Vem bryr sig?

Lisa Hur mycket väger du? 7 maj 19:08 Angie Hur mycket väger du Lisa? 7 maj 20:03 Kitty Hur mycket väger du, Lisa? Och spelar det verkligen någon roll hur mycket Isabella väger? Eller hur mycket någon väger? Vi kan väl ta och lägga ner det där med att ha synpunkter på andras vikt eller kroppar? Det är ju ändå 2021 nu. Unkna, sunkiga värderingar om hur kroppar borde se ut har vi väl ändå lämnat bakom oss nu.
Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Min undran är fullständigt genuin.
Varför undrar man över en annan människas vikt?
Varför vill man veta det? Vem bryr sig? Ärligt?
Vad ska man göra med informationen som ändå inte säger någonting överhuvudtaget?
Hade frågan handlat om vilken storlek som Isabella har i något av plaggen så kan man eventuellt få en uppfattning om ifall de är ”true to size”, men ”vad väger du”?
Hur långt är ett snöre?

Ställer man den för att insinuera någonting otrevligt, eller vad handlar det om?
Jag tror inte jag läst den kommentaren på en blogg på flera, flera år och trodde att den var mer eller mindre utrotad, men icke…

 

170 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför ens uppmärksamma EN idiotkommentar? Enskilda idioter kommer tyvärr alltid att finnas.

   Vem bryr sig om en kommentar som innehåller en fråga som ingen bryr sig om ändå ?

   Nyhetstorka i influenservärlden just nu?

   Hon får ju såna kommentarer då och då. Folk som bara måste påpeka att hon gått upp i vikt(?) osv. Jättetråkigt att ens några personer känner det behovet.

    Ja fast hon ser inte ut att ha gått upp i vikt snarare tvärt om så ser hon ut att ha blivit smalare och det är inte konstigt med tanke på att hon sportar mycket. Fin figur, hon är lagom men vissa vill försöka trycka ner henne bara. Någon galning som hänger på hennes blogg och samma hänger här. Kanske skrevs just den kommentaren för att bli ett inlägg här.

     För en gångs skull håller jag med dig.

   Om hon ens har fått kommentaren? Hon väljer ju stenhårt vad som släpps fram i kommentarsfältet, så det finns i vart fall en tanke med att släppa fram den. Pengar.

   Hvor er griplöv instakonto?

  Helt rätt. Vem bryr sig om IL längre. Orka.

  Och nu kommer detta kommentarsfältet fyllas med fetthat om tre…två…

   Skribenten bakom den här bloggen älskar att ta upp ämnen som hon vet kommer att sätta fyr på kommentarsfältet. Alla vet redan på förhand vilka ämnen som kommer att leda till att det raderas friskt – eller att kommentarsfältet rentav stängs.
   Vikt är minerat område, invandring och transämnen likaså.

   Det är som att balansera på ett ägg att å ena sidan vilja skriva om dessa saker, å andra sidan rädslan att någon kommentar ska uppfattas politiskt inkorrekt och inte hålla sig inom den förutbestämda åsiktskorridoren.

    Fast nej, det låter inte troligt, vad skulle någon tjäna på raderade kommentarer eller avstängt kommentarsfält?

     Jag menade inte att hon skulle tjäna på att behöva stänga kommentarsfältet. Det var därför jag skrev att det är som att balansera på ett ägg: hon kan inte låta bli att ta upp saker som hon VET kommer att ”sätta igång folk”. Och så blir det kommentarer hon inte accepterar.

  De här mästrande svaren på hennes blogg (alltid med den ursprungliga kommenterarens namn inkluderat) är så fruktansvärt cringe. Kan inte förklara varför, och det betyder inte att jag håller med kommentaren som besvaras.

   Det är väl bra att folk svarar och säger ifrån till dumheterna. Eller är du en sån som vill mobba ifred kanske?

   Håller med, det är supercringe!! Denna Kitty är alltid där och skyddar lilla oskyldiga bella, vad den än är. Hur kan man se upp till och tycka om någon random person på internet så mycket att man orkar göra det..???

  NN har nu en swishkampanj för andra gången för att betala det skadestånd hon ska betala men som hon inte har betalat med tidigare insamlade pengar eller med egna pengar och därmed även dragit på sig rätt många mer kr i ränta. Där sitter arbetslösa, sjukskrivna och låginkomsttagare och swishar pengar till en person som öser pengar på smink, skönhetsbehandlingar, kläder, inredning mm. Fantastiskt givmilda personer men varför swishar de?

   Vem är det då?

    Mona

     Mona vem?

   Nils Norberg? Nanna Nilsson? Nina Nätterqwist? ?

    NN= nomen nescio?

    Blev fel nedan?

     Jo det är rätt uppenbart, men ska alla känna till vem som avhandlas här??

      Ja folk förväntar sig att man läser allt hela tiden?

       Är inte NN bara kort för Namn Namn? Utan stt skriva ut personens för och efternamn så bara namn namn? Alltid läst det så, har kanske fel ?

        ”N.N., av latinets nomen nescio, ”jag vet inte namnet”, är det sätt varpå en okänd persons namn anges i en text.”

        https://sv.m.wikipedia.org/wiki/N.N. ?

   Det är ränta på beloppet eftersom hon överklagade domen och sen drog tillbaka den, nu kommer alltså ursprungskravet med ränta.

   Att folk hjälper till handlar inte om att Mona inte skulle kunna skramla ihop till skadeståndet själv utan om att folk vill vara delaktiga och stå upp för dottern som trots allt blivit våldtagen av sin pappa.

   Hon har ingen swishkampanj, läsarna har!

   Jag har mycket lite till övers för Mona generellt men sparka på henne om något annat som inte handlar om dotterns upprepade våldtäkter. Vad är du för en människa egentligen?!

    Du missförstår. Jag sparkar inte och jag kan inte ens tänka mig vilken mardröm men tycker detta är en annan fråga. My mistake om det inte är ok att ha åsikter om det och ändå i övrigt känna med personerna.

     Ja då missförstår jag men du skrev uttryckligen att hon har en swishkampanj och det stämmer inte.

     Jag bidrar inte heller, av anledningarna du skriver, men ja jag tycker att det är lågt att springa till Bloggbevakning och skvallra om just det här. Det finns annat att skvallra om ifall man nu måste, shopping, ytligheter, skönhetsbehandlingar, total miljöignorans. För att nämna några.

      Det går att säga nej tack till läsare, det går att be dem istället swisha till en stiftelse eller liknande.
      Var föreslår du att vi ska ta diskussionen istället?

      ”Jag hade bestämt mig för att inte göra en ny insamling då jag har extremt dåligt samvete över att det mesta av den första insamlingen inte gick till skadeståndet men så messade en kompis en screen shot på en kommentar från bloggen (jag tog som sagt en paus) och den berörde mig djupt.”

      ”Är så jävla, jävla rädd för att få negativ kritik om jag startar en insamling men hela mitt inre bara skriker. Jag behöver verkligen hjälp men är så svindålig på att be om det.”

      ”Vill ni så får ni hjälpa” och sen Monas telefonnummer.

      Om denna inte är en swishkampanj, vad tycker du att den är då?

       Mår illa av detta.

       Men om du läser tidigare inlägg så ser du att det är läsare som ville starta insamling och ville swisha.

        Mona har tagit över den kampanjen och uppmanar läsarna att swisha om de vill. Så det är hon som har kampanjen.

         På uppmaning av läsare ja. Läsare skrev att de ville swisha och hon tillåter det och tackar.

     Min spontana tanke är att det är fint att hjälpa, problemet för mig här att personer redan hjälpt och nu ska hjälpa med samma sak igen. De pengar som samlades in förra gången användes till något annat än det som givarna syftade till. Till dotterns olika terapier istället för till skadeståndet.
     Kanske är givarna ok med att pengarna användes på ett annat sätt, tyvärr saknas transparensen – nu meddelas detta först när kravet om skadestånd kommer.
     Nu är detta en svår situation där övergrepp förekommit men prova att ändå översätta insamlingen till något annat syfte och situation, hade det varit ok då? Eller hade det varit att vilseleda?

      Nej jag tycker inte att det är att vilseleda och jag tycker heller inte att det är jämförbart med vilken annan insamlingskampanj som helst. Pengarna som samlades in samlades in till förmån för dottern (även om det var mamman som dömdes för förtal) och de gick till dottern.

       Det fanns ett tydligt syfte med vad man samlade pengarna till för första gången och det var inte dotterns terapi/till dotterns förmån utan skadeståndet som Mona skulle betala.

       Cissi Wallin hade insamlingen skrev då att:

       ”Vill du hjälpa Mona betala hennes böter*och övriga rättskostnader – swisha valfritt belopp till” och sen Monas mobilnummer.

       *Av nån anledning använder Cissi ordet ”böter” om skadeståndet (”70.000 i böter till mannen”).

       När tillräckligt pengar hade samlats in skrev Mona själv att:

       ”Mitt skadestånd är nu täckt och överskottet kommer skänkas till en organisation som min dotter bestämmer.”

    Fast hon har ju en kampanj IOM att hon i senaste inlägget lägger ut sitt telefonnummer till insamlingen. Ge pengarna till en organisation istället.

     Ja, gör det!! Sååå mycket bättre och säkrare!

   Det som är stötande är att det verkligen inte är första insamlingen hon kör. Hon har haft en förut med exakt samma mål. Fast använt de pengarna till annat. Till psykologbesök för dottern. Men det var över 100.000 så ställer mig lite tveksam till det. Dessutom sa hon den gången också att hon skulle skänka bort överskottet. Sen innan det hade hon en annan insamling till någon som var på flykt. Också den gången skulle överskottet skänkas och alla pengar redovisas. Men sen hände inget av det. Locket lades på. Sen har hon haft insamlingar till sovsäck till de hemlösa äldre. Det blev en billig sovsäck och ingenting redovisades då heller. Det känns galet oseriöst.

    I sitt senaste inlägg skriver Mona att:

    ”Jag är för övrigt tämligen säker på att jag ånyo blir polisanmäld för mina senaste inlägg om förövaren och det kommer visa sig om en åklagare bestämmer sig för en förundersökning. Förra gången tog det 1,5 år från det att anmälan gjordes tills jag fick en kallelse till polisen.”

    Kanske läsarna vill sponsra skadeståndet för tredje gången?

     Jag hoppas hon blir polisanmäld. Tycker hennes beteende är vidrigt. Minst sagt skrämmande att så många vill ge henne pengar. Mina sympatier är numera helt på den andra sidan, ingen vet vad som hänt. Jag tror helt enkelt inte på Mona längre.

  NN= nomen nescio?

  Ser att ett seminarium om Kajsa Ekis Ekmans nya bok ställs in. Blev det för många sanningar? Som den här paradoxen:

  ”Överläkaren Cecilia Dhejne, ansvarig för den transmedicinska vården på Anova, utsågs till ’Årets Transhjälte’ på Pridefestivalen 2017. Att en läkare som gjort om många homosexuella till hetero får ett hbtq-pris är onekligen en historisk twist.”

   Hela Hbtqfövhdf-världen består väl av paradoxer..?

   ??? Det finns ett T i HBTQ.

  IL ska bli flunsa igen ? Någon frågade varför, om det inte räckte med att bygga bolag osv. Svaret var att hon ska kombinera! Eller hur… hon behöver pengarna helt enkelt.

  Förstår bara inte vilka företag som vill samarbeta med henne och förstår heller inte vilka som ska luras att köpa produkterna hon precis blivit såååå förtjust i.

   Var inte hon ”ekonomiskt oberoende”?

    Snart är underhållet från Löwengrip slut (vet inte hur länge hon förband sig vara ansiktet utåt för dem och därmed få ut ”lön”). Hon är tvungen att gripa efter halmstrån.

    Kan inte förstå vad hon ser i Pålle heller. Inget ont om Pålle osv, men han påminner om en farmor på vissa bilder. Gulligt ja, men hett mellan lakanen? Nä

     Man måste inte förstå vad andra ser i sina partners. Det räcker med att de själva trivs med dem. Synd att vissa är så ytliga bara.

     Tror Pålle är inhyrd eller kanske någon som bevakar Bella så hon inte slarvar med medicineringen.

      Den var ny. Skulle inte förvåna mig.

     Vad svamlar du om?

    Är inte Bianca ekonomiskt oberoende? Hon gör samarbeten hela tiden, hon jobbar som flunsa.

     Och inte mår hon bättre för det??‍♀️

   Eller för att fotografen raljerar över att hon vill ha en känd flickvän

   Vem kom ens på det fula ordet flunsa?

    Tänkte precis fråga detsamma. Flunsa…. ?

    Blir så förbannad när jag läser det

    Jag tror var jag. Samma sak med ”smygreklam”.
    *tar åt mig hela äran*

  Dagens tanke. Vad är det som gör det tabubelagt att diskutera/kommentera andras vikt men inte längd? Missförstå mig inte, jag menar inte att jag förespråkar varken det ena eller det andra men det är mest en undran över hur det kan ha blivit så. Hmm…

   En längd kan man inte påverka.

   Längden är man, vikten gör man.

    [Borttagen kommentar]

     Sluta använda ordet där det inte behövs. ”Man” är ett utmärkt ord och att byta det mot hen är, i det här sammanhanget, bara onödigt

     Om du vill vara ”neutral” är en korrekt term. Man är dock vedertaget i det svenska språket.

    Man.

   Allt som är känsligt kan väl vara vettigt att inte gapa ut sina åsikter om? Att säga ”shit hon är för lång, lär ju ha grymt svårt att hitta män som matchar hennes gigantiska look!” är lika onödigt och elakt som att säga ”vad tjock hon är, ser ut som en svettig flodhäst” osv.

   Vi är alla människor som dömer och kommenterar inombords men det behöver inte skrikas ut i tid och otid anser jag. Bättre att mind your own business.

    Herregud, har sett tusen tjocka och väldigt långa men aldrig tänk så elaka tankar. Flodhäst? Herre

     Men en del är ju såna tyvärr. Fler borde va som du dock ❤️

   För att längd inte är förknippat med skam (förutom möjligtvis hos ”för korta” män). Tjock ses däremot som något av det värsta man kan vara, eller bli, enligt många.

    Är det sant??? Detta är ju helt revolutionerande tankar som genast måste spridas, för jag tror ingen någonsin hört förut att extrefett runt magen är sämre för hälsan. Varför har ingen sagt detta förut? En tanke: om bara alla gemensamt sprider dessa häpnadsväckande fakta så alla får veta, så kommer folk direkt att gå ner dessa magkilon och alla skulle bli mer hälsosamma. Tur att just du finns här för att sprida din visdom!

     Påståendet var ”tjock verkar vara det värsta som kan hända för många” och personen verkar inte fatta varför att vara tjock ses som hemskt och dåligt, då verkar hen ha missat att hälsomässigt är det faktiskt inte bra så varför skulle någon vilja vara tjock?

      Bra fråga, varför väljer så många att vara feta? Vad tror du själv? Varför gör så många det medvetna valet att vara fet, när man precis lika enkelt i alla lägen kan välja att vara normalviktig?

       Därför att man är bekväm, överäter, tröstäter. Jag har själv varit fet och vet exakt varför (tröståt). Det är inte ett val att vara fet, fetman är resultatet av ett val.
       Sedan kan man göra nya val och bli smalare.

     Alltså ibland undrar man varför vissa blir så kränkta över självklarheter. Men såklart vet alla dessa feta att fetma är dåligt. Egentligen.

      Inte heller särskilt svårt att utläsa den som är fet respektive normalviktig bland kommentarerna.
      Avslöjande.

    Det var dock inte alls det som diskuterades…

   Upplever inte att det är särskilt ok att diskutera folks längd eller att folk gör det?

    Verkligen. Visst det kanske görs om en tjej är 155 eller 178 men annars känns det ju standard och det finns väl inget direkt ser diskutera

     Alltså inte ens då.. men kanske 150 och 180 då?‍♀️

   Alltså jag har fått höra att vara kort är fult hela livet och att de snyggaste tjejerna är lite längre men kanske inte 180. Vet att det finns operationer för att göra sig längre och de börjar bli rätt vanliga, men är fortfarande dyra. Alltså kan man nästan inte påverka sin längd förutom med drastiska operationer medan vikten går att påverka direkt genom sina egna val. Därför är det ok att diskutera

    Vad umgås du med för människor? Jag kan inte komma ihåg att någon i min närhet, någonsin diskuterat folks vikt och längd. Visst att det har hänt på någon arbetsplats, vid ett enstaka tillfälle: Men då säger man ju ifrån och så händer det inte igen.

     Ja du ingen aning, rätt ytliga människor. Min pappas sida är vita amerikaner och har en uppfattning om att ”europeisk skönhet” är överlägsen alla andra, och där är det liksom blond, lång, Blåögd som gäller. Men fortfarande inte för lång utan kanske någonstans mellan 168-175. Jag har ständigt fått höra det under min uppväxt, att det liksom är så man ska se ut. Tyvärr är jag jätte kort och mår dåligt över det dagligen men jag har accepterat det ändå. Hade även en kille som brukade säga att jag hade varit snyggare med lite längd, och att jag er ut som ett barn med korta ben. ?

      Men upp till 175 är inte långt. Alltså visst det är på den längre sidan men inte så långt. Särskilt inte 168..

    Tycker alla verkar gilla korta tjejer, att det ör gulligt liksom.
    Det är verkligen inte ok att diskutera folks vikt även om den är påverkbar, finns så mkt känslor och normer kring det, man har fan inget med det att göra…

     Ger mig tröst men man ser väl alltid det man matats med. Jag har alltid matats med att skönhet = längd men inte för mycket och att korthet = fult. Dags för terapi tror jag

   För att folk inte bryr sig om längd om man inte är extremt extremt lång eller extremt kort? Alla längder inom det normala kan liksom vara snygga, och längden påverkar ju inte hälsan och är inte valbart som vikten är. Vikten är ju ett direkt resultat av ens egna val vilket är varför folk känner att det är ok att diskutera

    Känner folk verkligen så? Sjukt ju. Man diskuterar inte andras kroppar!

   Jag är tjej och 183cm. Vet inte hur många gånger jag fått höra ”gud vad lång du är!?”. Man bara ”No shit, det har jag INTE märkt”, Som att det är ok att kommentera någons längd.

    Att som kvinna vara 180+ leder till hets och kommentarer som är jämförbara med fat shaming, förutom att alla verkar tycka det är helt okej att säga ”oj vad lång du är!”. De flesta verkar ha fattat at man inte säger ”oj vad fet du är!”
    Kvinnor ska vara små, delikata och feminina. Längd är en maskulin attribut så det är i princip som att säga ”oj vad stor och okvinnlig du är!”. Det är faktisk värre än att säga att någon är fet, hen kan banta men längden går inte att påverka alls.
    Jag slutade på 175, men var lång som barn och tonåring och jag minns väl hur jobbigt det var att alla skulle kommentera min längd, som om jag vore nåt exotisk cirkusdjur.

     Fast det är ju mycket som spelar in också.175 är inte långt som i ”långt” eller stort och maskulint. Det är en perfekt längd i mina ögon, sen handlar ju mycket om hur personen är byggd. Jag är
     167 men större rent kroppsmässigt än en av mina vänner som är 175 och väldigt nätt. Jag har liksom större allt, medan hon är väldigt sådär lätt. Fast visst, du kanske menade att 175 var långt under skoltiden.

     Små och delikata? Inte om du går efter europeisk skönhetsstandard. Då är det blå ögon blont hår och en lång slimmad kropp som gäller. Fast inte mer än 176-177 och inte under 169 helst. Fast många i det spannet är ju ändå rätt nätta ändå

  Jag är också 174 cm och väger 74 kg, jag har fått 3 barn och tycker jag väger precis lagom??

  hon kunde ju bara ha inte godkänt kommentaren.. men det gjorde hon 😉

   Eller så skrev hon den själv för att få igång kommentarsfältet…

  Jag kan tycka att transparens i fråga om vikt är vettigt ur en kroppspositiv synvinkel. Säg att IL väger 65 (rimligt), det kan kännas bra för nån som känner sig för fet. Vet att tex LD talat om sin vikt – vilket kan ha gjort hennes följare glada. Förstår inte varför man kan vara kroppspositiv men vägra tala om exakt hur positiv i kg man är.

   Har aldrig sett att LD sagt vad hon väger. Endast hur mycket övervikt hon har.

    Hon har sagt att hon har 40 kg övervikt, samt har lagt upp sin BMI som är 37.
    Varför minns jag detta, jo för att jag är ungefär lika lång som hon med 5 kg övervikt och BMI 24. Så jag blev förvånad över hennes BMI.

  Är det mycket?
  Jag är 172cm, vet inte vad jag väger idag men jag kommer tydligt ihåg när vi i ettan på gymnasiet skulle gå till skolsköterskan för bara en vanlig kontroll typ, väga, mäta liksom. Jag vägde 75. Min spontana reaktion då var ”oj”, vilket jag råkade säga högt.
  Sköterskan sa att det var helt normal vikt.
  Det syntes visserligen aldrig på mig att jag vägde så ”mycket”, var väldigt vältränad.

   Längden minus 100 och sedan 5-10 kg mindre än den siffran, brukar vara en vikt man är snygg och sund i.

    Snygg och sund, menar du att man är blir fulare och osund om man väger normalvikt?

     Alltså 172 cm och 75 kg är ju normalviktig för den som har mycket muskler och alltså är kompaktare i kroppen. Men om jag som relativt otränad skulle väga så mycket skulle jag se plufsig och ful ut, definitivt. Personligen, med den låga nivå av träning/muskler jag har, ser jag bra ut om jag väger mindre än du som är musklig.

     Fast du får ju din normalvikt med den metoden…

     163-100=63, så 10kg under det är 53kg – vilket är normalt till 163cm.

      Ja? Var väl det hen skrev?

       10:59 fick det att låta som att metoden för uträkning gav en icke-sund vikt.

    Jag är 175cm och väger 56kg , då är jag varken sund eller snygg?

     Jo det är du väl? Undervikt är ju en annan sak.

    Isåfall skulle jag väga 40 kg, vet inte om det är speciellt sunt.
    Mvh, 33-åringen.

     Är du 150 cm så varför inte?

    Haha men gud va larvigt! Snygghet är individuellt och subjektivt…

     Visst är det, men de allra flesta är överens om att normalvikt är snyggare än övervikt.

      Men det är inte övervikt. Det finns ett spann för vad som är normalt.

  Jag tror man frågar hur mycket någon väger för att kunna jämföra med sig själv. Jag har hela livet kämpat med destruktiva tankar kring vikt och midjemått och när jag var yngre var det ”viktigt” för mig att jämföra mig med andra. Ofta för att kunna trycka ner mig själv ännu mer pga att jag vägde mer än de smala kändisarna. För ofta är de de som väger lite eller är smala som ens skriver ut sin vikt…. Usch vilken hets. Är glad att jag kommit ifrån det men fy vad det har färgat min uppväxt och framförallt tonår. ?

   Jag tänker exakt samma, det är för att kunna jämföra sig. Tänk vad många år man har förlorat på att vara besatt av bantning. Allt man hade kunnat uträtta om man hade fokuserat på något viktigare än sin egen kropp.

  Nej, ingen bryr sig ett skit av det här.
  Något som dock är intressant är att det är extremt uppenbart att ”marmor”-företaget behandlas väldigt annorlunda jämfört med influencers som är anklagade för att sälja vidare Alibaba-prylar. Där det enbart handlar om hur starka juridiska muskler man har.

  Hoppas influencers som säljer prylar i framtiden hör av sig till nyheter24 och kräver samma behandling som det här företaget. Ogillar den typen av orättvisa oavsett vem det drabbar. Ur någon sorts journalistiskt perspektiv ska alla behandlas lika oavsett hur många jurister man betalar.

  När borden dessutom ser nästan identiska ut som dessa bord gjorda i mdf och akryl/epoxy: https://fotello.fr/en/791-dining-table-round-effect-marble-pols-potten.html?text1=undefined&text2=undefined&color=

  Det är pinsamt hur lätt det här företaget kom undan, när det så uppenbart är varuförfalskning de sysslar med. Och dessutom också varumärkesintrång om man tittar på deras stolar som de påstår är ”inspirerade” av Pierre Jeanneret. När det i själva verket är exakta kopior.

   Fast camilla är inte journalist och detta är en skvallerblogg, inte en grävande blogg som ska ställa företag till svars i en domstol.
   Kontakta typ uppdrag granskning om du tycker att någon ska gå vidare med detta.

   Att Camilla går hårdare mot influencers är för att det är influencers hon skriver om. Att marmorborden ens hamnade här var ju för att influencers gjorde reklam för dem.

    Att marmorborden hamnade här är för att Camilla gjorde en granskning av borden.
    Det inlägget togs bort för att företaget gick in med sina juridiska muskler och tvingar Camilla att pudla. För något hon hade rätt i från början.

    Äckligt är vad det är!

    Det här är ett företag som enbart kör med influencer marketing, så det är ju inte extremt långsökt att Camilla skulle gräva i det här.
    Dessutom så har Camilla själv sagt att det här INTE är en skvallerblogg. Hon bevakar bara och skriver inget skvaller eller spekulerar. Utan hon skriver bara om sådant som influencer själva tagit upp. OCH hon har också skrivit att hon ska göra mer gräv, eftersom det är vad som efterfrågats.

     Fortfarande gräver hon i detta pga att influencers gjorde reklam för dem och deras läsare blir lurade.
     Hon letar ju inte upp random företag och börjar gräva.

     Vad den kallas för och inte spelar väl ingen roll, det är en skvallerblogg och skvaller kan vara sant, dvs hon skriver och vi kommenterar om vad influencers gör och inte gör = skvaller.

   Nu har jag läst den här typen av kommentar under mer eller mindre varje inlägg. Varför köper du inte bara ett bord och kollar exakt?

    Man behöver inte ta på eld för att veta att man får brännskador av att sticka in handen i eldlågor.
    Jag behöver inte stötta företaget med 10 tusen kronor bara för att få det bekräftat att de där borden inte är marmorbord. Det syns lång väg att det inte är det.

   Borde finnas oberoende granskning av företag (och flunsor) som misstänks fuska, granskning som var oberoende och inte lät sig skrämmas av ekonomiska muskler.

   Oerhört pinsamt om uppenbart fusk i princip får stå oemotsagt pga hot eller liknande. Har vi kommit dit i vårt ”jämställda” samhälle, där man kan vråla ut sin ’sanning’ beroende på hur resursstarka man är?

   Och man kan hävda sin ”rätt” mot en svagare part (konsument?) enbart pga att man är mer resursstarka?

   Pratar allmänt nu, för detta är ett demokratiproblem om det blir till norm.

   Tror även att folk idag är mycket mindre politiskt medvetna (i tex rättvisefrågor) än för några decennier sedan.

   Då var det självklart att stå på den svagare partens sida och gemensamt ställa krav på företag.

   Folk idag är mycket mindre politiskt och samhälleligt medvetna och mycket mer egoistiska.

   Så många unga som har som mål ”att bli ekonomiskt oberoende” tex via aktier eller klipp, ingen samhällsanalys alls, att tex alla inte kan vara ekonomiskt oberoende och samhället skulle kollapsa om alla sket i att göra rätt för sig genom samhällsnyttiga jobb som tex sjuksköterska, för att istället bara fokusera på att tjäna massa pengar medelst reklampelarsysselsättning,

   Man såg på Gertrudes story (när de fick ett bord till twist & tango) att det var träskiva/mdf på undersidan av bordsskivan när de skulle montera det. Alltså inte marmor rakt igenom. Gissningsvis är ingen del av bordet riktig marmor.?

  Det är ju ett normalviktigt BMI iaf, om än i högre spannet. Sen kan man ju diskutera hur bra mått BMI är.

   Jag har alltid legat på högt BMI, allt påpekande från skolsköterskor när man var i gymnasieåldern och skulle ta ut nya p-piller gjorde att jag fick en ätstörning.. blev så besatt av att få ”normalt” BMI. Fick ett normalt BMI men var så fruktansvärt sjuk. Idag har jag BMI på fetma och får fortfarande höra om detta i samband med graviditeter, p-piller och corona-smitta men jag försöker blockera det, jag vet själv hur jag mår i kropp och knopp och det kan inte någon jävla tabell tala om för mig.

  Pernilla Wahlgren festar loss på ett hotelrum(?) med en hel del folk.
  Förstår hon inte att eftersom hon inte följer rekommendationerna kommer det dröja ännu längre tills smittan sjunker och hon kan stå på scen igen?
  Blir så trött

   Hon kommer bara att bry sig när pengarna börjar ta slut..

  Apropå I.L.
  Ser att IG-kontot Griploov inte finns kvar längre.

   Jodå! Isadora Lionhold?

    Yes! Ordningen återställd. Det behövs ett satirkonto som motvikt till alla lögner.

  Jag tycker folks vikt kan vara intressant ur ett måttperspektiv. Och i jämförelse med en själv. Lite som att man är intresserad av om folk har partner, varifrån deras kläder kommer osv. Intresse av andra helt enkelt.

   Ja därför att alla väger så olika. Gem personer som ser likadana ut i kroppsform och längd kan väga så olika.
   Det kan va nyttigt att få veta därför att många hänger upp sig så på antal kilo.

    Ja det finns ju en (säkert fler) bild på Instagram som iaf dyker upp i mitt upptäckarflöde då och då, på några tjejer som står uppradade. De har olika längd och kroppsform men väger lika mycket.

    Sen om det stämmer kan man ju inte veta säkert, men man får väl tro att det stämmer iaf.

     Eller så är man lika långa, väger samma men ser ändå helt olika ut i kroppsformen.

      Javisst, den där bilden är liksom bara ett exempel.

    Fast varför kan det vara nyttigt att veta? Om folk inte vägde sig i parti o minut o var så fokuserade på vikt skulle det ju vara ointressant vad en siffra på vågen visade. Våga vägra våg. Vikten är helt ointressant (förutom tex hos läkaren, där kan finnas vågar) vad ska folk i vardagen ha sin vikt till? Vad fyller dessa siffror för funktion?

     För att många vill bryta en viktuppgång direkt, och av erfarenhet kan jag säga att 6-7 kg kan man lägga på sig rätt snabbt och utan att egentligen märka det själv… och sedan är det jobbigt att gå ner.
     Om jag väger mig regelbundet märker jag 2-3 kg upp och kan agera i tid.
     Jag vill vara smal, dels för att jag inte gillar när jag ser rund och knubbig ut, men också av hälsoskäl. Har i familjen både cancer och hjärt-kärlsjukdomar och övervikt är inte en fördel då

      Fast vågen visar inte vad du gått upp, om det är vätska, muskler eller fett. Vid mens kan man lägga på sig massa vätska och man kan även gå upp i vikt när man tränar. Är man rädd för sjukdomar är det bättre att ha en hälsosam livsstil med träning och varierad kost istället för att stirra på vågens siffror.

       Du, är man 30+ så vet man hur mycket man ökar vid mens. Det handlar för de flesta om 2-3 kg max.
       Det tror jag alla vuxna kvinnor har koll på. Om man däremot efter mens väger 3 kg mer än vanligt, ja då har det kanske blivit lite för många mackor vid datorn.

  Lyssnade på Isabella och sen Therese i deras senaste ”Söndagsintervjun” i veckan. Det slog mig hur båda slingrar sig och ”vinklar sin sanning” och hur han som intervjuar försöker gräva å få ”riktiga” svar men misslyckas gång på gång vilket han också säger.

  Therese säger emot sig själv hela intervjun. Det känns som hon bestämt hur/vem hon ska vara , lite som en mall samtidigt som hon trycker på att hon är så äkta… När hon ju inte är det. Isabella trycker på hur förändrad hon är(på bara ett år?) samtidigt som hon beter sig på samma sätt(vilket han påpekar). Hon säger också att de la ner podden för att den var som terapi för henne å nu mår hon bra(inte för att ingen lyssnade på den som ju är sanningen)

  Det slog mig hur jäkla lika dom är. Men dom hanterar sig själva lite annorlunda. Men båda har en roll, en karaktär och hela tiden en plan med vad de säger och gör(men vill inte att någon ska förstå det) båda sitter å säger att allt är toppen men det man hör är hur dåligt det är(vilket han påpekar men utan att vara så hård) och båda slingrar sig och kommer med ursäkter. Båda tycker synd om sig själva och använder offermentalitet och ”jag är ju bara en liten tjej”. Ahhhh

  Rekommenderar alla att lyssna. Väldigt intressant! Särskilt när man lyssnar på de två intervjuerna efter varandra.

   IL har varit en förebild för Therese i många år, det har hon själv berättat.

    Ja jag vet att hon nämnt det i tidigare intervjuer. Tycker båda är så jäkla fejk men Therese är på nått sätt ansiktet utåt för att vara äkta? Hur kan man gå på hennes prat? Hon säger ju en sak men gör nått helt annat. Är ju rätt uppenbart

   Länk?

    Sök på Spotify.

  Jag väger 60 och är 170cm. Skulle gärna gå ned fem kilo.

   Var både snygg och sund med tanke på den mängden jag tränade.

    Hamnade fel

   Ok, det är ju gabska lite! Det behöver du verkligen inte.

  Jag är 173 cm lång och väger 112 kilo.

  Vilken toppen diskussion, kommer säkert bidra med mycket gott ??

   Nej den kommer nog spåra ur snart.

    Ja 10.46 var ju ironisk…

     Ja?

  Ett snöre är 1,2 meter långt.

   Hur mycket väger snöret?

  Jag har ingen aning om vad jag väger, har aldrig ägt en våg i hela mitt liv och har endast ställt mig på en våg när jag varit tvungen, på vårdcentralen tex, och det var ca två decennier sen sist. Har aldrig förstått varför man ska veta sin vikt. Kan någon förklara?

   Jag väger mig några gånger i månaden eller ibland ca 1 gång i månaden. Då vet jag när det blivit lite mycket chips och avstår från chips och liknande ett tag.
   Det märks inte på kläderna nämligen eftersom jag jobbar hemifrån och typ bor i mjukisar.

    Men om det är så att man gått upp i vikt märker man väl det även utan att väga sig? Hur kan man inte märka det? Och märker man inte ens att man gått upp bara genom att tex se sig själv i helfigurspegel eller hur byxor sitter (kan ju prova sina vanliga byxor även om man lever i mjukisar) – då kan det ju verkligen inte vara någon extrem viktuppgång. Vågen visar ju dessutom inte hur stor procent som består av tex vätska eller muskler. Vid mens samlar jag på mig vätska vilket gör att jag ”går upp i vikt” men det är ju högst tillfälligt.

     Jag har aldrig jeans eller åtsittande kläder, och i spegeln har jag en tendens att se det jag vill se, tycker aldrig jag ser tjock ut förrän det är riktiga valkar på magen. Därför hjälper vågen mig att ha koll. 2-3 kg hit eller dit är normalt, men 6-7 kg uppåt vill jag inte hamna på igen.

   Så länge du är frisk och mår bra behöver du ju inte veta vikten. Vid medicinering däremot måste man veta vikten för att beräkna doseringen. Inför narkos måste man också veta vikten. Etc etc.

    Och det är ju völdigt sällan man behöver sånt. Och i dessa fall kan man ju göra det hos läkaren. Tycker det är sunt att inte hänga upp sig på sin vikt.

     Beror ju på vikten. Är man fet är det sundare att bry sig.

  **nakenbad!!!

  Haha ja tur det! Och tur du har humor och inte är så lättkränkt som många.

  Varför kände du, och alla andra som kommenterat sin vikt och längd här, att vi andra behöver denna information? ??‍♀️ Förstår ni inte att det skapar ångest/triggar väldigt många människor som genast börjar att jämföra sin vikt?

   Kanske om de är feta

  Det är inget att vara stolt över

   Är inte stolt! Bara uppgiven och lat

    Om du äter kontant borde du försökte balansera ditt blodsocker. (Ät något fett samtidigt som du äter tex godis). Är inte normalt att konstant gå och tugga på något. Inte bra för varken din mage eller ditt blodsocker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.