Influencerkampanjen gick inte riktigt som planerat för Revolution Race

Alltså ”Johnny Edlind och Revolution Race”-grejen. Så jävla sopigt.   Klädmärke anlitar ”influencer” för att få ”content” publicerat som visar deras produkter.   Influencern har inga som helst kunskaper om hur produkterna ska användas - men kan fixa ”bra bilder”. ”Bra bilder” används av både Influencern och företagets marknadsföring.   Bilderna visar influencern eldandes. Direkt på klipphäll. I ett naturreservat.   Outcome: bilderna blir inte den förväntade succén hos målgruppen.   Friluftsklädföretaget stoppar kampanjen och hoppas på att ”Det ska blåsa över” innan fler ser bilderna.   Så. Jävla. Sopigt.
Bildkälla: Jesper Värn Twitter
Bildkälla: Resume

Jesper Värn sammanfattade situationen så bra på Twitter att det nästa skulle kännas fånigt att göra någonting annat än låta honom förklara vad som hänt här:

Alltså ”Johnny Edlind och Revolution Race”-grejen. Så jävla sopigt.
Klädmärke anlitar ”influencer” för att få ”content” publicerat som visar deras produkter. Influencern har inga som helst kunskaper om hur produkterna ska användas – men kan fixa ”bra bilder”. ”Bra bilder” används av både Influencern och företagets marknadsföring. Bilderna visar influencern eldandes. Direkt på klipphäll. I ett naturreservat. Outcome: bilderna blir inte den förväntade succén hos målgruppen. Friluftsklädföretaget stoppar kampanjen och hoppas på att ”Det ska blåsa över” innan fler ser bilderna. Så. Jävla. Sopigt.

För er som inte vet vem Johnny Edlind är, så är han bland annat en influencers med 1 000 000 följare på Instagram.
(Företaget han gör reklam för – Revolution Race – har 275 000 följare på Instagram.)
Johnny Edlind har bland annat medverkat i Paradise Hotel och ser sig själv som en entreprenör då han – enligt sin hemsida – skapat allt från presets och prints till musik.

Han har med andra ord, många strängar på sin lyra, men tyvärr var inte kännedom om allemansrätten en av dem.
Hade han gjort en snabb sökning på hur och var man får elda så hade han fått upp det här – från Naturvårdsverkets hemsida.

Elda inte direkt på - eller alldeles intill – berghällar eller större stenblock! De spricker sönder och får sår som aldrig läker.

Särskilda regler i nationalparker och naturreservat Beslutade eldningsförbud omfattar också nationalparker och naturreservat. I sådana områden gäller vanligen också särskilda regler för eldning. Det kan vara helt förbjudet, eller bara tillåtet på vissa iordningställda eldplatser.

Varken företaget eller influencers har kommenterat den nedtagna kampanjen utan verkar, som Jesper Värn skriver, ha lagt locket på. 
En inte helt framgångsrik kampanj alltså.

Tack för tips!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är inte mycket influenser har mellan öronen.

    Stackarn gick aldrig på Mulle..

    Känns som Revolution Race missat målet lite med sin influenser-marketing generellt. De har ju samarbetat med Kenza ett par gånger och hon har ALDRIG använt deras kläder eller liknande friluftskläder någonsin utöver på bilderna tills samarbetet. Känns inte så trovärdigt med rekommendationer på friluftskläder från henne som välkänd förorts/stads-tjej.

      Håller med, de sköter ju knappt trädgården på landet själva. Vem åker inte dit och klipper gräset nån gång åtminstone, då behöver man ju inte sitt torp.

      Samma sak med Linn från Örebro. Aldrig använt kläderna när hon är ute med barnen.

      Stronger samarbeten är det samma sak med.

      Det finns så många andra som faktiskt lever ett friluftsliv.
      Sparar hellre och köper fjällräven, de marknadsför sig inte lika billigt som revolutionrace.

        RevolutionRace betalar dessutom inte microinfluencers samt använder sig av en mängd praktikanter som gör samma jobb som vanliga anställa (precis som NA-KD). Så ja, spara hellre och stötta andra företag!

          Revolution race är så jäkla tveksamma. Har ni sett hur de besvarar sina klagomål eller frågor från kunder gällande sina konstiga illasittande storlekar. Typ stora i midjan men supertajta i benen. Eller korta/långa benlängder i förhållande till utsatt storlek. Deras svar är att de vill erbjuda en tajt modell av friluftskläder och därför tillhandahar de inte normala storlekar(??)
          Huruvida tajta friluftskläder är så jäkla praktiskt kan man ju diskutera. Har två modeller av deras brallor. Den ena är tunn med massa stretchtyg i skrev och röv som under varma dagar blir supersvettiga just över de partierna och under kyliga förhållanden blir man iskall om baken exempelvis. Så jäkla opraktiskt om man frilufsar på riktigt.
          Deras vintermodell är dock bra i funktion men damstorlekarna är askorta i benen och stora i midjan med skavande sömmar just över knäet, där byxan rör sig mycket. Köpte ett par i herrmodell på rean och de sitter fan bättre.

          Deras kläder är inte värda sitt pris och är uppenbarligen skapade för folk med stor röv och pinnsmala ben

            Jag har naturligt slanka ben, liten röv och rak i midjan men dessa byxor passar inte mig heller. Även den minsta storleken är pösig i röv och över lår samtidigt som jag inte får igen de i midjan.

            ”Deras kläder är inte värda sitt pris och är uppenbarligen skapade för folk med stor röv och pinnsmala ben”

            Kardashians! ??

              Ja de vill att deraskläder ska bäras av snygga elitistiska och utseende-måna människor, inte skogsmullar!

            Är deras byxor också opraktiskt low-rise som en del fritidsbyxor kan vara? Har provat många byxor som är så låga att dem slutar precis ovanför fiffi. Har beställt från revolution race (visste inte att de var problematiska) och upplevde att deras storlekar var så jäkla små! Fick inte över M över röven trots att dem både skulle va stretch och att jag hade mätt min stuss.

              Jag tycker de är för låga i midjan. Känns kallt oskyddat och dåligt för rörligheten. Köpte mitt första par i höstas och blev förvånad över hur dåliga de är.
              Instämmer med övriga talare också om att byxornas storlekar och proportioner är skumma. Får knappt igenom dom i midjan och jag är lång ganska rak och smal. Så jag förstår inte hur de där fylligare kropparna man ser på hemsidan kan ha på sig dessa byxor alls?

    Jag älskar att influencer gör reklam för Revolution Race.

    Förr: skulle åka direkt från jobbet till skogen för hundträning, tog på mig mina Revolution Race/liknande kläder, stanna till vid affären för att handla lite snabbt, fick konstiga blickar av unga personer pga mina kläder.
    Idag: går jag med Revolution Race/liknande kläder i affären är jag ju plötsligt modern, aldrig följt mode tidigare, men skönt när modet följer min klädstil istället ?

    Man som företag får väl ta ansvar för vem man anlitar som reklampelare, om man är minsta intresserad av sitt rykte. Kanske är inte en PH-profil den bästa för precis alla saker. Eller så får man detaljstyra kampanjen till minsta detalj.

    Ni som använder byxor liknande Revolution Race, vilket märker är erat favorit märke?

    Min personliga åsikt är att Revolution Race är inte dem skönaste modellerna på marknaden.

      Lundhags och Stellar Equipment. Älskar min Stellar skaljacka men deras byxor är för långa för mig. Hoppas på att de gör en modell för kortare ben. Mina Lundhagsbyxor är fantastiska. Bekväma, hållbara, smarta lösningar, skön stretch och torkar på typ en kvart.

      Håller med, RR har inte det skönaste materialet eller bästa passformen (iaf inte för min kropp). Jag gillar Lundhags som är mycket mjukare och mer följsamma. Vill man ha mer budget rekommenderar jag friluftsbyxorna från Lager157 för 300kr. Så värt!

      Lundhags! Grymt sköna och bra passform.
      Jag beställde två olika modeller från revolution race, och båda hade konstig passform och var obekväma. Funkar säkert för vissa, men för mig som är lite större passade dom inte alls.

      Är RR så mycket till fritidskläder egentligen? Jag ser reklam i flödet emellanåt men har alltid uppfattat det som ett influencer-märke som riktar in sig på lättköpta människor som köper en livsstil utan att leva den. Om ni förstår? Haha.
      Alltså, märket riktar in sig till de som vill ha rätt outfit och image och som nödvändigtvis aldrig har varit ute i ett aktivt friluftsliv.

        RR har funnits i massor med år och användes att friluftsmänniskor långt innan dem började göra samarbeten med influensers. Så det är absolut riktiga friluftskläder, dem har även bra hållbarhet, håller tvätt efter tvätt efter tvätt, däremot finns det många andra märken på marknaden som är mer bekväma 🙂

          Kunde ignorera din första kommentar med ”dem”, tänkte att alla kan ju göra misstag. Men efter den här måste jag bara påpeka att du borde kolla upp reglerna för ”de” och ”dem”. Mina ögon blöder av att läsa kommentarerna på denna blogg.

            Jag har problem med stavningen, trots många år i skolan med extra fokus på stavning kan jag fortfarande inte stava korrekt, har ett rättstavnings program som hjälper mig med ord, men grammatik/meningsuppbyggnader/de-dem hjälper det tyvärr inte emot.
            Så om du inte orkar med min stavning så använder jag alltid samma nick, så det är lätt att hoppa över mina kommentarer 🙂

              Skatten, ??. Ett tips är att om du kan byta ut ”dem” mot oss och meningen låter bra – då är det rätt. Är du osäker kan du skriva ”de”. Jag menar, skulle det vara ett ”dem” där kanske du bara glömde ett ’m’ ?. Who’s gonna know? ?

                Ja, bra tips! Skriv de det är oftast rätt. Eller tänk såhär de om det står står först i meningen, dem om det står sist. De gillar mig, jag gillar dem. Eller använd dom bara, det är ok (kanske inte på universitetet men i alla fall i ett kommentarsfält på en blogg) ☺️. Lycka till!

            Då kanske du inte ska läsa dem.?

          Jag tycker kläderna från RR är prisvärda och bekväma

          RevolutionRace har bara funnits sen 2014 så du kanske blandar ihop dem med någon annan? Lundhags grundades 1932 så de har lite mer historia.

            Nej, snarare det jag menade. Dem började göra samarbeten med influensers för ca 1-2 år sedan, men har funnits i flera år innan det, så det är inget mode märke skapat för influenser som en trend utan är ett vanligt friluftklädes märke, inget nytt.
            Flera av mina kompisar använder RR både när dem vandrar i fjällen, tränar hundar och i stallet, och har gjort i många år. Däremot är deras byxor sisådär, deras jackor och andra produkter är med populära bland riktiga friluftsmänniskor.

              Jag gjorde samarbete med dem 2015 🙂

                Och du är en smink/mode influenser med ca 200 000 följare? Mest troligen ingår du snarare i deras marknadsgrupp (hund/friluftsmänniskor), eller fick samarbetet genom någon bekant.
                Det jag menar är att RR slog igenom mode/smink influenser världen ganska nyligen (ca 1-2 år sedan), dem har ju alltid gjort reklam för sitt företag (precis som alla andra företag)

      Fjällräven! Älskar deras curved fit-modell. Jag har provat så många olika märken och passformen har varit hemsk.

      Fjällräven är mina favoriter

      Lundhags och fjällräven.

      Fjällräven! Provat Ludvigs mfl men inget slår fjällräven. Sköna, slittåliga och genomtänkta. Och om de mot förmodan går sönder så får man laglappar och kan laga dem lite snyggt! ??

        Försökte skriva Lundhags men mobilen ville ha det till Ludvigs…

      Lundhags och The Northface.

    Jag vet inte men spontant så känns det som att företaget borde förstå bättre och kanske få någon som KAN friluftsliv och funktion till att posera för de istället för att fokusera på följarantal?
    Vi köper mkt funktion här hemma och rent spontant så skulle jag inte bry mig om att inspireras av en person som inte verkar ha ett skvatts intresse för varken natur eller ens hiking? Hans bilder på instagram är ju bara självkärlek och en kamp om rätt bilder. Nej tack.

      Fast vill man nå den breda massan måste man använda sig av fler än bara frilufts-influencers

        Fast det blir inte långvarigt ändå. Lika snabbt ute som du kom in typ.
        Det är inte direkt en liten skara som diggar uteliv och hälsa så att hitta någon bättre lämpad profil är inte direkt raketforskning.

    Fast den sista bilden du klistrat in handlar ju om att eldningsförbud ÄVEN gäller för naturreservat, men att det på vissa ställen kan vara förbjudet även om det inte är ett generellt eldningsförbud. Det säger ju inget om huruvida man får elda just där han var.

      Man får ALDRIG elda direkt på hällen eller en sten.

        Och det var inte heller den bilden jag hänvisade till.

      I nationalparker är det vanligaste att man ENDAST får elda på anvisade eldningsplatser.

    Någon som testat Revolution Race? Tycker de har fina kläder och är ju en bra prisklass jämfört med andra liknande märken.

      Jag har en av deras jackor och älskar den!!! Köpte den på rea så fick inte den färg jag egentligen ville ha men använder den i stort sett dagligen ändå. Väldigt välgjord och skön och … Jättebra jacka, helt enkelt!

      Mitt jobb är sponsrat av bland annat RR. Tycker inte deras fleecejackor är särskilt bra, jag har friluftserfarenhet sedan barnsben så är nog ganska kräsen. Men det blåser igenom deras värmejackor, vilket känns A och O att de ska hålla för. Men för en storstadsbo med noll referenspunkter till friluftsutrustning som vill ”bestiga Keb eller vandra triangeln” tror jag de är rätt ute eftersom de syns överallt, i de flöden som, inte friluftsintresserade men hänger på ”svemester/outdoor-trenden”-personer, följer.

      Jag har en jacka därifrån som jag är nöjd med. Beställde två olika modeller på byxor också men dom var obekväma och hade dålig passform.

      De är helt ok för prislappen! Finns bättre märken men då får du betala det dubbla.
      Sen beror det på produkt också. Jag har ett par tajta byxor (”outdoor jeans”) och en tröja som är mina solklara favoriter. Men jag har också ett par fritidsbyxor där jag föredrar byxorna från andra märken. Fritidsbyxorna är ganska tjocka och oelastiska i tyget. Toppen om man ska greja i trädgården och vill ha något slitstarkt men inte lika bekvämt för vandring som exempelvis lundhags

      Jag köpte ett par byxor därifrån, men för att de skulle passa över midjan så blev de både längre och pösigare över benen än jag önskat (har stl 30 i midjan på jeans). De är väl funktionella och rätt sköna, men passformen är sådär. Skulle sparat o köpt Lundhags eller Fjällräven istället.

      Har deras GPX pants och gillar de verkligen!

    Jag var faktiskt den ”influencer” som gjorde samarbete med RR först, när de fortfarande hette Fritidsfabriken. Nu tycker jag att deras social media marketing har gått helt överstyr för de använder personer som inte ens ger ett trovärdigt intryck. Via SMM köper man ju trovärdigheten och inte bara en klassisk fotomodell.

    Detta har helt röjt mitt förtroende för dem och nu var det flera år sedan jag senast handlade mina friluftskläder därifrån, dels också för att det finns många andra märken med både bekvämare och mer funktionella kläder.
    (Ja jag fortsatte handla även efter vårt samarbete tog slut så jag är inte bitter över den saken ?)

    Av någon anledning börjar jag tänka på den gamla Lorry-sketchen med Suzanne Reuter och Johan Ulvesson: ”Vi kanske skulle flytta närmare Djurgårn så vi kommer ut i naturen direkt”. ?

      Vad heter den sketchen?

        Jag har ingen aning om den heter någonting alls. De spelar ett par som ligger i sängen och inte kan ta ett enda beslut.

    OT,Anna Hibbs har fått zin efterlängtade dotter nu ?

    Vem är denne Jesper Värn och varför uttalar han sig?

      Han är en ”Stresstålig Seniorkonsult som med militärisk ordning gärna tar sig an svårlösta fall inom Nätverk och Säkerhet.”

    Johanna Toftbys Stekar-Janne gör smygreklam för linsbyte/ögonoperation.

    Vad pinsamt ?

    På tal om friluftskläder: finns det några friluftsbyxor som passar en kort och kurvig kropp? Jag är i stort behov att ett par i mitt jobb, men hittar inga. Alla par är för långa och antingen för trånga över röv och höfter, alternativt lagom över rumpa och lår, men då istället för stora i midjan. Känns som att alla friluftskläder görs för långa, raka, slanka kroppar. Gäller även jackor. Jag vägrar betala mer än 1000 kronor för ett par byxor som är för långa och inte sitter bra. Är det nån som har hittat ett bra par? Jag är inte speciellt tjock, utan har storlek 38/40 på byxor, men jag är kort, har stora ben och rumpa och midjan rätt högt upp. Ingen friluftskropp tydligen enligt tillverkarna ?

      Men välj ett par du gillar för övrigt ochlägg upp benen? Eller gå till en skräddare slm gör det på 5 min

        Det fungerar möjligtvis på raka jeans men inte på byxor som har någon form av funktion. Fickor hamnar fel (obekvämt), dragkedjor vid fötterna försvinner osv. Visst går det att låta sy om byxorna helt och hållet men det är svindyrt.

        Jag har samma problem och brukar leta just byxor utomlands. Det finns ofta många fler modeller för oss som är kurviga men inte nödvändigtvis stora och ofta fler längder (ex utsvängda byxor går inte heller bara att lägga upp, knäna hamnar liksom helt fel på korta ben).

          Prova modellerna som egentligen är för killar 😉

      Prova killarnas modell istället, oftast mycket bekvämare 😉

      Jag köpte faktiskt ett par på Dechatlon. Har typ exakt den kroppstypen du beskriver. Ca 400 kr och går att göra om till shorts. Tycker de funkar bra och skönt att kunna prova i butik!

      Norska Stormberg är billiga och helt okej. De har schyssta storlekar och känns mer inriktade på vanliga kroppar. Kläderna kanske inte klarar de allra hårdaste förhållande men duger bra om man vill kava runt till vardags i någon pöl. 🙂
      Jag har gigantiskt rumpa och väldigt smal midja och många av Bergans och Haglöfs byxor har passat bra. Vissa har glipat men försök kika efter brallor med resår baktill.

      Sista som tips är att kika på jaktkläder. Finns hur mycket fint som helst och de känns oftast vettigare i storlek och form. Jag använder bland annat Chevalier. Tycker du att de inte ser allt för hipp ut så kombinera med någon fin tröja (Dale of Norway) eller skjorta + snygga bekväma kängor. Du kommer se superfräsch och bekväm ut!

    Jonny Edling lika sexig som ägaren till Nialaya Jannik Olander som Jonny är med och designer smycken åt ?

    Hur kan Johnny Edlind ha en miljon följare?
    Han ser trevlig ut och bra bilder på IG men det kan väl inte räcka till miljonen?
    Han och hans konto är så intetsägande i övrigt och han verkar typ inte göra något alls?

      Är med och designar smycken åt Jannik Olander ?

      Så sjukt. Umgicks lite med honom när vi var yngre (vi kommer från ungefär samma ställe med jättemånga gemensamma vänner) och jag tror ändå att han hela tiden har velat bli ”känd”. Jag tyckte att han hade lite ”bättre än dig”-inställning, fast på ett subtilt sätt.
      Vet dock ej om 1 mille är riktiga följare eller ej.

      Med tanke på att han har 1 miljon följare men snittar mellan 30-60 000 likes på sina bilder så är följarna förmodligen köpta.

      Cringear i min själ ?

    Jag stör mej på att priserna på RR har ökat ganska mycket under åren, samtidigt som dom ständigt har 15-20% rabatt i samarbete med Laila Bagge, Tiingelinn eller någon annan helt irrelevant person. Det får mej snarare att INTE vilja köpa deras produkter.

    … och i framgångspodden pratar hon samtidigt om värdet med att ha en influenser som tänker på värdet med content och addera värde för kund… (25 min in i avsnittet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.