Får en mäklare vara piercad?

Fråga: Hur tänker du angående piercing i näsan och tatueringar på ett så synligt ställe som på handen i relation till mäklaryrket? Ett yrke där det är rätt strikt och professionellt utseende/ styling (ofta med kavaj, kostym osv) som förespråkas och det är väldigt viktigt att ge ett proffesionellt intryck till kunderna. GabJoss svar: Jag tänker att det är 2021 och att alla får se ut precis som dom vill och det är viktigt att man vågar vara sig själv 🙂 Skulle någon inte ville anställa mig för att jag har några tatueringar på fingrarna så får det ju vara ;p Vet många mäklare som har tatueringar över hela armarna (men det täcks ju lätt med exempelvis kavaj om man vill) och vet även en som har på fingrarna 🙂 som tur är så är ju inte alla människor där ute trångsynta och väljer bort någon på grund av tatueringar eller liknande. Förstår inte hur en människa kan framstå som mer eller mindre professionell på grund av en piercing/tatuering? Känns som en väldigt ålderdomlig syn på saker. Sen är ett jobb ett jobb. Jag kommer säkert byta jobb fem gånger till under mitt liv. Skulle aldrig anpassa hela mig själv, den jag är och hur jag ser ut efter ett jobb. Eller ja, självklart med kläder och liknande. Men du förstår nog hur jag menar. Jobb kommer och går genom livet men mig själv kommer jag alltid att ha och det viktigaste för mig är att jag trivs i mig själv, kram kram
Bildkälla: Gabriella Joss blogg

Den 29 mars piercade Gabriella Joss näsan, och på ett nyare inlägg om hur den blivit infekterad så ramlade det in en kommentar om huruvida man kan vara mäklare och samtidigt vara piercade och/eller tatuerad.. 
Väldigt spännande att höra vad ni tänker, då vi här hemma faktiskt haft en liknande diskussion alldeles nyligen.
Om en mäklare inte ”får” vara tatuerad så ligger väl i så fall Samir Badran riktigt dåligt till, eller är det här månne någonting som bara gäller för kvinnliga mäklare?

Skulle ni ha lägre förtroende för en tatuerad/piercad mäklare – oavsett kön – eller är det helt ovidkommande för er?

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt ovidkommande. Alla får göra vad de vill med sina kroppar.

   Och det påverkar inte hur jag ser på personen.

    Imponerande att du är helt fri från fördomar som påverkar hur du ser på andra människor. Bra gjort. helt ärligt alltså.

    En piercing skulle jag inte bry mig om men skulle mäklaren ha ansiktet fullt av tatueringar eller se ut som typ jockiboi så skulle jag nog vända mig till någon annan.

     Hellre Joakim än Knivmicke 😂

      Om man bara hade de två alternativen så, ja absolut! 😅👍🏼

     Är det imponerande? Jag bryr mig väl för lite då kanske. Så länge folk kan sitt jobb och utför det bra så bryr jag mig inte det minsta hur folk ser ut.

      Ja jag tycker att det är imponerande. Själv skulle jag inte uppskatta en bankman som är klädd hur som helst (exempelvis kort magtröja, väldigt urringat eller kortkort kjol), en ovårdad läkare, en mäklare med ansiktstatueringar osv. Och detta på grund av fördomar som jag antar att jag har.

       Ja det låter väldigt inskränkt år 2021 måste jag säga.

       Tycker du ska googla på ”sjuksköterska på Södersjuhuset får hedersutmärkelse” . Då får du ett ansikte på en mycket seriös person som har både tatueringar, näsringar och ja kolla själv!

       Men ingen har ju skrivit något ens om kläder?

       Om en bankman, läkare eller lärare har tatueringar eller piercingar så hade jag inte ens brytt mig. Kul för dom att de vill utrycka sig själva på ett visst sätt och trivs i sig själva. Men du kommer nog inte se en bankman med kortkort kjol då det fortfarande är dresscode som gäller, samma med läkare haha

   Agree!!

  Jag väljer en som inte är synligt tatuerad/piercad. Känns seriösare

   Håller med
   Inga piers eller tattoo
   Folk ska se seriöst ut

   Själv väljer jag den tatuerade. Han/hon identifierar sig troligtvis som en ”play hard live hard” person och kommer därför lägga ner mer ansträngning på att få mitt objekt sålt

    Om du ska köpa då?

     Det är väl inte så vanligt att anlita mäklare vid köp av bostad? Du har kontakt med den mäklare som säljaren anlitat och kan då inte påverka hur han/hon ser ut 🙂

     Då är det upp till mig att ha koll på marknadsläget i det aktuella området och inte köpa mäklarens snack 🤷🏽‍♀️

   Samma här. Dock spelar det ingen roll; har personen influenser på CV så går den bort oavsett looks

   Håller med. Folk med tatueringar eller piercings går bort i alla sammanhang, inte bara mäklare. Har arbetat som rekryterare.

    Oj, jag trodde inte att det var så fortfarande 2021. Är själv varken tatuerad eller piercad. Högutbildad. Men skulle inte se annorlunda på en kollega eller annan person som är både det ena och det andra. Jag tycker att det är kontexten som avgör. Skulle naturligtvis bli rädd om jag träffade en tatuerad person ur något gangstergäng, men det skulle ju inte bero på tatueringen.

    Jag är ssk och hr mkt tatueringar. Fått alla jobb jag sökt. Har många läkarkollegor med massa tatueringar. Verkar inte spela nån roll i vården 🙂

    Tatueringar är väl OK. Men inte på fingrarna. Det är väldigt trashigt.

  Kunde inte bry mig mindre, det är ju vad som är innanför pannbenet som räknas.

   Skulle säga att det beror på hur tatueringarna, piercingarna ser ut. Är det snyggt gjort då har jag fortfarande förtroende, men om det är fult/dåligt utfört, då hade jag inte litar på den personens omdöme. Så nej, hade inte litar på dem i ett yrke som mäklare. Det som jag menar med fult är om det är oproffsigt tatuerat eller mer liknar ”gangster” tatueringar.

    Haha tänk när någon a la knivmicke möter dig som mäklare.

    Håller med. Beror en hel del på hur ”snyggt” det är gjort, var de sitter (armen? Ok. ansiktet? Nej tack), och även vad de föreställer.

    Tråkigt för dig då om det är väldigt kompetent person 😂

    Om det är bra gjort eller inte, beror nog ganska mycket på vem man frågar 🤔

  Kunde inte bry mig mindre.

  Skulle inte hänga upp mig på piercing eller tatueringar men den där attityden i svaret, att alla får vara precis som de vill och det egna jaget är viktigare än jobb osv, är något jag stött på hos (i mitt fall yngre) kollegor som inte precis haft en seriös inställning till jobbet. Det kan ha handlat om extremt olämpliga kläder på kontoret till den grad att personen skickades hem för att byta om, till över 20 rökpauser under en enda arbetsdag och fullständig oförståelse inför att sådant inte går för sig. En av dessa kollegor var/är faktiskt bloggare och det märktes att hennes livsstil där hon verkligen var medelpunkten i sin blogg inte riktigt gick ihop med att vara anställd och jobba i ett team.

   Bra poäng! Precis på samma sätt som att säga att det inte spelar någon roll vad man skriver på sin Facebookprofil eller publicerar för bilder. För att ta ett exempel av många.

   Ja, handlar ju någonstans om ett tecken på deras omdöme.

   Jobbar också på kontor där många kunder kommer på besök. Har haft kollegor (ofta unga) som kommer med jeans som är trasiga rätt över ändan så kalsongerna syns genom revan, kortkorta jeansshorts, mjukiskläder osv. Det kan man väl ha men kanske inte på kontoret.

   Nu låter jag som en gammal tant. Är bara 32 år 😆

    Nej, du låter inte som en tant. Du låter vettig. Mjukiskläder eller kläder med hål borde vara förbjudet, oavsett vad man jobbar med. Eller exempelvis för korta shorts eller för urringat. Tycker man ens egna kläder blir utslitna i jobbet (och av den anledningen tycker att mjukisbyxor kan bäras på jobbet) bör man skaffa arbetskläder. Det är så PINSAMT när folk inte kan klä sig lämpligt.

     Min svägerska kom i designat trasiga jeans på min sons begravning. Jag uppskattade inte det, och la in en massa värderingar och känslor som hon kanske inte än idag har en aning om. Med det vill jag säga, att vill man inte bli missförstådd så håller man reda på vett och etikett. Det är inte svårt.

      Beklagar sorgen 💕

   Blir väldigt nyfiken på vad det var för kläder din kollega hade på sig…? 😊

    Shorts som inte täckte rumpan, ett linne som var halvt genomskinligt och flip flops. Det var en mycket varm sommardag, men ändå.

   När man är på jobbet så är man ju där för kunden, man står inte på en scen där man själv är i centrum. En viss dresscode signalerar ju liksom att ”vi är här för dig, du är i centrum för oss, vi tar dig på allvar” snarare än att det är den anställdas personlighet eller bekvämlighet som står i centrum.

    Bra sagt!

     Ja det var bra sagt, och egentligen det enda som kan tyckas viktigt när det gäller dresscode. Även i privata sammanhang, exempelvis de som nämns här ovan.

  Alla får se ut som de vill men kan förstå om rekryterare väljer bort de.

  Själv skulle jag aldrig kunna tänka mig att pierca eller tatuera mig.

  Nu är jag inte mäklare, men jobbar inom service och har tatueringar på hand, fingrar, arm och bröstkorg som är mycket väl synliga. Töjningar i öronen också. Går alldeles utmärkt och jag märker ingen skillnad i bemötande från kunderna jämfört med mina kollegor med mindre synliga tatueringar. Upplever att de som fortfarande rynkar på näsan åt tatueringar och piercingar är väldigt få.

   Som mäklare ska man väl vara en ganska neutral person och det kan man ju inte beskylla Gabjoss för att vara. För många är bostadsköpet ens viktigaste affär och då är det ju en fördel om mäklaren är förtroendeingivande. Bättre att kunden koncentrerar sig på räntor och amorteringar än på mäklarens sexliv och buttplugs. Jag menar att Gabjoss har en hel del att jobba på med sitt personliga varumärke inför mäklarjobbet. Det årså lätt lätt att säga att alla får väl vara som de vill. Visst men det är inte alltid det fungerar i verkliga livet.

    Tänker samma. Det är inte Gabjoss ev tatueringar/piercingar som är det största bekymret utan hennes konstanta anspelningar på sex.

     Kanske man som kund bara kan låta bli att läsa hennes blogg då. Om man inte vill bli distraherad i sitt husköp.

    Tack Madde för ditt inlägg. Håller med dig 100%

    Bra skrivet Madde. Varje gång jag ser GabJoss bilder nu för tiden undrar jag alltid om hon fryser x) väldigt små kläder verkar vara det enda hon äger. Vill man att folk ska känna förtroende och ta en på allvar är kläder och utseende väldigt viktigt faktiskt.

   Självklart måste man bemöta människor väl även om de har tatueringar eller percing.

    Jamen visst! Jag blir lite förvånad över att så många verkar ha problem med piercing och tatueringar.

    Har inte själv det, och jobbar som tjänsteman där bemötande är väldigt viktigt. Kan inte tänka mig att mina kollegor som har det skulle behandlas annorlunda. Inte av oss andra kollegor i alla fall. Skulle inte se annorlunda på dem jag möter i jobbet heller. Känns dessutom som något väldigt vanligt förekommande. Vår klädsel ska vara diskret och vårdad, men det är ju för att inte flytta fokus till oss själva. Därutöver får det vara jeans och t-shirt eller dräkt. En vanlig dag på kontoret går de flesta av oss runt i svarta brallor från Kappahl och svart blus till det 😊

  Hade aldrig funkat på mitt jobb. Vi hade en jätteduktig tjej som vikarie som alla älskade men pga synliga nacktatueringar samt tatueringar på armar som syntes är hon hade kortärmar fick hon inte jobb efter att vikariatet tagit slut.

   Min sambo fick sitt jobb med kravet att han tog bort sin armtatuering. Det jobbet hade som ”policy” att inga tatueringar ska synas under arbetskläderna, bland annat en viss längd på t-shirt. Eftersom det var hans drömjobb så tog han bort tatueringen. Eller ja.. halva, då han bara hade råd att ta bort det som krävdes 😆👍

    haha blev det snyggt då? ser det ut helt som vanligt liksom eller är det lite ärrat att man förstår att det varit något där? 😅 är sugen på att ta bort en av mina nämligen men undrar hur det hade sett ut 😂

     Alltså det är rätt så ärrigt och halva tatueringen är ju kvar så man ser rätt tydligt att det varit något där😜 Men vet inte om han gick till någon bra eller om han bara gick till någon billig.

   Vad arbetar du med?
   Var tatueringarna osynliga😝 när hon sattes in som vikarie, eller var företaget despersta efter vikarie?🤔

    Ja, vad märkligt ändå att detta förekommer år 2021! Det känns som någon slags försäljning/kundtjänst 🤔

   Detta är ju diskriminering och hon kan anmäla företaget

    Nope, tatueringar eller piercing är inte en del av någon diskrimineringsgrund och är därav fullt tillåtet för arbetsgivare att välja bort. Håller med om att det är ologiskt att komma med ett sådant krav för förlängning av avtal om det inte var ett problem när personen fick vikariatet, men det är absolut inte diskriminering i den mån lagen avser.

  Läkaren som gjorde mitt kejsarsnitt här om dagen hade en jäkligt snygg sleeve. Hade inga problem med det så en mäklare med piercing eller synliga tatueringar skulle inte vara ett problem alls.

   Samma här! När jag skulle föda möttes jag av en manlig barnmorska med tatueringar på halsen och dreads, han hade töjningar i öronen men inga smycken i. Kände mig lika trygg med han som barnmorska som med de utan tatueringar

    men tänker att det kanske är skillnad när man aktivt ska ”välja ut någon”. en tatuerad barnmorska som kommer in när du redan ligger där och ska föda har med all säkerhet samma kompetens som en otatuerad. hade han kommit in på din första inskrivning kanske du hade dömt han mer. när har ett val mellan en eller någon annan som tex mäklare, bankman, trädgårdsmästare, vad vet jag, så är man kanske lite mer dömande! jag har tatueringar (som visserligen inte syns) och jag dömer tatuerade ändå haha vet inte varför men är väl bara uppfostrad med att man inte ska ha det och det var säkert därför jag var så ivrig att skaffa direkt efter 18-årsdagen 😂

  Jag har själv tatueringar och tidigare ansiktspiercing, men skulle inte vilja ha en läkare, mäklare, myndighetshansläggare, bankman etc med synliga tatueringar eller ansiktspiercings, eller ens trashiga eller slampiga kläder för den delen. Känns inte seriöst eller professionellt och jag känner personligen att om man inte bryr sig om sitt yttre och att göra ett bra intryck så kommer de heller inte bry sig om att vara duktiga inom sitt yrke.

   Ja, de ska ju ta sitt jobb och mig som kund seriöst. Uppenbart att de inte gör det om de inte ens kommer professionellt klädda på jobbet.

   Skulle mycket hellre välja en tatuerad och/eller piercad mäklare än en som ser ut som en typisk mäklare (ni vet vad jag menar)

   Haha fast jag har både ansiktspiercings och tatueringar och jag är den på jobbet som klär mig mest propert och blir alltid nämnd till min chef ifrån kunder att jag varit så professionell och bra på mitt jobb. Bara för att jag har piercings betyder det ju inte att jag inte bryr mig om mitt utseende eller att jag inte tar mitt jobb seriöst.

    Håller med dig! Det känns som en gammal uppfattning, att sådant skulle påverka förmågan att utföra sitt arbete.

   Oj, blir nyfiken på vad du jobbar med? Man brukar ju säga ”efter sig själv känner man andra”. Tycker du att du inte gör ett bra jobb när du tänker så här? Jag har själv varken det ena eller det andra, men kan inte tänka mig att det skulle påverka arbetsförmågan.

   Det här är så märkligt resonerat – Varför skulle folk med tatueringar eller piercingar inte bryr sig om sitt yttre? Att DU i din tur inte tycker att tatueringar gör ”ett gott intryck” ligger ju hos dig, och att en tatuerad person skulle bry sig mindre om att vara duktiga inom sitt yrke är liksom bortom all sanning..

  Skulle inte välja en mäklare som hade tatueringar. I de fall jag själv kan göra ett aktivt val, så skulle den med tatueringar väljas bort av mig. ”You never get a second change for a first impression.”

   Väljer man verkligen mäklare? Är det inte hus/bostad man väljer 🤔

    När du säljer så väljer du vilken mäklare du vill anlita för försäljningen.

     Förvisso, men många firmor har kanske inte så många mäklare att välja mellan. Tänker att andra faktorer avgör när man väljer mäklarhus.

  Förstår inte, om det är så att man inte ska kunna få ha vissa yrken för att har tatueringar, varför sa ingen det för typ 10 år sen?

   Det var väll ändå ännu värre med det förr? Det var det enda folk sa för både 10, 20, 30 och 40 år sedan!

  Sjukt så löjligt, självklart kan en mäklare vara tatuerad/piercad 🤣🤣

   Tycker du att mäklaren kan komma klädd hur som helst också?

    Sånt har väl med pannbenet att göra? Man kanske tatuerade sig i tonåren och idag lever man som en vuxen människa med ett jobb inom valfritt område? Då anpassar man kläder med mera efter kunden eller arbetsplatsen.

     Jag är en vuxen människa som fortfarande tatuerar mig, trots det väldigt duktig och seriös i mitt yrke 🙂

    Är inte TS men hade inte brytt mig tror jag. Om hen vill ha annat än kostym gör väl inte en sämre försäljning?

     Verkligen inte! Kan ju faktiskt signalera att mäklaren känner sig trygg i sin roll och att objektet den säljer är så bra att det inte behövs några andra attribut för att få till en affär!

  Det beror helt och hållet på vad det är för tatueringar och vad personen i sin helhet ger för intryck.
  Jag skulle inte vilja ha en mäklare med typ en tår tatuerad under ögat eller liknande. Däremot om han/hon skulle ha tatueringar på armen tex och är i övrigt proper klädd, som de flesta mäklarna är, skulle jag inte bry mig.

   Haha 🤭 ja alltså det där med en tår under ögat, har ju inte så mycket med själva tatueringen att göra som med anledningen till tatueringen. Man skulle kanske bli lite rädd för att göra affärer med en sådan person!

  Alltid den där putande rööööööööven i tights.

   Och hon är formad som en man i verkligheten noll röv och höfter

    ?
    Min man har en putig röv!

  För mig spelar det ingen roll hur en mäklare eller vem som helst ser ut så länge den personen behandlar alla med respekt och beter sig därefter. Detta tycks vara bristvara i kundrelaterade arbeten idag.

   Precis så!

  Jag skulle nog ha mer problem med att min mäklare är influencer.🤔

   Ja så är det. Jag vill inte att varken min mäklare eller läkare (mfl) ska fläka ut sitt privatliv med konstanta närbilder på urringningar och rumpa på internet. Det känns varken seriöst eller förtroendeingivande.

    Väldigt sant! Jag hade inte heller velat sälja min bostad till en influenser. Hade valt näst bästa bud om det fanns något i det fallet. Tänk att sälja sitt hem och hamna i en offentlig tvist med någon flunsa. Hua!

   Varför? 🙂 Undrar genuint!

    Vet inte riktigt egentligen, det känns bara inte rätt. Sen tycker jag visserligen inte att influencers är något att lita på, det är liksom inget yrke jag finner förtroendeingivande.

  Alla väljer hur de vill se ut. För mig är tatueringar/piercingar lika med noll konsekvenstänk. Vill man dras med samma tatuering senare i livet som man tyckte var nice i 20-års åldern? Har ngn av er haft samma T-Shirt på sig konstant? Inte? Varför då se samma fula blå tattoofärg i spegeln vareviga dag…
  Och det ska vara så mkt vego o eco i kosten, men att injicera cancerframkallande ämnen i kroppen, det funkar bra. https://www.lakemedelsverket.se/sv/nyheter/tatueringsfarger-innehaller-forbjudna-amnen–konsumentens-halsa-riskeras
  För att inte tala om piercing..ser bara billigt ut.
  Om jag som arbetsgivare väljer på två kandidater, så tar jag den som tänker flera steg framåt, gissa vem?!

   Har 16år gammal tatuering, ångrar den inte det minsta och tycker den är finare idag än jag gjorde när jag gjorde den. Älskar alla mina tatueringar. Sen ”ser” man dem inte efter några år, de blir liksom ett med kroppen. Jag glömmer till och med bort de jag har på armen ibland tills någon påpekar dem. Är som att ha ett ärr eller leverfläck eller vad som helst, är ju inget man tänker på dagligen.

   Varför låter du så aggressiv? 😅 Du behöver inte tatuera eller pierca dig om du inte vill. Jag tatuerades senast i fredags, med VEGANSK färg som inte är testad på djur.

   Och om du som arbetsgivare väljer bort en kandidat pga hens utseende – så säger jag nog mer grattis till hen att slippa en så dömande chef. Förövrigt får man inte diskriminera i en sådan situation.

    Jag är inte arg, jag delar med mig av min personliga åsikt, det var ju det Camilla ville höra. Missade du första meningen: Alla väljer hur de vill se ut.
    Kan vi enbart hålla oss till fakta? Var finns den forskning som bevisar att veganskt är bättre? Läs tex rapporter från Rapex EU. Studier visar att båda sorterna tatueringsfärger 50/50 kan innehålla cancerframkallande kemikalier, att bläckpartiklar färdas och fastnar i lymfkörtlar, bläck kan orsaka autoimmun sjukdom, allergiska reaktioner, infektioner och komplikationer med MR på grund av magnetisk material i bläcket. Trots allt är tatueringsfärg främmande ämnen som injiceras under huden och våra kroppar är benägna att slå tillbaka, har du hört om bröstsilicon och biverkningar? Reaktioner händer som tur inte så ofta och har att göra med är sällsynta och kemikalier inte relaterat till animaliska produkter. Vill man ta risken?
    Kanske inget som tatueraren upplyser dig om.
    Uran, asbest, kvicksilver mm är också ämnen från naturen och veganska, men inget man vill befatta sig med.
    Anställning görs på urval av kompetens och den sökandes personliga egenskaper. Skulle aldrig diskriminera ngn pga utseende, men jag skulle ställa frågor om hur personen fattar långsiktiga beslut, väger risker etc.

   Så konstigt tänk det där 😅 Att man skulle ångra sina tatueringar? Jag är tatuerad på hela kroppen och älskar dem bara mer för varje dag! ❤️ För mig är dem JAG! 😍

   Mimmi! Tur att du inte är den som anställer folk då?! Trist att välja bort en med mer kompetens pga tatuerad. Låter som en dålig rekryterare!! Själv är jag tatuerad ssk och har fått alla jobb jag sökt, tack vare min kompetens. Kanske räddar en tatuerad och piercad ssk ditt liv nån gång och då kanske du inte bryr dig så mkt om det längre 🙂

  Nej piercingar, synliga tatueringar och opassande kläder till ändamålet går helt bort när jag väljer mäklare. Hade inte heller valt en mäklare med onaturlig hårfärg som rosa eller grön.

  Jag är sjuksköterska och jag är piercad i läppen, näsan och tungan samt att jag har töjningar i båda öronen. Påverkar det mitt arbete? Nej det gör det inte. Är jag mindre professionell pga mina piercingar? Nej det är jag inte. Är dom awesome? Ja det är dom. Jag väljer inte bort människor pga piercingar, tatueringar, läggning eller någon annan orsak för gör man det blir det inte mycket folk kvar att välja på.

   Får ni ha piercingar pga hygien?

    Får och får. Undersköterskor får i regel inte ha långa eller målade naglar eller ringar. När jag var inlagd i vintras var det en uska som tog hand om mig som hade långa illröda naglar, flera ringar på varje hand och dessutom en så stark parfymdoft att det satt kvar i hela rummet i flera timmar. Hon var jätterar men det kändes sådär hygieniskt när hon hanterade min kateter.

     Frågade bara eftersom jag själv inte jobbar i vård och trodde att man hade regler baserat på hygien. Sen vad andra har.. Ja, det får väl deras arbetsgivare ansvara för. Menade alltså inte att fråga drygt.

      Är det inte händerna som ska vara fria från nagellack och smycken? Man använder inte munnen och öronen så mycket praktiskt i sitt arbete, mer än att prata och lyssna med 😊

     Helt sjukt att det får gå till så på sjukhus. Att det inte finns arbetsledare som skickar hem de med långa naglar och stinkande parfym t.ex. Det ska vara hygieniskt på ett sjukhus, för patienters och kollegers skull.

     Hygien är så viktigt för att förebygga infektioner hos patienter.
     Sverige är verkligen i fritt fall.

      Nej det ska inte gå till så på någon avdelning. Handhygienen är jätteviktig och man ska inte ha armband, ringar, långa naglar eller nagellack. Utöver det får man inte ha parfym heller pga att det kan finnas patienter/kollegor/besökare med astma eller andra allergier.

     Suss på riktigt?? Jag är snart färdig ssk och vi blir utkastade om vi har för långa naglar, målade eller fixade naglar är absolut inte okej. Det är som gjort för vårdrelaterade infektioner. Den uskan hade behövt lite mer utbildning, eller så skulle chefen på avdelningen ha bättre koll på sin personal. Vad provocerad jag blev nu😆

      Ja, detta var på kirurgavdelningen på ett akutsjukhus 😱

       Men gud. Inte ok! Senast jag var på kirurgen hade vi väldigt många sköra patienter, hygienen är extremt viktig … 🙁

    Läkta piercingar går utmärkt. Enda restriktionen är att tex örhängen/piercingar ifråga inte får hänga och dingla i arbetsfältet. Alla typer av sår, nagellack (även ofärgat), långa naglar, smycken osv på underarmar är inte godkänt.

    Är man intresserad av vilka hygienrutiner som gäller inom vården så rekommenderar jag kapitlet basala hygienrutiner på vårdhandboken.se 🙂

    På mitt jobb får vi inte ha stora örhängen, halsband, armband, klockor, ringar, långa naglar eller nagellack pga hygien, alla ska ha håret uppsatt ordentligt.
    Så på mitt jobb under arbetstid får man inte ”uttrycka” sin egna stil hur som helst, man ska följa reglerna och se professionell ut. Efter jobbet får du klä dig och se ut hur du vill.

   Jag vill utbilda mig till undersköterska men är lite tvek på om det är okej med septum, en del hål i öronen + mycket tatueringar? 😅 Men det är okej?

    Enzo, ja det är absolut okej. Om dina tatueringar, piercings och dylikt är läkta!
    Men händer och underarmar ska gå att tvätta och desinficera, alltså inga smycken, långa naglar osv. 🥰

    Jag har jobbat många år inom vården. Har några hål i öronen, piercing i näsan och några tatueringar. Inga problem. Till och med fått komplimanger. Däremot alltid kortklippt, ofärgade naglar och inga ringar, armband eller armbandsklocka. Lycka till med utbildningen till undersköterska.

     Låter inte ok Aveline. Man ska ha korta naglar, INGA örhängen i på arbetstid. Och tatueringar… ja.. det är ju försent när du redan har förstört dig med dem. Hoppas de täcks av kläderna iallafall.

    Kör på! Jag är ssk o har septumpiercing och massa synliga tats!

  Skulle föredra en moderna mäklare som gör som hen vill med sin kropp. Gubben som sålde mig min lgh var virrig och ställde till det rejält. Tatueringar säger noll om kunskap och utövande.

   Nej det säger ingenting om en person, men ändå finns det fördomar och det kommer man inte ifrån. I alla fall inte 2021.

   Gubben som sålde huset vi köpte var så oootroligt skum. Till slut misstänkte vi oegentligheter och ringde vår bank som förklarade att det inte var något egentligen otillåtet men att han använde sig av villkor och krav som inte varit praxis sedan 80-talet. Dessutom var han otroligt oproffsig och gjorde sig lustig över mitt (utländska och ovanliga) namn vid avtalsskrivning. Han är en av två mäklare på vår lilla ort och den dagen vi säljer vårt hus kommer vi att anlita den andra oavsett vad 😀

  Tror typen av bilder hon lägger ut kan påverka mer än tatueringar och piercingar. Tänk att googla din eventuella framtida mäklare och bara se bilder bakifrån på en putande rumpa. Hon visar extremt sällan ansiktet på bilder, tror inte det kommer gynna henne i framtiden

  Ärlig fråga, hur fungerar det i det dagliga arbetet? Känner många som arbetar inom vården och ingen får ha smycken, inte ens vigselringar. Varierar det mellan arbetsgivare? Samtliga av mina bekanta arbetar kommunalt.

   Man får har piercings i ansikte. Folk har ju örhängen, det är också en piercing. Men absolut inte byggda naglar, ringar etc.

  Japp! Men en piercare får inte vara mäklad.

  Väljer alltid den som är tatuerad framför otatuerad. Den som är tatuerad har ju uppenbarligen ett bra tålamod, vilket man förmodligen behöver som mäklare

  Tror inte att hon kommer fullfölja sin mäklarutbildning. Blir riktigt förvånad om hon tar upp de studierna igen.

  Inget emot tatueringar eller piercingar i största allmänhet, men näsan och ögonbryns piercing samt tatueringar i ansiktet är ett No No No åt mig i all service 🙈

  Alltså, jag hade inte kunnat ta en mäklare, läkare, sjuksköterskor och liknande seriöst om de är piercade/tatuerade överallt.

  I och för sig stör jag mig på killar som måste skriva i sin tinderprofil att de är tatuerade. Who the f*ck cares? Jag gillar helt enkelt inte tatueringar. Oavsett vilket yrke du arbetar i.

   Jag är ssk och har väldigt många synliga tatueringar, även på händer. Har fått alla jobb jag sökt, har aldrig behandlats annorlunda av varken kollegor eller patienter pga mina tatueringar. Har kollegor (usk, läkare, fysioterapeuter etc) som har tatueringar. Ingen verkar bry sig och ingen har någonsin ens sagt ngt, det enda jag fått höra är att de är vackra. Jag träffar otroligt mkt människor iom mitt jobb med akutsjukvård, så de flesta verkar inte bry sig.

   Alltså trist om du inte skulle ta mig seriöst när jag är den som potentiellt skulle kunna rädda ditt liv. Men tror inte du hade brytt dig i skarpt läge faktiskt, extremt många i ambulansen har mkt tatueringar 🙂

  Jag trodde inte att det fanns så många som fortfarande tänkte att tatueringar eller piercingar = oprofessionellt, men se där hade jag visst fel. Om man av hygienskäl inte får ha piercingar på jobbet är det en sak, men jag förstår inte annars hur tatueringar eller piercingar kan ge ett sämre intryck på någon som är under 70 år. Om någon har en tatuering i ansiktet skulle jag kanske ifrågasätta dennes konsekvenstänk, men i övrigt skulle jag inte reagera på det alls. Själv har jag varken eller.

   Exakt samma här! Jag har varken eller, men trodde inte att det var en sån stor grej fortfarande! Några inlägg här är ju nästan och nosar på typen ”vad hade du på dig”-frågor till våldtäktsoffer.

  Tatueringar har jag generellt inget problem med, tvärt om så kan det vara riktigt snygg (och på rätt tjej även väldigt sexigt).

  Men tatueringar i ansiktet eller på fingrarna är ganska frånstötande, nästan i klass med näsring.

  Skulle inte anlita en mäklare med ansiktstatueringar eller näsring.

  Är ju ändå intressant att örhängen är ok, men piercingar är big nonos. Vad är skillnaden? Varför anses örhängen som ok men inte piercingar?

  Absolut hellre tatueringar och piercingar (tatuering i ansiktet går dock bort) än dessa mäklare som klär sig i uppenbara dyra märken från topp till tå, kör all in på spray tan och tandblekning. Och LV/Chanel väskan. Finns några stycken på Instagram, både kvinnor och män. Hade undvikit en sådan mäklare helt.

  Haha, ja såna mäklare signalerar ju ”jag kommer att få en väldigt bra förtjänst på den här affären, tack för dina pengar”, oavsett om man är köpare eller säljare 😊

   Oj, var svar till 22:09 😊

  Det är spännande vad fäst vi människor är vid hur den andre ser ut. Speciellt hur snabba de flesta människor är på att skapa sig en negativ bild av en helt främmande människa för att hen har en tatuering eller inte. Känns himla ytligt och dessvärre några steg bakåt än framåt i den mentala utvecklingen.

  Snark … Vilken människa idag har inte blekt tänderna, färgat/klippt håret, sprutat in något i läppar/bröst/rumpa, tatuerat sig, fixat fransar/ögonbryn, målat/förlängt naglarna, klätt sig i märkes/trendiga kläder, etc etc … ja, jag drar allt detta över en och samma kam då dessa ingredienser kan bidra/hjälpa en människa att uttrycka/spegla vem hen är.

  Kanske om vi slutar göra en så stor grej över hur den andre såg ut och var mer öppna för hur personen ifråga beter sig, väljer att agera/svara på problem etc … KANSKE skulle världen bli lite mindre ytlig och lite mer sammansvärjad.

  Bra skrivet, och en tankeställare till mig, som kan förfasa mig över fillers och implantat, men inte tycker att tatueringar och piercingar är någon grej. Har inte något av det, så det kanske beror på att jag är för gammal för att förstå mig på fillers men van att se folk med tatueringar.

  Jag är ssk och har väldigt många synliga tatueringar, även på händer. Har fått alla jobb jag sökt, har aldrig behandlats annorlunda av varken kollegor eller patienter pga mina tatueringar. Har kollegor (usk, läkare, fysioterapeuter etc) som har tatueringar. Ingen verkar bry sig och ingen har någonsin ens sagt ngt, det enda jag fått höra är att de är vackra. Jag träffar otroligt mkt människor iom mitt jobb med akutsjukvård, så de flesta verkar inte bry sig.

  Jag skulle aldrig anlita en mäklare/byta mäklare om det var någon jag blev anvisad och personen hade synliga tatueringar, eftersom sådana lika väl som trasiga kläder, mjukisbrallor i fel sammanhang…..tyder på ett i grunden dåligt omdöme. Jag skulle heller aldrig inleda ett förhållande med en tatuerad person.

  Förklaringen är, tror jag, att en tatuering är i princip definitiv. Ett hål i örat kan du låta växa igen och jag antar att det gäller för piercing också? Jag tycker också att guldlänkar på män är extremt oattraktivt – men det kan vara en vana man har ett tag, som sedan går över. Jag gillar helt enkelt inte människor som försätter sig i situationer de inte på ett enkelt sett kan ta sig ur om de skulle vilja det. Det verkar korkat att göra så.

   Men det är ju så konstigt att tycka så? Det är ju så otroligt många människor som har tatueringar nu, i alla yrken. Chefer, läkare, det är liksom inte synonymt med random PH-deltagare. Att DU inte kan inse att en tatuering kan vara konst för vissa (och inte synonymt med ”dåligt omdöme”) visar ju eg att DU har dåligt omdöme och inte ser individer som just individer.

  Jag arbetar som forskare och har såväl piercing i näsan som diverse tatueringar på kroppen men trots detta lyckas jag utföra mitt arbete (det är HEEELT otroligt jag vet!!!!) 😉
  Alla människor har fördomar men det som skiljer människor från idioter är att idioter projicerar sina fördomar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *