk som är stabila de blir bra tv ändå.

   Förlåt men är man 25-30 Så ska man ha mognat klart. Har inte med åldern att göra utan personlighet. Det är inte 15åringar som är med.

    (Alltså många som är med ÄR 25-30)

  This!!! Fan så kul det hade varit om alla deltagare var typ mellan 25-35 (och ja, det finns faktiskt festglada singlar i dessa åldrar också tro det eller ej)! Människor som landat lite, byggt en karaktär, haft ett jobb eller två, är sugna på sol spel och vinsten. Inte enbart för att supa och ligga. I support This!

   Detta skulle alltså vara ett svar till Kaddi ovan 😆 grym ide

   Eller bli influäääänser

   ”Männens hjärnor behövde längre tid än kvinnors för att bli färdigutvecklade. Enligt studien är männens hjärnor fullt utvecklade först vid 40-årsåldern.”

   Studierna som artikeln hänvisar till verkar tillförlitliga enligt mig.

   https://www.femina.se/livsstil/studie-da-mognar-mans-hjarnor–och-det-ar-senare-an-du-tror/779536

  Elaine är lika trovärdig som min morgonprutt! Så fort det finns någon ”godhet” att prata om då är hon där och tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *