Zara släpper smink och Margareta Grääs utvärderar
Jag har ett huvudsakligt jättestort problem med hela kollektionen, och det kommer irritera mig till dagen jag dör, och det är att från och med sekunden jag slutar spelar in den här videon så kommer jag aldrig veta vad någonting heter, någonsin igen.
Jag kommer få googla varje gång ni frågar, när jag använder någonting. Jag kommer sitta här och bara… ”Är det det här som är…buttercup eller är det det här som är det färgade balsamet, eller är det det här?” Jag kommer få swatcha, jag kommer få testa och jämföra mot hemsidan.
It’s not gonna happen. Alltså, färggrejen..ingenting ser likadant ut i verkligheten som något annat så vad ska man göra? Sätta en…ja, vad hade lösningen varit? Som till exempel, Hour glass som har sådana här, det är att man har skrivit på sidan, på själva bulleten, vad det är för någonting.
Det MÅSTE Zara fixa!
I värsta fall hade det väl kunnat sätta dem, liksom HÄR nere, vi hade kunnat dra ut den här, men neeeeej.
[…]

SYND!
Det gör att jag antagligen aldrig komma kunna använda dem på video, kamera etc, för hur ska jag kunna berätta för er vad sakerna heter, det kan jag ju inte…

Ja, vad spelar det för roll om produkterna är bra om man inte kan skilja dem åt så fort de är urtagna ur sina förpackningar?
Eller ska man behöva sätta lite maskeringstejp på varje produkt och skriva själv?
Snacka om att förstöra förpackningen som enligt Margareta är superfin, om än extremt otydlig.

H&Ms smink tycker jag har steppat upp rejält sedan de brandade om och bytte utseende på sina produkter, och här nedan kommer lite prisjämförelser mellan H&M och Zaras sminkprodukter för den som vill få en uppfattning om saken. 

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tja, det känns väl som de större kedjorna med lite självaktning ska ha ett eget sminkmärke. Att de är någorlunda lika i färger etc, är väl en indikator på att de är budget lines.

  Men givetvis så fyller de en funktion, alla har inte ekonomiska förutsättningar att köpa dyrare märken, eller kanske inte vill det heller.

  (För övrigt är H&M nagellack riktigt bra och finns många roliga färger👌🏻)

   Jag älskar också deras nagellack! Pistaccio är nya favoritfärgen 👌

   +1 på H&Ms nagellack, betydligt bättre än många dyra märken!

    Jag använder H&Ms baslack och Seche Vite som topplack men blir verkligen fult efter en dag för mig?! Nån som vet om baslacket eller topplacket är den felande länken? ☹️

     Jag har också använt Seche Vite länge, men bytte nyligen till Essies snabbtorkande topplack och upplever att det håller längre och bättre.
     Inte superlänge men längre än med Seche Vite.

      Exakt samma här! Målar naglarna typ tre gånger om året men körde alltid valfritt lack (typ Essie, OPI, Isadora, mavala (stavning?), Och så Seche Vite över i flera år, på grund av att det höll som berget för typ 10 år sedan, men på senaste tiden (senaste åren) har det inte hållt alls, typ blivit fult samma dag eller dagen efter. Men köpte därför senast ett nagellack och topplack från Essie (de swirlade flaskorna) för att testa istället, och det höll i typ 2 veckor!!! Det lossnade en bit i duschen så REV AV resterande naglarns lack för typ fyra dagar sedan och det SMÄRTAR verkligen i naglarna fortfarande för det satt så hårt. Märkte inte att det skulle gjort ont i stunden men alltså efteråt, AAAJJ!!! 😂

  Åh nej. Ska hon också släppa smink. SNÄLLA är inte den marknaden så mättad den kan bli? Såvida man inte verkligen nischat in sig.

   Hon? Den stora spanska klädkedjan Zara?

   Hon heter Margareta och inte Zara 🤗 Zara är en klädbutik.

    HAHAHAHA. Okej. Trodde det vara Zara Larsson och tyckte att det på nåt sätt inte kändes som henne, hon har ju sitt artisteri med mera 😅 jag tar på mig den! Att zara klädmärket börjar sälja smink är väl i linje med alla andra stora klädmärken. Åh vad vi kvinnor spenderar pengar på utseende.

     Hahah jag tänkte också att det var Zara Larsson först. Men sen kollade jag videon och ba ”juste… finns ju en butik som heter så också…” 😅😅

     Haha jag trodde också det var Zara Larsson!! Knasigt att inte skriva på vad produkten heter, när ens älsklinälsklingsmascara tar slut vill man kanske ha en ny likadan? Om det då var flera år sedan man köpte den vet man nog inte längre vilken det var.

      Rent krasst ska man väl byta mascara var tredje månad eller vad det är, men det har jag nog aldrig träffat någon som gör 😛

       Det gör jag! 😉 Men jag sminkar mig dagligen så den är oftast slut efter 3 månader. 🙂

       Ska och ska. Hur många byter smink bara för att det blivit för gammalt? Jag tror faktiskt inte att så många gör det. Vi pratade om det på en tjejmiddag en gång och det var ingen som slängde något så fort det blivit gammalt. Man hinner ju inte använda slut och särskilt inte om man inte sminkar sig varje dag.

        Just mascara bör man byta ut regelbundet eftersom det används i ett så känsligt område, och bakterier älskar att gro i mascaratuber.

         Ja men hur många gör det?

     Jag trodde också Zara Larsson innan jag läste inlägget 😂

      Men jag meed! 😂 puh, tur att det inte var det!!

      HAHA jag läste inlägget men trodde ändå det var Zara larsson fram tills kommentar här, herregud vad man är dum ibland

       Ja, jag fattade inte ens när CC tog upp H&Ms smink, tänkte hon bara ville visa budgetalternativ 😄

  ZARA har ju haft smink tidigare, kring 2006 när jag arbetade där och ansvarade för just sminket.
  Det sålde knappt överhuvudtaget..

  Jag måste erkänna att jag inte förstår grejen med alla nya sminkmärken 🙂 dvs såna som Bianca Ingrosso frontar etc.
  Det finns ju sminkmärken med stora företag i ryggen, man vet vad man får och numera är det lätt att hitta veganskt, inte testade på djur osv samt att produkterna håller hög kvalite oavsett prisklass.
  Då skulle liksom inte jag få för mig att köpa något på internet som jag aldrig kunnat se/testa i butik först. Smink som smink, då köper jag hellre något jag kan testa.

   Pengar såklart

    Nä jag menar de som köper. Varför köper man nya okända märken när det finns kända kvalitetsmärken i alla prisklasser.

   När jag började intressera mig för smink ”på riktigt” för typ 6-7 år sedan (paus för ålderskris, känns som igår) var scenen mycket mer underground, det fanns roliga indiemärken som erbjöd saker som varken budget eller high-end hade och ”alla” beautygurus hypade upp olika produkter som man aldrig hade hört talas om men därför köpte vind för våg. Tycker verkligen stämningen var en helt annan. Idag har typ alla beautygurus egna märken, de redan etablerade smink-märkena har också blivit mycket vassare och ja, utbudet känns helt plötsligt enormt och tråkigt för alla gör samma saker. När Anastasia Beverly Hills släppte en ny palett brukade det vara värsta grejen, nu orkar jag knappt kolla för marknaden känns för mättad och de influencers som man tidigare genuint gillade och lyssnade på har i 9 fall av 10 blivit hemska personer som enbart vill kränga produkter. Tråkigt men väldigt bra för min plånbok.

    ABH skjöt ju sig själva i foten när de pumpade ut alla Norvina paletter 😑

     Var inte det för att ABH har köpts upp av nåt större företag så Norvina ville typ få ut alla sina egna idéer innan hon förlorade kontrollen? Obs, jag har bara för mig att det var nåt sånt, ej helt säker…

  Om Zara ändå kunde fixa sina modeller. Fruktansvärt magra.

   Var tvungen att kolla igenom deras Instagram. Helt vanliga modeller, dvs smala men inte smalare än andra märken.

    Den bilden jag syftar på är inte med på deras Instagram då den är uppsatt som reklam. Kvinnan ska väl vara i tjugofemårsåldern men ser ut som fjorton. Benpipor sticker ut från axeln för så mager är hon. Detta är inte första gången Zara är i ropet gällande deras magra modeller.

     ”Zara fälls i Sverige för sjukligt smal modell”;

     https://www.ehandel.se/zara-falls-i-sverige-for-sjukligt-smal-modell-ingen-annan-har-klagat

     Antar att du syftar på dessa bilder/ modeller – det är sjukligt hur fokus ligger på kvinnors snygghetsnormer hela tiden! Det bådar inte gott för nutidens unga kvinnors framtida psykiska hälsa.

     Jag ser också omfattande nedlåtande attityder mot ex övervikt o fetma – heter det inte ”alla är olika” nu för tiden – som ett mantra o ses i alla olika sammanhang men inte då när det kommer till människor med något som kan ses som negativa fysiska attribut som ex fetma. Skulle vilja mana till skärpning här o om vi ska tjata om alla är olika men lika mycket värda så ska det gälla för, just precis; ALLA!

   Ja..Och de fulknasiga poserna de har för sig också. Haha.

  Är h&ms borstar bra? Tycker det är så sjukt tråkigt att lägga pengar på så bra billiga borstar vore inte fel att hitta.

   Märket ”So eco” är bra och ganska så prisvänliga.

  Ja det är dom, elf och Nyx har också bra borstar som inte är så dyra

  Jag gillar Margareta men har slutat titta på henne. Det blev för jobbigt för hon imiterar bara Therese Lindgren. Jag ville titta på Margareta för hon var unik. Riktigt synd!

  Är det där alla deras solpuder? Hela sortimentet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *