”Jag är #enmansombackarkvinnor” // PH-Niklas Arleryd

AG UPPMANAR ALLA MÄN SOM FÖLJER MIG ATT IDAG POSTA EN BILD PÅ SIG SJÄLV MED FÖLJANDE CAPTION: Jag är en #MANSOMBACKARKVINNOR ............ Visa vilka ni är ♥️ // Niklas Arleryd
Bildkälla: @nikalexanders

Viktig information. £mansombackarkvinnor är inte en hashtag som ska gynna mig. Jag ser ett scenarion där "pojken" som ska växa upp till man, ser sin manliga förebild posta den här hashtaggen och blir därför ledd i rätt riktigt till en bra kvinnosyn. Att utnyttja faktumet att samtalsämnet är "hett" just nu är enbart för att nå så många som möjligt. Jag bör ej få eloge för att jag uttryckt något på tv som egentligen är vad varje man bör göra i en liknande situation. Men låt oss utnyttja "algoritmens tid" för att reach out. // Niklas Arleryd Fråga: Fick Annie och Jennifer acceptera klippningen innan avsnittet sändes? Eller sändes det bara? Svar: De fick se det först och komma med synpunkter. Dock så ändrades ingenting utefter deras synpunkter och man sände an annan version av avsnittet än vad tjejerna hade fått "godkänna". Fråga: Vad kan produktionen gör i framtiden enligt dig för att detta ALDRIG ska hända igen? Svar: Vara extremt noga när de kastar deltagare, samt ifrågasätta vad som egentligen är bra tv och "vem" den stereotypiska PH-deltagaren är. Fråga: Varför polisanmäldes händelsen inte tidigare? Avsnittet spelades ju in för flera månader sedan? Svar: Den frågan kan jag inte svara på, men den ställs av väldigt många. Fråga: Starkt att du sa ifrån direkt till honom. Svar: Jag hade kunnat säga till ännu snabbare. Behövde samla mig för att inte säga något jag skulle få ångra. Fråga: Får tjejerna nått stöd i att polisanmäla Toby? Svar: Nu får dom det. Fråga: Varför ta bort hela säsongen? Klarar inte produktionen av kritiken om att de inte avbröt? Svar. Om produktionen pausat säsongen i syfte av att se över vad nästa steg i en eventuell rättsprocess blir, tycker jag absolut att det är okej. Fråga: Man har väl inte kunnat se dagens avsnitt? Det funkar inte hos mig i alla fall. Svar: Man har kunnat se avsnittet på Viaplay från kl 00 på natten till idag, men säsongen togs bort innan det hann släppas på Viafree. Fråga: Kunde "spelet" hindra dig från att säga vad dy tyckte/tänkte om saker och ting? Svar: Absolut, många gånger. Men inte när det kommer till situationer som denna.

Niklas Arleryd är den Paradise Hotel-deltagare som varit absolut mest högljudd i dyningarna av att Viaplay tagit ner den senaste säsongen av Paradise Hotel efter att det uppdagats att två av deltagarna utsatts för ett sexuellt övergrepp inne i huset.
Han har legat i minsann, och har både startat en hashtag och haft frågestund på Instastory.
Det är MÅNGA som ifrågasätter varför produktionen reagerar nu, och inte för flera månader sedan, när avsnittet spelades in, och i det HÄR inlägget så tar jag upp att de två utsatta kvinnorna inte fick diskutera vad som hänt under måndagens inspelning av Studio Paradise. Min teori var att produktionen och Viaplay ville vara ”först” med att reagera, vilket lätt hade kunnat saboterats om kvinnorna fått prata om saken, dagen innan det omtalade avsnittet skulle sändas.

Jag tror man planerade för det här. Jag tror att de givetvis planerade för det här.
Det här var inte ett beslut som fattades baserat på tittarnas och de andra deltagarnas reaktioner och här är varför.
Precis som många andra medier så har jag tillgång till en portal där jag får tillgång till mängder av olika program som jag kan tänkas vara intresserad av att skriva om. Man ansöker om att få tillgång till visst innehåll, som sedan beläggs med ett så kallat ”embargo” – allt en tid som ingen publicering får ske innan.
Detta får medier tillgång till för att kunna ligga steget före i viss publicering. Exempelvis får man se finalen av Paradise Hotel före det sänds på TV för att kunna göra intervjuer med vinnarna, som kan publiceras i samma stund som vinnaren koras i tv.

Jag har som vana att alltid kolla så långt i förväg som möjligt på just Paradise Hotel, och normalt brukar det finnas tre avsnitt mer än vad som släppts på Viaplay, men inte förra veckan.
Efter förra onsdagens avsnitt så fanns det inga nya avsnitt att förhandstitta på, och jag letade länge och väl ska tilläggas och försökte flera gånger och genom att logga in och ut vid upprepade tillfällen.
Är det en slump att just dessa avsnitt, och då primärt tisdagens avsnitt inte fanns ute att förhandstitta på? Eller kan det vara så att Viaplay och produktionen inte ville att någon media, på förhand, skulle veta vad som förekom i just det avsnittet?
Det hela känns bara väldigt strategiskt enligt mig…
Kanalen kan, genom det här, både stoltsera med att ha satt ner foten och sparkat ut Toby ur huset OCH plocka poäng genom att nu stötta de utsatta kvinnorna i deras polisanmälan.
Dubbel-score och high five!

Det kan givetvis ha varit fel på just mitt konto på den här portalen, men det hade i så fall varit första gången. 
Så mycket tror jag helt enkelt inte på slumpen. 

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Brukar ju aldrig finnas avsnitt på viaplay att titta på i förväg utan de släpps också mån-ons..?

   En portal för media, inte Viaplay. 😊

    Aha ok! Lyx!!!

   Men hon skrev ju att det är en annan portal hon och andra medier har tillgång till för att kunna se i förhand..

    Alla kan uppfatta fel, även du.

  Bra initiativ av Niklas!

   Såååå bra!!! Och modigt att han sa ifrån också i programmet. Men stackars stackars tjejer, att ha fått sina övergrepp filmade o visade för hela svenska folket. Varför sände de ens denna säsong?! De borde avbrutit allt för och då.

    Fick också ont i magen när jag såg programmet. Men på ett sätt bra. Scenen där Toby står framför alla och gråter och ber om ursäkt är stark. Han erkänner ju där och då. Även om han inte fälls av domstol har han fått ett straff, att för alltid vara känd som våldtäktsman.

     Ja med all rätt att han kommer vara känd som det!! Hans handling är inget man ”råkar” göra eller gör av misstag, han VALDE att göra det han gjorde (och har säkert gjort det innan utanför kameror i sitt privatliv). Så med all rätt förtjänar han att skämmas, vara känd som våldtäktsman, må dåligt, gråta osv.
     Tjejerna valde inte att bli utsatta, hur tror du att de mår? De hade inte möjlighet att välja med det hade Toby.

      Ja det är ju det jag menar!!

       Fast det låter som med din kommentar att Toby redan fått sitt straff, att det räckte att han grät ut i TV och erkände?

        Ja kanske va otydlig. Menar typ att det ändå är en tröst att han får detta straff oavsett utgång i en domstol. Även om jag självklart tycker att han ska fällas och få ett riktigt straff också.

         Aha okej, ja det var tydligare. Håller helt med! 🙂

      Men är de bara jag som reagerar på att Annie springer efter toby för att säga förlåt istället för att gå direkt till produktionen?

       Tänker att hon inte riktigt förstår allvaret där och då. Plus att hon är beroende av att han vill spela med dem och alltså inte vill skapa dålig stämning. Tror allt är lite skevt där inne.

       Och det tog mig 10 år att erkänna både övergrepp och misshandel. Det är lätt att sitta på andra sidan och döma, men i stunden är det jävligt svårt 😞 Som kommentaren under så tror jag att man är så inne i sin bubbla så man inte förstår eller vill erkänna allvaret där och då, kanske.

        Så kan de absolut vara, som du säger, de är lätt att döma från andra sidan. Läste tidigare att programmet pausades pga ny information efter att jag skrivit denna kommentar, samtidigt så får jag inte ihop deras historia med deras agerande men de är ju också sönderklippt i avsnittet.
        Vi får helt enkelt vänta tills alla korten ligger på bordet.

       Om du bara visste hur många gånger jag bad mannen som regelbundet begick övergrepp mot mig om ursäkt för att jag ”skapat dålig stämning”. Det är inte ovanligt att man inte fattar vad som pågår när man konfronteras med sånt här beteende.

    Jag tycker det är jättebra att han sa ifrån men samtidigt sorgligt att det ses som ”modigt” att säga ifrån när någon blir våldtagen och utsatt för sexuella övergrepp, det borde vara en norm.

     Bra att han säger ifrån. Väldigt tråkigt att inte fler hade modet att sätta ner foten mycket tidigare. Med tanke på hur många som känt till händelsen är det lite konstigt och man kan undra varför folk håller tyst.

     Ni som har sett: hur sa han ifrån? Vad hände?

    Jag tror vi kan ha högre krav än att begära att män ska göra minsta möjliga…

     Men så länge majoriteten gör ingenting kan man ju uppskatta att någon gör NÅTT. Det behövs att man startar nånstans för att kunna nå mål.

  Programmet borde läggas ned och aldrig få sändas igen, och produktionen borde skämmas som inte stoppade övergreppen utan bara fortsatte filma

   + 1000
   Det är ju självklart och det vet alla, men produktionen väljer ändå den mörkare vägen för att tjäna pengar osv.

   Plus att de aldrig borde sänt ett enda avsnitt den här säsongen. De har gjort fel från början (vid casting en) och de fortsätter att göra fel.

  De visste säkert hur reaktionerna skulle vara redan för ett halvår sedan och att de hade två val. Stoppa hela säsongen eller sända den och stoppa säsongen vid det här avsnittet. De valde det senare för de att det skulle generera media intresse i och med att det är en skandal. Det är bara en cynisk manöver för att få uppmärksamhet till programmet.

  Tolkade som att Nent inte haft någon koll på detta och att Mastiff mörkt det. Så inte konstigt att Nent stoppar det, troligtvis hade inte Mastiff tänkt reagera över huvud taget..

  På tiden att män börjar höras i dessa debatter. Har ju varit dödstyst från de flesta män i frågor som rör mäns våld mot kvinnor medan kvinnor ropat sig hesa. Räcker med ursäkten ”jag skulle aldrig göra så”, sen kan man bläddra vidare från den lilla notisen om den mördade kvinnan.

  De flesta TV-produktionsbolagen har väl inga ”etiska” skrupler? Allt handlar om pengar och vinst. Hur tänker de som deltar i Paradise hotel? Att TV ska visa deras bästa och finaste sidor? Eller vill de bara bli (ö-)kända till vilket pris som helst?

   För att förtydliga: jag ser aldrig på det programmet eller dess systerprogram från andra länder. Det är tycker jag bara provokations-TV med en massa drama (ju mer desto bättre tydligen). Och någon överhuvudtaget vill delta i de här programmen? Att sedan produktionsbolaget inte stoppat den här säsongen direkt efter det som skett tycker jag doftar profit-hunger helt enkelt.

   Är väl ändå en stor skillnad på att inte visas från sina bästa sidor mot att bli utsatt för övergrepp och sen få det sänt för hela landet några månader senare.

   Helt rätt. Produktionsbolag liksom de flesta moderna företag idag har bara ett ansvar och det är att maximera vinsten för företagets ägare. Det kan vi tacka Milton Friedman för, amerikansk nationalekonom och neokapitalismens fader.

  Vad menar du med att produktionen vill vara först med att reagera?

  Det är väl helt åt helvete att avsnittet ens sändes? De har väl inte reagerat över huvudtaget?

  Att reagera hade varit att polisanmäla på en gång och aldrig ens sända avsnittet.

   Exakt! Inte mycket ansvarstagande där inte…

   Jag tror dom vill stoltsera över att dom skickade hem honom? Typ som att dom trodde att folk skulle applådera det

    Jag tycker att det känns som en dålig ursäkt i bästa fall. Är nog helt enkelt så att de ville tjäna så mycket pengar på produktionen som möjligt. Inget annat. Hade de önskat vara de första att agera, hade de 1) stoppat övergreppen 2) tillkallat polis och 3) stoppat produktionen där och då. Skiten hade aldrig nått tv-rutorna.

  Svårt att veta vad som är vad i den här situationen (gällande produktionen alltså)

  Läste på aftonbladet igår om att tjejerna kände sig satta i munkavel.

  Varpå produktionen tyckte att nej då då hade fri tillgång att prata med vem fom ville… ur produktionen. För man vill ju ibte spoila…

   Klart att de var belagda med munkavel! Annars hade produktionen själva kunnat agera på ett korrekt sätt och hjälpt dem få sin förövare lagförd.

  Undra om detta hade hänt med Rebecka Stella som programledare? Bra gjort av Niklas att stå upp för tjejerna. ✊

   Men herregud vad hade Rebecca kunnat göra annorlunda än Nicole som hade stoppat det här? Det är ju inte de två som sitter och övervakar alla kameror, det är ju produktionen.

   Men skojar du? Vad fan är det för fel på folk. Nicole låg förmodligen och sov i sitt hotellrum flera mil bort när det här hände.

   Vad har programledaren med saken att göra?

   Hahaha men liksom? Tror du att programledaren står och övervakar minsta lilla händelse och är den enda som får hoppa in av produktionen om nån gör fel?! Lilla lilla vännen.

   Du får inte ifrågasätta Nicole här. Som programledare har hon inte några möjligheter att lägga sig i produktionens beslut. Att hon inte kände till övergreppen har jag svårt att tro. Hon blir trots allt briefad av produktionen och hon tittar sannolikt på avsnitten och verkar inte vara varken korkad eller blind. Det man kanske kan fråga sig är om hon kände till övergreppen varför tog hon inte upp detta med en annan programledarkollega?

  Lägg ner skiten, alt. sluta kolla på program som har en produktion som tycker att sånt här är normalt.

   Varje säsong gnäller folk på produktionen (med all rätt), det är killar som beter sig svinigt osv osv, men ändå fortsätter folk att titta på programmet, säsong efter säsong. Sluta titta på program som ph och exotb!!

    Jag förstår verkligen inte det här argumentet. Så fort någonting kritiseras så möts man med ”men sluta titta då”/”sluta köp av hen” osv osv. Ska man bara stå och titta på när någon blir illa behandlad för att ”man själv absoluuut inte skulle titta på den skiten”. Vafan ska vi bara låta människor bli illa behandlade och företag bete sig som skit och bara ignorera det så löser sig allt?!?!?! Vad tror folk att vi lever i för värld?!?! Orättvisor måste belysas och kritiseras för att det ska bli en förändring.

     Självklart, men en del av problemet är ju att folk fortsätter titta på denna typ av förnedringstv. Om inga tittare fanns så skulle inte programmet existera längre. Alltså är det rimligt att folk borde bojkotta.

     Så länge det går att tjäna stora pengar på PH kommer programmet leva vidare. Och stora pengar tjänar man om många tittar. Så det är rätt självklart att ansvaret börjar med dig själv. Man kan även undra vem som gillar att titta på övergrepp prime timme?

      Jag tittar inte på ph. Men jag håller inte med dig om att problem går att lösa enbart med konsumentmakt (inte alls enligt mig, men det är en annan diskussion). Hur ska en individ göra ett aktivt val emot något (i det här fallet sluta titta på ph) om vi inte diskuterar och kritiserar vad som har gått fel?

  Alltså, det kanske bara är jag, men jag upplever hans utspel som väldigt likes-fiskande. Han är så j.ävla feministisk och korrekt och fin och go. Han ska lära pojkar bli män. Han ska stå upp för de svaga. Ja ja…

   Kanske det men jag tänker att det finns en del unga män som följer honom som behöver se och höra en person som han säga de saker han säger. Visst, kan vill säkert få fler likes men om några unga män som ser upp till killarna i PH läser gavs inlägg och får insikter så får han gärna likes för min del

   Om män inte står på kvinnors sida är det fel. Nu när han använder sin plattform till något superviktigt, då är det fel 😂

    Killar kan inte göra något rätt enligt vissa människor😒

     Eller så är det så att killar verkar förvänta sig att bli hyllade för att de gör saker som borde ses som självklara, som att stå upp för sina medmänniskor.

      Tycker han är väldigt tydlig med att det inte är han som ska hyllas?

       Min kommentar angående hyllande var riktad mot män överlag som blir brydda över att de inte blir hyllade för minsta lilla ansträngning, inte Niklas i sig.

       Dock är det lite weird att starta en hashtag där man ska posta selfies om man har noll intresse att andra ska hylla en som individ och om man inte vill att någon uppmärksamhet ska riktas mot ens person. Men det var inte det jag menade.

   I och med att han faktiskt sagt ifrån vid flera tillfällen även på plats under inspelningen så tycker jag att det känns äkta!

    Eller hur!
    Han och Bettina👊

     Bettina really? Samma tjej som tjatar om att få hålla i killars k*k och skaka den efter att dom har pissat? Det var inte direkt så att hon slutade tjata heller trots att det var tydligt hur obekväm killen blev.

      nej men de är ju skillnad på när tjejer tjatar till sig saker än när killarna gör de.

       Fast nej. Tjat är aldrig okej. Ett Nej är ett nej – oavsett situation, oavsett kön!

      Hon sa ju dock uttryckligen att hon backade för att han sa nej?

   Jag följer varken denna person på instagram eller kollar på Paradise Hotel men det verkar ju utifrån kommentarerna att han i praktiken faktiskt stått upp för kvinnor även utanför sociala media. Dock tycker jag det är lite trist att inte göra ett med ingående inlägg som uppmanar till diskussion och reflekterande så det inte enbart blir en ström av selfies på män som vill framstå som schysta killar (Vem ser sig som en man som inte stöttar kvinnor egentligen?) men missar att göra en djupare analys av sitt egna och anda mäns beteende.

  Kommer aldrig att lägga upp en bild på mig med en hashtagg.
  Va sjutton kommer det hjälpa?

  Jag föredrar att göra skillnad på riktigt bland annat genom återkommande samtal om samtycke och vanligt jäkla hyfs och vett med mina söner.

  Alla dessa jäkla #valfrittämne gör till eller från i verkligheten.
  Men det såklart, kanske inte ger lika mycket lajks att faktiskt göra skillnad på riktigt istället för att för att samla godhetspoäng på Instagram.

   Skojar du nu? Finns ju ingen som är så snabb på att spy anti-feminism över det här kommentarsfältet som du.

    Heads up, man kan vara för jämställdhet och jämlikhet mellan könen utan att kalla sig femist.

    Men jämställdhet för mig är inte samma utfall utan samma möjligheter.

    Så nej, kommer ALDRIG kalla mig för feminist men är en stark förespråkare av jämställdhet.

     Håller med dig HELT. Jag är ändå tjej, men kommer heller aldrig någonsin kalla mig feminist, men jämställdhet är jag inte mot.

      Ni är båda idioter. Man kan inte vara tjej och för jämställdhet och INTE vara feminist. Det är samma sak. Och Lewis söner kommer växa upp till samma typ av toxisk man som han själv är, kvinnohatet går djupt i den snubben.

       Feminist nu för tiden betyder att tjejer ska ha de BÄTTRE än män, inte att de ska vara lika för alla. Jag är för jämställdhet men inte fan är jag en feminist för de. Jag är också tjej och håller med Lewis o de han skriver. De finns ingen som helst # som kommer göra nån skillnad om de inte tas högre upp än sociala medier

        Läs på. Du skämmer ut dig.

         Handlar inte om vad de egentligen betyder, för de vet jag redan. Tjejer och killar är tyvärr inte lika samma, därav 2 olika kön. Vi har mycket likheter samtidigt som de är minst lika mycket olikheter.

         En kille som jobbar på lager i 10 år, han får köra olika stora truckar som han har gått olika typ av utbildning på och får en lön på 25k.
         En nyanställd tjej, får köra endast en typ av truck, en enda utbildning genomförd och får en lön på 20k, då är de diskriminering, kvinnohatare och alla ska vara lika mycket värda.

         En tjej inom sjukvården, som har jobbat i 10 år, får utföra olika typ av tester som hon gått olika typ av utbildningar på och får en lön på ca 25k.
         En kille som nyss har gått ut skolan, har samma utbildning som tjejen men har inte gått någon utbildning som behövs för att utföra samma typ av arbetsuppgift som henne, får en exakt lika hög lön som den som jobbat i 10 år. Då kan ni ge er FAN på att de är fel också. Vet ni varför ? Jo, få har inte han samma kompetens och därför är de orättvist och för att de är en man.

          Vad pratar du ens om? Ingen tycker att en kvinna ska ha lika mycket betalt som en man om mannen har 10 års extra erfarenhet och svårare arbetsuppgifter bara för att hon är kvinna.

          Ditt andra exempel förstår jag inte ens – Ja, det är fel om en person, oavsett kön, som börjar som nyanställd går in på samma lön som någon med 10 års erfarenhet och mer avancerade arbetsuppgifter. Hur får du det till att feminister skulle ha en annan åsikt i den frågan?

          Du slåss mot väderkvarnar.

        Du har fel 🙂

        Ni låter båda två som dessa fånar som stolt deklarerar att ni minsann inte är feminister utan humanister 🤦🏼‍♀️

        Med tanke på att kvinnor har det sämre än män så är det väl bra om vi siktar högre. Sannolikheten att kvinnor kommer tjäna lika mycket per krona de närmsta åren är ju inte så stor….

         Jag tjänar lika mycket som killarna där jag jobbar.✌🏼

          Det är ju grymt! Men du är då också ett undantag.

          Att under en kommentar om att det är milsvida skillnad på kvinnor och mäns löner och skriva att jag tjänar lika mycket som mannen är som att säga att jag har aldrig blivit misshandlad av en kille och då säga att eftersom jag aldrig har det har heller ingen annan det.

       Sen vill jag tillägga att man märker vem som är manshatare också..

       Oj oj, det var stora ord.
       Men vi säger såhär, säg till nästa gång jag skriver något som är kvinnohat eller anti-feministiskt så kan vi ta det från där.

       För just nu känns det som du är extrem upprörd över nått så hemskt att en man inte sjunger feminismen och genusvetenskapens lovsång.

       Men som sagt påpeka nästa gång jag framför kvinnohat så jag själv kan bli uppmärksam på detta.

       Men kom ihåg att bara för man inte är feminist så betyder det inte att man är Anti-feminist.

        Vi är två olika anonyma här, det var lite klantigt! Jag som kallade dig antifeminist är inte samma person som kallade dig idiot här ovanför (säger dock inte att den personen har fel).

        Mina inlägg är 10:14 och 10:58.

        MEN! (Nu är det 10:14 här igen), jag har påpekat många gånger när du utövat kvinnohat, svarar ofta på dina kommentarer när det beger sig. Det är också därför jag känner att jag har kött på benen i att påstå att jo, Lewis, du är anti-feminist.

         Anmäl min kommentar istället då nästa gång.
         För jag tror inte Camilla tillåter rent kvinnohat i kommentarsfätet.

          Alltså inte ta en diskussion med dig? Bra, okej, då vet jag. Helt ärligt – Var en sexist om du vill. Men låtsas inte att du är på kvinnors sida när du inte vill ta ordet feminist i din mun.

        Jag är anonym som kallade dig idiot, jag har påtalat din taskiga kvinnosyn x antal gånger. Det är heller inte mitt uppdrag att påminna dig och få dig att förändra dig, men du kan ju ta till dig att det verkar vara många fler här än jag som noterat att du verkligen inte är den du verkar tro du är.

       Du är idiot. En sån som du är hopplös att diskutera med, men kom inte och säg att jag är en idiot. Jag vet vart jag står, skulle aldrig gå så långt att kalla mig själv feminist.

      Tråkigt att höra!

     Definitionen av feminism är ideologin som samma sociala, ekonomiska och politiska rättigheter för kvinnor som för män. Så är du för jämlikhet mellan könen är du ideologiskt feminist.

     Att du väljer att uppfatta feminism utifrån sin radikalaste form och använda det som ursäkt för att avsäga dig hela ideologin gör dig inte till en man som backar kvinnor. Sen finns det ju dessutom aspekten att du inte nöjer dig med att inte vilja kalla dig feminist, du söker AKTIVT UPP diskussioner om feminism där kvinnor pratar om sina erfarenheter och hur de för sin kamp, och lägger din energi på att motarbeta och förminska den kampen.

     Och du kallar dig jämställd? Och ska lära dina söner och hyfs och vett?

      Hear hear.

       Beer beer.

        Care care

         Faaan, läste bear. Tyckte jag va klyftig

     Absolut, samma möjligheter. Det har vi oftast på pappret men utfallet blir lika ofta ett annat. Samma möjligheter att löneförhandla. Sämre löneförhöjning till den kvinnliga anställda. Samma möjligheter till vård. Sämre vård för kvinnor. Och så vidare. Jag tror att vi måste föra kampen på båda planen, oavsett vad vi kallar oss.

  Ribban är så låg. En man blir hyllad för att han lägger upp en selfie och skriver en hashtag om att han backar kvinnor. Så sjukt att det är det som krävs av en man för att bli hyllad.

   Precis…

   Jupp. Att godhetssignalera är så mycket viktigare än att göra skillnad. Gäller både män och kvinnor.
   Jag ger det här max två veckor och sedan är det något nytt som vi ska uppröras över.

   Attityden mot kvinnor måste förändras. Hur når man snabbast ut till folk idag? Vart påverkar man flest unga? Do the math.

   Nu var ju dock Niklas den enda mannen som ifrågasatte toby under inspelningen. Han sa direkt till toby att hans beteende var oacceptabelt trots att det riskerade hans egen position i spelet.

   Hade han inte gjort det och nu kommit med inlägg så hade jag haft noll respekt.

   Man måste säga till direkt, även om det blir dålig stämning. Om det så är ens bror, kompis, pappa….

   Man borde fråga sig varför ingen av de andra männen på plats sa något…?

   Förstår hur du tänker och tyvärr räcker det allt för ofta bara med en hashtag som trendar om rasism, sexism, våld eller andra öppna dörrar man kan slå in genom att göra ett statement med ”jag är emot mord/våldtäkt/pedofili”. Är extremt trött på denna hashtag-kulturen där influencer och vanligt folk som vill visa hur woke och goda de är och samtidigt passa på att samla likes och ryggdunk på köpet.
   Men just i Niklas fall så får jag säga att du har fel. Han har haft bra principer även i programmet och gjort det rätt tydligt för de som betett sig illa vilket då är denna Tobbe och en annan Niclas aka ”Nicke”. Mycket möjligt att fler killar, eller tjejer, i programmet satte ner foten när kamerorna inte var på men man fick iaf bara se när Niklas gjorde det framför kamerorna.
   Tycker det är bra mycket värre om resten av killarna som var med i säsongen men som var passiva mesar nu skulle godhetssignalera med en sketen hashtag istället för att faktiskt göra något åt saken i situationen när de har haft många möjligheter till det.
   Lite OT: Är bara allmänt trött på dessa godhetssignalerande hashtags t.ex om BLM som egentligen inte betyder ett skit. Och på tal om BLM som drog in många miljoner dollar. Tror det var drygt en miljard kronor förra året men som vissa berörda familjer eller lokala avdelningar inte fick se en krona av. Däremot köpte grundaren fyra nya hus varav ett kostade ca 16 miljoner kronor.
   Så mycket för BLM, deras godhetssignalerande som övergick i att störa restauranggäster, riva statyer som var irrelevanta för rasism och allt annat meningslöst och kontraproduktivt de sysslade med.
   Ni kan läsa mer om detta om ni googlar eller läser t.ex här:
   https://www.dailymail.co.uk/news/article-9456145/Shell-pick-white-people-complain-BLM-founder-buys-1-4M-LA-home.html

    Menade inget illa mot Niklas! Är medveten om att han är den enda snubben där inne som faktiskt sa ifrån. Min kommentar var riktad mot män i allmänhet, krävs en liten hashtag för att bli hyllad. När vi kvinnor står och skriker lungorna ur oss får vi en liten klapp på axeln av andra kvinnor, det är så jävla sorgligt att allt hyllande går till männen no matter what.

    Är också otroligt trött på hashtagaktivismen, metoo är den enda jag tyckt faktiskt varit bra. Blackouttuesday blev direkt till en ”titta på mig jag är så duktig”-grej som influencers hoppade på direkt. Vill gärna se alla dessa människor faktiskt vara antirasistiska, men det vågar dom inte.

  Jag tycker det är märkligt/tråkigt att tjejerna inte själva polisanmält detta för länge sedan. Det beskrivs som att produktionen satt ”munkavle” på dem. De är vuxna människor som inte behöver tillåtelse för att göra en anmälan. Vadå ”vet inte om produktionen kommer polisanmäla”. De är brottsoffer och kan polisanmäla själva, inte sitta och vänta på att ett produktionsbolag ska göra det åt dem. Jag förstår att det är en jobbig situation för dem, men är det ingen som kan göra ngt själv nu för tiden?

   Det är väldigt lätt att förminska det man varit med om och anklaga sig själv för saker ”varför gick jag inte därifrån, varför sa jag inte nej tydligare” osv. För mig tog det liksom en månad innan jag fattade att jag varit med om en våldtäkt (min terapeut behövde berätta det för mig för jag förstod inte), chockfasen kan vara väldigt lång och det är inte ovanligt att det är så.

    Fast jennifer märkte ju direkt att hon blivit ”utsatt” och började gråta inför alla andra där uppe. Menar inte att förminska någon känslor men de sa emot sig självt

     Jag hann inte se avsnittet så jag kan inte uttala mig om vad som hände där och då.

     Det är ändå ett ganska stort steg att gå från att veta att man blivit utsatt till att faktiskt våga gå till polisen för att anmäla.

     Tror inte folk inser det. ”Det är ju bara att gå till polisen och anmäla!” Nej det är det inte.

   Nej det är inte konstigt. Att du ens har mage att ifrågasätta är ju anledningen till att kvinnor inte anmäler. Se över ditt egna beteende!

   Det beskriver ju vilken maktposition produktionen har. Både i just det här och hur deltagare framställs i programmet.

  Jag följer inte programmet och hänger inte med i vad som hänt. Har någon blivit våldtagen framför kameror??? Snälla, berätta vad som hänt här så tant förstår..

   Du kan googla, står överallt i varandra tidning

   Läs tidigare inlägg här på bloggen 😊

   Vad händer i världen??? Kan någon snälla berätta för mig? Jag orkar inte googla

    Vad är Google? Kan någon googla åt mig???

  När ett program ur en serie (som t ex PH) är färdigklippt på produktionsbolaget (i det här fallet Mastiff som ingår i Nent-gruop) så kollas det alltid av exekutiv producent på kanalen där programmet ska sändas. Det är då programmet godkänns, de sista ändringarna görs, etc etc. Därefter är programmet clearat, godkänt och klart för sändning.

  Det finns X antal tillfällen där någon kunnat reagera. Inslagsproducent på plats på inspelning, redigeraren som förvaltat materialet, efterbearbetningsproducenten, eller producent eller exekutiv producent.

  Det är helt och hållet ett jävla haveri detta.

   Ja exakt! Galen teori att de ville agera först. Då hade det inte gått så här långt!

  Inläggets rubrik är väl fel, ”en” ingår inte i hans hashtag 🙈

  Som jag längtar efter att influensers och haschtaggsaktivismen försvinner.

  Hans hängselbyxor är sönder.

  Johanna Bladh stjäl igen, den här gången av Linnéa Claesson.

   Oh the irony

    Haha ja nu har vi gått full circle

  Snälla nån, ifrågasätt in det Niklas gör nu eller hans intentioner.
  Vem FAN bryr sig om hans INTENTIONER.

  Ärlig talat jag bryr mig inte , det är så viktigt att unga följare ser att deras förebilder tar avstånd från detta och vad är bättre att en ung kille startar en sån diskussion.
  Han kommer ju nå ut till fler än ni någonsin kommer göra , som sitter här inne och kommentera anonymt.

  Svårt att förstå varför folk blir så förvånade? Ett program som alltid typ gått ut på att sterotypa 20åringar ska bli svinfulla och ha sex/anspela på sex och bråka. Det måste ju ha varit en tidsfråga innan allt testosteron och silikon gick över gränsen.

  Varför har hans skugga inget huvud? 😱😱😱

  Gillar Niklas. Han är en av mina favoriter i säsongens PH men såna här hashtag har jag lite svårt för precis som ”blackouttuesday”.
  Totalt meningslöst och vartenda person som var rädd för att inte vara en i klicken, att folk skulle tro att den var rasist, ville visa hur woke man var, influencers osv la ut den där svarta rutan.
  Väldigt få av dem som la ut den svarta rutan har någonsin gjort något vettigt mot rasism utan hakade mest bara på en trend för att visa att man är emot rasism. Ungefär som att säga ”jag är emot mord/våldtäkt”. Snacka om att sparka in öppna dörrar.

  Det är klart som korvspad att alla normalt funtade människor är emot det som skedde i avsnittet. Jag hann att se det innan det togs bort och det var jobbigt att titta på, även för mig som man.

  Jag har bara svårt att förstå poängen med dessa hashtags som trendar och ännu svårare att förstå människor som hakar på trenden.
  Om någon här inne brukar haka på trender som BLM, eller den här hashtaggen att man är emot något så självklart som när män äcklar sig mot kvinnor får ni gärna förklara för mig vad syftet är och på vilket sätt ni tror det hjälper att dela en hashtagg om något så självklart som rasism och kvinnoförnedring/våld.

  Detta kunde givetvis skötts på ett bättre sätt, men på ett sätt tycker jag det är bra att det sänds (dock skulle det ha utformats efter offrens önskemål). En stark markering att mäns (sexuella) våld inte tolereras. Började själv gråta till avsnittet då det påminner om situationer man varit i många gånger men fått höra att man överreagerat, att det inte var en stor grej, att tjatsex är okej osv. Tyckte det var viktigt att få se kvinnornas reaktion efteråt, vilket kanske kan få unga killar som ser avsnittet att inse hur dåligt liknande saker faktiskt kan få en tjej att må.

  Om du pratar om Clipsource så läggs avsnitten ut på fredagar veckan innan de sänds. Det har varierat dock och senaste åren har de ofta lagts ut ett på fredagar och två på måndagar. Finns inga fasta dagar utan beror helt på om de hunnit ladda upp dem eller ej. Så den här konspirationsteorin är inte legit. Avsnitten skulle ha laddats upp imorgon eller eventuellt måndag för nästa vecka.

   MVH journalist som bevakar PH i jobbet sedan flera år.

  Han är ju inte snäll någonstans. Men nu ska han spela någon form av heliga Niklas.
  Han nedvärderande Nicke rejält

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.