Influencers marknadsför napp som påstås kunna skydda bebisar från covid-19

There is a lot of differences in function, but for the child Breease® is just like a normal pacifier. • Breease® is suited for all children between 6-36 months. • The filter capsule cleans the air up to 99,9% and will protect your child from pollutants, bacteria and viruses, including Covid-19. • 100% recyclable, which is unique for pacifiers, protecting the environment! • Only medical materials of the highest class and without BPA!
Bildkälla: Breease Instagram

Med tanke på att riktigt små barn inte andas genom munnen, förutom när de gråter, och att luftfilter, såsom munskydd och annat-  enbart fungerar adekvat om det inte vidrörs med exempelvis fingrar eller händer som riskerar att sprida bakterier eller virus, så känns den här reklamen från företaget Breease en smula vilseledande.
Om ett barn tar på sin napp – som fångat upp coronaviruset – och sedan stoppar fingrarna i munnen eller kommer åt ansiktet på något vis – som barn alltid gör- så måste väl produkten anses som HELT värdelös?
Värdelös, och som ett uppenbart försök att profitera på människors rädsla för att smittas av covid-19.

Jag tänker att den här reklamen borde hamna i samma kategori som den Katrin Zytomierska gjorde för sin fiskolja. och som fälldes i Patent och Marknadsdomstolen. 

Influencer som Penny Parnevik och Helena Broman har båda marknadsfört den här produkten, dock utan att själva nämna skydd mot covid-19. Det är enbart företaget själva som påstår detta på sitt Instagramkonto, av det jag hittat, men det är kanske tillräckligt problematiskt?

Så här har Breease svarat på en kritisk kommentar på Instagram:

Hej! Vi vill verkligen inte vara vilseledande även om det kan vara trixigt att få fram all information till alla konsumenter samtidigt. Precis som alla andra kända virus som sprids via luften så fastnar C19 i vårt filtermedia om luften man andas passerar där. Det är inget unikt eller magiskt. Vårt filtermedia används i massor av applikationer världen över och skulle aldrig få användas som medicinskt filter om det inte funkade. Det är 0% bull och 99,9% effektivitet. Vi håller med om att kapitalisera på föräldrars oro är fruktansvärt och inget vi ägnar oss åt. Det står var och en fritt att använda Breease eller en vanlig napp som har 0% filtrationsförmåga. Varma hälsningar Team Breease®

Tack för tips!

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Går influensers på vad som helst för att få pengar? Fattar ej hur man kan använda sitt varumärke för att marknadsföra detta…

   Går följare på vad som helst?

    Luften och ev. bakterier och virus, kommer väl in genom barnets näsa???
    Vad är det här för skit?

     Det går att andas genom mappen. Så bara barnet håller för näsan är det lugnt. Smart grej. Funkar på mammor också 👍

      Hahaha! Tänker såhär, att även om barn faktiskt inte andas med näsan är det ju helt jävla omöjligt att andas med munnen om du täppt till den med en napp. Wtf är det här för en skitprodukt?!

      Så bra nu kan vi skippa munblöjan och använda napp i stället. Smart.

       haahahhaahahahahaha

    EXAKT!!!

   Den ser dessutom livsfarlig ut! Går det att byta ut filtret, eller vad är det för plupp hon håller i ena handen? Är det en hel napp? I så fall ser den inte livsfarlig ut, bara verkningslös förutom som vanlig napp då.

    Pluppen kan man ju sätta i halsen! Farligt för små barn med små grejer som kan trilla loss

     Ja det var min tanke också!

    Man ska byta ut filtret varje dag. Så miljövänligt!

     Miljövänligt kanske är svårt att ha som prio ett i en pandemi.

      En pandemi som den här nappen inte har nåt med att göra ändå

       Nej men det var inte min poäng med kommentaren heller. Men känns bara så tröttsamt att miljöargumentet ska dras vid varje tillfälle, klagar du/personen på engångs munskydd, plasthandskar och annan skyddsutrustning som kasseras efter engångsbruk med?

       Denna napp borde ju inte säljas över huvud taget men det är ju inte miljöovänligheten som är problemet där utan att det närmast är en scam.

        Men det är ju företaget som tar upp miljöaspekten när dom påstår att den är 100% återvinningsbar?

         Men det här är ju som ett dåligt aprilskämt? Har någon pratat med tillverkaren/firman som säljer den?

     Miljövänligt att skaffa barn öht… lol

      Vem ska annars betala din pension?

     HAHA sluta…

     Håller med dig, vilken galenskap!

   [Borttagen kommentar]

   Ett ytterligare tecken på att det är ett oseriöst företag är att deras engelska texter fullständigt svämmar över med grammatiska fel.

  Om det hade funnits en napp som skyddar mot viruset – då hade de ju fått Nobelpris 😂

   Ja då hade till och med jag börjat med napp

    Jag med. Varför vaccin när det finns napp 😆

   När barn suger på napp så andas de dessutom genom näsan …

   Försök själv att ha nåt i munnen som du suger på samtidigt som du andas – genom munnen. Det GÅR inte.

  Helt otroligt att influenser vill göra reklam för vad som helst när de samtidigt tappar trovärdighet. 👶👶👶

   De har väl knappast så mycket trovärdighet att förlora från början?

  100 % Bullshit!

   Ja när man tycker att det borde vara SVÅRARE att hålla på med oegentligheter i vår tid när man lätt kan genomskåda dessa genom att tex bara googla hur bebisar egentligen andas.
   Ändå… verkar det vara en lukrativ marknad. Tyvärr.

   Uppenbarligen inga direkta påföljder för sånt.

  Tror de ens på det där själva? Isf blir man orolig över nivån på begåvningen

  Jaha, ska köpa mig en sån där napp tror jag.

  Säkert skydd mot Corona.

  Folk lär ju hålla avstånd om man har en sån i munnen tänker jag 🤗

   Hahahahaha yes!

   😂😂😂

   Vill se Anders Tegnell på nästa pressträff med en sådan

   ”Nya rekommendationer från FHM – bär napp från Breeaze när du rör dig utanför hemmet”

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Detta är riktigt allvarligt. Två läkare som grundat också påstås det. För det första andas bebisar med näsan!

   Och asså… Hur många vuxna andas genom munnen som första alternativ?

    Exakt! Ses ju tom ner på folk som andas med munnen. Se engelskans mouth breather 😂

     Men eller hur 😂 värsta med att vara förkyld är ju att inte kunna andas, för int ens då andas man ju genom munnen

   Små bebisar KAN ju inte ens andas genom munnen.

    Är du helt säker på det? Att de inte KAN.

     Nej formulerade mig fel.

  Hela deras Instagram-konto verkar skumt… helt nystartat.

   Hittar inte något företag på deras adress som passar in på produkten heller.

  Kan inte influencers vänligen sluta föröka sig bara?! Får fan PTSD av alla rubriker här på BB om vad de gör/inte gör med sina avkommor. Temat barn i allmänhet är så himla ointressant. De föds och de är mittpunkten i sina föräldrars universum (som sig ju bör). För resten av oss är bilder/info om andras barn ungefär lika intressant som en teknisk manual till en skruvmejsel typ.

   Nästa generation kommer att bli helt odräglig. Inkompetenta människor som kommer att bli mer och mer extrema i jakten på uppmärksamhet, när marknaden blivit mättad av flunsor. Då måste man sticka ut mer och mer, räcker inte att stå och flina upp sig. Man måste göra mer och mer ”roliga”, ”crazy” och konstiga grejer för att fortsätta få den uppmärksamhet man fick bara genom att stå och flina förr. Framtiden ser inte ljus ut… Eftersom alla kan skapa some-konton och starta upp en karriär som flunsa, och flunsor inte fyller någon viktig roll i samhället (jämför med tex sjuksköterskor, läkare, lärare, poliser, undersköterskor, bönder osv) så kommer marknaden bli mättad. Och nya, unga reklampelare kommer att stå på kö för att få bli nästa flunsa. Därav att många flunsor beter sig så udda, som att hela livet är en cirkus. För det är det som måste till för att sticka ut i mediebruset. Inte en lugn minut. Snabbt, nya galna upptåg och tumult i privatlivet.

   12:22
   👍Bara bästa kommentaren på länge.

  Jag tycker inte att det där känns helt okej. Känns lite som att använda munskydd som inte skyddar till 100% fast i form av en napp. Förstår inte hur influencers kan marknadsföra en sån här grej.

  Ang annica englunds dyra ansiktsborstar. Det finns liknande på lets deal Men mycket billigare. 😆

   Även på wish kan man hitta den där apparaten, det kom upp som reklam för mig efter att jag klickade mig in på Annicas lilla butik.

   Att använda mekanisk rengöring kan potentiellt förstöra huden! Beror på hudtyp, hur man använder apparaten, vilken man använder å hur ofta men min erfarenhet är att det INTE är bra så spara pengar och tvätta ansiktet med händerna

  Jag köper absolut att själva luftfiltret är lika säkert som ett munskydd, och det är väl egentligen det reklamen säger också. Däremot blir det ju märkligt då många konsumenter antar att användaren av nappen skyddas mot virus genom att använda den eftersom det inte är sant, alltså att man fortfarande kan få in dem via näsan och genom att ta på nappen och stoppa fingrarna i munnen. Väldigt vilseledande, jag skulle inte säga att detta är okej

   Nappen kommer INTE skydda mot sjukdom. För skydd måste andningsmask användas. Den typ av svart andningsmask som man sett i press att sjukvårdspersonal använt nu under pandemin.

   Sådana här hälsopåståenden kallas ”kvacksalveri” och är anmälningsbar.

  Även OM bebisar hade andats genom munnen, så är det väl mer eller mindre omöjligt att de andas genom munnen då de har nappen i?

   Det går typ lufthål genom den. Men som sagt, ändå pointless.

   Och jag gissar på att bebisar inte gillar den nappen heller. Det liksom vakumet som uppstår när bebisar suger på napp kan ju inte uppstå med denna nappen… måste ju bli som att suga på ett sugrör, kommer inte att tillfredsställa deras sugbehov.

    Precis! Att nappar är populära beror ju på sugreflexen…

    Suger dom in luft då? För i så fall, kommer det bli mycket luft i magen. Luft i magen är magknip.

  OT Dasha har samarbete med Mama Mia. Ingen får ha med sig nån typ nånstans – men hon har med nån som filmar? Och inget munskydd FAST det står på dörren när hon går in. Fackkkk vad (onödigt) provocerad jag blir 🙃

   Man får inte ha med partnern på ultraljud där ens, alltså ett besök för att upptäcka/utesluta fosterskador. När jag fick beskedet att min bebis hade dött fick inte min man vara med – men hon får ta med en kameraman???

  Det är förbjudet enligt lag att göra hälsopåståenden, är pga den som Zytomierska blev fälld.
  Blir företaget anmält kommer de vara tvungna att ta bort och sluta med dessa påståenden om hälsofördelar.

  Jag vet inte vem som borde skämmas mer – företag som producerar ofunktionellt skit, eller influencers som gör reklam för dom.

   Eller folk som faktiskt går på sånt och köper skiten.

    Det finns alltid korkade människor och jag antar väl att det inte är deras fel, så svårt att be dom att skämmas. Kanske nån av dom som utvecklat denna napp iofs.

    Eller apotek som tar in det i sitt sortiment. Traditionellt sett litar man väl på att apotek ska ha bra och seriösa grejer? Men det tappade vi kanske med privatiseringen…

    Tycker inte att konsumenter har lika stort ansvar som resursstarka företag eller flunsor som med aggressiv marknadsföring ångvältar på och försöker tysta all kritik. Det är en fråga om resurser. De som har resurser nog att stå i princip oemotsagda har en betydligt större plattform att verka utifrån. Därför är det inte konstigt att konsumenter blir lurade och därför är det viktigt med oberoende granskning av resursstarka företag och flunsor så att konsumenter kan få rätt information.

   Och all gift i dessa jävla nappar. Om man nu ska vara en petnoga jävel.

  Om denna nu skulle funka så tar väl bebisar lika mycket på självaste filtret, eftersom bebisar pillar mycket. Blir inte nappen lika värdelös då som när man tar på t.ex. munskydd som man inte ska göra, eftersom om man gör det så funkar inte skyddet längre?

   Det finns inget skydd från början.

   Inte så att nappen sitter som ett munskydd över näsan.

   Haha, ja där sa du något. Om nappen hade fungerat, borde det väl vara under förutsättning att ingen pillar på filtret! Bara att under pandemi ha för vana att stoppa in napp i munnen borde innebära en ökad risk för smittspridning.

  Använder ens dessa flunsor dessa nappar på sina barn? Ibland undrar man av allt krimskrams de försöker hur mkt de tror på det själva.

   Penny använder ju den själv…

  Små bebisar andas väl i huvudsak genom näsan…

   Men gud, läste först ”bebisar andas genom huvudet, inte näsan”
   Som att fontanellen var som ett lufthål som delfiner har😂

    😂

  Bebisar kan andas med munnen efter ca ett halvår (ser att nappen rekommenderas från 6 månader) men om de suger på nappen så kommer de ju ändå andas med näsan samtidigt, oavsett ålder. Det borde göra nappens filter helt värdelöst.

  Min bebis fick covid när han var 1 månad, eftersom min man drog hem den jävla pesten från jobbet (nej, han kan inte jobba hemifrån). Som tur var så fick pöjken inga symptom alls, bebisar är tuffingar. Jävligt tvek om den där nappen hade kunnat gjort någon skillnad när bebisar i princip lever på sina föräldrar, ingen social distancing direkt!

   Ni behöver inte ha dåligt samvete, denna napp hade INTE kunnat förhindra att barnet blev smittad.

  Hade det varit 1 april ändå. Influensers går på vad som helst för pengar. Borde vara straffbart och avstängning från alla sociala media. Vad säger Facebook och instagrams regler om sådan här reklam?

   Företaget skriver bland kommentarerna på Instagram att de valde att inte marknadsföra produkten just på 1:a april eftersom alla skulle tro att det var ett skämt.
   Jag har anmält kontot! Kunde fan inte låta bli.

    Samma här! blir galen på företag som försöker sälja skit med skrämselpropaganda så KO fick en anmälan av mig.

  Sorry för OT. Men så orimligt nyfiken.. Verkar som att Angelica Lagergrens exman kommer flytta till Åre permanent. Är det någon som vet hur man löser det med förskola/skola när man har delad vårdnad och Angelica bor i Stockholm.

   Men det är väl ändå något som bara de har med att göra. Vad har du med det att göra?

    INGEN.
    Men det här är ju en samlingpunkt för skvaller och skitsnack om en grupp människor (ursäkta)
    som lever på att blotta sitt inre för de yttre som likt vid ett skyltfönster står med kladdiga fingrar
    och släpper ut sin andedräkt mot glaset så varför inte fortsätta trycka näsan mot det allra mest
    privata???

    Så otrevligt. Det är väl självklart att det, speciellt om man själv är i samma situation, kan vara intressant och lärorikt att få veta hur andra gör. Om det tex finns någon bra lösning på det hela, vad som är bäst för barnen, vad som är rimligt osv. Har själv undrat (Jag skrev inte första kommentaren) hur sådant går till rent praktiskt och skulle gärna ha mångas åsikt hur man löser detta på bästa sätt, samt inspiration o nya idéer. Personer som valt att vara offentliga har nog full koll på att det kan finnas ett intresse runt hur de löser vardagsproblem.

   Jag antar att du tänker på boende och hur de gör med umgänget om en vårdnadshavare flyttar 65 mil bort. Vårdnad kan man ha delad ändå, vårdnad och boende/umgänge är två olika saker.
   Det är först och främst en sak mellan vårdnadshavarna att avgöra och de allra flesta kommer överens sinsemellan utan hjälp av tredje part. Men i stort kan man säga att det är den som väljer att flytta som ”drar det korta strået”. Den får stå för resekostnader etc och ta ansvar för att umgänge sker. Boendeförälder som stannar får dock inte försvåra för umgänge med den förälder som flyttat.

  Är i fluencerna efterblivna?
  Bebisen andas med näsan när de har napp.

  Vem äger medsapotek som säljer denna produkt?

   Bella? Katrin Z? Eller annan alternativ foliehatt.

   Meds grundades för två år sedan av Joanna Elmes, Björn Thorngren och Adham Shawwaf. Nätapoteket har tagit in kapital i flera rundor och flaggat för att målet är att ”ta in flera hundra miljoner kronor”. Ägarlistan består bland annat av Inbox Capital, Richard Båge, Michael Storåkers och artisten Måns Zelmerlöw.

  Blondinbella fick in 12 miljoner på Blonde Capital AB 2020, det måste vara utköpet ur Löwengrip?

  https://www.allabolag.se/5591835219/blonde-capital-ab

  Hennes företag om avser bloggens intäkter gick minus 8 miljoner.. :

  https://www.allabolag.se/5567988927/lowengrip-invest-ab

  har någon missat nu att bebisar andas genom näsan? 😅

   JAG vill bara poängtera, om någon har missat, att bebisar de facto andas nasalt, dvs genom näsan, näsans näsborrar.
   Alltså inte genom den orala öppningen, dvs munnen.

  Och om bebisen inte vill ha napp… Följer det med en rulle silvertejp?

  Bebisen på sista bilden ser lite betänksam ut – med all rätt!

  Jaha, då är det jag som köper mig en napp till mig och min sambo asap! Haha

  Om barnet har nappen i munnen … hur ska barnet då kunna andas genom nappen? Medan de suger på den? DÅ om nånsin andas barnet genom näsan, ju! Så obegripligt idiotiskt…….

  OT .
  Började just följa Therese l på Instagram. Vad är det hon gör när hon har något svart burka liknande tyg svept runt sig så man bara ser ögonen? Förstår inte riktigt grejen..

  Ursäkta mig och min fråga som kanske upprör.
  Men när är botten nådd? Kan dessa flunsor ta en runda till…med att tänka? Ta hand om era barn och sluta med detta! Punkt och slut från mig.

   Jag tror att du avrundade det här kommentarsfältet ganska bra 😊 ingen anledning att bli upprörd över din kommentar!

    Tack 💕

  Jag har något du borde skriva om! Något du VERKLIGEN borde rota mera om. Men vill vara anonym, finns det någon möjlighet att ha en kontakt med bloggbevakningen och fortfarande vara anonym???

  Vi är flera människor oberoende av varandra som upptäckt detta som du bloggbevakningen borde kolla upp.

   Skaffa en anonym mejl, så är problemet löst. Mejladressen till BB finns under ”Kontakta mig”.

  Virus kommer in överallt där vi ha slemhinnor så då får de ta på cyklop på ingen också (näsa, ögon). Men det är klart. Lätt att hänvisa till mirakel-nappen och slippa ta ansvar på riktigt. En riktigt humbug som jag hoppas anmäls som vilseledande marknadsföring snarast.

  Direkt efter födseln virade jag helt och hållet in min bebis i fem lager gladpack. Gladpacken hade jag självklart förbehandlat med ett tre veckor långt bad i Klorin. Därefter fick en legitimerad basiluskschaman från Tierp säga några väl valda ord för att med 99,9 % säkerhet skrämma bort alla virus, bakterier och annat oknytt . Allt för att säkerställa att min lilla grabb inte ska bli sjuk. ❤️

  Finns absolut ingen skam i dessa människor.

  Vad spännande att Covid-19 fastnar i filtret. De borde skänka massa nappar till IVA så kan de strössla dem på patienterna. Men skämt åsido. Covid-19 är en SJUKDOM. Viruset heter SARS-CoV-2.

  Alltså, jag tror att det är så att nappen är tänkt att filtrera luften framför näsan, innan den åker in i näsan. Det är alltså inte tänkt att bebisarna ska andas genom nappen. Eller är jag den ända som fattar det så?

  SARS-CoV-2 är ett virus, inte en bakterie.

  M v h Läkaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *