Kan det här verkligen fungera?

Gör det som är bäst för både ditt hår och din hud medan du är i drömland! Silke innehåller aminosyror som gör att silkes örngott känns bekvämt mot huden. Till skillnad från vanliga bomullsdrag kommer silkefibrerna att hålla dig torr och kall hela natten. örngotten är gjord av mulberrysilke som hjälper till att hålla huden och håret hydratiserat. Detta kan förhindra synligheten för ansiktsrynkor. Det finns inget bättre än den mjuka och lyxiga känslan av siden mot huden när du går och lägger dig på natten. Förutom att örngotten håller en frisk hud absorberar den inte naturlig fukt och förhindrar därmed ditt hår från att bli statiskt. Det minskar också friktionen vilket ofta resulterar i delade ändar och skadade hårsträngar. Koppla av i själen och få en lugn natts sömn med ditt nya 100% silke örngott från Soft Cloud. // Englas Showroom

Engla publicerar adlinks om silkesörngott, som av beskrivningen att döma är lösningen på alla ansiktsrelaterade bryderier om rynkor och torr hud.
Det låter liiiiiite för bra för att vara sant, men jag ska villigt erkänna att jag inte provat.
Jag ser alltid framför mig hur jag om natten halkar ur sängen om jag skulle ha hela sängen bäddad med silkeslakan. Att sängen blir en enda hal rackare.
Men med bara örngott i silke så behöver man ju inte oroa sig för att sängen förvandlas till en Slip n Slide utan man kan vakna upp med rosig och fortfarande återfuktad hud. Som en rosenknopp.
Om det nu fungerar?

Återigen vänder jag mig till er för en statistik undersökning?
Funkar detta eller är det bara ytterligare ett försök från företagens sida att kapitalisera på människors rynkor och åldersnojor?
(Talking to YOU, cast of Friends!)

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Silke är super för hud och hår!!! Men INTE SATIN!!!

   Satin är en bindning så den kan nog inte anses vara dålig för hyn det beror nog på istället på vilken fiber man använder.

    Hmm…är det inte plast 90% av gångerna? Eller är det satin?

     Satin är ett sätt att väva (en bindning) Både bomull, siden, polyester och viskos etc kan vävas till ett satintyg.

      Menade siden. Hänger med nu 🙂 silke ska det vara!! Men det finns någon bonullsblandning som också är super (och billigare).

   Tips på märke eller återförsäljare?
   (Inte Soft Cloud)

    Sidenselma!

    Slip Silk! Originalet som har tagit patent t om på sin silkesformula. Är det märke som används mest utav Hollywood och som jag gissar att den här influencern försöker härma

    Jag har beställt handgjorda örngott av Satelje som var superfina!
    Använder detta då jag har lockigt hår och det gör enorm skillnad vad man sover på.
    https://www.satelje.com/ finns även på instagram.

   Det måste vara silke. Äkta silke. Vilket kan vara både blankt och matt. Jag började med täcken för skitmånga år sedan, för att ha på båten. De blir inte fuktiga lätt. Sedan upptäckte jag att det var perfekt när man har en kropp som är dålig på att reglera temperatur. Nu har jag rubbet, pyjamas, filt, lakan, täcke, madrasskydd. Och ja, det med håret stämmer också. 😀 Jag litar dock bara på en butik i Uppsala, skriver inte mer med risk för att låta som om jag gör reklam. Hittar man dit ändå kan man läsa om hur det funkar. Och skall nu bloggarna börja med det, då litar jag verkligen inte på någon annan. Men visst stämmer det, min räddning de senaste 15 åren.

    Jag är som ett levande element – sommarnätter är mardrömmar för mig – särskilt där jag bor nu med massa fåglar som väcker mig redan 4 om jag har fönstret öppet.

    Kanske silke är något för mig…. kan man börja med sängkläder eller är det olönt om man inte byter allt tro?

     Tror jag absolut. Jag började ju också bara med en grej ända till jag insåg att det funkade och bytte ut allt annat successivt efter det 🙂

     Gå in på SidenSelma och läs om det. De har funnits i en evighet, jag litar åtminstone på dem.

  Tycker sånt är så sliskigt mot huden, känns liksom svettigt

   Nog inte äkta silke då, utan konstsilke (=plast).

  Har ni sätt tingelinn som bloggbevakning uppmärksammade var och klampade på rapsfält. Hon har inte bemött det överhuvudtaget och har kvar bilden på instagram men nu raderat alla ”negativa” kommentarer. Tar noll ansvar.

   Noll konsekvenstänk har den kvinnan, vilket kanske märkts tidigare.

   Har ni sett vilket sätt!

    😄

    Ja, ja.. Var det skönt?

  Beror på hårtyp.
  Torrt hår och lockigt/krulligt hår mår bra av silkesörngott.
  Andra hårtyper blir de inte så stor skillnad men de är snäppet bättre.

  På tal om hår.
  Budgettips om du vill ha nått återfuktande som inte tynger ner. Vanlig mandelolja från apoteket typ 30pix, sätt i fuktigt hår.

   Blir inte håret oljigt och fett då? Av oljan alltså.

    Jag använder arganolja som hårolja. Har tjockt hår ner till midjan. Använder 2-3 droppar som jag gnuggar mellan händerna och sen tar i toppar och längder. Lite räcker lång väg när det kommer till oljor. Är ju bara att ta nån droppe till om man tycker det behövs.

     Ah, det förstås. Jag har inga längder så jag såg framför mig hur jag såg ut som en oljeslickad katt, men det är ju skillnad om man har långt hår, så klart.

      😂😂😂

    Nej. Blir mjukt och lent 😊

   Har ett ännu bättre tips: jag tar fotkräm med 25% karbamid. Håret blir super återfuktat.

    Palla gå runt och lukta eukalyptus.

     Solstråle där🌞

     Som en gammal 🐨

    Har du alltså fotkräm i håret?

   Tack för tips! Ska genast kolla apoteket. Mvh torrbollen

  Köpte ett för några år sedan när det var poppis, blir halt, höll på att halka ur sängen

   Tack för kvällens fniss, inser att jag är lättroad 😂

   Haha hade en kompis som gjorde samma. Hon sov i sidenpyjamas också så jag höll på att skratta ihjäl mig när hon beskrev hur hon gled runt i sängen😅

    Det här är JÄVLIGT roligt! Tack för morgonens första skratt!

  De sidenörngott jag har sett måste handtvättas eller på fintvättprogrammet. Jag vill kunna tvätta mina örngott varmt, där jag ligger och äcklar mig med mitt fejs minst åtta timmar.

   Hur äckligt ansikte har du….? Ansiktet är väl typ det renaste man tar ner i sängen haha.

    Jag är inte ts men jag svettas i alla fall väldigt mycket när jag sover. Även i nacken som rätt ofta är i kontakt med kudden. Jag förstår att alla är olika men jag skulle inte nöja mig med att handtvätta eller fintvätta mina örngott.

    Ansiktet är visserligen nytvättat, men jag blir lätt lite oljig på natten. Kanske svettig i ansikte och nacke och så har jag ju mitt äckliga huvud där också. På kudden. Sen ligger jag där med min kind nästa natt. Känns ofräscht.

    Ehhh håret är på kudden? Jag tvättar inte håret varje dag och man samlar ju på sig massa skit o avgaser o pollen osv bara man är ute?

    ”saglar” inte du???
    En annan har intorkat saliv över halva kudden efter en natt….
    mvh
    sover med öppen mun tydligen

     Rekommenderar dig att tejpa munnen. Bra för mun, sömn.

      Kan bara hålla med!

   Ja, jag är supernoga med att tvätta ansiktshanduken varmt och byta ofta så känns märkligt att nöja sig med att gosa in ansiktet i något som knappt kan tvättas.

  Mina sängkläder är ekologiskt odlat linnetyg. Underbart.

   Åh, jag vill ha! Kan du rekommendera märke? Och har någon testat Alva linen?

    Jag beställer från Lin Living.

  Texten låter som en reklamtext som har körts genom Google Translate….

   Ca 7 gånger..

   ”förhindra synligheten för ansiktsrynkor”?
   Om man har örngottet över huvudet kanske synligheten förhindras?

   Ja, verkligen fruktansvärt dåligt!

  Jag har två stycken och dom känns supersköna. De håller sig svala hela natten och jag vaknar aldrig upp med sovmärken i hela ansiktet längre, för de är så mjuka.

   Sovmärken?

    Jag vänder mig mycket i sömnen och gnuggar ansiktet mot kudden, så jag brukade vakna upp med avtryck och märken från kudden innan jag bytte till dessa örngott. Det är dom jag kallade sovmärken.

     Sovmärken får du väl snarare av att du ligger still länge, på en knölig kudde tex?

      Då jag aldrig får det efter att ha bytt till silkesörngott, hur knölig själva underkudden än är, så tar jag för givet att det beror på att jag bytt själva örngottet. 🙂
      Jag har ju inte ändrat varken hur jag sover eller hur länge jag ligger still.

     Jaha ok! Aldrig hört talas om. Men de försvinner väl efter ett tag annars eller?

      Absolut, de försvinner!

      Jag tycker bara att det känns bättre ätt inte få dom från början, typ mjukare mot huden och mindre friktion under natten?

   Jag köpte ett sidenörngott för några veckor sedan och jag älskar det!! Så otroligt skönt mot ansiktet, njuter verkligen av att lägga mig mot den.
   Inser att jag låter som en TV-shop, men är själv förvånad över att jag älskade det så mycket 😊

  Vet inte om örngott men det är fantastiskt skönt med pyjamas/nattlinne i siden. Har köpt på sidenselma och det är inte glansigt på insidan. Har aldrig varit varken kall eller varm på nätterna sen dess. Rekommenderar varmt!

  Jag kör sängkläder i bambu istället, lite billigare och lite hållbarare. Eller vad som är hållbart är ju relativt, men att mala ner bambu till tyg är något mer effektivt än att vänta på silkeslarver..

   Vart köper du det?

    Den lokala pandan på hörnet brukar kränga ibland lite vid sidan av!

     😂

     Även detta var jävligt roligt! Fan vad ni levererar!

  Är sängkläder i silke snordyrt?

  Tror för övrigt inte riktigt på alla de goda effekterna som utlovas, känns för sälj-trixigt

   Köpte två örngott för typ 250:- styck så jo, ganska dyrt.

    Då kom du undan billigt, jag köpte ett för 999… halkade av kudden direkt och har inte använt mer än en tvätt, värt!

     🤣

  Jag ligger på ärvda hemsydda sängkläder av lin. Antar att de är så ekologiska som det bara går. Min farmor hade inte många rynkor så jag antar att det funkar även utan silke. Tvättar dessa i 90 grader och kallmanglar innan de läggs in i linneskåpet med små påsar av lavendel. Ja lite extra jobb men sover som en prinsessa😉

   Haha såg nu din kommentar. Även jag skrev längre ner om att sova som en prinsessa i sängkläder av linne (är det samma som lin?🤔).

    Ja det är linne😊

  Jag köpte silkesörngott efter att ha läst om detta också, kan säga att det funkar inte. Har sovit på det i typ ett halvår och märker ingen skillnad alls på varken hud eller hår. (Har haft två stycken som jag varvat med så ingen tror att jag inte tvättat dom på ett halvår)

  Ingen aning om vad som är bra när det kommer till hy och rynkor men sängkläder i linne och även bäckebölja är drömmen för mig som är kokhet och svettas om nätterna.

  Nu sover jag som en prinsessa även på sommarhalvåret 🥰😴😴

   Åh, bäckebölja är så vidrigt tycker jag! Pallar inte struktur på sängkläder, sov i såna en gång och drömde att jag låg intrasslad i en cykel…

    Min pojkvän tycker att det känns som att sova i frotté när han är hos mig 😅 har ett vanligt påslakan i enkom till honom så han slipper klaga

  Sämsta Google translate jag sett.

  ”torr och kall”

  Ingen frågade men mitt första sex var i en säng bäddad med svarta sidenlakan. Kommer aldrig kunna ha siden eller silke utan att tänka på det.

   Haha porrigt! 😄

   Hahaha höll ni er kvar i sängen? 😂

    Hahaha jag minns att han bad mig ligga still! Vet inte vad det berodde på hala lakan eller att jag hört så många gånger att killar inte vill ha ”en död fisk” i sängen så jag försökte hålla mig aktiv trots missionären HAHHAHAHAHA

    Det är ett fint minne iallafall! Inget jag vill ha ogjort men att köpa sidenlakan nu skulle kännas väldigt konstigt 😂

     Kan lägga till att jag var 18 då och 36 nu men det är djupt rotat 😂

  Varför vara rädd för rynkor?

  Jag bär de få jag fått som ett bevis på erfarenhet och livserfarenhet.

  Var stolt över era rynkor för de är en naturlig del av livet och åldrandet.

   För att många av oss inte vill se slitna eller gamla ut även om vi bär på livserfarenheter😄 Fast jag ska absolut inte klaga. Våra gener verkar vara bra i släkten, trots äkta IKEA- och H&M-örngott 😅

  Älskar kråksparkar, det är så sjukt vackert!

   På andra ja.

  Omg, Biancas senaste vlogg. Vad hon rantar på om hur synd det är om influencers, byt jobb då!

   Sluta hata, alla klagar på sina jobb då och då. Släpp det.

    Har du ens sett videon? Skillnaden mellan att jag klagar på mitt jobb hemma med min partner är att Bianca inte väljer att klaga på sitt jobb med Philippe utan väljer att klaga på jobbet medan hon jobbar. Jag skulle aldrig säga det som Bianca säger till min chef eller mina kunder.

     Men va? Hon gnäller väl absolut inte på hur synd det är om dem?! Hon sätter ner foten för att allt hat de får (uppenbarligen från såna som du). Och det tror jag det, att hon är trött på’t. Så som ni håller på är fan inte okej någonstans. Stör ni er såpass på en person, sluta följa!!! Det kan inte vara hälsosamt att titta bara för att ”få” hata. Och kom inte och säg att det ni håller på med är kritik, för det är det inte.

  Från Englas satinlakan till nått mer intressant! Vad har hänt med Paow?! De senaste dagarna så har hon postat inlägg från SD nyhetskanal och nu delar nått galet inlägg om Bella Hadids partishet och att Israel minsann inte är så galna som folk försöker få dem att framstå som. Jag fattar nada. Är hon helt ovetandes eller är hon sponsrad av SD?

   Jo men hon har väl uttryckt stöd för SD tidigare? Men ja, uppfattar henne ändå som helt ovetandes/ ignorant.

  Tänker mer.. Aaaaaah statiskt??? 😬 Vakna upp och ha megaelektriskt hår 😬

   Fast det är ju just det det inte blir av silke.

    Svarta i USA använder silkesjalar på sina extensions och naturliga hår över natten just därför det är antistatisk. Håret blir slätt och mjukt.

    Aha okej

  Jag har ”gått på” detta, delvis. Använder sovmask (på t ex flyg eller andra ställen när det behövs) + örngott ifrån Slip Silk sedan flera år tillbaka. Slip är Hollywood- kändisarnas favorit och de har iaf tagit patent på sin silke. De går inte så långt som att det ska ta bort rynkor osv utan snarare att man inte ska få sånna där grova ”sov- linjer” som man annars kan få när kinden har legat tryckt mot kudden hela natten. Jag får inte det, kan dock inte svara på om det beror på örngottet eller ej🙂 Älskar fö min sovmask ifrån dem. Var så jag hittade dem. Letade efter snygg och bra sovmask i flera år innan jag hittade Slip. Kommer aldrig köpa något annat igen.

   Sovrynkor som man får när man är över fyrtio. Det slappa skinnet på ögonlocken trycks liksom inte upp när man sover på sidan, masken håller det slätt. Fungerar kanon för de som sover på sidan.

  Det finns endast EN lösning för att slippa rynkor för ALL FRAMTID.

  Och den lösningen är inte särskilt tilltalande, jag föredrar livet med rynkor och slapp halshud (ja, det har jag märkt smyger på när man är över 40…) framför en rynkfri tyst död.

  Visst, jag är krass, men blir så less på alla som gnäller över att de blir äldre – hallå, alternativet är inte särskilt glamoröst kan jag be att få meddela. Och ja, jag har tolkningsföreträde då jag två gånger lurat döden och är glad för varje år jag får.

  (men, men, så klart får man vara lite pissed över att bli gammal, det förstår jag också. Inte alltid roligt när det tar en kvart att leda upp kroppen på morgonen och strump-påtagning är ett helt gympass)

  I Hollywood börjar trenden vända.
  Många kändisar väljer att ha kvar sina rynkor för mimikens skull.
  Befriande kan jag tycka…så trött på att alla ser klonade ut.
  Löshår, ankläppar och släta som persikor.

   Nja, man använder mindre fillers och botox men kändisar på duken gör resurfx tio ggr om året istället. Alltså en laser som stimulerar kollagen och tar bort mindre rynkor. Facelift är också vanligt.

  Jag har afro, och alla med afro har länge vetat att silkesörngott gör under för att INTE torka ut håret och trassla till det när man sover. Bomull suger åt sig produkterna man har i håret, silke gör inte det. Kan tänka mig att det är samma sak för ansiktet! Det är dessutom jättemjukt och skönt att sova på. Kör!

   Precis. Jag upplever att bomullstyg suger åt sig fuktkrämen i ansiktet medan siden inte gör det.

  Ett enda ord:

  TRAMS! Det finns mig veterligen ingen forskning som visar något sådant men om den existerar föreslår jag att man redovisar den. Hur den skulle se ut övergår dock mitt förstånd med tanke på hur hud och hår är uppbyggt och fungerar och vad människor kan ”uppleva” har ofta inte något med verklighet och vetenskap att göra utan speglar tvärtom inte sällan förväntningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *